duminică, 5 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 85

Retete de  mancare gustoase si rapide

Mancarea vegană, gust fără foc

16 October 2010
Lapte de nuci, ciorbe şi hamburgeri. Pe aceeaşi listă adăugaţi tort de ciocolată, îngheţată şi chiar chiftele. Toate intr-un meniu complet crud. Despre alimentaţia vegană fără foc se spune că…
Read more »
 

Egg drop soup(Supa)

16 October 2010
Ingrediente: supa de pui (strecurata) citeva frunze de loboda sau salata verde 1 ou verdeata tocata sare piper Mod de preparare: Intr-o oala de supa se pune la fiert supa…
Read more »

Tort cu fructe

16 October 2010
Ingrediente: 1 cutie compot de piersici 1 cutie compot de caise 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 pacheţel de vanilie coajă de lămâie rasă  …
Read more »

Fructe prajite

16 October 2010
Ingrediente: 2 banane 1 mar 2 felii de ananas 80 gr faina 6 linguri de apa 1 lingurita praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingura de…
Read more »

Salata festiva de citrice

16 October 2010
Ingrediente: 3 fructe de grapefruit curatate 3 portocale curatate 1 varf lingurita sare 1 castravete mediu,taiat marunt seminte de floarea soarelui 2 buc avocado taiate felii 2/3 cana otet 1/3…
Read more »

Ton in sos de iaurt picant

16 October 2010
  Ingrediente: file de ton 6 portii 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 lamaie 10 g curry 10 g enibahar pulbere 10 frunze de busuioc 5 catei…
Read more »

Prajitura braziliana Beijinho

16 October 2010
Ingrediente: 400 g lapte condensat 2 linguri margarina 150 g de cocos   Mod de preparare: Intr-o oala se pune laptele si margarina se da la foc mic. Cand s-a…
Read more »

Salata egipteana

16 October 2010
Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt   Mod de preparare: Curatati castravetii.…
Read more »

Banane in aluat

16 October 2010
O reteta simpla si delicioasa de banane in aluat din: banane, suc de lamaie, ulei, zahar, faina, ou, sare, lapte si praf de copt. Ingrediente: 2 banane mari suc de…
Read more »

Salata de vinete iuti

16 October 2010
Ingrediente: 2-3 vinete 2-3 ardei iuti 3-4 ardei grasi gogosari ardei capia usturoi sare piper ulei otet   Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata…
Read more »

Reteta zilei: Desert cu banane glazurate

15 October 2010
Desert_cu_banane_glazurate_16
Desert cu banane glazurate din: faina, zahar brun, unt, nuci, sare, scortisoara, banane, sirop de artar, bourbon, inghetata de vanilie. Ingrediente topping: ¾ cană făină ½ cană de zahăr brun…
Read more »

Salata chinezeasca

15 October 2010
Ingrediente: 1/2 varza 3 morcovi 2 castraveti 5-6 catei usturoi 3 linguri zahar otet dupa gust ardei rosu iute sau praf de chili (1/2 lingurita) piper Mod de preparare: Se…
Read more »

Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure

15 October 2010
Parfe cu vanilie, caise şi fructe de pădure
  Ingrediente pentru parfeul de vanilie: 150 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguriţe rase cu făină 150 g frişcă Ingrediente pentru parfeul de…
Read more »

Prăjitură cu caise şi bezea

15 October 2010
Prăjitură cu caise şi bezea
  Ingrediente: 5 ouă 10 linguri apă minerală 500 g zahăr 250 g făină 1 kg caise scorţişoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din can­titatea de zahăr,…
Read more »

Geagic (Salata turceasca)

15 October 2010
Ingrediente: 2-3 catei usturoi 1 l iaurt 3 castraveciori verzi 1 legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o…
Read more »

Pui cerchez

15 October 2010
Ingrediente: 1 pui 3 catei de usturoi 250 gr nuca 1/2 piine veche 1 cescuta ulei de masline 1 virf de piper rosu (boia iute) Mod de preparare: Se alege…
Read more »

Salata de orez cu curry

15 October 2010
  Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 3 1/4 cani de apa 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung 1 lingura praf de curry 1 varf de lingurita…
Read more »

Pui adobo

15 October 2010
  Ingrediente: 4 file-uri piept pui  aprox 150 gr bucata 1/2 cana sos de soia 1/2 cana otet de vin 1 cana apa 10 catei de usturoi 5 lingurite de…
Read more »

Surprise-Shrimps

15 October 2010
  Ingrediente: 10 buc.creveti de marime medie 10 felii subtiri de piept de curcan afumat 2 portocale 50 ml de sirop de grenadine 30 g seminte scobar 1 lingura de…
Read more »

Tort cu capsuni

15 October 2010
Ingrediente blat: 80 g unt topit 4 ouă 120 g zahăr 1 plic vanilie 60 g făină 60 g amidon 50 g mac măcinat   Ingrediente crema: 800 g căpşuni,1…
Read more »

Peste la sare

15 October 2010
Ingrediente: peste (de carne alba) 2 kg sare mare patrunjel   Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte…
Read more »

Piept de pui cu nuci

15 October 2010
Ingrediente: 2 piepturi de pui prajite sau facute pe grill 2 castraveti mici 1 ceapa rosie 1 pahar nuci pecan Ingrediente sos: 3 linguri sos soia, 1 lingurita radacina ginger…
Read more »

Mazare verde cu sos cu miere si vin

15 October 2010
  Ingrediente: 500 g mazăre verde piper 3 ouă 1 lingură miere 1 lingură vin roşu dulce 1 linguriţă oţet 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti mazărea…
Read more »

Salată de orez cu peşte si zeamă de lamaie

15 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă orez cu bobul lung 1/2 cană cu varză albă tăiată ca la salată 1 conservă mare (180-250 g) de peşte în ulei (sardină, hering etc) 1…
Read more »

Mancare de salata verde

15 October 2010
  Ingrediente: 5-6 salate 3 căţei ustu­roi ulei 1/2 l lapte   Mod de preparare: Tai usturoiul mărunt şi îl prăjeşti în puţin ulei, apoi stingi laptele. Speli salata, o…
Read more »

Peste cu sos de usturoi

15 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1ou 125 ml bere 80 ml ulei de masline 50 g…
Read more »

Salata de bame

15 October 2010
Ingrediente: bame ceapa rosie sau dulce ardei gras jalapeno boabe de mustar cuisoare piper coriandru foi de dafin catei de usturoi muguri de capere miere de albine salbatice ulei de…
Read more »

Peste cu orez

15 October 2010
Ingrediente: peste 125 g slanina 40 gr unt 3 buc ceapa 4 buc rosii 1/2 lingurita sofran sare piper boia 250 g orez Mod de preparare: Intr-o cratita cu unt…
Read more »

Şniţele de soia cu piure de mazăre

15 October 2010
Şniţele de soia cu piure de mazăre
  Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 250 g mazăre 1 lingură unt topit 3 linguri lapte sare ulei   Mod de…
Read more »

Tort cu cacao

15 October 2010
 Ingrediente blat : 4 ouă 10 linguri de apă 1 cană de zahăr 6 linguri de făină 6 linguri de nucă măcinată 1 linguriţă de amoniac stins   Ingrediente crema:…
Read more »

Tort cu ciocolata II

15 October 2010
Ingrediente blat: 10 ouă 12 linguri de zahăr 2 linguri de pesmet 2 linguri de făină 20 linguri de nucă măcinată Ingrediente crema: 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 1 pachet…
Read more »

Muraturi turcesti

15 October 2010
Ingrediente: gogonele verzi morcovi telina ceapa gogosari varza alba conopida boabe de mustar boabe de piper sare otet miere de albine Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta si…
Read more »

Manga Thai

15 October 2010
Ingrediente: 250 g orez Basmati sare 500g file de somon fara piele 1 catel de usturoi 1 legatura de ceapa verde 2 lin

Cubulete de peste prajit

15 October 2010
Ingrediente: 250 g peste file 1 albus de ou sare cate un varf de cutit de piper negru macinat chimion macinat coriandru 1 lingurita de amidon alimentar 3 linguri ulei…
Read more »
 

Cubulete de peste dulci acrisoare

15 October 2010
Ingrediente: 400 gr biban file sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet sare piper alb macinat coriandru chimion macinat…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Hot Pants (video)

15 October 2010
Cum se prepara Cocktail Hot Pants (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Hot Pants. Ingrediente: 2 tsp salt 1 lime wedge 30 ml grapefruit juice 50 ml tequila gold 15 ml peppermint…
Read more »

Desert cu cireşe

15 October 2010
  Ingrediente: 400 g cireşe bine coapte 100 g zahăr 4 linguri făină 2 ouă + 2 gălbenuşuri 500 ml lapte 20 g unt 2 linguri smântână 1 praf sare.…
Read more »

Salata de avocado

15 October 2010
Ingrediente: 2 buc avocado 1 rosie 1 salata mica sare piper 100 gr fasole 100 gr branza smantana 2 oua fierte tari 1 castravete 1 muratura 2 lingurite suc de…
Read more »

Căpşune gratinate

15 October 2010
Căpşune gratinate
  Ingrediente: 600 g căpşune 1 lingură margarina 1 lingură zahăr 1 plic zahăr vanilat 125 ml frişca 4 gălbenuşuri zahăr pudră     Mod de preparare: Cureţi căpşunele, le…
Read more »

Churros de Pescado

15 October 2010
Ingrediente: 3 bucati file de peste 2 catei usturoi pisati 2 lingurite patrunjel tocat 1/2 sticla bere 1 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita sofran sare ulei…
Read more »

Tort cu branza de vaci

15 October 2010
Ingrediente: 1 kg brânză 200 g smântână 350 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide stropite cu rom   Mod de preparare: Se amestecă bine toate la un…
Read more »

Cartofi cu ciuperci si sos de smantana

15 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200 ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se calesc…
Read more »

Tort cu gem si fructe

15 October 2010
Ingrediente: 7 ouă 300 g de zahăr 1 cană de făină 400 g gem 2 portocale 2 banane 2 mandarine 20 g gelatină 300 g frişcă sare coajă de portocale…
Read more »

Dulceata de vinete cu nuci

15 October 2010
  Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou) 100 gr de miez de nuca sucul de la o lamiie 800 g de zahar 500 g miere 1 baton…
Read more »

Farfale de pastarnac

15 October 2010
Ingrediente: 450 g pastarnac taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se fierbepastarnacul in…
Read more »

Caracatita cu sos si macaroane scurte

15 October 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare sau doua mai mic suc de rosii 1 pahar de vin alb putin usturoi piper 1caracatita sare Mod de preparare: In primul rind se pune la…
Read more »

Salata cu tofu

15 October 2010
Ingrediente: 100 g tofu 1 salata verde 1 rosie 1 castravete Mod de preparare: Se prepara ca o salata obijnuita (salata rosii si castravete), se adauga ulei si otet (sau…
Read more »

Tort cu banane

15 October 2010
Ingrediente: 1 blat de tort 5 banane 1 plic gelatină 100 ml vin 150 ml suc de mere 5 linguri zahăr 4 foi de gelatină 650 ml frişcă 100 g…
Read more »

Cartofi umpluti cu carne

15 October 2010
  Ingrediente: 8 cartofi mari 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel sere piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne…
Read more »

Vinete Bruschetta

15 October 2010
  Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12 linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g Mozarella taiata felii, apoi feliile taiate…
Read more »

Tort cu ciocolata I

15 October 2010
Ingrediente blat: 9 ouă 3 linguri făină 8 linguri apă 400 g zahăr 400 g unt 100 g cacao   Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci…
Read more »

Tort cu ananas si frisca

15 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 200 g zahăr 250 ml lapte vanilie rom fructe din dulceaţă 40 g gelatină 800 g frişcă 1 foaie din pandişpan 1 cutie compot de ananas 150…
Read more »

Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor

15 October 2010
Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 295 ml crema de ciuperci (Knorr) 150 ml…
Read more »

Tarta cu branza si ceapa

15 October 2010
 Ingrediente aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 2 cepe mari taiate fin,3 oua batute ,150 ml lapte ,250 g branza…
Read more »

Sandvis asezonat cu ou

15 October 2010
  Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2 linguri ulei cartraveti…
Read more »

Reteta zilei: Briose cu banane si stafide

14 October 2010
Briose_cu_banane_si_stafide_06
Briose cu banane si stafide din: fulgi de tarate, lapte, faina de grau integral, sare, praf de copt, unt, zahar, ou, piure de banane, stafide. Ingrediente: 2 cani de fulgi…
Read more »

Ciuperci in sos de marar

14 October 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se…
Read more »

Ruladă din carne tocată în foi de varză dulce

14 October 2010
Ruladă din carne tocată în foi de varză dulce
  Ingrediente: 8 foi de varză dulce 500 g carne tocată 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână 100 g şunculiţă 1…
Read more »

Placinta cu cascaval

14 October 2010
Ingrediente aluat: 100 g faina 100 g faina integrala (sau de tara) 1 lingurita boia de ardei 125 ml apa 75 g unt taiat cuburi Ingrediente umplutura: 2 oua separate…
Read more »

Paine prajita cu legume si sunca de Praga

14 October 2010
Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4 linguri ulei 1 paine  2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod de preparare: Se…
Read more »

Pasta picanta cu branza de vaci

14 October 2010
  Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se lasa sa stea…
Read more »

Turte cu sunca si salvie

14 October 2010
  Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa 150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g pesmet 4 linguri…
Read more »

Blaturi cu miere

14 October 2010
Ingrediente: 200 g zahăr 1 ou 2 linguri de miere 1 linguriţă de bicarbonat 50 g unt 4 linguri de lapte 450 g făină   Mod de preparare: Se fierb…
Read more »

Tort cremos cu ciocolata

14 October 2010
Ingrediente: 175 g margarină 150 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilat 3 ouă 300 g faină 3 linguriţe praf de copt 18 buc. batoane mici de ciocolată umplută cu nucă…
Read more »

Macaroane cu soia si branză topită

14 October 2010
Macaroane cu soia si branză topită
  Ingrediente: 300 g maca­roane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod…
Read more »

Mic dejun gratinat cu branza si verdeata

14 October 2010
Mic dejun gratinat cu branza si verdeata
Mic dejun gratinat cu branza si verdeata din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, bacon, branza, rosii, patrunjel. Ingrediente: 900 g

Tarta cu cascaval si nuci

14 October 2010
  Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3 oua…
Read more »
 

Tort bezea

14 October 2010
Ingrediente: 10 ouă 1 kg zahăr 450 g miez nucă 2 linguri de făină 400 g unt 100 g cacao 100 g coniac sau rom 2 pacheţele de vanilie coaja…
Read more »

Tort buturuga

14 October 2010
  Ingrediente: 7 oua 5 linguri de zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri de pesmet 200 g zahăr 2 linguri de cacao 3 linguri de lapte   Mod de…
Read more »

Bhaja cu conopida si broccoli

14 October 2010
Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat 1/2 lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida brocolli taiate in buchetele mici ulei pentru prajit Mod…
Read more »

Macrou cu mujdei de usturoi si roşii coapte

14 October 2010
  Ingrediente: 1 kg macrou congelat 1 căpăţână de usturoi 1 kg roşii ulei sare   Mod de preparare: Decongelezi peştele, îl cureţi, îl speli, îl sărezi şi îl prăjeşti…
Read more »

Chiftelute cu orez

14 October 2010
Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1ou batut 225 g cascaval 175 g…
Read more »

Vinete si dovlecei pane

14 October 2010
  Ingrediente : 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei…
Read more »

Paine cu salvie si ceapa

14 October 2010
  Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare 300 ml lapte cald…
Read more »

Tiramisu-Tort fara cuptor

14 October 2010
Mod de preparare: Pe un pat de 200 g biscuiţi măcinaţi, amestecaţi cu 200 g zahăr pudră, 150 g unt topit, 1 fiolă esenţă de rom, 1 lingură de cacao,…
Read more »

Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată

14 October 2010
Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
  Ingrediente foi: 5 albuşuri 150 g zahăr 150 g nucă de cocos 3 linguri făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 1 plic budincă, de vanilie 250 ml…
Read more »

Conservarea berii

14 October 2010
Conservarea berii
  Prelucrarea berii are loc în medii sărace în oxigen, fiindcă, peste anumite limite, prezenţa oxigenului provoacă oxidarea băuturii, un defect care poate fi întâlnit atunci când băutura este produsă…
Read more »

Chiftelute de cartofi si napi

14 October 2010
  Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarin tocat 3 linguri ulei Mod…
Read more »

Platou cu cascaval si rosii

14 October 2010
Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1 andiva 12 masline negre…
Read more »

Tarta cu fructe

14 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g smântână 300 g făină 1 praf de copt 1 pacheţel de vanilie   Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul, adăugăm…
Read more »

Tarta cu mere

14 October 2010
Ingrediente: 125 g margarină 125 g zahăr 3 ouă 200 g făină sare 1 praf de copt arome   Mod de preparare: 2/3 din aluat se pune în tavă, apoi…
Read more »

Cocktail Mara House cu carne pui si fructe

14 October 2010
Ingrediente: 250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas 20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline 150…
Read more »

Clatite Picardia

14 October 2010
  Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras 400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile feliute si…
Read more »

Ciuperci cu sos vinaigrett de lamaie

14 October 2010
Ingrediente: 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette:  1/2 lamaie coaja rasa si sucul ,1 lingura otet ,1 lingera capere mici,1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shaker (video)

14 October 2010
Cum se prepara Cocktail Shaker (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 75 ml pineapple juice 15 ml lemon juice Half tsp grenadine Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1…
Read more »

Jambon rulat

14 October 2010
  Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de jambon, se acopera…
Read more »

Pasta greceasca

14 October 2010
Ingrediente: 250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper Mod de preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza se dau…
Read more »

Cornulete cu carne de porc si vita

14 October 2010
Cornulete cu carne de porc si vita
Cornulete cu carne de porc si vita din: faina, margarina, drojdie, zahar, sare, lapte, carne de vita, carne de porc, ceapa, ulei, oua, sare, piper, patrunjel. Ingrediente aluat: 500 g…
Read more »

Tarta cu ciocolata

14 October 2010
Ingrediente: 150 g ciocolată menaj 3 linguri de cacao 1 cană de cafea lichidă 4 albuşuri 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml de lapte 100 g zahăr 1 lingură…
Read more »

Cocktail cu piept de pui

14 October 2010
  Ingrediente sos: 3 linguri ketchup 2 linguri sos Worcestershire 2 linguri sus lamaie 1 lingurita mustar sare 150 ml smantana Ingrediente cacktail: 2 bucati piept de pui (creveti, jambon,…
Read more »

Chec marmorat

14 October 2010
Ingrediente: 2 căni de apă 2 căni de zahăr 100 g cacao 250 g margarină 1 esenţă de rom sare 2 ouă 300 g făină 1 lingură de bicarbonate 2…
Read more »

Paine prajita cu legume si branza

14 October 2010
Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii groase de paine…
Read more »

Chifle cu seminte de marar

14 October 2010
Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca intr-un castron larg si…
Read more »

Vegeta la borcan

14 October 2010
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg păstârnac 1 kg pătrunjel 1 kg gogoşari 1 kg conopidă 1 kg ardei kapia pătrunjel 2 legături ţelină 2 legături 600 g sare  …
Read more »

Foi cu amoniac

14 October 2010
Ingrediente: 5 linguri de zahăr 1 ou 5 linguri de ulei 5 linguri de lapte 10 linguri de făină 1 linguriţă de amoniac stins cu lapte mirodenii   Mod de…
Read more »

Foi pentru cremschnitt

14 October 2010
Mod de preparare: Primul aluat se face din 6 linguri de apă, 2 ouă, o linguriţă de sare, 4 linguri de smântână, 4 linguri de ulei, 3 linguri de oţet…
Read more »

Chifle umplute cu branza

14 October 2010
Ingrediente: 6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1 lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in…
Read more »

Foi de strudel umplute,glasate cu vin rosu

14 October 2010
Ingrediente: 200 g paste fierte 500 g brânză de vaci 100 g stafide coajă de portocală 200 g zahăr 5 gălbenuşuri 1 lingură de scorţişoară 2 pachete de vanilie 5…
Read more »

Barcute cu sunca

14 October 2010
  Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3 lingurite zacusca sare piper marar Mod de pre

Mancare de ardei copţi cu pui si smantană

14 October 2010
Mancare_de_ardei_copti_cu_pui_si_smantana
Mancare de ardei copţi cu pui si smantană din: piept de pui, ardei grasi, smantana, ceapa, bulion, faina, sare, unt. Poate te intereseaza si Mancare de pui cu ardei Ingrediente:…
Read more »
 

Covrigei

14 October 2010
Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin razatoarea mica 2 linguri Delikat 2 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Se amesteca…
Read more »

Foi rulada

14 October 2010
Foi_rulada
Foi rulada din: oua, zahar, faina, ulei. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri de zahăr 5 linguri de făină 2 linguri de ulei     Mod de preparare: Se bat albuşurile…
Read more »

Salata de gogosari

14 October 2010
Ingrediente: 3 kg gogoşari 420 ml ulei 420 ml oţet 420 ml apă 420 g miere 420 g pastă de tomate foi de dafin piper sare enibahar boabe de muştar…
Read more »

Tartine cu carne si ciuperci

14 October 2010
Ingrediente compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: …
Read more »

Rulouri

13 October 2010
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt sau margarină 1 ou 1 linguriţă de oţet 2 linguri de lapte puţină sare   Ingrediente crema fiartă:1 pahar de lapte, 50 g…
Read more »

Pui cu legume si costiţă afumată

13 October 2010
  Ingrediente: 4 copane de pui 100 g costiţă afu­mată 3 morcovi 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 cepe 2 roşii 3 linguri ulei 250 ml vin…
Read more »

Rosii pane cu caşcaval si şuncă

13 October 2010
  Ingrediente: 4 roşii mari 4 felii şuncă 4 felii de caşcaval 2 ouă 200 g făină 200 g pes­met ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Speli roşiile, tai…
Read more »

Blat pentru tarta cu zmeura

13 October 2010
Ingrediente: 100 g unt 4 linguri de lapte 100 g zahăr 200 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 borcan de zmeură…
Read more »

Chec cu stafide si sos de lamaie

13 October 2010
Ingrediente:  6 ouă 8 linguri de zahăr 11/2 cană de făină 1 pachet de margarină Bunica coajă de lămâie 100 g stafide înmuiate în coniac sare vanilie   Mod de…
Read more »

Conopidă umplută cu branză si morcovi

13 October 2010
Conopidă umplută cu branză si morcovi
  Ingrediente: 1 conopidă 2 morcovi 250 g brânză de vaci 2 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 linguriţă măghiran 2 linguri unt 1 legătură ceapă verde 2 ouă…
Read more »

Papricaş de pui cu clătite la cuptor

13 October 2010
  Ingrediente: 1 pui 4 cepe 300 ml lapte 4 linguri făină 2 ouă 400 g smântână boia piper sare ulei   Mod de preparare: Speli puiul, îl porţionezi, tai…
Read more »

Ciorbă ardelenească de fasole verde

13 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras 1 os afumat 2 l apă 2-3 roşii 1 legătură verdeaţă 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3-4 frunze de ţelină…
Read more »

Vinete cu gogosari

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg vinete 2 kg gogoşari 500 g ceapă 500 ml ulei oţet după gust sare   Mod de preparare: Se aleg vinetele frumoase, se spalăşi se taie felii…
Read more »

Chec cu mere, nuci, ghimbir si brandy

13 October 2010
Ingrediente: 500 g mere curăţate şi tăiate în felii 1/2 de lămâie (suc şi coajă rasă) 4 linguri de brandy rom sau esenţă 50 g stafide 100 g nucă tăiată…
Read more »

Blat de tort

13 October 2010
Ingrediente: 340 g zahăr 100 ml lapte 250 ml unt topit 50 g cacao 3 ouă 300 g făină 1/2de linguriţă de praf de copt 1 plic de zahăr vanilat…
Read more »

Rulouri cu mere

13 October 2010
Mod de preparare: Se face un aluat din 180 g făină, 2-3 linguri de smântână şi puţină sare. După aceea, se face al doilea aluat din 180 g făinăşi 120…
Read more »

Salata de popinci si gogosari

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg gogoşari 3 kg popinci (ciuperci) 2 kg ceapă 100 g oţet 1 l de ulei   Mod de preparare: Se taie totul peştişori, după care se pun…
Read more »

Varza rosie cu bait de otet

13 October 2010
Mod de preparare: Punem într-un vas 10 kg de varză roşie tocată fin ca pentru salată, peste ea turnăm un baiţ făcut dintr-un litru de oţet, 1 kg zahăr, 400…
Read more »

Salată de legume fierte cu ciuperci si iaurt

13 October 2010
  Ingrediente: 200 g iaurt 3 morcovi 5 cartofi 1 conopidă 1 broccoli 100 g ciuperci 1 legătură usturoi verde ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare:…
Read more »

Salata vinegreta

13 October 2010
Ingrediente: 2 kg ardei 2 kg gogoşari 3 bucăţi de ţelină 2 bucăţi de conopidă 2 kg morcovi 1.5 l otet 500 ml ulei 500 g zahar 150 g sare…
Read more »

Rulada marmorata de ciocolata

13 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1…
Read more »

Cartofi noi umpluţi cu urdă

13 October 2010
Cartofi noi umpluţi cu urdă
  Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare   Mod de…
Read more »

Salată de roşii cu grau

13 October 2010
  Ingrediente: 1 pahar de grâu 10 legături de pătrunjel 1 kg de roşii 1/4 l ulei de măsline 2 legătur de ceapă verde 1 linguriţă de piper sare 1/2…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu peşte

13 October 2010
Dovlecei umpluţi cu peşte
  Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 cea­pă 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai…
Read more »

Gogosari umpluti cu conopida

13 October 2010
Ingrediente: 20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare…
Read more »

Tocăniţă de pui cu legume si smantană

13 October 2010
  Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar…
Read more »

Salata de sfecla si ciuperci

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari   Mod de preparare: Se face un baiţ…
Read more »

Ciorbă de spanac cu lapte acru

13 October 2010
  Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi…
Read more »

Ciorbă de salată cu zer

13 October 2010
  Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o lin­guriţă rasă sare şi laşi la fiert.…
Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya

13 October 2010
Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya
  Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie   Mod de preparare:…
Read more »

Chiftele impăturite in orez (kubba)

13 October 2010
Chiftele impăturite in orez (kubba)
  Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg ceapă şofran sare 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece pentru…
Read more »

Sufleu de cartofi noi cu brânză

13 October 2010
Sufleu de cartofi noi cu brânză
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smân­tână 250 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire

Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite

13 October 2010
Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite
  Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli carnea,…
Read more »
 

Gogosari umpluti cu ciuperci

13 October 2010
Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml…
Read more »

Blat delica

13 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g făină 1 linguriţă de bicarbonat   Mod de preparare: Se face…
Read more »

Fasole verde cu carne de pui

13 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1 ardei gras roşu 1 lin­gură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă   Mod de preparare:…
Read more »

Ruladă cu carne tocată si legume

13 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1 dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare…
Read more »

Salata de toamna

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele 500 ml oţet 500 ml…
Read more »

Tocana de legume

13 October 2010
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de…
Read more »

Salata de popinci

13 October 2010
Ingrediente: 30 gogoşari 1 farfurie cu popinci fierte 500 ml ulei 1 kg ceapă 1 căpăţână de usturoi 3 linguri de oţet   Mod de preparare: Se taie toate peştişori.…
Read more »

Conopidă umplută cu carne

13 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă mare 300 g carne tocată 3 cepe 2 linguri orez 2 ouă 120 g smântână 2 linguri ulei condiment tip Vegeta piper sare   Mod de…
Read more »

Peşte pane cu sos de mustar

13 October 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml ulei 100 g muştar sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)

13 October 2010
Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Shady Lady Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml melon liqueur 120 ml grapefruit juice 1 slice of lime 1 cherry…
Read more »

Salata ardeleneasca

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg varză 2 kg gogoşari 1 kg castraveţi 1 kg ceapă 1 kg gogonele 1 kg morcov 1 l de oţet 250 g zahăr 100 g boabe de…
Read more »

Rulada cu nuca de cocos

13 October 2010
Ingrediente: 400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao   Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1 pachet…
Read more »

Salata de ardei kapia

13 October 2010
Ingrediente: 3 kg ardei kapia 1 l de ulei 500 ml oţet 500 ml apă 200 g miere sare piper 2 rădăcini de hrean   Mod de preparare: Coaceţi bine…
Read more »

Parfeu de vanilie

13 October 2010
  Ingrediente: 2—3 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 baton de vanilie 115 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi…
Read more »

Guşiţă de ceapa

13 October 2010
  Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afu­mată sare şi piper   Mod de preparare: Tai…
Read more »

Chec cu branza dulce

13 October 2010
  Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie   Ingrediente crema: 300 g brânză, 2…
Read more »

Retete de post: Budinca de orez

13 October 2010
Ingrediente: 2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr   Mod…
Read more »

Muraturi asortate

13 October 2010
Mod de preparare: 9 l de apă se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahăr, foi de dafin, piper şi boabe de muştar. În borcan, se pun, la…
Read more »

Patlagele verzi in saramura

13 October 2010
Mod de preparare: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra se aşează pătlăgele…
Read more »

Pateu cu morcovi

13 October 2010
  Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte (nu-l pui dacă brânza…
Read more »

Gogosari murati felii

13 October 2010
Ingrediente: 4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2 linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de…
Read more »

Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)

13 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1 cea­pă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lin­gură condiment tip Delikat 200 g…
Read more »

Chec cu lămâie si vanilie

13 October 2010
Chec cu lămâie si vanilie
  Ingrediente:  300 g făină 300 g mărgă­rină cu aromă de lămâie 300 g zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare…
Read more »

Zacusca dietetica

13 October 2010
Ingrediente: 6 vinete lungi 1,5 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg ardei 1 kg gogoşari 500 ml de ulei 2 căpăţâni de usturoi 1legătură de cimbru 1 legătură de…
Read more »

Parfeu de zmeură

13 October 2010
  Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd s-au…
Read more »

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

13 October 2010
Ingrediente: 4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar…
Read more »

Rulada de post

13 October 2010
Ingrediente: 400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi…
Read more »

Zacusca de vinete cu ardei

13 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 5 cepe mari 15 ardei graşi 10 gogoşari 1 kg roşii 1,5 l de ulei conservant sare   Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi…
Read more »

Sardele cu ceapa

13 October 2010
Ingrediente:  1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper ulei   Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin făinăşi…
Read more »

Salata de ton

12 October 2010
Ingrediente: 1 cutie de ton 1 castravete murat 1 gogoşar 100 g măsline 100 g paste făinoase fierte 2 cepe 1 lămâie sare piper oţet după gust   Mod de…
Read more »

Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi

12 October 2010
Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi
  Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper     Mod de preparare: Dezosezi pieptul…
Read more »

Legume cu smântână şi pesmet

12 October 2010
Legume cu smântână şi pesmet
  Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2 păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu