sâmbătă, 25 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 37

Retete culinare cu poze 

Dovlecei umpluţi cu varză

O reteta delicioasa de post de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, cimbru, rosii, bulion, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 0 dovlecei 1 varză mică cimbru 2-3 roşii sau 1 lingură cu bulion 1 ceapă 3-4 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Se spală dovleceii, se rad de coaja albă, se taie un […]

Pizza cu ton

  Ingrediente:  1 cutie file de ton în ulei de măsline (185 g)  1 pachet blat de pizza (400 g) 8 file de sardine (cutie) 50 g roşii uscate în ulei  125 g ciuperci champignons  1 dovlecel 60 g măsline negre fără sâmburi  150 g brânză rasă   Mod de preparare:  Incingeţi cuptorul Ja 200°C. […]
 

Budinca

Ingrediente: 1 l lapte 1 praf budinca 1 plic praf de frisca 100 g stafide 1 portocala   Mod de preparare: 500 ml lapte se fierb, facandu-se clasica budinca, doar ca adaugam 50 g stafide. 500 ml lapte se amesteca cu praful de frisca pana cand rezulta o frisca tare. Portocala se decojeste si se […]

Rulada cu spanac

Ingrediente: 500 g faina 1 pachetel cu drojdie 500 g spanac 3 felii de paine 150 ml lapte 200 g smantana 150 g branza 4 galbenusuri   Mod de preparare:   Frământă făina cu drojdia, sare şi untură. Adaugă ouăle bătute şi o cană cu apă călduţă. Dacă aluatul este prea tare, mai adaugă puţină […]
 

Plăcintă cu morcovi

Ingrediente: o jumătate kg morcovi două mere două pere o portocală 4 linguri de zahăr 3 linguri de griş sare două linguri de zahăr farin două linguri de ulei sau margarina două linguri de făină o cană de gem de caise sau piersici   Mod de preparare: Se curăţă morcovii de coaja de deasupra, se […]
 

Hribi uscaţi cu usturoi

O reteta de post de hribi uscati cu usturoi din: fribi, usturoi, faina, sifon si sare. Ingrediente: o farfurie cu hribi uscaţi 5 căţei de usturoi 5 lin­guri făină un pahar cu ulei o cană cu sifon sare   Mod de preparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece […]

Mini pizza

Ingrediente: 300 g făină  1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă sare. în plus: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei  500 g roşii bucăţi  2 linguri pastă de roşii  sare, piper 400 g legume (dovlecei, ciuperci, ardei)  200 g mozarella 2 linguri verdeaţă tocată   Mod de preparare:  […]
 

Supa de rosii cu dovlecei si cartofi

Ingrediente: 1 l suc de rosii (sau rosii in bulion) 2 dovlecei taiati rondele subtiri (din congelator sau din saramura) 4 cartofi 2 cepe mici 3 catei usturoi 1/2 ceasca ulei 1 lingurita zahar sare piper 2 foi dafin   Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei ceapa tocata marunt, […]
Prajitura_cu_fructe_si_crusta_de_branza

Prăjitură cu fructe si crustă de branză

Prăjitură cu fructe si crustă de branză din: faina, praf de copt, ulei de rapita, zahar, ou, sare, iaurt, ananas, pere, menta, branza, miez de nuca, smantana. Ingrediente aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g […]
 

Pizza cu două feluri de brânză şi şuncă de Praga

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină  2 linguriţe sare 1 linguriţă zahăr 1 pachet drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline in plus: 200 g ciuperci champignon 100 g şuncă de Praga (2 felii mai groase) 125 g mozarella  6 linguri sos de pizza cu oregano 8 file de anşoa 50 g măsline verzi la […]

Spaghete cu legume

Ingrediente: 250 g rosii 2 ardei 1 dovlecel 1 ceapa 3 linguri ulei 1 pachet spaghete sare piper condimente   Mod de preparare: Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa, ardeii si dovlecelul se toaca marunt si se calesc. Se amesteca cu rosiile. Spaghetele fierte se scurg si se pun pe un platou. Deasupra se […]
 

Cannelloni cu branza

Ingrediente: 12 cannelloni 600 g branza de vaca putin sarata 2 oua 50 g unt 100 g cascaval ras 2-3 linguri cu smantana 2-3 fire de patrunjel 1 lingura cu faina 250 ml lapte   Mod de preparare: Se unge o tavă dreptunghiulară cu puţin unt şi se dă drumul la cup­tor la o tempera­tură […]
 

Tort de clatite cu spanac

  Ingrediente: 400 g spanac 200 g cascaval 50 g unt 50 ml lapte 50 g pesmet Pentru aluat: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei sare   Mod de preparare: Amestecă făina cu sare. Adaugă apa şi uleiul amestecând energic pen­tru a nu se forma cocoloaşe. Unge o tavă cu ulei […]

Galuste cu prune

Ingrediente: 400 g cartofi făinoşi 100 g făină 5 linguri cu zahăr 8 prune 50 ml ulei 1 pahar cu pesmet scorţişoară   Mod de preparare:  Fierbe cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. După ce s-au fiert, zdrobeşte-i cu furculiţa. După ce s-au răcit adaugă zahărul şi amestecă energic. Imparte com­poziţia în 8 […]
 
 

Kir Cocktail

O reteta simpla de Kir Cocktail din: vin alb sec si crema de coacaze. Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 9/10 vin alb sec 1/10 cremă de coacăze   Acest amestec a apărut în […]
Bere_13

Berea – de la prohibiţie la mileniul al treilea

In paralel cu tot mai ampla răspândire a băuturilor alcoolice, secolul XIX a cunoscut şi extinderea flagelului care este alcoolismul. Mai cu seamă lumea ecleziastică e sensibilă la această proble­matică, organizând campanii împotri­va consumului de alcool şi solicitând instituirea unei legislaţii restrictive. In anul 1853, în Scoţia, urmată de Irlanda şi Ţara Galilor, a fost […]
 

Plăcintă ţărănească cu carne de vita

Ingrediente: 450 g carne de vită tocată o ceapă făină de porumb o mână de mazăre 6 cartofi mari condi­mente (nucşoară, piper, pătrunjel, curry, cimbru) lapte unt ulei sau untură   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie în sferturi. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Intr-o tigaie se […]

Placinta mozaic

  Ingrediente: 1 kg spanac 8 oua fierte 1 ceapa 200 g sunca presata ulei sare piper Pentru aluat: 1 cescuta cu apa 1 lingurita cu sare 500 g faina 75 ml ulei   Mod de preparare: Frământă iingredientele pentru aluat, (dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă caldă). Căleşte ceapa, ardeiul şi şunca. Adaugă […]
 

Pâine cu şuncă si ierburi

Ingrediente: 1 kg făină drojdie cât o nuciă 1 linguriţă cu zahăr 1 praf de sare 200 ml lapte călduţ 200 g şuncă slabă 1 linguriţă maghiran 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru uscat   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, sare, droj­dia frecată cu zahăr şi lapte, apă călduţă. Frămânţi bine. Când […]

Prajiturica de casa

  Ingediente: 200 g unt 250 g zahăr esenţă de vanilie 200 g făină 4 ouă 1 plic cu praf de copt 100 g nucă de cocos  jeleu de fructe   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi esenţa de vanilie până obţii o masă cremoasă. Adaugă praful de copt, albuşurile […]
 
 

Tocana de legume

Ingrediente: 300 g fasole 2 dovlecei 2 vinete mici 3 cepe 2 ardei graşi 5 roşii 1 morcov 3 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu pastă de tomate cimbru sare   Mod de preparare: Fierbe fasolea în apă cu sare. Căleşte ceapa. Stinge cu puţină apă, după care adaugă morcovul tăiat rondele. Adaugă […]
 
 

Salata cu porumb

  Ingrediente: 400 g boabe de porumb din conservă 1 ceapă 4 roşii mai mic:i 1 linguriţă cu seminţe de coriandru zdrobite 1/2 linguriţă cu oregano 2 linguri cu oţet 5 linguri cu ulei 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Scurge de zeamă boabele de po­rumb şi răstoarnă-le într-un bol. Separat, […]
 

Ruladă de vanilie

  Ingrediente: pentru blat: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă un plic cu zahăr vanilinat pentru cremă: 300 g unt 100′ g zahăr pudră 100 ml lapte două batoane de vanilie 3 linguri de miere   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile bătute cu […]
 

Basbusă

Ingrediente: 600 g iaurt 600 g griş 200 g miere un kg vişine fară sâmburi proaspete sau congelate 60 g nucă de cocos rasă 10 g unt   Mod de preparare: Se freacă iaurtul cu grisul. Se adaugă mierea. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu griş şi se toarnă compoziţia. Se presară […]
Budinca_Yorkshire

Budincă Yorkshire

Budincă Yorkshire din: oua, faina, lapte, sare, ulei, stafide. Ingrediente:  două ouă o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de lapte un vârf de cuţit de sare ulei sau untură stafide     Mod de preparare: Ouăle se amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în mijlocul făinii. […]
 
Retete_1

Turte

Turte din: faina, drojdie, ulei, sare, apa calduta. Ingrediente:  un kg de făină 30 g drojdie o lingură de ulei o lin­guriţă de sare 500 ml apă călduţă   Mod de preparare: Făina, drojdia şi lingura de ulei se amestecă, adăugându-se din când în când puţină apă călduţă. Se frământă bine aluatul, după care se […]
Pateu_de_soia

Pateu de soia

Pateu de soia din: soia, cartofi, usturoi, oua, ulei, sare. Ingrediente: 500 g soia fiartă 300 g cartofi fierţi 4 căţei de usturoi 3 ouă fierte 3 linguri de ulei un vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Se înmoaie soia de seara în apă călduţă, se schimbă apa şi se fierbe. Se […]

Salata de macaroane sau taitei

Ingrediente: 200 g taietei 125 g carne de vita din conserva 3 castraveti murati sare maioneza 2 linguri boabe de porumb din conserva, 2 linguri ciuperci, 1 ceapa tocata fin   Mod de preparare: Se fierb taietei sau macaroanele, se toaca marunt carnea de vita, castravetii si ciupercile. Porumbul se scurge de apa si se […]

Melcisori cu carne

Ingrediente: 500 g de aluat franţuzesc, de cumpărat 400 g carne de porc tocată 50 ml de ulei sare piper o ceapă de mărime medie 2 ouă   Mod de preparare: Se scoate aliuatul franţuzesc din congelator. Separat se pregăteşte carnea tocată, se taie ceapa şi se căleşte în uleiul încins, se pune carnea şi […]
 

Salata de paste fainoase

  Ingrediente: 500 g paste 2 ceapa 2-3 linguri bulion 3 catei usturoi 100 ml otet din vin 3 linguri de miere 100 ml ulei   Mod de preparare: Se fierb pastele, se scurg bine de apa si se spala cu apa rece. Apoi se taie ceapa fin, usturoiul se piseaza si se amesteca cu […]
 

Ministrudel cu varză

Ingrediente: Pentru aluat: 230 g de făină un vârf de sare un gălbenuş 150 g de unt Pentru umplutura: 400 g de varză albă 2 ardei roşii capia o ceapă 2 ouă 50 g de unt 100 g de smântână 3 linguri de pesmet 100 g brânză sărată   Mod de preparare: Se frământă făina […]
 

Salată de pui cu andive şi migdale

Ingrediente: 300 g salată 1 andivă 1 ardei gras roşu 3 cepe verzi 50 g fulgi de migdale 3 linguri ulei de măsline 400 g file de pui sare piper 2 linguri oţet balsamic alb 1 linguriţă suc de lămâie   Mod de preparare:  Pregătiţi salata şi andiva şi tăiaţi-le potrivit. Cură­ţaţi legumele şi spălaţi-le. […]
 

Macaroane cu ciuperci

Ingrediente: 400-500 g macaroane 2 catei de usturoi 400 g ciuperci 1 bucata praz 1 ceapa 3 linguri de ulei 1 lingura de suc de lamaie 4 linguri de cascaval ras Mod de preparare: Se fierb pastele in apa sarata circa 12 minute, intre timp se curata usturoiul, se spala si se taie marunt. Se […]

Penne cu carne

Ingrediente: 400 g de penne 600 g carne tocată o ceapă roşie 6 roşii 4 linguri ulei de măsline 1 ardei capia sare piper o linguriţă de zahăr sau de miere cimbru   Mod de preparare: Pastele se pun să fiarbă în apă clocotită cu puţin ulei şi o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor indicate […]
 
 

Supa din carne de vita

  Ingrediente: 1 kg carne de vita cu os 1 ceapa 2 radacini de patrunjel 2 morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 50 g fidea sare piper   Mod de preparare: Spală carnea, curăţ-o de pieliţe şi pune-o ia fiert în apă rece cu sare. Ai grijă să aduni spuma de câte ori este […]
 

Cornuri cu şuncă si cu caşcaval

 O reteta de cornuri cu sunca si cascaval din: aluat, unt, telemea de oia, cascaval, mushi si oua. Ingrediente: 450 g aluat pentru plăcintă 30 g de unt pentru uns formele 50 g de telemea de oaie 100 g de caşcaval ras 150 g de muşchi afumat sau sunca afumata. 2 ouă   Mod de […]

Prajitura cu malai si nuci

Ingrediente: 1 ceasca de faina de porumb 1 ceasca de faina de grau 1 ceasca de lapte sau lapte batut 1 ceasca de nuci macinate 1 pahar ulei 20 g drojdie  1 ceasca zahar Mod de preparare: Se amesteca foarte bine ingredientele, se toarna intr-o tava unsa cu unt (untura) si tapetata cu faina si […]
 

Salată cu dovleac si miel

Ingrediente: 400 g dovleac curăţat  175 ml oţet din vin alb 100 g zahăr  coaja de la 1/2 lămâie  1 baton de scorţişoară 150 g salată  1 ceapă  200 g ţelină  1 măr  50 g miez de nucă 6 linguri ulei 1 linguriţă muştar  4 file de miel (a 150 g) 2 linguri unt topit […]
 

Rigatoni cu masline si ardei

Ingrediente: 250 g de rigatoni 100 g de măsline fără sâmburi 4 roşii proaspete 1-2 gogoşari copţi 1 ceapă 1-2 linguri de vin roşu 3-4 linguri de ulei de măsline sare  piper busuioc   Mod de preparare: Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de […]
 

Supa crema de rosii cu smantana

O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel […]
 

Tartă cu lămâie

Ingrediente: Pentru aluat  200 g făină  125 g unt 1 vârf de cuţit de sare Pentru cremă: 5-6 lămâi 150 g zahăr  1 lingură unt  60 g amidon  3 gălbe­nuşuri Pentru bezea:  3 albuşuri 120 g zahăr pudră   Mod de preparare:  Frământaţi făina, untul, 2 linguri apă rece şi sarea. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l […]
 

Premiile pentru Excelenţă Vinul.Ro 2009

Bucureşti, 13 noiembrie 2009 – 55 vinuri româneşti cumpărate de la rafturile magazinelor au fost premiate de un juriu autohton şi internaţional reunit de către revista de specialitate Vinul.Ro. În total, la concursul „Premiile pentru excelenţă Vinul.Ro” au participat 168 de vinuri. Concursul reprezintă o premieră naţională prin faptul că probele evaluate de către specialiştii […]

Maioneză verde

Ingrediente: maioneză (pregătită din gălbenuş crud, ulei, sare şi muştar) două linguri de brânză de vaci o legătură de pătrunjel tocat o ceapă tă­iată mărunt o lingură de suc de lămâie   Mod de preparare: Se mixează ingredientele până se obţine o pastă omogenă.   Pofta buna!
 
 

Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan

Ingrediente:  150 g pâine albă 2 căţei de usturoi 5 linguri ulei de măsline  4 buc. file de piept de pui (a 150 g)  sare piper  2 linguri făină 1 ou 100 g parmezan ras 300 g salată (lăptucă) 3 linguri oţet de mere  1 vârf de cuţit de zahăr  1 mozarella (125 g)   […]

Ghiveci cu legume

  Se calesc 2 cepe in putin ulei. Se adauga 2 morcovi dati pe razatoare, o telina mica data tot pe razatoare. Cand s-au inmuiat se adauga apa (cam 2 litri), iar cand da sa clocoteasca se adauga vreo 10-12 cartofi taiati in patru sau sase. Cand sunt aproape fierti se adauga si fasole pastai […]
 
 

Salată cu fructe si carne de vită

Ingrediente: 500 g sfeclă roşie  2 portocale  500 g file de vită  2 linguri ulei  sare, piper  1 linguriţă muştar  1 linguriţă miere  200 ml vin roşu  2 linguri oţet balsamic  150 g creson  2 cepe roşii   Mod de preparare:  Fierbeţi sfecla circa 20 minute în apă, curăţaţi-o şi tăiaţi-o rondele. Curăţaţi portocala şi […]
 

Pizza Margherita

Ingrediente: 200 g cocă de pâine 200 g felii de roşii fărâmiţate o mozzarella mică tăiată în felii foartee mici 4 sau 5 frunze de busuioc proaspăt sare   Mod de preparare: Intindeţi coca pe o masă rotundă cu dia­metrul de 20-25 cm, unsă mai înainte cu ulei. Aşezaţi deasupra pasta de roşii, mo­zzarella şi […]
 
 

Cocktail King Alfonso

O reteta simpla de Cocktail King Alfonso din: lichior de cafea si frisca proaspata. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 2-3 cl lichior de cafea 2 linguri de frişca proaspătă   Nu ştim pentru […]
 
 

Pot au feu

Ingrediente: 500 g spate sau coapsă de mânz 300 g coadă de bou tăiată bucăţi un os gros un kg pulpă de mânz 3 cuişoare 6 căţei de lusturoi doi mor­covi întregi un praz o căpăţână de ţelină o ceapă o roşie un buchet de pătrunjel 150 g slănină sau burtă de porc slabă (eventual […]

Varză în sos de roşii

Ingrediente: o jumătate de varză două roşii descojite 3 linguriţe de susan 3 linguriţe seminţe de floarea-soarelui pentru sos: 3 roşii mari descojite 3 linguriţe de iaurt sucul de la o lămâie o jumătate de ceapă sare cimbru busuioc oregano   Mod de preparare: Se mixează ingredientele de la sos. Se taie roşiile în cubuleţe. […]
 
 

Salată cu brânză, mere si nuci

Ingrediente:  1 salată mică Lollo rosso  1 salată mică Lollo biondo 200 g şunculiţă, tăiată felii mai groase 200 g brânză gouda, tăiată în felii mai groase  1 ceapă roşie 2 mere dulci-acrişoare sare, piper  1 vârf de cuţit de zahăr 4 linguri ulei  2 linguri   Mod de preparare: Pregătiţi salata şi tăiaţi-o potrivit. […]

Cotlete de franzela

Ingrediente: 1/2 franzela 2 oua 1 pahar lapte 150 gcascaval putina faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se inmoaie franzela in lapte, se stoarce bine, se amesteca cu cascaval ras, 2 oua si o lingura de faina. Pe o planseta presarata cu faina, pastei rezultate i se da forma de cotlete, care se […]
 
 

Salată cu pui cu pere

Ingrediente: 4 buc. file de pui (a circa 150 g) 6 linguri ulei  sare, piper sucul de la 1/2 lămâie 2 linguri oţet din vin alb 1 vârf de cuţit de zahăr 1 salată 2 pere 100 g brânză cu mucegai   Mod de preparare:  Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucă­tărie. Prăjiţi-o […]
 

Salată cu rucola, parmezan si piersici

Ingrediente: 4 cepe roşii  1 lingură ulei  500 g piersici (cutie)  150 g rucola 4 linguri sâmburi de pin  3 linguri unt  2 linguri zahăr pudră  4 linguri oţet balsamic  sare piper 75 g parmezan tăiat   Mod de preparare:  Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în patru şi căliţi-o într-o lingură de ulei 5 minute. Tăiaţi piersicile […]
 
 

Salata de mazare cu maioneza

Ingrediente: 500 g de mazare proaspata sau din conserva 2 morcovi fierti un praz 3 oua piper 200 ml de ulei sare zeama de la o lamaie o lingurita de mustar   Mod de preparare: Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă […]
 

Tort cu corcoduşe

Ingrediente: Pentru aluat:  250 g faină  80 g smântână fermentată  2 linguri miere lichidă  1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar:  1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi  70 g migdale măcinate (fără coajă)  100 g miere lichidă 1-2 linguri alcool de corcoduşe  3 […]
 

Carabaccia

Ingrediente: 4 cepe albe mari doi cartofi 4 linguri de ulei de măsline 1,5 l de supă de came pâine de casă uscată nucşoară sare piper 100 g parmezan ras   Mod de preparare: Tăiaţi fin cepele şi puneţi-le într-o tigaie adâncă, peste uleiul de măsline. Căliţi-le amestecând des şi ţinându-le acoperite. Adăugaţi cartofii tăiaţi […]
 
 

Tartă cu mălai, mere şi stafide

Ingrediente: 90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr pudră scorţişoară pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă; se […]
 

Prajitura cu gem

Ingrediente: 1 ou 2 cani zahar 3 cani faina 3 linguri ulei 3 linguri gem, de preferinta mai inchis la culoare 1 lingura bicarbonat stins cu otet 1 cana lapte zahar vanilat  esenta de rom   Mod de preparare: Toate ingredientele se ames­teca fara a se tine seama de o ordine. Se unge o tava […]
 

Pasta de fasole lata galbena

Ingrediente: 800 g fasole 5 catei mari de usturoi 1 cartof (200 g) 100-150 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie sare dupa gust   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert cu apa rece, sare si cartoful intreg curatat de coaja. Se fierb in oala sub presiune, pentru ca in 8-10 minute sunt […]

Pastă de ardei

Ingrediente: 5 ardei două fire de ceapă verde sau un fir de praz 100 g unt o legătură de pătrunjel câteva măsline plante aromatice condimente (piper, curry, chilly, oregano, busuioc)   Mod de preparare: Se freacă untul până se obţine un amestec spumos. Se adaugă la celelalte ingrediente tăiate mărunt. Se serveşte pe felii de […]
 
 

Salată de pui cu andive si linte rosie

Ingrediente: 175 g linte roşie  sare  400 g file de piept de pui  piper 1 lingură unt topit  1 salată Frisee  300 g andive  1/2 legătură tarhon  3 linguriţe oţet  3 linguriţe muştar boabe  6 linguri ulei  100 ml supă  1 vârf de zahăr   Mod de preparare:  Fierbeţi lintea într-un litru de apă cu […]

Salata exotica

Ingrediente: o ţelină un morcov o lin­gură de suc de lămâie 3 linguri de zea­mă de portocală câteva bucăţele de ananas şi avocado 1/2 portocală tăiată în cubuleţe 1/2 banană tăiată în ron­dele un kiwi tăiat în cubuleţe câteva nuci două linguri de smântână   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele şi se ornează […]
 
 

Prăjitură cu portocale

Ingrediente: 150 g făină 120 g zahăr 80 g unt  4 ouă 1 pa­chet praf de copt  1 lingură coajă de portocală rasă foarte fin  2 linguri coajă de portocală confiată (fâşii) 5 linguri de zahăr pudră 6 linguri de suc de portocale   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180°. Se topeşte untul. […]

Crema de dovleac cu scoici

Ingrediente: 1 dovleac 12 scoici Saint-Jaques 4 linguri de tapioca 300 ml smântână groasă 60 g unt 1 doză de şofran pudră sare, piper măcinat pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se pun la prăjit bucăţile […]
 
 

Croute au fromage

Ingrediente: 4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate) 50 ml vin alb sau cidru puţin lapte, 20 ml ulei 4 felii de jambon 4 felii de brânză (Gruyere, Emmentaler, L’Etivaz) 4 pere piper paprika facultativ: 4 ouă (ochiuri)   Mod de preparare: Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei, după […]
 
 

Sufleu de alpaj

Sufleu de alpaj Ingrediente: un litru de lapte o jumătate de linguriţă de sare 100 g griş 30 g unt 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere) piper proas­păt măcinat un vârf de cuţit de nuc­şoară rasă 4 gălbenuşuri 4 albuşuri   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi grisul, puţin câte […]
 

Tarta cu mure

Ingrediente: 250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere 150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri   Mod de preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o forma de placinta […]
 

Pogace

600 g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g drojdie şi puţin zahăr (1 lingură). După ce drojdia a […]
Varza_acra_cu_afumatura

Varză dulce cu afumătură

Varză dulce cu afumătură din: varza, ulei, costita afumata, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi. Ingrediente: o varză de două kilograme cinci linguri de ulei 300 g costiţă afu­mată două cepe potrivite un ardei gras cinci roşii mari cinci căţei dolofani de usturoi   Mod de preparare: Scoateţi oasele de la costiţă şi puneţi-le în gră­simea […]
 
 

Salată de linte cu dovleac

O reteta simpla de salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz, spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, currz, praf de curcuma, supa, sare si piper cayenne. Ingrediente: 400 g dovleac, curăţat de coajă şi seminţe 300 g roşii cherry 100 g spanac 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei […]
 
 

John Collins Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Singurul element sigur în ce priveşte apariţia acestui […]
 

Aperitiv cu cartofi

Ingrediente: 5 cartofi 14 oua 8 linguri de ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle, ca pentru omletă, într-un castron mare. Se adaugă sare şi piper. Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se spală şi se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun cartofii şi se întind în […]
 
 

Sushi din castraveţi cu sosuri

Ingrediente: 3 castraveţi 50 g icre de lump 3 felii de somon fume  50 g icre de somon  12 creveţi fierţi  2 fire de coriandru  frunze de ţelină  6 fire de arpagic  2 fire de pătrunjel Pentru sosuri:  2 roşii 4 linguri de maioneză 4 lingurii de smântână  1 lingură ulei de măsline  2 linguri […]

Osanjoare

Ingrediente: 1 kg făină 500 g osânză 2 ouă drojdie cât o nucă   Mod de preparare: Din 700 g făină, 2 ouă, 1 cană de apă se face o cocă. Restul de 300 g de făină se amestecă cu osânza dată prin maşina de tocat. Din cocă se întinde o foaie cu grosimea de […]
 
 

Jamaica Mountain Cocktail

 Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mare Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi câteva de banană în interior   Se serveste seara şi noaptea, la distanţă de timp faţă de mese Ingrediente: 10 cl caffe espresso 5 cl rom ambrat o banană tăiată […]
Branza_in_coaja_de_brad

Branza in coaja de brad

Se prepară la fel ca brânza de burduf. Coaja de brad folosită la ambalarea brânzei provine de la brazii de curând tăiaţi; este scoasă prin jupuire, sub formă de cilindru, cu diametrul de 10-30 cm şi înălţimea de 30-40 cm. Cilindrii se cos pe tăietură cu fibră de tei şi apoi se coase şi capacul. […]
 

Carnati de porc cu vin si oua

  Prăjeşti carnaţii în untură. Când sunt gata scoţi untura, adaugi peste cârnaţi un pahar de vin alb şi laşi să fiarbă domol. In altă cratiţă faci un rântaş din: o bucăţică de unt (margarina) cât nucă, o lingură făină, 1 pahar şi jumătate de apă. Adaugi vinul ce a mai rămas de la cârnaţi […]

Clatite cu stafide si nuci

Ingrediente: 250 g faina 2 oua sau fara oua pt cei care tin post 400 ml sifon sau apa minerala zahar vanilat sare Pentru umplutură: un pacheţel de stafide (sau struguri rămaşi, stafidiţi şi dulci) 1 lingură de miere 1 lingură de cacao 4 linguri de gem sau dulceaţă mai moale aproximativ 1 cană de […]
 

Iahnie de fasole

  Se pune fasolea boabe la fiert cu 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel. Se strecoară. Se taie ceapă multă mărunt, se căleşte uşor. Se toarnă peste ea bulion, puţină zeamă de fasole, puţin oţet (vin), adăugăm şi puţin zahăr, mărar tocat, pătrunjel, piper şi dafin. Se lasă să clocotească, apoi se pune fasolea peste […]

Chiftelute de zarzavat in sos de rosii

Ingrediente: 2 fire praz 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 4-5 cartofi fierţi 1 felie de pâine albă uscată 2 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 linguri ulei 2 linguri Biovegetal frunze de pătrunjel verde 1 ceaşcă sos de roşii   Mod de preparare: Zarzavatul fiert cu […]
 
 

Irish Coffee Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – irish whiskey Pahar – de Irish Coffee Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – câteva bucăţele de ciocolată alături   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 3/10 irish whiskey 2/10 frişca 5/10 cafea neagră fierbinte o lingură de zahăr de trestie Locul în care a apărut acest cocktail […]
 

Varza cu soia

  O varză murată se taie fideluţă, se stoarce şi se căleşte în ulei cu 2 cepe, gogoşar sau ardei. 300 g orez se fierb cu puţine condimente şi ulei. 200 g soia texturată se fierb cu condimente. Intr-o tavă de friptură punem un strat de varză murată călită, un strat de orez, apoi un […]
 
 

Trandafiri

  Ingrediente aluat fraged: 1 lingură făină 25 g margarina unt sau untură   Mod de preparare: Din toate acestea se face un aluat care se lasă o noapte la rece. A doua zi se întinde o foaie potrivită. Se taie cu paharul sau cu o cană (nu foarte largă la gură) aluatul apoi foaia […]
 

Pacheţele cu legume cu muguri de soia

Ingrediente: doi morcovi o jumă­tate de borcănel de muguri de soia doi ardei o jumătate de ţeli­nă o legătură de mărar 100 g ma­zăre 100 g fasole verde câteva bu­cheţele de broccoli 50 g varză de Bruxelles sare pi­per ulei de măs­line foi de orez Mod de preparare: Legumele (inclu­siv mugurii de soia) se curăţă, […]

Ciorba de pui cu untura

Ingrediente: 1 pui de gretate medie(1 kg) 1-2 cepe 1 lingură untura, 1 pachet mărar 1 pachet pătrunjel fidea un litru de borş Mod de reparare: Se curăţă puiul, se taie şi se pune într-o cratiţă alături de ceapă, untură, mărar şi pătrunjel. Se lasă la fiert vreo jumătate de oră şi apoi se toarnă […]
 

Horse’s Neck Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – coajă de lămâie tăiată în spirală şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 2/10 brandy 8/10 GingerAle după dorinţă, câteva picături de angostura   Denumirea înseamnă în limba engleză „coamă de cal" din cauza asemănării […]
 
 

Highland Cooler Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Whisky drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, una de lămâie şi un ştir   Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 ci scotch whisky sucul de la jumătate de lămâie o linguriţă de sirop de zahăr GingerAle   […]
 
 

Placinta creaţă

Ingrediente: 200 mil apa 400 g branza 4-5 oua drojdie cat o nuca (se poate si raia drojdie), 1 lingurita zahar putina sare faina cat cuprinde Mod de preparare: Se formeaza o coca din ingredientele de mai sus. Se intinde imediat. Se imparte coca in 6 parti. Se intinde fiecare parte. Se face cate o […]
 

Sos cu branza de vaci si somon afumat

Ingrediente: 200 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana 150 g somon afumat sare piper marar verde Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca 200 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana. Taie 150 g somon afumat in fasii si incorporeaza in amestec. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat, adauga 1 […]
 
 

Legume crocante la cuptor

Ingrediente: 4 morcovi mari 4 rădăcini de păstârnac 4 cartofi o ţelină potrivită 100 ml ulei o lingură de zahăr o lămâie două fire de rozmarin sare piper muştar   Mod de preparare: Se spală legumele, fără a se curăţa de coajă, apoi se taie de grosimea unui deget, nu mai subţiri. Se pun într-un […]
 

Musaca de cartofi cu soia

Ingrediente: un kilogram cartofi de mărime medie 300 g soia granule o ceapă medie pastă de roşii sare piper   Mod de preparare: Se înmoaie granulele de soia în apă cu sare şi puţin piper pentru aproximativ 30 de minute. După ce se umflă, se scurg bine de apă şi se adaugă verdeaţă. Se fierb […]
 

Tocanita din carne de porc

Ingrediente: 600 g carne de porc 500 g ceapa 40 g bulion 20 g pasta de ardei 10 g sare100 g untura 15 g usturoi 20 g patrujel 3 g piper   Mod de preparare: Carnea se spală şi se taie în cubuleţe. Se înăbuşă în grăsime, după care se adaugă ceapa tăiată solzişori împreună […]
 

Harvey Wallbanger Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 6/10 suc de portocale 1/10 lichior Galliano Acest cocktail parfumat apare in anii ’50, in Statele Unite. […]
 
 

Pilaf rapid

  0 parte orez + trei parti apa. Se curata orezul de impuritati. Se spala bine si se pune la fiert. Intre timp trebuie sa avem pregatita ceapa putin calita inabusita cu zarzavat, cu ce condimente mai dorim. Orezul si ceapa se dau doar 2-3 clocote si atat. Se ia de pe foc, se acopera […]
 

Salata de varza creata cu file de somon

O reteta simpla de salata de varza creata cu file de somon din: varza creata, sare, ceapa verde, file de somon, otet din vin alb, ulei de floarea soarelui, cascaval sau parmezan, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 1 kg varza creata (capatani mici) sare 4 cepe verzi 250 g file de somon taiat felii i subtiri […]
 

Sos cu verdeata

Ingrediente: 1 ceapa 1 catel usturoi 250 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana patrunjel marar   Mod de preparare: Curata 1 ceapa si 1 catei de usturoi. Toaca ceapa marunt si preseaza usturoiul. Intr-un bol, amesteca ceapa si usturoiul, 250 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana, apoi asezoneaza-le cu sare […]
 
 

Supă de praz

Ingrediente: doi-trei morcovi un păstârnac o ţelină 400 g cartofi 600 g praz o lingură de pastă de roşii două linguri de ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, ţelina şi păstârnacul, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb aproximativ o jumătate de oră în 2,5 litri de […]
rp_Mancare-de-ciuperci-cu-telina.jpg

Mâncare de ciuperci cu ţelină

Ingrediente: o ţelină 5-6 ciuperci câteva frunze de spanac o ceapă pentru sos: 4 linguriţe de ulei de măsline un căţel de usturoi două linguri de sare piper plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coriandru)   Mod de preparare: Se mixează ingredientele de la sos. Se rade fin ţelina şi se amestecă cu ciupercile tăiate în […]
 

Cotlete fripte in ulei

Ingrediente: 4-5 cotlete ulei 150 gcaşcaval 1 lingură pesmet sare, piper   Mod de preparare: Se bat cu ciocanul cotletele, se sărează, se piperează şi se dau prin caşcaval ras amestecat cu pesmet. Se pun într-o tigaie cu ulei fierbinte şi se, prăjesc pe ambele părţi.   Pofta buna!
 

Harvard Cooler Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Calvados Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Apple brandy drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine, coaja unei lămâi şi un ştir   Se serveste la orice oră Ingrediente 5 sau 6 cl Calvados o jumătate de linguriţă de zahăr pudră Dacă Boston Flip este cocktailul Energy […]
 

Costita afumata cu varza acra

1 căpăţână de varză acră o punem în apă rece timp de 2 ore. O scoatem din apă şi o tăiem mărunt. Tăiem felii 1/2 kg costiţă afumată. Intr-o cratiţă punem alternativ un rând de varză şi unul de costiţă. Turnăm o cană cu apă, punem 10-15 boabe de piper, 1 lingură untură de porc […]

Cotlete cu sos acru

Ingrediente: 4-6 cotlete 2 linguri făină sare 1 borcan iaurt 1 ceaşcă ulei 1 păhărel vin alb 1 ceapă 1 lingură bulion usturoi   Mod de reparare: Cotletele se freacă cu usturoi, se trec prin făină, se prăjesc pe ambele părţi, se scot pe platou şi se ţin pe plita caldă. In uleiul din cratiţă […]
 

Rulada de iepure

Muşchiul de porc se curăţă, se taie în două; se pregăteşte usturoi, se pisează, se amestecă cu piper, boia dulce, sare. Se întinde amestecul pe muşchi, care se rulează şi se coase. Se pune apă într-un vas, cu boabe de piper, foi de dafin, şi când dă în clocot se introduce rulada. Se înţeapă cu […]

Salam de vara

Ingrediente: 5 kg carne de vită tocată 5 kg carne de porc tocată 2 kg slănină proaspătă tocata 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de tocat 1,5 l lapte vacă fiert şi răcit 100 g zahăr piper sare boia usturoi după gust   Mod de […]
 

Pasta de jumari sau slanina

Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă fierte tari 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă boia sare după gust   Mod de preparare: Jumarile sau slănina se trec prin maşina de tocat, ceapa se taie foarte fin, ouăle se zdrobesc, apoi se amestecă cele de mai sus cu […]
 
 

Salată de sfeclă cu murături

  Ingrediente: o sfeclă roşie un morcov o ţelină o ceapă mare un ardei o jumătate de varza murată tăiată mărunt doi castraveţi muraţi câteva măsline stafide câteva nuci tăiate bucăţele o linguriţă de chimen două linguri ulei de măsline sare piper plante aromatice (busuioc, oregano, coreandru, rozmarin)   Mod de preparare: Se dau pe […]
Grasshopper_Cocktail_05

Grasshopper Cocktail

Grasshopper Cocktail din: crema de menta verde, crema de cacao si frisca.   Grasshopper Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: 1/3 cremă de mentă verde 1/3 cremă de […]
 

Carnati de casa cu branza si mamaliguta

Ingrediente: 500 g cârnaţi afumaţi 300 g brânză de burduf mălai 2 ouă 100 ml smântână ulei sare   Mod de preparare: Se face o mămăligă potrivită. Carnaţii se taie feliuţe şi se prăjesc, într-o formă rotundă unsă bine cu grăsime se pune jumătate din mămăliguţă, se netezeşte şi se acoperă cu cârnaţi şi brânză […]

Cap de porc cu varza

Ingrediente: 1,5 kg cap de porc 2 kg varză acră 5 g cimbru 5 g piper sare 1 legătură mărar dafin 2 roşii (bulion) boia   Mod de preparare: Capul de porc se mai pârleşte (eventual), se spală şi se fierbe la foc domol cu sare şi dafin cam 1,5 oră. Se ia carnea de […]
 
rp_Gulii-umplute.jpg

Gulii umplute

Ingrediente: 5 gulii 4-5 ridichii 5 lin­guri de smântână (sau brânză de vaci) pătrunjel o ceapă chimen   Mod de preparare: Se taie gulia pe jumătate şi se îndepărtează părţile tari. Miezul se dă pe râzătoare şi se amestecă cu celelalte ingrediente. Se umplu guliile cu această compoziţie. Se ornează cu ridichii. Gulii umplute Pofta […]
 
 

Budincă de cartofi şi cârnaţi

Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 400 g cârnaţi afumaţi boia un ou unt nuc­şoară ulei de măsline sare pesmet   Mod de preparare: Zdrobeşte cartofii fierţi şi amesteeă-i apoi cu carnaţii tăiaţi mărunt, oul bătut, boiaua, sarea şi nucşoara rasă. Unge cu unt formele pentru budincă (sunt de preferat cele din ceramică sau sticlă termorezis-tentă) […]

Prajitura cu amidon

Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 250 g amidon Ingrediente Crema: 1/4 l lapte 3 linguri zahar 3 linguri faina 1 borcan compot (caise) 1 pachet unt   Mod de preparare: Se bat albusurile bine, se pune zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amidonul in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se fac doua […]

Rulada cu branza

Ingrediente: 4 ouă 1/2 l lapte 1/2 pachet margarina 1 praf sare 100 g faina 300 g branza dulce 50 g unt   Mod de preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă 1/2 l lapte şi 1/2 pachet margarina. Se adaugă puţină sare. Când fierbe se dă deoparte şi se adaugă deodată 100 g făină […]
 

Salata de varza alba

Ingrediente: 1 capatana mare de varza alba 1/4 otet (din vin alb) sare 250 g kaiser (bacon sau slanina cudungi de carne) 4 linguri de ulei 4 linguri otet  piper negru macinat 1 priza zahar putin chimen macinat   Mod de preparare: Varza alba se curata de cotor. iar frunzele se razuiesc la rindeaua de […]
 
 

Cocktail Grange’s Lady

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – votcă aromatizată Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o coacăză pe margine   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: o jumătate de pahar de iaurt cu aromă de piersici 2 cl votcă având aromă de piersici câteva picături de sirop de rodii […]

Pilaf cu carnati afumati si sos de rosii

Ingrediente: 3 ceşcuţe orez 2 cepe mici 50 g cârnaţi afumaţi 50 ml ulei sare, piper, 1 lingură bulion 3 linguri smântână   Mod de preparare: Ceapa tocată se rumeneşte în ulei, se adaugă orezul, se lasă câteva minute, se pun 9 ceşcuţe cu apă (pentru că apă se pune de trei ori mai mult […]
 
 

Gulas de porc

  Ingrediente: 2 kg carne de porc cu slănină 1 kg ceapă 1 lingură bulion piper foi de dafin sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi nu prea mari, se spală şi se pune în cratiţă. Ceapa se taie nu foarte mărunt şi se pune deasupra. Se pune apă cât să cuprindă carnea, […]
 

Carne de vitel cu boia

Ingrediente: 1 kg carne 3 linguri făină 50 g ulei 1 linguriţă zahăr 2 linguri Biovegetal 2 foi de dafin 150 g morcovi sare, piper   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mici sau felii şi se pune la fiert în vreo 2 l apă, în care se pune Biovegetal. Se taie felii subţiri […]

Paste cu pecorino

Ingrediente: 600 g făină două linguri de griş 3 ouă sare parmezan sau pecorino (brânză de oaie) condimente (oregano sau busuioc, piper)   Mod de preparare: Imparte făina în două părţi egale. Jumătate din cantitate o ameste­ci cu ouăle şi grisul, iar cea de-a doua jumătate cu apă fierbinte. Frămânţi bine şi una şi cealaltă, […]
 
 

Anghinare umplute

Ingrediente: 12 bucăţi de carciofi (anghinare) capere ton (conservă în apă) 100 g de pâine uscată şi dată pe râzătoare un pahar de ulei de măsline pătrunjel usturoi boia sare   Mod de preparare: Spală anghinarea, taie-i codiţa, apoi elimi­nă frunzele exteri­oare. După aceea, taie fundul de la fiecare anghinare şi pune-l deopar­te. Scobeşte par­tea […]
 

Golden Slipper Cocktail

  Calitate – slab alcoolizat Baza alcoolică – apricot brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Apricot brandy drinks Decoraţiune – 2 felioare de lămâie verde, două cireşe roşii şi paie   Se serveste la orice oră   Ingrediente: 3 cl Barrack Palinka un pahar de iaurt cu aromă de caise un cl suc de […]
 

Dovleac cu orez la cuptor

Dovleac cu orez la cuptor Ingrediente: 2 kg dovleac alb turcesc 2 cepe 1 ceşcuţă ulei 1 ceşcuţă orez 1 pahar zahăr 1 1/2 cană apă Mod de preparare: Se căleşte ceapa, după care se adaugă orezul, zahărul, dovleacul (care a fost bine spălat şi tăiat cubuleţe fără a se curăţa de coajă) şi apa. […]
Cascaval

Cascaval

Cascaval din: branza de vaci, branza de oi, lapte, margarina, bicarbonat. Ingrediente: 1.6 kg branza de vaci 300 g branza oi sarata 1.5 l lapte proaspat 75 g margarina 1 lingura bicarbonat stins cu otet   Mod de preparare: Se fierbe laptele, cand da in clocot se pune branza de vaci, se amesteca si se […]
 

Ciolan de porc afumat cu fasole alba

Ingrediente: 1,5 kg ciolan porc afumat 150 g ceapă 100 g ulei 50 g bulion 500 g fasole albă 1 foaie dafin 1/2 fir cimbru piper sare   Mod de preparare: Ciolanul de porc afumat se sparge cu bărdiţa în bucăţi, se opăreşte şi se pune la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii […]

Ciorba de potroace acra

Ciorba de potroace acra din: oase de porc, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, orez, leustean, oua, telina, pastarnac, zeama de varza, sare, piper, tacamuri de pasare. Ingrediente: 1 kg oase de porc morcovi ceapă rădăcină de pătrunjel orez leuştean 2 ouă ţelină, păstârnac 1 l zeamă de varză sare piper 1 kg tacâmuri de pasăre […]
 

Carne de porc marinata

  Ingrediente: unt (margarina) cam cât un ou 2 cepe 2 morcovi de mărime mijlocie tăiaţi rondele puţin pătrunjel cimbru dafin 1 căţel de usturoi 1 pahar de oţet 3 1/2 pahare de apă sare piper   Mod de preparare: Din toate acestea se pregăteşte zeama pentru marinat. Astfel, se călesc ceapa şi morcovul în […]
Sos_de_ardei

Sos de ardei

Sos de ardei din: ardei gras, esalota, ceapa verde, branza, iaurt, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 esalota 2 linguri ceapa verde 300 g branza proaspata 100 ml iaurt 2 linguri mustar sare piper negru   Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras galben, curata-i de nervuri […]
 

Friptura de vita

Intr-o tigaie cu puţin ulei pune să se călească 3-4 cepe tăiate peştişori. Apoi taie 6 felii bune de carne şi pune-le în tigaie peste ceapă. Lasă-le să se prăjească puţin împreună. Adaugă şi 3-4 ardei sau gogoşari, 4-5 roşii sau bulion şi lasă tigaia acoperită cu un capac până se prăjeşte carnea. La sfarsit […]
 
 

Sos alb

Ingrediente: 50 g unt 20 g faina 300 ml lapte   Mod de preparare: Untul de topeste si se amesteca cu faina, lasand-o sa se incalzeasca pana intreaga compozitie devine opaca. Se dilueaza treptat cu lapte, apoi se fierbe pana se obtine o pasta densa. Se potriveste dupa gust cu condimente.   Sos alb   […]
 

Bors moldovenesc de gaina

Ingrediente: 1 kg carne de găină 2 morcovi 2 cepe mai mari 1 rădăcină păstârnac 1/2 rădăcină ţelină 2-3 roşii din bulion sare după gust piper verdeţuri, leuştean verde (sau uscat) 1 l borş Pentru tăieţei de casă: 1 ou şi făină cât cuprinde un praf de sare   Mod de preparare: Carnea de găină, […]
 

Tocana de vitel

Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură untură 3 cepe 1 linguriţă făină. 1 păhărel de vin 2-3 ceşti zeamă de carne 1 lingură bulion 1 căţel de usturoi Biovegetal   Mod de preparare: Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite, se pun la prăjit în untură. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri şi o […]
 

Tocana cu carne de pasare cu mamaliguta

Ingrediente: 1,250 kg carne de pasăre 100 g ulei 750 g ceapă 1/2 linguriţă boia dulce 5 căţei usturoi 2 linguri pastă de roşii 400-500 ml supă 1/2 pahar vin 1 legătură pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite, se pudrează cu sare şi se prăjeşte […]
 
 

Mancare cu carne si gogonele acre

Ingrediente: 700 g carne de porc slabă 2 cepe ulei bulion (pastă de tomate) 2 foi dafin piper sare 1/2 kg gogonele Mod de preparare: Se căleşte ceapa cu carnea în ulei. Se pune apă la fiert. Se pune apă caldă peste ceapa şi carnea călite. Când sunt fierte se face un sos din făină […]

Saramura de peste

Ingrediente: 1,5 kg crap romanesc 1/2 l suc de roşii 250 ml apă 50 ml oţet 100 ml ulei un vârf de cuţit piper pătrunjel şi mărar tocat usturoi ardei iute după gust   Mod de preparare: Separat peştele tăiat felii se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Sucul de roşii cu apa, […]
 

Supa de peste cu rosii

Ingrediente: 500 g peşte dezosat (sau crap mare) 300 g roşii (din conservă) 1 legătură zarzavat 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă 2 linguiri margarina 100 ml vin alb 1 l apă fiartă cu 4 linguri vegeta piper leuştean   Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi mici, se stropeşte cu suc de lămâie. Zarzavatul […]
 

Gogosari acri umpluti cu carne

  Se aleg 4-5 gogoşari acri mai tari, se curăţă de cotor şi seminţe şi se ţin 1-2 ore în apă rece. Se umplu apoi cu carne tocată amestecată cu orez (ca la ardeii umpluţi) şi se aşază într-o tavă cu puţin ulei. Se dau la cuptor 20-30 de minute, apoi se acoperă cu apă […]
 
 

Supa de castraveti rece

Ingrediente: 150 g castraveţi  1 ceapă verde  2 crenguţe de mărar 1 căţel de usturoi 100 ml supă  100 ml smântână sare, piper boia de ardei iute  1 felie toast 1 linguriţă margarina   Mod de preparare:  Spălaţi castra­vetele, tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguriţe. Tăiaţi din 3/4 din miezul castravetelui […]
 

Parfe de pepene galben

Ingrediente: 1 kg miez miez de pepene galben 1 pahar lapte 1 pahar frisca 1 pahar zahar pudra Mod de preparare: Miezul de pepene galben se trece prin sită, se adaugă aptele, zahărul şi frişca, se amesteca compoziţia in tâviţe şi se introduce în congelatorul frigiderului. Parfe de pepene galben Pofta buna!
 
 

Cosulete cu rosii

4 vinete potrivite se coc la flacăra aragazului, întorcându-le pe toate părţile. După ce sunt bine coapte se îndepărtează coaja neagră, se taie cotorul şi vinetele se pun pe un suport de lemn ca să se scurgă. Cât sunt calde se toacă bine cu un satâr de lemn. Se pun imediat într-un castron şi se […]

Inghetata cu cacao

Ingrediente: 5 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 1/2 pachet margarina scorţişoară (în loc de scorţişoară se poate pune esenţă de rom) Preparare: Se pun la fiert până se topesc 3 linguri zahăr, 3 linguri apă, 3 linguri cacao, margarina şi puţină scorţişoară. Se lasă la răcit. Albuşurile se bat spumă […]
 
 

Deliciu cu prune şi smântână

Ingrediente:  200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g)  140 g zahăr  400 g făină  4 ouă  40 g unt  1 linguriţă scorţişoară măcinată  300 g smântână fer­mentată  1 linguriţă fruct stea măcinat  800 g prune   Mod de preparare:  Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o în lapte. Adăugaţi 20 g […]
 

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

O reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet   Mod de preparare: Puneţi, […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu