sâmbătă, 11 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 97

Retete de  mancare gustoase si rapide

Dulceaţă de coacăze

  Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat, se pun coacăzele bine spălate, se mai fierb 40 minute şi cînd s-a răcit se pune in borcane. Dacă sînt bine coapte, se pune şi foarte, puţină […]

Castraveţi in otet

Mod de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o turnăm peste castraveţi. Îi lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii în borcane, intercalat printre […]
 

Clătite pane cu pui si mazare verde

  Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4 fire de mărar sare piper   Mod de preparare: Faci aluatul de clătite din lapte, 2 ouă şi făină şi apoi le prăjeşti cât se […]

Crap marinăresc

  Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în bulion 2 roşii 100ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fileul de crap se spală, se scurge de apă şi se condimentează cu sare şi […]
 

Piure de fasole verde

  Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4 lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Speli fasolea verde, o cureţi şi o pui la fiert în apă clocotită. Când e fiartă foarte, foarte bine o treci prin sită, adaugi miezul de pâine înmuiat în apă şi […]

Ardei capia pentru iarna

Mod de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l de apă, 1 l de oţet din vin, 5 g piper boabe şi frunze de dafin. Se pune la fiert timp de zece minute, apoi călduţă, se […]
 

Supă de roşii cu ciuperci

  Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras 1/4 cană orez integral 1/2 ţelină răzuită 1/4 cană suc proaspăt de lămâie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură miere 5-6 căţei de usturoi răzuit 2 linguri busuioc […]

Salata cu păstrăv afumat

  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1 lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afu­mat) 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Speli salata, o tai fâşii, iar mărarul şi pătrunjelul le tai mărunt. Dezosezi peştele, îl tai şi îl adaugi peste salată. […]
 

Garnitura delicioasa pentru friptura

Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină 1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, apoi ardeii, gogonelele şi ceapa se taie julien, după care toate se pun în cratiţă. Peste […]

Parfeu de ciocolată

  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi se amestecă […]
 

Păstrăvi cu sos

  Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg. pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb demisec 50 ml ulei 100 g unt 50 ml bulion 1 rădăcină de pătrunjel 21 boabe de piper 2 foi de dafin l/2 lămâie sare piper măcinat cimbru […]

Chec cu caise

  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, un praf de sare şi za­hărul vanilat. încorporezi compoziţia de gălbenuşuri […]
 

Conopidă cu orez şi legume

  Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ţelină mică   Mod de preparare: Cureţi morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le tai bucăţi, iar conopida o […]

Mazăre cu maioneză de cartofi

  Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă îi pui la fiert în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi strecori şi îi pasezi ca pentru piure, apoi îi freci cu 50 […]
 

Kebab in vinete (Kebab Miluki)

  Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3 legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de bulion de 400 g 4 roşii 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul la înmuiat în apă cu sare pentru 6 ore. Il scurgi, îl […]

Salata picantă cu legume orez si branză

  Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4 ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi, îi dai prin râzătoare, apoi speli o varză roşie, o tai fideluţă şi le amesteci cu 100 g brânză tăiată cubuleţe şi cu orezul fiert. […]
 

Ardei iuti pentru iarna

Mod de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format dintr-o parte de oţet, o parte de apă, sare şi boabe de piper. Se fierbe un clocot, apoi călduţ se toarnă peste ardei. La sfârşit, legăm borcanele […]

Parfeu de cafea

  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se încorporează cu frişca bătută […]
 

Biban umplut

  Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de us­turoi roşii 1 lingură unt 1 lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg. cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Incingeţi untul şi uleiul căliţi ceapa şi usturoiul, tocate mă­runt. Tăiaţi roşiile în cubuleţe şi amestecaţi-le cu cimbrul tă­iat […]

Dulceaţă de afine

  Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas cu zahărul şi cu vanilia. Se amestecă încet, din cînd în cînd, pînă ce zahărul s-a topit, apoi le punem la fiert 45-50 minute. Cînd începe să […]
 

Şuba – salată cu hamsii

  Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii 250g maioneză sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici. Peste aces­tea se rade mărunt […]

Ardei grasi la borcan

Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face baiţul din oţet, apă, sare, foi de dafin, iar după ce s-au răcit, se toarnă peste ardei. Deasupra se pune un centimetru de ulei şi se sterilizează timp […]
 

Zacusca de telina

Ingrediente: 500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi   Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat, apoi se fierb până se ridică uleiul. Se pun în borcane, pe care le sigilăm, apoi le sterilizăm timp […]

Compot din dovlecei

Ingrediente: 5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina   Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30 g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5 ore. […]
 

Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise

  Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 lin­guriţe zahăr 100 g miez de nucă 1 gălbenuş 1 plic zahăr vanilat 10 caise 1 pahar frişcă 2 caise pentru ornat   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi vanilia, […]

Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Desert Flower Ingrediente: 50 ml gold tequila 10 ml sugar syrup 10 ml crème de cassis liqueur 1 lemon 1 cups (250ml) crushed ice 1 old-fashioned glass 1 25/50ml measure 1 muddle stick 1 barspoon 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail […]
 

Zacusca de patlagele verzi

Ingrediente: 1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin zahăr   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii […]

Compot de caise verzi

  Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi caisele tăiate în două şi cu simburii scoşi. Se fierb la foc domol 4-5 minute, apoi se dă la rece cu puţină zeamă de lămîie.   Pofta […]
 

Compot de gutui

  Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie   Mod de preparare: Gutuile se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi, să aibă format de semilună. Se fierb cu 3/4 1 apă şi vanilie circa 35 minute şi cînd sînt aproape fierte se pune şi zahărul.   Pofta […]

Crap înfăşat în praz şi morcovi

  Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1 vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb demidulce sare piper   Mod de preparare: Se spală peştele şi se condimen­tează după gust cu curry, busu­ioc, sare şi piper. Prazul se spală, se curăţă şi se toacă. […]
 

Găluşte cu ceapă

  reţetă ungurească Dai pe râză­toare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât cuprinde ce să fie mai tare. Dacă aluatul e bine frământat găluştele nu se desfac la fiert. Din aluat vei lua cu lingura de supă şi le vei da drumul […]

Marinată de crap

  Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite 1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 lin­guriţă boia dulce 100g oţet 1 linguriţă făină 3-4 foi de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lămâie sare Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite, care se sărează […]
Fasole_verde_cu_masline

Fasole verde cu măsline

Fasole verde cu măsline din: fasole verde, rosii, masline, ardei grasi, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Poate te itnereseaza si Salata de fasole verde cu rosii si branza feta Ingrediente: 1 kg fasole verde 600 g roşii 200 g măs­line 2 ardei graşi 2 cepe 120 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod […]

Biscuiţi cu mălai

  Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml apă mine­rală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o dai pentru o oră la frigider. Intinzi apoi o foaie pe care o tai pătrate sau […]
 

Compot de castane

  Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să rămină întregi. Pieliţa se scoate uşor opărind castanele (cîtc 5—6 bucăţi odată). Se pune să fiarbă 1 1/2 pahar apă, zahărul şi vanilia şi cînd clocotesc se bagă castanele […]

Salată de castraveti cu usturoi

  Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl adaugi peste cas­traveţi împreună cu mărarul tocat. Torni uleiul şi apa, potriveşti de […]
 

Zacusca de gogosari si popinci

Ingrediente: 5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3 linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper foi de dafin boabe de enibahar Mod de preparare: 5 kg gogoşari curăţaţi şi daţi prin maşină, 3 kg ceapă călită în ulei şi dată […]

Salată de hering cu legume

  Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii se ţin în apă ca să se desăreze bine, apoi se scot, se scurg şi se taie în cubuleţe. Car­tofii se fierb întregi, în […]
 

Salată cu paste si ardei

  Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2 ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi fierte le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi ardeii, îi […]

Zacusca de gogosari

Ingrediente: 2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi  sau 30 de gogoşari frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie, roşiile se fierb şi se strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc şi […]
 

Parfeu de banane

  Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-a răcit, se amestecă cu bananele date prin sită şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se dă la frigider aproximativ […]

Ştiucă picantă

  Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciu­perci albe de cultură 3 cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Se pune uleiul într-o tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă se adaugă ciupercile […]
 

Zacusca de fasole

Ingrediente: 2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi de dafin piper cimbru   Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi gogoşarii se toacă prin maşina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu […]

Tartă cu ton si cascaval

Ingrediente: 250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf  de sare   Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu praful de copt şi sarea, apoi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Ridici puţin aluatul şi pe marginile […]
 

Crap în sos de vin

  Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1 gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul de peşte, apoi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte fileul de crap în ulei […]
Cum_se_prepara_Cocktail_Aviation

Cum se prepara Cocktail Aviation (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation Poate te intereseaza si How to make Rose Sangria Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml gin 25 ml lemon juice 25 ml maraschino liqueur 5 ml gomme (sugar) syrup some ice cubes 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Martini […]
 

Chiftele din icre cu ceapă si usturoi

Chiftele din icre cu ceapă si usturoi din: icre, ceapa, ulei, paine, faina, sare, piper, condiment, bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii pâine 300 g făină sare şi piper după gust 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Freci icrele […]

Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi

  Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şni­ţele, apoi laşi carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână ma­re sau două mai mici de usturoi, îl pisezi şi îl amesteci cu o linguriţă de sare măruntă până se formează o pastă omogenă. Apoi torni ulei în fir, ca la maioneză, […]
 

Ficăţei in aluat

  Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 2 ouă 100 g făină ulei sare 1 cană de lapte sau apă   Mod de preparare: Baţi bine ouăle, apoi le amesteci cu laptele, după gust, după care adaugi făina în ploaie amestecând bine ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-au scurs bine ficăţeii, îi […]

Cremă de mere coapte

  Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure. Freci apoi 1 albuş cu 6 linguri de zahăr şi câteva picături de zeamă de lămâie, adaugi piureul de mere şi amesteci totul până devine […]
 

Supă de ardei cu găluşte si caşcaval

  Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri caşcaval ras   Mod de preparare: Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeii, toci apoi ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. După câteva […]

Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză

  Ingrediente: 1-2 dovlecei potriviţi 500 g cartofi 2-3 gălbenuşuri ulei sare piper 2-3 roşii 1 ardei gras roşu şi unul verde   Mod de preparare: Cureţi de coajă şi seminţe dovleceii, apoi îi tai cubuleţe, torni apă cu un pic de sare cât să-i acopere şi îi fierbi la foc mic. Ai grijă să […]
 

Mancare de dovlecei cu carne de porc

  Ingrediente: 500 g file de porc 2 dovlecei potriviţi 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 lingură făină piper 1/2 pahar de vin alb   Mod de preparare: Tai felii carnea, le dai prin făină amestecată cu piper, boia de ardei şi sare şi le prăjeşti în ulei încins. […]

Salată de legume cu ton

  Ingrediente: 1 salată verde 1-2 castraveţi 1 ardei gras roşu 2 ridichi de lună 2 ouă 150 g tele­mea de vacă 1 cutie de ton în ulei 1 ceapă mică uscată 1 legătură mărar sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli şi tai salata verde în fâşii. Cureţi ardeiul, ceapa, ridichile şi castraveţii, […]
 

Salată de ouă cu ardei si caşcaval

  Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6 linguri ulei (de măs­line) 200 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le laşi să se răcească, apoi le cureţi şi le tai bucăţi. Cureţi ardeii […]

Paste cu legume si branză

  Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, […]
 

Salata de vară cu carne şi măsline

  Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1 castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6 linguri ulei 1 ţelină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper muştar   Mod de preparare: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi […]

Salată de acrituri cu maioneză de fasole

  Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper     Mod de preparare: Cu o seară înainte pui fasolea la înmuiat. A doja zi o fierbi în apă cu sare aproximativ 2 ore, dar, în acest timp, schimbi apa de 2 […]
 

Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune

   Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă 3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină   Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune, gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic […]

Musaca de spanac cu carne

  Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine 200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare piper cimbru ulei 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Pui spanacul la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi ceapa, o tai […]
 

Pârjoale din icre de scrumbie

  Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon sare piper   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează icrele. Se adună în mâini mai multe icre şi dându-1 prin făină, se formează o pârjoala. […]

Ciuperci la cuptor

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1 pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le aşezi întregi într-un vas sau o cratiţă unsă cu ulei, presari peste ele sare, piper şi condiment după gust, le stropeşti […]
 

Budincă de spanac cu peşte

  Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g caşcaval 6 ouă un vârf de cuţit nucşoară măcinată sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se scur­ge de apă spanacul. Se toacă. Se căleşte împreună […]

Reţete de post: Sos de cartofi

  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condi­ment tip Vegeta după gust 1 lingură oţet   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe, boiaua de ardei şi le […]

Tort Caraiman

  Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure   Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine […]

Ciuperci murate cu maioneză de cartofi

  Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat, apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf de sare şi de piper, […]
 

Ciorbă uşoară de legume

  Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10 păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt ardeii, morcovii îi […]

Salată de ou cu iaurt

  Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1 lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouale, le cureti, le tai in sferturi si le lasi deoparte. Tai apoi bucatele ceapa, ridichile si sunca presata, le amesteci cu iaurtul, […]
 

Rulouri din carne de viţel cu sos de vin

  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi 200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de tomate 100 ml vin alb 100 g smân­tână sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, apoi le baţi cu ciocanul pentru şniţele, le ungi […]

Ardei umpluţi cu fasole batută

  Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu, verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui apa cu un praf de sare la fiert şi după ce dă în clocot o dai deoparte şi adaugi praful de fasole bătută amestecând […]
 

Salată de spanac cu ouă

  Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl opăreşti cu apa clo­cotită, îl laşi puţin să se scurgă şi îl tai nu prea mărunt. Pui apoi ulei, oţet şi […]

Mancare de varză cu ciuperci

  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1 morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6 linguri ulei supă de legume sare piper condiment tip Delikat   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, după care îi tai cubuleţe. Speli ciupercile şi […]
 

Ciorbă de fasole si varză roşie

  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă, pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul. Laşi la foc mic 20 […]

Tuslama regala II

Ingrediente: 1 kg de burtă rasol de viţel fiert 100 ml ţuică 200 ml vin alb piper sare 1 păstârnac 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras usturoi mărar 100 g smântână 100 g iaurt 100 g unt   Mod de preparare: Se fierb burta şi rasolul, timp de 4-5 ore cu apă, sare, piper […]
 

Sufleu de vinete cu carne tocată

  Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 500 g cartofi 1 piept de pui 2 roşii 250 ml lapte 4 lin­guri amidon alimentar 6 linguri ulei 1 ou 150 g smântână 1 căţel de usturoi cimbru rozmarin piper sare boia dulce nucşoară   Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi când sunt […]

Salată de crudităţi cu maioneză de ţelină

  Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 fir de praz sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi ţelina, mor­covul şi prazul, dai separat ţelina şi mor­covul pe răzătoarea fină şi pui la fiert ţelina cu o cană de apă şi sare după gust. După ce a fiert bine ţelina, o strecori, o […]
 

Salată de cartofi cu hamsii si ardei

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei graşi sare piper 3 linguri maioneză   Mod de preparare: Laşi hamsiile pentru o oră să se desăreze în apă rece. Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi laşi deoparte. După ce s-au răcit, îi tai cubuleţe. Cureţi ceapa, o tai solzişori, ardeii îi tai […]

Tort cu fructe şi frişca

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr (150 g) 6 linguri făină (150 g) 1 lingură zeamă de lămiie şi coajă rasă vanilie 750 g fructe (căpşuni, cireşe, vişine, caise) 5 linguri rom 1 kg frişcă bătută   Mod de preparare: Se face un blat de pandişpan obişnuit. Cind este rece se taie în trei […]
 

Zacusca de bureti

Ingrediente: 5 kg bureţi – popinci 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 1 l de ulei sare piper Mod de preparare: Bureţii se fierb timp de 3 ore, cu 2 linguri de sare, adăugând mereu apă caldă, să nu se prindă, apoi se lasă să se răcească, se dau prin maşina de carne, gogoşarii se […]

Placinta cu iaurt si stafide

  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 l iaurt 8 ouă de ţară 1 cană zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1/2 pachet de unt 1 lămâie 50 g stafide sare   Mod de preparare: Incorporezi treptat în iaurt zahărul, vanilia, ouăle, amestecând uşor cu telul, fără să baţi crema. Pui şi stafidele şi coaja […]
 

Varza murat cu carne afumata

Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 500 g jambon afumat 500 g costiţă afumată 500 g cârnat de casă afumat 50 ml de ulei   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei, apoi adăugăm varza tocatăşi un litru de apă, lăsăm să fiarbă o oră, apoi adăugăm carnea porţionatăşi apă […]

Tocanita de miel cu ciulama la cuptor

Ingrediente:  2 kg carne de miel 2 cepe 1 pahar de ulei 50 g zahăr 1 ou 1 pahar de bulion 100 g unt 200 g lapte piper sare mentă tocată fin coriandru 100 g caşcaval 2 linguri de pesmet 6 cartofi   Mod de preparare: Carnea se căleşte şi se stinge cu supă, se […]
 

File de şalău cu vinete

  Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 100ml ulei 2 vinete 300g roşii mici (cherry) sare piper   Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în fe­lii de circa 5mm grosime, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să se scurgă de zeama amăruie. Se curăţă peştele de eventualele oscioare, se […]

Salată de pui cu fasole verde şi porumb

  Ingrediente: 1/2 piept de pui 400 g fasole verde 1 cutie mică porumb (de 200 g) 2 morcovi 2 ouă 1/2 lămâie 1 linguriţă muştar 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat fierbi fasolea verde şi morcovii curăţaţi. Pui şi 1 ou să fiarbă […]
 

Aluat pentru pizza

Ingrediente: 1cană de iaurt 1/2 de cană de ulei 2 ouă sare piper 1 1/2 cană de făină 1/2 de pachet de praf de copt Mod de preparare: Punem compoziţia în tavă tapetată cu ulei şi făină, peste care putem pune orice fel de compoziţie pentru pizza.   Pofta buna!

Lapţi de crap fripţi

Lapţi de crap fripţi din: lapti de crap, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, sare, piper, lamaie. Poate te intereseaza si Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean Ingrediente: 400 g lapţi de crap 1 leg. ceapă verde 1 leg. usturoi verde 100 ml ulei 250g făină sare piper […]
 

Dovlecei cu măsline si busuioc

  Ingrediente: 2 dovlecei 1 căţel de usturoi 1 ceapă 100 g măsline 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 lin­gură făină zeamă de lămâie 1 lingură bulion 1 legătură pătrunjel busuioc sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii (în coajă), îi ştergi şi îi tai felii de 1 cm grosime. I stropeşti […]

Salată cu două feluri de varză si cu ardei

  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 varză albă 1/2 varză roşie 1 morcov 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei galben oţet sare piper ulei   Mod de preparare: Speli salata şi verzele, le tai fideluţă şi le laşi deoparte. Cureţi rădăcinoasele şi ardeii, apoi dai morcovul, pătrunjelul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari, […]
 

Cremă de castane

  Ingrediente: 400 g castane 200 g zahăr pudră 220 g unt 1 păhărel lichior 1/4 1 lapte vanilie 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă şi se fierb cu lapte şi vanilie. Cînd au fiert, se dau prin sită fără lichid. Se amestecă bine cu zahărul pudră, li­chiorul, […]

Tarta exotică indiană

  Ingrediente: 6 banane 250 g gem de portocale 150 g rahat colorat 250 g aluat fraged   Mod de preparare: Se tapetează cu aluat o formă de tartă şi se coace la cuptor. Bananele se taie in două (în lungime), se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor 5 minute. […]
 

Cod cu sos de gin

  Ingrediente: 4 fileuri de cod 2 linguri ulei de măsline 125ml gin 125ml supă de legume 150ml zeamă de lămâie 10g zahăr 25ml mie­re 50 g smântână 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano, pătrunjel, cim­bru) sare piper   Mod de preparare: Se ung fileurile de cod cu ulei amestecat cu 1 […]

Pilaf cu varză dulce

  Ingrediente: 250 g orez 1 kg varză 100 ml ulei 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă mare sare şi piper   Mod de preparare: Tai varza sub­ţire, o freci cu sare şi o laşi deo­parte câteva minute. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei 5 minute, apoi adaugi varza (presată bine ca să […]
 

Crochete de conopidă şi macaroane

  Ingrediente: 1 conopidă mică 100 g macaroane 1/2 pachet unt 300 g făină 250 ml lapte sare piper 2 ouă 100 g pesmet ulei   Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi macaroanele. In acest timp, pregăteşti un sos alb: topeşti untul pe foc mic, adaugi 200 […]

Crema de ananas

  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 1 cutie mică de ananas 1 plic vanilie 280 g unt sau margarina 1 păhărel lichior sau esenţă de ananas   Mod de preparare: Ananasul se toacă mărunt si se fierbe cu zeama lui cu zahărul şi cu va­nilia. Cînd a scăzut şi este bine legat […]
 

Salată de cruditaţi

  Ingrediente: 1/2 sfeclă roşie 1/2 ridiche neagră 2 morcovi 1/2 ţelină 1 lămâie 2-3 lin­guri de ulei de măsline câte un vârf de cuţit de sare şi zahăr   Mod de preparare: Cureţi toate rădăcinoasele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Intr-un cas­tron încăpător le ames­teci cu uleiul, zeama de […]

Rulada de caprioara cu fructe

Ingrediente: 8 bucăţi de cotlet de căprioară 300 g carne de viţel tocată prin maşină 300 g şuncă tăiată cubuleţe 100 g smântână dulce 50 g coniac 50 g vin roşu sare piper delicat nucşoară 2-3 ouă Mod de preparare: Se adaugă caise, prune sau gogoşari muraţi. Cotletul se bate cu ciocanul, se condimentează, punem […]

Tort cremă de cafea Moka

  Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 1 plic vanilie 180 g făină 250 g zahăr rom sau coniac 70 g unt 400 g şerbet de cafea 3 linguri esenţă de cafea Mod de preparare: Ouăle se sparg într-un vas şi se bat in baie de apă (bain-marie) cu 120 g zahăr. Cînd încep să […]

Peşte cu legume si maioneză de post

  Ingrediente: 1 kg file de peşte 2 morcovi 3 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 cutie ciuperci 200 g mazăre congelată sau din conservă 200 g fasole verde congelată sau de la borcan 1/2 căpăţână de usturoi 100 ml ulei sare piper condiment tip Delikat 1 salată verde pentru omat verdeaţă   Mod […]
 

Salată cu rosii si macrou aumat

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 macrou afumat 4 roşii 1 salată verde 1 legătură ridichi 1 fir de ceapă verde 4 linguri zeamă de lămâie 5 linguri ulei 10 măsline sare piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Cureţi apoi salata, ridichile, ceapa verde, roşiile, […]

Rulada aperitiv

Ingrediente aluat: 2 căni cu borş, 2 căni cu ulei, drojdie cât o nucă, făină cât cuprinde Ingrediente umplutura: se face din 500 g parizer dat prin maşină, o cutie de paté de ficat mare, 4 ouă, 5-6 cepe tocate şi călite, pătrunjel, mărar, piper şi vegeta. Mod de preparare: Se face un aluat moale […]
 

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

  Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori) fierte 1 borcan de 500 g  roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă potrivită 200 g cabanos   Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei, apoi se pun cabanoşii, doi căţei de usturoi şi două roşii din bulion. Toate acestea […]

Medalion de mistret

Ingrediente: 1,6 kg carne de mistreţ tocată 600 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1 ţelină 2 morcovi 2 fire de cimbru 1 vârf de cuţit de busuioc 1 kg ciuperci rumenite în unt 200 g arpagic 2 cepe tocate   Mod de preparare: Carnea se taie fâşii mai grosuţe, care se umplu cu costiţă […]
 

Supă-cremă de legume cu aromă de dafin

  Ingrediente: 1 kg roşii 2 dovlecei 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 3 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 linguriţă zahăr 2 foi de dafin 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi dovleceii tăiaţi rondele, apoi roşiile decojite, tăiate în patru şi cartofii curăţaţi şi […]

Terină de peşte

  Ingrediente: 500g file de merluciu 10-12 fe­lii de somon afumat 2 ouă l/4 linguriţă nucşoară rasă 250ml smântână 4 linguri spanac fiert şi tăiat mărunt 4 linguri maio­neză acrită cu lămâie ulei pentru uns tava sare piper   Mod de preparare: Se taie merluciul în cubuleţe de lcm şi se înlătură eventualele oase găsite. […]
 

Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii

Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 1 gogoşar roşu 1 ceapă călită 2 căţei de usturoi 2 ouă ulei sare piper 1 pahar de vin 1 linguriţă de boia dulce   Mod de preparare: Muşchiuleţul se fasonează, după care se desface cu cuţitul, până devine ca o foaie dreptunghiulară, apoi se bate cu ciocanul ca […]

Pateuri cu cabanos

Ingrediente: 800 g smantana 1 l apa minerala 100 g otet sare 6 oua 20 g drojdie 1 lingura zahar faina 1 kg unt 2 kg cabanos   Mod de preparare: Se face un aluat din 800 g smântână, 1 l de apă minerală, 100 g oţet, sare, 6 ouă, 20 g drojdie, o lingură […]
 

Berea de producţie casnică

  In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă, un fenomen care se bucură de o tradiţie de peste două decenii în Anglia, Scoţia, Irlanda, Germania, Olanda, Suedia sau Statele Unite. Datorită unei ex­perienţe consolidate, care […]

Gratar de vanat cu rulouri din aluat si brocoli

Ingrediente: 1 kg carne vanat 50 g unt 200 ml apa 2 cartofi 2 oua 5 linguri faina 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Carnea de vânat se ţine în baiţ pentru a se frăgezi şi după aceea, o putem prepara. Brocoli trebuie fiert în apă cu sare, apoi stropit cu unt fierbinte. […]
 

Chec cu mere

  Ingrediente: 6 mere 1 şi 1/2 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă ulei 3 ceşti făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 ceaşcă nucă mărunţită 1/2 ceaşcă stafide 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare 1 linguriţă scorţişoară zahăr pentru pudrat     Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi […]

Peşte pane cu legume de vară

  Ingrediente: 1 kg file crap 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 vânătă 1 ardei gras galben 2 roşii 3 linguri făină 2 ouă 2 linguri smântână 2 linguri unt sare piper ulei   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, apoi treci fiecare bucată mai întâi prin făină, după care prin ou […]
 

Cremă de alune

  Ingrediente: 2 ouă 2 gălbenuşuri 180 g zahăr 280 g unt sau margarina vanilie 250 g alune puţin coniac puţină coajă de lămîie   Mod de preparare: Alunele se prăjesc şi se dau de 2 ori prin maşina de nuci, apoi se pisează cu 2 linguri de cremă de vanilie. Compoziţia cremei de alune […]

File de crap cu roşii şi ciuperci

  Ingrediente: 4 fileuri de crap 4 roşii 500g ciu­perci proaspete 1 ceapă 1lămâie 1 leg. pătrunjel 150ml ulei 1 crenguţă cimbru 1 ardei gras 2-3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Se presară fileurile cu sare şi pi­per, după care se trec prin făină. Se prăjesc în l00ml ulei încins. După ce […]
 

Păstrăvi cu sos

  Ingrediente: 2 păstrăvi 1 lămâie 300 g cartofi 100 g morcovi 20g usturoi marar 100 ml smantana pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se pun  fiert în apă cu sare şi,se scot şi se trag 1 tigaie în 50 g unt. Păstrăvii s dau prin faină, li se depărteaz fălcile […]

Tuslama regala I

Ingrediente: 2,5 kg de burtă 2 morcovi 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de hrean boabe de piper sare delicat după gust   Mod de preparare: Burta se spală bine, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare, boabe de piper, ceapă, morcov, după care se fierbe timp de patru […]
 

Tort de ciocolată vienez

  Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru cremă 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă 450 g şerbet de ciocolată 250 g frişcă lichidă 80 g făină 180 g unt vanilie   Mod de preparare: Se amestecă bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, 200 g ciocolată […]

Sarmalele bunicii

Ingrediente:  500 g carne de porc 500 g carne de mânzat 200 g slănină afumată 200 g costiţă afumată 1 kg ceapă 2 morcovi 1 cană de orez 1 varză murată sare piper cimbru 1 lingură de boia dulce   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt, morcovul se rade pe răzătoare, slănina şi costiţa […]
 

Placinta cu carne si sos de mustar

Ingrediente: 200 g carne de vita 2 cepe sare piper 2 oua 2 linguri mustar 2 linguri miere de albine 1 lingura ulei masline verdeata 100 ml vin alb 3 cartofi delicat 150 ml lapte 3 catei usturoi   Mod de preparare: O foaie de plăcintă din comerţ o aşezăm pe o tavă tapetată cu […]
 

Reţete de post: Sărăţele cu chimen

Sărăţele cu chimen din: faina, margarina, drojdie, apa minerala, chimen, sare, ulei, Ingrediente: 250 g făină 70 g margarină 25 g drojdie 1 ceşcuţă apă minerală 1 linguriţă chimen sare ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu drojdia, margarina, apa minerală, pui şi sare şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de moale. Intinzi […]
Retete_1

File de cod cu telemea şi ardei gras

File de cod cu telemea şi ardei gras din: fileuri de cod, telemea de oaie, ardei grasi, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 200g telemea de oi 2 ardei graşi roşii 200g măsline 100ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de […]
 
Friptura_de_caprioara

Friptura de caprioara

Friptura de caprioara din: carne de caprioara, faina de grau, ulei, morcov, telina, ardei verde, ceapa, bulion, foi de dafin, otet, boabe de coriandru, zahar. Ingrediente: 1,6 kg carne de căprioară 3 linguri de făină de grâu 100 ml ulei un morcov 1 ţelină ardei verde 1ceapă bulion 2 foi de dafin 50 ml otet […]
Gogosele_de_cartofi

Gogoşele de cartofi

Gogoşele de cartofi din: cartofi, unt, faina, apa, oua, sare, piper, ulei. Ingrediente:  1/2 kg cartofi 50 g unt 2 linguri rase de făină 1 ceaşcă apă 2 ouă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert apa cu untul şi […]
 
Moussaka - traditional Bulgarian food

Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata din: carne de vita, carne de porc, ceapa, cartofi, cascaval, oua, smantana, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 4 cepe 4 cartofi mari 200 g caşcaval ras 2 ouă 300 g smântână 100 g unt sare piper   Mod de preparare: […]
Chiftelute_de_pui_cu_sos_de_smantana

Chifteluţe de pui cu sos de smantană

Chifteluţe de pui cu sos de smantană din: piept de pui, ceapa, paine, lapte, ou, patrunjel, marar, smantana, unt, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente:  1 piept de pui 1 ceapă 2 felii de pâine 2 ceşti lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 200-300 g smântână 1 lingură unt 200 g făină sare […]
 
Ciorbe_si_borsuri

Ciorbă de păsat (crupe de porumb)

Ciorbă de păsat din: apa, bors, pasat, verdeturi, sare. Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare     Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când totul este bine fiert torni […]
Retete_3

Miel cu sos de smantana

Aleg muşchiuleţ de miel sau pulpă de miel pe care o tai şi o dau prin condimente tip Delikat, piper, boia dulce. în tava de la cuptor pun puţin ulei şi aşez bucăţile de carne pe care le acopăr cu puţină apă, o cană- două. Las la cuptor să scadă apa şi să se rumenească […]
 
Peste_6

Peşte marinat cu lamaie si patrunjel

Peşte marinat cu lamaie si patrunjel din: macrou, ceapa, bulion, ulei, boabe de piper, foi de dafin, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 kg macrou 2-3 cepe 100 g bulion 200 ml ulei 6-7 boabe de piper 2-3 foi de dafin 1 lămâie pătrunjel     Mod de preparare: Intr-un litru de apă pui foile […]
Peste_8

File de şalău in crustă de mac

File de şalău in crustă de mac din: file de salau, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare, piper. Ingrediente: 700g file de şalău 100gfăină 4 linguri seminţe de mac 1lingură coajă de lămâie rasă 1 linguriţă boia de ardei dulce 150ml ulei 2 lămâi sare piper   […]
Reteta_de_post_Gogosi_din_Cartofi

Reţete de post: Gogoşi din cartofi

Gogoşi din cartofi din: cartofi, faina, apa calda, zahar, ulei, drojdie de bere, sare, esenta de vanilie, untdelemn, zahar vanilat. Ingrediente: 2-3 cartofi potriviţi 200 g făină 1 ceaşcă apă caldă 3 inguri zahăr 3 linguri ulei 25-30 g drojdie de bere un vârf de cuţit sare 1 esenţă de vanilie coajă de lămâie undelemn […]

Chiftelute prajite

Ingrediente: 300 g carne 100 g franzelă 50 g ceapă 1 ou 20 g sare 25 g făină 100 ml ulei verdeaţă piper   Mod de preparare: Carnea se taie cubuleţe, apoi, împreună cu ceapa călită în ulei şi pâinea înmuiatăşi stoarsă, se trec prin maşina de tocat, după aceea, se adaugă sarea, piperul, verdeaţa, […]
 

Mancare de ardei gras cu piept de pui

  Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi de diferite culori 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o înăbuşi în apă cu ulei şi puţină sare. Speli apoi ardeii, îi tai bucăţi, cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. După ce […]

Reţete de post: Paste fainoase cu măsline

  Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii din con­servă 1/2 ceaşcă vin alb sare piper 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece, le fierbi 5 minute […]
 

Tort cu banane si vişine

  Ingrediente: 160 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 3 linguri smantana 100 g unt 2 lin­guri pesmet de cozonac 3 banane puţin praf dc copt 120 g zahăr 1/2 pă­hărel lichior 400 g frisca bătuta 100 g boabe de vişine sau de zmeură din dulceaţă 100 g barat de alune vanilie   Mod de […]

Cod cu lămâie

  Ingrediente: 4 fileuri de cod lămâie lin­guri pesmet 2-3 căţel de usturoi 2 linguri idei 100g unt 50ml vin alb sec 200g smântână 1 ceapă mică l leg. mărar 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileurile, se spală, se scurg de apă şi se şterg bine. Se amestecă într-un […]
 

Sarmale fierte in vin alb

Ingrediente:  500 g carne de vită 500 g carne de porc 150 g orez 500 g ceapă sare piper cimbru verdeaţă varză dulce opărită în apă cu sare şi puţin oţet 300 g suc de roşii 300 g ulei   Mod de preparare: Se toacă bine carnea, se amestecă cu orezul spălat, ceapa tocată mărunt […]

Cozonaci simpli

  Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4-5 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 500 ml lapte 60 g drojdie un păhărel de rom coaja rasă de la o lămâie vanilie 1 linguriţă rasă de sare     Mod de preparare: Faci mai întâi plămădeala şi pentru aceas­ta sfărâmi drojdia, o […]
 

Rulada din file de porc

Ingrediente: 1 kg muşchi filé de porc 500 g cabanos 2 gogoşari roşii 2 morcovi fierţi 5 ouă 500 g făină albă 500 ml ulei 500 g caşcaval   Mod de preparare: Se porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează cu sare, piper şi delicat, apoi se aşează pe fiecare foaie de carne  caşcaval, […]

Tocana de berbec

Ingrediente: 1,5 kg carne de berbec 2 morcovi raşi 2 cepe 100 ml ulei 1 ardei gras roşu 1 pahar de vin sare piper foi de dafin boia dulce cimbru boia iute rozmarin mentă 2 linguri de bulion   Mod de preparare: Se pune ceapa cu ulei la călit, adăugăm morcovul şi ardeiul, apoi carnea […]
 

Mancare vanatoreasca

Ingrediente: 1,5 kg carne de mânzat zarzavat 300 gprune uscate 1 cană de miez de nucă fâşii de slănină 1 castron de usturoi 100 gunt 1 lingura bulion sare piper 2-3ceape foi de viţă murate şi condimente 1 cana vin alb   Mod de preparare: Se taie carnea felii şi se împănează cu usturoi şi […]

Salată de conopidă cu măsline si maioneză

  Ingrediente: 2 bucăţi conopidă potrivit de mari sare piper 2 linguri smântână 100 g măsline negre 1 legă­tură pătrunjel 1 roşie 2 ouă 1 lingură muştar 200 ml ulei   Mod de preparare: Desfaci conopida bucheţele şi le laşi într-un vas cu apă rece şi sărată pentru 2-3 ore. După ce au stat aşa, […]
 

Zacusca cu mustar

Ingrediente: 7 kg ardei kapia 250 ml ulei 2 linguri miere 4 linguri mustar   Mod de preparare: Ardeii kapia, copţi, daţi prin maşină se adaugă 250 ml de ulei, 2 linguri de miere şi 4 linguri de muştar, din care se face o maioneză. Peste ea se pun ardeii kapia şi se mai dă […]

Rulouri cu carne

Ingrediente: 500 ml de lapte 3 ouă 1 pahar de apă minerală sare piper delicat după gust 400-500 g făină 600 g carne   Mod de preparare: Se face o compoziţie pentru clătite pe care le coacem cât mai subţiri. Umplutura se face din 600 g carne tocată, pusă la călit cu 2 cepe, mirodenii […]
 

Zacusca de fasole I

Ingrediente:  5 kg gogoşari copţi 5 kg ardei kapia copţi 2 kg ceapă 1 kg fasole boboloane fierte 1,5 kg suc de roşii 1,8 l de ulei   Mod de preparare: Ardeii, gogoşarii şi ceapa se dau prin maşină, apoi se pun la fiert cu uleiul şi sucul de roşii, sarea, piperul şi foile de […]

Muschi de porc cu lamaie

Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 300 g şuncă 1-2 lămâi sare piper   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie felii şi se bate cu ciocanul, apoi se săreazăşi se piperează. Peste feliile de muşchi, se pun câte două felii de şuncă, iar peste şuncă, se aşează câte o felie de lămâie şi se prinde […]
 

Păstrăv în sos de smântână

  Ingrediente: 8 păstrăvi (circa 250g bucata) 300g smântână 100g unt 1 lin­gură făină 200ml lapte 1lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se condimentează cu sare şi piper. Se prăjeşte în ulei, la foc potrivit spre mic, până ce se rumeneşte bine pe toate părţile, apoi se scoate […]

Tartă cu mere Poiana Braşov

  Ingrediente: 12 mere creţeşti  ionatane sau renete 400 g aluat de foitaj sau aluat fra­ged 120 g zahăr 100 g gem 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Merele se curăţă şi 10 din ele se scobesc (se scot mijloacele cu semin­ţele) şi se umple golul cu cele 2 mere rămase rase şi amestecate cu […]
 

Friptura novodnai

Ingrediente:  1 kg muschi de vita nucsoara piper pudra de usturoi usturoi zdrobit 100 ml coniac 250 g unt sare 1 kg ciuperci 3 rosii Mod de preparare: Un kg muşchi de vită tăiat felii, bătut bine cu ciocanul, apoi presărăm peste muşchi: sare afumată, nucuşoară, piper, pudră de usturoi şi usturoi zdrobit. Separat în […]

Varza cu paste

Ingrediente:  2 verze mari 1lingură de delicat 400 g paste făinoase ulei   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei. Varza se toacăşi se căleşte în ulei până scade la jumătate, apoi se adaugă delicatul şi pastele fierte şi călite cu apă rece. Se condimentează cu sare şi piper. […]
 

Crap pe varză la cuptor

  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 varză acră (mai mare) 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion sub­ţiat cu o ceaşcă de apă) 1 ardei gras de la congelator 10-15 boabe piper sare   Mod de preparare: Desfaci în frunze varza acră, o cureţi de părţile groase şi o scurgi de […]

Ingheţată de ness

  Ingrediente: 5 ouă 5-6 linguri zahăr 4 pliculeţe ness (sau cacao, rom) 1 plic frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile şi frişca preparată după instrucţiunile de pe plic. Pui şi nessul, omogenizezi compoziţia şi o dai la rece. Am încercat această reţetă cu […]
 

Peşte cu sos de castraveţi

  Ingrediente: 600 g peşte 1 castravete 1 ceapă roşie mică 2 linguri ulei 2 linguri vin roşu 1 legătură mărar 100 ml smântână 1 lingură zeamă de lămâie sare şi piper   Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o căleşti cu ulei şi adaugi castravetele curăţat şi tăiat cubuleţe. Sărezi, piperezi, iar după 5 […]

Mancarica de verdeaţă

  Ingrediente: 10 legături pătrunjel 10 le­gături mărar 2 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Adaugi făina, o rumeneşti puţin şi stingi cu 250 ml apă. Speli mărarul şi pătrunjelul, le tai […]
 

Mancare de dovlecei cu boia

  Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură de mărar sare piper boia 100 g bulion 1 ceapă 50 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi sâmburi şi îi tai cubuleţe. Tai ceapa cât mai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi dovlecelul şi sărezi după gust. După ce s-au călit toate circa 15 […]
Briose_cu_cereale_si_banane_10

Reteta zilei: Briose cu cereale si banane

Briose cu cereale si banane din: cereale, lapte, unt topit, zahar brun, ou, esenta de vanilie, melasa, iaurt, piure de banane, ovaz, faina, germeni de grau, sare, praf de copt, scortisoara. Ingrediente: 1 cană cereale 1 cana lapte integral 1/2 ceasca unt topit 1 cană de zahăr brun 1 ou 1 1/2 linguriță esenta de […]
 

Prăjitură cu biscuiţi si cafea

  Ingrediente foi: foaia 1 3 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 6 linguri făină foaia 2 2 pachete de biscuiţi  foaia 3 3 albuşuri 6 linguri zahăr 1 cană miez de nucă 2 linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri + 2 ouă 10 linguri zahăr 1 linguriţă ness 1 pachet margarină 2 albuşuri […]

Macrou cu caşcaval la cuptor

  Ingrediente: 4 bucăţi macrou 250g caşcaval 2 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie 150g măsline fără sâmburi 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se condi­mentează. Se prăjeşte în ulei, la foc mic, circa 10 minute, întorcându-1 pe toate părţile. Se pune apoi într-o tavă, se stropeşte cu […]
 

File de crap cu cartofi

  Ingrediente: 700g file de crap 6 cartofi potriviti 70 ml ulei 1 leg. ceapă verde 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1ou sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul, se spală, se scurge de apă, se şterge cu şerveţele şi se condimentează. Se curăţă cartofii, se spală, se taie în rondele de […]

Salată de macrou marinat

Salată de macrou marinat din: macrou marinat, oua, rosii, morcov, telina, ardei gras, ceapa rosie, ceapa verde, masline, ulei, marar, zeama de lamaie, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salata cu fasole verde, macrou afumat si ceapa Salata de ceapa si legume cu macrou marinat Salată de peşte afumat cu castraveciori Salata de spanac cu […]
 

Ştiucă umplută ca la Maliuc

  Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2kg) 3 ouă 1 leg. pătrunjel 1 leg. mărar 4-5 căţei usturoi 50 ml ulei 50 ml apă minerală 2-3 roşii l lămâie sare piper   Mod de preparare: Se taie ştiuca la ceafa şi pe late­rale şi se jupoaie pielea, cu grijă la aripioare, până la coadă. Se curăţă […]

Pastă de urdă cu marar si oregano

  Ingrediente: 250-300 g urdă 1 legătură de mărar 1 vârf de cuţit de oregano  2 roşii pentru preparare şi una pentru orna­ment 1 lingură de ulei de masline   Mod de preparare: Speli şi tai cuburi mici roşiile, lăsându-le să se scurgă foarte bine. Intre timp, speli şi toci cât mai fin mărarul, iar […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu