luni, 20 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 21

Retete culinare cu poze 

Pateu de iepure II

  Ingrediente: iepure carne de viţel sau porc ceapă sare piper unt coniac aspic   Mod de preparare: Se alege carnea de pe oase. La un iepure se adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc tăiată în bucăţi. Se pune toată carnea la prăjit cu ceapă (cit jumătate din cantitatea de carne). După […]

Rată cu măsline

  Ingrediente: 1 kg raţă 50 g făină 150 g ulei 1/2 lămaie 1 foaie de dafin 150 g măsline 100 g bulion 100 g vin 1/2 fir cimbru piper sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine raţa, se scot intestinele, se sărează şi se pune în tavă. Se dă la […]
 

Piftie de curcan

  Ingrediente: curcan sare ceapă morcov ţelină ouă gelatină pătrun­jel verde usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se taie un curcan de circa 5 kg. Se curăţă, se spintecă, se spală bine şi se pune intr-o oală cu apă rece. Se lasă pe foc pînă cînd este aproape să dea în fiert şi s-a ridicat […]

Piept de curcan în aspic

  Ingrediente: curcan sare ou sau castraveciori acri şi gogoşari aspic   Mod de preparare: Se frige curcanul, se lasă să se răcească, apoi se taie pieptul şi carnea de pe pulpe în felii subţiri şi se aşază pe un platou. Se decorează cu ou răscopt sau cu castraveciori acri şi gogoşari roşii, se glasează […]
 

Blat alb

  Ingrediente: 5 ouă 100 g zahăr 150 g făină Mod de preparare: Se freacă bine gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr, pînă devin ca o cremă spumoasă. Separat se bat albu­şurile, adăugind treptat restul de zahăr. Se toarnă albuşul peste gălbenuşurile frecate, amestecînd uşor de sus în jos, ca să nu cadă albuşurile. […]

Şarlotă

  Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 g lapte 6 g gelatină 20 g cacao 300 g frişcă 1 pacheţel zahăr vanilat 40 g rom 40 g zahăr pudră Garnitură: 100 g frişcă 100 g fructe confiate   Mod de preparare: Se amestecă bine cu telul ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc […]
 

Supă simplă de spanac

  Ingrediente: 750 g frunze de spanac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 l apă caldă sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert în apă cu sare timp de 3 minute. Il strecori şi-l tai mărunt. Ceapa şi usturoiul tă­iate mărunt le căleşti în ulei. Peste […]

Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată

  Ingrediente: 4 salate (sau 2-3 mâini de lăptuci) circa 150 g costiţă afumată sau şuncă afumată 2 linguri făină 1 ceapă 3 ouă sare şi piper după gust condimente puţin oţet 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Frunzele de salată le speli bine, le tai şi le pui la fiert în 2 l […]
 

Umplutură de mac

  Ingrediente: 200 g mac 200 g zahăr 50 g pesmet 50 g stafide scor­ţişoară coajă de lămîie   Mod de preparare: Se opăreşte macul, se scurge de apă, apoi se freacă într-un castron; pînă devine ca o cremă albicioasă. Se adaugă puţin pesmet alb, stafide, scorţişoară, coajă de lămîie după gust apoi zahărul sub […]

Marţipan

  Ingrediente: 1 kg şerbet de vanilie 500 g nuci (miez) coajă de la o lămîie sau 2 g esenţă de migdale zahăr pudră glazură   Mod de preparare: Se pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi date prin maşină. Se frămîntă bine pînă se obţine o pastă. In timpul […]
 

Chec fără grăsime

  Ingrediente: 120 g făină 150 g zahăr 5 ouă 100 g nuci 100 g rahat lămîie zahăr vanilat   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr. Se adaugă lămîia dată prin râzătoare (coaja şi miezul). Separat se bat bine albuşurile adăugind treptat restul de zahăr. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se […]

Supă de spanac, urzici si salată

  Ingrediente: 300 g spanac o mână de urzici 1 salată 1 ceapă unt sau margarină condimente sare piper 80 g smântână crutoane de pâine 2-3 ouă   Mod de preparare: Spanacul îl speli şi îl tai mărunt împreună cu urzicile şi salata. Apoi toci mărunt ceapa şi o căleşti în unt sau margarină până […]
 

Cafea la gheata

  Ingrediente: 25 g cafea 50 g cicoare 400 g zahăr 2,5 kg apă   Mod de preparare: Se fierbe circa 5 min cafeaua naturală împreună cu cicoarea şi cu 1/4 din cantitatea de apă. Se strecoară şi se adaugă zahărul şi restul de apă. Se amestecă continuu pentru a se dizolva zahărul. Se strecoară […]

Ingheţată de vanilie

  Ingrediente: 1 kg lapte 6 ouă 350 g zahăr 1/2 baton vanilie   Mod de preparare: Se dă laptele în clocot, se adaugă zahărul şi vanilia şi se lasă să fiarbă bine. Separat se bat într-un vas ouăle întregi. Se toarnă treptat laptele fierbinte peste ouă, bătînd continuu cu telul. Se mai pune puţin […]
 

Sos de vanilie

  Ingrediente: 350 g lapte 60 g zahăr 1 ou 60 g amidon 5 g rom 1 pacheţel zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămîie rasă   Mod de preparare: Se amestecă bine într-un vas laptele, zahărul, oul, amidonul, zahărul vanilat, romul şi coaja de lămîie. Se lasă să fiarbă 15 min.   Pofta buna!

Prăjitură Albă ca zăpada

  Blatul: 200 g zahăr 100 g ulei 60 g lapte 2 ouă 1 linguriţă de amoniac 1 lingură de oţet 500 g făină 10 g sare Cremă: 300 g unt 240 g zahăr pudră 300 g lapte 60 g făină 3 lămai 50 g zahăr pudră — pentru presărat   Mod de preparare: Se […]
 

Umplutură de mere I

Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr coajă de lămîie scorţişoară vanilie   Mod de preparare: Se aleg mere acrişoare, se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pun la foc împreună cu zahărul şi puţină apă, într-o crăticioară smălţuită. Se lasă să fiarbă pînă scad şi se leagă puţin. Se adaugă […]

Cum se prepara Cocktail Eden (video)

  Ingrediente: 50 ml Pisco brandy 25 ml apricot liqueur 50 ml orange juice 5 ml lime juice Ice cubes Crushed ice 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 chopping board 1 knife 1 teaspoon 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass 1 short straw
 

Curcan in aspic

  Ingrediente: curcan sare aspic pîine legume   Mod de preparare: Se frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc. Se taie pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte subţire şi […]

Bavarez de caise

  Ingrediente: 250 g caise 200 g zahăr 12 g gelatină 300 g frişcă   Mod de preparare: Se aleg caise foarte coapte şi se dau prin sită. Se pun să fiarbă cu zahărul pînă se obţine o marmeladă. Se ia de pe foc şi se adaugă gelatina (muiată, în apă rece). Se adaugă frişcă […]
 

Pui cu ardei copti

  Ingrediente: 2 copane de pui 4-5 ardei capia copţi 150-200 g pastă de tomate usturoi ulei 1/2 pahar vin alb condimente   Mod de preparare: Copanele spălate şi tăiate le pui la prăjit în ulei, cu o ceşcuţă de apă. Când apa s-a evaporat, laşi carnea să prindă culoare, adaugi vinul, după care pui […]

Chiftele de pasăre

  Ingrediente: 300 g carne de pasăre 50 g ceapă 100 g franzelă 1/2 legătură verdeaţă sare piper 1 ou ulei   Mod de preparare: Carnea de pasăre, curăţată de pe oase sau rămasă de la alte preparate, se amestecă cu ceapă tăiată mărunt şi că­lită, pîinea muiată în apă rece şi scursă bine, 1/2 […]
 

Tocăniţă de primăvară

  Ingrediente: o bucată de carne de porc (cam 600-700 g) 5-6 legături ceapă verde 2-3 legături ustu­roi verde 1 legătură mărar 1 pahar ulei (cam 100 ml) sare după gust Pentru sos: 2-3 linguri făină 1/2 pahar de ulei zeama de la zarzavat şi carne 1/2 linguriţă boia de ardei 1 lin­guriţă oţet 3-4 […]

Borş de lobodă, ştevie si salată verde

  Ingrediente: 5-6 legături de lobodă roşie 5-6 de ştevie 1 salată 2 legături ceapă verde 1 lin­gură orez 1 l de borş clocotit în prea­labil leuştean şi pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Toci mărunt zarzavaturile bine spălate şi le pui la fiert într-un litru de apă, o dată cu orezul spălat. După […]
 
Desert_7

Fondant (şerbet)

Fondant din: zahar, apa, glucoza. Poate te intereseaza si: Sorbet de visine cu ghimbir si menta Sorbet de zmeura Sorbet multicolor Sorbet gustos de lamaie Sorbet de banane caramelizate   Ingrediente: 500 g zahăr 500 g apă 100 g glucoză sau 1 lingură de oţet           Mod de preparare: Se pune […]

Pişcoturi pentru şampanie

Ingrediente: 250 g făină 8 ouă 250 g zahăr zahăr pudră pentru presărat   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3 din cantitatea de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşuri, amestecînd uşor, apoi se adaugă treptat făina. Se îmbracă o tavă cu […]
 
 

Supă de mazare cu găluşte din făină

O reteta de supa de mazare cu galuste din faina din: mazare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare si condimente. Ingrediente: 250 g mazăre 1 ceapă mijlocie 1 morcov mai mare sau 2 mai mici 1 pătrunjel 1 păstârnac şi 1 ţelină (cu tot cu frunze) ulei sare şi condimente după gust.   Mod […]

Nuga

  Ingrediente: 4 albuşuri 300 g zahăr fructe confiate (după gust) foi de tort 250 g glucoză 400 g nuci 1 pacheţel zahăr va­nilat   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu 1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă se obţine un fondant tare. […]
 

Nugatină

  Ingrediente: 80 g făină 150 g zahăr 5 ouă 150 g nuci 1 pacheţel zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas nucile tăiate cu cuţitul, zahărul şi ouăle. Această compoziţie se încălzeşte bine la foc, amestecînd continuu. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se adaugă (amestecînd […]

Bezele

  Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat ulei făină frişcă sau cremă de cacao   Mod de preparare: Se bat bine albuşurile, adăugind treptat zahărul. Se adaugă zahărul vanilat, amestecînd uşor. Cu ajutorul unui cornet se toarnă compoziţia pe o tavă unsă cu ulei şi pre­sărată cu făina, grămăjoare rotunde sau […]
 

Ciorbă de lobodă

  Alegi şi speli bine 3 legături de lobodă, opăreşti frunzele fără codiţă timp de câteva minute în apă clocotită, le strecori şi le toci mărunt. Tai mărunt o legătură de ceapă verde, o căleşti în tigaie cu puţin ulei şi adaugi loboda, puţin usturoi (facultativ) şi amesteci. Apoi într-o oală pui 2 l de […]

Indiene

  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri de zahăr 5 linguri făină cremă de cacao sirop glazură   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşurile frecate, amestecînd încet cu o lopăţică sau cu o lingură […]

Prăjitură Japoneză

  Ingrediente blat: 140 g unt 140 g zahăr pudră 140 g nucă măcinată 4 ouă 100 g făină un vârf de cuţit de bicarbonat 1 plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 70 g unt 70 g zahăr pudră 2 linguriţe cacao 50 ml rom 100 g nucă prăjită şi măcinată   Mod de preparare blat: […]
Linzer_londonez

Linzer londonez

Linzer londonez din: faina, unt, zahar pudra, vanilie, galbenusuri, praf de copt, albusuri, nuca, gem de prune. Ingrediente: 200 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 praf vanilie 2-3 gălbe­nuşuri 1/2 pliculeţ praf de copt Pentru ornat şi gla­zură ai nevoie de: 2-3 albuşuri 200 g zahăr 200 g nucă măcinată 1/2 […]
 

Prăjitură cu vişine

  Ingrediente: 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă făină cît cuprinde 1 pacheţel zahăr vanilat 1 vîrf de cuţit bicarbonat vişine Crema: 2 ouă 80 g zahăr 100 g sinîntînă   Mod de preparare: Untul topit se freacă cu ouăle şi zahărul, pînă se ob­ţine o pastă spumoasă. Se adaugă bicarbonatul şi zahărul […]

Cozonac cu nuca si cacao

  Ingrediente: 1 kg făină 500 ml lapte 350 g zahăr 7 gălbenuşuri 50 g drojdie 100 g unt topit 100 ml ulei 1 esenţă de vanilie sare Pentru umplutură ai nevoie de: 7 albuşuri 4-5 linguri de zahăr 250 g nucă 1 esenţă de rom 3- 4 linguri de cacao   Mod de preparare: […]
 

Turtă dulce poloneză

  Ingrediente: 900 g făină 100 g zahăr 750 g miere 5 ouă 250 g nuci (miez) 150 g smochine nucşoară rasă 5 cuişoare 2 g scorţişoară 1 g bicarbonat 300 g ulei   Mod de preparare: Se încălzeşte mierea. Se bat pe baie de apă ouăle întregi cu zahărul. Se adaugă mierea, uleiul, bicarbonatul, […]
 

Cozonac Trandafir

  Ingrediente: 1/2 kg făină 3 ouă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 50 g stafide (opţional) 2 sticluţe esenţă de rom Pentru sirop ai nevoie de: 1 pahar de lapte 2 linguri de zahăr   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de […]

Ruladă cu piure de castane

  Ingrediente: 1 borcan piure de castane 200 g nuci 100 g biscuiţi raşi 1 pachet unt zahăr după gust cacao esenţă de rom 200 g frişcă   Mod de preparare: Amesteci piureul de castane cu nu­cile zdrobite, biscuiţii raşi şi cacaua. Frămânţi compoziţia cu mâna şi o întinzi pe o foaie de celofan. Separat, […]
 

Turtă dulce

  Ingrediente: 750 g făină 200 g zahăr 500 g miere 7 ouă 200 g ulei virf de cuţit bicarbonat 300 g nuci 100 g rahat 50 g rom 1/4 linguriţă scorţişoară 1/4 nucşoară rasă 3 cuişoare coaja de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se încălzeşte bine mierea, apoi se lasă să se […]

Chec

Ingrediente: 125 g făină 50 g unt 2 ouă 70 g zahăr zahăr vanilat 100 g fructe confiate 100 g stafide   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu 2/3din cantitatea de zahăr şi cu întreaga cantitate de unt. Se amestecă cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Se adaugă treptat făina, fructele confiate […]
 

Purcel umplut

  Ingrediente: 1 purcel 500 g ceapă 1 Kg carne de viţel 200 g franzelă 2 ouă sare piper ulei pentru uns   Mod de preparare: Se alege un purcel mic care se curăţă şi se spală. Se scot cu atenţie oasele ca să nu se rupă şoriciul si apoi se umple cu următoarea umplutură. […]

Medalion de pasăre

  Ingrediente: pasăre sos alb unt coniac sare piper aspic salată a la rus maioneză   Mod de preparare: Se fierbe pasărea, se curăţă carnea de pe oase şi se trece prin maşina de tocat. Separat se prepară un sos alb şi unt spumos şi se adaugă cîte puţin din tocătură, amestecind bine continuu. La […]
 

Cremşnit (plăcintă cu cremă de vanilie)

  Ingrediente: 250 g făină 250 g unt (margarina) 1/2 pahar apă 1 lin­guriţă oţet 9° puţină sare cremă de va­nilie zahăr vanilat sau fondant alb   Mod de preparare: Se prepară aluatul şi se împarte în două părţi din care se întind pe planşeta presărată cu făină două foi groase de 1/2 cm, de […]

Prepeliţe

  Ingrediente: prepeliţe sare slănină ulei aspic sau paine unt   Mod de preparare: Se curăţă prepeliţele de pene, se scot măruntaiele, se spală şi se şterg bine cu un şervet curat. Se sărează, pieptul se înfăşoară în felii de slănină, iar picioarele se prind în scobitori, ca să nu-şi piardă forma. Se pun la […]
 

Fazan fript

  Ingrediente: fazan foi de viţă slănină ulei sare   Mod de preparare: Fazanul se ţine în penaj 5—8 zile, apoi se curăţă, se înveleşte în foi de viţă şi slănină tăiată în felii foarte subţiri, care se leagă cu o sfoară subţire ca să nu cadă. Se înăbuşe în ulei într-un vas acoperit. Vînatul […]

Săculeţi de carne umpluţi cu ciuperci

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ciuperci proaspete 1 morcov 50 g măsline 2 cepe 150 g costiţă sare piper 1 ceşcuţă de ulei 1 cană de vin alb sec   Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţele şi o baţi întinzând-o ca pen­tru acest preparat. O presari cu sare şi […]
 

Pateu de iepure

  Ingrediente: iepure carne de viţel sau de porc slănină coniac piper sare aspic   Mod de preparare: Se scot şi se pun deoparte muşchiuleţii de la un iepure. Se curăţă apoi toată carnea de pe oase. La un iepure se adaugă 1 kg carne de viţel sau de porc. Se dă totul de două […]

Marinarea vinatului

Marinarea vinatului din: otet, vin, apa, boabe de piper, foi de dafin, morcov, telina, ceapa, usturoi, cimbru, sare. Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat Ingrediente: 800 g oţet 200 g vin 500 g apă 10 boabe piper 2 foi de dafin 1 morcov 1 ţelină 2 cepe 1 căpăţînă de usturoi cimbru sare   […]
 

Ficat de gască în aspic

  Ingrediente: ficat de pasăre lapte, grăsime de pasăre untură vin foaie de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic zahăr vin Mod de preparare: Se curăţă ficatul de fiere şi de părţile pătate de fiere, apoi se ţine cîteva ore în lapte dulce amestecat cu gheaţă. Se scoate din lapte şi se pune la […]

Curcan umplut

  Ingrediente: curcan pateu de ficat de gîscă aspic sare paine   Mod de preparare: Se alege un curcan mare cu pieptul plin, care se sărează, se frige la cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie apoi pieptul în felii subţiri, se scoate coşul piep­tului şi se umple golul cu pateu de ficat […]
 

Roşii umplute cu ton

Ingrediente: 8 roşii 2 cutii de ton maioneză dintr-un ou 250 g brânză de vaci 2 ouă răs­coapte 2 castraveţi acri şi mici 1 salată verde 1 legă­tură de pătrunjel verde sare piper după gust pat de salată verde tăiată fâşii foarte subţiri. Mod de preparare: Pui ouăle la fiert şi între timp cureţi castraveţii […]

Cum se prepara Cocktail Bitchin (video)

  Ingrediente: 15 ml melon liqueur 15 ml Triple sec 15 ml peach liqueur juice of half a lemon 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 chopping board 1 squeezer   Cum se prepara Cocktail Bitchin
 

Cotlet de pasăre pane

  Ingrediente: pasăre sare piper făină ouă pesmet ulei salată de andive   Mod de preparare: Se taie picioarele de pasăre in formă de cotlete. Se bat puţin aceste cotlete cu ciocanul de came. Se sărează şi se piperează puţin, se dau prin făină, ou şi pesmet alb. Se prăjesc în ulei bine încins, ţinînd […]

Pasare cu sos alb

  Ingrediente: gaină sos alb sare aspic legume   Mod de preparare: Se ia o găină, se curăţă, se spală, şi se leagă în aşa fel ca să-şi păstreze forma, apoi se pune la fiert în apă cu sare. După ce este gata se scoate din zeamă se lasă să se răcească, şi se pune […]
 

Piept de pasăre în aspic pe salată a la rus

  Ingrediente: piept de pasăre sos alb salată a la rus aspic măr   Mod de preparare: Se fierb cîteva bucăţi de piept de pasăre, apoi se curăţă cu atenţie carnea de pe oase şi se îndepărtează pielea. Se taie în felii mai mici cu bucăţi de carne scoase de pe restul oaselor. Se glasează […]

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme

  Ingrediente: 13 linguri apă minerală 13 linguri zahăr 13 linguri ulei 1,5 plic de amo­niu pentru prăjituri 1 vârf de cuţit de sare fină Pentru crema albă ai nevoie de: 1 cană lapte 4 linguri făină 1 lingură unt 1 ou un praf de sare Pentru crema cacao ai nevoie de: 1 cană lapte […]
 

Carnaţi olteneşti

  Ingrediente: carne de porc sare piper usturoi ardei iute   Mod de preparare: Se prepară numai din carne de porc care se toacă cu satirul. Se adaugă sare, piper, usturoi şi ardei iute după gust. Se frămîntă bine şi se adaugă apă după nevoie. Cu acest ames­tec se umplu intestinele subţiri de porc. Aceşti […]

Jumări

  Ingrediente: slănină sare ceapă (facultativ)   Mod de preparare: Pentru a fi servite ca aperitiv, jumările trebuie pre­parate în felul următor. Se aleg părţile de slănină subţire şi cu intercalaţii de carne (fără şorici). Se taie în bucăţi lungi de 3 cm şi late de 2 cm, care se pun într-o tigaie şi se […]
 
Ficat_de_porc_prajit

Ficat de porc prăjit

Ficat de porc prăjit din: ficat de porc, ulei, sare, piper, ceapa. Ingrediente: ficat dc porc ulei sare piper ceapă (facultativ)   Mod de preparare: Pentru a obţine un ficat fraged şi gustos, se recomandă să fie tăiat în felii cît inai subţiri, apoi pus în apă rece şi lă­sat pe foc cît să formeze […]

Friptură asortată în aspic

  Ingrediente: Muşchi de porc şi de vacă limbă afumată aspic sare   Mod de preparare: Se frige carnea de porc (fricando sau muşchi) şi muşchi de vacă, după ce au fost date cu sare. Apoi se sărează şi se fierbe limbă afumată şi după ce a fost lăsată să se răcească, se laie în […]
 

Ciocănele de pui cu garnitură de frigărui dietetice de legume

  Ingrediente: ciocănele în funcţie de câte persoane ai la masă o lingură făină o lingură unt sos de ardei capia, dar mai dulce 2 morcovi 2 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de praz   Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi pârleşti la flacăra aragazului carnea şi apoi o pui la fiert […]

Galantină de purcel

Galantină de purcel din: purcel, carne de vitel, slanina, oua, sare, piper, nucsoara, castraveciori, cabanos si foi de dafin. Ingrediente: purcel carne de viţel slănină ouă sare piper nucşoară castraveciori cabanos foi de dafin   Mod de preparare: Se curăţă purcelul, se spintecă pe burtă de la cap la coadă, se taie picioarele de la […]

Purcel de lapte la tava

Purcel de lapte la tava din: purcel de lapte, lamaie, sare. Poate te intereseaza si: Pulpă de porc la tavă cu ardei gras si ceapa Pulpă de porc la tavă cu slanina, usturoi si salvie Porc la tavă Friptura de porc la tava Pulpa de porc la tava cu usturoi si ciuperci   Ingrediente: Purcel […]

Muschiuleţ umplut

  Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc (sau vită, după gust) 100 g slăninuţă tă­iată bastonaşe 2 morcovi tăiat bastonaşe pe lungimea lui câţva căţei de usturoi sare piper cimbru măgheran boia de ardei iute sau dulce, după gust   Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să semene cu o foaie de […]
 

Carnati

  Ingrediente: 2 kg piept de porc 2 kg pulpă de vită 1 kg carne de oaie (pulpă) 500 g slă­nină afumată 400 g usturoi 5 linguri boia de ardei dulce 1 lingură boia iute 1,5 l apă minerală 1 lin­guriţă bicarbonat cimbru sare piper maţe (10 m)   Mod de preparare: Toci toată carnea […]

Pateu de ficat de porc

  Ingrediente: 400 g ficat 300 g unt sau untură 50 g coniac 2 g piper 200 g ceapă 150 g aspic sare   Mod de preparare: Se curăţă ficatul de pieliţă, se opăreşte, se spală, se scurge de apă, se taie bucăţi şi se pune să fiarbă înăbuşit (să se brezeze) cu puţină grăsime […]
 

Rulou de şuncă in aspic

  Ingrediente: 250 g şuncă 150 g aspic 100 g maioneză 750 g salată a la rus 1/2 gogoşar în oţet 1 castravecior în oţet   Mod de preparare: Se pregăteşte un postament de salată. Se taie felii foarte subţiri de şuncă. Pe fiecare felie se pune puţină sa­lată şi se formează rulouri, care se […]

Musă de şuncă

  Ingrediente: 350 g şuncă 250 g unt 250 g aspic 25 g coniac 50 g frişcă 2,5 g piper sare culoare roşie   Mod de preparare: Se curăţă şunca de toată grăsimea, se taie carnea ră­masă în bucăţi mici şi se trece de două ori prin maşina de tocat (a doua oară prin sita […]
 

Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video)

  Ingrediente: 150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp sugar (or a sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1 knife 1 chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle

Supa de zarzavat

  Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1/2 ţelină, ceapă 1/2 cutie de mazăre sare verdeaţă după gust (pătrunjel, leuştean, ţelină) 2 litri de supă de pasăre ulei puţină fidea   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile, le tai ron­dele subţiri şi le căleşti 2-3 minute în puţin ulei şi o lingură de […]
 

Parjoale de zarzavat

  Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 3 cepe 3 cartofi 50 g unt 3 felii de pâine 100 ml lapte 4 ouă verdeaţă sare piper pesmet făină ulei   Mod de preparare: Cureţi, speli şi pui la fiert morcovul, pătrunjelul, ţelina şi o ceapă. După ce au fiert timp de 10 […]

Cornulete de post

  Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 150 ml ulei 1 cubuleţ drojdie 1 linguriţă rasă de sare 2 linguri zahăr 2-3 cuburi rahat sau marmeladă   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, drojdia sfărâmată, uleiul şi apa. Frămânţi aluatul câteva minute, îl acoperi şi îl laşi să crească o jumătate de […]
 

Sarmale in foi de varza cu pipinci

  Ingrediente: 300 g orez 200 g pipinci (sau hribi) conservaţi 2 linguri pastă de tomate 50 ml ulei 1/2 legătură pătrunjel 1/2 legătură mărar 2-3 căţei de usturoi varză acră piper sare   Mod de preparare: Desfaci foile de varză şi le speli în mai multe ape. Pipincii îi speli şi îi scurgi bine […]

Castraveti murati umpluti

  Ingrediente: 8-10 castraveţi muraţi (potriviţi ca mărime) 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre 5 g piper 1 lingură făină 100 ml ulei 1 cană suc de roşii sare după gust   Mod de preparare: Tai castraveţii în două, pe lat. Ii scobeşti de partea cu seminţe, îi clăteşti şi îi pui la scurs […]
 

Tort de biscuiti cu mere

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi simpli 1 kg mere 2 plicuri praf budincă de vanilie 1 cană zahăr scorţişoară esenţă de rom frişcă pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâmburi, le tai în patru şi le pui la fiert în apă cu zahăr. După ce au fiert, le scurgi de […]

Cotoroage – racituri

  Ingrediente: partea de jos a picioarelor capul o căpăţână de usturoi boabe de piper sare 3 foi de dafin boia dulce   Mod de preparare: Pui la fiert în apă rece cu sare picioarele şi capul (bine curăţate) şi laşi să fiarbă până ce carnea se desprinde de pe oase. In acest moment torni […]
 

Rulada de sorici la saramura

  Tai şoriciul fâşii subţiri de 10-20 cm, le rulezi foarte bine şi le legi strâns cu aţă. Separat, faci o saramură de apă cu sare – la 1 kg de apă pui 2-3 linguri de sare, 3-4 boabe de piper, 3-4 frunze de dafin şi o torni (când s-a răcit) într-un bor­can de sticlă […]

Carnati de casa – trandafir

  Ingrediente: 5 kg carne cu grăsime 5-6 căpăţâni de usturoi pisate 1 ceaşcă de cimbru piper boabe sau măcinate ardei iute sau boia de ardei după gust (opţional) sare după gust condi­mente pentru cârnaţi după gust 10 m de maţe   Mod de preparare: Fixezi maşina de tocat, toci carnea, o amesteci cu toate […]
 

Carnati cu lamaie

  Toci 2,5 kg carne de porc împănată cu grăsime – o treci de două ori prin maşina de tocat. Apoi o amesteci cu sare şi piper după gust şi coaja rasă de la 2 lămâi. Adaugi un pahar cu lapte şi frămânţi bine carnea. Umpli maţe subţiri de porc. Ii mănânci proaspeţi, dar şi […]

Cap şi picioare de viţel în sos vinegretă

  Ingrediente:  cap şi picioare de viţel sare ceapă morcov ţelină praz piper sos vinegretă   Mod de preparare: Se curăţă capul (se scoate creierul) şi picioarele de vi­ţel, se opăresc, se spală cu apă rece şi se pun la fiert împre­ună cu sare, o ceapă, un morcov şi o ţelină. După ce au dat […]
 

Lebăr

  Ingrediente: ficat plămâni splină carne şi guşa porcului plus condimente (piper, cimbru, sare)   Mod de preparare: Le fierb pe toate, le las la răcit, apoi le dau prin maşina de tocat. Adaug condi­mentele, omogenizez bine, după care umplu maţele groase drepte. Le pun la rece sub o greutate ca să iasă puţin presate. […]
 

Nucă de viţel, caucaziană

  Ingrediente: carne de viţel pateu de ficat sos brun ciuperci gogo­şari măsline aspic castraveciori sare   Mod de preparare: Se frige o nucă (sau fricando) de viţel. După ce s-a fript şi s-a răcit bine, se taie în lung, în felii subţiri. Se unge fiecare felie cu pateu de ficat şi se aranjează la […]

Carnati virşli – din carne de oaie si de porc

  Alegi carnea pentru cârnaţi şi o toci mărunt cu un cuţit (nu cu maşina de tocat), apoi adaugi carne de oaie, proporţia fiind de 2 porţii carne de porc, 1 porţie carne de oaie. O sărezi şi o condimentezi la fel ca şi pe cea pentru cârnatul normal de porc. Eu folosesc maţe de […]
 

Rulada din picior de porc

  Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de porc, o baţi bine (să fie mai subţire), o condimentezi, piper şi puţină sare pe ambele părţi şi o rulezi cu şoriciul în interior. O legi bine cu un fir de bumbac şi o pui la fiert în apă cu puţină sare, piper […]

Guşă de curcan umplută

  Ingrediente: guşă de curcan (pielea de la piept) ficat 150 g carne de la piept pipota curcanului 150 g unt 1 ceapă, 1 felie pâine sare piper 2 ouă zeamă de carne   Mod de preparare: Scoţi pielea din jurul gâtului şi de pe pieptul curcanului cu tot cu grăsime şi o coşi în […]
 
Caltabosi_oltenesti

Caltaboşi olteneşti

Caltaboşi olteneşti din: plamani de porc, ficat, fleica, ceapa, orez, cimbru, piper, supa, sare, condimente, slanina, foi de dafin. Ingrediente: plămânii porcului 500 g ficat 1 kg flei­că 1 kg ceapă 200 g orez puţin fiert cimbru piper 1 cană de supă sare condimente slănină (numai cine vrea) foi de dafin   Mod de preparare: […]

Pulpă de şuncă

  Ingrediente: pastă de şuncă unt aspic Mod de preparare: Din pastă de şuncă presată se poate forma o pulpă, mult mai mică însă, care se modelează pe deasupra cu şpri­ţul cu dungi de unt. Se decorează, se glasează cu aspic şi se serveşte la masă ca aperitiv. Se poate păstra la rece cîteva zile. […]
 

Piftie de porc

  Ingrediente: cap şi picioare de porc sare usturoi ceapă   Mod de preparare: Căpăţîna şi picioarele de porc se pîrlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece, în cantitate dublă faţă de carne. De exemplu la 1 kg carne se pun 2 kg apă. După ce […]

Cotlet de porc în aspic

  Ingrediente: cotlete sare aspic castraveciori gogoşari   Mod de preparare: Se curăţă o bucată slabă de garf, iar între coaste se desprinde de la vîrf carnea de os cu un cuţit. Carnea se sărează, se frige la cuptor şi după ce s-a ră­cit, se taie în felii şi se aranjează pe un platou, peste […]
 

Ficat de viţel pane

  Ingrediente: 500 g ficat 2 ouă 60 g făină 100 g pesmet 150 g ulei sare   Mod de preparare: Ficatul se taie în felii subţiri, se presară cu sare, se tăvă­leşte în făină, se dă prin ou bătut şi in pesmet. Se pune la prăjit in ulei bine încins, prăjindu-se pe ambele părţi […]
 

Piept umplut de viţel

  Ingrediente: piept de viţel carne şi ficat de viţel ceapă pîine sare piper ouă pătrunjel verde legume ulei salată verde   Mod de preparare: Se ia un piept de viţel intreg, căruia i se scot coastele în aşa fel ca să nu se strice părţile. Se taie apoi pieptul la mijloc, fără a-1 pătrunde […]

Tobă argeşeană

  Pui la fiert bucăţi de came grasă, de la capul porcului, urechile, rinichii, limba, inima, fâşii de şorici. Fierbi totul doar pe jumătate şi adaugi 2-3 foi de dafin. Laşi să se răcească, apoi tai carnea felii. Amesteci carnea într-un lighean şi adaugi 2-3 ceşti din zeama în care a fiert carnea. Potriveşti de […]

Carne in saramură

  Tai bucăţi din muşchi late cam de două degete. Din pulpă faci bucăţi nu prea mari, late de 2 degete (3-4 cm). Aşezi bucăţile într-un vas mai mare şi presari sare, în strat cam de 1 cm dea­supra lor. Iar aşezi un rând de carne de porc şi tot aşa, până termini cu un […]

Ciocanele cu ciuperci

  Ingrediente: 4 ciocănele de pui 4 felii de costiţă (bacon) 250 g ciuperci 1 pahar smântână 1 pahar de untură 1 ceapă sare piper   Mod de preparare: Dezosezi ciocănelele de pui. Infăşori carnea dezosată în costiţă, apoi le ţii la cuptor timp de 30 de minute. Intre timp, căleşti în untură ceapa, ciupercile, […]
 

Pipet de pui umplut

  Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 150 g carne fiartă şi tocată 3-4 linguri smân­tână 2 ouă sare piper pesmet făină ulei   Mod de preparare: Iei pieliţa de pe piept, îl de­zosezi şi îl tai în două. Baţi bucăţile de carne ca pentru şniţele, le condimentezi şi pe fiecare întinzi carnea tocată amestecată […]

Curcan umplut

  Ingrediente: 1 curcan tânăr (de 3-4 kg) 1 pulpă de pui măruntaie de curcan (ficat, pipotă, inimă) 1 conservă de ciuperci sare piper 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 franzelă mică înmuiată în lapte şi stoarsă bine condimente ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine curcanul, apoi îl freci cu sare şi-l […]
 

Muschi de porc impletit

  Tai pe lungime muşchiul în trei, dar nu până la ca­păt (laşi 3-4 cm), îl împleteşti cu o bucată de caşcaval (afumat) lungă cât muşchiul, cu usturoi, 1 fir de praz, legi capătul, îl condimentezi şi după ce îl aşezi în tavă, torni puţin ulei şi dai tava la cuptor. Il serveşti cu garnitură […]

Cotlete de porc cu mere

  Ingrediente: 6 cotlete de porc 600 g mere 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi sâm­buri, apoi le tai felii subţiri. Rumeieşti puţin cotletele în puţin unt până devin aurii. Când toate cotletele sunt rumene pe ambele părţi, le aşezi într-o tavă, le acoperi cu merele tăiate, […]
 

Rulade de porc umplute cu castraveti

  Ingrediente: 1 kg de carne 2 castraveţi muraţi (mijlocii) 100 g smântână 1 lingură de untură 2 cepe mijlocii 1 pahar de vin alb 1 ceaşcă zeamă de carne o foaie de dafin boabe de piper   Mod de preparare: Alegi carnea macră de la pulpă şi o tai felii potrivite, ca pentru şniţel. […]

Saramură de caras

  Ingrediente: 6-8 peşti caras (aproximativ 1 kg) 5 l apă 4 cepe mari 4-5 ardei graşi 1 căpăţână potrivită de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1/2 kg roşii sau 1 bor­can cu roşii în bulion 1 lingură ulei cimbru piper ardei iute (după gust) sare pentru fript peştii   Mod de preparare: […]
 

Muschiuleţ de porc impănat, la gratar

  Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc – cam 1,5 kg 250 g slănină o căpăţână de usturoi 200 g mălai 50 ml ulei 30 g sare   Mod de preparare: Degresezi muşchiuleţii, îi cureţi de pieliţe, îi speli şi-i laşi să se zvânte. Cureţi usturoiul, iar slănina o vei tăia fâ­şii. Impănezi muşchiuleţii cu usturoiul […]

Rulouri de carne

  Ingrediente: carne de porc slabă slăninuţă afumată cârnăciori de casă muştar usturoi piper verdeaţă 1 gogoşar murat ulei   Mod de preparare: Carnea o tai felii şi o baţi ca pentru şniţele. Ungi apoi fiecare felie cu muştar, pui puţin piper şi verdeaţă tocată, aşezi o felioară de slănină, peste care adaugi cârnăciorul je […]
 

Cum se prepara Cocktail Pisco Sour (video)

  Ingrediente: 50 ml Pisco, which is a South American grape brandy 25 ml Lemon Juice 1 dash of gomme sugar 1 dash of egg white 1 dash of Angostura Bitters some cubed ice 1 half tulip glass 1 cocktail shaker 1 cocktail strainer 1 25ml (1fl oz) single shot measure 1 50ml (2fl oz) […]
Friptura_de_porc_marinata_in_vin_rosu

Friptura de porc marinata in vin rosu

Friptura de porc marinata in vin rosu din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, sare, piper, cimbru, condimente. Poate te intereseaza si Friptura de porc cu sos gustos Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 cepe 2 căţei de usturoi 250 ml vin roşu ulei sare piper cimbru condimente   Mod de preparare: […]
 

Crap cu sos de vin

  Ingrediente: 1 crap mare (circa 1,5 kg) 1/2 l vin alb sec 2 linguri bulion 200 g ceapă câţiva căţei de usturoi sare piper făină 100 ml apă sau supă de carne ulei   Mod de preparare: Cureţi şi tai peştele în bucăţi şi îl laşi să se zvânte. Treci bucăţile prin făină, le […]
Purcel_la_protap

Purcel la protap

Purceuşul pârlit şi curăţat bine îl spinteci pe burtă, îi scoţi măruntaiele, îl speli bine cu apă rece şi-l laşi atârnat cu capul în jos, la rece, timp de 24 de ore. Il ştergi cu un şervet curat, îl ungi cu zeamă de lămâie şi rom şi-l presari bine pe dinăuntru cu sare. Faci jar […]
 

Salata de sfecla cu hrean

  Ingrediente: 5-6 bucăţi de sfeclă roşie 100 g hrean curăţat şi dat prin maşină sare 1-2 linguri zahăr 2 linguri oţet 1 ceaşcă de apă   Mod de preparare: Speli bine sfecla şi o fierbi în apă cu sare. Când e gata, o cureţi şi o dai pe râză­toare. Pui la fiert apa şi […]

Muschi de vita umplut

  Ingrediente: muşchi de viţel sau vită 200 g ciuperci din conservă 100 g şuncă de porc slănină 500 g ceapă 100 g unt verdeaţă puţin piper sare după gust vin (coniac) 1 lingură făină Mod de preparare: Despici muşchiul în două, pe lung şi îl baţi uniform cu ciocanul de şniţele, până capătă o […]
 

Pachetele de porc

  Ingrediente: 1,2 kg file de porc 200 g creier de vită 200 g mazăre 2 morcovi 3-4 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei 1 ou bătut sare piper 1 lingură de pătrunjel tocat   Mod de preparare: Tai din fileul de porc 4 bucăţi a câte 200 g. Le […]

Barcute din pulpa de porc cu mere

  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg şuncă de porc 4-5 roşii 3-4 mere galbene 400 ml ulei ardei gras roşu condimente (sare, piper, cimbru, usturoi)   Mod de preparare: Pulpa de porc o tai bucăţi cât palma de mari şi groase cam de 1 cm. Apoi aşezi pe fiecare bucată câte o […]
 

Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe

  Ingrediente: 1 găină 3 morcovi 1 ceapă mare 2 rădăcini păstârnac şi pătrunjel 1 ţelină mare 1 legătură pătrunjel sare piper Pentru coca de zdrenţe ai nevoie de: 2 ouă 5 linguri făină 1/2 lingură ulei sare   Mod de preparare: Pui la fiert găina în 3,5 l apă rece cu sare şi îndepărtezi […]
 

Salata de limba cu ceapa si castraveti

  Ingrediente: 1 kg limbă de porc 5-6 castraveţi acri 2 cepe 1 lingură de bulion maioneză după gust (circa 200 g) sare piper   Mod de preparare: In apă rece cu sare pui carnea să fiarbă, iar prima apă o arunci. O pui cin nou la fiert până la final. Fierbinte fiind, trebuie s-o […]

Rulada cu omleta si carnati afumati

  Ingrediente: 6 ouă 200 g caşcaval 1 cârnat afumat 100 g smântână sau unt ulei   Mod de preparare: Faci o papară (omletă) din cele 6 ouă, o pui în tava unsă bine cu ulei, după care o dai la cuptor să se rume­nească puţin. Apoi o scoţi şi o rulezi. Când s-a răcit, […]
 

Pateu de năut

  Ingrediente: 1 cană cu năut 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 lingură cu suc de lămâie 1 lingură cu ulei   Mod de preparare: Speli năutul şi îl laşi la înmuiat 12-24 de ore. Apoi arunci apa, îl clăteşti bine şi îl pui la fiert în apă suficientă. […]

Ruladă de caşcaval

  Ingrediente: 3 linguri făină 3 linguri smantana 3 oua sare 50 g unt 150 g cascaval   Mod de preparare: Amesteci 3 gălbenuşuri cu smântână, făina şi sarea, apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor. Ungi o tavă cu unt, o presari cu făină, apoi torni compoziţia şi o dai la foc mic. […]
 

Ştrudel umplut cu cartofi

  Ingrediente: 100 g margarină 150 g smântână 2 pahare făină Pentru umplutură ai nevoie de: 500 g cartofi fierţi 1 ceapă 1 lingură ulei 1 gălbenuş sare piper Mod de preparare pentru aluat: Faci un aluat din toate ingredientele şi îl dai la rece câteva ore. In acest timp prepari umplutura astfel: Pasezi cartofii, […]

Muşchi de vacă în aspic

  Ingrediente: muşchi de vacă sare ulei legume aspic castraveciori gogoşari Mod de preparare: Se ia un muşchi de vacă, se sărează, se unge cu ulei şi se dă la cuptor, la foc tare, circa 30 min. Carnea friptă tre­buie să aibă suc înăuntru şi să păstreze culoarea roz. Se scoate din tavă, se lasă […]
 

Cum se prepara Cocktail Blowback (video)

  Ingrediente: 50 ml coconut liqueur 50 ml apple liqueur 1 apple slice Some ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer Cum se prepara Cocktail Blowback

File de şalău gratinat

  Ingrediente: 500 g file de şalău 70 g făină 70 g  unt 40 ml vin alb 40 g caşcaval 300 ml lapte 2 oua 40 g ceapa piper foi de dafin sare 1 lămâie   Mod de preparare: Speli fileul de şalău şi-l tai. Caşcavalul îl cureţi de coajă ,şi-l dai pe râzătoare. Ouăle […]
 

Chilcă prăjită

Ingrediente: 700 g cliilcă 100 g făina 100 g lapte 300 g ulei Mod de preparare: Se spală chilcă în apă multă ca să se desăreze. Se trece prin laple şi se tăvăleşte bine prin făină. Se scutură puţin de făină şi se pune la prăjit în cantităţi mai mici în ulei bine încins.   […]

Pastă de chilcă

  Ingrediente: chilcă sărată 150 g unt 450 g margarina Pentru decor: 20 g măsline 50 g lămîie   Mod de preparare: Chilca se spală, se taie capul şi coada, se amestecă cu unt şi mărgărină. Se trece de cîteva ori prin maşina de tocat cu sita deasă. După ce se bate bine şi se […]
 

Chilcă cu ceapă

  Ingrediente: 300 g chilcă 300 g ceapă 80 g ulei 20 g oţet 50 g morcov 20 g verdeaţă 50 g măsline 50 g lămîie   Mod de preparare: Chilca se spală în multă apă, se taie capul şi coada, se scurge bine; ceapa, după ce s-a curăţat şi s-a tăiat foarte subţire, se […]

Limbă în aspic

  Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat aspic castraveciori gogoşari Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare, se curăţă, se taie în felii subţiri şi se aranjează pe un platou, pe care s-a format mai înainte un postament din aspic tăiat în bucăţi mai mari. Se decorează după plac, deasupra […]

Ştiucă umplută

  Ingrediente: 1 kg ştiucă 100 g franzelă 200 g lapte 2 g piper 50 g stafide 50 g zahăr 1 ou 200 g ceapă 100 g morcovi 150 g ulei sare cartofi   Mod de preparare: Se alege o ştiucă mare şi proaspătă. Se curăţă de solzi, apoi se crestează în jurul capului şi […]

Pană de somn

  Ingrediente: pană de somn sare, foi de dafin piper ceapă morcov oţet usturoi ulei zeamă de peste   Mod de preparare: Se pune într-un vas apă la fiert, cu sare mai multă, foi de dafin, boabe de piper, ceapă, morcov şi o lingură de oţet. După ce zarzavatul este fiert, se mai adaugă oţet […]
 

Scrumbii de Dunăre a la grec

  Ingrediente: scrumbii sare sos a la grec   Mod de preparare: Se spală scrumbiile şi li se scot urechile şi intestinul (prin urechi). Se sărează. Dacă sînt mari, se crestează la mij­loc. Se frig la grătar cu grijă ca să nu se ardă pe dinafară şi să rămînă crude pe dinăuntru. Se servesc cu […]

Rulouri de şalău pe salată a la rus

   Ingrediente: şalău sare piper lapte salată a la rus aspic sau maio­neză roşii pătrunjel verde sos remulad   Ingrediente: Se scot fileurile de pe oase şi se taie in bucăţi de mă­rimea necesară pentru rulouri. Se bat uşor fileurile de peşte cu un ciocan de lemn, apoi se rulează cu pielea înăuntru, altfel la […]
 

Muşchi sote Stronganoff

  Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 150 ml ulei 3 cepe o lingură făină o linguriţă boia dulce 100 g smântână 300 ml bulion 2 linguri muştar 500 g ciuperci (din conservă) 75 g unt  3-4 căţei de usturoi sare piper o legătură de pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Tai julien muşchiul […]

Şalău cu roşii provansal

  Ingrediente: şalău sare ulei usturoi piper roşii vin sos de roşii pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă şalăul, se taie in felii, se sărează, se pune într-o tavă şi se unge cu ulei. Se presară deasupra usturoi tocat mărunt şi piper pisat, apoi se dă la cuptor. Cînd peştele s-a rumenit, se […]
 

Şalău cu maioneză

  Ingrediente: şalău maioneză sare gogoşar lămiie măsline salată verde sos de maioneză   Mod de preparare: După ce şalăul este fiert, sărat şi apoi răcit, se curăţă de piele, se scoate şira spinării, apoi ţinîndu-1 într-un şervet, se curăţă de toate oasele. Se strînge apoi cu atenţie şervetul, alăturînd cele două părţi ale peştelui […]

Creier pane

  Ingrediente: creier făină sare ouă pesmet ulei Mod de preparare: Se fierbe creierul, se lasă să se răcească, se taie în felii mai groase, se sărează, se dau prin făină şi ou bătut, apoi se trec prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se servesc calde sau reci.   Pofta buna!
 

Limba cu sos tartar

Limba cu sos tartar din: limba de vaca, sare, zarzavat, sos tartar. Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos tartar   Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în felii […]

Pui umplut cu măr si ciuperci

  Ingrediente: 1 pui 1 cutie ciuperci 1 măr sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl treci prin flacăra de la aragaz ca să se pârlească şi îl speli încă o dată. Ungi puiul în interior cu ulei, condimentezi cu cimbru şi piper şi potriveşti de sare. Speli […]
 

Păstrăvi a la grec

  Ingrediente: păstrăvi sare sos a la grec lămîie Mod de preparare: Se curăţă şi se spală păstrăvii, se sărează, se pun într-o tavă, se ung cu ulei şi se dau la cuptor bine încins maxi­mum 20 min. Supă ce s-au rumenit se scot uşor cu o paletă ca să nu se fărîmiţeze şi se […]

Păstrăvi prăjiţi

  Ingrediente: păstrăvi sare lapte făină ulei lămîie Mod de preparare: Se spală păstrăvii, se scot branhiile (urechile) şi intes­tinul (pe la urechi), se sărează, se ung cu lapte, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins. Se servesc cu lămîie.   Pofta buna!
 

Şalău în aspic

  Ingrediente: şalău aspic sos de maioneză   Mod de preparare: Se fierbe şalăul in apă sărată, se lasă să se răcească, apoi se curăţă de piele. Se decorează şi după ce s-a răcit se glasează cu aspic. Se aranjează pe un platou şi se decorează în jur aspic. Se serveşte cu sos de maioneză. […]

Păstrăvi în aspic

  Ingrediente: păstrăvi sare oţet aspic de peşte vin roşu aspic   Mod de preparare: Se fierbe păstrăvul, se curăţă de piele şi se aranjează pe un platou deasupra unui strat de aspic de peşte, de grosimea unui deget. Aspicul pentru păstrăvi se colorează şi se aromează cu vin roşu de calitate superioară. Se decorează […]
 

Păstrăvi rasol

  Ingrediente: păstrăvi zarzavat oţet ulei zeamă de peşte sare   Mod de preparare: Fiind un peşte foarte sensibil, păstrăvul se ţine perma­nent la gheaţă. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de păstrăvi, în care se fierbe zarzavatul circa 30 min. Se pun apoi păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, lăsîndu-i să fiarbă foarte încet […]

Creier cu legume

  Ingrediente: 800 g creier 100 g ceapă 50 g oţet 200 g castraveţi verzi 80 g sos viiiegretă 300 g cartofi 200 g mazăre 200 g sfeclă 500 g roşii 1 foaie de dafin sare Mod de preparare: Se curăţă creierul, se fierbe în apă sărată cu o foaie de dafin, se răceşte, se […]
 

Creier în aspic

  Ingrediente: creier sos remulad aspic sare Mod de preparare: Se fierbe creierul în apă sărată, avînd grijă să nu se sfărame, se pune pe un platou şi după ce s-a răcit bine, se glasează de cîteva ori cu aspic şi se modelează cu aspic tocat. Se serveşte cu sos remulad.   Pofta buna!

Limbă cu sos de castraveciori

  Ingrediente: limbă de vacă sare zarzavat sos de castraveciori Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele. Se taie în felii subţiri, se aranjează pe un platou, iar deasupra se toarnă sos […]
 

Fricando de morun sau nisetru în aspic

Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se curăţă un strat subţire de deasupra, care s-a îngălbenit la fiert. Se sărează şi apoi se decorează după plăcere şi se glasează cu aspic. Se aranjează pe un platou lung, decorindu-se în jur cu crutoane de aspic. La masă […]

Fricando de morun sau nisetru in foietaj

  Ingrediente: morun sau nisetru sare ulei ciuperci înăbuşite pesmet sau parmezan aluat franţuzesc un sos oarecare   Mod de preparare: Se taie o bucată de morun sau nisetru de formă drept­unghiulară, se sărează şi se frige la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Se unge din cînd în cînd peştele cu uleiul din tavă. […]
 

File de morun în aspic

  Ingrediente: morun sau nisetru salată a la rus sau de legume aspic sare   Mod de preparare: Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează. Se formează pe un platou lung un postament de salată, cam de două degete înălţime, pe […]
 

Pulpă de viţel

  Ingrediente: pulpă de viţel sare pastă de ficat gogoşari castraveciori aspic Mod de preparare: Se ia o pulpă de viţel cu os care se frige întreagă, după ce a fost sărată. La început cuptorul trebuie să fie bine în­cins, iar după ce friptura s-a rumenit, se slăbeşte focul şi se lasă să se frigă […]

Fricando de viţel

  Ingrediente: carne de viţel aspic (facultativ) sare Mod de preparare: Bucata de carne de viţel se sărează, se frige şi se ser­veşte întreaga bucată ca o piesă, sau tăiată în felii. Se poate servi şi în aspic, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!
 

Creier de vacă fiert

  Ingrediente: creier ceapă foi de dafin piper sare Mod de preparare: Se ţine creierul cîteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă clocotită adău­gind ceapă, foi de dafin, piper şi sare. După ce a fiert 2—3 min, se ia vasul de pe foc […]

Limbă cu măsline

  Ingrediente: 800 g limbă 150 g măsline 1 kg sos de roşii 400 g arpa­gic 1/2 lămîie 50 g vin 1/2 fir cimbru 1 foaie de dafin sare piper zarzavat   Mod de preparare: Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă […]
 

Cum se prepara Cocktail Joumbaba (video)

  Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml grapefruit juice 100 ml tonic water ice cubes 1 shot measure 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Joumbaba

Biftec tartar

  Ingrediente: 750 g muşchi de vacă 5 ouă 1 legătură verdeaţă 2 g piper pisat 200 g ceapă 60 g unt 5 g boia de ardei 25 g sare Mod de preparare: Muşchiul de vacă se curăţă de grăsime şi de vine, se taie în felii foarte subţiri, apoi se toacă pe un tocător […]
 

Chiftele de carne de porc si de vaca

O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de preparare: […]

Muşchi de vacă tocat rece

  Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 200 g franzelă 3 ouă sare piper 200 g slănină opărită 3 ouă fierte tari 1 prapur ulei salată de cartofi Mod de preparare: Carnea de vacă fragedă, de la capul muşchiului, se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu cepele călite, pîinea muiată în […]
 

Pui la cuptor, umplut cu ficăţei

  Ingrediente: 1 pui întreg 500 g ficăţei de pasăre 200 g kaizer ulei oregano sare piper cimbru, busuioc sau măgheran după gust   Mod de preparare: Speli bine puiul, îl pârleşti pe flacără ca să capete o culoare frumoasă şi îl speli bine încă o dată. Speli şi ficăţeii, iar kaizerul îl tai felii […]

Morun sau nisetru siberian

  Ingrediente: morun sau nisetru sos de maioneză aspic salată a la rus sos de peşte sare   Mod de preparare: Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează. Se glasează feliile de peşte cu sos de maioneză cu aspic şi după […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu