duminică, 26 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 41

Retete culinare cu poze 

rp_Prajitura-cu-visine-si-Amaretto.jpg

Prajitura cu visine si Amaretto

Ingrediente: Pentru aluat:  350 g faina  1 pachetel drojdie uscata 100 g zahar  1 varf de sare 150 ml lapte caldut  75 g unt moale  1 ou Pentru crema:  2 borcane visine (720 ml)   5 linguri Amaretto sau sirop de migdale  160 g zahar  20 g amidon 50 g unt 2 pachetele zahar vanilinat 50 […]
 

Supa de rosii cu albitura

Ingrediente: 1 borcan rosii in bulion sau pasta de tomate 3-4 linguri 1 morcov 1 patrunjel (radacina si frunze) 1 ceapa 1 albitura 2 oua 1 lingura faina   Mod de preparare: Intr-o oala de 3-4 litri punem la fiert zarzavaturile, apoi se pune pasta sau rosiile, se dau in cateva clocote. Strecuram totul in […]
 
 

Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie

  Ingrediente: 500 g sparanghel verde 2 morcovi 4 rosii 4 buc. file de piept de pui (a cca. 150 g) sare 1 lingura ulei de masline piper  300 g iaurt natural 3 linguri patrunjel 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Pregatiti legumele. Taiati sparanghelul bucati de 5 cm lungime, morcovii fasii […]
 

Carnaciori cu sos de rosii

  Ingrediente: 700 g rosii  1 ceapa rosie 2 linguri otet din vin alb  1 lingura otet balsamic  4 linguri ulei de masline  sare piper  2 linguri busuioc tocat  12 carnaciori   Mod de preparare:  Pregatiti rosiile, taiati-le bucati, apoi in patru, indepartati-le semiintele si tocati carnea rosiilor marunt. Spalati ceapa si tocati-o de asemenea […]
 

Ecler dietetic cu crema de vanilie

Ingrediente: 250 ml apa 150 g faina 70 g ulei 5 oua 1 g sare 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se adauga faina si se amesteca bine sa nu apara cocoloase, pana se desface de pe vas. Se pun ouale pe rand […]
 

Medalioane florentine

   Ingrediente: 600 g file de porc 6 crengute de salvie  piper 6 felii subtiri de sunca fiarta  12 felii de bacon 12 masline verzi umplute cu ar­dei gras rosu  3 linguri ulei de masline  sare   Mod de preparare:  Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si taiati-o in 12 […]
 
 

Taitei turcesti de orez

  Ingrediente: 1 ardei verde si unul alb 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 ml supa de legume 2 linguri de ulei de masline 300 g taitei de orez 1 lingura de funze de oregano taiate fin 1 lin­gura de boia dulce de ardei 1 lingura de masline negre tocate marunt 1 cutie de […]
 
 

Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos

  Ingrediente: 500 g iaurt 4 oua 200 g zahar 1 pachet de zahar vanilinat 125 g unt 500 g gris 1 pachet de praf de copt zeama unei lamai 125 g zahar 125 ml apa 2 linguri de nuca de cocos fulgi   Mod de preparare: Incalzesti untul si il bati impreuna cu iaurtul, […]
 

Sos de asmăţui cu vin

  Ingrediente: 2 morcovi 2 radacini patrunjel 1 telina 1 ceapa 3 catei usturoi 50 ml ulei 1 pahar vin 2-3 linguri asmatui tocat fin zeama de carne sare   Mod de preparare: Se curaja legumele si se fierb in zeama de carne. Se dau prin sita si se adauga sare, ulei, vin si asmatui. […]
 

Frigarui de miel cu tzatziki

O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita […]
 

Wonton cu crab

  Ingrediente: 1125 g carne de crab proaspata 1 lingura sos Worcestershire 1-2 picaturi sos tabasco 125 ml branza cremoasa 40 bucati aluat de coltunasi ulei pentru prajit   Binecunoscuti in Occident ca ingredient de baza al supei cu acelasi nume, acesti coltunasi, numiti wonton. exista in nenumarate variante. Ei au aparut in China in […]
 
 

Castron colorat cu salata asortata

Ingrediente: 1 salata verde cu frunza creata 2 legaturi de ridichi (rosii) 1 legatura ceapa verde 200 g ciuperci (champignons) 1 castravete (de sera) 200 g piersici decojite, fara samburi, pastrate intregi 200 g capsuni 150 ml vin rosu 75 ml zeama de carne fiarta (din cuburi pt. supa) 75 ml ulei de masline 4 […]

Caipipesca Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – old fashioned Categorie – Fruit liqueur drinks Decoraţiune – bucăţele de piersică, paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4-5 cl Cachaga un cl vodca de piersici o jumatate de lamaie verde doua lingurite de zahar de trestie cateva bucatele de pulpa de piersica proaspata […]
 
 

Frigarui mici Saltimbocca

  Ingrediente:  4 snitele de porc sau vitel (circa 150 g) 3 crengute de salvie  4 felii subtiri sunca sau kaiser  200 g rucola  1 lamaie  sare piper  5 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spalati carnea, uscati-o pe un servetel si asezati feliile una langa cealalta pe suprafata de lucru. Spalati salvia, […]

Chec dietetic

Ingrediente: 4 oua 120 g zahar 50 g amidon 50 g faina 1 pachet zahar vanilat   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand faina, amidonul si albusurile batute spuma si se amesteca usor. Se toarna in forma de chec si se coace la foc slab. Se […]
 

Lipie cu carne prajita de curcan

ingrediente: 4 snitele (a cate 160 g) ulei pentru prajit sare piper macinat 4 lipii de tortilla 200 g varza de China 2 linguri de otet din vin alb 1/2 lingurita de zahar 4 linguri de smantana 3 linguri de ulei frunze de oregano pentru presarat   Mod de preparare: Incalzesti lipiile de tortilla pe […]
 

Cum se prepara Mini Quesadillas (video)

O reteta video despre cum se prepara Mini Quesadillas. Ingrediente: 6 small ready-made tortillas ½ avocado, mashed ½ tbsp lime juice 1 tbsp coriander, chopped 4 shrimps, pre-grilled ½ red pepper, roasted & sliced 1 tbsp ricotta cheese 2 tbsp cooked mushrooms A few onion rings, grilled 1 chicken breast, grilled and thinly sliced 20 […]
 
 

Prajitura cu ananas cu fulgi de cocos

  Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite 1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom  400 g faina 2 lingurite praf de copt 50 g fulgi de cocos 1 cutie ananas rondele (850 ml) Pentru aluatul faramitat:  100 g faina 1 pachetel de vanilie  150 g unt in plus:  fulgi de […]
 

Cordon bleu din piept de curcan

  Ingrediente: 4 snitele de curcan subtiri 4 felii de sunca fiarta 4 felii de branza tare (de pilda, branza de munte sau Gouda) 2 oua 6 linguri de pesmet 3 linguri de faina sare piper macinat 1 lingurita de boia de ardei dulce untura   Mod de preparare: Bati snitelul, apoi il piperezi pe […]
 
 

Supa de asmăţui cu smantana si crutoane

Ingrediente: 2-3 legaturi asmatui 1,5 l supa de zarzavat 50 g unt 1 lingura faina 2 oua 3 linguri smantana crutoane de paine prajita Mod de preparare: Se alege asmatuiul, se spala si se taie marunt. Se caleste usor in unt, apoi se adauga faina si se lasa sa fiarba inabusit cu putina apa. Se […]
 

Melcisori

Ingrediente: 1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10 linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos sau nuca macinata   Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt, se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate putin […]
 
 

Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie

  Ingrediente: 3 cartofi medii 500 g faina 125 g unt lichid 1 pachet de praf de copt sare piper macinat 125 g branza de oaie 2 linguri patrunjel tocat susan 1 galbenus   Mod de preparare: Cureti cartofli, ii fierbi in apa cu sare timp de aproximativ 25 de minute, apoi scurgi apa si […]
 

Frisca vegetariana

  Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana faina integrala 1/2 cana miere 1/4 linguri de sare 1 linguri de esenta vanilie 1/3 cana ulei   Mod de preparare: Se amesteca bine primele cinci ingrediente si se fierb pana ce se ingroasa, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Se raceste compoztia si se mixeaza adaugandu-se […]
 

Desert cu branza dulce

Ingrediente: 2 cani faina 2 cani branza de vaca 1 cana margarina 1 plic vanilie miere dupa gust putina coaja de lamaie sau portocala   Mod de preparare: Se amesteca margarina cu o cana cu branza de vaca pana capata consistent unei creme. Se adauga treptat faina inglobandu-se in aluat si se pune aluatul la […]

Pizza in tigaie

Un preparat simplu de pizza cu faina, oua, lapte, sare, piper alb, zahar, ulei de masline, praz, unt, rosii, ceapa, mazare, morcovi, creveti, sunca de parma, busuioc uscat si oregano uscat. Ingrediente: Pentru aluat: 240 g faina 4 oua 300 ml lapte sare piper alb macinat 1 varf de cutit de zahar 1 1praz taiat […]
 

Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte

O reteta de frigarui turcesti cu carne tocatade vita, frunze de menta pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de masline. specialitate turceasca Ingrediente: 1 lingura de frunze de menta pisate 2 cepe taiate marunt 400 g carne tocata de vita 1 galbenus 1 lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati de […]
 

Cum se prepara Pui Picant Cu Sos Chilli Dulce (video)

  Ingrediente: 220 ml coconut milk 1 lime – zest only 2 shallots, chopped 3 cloves of garlic, crushed 1 tsp turmeric 3 red chillies, chopped salt and pepper 1 ½ kg chicken, cut into 16 pieces 500 ml oil, for frying 600 ml water 20 cucumber slices , to serve 100 ml sweet chilli […]
 

Gelatina de branza de vaci dietetica

Ingrediente: 200 g branza de vaci 2 foi gelatina 50 g zahar 120 g lapte zahar vanilat   Mod de preparare: Branza de vaci se trece prin sita, se inmoaie gelatina 1/2 ora in apa rece si se dizolva in doua linguri de apa fierbinte. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si gelatina. […]
 

Baclava

Ingrediente: 1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 linguri […]
 
 

Bull Shot Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – nici una Se serveste înainte de prânz Ingrediente: 3/10 vodcă neutră 6/10 zeamă de carne de vită 1/10 suc de lămâie câteva picături de tabasco câteva picături de sos Worchester sare piper Apărut în Statele Unite, în […]
 

Budinca cu dovleac

  Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt scortJsoara 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul, scortisoara, praful de copt si […]

Salata vegetariana de iarna

Ingrediente: 3 cartofi 1 ceapa 2 castraveti murati 1 gogosar murat masline cimbru ulei otet 1 lingura mustar sare Mod de preparare: Fierbem cartofii si-i taiem cubulete. Ceapa, castravetii si gogosarul se taie felii subtiri. Ames-tecam totul si adaugam sare si cimbru. Din otet si mustar facem un sos pe care-l turnam peste legume. Ornam […]
 

Gulas rapid de curcan cu pilaf

  Ingrediente: 400 g piept de curcan, taiat in bucati mici 2 linguri de unt 1 lin­gura de ulei de masline 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi pisat 1 lingurita de foi de chimen pisate 100 g de ciuperci mici, feliate 2 linguri de coniac 100 ml vin rosu 1 lingura de mustar […]
 
 

Vinuri in lume: Ungaria

Ungaria se distinge printr-o originalitate dată de identitatea sa naţională (maghiarii sunt izolaţi în mijlocul germanilor şi slavilor) şi moştenirea fastuoasă a istoricului imperiu austro-ungar. Ungurii sunt mândri de această particularitate pentru că tentativa de nivelare a regiunilor comuniste nu a reuşit să le şteargă. Regimul comunist a lăsat industria viticolă ungurească într-o stare de […]
 

Bezele cu zaharina

  Ingrediente: 1 albus 50 g nuci 1-2 tablete zaharina coaja de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Cand se tin de tel, se adauga nucile trecute prin masina, coaja de lamaie si zaharina dizolvata intr-o jumatate lingurita de apa. Se amesteca totul foarte usor. Se toarna gramajoare pe hartie […]
 
 

Prajitura dietetica cu mere

Ingrediente: Aluat: 300 g faina 100 g ulei 2 oua 100 g zahar 30 g iaurt sau lapte, 1/2 lingurita zeama de lamaie 1/2 praf de copt 1 zahar vanilat 2 g sare Umplutura: 2 kg mere dulci 200 zahar 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Se spala merele, se curata de […]
 

Sos Vinegreta cu portocala

  Ingrediente: 1 portocala 1 esalota 1 lingura otet de vin alb 1 lingura otet balsamic 1 lingurita mustar 6 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Curata o parte din coaja de portocala si tai-o in fasii subtiri. Toaca esalota marunt. Intr-un vas mic, incinge 1 lingura ulei si soteaza esalota pana cand […]
 
 

Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie

  Ingrediente: 1 vanata (200 g) 2 rosii (200 g) 1 dovlecel (150 g) 200 g branza de oaie 2 linguri de patrunjel maruntit 150 g smantana sare piper macinat 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei de masline 2 foi de aluat yufka ovale (150 g)   Mod de preparare: Speli si cureti […]
 

Platou de gratar cu salata de cartofi

  Ingrediente: 200 g cartofi  1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 100 ml supa 1 lingura otet din vin alb sare piper 1/4 ardei gras verde 75 g snitel de porc 1 carnat mic 1 lingurita patrunjel tocat   Mod de preparare: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii rotunde subtiri. Curatati ceapa, […]
 
 

Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin (video)

Ingrediente: 500 g potatoes 500 g ripe tomatoes 3 cloves of garlic, sliced , peeled and chopped 8 sprigs of fresh rosemary 100 ml olive oil 750 ml water , approximately salt and pepper , to taste 1 medium pan with lid 2 knives 1 chopping board 1 potato peeler 1 wooden spoon     […]
 

Biscuiti dietetici

  Ingrediente: 2 oua 40 g zahar 20 g faina 20 g amidon 1 varf cutit sare 1/2 pachet zahar vanilat   Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zahar si zahar vanilat. Se adauga albusurile spuma, faina, apoi amidonul si se amesteca usor. Se pune compoztia in seringa si se pune cu ea in […]
 
 

Frigaruie de curcan cu rosii inabusite

  Ingrediente: 4 snitele din piept de curcan 100 g sunca fiarta 300 g rosii cherry 150 g ciuperci champignons 2 linguri ulei de rapita sare piper     Mod de preparare: Spalati carnea bine si uscati-o pe un servet de bucatarie, apoi taiati-o fasii. Asezati sunca peste carne. Pregatiti legumele. Infigeti carnea de curcan […]
 

File de vita cu bagheta si verdeata

  Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi mare 1 ardei iute rosu sare piper 4 linguri suc de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 4 linguri ulei de masline 1 bagheta mica 50 g unt cu verdeata 4 bucati file de vita (circa 200 g)   Mod de preparare: Pentru sosul de ceapa – […]
 
 

Cartofi cu sos pesto de patrunjel

  Ingrediente: 8 cartofi de dimensiune medie sare 5 legaturi de patrunjel 4 catei de usturoi 50 g migdale curatate 150 ml ulei de masline 100 g branza gouda rasa piper piper Cayenne   Mod de preparare: Spalati cartofii, frecati-i cu un buretel si uscati-i pe un servet de bucatarie. Asezati-i pe fiecare pe cate […]
 

Pilaf dietetic

  Ingrediente: orez 75 g apa 400 ml morcovi 60 g amidon alimentar 30 g unt 5 g verdeata sare   Mod de preparare: Se face o supa de zarzavat. Orezul se pune la fiert, de preferinta in cuptor, pentru ca bobul sa ramana intreg. Se presara cu telemea desarata si se adauga suc de […]
 
 

Carpaccio de vita

O reteta delicioasa de carpaccio de vita din: pulpa de vita, piper, parmezan, otet balsamic, sos de soia, sos worcestershire, busuioc, cimbru, vin alb sec, ulei de masline si sare de mare grunoasa. Poate te intereseaza si Carpaccio de porumbel Ingrediente: 1 kg pulpa de vita piper negru proaspat macinat 50 parmezan Pentru marinata: 125 […]
 

Cum se prepara Banana Split (video)

Ingrediente: 1 banana 1 scoop strawberry ice cream 1 scoop chocolate ice cream 1 scoop vanilla ice cream 1 whipped cream some chocolate sauce some strawberry sauce some butterscotch/ caramel sauce 1 tbsp chopped nuts 3 glace cherries 1 ice cream scoop 1 knife 1 tablespoon 1 serving dish   Banane, inghetata, 3 sosuri diferite […]
 

Prajitura cu branza

Ingrediente: Pentru foaie: 2 oua  6 linguri cu zahar  6 linguri cu ulei 6 linguri cu faina 1/2 cana cu iaurt sau smantana 1/2 lingurita cu bicarbonat stins in zeama de lamaie sare Pentru crema: 300 g branza de vaci 250 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 1 lamaie 2 oua Mod de preparare: […]
 

Sufleu de pui cu ciuperci

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 500 g ciuperci 1 lamaie 1 morcov 200 g boabe de mazare 200 g arpagic 2 linguri cu unt 3 oua 1 lingura cu faina 1 cescuta cu supa de legume ulei sare piper   Mod de preparare: Spala pieptul de pui, dupa care taie-l fasii si condimenteaza-l. Taie […]
 
 

Bulldog Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – ştir Se serveste la orice oră Ingrediente: GingerAle 4-6 ci gin sucul de la jumătate de portocală Bulldog, apărut în Stale Unite, este o băutură foarte bună pentru potolit setea, poate fi consumat la orice oră a […]
 

Sos Vinegreta cu smantana

  Ingrediente: 50 ml smantana 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de vin alb 1 lingura zeama de lamaie sare si piper negru, proaspat macinat 1 lingurita zahar tos 2 linguri verdeata proaspata, tocata marunt (patrunjel, marar, tarhon..)   Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca sarea, zaharul, otetul, zea­ma de lamaie si piperul. […]
 
 

Piure de cartofi dietetic

O reteta de piure de cartofi dietetic din: cartofi, sare, lapte, unt, smantana, galbenus si putin zahar. Ingrediente: 500 g cartofi sare 1/2 ceasca lapte doua-trei linguri unt o lingurita smantana un galbenus putin zahar   Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie in sferturi. Se pun la fiert in putina apa rece, […]
 

Salata cu carne de vita

  Ingrediente: 400 g carne de vita slaba 3 cepe de apa 4 ardei grasi sare Pentru dressing: 200 g iaurt 4 cafei de usturoi 1 lingura cu smantana 2 linguri cu mustar iute 1 lamaie   Mod de preparare: Spala carnea si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce […]
 
 

Crema de nuci

  Ingrediente: 50 g miez de nuca macinat 50 g frisca coaja de lamaie coaja de portocale gelatina zaharina   Mod de preparare: Gelatina se inmoaie o jumatate de ora intr-un ibric mic umplut cu apa rece, se pune apoi la foc mic, dar atentie, nu trebuie sa fiarba caci isi va pierde proprietatile! Zaharina […]
 

Rulouri umplute cu carne de vaca

  Ingrediente: 800 g carne slaba de vaca 250 g franzela 2 oua 25 ml ulei 150 g morcovi 125 ml lapte verdeata sare   Mod de preparare: Carnea se taie felii care se bat ca pentru snitel. Franzela se inmoaie in lapte crud, se stoarce si se amesteca cu ouale, verdeata tocata si putina […]
 
 

Vrabioare de vaca cu mazare

Ingrediente: 150-200 g vrabioara de vaca o lingura ulei o rosie 200 g mazare din conserva o lingura de smantana marar verde 1 morcov   Mod de preparare: Pune vrabioara intr un vas, acopera cu apa calda s adauga morcovul taiat rondele si uleiul. Acopera vasul si lasa sa fiarba, pana se fragezeste carnea. Adauga […]
 
 

Cighir

Cighir din: ficat de porc, splina de porc, sare, piper, foi de dafin, prapur de porc. Poate te intereseaza si Cotlet de porc cu mere si sos de mustar Ingrediente: ficatul si splina de la porc sare piper macinat piper boabe 1-2 foi de dafin prapur de la porc   Mod de preparare: Se spala […]
 

Salau polonez

    Ingrediente: 1 kg salau 1 morcov 1 ceapa 3 boabe de ienibahar 2 galbenusuri 1 lingura cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingurita cu faina  1 legatura de patrunjel ulei de masline sare   Mod de preparare: Curata pestele si fierbe-l in apa cu sare impreuna cu morcovul, ceapa si boabele de […]
 
 

Ciupercute

Ingrediente: 8 oua 100 g unt 100 g sunca 4 rosii 2 linguri cu maioneza 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbe ouale pana cand devin tari. Curata-le usor de coaja si taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La celalalt capat, taie albusul pana la […]
 

Musaca de varza

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 gunt 150 ml lapte 2 oua ulei sare piper   Mod de preparare: Spala cartofii si fierbe-i in coaja. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de coaja si zdrobeste-i cu furculita. Adauga unt si un praf de sare. Piureul astfel […]
 
 

Prajitura cu ciocolata si alune

  Ingrediente: 100gunt 150 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 2 oua 3 linguri cu cacao 125 g faina 1 plic cu praf de copt 50 g alune Pentru glazura: 4 linguri cu cacao 1 ceasca cu zahar pudra 1/2 lingurita cu ulei 4 linguri cu apa   Mod de preparare: Freaca untul spuma […]
 

Carnati moldovenesti

Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de manzat coriandru nucsoara pisata zeama de usturoi sare piper dupa gust 250 g slanina 2 intestine subtiri   Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente (coriandru, nucsoara pisata, […

Ciorba dreasa cu smantana

  Ingrediente: 1 dovlecei 2 cepe 2 morcovi 1 telina 4 cartofi 1 ardei gras 300 g fasole verde 5 rosii 1 l bors l oua 100 g smantana 1 legatura de leustean sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt, iar morcovii si telina, mai mare. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare. Dupa […]

Lebervust

Ingrediente: 1/2 kg de slanina 1/2 din ficat condimente   Mod de preparare: Se fierbe bine ficatul cu slanina, se da prin masina de tocat, se adauga sare, piper. Se introduce in mate, se leaga si se pune la fiert cam 15 minute. Se scoate si se lasa la racit cu o greutate peste el […]
 
 

Cum se prepara Quinoa With Mushrooms And Fresh Herbs (video)

Ingrediente: 300 g quinoa 750 ml water 200 g mixed mushrooms , chopped 4 tbsp olive oil 2 shallots , chopped 1 tomato , peeled and diced 1 ½ tbsp lemon juice 2 tbsp basil , chopped 2 tbsp parsley , chopped some salt and pepper 2 saucepans and a lid 1 wooden spoon 1 […]

Pizza

  Ingrediente: 2 linguri cu smantana  4 linguri cu faina 1 ou  1 legatura ceapa verde  100 g cascaval  costita sunca sau salam masline ciuperci  500 g pasta de rosii  sare piper  oregano sau cimbru   Mod de preparare: Amesteci smantana si oul, apoi faina. Obtii un aluat, pe care-l intinzi in tava. Cantitatile sunt […]
 

Toba alba

Ingrediente: 1/2 cap de porc 2 copite sorici sare piper foi de dafin 1/2 din ficatul de la porc   Mod de preparare: Se fierbe carnea pana cade de pe os, se lasa la racit, apoi se taie in cubulete si se introduce in stomacul porcului. Se coase si se pune la fiert cam 15-30 […]
 

Tuslama

  Ingrediente: 1 kg de burta 3-4 morcovi 3-4 cepe maricele 2 legaturi ceapa verde 1 capatana de usturoi sare piper rozmarin coriandru   Mod de preparare: Fierbi burta in 3 l de apa cu sare pana scade apa la jumatate, apoi o tai fasii, ca la ciorba. Tai morcovii rondele, ceapa pestisori si jumatate […]
 
 

Coaste de miel in sos de vin

O retetagustoasa de coaste de miel in sos de vin din: coaste de miel, ceapa, coniac, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 3 cepe de apa 3 linguri cu coniac Pentru marinata: 2 cepe 200 ml vin alb sec 2 lingurite cu […]
 

Salata de fasole (de post)

  Ingrediente: 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un pastarnac) 1 ceapa rosie 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de luna 1 ardei gras rosu 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat macinat Pentru dresing 2-3 linguri de ulei 1 lingura de otet sare piper     Mod […]
 
 

Placinta cu vanilie

Ingrediente: Pentru foi: 200 g unt 500 g faina 15 oua sare Pentru crema: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina 1 l lapte 3 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare:   Untul cu 600 ml apa si un praf de sare se fierb. Adauga dintr-o data toata faina si […]
 

Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli

Ingrediente: 300 g piscoturi (biscuiti 400 g) 100 g nuci macinate, 100 g stafide 100 g ciocolata rasa 100 g sirop (cu apa) 300 g gem sau magiun 700 g frisca   Mod de preparare: bIntr-o tava sau pe un platou se asaza un strat de piscoturi. Se stropesc cu sirop (in care puteti pune […]
 
 

Banane in vin fiert

Ingrediente: 1/2 l vin rosu scortisoara zahar 6 banane   Mod de preparare: Se pune vinul la fiert cu zahar si  scortisoara. Se curata bananele de coaja si se taie rondele. Se introduc in vinul fiert si se mai lasa cateva minute la fiert. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta. Banane in vin fiert […]
 

Cum se prepara paste Fusilli cu Sos de branza (video)

  Ingrediente: 500 g fusilli pasta 200 g walnuts 300 g blue cheese 500 ml double cream 1 handful of chopped parsley 5 tbsp olive oil salt pepper 1 large pot with lid 1 slotted spoon 1 colander 1 small pan 1 large bowl   Un preparat care se poate servi indiferent de anotimp impreuna […]
 
 

Chiftelute in pesmet

  Ingrediente: 500 g carne tocata 4 catei de usturoi un morcov un ardei verde 4 cepe verzi un ou 300 g pesmet 500 ml ulei 100 ml lapte o legatura marar o legatura patrunjel 2 felii de paine alba sare piper   Mod de preparare: Se pune intr-un bol carnea tocata, se condimenteaza dupa […]
 

Buck’s Fizz Cocktail

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste la orice ora   Ingrediente: 6/10 şampanie 4/10 suc de portocale Acest excelent Sparking a apărut în Statele Unite, în anii ’30. Denumirea engle­zească provine de la cu­vântul buckskin care în­seamnă „piele […]
 
 

Sos Vinegreta cu mustar

  Ingrediente: 1 lingura otet sare piper negru proaspat macinat 1 lingura nectar de mere 6 linguri ulei de masline 2 linguri mustar de Dijon, cu boabe intregi   Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca otetul, mustarul, nectarul, sarea si piperul. Apoi, cu ajutorul telului electric , incorporeaza uleiul turnat intr-un fir subtire. Potriveste gustul […]
 

Mititei facuti in casa

  Ingrediente: 200 g carne de oaie 800 g carne de vita 4-5 catei usturoi un ardei iute cimbu uscat ienibahar coriandru sare piper   Mod de preparare: Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. usturoiul se curata si se piseaza cu sare si piper o jumatate de ora, […]
 
 

Prajituri

Ingrediente: 1 ou 50 g zahar 50 ml ulei arome (zahar vanilat sau esenta de vanilie) coaja de lamaie 1/2 pachetel praf de copt faina, cat cuprinde – cam 250 g la un ou putina sare suc de sfecla rosie suc de morcovi cacao 1/2 pachet margarina   Mod de preparare: Oul se freaca cu […]
 

Musaca cu paste

Ingrediente: 800 g de amestec de carne tocata 4 oua 2 cepe 2 linguri paste de tomate 2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar 500 g paste tuburi 200 g branza topita cu smantana sare piper ulei   Mod de preparare: Calete ceapa in ulei. Cand este aproape gata adauga pasta de tomate. Amesteca […]
 
 

Pui cu bere

Ingrediente: 1 pui 5 cepe de marime medie 3 morcovi 2 linguri boia de ardei 2 linguri margarina 2 linguri untura sau ulei o sticla de 0,5 I de bere   Mod de preparare: Taiem puiul bucati, il punem in cratita cu uleiul, morcovul taiat feliute, ceapa taiata in sferturi, margarina, untura si boiaua. Lasam […]
 

Aperitiv cu masline, lamaie si usturoi

Ingrediente: 250 g masline 1 lamaie 1 capatana usturoi 150 ml untdelemn 75 ml otet   Mod de preparare: Intr-un borcan se asaza alternativ randuri de masline si randuri de felii de lamaie amestecate cu usturoi. Deasupra se toarna otetul amestecat cu uleiul. Se tine cateva zile la murat apoi se poate servi. E o […]
 
 

Cum se prepara Pui Parmesan (video)

Ingrediente: 2 medium chicken breasts , halved 3 large eggs ¼ cups (60ml) cream 100 g flour 240 g bread crumbs 360 g Parmesan cheese 120 g mozzarella , fresh 1 cups (250ml) marinara sauce olive oil salt , to taste pepper , to taste   O reteta italiana clasica care imprumuta o tenta americana. […]
 

Pachetele de pui cu mazare

  Ingrediente: 2 piepti de pui fara os 3 oua 200 g de pesmet 1 lingura mustar cu hrean sare piper alb 500 g de mazare proaspata de la conserva 2 lingurite de zahar 200 ml de ulei 1 cubulet de unt 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel   Mod de preparare: Se […]
 
rp_Salata-in-straturi.jpg

Salata in straturi

Ingrediente: 3-4 cartofi fierti in coaja branza telemea, 150-200 g 2-3 oua fierte 1 pahar maioneza 1 pahar smantana sare piper   Mod de preparare: Se asaza pe un platou urmatoarele straturi: un strat de cartofi rasi pe razatoarea mare, un strat de telemea rasa, ouale zdrobite cu furculita, iar urmatorul strat maioneza amestecata cu […]

Rulada de carne cu slanina

Ingrediente: 750 g carne 100 g slanina 1 felie paine 2 cepe 2 oua verdeata sare piper 1 lingura ulei 1-2 linguri faina 1 lingura untura Mod de preparare: Se trece prin masina de tocat carnea de porc sau de vita, slanina si o felie groasa de paine, inmuiata in lapte si stoarsa. Se adauga […]
 
 

Smoothie de cirese

Ingrediente: 1 cana de cirese fara samburi 1/2 lamaie 1 banana 1/2 cana de iaurt simplu (degresat sau nu) 1 cana de cuburi de gheta 2 picaturi de esenta de migdale   Mod de preparare: Se pun, intr-un vas inalt, ciresele, banana taiata in patru, iaurtul si sucul de la lamaie. Ingredientele se amesteca putin […]
 

Ardei umpluti cu paste de carne

  Ingrediente: 12 ardei grasi verzi potriviti 500 g carne tocata o legatura de marar o legatura de patrunjel 50 ml ulei 100 g orez 1 ou 4 rosii mari sare piper   Mod de preparare: Pentru inceput se prepara carnea tocata pentru umplutura in felul urmator: carnea tocata se amesteca cu orezul, sarea si […]
 
 

Prajitura cu mere si scortisoara

  Ingrediente: 15 linguri de faina alba 1 pachet margarina 1 ou 3 linguri de smantana 3 linguri de zahar 1-2 kg mere scortisoara   Mod de preparare: Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana sj 1/3 din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina si 2/3 din margarina. […]
 

Cum se prepara Chopped Liver (video)

Ingrediente: 500 g fresh, cleaned chicken livers 60 ml rendered chicken fat or olive oil 1 medium onion, sliced 80 ml port or sweet wine 1 hard boiled egg, roughly chopped salt and pepper half an onion, finely diced 1 hard boiled egg, finely chopped a few parsley leaves 1 frying pan 1 pair of […]
 
 

Gogonele de pui cu sos picant

Ingrediente: 500 g de carne de pui 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 cepe mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 rosii mari 2 ardei rosii sare piper 300 ml de ulei 1 ardei iute verde   Mod de preparare: Se pun intr-un bol carnea tocata cu patrunjelul si […]
 

Dulceata de pepene rosu

Ingrediente: 1 kg coji de pepene, cantarite dupa fierberea in otet 300 ml otet de 9 grade 1 kg zahar 1/2 litru apa 1 lamaie mare 1 plic de zahar vanilinat   Mod de preparare:   Pentru dulceata, trebuie sa pastrati cojile de la pepene, partea alba fiind cat mai groasa. Se curata coaja verde, […]
 
 

Bagna cauda

  Ingrediente: 150 ml, plus inca 2 linguri, ulei de masline extravirgin 4-5 catei de usturoi, decojiti si zdrobiti sau dati pe razatoare 12 pesti ansoa din conserva, scursi de ulei si taiati bucatele 75-100 g unt nesarat, taiat bucatele Legumele pentru cufundat: Diferite legume crude, inclusiv: fenicul conopida cicoare ardei gras  dovlecei   Bagna […]
 

Salata de paste cu legume

Ingrediente: 200 g de paste in forma de spirale sare piper 3-4 rosii mici 200 de g de sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 2-3 linguri de ulei de masline 100 g mazare verde   Mod de preparare:   Se pun pastele la fiert tntr-o oala cu apa fiarta, cu sare si putin ulei […]

Cartofi cu pui la cuptor

Ingrediente: 1 pui 2 kg cartofi 1 cub supa 1 cana apa 150 ml ulei frunze de patrunjel   Mod de preparare: Intr-o cratita pune uleiul, puiul taiat in bucafele mici, condimente dupa gust (sare, piper, boia sau condimente pentru pui), cartofii taiati rondele, cubul de supa si apa. Acopera cratita cu un capac si […]
 

Supa groasa de legume cu foi de dafin

Ingrediente: 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 teline 6 cartofi 1 lingura cu pasta de tomate 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 1 legatura de patrunjel 50 g unt 1 lingurita faina oret sare piper   Mod de preparare: Curata legumele, taie-le cubulete si pune-le sa fiarba in […]
 

Tarta cu carne

Ingrediente: 500 g carne tocata 1 cutie cu mazare aluat de paine putin imbunatatit cu 1 ou 50 g margarina   Mod de preparare: Se tapeteaza o tava cu aluat, carnea se amesteca cu piper, vegeta si alte mirodenii, se intinde peste foaie si se omeaza cu fasii subtiri din aluat. Se unge (ca la […]

Bric cu oua sau clatite din gris

Ingrediente: 100 g gris 4 cepe mari 1 legatura patrunjel 4 galbenusuri ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se amesteca grisul cu apa calduta pana obtinem un terci semifluid. Din acest aluat preparam clatite subtiri. Tocam ceapa fin, adaugam patrunjelul tocat si cu aceasta compozitie umplem clatitele. Pe fiecare clatita se pune un galbenus […]
 
 

Inghetata asortata cu zmeura

Ingrediente: 1 l smantana pentru frisca 6 oua 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat 300 g de zahar tos 250 ml frisca 500 g zmeura   Mod de preparare: Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si se lasa la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri […]
 

Bronx Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Gin drinks Decoratiune – fără   Se serveste înainte de masă Ingrediente: 4/10 gin 2/10 vermut roşu 2/10 vermouth dry 2/10 suc de portocale preparat proaspăt   Numele nu numai că îi stabileşte originea în cartierul Bronx din New York. […]
 
 

Castraveti acri cu carne

Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g castraveti acri 2 linguri ulei 1 lingura faina 4 cepe 2 linguri bulion sare marar   Mod de preparare: Carnea se taie bucati, se inabusa cu putina apa, ceapa si grasime. Se adaug castravetii taiati si bulionul. Se umple cu apa cat sa cuprinda carnea si castravetii […]
 

Cum se prepara peste la gratar cu sos tartar (video)

Ingrediente: 4 white fish fillets 3 tbsp vegetable oil 4 tbsp dijon mustard 4 tbsp breadcrumbs salt and pepper for the tartare sauce: 250 ml mayonnaise 2 tbsp cornichons (baby gherkins), chopped ½ an onion, finely chopped 1 tbsp chopped capers 2 tbsp parsley, finely chopped 1 tsp mustard the juice of a small lemon […]
 
 

Clatite cu sunca

Ingrediente: Pentru aluatul de clatite: 2 oua 350 g faina alba 100 ml apa minerala 250-300 ml lapte 10 ml ulei un praf de sare Pentru umplutura: 6 felii de sunca de praga sare piper 50 ml de ulei 250 g de cascaval ras 1 cutie smantana   Mod de preparare: Se prepara aluatul de […]
 

Pasta de masline

  Ingrediente: 1 bagheta 3 rosii 1 kg masline verzi fara samburi 500 g pesmet 100 ml ulei 6-7 catei de usturoi sare ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare, mixeaza bine maslinele. Adauga treptat uleiul si mixeaza mai usor. Daca se intareste prea tare, mai adauga ulei. Pune apoi usturoiul […]
 
 

Supa de pui cu ceapa

Ingrediente: 2 piepti de pui cu os 5-6 cepe 2 ardei 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 legatura de patrunjel sare piper 10 ml de ulei 1 cubulet de unt   Mod de preparare: Se curata carnea de pielite si se spala foarte bine. Se pune la […]
 

Vinete si dovlecei cu orez

Ingrediente: 200 g orez 2 dovlecei mici 2 vinete mici 4 ardei 1 ceapa mare 300 g rosii 10 ml ulei sare piper 50 g cascaval 15 g branza moale, rasa Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu apa si sare. Dupa ce s-a fiert, se acopera cu un prosop de bucatarie pentru […]
 
 

Supa de ciuperci

  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 linguri ketchup 2 linguri verdeata (patrunjel, marar) 2 oua 2 cepe (verzi)   Mod de preparare: Intr-o oala se pun 2 I apa, se adauga ciupercile taiate si ketchupul. Se clocoteste 10 minute. Turnam incet ouale frecate, amestecand continuu. Adaugam si ceapa verde si mai lasam pe foe 5 […]

Oua la ceasca cu smantana

Ingrediente: 8 oua 80 g unt 250 g smantana sare   Mod de preparare: Se tapeteaza 4 cesti de 200 g cu putin unt, in fiecare ceasca se pun 2 linguri de smantana fierbinte apoi cate 2 oua. Se presara cu sare si punem bucatele de unt. Cestile se asaza intr-o cratita cu apa clocotita […]
 

Caise in caramel de mandarine

Ingrediente: 8-10 caise 80 g zahar 1 plic zahar vanilinat 6 mandarine (doar de sucul lor) 100 ml apa o mana de fulgi de migdale (prajite putin) Mod de preparare: Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua si se spala. Se storc cele sase mandarine, iar sucul se strecoara de […]
 

Guacamole

O reteta foarte simpla de Guacamole cu ceapa alba, rosii serrano, frunze de coriandru, sare si avocado. specific mexican Ingrediente: 2 linguri ceapa alba tocata foarte marunt 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust, tocati marunt 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare sare dupa gust 3 fructe mari de avocado 1 rosie mijlocie, […]
 
 

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ingrediente: 1 ceasca de ulei 5-6 cartofi 3 morcovi, o ceapa mare 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ceasca cu bulion sau 3-4 linguri 1 lingura de tarhon tocat 1 lingura de faina 1/2 ceasca zeama de gogosari (sau o ceasca de bors de putina) 1-2 frunze de dafin piper patrunjel verde   Mod […]
 
 

Snitele din telina

Ingrediente: 2-3 teline mari 2 oua piper sare faina faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureti telina, o speli si o tai rondele late de 1 cm. Fierbi rondele 2-3 minute in apa cu putina sare si putine condimente. Le scoti, le scurgi, le dai prin faina si le prajesti. Poti prepara aceste […]
 

Alune caju prajite

Ingrediente: 375 g alune caju crude ulei pentru prajit 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 lingurita de chilli Alunele caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care produce un fruct numit mar de caju, la capatul […]
 
 

Supa taraneasca de legume

Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 2-3 cartofi un pastarnat o radacina de patrunjel o telina mica 400 g fasole alba o legatura ceapa verde sau 2 cepe mijlocii 4-5 felii de costita o legatura de patrunjel 1-2 linguri de ulei sare o lamaie   Mod de preparare: Legumele se curata si se spala. Se toaca […]
 

Aperitiv din legume la minut

Ingrediente: 1/2 morcovi 1 capatana telina 1/2 cartofi 1 ceapa 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Curatati legumele si dati-le prin razatoarea mare. Taiati ceapa solzisori. Rumeniti-le repede in ulei incins. Scoateti-le cu spumiera, sarati-le si piperati-le dupa gust. Sunt foarte gustoase ca aperitiv si, bineinteles, sunt de post. Cand este cazul, se […]
 
 

Tarta tripla cu visine

Ingrediente: 3 pachete aluat de placinte 500 g visine 1/8 litri de suc de visine 1 lingura faina de porumb 500 ml smantana 50 g zahar 100 g zahar pudra 2 linguri gem de agrise 2 linguri de apa fierbinte   Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul si se intinde fiecare bucata pe suprafata de […]

Spuma de mure si fragi

  Ingrediente: 500 g fragi 75 g mure 150 ml sirop de trestie de zahar 3 foi de gelatina 350 ml frisca lichida 75 g zahar pudra menta   Mod de preparare: Se varsa frisca intr-o salatiera si se pune la rece, cu paletele mixerului. Se inmoaie foile de gelatina in apa rece. Se amesteca […]
 
Sos de usturoi cu mustar

Sos de usturoi cu mustar

Sos de usturoi cu mustar din: usturoi, mustar, ulei, apa, sare. Ingrediente: 1 capa­tana de usturoi pisat bine 1 lingura mustar 1/2 pahar ulei putina apa rece sare dupa gust   Mod de preparare: In pasta de usturoi pune mustarul si se incorporeaza treptat uleiul pana devine ca o maioneza. Adauga putina apa rece. Foloseste […]
 

Cum se prepara Lasagna cu Ciuperci (video)

Ingrediente: 400 g oyster mushrooms , torn into pieces 400 g Portobello mushrooms , washed and sliced 40 g dried umbrella mushrooms , pre-soaked for 5 mins 1 bunch parsley, roughly chopped 12 lasagne sheets 200 ml white wine 300 ml double cream 3 tbsp vegetable oil 3 tbsp olive oil salt and pepper 1 […]
 
 

Chiftele de cartofi copti cu sos de rosii si ceapa

  Ingrediente: 1 kg cartofi (fierti si curatati) 2 linguri faina (daca nu este post se pun doua oua) 2 linguri ulei 1/2 lingurita sare  o capatana de usturoi pisat marar dupa gust taiat marunt un varf de cutit de piper si putine condimente   Mod de preparare: Paseaza cartofii cat sunt fierbintj, altfel devin […]

Pui fript cu smochine

Ingrediente: 1 pui mare 200 g smochine uscate 12 smochine proaspete miezul de la 2 felii de paine 50 ml lapte 250 ml de supa de gaina 75 g unt ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 210° C. Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pune […]
 
 

Inghetata de smochine si nectarine

Ingrediente: 80 g nectarine 80 g smochine uscate 50 ml lichior de ananas sau cocos 200 ciocolata menaj alba 200 ml smantana 4 galbenusuri 1/2 cana lapte 1/2 cana alune de padure sau nuci taiate si prajite usor   Mod de preparare: Se scot samburii smochinelor, care se inmoaie peste noapte in lichior. Ciocolata si […]
 

Carpaccio de ton

Pentru sos: 5 linguri ulei de masline 18 fire de arpagic 2 lamai verzi 2 varfuri de cutit de ardei iute pudra sare, piper Pentru carpaccio: 3 bulbi de marar 1 lamaie 1 ardei rosu, 1 galben sau oranj 300 g ton proaspat 3 lingurite de seminte de mac Mod de preparare: Se prepara sosul: […]
 
 

Clatite americane cu zmeura

Ingrediente: 400 g faina 500 ml lapte 3 lingurite rase de praf de copt 1/2 lingurita rasa de bicarbonat un varf de cutit de sare 5 linguri de zahar zahar vanilinat 6 linguri ulei 2-3 cani zmeura zahar pudra, dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul. […]
 

Supa crema de dovlecei cu mozzarella

  Ingrediente: 6 dovlecei mari 2 bucati de mozzarella 1 crenguta de busuioc 1 litru supa de legume 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se taie extremitatile dovleceilor, dupa care se taie dovleceii in bucati. Se fierb 20 de minute la aburi. Se fierbe supa de legume. Se curata crenguta […]

Sos picant de rosii cu miere

Ingrediente: 3 linguri maioneza de usturoi 1 lingura miere de albine 2 linguri otet de mere 3 rosii tocate marunt si putina sare (dupa gust) Mod de preparare: Amesteca totul si adauga condimente (piper, cimbru, verdeata tocata marunt). Se obtine un sos foarte gustos, pe care il poti turna peste friptura sau peste cartofii prajiti. […]

Rulada picanta de curcan

Ingrediente :  150 g rosii uscate, in ulei  25 g samburi de pin  25 g parmezan ras 175 ml supa  4 linguri suc de lamaie  6 linguri ulei sare piper 1 kg piept de curcan (taiat in 2 bucatj plate) 8 felii de bacon (kaizer afumat) 1 lingurita busuioc tocat 75 g mozarella 1 ceapa […]
 

Cartofi cu oua la cuptor

Ingrediente: 1 kg cartofi 4 oua 200 g branza sarata marar tocat 2 linguri de unt usturoi sare   Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata cand au fiert si se taie felii pe lat. Rondelele de cartofi se pun intr-o forma de sticla unsa cu unt, peste cartofi se asaza un […]
 
 

Snitele italiene

Ingrediente: 6 felii de carne 100 g cascaval ras 1 ceasca de ulei sare piper macinat 1 ou 2 linguri de pesmet   Mod de preparare: Feliile se bat cu o lingura de lemn, apoi se trec prin ou si prin pesmet. Se prajesc in ulei incins. Se rumenesc pe ambele parti, se scot si, […]
 

Prajitura cu biscuiti

Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 180 g faina 1 plic praf de copt 3 linguri apa sau lapte 1 l lapte 150 g unt 3 pachetele de zahar vanilat 100 g zahar 4 linguri de rom 2 pachete de biscuiti: de ciocolata si de vanilie Mod de preparare:   Pentru inceput, se pregateste tava […]
 
 

Cele mai scumpe vinuri vandute in Romania

preluare din Business Magazin   Daca vinul poate fi considerat un barometru al nivelului de trai, vanzarile de pana acum indica un standard destul de ridicat. Acestea sunt cele mai scumpe vinuri vandute in Romania anul trecut si la inceputul acestui an sau, altfel spus, Bentley-ul vinurilor si “limuzinele” care ii urmeaza. In lipsa unor […]
 

Miel în stil mediteraneean

O reteta delicioasa de miel in stil mediteraneean din: usturoi, file de miel, sare, piper, ulei de masline, cimbru, rosii, vanata, zahar, supa si busuioc. Ingrediente : 1 căţel de usturoi 150 g file de miel sare piper 3 linguri ulei de măsline 1 crenguţă cimbru 100 g roşii 1 vânătă mică (cea. 150 g) […]
 

Brazil Colada Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva cireşe Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g Cachaca 10 g cremă de cocos 20 g rom alb o lingură de frişca 50 g suc de ananas Este vorba despre versiunea […]
rp_Ciocolata-cu-biscuiti2.jpg

Ciocolata cu biscuiti

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 11/2 pachet margarina 40 nuci prăjite si zdrobite (sau alune) 100 g cacao 3 pahare de vin cu zahăr 3/4 cană cu lapte (200-220 ml), arome după dorinţă (rom, coajă de portocala, vanilie)   Mod de preparare: Se amestecă cacaua cu zahărul, se toarnă laptele puţin câte puţin amestecând mereu […]
 
 

Piept de curcan in sos de patrunjel

Ingrediente : 800 g piept de curcan sare piper 5 linguri ulei cu busuioc 2 linguri suc de lămâie 200 ml supă 500 g roşii cherry 1 lingură zahăr 2 pacheţele pătrunjel congelat  1 căţel de usturoi 2 linguri capere 1/2 linguriţă sambal oelek   Mod de preparare:  Incingeţi cupto­rul la190°C. Spălaţi pieptul de curcan […]
 

Cum se prepara Pui Curry cu Spanac (video)

Ingrediente: 2 Pounds Boneless, Skinless Chicken Thighs , cut to bitesize pieces 4 tsp Oil 1 inch Cinnamon Stick 1 Big Black Cardamom 4 Cloves 2 Bay Leaves 2 Green Cardomoms 1 Large Onion , finely chopped 6 Medium Tomatoes , finely chopped 2 heaped tsp Ginger , grated 5 Cloves Of Garlic , finely […]
 
 

Placinta cu varza

Ingrediente: 150 ml ulei 1200 kg făină 30 g drojdie 150 ml apă Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg varză 175 ml ulei piper 200 g ceapă brânză sărată   Mod de preparare: Preparăm maiaua din drojdie, apă şi puţină făină. Se lasă să crească 30 de minute, apoi adăugăm restul de făină, uleiul şi se […]
 

Friptura cu cartofi, piersici si migdale

Ingrediente :  600 g file de porc  sare piper  20 g unt moale • 1/2 linguriţă cim­bru tocat 5 piersici  1 lingu­ră migdale tăiate 1 kg cartofi 3 crenguţe cimbru   Mod de preparare:  Incingeţi cupto­rul la 170°C. Crestaţi longitu­dinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi piperaţi-o. Amestecaţi untul cu cim­brul şi ungeţi partea […]
 

Prajitura cu gem de corcoduse

Ingrediente: Blat: 4 oua 4 linguri ulei 4 linguri apa 250 g zahăr 250 g făină mirodenii   Mod de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşul se bate spumă şi se adaugă zahărul. Gălbenuşul se amestecă cu uleiul şi apa şi se adaugă peste albuş. Se pune apoi făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă […]

Tort de îngheţată

Ingrediente : Pentru blat 4 ouă 1 gălbenuş 100 g zahăr sare 90 g făină 50 g amidon sau întăritor 11/2 linguriţă praf de copt Pentru îngheţată: 500 g zmeură 2 linguri suc de lămâie 180 g zahăr pudră 500 ml frişca 1 albuş sare în plus: 8 linguri gem de zmeură 250 ml frişca […]
 
 

Placinta cu mere si scortisoara

Ingrediente: 1 cană mijlocie sifon 1 cană mijlocie ulei 1 praf de copt făină cât cuprinde (aprox. 700 g) 1 kg mere 1 cană zahăr 1 praf scorţişoară zahăr vanilat zahăr pudră Mod de preparare: Se face o cocă nu prea tare din făină, sifon, ulei, praf de copt. Se dă la rece. Se pregătesc […]

Ghiveci

Ingrediente: 1 borcan de 800 g ghiveci 3 cepe 500 g cartofi verdeaţă 1 linguriţă condimente Mod de preparare: Se înăbuşă cepele tăiate mărunt, se pun cartofii tăiaţi felii semicerc, se pune puţină apă cât să-i acopere şi să fiarbă bine. Apoi se adaugă ghiveciul (preparat în casă sau cumpărat). Se potriveşte gustul cu condimente […]
 

Prajitura simpla

Ingrediente: 2 căni de făină (ceşti pentru ceai) 2 căni de zahăr pudră 2 căni nuci măcinate sau mac măcinat 2 ouă 1/2 l lapte 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă foarte bine toate ingredientele, se toarnă în tava unsă cu grăsime şi pudrată cu făină şi se […]
 

Cum se prepara Cocktail Love Juice (video)

Ingrediente : 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml gin 15 ml orange liqueur (Cointreau, Grand Marnier) 15 ml amaretto 50 ml cranberry juice 1 splash orange juice 1 splash apple juice 1 maraschino cherry 1 slice of orange ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 wooden pestle (or similar) 1 sharp knife 1 […]
 
 

Tort marshmallow

Ingrediente: Pentru blat 80 g unt 1 linguriţă vanilie praf 200 g biscuiţi cu unt Pentru îngheţată: 10-15 mini-marshmallow 750 ml lapte 1/2 lămâie 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 5 linguri fulgi de ciocolată amăruie Pentru ornat 300 ml frişca 150 g glazură amăruie câteva mini-marshmallow Mod de preparare: Topiţi untul […]
 

Telina cu ciuperci

Ingrediente: 3 ţeline mijlocii 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 1 lingură smântână sau bulion un sfert lămâie pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ţelina bine curăţată se taie în bucăţi ca feliile de portocală, apoi se fierbe pe jumătate. într-o cratiţă se rumeneşte ceapa, se pun ciupercile, se înăbuşă bine sub capac. Se […]
 
 

Penne cu sos de ton

Ingrediente : 400 g penne sare câte 1 ardei roşu şi galben 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 125 ml supă • 1 conservă de ton în suc propriu (150 g) 4 crenguţe busuioc 2 linguri capere piper Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. […]
Branza_topita_pregatita_in_casa_01

Branza topita pregatita in casa

Branza topita pregatita in casa din: branza de vaci, bicarbonat, margarina, boia, ciuperci, chimion. Ingrediente: 500 g brânză de vaci o lingurita de bicarbonat 100 g margarina 1 lingura de boia ciuperci chimion ciuperci       Mod de preparare: 500 g brânză de vaci se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat şi se lasă […]
 

Tort rapid

Ingrediente: 500 g pişcoturi o cutie compot de ananas 500 g frişca   Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular aranjăm un strat de pişcoturi stropite cu compotul de ananas. Peste pişcoturi punem bucăţele de ananas tăiate mărunt, apoi un rând de frişca. Se repetă straturile, până la terminarea ingredientelor. Deasupra se ornează cu frişca, […]

Aperitiv deliciosgs

Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 1 l lapte 3 ouă brânză sărată condimente: cimbru curry oregano Mod de preparare: Intr-un vas adânc amesteci laptele, ouăle şi brânza tăiată cubuleţe mici. Pui şi condimente. Ungi cu margarina un vas de Jena, aşezi toate foile de plăcintă încreţindu-le. Peste ele torni laptele su branza si oua […]
 
rp_Supa-crema-de-cartofi-cu-rosii.jpg

Supa crema de cartofi cu rosii

Ingrediente: 1 plic praf de cartofi pentru piure 500 ml suc de roşii 2 linguri rase de bulion 2 cepe 100 g şunculiţă afumată împănată 1 lingură untură 1,2 l supă 2 linguri smântână sare piper busuioc Mod de pneparare: Se taie şunculiţă în cubuleţe, se rumenesc în untură, apoi se scot şi se dau […]
 

Tortilla cu legume si telina

Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 tulpini de ţelină 400 g cartofi fierţi de 1 zi 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri unt sare piper 6 ouă 50 ml smântână 2 linguri frunze proaspete de cimbru Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi ardeiul în cuburi mari, iar ţelina, rondele. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i, […]
 

Aperitiv cu parizer

Ingrediente: 350 g parizer tăiat mărunt 300 g caşcaval ras 4 gălbenuşuri 1 praf de copt 4 linguri smântână 2 castraveţi acri tăiaţi mărunt 1 gogoşar 1 lingură făină sare, piper după gust Mod de preparare: Albuşurile bătute spumă se amestecă cu compoziţia. Se toarnă totul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. […]
 

Cum se prepara BBQ Beef Shish Kebab cu Salata de Patrunjel (video)

Ingrediente: 400 g rump steak, cut into cubes 2 medium red onions, quartered 4 tbsp olive oil 2 tbsp ground coriander 1 tsp chilli flakes 1 tbsp cumin powder 1 tbsp turmeric ½ tbsp coarse salt 1 bunch parsley, roughly chopped 2 tbsp pine nuts the juice of 1/2 a lemon salt and pepper 4 […]
 

Salata de sfecla rosie si masline

Ingrediente: 4,5 sfecle rosii fierte 2 cepe castraveti murati chimion maioneza masline Mod de preparare: Se taie sfecla fiarta si ceapa la fel ca pentru salate, iar castravetii murati se taie rondele. Se amesteca totul cu 1/2 lingurita chimion si cu maioneza cat mai multa. Acoperi totul cu maioneza si ornezi cu masline, castraveti taiati […]

Mujdei de usturoi cu vegeta si smantana

Ingrediente: usturoi vegeta ulei smantana patrunjel Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se pisează, se freacă bine cu o linguriţă de vegeta (până devine ca o pastă) şi o linguriţă de ulei fierbinte (de la cartofi sau friptură. Apoi se adaugă sifon câe puţin, până devine o smântână subţire. Se pre­sară pătrunjel verde şi s […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu