miercuri, 1 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 65

Retete de  mancare gustoase si rapide

Cozonac umplut

21 December 2010
Cozonac umplut
  Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom   Mod de preparare: Laşi stafidele…
Read more »
 

Zacusca dietetica de vinete

21 December 2010
Zacusca dietetica de vinete
  Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare  …
Read more »

Clatite cu ciuperci si smantana

21 December 2010
Clatite cu ciuperci si smantana
  Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 bor­can ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau…
Read more »

Pachete surpriza cu sos picant

21 December 2010
Pachete surpriza cu sos picant
  Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaş­că apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2…
Read more »

Ouă scoţiene

21 December 2010
  Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua   Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă…
Read more »

Rulada cu frisca si cacao

21 December 2010
Rulada cu frisca si cacao
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă,…
Read more »

Somon in aspic

21 December 2010
Somon in aspic
  Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare   Mod…
Read more »

Plăcintă cu praz si cascaval

21 December 2010
Plăcintă cu praz si cascaval
  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval (telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură făină sare…
Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos

21 December 2010
Prăjitură cu nucă de cocos
  Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte   Ingrediente crema 1: 6…
Read more »

Pui cu sos de ouă

21 December 2010
Pui cu sos de ouă
  Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Andive umplute cu branza si boia dulce

21 December 2010
Andive umplute cu branza si boia dulce
  Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 linguriţă boia dulce sare piper   Mod de preparare: Speli andivele şi le desfaci…
Read more »

Prăjitura Nicoleta

20 December 2010
Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri…
Read more »

Ciuperci umplute cu pui

20 December 2010
Ciuperci umplute cu pui
  Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare piper ulei frunze de salată pentru decor   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai…
Read more »

Stufat de vitel

20 December 2010
Stufat de vitel
  Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2 fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi…
Read more »

Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă

20 December 2010
Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă
  Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet mar­garină 1 linguriţă chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1 linguriţă…
Read more »

Muşchi de viţel pe pat de spanac

20 December 2010
Muşchi de viţel pe pat de spanac
  Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie 300 g spanac sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi…
Read more »

Budinca de cozonac

20 December 2010
  Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară…
Read more »

Frigarui de porc

20 December 2010
Frigarui de porc
  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afu­mata 1 ardei gras 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu…
Read more »

Merluciu pane

20 December 2010
O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare, piper si merluciu.   Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1 ceşcuţă apă…
Read more »

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

20 December 2010
Tarte cu ciuperci si oua de prepelita
  Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă 400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de cimbru…
Read more »

Salata de radacinoase cu maioneza

20 December 2010
Salata de radacinoase cu maioneza
  Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare   Mod de preparare: Cureţi ţelina şi ridi­chea,…
Read more »

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi

20 December 2010
Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi
  Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pipotele şi le ru­meneşti în…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 33 (video)

20 December 2010
Read more »

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni

20 December 2010
Prăjitură cu pesmet şi căpşuni
  Ingrediente:  4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de…
Read more »

Chec cu caşcaval şi ceapă verde

20 December 2010
Chec cu caşcaval şi ceapă verde
  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei   Mod…
Read more »

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac

20 December 2010
Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac
  Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3…
Read more »

Vită in crustă

20 December 2010
Vită in crustă
  Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei…
Read more »

Mâncare de mazăre, morcov si muştar

20 December 2010
Mâncare de mazăre, morcov si muştar
  Ingrediente:    800 g mazăre verde 5 roşii 2 mor­covi 200 ml ulei 1 legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină  2 linguri muştar iute sare piper zahăr   Mod…
Read more »

Paste cu legume şi carne de vită

20 December 2010
Paste cu legume şi carne de vită
  Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caş­caval 2…
Read more »

Pulpe impănate

20 December 2010
Pulpe impănate
  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb…
Read more »

Supa-crema de salata verde

20 December 2010
Supa-crema de salata verde
  Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert…
Read more »

Ardei umpluţi cu urdă şi orez

20 December 2010
Ardei umpluţi cu urdă şi orez
  Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru   Mod de…
Read more »

Cocktail Homar Bloody Mary

20 December 2010
Cocktail_Homar_Bloody_Mary_05
Cocktail Homar Bloody Mary Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri sos din fructe de mare la

Plăcinta cu cartofi si ţelină

20 December 2010
Plăcinta cu cartofi si ţelină
  Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt 3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de sare…
Read more »
 

Legume in ţest

20 December 2010
Legume in ţest
  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană sare Mod…
Read more »

Salată de fructe de mare si somon afumat

20 December 2010
Salată de fructe de mare si somon afumat
  Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de măsline usturoi pătrunjel  …
Read more »

Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde

20 December 2010
Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde
  Ingrediente:  12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de preparare: Speli carnea…
Read more »

Costiţă cu roşii la cuptor

20 December 2010
Costiţă cu roşii la cuptor
  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50 unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele…
Read more »

Ruladă cu afumătură

20 December 2010
Ruladă cu afumătură
  Ingrediente: 400 g carne de porc împănată  1 morcov 3 cepe 300 g ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g cârnăciori 100…
Read more »

Prajitura cu mac si nuca de cocos

20 December 2010
  Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac 3 linguri de făină   Ingrediente cremă: 8 gălbe­nuşuri, 16 linguri zahăr, 2…
Read more »

Chec sasesc

20 December 2010
Chec sasesc
  Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scor­ţişoară măcinată 1 plic zahăr vanilat 1 lingură cacao un…
Read more »

Tort la rece

20 December 2010
Tort la rece
Pentru blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400 ml frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză mascarpone…
Read more »

Budincă fiartă de spanac

20 December 2010
Budincă fiartă de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură  ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr…
Read more »

Plăcintă valahă cu umplutură de cartofi si brânză

20 December 2010
  Ingrediente aluat:  800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă,…
Read more »

Piept de pui acoperit

20 December 2010
Piept de pui acoperit
  Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână usturoi 1 legă­tură…
Read more »

Aperitiv in foi de napolitana

20 December 2010
Aperitiv in foi de napolitana
  Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi…
Read more »

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie

20 December 2010
Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie
  Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval…
Read more »

Macaroane cu 3 feluri de brânză

20 December 2010
Macaroane cu 3 feluri de brânză
  Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi…
Read more »

Aspic cu portocale

20 December 2010
  Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare   Mod de preparare: Fierbe picioarele de…
Read more »

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată

20 December 2010
Tartă cu ardei copţi şi carne tocată
  Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel…
Read more »

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă

20 December 2010
Rulada_de_stevie_cu_oua_si_sunca
Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă din: stevie, cascaval, sunca, oua, faina, sare, unt. Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g…
Read more »

Pui cu legume şi ciuperci

20 December 2010
Pui cu legume şi ciuperci
  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei   Mod de…
Read more »

Prajitura cu lapte batut si capsuni

20 December 2010
Prajitura cu lapte batut si capsuni
  Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde 1 kg…
Read more »

Tocăniţă de carne cu măghiran

20 December 2010
Tocăniţă de carne cu măghiran
  Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afu­mată 3 cepe 250 g smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare   Mod de…
Read more »

Supă de scoici

19 December 2010
Supă de scoici
  Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii…
Read more »

Cocktail cu anans

19 December 2010
Cocktail cu anans
  Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce zahăr du­pă gust   Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas…
Read more »

Stridii la cuptor

19 December 2010
Stridii la cuptor
  Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit…
Read more »

Fusilli cu somon

19 December 2010
Fusilli cu somon
  Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb   Mod…
Read more »

Pui cu măsline şi mere

19 December 2010
  Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar de vin alb.…
Read more »

Salată de andive cu mere

19 December 2010
Salată de andive cu mere
  Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20…
Read more »

Plăcintă cu carne de manzat

19 December 2010
Plăcintă cu carne de manzat
  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper câteva felii subţiri…
Read more »

Cremă de mere cu nuga

19 December 2010
Cremă de mere cu nuga
  Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 32 (video)

19 December 2010
Read more »

Somon pe pat de fenicul

19 December 2010
Somon pe pat de fenicul
  Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3 linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână creme…
Read more »

Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie

19 December 2010
Cocktail Campari cu suc de cireşe si lămaie
  Ingrediente: 3-4 cl Campari suc de cireşe 4 cireşe, din compot 2 – 3 feliuţe de lămâie cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pune feliile de lămâie într-un…
Read more »

Nuga cu alune si nuci

19 December 2010
Nuga_cu_alune_si_nuci
Nuga cu alune si nuci din: albusuri, miere de albine, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilinat, alune, nuci. Ingrediente: 5

Festin mediteranean

19 December 2010
Festin mediteranean
Ingrediente: o salată iceberg 225 gr fasole verde păstăi 225 gr cartofi noi 4 ouă 1 ardei gras 1 ceapă nu prea mare o conservă de 200 gr de ton…
Read more »
 

Prajitura cu frisca si capsuni

19 December 2010
Prajitura cu frisca si capsuni
  Ingrediente blat: 4 ouă 4 lin­guri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de rom   Ingrediente cremă: 750 ml smân­tână, 3 linguri zahăr pudră, 2 plicuri întăritor de frişcă,…
Read more »

Tort dobos

19 December 2010
Ingrediente blat: 6 oua 150 g zahar 150 g faina 1 pliculet zahar vanilinat 40 g unt Ingrediente  crema: 4 oua, l30 g zahar, 40 g cacao, 250 g unt…
Read more »

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

19 December 2010
Cartofi cu branza si carnati la cuptor
  Ingrediente: 500 g cartofi noi 100 g smântână 100 g tele­mea 100 g caşcaval 2-3 cârnaţi 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi când sunt…
Read more »

Cartofi noi cu usturoi si rosii

19 December 2010
Cartofi noi cu usturoi si rosii
  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 2-3 roşii 3-4 căţei de ustu­roi 1 legătură mărar 1 ceaşcă ulei sare   Mod de preparare: Cureţi car­tofii de coajă, îi speli în…
Read more »

Pui aromat cu garnitura de orez

19 December 2010
Pui aromat cu garnitura de orez
  Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 50 g făină 300-400 ml lapte 50-100 ml ulei 2 linguri vegeta orez   Mod de preparare: Cum procedezi: Speli car­nea şi…
Read more »

Gulas rapid cu carne de porc

19 December 2010
Gulas rapid cu carne de porc
  Ingrediente: 600 g carne pulpă de porc 50 ml ulei 100 g ceapă 1 linguriţă boia 300 g cartofi foi de dafin 50-100 ml vin 1 lingură oţet de…
Read more »

Friptură mediteraneană de peşte

19 December 2010
Friptură mediteraneană de peşte
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr…
Read more »

Ratatouille cu ciuperci

19 December 2010
Ratatouille cu ciuperci
Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi…
Read more »

Projitura mimoza

19 December 2010
Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3…
Read more »

Caltabosi moldovenesti

19 December 2010
  Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă)…
Read more »

Panettone

19 December 2010
  Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanili­nat 4 oua 1 paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt…
Read more »

Cocktail Bloody Mary asiatic

19 December 2010
Cocktail Bloody Mary asiatic
  Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4 linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de lămîi…
Read more »

Musaca de cartofi cu carne de miel

19 December 2010
Musaca de cartofi cu carne de miel
  Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de…
Read more »

Choux a la creme

19 December 2010
Choux a la creme
Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie,…
Read more »

Chec cu fructe confiate

19 December 2010
Chec cu fructe confiate
  Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de…
Read more »

Ciupercute cu caise

19 December 2010
Ciupercute cu caise
   Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g zahar pudra Ingrediente  crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt,  caise din…
Read more »

Tort cu castane si ananas

19 December 2010
  Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de za­har pudra 5 cl de rom 15…
Read more »

Tort aperiv

19 December 2010
  Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa…
Read more »

Supă italiană de fasole

19 December 2010
Supă italiană de fasole
Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă…
Read more »

Acordeoane din cartofi

19 December 2010
Acordeoane din cartofi
  Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se desprinde feliile.…
Read more »

Salau ascuns in cereale

18 December 2010
Ingrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat poti de…
Read more »

Peste umplut

18 December 2010
  Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2 oua…
Read more »

Rata cu portocale

18 December 2010
O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte…
Read more »

Fantezie cu bezea

18 December 2010
Fantezie cu bezea
  Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale confiate  …
Read more »

Pui cu alune caramelizate

18 December 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2 linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin…
Read more »

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

18 December 2010
Gaina_umpluta_cu_garnitura_de_cartofi
Gaina umpluta cu garnitura de cartofi din: gaina, ficati de pasare, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500…
Read more »

Piept de curcan umplut cu alune

18 December 2010
O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa   Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca…
Read more »

Tort bradut

18 December 2010
  Ingrediente: 125 g unt sau margarina 2 linguri de zahar pudra 1 galbenus (facultativ) 1 lingura de cacao 1/4 smantana 1/2 plic cu budinca de cacao 1 plic zahar…
Read more »

Pui in scobitori

18 December 2010
  Ingrediente: 600 g piept de pui 100 g rosii cherry de culoare rosie 100 g rosii cherry de culoare galbena sare piper alb salata verde scobitori Mod de preparare:…
Read more »

Cozonac glazurat umplut cu nuca

18 December 2010
Cozonac glazurat umplut cu nuca
  Ingrediente: 1/2 kg faina 150 g unt 1 galbenus 4 linguri smatana 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut 2 ling. lapte 2 pliculete zahar vanilat 200…
Read more »

Salată de fructe cu seminţe de rodie

18 December 2010
Salată de fructe cu seminţe de rodie
  Ingrediente: 1 măr jumătate de ananas 1 rodie 1 portocală 1 mână de boabe de struguri negri 100 ml suc de lămâie pentru sos: 400 g iaurt degresat jumătate…
Read more »

Salată de varză roşie cu măr şi capere

18 December 2010
Salată de varză roşie cu măr şi capere
  Ingrediente: 1 varză roşie 2 mere 50 g unt topit 1 lingură zahăr 1 ceapă 1/2 baton scortisoară 1 foaie de dafin 4 cuisoare 1

Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper

18 December 2010
Cartofi rumeniţi cu rozmarin, usturoi şi piper
Ingrediente: 1,4 kg cartofi mici 1 căpăţână usturoi 3 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingură piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură sare grunjoasă 1 legătură rozmarin   Mod de…
Read more »
 

Rulouri de vită cu costită

18 December 2010
Rulouri de vită cu costită
  Ingrediente: 400 g carne de vită, tocată 1 ou 1 ceapă 1 chiflă albă, uscată 2 linguri muştar piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură boia iute 10 felii costiţă…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 31 (video)

18 December 2010
Read more »

Cozonac cu migdale si rahat

18 December 2010
Cozonac cu migdale si rahat
  Ingrediente: 450 g faina de patiserie 130 ml lapte caldut 3 linguri cu zahar 42 g drojdie proaspata 150 g stafide 235 g unt moale 5 galbenusuri 70 g…
Read more »

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

18 December 2010
  Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, condi­mentată, pentru cârnaţi 1 legătură…
Read more »

Cocktail Bloody Mary imperial

18 December 2010
Cocktail Bloody Mary imperial
  Ingrediente: 900 ml suc de roşii 100 ml suc de lămîie 50 ml oţet balsamic 1 lingură ridichi date pe râzătoare 1 lingură sare 20 picături sos Tabasco 50…
Read more »

Supa de legume cu perisoare de pui

18 December 2010
  Ingrediente: piept de pui 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 ardei grasi 1 ou 2 linguri orez patrunjel sare dupa gust   Mod de preparare:   Cureti morcovii si…
Read more »

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

18 December 2010
Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci
  Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ar­dei gras galben 1 praz 80 g ciu­perci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline piper…
Read more »

Plăcintă ungurească cu brânză

18 December 2010
Plăcintă ungurească cu brânză
  Ingrediente: 240 g făină 1 plic praf de copt 120 g unt 60 g zahăr 1 gălbenuş de ou sare 100 ml smântână 1 lingură suc de lămâie 5…
Read more »

Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi

18 December 2010
Ouă în sos de muştar si piure din cartofi şi morcovi
  Ingrediente: 3 linguri muştar de Dijon 250 g smântână 4 linguri vin alb supă de carne 1 lingură condimente din legume 4 ouă Piure: 1 morcov mare, fiert 600…
Read more »

Portofele cu ciocolata

18 December 2010
  Ingrediente: 100 g ciocolata rasa (sau 1 lingura de cacao) 7 oua 300 g zahar 500 g faina 100 g unt 100 g ulei 70 g drojdie de bere…
Read more »

Rulada exotica din pulpa de porc

18 December 2010
  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g caise 100 g prune uscate 100 g smochine proaspete sau uscate 100 g stafide galbene 100 g nuci 100 g alune…
Read more »

Supa fina cu ciuperci si kaizar

18 December 2010
  Ingrediente: 1 litru supa de pui 400 g ciuperci albe 2 cepe mici albe 20 g unt 1 lingura de faina 100 g kaizer patrunjel ceapa ciorii pentru decor…
Read more »

Burta de porc uscata

18 December 2010
Burta de porc uscata
  Ingrediente: 1 bucata cat mai dreapta de burta de porc 1 kg de sare   Mod de preparare: Fasonezi burta de porc si o presari cu sare din abundenta,…
Read more »

Jambon in crusta aromata

18 December 2010
  Ingrediente: 1 jambon 1/2 kg sare grunjoasa 20 de cuisoare parfumate 3 linguri de mustar dulce 50 ml sirop de coacaze sau mere 2 foi de dafin 1 morcov…
Read more »

Rasol de peste cu sos de migdale

18 December 2010
Rasol de peste cu sos de migdale
Ingrediente: fileuri de peste oceanic 4 cartofi mici 1 ceapa 2 morcovi marar verde 2 linguri zeama de lamaie Ingrediente sos:4 linguri maioneza, 1 lingura mustar, 1 lingura smantana, zeama…
Read more »

Muşuroi de furnici (desert)

18 December 2010
Musuroi_de_furnici
Muşuroi de furnici din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, unt, grasime, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, fructe proaspete. Ingrediente: 160 g zahăr 170 g făină 8 ouă 1 zahăr vanilat…
Read more »

Pulpa de porc cu mango

18 December 2010
  Ingrediente: 400 g pulpa de porc 1 mango bine copt 2 linguri iaurt 1 lamaie 4 linguri vin alb 150 ml supa de legume oregano uscat 300 g ciuperci…
Read more »

Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză

18 December 2010
Ciorba ardeleneasca de carnati cu zeamă de varză
  Ingrediente: 2 carnati afumati 100 g boia dulce 2-3 cepe 1/2 capatana de varza murata ulei sare piper zeama de varza patrunjel   Mod de preparare: Tai ceapa pestisori…
Read more »

Stea cu ciocolata si lichior

18 December 2010
  Ingrediente: 75 g unt 200 g zahar 3 oua 300g faina 2 lingurite praf de copt 100 g migdale 3 linguri zahar vanilat 1/2 pachet gelatina 1 smantana 6…
Read more »

Chec cu mac

18 December 2010
Chec cu mac
  Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 200 g seminte de mac macinate 100 g faina 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la jumatate de…
Read more »

Stelute picante

18 December 2010
  Ingrediente: 250 g margarina 50 g cascaval 1 lingurita ulei de masline 250 g faina 1 linguri otet 5 linguri sifon lingurita sare 1 ou pentru uns Mod de…
Read more »

Salata cu orez

18 December 2010
  Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2 morcovi 1/2 praz 150 g bacon 1 ceapa rosie patrunjel fin tocat   Mod de preparare: Pui la fiert in vase…
Read more »

Reteta zilei: Tortellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval

17 December 2010
Torttellini_umplut_cu_prosciutto_crudo_si_cascaval_12
Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval din: tortellini cu prosciutto crudo, cascaval, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de masline patrunjel…
Read more »

Carnati

17 December 2010
Carnati
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1 capatana usturoi zeama de carne condimente pentru carnati   Mod de preparare: Dai carnea si…
Read more »

Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa

17 December 2010
  Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua + 1 galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente dupa gust  …
Read more »

Tort cu ananas si migdale

17 December 2010
Tort cu ananas si migdale
  Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pen­tru tavă 1/2…
Read more »

Cocktail Sidecar

17 December 2010
Cocktail Sidecar
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte seara şi noaptea   Ingrediente:…
Read more »

Cozonac cu mac si rahat

17 December 2010
Cozonac cu mac si rahat
  Ingrediente: 1 kg faina 8 galbenusuri 4 albusuri 350 g zahar 250 g unt 2 linguri ulei 1/2 1 lapte 60 g drojdie 1 lingurita rasa de sare 250…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 30 (video)

17 December 2010
Read more »

Fantezie cu fructe

17 December 2010
Fantezie cu fructe
  Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie 1 cană frişcă (250 ml) fructe proaspete (căpşuni, zmeură, piersici, struguri) 1 întăritor de frişcă 3 linguri zahăr 2 ciocolate mici   Mod…
Read more »

Sarmale in vas de lut

17 December 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza cimbru sare boia iute   Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu…
Read more »

Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu

17 December 2010
Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu
  Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină sare piper Pentru umplutură:  200 g cremă de

Chec de carne si afumatura

17 December 2010
Chec de carne si afumatura
  Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si boia picanta…
Read more »
 

Coroană de praline

17 December 2010
Coroană de praline
  Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop frişcă o…
Read more »

Parfait cu blat de tort

17 December 2010
Parfait cu blat de tort
  Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe…
Read more »

Supă condimentată din coadă de viţel

17 December 2010
Supă condimentată din coadă de viţel
  Ingrediente: o ceapă o lin­gură de ulei un castravecior o lin­guriţă de miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de viţel vin…
Read more »

Plăcinţele cu pui

17 December 2010
  Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de…
Read more »

Cocktail Shirley Temple

17 December 2010
Cocktail Shirley Temple
  Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii, câteva paie   Se serveşte la orice…
Read more »

Sarmale de vitel in foi de vita

17 December 2010
O reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne de vitel 2…
Read more »

Paine impletita

17 December 2010
  Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g drojdie sfaramata 100 ml lapte sare   Mod de preparare: Intr-un vas pui faina cernuta…
Read more »

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

17 December 2010
Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
  Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două…
Read more »

Ruladă de porc cu sos de zmeură

17 December 2010
Ruladă de porc cu sos de zmeură
  Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos 50 ml…
Read more »

Cockail Sunrise

17 December 2010
Cockail Sunrise
  Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Read more »

File de porc umplut

17 December 2010
File de porc umplut
  Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de unt 100 ml vin alb…
Read more »

Supă cu găluşte din ficăţei

17 December 2010
Supa_cu_galuste_din_ficatei
Supă cu găluşte din ficăţei din: gaina, morcovi, radacina de telina, telina verde, sare, patrunjel, ficat d epui, pesmet, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g…
Read more »

Salată nordică

17 December 2010
Salată nordică
  Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4 linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de verdeţuri proaspete tocate sare şi piper…
Read more »

Sparanghel imperial

17 December 2010
  Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o linguriţă de mălai 150 g smântână ma­turată o lingură de pătrunjel proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma…
Read more »

Somon cu năut si susan

17 December 2010
Somon cu năut si susan
  Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin mărar…
Read more »

Pere în vin roşu

17 December 2010
Pere în vin roşu
  Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă de anason…
Read more »

Ouă de prepeliţă cu icre negre

17 December 2010
Ouă de prepeliţă cu icre negre
  Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două linguriţe de muştar dulce…
Read more »

Tort cu afine si blat de pandişpan

17 December 2010
Tort cu afine si blat de pandişpan
  Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte 400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5…
Read more »

Banane cu ghimbir si sos cointreau

17 December 2010
Banane cu ghimbir si sos cointreau
  Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o lin­guriţă de gelatină pudră sau…
Read more »

Ciuperci in vin alb

17 December 2010
Ciuperci in vin alb
  Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare:…
Read more »

Carnat de porc afumat

17 December 2010
Carnat de porc afumat
  Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amesteca­ta cu usturoi pisat si apoi…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 29 (video)

17 December 2010
Read more »

Chisca fina de ficat

17 December 2010
Chisca fina de ficat
  Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc   Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare…
Read more »

Crabi in unt cu condimente şi usturoi

16 December 2010
Crabi in unt cu condimente şi usturoi
  Ingrediente: 400 g crabi con­gelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper proaspăt măcinat   Mod de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 28 (video)

16 December 2010
Read more »

Salata de boeuf romaneasca

16 December 2010
  Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura Ingrediente  maioneza:2 galbenusuri (unul fiert…
Read more »

Peste cu sos de mere

16 December 2010
Peste cu sos de mere
  Ingrediente: 10 felii peste  2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1 pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama…
Read more »

Rata pe varza calita

16 December 2010
  Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar   Mod de preparare: Gusti…
Read more »

Sarmalute cu carnati

16 December 2010
  Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin masina de…
Read more »

Colaci

16 December 2010
Colaci
  Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2 lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă

16 December 2010
  Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic  cu smântână 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate fi l00gr.…
Read more »

Cocktail Sherry Cobbler

16 December 2010
Cocktail Sherry Cobbler
  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu