sâmbătă, 25 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 39

Retete culinare cu poze 

Biban la cuptor

Ingrediente: 5-6 bibani o ceapă o legătură de pătrunjel ulei suc de roşii cimbru piper dafin sare o lămâie   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se dă cu mirodenii în interior. Ceapa se taie în bucăţi şi se bagă în burta peş­telui. Se ung cu ulei, se aşază într-o cratiţă cu […]
 

Chiftele berlineze

O reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc. Ingrediente: 2 chifle mai vechi 500 g carne tocata mixta 1 ceapa mare sau ceapa verde 1 ou sare piper negru macinat 1 lingura rasa boia de ardei dulce 2 lingurita untura de […]
 
 

Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi

Ingrediente: 24 cochilii Saint-Jacques 250 g piure de cartofi o linguriţă de sos de trufe albe sare piper ulei de măsline sosul: ulei de măsline pătrunjel verde sare piper decorul: patrunjel verde   Mod de preparare: Desfă cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel încît să îşi păstreze forma frumoasă. Infierbîntă uleiul […]
 

Pizza

Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât o nucă 2 linguriţe zahăr 1 pahar mare cu apă calduţă 2 linguri ulei 1 linguriţă sare roşii ceapă brânză salam   Mod de preparare: Se face o maia din puţină apă călduţă, drojdie şi zahăr. Când creşte se amestecă cu făina, apa şi uleiul. Va rezulta un aliat […]
 
 

Berea Lager

In secolul VIII, chestiunea crucială în industria producătoare de bere o repre­zenta controlul calităţii: elementul fundamental, temperatura, era important atât în fazele de prelucrare şi conservare, cât şi în faza de transport, până la no-mentul consumului. Poate că monahii bavarezi din secoul XVI au fost cei care au dat cale liberă producţiei pe scară largă, […]
 

Frozen Daiquiri Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – paie tăiate la jumătate   Se serveste la orice oră Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr Frozen Daiquiri reprezintă varianta lungă a cocktailului Daiquiri. Variantă care este preferată nu numai în […]
 
 

Cum se prepara Barbecued Aubergine And Pepper Dip (video)

Ingrediente: 1 aubergine 3 red peppers 120 ml olive oil 1 bunch coriander , coarsely chopped 1 bunch basil , coarsely chopped 2 cloves garlic, minced 1 ½ tsp salt ½ tsp black pepper 1 cutting board 1 knife tongs 1 blender 1 bowl 1 barbecue, charcoal or gas 1 bottle of water to douse […]

Calcan cu legume

Ingrediente: 1,2kg de calcan zeama de la o portocala 400gr sparanghel verde 300gr morcovi o frunza de praz o lingura de ardei rosu(taiat cubulete) o lingurita de amestecuri de ierburi aromatice 4 creveti sare piper   Mod de preparare: Spala pestele, curata-l si taie-l fileuri, da deoparte pielea. Condimenteaza fileurile de calcan cu sare, piper […]
 
 

Paste cu ton si usturoi

Ingrediente: 1 cutie ton 2 căţei usturoi puţin ulei de măsline 250 g paste sare, piper ardei iute pătrunjel câteva roşii sau 1 pahar suc de roşii 2 linguri vin alb sec   Mod de preparare: Se face sosul astfel: într-o tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, după care se pun tonul, sucul de […]
 

Castraveţi cu dovleac

Ingrediente: 1,5 kg castraveţi 50 g sare grunjoasă 500 g dovleac 120 g zahăr un litru oţet din vin un litru de apă o bucată de hrean 4 linguriţe de boabe de muştar 3 linguriţe de piper negru 6 frunze de dafin mărar uscat   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie rondele […]
 

Cremă de vanilie cu cireşe

Ingrediente: 800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate de linguriţă de pudră de […]
 

Salata de porumb

Ingrediente: 6 rosii 2 ardei verzi 300 g sunca fiarta sau carne afumata 600 g boabe de porumb (din conserva) 1 ceapa verde 4 linguri  hrean (din conserva) zeama de la 1 lamaie  1 priza zahar sare piper negru macinat  4 linguri maioneza (pentru salata) 3 linguri mazare (din conserva) 2 linguri patrunjel taiat nu […]
 
 

Peşte tras la tigaie cu spanac

Ingrediente: o legătură de frunze de spanac două rămurele de frunze de ţelină 4 morcovi 650 g fileuri de peşte alb (merluciu, cod) 50 ml ulei de susan o linguriţă de sos de stridii 50 ml vin de orez sare dupa gust piper după gust Garnitura: 150 g orez sare o frunză de pătrunjel   […]

Snitel

Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe 1 căpăţână usturoi sare condimente pentru carne tocată după preferinţă 1 pachet de 5 foi de napolitană 3-4 ouă câteva linguri de pesmet ulei Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi usturoiul tocat mărunt şi cu condimentele. Foile de napolitană se taie cu grijă în […]
 
 

Liptauer

Liptauer este o crema de branza cu aroma intensa, care se prepara in zone montane din Europa centrala. Ingredientul principal necesar pentru a prepara Liptauer este un soi de branza moale de capra, care in slovaca se numeste bryndza. Se obtine din lapte inchegat si seamana cu branza quark. De una singura, aceasta branza nu […]
Caracatita_la_cuptor

Caracatita la cuptor

Caracatita la cuptor din: caracatita, cartofi, ulei de masline, ardei verde capia, rosii cherry, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: o caracatiţă mijlocie proaspătă un kg de cartofi 150 ml ulei de măsline 100 g ardei verde capia 200 g roşii cherry două cepe verzi o lingură de pătrunjel verde tocat […]
 
 

Ochiuri cu smantana

Ingrediente: 4 ouă 200 ml smântână 100 ml lapte 1 linguriţă cu vârf de făină 50 g telemea sare, piper măcinat unt   Mos de preparare: Dezlegaţi făina cu laptele, adăugaţi smântână, apoi potriviţi de sare şi piper. Pregătiţi din ouă ochiuri româneşti (în apă clocotită şi puţin sărată), puneţi-le într-o cratiţă mică, turnaţi compoziţia […]
 

Suprem de pui

Ingrediente: un pui de aproximativ un kg şi jumătate 40 g untură 4 ciolane de vită o ceapă un morcov piper alb măcinat 100 g fasole verde fină 100 g unt 4 linguri de făină 200 ml smîntînă lichidă un nap un praz sare   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 210°C. Curăţă, spală, usucă […]
 

Mancarica cu cartofi prajiţi

Ingrediente: 3 dovlecei mici şi tari un căţel de usturoi o ceapă mare 500 g roşii întregi sau în con­servă o linguriţă de sare o lin­guriţă de zahăr 4 cartofi Monalisa de mărime medie 3 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Taie cartofii în cubuleţe şi prăjeşte-i în ulei. Scoate-i şi pune-i […]
 
 

Frisco Sour Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – cupă dublă de cocktail sau old fashioned Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă din Maraschino   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: sucul de la o jumatate de lamaie galbena sucul de la o jumatate de […]
 

Salata chinezeasca de morcov

Ingrediente: 1 kg morcov crud 4-5 linguri oţet 1/2 pahar ulei 1 linguriţă sare 3 linguri zahăr 1 linguriţă piper 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă rasă de coriandru   Mod de preparare: Se dă morcovul prin răzătoarea mare, se amestecă cu usturoiul zdrobit şi cu celelalte ingrediente. La urmă se pune coriandrul, care trebuie să […]
 
 

Kofte

Chiftelele au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”. De aici, acest fel de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in India, dar si in sud si vest, in […]
 

Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe

Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanili­nat o lingură de sirop de cireşe 100 g nucă de cocos 50 g miezuri de nucă o […]
 

Saramură de biban

Ingrediente: doi-trei bibani 5 căţei de usturoi doi-trei ardei capia o roşie cimbru ulei sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în două-trei bucăţi (depinde de dimen­siunea peştelui). Se pune sarea indi­cată pe o tablă, iar când […]
 

Praz cu masline si lamaie

Ingrediente: două legături de praz 130 g măsline o lingură de pastă de bulion 3 felii de lămâie o linguriţă de zahăr ulei sare Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se călesc în uleiul în­cins. Separat se fierb măslinele (du­pă ce au fost desarate în prealabil) şi se […]
 
 

Crevete cu usturoi

Ingrediente: 600 g crevete decorticate 6 căţei de usturoi un ardei iute (mic) 100 ml ulei de măsline pătrunjel verde sare Mod de preparare: Intr-un mojar, zdrobeşte usturoiul şi ardeiul iute, apoi amesteca-l cu uleiul de măsline. Pune această compoziţie într o tigaie adîncă, iar cînd s-a înfierbîntat, adaugă crevetele şi puţină sare, amestecînd cu […]

File de porc cu branza

Ingrediente: 4 fileuri de porc 250 g brînză 300 ml smîntînă lichidă salată sare ulei de măsline piper Mod de preparare: Spală foarte bine fileurile, piperează-le după gust, apoi pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le. Intre timp, feliază jumătate din cantitatea de brînză şi las-o deoparte. Pune smantînă într-o oală, adaugă restul de brînză şi lasă […]
 
 

Mancarica de gutui cu praz

O reteta simpla si foarte delicioasa de mancare de gutui cu praz din: praz, gutui, ulei, zahar, faina, suc de rosii si apa. Ingrediente: 3-4 fire de praz 2-3 gutui două linguri de ulei o lingură de zahăr două linguri de făină, două linguri de suc de roşii apă Mod de preparare: Se spală şi […]

Ciorbă de praz

Ingrediente: două fire de praz un morcov o ceapă un ardei o ţelină puţin orez o rădăcină de pătrunjel roşii în bulion sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele, la fel şi celelalte legume, şi se pun la călit în puţin ulei încins. Se adaugă apă […]
 
 

Turte oltenesti

Ingrediente: 250 g făină integrală 250 g tărâţe de grâu sare apă cât cuprinde aluatul Mod de preparare: Se cerne făina, se frământă cu apă şi sare, apoi coca rezultată se împarte în bucăţi cât pum­nul, care se turtesc şi se îngroapă în spuză, unde se lasă până prind coajă. Când sunt coapte, se scot […]

Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici din: urzici, malai, ceapa, morcov, sare. Poate te intereseaza si: Ciorba de urzici cu stevie si loboda Ciorbă de urzici ca in Ardeal Ciorba de urzici cu orez Ciorba de urzici cu legume si smantana Ciorba de urzici cu usturoi   Ingrediente: un kilogram de urzici o jumătate de cană de mălai […]
 
 

Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume

Ingrediente: 150 g jambon (felii) 250 g fasole verde sare sosul de legume: 100 ml ulei de măsline 25 ml oţet de Modena un morcov o jumătate de ardei roşu un dovlecel o roşie mică două bucăţi de praz arpagic   Mod de preparare: Curăţă şi spală fasolea verde. Pune la fiert o oală cu […]

Ingheţată de pepene galben

Ingrediente: doi pepeni galbeni de mărime potrivită opt foi de gelatină incoloră 60 g unt 40 g făină 100 g zahăr 7 albuşuri decorul: frunze de mentă felii de citrice felii de pepene galben (mici)   Mod de preparare: Taie pepenii pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă să-l decupezi astfel […]
 

Pui cu margarina si tarhon

Ingrediente: 1 pui de 1-1,2 kg 50 g margarina (sau 60 ml ulei) sare, piper măcinat sucul de la 1/2 lămâie 3 legături de tarhon 60 g făină supă de pui caldă 2 gălbenuşuri 100 g smântână mărar   Mod de preparare: Se umple puiul cu 1/2 legătură tarhon, se unge bine cu margarina topită, […]

Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana

O reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din: coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si zahar. Ingrediente: 2,5 kg coaste de miel o lingură de sare o lin­gură de piper două cepe medii (feliate) doi morcovi medii (feliaţi) o ceaşcă de supă (fierbinte) o ceaşcă […]
 
 

Salata de ciuperci (champignons)

Ingrediente: 600 g ciuperci (din conserva) 125 g branza topita ; 300 g frisca (nebatuta) sare piper negru macinat 4 linguri ceapa verde taiata in inele 6 linguri tarhon taiat marunt cateva fire de ceapa verde (partea verde) pentru ornat   Mod de preparare: Ciupercile se taie felii sj se asaza in for­ma de solzi […]
 

Berea in evul mediu

Italia în Italia, berea a ajuns mai cu seamă ca urmare a invaziei nenumăratelor triburi de barbari, care aduceau cu ei provizii consistente şi transmiteau mai departe procedeele de fabricaţie. Primul oraş în care au fost produse cantităţi considerabile din această băutură, pe care, însă, populaţiei locale îi venea greu s-o aprecieze, dat fiind că […]
 

French Connection Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea     Ingrediente 5/70 coniac 5/10 Amaretto di Saronno Originale   Deşi, după denumire, s-ar putea crede că acest cocktail este de origine fran­ceză, el a apărut în Statele Unite, în […]
 

File de biban cu praz

Ingrediente: un kilogram file biban ulei 100 ml vin alb roşii ceapă 25 g făină praz verdeaţă cimbru. piper. lămâie boia sare Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece, se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si sare, se trece prin făină […]
 
 

Nisperos asadas – Nisperos la cuptor

Ingrediente: 12 nîsperos 100 g stafide 4 linguri de brandy zahăr pudră 100 g migdale prăjite 200 g frişca bătută pudră de scorţişoară   Mod de preparare: Se aleg fructele de nîspe­ros să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică sau […]

Ciuperci cu sfeclă

Ingrediente: un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă ulei usturoi sare   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se dă pe râzătoare. Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile, sfecla şi mujdeiul, se […]
 
 

Ciorbă de peste olteneasca

Ingrediente: un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă 3 morcovi 3 albi­turi (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4 ardei graşi olteneşti un kilo­gram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare   Mod de preparare: Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, după […]
 

Mancare de prune uscate cu orez

Mancare de prune uscate cu orez din: prune uscate, orez, ceapa, ulei, sare. Poate te itnereseaza si Piept de pui cu prune Ingrediente: 400 g prune uscate o jumătate de cană de orez o ceapă ulei sare   Mod de preparare: Prunele, dacă sunt foarte uscate, se pun de cu seară în apă rece. Ceapa […]
 

Salată de legume cu sos picant

Ingrediente: 100 g sfeclă 100 g ciuperci o conservă de porumb un ardei gras roşu mărar salată verde Sos picant: 100 ml ulei 50 g muştar dulce două linguri de oţet 3 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Sfecla coaptă sau fiartă se taie cubuleţe, la fel se procedează şi cu ardeiul […]

Orez rumenit Genovese

Ingrediente: 500 g orez ulei o jumătate de ceapă 250 g cârnat proaspăt sare piper 250 g mazăre fină 30 g ciuperci uscate două inimi de anghinare o jumătate de pahar de vin alb sec 120 g parmezan pesmet   Mod de preparare: Căliţi în ulei o jumătate de ceapă tocată şi adăugaţi 250 g […]
 

Portocale cu ceapa si masline

Ingrediente: 4 portocale mari două cepe dulci, tăiate feliuţe 50 g măsline negre fără sâmburi şi tăiate bucăţele ulei de măsline suc de lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi bine coaja porto­calelor, tăiaţi-le în felii rotunde şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi feliile de ceapă şi măslinele. Ţineţi compoziţia la frigider timp de minimum două ore […]

Colăcei cu vin

Colăcei cu vin Ingrediente: 200 g zahăr o jumătate de litru de vin alb bun o jumătate de litru de ulei 30 g tartrat 10 g bicar­bonat de sodiu un praf de anason 1,5 kg făină Mod de preparare: Din aceste ingrediente se prepară un aluat destul de moale, ce se frământă bine de tot […]
 

Salată de legume si fructe

Ingrediente: 3 morcovi bine curăţaţi 3 mere fără coajă 3 rădăcini de ţelină curăţate o mână de stafide (dacă e posibil, ecologice) bine spălate un sfert de castravete spălat foarte bine un ardei mic, fără seminţe două pere o portocală sau un grepfrut   Mod de preparare: Tăiaţi ingredientele de dimi­neaţă şi amestecaţi-le bine. Cantitatea […]
 
 

Cocktail French 75

O reteta simpla de cocktail french 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii.   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie pe margine   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: câteva picături de sirop […]
 

Florida Cocktail

Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu sau mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o crenguţă de mentă şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4/10 suc de grapefruit 2/10 suc de portocale 2/10 suc de lămâie 2/10 sirop de zahăr apă carbogazoasă Cocktailul Florida a apărut […]
 

Crap in bere

Ingrediente: un crap de aproximativ un kg două ouă 120 g făină 3 linguri de ulei sare piper ulei pentru prăjit bere Sosul: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se […]
 

Sos de rosii

Ingrediente: 30 g de rosii uscate sau conservate in ulei 125 g unt sau crema de branza 1 catel de usturoi 2 crengute de tarhon sare piper   Mod de preparare: Pasati 30 g rosii uscate, conservate in ulei, 125 g unt sau crema de branza, 1 catel de usturoi si 2 crengute de tarhon, […]
 
 

Flamingo Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas pe margine şi paie     Se serveste la orice oră   Ingrediente: 3 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie 2 cl suc de ananas câteva picături […]
 
 

Pulpe umplute

Ingrediente: 10 pulpe de pui 900 g ciuperci proaspete 500 g ceapă 100 g usturoi 2 kg roşii 10 porţii de orez sârbesc gata preparat 50 g sare 5 g piper 250 ml Cognac Sosul: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire […]

Păstrăv cu bere

O reteta delicioasa de pastrav cu bere din: patravi, lamai, ceapa, faina, foi de dafin, bere, sare si piper Ingredinete: 10 păstrăvi 10 lămai 10 cepe 150 g făină două foi de dafin un litru de bere 50 g sare două grame piper   Mod de preparare: Păstrăvii curăţaţi se spală cu apă şi cu […]
 
 

Sos pentru peste

Ingrediente: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb   Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de lămâie, sarea si vinul. Se lasa sa se omogenizeze circa 1 ora […]
 

Siropuri din legume si fructe

Ingrediente: 1/3 zeama de morcovi 2/3 suc de portocale 2/3 suc de rosii 1/3 suc de mere lapte dulce banana   Mod de preparare: La un pahar mare puneti: 1/3 zeama de morcovi si 2/3 suc de portocale sau 2/3 suc de rosii si 1/3 suc de mere. Umpleti paharul cu o banana pasata sau […]

Firemans Sour Cocktail

Calitate – fără alcool Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o cireaşă roşie   Se serveste la orice oră Ingrediente: sucul de la două lămâi 3 ci rom alb un ci rom ambrat o linguriţă de zahăr pudră 4-5 picături sirop de […]
 
 

Fat Boy Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Fat Boy din: suc de portocale, frunze de menta, apa Evian, suc de morcovi si ananas. Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de ananas cu frunze şi paie     Se serveste la orice oră […]
 

Rulada cu inghetata

Ingrediente: 3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2 linguri cacao Pentru crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de rom Pentru inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g ciocolata alba 50 g ciocolata cu lapte 300 ml frisca batuta   Mod […]
 

Bors de tarhon

Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3 linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l borş sare   Mod de preparare: Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă boiaua, se amestecă […]
 
 

Cartofi la cuptor cu crema de branza

Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt ulei pentru uns tava sare piper marar 150 g branza proaspata 100-150 g smantana 3-4 fire usturoi verde o lingura patrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare şi […]
 

Berea in Evul Mediu

In Evul Mediu, producţia de bere a cres­cut mai ales în interiorul mănăstirilor, acestea reprezentând adevărate oaze de linişte în raport cu climatul turbulent care predomina în afara lor. Aici, pelerinii po­poseau şi se refăceau cu ajutorul unei băuturi nu doar plăcute şi îmbătătoare, ci în primul rând sigure. Fierberea mustului de cereale şi fermentaţia […]
 
 

Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci

Ingrediente: un kg calamari 500 g mânătărci sau ciuperci albe 250 g smântână 300 g creveţi decorticaţi ulei   Mod de preparare: Prăjiţi ciupercile singure, cu puţin ulei şi cu un căţel de usturoi. Separat, puneţi la prăjit şi calamarii, tot cu ulei şi usturoi, după care adăugaţi creveţii. Incorporaţi apoi smântână, amestecând totul, şi […]
 

Inghetata cu frisca si capsuni

Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata   Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se obţine […]
 
 

Evian Punch Cocktail

Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – 2 felii de ananas pe margine şi cireşe verzi Se serveste la orice oră Ingrediente 80 g suc de mărar 50 g suc de morcovi 70 g suc de mere 40 g ananas tăiat în bucăţi […]

Pui cu bere şi ardei iute

Ingrediente: două kg piept de puii 5 ardei iuţi roşii în oţet 300 g ceapă 50 g usturoi 50 g roşii în bulion 1.500 ml bere neagră 800 g arpagic oregano 250 ml ulei 50 g sare   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie julienne şi se rumeneşte în ulei. Usturoiul se pisează. […]
 
 

Prajiturele cu nuci si cacao

Ingrediente: 150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g de zahar pudra   Mod de preparare Sc pun […]
 

Cartofi copti

Ingrediente: 8 cartofi noi 30-40 g unt 2 rosii 8 felii de cascaval 1 ardei gras chimen 2-3 catei de usturoi ulei sare Mod de preparare: Se aleg 8 cartofi mari sau 12 cartofi mij­locii. Se spală foarte bine şi se fierb 20-25 minute. Se lasă puţin să se răcească şi se taie în jumătăţi. […]
 
 

Sos de bere neagra

Sos de bere neagra din: miere, ketchup, bere neagra, sare, piper, sos worchestershire. Ingrediente: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire   Mod de preparare: Se pregăteşte din mierea ţinută pe foc mic, peste care se adaugă ketchupul, sarea, piperul, sosul Worchesterhire […]
 

Cum se prepara sos de tomate (video)

Ingrediente: 3 fresh tomatoes 1 spicy red or green pepper ½ red onion 1 scallion 3 tbsp olive oil salt and pepperjuice from half a lemon salt and pepper coriander leaves 1 mixing bowl 1 sharp knife 1 cutting board 1 serving bowl 1 spoon   Poate fi servit ca un preparat ca fel principal […]
 
 

Pulpa de porc cu bere

Ingrediente: două kilograme de pulpă de porc cu şorici un kg de arpagic un kg de morcovi un litru de bere cuişoare ulei piper sare legume Mod de preparare: Se spală pulpa de porc, se dă cu sare şi se împănează cu morcovi. Se înţeapă şoriciul şi se împănează cu boabe de cuişoare. Apoi, pe […]
 

Oua umplute

Ingrediente: 6 ouă 3 ficăţei de pui fierţi şi pasaţi (sau o cutie cu pateu de ficat) pătrunjel verde tocat foarte mărunt maioneză sare piper   Mod de preparare: Ouăle fierte tari se curăţă şi se taie în două pe lungime. Gălbenuşurile se scot şi se amestecă cu ficăţeii pasaţi, pătrunjelul tocat, sare, piper şi […]
 
 

Chec cu migdale

Chec cu migdale din: unt, zahar, oua, lamaie, faina, praf de copt, fulgi de ciocolata, sare, migdale, zahar. Ingrediente: 140 g unt 250 g zahar 4 oua 1 lamaie 210 g faina 1 plic cu praf de copt 150 g fulgi de ciocolata sare Pentru decor: 50 g migdale 30 g zahar   Mod de […]

Painici umplute

Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie de bere 3/4 ml lapte 1 lingurita cu zahar 2 oua sare Pentru umplutura: 500 g carne de porc mai slaba sau pui 2 cepe 2 ardei grasi 2 oua 300 g cascaval 1 cutie ciuperci   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ. […]
 
 

Istoria berii

Berea la egipteni şi la babilonieni La egipteni (începând cam de la anul 3.000 î.C.), berea a avut o importanţă şi o răspândire majore. Se credea că des­coperirea ei se datora zeului Ra, care le dăruise oamenilor berea. Supuşii farao­nilor erau obişnuiţi încă din copilărie s-o consume, berea fiind considerată deopotrivă aliment şi băutură cu […]
 

Orez cu legume si ciuperci

Ingrediente: 1 cana cu orez 1 cutie cu mazare 1 cutie cu ciuperci 2 ardei grasi de diferite culori 1 telina 1 morcov 3 cepe 1 cub concentrat de legume 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Dizolvă concentratul într-un litru de apă fierbin­te. Taie legumele cubuleţe […]
 
 

Lasagna vegetala cu dovlecel

Ingrediente: 500 g lasagna 600 g branza de vaci 300 g cascaval 3-4 oua 1 dovlecel Pentru sos de rosii: 2 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 2 frunze de telina tocate 500 g rosii 100 ml vin alb sec cimbru sare piper   Mod de preparare: Pregăteşte sosul de roşii. […]
 

Cozonac rulat cu crema de nuci

Ingrediente: Pentru aluat: 30 g drojdie 200 ml lapte călduţ 70 g zahăr  500 g făină  un praf de sare 100 g unt topit 2 ouă coaja rasă de la o lămâie Pentru umplutură: 200 g de nuci esenţă de vanilie 120 g zahăr o linguriţă de cacao si o lingură de lapte o linguriţă […]
 
 

Dovlecei umpluti cu branza

Ingrediente: 3 dovlecei de mărime potrivită 250 g brânză telemea sau caşcaval 200 ml smântână 50 g unt 2 ouă mărar piper pesmet   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi şi necurăţaţi se fierb în apă cu sare timp de 10 minute. Reci se taie în jumătăţi pe lungime, li se îndepărtează mijlocul şi se aşază […]
 

Cum se prepara supa de fasole neagra (video)

O reteta video despre cum se prepara supa de fasole neagra. Ingrediente: 100 g tinned black beans , (in own juice) 3 tbsp olive oil 1 red onion , peeled and sliced 3 garlic cloves , peeled and finely chopped 3 fresh chillies , finely chopped 2 tbsp tomato purée 1 ltr chicken stock 1 […]
 
 

Cuba Libre Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Familie – Highball Categorie – Rum drinks Decoraţiune – ştir   Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la o jumătate de lămâie cola Este una dintre cele mai cunoscute şi consumate băuturi din lume. Preparare: Cuba […]
 

Sarmale cu orez si stafide

Ingrediente: varza acra sau dulce o cana de orez o cana de apa 2 cepe 50 g stafide patrunjel marar piper macinat pasta de tomate 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acră sau dulce, însă este de preferat cea acră. O cană de orez se pune […]
 
 

Crema cu verdeata – dressing

  Ingrediente: 125 g margarina 10 fileuri de sardine sucul si coaja rasa de la o lamaie 1 catel de usturoi 1 lingurita capere sare piper   Mod de preparare: Pasati 125 g margarina cu 10 fileuri de sardine, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 catel de usturoi, 1 linguria de capere. […]
 

Salata de dovlecei

  Ingrediente: 3-4 dovlecei potriviţi 3-4 legături mărar 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 250 ml ulei 1 iaurt mare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi se fierb în apă cu sare, dar aveţi grijă să nu se sfărâme. După ce s-au răcit se taie în rondele de circa 1 cm grosime. […]
 
 

Salata de orez cu alune

Ingrediente: 5 linguri cu orez 2 morcovi 150 g mazăre 200 g şuncă 1 iaurt mare 1 lingură zahăr 1 legătură pătrunjel 100 g alune sărate sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi separat orezul şi mazărea. Radeţi morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mari iar şunca o tăiaţi cubuleţe mici. Amestecaţi totul cu alunele şi […]
 

Supa de cartofi cu smantana

Ingrediente: 400 g cartofi noi o ceapa 2-3 morcovi 1 pâstârnac o lingura unt 100 g smântână sare piper o legătură mărar 1 -2 linguri oţet   Mod de preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă […]

Vinete cu umplutura de carne tocata

Ingrediente: 4 vinete 1 ceapă 1 ardei verde 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 200 g brânză de capră 200 g carne tocată de vită sare, piper piper cayenne 125 ml supă Mod de preparare: Spălaţi vinetele, curăţaţi-le, tăiaţi-le pe lung şi îndepărtaţi-le pulpa. Tocaţi mărunt 100 g din pulpă. Pregătiţi ceapa şi […]
 
 

Cordial Cobbler Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – goblet mare Familie – Cobbler Categorie – Cordial drinks Decoraţiune – 2 cireşe roşii conservate în alcool, paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g vodka 30 g Cordial Campari sifon fructe proaspete   Cobbler sunt băuturi tipic americane, slab alcoolizate, de consumat în […]

Pasta de peste

Din peste mic si chiar din peste cu oase mici se poate prepara o pasta delicioasa, folosita pentru realizarea de tartine. La 2 kg peste (curatat si eliminat capul) se adauga 50 g de otet de 9 grade, 200 ml apa, 300 ml ulei, sare, piper boabe, foi de dafin. Se asaza pestele intr-o cratita, […]
 
 

Scrumbii cu ciuperci

Ingrediente: 4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare 200 g ciuperci două cepe uscate 3 fire de ceapă verde un pahar de vin alb sec o lămâie două gălbenuşuri 120 g unt o legătură mică de pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julienne, iar ceapa […]
 

Cocktail Dry Martini

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă de la o coajă de lămâie sau o măslină   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermouth dry   La fel ca puţine altele, este reprezentantul băuturilor amestecate: este, într-adevăr, […]
 
 

Ardei cu o crema fina de pui

Ingrediente: 1 file din piept de pui (cea. 150 g) sare 1 crenguţă de mentă 1 căţel de usturoi 1/2 felie de pâine salbă 150 g ardei gras roşu 25 g miez de nucă măcinat 45 g iaurt natural piper câte 1 vârf boia de ardei iute şi dulce pătrunjel pentru ornat   Mod de […]
 

Cops Reviver Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă dublă de cocktail Familie – Sherbet’s Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – coaja uriei lămâi, tăiată în spirală şi o felioară de lămâie pe margine   Se serveste la orice oră   Ingrediente: câteva bucăţele de lămâie verde o linguriţă de miere o […]

Crap pescaresc

  Pestele, curat de solzi si intestine, se spala, se taie in felii, se sareaza si se pune cu usturoi tocat, 2 ardei grasi taiati fideluta, piper si cimbru intr-o tava cu ulei, la cuptor. Se rumeneste bine, dupa care se pune cate o felie de rosie pe fiecare bucata de peste, rumenindu-se si ele. […]
 
 

Rosii a la grec

Ingrediente: 8 roşii 2 linguri pastă de roşii 1 cutie fasole albă – boabe (425 ml) 2 căţei de usturoi 200 g brânză feta 2 linguri pătrunjel tocat (proaspăt sau congelat) 1 lingură rozmarin tocat sare piper 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:  Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi fiecăreia un capac şi, cu […]
 

Daiquiri Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr In versiunea tradiţională, acest cocktail este strămoşul marii familii a cocktailurilor Daiquiri. Se pare că a […]
 
 

Castraveti cu umplutura de masline

Ingrediente: 2 castraveti pentru salata 150 g branza feta 1 catel de usturoi 50 g de masline fara samburi piper 150 ml smantana 1 plic amestec ierburi Provence 1/2 ardei gras   Mod de preparare: Spălaţi castraveţii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i pe lung. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtaţi seminţele din fiecare jumătate. Fărâmiţaţi brânza feta cu […]
 

Ardei umpluti de post

Ingrediente: 12-15 buc. ardei de mărime potrivită 1,5 kg cartofi 4-5 cepe mari 4-5 roşii mari coapte bine piper după gust 1 linguriţă Vegeta cimbru după gust sare verdeaţă (pătrunjel pentru ornat) 100-150 g ulei   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în prealabil decojite, şi se […]
 
 

Supa cu galusti

Ingrediente: 4-5 morcovi mari o radacina de patrunjel o telina 1-2 ardei verzi o ceapa 2 catei de usturoi sare un ou 4-5 linguri gris 200 g de branza de vaci 20 g de unt un dovlecel o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă toate rădăcinoase-le şi zarzavaturile, se spală şi se pun […]
 

Pulpe de pui cu ceapa si rosii

Ingrediente: 4 pulpe pui 4-5 cepe mici 10 ciuperci 6 rosii mari o crenguta de rozmarin 4-5 linguri de ulei sare piper asortat   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele de pui, se pârlesc puţin pe flacără, se dau cu sare şi piper şi se pun în ulei la prăjit. Se rumenesc […]
 

Gustari rapide si apetisante

Ingrediente: 500 g piept de pui fara os sare piper alb unt 4 felii mari de paine prajita 4 frunze de salata crema de branza 2 oua fierte 1-2 fire de usturoi verde o lingura de ulei masline   Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă de pieliţe, se porţionează în patru fâşii mari, […]
 

Cum se prepara Cinco De Mayo (video)

Ingrediente: 2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic, minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme , or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml) chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes , or […]
 
 

Budinca de praz cu cartofi

Budinca de praz cu cartofi din: cartofi, paz, branza de vaci, smantana, marar, oua, unt si pesmet. Ingrediente: 4 cartofi mari un praz mare 200 g de branza de vaci 100 g de smantana 1-2 legaturi de marar 2 oua fierte 2 oua crude 50 g unt 2-3 linguri de pesmet   Mod de preparare: […]
 

Strudel cu dovleac

Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 40 ml apa minerala 50 g iaurt 2-3 linguri de ulei de masline 20 g unt 1 ou un praf de sare Pentru umplutura: 500 g dovleac fara coaja un cubulet de unt 10 linguri de zahar un praf de sare 1-2 lingurite de scortisoara 2-3 pliculete de zahar […]
 

Czarina Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă de cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 2/4 vodka 1/4 vermouth dry 1/4 apricot brandy o picătură de angostura Este unul dintre primele cocktailuri nord-americane, după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, în care este […]
 

Sarmale in frunze de sfecla (de post)

Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla   Mod de preparare: Se călesc 4-5 cepe mari, 1 păstârnac, 2 morcovi; se adaugă 1 cană orez, 1 cană apă, 1 lingură Biovegetal, bulion, piper. Se fierb până absoarbe orezul apa. […]
 
 

Scaricica de porc cu legume

Ingrediente: 600 g de scaricica de porc 3-4 ardei 6 cartofi sare piper cimbru 3-4 catei de usturoi   Mod de preparare: Se taie scăricică de porc în bucăţi potrivit de groase şi se pră­jesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o lasă este suficientă pentru acest preparat. Se taie ceapa în jumătăţi şi se […]
 

Mancare de masline de post

Mancare de masline de post din: masline, ceapa, rosii, lamaie, ulei. Poate te intereseaza si Mâncare de legume cu măsline Ingrediente: 1/2 kg măsline 1/2 kg ceapă 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3 linguri bulion) 1 lămâie 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă (mâncare mai slabă sau mai grasă)   Mod de preparare: […]
 
 

Tarta cu dovleac

Pentru aluat: 250 g făină o linguriţă de praf de copt 30 g zahăr pudră 70 g nuci 125 g unt 2 linguri lapte făină şi grăsime pentru tapetat tava puţină sare Pentru umplutură: 700 g dovleac (pulpă fără seminţe) 100 ml frişca 50 g zahăr pudră o linguriţă de scorţişoară zeama de la o […]
 

Ciorba lipoveneasca

Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac 1 felie telina 2 cartofi 3 rosii 2 ardei apa peste – somn, stiuca sau crap   Mod de preparare: Se fierb legumele taiate marunt (2 cepe, 2 morcovi, 1 sfecla mica, 1 pastarnac, 1 felie telina, 2 cartofi, 3 rosii, 2 ardei) in 3 […]
 
 

Cum se prepara Spicy Mexican Dip (video)

Ingrediente: 3 red onions , chopped into small dice 3 red peppers , chopped into small dice 3 green peppers , chopped into small dice 300 g cheddar cheese , grated 12 slices of processed cheese 300 g cream cheese 3 tbsp chilpotle chilli purée salsa 3 tbsp vegetable oil 1 tbsp dried chilli flakes […]
 

Aperitive calde

Ingrediente: Pentru umplutura: 150 g crema de branza 8 rosii foarte mici 8 felii de sunca presata Pentru aluat: apa sare 20 g drojdie 200 g faina 6 linguri de ulei 2-3 linguri de lapte   Mod de preparare: Pentru aluat se amestecă toate ingredientele până se formează coca de pâine. Se lasă să crească […]
 
rp_Salata-de-fasole-cu-costita.jpg

Salata de fasole cu costita

Ingrediente: 600 g fasole uscata o ceapa rosie zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat 100 g cascaval 50 g crutoane de paine sare piper   Mod de preparare: Boabele de fasole se pun intr-un bol cu apa calda si se lasa […]
 

Pui cu pere

Ingrediente: 4 pulpe mari 4 linguri de ulei de masline o crenguta de cimbru sare piper o lingura de miere un cubulet de unt 1-2 morcovi o telina o ceapa 30 g unt 4 pere mari 1-2 linguri de miere   Mod de preparare: Se spala pulpele si se curata de pielite. Se ung cu […]
 
 

Originile berii

Originile berii sunt cât se poate de vechi. Nu se ştie unde a fost pro­dusă pentru prima oară: unii spun că în Mesopotamia, alţii în Egipt, în Insulele Orkney ori altundeva. In schimb, ceea ce ştim cu certitudine este că denumirea provine din latinescul bibere, care înseamnă „a bea".     După legendă, „inventatorul" berii […]

Saramura de peste

  Saramura de peste se poate face din orice fel de peste. Pestele nu se sareaza, dar trebuie uns bine cu ulei, deoarece se lipeste mai tare decat alta carne. Gratarul trebuie sa fie foarte bine incins. se frige peste 8-10 minute pe o parte si tot atat pe cealalta, deoarece se rumeneste mai greu, […]

Turtite cu dovleac

 Ingrediente: 4 ouă 400 g dovleac fiert 200 g miere 100 g de nuci fin măcinate o linguriţă de scorţişsoară 250 g făină integralăă un pliculeţ de zahăr vanilat  un pliculeţ praf de ccopt 50 g seminte de dovleac   Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade pe […]
 

Pulpe de pui cu portocala

Ingrediente: 4 pulpe mari  sare  piper zeamă de lămâie 1-2 linguri cu miere 4 portocale 50 g unt un morcov o ţelină  un ardei verde un fir de praz un măr acru un fir de busuioc   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant […]
 
 

Columbia Skin Cocktail

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de cafea măcinată     Ingrediente: o jumătate de porţie de îngheţată de cafea de cafea o jumătate de porţie de îngheţată de vanilie 3 cl rom ambrat un cl […]

Bors pescaresc cu leustean

O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean   Mod de preparare: Zarzavatul (in afara de cartofi) se taie […]
 
 

Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)

Ingrediente: 4 beef short ribs salt and pepper 4 tbsp olive oil and for the chimichuri: 1 bunch parsley, chopped 8 garlic cloves, minced 250 ml olive oil 60 ml white wine vinegar 40 ml water 1 tsp salt 1 tbsp oregano ½ tsp chilli flakes ½ tsp ground black pepper 1 tray 1 blender […]
 

Crema englezeasca

  Ingrediente: un litru lapte aromatizat 8 gălbenuşuri scorţişoară (vanilie) 200 g zahăr coajă de lămâie (sau por­tocale)   Mod de preparare: Laptele se pune la încălzit împreună cu scorţişoara (vanilia) şi coaja de lămâie, până se încălzeşte bine, dar să nu dea în foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă laptele cald […]
 
 

Devonshire Scones

  Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două lin­guri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pen­tru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit   Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat praful […]

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente: 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde marar verde piper boabe 1/2 lingurita sare 3 linguri […]
 

Peste cu maioneza

  Ingrediente: 1 salau zarzavat ca pentru supa 1 foaie de dafin boabe de piper delikat 300 de g maioneza 1 lingura de otet   Mod de preparare: Zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi se pune la fiert in apa cu putina sare si delikat. Dupa ce a fiert se scoate, iar supa se acreste […]
 

Salata de pui cu fasole verde

  Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g fasole verde o ceapa alba zeama de la o lamaie 2 linguri de ulei de masline o lingura de miere sare piper o rosie 2 oua fierte 50 g cascaval ras   Mod de preparare: Fasolea verde se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă […]
 
 

Coconut Dream Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după-amiază   Ingrediente: 3/10 cremă de cacao albă 2/10 cremă de banane 4/10 frişca 1/10 cremă de cocos Apărut prin anii ’60, are, în ciuda timpului care s-a […]
 

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

  Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă 150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie 150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături leuştean Mod de preparare: Se trec de două ori prin maşina de […]
 
 

Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)

  Ingrediente: 2 flour tortillas 75 g grated cheddar cheese 1 chicken breast, sliced in half horizontally 2 tbsp olive oil 1 tomato, sliced 1 tsp oregano 1 tbsp lemon juice salt and pepper 1 frying pan with lid tongs 1 spatula 1 spoon 1 bowl 1 grill pan 1 cutting board 1 knife   […]
 

Supă uşoară de legume

  Ingrediente: 200 g varză albă  200 g conopidă  1 dovlecel  100 g fasole ver­de  2 roşii  300 g dovleac  2 morcovi  verdeaţa de la 2 ţeline  200 g boabe de fasole albă (conservă)  1 l supă  sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida în bucheţele. Tăiaţi […]
 
 

Tartă cu ceapă şi roşii

  Ingrediente: 2 cepe 1 lingură unt 150 g roşii 40 g brânză camembert  1 ou 40 g cremă de brânză sare piper 1/4 pachet amestec aluiat pentru pizza 1/2 linguriţă frunze de cimbru   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Căliţi-o în untul încins. Pregătiţi roşiile şi tiăiaţi-le în opt. Curăţaţi branza […]

Cum se prepara Pui si Galusti (video)

  Ingrediente: 1 medium roasting chicken 2 ltr chicken stock 1 tsp bouillon powder 2 tbsp fresh parsely 1 onion 3 garlic cloves 220 g baby carrots 3 celery stalks salt and pepper And for the dumplings: 200 g flour 2 tsp baking powder 1⁄3 tsp baking soda 1 ½ tsp sugar 60 g cold […]
 
 

Peste umplut cu ciuperci si stafide

Ingrediente: 1 kg peşte 5 cepe mari 200 ml ulei, 1 vârf cuţit boia ardei 4 linguri orez sare, piper măcinat 2 legături pătrunjel 150 g stafide 300 g ciuperci   Mod de preparare: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl despicăm pe şira spinării. Se scot afară intestinele, icrele sau lapţii (dacă există), branhiile […]
 

Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir

O reteta de supa crema de dovleac cu bacon si ghimbir din: dovleac, morcov, ghimbir, ceapa, unt, supa, sare, piper, nucsoara, usturoi, smantana, kaizer. Ingrediente: 1 kg dovlec 1 morcov 2 cm ghimbir 1 ceapă 2 linguri unt 1 l supă sare piper nucşoară 1 căţel de usturoi 200 g smântână 12 felii bacon (kaizer) […]
 
 

Cider Cup Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe de sezon   Se serveste la orice oră Ingrediente: 2-3 linguri de zahar pudra 5 cl Calvados 2 cl Benedictine o sticla de cidru de mere 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa diferite fructe Este băutura Cup […]
 

Tarta cu foetaj si creveti

Ingrediente: 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g) 400 g creveţi mici, decorticaţi 2 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 300 g cremă de brânză 50 ml smântână 2 linguri suc de lămâie 2 linguri pătrunjel tocat   Mod de preparare:  Dezgheţaţi aluatul, incingeţi cuptorul […]
 

Rosii umplute cu orez

  Ingrediente: 8 rosii mari 150 g orez cu bobul lung 1 dovlecel 1 morcov o ceapa rosie o legatura de patrunjel verde sare piper alb 4 linguri de ulei 1 fir de cimbru 200 ml suc de rosii   Mod de preparare: Se spală roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se […]
Marinata_de_peste_din_crap_sau_caras

Marinata de peste din crap sau caras

Marinata de peste din crap sau caras din: crap, boabe de piper, foi de dafin, sare, apa, otet, ulei. Ingrediente: 1 crap sau caras de 2-3 kg 2 pliculeţe boabe de piper 4-5 foi de dafin 1-2 linguriţe sare 1 cană apă 2 căni oţet 1 cană ulei   Mod de preparare: Se curăţă peştele […]
 
 

Pizza cu legume si spanac

  Ingrediente: 200 g faina un ou 25 g drojdie 5 linguri de ulei un praf de sare 5-6 linguri de lapte 2-3 linguri de apa 3-4 ciuperci suc de orsii 1 ardei verde o ceapa rosie 100 g masline 1 rosie 100 g spanac fiert     Mod de preparare: Se pune într-un bol […]

Bere vopsită cu E150

Zahăr, arome de guave şi lămâie, aditivi sunt ingredientele din compoziţia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai că păcăleşte consumatorul, dar îl şi poate îmbolnăvi dacă este consumat în mod frecvent. Berea blondă cu aromă de guavă Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform […]
 
 

Salata de gulii cu cuburi de carne de vita

Ingrediente: 1 leg. legume pentru supa  4 oase cu maduva  1 kg piept de vita fara oase  10 gulii mijlocii (de cate 150 g) 6 linguri de otet (din vin rosu) 10 linguri de ulei sare piper negru macinat 8 linguri de verdeturi asortate taiate marunt (de ex: patrunjel, marar, ceapa verde, fire de marar […]

Sos de cocktail

O reteta simpla de sos de cocktail din; chefir, gem sau jeleu de coacaze, otet de mere, praf curry, sare de mare, piper negru, piper cayenne si praf de ghimbir. Ingrediente: 100 g chefir 4 linguri gem / jeleu de coacaze 4 linguri otet de mere praf curry sare de mare piper negru macinat piper […]
 
 

Claridge Cocktail

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – fără   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/6 Cointreau 1/6 apricot brandy Este clasicul pre dinner apărut în primii ani ai secolului trecut şi are caracteristici evidente de […]
 

Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)

Un preparat dulce, bogat in vitamine si incredibil de delicios; este un mix intre crema de zahar ars si prajitura cu branza, dar cu mai multa aroma si personalitate. Este potrivit pentru o petrecere la care ti-ai invitat multi prieteni. Se poate orna, dupa preferinta, cu fructe cu proaspete si migdale. Cum se prepara tarta […]
 
 

Omleta cu rosii si ciuperci

  Ingrediente: 6 oua 100 g cascaval o ceapa 4 ciuperci o legatura marar o lingura smantana sare piper 2 rosii 2 linguri de ulei 50 ml suc de rosii   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în pu­ţin ulei. Ciupercile se spală şi se taie rondele, apoi se […]
 

Tortuleţe cu gutui

Ingrediente: Aluat: 200 g făină 100 g unt  50 g zahăr  1 gălbenuş  1 vârf de cuţit de sare Um­plutură: 500 g gutui  1 lămâie  4 linguri miere  7 foiţe de gelatină  100 g glazură  120 g brânză de vaci  6 lin­guri de zahăr  1 vârf de cuţit de vanilie 100 ml frişca   Mod […]
 
 

Ardei umpluţi cu ciuperci

  Ingrediente: 8 ardei mari o mini-baghetă 200 ml lapte un ou 2 cepe 200 g ciuperci proaspe­te sau congelate 100 g muşchi de porc o lingură de seminţe de chimen grăsime pentru tavă 2 linguri de unt sare piper 2-3 frunze de busuioc pentru ornat   Mod de preparare: Se pune într-un bol laptele […]
 

Crap la gratar

Ingrediente: 1 crap mare cam de 5 kg 1 bucata slanina sare usturoi vin   Mo de preparare: Crapul se curata, se spala, se portioneaza, se sareaza si se lasa 10 minute pentru a-l patrunde sarea. Gratarul incins se unge cu slanina, dupa care se aseaza pe el bucatile de peste. Cand pestele este bine […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu