duminică, 5 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 83

Retete de  mancare gustoase si rapide

Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)

22 October 2010
Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml lemon juice 2 tsp Cointreau 2 tsp Drambuie scotch whisky Half tsp caster sugar 1 dash bitters Ice cubes 1 chopping board 1…
Read more »
 

Jeleu de piersici

22 October 2010
  Ingrediente: 750 g piersici 1 pahar vin puţind vanilie 1 l apă 6 foi gelatrina 250 g zahăr   Mod de preparare: Piersicile se spală bine, se curăţă mai…
Read more »

Varză albă picantă

22 October 2010
Varză albă picantă
  Ingrediente:  1,5 kg varză nouă 200 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură vegeta 4-5 căţei de usturoi cimbru mărar 1 -2 linguri suc de lămâie 3-4 linguri ulei…
Read more »

Sfaraiala dobrogeana

22 October 2010
  Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3 linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă…
Read more »

Mancare de conopidă cu usturoi

22 October 2010
Mancare de conopidă cu usturoi
  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 2 morcovi 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Mancare de praz cu masline

22 October 2010
Mancare de praz cu masline
  Ingrediente: 1,5 kg praz 2-3 cepe potrivite 250 g măsline dietetice 2 linguri pastă de tomate 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei sare după gust mărar pătrunjel   Mod…
Read more »

Urda cu marar

22 October 2010
  Ingrediente: 500 g urdă 100 g smântână 50 g unt sare după gust 6 fire ceapă verde 1 jumătate cană frunzuliiţe de mărar verde   Mod de preparare: Se…
Read more »

Tort espresso de frisca

22 October 2010
Ingrediente blat de ciocolată : 3 ouă 150 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 1 vârf de cuţit de praf de copt 2 linguri de cacao   Ingrediente…
Read more »

Ciorbă de castraveti

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1 legătură leuştean…
Read more »

Mancare de castraveţi cruzi

22 October 2010
Mancare de castraveţi cruzi
  Ingredinete: 1 kg castraveţi cruzi 3-4 cepe potrivite 2-3 roşii 1 lingură pastă tomate 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 legătură mărar zeamă de lămâie…
Read more »

Fasole verde cu sos de rosii picant

22 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg fasole 2-3 linguri ulei de măsline 3-4 roşii 1 căpăţână de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Fasolea se…
Read more »

Borş de praz

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 2-3 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 500 ml borş de tărâţe 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei   Mod…
Read more »

Varză călită cu soia cubuleţe

22 October 2010
Varză călită cu soia cubuleţe
  Ingrediente: 1-2 kg varză crudă 1 cepe 4-5 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 1 foaie dafin 300 ml suc de roşii 1 linguriţă boia de ardei dulce 100…
Read more »

Fasole verde cu smantană

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde grasă 50 g unt 150 g smântână degresată 1 lingură făină sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Fasolea tânără se alege, se…
Read more »

Musaca de cartofi şi ciuperci

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 800 g ciuperci 3 cepe 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 ou 1 lingură vegeta 1 legătură mărar pesmet   Mod de…
Read more »

Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi

22 October 2010
Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi
Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi din: mazare, cartofi, ceapa, morcovi, usturoi, zeama de lamaie, sare, ulei. Poate te itnereseaza si Mazare batuta Ingrediente: 1 kg mazăre 3 cartofi…
Read more »

Piure de spanac

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 50 g ulei 2 linguri făină 1/4 litri lapte sare 2-3 căţei de usturoi zeamă de lămâie   Mod de preparare Spanacul se pune la…
Read more »

Dovlecei umpluti cu urdă

22 October 2010
Dovlecei umpluti cu urdă
  Ingrediente: 8 dovlecei 200 g orez 250 g urdă 2 cepe mari 2 morcovi 2-3 roşii mărar pătrunjel 100 g smântână 1 lingură vegeta tarhon sare 4-5 linguri ulei…
Read more »

Dovlecei cu branză tofu

22 October 2010
Dovlecei cu branză tofu
  Ingrediente: 7 dovlecei cruzi 300 g brânză tofu 100 g unt 2 ouă 100 g caşcaval pesmet mărar sare   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele după ce…
Read more »

Ciuperci pane cu ganitura

22 October 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro
Ciuperci pane cu ganitura din: ciuperci, oua, faina, pesmet, sare, condimente, zeama, ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri…
Read more »

Gulii pane

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei   Mod de preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1 cm şi…
Read more »

Ciorbă de fasole uscată

22 October 2010
  Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură…
Read more »

Borş de spanac cu omletă

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură vegeta verdeaţă: leuştean, mărar,…
Read more »

Vinete impănate

22 October 2010
Vinete impănate
  Ingrediente: 2,5 kg vinete 3-4 cepe 300 ml suc de roşii proaspăt 3 ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 2 legături verdeaţă (mărar…
Read more »

Şerbet de ciocolată

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao vanilie 1/2 l apă   Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce şerbetul este gata tablat.…
Read more »

Tort fara ou

22 October 2010
Ingrediente: 2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de…
Read more »

Retete de post: Tort diplomat de post

22 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2 mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete de…
Read more »

Ciuperci umplute cu parizer vegetal

21 October 2010
Ciuperci umplute cu parizer vegetal
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g parizer vegetal 1 ou 100 g caşcaval vegetal pătrunjel 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Se recomandă ciupercile tinere, albe. Se…
Read more »

Plăcinţele cu ceapă

21 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde   Mod de preparare:…
Read more »

Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană

21 October 2010
Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană
  Ingrediente: 750 g carne de porc 4 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 3 salate 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 200 ml…
Read more »

Pulpe de pui invelite in piure de cartofi

21 October 2010
Pulpe de pui invelite in piure de cartofi
  Ingrediente: 8 pulpe de pui 6-7 cartofi noi 1 ou 1 linguriţă cimbru 1 legătură mărar sare piper ulei făină   Mod de preparare: Speli pulpele, le îndepărtezi pielea…
Read more »

Balmos de bucovina

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt   Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »

Ciuperci

21 October 2010
  Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 le

Tort diplomat cu lapte praf

21 October 2010
Ingrediente: 500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2 portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1…
Read more »
 

Bulz

21 October 2010
  Ingrediente: 1 litru apă 500 g mălai 500 g brânză de burduf 50 g unt 500 ml lapte bătut   Mod de preparare: Nu mă-ndoi de la regulă, deci…
Read more »

Mamaliga pe paturi II

21 October 2010
  Ingrediente: mămăliga 250 g cârnaţi 500 g carne tocată de porc 500 ml bulion roşii piper sare cimbru tarhon boia 5 ouă 100 ml smântână 200 ml vin alb…
Read more »

Jeleu de şampanie

21 October 2010
  Ingrediente: 1 sticlă de şampanie sau vin spumos 250 g zahăr 1 pahar apă 15 g sau 6-7 foi gelatină   Mod de preparare: Apa şi zahărul se pun…
Read more »

Mamaliga pe paturi

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mălai 3 1 apă 1 lingură sare 100 g unt 200 g urdă 200 g caş 200 g brânză burduf 200 g caşcaval 200 g smântână…
Read more »

Boti

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 5-7 ouă 1 ceaşcă de mălai 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Mălaiul se pune la prăjit în untură până se…
Read more »

Zara moata

21 October 2010
  Ingrediente: 1 ceapă ceva albitură 1 kg cartofi 1 morcov 1 litru zer de smântână (ce rămâne după ce se scoate untul din smân­tână), sare, piper, paprică   Mod…
Read more »

Jeleu de caise

21 October 2010
  Ingrediente: 750 g caise 1/2 l apă 1 lămîie puţină vanilie 220 g zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Caisele se spală bine, se curăţă mai gros…
Read more »

Răcoritoare din capşune si vin alb

21 October 2010
Răcoritoare din capşune si vin alb
  Ingrediente: 1/2 kg căpşune 1/2 kg zahăr 1 şi 1/2 l apă 1/2 l vin alb demidulce (în funcţie de gust poţi pune şi demisec) 1 esenţă de rom…
Read more »

Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune

21 October 2010
Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune
  Ingrediente: 300 g pişcoturi de şampanie 350 g căpşune 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2 lămâie 1 pahar lapte 100 g frişcă   Mod de…
Read more »

Dovlecel pane la tavă

21 October 2010
Dovlecel pane la tavă
  Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 1 lingură făină 1 lingură vegeta sare 2-3 linguri ulei pesmet 1 legătură mărar   Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se curăţă de…
Read more »

Sfaraiala

21 October 2010
  Ingrediente: 250 g brânză de oaie 3 cepe mari 4 felii de slănină (100 g)   Mod de preparare: Slănina se crestează şi se pune în tigaie, să se…
Read more »

Jeleu de portocale

21 October 2010
  Ingrediente: 3/4 l apă 220 g zahăr puţină vanilie 6 foi (15 g) de gelatină 3 portocale 1/2 lămîie   Mod dfe preparare: Apa, zahărul şi vanilia se pun…
Read more »

Linte roşie cu orez

21 October 2010
  Ingrediente: 300 g lintea roşie 1 ceapă 2 linguri ulei 250 g orez 1 legătură pătrunjel 1 lingură suc de lămâie 50 g smântână 1 lingură vegeta condimente (oregano,…
Read more »

Zarbusca

21 October 2010
Zarbusca din: zer, morcov, ceapa, malai, sare si cartofi. Ingrediente: 2 litri zer (de la brânza de vaci) 1 morcov 1 ceapă 2 linguri de mălai sare 500 g cartofi…
Read more »

Ruladă cu ciuperci si spanac

21 October 2010
Ruladă cu ciuperci si spanac
  Ingrediente: 500 g ciuperci 1 kg spanac 3 ouă 150 g smântână degresată 100 g caşcaval 1 lingură vegeta 2-3 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri ulei pesmet pătrunjel…
Read more »

Jeleu de struguri

21 October 2010
  Ingrediente: 7,500 kg struguri negri tămîioşi 1/4 l apă 6 foi de gelatină (15 g) 180 g zahăr 1/3 lămiie   Mod de preparare: Strugurii se spală, se aleg…
Read more »

Renglote confiate

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg renglote 1,300 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Zahărul se fierbe cu vanilia şi 1 1/2 pahar apă. Cînd începe să se…
Read more »

Colaci

21 October 2010
Retete_de_Pasti
Colaci din: faina, ulei, drojdie, aluat, zahar. Ingrediente: 2 kg faină 125 ml ulei 100 g drojdie apă cât primeşte aluatul 1 linguriţă zahăr (ori cât iei de două-trei ori…
Read more »

Şerbet de alune

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 160 g alune sau migdale vanilie 1/41 apa 60 g glucoza   Mod de preparare: Alunele se prăjesc, se curăţă de pieliţă bine, se macină,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)

21 October 2010
Cum se prepara Cocktail Alleluia (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila gold 1 tsp maraschino liqueur 1 tsp blue Curacao ½ tsp caster sugar 15 ml lemon juice 1 maraschino cherry 1 orange slice tonic water…
Read more »

Linte cu macaroane asortată

21 October 2010
  Ingrediente: 300 g linte 250 g macaroane asortate 150 g morcovi 1 ceapă 1 ardei roşu 250 g brânză de vaci degresată 100 g smântână proaspătă 2 ouă sare…
Read more »

Tocăniţă de linte cu friptură de gluten

21 October 2010
  Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1 foaie dafin 2 linguri ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Lintea se pune la…
Read more »

Conopidă cu unt si caşcaval

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g unt 100 g caşcaval sare   Mod de preparare: Conopida se curăţă de frunzele verzi, se spală şi se pune la fiert în…
Read more »

Piure de conopidă

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de conopidă 3 cartofi 100 g unt 100 g lapte sare   Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi…
Read more »

Dovlecei cu măsline

21 October 2010
Dovlecei cu măsline
  Ingrediente: 1 kg dovlecei 3-4 linguri de ulei 2 cepe 250 g măsline dietetice 1 foaie dafin zeamă de lămâie sare maghiran şi tarhon   Mod de preparare: Ceapa…
Read more »

Chisca moldoveneasca

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper   Mod de preparare: Carnea fiarta…
Read more »

Vinete pane cu mujdei de usturoi

21 October 2010
Vinete pane cu mujdei de usturoi
  Ingrediente: 3 vinete 100 g pesmet 2 ouă 3 linguri făină 2-3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie vinetele de-a lungul, în felii groase de 1…
Read more »

Ciuperci ciobanesti

21 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg ciuperci cu pălărie mare (mânătărci, albe de pajişte, păstrăviori de fag, bureţi şerpeşti) 150 g slănină afumată 200 g brânză de burduf 150 g urdă piper…
Read more »

Mazare sote

21 October 2010
Mazare sote
  Ingrediente: 600 g mazăre 3 morcovi 200 g boabe porumb din conservă 1 broccoli sare 2-3 linguri ulei 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Morcovul se curăţă,…
Read more »

Spanac cu branză la cuptor

21 October 2010
Spanac cu branză la cuptor
  Ingrediente: 1,5 kg spanac proaspăt sau de la congelator 200 g telemea nesărată de vacă 50 g unt 1 lingură făină sare 1 lingură caşcaval ras   Mod de…
Read more »

Budincă de spanac cu soia granule

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 100 g granule soia 2 linguri făină 1 lingură unt 100 ml lapte 2 ouă vegeta   Mod de preparare: Spanacul se alege bine şi…
Read more »

Fursecuri de cartofi

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri făină de grâu sare chimen 100 g margarină   Mod de preparare: Cureţi de coajă ca

Mancare de gutui

21 October 2010
  Ingrediente: 1,5 gutui frumoase 100 g zahăr 50 ml ulei 50 g făină   Mod de preparare: Gutuile se spală bine şi se şterg cu un prosop de bucătărie.…
Read more »
 

Toba de ardeal

21 October 2010
  Ingrediente: 1 burtă de porc 500 g carne 2 rinichi 1 lingură sare 1 linguriţă paprică 1 limbă câteva fâşii de şorici 2 urechi (vărfuri) 1 vârf cuţit piper…
Read more »

Fasole verde în aluat cu bere

21 October 2010
Fasole verde în aluat cu bere
  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde de la congelator 1 ceapă 6-7 linguri de făină 200 ml bere fără alcool sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu…
Read more »

Mancare de mazăre

21 October 2010
  Ingrediente: 1,2 kg mazăre verde sau 2 borcane de 700-800 g 3-4 linguri ulei 2 cepe mari 2 linguri bulion sare 1 legătură mărar 2 linguri făină   Mod…
Read more »

Plăcintă cu spanac

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 500 g brânză de vaci 2 ouă sare 2 linguri ulei Pentru foi: 1 pachet margarină vegetală drojdie cât o nucă făină 1 linguriţă miere…
Read more »

Sos cald de căpşuni sau fragi

21 October 2010
O reteta de sos cald de capsuni sau fragi din: capsuni sau fragi, zahar si vanilie. Ingrediente: 700 g căpşuni sau fragi 180 g zahăr vanilie   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorbă de loboda roşie

21 October 2010
  Ingrediente: 3 litri apă 7 legături lobodă roşie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 500 ml borş (sau acreală de…
Read more »

Bastonaşe de cartofi prăjiţi

21 October 2010
Bastonaşe de cartofi prăjiţi
  Ingrediente: 6 cartofi 2 linguri făină sare ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai bastonaşe lungi şi subţiri cât un creion. Le pre­sari cu…
Read more »

Borş de vară

21 October 2010
  Ingrediente: 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică o mână de fasole păstăi 2 ardei graşi 3 roşii 1 dovlecel mic 500 ml borş…
Read more »

Mancare de fasole verde

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 2 morcovi 3 linguri ulei 2 ardei 2 linguri pastă tomate sare 1 legătură mărar verde   Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »

Cartofi umpluţi cu branză

21 October 2010
  Ingrediente: 7-8 cartofi mari şi sănătoşi 500 g broccoli 150 g brânză dulce 1 ou 1 lingură vegeta 100 g lapte de soia 1 legătură de mărar şi alte…
Read more »

Spanac scăzut

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 4-5 linguri ulei 2 linguri pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1 lingură vegeta   Mod de preparare:…
Read more »

Gulii umplute

21 October 2010
  Ingrediente: 10 gulii potrivite 100 g ceapă 3-4 iinguri ulei 250 g orez decorticat 1-2 morcovi 300 g suc de roşii sare 100 g smântână degresată 1 legătură de…
Read more »

Rulouri cu şuncă presată şi cu carne de porc

21 October 2010
  Ingrediente: 10 felii de şuncă presată 800 g muşchi de porc 5 cepe 2 cutii de ciuperci întregi 2-3 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de dafin ketchup…
Read more »

Rasol de praz

21 October 2010
Rasol de praz
  Ingrediente: 5 fire de praz 50 ml ulei 50 ml oţet 2 legături verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert…
Read more »

Mancare de gulii cu ceapa

21 October 2010
  Ingrediente: 4 gulii 2 cepe 100 g unt 150 g suc de roşii sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Se curăţă guliile, se spală şi se taie…
Read more »

Icre de fasole

21 October 2010
  Ingrediente: 400 g fasole uscată 1 lămâie 2 cepe 3-4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se fierbe fasolea. Când este bine fiartă şi scăzută de zeamă, se…
Read more »

Jeleu de lămîie

21 October 2010
  Ingrediente: 1 l apă 250 g zahăr 3 lămîi 6 foi de gelatină (15 g) vanilie   Mod de preparare: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd…
Read more »

Sos de ciocolata

21 October 2010
  Ingrediente: 1/4 l lapte 80-100 g zahăr 1 ou 3 gălbenuşuri 80 g ciocolată menaj sau 1/2 lingură cacao vanilie   Mod de preparare: Laptele, zahărul, vanilia şi ciocolata…
Read more »

Tort diplomat cu jeleu

21 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 200 ml lapte 50 ml rom 30 g gelatină 800 g frişcă 2 zahăr vanilat 100 ml apă 2 pachete de limbi de pisică   Mod de…
Read more »

Crap cu ciuperci

21 October 2010
Crap cu ciuperci
  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură bulion 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar cu vin alb sare piper 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Rotogoale de berbec

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg rotogoale 1 căpăţână usturoi 100 g slănină afumată 250 g carne oaie 1 vârf de cuţit cimbru sare piper paprică   Mod de preparare: Se spală…
Read more »

Coajă de pepene confiată

21 October 2010
  Ingrediente: 1 pepene de circa 4 kg cu coaja groasă, culoare verde vegetală 1,800 kg zahăr zeamă de lămîie   Mod de preparare: Pepenele se taie felii, se curăţă…
Read more »

Urzici sleite

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 250 g morcovi 1 păstârnac 2 linguri mălai 2 linguri miez de nucă, măcinat 5-6 căţei usturoi 1 linguriţă hrean ras sare 3…
Read more »

Jeleu de vin

21 October 2010
  Ingrediente: 1/4 l apă 1/2 l vin alb obişnuit 1/4 l vin superior tămîios sau de Cotnar 250 g zahăr 6 foi de gelatină   Mod de preparare: Apa…
Read more »

Tort diplomat

21 October 2010
Ingrediente: 800 g smântână 8 ouă 400 g zahăr 2 linguri de gelatină pişcoturi vanilie stafide ananas portocale banane   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahăr pe baie…
Read more »

Tocăniţă de fasole roşie

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g fasole roşie 100 g făină caju 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi 2 linguri ulei de măsline 250 g suc de roşii…
Read more »

Plachie bucovineană

20 October 2010
Plachie bucovineană
  Ingrediente: 800 g crap 500 ml suc de roşii 3 cepe 300 g hribi uscaţi 3 căţei de ustu­roi 200 g margarină 100 ml vin roşu sare piper cimbru…
Read more »

Fasole grasă la cuptor

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole tânără 2 ouă 50 g unt 60 g făină 150 g caşcaval vegetal 250 g ml lapte de soia sare condimente 1 linguriţă maghiran  …
Read more »

Budincă de cartofi cu branză tofu

20 October 2010
  Ingrediente: 8 cartofi mari 100 g unt proaspăt 2 ouă 100 g smântână 200 g brânză tofu 1 lingură făină 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Tort cu nuci I

20 October 2010
Ingrediente blat: 8 albuşuri 400 g zahăr pudră 5 linguriţe cacao 250 g nuci măcinate 2 linguri pesmet Ingrediente crema :300 g unt, 100 g cacao, 200 g zahăr, vanilie,…
Read more »

Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă

20 October 2010
Ciuperci umplute cu brânză şi verdeaţă
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1/4 kg telemea de oaie 3 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel verde 150 g unt 2 linguri bulion 1 lingură…
Read more »

Tort cu mandarine si bomboane

20 October 2010
  Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 200 g făină 1linguriţă de praf de copt 600 g mandarine 9 bo

Toba simplă

20 October 2010
  Ingrediente: 2 picioare porc 2 urechi 2 rinichi 1 limbă 1 inimă 1 jumătate cap porc 100 g şoric 2 căpăţâni usturoi 3 foi dafin sare piper 1 băşică…
Read more »
 

Vin fiert

20 October 2010
  Ingrediente:  1 litru vin tare bun 5 linguri miere 1 praf scorţişoară 10 boabe piper 10 cuişoare   Mod de preparare: Se pune într-o oală de tablă subţire vinul…
Read more »

Pilaf grecesc

20 October 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3 ficatei 4 rosii 2 cepe 250 g ciuperci 300 g orez 6 dl apa unt sare zeama de la o jumatate de lamîie…
Read more »

Pasta de ardei

20 October 2010
  Ingrediente: 10 kg ardei 1 kg roşii 1 pahar untdelemn   Mod de preparare: Se grijese ardeii de cotoare şi seminţe, se taie bucăţi şi se pun la fiert…
Read more »

Salata de papadie

20 October 2010
  Ingrediente: frunze de păpădie, un castron plin sare piper boia mărar tocat 2 linguri oţet 3 linguri untdelemn   Mod de preparare: Păpădia se taie mărunt, se lasă un…
Read more »

Orez a la Canton

20 October 2010
Ingrediente: 4 cesti orez fiert 4 linguri untura 6 buc. cirnaciori 200 gr. sunca 2 oua 1 buc. ceapa 100 gr.ton ciuperci ceapa verde   Mod de preparare: Se fierbe…
Read more »

Sarmalute in frunze de stevie

20 October 2010
  Ingrediente: 20 – 25 frunze de ştevie 1 ceaşcă orez 2 morcovi 3 cepe 1 pahar bulion roşii 1 pahar untdelemn 1 lingură faină 1 litru borş 1 legătură…
Read more »

Ardei de umplut iarna

20 October 2010
Ardei de umplut iarna
Ardei de umplut iarna din: ardei grasi, frunze de telina, frunze de visin, aspirina, sare. Ingrediente: 10 kg ardei graşi 5 legături frunze ţelină 1 pumn plin de frunze de…
Read more »

Vinete in bulion pentru iarna

20 October 2010
  Ingrediente: 4 vinete bine coapte 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu frunze de…
Read more »

Mancarica de vinete

20 October 2010
Ingrediente: 5 vinete 3 ardei grasi 4 ceapa 2 morcov 1 patrunjel radacina 2 rosii 1capatana de usturoi 1 ceasca ulei 2 linguri bulion 2 legaturi patrunjel verde sare dupa…
Read more »

Tartă cu capşune si kiwi

20 October 2010
Tartă cu capşune si kiwi
  Ingrediente: 2 ouă 150 g făina 250 g zahăr + 1 lingură zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 100 ml apă 1 plic…
Read more »

Pasca moldoveneasca

20 October 2010
  Ingrediente: 400 g zahăr tos, foarte vanilat 400 g brânză de vaci 100 g unt 100 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 migdale măcinate coaja de portocală rasă şi zaharisită…
Read more »

Retete de post: Tort de post I

20 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 2 căni de zahăr 2 pacheţele zahăr vanilat 2 banane 2 portocale 2 mandarine 100 g stafide 1 cutie compot de ananas 1 cană de…
Read more »

Bulion de rosii

20 October 2010
  Ingrediente: 20 kg roşii sănătoase, coapte şi răscoapte 1 ceaşcă de sare   Mod de preparare: Se grijesc, se taie bucăţi.Se trec prin sită există chiar şi azi în…
Read more »

Jeleu de ananas

20 October 2010
  Ingrediente: 1 cutie mare de ananas (850 g) 1 lămîie 180 g zahăr 6 foi de gelatină (15 g) 1 pahar vin 1/4 l apă   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de ardei copti

20 October 2010
  Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia 100 ml oţet de vin 2 linguri untdelemn 1 linguriţă sare 1 praf cimbru 1 căpăţână usturoi   Mod de preparare: Ardeii…
Read more »

Balmos

20 October 2010
  Ingrediente: 150 g unt 2 litri smântână 1 linguriţă sare 1 kg mălai 1,5 litri lapte acru   Mod de preparare: Intâi se pune untul în ceaun să se…
Read more »

Vitel cu usturoi si ardei (Kelaidi)

20 October 2010
Ingrediente: 1 1/2 kg de carne (de preferinta pulpa) vita 500 g ardei 4 rosii taiate cubulete 1 capatina usturoi 250 g brinza telemea de oi 250 g unt topit…
Read more »

Reţete de post: Sarmale de post in foi de spanac

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g foi de spanac 3 cepe mari 250 g orez 5-6 linguri ulei 1 litru borş 1 lingură vegeta sare 1 legătură mărar 2-3 linguri pastă de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)

20 October 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 4 (video)
    Vrajitoriile lui Jamie Oliver IV
Read more »

Sufleu de linte cu praz

20 October 2010
  Ingrediente: 250 g linte 500 g praz 50 g stafide 1 ceapă potrivită 1 frunză de dafin 2 linguri ulei 3 linguri pesmet 2 linguri unt 1 vârf cuţit…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză si smantană

20 October 2010
Salată de crudităţi cu maioneză si smantană
  Ingrediente: 2 morcovi mari 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 mere 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 3 ouă 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri smântână 100 ml…
Read more »

Urechi de porc sarate

20 October 2010
Ingrediente: 500 gr urechi de porc 2 cani apa 1cana otet 1/2 cana zeama de carne in care au fiert urechile 2 cepe taiate fin 3 catei usturoi taiati fin…
Read more »

Tort de nuci la rece

20 October 2010
Ingrediente blat : 200 ml apă sau lapte 200 g zahăr 50 g cacao 500 g nuci prăjite şi măcinate   Ingrediente crema :100 ml apă sau lapte,15 linguri de…
Read more »

Turta din faina de grau

20 October 2010
Turta din faina de grau
Turta din faina de grau din: faina, sare, apa. Ingrediente: 500 g făină sare apă cat cuprinde aluatul      Mod de preparare: Făina se cerne, se frământă cu apă…
Read more »

Musaca de peşte

20 October 2010
Musaca de peşte
  Ingrediente: 500 g macrou congelat 1 kg cartofi 5 cepe 3 linguri bulion oţet sare 1 foaie de dafin piper   Mod de preparare: Decongelezi macroul, îl cureţi şi-l…
Read more »

Ciorba de pasat

20 October 2010
  Ingrediente: 1 ceaşcă păsat 1 litru zer acru sare mai multe frunze de ţelină, sfeclă, gulie, rubarbă, lobodă, ştevie, ceapă verde, usturoi verde, salată verde, mărar, pătrunjel, leuştean şi…
Read more »

Verdeata la borcan

20 October 2010
  Ingrediente: verdeaţa  mărar ori leuştean, pătrunjel ori ţelină, care vă place, cât să umple îndesat un borcan sare   Mod de preparare: Se curăţă leuşteanul (să zicem) de tulpinile…
Read more »

Tocăniţă de linte cu soia cuburi

20 October 2010
  Ingrediente: 500 g linte 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 3 morcovi 100 g cuburi soia 1 lingură vegeta 3 linguri ulei 2 linguri unt oregano cimbru maghiran   Mod…
Read more »

Retete de post: Tocana de ceapa

20 October 2010
  Ingrediente: 6 cepe mari 3 linguri untdelemn 2 linguri pastă roşii 1 linguriţă oţet 3 căţei de usturoi 1 jumătate linguriţă paprică 1 morcov 1 linguriţă zahăr 1 legătură…
Read more »

Friptură de gluten

20 October 2010
  Ingrediente: 1/4 cană nucă măcinată 1/2 cană făină de ovăz 1/4 cană făină 1 si 1/2 cană făină de gluten 1 lingură vegeta 25 grame de drojdie 250 ml…
Read more »

Salata de rosii

20 October 2010
  Ingrediente: roşii coapte şi tari 2 linguri ulei mărar cimbru sare piper   Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii subţiri se toacă verdeaţa…
Read more »

Paste cu ton si busuioc

20 October 2010
Paste cu ton si busuioc
  Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 3 linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi

Conopidă cu maioneză si usturoi

20 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă 2 căţei de usturoi maioneză din ouă sau maioneză vegetală de soia   Mod de preparare: Conopida se fierbe cu apă şi puţină sare. Când este…
Read more »
 

Retete de post:Tort cu suc de portocale

20 October 2010
Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 cană de ulei 1 cană de suc de portocale 3 căni de făină 1 plic de zahăr vanilat esenţă de vanilie 5-6 picături de…
Read more »

Teriyaki

20 October 2010
Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de usturoi, 1 lingura de ghimbir…
Read more »

Retete de post: Sarmale de post

20 October 2010
  Ingrediente: 1 varză murată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 pahar bulion roşii gros 1 pahar untdelemn 1 morcov piper boabe sare piper măcinat paprică 100 g prune uscate…
Read more »

Ardei umpluti cu varza

20 October 2010
  Ingrediente: 5 kg ardei foarte graşi 1 kg morcovi 3 verze mijlocii cimbru mărar 1 litru oţet 1 linguriţă piper 3 linguri apă 2 linguri rase cu sare  …
Read more »

Piure de ţelina cu peşte

20 October 2010
  Ingrediente: 1 ţelină mare 2 cepe 2 linguri peşte din conservă 1 pahar de vin alb sare piper   Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai rondele mai groase…
Read more »

Pilaf cu peşte

20 October 2010
  Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare, piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clo­cot,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Smiler (video)

20 October 2010
Cum se prepara Cocktail Smiler (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml lemon juice ½ tsp caster sugar 2 tsp ruby port 1 maraschino cherry Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer…
Read more »

Legume si fructe in otet

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ceapă roşie mică 5 căpăţâni usturoi 1 ţelină mijlocie 5 morcovi potriviţi 3 legături cimbru uscat 3 rădăcini hrean 1 legătură tulpini mărar uscat 3 mere…
Read more »

Retete de post: Linte de post

20 October 2010
  Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 500 ml supă de legume 1 morcov 2 linguri oţet 1 lingură untdelemn 1 ceapă 3-4 căţei usturoi sare piper   Mod de…
Read more »

Stifado

20 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de vita macra 3 catei de usturoi 6 linguri untdelemn de masline sare piper 3 foi de dafin cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata cateva cuisoare…
Read more »

Ciorbă ţărănească cu soia cuburi

20 October 2010
  Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1…
Read more »

Ciorbă de dovlecei

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 1 legătură…
Read more »

Ciorbă de varză nouă

20 October 2010
  Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5 roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2 linguri de ulei  …
Read more »

Pui la cuptor

20 October 2010
  Ingrediente: 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre măruntaie pui 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei) 300 ml smântână 1 lingură pastă usturoi sare…
Read more »

Pere confiate

20 October 2010
  Ingrediente: 1,500 kg pere de iarnă 1,400 kg zahăr zeamă de lămîie vanilie   Mod de preparare: Perele se curăţă şi se scot seminţele, apoi se fierb în apă…
Read more »

Tort cu praf de inghetata

20 October 2010
Ingrediente blat : 5 ouă 5 linguri de apă 5 linguri de zahăr arome 1 cană de făină Ingrediente sirop:10 linguri de zahăr, apă şi esenţă de vanilie Ingrediente glazura…
Read more »

Tocana de cartofi

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 5 roşii răscoapte 1 linguriţă boia 1 legătură usturoi verde 1 pahar de untdelemn 1 linguriţă chimen pisat sare piper tarhon cimbru  …
Read more »

Retete de post: Tort de post II

20 October 2010
Ingrediente: 1cană de ulei 11/2 cană de Cola 1 cană de zahăr pudră 2 linguri de cacao 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat drojdie cât jumătate de nucă făină cât…
Read more »

Ciorba de bob

20 October 2010
  Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa…
Read more »

Ardei copti

20 October 2010
  Ingrediente: 2 kg ardei graşi sau capia 150 ml oţet de vin 2 linguri ulei 10 g piper 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi) 1 lingură…
Read more »

Sote de pui cu ardei

20 October 2010
Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras 1 ceapa mare 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita zahar 1 lingurita mustar picant 2 linguri vermut 2 linguri smantana sare piper Mod…
Read more »

Salata de vinete I

20 October 2010
  Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi) 1 pahar untdelemn 1 ceapă roşie, mare tare 1 lingură oţet mere 2 roşii coapte sare piper   Mod de…
Read more »

Patlican Musakka

19 October 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 50 g ulei de masline 250 gr carne tocata 2 cepe mici 2 rosii 2 lingurite bulion 2 lingurite sare 1/4 lingurita piper 1/2 cana apa…
Read more »

Pui cu sos picant

19 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 litru supa sare piper 1 lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamiie Mod…
Read more »

Peşte umplut cu legume

19 October 2010
Peşte umplut cu legume
  Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4 linguri ulei de…
Read more »

Tocăniţă de legume cu soia cuburi

19 October 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov potrivit o jumătate de ţelină 2 cepe 2 ardei 1 rădăcină pătrunjel o mână de fasole verde câteva bucăţele de conopidă 500 ml suc…
Read more »

Sufleu de conopidă

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 ouă 1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3 linguri brânză dulce 1 ceapă 2 linguri unt sare   Mod de preparare: Conopida se spală,…
Read more »

Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi

19 October 2010
Salată de cartofi noi, cu peşte şi sos de usturoi
  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 1 conservă de hering in ulei 1 legatura patrunjel sare piper zeamă de lămâie boia dulce Ingrediente sos: 1 căpăţână usturoi, 4 linguri smântână,…
Read more »

Coliva

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg grâu 500 g zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie rasă sare după gust 1 linguriţă zahăr vanilat bomboane praf de cacao 1 vărt de cuţit praf…
Read more »

Mancarica de ardei cu carnati afumati

19 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei verzi 750 g rosii coapte 2 cepe 4 catei de usturoi 4 carnati afumati 6 linguri de ulei de masline 1 lingurita de zahar 1/2…
Read more »

Mincare chinezeasca

19 October 2010
Ingrediente: 200 g carne porc 200 g carne de pui 1 conserva mica ciuperci 1 morcov 1 brocoli taietei din orez sos de soia sare unt Mod de preparare: Se…
Read more »

Makluba

19 October 2010
Ingrediente: 500 g carne de pui 10-15cartofi 2 vinete 1 conopida 50 g orez 1 ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert c

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu