vineri, 3 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 74

Retete de  mancare gustoase si rapide

Prajitura cu migdale sau nuci

18 November 2010
  Ingrediente: 180g unt 8 oua 180g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 200g ciocolata menaj 250g migdale sau nuci Pentru ornat: 100g dulceata de coacaze, 100g ciocolata menaj, 150g…
Read more »
 

Ceapa umpluta ca la Caransebes

18 November 2010
  Ingrediente: 8 cepe mari 100g miez de nuca 100g masline 4 felii pâine 1 lingura faina 1 lingura zahar 100ml ulei 100g smântâna 100ml lapte 2 linguri pasta de…
Read more »

Tocanita de vita cu sos de mirodenii

18 November 2010
  Ingrediente: 800g carne de vita 2 cepe 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de tomate 5 catei de usturoi un vârf de cutit scortisoara macinata fin 1…
Read more »

Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară

18 November 2010
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
  Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr vanilat sare Ingrediente sirop: 6 linguri…
Read more »

Papanasi de Bucovina

18 November 2010
  Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3 linguri gris  …
Read more »

Fileu de salau cu sos de vin

18 November 2010
  Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1 galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Muraturi asortate iraniene

18 November 2010
Muraturi asortate iraniene
Muraturi asortate iraniene din: castraveti, varza, conopida, morcovi, rosii, hrean, fasole verde, ardei iute, radacina de leustean, vinete, marar, patrunjel, menta, busuioc, gogonele, usturoi, ardei gras, foi de dafin, boabe…
Read more »

Cartofi umpluti cu ciuperci

18 November 2010
Cartofi umpluti cu ciuperci
  Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg. marar verde sare piper…
Read more »

Tartă de nuci cu fructe

18 November 2010
  Ingrediente: 200 gr banane  50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele şi nuca le pisaţi bine…
Read more »

Înghetata cu urda

18 November 2010
  Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1…
Read more »

Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata…
Read more »

Supa de morcovi

18 November 2010
Supa de morcovi
  Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4 rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de dafin 1…
Read more »

Tocanita de burta

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper   Mod de preparare: Se spala bine burta, se pune…
Read more »

Tocana de vitel cu paste

18 November 2010
  Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2 catei de usturoi…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 10 (video)

18 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 10 (video)Read more »

Coacaze în suc propriu cu miere

18 November 2010
  Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere   Mod de preparare: Se curata coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu se…
Read more »

Inghetata de capsuni fara lactate sau oua

18 November 2010
Inghetata de capsuni fara lactate sau oua
  Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2 cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1 cana de nuci…
Read more »

Salam de biscuiti

18 November 2010
Ingrediente: 200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1 pumn  caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate 100g cocos ras…
Read more »

Supa gulas

18 November 2010
  Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1…
Read more »

Compot de agrise

18 November 2010
  Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă   Mod de preparare: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem…
Read more »

Peltea de struguri cu gutui

18 November 2010
  Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar   Mod de preparare: Se aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga pe o sita…
Read more »

Supă de limbă şi conopidă

18 November 2010
Supă de limbă şi conopidă
  Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 mor­cov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Speli bine carnea şi…
Read more »

Prajitura cu miere de albine

18 November 2010
  Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom  …
Read more »

Rasol cu sos unguresc

18 November 2010
  Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe   Mod…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)

18 November 2010
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)
  Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1 cocktail stick   Cum se…
Read more »

Crema de vanilie

18 November 2010
  Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao…
Read more »

Puns de portocale

18 November 2010
Puns de portocale
  Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr   2 albuşuri 1 ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb)   Mod de preparare: Tăiem…
Read more »

Salata de heringi cu legume

18 November 2010
  Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii…
Read more »

Marmeladă de caise

18 November 2010
Ingrediente: 1 kg caise coapte 400 g zahăr   Mod de preparare: Se spală caisele şi se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi…
Read more »

Supa de gulii cu usturoi

18 November 2010
  Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curata ceapa si se…
Read more »

Tort raw de ciocolata si portocale

18 November 2010
Tort raw de ciocolata si portocale
  Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie Ingrediente…
Read more »

Tort fara foc de mango

18 November 2010
Desert_6
Tort fara foc de mango Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci crude 4 curmale 2 Lg cacao ori cafea de cereale     Ingrediente…
Read more »

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă

18 November 2010
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
  Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper

Tarta cu crema de unt de alune

18 November 2010
Ingrediente : 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale  2 linguri miere coaja de portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana…
Read more »
 

Snitel imperial

18 November 2010
  Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet  300ml ulei sare piper  …
Read more »

Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde

18 November 2010
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
  Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu cremă de cafea şi rom

18 November 2010
Prajitura_cu_crema_de_cafea_si_rom
O reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom.…
Read more »

Salată de varză roşie cu pastramă de pui

18 November 2010
Salata_de_varza_rosie_cu_pastrama_de_pui
Salată de varză roşie cu pastramă de pui din: varza rosie, pastrama de pui, ceapa, ardei rgas, rosie, boabe de porumb fiert, masline, verdeata, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente:…
Read more »

Salata cu dovlecei

18 November 2010
Salata cu dovlecei
  Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi sare piper   Mod de…
Read more »

Pateu de broccoli

18 November 2010
Pateu de broccoli
  Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere 100g orez sare piper…
Read more »

Coltunasi bucovineni

18 November 2010
  Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare   Mod de…
Read more »

Pulpa impanata de vitel

18 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate 30g faina 2 cepe…
Read more »

Tortul Carnavalului de la Venetia

18 November 2010
  Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6…
Read more »

Salata Boeuf

18 November 2010
  Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Supa dietetica de fasole verde

18 November 2010
  Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare   Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit…
Read more »

Souvlaki

18 November 2010
  Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt patrunjel rozmarin sare piper boia   Mod de preparare: Carnea se taie in bucati, se condimenteaza…
Read more »

Toba

18 November 2010
  Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap…
Read more »

Gogosari in otet caramelizat

18 November 2010
  Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru   Mod de preparare: Spala bine gogosarii, taie-i…
Read more »

Clatite de cacao cu smantana si mango

18 November 2010
O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama…
Read more »

Salata cu peste

18 November 2010
  Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare piper  …
Read more »

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

18 November 2010
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea
  Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2 linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare   Mod de preparare: Fierbi conopida…
Read more »

Pui delicios

18 November 2010
  Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10 boabe piper sare…
Read more »

Retete de post: Caramele raw

18 November 2010
  Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf de sare  …
Read more »

Ecler cu cafea

18 November 2010
  Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1 vârf…
Read more »

Plăcintă de dovlecei cu cârnati

18 November 2010
Plăcintă de dovlecei cu cârnati
  Ingrediente: 3 dovlecei 5 ouă 1 cartof 4 cârnaţi afumaţi 2 roşii 2 linguri făină sare piper 150 g telemea   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe…
Read more »

Energizant

18 November 2010
  Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2 linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de bere 1 lingura…
Read more »

Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu

18 November 2010
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu
  Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1…
Read more »

Cereale cu kiwi si caju

18 November 2010
Ingrediente: 1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune caju crude 1 kiwi…
Read more »

Tort de inghetata cu caise

18 November 2010
Ingrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa …
Read more »

Vinete murate in foi de vita

18 November 2010
  Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare   Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete,…
Read more »

Pui Kiev

18 November 2010
O reteta simpla si delicioasa de pui Kiev din: piept de pui, unt, tarhon, usturoi, oua, pesmet, faina, lamaie, ulei, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 piepti de…
Read more »

Bomboane spiralate

18 November 2010
Ingrediente pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4 lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre 1-2 lg rase…
Read more »

Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe

17 November 2010
Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe
  Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1 ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici   Mod de…
Read more »

Marmeladă delicioasă de portocale

17 November 2010
Ingrediente: 4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît cîn­tăresc portocalele cu lămîia zeama…
Read more »

Inghetata de portocale

17 November 2010
Inghetata de portocale
  Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa   Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja por­tocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se…
Read more »

Babă

17 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr 1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 p

Spuma de cafea

17 November 2010
  Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr 500 g frişcă.    Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahă­rul şi le fierbem pînă obţinem…
Read more »
 

Prăjitură de Strasburg

17 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 lingu­riţă zahăr pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime…
Read more »

Inghetata de banane

17 November 2010
Ingrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie…
Read more »

Curcan cu gutui

17 November 2010
  Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper   Mod de preparare: Carnea se spala, se…
Read more »

Curcan cu masline

17 November 2010
  Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1 lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb demisec 1 lingurita…
Read more »

Pastrav in sos de vin rosu

17 November 2010
  Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1…
Read more »

Supa de conopida

17 November 2010
Supa de conopida
  Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1 cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde sare…
Read more »

Crema de ciocolata

17 November 2010
Crema de ciocolata
  Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora)  1 bucata avocado (e foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine copt) 3/4 castronas cacao…
Read more »

Mini tarte cu pere si mere

17 November 2010
Mini tarte cu pere si mere
  Ingrediente blat: 2 cani nuca 1/2 cana curmale fara samburi 1/2 cana cocos . Ingrediente umplutura: 1 cana pere taiate marunt 1 cana mere acre taiate marunt 1/4 cana…
Read more »

Bomboane din curmale

17 November 2010
Bomboane din curmale
Ingrediente: 10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri migdale crude maruntite   Mod de preparare: Curmalele se baga in blender si se fac pasta. Semintele se…
Read more »

Supa crema de ceapa

17 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2 foi de dafin sare   Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi spalati-i bine.…
Read more »

Parfeu de portocale

17 November 2010
Parfeu de portocale
  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă cîteva picături esenţă de portocale   Mod de preparare: Spargem ouăle într-un vas şi le batem…
Read more »

Minciuni delicioase

17 November 2010
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2 linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de sare grăsime pentru…
Read more »

Pachete din piept de pui

17 November 2010
  Ingrediente: 2 buc. piept de pui 200g prune afumate 6 catei de usturoi 200g unt 1 lingura pasta de tomate 1 ceapa potrivita 200ml supa de pui 1 foaie…
Read more »

Briose cu fructe în sos de caise sau piersici

17 November 2010
  Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau…
Read more »

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

17 November 2010
  Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau…
Read more »

Ciorba din Banat

17 November 2010
  Ingrediente: 600g carne de porc 300g cârnati banateni l 50ml ulei l-2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 4 cartofi potriviti 100g smântâna l00g iaurt 2 galbenusuri 3…
Read more »

Escalop la cuptor

17 November 2010
  Ingrediente: 6 felii mari de muschi de vita 4 linguri faina 4 linguri pesmet 2 oua 50g unt 6 felii de costita 100g cascaval sare piper   Mod de…
Read more »

Salata de spanac cu usturoi

17 November 2010
Salata de spanac cu usturoi
Ingrediente: 250 g spanac 1 lingura ulei 2 fire usturoi verde 1 varf de cutit de piper 1 praf de sare 1 lingura zeama de lamiae 1 legatura ceapa verde…
Read more »

Musaca

17 November 2010
  Ingrediente: 1kg carne tocata de vita 200g slanina afumata 10 cartofi mari 100g unt 100ml lapte 1 ou 2 cepe potrivite 2 linguri pasta de tomate l 2 catei…
Read more »

Ruladă cu frişcă

17 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 lingură cu vîrf făină 3 linguriţe cacao 350 g frişcă pentru umplutură ulei şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se…
Read more »

Inghetata de lamaie

17 November 2010
Inghetata de lamaie
  Ingrediente: 2 pahare lapte 1/2 zeama lămîie şi coaja de la o lămîie 5 linguri (pline) zahăr tos 1/2 pa­har apă   Mod de preparare: Punem laptele la fiert…
Read more »

Dulceaţă de prune verzi

17 November 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 l apă 4 pahare umplute cu prune verzi cu sîmburele ne întărit zeama de la 1/2 lămîie 1 baton vanilie   Mod de preparare: Se…
Read more »

Tort de kiwi si capsuni

17 November 2010
  Ingrediente blat: 2 cani de migdale/nuci crude 1/2 cana curmale sau stafide miere dupa gust 1 lg vanilie  Ingrediente umplutura: 3 kiwi 6, 7 capsuni 2 mere miere rom…
Read more »

Inghetata napolitana

17 November 2010
  Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de cio­colată   Mod de preparare:…
Read more »

Crema de banane cu lapte de canepa

17 November 2010
  Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale scortisoara   Mod de preparare: Blenduim…
Read more »

Fursecuri cu seminte si ciocolata

17 November 2010
  Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui crude macinate 1 ceasca faina migdale sau…
Read more »

Ciorba de ciuperci si orez

17 November 2010
  Ingrediente: 600g ciuperci de padure 500 ml bors proaspat 4 linguri orez 2 cepe potrivite 6 linguri ulei 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei grasi 1l apa 1…
Read more »

Medalion de vitel cu sos de hrean

17 November 2010
Ingrediente: 1,2kg pulpa de vitel 8 oua 8 felii de pâine 300g unt 150g faina 100ml lapte 300g smântâna 300g hrean 150ml supa de oase 1 lingura otet sare piper…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)

17 November 2010
Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)
  Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1 lime Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1…
Read more »

Piept de porc cu ceapa pane

17 November 2010
  Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt 2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut 100ml ulei 1…
Read more »

Placinta cu ceapa

17 November 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare piper 1…
Read more »

Ciorba de vita cu dovlecei umpluti

17 November 2010
  Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie

Piure de conopida

17 November 2010
Piure de conopida
  Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3 firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama de lamaie dupa gust  …
Read more »
 

Pasta Tahini

17 November 2010
Pasta Tahini
Ingrediente:  3 dovlecei medii  6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale)   Ingrediente drassing: tahini…
Read more »

Figaro

17 November 2010
  Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de…
Read more »

Pătrate cu cremă

17 November 2010
Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar…
Read more »

Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

17 November 2010
  Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei usturoi 2 pahare vin rosu 1…
Read more »

Bors taranesc

17 November 2010
  Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g ardei gras 200g varza alba…
Read more »

Salata de fasole cu sos de vin

17 November 2010
Salata de fasole cu sos de vin
Ingrediente : 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu,…
Read more »

Clatite de banane

17 November 2010
  Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea bananelor)   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se pun in robot…
Read more »

Pasta Pappardelle Marinara

17 November 2010
Pasta Pappardelle Marinara
Ingrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de…
Read more »

Pui acrisor cu susan

17 November 2010
  Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si coaja rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita boia dulce sau…
Read more »

Supa de fructe de mare

17 November 2010
  Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml ulei 150g orez 1 lamâie sare   Mod de preparare: Fructele de mare se decongeleaza in apa…
Read more »

Muschi de vita la gratar

17 November 2010
  Ingrediente: 1kg muschi de vita  1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar picant 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea în 8 felii mai…
Read more »

Paste din dovlecel crud cu sos de rosii

17 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare piper oregano busuioc…
Read more »

Marinata de stavrid

17 November 2010
  Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1 lingura otet…
Read more »

Budinca de cafea cu orez

17 November 2010
  Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1 lingura zahar vanilat 12 oua   Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert si când începe…
Read more »

Pîine de Savoia

17 November 2010
Ingrediente: 100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de grîu 1 praf de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru…
Read more »

Piept de pui a limone

17 November 2010
  Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul de pui taie in doua…
Read more »

Retete de post:Bomboane de ciocolata

17 November 2010
  Ingrediente: 250g nuci  4-5 linguri unt (ulei) de cocos  5-6 linguri cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie,…
Read more »

Retete de post: Sarmale crude II

17 November 2010
Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare…
Read more »

Prăjitură cu griş

17 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr pudră 1 pahar de griş vanilie sirop din 2 linguri zahăr cu 0,5 l lapte 1 praf de sare vanilie grăsime pentru formă  …
Read more »

Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor

17 November 2010
Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor
Ingrediente piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg otet balsamic,1 catel usturoi, zeama de…
Read more »

Retete de post:Bomboane din caise uscate

17 November 2010
Retete de post:Bomboane din caise uscate
Ingrediente: 6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura seminte de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun intr-un bol.…
Read more »

Muschi de vita cu piper verde

17 November 2010
  Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei 100ml smantana 40ml coniac sare   Mod de preparare: Muschiul de vita se taie in patru felii…
Read more »

Mazare cu sos alb

17 November 2010
Mazare cu sos alb
  Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului de mai sus 2 fire ceapa verde 1…
Read more »

Şodou cu vin

16 November 2010
Ingrediente: 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu vanilia…
Read more »

Prăjitură cu mere sferturi

16 November 2010
Ingrediente: 12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf vanilie zahăr pudră…
Read more »

Prăjitură cu prune

16 November 2010
Ingrediente: 2 linguri smîntînă 300 g făină 150 g unt sau margarină 400 g zahăr pudră 5gălbenuşuri 2 albuşuri 1 kg prune curăţate de sîm­buri şi coajă 1 praf de…
Read more »

Prăjiturăcu mere rase

16 November 2010
Ingrediente: 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri zahăr…
Read more »

Budincă de nuci

16 November 2010
Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu 250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf…
Read more »

Prăjitură cu amoniac

16 November 2010
  Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ   Mod de preparare: Se…
Read more »

Prăjitură cu zmeură

16 November 2010
Ingrediente: 250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură gră­sime pentru formă   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Paine Montignac

16 November 2010
Paine_Montignac_14
O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare.   Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala 25 g…
Read more »

Conopidă cu şuncă afumată si branză

16 November 2010
Conopidă cu şuncă afumată si branză
  Ingrediente: 1 conopidă 100 g şunculiţă afu­mată 100 g brânză sărată 1/4 pachet de unt 3 roşii 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă

Prăjitură delicioasă cu nuci

16 November 2010
Ingrediente: 500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru…
Read more »
 

Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)

16 November 2010
Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)
  Ingrediente: 3 parts The Margarita King 1 part peach liqueur 2 – 3 slices fresh peach ice cocktail shaker martini glass The Margarita King peach liqueur slices of fresh…
Read more »

Roşii prăjite

16 November 2010
Roşii prăjite
  Ingrediente: 1 kg roşii mari 100 g făină 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii de un deget…
Read more »

Parfum de whisky

16 November 2010
Numeroase tipuri de whisky-uri scoţiene prezintă un parfum caracteristic de flori în care se distinge aroma de iarbă-neagră, planta rustică tipică acestei regiuni, deşi în limba florilor aceasta este sim­bolul…
Read more »

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

16 November 2010
Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume
  Ingrediente: 250 g cuşcuş 5 aripioare de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 ţelină mică 3 roşii 2 linguri smântână 8 linguri ulei 1 lingură…
Read more »

Tocaniţă de oaie

16 November 2010
  Ingrediente: carne de oaie ceapă boia de ardei pastă de gogoşari pastă de roşii piper ulei sare foi de dafin 1 fir de cimbru (dacă faci tocăniţa cu carne…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu ficat de pui

16 November 2010
Dovlecei umpluţi cu ficat de pui
  Ingrediente: 4 dovlecei 400 g ficat de pui 1 ceapă 3 linguri orez 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură de mărar  …
Read more »

Chifteluţe de mălai cu branză

16 November 2010
Chifteluţe de mălai cu branză
  Ingrediente: 100 g mălai 1 roşie 3 linguri brânză sărată de vacă sau de oaie pătrunjel 1 ou 3/2 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi 350…
Read more »

Bigus

16 November 2010
  Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice fel de salam fără usturoi) tăiat…
Read more »

Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin

16 November 2010
Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin
  Ingrediente: 800 g crap 1/2 kg roşii mici 1 dovlecel 1 ardei verde 1 ardei roşu 3 roşii portocalii 2 teline 1/2 legătură patrunjel 1/2 legatura cimbru 2 căţei…
Read more »

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

16 November 2010
  Ingrediente: 3 vinete 3 roşii 400 ml lapte 200 g smântână 100 g caşcaval 1/2 pachet de unt 2 căţei de usturoi 3 linguri făină sare   Mod de…
Read more »

Budincă de clătite cu legume

16 November 2010
Budincă de clătite cu legume
  Ingrediente clătite: 3 ouă 600 ml lapte 300 g făină sare ulei Ingrediente umplutură: 100 g mazăre verde 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 1 dovle­cel 2 cartofi…
Read more »

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

16 November 2010
Prăjitură cu piersici, pere si frişcă
  Ingrediente: 700 g făină 100 g unt 250 g smântână 100 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilet 2 plicuri…
Read more »

Dovlecei in straturi cu branză si cimbru

16 November 2010
Dovlecei in straturi cu branză si cimbru
  Ingrediente: 1,200 kg dovlecei 200 g brânză de oaie 4 ouă 250 g smântână 2 căţei de usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli,…
Read more »

Friptură de viţel cu sos de branza

16 November 2010
O reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel, lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 800 g carne de…
Read more »

Salată de roşii cu morcovi si mere

16 November 2010
Salată de roşii cu morcovi si mere
  Ingrediente: 3 roşii 3 morcovi mari 2 mere 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare 2 ouă   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi îi speli şi…
Read more »

Varză roşie cu ciuperci

16 November 2010
  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg ciuperci 2 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură marga­rină zeamă de lămâie 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Inghetata de zahar ars

16 November 2010
  Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri   Mod de preparare: Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe baia de apă, adăugăm 200 g zahăr…
Read more »

Tocăniţă de ardei capia copţi

16 November 2010
  Speli 6-8 ardei capia, îi coci şi îi cureţi de pieliţă. Căleşti apoi 2-3 cepe mai mari tocate, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi, un mor­cov ras pe…
Read more »

Ardei umpluţi cu cartofi si orez

16 November 2010
Ardei umpluţi cu cartofi si orez
  Ingrediente: 1 kg ardei gras 7-8 cartofi 2-3 cepe 1 ceaşcă orez 1 legătură pătrunjel şi mărar 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Fierţi cartofii…
Read more »

Ficaţei de pui cu legume

16 November 2010
Ficaţei de pui cu legume
  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei 2 dovlecei tineri 3-4 morcovi 5-6 cartofi 3 roşii 3-4 fire de ceapă verde ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare:…
Read more »

Mancare de conopida cu lămaie

16 November 2010
Mancare de conopida cu lămaie
  Ingrediente: 1 conopidă 1/2 cană ulei 1 cană vin alb 2 roşii 1 cană apă 1 lămâie coriandru după gust 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 frunze de…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi marmeladă

16 November 2010
Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde 50 nuci curăţate şi pisate 6…
Read more »

Pulpe la tavă cu muştar si miere

16 November 2010
rp_Retete_521.jpg
Pulpe la tavă cu muştar si miere din: pulpe de pui, mustar, miere, boia, condimente, piper, morcov, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei. Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în…
Read more »

Inghetata de capsuni

16 November 2010
Inghetata de capsuni
  Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă   Mod de preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2 1 apă…
Read more »

Cartofi umpluţi cu creier de vită

16 November 2010
Cartofi umpluţi cu creier de vită
  Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe…
Read more »

Ingheţată cu zmeură

16 November 2010
  Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3 gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat, baţi spumă 3…
Read more »

Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă

16 November 2010
  Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare…
Read more »

Tort cu zmeură si ciocolată

16 November 2010
  Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g ciocolată simplă Pentru…
Read more »

Sos de zmeura sau de fragi

16 November 2010
  Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2 linguriţe făină de cartofi apă   Mod de preparare: Strivim zmeura sau fragii cu o…
Read more »

Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf

16 November 2010
  Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei   Mod de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp cerni mălaiul…
Read more »

Ciorbă ardelenească de viţel

16 November 2010
  Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi leuştean   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Tocană de legume văratice cu pui

16 November 2010
  Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu