sâmbătă, 25 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 38

Retete culinare cu poze 

 

Golden Dream Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/4 lichior Galliano 1/4 Cointreau 1/4 suc de portocale 1/4 frişca Din denumirea cocktailului care înseamnă „vis de aur”, se poate deduce cu uşurinţă calitatea bună şi […]
 
 

Paste late cu dovlecei si smantana

Ingrediente : 400 g paste late sare 2 dovlecei verzi 1 ceapă 2 cepe verzi 2 linguri unt 200 ml smântână piper 1-2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare:  Fierbeţi paste­le în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe amba­laj.  Intre timp, pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung în jumătate, apoi tăiaţi-i pe ro­tund. […]
 

File de vită cu smochine

Ingrediente: 4 bucăţi de file de vită  4 felii de fois gras  6 smochine  50 ml coniac 50 ml suc de portocale  2 steluţe de anason  100 ml frişca lichidă 30 g unt  1 lingură de făină  sare, piper măcinat   Mod de preparare: Se dau feliile de fois gras prin făină. Se spală şi […]
 
 

Golden Cadillac Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Galliano drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 lichior Galliano 1/3 cremă de cacao albă 1/3 frişca Acest cocktail a apărut în America, în anii ’60, în onoarea celebrului film care se numea […]
Sommelier

Cel mai bun somelier din Romania

Intre 19 octombrie şi 28 noiembrie se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a „Trofeului Someleriei Cramele Halewood” care va desemna somelierul anului în România. Ediţia 2009 este organi­zată în parteneriat cu Asociaţia Someleriei din România (www.somelieri.ro), sub auspiciile Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor (A.S.I.). Evenimentul se adresează, în special, angaja­ţilor horeca, perioada de preselecţie fiind […]
 
 

Bulz cu branza

Ingrediente: 400 g mălai 300 g brânză 200 g unt smântână Mod de preparare: Se pune laptele la fiert într-un ceaun. Se adaugă sare şi când laptele a dat în fiert se pune mălaiul, amestecând continuu cu telul. Se mai fierbe compoziţia încă 10 minute, la foc domol. Se răstoarnă balmoşul pe un fund de […]
 

Supa de fasole cu mujdei

Ingrediente: 1 cană fasole 1 ceapă 1 linguriţă bulion tăieţei usturoi 1 ceaşcă de iaurt (sau smântână) 1 linguriţă vegeta ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea şi se aruncă prima apă. Se pune la fiert fasolea a doua oară în apă caldă şi în timp ce fierbe prăjim ceapa, tocată mărunt, […]
 
 

Parfe de piersici

Ingrediente: 1 kg piersici 200 g zahăr pudră 2 linguri lapte 750 g frişca   Mod de preparare: Piersicile se spală şi se opăresc puţin în apă clocotită, ca să se desprindă mai uşor pieliţa. Apoi se cojesc, se dau prin sită şi rezultă un piure în care se adaugă zahărul pudră, laptele, iar la […]
 

Inghetata cu frisca

Ingrediente: 3 albuşuri 200 g frişca 3 linguri zahăr 100 g nucă măcinată sau fructe zdrobite (căpşune, zmeură, vşine, caise)   Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul, după care se adaugă frişca şi nucile (fructele). Se amestecă totul uşor şi se pune în congelator.   Pofta buna!
 

Salata de fructe

Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte (nu foarte […]
 

Ton cu salata de castraveti

Ingrediente: 1 castravete  1 varză de China mică 4 cepe verzi câte 4 linguri suc de lămâie şi portocală proaspăt stors 4 linguri sos de chilii sare, piper 4 buc. ton (proaspăt sau congelat, a 130 g) 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:  Spălaţi castra­vetele şi tăiaţi-l rondele sub­ţiri sau bucăţi. Pregătiţi […]
 

Rulouri de dovlecei umplute

Ingrediente: 700 g dovlecei sare 3 roşii uscate 200 g ciuperci Champignons 1 lingură ulei de măsline 1/2 legătură mentă 250 g carne tocată piper 1 pachet legume mediteraneene deshidratate Mod de preparare: Pregătiţi do­vleceii şi tăiaţi-i pe lung felii de cea. 1/2 cm grosime. Presăraţi-i cu sare. Tăiaţi roşiile uscate felii. Pregătiţi ciupercile şi […]
 
 

Gold Velvet Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste la orice oră Ingrediente: 1/2 bere de la gheaţă 1/2 şampanie frapată câteva picături de suc de ananas proaspăt obţinut prin centrifugare Deşi, cu mult timp în urmă, a apărut în Regatul […]
 

Prăjitură cu prune si nuci

Ingrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit de sare 200 g unt moale  200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură transparentă   Mod de preparare:  Pregătiţi prunele şi îndepărtaţi-le sâmburii. Separaţi […]
 
 

Ruladă la tavă

Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă  1 ceapă  5 frunze de salvie 2 linguri ulei  1 căţel de usturoi  800 g amestec de carne tocată sare, piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz  50 g bacon  1 legătură verdeaţă pentru supă  1 cutie […]
 

Frigarui de berbecut

  Ingrediente: carne de berbec beţe pentru’frigărui sare o ramură de rozmarin ulei vin   Mod de preparare: Curăţă carnea, spal-o şi tai-o în cubuleţe cu laturile de un centimetru. Inşiră aceste cubuleţe de carne pe o frigare, lăsând goale capetele acesteia, pentru a putea fi aşezată la fript. Roteşte frigarea la răstimpuri scurte la […]
 
 

Pui cu lamaie

  Ingrediente: un pui de 1,200 kg 150 g pesmet o crenguţă de rozmarin un fir de maghiran doi căţei de usturoi sau două fire de usturoi verde o lămâie sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Taie puiul în bucăţi de mărime potrivită. Toacă mărunt rozmarinul, maghiranul şi usturoiul şi amestecă-le cu pesmetul. […]
 
 

Rulou cu maruntaie de miel

Ingrediente: măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni) un pahar şi jumătate de apă şi vin o ramură de maghiran usturoi verde ceapă verde arpagic ulei de măsline foi de spanac şi de salată pătrunjel verde boia făină oţet sare Mod de preparare: Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i la scurs, stoarce-i bine, stropeşte-i cu […]

Calcan rasol

Ingrediente: calcan (circa 2 kg) doi morcovi două rădăcini de pă­trunjel două cepe un kg cartofi o cană de boabe de mazăre congelată o legă­tură de mărar şi pătrunjel 3 foi de dafin zeama de la o lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea, piperul şi […]
 
 

Oaie la oala

Ingrediente: 1,5 carne taiata in bucatele un sfert de pahar cu ulei de masline un morcov mic doua rosi 3 catei usturoi (2 intregi si unu zdrobit) o telina mica sare piper oregano boia rozmarin o jumatate de litru de vin alb sec doua cani de apa Mod de preparare: Rumeneste usturoiul intreg in uleiul […]

Pulpe de pui

Ingredientele: 6 pul­pe 6 cartofi 3 cepe mari 3 morcovi 6 căţei de usturoi o conopidă mică o ţelină o cană de boabe de mazăre con­gelată 3 roşii descojite sare piper 200 g caşcaval o legătură de mărar Mod de preparare: Curăţaţi de piele pulpele, apoi crestaţi în dreptul încheieturii, fără să le separaţi. Curăţaţi […]
 
 

Vinete la cuptor

Ingrediente: 2 vinete  sare 4 roşii 2 file de sardine 400 g amestec de carne tocată 2 linguri ulei de măsline  2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă maghiran uscat  1/2 linguriţă rozmarin uscat 100 ml vin roşu piper  125 g mozarella   Mod de preparare:  Pregătiţi legumele. Tăiaţi vinetele pe lung, felii de 1 […]

Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere

Aşa cum am subliniat, producţia de bere pe scară largă era strâns legată de o pro­blemă care nu putea fi rezolvată uşor, aceea a transportului. Butoaiele erau voluminoase şi grele; în plus, transferul lor de la un oraş la altul, pe drumuri de cele mai multe ori proaste, reprezenta un efort remarcabil şi chiar un […]
 
 

Uccelletti

Ingrediente: două pahare de ulei două pahare de vin alb 100 g zahăr făină cât cuprinde marmeladă de struguri migdale măcinate scorţişoară cacao bucăţele de ciocolată de casă rom coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi aşază acolo cele­lalte ingrediente, mai puţin marmelada. […]
 

Vaporaşe de dovlecei

Ingrediente:  4 porţii  400 g roşii 1 ceapă  2 linguri ulei  2 căţei de usturoi  400 g carne tocată de vită  125 g orez fiert  sare, piper  2 linguriţe frunze de cimbru  100 g brânză gouda rasă  40 g unt  400 ml supă 4 linguri smântână   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi dovleceii pe […]
 

Chec cu ciocolata si migdale

Ingrediente: 70 g făină 5 ouă 70 g migdale dulci 50 g migdale amare 130 g zahăr 150 g ciocolată de casă 100 g unt 70 g amidon coaja rasă de la o lămâie mică sare Mod de preparare: Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu cele amare, împreună cu două linguri de zahăr. […]
 
 

Godmother Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 votcă 3/10 Amaretto di Saronno Apărut în Statele Unite în urma succesului repurtat de Godfather, cocktailul Godmother este, însă, mai puţin tare; cu toate acestea, este şi […]
Tocanita_in_stil_provensal

Tocăniţă in stil provensal

Tocăniţă in stil provensal din: ulei, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de rosii, dovlecei, rosii, cimbru, boabe de porumb, sos tabasco, sirop din sfecla de zahar, otet balsamic. Ingrediente:  2 linguri ulei 500 g carne tocată de vită 2 cepe 2 căţei de usturoi sare, piper 3 linguri pastă de roşii […]
 

Supă de roşii cu busuioc si parmezan

Ingrediiente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 cuttii de roşii (a 850 ml) 400 ml supă 400 g carne tocată de vită 200 g orez 1 găllbenuş sare, piper 1 lingură busuioc tocat mărunt 2 linguri parmezan ras Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi-o în ulei îmcins. Tăiaţi mărunt şi […]

Fursecuri cu anason

Ingrediente: un ou o lingură de zahăr o lingură de ulei o jumătate de pahar de vin alb seminţe de anason făină cât cuprinde   Mod de preparare: Amestecă zahărul cu oul, făina şi seminţele de anason. Frământă până obţii o pastă omogenă. Adaugă vinul şi continuă să frămânţi, împarte aluatul în bucăţele mici din […]
 
 

Tagliatelle la Santa Giulietta

  Ingrediente: 500 g tagliatelle (paste făinoase lungi) 250 g limbă marinată tăiată felii 150 g şuncă tăiată felii 150 g ţelină 100 g unt   Mod de preparare Tăiaţi foarte subţire, în formă de beţigaşe, feliile de şuncă şi limba. Tăiaţi şi ţelina, încercând să îi daţi aceeaşi formă. Fierbeţi tagliatellele în apă cu […]

Andive cu jambon

Ingrediente: 5 andive 70 g caşcaval 5 felii de jambon două linguri de unt 450 ml lapte o lingură de făină sare piper pesmet   Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se opăresc în apă fierbinte cu sare. Apoi se scurg şi se lasă la răcit. Separat, laptele se pune la fiert, iar, când […]
 
 

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ingrediente: 150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare ulei   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, bob cu bob, apoi se pune în […]
 

Salata de fructe cu sos de zmeura

  Ingrediente: un pepene galben 1 piersică 1 nectarină 2 ciorchini de struguri (unul alb şi unul roşu) o cutie cu compot de ananas compot de caise zmeură mure friscă Mod de preparare: Se taie pepenele în două în aşa fel încât să obţii două castroane în care să încapă amestecul de fructe. Scobeşte (nu […]
 

Muslin de pasare

Ingrediente: 300 g carne de pasăre 300 g smântână un ou un bucheţel de pătrunjel verde câteva fire de ceapă verde unt sare piper   Mod de preparare: Mai întâi se taie carnea foarte mărunt şi se încorporează oul (frecat bine cu puţină sare înainte) şi smântână (foarte rece). Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt şi […]
 
 

Pastrav Meuniere

Ingrediente: 4 pastravi (250g fiecare) 60 g unt 2 lamai o legatura patrunjel 50 g faina   Mod de preparare: Curatati pastravii, presarati sare si piper in interior,apoi treceti fiecare peste prin faina. Intr-o tigaie, topiti 30g unt apoi rumeniti pestii, tinandu-i 5 minute pe fiecare parte. Pregatiti un sos din restul de unt topit, […]

Andive cu smântână

Ingrediente: 10 andive 50 g unt 50 g caşcaval un pahar de smântână un praf de zahăr o legătură de pătrunjel verde pentru decor sare   Mod de preparare: Andivele se spală şi se curăţă. Se înăbuşă în untul încins, se adaugă sarea şi zahărul. După aproximativ 10 minute se pune în vas şi smântână […]
 

Borş de primăvară

Ingrediente: 6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de lobodă două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se curăţă […]
 
 

Fursecuri glazurate cu alune

Ingrediente: 250 g unt nesărat 500 g făină  125 g zahăr 250 g alune zahăr vanilat un praf de sare 200 g ciocolată de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până ce s-a topit za­hărul. Adaugi faina, alunele, vanilia şi sa­rea şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la frigider […]
 

Salată Montfermeil

  Ingrediente: două ouă 250 g cartofi un bucheţel de pătrunjel verde 5 fire de tarhon o conservă de funduri (sau inimi) de anghinare o conservă de salsifi un păhărel de oţet din vin o lingură de ulei de măsline o lin­guriţă de muştar   Mod de preparare: Se pun ouăle la fiert. Se fierb, […]
 

Ştiucă în sos

Ingrediente: o ştiucă de 3 kg 300 g ulei sucul a două lămâi o legătură de pătrunjel 3-4 linguri de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Fierbeţi ştiuca în apă cu sare şi mirodenii. Scoateţi-i şira spinării. Lăsaţi-o la rece (nu în frigider) să se marineze timp de 24 de ore în sosul format […]

Andive umplute

Ingrediente: 10 andive două ouă doi castraveciori muraţi o jumătate de sfeclă roşie o jumătate de lămâie 100 g piept de pui două linguri de maioneză o legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Andivele spălate şi bine scurse trebuie curăţate. Apoi se taie în două, pe lungime şi se scoate o parte […]
 

Homar

Ingrediente: 3 homari 10 cepe eşalote 3 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel un vârf de ardei iute (de preferat de Cayenne) o lingură de muştar 50 g pastă de roşii 100 ml coniac 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 300 g unt un pahar de vin alb Mod de preparare: Dacă homarii sunt […]
 
 

Sirop de zmeura

  Intr-un borcan de 5 l se pun 2 kg de zmeură, 1 pliculeţ sare de lămâie şi 2-3 I de apă. Se lasă la soare 2-3 zile, până când zmeura se lidică la suprafaţă. Se strecoară printr-un tifon şi se stoarce zmeura, până când rămân doar seminţele. In zeama obţinută se adaugă atâta zahăr […]

Fursecuri cu bombonele

  Ingrediente: 250 g zahăr pudră  1 linguriţă scorţişoară 350 g alune  3 albuşuri bomboane colorate   Mod de preparare: Baţi albuşurile spu­mă cu sare şi după ce s-au întărit adaugi za­hărul în ploaie. Opreşti o ceaşcă din această com­poziţie, iar în restul pui alunele măcinate şi scorţi­şoara. In tava cuptorului în­tinzi o foaie de […]
 
 

Godfather Cocktail

O reteta simpla de Godfather Cocktail din: scotch whisky si amaretto di saronno. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/70 scotch whisky 3/10 Amaretto di Saronno Mulţi consideră că denumirea ar fi apărut […]
Ciorba_de_peste_cu_bors

Ciorbă de peşte cu bors

Ciorbă de peşte cu bors din: peste, morcovi, patrunjel, faina, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, zeama de lamaie, leustean, ulei, sare. Ingrediente: un kilogram de peşte (crap, somn sau ştiucă) un morcov un pătrunjel 200 g făină o ceapă mare 1-2 ardei graşi două roşii de mărime mijlocie borş sau zeamă de varză zeamă de […]
 
Supa_de_rosii_cu_pui_si_legume_05

Reteta zilei: Supa de rosii cu pui si legume

Supa de rosii cu pui si legume din: duc de rosii, pui, apa, ulei, ardei, morcov, ceapa, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, leustean, cimbru, busuioc, usturoi. Ingrediente: 800 gr de suc ​​de rosii 400 gr de carne de pui 150 ml de apa 2 linguri de ulei 1 ardei 1 morcov 1 ceapa 1 mana […]
 

Bezele cu migdale şi scorţişoară

  Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migda­le tăiate mărunt sau măcinate o lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri Mod de preparare : Bate bine albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor migdalele tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja rasă de lămâie. Aşază în tavă, la distanţă potrivită, […]
 
 

Rulada din slaninuta

Se aleg câteva bucăţi de slăninuţă 4 subţire care să aibă şi câteva rânduri de carne. Se fierb cu mirodenii (foi de dafin, boabe de piper ) şi sare. Se scot, se lasă la răcit, dar nu de tot, să fie călduţe. Se împănează cu usturoi, se presară boia dulce şi se rulează de la […]
 

Paleuri cu stafide

Ingrediente: 3 ouă  300 g zahăr  300 g margarina  300 g faină 100 g stafide 1 pliculeţ cu zahăr vanilinat esenţă de rom   Mod de preparare: Treci zahărul cu marga­rina până devine cremos, adaugi ouăle, unul câte unul, zahărul vanilinat, esenţa de rom şi amesteci în continua­re. Adaugi stafidele, care au fost înmuiate în […]
 
 

Paste simple

Ingrediente: un kilogram de făină apă ceapă două linguri de ulei de măsline sare şi piper suc de roşii   Mod de preparare: Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijlocul ei şi toarnă acolo apă fierbinte şi sare. Amestecă şi frământă până se omogenizează totul foarte bine. Aşază aluatul pe blatul mesei (pe […]
Aperitiv

Aperitiv

Aperitiv din: creveti, calamari, midii, sola, patrunjel, lamaie, ulei. Ingrediente: un kg creveti 300 g cal­mari 100 g midii 100 g solă o rădăci­nă mică de pătrunjel o lămâie stoarsă un păhărel de ulei de măsline sare Sos verde: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva […]
 

Pizza cu jumari

Ingrediente: 500 g aluat de pâine 75 g untură 150 g jumări sare   Mod de preparare: Jumările (prăjite) se lasă la scurs şi se amestecă apoi cu sare şi cu aluatul de pâiine. Frământă îndelung (35-40 de minute), apoi lasă puţin aluatul să se odlihnească. Modelează din acest aluat bucăţi de forma şi dimensiunea […]
 

Scoici gratinate

Ingrediente: scoici pesmet ulei de măs­line sos de roşii pătrunjel usturoi lămâie   Mod de preparare: Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă totul la foc mic. Scoate apoi scoi­cile cu o paletă (pentru ca eventualul […]
 
 

Sos verde

Ingrediente: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet   Mod de preparare: Sosul se prepara din ton şi scrumbie, amestecate cu uleiul scurs de la ton, capere, unul-doi ardei iuţi tocaţi, ustu­roiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi puţin oţet. Se amesteca bine […]
Cozonac_cu_mac_si_rahat

Cozonac cu mac si rahat

Cozonac cu mac si rahat din: faina, galbenusuri, albusuri, zahar, unt, ulei, lapte, drojdie, sare, mac, rahat, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg făină 8 gălbenuşuri 4 albuşuri 350 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei 1/2 lapte 60 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare 250 g mac 200 g rahat 5 pliculeţe cu […]
 

Sarmale de vitel in foi de vita

Ingrediente: 1 kg carne de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura   Mod de preparare: Toci carnea şi o amesteci cu ceapa uşor călită împreună cu orezul. In tot amestecul pui sare şi piper după gust şi umpli foile de viţă. Aşezi sărmăluţele într-un vas pe care l-ai […]
 
 

Aperitiv de ficatei

Ingrediente: 500 g ficat de pui sau de curcan o ceapă mare o jumătate de pahar de vin alb ulei sare   Mod de preparare: Taie ficatul în bucăţele. în ulei de măsline căleşte ceapa tocată, stinge cu vin alb şi puţină apă. Adaugă ficatul, presară sarea şi lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic, […]
Crustade_cu_ghebe

Crustade cu ghebe

Crustade cu ghebe din: ghebe, ceapa, usturoi, morcov, unt, ciuperci, sos bechamel, smantana. Ingrediente: 500 g ghebe o ceapa un catel de usturoi un morcov o lingura unt ciuperci sos bechamel smantana   Mod de preparare: Pregătiţi mai înainte un aluat de foitaj, din care întindeţi o foaie, o împăturiţi şi o daţi la rece […]
 
 

Langusta a la Parisienne

Ingrediente: doua languste 5rosii 200g smantana 125g aspic de peste 5linguri suc lamaie 250g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de piper boabe sare piper alb macinat Mod de preparare: Fierbeţi lan­gustele, apoi scoateţi carnea din cozile lor. Tăiaţi carnea scoasă în felii groase de cel mult un centimetru (medalioane). […]
 

Tort cu biscuiti

Ingrediente: 250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe zaharisite Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi şi o jumătate de […]
 

Struguri în oţet

Ingrediente: un kg ciorchini de struguri un pahar de oţet un pahar de zahăr o linguriţă de sare   Mod de preparare: Se amestecă ingredien­tele, se fierbe amestecul, se răceşte şi se toarnă în borcan. Se pune celo­fan, se leagă şi se păstrează la rece.   Pofta buna!
 

Usturoi murat

O reteta simpla si delicioasa de usturoi murat din: usturoi si conservent. Ingrediente: 8 căţei de usturoi un plic de conservant dulce-acrişor   Mod de preparare Usturoiul se curăţă şi se aşază în borcan, apoi se prepară com­poziţia de pikant fix conform instrucţiu­nilor de pe plic şi se toarnă fierbinte peste usturoi. Borcanul se pune […]
 

Foi cu miere

Ingrediente: Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt bicarbonat stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de scorţişoară Crema de lămîie: 400 g unt 250 g miere zeama de la două lămîi coaja rasă de la două lămîi Crema […]
 

Salată de andive cu sfeclă roşie

Ingrediente: 10 andive 3 mere o sfeclă roşie 10 nuci două linguri de ulei de măsline o lingură de oţet de vin sare piper   Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se scurg bine şi se taie ron­dele. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi sfecla rosie, apoi se […]
 
 

Gin and It Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 7/10 gin 3/10 vermut roşu La fel ca Gin and French, şi această băutură a apărut în America, în anii ’30 şi, din aceleaşi […]
 
 

Piftie

Ingrediente: urechile, capul si picioarele de porc 1/2 carne macra 5 l apa sare foi de dafin 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi speli urechile, picioa­rele şi capul şi le pui la fiert alături de carne în apă rece cu sare. Le laşi să fiarbă până ce carnea se […]
 

Jambon in crusta de miere

Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin   Mod de preparare: Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare. Aşezi carnea în tavă, pui […]
 
Sarmalute_cu_carnati

Sarmalute cu carnati

Sarmalute cu carnati din: carne de porc, carne de vita, carnati subtiri, orez, varza acra, ceapa, boia, bulion. Ingrediente: 1 kg carne porc si vita 2-3 carnati subtiri 1 cana de orez foi de varza acra 2 cepe boia bulion   Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de tocat cu tot cu ceapa. Potriveşti […]
 

Prajiturele de Craciun

Ingrediente: 350 g faină 75 g miere 175 g zahăr 50 g unt 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţi­şoară 1 lingură zeamă de lămâie 1/2linguriţă sare 100 g gem zahăr pudră   Mod de preparare: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Pe baie de aburi amesteci untul cu […]
 
 

Ciorbă de cartofi

Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime mijlocie 3 linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie sau oţet leuştean pătrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei, apoi totul se stinge cu […]
 

Isto­ria whisky-ului II

Deşi originile whiskey-ului irlandez merg până în timpuri chiar mai înde­părtate, pe vremea reginei Elisabeta I (1558-1603) preţioasa băutură distilată a cunoscut prima sa perioadă de adevă­rată dezvoltare, ajungând să câştige binecuvântarea reginei în persoană. Prima licenţă oficială de distilare, dată distileriei Old Bushmills din co­mitatul Antrim, a urmat în anul 1608, la doar câţiva […]
 

Zacusca de crap

Ingrediente: 1,5 kg peşte mare 250 ml ulei un kg castraveţi muraţi un kg ciu­perci 200 g bulion 100 ml vin condi­mente (foi de dafin, cimbru, sare, piper) suc de lămâie o lingură rasă de zahăr   Mod de preparare: Se taie ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se că­lesc în ulei. […]
 

Gogoşari la oţet cu miere

Ingrediente: 5kg gogoşari un litru oţet 3 I apă 1/2 kg miere de albine 1/2 linguri de sare 1/2 kg zahăr condimente (boabe de muştar, piper negru, foi de dafin)   Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, zahărul, oţetul, sarea, mierea şi condi­mentele până dau în clocot. Se spală gogoşarii, se taie […]
 
 

Prăjitură cu glazură

Ingrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bicarbonat coaja de la o lămîie 8 lin­guri de făină rahat tăiat cubuleţe stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spu­mă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt. Urmează […]
 

Gin and French Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 gin 4/10 vermouth dry Apare în America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty, pentru că dozele celor două ingrediente erau […]
 

Bomboane de casă

Ingrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide înmuiate în rom   Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vani­lină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu un şpriţ în […]
 

Chiftele de peste

Ingrediente: un kg peşte proaspăt (crap) ceapă un morcov două ouă făină de: pască (azimăi) sare piper puţin zahăr Mod de preparare: Ceapa se toaică şi se căleşte pînă devine sticloasă, se adaugă sarea, piperul şi zahărul. Peştele crud se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu ceapa şi se prepară chiftele, care […]

Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde

Ingrediente: un kg de morcovi 1/2 kg fasole verde 3 kg vinete 1-2 kg gogoşari 5 kg roşii 2-3 kg ardei graşi un litru ulei sare Mod de preparare: Toate zarzavaturile (cu ex­cepţia roşiilor şi a cepei) se taie felii sub­ţiri, se sărează şi se lasă deoparte pen­tru aproximativ două-trei ore. Se căleşte ceapa în […]
 

Sfeclă roşie la oţet

Ingrediente: un kg sfeclă roşie o cană de oţet 3 căni de apă sare Mod de preparare: Se spală sfecla şi se fierbe. Separat, se fierbe apa cu oţetul şi puţină sare. Se curăţă sfecla şi se taie rondele, după care se pune într-un borcan peste care se toarnă oţetul călduţ. Pofta buna!
 

Cocktail Gibson

O reteta de Cocktail Gibson din: rom si vermuth dry. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o ceapă mică, dulce, pentru cocktail, cufundată în lichid   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 9/10 rom 1/10 vermouth dry   Reţetele diferite propuse […]
 

Ardei bulgăreşti

Ingrediente: 5 kg ardei iuţi 250 g za­hăr muştar alb şi boabe de piper un I oţet 200-300 ml apă două linguri de sare Mod de preparare: Se fierbe apa cu sarea şi se toarnă peste ardei, lăsându-se sa se răcească. Se fierb la un loc toate ingredientele (cu excepţia ardeilor). Ardeii iuţi se pun […]
 

Dulceata de patlagele verzi

Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă   Mod de preparare: Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei ori, se […]
 

Mere în foitaj

Ingrediente: un pachet de foitaj un kg de mere 5 linguri de miere un praf de scorţişoară 50 g miez de nucă, 50 g stafide un ou frunze de mentă   Mod de preparare: Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe. Intr-o tigaie se pune mierea, se înfierbântă puţin şi se […]

Gugelhupf

Ingrediente: 250 ml lapte 30 g drojdie proaspătă 500 g făină 150 g unt 100 g zahăr 8 gălbenuşuri 80 g stafide coajă rasă de la o lămâie 100 g migdale zahăr pudră (pentru decor) un praf de sare Mod de preparare: Se face o maia din lapte călduţ, drojdie şi o lingură de făină, […]
 

Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare. Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de leuştean zeamă de lămâie sau borş unul-două […]
 

Piscoturi de sampanie

Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se pune făina cernută de […]
 
 

Gin Fizz Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 apă carbogazoasă   Apare în jurul anilor ’20, în Statele Unite. […]

Vinete la borcan

Ingrediente: vinete roşii (cantitatea se află la aprecierea fiecăruia)   Mod de preparare: După ce s-au copt vinetele se pun pe un plan înclinat să se scurgă sucul amărui din ele. Se curăţă bine şi se toacă sau se taie felii. Se pun în borcane, având grijă să nu rămână goluri între ele. După ce […]
 
rp_Albondigas.jpg

Albondigas

Toate popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei bine, Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial mai mici, ci si ca erau de origine maura.      De obicei albondigas se prepara dintr-un amestec de carne tocata, […]
 

Pelmeni cu carne

Ingrediente: un kg făină 5 ouă 100 g unt sare smântână Umplutura: 500 g carne tocată (vită şi porc) mirodenii   Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte sim­plu, bătându-se cu sare şi 50 ml apă, se presară făina, se amestecă bine, apoi se adaugă ouăle şi se frământă. Coca trebuie să fie destul tare, ca […]
 

Vinete cu fructe

Ingrediente: două kg vinete doi l apă 4 linguri de sare două kg pere 500 g pastă de roşii 500 g ardei două kg prune un căţel de usturoi boabe de piper foi de dafin busuioc cuişoare 3-4 aspirine Mod de preparare: Se opăresc vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în apă […]

Fasole

Ingrediente: 500 g fasole fiartă două cepe sare piper boia roşie dulce ulei oţet Mod de preparare: Fasolea se fierbe cu grijă pentru ca boabele să nu se sfărâme. Se schimbă apa de câteva ori, cu sco­pul mărturisit de a evita cât de cât tur­bulenţele ulterioare. Ceapa se taie rondele. Amestecul de fasole albă şi […]
 

Muhamor

Ingrediente: două pahare de ciuperci uscate, o ceapă, două linguri de ulei verdeaţă smântână   Mod de preparare: Ciupercile se pun la inmuiat timp de opt ore, după care se fierb în apă puţină, cât să le acopere. Se toacă prin maşină, se amestecă pen­tru o minimă iuţeală cu ceapa şi verdeaţa tăiate mărunt, apoi […]
 

Plăcintă cu miel

Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g carne de miel macră o ceapă 200 g ciuperci mărar, pătrunjel un pahar de vin alb sec un ou sare piper men­tă chimen   Mod de preparare: Car­nea se toacă cu satîrul. Se că­leşte ceapa toca­tă în puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile tăiate. Cînd scade […]
 
 

Saramura de pui

  Ingrediente: un pui de mărime mijlocie sare piper doi ardei patru roşii 1-2 ardei iuţi o căpăţînă de us­turoi leuştean   Mod de preparare: Puiul spălat, curăţat şi scurs bine de apă, se taie în două şi se pune la fript pe o plită dată cu sare din belşug. Cînd puiul este bine fript, […]

Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)

Ingrediente: 1 1⁄3 kg lean boneless shoulder of lamb 2 tsp ground cinnamon 1 tbsp olive oil 50 g couscous 100 ml good, hot vegetable stock 50 g pine nuts or hazelnuts , finely chopped 50 g dried apricots , finely chopped 4 tbsp fresh mint , finely chopped 1 medium orange zest   Un […]
 
 

General Harrison’s Cocktail

Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă   Se serveste la orice oră Ingrediente: un ou 10 ci lapte proaspăt un ci sirop de zahăr câteva picături de suc de lămâie     In varianta aceasta, […]
 

Prăjitură de casă (Linzer)

Ingrediente: Foaia: 400 g unt 200 g zahăr 5 ouă 100 g stafide 700 g făi­nă o linguriţă de bicarbonat stins răzătură de la o lămîie  vanilină Umplu­tura: 500 g gem caise 300 g nuci   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la rece pentru 10 […]
 
 

Ardei capia în oţet

Ingrediente: două kg ardei capia 500 ml oţet de 9° un litru apă 250 g zahăr sau miere două linguri de sare o foaie de dafin o frunză de ţelină 100 g hrean sau 3 linguri de sămânţă de muştar   Mod de preparare: Ardeii, bine spălaţi, se taie în jumătăţi pe lungime, curăţându-se de […]
 

Orez cu carne

Ingrediente: 100 g orez două roşii o ceapă roşie 100 g carne de porc un ardei gras roşu sare, piper 3 fire de pătrunjel vin alb cimbru ulei Mod de preparare: Orezul se pune la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie cu ulei încins se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă car­nea de porc tăiată […]
 
 

Pecorara

Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină 4 ouă un pahar de apă sare pentru sos: o ceapă un păhărel de ulei de măsline 40 g şuncă crudă de porc 50 g bureţi 100 g pulpă de miel 3 roşii descojite 50 g unt 30 g vinete 30 g ardei 30 g dovlecei 50 g ricotta […]
 

Rubarba

Rubarba, rabarbura sau reventul este o plantă foarte veche cunoscută de greci, romani şi chinezi pentru virtuţile ei curative. Se cultivă şi acum în Franţa pentru rizom, care este folosit în scopuri medicinale.     Există două feluri de rubarbă: Rheum officinale, folosit în medicină, şi Rheum rhaponticum, cultivat în grădini pentru scopuri alimentare.     De […]
 

Zacusca de pătlăgele

Ingrediente: 3 kg pătlăgele verzi 1,5 kg gogoşari roşii un kg ceapă două kg roşii un litru ulei 5 morcovi mari sare pătrunjel tocat mărunt   Mod de preparare: Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se călească bine, apoi […]
 

Roşii murate în sare

Ingrediente: două kg roşii o bucată rădăcină de ţelină două bucăţi ardei iuţi 4-5 căţei de usturoi o legătură de mărar verde 2-3 frunze de dafin sare (o lingură la un litru de apă) Mod de preparare: Se spală roşiile şi se intro­duc într-un borcan adecvat, intercalate cu căţeii de usturoi, tăiaţi în două, cu […]
 

Şalau parizian

Ingrediente: un şalău de un kilogram 75 g făină 5 ouă 150 ml ulei sare Mod de preparare: Şalăul se spală, se curăţă, i se scot pieliţele, se taie de-a lungul şirei, se scot fileurile, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se dau cu sare. Se amestecă gălbenuşurile cu două linguri de apă, […]
 

Istoria whisky-ului

Este greu de stabilit o dată precisă a primei distilări a whisky-ului, deoarece însuşi procesul de distilare nu are rădăcini clare. Din origini îndepărtate, uneori învăluite în farmec şi mister, modalităţile de producţie ale celebrelor băuturi distilate au suferit o importantă evoluţie de-a lungul secolelor, diferite în funcţie fie de timp, fie de loc. Isto­ria […]
 

Prăjitu­ra cu fructe

Ingrediente: 6 ouă 400 g zahăr 300 g făina 12 linguri de apă 750 g fructe coajă rasă de lămâie vanilie zahăr pudră vanilinat   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 lin­guri de apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat spumă […]
 

Păsrtrăvi în aspic

Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-3500 g fiecare zarzavat pentru supă ((morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârmac, o ceapă) o foaie de dafin 4 foi die gelatină 300 g ciuperci   Mod de preparare: Păstrăvii (curăţaţi şi spă­laţi) se fierb împreună cu zarzavatul (cu­răţat, spălat şi tăiat în jumătăţi sau sferturi) şi cu ciupercile (curăţate şi […]
 

Păstrăvi rasol

Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 500 g cartofi un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă o legătură de mărar sare piper o lingură de unt oţet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, după care se pun la fiert în apă rece Când […]
 
 

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

  Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 400 g cartofi noi 3 linguri de unt câteva fire de pătrun­jel veirde o lămâie   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la foc mic, într-o cratiţă încăpătoare, în apă fierbinte cu sare. Se lasă 12-15 minute, după care se scot […]
 

Scrumbie în pergament

Ingrediente: un kg scrumbie (2-4 peşti) 100 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două x – uri pe ambele părţi, […]
 

Cartofi noi cu mărar

Ingrediente: un kg de cartofi noi o legătură de mărar 50 g unt 100 ml lapte bătut   Mod de preparare: Cartofii se fierb timp de 20 de minute, iar după ce s-au fiert se dau deoparte. Separat, tigaia se pune împreună cu untul pe foc şi se rumenesc cartofii timp de aproximativ 5 minute. […]

Terminologia folosită la degustarea vinurilor: Examinarea Olfactiva

Examinarea Olfactiva Intensitatea Aromei si Buchetului Substanţele aromate sunt localizate în pieliţa boabelor de strugure, la soiurile aromate ele sunt localizate în straturile adânci ale pieliţei, lângă miez. Ca şi substanţele colorante, substanţele aromate încep a se forma odată cu intrarea înpârgă a strugurilor.       Intensitatea aromei şi buchetului poate fi apreciată ca […]
 

Chec cu iaurt

Ingrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bi-carboniat 8 linguri de făină coaja de la o lămîiie 100 g cacao vanilină nuci Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, se adaugă mierea şi jumătate de iaurt. Urmează untul tăiat bucăţele, coaja de lămîie, restul de iaurt, […]
 

Frozen Spirits Cocktail

Calitate – alcoolic Baza alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail sau old fashioned Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – paie   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: 3 cl brandy un cl rom alb un galbenus de ou cateva picaturi de suc de lamaie Prin caracteristicile sale, acest cocktail Frozen […]
 

Prajitura congelata

Ingrediente pentru foi: 6 albuşuri 250 g zahăr 9 linguri nuci măcinate 3 linguri cu vârf făină Crema: 6 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, bătându-se încontinuu. Se încorporează încet nuca şi făina. Se […]
 
 

Zacusca din morcovi şi mere

Ingrediente: un kg morcovi un kg vine­te un kg ceapă un kg gogoşari un kg ardei graşi un kg ţelină un litru ulei 800 g pastă de roşii zahăr miere sare   Mod de preparare: Se spală şi se dau pe râză­toare ţelina şi morocovii, apoi se pun la călit în 250 ml de ulei. […]
 

Tarta cu carne de miel

O reteta gustoasa de tarta cu carne de miel din: carne de miel, carne de vita, slanina, oua, patrunjel, ceapa, usturoi, mustar, miere, piper, cimbru, faina, unt, sare si lapte. Ingrediente umplutura: 500 g carne miel 125 g carne vita macre (tocata) 75 g slanina (taiata foarte marunt) 3 oua o legatura patrunjel 2 cepe […]

Scrumbii la tigaie

Ingrediente: un kilogram de scrumbie (2-4 peşti) 25 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov, broccoli)   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în două (dacă sunt mai mici, […]
 
 

Păstrăvi în sos de unt

  Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 4 linguri de zeamă de lămâie 150 g unt 80 g făină sare piper   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală, se dau prin făină şi se prăjesc în jumătate din cantitatea de unt. Se scot pe o farfurie, se sărează, se piperează, se […]
 

Tort cu spanac, parmezan si ricotta

Ingrediente: aluat: 500 g făină două linguri de măsline sare umplutura: un kilogram de spanac două linguri de maghiran o chiflă fără coajă 80 g parmezan 100 ml lapte 500 g ricotta 50 g unt 8 ouă sare piper Mod de preparare: Se amestecă sarea, făina şi uleiul cu 250 ml apă până ajunge aluatul […]
 
 

Chiles rellenos

Aceasta mancare mexicana traditionala este un excelent exemplu pentru felul in care se poate gati ieftin. cu putina carne. Carnea va forma umplutura pentru cativa ardei iuti verzi poblano sau ardei iuti rosii ancho, rezultand niste gustari care se pot servi fie ca aperitive, fie ca fel principal.    In al doilea caz, se vor […]
 

Peşte cu usturoi

Ingrediente: un kg peşte alb 125 ml ulei 150 ml vin alb 40 g usturoi cimbru piper sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se usucă, se dă cu sare, piper, cimbru şi se trece prin usturoi. Se aşază bucăţile într-o tavă unsă cu ulei şi se frig la foc domol în […]
 
 

Salata de pepene cu sirop de lamaie

Ingrediente: 2 pepeni mici galbeni 500 g pepene verde (fără coajă) coaja rasă şi sucul de la o lămâie 25 g zahăr   Mod de preparare: Taie pepenii galbeni în jumătăţi, scoate seminţele din ei şi scobeşte-i, având grijă să pui sucul deoparte. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit taie marginile celor patru jumătăţi în zigzag. […]
 

Rulada de antricot cu fasole

Ingrediente: 1 kg antricot de vacă 250 g carne tocată de vacă 1 ceapă mare piper cimbru 2 ouă 200 g fasole boabe 250 ml suc de roşii   Mod de preparare: Antricotul de vacă se taie pe jumătate, apoi se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează, se adaugă carnea tocată, care a fost […]
 

File de cod pescăresc

Ingrediente: două kg cod 175 ml ulei 500 g roşii 100 ml vin 30 g usturoi 100 g bulion cimbru piper sare   Mod de preparare: Codul se decongelează, se spală în mai multe ape, se pun fileurile într-o tavă cu ulei, se condimentează cu piper, sare, usturoi tocat şi cimbru. Se toarnă restul de […]
 

Tiramisu (reteta traditionala)

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 ml vin Marsala dulce (sau alt vin alb dulce şi parfumat) 450 g brânză mascarpone 230 g frişca nebătută 280-300 g pişcoturi de şampanie două linguri cacao neagră 350 ml cafea espresso (îndulcită cu două linguri de zahăr)   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu telul, pe […]
 

Varză murată cu ardei şi hrean

Ingrediente: 5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g zahăr 500 ml oţet sare   Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul şi se amestecă bine cu varza şi ardeii. Se adaugă sare după gust. Zahărul se dizolvă în oţet şi se toarnă peste com­poziţie. […]

Garibaldi Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mjlociu Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală pe marginea paharului   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 Bitter Campari 7/10 suc proaspăt de portocale   Apare în Italia, în 1960. Foarte iubit de consumatori, în special […]
 
 

Cum se prepara Batida Mango Cocktail (video)

Ingrediente: 50 ml cachaca 10 g fresh mango, chopped 2 tsp sugar 1 cups (250ml) crushed ice 1 cherry, to decorate 50/25ml shot measure 1 wooden pestle (or similar) 1 blender 1 wine glass 1 chopping board 1 sharp knife   Cum se prepara Batida Mango Cocktail
 

Pulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofi

Ingrediente: 4-6 pulpe (pot fi şi mai multe) 1-2 kg cartofi sau 2-3 cutii fulgi de cartofi 2 lămâi 2-3 linguri de zahăr 1/2 kg roşii (2-3 linguri bulion) Vegeta pentru uns fiecare pulpă foi de dafin după gust sare, dacă mai e nevoie 1 legătură pătrunjel 1-2 ouă 100-150 ml ulei   Mod de […]
 
 

Josef Groll si berea pils

Un concurs de întâmplări fericite a făcut ca, după câţiva ani, să ia naştere prima bere lager pils din lume. Creatorul ei a fost un anume Josef Groll, căruia locuitorii oraşului Plzen (actualmente în Republica Cehă) i-au dat în grijă un nou stabiliment, unde urma să aplice metoda fermentaţiei la temperaturi joase. Prin acest procedeu, […]
 

Tarte cu dovlecei şi mentă

Ingrediente: 400 g aluat sfărâmicios trei-patru dovlecei mai mici (600 g) 8 frunze de mentă 100 ml lapte 200 g smântână două-trei ouă 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Intindeţi din aluat o foaie subţire şi aşezaţi-o într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm. Tăiaţi dovle­ceii în felii foarte subţiri, pe […]
 

Cuib din ciocolată

Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 6 foi (12 g) de gela­tină două ouă întregi 4 gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 25 ml smântână lichidă, un pacheţel cu zahăr vanilinat 2-3 linguri de cacao ouă de Paşti din ciocolată pentru decor   Mod de preparare: Se înmoaie foile de gelatină într-un castron cu apă rece. Se […]
 

Păstrăvi fierţi în vin, cu sos

Ingrediente : 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare un morcov o rădăcină de pătrunjel două felii de miez de pâine 100 ml lapte 25 g unt 8 ciu­perci o ramură de cimbru 3 căţei de usturoi câteva fire de pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la […]
 
Limonada_de_guava_05

Reteta zilei: Limonada de guava

Limonada de guava din: piure de guava, sirop de zahar, suc de lamaie, apa minerala, menta, lamaie, gheata. Ingrediente: 60 ml de piure de guava 30 ml de sirop de zahăr 15 ml de suc ​​proaspat de lamaie apa minerala cateva frunze de menta felii de lamaie cuburi de gheata     Mod de preparare: […]
 

Frozen Steppes Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – paie Se serveste seara şi noaptea Ingediente: 3 cl votcă un ci cremă de cacao o porţie de îngheţată cu vanilie Acest cocktail Frozen, originar din Statele Uni­te, ar putea face parte. dacă în compoziţia lui […]
 

Tarte cu ciuperci

Ingrediente aluat: 250 g făină 125 g unt 200 ml apă un praf de sare Ingrediente umplutura: 300 ml lapte 250 g ciuperci 70 g unt 2 linguri făină două linguri de smântână 50 g caşcaval sare piper o lingură de zeamă de lămâie Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredien­tele pentru aluat şi obţineţi o […]
 

Masala Dosai

O dosa este un fel de clatita preparata in partea de sud a Indiei, in special in jurul statului Karnataka. Dosai se fac dintr-un aluat moale din linte si orez. Acestea sunt lasate sa fermenteze in apa peste noapte, iar a doua zi sunt pasate impreuna, astfel incat sa rezulte o pasta subtire. Se ia […]
 
 

Cum se prepara anghinare cu parmesan (video)

Ingrediente: 8 artichokes juice and zest of 1/2 a lemon 1 lemon , cut in half 1 onion , chopped 1 garlic bulb , cut in half 1 carrot , chopped 2 rashers of bacon , chopped 100 ml olive oil 1 bunch of thyme 1 chunk of parmesan cheese salt and pepper 1 chopping […]
 

Tarte cu branza brie şi cireşe

Ingrediente: două pachete de foitaj două cutii de brânză brie 300 g cireşe 80 g miezuri de nucă 30 g fistic două ramuri de rozmarin două linguri de seminţe de susan un ou două linguri de zahăr brun un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un vârf de cuţit cu pudră de cuişoare unt […]
 
 

Crochete de jambon

  O reteta delicioasa de crochete de jambon din: unt, faina, lapte, jambon, ulei, sare, oua si pesmet. Ingrediente: 40 g unt 3-4 linguri de făină trei sferturi de litru de lapte 150 g  jambon iberico (specialitate spaniolă de jambon) ulei pentru prăjit sare ouă pesmet pentru pane   Mod de preparare: Topeşte la foc […]
 

Paparada (omleta) ungureasca

O ceapă mică tăiată mărunt se căleşte puţin în ulei. 2 ardei graşi, tăiaţi în 4-5 felii, pe lung, se adaugă peste ceapă şi se lasă puţin la călit, nu prea mult, astfel încât să rămână crocanţi. Se adaugă o roşie potrivită tăiată bucăţi nu prea mari, se lasă să se înmoaie bine. 5 ouă […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu