miercuri, 15 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 5

Retete culinare cu poze 

Pateu de soia

  Ingrediente: 200 g boabe de soia 2 cepe 150 ml ulei piper boia coriandru măcinat condiment sare     Mod de preparare: Alegi soia şi o pui la fiert cu puţină sare timp de 30-40 de minute în oala cu presiune. Intre timp, tai mărunt ceapa, o freci cu puţină sare şi o pui […]
 

Salată de fasole albă cu morcovi

  Ingrediente: 2 căni de fasole uscată albă, fiartă 3-4 morcovi fierţi 1-2 cepe roşii 100 g măsline fără sâmburi ulei sare oţet după gust   Mod de preparare: Tai mărunt morcovii, ceapa şi măslinele, apoi le amesteci cu fasolea fiartă şi pui ulei, oţet şi sare după gust. Salată de fasole albă cu morcovi […]
 

Ştrudel cu dovleac

  Faci un aluat pentru foi astfel: Amesteci 1 kg făină cu 1 cană apă călduţă, 1 ceşcuţă ulei şi 1/2 linguriţă de sare şi frămânţi până obţii un aluat potrivit pe care-l laşi să se odihnească 30 de minute.   Mod de preparare: Cureţi 1 dovleac nai mare de coajă şi seminţe şi îl […]

File de şalău cu sos de vin

  Ingrediente: 4 fileuri de şalău ceapă 200 ml vin 50g unt 10g făină gălbenuş de ou 200ml smântână 1 legatura pătrunjel verde sare pi­per   Mod de preparare: Se rulează fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert într-o cratiţă cu ceapa tocată, vinul, pătrunjelul, piperul şi sarea. Se lasă să fiarbă acoperit 10 […]
 

Conopidă cu cartofi

  Ingrediente: 1 conopidă 6 cartofi 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare pătrunjel mărar piper   Mod de preparare: Desfaci conopi­da în bucheţele şi o fierbi în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Cartofii îi fierbi în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai felii. Ungi apoi tava cu ulei şi aşezi în […]

Prăjitură cu foi si cremă din zahăr ars (de post)

  Ingrediente: Pregăteşti mai întâi un sirop astfel: Topeşti într-o cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte zahărul, apoi îl dai la rece. Mod preparare foi: In jumătate din acest sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri zahăr şi un vârf de cuţit de […]
 

Paste fainoase cu soia

  Ingrediente: 300 g pase (spirale sau melcişori) 1 pungă granule de soia (200 g) 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi în apă şi granulele de soia. Intre timp, decojeşti roşiile, le dai pe râzătoare şi le pui […]

Cum se prepara Cocktail Blue Balls (video)

  Ingrediente: 25 ml blue Curacao 25 ml light rum 150 ml raspberry syrup Some ice cubes 1 maraschino cherry 1 hurricane glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender 1 knife 1 chopping board 1 straw   Vezi mai multe video din Blog
 

Peste cu kiwi si ardei iute

  Ingrediente: 4 felii de peşte gras (crap, somn,morun) 6 kiwi nu foarte coapte 1/4 leg. pătrunjel 1 ceapă mică 2 roşii mici 1 lingură suc de lămâie 1 ardei iute roşu 1linguriţă zahăr sare piper   Mod de preparare: Se curăţă kiwi şi se pun în vasul de blender 4 fructe tăiate bucăţi împreună […]

Crap cu smantană şi cartofi

  Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml ulei 600g smantană l kg cartofi 100 ml lapte linguriţă piper boabe 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Se curăţă de solzi şi de măruntaie peştele, se spală bine, apoi se crestează pe ambele părţi şi se pune într-o tavă. Cartofii se curăţă de coajă, se […]
 

Pilaf de prepeliţă cu garnitură de ciuperci sotate

  Ingrediente: 9 prepeliţe 300 g orez 12 ciuperci mari 250 g unt sare piper 1 l supă 1/2 lingură făină 2 linguri smîntînă Maggi 1 ceapă 3 linguri oţet   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele  şi se prăjesc în frigare la foc iute 4 minute cu unt, sare, piper, apoi se fierb, cu […]
 

Marar verde conservat pentru iarna

Marar verde conservat pentru iarna Mod de preparare: În sare Se alege mărarul ca pentru mâncare şi se aşază într-un borcan de 1/2 de kilogram, presărând sare între rândurile de mărar. Până a doua zi mărarul lăsându-se, se adaugă alt mărar, de asemenea presărat cu sare, până se umple borcanul. Se pun deasupra cruciş două […]
 

Supă de ciuperci cu roşii

  Ingrediente: 250 g ciuperci 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 2 linguri ulei 2 linguri orez 1 lingură verdeaţă tocată sare puţin zahăr 1 borcan de roşii în bulion sau 1/2 l bulion   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa le razi şi le pui la fiert într-un litru de apă până se […]

Ciorbă din cuburi de soia

  Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu apă şi le laşi […]
 

Chiftele din ceapa

  Ingrediente: 750 g ceapă 1 linguriţă sare 1 lin­guriţă chimen 1/2 linguriţă sofran 1 ardei iute 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 150 ml ulei piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o presari cu sare şi o pui deoparte 30 de minute să-şi lase sucul. Apoi o presezi […]
 

Prepeliţe la cuptor cu garnitură de cartofi chips

  Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g cartofi 1 le­gătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane prăjite   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele ca la şi se prăjesc în tigaia bine încinsă, numai să se rumenească. Cînd s-au răcit se îmbracă cu felii […]
 

Raţă cu portocale cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1,750 kg raţă 6 portocale 50 g zahăr 1 lingură făină 3/4 supă sau apă 1 pahar vin roşu 200 g orez 200 g unt sau ulei sare 1 bucată scorţişoară   Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor incins circa 20 minute. Separat se face rintaş clin unt, făină, 20 […]
 

Salată de mere

  Ingrediente: 1 kg mere 150 ml vin alb sec 50 g zahăr 1 vârf de cuţit de scorţişoară măcinată   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă, le tai felii de 1 cm grosime şi le aşezi în salatieră sau în castron. Fierbi vinul cu zahărul şi scorţişoara timp de 1 minut, apoi torni […]
 

Tort de cremă cu banane

  Ingrediente: 1 pahar zahăr 1 pahar sifon 1 şi 1/2 pahar făină 1/2 pahar ulei 1 lingură gem 1 lingură nucă măcinată 1 lingură pesmet 1 lingură cacao 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele apoi împărţi aluatul în două, pe care le coci separat într-o formă de tort. […]

Salată de ţelină cu maioneză si mere

  Ingrediente: 3 ţeline 2 morcovi 2 mere 1 ou crud, unul fiert 50 ml ulei zeama de la o lămâie 1 linguriţă de muştar sare Pentru decorat ai nevoie de: măsline un albuş fiert 2-3 felii de ardei roşu, tăiate cubuleţe frun­ze de pătrunjel     Mod de preparare: Pregăteşti intai maioneza amestecând gălbenuşul […]
 

Turtă dulce de post

  Ingrediente: 450 g făină 250 g zahăr 1 şi 1/2 pahar apă 1 lingură esenţă de rom 1 ceşcuţă ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf linguriţă scorţişoară 1 pahar nuci mărunţite 1 linguriţă coajă de portocală   Mod de preparare: Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă, stingi cu apă şi adaugi şi […]

Galatina de potarnichii cu garnitură de legume de sezon, aspic şi salată de sezon

  Ingrediente: 1 potarniche mare 500 g came de porc sau căprioară 160 g limbă afumată fiartă 80 g slănină sare piper 1/2 păhărel coniac 1 albuş 1/2 pahar lapte   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală potarnichea, şi cu un cuţit tăios se scoate pielea cu carnea, începand din spate, cu băgare […]
 

Bomboane de biscuiţi cu vişine

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi vişine din compot sau congelate 2-3 linguri nucă de cocos 2 linguri cacao 125 g margarină stafide 200 g zahăr Pentru sirop ai nevoie de: 250 ml apă cacao 2-3 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi cacaua până obţii un sirop legat pe […]

Salată de ton

  Ingrediente: 1 conservă ton 100g orez 5 ml ulei de măsline 6 măsline mari 1 ceapă 1 ardei gras verde 1 morcov 1 lămâie 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se fierbe orezul împreună cu morcovul tăiat cubuleţe mai mari. Ceapa şi ardeiul gras se taie rondele, apoi se amestecă cu […]
 

Sarmale cu nuci

  Ingrediente: 200 g miez de nucă măci­nat 250 g orez 250 g ceapă 150 ml ulei 100 g morcovi 50 ml suc de roşii 200 ml vin alb sec piper sare 1 varză mărişoară     Mod de preparare: Desfaci varza şi pui foile la desărat în apă rece pentru câteva ore. Cureţi ceapa, […]

Desert cu mere, orez si frisca

  Ingrediente: 8 mere 1 cană orez 1 cană suc de mere (din compot) 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă scorţişoară zahăr 100 g frişcă vegetală 2-3 linguri margarină     Mod de preparare: Tai merele felii, le coci în cuptor, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, pui la fiert orezul cu 3 […]

Plăcintă cu gutui

  Ingrediente: 350 g făină 1 pachet marga­rină 5 linguri apă minerală 1 linguriţă bicarbonat puţină sare 1 kg de gutui ulei pentru călit gutuile 5 linguri de zahăr     Mod de preparare: Cerni făina şi adaugi margarina, apa minerală, bicarbonatul şi sarea. Frămânţi bine, apoi împărţi aluatul în două şi faci două foi […]
Prajitura_cu_gem_de_prune_si_branza_de_vaci

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci din: branza de vaci, ou, ulei, lapte, zahar, coaja de lamaie, faina, praf de copt, gem de prune. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 8 linguri de ulei 6 linguri de lapte 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 400 g făină […]
 

Ciorbă de fasole cu sfecla rosie

  Ingrediente: 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic) 1 sfeclă roşie (de 200-350 g) 1-2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 roşii borş sau zeamă de castraveţi muraţi leuştean frunze de ţelină 1 linguriţă condiment sare   Mod de preparare: Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în apă rece de […]

Fazan umplut cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1 fazan de circa 1,700 kg 350 g came de porc sare piper cimbru 1 lingură făină 180 g unt 250 g orez 400 g ciuperci sau burcii 1 pahar vin roşu dulceag 1 ou l felie franzelă 1/2 l supă 1 ceapă verde   Mod de preparare: Se prepară fazanul cu un […]
 
 

Cornuri cu crenvursti

O reteta de cornuri cu crenvursti din: lapte, ulei, faina, oua, zahar, drojdie, sare si crenvursti. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceşcuţă cu ulei 2 căni cu făină 2 ouă 2 linguri zahăr drojdie cât o nucă 1 praf de sare Umplutura: 8- 10 crenvursti   Mod de preparare: Din drojdie, o lin­gură de […]

Ciorbă delicioasa de burtă

  Ingrediente: 1,400 kg muchie de burtă de vacă 1 os de vacă 2 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de smîntînă 1 foaie de dafin 1 ceapă 150 g zar­zavat 1 /4 lingură de făină 2 linguri de ulei 300 g gogoşari în oţet   Mod de preparare: Burta se freacă […]
 

Raţă cu perişoare de ficat şi peşte afumat cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1 raţă mare 300 g ficat 2 ouă 200 g file de peşte afumat 1 ceapă 1 felie franzelă 100 g unt 150 g ulei 2 linguri făină 250 g orez 1/2 linguriţă boia sau şofran sare piper 1 pahar vin 1 păhărel coniac 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, […]
 

Ciorbă cu perişoare de peşte

  Ingrediente: l kg peşte 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 3 ouă 11 borş 2 legatura leuştean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zarzava­tul, apoi se taie în cubuleţe. Se căleşte în 100 ml ulei, se stinge cu 31 […]
 

Fazan cu conopidă cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi conopidă natur

  Ingrediente: 1fazan 300 g ciuperci 1 conopidă de circa 1 kg 1 ceapă 150 g zarzavat 1 lingură făină sare piper 180 g unt 3 linguri smantană Maggi 250 g orez 1 lingură oţet 1/2 l supă   Mod de preparare: După ce fazanul a fost curăţat si spălat cu un şervet înmuiat în […]
 

Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă

Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă din: rate, vin rosu, slanina afumata, sare, piper, cimbru, zarzavat, ceapa, faina, cartofi, lapte, unt, bureti. Poate te intereseaza si Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic Ingrediente: 2 raţe a 800-900 g 1 pahar vin roşu 100 […]
 
 

Crap cu ciuperci şi roşii

  Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciu­perci proaspete 2 legatura pătrunjel 500g roşii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se sărează şi se piperează. Ciupercile se spală, se taie feliuţe, se călesc, împreună cu pătrunjelul […]
 

Muschi de porc in alut de clătite

  Ingrediente: 750 g muşchi de porc 4 ouă 200 g făină 400 ml lapte 50 g caşcaval 2 cepe 200 g ciuperci ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie şi o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Le presari […]
Ananas_la_gratar_cu_sirop_de_artar_si_scortisoara_07

Reteta zilei: Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara

Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara din: ananas, sirop de artar, scortisoara. Ingrediente: 1 ananas 2 linguri de sirop de arțar ½ lingurita de scortisoara frisca, pentru servire     Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Curatati si taiati ananasul. Combină siropul de arțar și scorțișoară și stropiti ananasul. Puneti ananasul pe […]
 

Mancare de prune uscate

  Ingrediente: 500 g prune uscate 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 2 linguri zahăr sare     Mod de preparare: Speli prunele în mai multe ape reci, apoi le pui să se înmoaie în apă caldă, cât să le acopere timp de o oră. Caramelizezi zahărul într-o tigaie, fără să-l arzi prea tare, apoi […]
 

Muşchi tocat de urs cu garnitură de piure de cartofi şi legume de sezon

  Ingrediente: 800 g came macră de urs 1 ceapă 2 fire ceapă verde 2 ouă 2 linguri făina sare piper 5 căţei usturoi 100 g şuncă afumată 120g unt 400 g cartofi 1 pahar lapte 150 g castraveciori acri 1 legătură mărar 1 pahar vin 1 felie franzelă cimbru puţin zahăr   Mod de […]

Tarhon conservat in otet

  Mod de preparare: Se aleg frunze de tarhon proaspăt. Se pun într-un castron şi se presară bine cu sare. A doua zi se aşază într-un borcan mic, se apasă deasupra cu două scândurele aşezate cruciş, apoi se toarnă oţet cât să le cuprindă. Se leagă cu hârtie pergament şi se păstrează la rece.   […]
 

Cocktail Mary Pickford

    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiază Ingrediente: 1/2 rom alb 1/2 suc de ananas câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Maraschino Luxardo   Drink american apărut în anii ’30, este unul […]
 

Sfeclă cu usturoi si ceapa

  Pui sfecla la fiert şi între timp cureţi 1 ceapă şi 2-3 căţei de usturoi, le tai mărunt şi le căleşti în ulei. După ce s-au călit, pui felii de sfeclă fiartă, sare şi piper cât este necesar. Le prăjeşti puţin împre­ună în ulei, apoi stingi cu puţin oţet şi presari verdeaţă.   Poftă […]

Salată de ciupreci cu patrunjel

  Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Speli ciu­percile in mai multe ape, le cureţi şi le pui la fiert în apă fierbinte cu sare şi zeamă de lămâie. După ce au fiert (opreşti o lingură de apă în care au fiert), le tai […]
 

Mancare de conopidă

  Ingrediente: 1 kg de conopida 1-2 cepe 2 linguri faina 1 legatura patrunjel untdelemn 4-5 rosii 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli, o desfaci în bucheţele şi o opăreşti. Căleşti ceapa tocată mărunt în untdelemnul încins, adaugi făina, feliile de roşii curăţate de pieliţe şi sâmburi, conopida, verdeaţa […]
 

Ostropel din carne de raţă

  Ingrediente: 1,400 kg raţă 80 g ulei 1/2 lingură făină sare piper boia 1 lingură bulion 30 g usturoi 1 lingură oţet verdeaţă   Mod de preparare: Se taie carnea, se sotează cu ulei, se adaugă făină, apoi bulion, sare, boia, 3/4 1 apă si se fierbe circa 50 minute. Cînd este gata scăzută […]

Cotlete de mistreţ cu maioneză, la cuptor cu garnitură de mus de ficat cu aspic

  Ingrediente: 10-12 cotlete mari mistret sare piper cimbru faina ulei maioneza oua mustar   Mod de preparare: Cotletele se sotează în tigaie cu ulei, sare, piper, cimbru şi făină, circa 15 minute, apoi se dau la rece. Se prepară o maioneză din 4-5 gălbenuşuri, muştar şi 200 g ulei. Cotletele se aşază într-o tavă […]

Prăjitură cu miere si cacao de post

  Ingrediente: 12 mere mari rase (cu coajă) 1 cană ulei 1 cană zahăr 2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet 2-3 linguri cacao   Mod de preparare: Amesteci foarte bine toate ingredientele până obţii un aluat ca de chec. Tapetezi apoi o tavă cu făină, torni amestecul […]
 

Ciorbă de cartofi dreasa cu lapte

  Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1-2 ardei sau gogoşari sare 3-4 roşii verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean) 50 ml ulei 3-4 l apă 1 lingură făină 1 cană lapte   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii, le tai mărunt şi le căleşti în ulei, în oala pentru ciorbă, […]
 

Găluşte din mămăliga umplute cu prune

  Ingrediente: 10 pahare apă 4 pahare griş 1 pahar făină albă 1 pahar mălai puţină sare 3-4 linguri pesmet 1 kg prune zahăr pudră   Mod de preparare: Pui apa cu puţină sare la fiert într-un ceaun şi când dă în clocot, pui în ploaie grisul, făina şi mălaiul amestecate în prealabil. Faci o […]

Cum se prepara Cocktail Watermelon Slice (video)

  Ingrediente: 15 ml grenadine syrup 15 ml vodka 15 ml rum 15 ml gin 15 ml triple sec 120 ml orange juice 120 ml cranberry juice 30 ml melon liqueur Some ice cubes 1 shot measure 1 hurricane glass
 

Mazăre cu usturoi

  Ingrediente: 2 cutii de mazăre 4 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: Mazărea o speli în apă călduţă, o scurgi şi o pui în uleiul încins. Adaugi zahărul, sarea, usturoiul pisat şi o ceaşcă de apă. O laşi la fiert şi, când e […]

Supă de varză dulce

  Ingrediente: 1 varză mijlocie 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 4-5 roşii 1,5 l apă sare 2 linguri ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi pă­trunjelul le cureţi, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi le căleşti în ulei. Adaugi apa şi laşi să fiarbă 15-20 […]
 
Prajitura_cu_mere_si_lapte_praf

Prăjitură cu mere si lapte praf

Prăjitură cu mere si lapte praf din: faina, gris, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, mere, scortisoara. Ingrediente: 1 cană făină, 1 cană gris, 1 cană şi 1/2 cană zahăr, 1 cană lapte praf, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 pachet de unt, 2 kg mere, 1 plic scorţişoară.     Mod de preparare: Amesteci foarte bine […]
 

Cartofi natur cu sos din legume pasate

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 3 cepe ţelină 4 ardei frunze de ţelină sare condi­mente picante 100 ml ulei boia dulce   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în patru şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata, îi scurgi şi îi dai deoparte. Ceapa o toci mărunt şi […]
 

Maioneză de post

  Ingrediente: 3 linguri făină 3 linguri muştar 200 ml ulei apă   Mod de preparare: Dizolvi făina în puţină apă, o pui pe foc şi amesteci bine până se îngroaşă. O dai deoparte, să se răcească, apoi adaugi treptat muştarul subţiat cu puţină apă şi uleiul până le încorporezi, amestecând într-un singur sens. O […]

Conopida si morcovi in saramura

  Mod de preparare: Se curăţă conopida şi se desface în buchete. De asemenea se curăţă morcovi în lungime cu cuţitul special, crestat, şi se taie rondele ceva mai groase. Se aşază la fundul borcanului foi de viţă, foi de ţelină şi puţin mărar. Apoi se aşază conopida şi morcovii, iar deasupra se mai pune […]
 
Cocktail_Mai_Tai_10

Cocktail Mai Tai

Cocktail Mai Tai Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi frunzuliţe de mentă Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 2/10 rom alb 2/10 rom ambrat 2/10 suc de lămâie verde 2/10 curagao 1/10 sirop de rodii 1/10 […]

Ficăţei de pui cu sos de ciuperci

  Ingrediente: 1 pungă de ficăţei de pui 1 cutie de ciuperci 2 cepe 1 morcov 2 căţei de usturoi paste de tomate pătrunjel condiment   Mod de preparare: Speli foarte bine ciupercile şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine, iar ficăţeii îi cureţi foarte bine si ii speli. Faci un sos din […]
 

Raţă cu măsline şi arpagic cu garnitură de cartofi natur

  Ingrediente: 1,800 kg raţă 250 g măsline 150 g ulei 1 pahar vin roşu piper sare 1 lingură bulion 1 lingură făină 200 g arpagic cimbru 3/4 l supă 500 g cartofi   Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor iute, circa 20 min. Cînd este rumenită se scoate şi se taie […]

Pateu cald de ţap cu garnitură de soteu de legume

  Ingrediente: 800 g carne de ţap 250 g carne grasă de porc 350 g slănină crudă de porc 150 g ficat de ţap 150 g ciuperci 2 ouă sare piper puţine mirodenii de carnaţi 5 căţei usturoi puţin coniac   Mod de preparare: Se face o tocătură din carne de ţap, carnea de porc, […]
 

Musaca de cartofi si dovlecei cu soia

  Ingrediente: 2 pachete cu soia granule (de câte 100 g fiecare) 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei puţin condiment tip 1-2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură pătrunjel 5-6 cartofi 2 dovlecei     Mod de preparare: Speli bine catofii şi îi pui la fiert în apă rece cu tot cu […]

Ciorbă de sfeclă rosie cu zeama de varza

  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 150 g orez 1 lingură făină 100 ml ulei 1 legătură verdeaţă 1 l zeamă de varză sare   Mod de preparare: Cureţi sfecla, mor­covul, albitura şi ceapa, le speli, le tai cubuleţe, iar ceapa o toci mărunt. Le căleşti aproximativ […]
 

Ardei umpluţi cu fasole

  Ingrediente: 10 ardei dei graşi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri făină 5 linguri ulei 1 lingură boia 1 legătură pătrunjel verde tocat 1 legătură frunze telină 3 căţei de usturoi 1 lingură tarhon 1 roşie 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 lingură zahăr sare piper   Mod de […]

Fazan la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată verde

  Ingrediente: 1 fazan 200 g slănina crudă sare piper 1 pîine neagră 150 g unt sau ulei 500 g cartofi verdeaţă salata   Mod de preparare: Dacă fazanul este proaspăt, se lasă 2-3 zile la rece. Se taie coada, aripile şi capul, fără să se scoată penele. Se curăţă fazanul de pene fără a […]
 
 

Melcisori cu nuci

  Ingrediente: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci marinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom 1 varf cuti sare zahar pudra vanilinat   Freci zaharul cu untul pana devine spumos, adaugi galbenusurile, pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sa-rea, apoi nucile si faina. Framanti un […]
 

Borş marinăresc cu gască sălbatică

  Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet diluat 1 l borş piper 3 joi dajin 3 gălbenuşuri 3 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se pune, într-un vas cu oţet, piper […]

Biscuiti spritati cu mac

  Ingrediente: 300 g zahar 3 oua 300 g unt 1 pahar de lapte 1 pachet praf de copt 2 pliculete zahar vanilinat coaja 4 de lamaie rasa faina cat cuprinde 1 praf de sare   Mod de preparare: Freci spuma untul cu ouale si zaha­rul, adaugi coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilinat. Framanti bine […]
 

Tocană de urs cu bureţi cu garnitură de mămăliguţă şi smantană

  Ingrediente: 1,200 kg carne de urs 400 g bureţi 3 cepe 2 linguri bulion 1 pahar vin sare piper cimbru 100 g grăsime 300 g mălai 150 g smantană   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, se sotează cu grăsime şi ceapă tocată, apoi se pun sare, piper, bulion, cimbru, vin şi […]
 

Iepure la cuptor cu garnitură de castane, ciuperci prăjite şi soteu de mazăre

  Ingrediente: 1,600 kg carne de iepure (pulpă sau spinare) 1 pahar vin roşu 1/2 lin­gură făină 400 g castane 1/2 l supă de iepure sau apă 60 g unt sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 1 foaie dafin 12 ciuperci 12 crutoane 300 g mazăre 50 g ulei   Mod de preparare: Se […]

Jambon de urs marinat şi afumat

  Ingrediente: 1 pulpă garf sau spată de urs 6 l apă 220 g sare 4 foi dafin piper boabe 20 g silitră 10 căţei usturoi 10 g enibahar 1 linguri oţet 1/2 legătură cimbru Mod de preparare: Se fierb 2 minute apa cu sarea, piperul, dafinul şi enibaharul. Cînd s-a răcit se pune peste […]
 

Prepeliţe în aspic cu garnituiă de foi de salată

  Ingrediente: 6 prepeliţe 300 g ficat 30 g ulei 80 g unt sare piper 1/2 l aspic Madera 18 forme de tarte ovale 3 salate verzi   Mod de preparare: Prepeliţele se frig înăbuşit şi se dau la rece. Ficatul se sotează cu ceapă, se dă prin sită şi se montează  cu unt şi […]

Ardei conservati in sare

  Mod de preparare: Se aleg ardei graşi frumoşi. Se spală într-o apă, se taie în jurul codiţei un căpăcel şi se curăţă de seminţe. Se presară fiecare cu puţină sare înăuntru şi se lasă să stea într-un vas mare sau într-o oală, până a doua zi, ca să se moaie. La 100 ardei graşi, […]
 

Supă de potarnichi

  Ingrediente: 2 potarnichi mici sare piper 100 g tăiţei de casă 250 g bureţi 1 pahar coniac 1 ceapă 30 g unt 3 linguri smantană cimbru 31 apă 1 gălbenuş   Mod de preparare: Potarnichile bine curăţate se dau la cuptor 10-15 minute cu unt, apoi se fierb în apă cu ceapă, sare şi […]
 

Gască sălbatică cu măsline, arpagic şi napi

  Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg 230 g măsline vezi 300 g orez 300 g ciuperci 250 g ulei 300 g arpagic 100 g napi sare piper 1/4 l vin 2 l supă sau apă 2 foi dafin 1 lămaie 80 g capere 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se taie gasca […]
 

Cocktail Light Boat

    Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felioare de măr şi o căpşună pe margine   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 100 g suc de morcovi din soiul Hauser 40 g suc de portocale proaspăt 40 g iaurt cu aromă […]
 

Plăcintă aperitiv cu roşii la cuptor

  Ingrediente: 250 g făină 50 g unt sau margarină 1 cub mic de drojdie (de 25 g) 1 lingură pesmet 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură ai nevoie de: 5-6 roşii 2 cepe 2 felii şuncă 2 ouă 100 g caşcaval 100 ml smân­tână cimbru măghiran rozmarin sare piper   Mod preparare aluat: Topeşti untul […]
 

Prăjitură cu ness si cappucino

  Ingrediente: Pentru blat ai nevoie de: 5 ouă 2 lin­guri apă 7 linguri zahăr 7 linguri făină 2-3 pătrăţele de ciocolată menaj (dată pe râzătoare) Pentru cremă ai nevoie de: 5 gălbenuşuri 12 lin­guri zahăr 6 linguri lapte 2 plicuri ness 2 plicuri cappuccino cu aromă de alune 1 pachet margarină Pentru spumă ai […]
 

Cremă acrişoara de cartofi

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2 litru de borş 1 ceapă sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cât să-i acopere. îi laşi să fiarbă mult, ca să fie cât mai uşor de pregătit. Ii pasezi, apoi amesteci piureul obţinut cu apa în […]

Ruladă de cartofi

  Fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi, apoi faci un piure mai tare pe care-l întinzi în foaie subţire pe o folie de plastic unsă cu ulei. Ungi apoi foaia cu o lingură cu pastă de tomate, pui un praz tocat, 1- 2 morcovi fierţi, fasole verde fiartă (sau orice altă umplutură […]
 

Cocoş de munte la cuptor cu garnitură de ficat prăjit şi pilaf cu bureţi

  Ingrediente: 1 cocoş de munte 150 g grăsime 100 g unt 1/2 lingură făină 1 linguriţă boia 3 lnguri smantana 300 g ficat 300 g bureţi 200 g orez 2 cepe 1 ou pesmet sare 1/4 pahar oţet   Mod de preparare: Se prepară cocoşul  apoi se frige la cuptor încins, cu sare, grăsime […]

Chiftele din pastarnac si nuci

  Ingrediente: 1 kg păstârnac 3 cartofi 1 ceapă mică 2 căţei de usturoi 1 cană nucă măcinată 3-4 lin­guri pesmet cimbru piper sare ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Cureţi păstârnacul, usturoiul şi ceapa de coajă, apoi dai păstârnacul pe răzătoarea mică, ceapa o […]
 

Ciorbă de praz cu orez

  Ingrediente: 1 kg praz orez (fiecare cât doreşte) 100 g zarzavat de la borcan 2-3 cepe 3 ardei puţin ulei 1-2 linguri de făină zeamă de varză pentru acrit   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai rondele cât vrei de subţiri şi îl pui la fiert într-o oală cu apă rece. După ce […]
 

Tarte cu gutui

  Ingrediente: 500 g făină 250 gmargarină 150 g zahăr pudră 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală sare 1/2 linguriţă bicarbonat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g făină 1 l apă 250 g margarină 250 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 3 gutui     Mod preparare aluat: Freci margarina, […]
 

Friptură de pastarnac cu sos de roşii

  Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de păstârnac 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei 4-6 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Speli păstâmacii şi îi coci pe grătarul cup­torului, la foc mijlociu, până sunt bine pătrunşi. Intre timp, fierbi sucul de roşii cu usturoi, sare […]

Iahnie de cartofi cu masline

  Cureţi 1 kg cartofi, îi tai pe lung în felii groase. Le speli, le zvânţi cu un şervet, le sărezi, le căleşti pe rând în ulei bine încins, numai cât să se înmoaie, le scoţi şi le dai deoparte, în uleiul rămas prăjeşti 4 cepe tăiate mărunt, iar când s-au aurit, adaugi 2 linguri […]
 

Mancare simplă de ciuperci

  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei 1 roşie 1 ceapă ulei sare piper condiment     Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert cu o cană cu apă şi 2-3 linguri ulei. Adaugi ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe şi potriveşti de sare, piper şi condiment. Când legumele s-au înmuiat pui roşia tăiată […]

Ciuperci marinate

  Mod de preparare: Se aleg ciuperci mărunte şi închise. Se spală în câteva ape. Se pun la foc într-o cratiţă cu ulei, în proporţie de 100 g ulei la 1 kg de ciuperci, şi puţină sare. După ce au dat în clocot, se mai ţin 10 minute. Se adaugă câteva linguri de oţet, o […]
 

Prajitură Irina (de post)

  Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi pasaţi 1/2 kg biscuiţi sfărâmaţi 1 pachet margarină 200 g nuci măcinate 200 g zahăr esenţă de migdale după gust   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până la omogenizarea completă şi apoi pasta obţinută o întinzi pe un platou, o nivelezi şi o dai la rece. După 30 […]

Frigărui de urs cu garnitură de cartofi pai

  Ingrediente: 1 kg came de la muşchi 250 g garf de urs afumat 200 g bureţi sau ciuperci 10 ardei graşi sare piper cimbru 400 g cartofi 300 g ulei 12 frigărui mujdei   Mod de preparare: Se taie din muşchi 24 bucăţi egale, 24 feliuţe de garf afumat, 24 rondele de bureţi, 24 […]
 

Iepure civet cu sos de vin, arpagic, ciuperci şi costiţă

  Ingrediente: 1,800 kg came de iepure (spată ,piept sau pulpă) 1 ceapă 100g zarzavat 1/2 l vin 1 foaie dafin 1 lingură bulion 120 g costiţă afumată 300 g ciuperci 1/2 l supă de iepure sau apă 200 g arpagic   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi şi se sotează în ulei cu […]

Gogosari in otet

  Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, nevătămaţi şi proaspeţi. Se spală şi se lasă pe un şervet să se zvânte, sau se şterg cu o cârpă moale. Se înţeapă fiecare cu un ac, de 2-3 ori. Se aşază în borcane. Se fierbe oţetul, adăugând la fiecare litru 60 g de sare, două linguri […]
 

Vinete impanate in otet

  Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste ele […]

Iepure cu bureţi şi smantană cu garnitură de gogoşi de cartofi

  Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 1 linguriţă boia 2 1/2 lingură smantană 1 lingură mare de mărar 1 ceapă 11/2 lingură făina 400 g bureţi sau ciuperci 300 g cartofi 2 ouă 150 g unt 1 l supă sau apă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale. Se sotează cu ceapă […]

Fursecuri cu bomboane

  Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3 albusuri bombonele colorate   Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu sare si dupa ce s-au intarit adaugi za­harul in ploaie. Opresti o ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si scorti­soara. In tava cuptorului in­tinzi o foaie de […]
 

Raţă cu fasole boabe cu garnitură de vinete prăjite şi foitaj

  Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 400 g fasole uscată cu bobul mare 2 cepe 100 g zarzavat sare piper dafin 1 lingură bulion 200 g ulei sau untură 60 g cos­tiţă afumată 2 vinete potrivite 2 linguri făină 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Se frige raţa înăbuşită (circa 1 […]

Pilaf din carne de gasca cu stafide

  Ingrediente: 1 giscă 3,500 kg 200 g făină 2 ouă 200 g ulei sare piper cimbru magheran 80 g unt 1/4 l lapte 250 g orez 80 g stafide 50 g fistic 1 pahar vin roşu dulce 2 cepe 3 vinete 80 g caşcaval   Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită la cuptor, […]
 
 

Cotlete de ţap cu legume in sos aromat cu garnitură de ardei umpluţi cu orez

  Ingrediente: 1,400 kg cotlet de ţap 1 ceapă 5 căţei usturoi 4 castraveciori muraţi 1/2 legătură tarhon 1 lingură bulion sare piper 1/2 lingură făină 1/2 1 supă din oase de ţap 1 ardei iute 8 ardei graşi 150 g orez 200 g bureţi sau ciuperci 150 g ulei   Mod de preparare: Se […]
 

Prăjitură glazurată cu miere

  Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru copt. Dai tava […]
 

Fursecuri glazurate cu alune

  Ingrediente: 250 g unt nesarat 500 g faina 125 g zahar 250 g alune zahar vanilat un praf de sare 200 g ciocolata de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zaharul pana ce s-a topit za­harul. Adaugi faina, alunele, vanilia si sarea si amesteci pana ce totul este omogenizat. Dai coca la […]
 
 
Cocktail_Long_Island_Ice_Tea_09

Cocktail Long Island Ice Tea

Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se serveşte seara şi noaptea   Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3 cl rom alb o […]

Racitură cu chiftelute din cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 legătură pătrunjel sare ulei boia de ardei dulce Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai pe răzătoarea mică şi îi presezi într-o sită ca să se scurgă zeama. Pui apoi zeama într-un alt vas cu puţină apă rece şi o laşi 5 minute deoparte. Amidonul […]
 

Cartofi cu ardei la cuptor

Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cartofi 1 ceapă 1 ardei verde 1 linguriţă muştar 100 pastă de roşii 300 ml supă de legume 1 legă­tură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, tai cartofii felii groase şi ceapa peştişori şi le căleşti în ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi […]

Sarmale cu arpacas

Ingrediente: 250 g arpacaş 2 verze mari murate 300 g ciuperci 4 cepe 1 linguriţă condiment con­centrat de supă sare piper 150 ml ulei Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli şi îl opăreşti cu 2 l de apă clocotită, cu o seară înainte să-l prepari. Il acoperi şi-l laşi până a doua zi, când […]
 
 

Gulii cu maioneză de pufuleti

Cureţi 2 gulii, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi le presari cu sare după gust. Le laşi 30 de minute deoparte ca să-şi lase zeama, apoi le presezi ca să se scurgă. Pregăteşti apoi maioneza din pufuleţi. Zdrobeşti pufuleţii, torni o ceaşcă deapă caldă şi amesteci până obţii o pastă. Incorporezi ulei, adaugi […]

Prajitură cu marmeladă si nuci

Ingrediente: 3 linguri marmeladă 2 linguri de miere 1 vârf de linguriţă de bicarbonat 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri nuci măcinate 2 linguri zahăr Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă de bicarbonat, până ce mierea […]
 

Cocktail Lady Lake

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o rămurică de mentă şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl brandy un pahar de iaurt cu aromă de cafea câteva picături de sirop de zahăr câteva picături de cremă de mentă […]
 

Aperitive de toamnă

  Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50 g unt 4 tri­unghiuri brânză topită 1 ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce 5-6 măsline negre sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după care le cureţi, le tai în jumătate, le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci cu jumătate din cantitatea de unt şi […]
 
 
 

Rulada de căprioară cu aspic cu garnitură de salată rusească

  Ingrediente: 1,400 kg pulpă de căprioară 1 felie franzelă 2 ouă sare piper 15 feli de piept afumat 2 cartofi 2 mere 1 morcov 1 castravete 2 roşii 50 g fileuri afumate de porc 1 ceapă 1 /4 l vin 250 g ulei 1/2 linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 1 litru aspic 1/2 […]

Raţă cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi ducesa

  Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 500 g castraveţi muraţi 2 legături mărar 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă sare piper cimbru 400 g cartofi 1 1/2 lingură făină 1 ou 150 g unt ulei 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Raţa se frige la cuptor încins, circa 20 minute apoi […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu