joi, 16 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 6

Retete culinare cu poze 

Vinete impanate in otet

  Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste ele […]
 

Iepure cu bureţi şi smantană cu garnitură de gogoşi de cartofi

  Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 1 linguriţă boia 2 1/2 lingură smantană 1 lingură mare de mărar 1 ceapă 11/2 lingură făina 400 g bureţi sau ciuperci 300 g cartofi 2 ouă 150 g unt 1 l supă sau apă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale. Se sotează cu ceapă […]

Fursecuri cu bomboane

  Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3 albusuri bombonele colorate   Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu sare si dupa ce s-au intarit adaugi za­harul in ploaie. Opresti o ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si scorti­soara. In tava cuptorului in­tinzi o foaie de […]
 

Raţă cu fasole boabe cu garnitură de vinete prăjite şi foitaj

  Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 400 g fasole uscată cu bobul mare 2 cepe 100 g zarzavat sare piper dafin 1 lingură bulion 200 g ulei sau untură 60 g cos­tiţă afumată 2 vinete potrivite 2 linguri făină 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Se frige raţa înăbuşită (circa 1 […]

Pilaf din carne de gasca cu stafide

  Ingrediente: 1 giscă 3,500 kg 200 g făină 2 ouă 200 g ulei sare piper cimbru magheran 80 g unt 1/4 l lapte 250 g orez 80 g stafide 50 g fistic 1 pahar vin roşu dulce 2 cepe 3 vinete 80 g caşcaval   Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită la cuptor, […]
 
 

Cotlete de ţap cu legume in sos aromat cu garnitură de ardei umpluţi cu orez

  Ingrediente: 1,400 kg cotlet de ţap 1 ceapă 5 căţei usturoi 4 castraveciori muraţi 1/2 legătură tarhon 1 lingură bulion sare piper 1/2 lingură făină 1/2 1 supă din oase de ţap 1 ardei iute 8 ardei graşi 150 g orez 200 g bureţi sau ciuperci 150 g ulei   Mod de preparare: Se […]
 

Prăjitură glazurată cu miere

  Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru copt. Dai tava […]
 

Fursecuri glazurate cu alune

  Ingrediente: 250 g unt nesarat 500 g faina 125 g zahar 250 g alune zahar vanilat un praf de sare 200 g ciocolata de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zaharul pana ce s-a topit za­harul. Adaugi faina, alunele, vanilia si sarea si amesteci pana ce totul este omogenizat. Dai coca la […]
 
 
Cocktail_Long_Island_Ice_Tea_09

Cocktail Long Island Ice Tea

Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se serveşte seara şi noaptea   Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3 cl rom alb o […]

Racitură cu chiftelute din cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 legătură pătrunjel sare ulei boia de ardei dulce Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai pe răzătoarea mică şi îi presezi într-o sită ca să se scurgă zeama. Pui apoi zeama într-un alt vas cu puţină apă rece şi o laşi 5 minute deoparte. Amidonul […]
 

Cartofi cu ardei la cuptor

Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cartofi 1 ceapă 1 ardei verde 1 linguriţă muştar 100 pastă de roşii 300 ml supă de legume 1 legă­tură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, tai cartofii felii groase şi ceapa peştişori şi le căleşti în ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi […]

Sarmale cu arpacas

Ingrediente: 250 g arpacaş 2 verze mari murate 300 g ciuperci 4 cepe 1 linguriţă condiment con­centrat de supă sare piper 150 ml ulei Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli şi îl opăreşti cu 2 l de apă clocotită, cu o seară înainte să-l prepari. Il acoperi şi-l laşi până a doua zi, când […]
 
 

Gulii cu maioneză de pufuleti

Cureţi 2 gulii, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi le presari cu sare după gust. Le laşi 30 de minute deoparte ca să-şi lase zeama, apoi le presezi ca să se scurgă. Pregăteşti apoi maioneza din pufuleţi. Zdrobeşti pufuleţii, torni o ceaşcă deapă caldă şi amesteci până obţii o pastă. Incorporezi ulei, adaugi […]

Prajitură cu marmeladă si nuci

Ingrediente: 3 linguri marmeladă 2 linguri de miere 1 vârf de linguriţă de bicarbonat 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri nuci măcinate 2 linguri zahăr Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă de bicarbonat, până ce mierea […]
 

Cocktail Lady Lake

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o rămurică de mentă şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl brandy un pahar de iaurt cu aromă de cafea câteva picături de sirop de zahăr câteva picături de cremă de mentă […]
 

Aperitive de toamnă

  Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50 g unt 4 tri­unghiuri brânză topită 1 ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce 5-6 măsline negre sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după care le cureţi, le tai în jumătate, le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci cu jumătate din cantitatea de unt şi […]
 
 

Fricandou de mistreţ umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi supă brezată cu costiţă afumată

Ingrediente: 1 fricandou de mistreţ de circa 1,400 kg 200 g ficat 2 ouă 1 felie franzelă 1 ceapă 200 g tăiţei de casă 300 g ciuperci 150 g unt 1 kg varză creaţă 80 g costiţă afumată 2 linguri smantană 100 g zarzavat   Mod de preparare: Fricandoul se taie în lung cu un […]

Rulada de căprioară cu aspic cu garnitură de salată rusească

  Ingrediente: 1,400 kg pulpă de căprioară 1 felie franzelă 2 ouă sare piper 15 feli de piept afumat 2 cartofi 2 mere 1 morcov 1 castravete 2 roşii 50 g fileuri afumate de porc 1 ceapă 1 /4 l vin 250 g ulei 1/2 linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 1 litru aspic 1/2 […]

Raţă cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi ducesa

  Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 500 g castraveţi muraţi 2 legături mărar 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă sare piper cimbru 400 g cartofi 1 1/2 lingură făină 1 ou 150 g unt ulei 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Raţa se frige la cuptor încins, circa 20 minute apoi […]
 
 

Mancare de gutui cu vin

  Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 g zahăr 100 ml ulei 100 ml vin alb 50 g făină 250 ml apă   Mod de preparare: Speli gutuile, le ştergi, le cureţi de sâm­buri şi le tai felii mai groase. Le dai apoi prin făină, le rumeneşti în ulei şi le pui pe un şerveţele ca […]

Ciorbă de legume cu spanac

  Ingrediente: 1 ceapă 3 morcovi 1 ardei gras 2 roşii mari 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 pahar ulei 300 g spanac opărit (din con­servă sau din congelator) 1 pahar orez frunze de ţelină 1 legătură pătrunjel 1 l borş de putină sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ardeiul […]
 

Iepure de casă umplut şi fiert

  Ingrediente: 1 iepure de casă 250 g rinichi de viţel sau de porc 250 g franzelă 200 g lapte 3 ouă 50 g sare 10 g piper 5 g nucşoară 1 foaie dafin 50 g ceapă 250g seu de viţel sau uger   Mod de preparare: Iepurele se desface şi i se lasă o […]

Mancare de cartofi cu ciuperci

  Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete sau de la congelator 150 g orez 2 morcovi 1 ţelină 2 cepe 4 linguri ulei 300 m suc de roşii 2 legături pătrunjel 50 g margarină sare piper     Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii, ţelina, ceapa şi ciupercile. Tai apoi cartofii feii subţiri şi le rumeneşti […]
 

Budincă de cafea cu orez

  Ingrediente: 250 g orez 1 l cafea făcută 150 g unt 200 g zahăr 12 ouă zahăr pudră   Mod de preparare: Pui să fiarbă orezul ales, spălat şi scurs în litrul de cafea exact aşa cum faci orez cu lapte. Il laşi să fiarbă până se îngroaşă şi pe urmă tragi oala de […]
 

Porumbei marinaţi cu orez cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 9 porumbei 1/4 l vin roşu 1 foaje dafin sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 150 g unt 200 g orez 150 g piept afumat 1/2 1 supă   Mod de preparare: Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc din […]

Iepure de casă pregătit vanătoreşte

  Ingrediente: 1 iepure 200 g ulei 150 g vin alb 200 g ceapă 30 g pastă de bulion 100 g morcov 50 g păstarnac 50 g ţelină 250 g ciuperci 50 g unt piper măcinat sare cimbru 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Se tranşează iepurele, se spală bine, se condimentează cu […]
 

Cocktail Lemon Twist

    Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină   Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă tăiată în felii 10 cl suc de […]

Musaca de cartofi cu ciuperci si măsline

  Ingrediente: 8 cartofi măricei o cutie cu ciu­perci 2 cepe potrivite 150 g măsline 2 linguri bulion un ardei gras o lingură margarină sare piper pătrunjel ulei   Mod de preparare: Speli cartofii cu tot cu coajă şi îi pui la fiert în apă rece. Cât se fierb cartofii, scoţi sâmburii măslinelor şi dacă […]
 

Ciorbă deasă de sfeclă

  Ingrediente: 3 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 1 linguriţă făină 1/2 lămâie 80 g margarină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovul şi carto­ful, le tai bucăţi şi le pui la fiert îr apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, le strecori, dar păstrezi zeama […]
 

Piept de gască umplut cu garnitură de pilaf cu stafide

  Ingrediente: 1 gască de 3,500 kg 1 felie franzelă 3 ouă 6 căţei usturoi 1 morcov 1 fir praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide 1 pahar vin 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Gasca se curăţă, se spală şi se şterge cu un şervet. Se […]
 

Pilaf din carne de gască

  Ingrediente: 1 gască  3,500 kg 300 g orez 1 kg bureţi de fag 30 g hrean 1 lingură oţet sare piper boabe zahăr cimbru 150 g unt 2 cepe   Mod de preparare: Gîsca se spală bine şi se pune la fiert cu 1 ceapă, sare, piper boabe şi cimbru. După ce a fiert […]
 

Muraturi pentru iarna

O reteta delicioasa de muraturi pentru iarna din: apa, sare, otet, varza rosie, conopida, morcovi, telina, gogonele, ardei, boabe piper, usturoi, foi de dafin si marar uscat. Ingrediente: 9 l apa 1/2 kg sare 1/2l otet varza rosie conopida morcovi telina gogonele ardei lungi boabe piper 1-2 capatani usturoi foi de dafin marar uscat   […]
 

Drob de orez cu legume

  Ingrediente: 200 g orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 2 cartofi 150 g măs­line 5 linguri pesmet 2 linguri condiment 100 g margarină 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri boia sare piper     Mod de preparare: Alegi şi speli orezul pe care îl pui în cantitate triplă de […]
 

Pui umplut

  Ingrediente: 1 pui mare (1,750 kg) 200 g carne de viţel sau porc 200 g ficat (pasăre, porc, viţel) 1 ceapă sare piper 1 felie franzelă 2 ouă 500 g ciuperci 2 mărule mari 50 g costiţă afumată 500 g cartofi noi 150 g unt 1/2 l supă sau apă   Mod de preparare: […]
 

Castraveti mici in otet

  Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi foarte proaspeţi. Se spală, se taie puţin la capete şi se scurg bine de apă. De asemenea se pregătesc câţiva morcovi tăiaţi cu cuţitul special, în rondele crestate, câteva frunze de ţelină şi după gust, câţiva căţei de usturoi. În acest timp se fierbe oţetul cu […]

Turnedou de cerb la grătar cu garnitură de cartofi pai şi salată de sezon

  Ingrediente: 1,400 kg muşchi de cerb sare piper 50 g unt 400 g cartofi ulei de prăjit   Mod de preparare: Se taie 6 bucăţi de carne, groase cat degetul, sau 12 mai mici, se parează (rotunjesc) să fie aspectuoase, apoi se ung cu unt, sare şi se frig pe grătar în­cins, pe ambele […]
 

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură de castane glasate

  Ingrediente: 2 kg spinare si pulpă de iepure 500 g castane 150 g foitaj 2 linguri sos brun 1/4 l supă sau apă sare piper 1 lingură făină 150 g unt   Mod de preparare: Se prepară cotletele întocmai ca la cotletele, fără oscioare. Se frig în unt date prin sare, piper şi făină […]
 

Cocktail Kir Royal

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 9/10 şampanie 1/10 cremă de coacăze Reprezintă evoluţia şi cel mai bun amestec rezultat din clasicul Kir. Este o combinaţie nobilă, potrivită nu numai ca aperitiv eficient, ci şi […]
 

Musaca de cartofi cu zacuscă

  Ingrediente: 6-7 cartofi 1 borcan de zacuscă de vinete 2 linguri margarină vegetală 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă zahăr sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi sau felii şi îi fierbi în apă cu sare, ca pentru piure. Când sunt gata, îi zdrobeşti […]

Pastă cu branză dulce si maioneză

  Ingrediente: 250 g brânză dulce de vaci 1 ceapă potri­vită 2 ouă ulei sare 1-2 linguri muştar 1 ardei 1 roşie câteva măsline pentru decorat   Mod de preparare: Pui un ou la fiert pentru maioneză şi când e gata îl cureţi şi amesteci gălbenuşul fiert cu cel crud şi ulei până obţii maioneza. […]

Ficat de gască în aspic

  Ingrediente: 1,200 kg ficat de gască 200 g unt puţin coniac sare piper 3/4 l aspic madera ciuperci 20 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 5 lin­guri vin 5 salate verzi   Mod de preparare: Ficatul intreg se fierbe 20 minute cu apă într-un vas cu capac, puţin unt şi […]

Cartofi dulci-acrişori

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei iuţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de bulion 1 lin­gură zahăr 4 roşii 1 pahar de vin alb 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, îi aşezi într-o tavă în care ai pus 2-3 linguri de ulei şi-i […]
 

Rosii conservate in borcan

  Mod de preparare: Se aleg roşii coapte, dar nu stricate. Se spală, se introduc o clipă cu ajutorul unei site în apă clocotită, se curăţă de pieliţe, se taie în patru şi se îndepărtează seminţele. Se pun într-un castron adăugând la 1 kg de roşii 2 g de acid salicilic şi sare după gust […]

Prepararea suncii

  Ingrediente:  10 kg de carne 500 g sare 25 g silitră Se scoate frumos pulpa, fără să se rupă carnea şi se taie câte puţin din margini ca să capete formă rotundă. Se amestecă sarea cu silitra. Cu un cuţit îngust şi bine ascuţit se fac în şuncă mai multe înţepături până la os, […]
 

Zarzavat uscat pentru ciorba

  Mod de preparare: În cantităţi mari, zarzavatul se usucă în cuptoare anume de uscat. Pentru trebuinţele casei se poate, cu oarecare grijă, usca şi pe grătare în cuptorul maşinii. Morcovii se aleg din varietăţile cu rădăcina mică, care sunt mai fragezi şi mai dulci. Se rad, se spală şi se taie felii subţiri. Se […]
 

Rata in aspic cu garnitură de ouă cu mus de ficat

  Ingrediente: 1 raţă 1,750 kg 7 joi gelatină sare piper 1 ceapa 1/2 ţelină 5 căţei usturoi 1/2 pahar vin cimbru 1 ouă 2 albuşe 200 g ficat unt   Mod de preparare: Se fierbe raţa cu sare, ceapă, ţelină, cimbru şi cîteva boabe de piper. Cînd este fiartă se dă la rece. Zeama […]
 

Pui umplut cu midii şi ficat

  Ingrediente: 1 pui mare sare 20 midii sau scoici 1 păhărel coniac 1 lingură sos Worcester sare boia de ardei 2 linguri sos alb 1 ceapă 250 g orez 1/2 l supă 250 g ciuperci 180 g unt 80 g şuncă 1 felie franzelă piper   Mod de preparare: Se umple puiul pe la […]

Fricandou de căprioară cu castraveţi muraţi, roşii şi fasole boabe cu garnitură de colţunaşi cu branză

Fricandou de căprioară cu castraveţi muraţi, roşii şi fasole boabe cu garnitură de colţunaşi cu branză din: fricadou, castraveti in saramura, piper, sare, cimbru, rosii, usturoi, ulei, rom, tarhon. Ingrediente: 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă) 400 g castraveţi în saramură piper sare cimbru 400 g roşii 5 căţei usturoi 100 g ulei 1/2 pahar […]
 

Rosii si ardei pentru ciorba

  Mod de preparare: Se aleg roşii coapte şi sănătoase, se taie în două, apoi în felii subţiri. De asemenea se taie ca fideaua câţiva ardei graşi, precum şi frunză verde de mărar şi de pătrunjel. Se face un amestec în proporţiile dorite, într-un vas, adăugând sare după gust (ca pentru orice mâncare). La fiecare […]
 

Taiţei cu varză si mărar

  Ingrediente: o varză o pungă cu tăieţei laţi 100 ml ulei sare piper mărar   Mod de preparare: Tai varza cât mai fin cu un cuţit bine ascuţit sau o treci pe râzătoare, o pui intr-un castron mai mare şi o presari cu sare. O laşi aşa circa 1/2 oră, după care o freci […]

Umplerea borsului

  Mod de preparare: Borşul se pregăteşte de obicei în putini de stejar (butoaie mici, mai largi în fund decât în partea de sus) de 8-10 litri. Se spală bine putina şi, dacă este necesar, se opăreşte. Se poate însă înlocui cu un borcan mare de pământ. Se umplu pe un sfert cu tărâţe de […]
 
 

Porumbei cu garnitură de pilaf şi raci

Ingrediente: 9 porumbei 200 g orez sare piper şofran 20 creveţi sau 30 raci 1 păhărel coniac 200 g unt 80 g stafide 1 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 l supă 1 morcov 500 g oase 1 fir praz   Mod de preparare: Se frig porumbeii la cuptor, la ioc iute (încins) 15 […]
 

Borş din carne de gască

Bors din carne de gasca din: gasca, apa, bors, ceapa, orez, sare, piper, ardei rgasi, verdeata, smantana. Ingrediente: 1,200 kg gîscă (gîtul, aripile, pipota, spinarea ) 31 apă 1/2 l borş sau zeamă de varză 2 cepe 30 g orez sare piper 2 ardei graşi 2 legături verdeaţă 2 linguri smantană   Mod de preparare: […]

Borş de rată

  Ingrediente: 1,200 kg raţă 2 1/2 l apă 1 /2 l borş sare piper 2 cepe 4 ardei graşi 2 ouă de raţă 1 legătură leuştean 1 păhărel rachiu de fructe de corcoduşe   Mod de preparare: Raţa se spală bine, se pune la fiert cu apă si sare, se spumează şi pe par­curs […]
 

Ciorbă cu perişoare din soia

  Ingrediente: 1/2 pachet de soia granule 1 ceapă mică 4 linguri orez 4 linguri făină 3-4 linguri ulei 1 cartof 1 ardei 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură leuştean zeama de la 2 lămâi sare     Mod de preparare: Pui soia să fiarbă în 500 ml apă cu puţină sare […]

Ciorbă de potroace

  Ingrediente: 1,200 kg pasăre (capul, gîtul, aripile, spinarea, pipota ) zarzavat de supă 1 legătură leuştean 30 g orez 2 1/2  apă zeamă de varză   Mod de preparare: Carnea se fierbe cu foarte puţină sare şi se spumează, după care se pune zarzavatul tăiat cuburi mici. După ce a fiert, se adaugă şi […]
 

Supă de oase de vinat cu linte şi ciuperci

  Ingrediente: 1,200 kg oase de vinat 400 g linte sau mazăre uscată 40 g unt 300 g bu­reţi de pădure 1 lingură jăină 50 g ulei 2 joi dafin 3 l apă 100 g afumătură 1 ceapă mare 3 linguri smantană 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Se sparg oasele cu satirul, se […]

Pui la grătar

 Pui la grătar din: pui, unt, ulei, sare, patrunjel. Poate te intereseaza si: Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry Aripioare de pui la gratar cu sos de usturoi Pui la gratar cu lamaie verde Pulpe de pui la gratar cu saramura Piept de pui la gratar cu miere si mustar Ingrediente: […]
 

Supă rece de carne de pui şi sfeclă

  Ingrediente: 500 g carne de pui 1 1/2 l supă tare zeamă de sfeclă crudă 80 g arpacaş 1/4 l zeamă de castraveţi muraţi 3 ouă fierte 8 minute 1 legătură leuştean 2-3 ardei graşi 1 ceapă 180 g smantană   Mod de preparare: Se spală bine arpacaşul şi se fierbe în apă 20 […]
 

Plăcintă cu măsline

  Ingrediente: 3 căni cu făină 2 ceşti apă călduţă un praf de sare. Pentru umplutură ai nevoie de: 200 g măsline fără sâmburi, tocate mărunt o ceşcuţă cu ulei 2 cepe tocate mărunt o legătură de mărar sare piper după gust   Mod preparare foaie: Amesteci ingredientele şi frămânţi coca pentru câteva minute. Cum […]

Iepure de casă florentin

  Ingrediente: 1 iepure sare piper nucşoară 5căţei usturoi 250 g margarină 1 1/4 kg spanac 3 ouă 1 lingură făină 1 pahar lapte 80 g afumătură   Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi, se aşază în cratiţă cu 100 g margarină costiţa se frige pe plită în cratiţă cu capac, la foc moderat. […]
 

Varza acra

  Mod de preparare: Se taie varza ca fideaua, se pune într-un vas, presărând sare ca pentru mâncare. Se amestecă uşor cu mâna, până începe să se moaie. Se aşază îndesat în borcan, punând între straturile de varză tocată şi foi întregi, care se pot folosi la sarmale. Deasupra se apasă cu două scândurele aşezate […]
 

Vinete umplute la cuptor

  Ingrediente: 1 kg vinete 7 ouă 200 g telemea sau caşcaval 200 g şuncă presată 6 roşii 250 ml ulei sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Pui 6 ouă la fiert, apoi tai vinetele în două pe lungime, le scoţ miezul şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie ca să rămână alb. Opăreşti […]

Tort de biscuiti cu nuca de cocos

  Ingrediente: 2 pachete de biscuiţi cu nucă de cocos  sau aproxi­mativ 200 g biscuiţi 3 pahare lapte (fiert şi răcit) 1 pachet cremă pentru prăjituri (cu cacao) 1 pachet frişca 2 plicuri zahăr vanilat 1 banană pentru ornat   Mod de preparare: Pregăteşti crema şi frişca după instrucţiunile de pe plic. Amesteci zahărul vanilat […]

Supă din carne de raţă cu prune

  Ingrediente: 1,200 kg raţă 3 l apă 1 os de viţel sau vacă 1 pahar vin roşu 330 g praz sare piper 350 g prune uscate 25 g zahăr 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Raţa bine spălată se pune la fiert cu osul, se spumează bine şi pe par­curs se adaugă prazul […]

Porumbei umpluţi şi glasaţi cu garnitură de pilaf cu ciuperci

  Ingrediente: 12 porumbei tineri 300 g ficat 1/2 ceapă sare piper 1/4 l vin roşu 1 lingură bulion cimbru 150 g ulei 250 g ciuperci 1/2 l supă 2 ouă 1 felie fran­zelă 4-5 foi gelatină 1 lingură făină aspic 10 crutoane 200 g orez 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se umplu […]
 

Frigărui de căprioara cu garnitură de crutoane de caşcaval penteleu

  Ingrediente: 1,250 kg carne fragedă de căprioară 200 g piept afumat 400 g ficat şi rinichi de căprioara 350 g ciuperci sare piper mujdei 12 felii crutoane 100 g unt 200 g caşcaval de penteleu 12 frigărui   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, ciupercile opărite, pieptul afumat, ficatul şi rinichii, de […]

Prăjitură cu caise si smantana degresata

  Ingrediente: 600 g de caise 4 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 25 cl de smântână degresată ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Ungeţi cu ulei vasul care merge la cuptor (de preferinţă, un vas metalic, rotund, antiaderent). Tăiaţi două […]
 
 

Prăjitură cu struguri

  Ingrediente: 300 g făină 250 g zahăr 150 g smântână 120 g margarină 2 ouă 1 linguriţă rasă de bicarbonat 1/2 lămâie 1 kg struguri     Mod de preparare: Freci zahărul cu margarina până se topeşte, apoi adaugi ouăle bătute şi amesteci în continuare. Pui apoi coaja şi zeama de lămâie, adaugi treptat […]

Tocană din carne de găină cu garnitură de pilaf cu ciuperci

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 300 g ciuperci 200 g unt 150 g orez 1 lingură făină sare piper 2 linguri smantană 2 gălbenuşuri 1/2 lămaie 1 1/2 ceapă   Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie în 12 bucăţi egale, se mai curăţă de oscioare, se sotează tără se se […]
 

Bulion de rosii

  Mod de preparare: Se aleg roşii coape, de preferinţă rotunde, deoarece sunt cărnoase şi au mai puţine seminţe. Se spală, se rup în două, iar jumătăţile se strâng între degete, astfel încât să se scurgă tot miezul apos din ele (având mai puţină zeamă, se vor lega mult mai uşor la fiert). Se pun […]

Smantină cu carne de găină cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 250 g smîntînă 1 lingură de făina 140 g unt sare 1/2 pahar lapte 250 g orez 1/2 l supă de pasăre sau apă 1/2 ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sosează şi se înăbuşă cu 100 g unt. Carnea se scoate şi în […]
 

Pui fripţi

Ingrediente: 2 pui a circa 800— 900 g sare piper 100 g unt ulei sau margarina   Mod de preparare: Puii se spală bine, se usucă cu un şervet, se controlează interior şi exte­rior, copanele să fie bine ataşate de partea de ia capătul pieptului. Se dă sare ,piper se aşază într-o tavă unsă, se […]

Pilaf cu ficat de gasca cu garnitură de sos Maggi si caşcaval

  700 g orez 2 cepe 2 ficaţi de gască sare piper 300 g untură de gască 2 lin­guri făină 1 1/2 l supă 5 linguri smantană 80 g cascaval   Mod de preparare: Ficatul spălat, cu sare şi piper, se pune la înăbuşit cu untură de giscă. Separat se sotează ceapa cu untură de […]
 

Pilaf iranian din carne de găină

  Ingrediente: 1,200 kg găină 250 g orez 180 g unt sare 10 g sofran 10 g chimen 40 g parmezan sau caşcaval   Mod de preparare: Găina se curăţă şi se spală, se taie în 8 bucăţi egale şi se scot oasele mici posibile. Apoi se sotează in puţin unt şi se pune la […]

Curcan umplut cu carne cu garnitură de sote de cartofi, dovlecei şi bureti

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 100 g frişcă lichidă 250 g carne albă de porc 400 g bureţi mari sau ciuperci 600 g dovlecei 500 g cartoji noi 1 legă­tură pătrunjel 150 g unt 16 crutoane rotunde prăjite 1 ceapă 1/2 lingură de făină un pahar vin roşu 2 ouă pesmet   […]
 

Supă din carne de gască cu ciuperci şi sparanghel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de gască 300 g ciuperci 250 g sparanghel 1/2 pahar vin roşu nucşoară rasă 120 g ficat de pasăre 2 linguri smantană 3 l apă 1 ceapă 1 linguriţă făină de cartofi verdeaţă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert cu apă, sare şi se spumează. Cind carnea […]
 

Iepure de casă la frigare

  Ingrediente: 1 iepure mare 200 g grăsime puţin mujdei   Mod de preparare: Se aşază iepurele pe frigare şi se frige la foc din mangal, circa 50 minute, ungîndu-se cu grăsime, se stropeşte cu mujdei. Cînd este gata se aşază pe platou, garnisit cu cartofi prăjiţi şi cu salată verde.   Pofta buna!

Găină cu găluşte

  Ingrediente: 1,500 kg găină 1 linguriţă boia dulce sare 2 cepe 150 g faină 2 oua 150 g unt sau margarină 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie in 12 bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, se fierb circa 35 minute cu 1/2 1 supă sau apă, boia, 1/2 lingură […]
 

Rata cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi natur

  Ingrediente: 1,400 kg raţă 1 ceapă 1 legătură mărar 300 g roşii sau 1/2 lingură bulion pastă 1/2 lingură făină 400 g castraveţi acri 100 g ulei sare piper boia   Mod de preparare: Se taie raţa bucăţi egale, se prăjeşte cu ulei şi se pune în cratiţă să fiarbă cu apă. între timp, […]

Păstrăv la grătar

  Cureţi cu mare grijă păstrăvul (căci este fraged) atât la exterior, cât şi în inte’ior. îl ungi bine cu untdelemn şi apoi coci întreg sau tăiat în bucăţi pe un grătar dublu ca să nu se usuce prea mult. Infăşori păstrăvul în hârtie perga­ment (sau în orice hârtie mai groasă) unsă bine cu unt­delemn. […]
 

Supă de piept de găină cu anghinare

  Ingrediente: 1 piept de pasăre 2 l supă de pasăre 6 bucăţi anghinare sau napi 250 g castraveţi verzi sare piper alb 1/4 pahar frişcă 2 gălbenuşuri sos Maggi 70 g unt 1 lingură făină 2 lnguri vin roşu   Mod de preparare: Se face supa cu untul şi făina. Cînd începe să fiarbă […]

Pui pe crutoane şi sos picant

  Imgrediente: 2 pui de circa 700 g 200 g ulei 1 linguriţă muştar 4 gălbenuşuri sare 200 g orez 10 g chimen 1 ceapă 1/21 supă de la oasele de pui 12 ciuperci mari 1/2 lingură făină 12 crutoane mici egale prăjite sare 80 g unt 1/4 lămaie sos Worcester   Mod de preparare: […]
 

Crochete de conopidă cu piure de morcovi

  Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 4-5 ciuperci 2 linguri unt 1 lingură pesmet 3 linguri faina 1 legătură pătrunjel sare piper  Cum procedezi pentru crochete: 8 morcovi 1 lingură de unt 4 linguri lapte sare   Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 15 […]

Supă din carne de gască afumată

  Ingrediente: 1,200 kg gascâ afumată 2 ouă 100 g făină 4 gogoşari verzi 2 fire praz 100 g caşcaval ras 1 ceapă 1/2 pahar lapte 100 g pesmet alb sare 40 g unt 1 foaie dafin 3 l apă Mod de preparare: Gasca se taie bucăţi mari şi se fierbe în apă. Pe parcurs […]
 

Sarmale mexicane din carne de găină in foi de vită

  Ingrediente: 1.200 kg came de găină 1 ceapă 3 linguri sos alb 250 g mălai 5 ouă circa 50 foi de viţă sau de porumb 200 g smantană 20 g unt   Mod de preparare: Carnea se fierbe cu 1 ceapă şi sare. Cind este fiartă se scot oasele, carnea se taie mărunt şi […]

Legume cu carne de găină

  Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg 150 g morcovi 150 g ţelină 300 g bureti 150 g costiţă afumată 1 linguriţă boia sare piper 200 g arpagic 3 linguri smîntînă 200 g cartofi 200 g roşii 2 legături mărar 150 g ulei sau unt   Mod de preparare: Găina curăţată, spălată, se pune […]
 

Supă de piept de găină, raci, scoici sau midii

  Ingrediente: l supă piept de pasăre fiert sau fript 25 bucăţi raci sau crabi, ori midii 1 pahar vin piper sare gogoşele cu caşcaval de dobrogea tarhon   Mod de preparare: Se pune supa la foc şi cind începe să fiarbă se pun intai racii la fiert 10 minute. Se adaugă pieptul fiert tăiat […]
 

Gască la cuptor cu garnitură de clătite umplute cu ficat şi mere coapte

  Ingrediente: 1 giscă de 3,500 kg 12 mere de aceeaşi mărime 40 g zahăr sare piper cimbru 60 g costiţă afumată 150 g făină 2 ouă ficatul de la gască 1 felie fran­zelă 1/2 lapte 30 g caşcaval 1 pahar vin 3 linguri sos alb   Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită cu […]
 

Pui a la Hanul lui Manuc

  Ingrediente: 2 pui (circa 1,750 kg) 400 g roşii 6 ardei graşi 4 fire ceapă verde 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură tarhon 200g ciuperci 200 g orez 200 g ficat 150 g unt sare cimbru apă 1/2 l supă 10 g zahăr   Mod de preparare: Se […]

Conopidă cu ciuperci la cuptor

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 200 g ciuperci 1 ceapă 100 g unt 1 lingură făină 1 cană lapte 2 ouă 100 g caşcaval 5-6 roşii sare piper   Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa […]

Omleta condimentată

  Baţi bine ouăle (2-3, cât doreşti) până fac spumă, apoi adaugi condimentele, după gust, şi le torni repede în tigaia cu ulei încins. Laşi omleta pe foc până se rumeneşte frumos, o întorci cu o paletă şi o laşi să se prăjească şi pe cealaltă parte. O mănânci cu pâine şi cu salată de […]

Mămăliguţă cu branză

  Ingrediente: 300 ml lapte 2 linguri mălai 2 lin­guri brânză dulce 25-30 g unt     Mod de preparare: Fierbi laptele până clocoteşte, adaugi puţină sare şi mălaiul în ploaie. Fierbi bine mămăliga, apoi o dai la o parte, adaugi untul, brânza dulce şi amesteci până devine ca o pastă.   Poftă bună!
 

Ruladă de cartofi cu peşte

  Fierbi în apă cu sare aproximativ 1 kg de cartofi curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, îi zdrobeşti şi adaugi puţină smân­tână sau maioneză. întinzi o folie de aluminiu şi pui piureul pregătit. Scurgi uleiul dintr-o con­servă de peşte, mărunţeşti peştele cu furculiţa, apoi îl amesteci cu 2 ouă fierte, tăiate mărunt, fasole […]

Iepure de casă in frigărui

  Ingrediente: 1 iepure 8-10 frigărui sare puţin cimbru 200 g costiţă afumată 330 g ciuperci puţin mujdei 1 legătură verdeaţă 150 g margarină   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţele, în mărimi egale şi se înfig pe frigăruie inter­calate 1 bucată carne, 1 de ciuperci, 1 de costiţă tăiată. Se frige pe grătar […]
 

Ingheţată cu piersici

  Ingrediente: 4 pier­sici 100 g zahăr 150 ml apă 1-2 lămâi   Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul până se leagă siropul. Cureţi piersi­cile de coajă şi de sâmburi şi le pasezi printr-o sită, apoi răstorni piureul obţinut peste siropul răcit. Adaugi şi zeama de lămâie, ames­teci uşor şi dai îngheţata la frigider. […]

Salată de fructe

  Ingrediente: 1/4 pepene galben 1 felie pepene verde 1 pahar cu zmeură 2 piersici 1 linguriţă de zahăr pudră 1 linguriţă zeamă de lămâie   Mod de preparare: Cureţi pepenele şi piersicile de coajă şi de sâmburi şi le tai cubuleţe, apoi le amesteci uşor cu zmeura, zahărul pudră şi zeama de lămâie. Mănânci […]
 

Suc de rosii

  Ingrediente: 4-5 roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină mică 1 măr 1/2 lămâie cuburi de gheaţă     Mod de preparare: Dai roşiile prin maşina de roşii, apoi amesteci sucul obţinut cu mărul şi ţelina date pe răzătoarea mică şi cu pătrunjelul tocat mărunt, îl torni apoi în pahare şi-i adaugi 2 cu­buri […]
 

Pilaf cu dovlecei si mărar

  Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 cană de orez 4-5 linguri de ulei 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Speli şi tai ceapa fideleţă şi o pui să se călească. După ce s-a aurit pui 4 căni de apă şi le laşi să dea în clocot, apoi torni orezul spălat. Il fierbi la […]
 

Ghiveci de legume

  Ingrediente: 1 vanată 1 dovlecel 2 cartofi 2 cepe 1 conopidă mică 1 mână de fasole verde 1 mână de mazăre 2 căpăţâni de usturoi 1/2 căpăţână de varză mică 3 roşii 2 ardei 1 morcov 1 pahar de ulei  Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai mărunt vânătă, dovleceii, cartofii, cepele, fasolea verde, […]
 

Sufleu de prune

  Ingrediente: 3/2 kg prune 1 fiolă esenţă rom 200 ml lapte 3 linguri miere 2 linguri făină 50 g unt sare   Mod de preparare: Speli bine prunele, apoi le opăreşti 5 minute, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea şi puţină sare. Desfaci făina în […]

Supă de piersici cu vin dulce

  Ingrediente: 4 piersici galbene mari 2 piersici albe mari 1 legătură de mentă proaspătă 1 pahar de vin glace monbazillac, barsac sau pacherenc 4 linguriţe de fructoză   Mod de preparare: Puneţi piersicile în apă fiartă. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Păstraţi piersicile galbene la rece. Tăiaţi piersicile albe în bucăţele şi […]
 

Anghemacht din carne de găină cu garnitură de cartofi natur

Ingrediente: 1,200 kg came de găina 150 g zarzavat de supă 2 cepe 120 g unt sau ulei 4 linguri de făină zeamă de lămaie 1/2 lămiie sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul cu- râţat intreg, cu ceapa […]
 

Blanchet din carne de găină cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 150 g zarzavat de supă 2 cepe 200 g unt sau ulei 4 linguri de făină puţină zeamă de lămaie sare 2 gălbenuşuri 250 g orez   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat întreg, 1 […]

Supă de piept de găină

  Ingrediente: 2 piepţi de pasăre 1 salată verde potrivită 100 g tapioca (sau gris) 2 găl­benuşuri 1/2 pahar lapte 50 g frişcă lichidă 1 albuş 1 ceapă 3 l apă   Mod de preparare: Un piept de pasare se fierbe 15 minute într-un 1 supă de pasăre, 1/2 1 apă, sare şi 1 ceapă. Salata […]
 

Mâncare de ciuperci cu pipote

  Ingrediente: 750 g ciuperci proaspete 500 g pipote şi inimi 5 cepe 4 roşii 2 linguri ulei sau unt 1 pahar smântână 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciupercile, le tai mărunt, apoi aureşti ceapa în ulei împreună cu ciuper­cile mărunţite. Speli bine măruntaiele de […]

Pilaf in aluat

  Ingrediente: 500-600 g carne de pasăre (carne şi os) 1 ceapă zarzavat de supă 250 g orez boabe de piper 25-50 g unt sare Aluatul il prepari din: 200 g făină 100 ml ulei 1 praf de sare şi apă cât cuprinde pentru un aluat bun de întins   Mod de preparare: Pui bucăţile […]
 

Tocinei pufoşi

  Ingrediente: 4 cartofi nu foarte mari 1 ou 2 lin­guri de făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Scurgi zeama care se lasă, adaugi oul, făina şi un praf de sare. Amesteci bine şi iei cu lingura din compoziţie şi pui […]

Plăcinta (clafoutis) cu zmeură

  Ingrediente: 3 ouă întregi 125 g de smântână degresată 30 g de fructoză + puţină fructoză pentru forma de copt 4 cl de rachiu de zmeură (din rom, coniac sau 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie) 300 g de zmeură ulei de măsline pentru forma de copt Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la […]
 

Friptură de viţel in vin cu verdeturi

  Ingrediente: 800 g carne macră de viţel 100 g slănină 2 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb sare piper rozmarin mărar   Mod de preparare: Impănezi carnea de viţel cu bucăţele de slănină şi usturoi tăiat felioare, o rulezi şi o legi cu aţă. O pui să se frigă într-o tigaie de […]
 

Mâncare de legume şi carne de viţel

  Ingrediente: 500 g carne de viţel 3 cepe 4 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină 300 g fasole verde 4 cartofi 1 conopidă mică 100 g unt 1 lingură făină 1 cană lapte sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare pentru […]

Găină in aluat cu garnitură de legume

  Ingrediente: 1,400 kg (pui) găină 200 g piept afumat 300 g manătărci sare piper 1 ceapa sos englezesc Worcester 1/4 lingură bulion 1 legătură pătrunjel 150 g foitaj sau aluat fraged 1 lingură făină   Mod de preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se curăţă de oscioare, se sotează cu ceapă tocată, […]
 

Pui la frigare

  Ingrediente: 2 pui de circa 800—900 g sare unt   Mod de preparare: Puii se spală bine, se usucă cu un şervet, se înfig pe frigare legaţi cu sîrmă subţire apoi se frig la jar învartindu-se încet 50 minute. Pe parcurs, se ung cu unt şi la cerere şi cu mujdei. Se servesc fierbinţi […]

Curcan la frigare cu garnitură de cartofi pai

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg sare piper alb 80 g unt sau ulei 400 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Curcanul se spală bine, se usucă cu un şervet, se dă sare şi piper alb şi se înfige pe o frigare solidă de metal. Se […]
 

Ciulama de carne de găină cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 200 g zarzavat de supă 2 cepe 200 g unt sau ulei sare piper boabe 300 g mălai 3-6 linguri de făina puţin lapte   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat intreg, ceapa tăiată în […]

Supă din carne de găină cu bureţi

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 400 g bureţi 1 lingură de făină 60 g unt sare piper 3 linguri de smantană 1 ceapă 2 legături de mărar 2 ouă 1 os de porc 3 l apă   Mod de preparare: Se pune găina la fiert (poate să fie numai cap, aripi, oase) cu […]
 

Sarmale cu păstrav

  Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceşcuţă cu orez 1/2 kg ceapă 3-4 morcovi cimbru bulion 1 varză murată     Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei pui să se prăjească peştele pe o parte şi pe alta ca să-i poţi curăţa pielea. Apoi îl cureţi de oase şi treci prin maşina de tocat […]

Spinare de miel la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi, fasole sotată în unt şi ficat pe crutoane

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 400 g cartofi 300 g ficat 6 crutoane prăjite sare piper ulei pentru cartofi 100 g unt 400 g fasole fidea 4 căţei usturoi   Mod de preparare: Spinarea se spală, se usucă cu un şervet, se ia o frigare de m tal şi se bagă în şiră […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu