joi, 2 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 73

Retete de  mancare gustoase si rapide

 

Ciorba de berbec

20 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o legatura…
Read more »
 

Granola

20 November 2010
Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă vanilie 1/4pahar ulei 1/4…
Read more »

Lapte de nucă

20 November 2010
Lapte de nucă
Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană   Mod de preparare: Peste nucile măcinate se toarnă apa…
Read more »

Pateu din brânză de vacă

20 November 2010
Ingrediente: 200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt un sfert lingură sare…
Read more »

Ghimbirul

20 November 2010
Ghimbirul
  Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai vechi timpuri. Îl…
Read more »

Drob de nucă

20 November 2010
Drob de nucă
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet 1/2cană seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze tăiate mărunt 1…
Read more »

Cocos cu vin

20 November 2010
Ingrediente: 1 cocos de peste 1,5 kg 200 gr. de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa…
Read more »

Bors de zarzavat cu varza murata

20 November 2010
Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml…
Read more »

Retete de post:Icre de post

20 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la…
Read more »

Crocant de piersici

20 November 2010
Crocant de piersici
Ingrediente: 1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri miere 1/2 lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)

20 November 2010
Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 120 ml pineapple juice 15 ml blue Curacao ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon and cocktail stirrer…
Read more »

Sarmale batranesti

20 November 2010
Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de…
Read more »

Tort cu mere si crema de zahar ars

20 November 2010
Ingrediente: 1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca 400 gr zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte Mod de preparare:…
Read more »

Rulada cu crema de branza

20 November 2010
Ingrediente: 60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete mici…
Read more »

Pui cu smantana si cartofi la cuptor

20 November 2010
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 12(video)

20 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 12(video)Read more »

Caltabosi de casa

20 November 2010
Caltabosi de casa
Caltabosi de casa din: orez, ficat de porc, plaman de porc, carne de porc, inima de porc, slanina, intestine, ceapa, sare, piper, cimbru. Poate te intereseaza si Caltaboşi cu organe…
Read more »

Budincă de orez cu prune uscate

20 November 2010
Ingrediente: 1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert  1 lingură unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală prunele uscate în…
Read more »

Clătite umplute cu mere

20 November 2010
Clătite umplute cu mere
Ingrediente: 6 clătite groase  8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină vanilie 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se amestecă cu apa,…
Read more »

Ciorba de ciolan de porc

20 November 2010
Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5…
Read more »

Budincă de morcovi

20 November 2010
Budincă de morcovi
Ingrediente: 3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi 1 cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere Mod de preparare:…
Read more »

Cartofi inăbuşiţi cu roşii

20 November 2010
Cartofi inăbuşiţi cu roşii
  Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină cimbru sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli,…
Read more »

Pulpa de curcan la tava

20 November 2010
Ingrediente: 1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare din conserva 4-5 cepe de arpagic   Mod de preparare: Se desface pulpa de curcan, se…
Read more »

Budincă de mere

20 November 2010
Budincă de mere
Ingrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos  1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2 suc de…
Read more »

Sufleu cu caşcaval

20 November 2010
  Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine…
Read more »

Budincă de mere si banane

20 November 2010
Budincă de mere si banane
Ingrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de cocos 1 cană sos Ingrediente…
Read more »

Cozonac la tava cu visine si crema

20 November 2010
Ingrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g…
Read more »

Sarmale de porc moldovenesti

20 November 2010
Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori…
Read more »

Retete de post: Salata de orez

20 November 2010
  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se…
Read more »

Budincă de macaroane cu mere

20 November 2010
Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc.Merele se curăţă de coajă…
Read more »

Ciorba de perisoare

20 November 2010
Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de…
Read more »

Ciorba de purcel cu legume

20 November 2010
Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura cu…
Read more »

Mancare de dovlecei

20 November 2010
  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2

Tarta cu brinza si portocale

20 November 2010
Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un galbenus 1…
Read more »
 

Albă ca Zăpada

20 November 2010
Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de…
Read more »

Friptura de porc in aluat frantuzesc

20 November 2010
Ingrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva 1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi…
Read more »

Retete de post:Salata de conopida

20 November 2010
Retete de post:Salata de conopida
  Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin

20 November 2010
Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin
  Ingrediente:  200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi…
Read more »

Prajitura Raphaelo

20 November 2010
  Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina,…
Read more »

Prăjitură cu nucă

20 November 2010
Prăjitură cu nucă
  Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca   Mod de…
Read more »

Coasta de porc umpluta cu mere

20 November 2010
Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o coasta mai mult lunga decit…
Read more »

Ciuperci umplute cu branza

20 November 2010
Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe…
Read more »

Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati

20 November 2010
Ingrediente: 2 borcanele de ardei mici murati curatati de seminte si taiati in bucatele 8-10 catei de usturoi tocati marunt 1/2 cana de supa de pui 1 lingura de otet…
Read more »

Ciorba radauteana cu verdeata

20 November 2010
Ciorba radauteana cu verdeata
Ciorba radauteana cu verdeata din: pulpe de pui, morcovi, patrunjel, ardei, galbenusuri de ou, smantana, otet, usturoi, verdeata. Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe…
Read more »

Perişoare cu mărar

20 November 2010
  Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 lin­guriţă făină suc de roşii sare   Mod…
Read more »

Chiftelute de ton cu sos

20 November 2010
  Ingrediente:  100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1…
Read more »

Tocănită de hribi cu smantană si ceapa

20 November 2010
O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2…
Read more »

Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru

20 November 2010
Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru
Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru din: gulie, carne slaba tocata, morcovi, ceapa, ardei, suc de rosii, orez, ou, gris, ulei, marar, cimbru, bors. Ingrediente: 1 gulie 300 g…
Read more »

Branzoaica cu afine

20 November 2010
Ingrediente aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un ou. Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu…
Read more »

Castel

20 November 2010
  Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină Ingrediente crema: 2 budinci care se…
Read more »

Carnati de porc

19 November 2010
  Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1…
Read more »

Compot de pere

19 November 2010
Ingrediente: 1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de scorţişoară 2-3 cuişoare   Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi…
Read more »

Şerbet de flori de salcîm

19 November 2010
Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele…
Read more »

Sote de conopidă cu morcovi si telină

19 November 2010
Sote de conopidă cu morcovi si telină
  Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele,…
Read more »

Salata de varza cu ficatei de pasare

19 November 2010
  Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel…
Read more »

Hamburger de vita

19 November 2010
O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt, usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4…
Read more »

Ardei cu branză si roşii

19 November 2010
Ardei cu branză si roşii
  Ingrediente:  2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei  …
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 11(video)

19 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 11(video)Read more »

Salata de orez si ardei gras

19 November 2010
  Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2 cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg. marar sare…
Read more »

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

19 November 2010
Tarte cu fructe de pădure şi frişcă
  Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml lapte…
Read more »

Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

19 November 2010
Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci
  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit.…
Read more »

Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur

19 November 2010
Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur
  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci…
Read more »

Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui

19 November 2010
Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui
  Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă 2 felii de pâine sare 1 le­gătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte  …
Read more »

Sufleu cu mure

19 November 2010
  Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt   Mod…
Read more »

Dovlecei umplut cu branza de vaci

19 November 2010
  Cureţi 4 do­vlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu…
Read more »

Omleta cu dovleac si branza de oaie

19 November 2010
  Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie   Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, raz

Salata de gogosari in bulion

19 November 2010
Salata de gogosari in bulion
Salata de gogosari in bulion din: bulion, otet, ulei, zahar, apa, boabe de mustar, cuisoare, boabe de ienibahar, foaie de dafin, sare. Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml…
Read more »
 

Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor

19 November 2010
Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor
  Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare  Mod de preparare:…
Read more »

Lebar

19 November 2010
  Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate   Mod de…
Read more »

Salata orientala de iarna

19 November 2010
  Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina, morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta…
Read more »

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

19 November 2010
Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr   Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă…
Read more »

Inel cu fructe de padure

19 November 2010
  Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt frunze proaspete de…
Read more »

Turte din susan

19 November 2010
Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz   Mod de…
Read more »

Chec cu fasole verde

19 November 2010
Chec cu fasole verde
  Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200…
Read more »

Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi

19 November 2010
Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi
  Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar…
Read more »

Piure de ardei cu rădăcinoase

19 November 2010
Piure de ardei cu rădăcinoase
  Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2 linguri ulei apa   Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le speli, tai radacinoasele…
Read more »

Peşte cu legume şi sos de vin

19 November 2010
  Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1 ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml…
Read more »

Desert rapid cu prune si budincă de vanilie

19 November 2010
  Ingrediente: 16 prune 1 plic budincă de vanilie 16 biscuiţi cu cacao 1 plic frişcă 700 ml lapte 5 linguri zahăr 1 lin­guriţă scorţişoară măcinată 4 cupe sau castronele…
Read more »

Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui

19 November 2010
Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui
  Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei 250 g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă busuioc tocat…
Read more »

Legume cu piept de pui si foi de dafin

19 November 2010
Legume cu piept de pui si foi de dafin
  Ingrediente: 1 piept de pui 2 mor­covi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lin­gură condiment tip Vegeta…
Read more »

Musaca de paste cu carne

19 November 2010
Musaca de paste cu carne
  Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100…
Read more »

Slanina

19 November 2010
  Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe burta 2 kg sare grunjoasa   Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea groasa de circa…
Read more »

Tort regal

19 November 2010
  Ingrediente blat:  100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg miere  Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana caju crud,1 cana lapte de…
Read more »

Tocana de legume cu ţelină

19 November 2010
Tocana de legume cu ţelină
  Ingrediente: 2 dovlecei 2 vinete 15 ardei graşi 15 gogonele mari 15 cepe mari 3-4 morcovi mari sare 250 g orez 200 ml ulei 2 linguri bulion câteva frunze…
Read more »

Cartofi copţi cu vinete şi usturoi

19 November 2010
Cartofi copţi cu vinete şi usturoi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură…
Read more »

Mancare de bame cu roşii şi ardei

19 November 2010
  Alegi 750 g de bame tinere, le cureţi de codiţe, apoi le fierbi în borş clocotit cu puţină sare sau în care ai pus oţet îndoit cu apă. După…
Read more »

Tort de pere cu cremă de migdale

19 November 2010
  Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 2 linguri zahăr 100 ml apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g…
Read more »

Salata de pui in aspic

19 November 2010
  Ingrediente: 500g piept de pui 300g aspic (preparat din 20g gelatina) 500g cartofi 200g telina 250g mere 200g maioneza 1 lingura mustar 1 salata verde sare piper   Mod…
Read more »

Tarta cu ciocolata

19 November 2010
  Ingrediente: 1 castron fistic 1 castron alune de padure 1 castron curmale fara samburi 1 praf de sare 2 avocado miere 1/2 betisor vanilie optional 100 g de stafide…
Read more »

Prăjitură cu prune

19 November 2010
Prăjitură cu prune
  Ingrediente: 500 g făină 400 g smântână 200 g zahăr 3 ouă 1 praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră     Mod de preparare: Speli…
Read more »

Carnati banateni

19 November 2010
  Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari 5g boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Drob de vinete cu telemea

19 November 2010
  Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1 legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Hora trufelor

19 November 2010
  Ingrediente: 200g stafide brune 150g stafide blonde 200ml vin licoros 100 ml rom 150 g smochine 100g nuci macinate 200g nuca de cocos 400g ciocolata menaj 200g zahar brun…
Read more »

Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval

19 November 2010
Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval
  Ingrediente: 2 gogoşari 4 cartofi 100 g şuncă afumată 4 ouă 150 g smântână 100 g caşcaval 4 roşii 3 linguri ulei unt boia sare piper 1 ceapă mare…
Read more »

Supă cu găluşte din cartofi

19 November 2010
  Ingrediente: 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă) 1 ceapă 2 mor­covi 1 ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ardei Ingrediente găluşte: 3-4 car­tofi potriviţi margarină…
Read more »

Sandvis de omleta cu carne

19 November 2010
  Ingrediente: 400g carne (oaie + porc) 8 oua 50ml lapte 2 rosii 50g unt 1 lingurita busuioc sare piper   Mod de preparare: Carnea taiata potrivit se rumeneste in…
Read more »

Borş cu legume umplute

19 November 2010
Borş cu legume umplute
Ingrediente: 2-3 oase 600 g carne macră 100 g orez 6 ardei graşi (mai mici) 3 dovlecei câteva roşii 2-3 ouă 2-3 cepe 1 lingură ulei 11 borş mărar leuştean…
Read more »

Reteta zilei: Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi

18 November 2010
O reteta delicioasa de gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi din: ceafa de porc, ficatei de pui, sare, piper, salata verde,…
Read more »

Tarte fara foc, cu fructe si seminte

18 November 2010
Ingrediente: blat 1 cana migdale 3 Lg nuca cocos 2 Lg cafea cereale 2-3 picaturi vanilie 3 curmale 1 Lg miere sau dupa

Snitel mexican

18 November 2010
Snitel mexican
Snitel mexican din: pulpa de vitel, ardei iute, kiwi, ceapa, miere, amestec mexican de legume, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare, piper. Poate te intereseaza si: Şniţele de miel cu…
Read more »
 

Salata de ciuperci cu masline

18 November 2010
Salata de ciuperci cu masline
  Ingrediente: 1kg ciuperci 3 linguri ulei 1 lingurita otet 2 linguri bulion 1 leg. patrunjel verde 250g masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb ciupercile în apa…
Read more »

Prajitura cu zahar ars

18 November 2010
  Ingrediente foi: 450g faina 125g unt 75g zahar 100ml smântâna sau iaurt 1 ou 1 lingurita praf de copt un vârf de cutit sare 1 lingurita coaja rasa de…
Read more »

Prajitura cu piersici

18 November 2010
Prajitura cu piersici
  Ingrediente: 6 oua 300g zahar 200ml smântâna 250g faina 1 lingurita praf de copt 800g piersici un vârf de lingurita sare 1 lingura esenta de rom 50g nuci 1…
Read more »

Jeleu de coarne

18 November 2010
  Ingrediente: 1kg coarne 250g zahar   Mod de preparare: Se aleg coarne bine coapte si se pun la fiert cu putina apa. Cand s-au fiert, se trec prin sita.…
Read more »

Tort Tiramisu

18 November 2010
  Ingrediente: 750g piscoturi de sampanie 200ml cafea rece 3 oua 500g brânza mascarpone 150g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita cacao 1 lingurita coaja rasa de…
Read more »

Compot de prune

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg prune 0,5 l apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de vanilie baton   Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul şi…
Read more »

Friptura de vita la cuptor

18 November 2010
  Ingrediente: 800g carne de vita 150ml ulei 2 fire mari de praz 2 cepe 4 morcovi 200g conopida 250g fasole verde 2 linguri bulion de tomate 250ml vin rosu…
Read more »

Gem de mure

18 November 2010
  Ingrediente: 3 kg de mure 1 kg de zahar   Mod de preparare: Se alege murea, se curata, se asaza într-un vas împreuna cu zaharul, în straturi alternative (un…
Read more »

Stelute cu ciocolata

18 November 2010
  Ingrediente: 3 albusuri 140 g zahar pudra 160 g migdale sau alune 50 g ciocolata cu lapte sau de menaj  40-60 g faina glazura de ciocolata marmelada    Mod…
Read more »

Salata verde cu smantana

18 November 2010
  Ingrediente: 2 capatâni mari de salata 4 linguri de smântâna 1 lingura zeama de lamâie 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata si se…
Read more »

Vacuta cu rosii

18 November 2010
  Ingrediente: 4 felii groase de muschi de vita 2 linguri unt 2 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingura oregano 500g rosii în bulion sare piper  …
Read more »

Crap umplut cu ciuperci

18 November 2010
Crap umplut cu ciuperci
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 leg. Patrunjel 500g rosii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Şerbet de migdale

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 lin­guri miez de migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare   Mod de preparare: Se spală…
Read more »

Prajitura de banane cu glazura de kiwi

18 November 2010
  Ingrediente: 3 banane (600g) 125g unt 150g zahar 1 lingurita mirodenii (scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir) 2 oua 225g faina 1/2 lingurita bicarbonat 120ml smântâna 60ml lapte  Ingrediente glazura: 250g…
Read more »

Marmeladă de zmeură

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg zmeură 750 g zahăr pisat   Mod de preparare: Se curăţă zmeura şi se dă prin sită, se amestecă cu zahărul şi se pune la fiert la…
Read more »

Prajitura cu migdale sau nuci

18 November 2010
  Ingrediente: 180g unt 8 oua 180g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 200g ciocolata menaj 250g migdale sau nuci Pentru ornat: 100g dulceata de coacaze, 100g ciocolata menaj, 150g…
Read more »

Ceapa umpluta ca la Caransebes

18 November 2010
  Ingrediente: 8 cepe mari 100g miez de nuca 100g masline 4 felii pâine 1 lingura faina 1 lingura zahar 100ml ulei 100g smântâna 100ml lapte 2 linguri pasta de…
Read more »

Tocanita de vita cu sos de mirodenii

18 November 2010
  Ingrediente: 800g carne de vita 2 cepe 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de tomate 5 catei de usturoi un vârf de cutit scortisoara macinata fin 1…
Read more »

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară

18 November 2010
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
  Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr vanilat sare Ingrediente sirop: 6 linguri…
Read more »

Papanasi de Bucovina

18 November 2010
  Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3 linguri gris  …
Read more »

Fileu de salau cu sos de vin

18 November 2010
  Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1 galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Muraturi asortate iraniene

18 November 2010
Muraturi asortate iraniene
Muraturi asortate iraniene din: castraveti, varza, conopida, morcovi, rosii, hrean, fasole verde, ardei iute, radacina de leustean, vinete, marar, patrunjel, menta, busuioc, gogonele, usturoi, ardei gras, foi de dafin, boabe…
Read more »

Cartofi umpluti cu ciuperci

18 November 2010
Cartofi umpluti cu ciuperci
  Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg. marar verde sare piper…
Read more »

Tartă de nuci cu fructe

18 November 2010
  Ingrediente: 200 gr banane  50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele şi nuca le pisaţi bine…
Read more »

Înghetata cu urda

18 November 2010
  Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1…
Read more »

Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata…
Read more »

Supa de morcovi

18 November 2010
Supa de morcovi
  Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4 rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de dafin 1…
Read more »

Tocanita de burta

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper   Mod de preparare: Se spala bine burta, se pune…
Read more »

Tocana de vitel cu paste

18 November 2010
  Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2 catei de usturoi…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 10 (video)

18 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 10 (video)Read more »

Coacaze în suc propriu cu miere

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere   Mod de preparare: Se curata coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu se…
Read more »

Inghetata de capsuni fara lactate sau oua

18 November 2010
Inghetata de capsuni fara lactate sau oua
  Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2 cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1

Salam de biscuiti

18 November 2010
Ingrediente: 200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1 pumn  caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate 100g cocos ras…
Read more »
 

Supa gulas

18 November 2010
  Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1…
Read more »

Compot de agrise

18 November 2010
  Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă   Mod de preparare: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem…
Read more »

Peltea de struguri cu gutui

18 November 2010
  Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar   Mod de preparare: Se aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga pe o sita…
Read more »

Supă de limbă şi conopidă

18 November 2010
Supă de limbă şi conopidă
  Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 mor­cov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Speli bine carnea şi…
Read more »

Prajitura cu miere de albine

18 November 2010
  Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom  …
Read more »

Rasol cu sos unguresc

18 November 2010
  Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe   Mod…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)

18 November 2010
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)
  Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1 cocktail stick   Cum se…
Read more »

Crema de vanilie

18 November 2010
  Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao…
Read more »

Puns de portocale

18 November 2010
Puns de portocale
  Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr   2 albuşuri 1 ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb)   Mod de preparare: Tăiem…
Read more »

Salata de heringi cu legume

18 November 2010
  Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii…
Read more »

Marmeladă de caise

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg caise coapte 400 g zahăr   Mod de preparare: Se spală caisele şi se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi…
Read more »

Supa de gulii cu usturoi

18 November 2010
  Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curata ceapa si se…
Read more »

Tort raw de ciocolata si portocale

18 November 2010
Tort raw de ciocolata si portocale
  Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie Ingrediente…
Read more »

Tort fara foc de mango

18 November 2010
Desert_6
Tort fara foc de mango Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci crude 4 curmale 2 Lg cacao ori cafea de cereale     Ingrediente…
Read more »

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă

18 November 2010
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
  Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Tarta cu crema de unt de alune

18 November 2010
Ingrediente : 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale  2 linguri miere coaja de portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana…
Read more »

Snitel imperial

18 November 2010
  Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet  300ml ulei sare piper  …
Read more »

Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde

18 November 2010
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
  Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu cremă de cafea şi rom

18 November 2010
Prajitura_cu_crema_de_cafea_si_rom
O reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom.…
Read more »

Salată de varză roşie cu pastramă de pui

18 November 2010
Salata_de_varza_rosie_cu_pastrama_de_pui
Salată de varză roşie cu pastramă de pui din: varza rosie, pastrama de pui, ceapa, ardei rgas, rosie, boabe de porumb fiert, masline, verdeata, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:…
Read more »

Salata cu dovlecei

18 November 2010
Salata cu dovlecei
  Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi sare piper   Mod de…
Read more »

Pateu de broccoli

18 November 2010
Pateu de broccoli
  Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere 100g orez sare piper…
Read more »

Coltunasi bucovineni

18 November 2010
  Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare   Mod de…
Read more »

Pulpa impanata de vitel

18 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate 30g faina 2 cepe…
Read more »

Tortul Carnavalului de la Venetia

18 November 2010
  Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6…
Read more »

Salata Boeuf

18 November 2010
  Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Supa dietetica de fasole verde

18 November 2010
  Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare   Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit…
Read more »

Souvlaki

18 November 2010
  Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt patrunjel rozmarin sare piper boia   Mod de preparare: Carnea se taie in bucati, se condimenteaza…
Read more »

Toba

18 November 2010
  Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap…
Read more »

Gogosari in otet caramelizat

18 November 2010
  Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru   Mod de preparare: Spala bine gogosarii, taie-i…
Read more »

Clatite de cacao cu smantana si mango

18 November 2010
O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama…
Read more »

Salata cu peste

18 November 2010
  Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vege

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu