vineri, 3 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 75

Retete de  mancare gustoase si rapide

Piept de vitel cu mazare

15 November 2010
  Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg. marar sare piper…
Read more »
 

Mancarică de legume de vară cu măsline

15 November 2010
Mancarică de legume de vară cu măsline
  Ingrediente: 2 fire ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi noi 1 ardei gras (e bun şi capia) 1 legă­tură mărar şi pătrunjel 150 g măsline 3-4 roşii sare ulei…
Read more »

Şodou cu ciocolată

15 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri cioco­lată rasă sau cacao vanilie   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia . Cînd dă un clocot,…
Read more »

Inghetata de nuci

15 November 2010
  Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr (pentru caramel) putină lămîie   Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru o- în­gheţată obişnuită de vanilie.…
Read more »

Prăjitură cu ciocolată

15 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă   Mod de…
Read more »

Cafe glace cu cicoare

15 November 2010
  Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică va­nilie   Mod de preparare: Cafeaua măcinată…
Read more »

Foaie de ştrudel

15 November 2010
Ingrediente: 500 g făină albă 2 linguri ulei 1 pahar apă călduţă sare   Mod de preparare: Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La mijloc se…
Read more »

Sos de vin

15 November 2010
  Ingrediente: 2 pahare (mari) vin roşu 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr tos 2 g scorţişoară 2-3 cuişoare   Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahărul.Punem la fiert vinul cu…
Read more »

Sos de rom sau coniac

15 November 2010
  Ingrediente: 1 lingură unt de frişcă 1 lingură făină 1 lămîie 3/4 pahar (mare) de vin 1 pahar zahăr pudră 2 linguri rom sau coniac 1 pahar apă  …
Read more »

Prăjitură cu marmeladă de caise

15 November 2010
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr pudră vanilat   Mod de preparare:…
Read more »

Chifle umplute cu 2 feluri de branză

15 November 2010
Chifle umplute cu 2 feluri de branză
  Ingrediente: 8 chifle mici 300 g brânză dulce de vacă 200 g brânză de burduf sau telemea de oi rasă 2 ouă 200 ml lapte puţin ulei 50 g…
Read more »

Sarmale de gască in foi de viţă si de tei

15 November 2010
Sarmale de gască in foi de viţă si de tei
Sarmale de gască in foi de viţă si de tei din: piept de gasca, piept de pui, orez, ceapa, suc de rosii, piper, patrunjel verde, marar, kaizer afumat, vin alb,…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 9 (video)

15 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 9 (video)Read more »

Compot de gutui

15 November 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 pahare apă 1 bucăţică scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de gro­simea unui…
Read more »

Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş

15 November 2010
Tocanita_de_pui_cu_galuste_defaina_si_gris
Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş din: pui, ceapa, usturoi, boia, piper, sare, lapte, faina, smantana, oua, gris. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 căpăţână de usturoi…
Read more »

Mâncare de legume şi prune

15 November 2010
Mâncare de legume şi prune
  Ingrediente: 10 prune 2 rădăcini de pătrunjel 4-5 morcovi 1 gulie mică 2-3 cartofi 1 ceapă 1 roşie 1 legătură pătrunjel 250 ml vin 100 ml ulei 1 frunză…
Read more »

Cascaval pane cu varză dulce

15 November 2010
Cascaval pane cu varză dulce
  Ingrediente: 300-400 g caşcaval 2-3 ouă ulei 2-3 linguri făină 1 varză sare piper ulei de măsline mărar verde 1-2 roşii pentru decor oţet   Mod de preparare: Tai…
Read more »

Esenta de cafea

15 November 2010
  Ingrediente: 2 linguri calea prăjită şi rîşnită 1 baton cicoare 2 ceşti apă   Mod de preparare: Punem apa la fiert într-un ibric mai mare şi cînd clocoteşte, adăugăm…
Read more »

Retete de post:Batoane de granola

15 November 2010
  Ingrediente: 1/3 cana ulei de cocos topit 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi 1/2 cana sirop artar 1/3 cana sirop…
Read more »

Mazurcă cu ciocolata

15 November 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale mărunt pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi…
Read more »

Scoarţa

15 November 2010
  Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g zahăr pudră 150 g miez de nucă măcinat   Mod de preparare: Albuşurile se bat…
Read more »

Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă

15 November 2010
Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă
  Ingrediente: 3 linguri cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat o cana miez de nuca 1 esenta…
Read more »

Ciorbă mozaic cu ardei si varză

15 November 2010
Ciorbă mozaic cu ardei si varză din: morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, fasole, sfecla rosie, ardei grasi, varza, rosii, marar, patrunjel, sare, faina, unt, smantana. Ingrediente: 1 legătură de morcovi…
Read more »

Retete de post: Spaghete cu sos bolognese

15 November 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_02
Spaghete cu sos bolognese din: dovlecei, rosii, oregano, usturoi, busuioc, nuca, curmale, praf de piper. Ingrediente: 4-5 dovlecei mici Ingrediente sos de rosii : 1/2 cana rosii uscate si inmuiate…
Read more »

Cum se prepara Cocktail No Problem (video)

15 November 2010
Cum se prepara Cocktail No Problem (video)
  Ingrediente: 15 ml lime juice 40 ml pineapple juice 50 ml grapefruit juice 50 ml orange juice 40 ml coconut rum (Malibu) 25 ml crème de bananes Ice cubes…
Read more »

Mazurcă cu ciocolată şi frişcă

15 November 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru formă   Mod de…
Read more »

Retete de post: Batoane de cereale I

15 November 2010
Batoane_cu_cereale
Batoane de cereale din: smochine, seminte susan, hrisca, pulpa de migdale, nuci, curmale, mere, fructe uscate, esenta vanilie, esenta rom, orz, cacao. Ingrediente: 1/2 pachet smochine 4 linguri seminte susan…
Read more »

Retete de post:Sarmalute crude

15 November 2010
  Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1 bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel…
Read more »

Mazurcă salam

15 November 2010
Ingrediente: 400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci curăţate cacao   Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata rasă cînd în­cepe…
Read more »

Sos de portocale

15 November 2010
Sos de portocale
  Ingrediente: 2 portocale 1 pahar vin alb 150 g zahăr bucăţi 1 gălbenuşuri   Mod de preparare: Frecăm zahărul pe cojile de portocale, apoi îl pisăm bine şi îl…
Read more »

Retete de post: Biscuiti din cereale incoltite

15 November 2010
Biscuiti din cereale incoltite din: hrisca, grau, stafide, tarate, scortisoara, nucsoara, vanilie, sare, cacao, miere. Ingrediente: 1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide hidratate 2 liguri…
Read more »

Gogosi cu crema de vanilie

15 November 2010
  Ingrediente: 250 g făină 2 pahare apă 150 g unt 3-5 ouă putină sare  Ingrediente umplutură : 300 g frişcă, 150 g zahăr, cremă de vanilie.   Mod de…
Read more »

Batoane de cereale II

15 November 2010
Batoane de cereale II
Ingrediente : 1 cana nuca maruntita 1 cana nuca de cocos 1 cana orz (inmuiat de cu seara) 1 cana prune uscate 5 curmale

Mazurcă dospită în apă

15 November 2010
Ingrediente: 13 gălbenuşuri 1/2 pahar unt topit 1/2 pahar lapte călduţ 1 pahar zahăr pudră 25 g drojdie de bere 1 vîrf cuţit sare 1 praf de vanilie făină cît…
Read more »
 

Retete de post: Taitei din morcov cu sos de migdale

15 November 2010
Cum se prepara Carnaciori în foi de varză
Taitei din morcov cu sos de migdale din: morcov, migdale, ulei de masline, usturoi, sare, oregano. Ingrediente: 1 morcov mare 3 linguri migdale crude 1 lingurita ulei de masline presat…
Read more »

Clătite umplute cu piure de legume

15 November 2010
Clătite umplute cu piure de legume
  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g morcovi 300 g caşcaval 100 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 salată verde sare piper 50 ml ulei 3 ouă 200…
Read more »

Musaca de doclecei, paste si carne

15 November 2010
Musaca de doclecei, paste si carne
  Ingrediente: 1 dovlecel 2 bucăţi piept de pui 200 g paste făinoa­se 2 ouă 200 g smân­tână 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina…
Read more »

Crema de unt

15 November 2010
  Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 3 ouă  1 baton vanilie   Mod de preparare: Punem ouăle într-o cratiţă şi le ba­tem puţin. Adăugăm zahărul şi vanilia. Batem…
Read more »

Ştrudel cu nuci

15 November 2010
Ingrediente: foaie de ştrudel ulei pentru uns forma zahăr pudră vanilat Ingrediente umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr pudră, 1/2 pahar ulei călduţ,…
Read more »

Chec alb

14 November 2010
Igrediente: 12 albuşuri 2 pahare zahăr 1 lămîie (zeama şi coaja rasă) 2 pahare făină 10-12 nuci curăţate şi tăiate 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat cuburi 1 lingură stafide unt…
Read more »

Budincă de mălai dulce

14 November 2010
Ingrediente: 3 ceşti mălai 1 ceaşcă făină albă 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 1 sifon un vîrf de cuţit bicarbonat ulei şi făină pentru formă zahăr…
Read more »

Painea studentului

14 November 2010
  Ingrediente: 3 ouă 1 pahar unt topit 1/2 pahar ulei 1 pahar zahăr tos făină cît cuprinde 150 g nuci 1 pahar stafide 1pahar smochine 100 g rahat roşu…
Read more »

Budincă de orez cu vin

14 November 2010
Ingrediente: 200 g orez 1 kg vin roşu 10 linguri zahăr 1 linguriţă scor­ţişoară 150 g unt 6 ouă 1 praf sare unt pesmet pentru formă zahăr pudră   Mod…
Read more »

Pîine cu lapte

14 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 400-500 g lapte 50 g drojdie ulei pentru formă   Mod de preparare: Într-un castronaş se freacă…
Read more »

Taitei cu lapte

14 November 2010
  Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine scor­ţişoară zahăr   Mod de preparare: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi subţire. Punem la fiert laptele.…
Read more »

Tort crocant

14 November 2010
  Ingrediente blat: 10 albuşuri 250 g zahăr pudră 250 g nuci 50 g migdale Ingrediente crema : 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1/2 baton vani­lie pisată cu zahărul,…
Read more »

Covrigei cu smîntînă

14 November 2010
Ingrediente: 1 pahar unt proaspăt 1 pahar smîntînă 3 ouă 1 praf de vanilie făină cît cuprinde 2-3 linguri zahăr tos   Mod de preparare: Se amestecă totul bine cu…
Read more »

Sufleu de caise

14 November 2010
  Ingrediente: 300 g caise 300 g zahăr 6 albuşuri   Mod de preparare: Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu zahăr. Amestecăm…
Read more »

Tort de migdale

14 November 2010
Tort de migdale
  Ingrediente: 5 ouă 100 g migdale 100 g zahăr 1 lingură făină 1 lingură pesmet 1 linguriţă unt Ingrediente sirop : 2 linguri zahăr, 1 lingură apă caldă, cîteva…
Read more »

Mazurcă

14 November 2010
Ingrediente: 10 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar stafide albe 1 pahar stafide negre 1 pahar smochine tăiate mărunt coaja de la o portocală tăiată foarte fin…
Read more »

Supa de urzici crude

14 November 2010
O reteta simpla de supa de urzici crude din: urzici, marar, ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 50 gr urzici tinere 2 fire marar 1 lingura ulei presat la…
Read more »

Supa de rosii cu avocado

14 November 2010
O reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1 avocado 4 rosii bine…
Read more »

Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval

14 November 2010
Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval
  Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3 ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă…
Read more »

Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană

14 November 2010
Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană
O reteta simpla de salata de mazare cu sos de maioneza cu smantana din: mazare, oua, ulei, mustar, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 300 g mazăre 2 ouă ulei…
Read more »

Bors rece de varza

14 November 2010
Bors rece de varza
O reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina, ardei, morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2 frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei…
Read more »

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

14 November 2010
Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat
  Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri ulei  …
Read more »

Uscăţele

14 November 2010
Ingrediente: 100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din dulceaţă vanilie   Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi vanilia.…
Read more »

Prăjitură din brînză de vacă şi nuci

14 November 2010
Ingrediente: 400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate 100 g stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă  …
Read more »

Salata de sfecla rosie si mar

14 November 2010
  Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere   Mod…
Read more »

Crema de cafea

14 November 2010
  Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana subţire 5 foi gelatină 375 g frişcă   Mod de preparare: Prăjim cafea crudă, o punem într-un…
Read more »

Sos tahini

14 November 2010
  Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la rece 1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se macina in rasnita de…
Read more »

Uscăţele-sahele

14 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie rasă…
Read more »

Supa-crema de spanac si avocado

14 November 2010
Supa-crema de spanac si avocado
  Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate cubulete 1 tulpina de telina 1…
Read more »

Sos de usturoi din dovlecei si caju

14 November 2010
O reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata dovlecel (daca vrei un…
Read more »

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

14 November 2010
Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
  Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră 5 ouă 300 g bis­cuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană   Mod de…
Read more »

Sufleu de albus cu dulceata de visine

14 November 2010
  Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10 nuci miere de albine sau sirop   Mod de preparare: B

Biscuiti cu iaurt

14 November 2010
  Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde   Mod de preparare: Punem totul într-un castron,…
Read more »
 

Tartă cu brânză de vaci

14 November 2010
Tartă cu brânză de vaci
  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 plic praf ce copt sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 4 linguri zahăr 2 linguri făină 2…
Read more »

Saleuri Raw

14 November 2010
Saleuri Raw
Ingrediente: 250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita peste noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene  3 linguri fulgi de drojdie chimen macinat 1 lingura sare  …
Read more »

Sos de usturoi cu caju

14 November 2010
O reteta de sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos de soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte (minim 3 ore )…
Read more »

Salata de primavara 1

13 November 2010
O reteta de salata de primavara din: spanac, salata, loboda, avocado, castravete, ridichi, rosie, ceapa verde, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 mana frunze spanac 1 salata 1 mana…
Read more »

Sufleu cu lapte

13 November 2010
Ingrediente: 300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un vîrf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pune la fiert…
Read more »

Sufleu japonez

13 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 100 g ciocolată sau cacao 200 g zahăr pudră 1 lin­gură făină 4 ouă unt şi făină pentri formă   Mod de preparare: Se freacă untul…
Read more »

Pişcoturi cu chimen şi nuci

13 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 lingu­riţă bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru formă   Mod de preparare:…
Read more »

Orez cu caise

13 November 2010
  Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 al­buşuri 1 gălbenuş   Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la foc…
Read more »

Paine deliciu II

13 November 2010
  Ingrediente: 2 cani grau incoltit o zi 4 caise proaspete sau uscate 2 rotunduri de ananas uscat 2-4 linguri miere lichida 1/2 cana migdale 1 lg vanilie 1 lg…
Read more »

Supa-crema din frunze de ridichi

13 November 2010
  Ingrediente: frunzele de la 2 legaturi de ridichi 2 cartofi potriviti 1 ceapa rosie potrivita 1,5 litri apa sare   2 lg ulei de floarea soarelui   Mod de preparare:…
Read more »

Ciuperci marinate cu oregano

13 November 2010
Ciuperci marinate cu oregano
  Ingrediente: 160 g ciuperci champignon 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita sare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei presat la rece juma cana de apa piper patrunjel…
Read more »

Budincă de smîntînă I

13 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 4 linguri făină 2 pahare smîntînă vanilie un praf de sare coaja rasă de lămîie unt şi pesmet pentru formă sos de vin sau…
Read more »

Chec economic

13 November 2010
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau coajă de lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă   Mod de…
Read more »

Sos de spanac si usturoi

13 November 2010
Sos de spanac si usturoi
  Ingrediente: spanac proaspat o lingura ulei de masline presat la rece usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie amesteca toate ingredientele. Daca este nevoie adauga…
Read more »

Supa-crema de avocado si rucola

13 November 2010
Supa-crema de avocado si rucola
  Ingrediente: 150 gr avocado 15 gr rucola 150 gr rosii 1 catel de usturoi 1 fir ceapa verde sare piper verde  2-3 fire marar suc de lamaie Mod de…
Read more »

Clatite cu fructe

13 November 2010
  Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de sare   Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem un…
Read more »

Hamburger patrat

13 November 2010
  Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa verde 1 lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare dupa gust   Mod de…
Read more »

Gogoşi cu cremă

13 November 2010
Ingrediente: 623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3 ouă sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă   Mod de preparare: Se…
Read more »

Gazpacho

13 November 2010
Ingrediente: 2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2 ceapa mica 1 catel usturoi sare piper busuioc   Mod de preparare: Telina, castravetele, usturoul, ceapa si…
Read more »

Aluat la minut

13 November 2010
  Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă pu­tină sare   Mod de preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o adîncitură, adăugăm unt…
Read more »

Bors rece de spanac

13 November 2010
Bors rece de spanac
Ingrediente: 1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2 legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare   Mod de preparare: Se toaca toate marunt, morcovul…
Read more »

Chiftele fara foc delicioase

13 November 2010
Chiftele fara foc delicioase
  Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale   Mod de preparare:  Atentie, fulgii…
Read more »

Legume asortate 1

13 November 2010
Legume asortate 1
  Ingrediente: 2 rosii 1 cub mic de ginger (ghimbir) 2 cuburi telina suc de la jumatate lamaie mica 1 cana de ciuperci 1 catel usturoi 1 lg condimente asortate…
Read more »

Aluat de friganele

13 November 2010
  Ingrediente: 200 g făină 2 linguri unt 1 bucăţică de drojdie putină coajă de lămîie un praf de sare apă (cît cuprinde aluatul)   Mod de preparare: Turnăm făina…
Read more »

Frigarui de legume si ananas

13 November 2010
Frigarui de legume si ananas
  Ingrediente: 10-12 brocolii buchetele 10-12 palarii ciuperci 1 bucata morcov mare 1 fir praz 2-3 tulpini telina 1/2-1 bucata ardei rosu 10 buchetele  conopida 1/4 ananas mare 1 bucata…
Read more »

Paine de seminte

13 November 2010
  Ingrediente: jum cana de faina de in jum cana de faina de seminte de floarea soarelui 1 cana orz 1 lg sare  patrunjel 10 lg apa putin praf de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 7 (video)

13 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 7 (video)Read more »

Bors rece de sfecla si dovlecei

13 November 2010
  Ingrediente: 350 gr varza rosie 200 gr sfecla 100 gr telina 100 gr morcovi 250 gr dovlecei 1 litru bors sare    Mod de preparare: Dati legumele pe razatoare,…
Read more »

Sos de seminte de floarea soarelui

13 November 2010
  Ingrediente: seminte de floarea-soarelui suc de lamaie dupa gust usturoi sare boia iute oregano   Mod de preparare:  Tine semintele in apa 8 ore si apoi clateste-le cu apa…
Read more »

Supă de peşte (cod)

13 November 2010
  Ingrediente: 300 g cod 4-5 car­tofi 2 cepe 2 linguri unt 500 ml suc de roşii 1 l apă cimbru 1-2 căţei usturoi sucul de !a o portocală pătrunjel…
Read more »

Papanaşi cu dovlecei

13 November 2010
  Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2 linguriţe rase de făină sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea…
Read more »

Caise in aluat

13 November 2010
  Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau un­tură   Mod de p

Biscuiti din seminte si legume

13 November 2010
Ingrediente : 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte de in zdrobite…
Read more »
 

Salata cu avocado

13 November 2010
Salata cu avocado
Ingrediente: 1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1 avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare  piper otet de mere putin ulei…
Read more »

Salată de roşii cu mazăre nouă

13 November 2010
Salată de roşii cu mazăre nouă
Ingrediente: 400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar (4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie…
Read more »

Salată din carne de pasare cu legume

13 November 2010
Salată din carne de pasare cu legume
  Ingrediente: 1 piept de pasăre 1 albuş 1 morcov mic 1/2 cartof 1/2 rădăcnă de pătrunjel 1/2 ţelină sare 4 fire de pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Orez de legume cu legume

13 November 2010
  Ingrediente: 1 conopida ulei de masline  (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2 ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore  2-3 linguri canepa, seminte decorticate…
Read more »

Pesmeţi cu lămîie

13 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 lin­guri…
Read more »

Clătite cu cremă de banane

13 November 2010
Clătite cu cremă de banane
  Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 lin­guriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod…
Read more »

Mere cu frisca

13 November 2010
Mere cu frisca
  Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă   Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem seminţele. Le punem să fiarbă întregi…
Read more »

Sos de rosii in stil italian

13 November 2010
Sos de rosii in stil italian
  Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30 min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare piper oregano maghiran cimbru  …
Read more »

Aluat frantuzesc

13 November 2010
  Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare   Mod de preparare: Lucrăm la rece. Alegem făină de ca­litate superioară, bine uscată. O cernem pe masa…
Read more »

Conopidă cu sos de roşii

13 November 2010
Conopidă cu sos de roşii
  Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri de unt sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o…
Read more »

Pesmeţi cu smîntîna

13 November 2010
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bi­carbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă…
Read more »

Legume marinate cu maioneza de mustar

13 November 2010
Legume marinate cu maioneza de mustar
  Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina  …
Read more »

Painici graham din seminte de floarea soarelui

13 November 2010
Ingrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie  2-3 linguri sare   Mod de preparare:  Semintele de floarea soarelui, impreuna…
Read more »

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

13 November 2010
Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara
  Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat putin chimen macinat 1 lingurita boia…
Read more »

Vinete umplute cu ceapă

13 November 2010
  Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei  Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe…
Read more »

Paine deliciu I

13 November 2010
Paine deliciu I
  Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5 curmale inmuiate in 1/2…
Read more »

Chifteluţe de pui în sos de ardei

13 November 2010
Chifteluţe de pui în sos de ardei
  Ingrediente chifteluţe:  500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1 ou sare 2 lin­guri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel verde…
Read more »

Sos de castraveti

13 November 2010
Sos de castraveti
  Ingrediente: 1 castravete o lingurita ulei de masline presat la rece coaja de lime rasa 2-3 frunze de menta poaspata sau uscata piper sare Mod de preparare: Castravetele se…
Read more »

Jeleu din smîntînă

13 November 2010
  Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută   Mod de preparare:…
Read more »

Pesmeciori din albuş

13 November 2010
Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă   Mod de preparare:…
Read more »

Maioneza de avocado

13 November 2010
Maioneza de avocado
  Ingrediente: 1 avocado bine copt zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita rasa mustar sare ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Avocado se scobeste…
Read more »

Pituci de conopidă

13 November 2010
Pituci de conopidă
  Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250 g smântână 150 g caşcaval sare   Mod de preparare: Cureţi conopida şi…
Read more »

Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon

13 November 2010
Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin tarhon 2 linguri mustar   Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti, ii tai rondele si ii…
Read more »

Pesto de rucola

13 November 2010
  Ingrediente: 100-150 g rucola proaspata  100 g seminte de pin,nuca,alune de padure crude 2 catei de usturoi 4-5 lg fulgi de drojdie sare dupa gust ulei extra virgin de…
Read more »

Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

13 November 2010
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană
  Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)  …
Read more »

Supă de perişoare de branză

13 November 2010
Supă de perişoare de branză
  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie   Mod…
Read more »

Aluat de placinta

13 November 2010
  Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 lin­guriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele   Mod de preparare: Turnăm făina pe…
Read more »

Macaroane cu nuci si zahar

13 November 2010
  Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g unt    Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem într-un vas rezistent la foc,…
Read more »

Paine raw

13 November 2010
  Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la…
Read more »

Painici graham din migdale

13 November 2010
Painici graham din migdale
Ingrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare   Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac…
Read more »

Tort de albus

13 November 2010
  Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă   Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt…
Read more »

Dressing pentru salate

13 November 2010
  Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline

Chec englezesc

13 November 2010
Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2…
Read more »
 

Cornet cu frişcă sau cremă

13 November 2010
Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină,…
Read more »

Salata de peste cu granule de soia

12 November 2010
  Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline   Mod…
Read more »

Crema de branza cu spanac

12 November 2010
Crema de branza cu spanac
  Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2 cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat…
Read more »

Aluat fara drojdie

12 November 2010
  Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile.…
Read more »

Sufleu de mere

12 November 2010
Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)

12 November 2010
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)
  Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot measure…
Read more »

Carne de curcan cu conopida sau brocoli

12 November 2010
  Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica…
Read more »

Trufe de cafea

12 November 2010
Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu…
Read more »

Pateu de masline

12 November 2010
  Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata   Mod de preparare: Punem toate…
Read more »

Caise si mere in albus

12 November 2010
Caise si mere in albus
  Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri   Mod de preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem…
Read more »

Ciorbă de dovlecel cu lapte acru si marar

12 November 2010
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru si marar
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru si marar din: dovlecel, ceapa, rosie, ulei, lapte acru, sare, marar. Poate te intereseaza si: Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei Ciorba…
Read more »

Gogosi (Chafele)

12 November 2010
  Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pen­tru prăjit   Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lă­săm aluatul…
Read more »

Crema de branza cu ardei

12 November 2010
  Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi…
Read more »

Chisel de fructe

12 November 2010
  Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi   Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii…
Read more »

Pesmeţi englezeşti

12 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul…
Read more »

Aluat cu drojdie

12 November 2010
  Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr   Mod de…
Read more »

Crema de branza din caju

12 November 2010
  Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare  1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere   Mod de preparare: Caju  se…
Read more »

Supă de conopidă cu roşii

12 November 2010
Supă de conopidă cu roşii
  Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2 ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Pesmeţi albi cu migdale

12 November 2010
Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate   Mod…
Read more »

Vinete umplute cu pesmet si roşii

12 November 2010
  Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le…
Read more »

Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor

12 November 2010
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor
  Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare după gust   Mod de preparare: Rupi codiţele păstăilor, speli fasolea şi…
Read more »

Găluşte din cartofi şi gris cu vişine

12 November 2010
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare…
Read more »

Legume prajite in stil costarican

12 November 2010
  Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate…
Read more »

Salata Nicosia

12 November 2010
  Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1 lingura otet sare…
Read more »

Caise cu frisca

12 November 2010
Ingrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă   Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte.…
Read more »

Spaghete cu fasole verde si sunca

12 November 2010
  Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g…
Read more »

Cremă de lapte cu ciocolată

12 November 2010
  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare   Mod de…
Read more »

Pesmeciori pentru ceai

12 November 2010
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă   Mod de preparare:…
Read more »

Placinta cu ciuperci

12 November 2010
Placinta cu ciuperci
  Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de sare 2-3 linguri drojdie…
Read more »

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

12 November 2010
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
  Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afu­mată 2 cepe 1 linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrun­jel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1 lingură bulion 2…
Read more »

Jeleu de ciocolată

12 November 2010
Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei   Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit,…
Read more »

Aluat pentru prajit

12 November 2010
  Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust   Mod de pre

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu