sâmbătă, 4 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 78

Retete de  mancare gustoase si rapide

Prăjitură de ciocolată

6 November 2010
  Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pen­tru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt    Mod de preparare: Ouăle şi zahărul…
Read more »
 

Pîine mozaic

6 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte  …
Read more »

Friptură înăbuşită cu usturoi

6 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se…
Read more »

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă

6 November 2010
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml…
Read more »

Prăjitură cu foi şi gem acrişor

6 November 2010
Prăjitură cu foi şi gem acrişor
  Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1 linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră…
Read more »

Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky

6 November 2010
Whisky8
Dintre elementele care influenţează ca­racteristicile unui whisky nu poate rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a pro­ducţiei scoţiene. Este vorba despre o sub­stanţă de origine organică formată în…
Read more »

Friptură de miel la tavă cu usturoi

6 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi…
Read more »

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

6 November 2010
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
  Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3…
Read more »

Tort cu frişcă si fructe

6 November 2010
  Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină portocale 2…
Read more »

Tort tirolez

6 November 2010
    Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt   Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr…
Read more »

Punguţe de clătite

6 November 2010
  Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor sare piper   Mod de…
Read more »

Purcel de lapte umplut cu măruntaie

6 November 2010
  Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Inima,…
Read more »

Pulpă de berbec la tavă

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lin­gură untură 1 păhărel vin sau oţet sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi…
Read more »

Friptură marinată de porc

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare   Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper…
Read more »

Spumă de ciocolată albă cu brânză

6 November 2010
  Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g cioco­lată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză…
Read more »

Şalău mic pane

6 November 2010
Ingrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală, se…
Read more »

Ciuperci pe friganele

6 November 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr.   Mod de preparare:…
Read more »

Friptură de gîscă la tavă

6 November 2010
  Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic,…
Read more »

Bomboane marocane

6 November 2010
  Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos  pen­tru glazură   Mod de preparare:…
Read more »

Ficat cu paste si smantană

6 November 2010
  Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi…
Read more »

Praz cu carne de vacă

6 November 2010
Praz cu carne de vacă
  Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne pînă ce se…
Read more »

Drob de porc

6 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion…
Read more »

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval

6 November 2010
Rulouri_de_porc_cu_cabanos_si_cascaval
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval din: muschi de porc, carnati cabanos, cascaval, ardei gras, usturoi, mustar, ulei, sare, sunca. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi…
Read more »

Salată de pui cu porumb si maioneză

6 November 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare   Mod de preparare: Speli carnea,…
Read more »

Ruladă de ciuperci şi caşcaval

6 November 2010
Ruladă de ciuperci şi caşcaval
  Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g…
Read more »

Punga vanătorului

6 November 2010
Punga vanătorului
  Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată  …
Read more »

Chec la rece

6 November 2010
  Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat  …
Read more »

Cornuri cu branză dulce si mac

6 November 2010
  Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1…
Read more »

Budincă de macaroane cu afumătură

6 November 2010
  Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Rupi macaroanele în două…
Read more »

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

6 November 2010
Aripioare de pui cu măsline şi morcovi
  Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10 căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1 legătură…
Read more »

Sufleu de paste si carne

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 mor­cov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Fierbi pastele…
Read more »

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

6 November 2010
  Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 lin­guri de zarzavat. Laşi totul să…
Read more »

Pui umplut cu drob de orez

6 November 2010
  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1 ceapă pătrunjel mărar condiment tip Ve

Ruladă de carne cu cabanos si ou

6 November 2010
  Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, ameste­cate cu…
Read more »
 

Supă de limbă de porc

6 November 2010
Supă de limbă de porc
  Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură…
Read more »

Scrob preparat ardeleneşte

5 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 80 g slănină afumată sare   Mod de preparare: Se crestează o felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas…
Read more »

Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii

5 November 2010
Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii
  Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate cimbru piper sare verdeaţă o…
Read more »

Prăjitură de orez

5 November 2010
Prăjitură de orez
  Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet margarină 50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g ciocolată rasă…
Read more »

Mancare de varză murata cu ciolan

5 November 2010
  Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3 linguri untură…
Read more »

Mancare de ficat cu castraveţi muraţi

5 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din…
Read more »

Ruladă cu costiţă afumată

5 November 2010
  Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi ameste­ci cu pătrunjelul tocat şi 50…
Read more »

Friptură fragedă de porc

5 November 2010
  Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi şi…
Read more »

Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor

5 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată   Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »

Ciuperci la tavă

5 November 2010
Ciuperci la tavă
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se spalăşi se lasă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)

5 November 2010
Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)
  Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1 strainer 1…
Read more »

Omletă cu şuncă

5 November 2010
Omletă cu şuncă din: oua, sunca, lapte, untura, sare. Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1 linguriţă untură sare   Mod de…
Read more »

Obiceiurile băutului ceaiului in China

5 November 2010
Obiceiurile băutului ceaiului in China
  China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este…
Read more »

Prăjitură cu fructe de pădure

5 November 2010
  Ingrediente blat 1: 200g făină 60g mar­garină 2 linguri de zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat   Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5…
Read more »

Ciuperci ţărăneşti cu unt

5 November 2010
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se opăresc…
Read more »

Krapfen

5 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2 linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise…
Read more »

Prăjitură cu sirop de portocale

5 November 2010
  Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g nucşoară 1 vârf de…
Read more »

Ciuperci cu sos de lapte

5 November 2010
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri brînză rasă sau parmezan sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se…
Read more »

Pui cu smantană si pesmet

5 November 2010
  Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Pilaf de ciuperci

5 November 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o…
Read more »

Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

5 November 2010
  Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci   Mod de preparare: Pentru blat, se…
Read more »

Mîncare de ciuperci cu roşii

5 November 2010
Mîncare de ciuperci cu roşii
Ingrediente: 600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi pătrunjel sare   piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie…
Read more »

Piure de spanac pentru ochiuri

5 November 2010
Piure de spanac pentru ochiuri
Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare   Mod de preparare: Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune la…
Read more »

Mămăliguţă la cuptor

5 November 2010
  Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3 ouă   Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte,…
Read more »

Varză cu sangerete si caltaboş

5 November 2010
Varză cu sangerete si caltaboş
Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le laşi să…
Read more »

Crap cu maioneză

5 November 2010
Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1 ceapă sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul…
Read more »

Prăjitură de morcovi cu fructe

5 November 2010
  Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g smo­chine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g brânză de vaci cu smântână…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)

5 November 2010
Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)
  Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1…
Read more »

Ţelină cu maioneză si crevunsti

5 November 2010
  Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă piper roşii   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe răzătoarea de zarzavat,…
Read more »

Perişoare din măruntaie cu sos alb

5 November 2010
Perişoare din măruntaie cu sos alb
  Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml…
Read more »

Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate

5 November 2010
Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet   Mod de preparare: Se spală bine…
Read more »

Pachetele de varză roşie cu carne

5 November 2010
Pachetele_de_varza_rosie_cu_carne
Pachetele de varză roşie cu carne din: carne tocata, varza rosie, ceapa, paine, lapte, oua, mustar, sare, piper, condiment, ulei, unt, faina. Ingrediente: 1/2 kg ca

Omletă cu mere

5 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi rase,…
Read more »
 

Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită

5 November 2010
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită din: varza, carne de porc, carne de vita, carne afumata, slanina afumata, untura, ceapa rosie, tarhon, faina, smantana, sare,…
Read more »

Evoluţia ceaiului in China

5 November 2010
Evoluţia ceaiului in China
Există un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare,…
Read more »

Supă ţărănească de zgrebăn afumat

5 November 2010
  Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină     Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul,…
Read more »

Turtiţe cu mere şi scorţişoară

5 November 2010
  Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare   Mod de preparare: Se încălzeşte…
Read more »

Praz cu carne de porc

5 November 2010
Praz cu carne de porc
Ingrediente:  1/2 kg carne de porc 1 legă­tură praz 1 lingură bulion untură 1 linguriţă zahăr foi de dafin sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi…
Read more »

Grepfrut copt

5 November 2010
  Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină   Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă…
Read more »

Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză

5 November 2010
  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată…
Read more »

Chifteluţe de varză

5 November 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_3
Chifteluţe de varză din: varza, faina, sare, piper, marar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei…
Read more »

Prăjitură cu lămâie

5 November 2010
  Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi…
Read more »

Cartofi cu smantana

5 November 2010
Cartofi cu smantana
  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot…
Read more »

Caşcaval facut in casă

5 November 2010
Caşcaval facut in casă din: branza de vaci, lapte, zahar, unt, branza de oaie, oua, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase,…
Read more »

Ciorbă de jumări

5 November 2010
Ciorbă de jumări
  Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod…
Read more »

Portocale creole

5 November 2010
  Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale   Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă…
Read more »

Scrob cu vinete

5 November 2010
Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 lin­guri ulei sare   Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să…
Read more »

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

5 November 2010
Bors cu sfeclă si carne de vită
 Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză din: caltabosi, cartofi, morcovi, zarzavat, ceapa, ulei, zeama de varza, lestean, orez. Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat…
Read more »

Vinegretă II

5 November 2010
Vinegretă II
  Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1 lingură…
Read more »

Ouă umplute cu pastă de peşte si masline

5 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se…
Read more »

Pastă de jumări sau slănină

5 November 2010
  Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust   Mod de preparare: Pui…
Read more »

Crenvurşti de casă

5 November 2010
Crenvursti_de_casa
Crenvurşti de casă din: carne de porc, vita, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, chimen, intestine de oaie. Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de…
Read more »

Prăjitură cu mere

5 November 2010
  Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră…
Read more »

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

5 November 2010
  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână…
Read more »

Musaca de varza in 7 straturi

5 November 2010
  Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afu­mată, aşezi apoi…
Read more »

Saleancă

5 November 2010
  Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură   Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui jumările să se prăjească…
Read more »

Cartofi nemţeşti

5 November 2010
Cartofi nemţeşti
  Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1 legă­tură pătrunjel 3 linguri smân­tână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi…
Read more »

Pesmiciori

4 November 2010
Pesmiciori
  Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din…
Read more »

Cartofi cu costiţă afumată la cuptor

4 November 2010
  Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase pe…
Read more »

Carne de viţel cu sos vanatoresc

4 November 2010
  Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)

4 November 2010
Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)
  Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1 orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1 double…
Read more »

Carne de porc cu prune uscate

4 November 2010
  Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin  …
Read more »

Tocană cu galuşte de ficat

4 November 2010
  Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o…
Read more »

Limba de porc fiartă in lapte

4 November 2010
  Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc…
Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano

4 November 2010
Bruschete_cu_rosii_si_oregano_10
O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano.   Ingrediente: paine

Borş de dovlecei umpluţi

4 November 2010
  Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar…
Read more »
 

Legume în sos de lapte

4 November 2010
  Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare   Mod de preparare: Legumele,…
Read more »

Prăjitură cu caise

4 November 2010
  Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise   Mod de preparare: Se freacă…
Read more »

Pastă de slănină afumată si telemea

4 November 2010
  Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc de lămâie   Mod…
Read more »

Sos de anason

4 November 2010
Ingrediente: 11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1 lingură unt   Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de smîntînă. Cînd…
Read more »

Prăjitură cu cireşe

4 November 2010
  Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe   Mod de preparare: Se bat albuşurile…
Read more »

Placinata cu ciuperci si mazare

4 November 2010
  Ingrediente aluat: 15 linguri faina 15 linguri apa minerala 7 linguri ulei 50 g margarina   Ingrediente umplutura: 200g ciuperci,150g mazare,2 linguri de ulei, sare,piper, rozmarin, maghiran Ingrediente sos:…
Read more »

Zamă de porc dreasă cu iaurt

4 November 2010
  Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g iaurt oţet…
Read more »

Cartofi cu brînză la cuptor

4 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brînză de oi 3 ouă 1 pahar smîntînă 100 g unt sau untură sare patrunjel   Mod de preparare: Se spală bine cartofii…
Read more »

Budincă de creier

4 November 2010
Ingrediente: 1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)

4 November 2010
Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)
  Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml sweet vermouth ice cubes 1 cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer 1 barspoon or stirrer   Cum se prepara Cocktail Little…
Read more »

Salată de icre din scrumbii sărate

4 November 2010
Salată de icre din scrumbii sărate
  Ingrediente: icre de la o scrumbie 1 linguriţă ceapă rasă zeama de la o jumătate de lămîie miezul de la o felie de franzelă muiat în apă 1/2 pahar…
Read more »

Creier fiert cu salata verde

4 November 2010
Ingrediente: 1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 1/2 lămîie 1 lingură unt topit sare piper salată verde   Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece…
Read more »

Sos de ceapă

4 November 2010
  Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 cepe 1 linguriţă zahăr 1 lingură bulion 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie 2 pahare zeamă de carne…
Read more »

Pilaf cu carnaţi de casa

4 November 2010
  Ingrediente: 8-9 cârnaţi de casă 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lin­gură untură sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa,…
Read more »

Fasole boabe cu maioneză

4 November 2010
Ingrediente: 400 g fasole mare 1 ceapă mare sare piper maioneză din 2 ouă sfeclă (gogoşari, castraveciori)   Mod de preparare: Se alege fasole mare, se spală, se moaie de…
Read more »

Salam de casa

4 November 2010
Salam_de_casa
Salam de casa din: vita, porc, usturoi, sare, piper, intestine, boia. Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc 4-5 căpăţâni de usturoi…
Read more »

Pateu de ficat cu mere

4 November 2010
Pateu de ficat cu mere
  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ficat 4-5 cepe 1/2 kg slănină 2-3 mere 2-3 gălbenuşuri sare piper   Mod de preparare: Tai slănina felii şi o prăjeşti într-o cratiţă…
Read more »

Prăjitură cu banane şi lămâie

4 November 2010
  Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g brânză proaspătă…
Read more »

Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe

4 November 2010
  Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din bor­can. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă,…
Read more »

Cornuleţe fragede cu untură si smantană

4 November 2010
Cornulete_fragede
Cornuleţe fragede cu untură si smantană din: untura, smantana, faina, praf de copt, lamaie, sare, nuca. Poate te intereseaza si: Cornuleţe fragede Cornulete fragede cu bors Cornulete cu rahat, nuca…
Read more »

Carne de porc afumată cu cartofi

4 November 2010
Preparate_traditionale_29
Carne de porc afumată cu cartofi din: carne afumata, cartofi, foaie de dafin, sare, piper boabe, ceapa, morcov, telina, ulei, bulion. Ingrediente: 1 kg carne afumată 1 kg cartofi 1…
Read more »

Bulion cu pateuri de carne

4 November 2010
  Ingrediente: 1,250 kg carne de vacă 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar sare   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de scrumbii sărate cu ceapă

4 November 2010
Salată de scrumbii sărate cu ceapă
  Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 3 cepe mari 100 g măsline 2–3 linguri ulei 2–3 linguri oţet   Mod de preparare: Se despică scrumbiile pe burtă, se scot icrele sau…
Read more »

Sos de ciuperci

4 November 2010
  Ingrediente: 1 pahar zeamă de carne sau apă cîteva ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 2-3 linguri smîntînă 2 linguri zeamă de lămîie sare…
Read more »

Ciorbă rusească fără carne

4 November 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1…
Read more »

Prăjitură aromată cu pere

4 November 2010
  Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr  2 ouă 125g făină 50g pesmet 1 linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g stafide 60ml lapte 2 lin­guri fulgi…
Read more »

Budincă de clătite cu brînză

4 November 2010
Ingrediente: 1 kg lapte 3 ouă 3-4 linguri sifon 1/4 linguriţă sare 100 g unt sau untură 250 g smîntînă 150 g brînză frămîntată sau rasă făină cît cuprinde  …
Read more »

Plăcintă canadiană cu dovleac

4 November 2010
  Ingrediente: 3 ouă 125g zahăr 500 g piure de dovleac 2 linguri făină 1linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă ghimbir l/2 linguriţă enibahar 1/2 linguriţă cardamom 125 g…
Read more »

Rulouri de şorici si carne tocată

4 November 2010
  Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1 legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml sos de…
Read more »

Descoperirea ceaiului

4 November 2010
Descoperirea ceaiului
Nimeni nu ştie când a fost descoperit ceaiul în China, cu toate că, în semn de respect, acest lucru atribuit în mod tradiţional miticului împărat chinez Shen Nung. Shen Nung…
Read more »

Paste cu cartofi

4 November 2010
  Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii masline sare delicat Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se…
Read more »

Salată de praz

4 November 2010
Salată de praz
  Ingrediente: 5 fire de praz crude 1 legătură mărar 1 avocado 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei
 
 

Banane flambate

4 November 2010
Banane flambate
  Ingrediente: 6 banane 2 portocale 50g stafide 50g zahăr pudra 50g zahăr vanilat 100 ml rom 50g unt   Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în…
Read more »
 

Sos de lapte (Béchamel)

4 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare   Mod de preparare: Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau cu făină…
Read more »

Linguinne a la peperonata

4 November 2010
  Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne   Mod de preparare: Ardeii se pun la cuptor 20-30…
Read more »

Prăjitură cu mere rase

4 November 2010
  Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 lin­guri de zahăr unt pesmet pentru uns forma  …
Read more »

Orez cu legume chinezesc

4 November 2010
  Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung sau prefiert 2 ardei gras rosu 2 ardei gras galben 1 morcov 300g mazare 1cutie ciuperci 1 ou sare piper ulei de…
Read more »

Salată de cartofi si scrumbie

4 November 2010
Salată de cartofi si scrumbie
Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe 1 scrumbie 50 g măsline 2 linguri ulei 1 lingură oţet    sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de…
Read more »

Prăjitură cu dovleac

4 November 2010
  Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră   Mod de preparare: Se curăţă dovleacul şi se…
Read more »

Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci

4 November 2010
Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci
Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci din: orez, ciuperci, cartofi, ceapa. Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa   Mod de preparare: Orezul…
Read more »

Supă de tăiţei cu spinare de porc

4 November 2010
  Ingrediente: 1 kg spinare de porc 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1/2 gulie 1 ceapă mică piper boabe sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină 3-4…
Read more »

Vinegretă I

4 November 2010
Vinegretă I
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari  1 morcov o mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 2 ouă răscoapte 1 ceapă 3 linguri ulei oţet (după…
Read more »

Ciulama de miel

3 November 2010
Ciulama de miel din: carne de miel, untura, ceapa, faina, sare. Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă 2 linguri făină sare   Mod de preparare:…
Read more »

Mancare cu carnaţi de casa

3 November 2010
Mancare cu carnaţi de casa
  Ingrediente: 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1-2 căţei de usturoi zdrobit 1 linguriţă boia dulce de casă 400 g roşii conservate 2 linguri ulei   Mod…
Read more »

Retete de post: Tocanita de ceapa

3 November 2010
Retete de post: Tocanita de ceapa
Tocanita de ceapa din: ceapa, rosii, usturoi, morcov, marar, ulei, otet, boia, zahar, sare, piper. Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1 legatura…
Read more »

Retete de post: Orez cu sos de masline

3 November 2010
Retete_9
Orez cu sos de masline din: orez, vegeta, ulei, ceapa, patrunjel, marar, condimente, masline, lamaie, bulion, foaie de dafin. Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei…
Read more »

Retete de post: Paste cu ciuperci sau masline

3 November 2010
Cum se prepara Friptura de viţel împănat
Paste cu ciuperci sau masline din: paste fainoase, ceapa, usturoi, ulei, delikat, piper, sare, cimbru, zahar, ciupercute, masline. Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3…
Read more »

Ciorbă de burtă cu gogoşari

3 November 2010
Ciorbă de burtă cu gogoşari
  Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Grasshopper (video)

3 November 2010
Cocktailuri_8
 Retete video:
Read more »

Ardei grasi cu sos de rosii

3 November 2010
  Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou   Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si…
Read more »

Pastă de carne si slănină afumată

3 November 2010
  Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert…
Read more »

Tort cu fructe si blat de nuci

3 November 2010
Tort cu fructe si blat de nuci
  Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de…
Read more »

Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci

3 November 2010
Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci
 Musaca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, ulei, zamare, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, margarina, faina. Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de…
Read more »

Tocana de masline

3 November 2010
  Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml…
Read more »

Ciuperci gatite taraneste

3 November 2010
  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei   Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se…
Read more »

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

3 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata…
Read more »

Prăjitură cu rubarbăr

3 November 2010
  Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de cartofi cu castraveciori acrii

3 November 2010
Salată de cartofi cu castraveciori acrii
Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare   Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se…
Read more »

Retete de post: Chiftelute cu ciuperci

3 November 2010
Retete de post: Chiftelute cu ciuperci
Chiftelute cu ciuperci din: ciuperci, ulei, ceapa, faina, sare, condimente, marar, patrunjel, praf de copt, pesmet. Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar…
Read more »

Cartofi unguresti

3 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se…
Read more »

Coşuleţe cu frăguţe

3 November 2010
  Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură  …
Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

3 November 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde   Mod…
Read more »

Retete de post: Telina cu ciperci si masline

3 November 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_2
Telina cu ciperci si masline din: telina, ceapa, masline, ciuperci, faina, vin, suc de rosii, lamaie, zahar, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata…
Read more »

Ciperci cu fasose verde la cuptor

3 November 2010
  Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

3 November 2010
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
  Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu