sâmbătă, 4 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 79

Retete de  mancare gustoase si rapide

artofi unguresti

3 November 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se…
Read more »
 

Coşuleţe cu frăguţe

3 November 2010
  Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură  …
Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

3 November 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde   Mod…
Read more »

Retete de post: Telina cu ciperci si masline

3 November 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_2
Telina cu ciperci si masline din: telina, ceapa, masline, ciuperci, faina, vin, suc de rosii, lamaie, zahar, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata…
Read more »

Ciperci cu fasose verde la cuptor

3 November 2010
  Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)

3 November 2010
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
  Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml…
Read more »

Retete de post: Dovlecei cu masline

3 November 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_03
Dovlecei cu masline din: dovlecei, usturoi, ceapa, masline, ulei, vin alb, faina, zeama de lamaie, busuioc, bulion, patrunjel, sare, piper. Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa…
Read more »

Coşuleţe cu fructe

3 November 2010
  Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure…
Read more »

Retete de post:Bomba de orez

3 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa   Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e…
Read more »

Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor

3 November 2010
  Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper   Mod de…
Read more »

Orez chinezesc

3 November 2010
Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de…
Read more »

Piaţa mondială a ceaiului

3 November 2010
Piaţa mondială a ceaiului
  Deoarece vestea despre această băutură deosebită s-a răspândit în toată lumea, toţi oamenii au vrut să se bucure de plăcerile deosebite oferite de ea, fiecare naţie stabilindu-şi propriile tradiţii…
Read more »

Covrigei din castane

3 November 2010
Covrigei din castane
  Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale   Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până…
Read more »

Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post

3 November 2010
  Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar   Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele),…
Read more »

Salată de dovlecei

3 November 2010
Salată de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii   mărar   Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi…
Read more »

Retete de post:Orez cu rosii la cuptor

3 November 2010
  Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre   Mod de preparare: Se indeparteaza…
Read more »

Pilaf cu soia şi ciuperci

3 November 2010
Pilaf cu soia şi ciuperci
  Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi soia în apă…
Read more »

Portocale în aluat

3 November 2010
Portocale în aluat
  Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii…
Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

3 November 2010
  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion   Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si…
Read more »

Retete de post:Salata de orez

3 November 2010
  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar   Mod de preparare: Orezul se alege,…
Read more »

Salată de vinete prăjite

3 November 2010
Salata de vinete prajite
Salată de vinete prăjite din: vinete, ceapa, ulei, rosii, ardei copti, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe 5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »

Retete de post:Icre din fasole alba

3 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in…
Read more »

Rosii prajite

3 November 2010
  Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in…
Read more »

Retete de post: Ciuperci cu praz

3 November 2010
  Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar   Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata…
Read more »

Mancare boiereasca

3 November 2010
  Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei   Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot…
Read more »

Friptură de porc învârtită

3 November 2010
Friptură de porc învârtită
O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de…
Read more »

Retete de post:Vinete la cuptor

3 November 2010
  Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare   Mod de preparare: Coaceti vinetele si…
Read more »

Banane caramel

3 November 2010
Banane caramel
  Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare…
Read more »

Tartă cu mere şi ghimbir

3 November 2010
  Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 lin­guriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr…
Read more »

Salată de conopidă II

3 November 2010
Salată de conopidă II
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1 morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de lămâie  …
Read more »

Salată de ardei

3 November 2010
  Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică   Mod…
Read more »

Retete de post:Musaca din vinete si cartofi

3 November 2010
  Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei  Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata.…
Read more »

Dovlecei prajiti

3 November 2010
  Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4 lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/

Retete de post:Icre de post

3 November 2010
  Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune…
Read more »
 

Retete de post:Conopida sote

3 November 2010
Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate…
Read more »

Fluturaşi cu ghimbir

3 November 2010
  Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile…
Read more »

Retete de post:Cartofi cu sos picant

3 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt…
Read more »

Tort de lămâie cu mac

3 November 2010
Tort de lămâie cu mac
  Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat…
Read more »

Cartofi fierti cu mujdei de usturoi

3 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg. cartofi 1 capatina de usturoi 1ceasca de ulei 1ceasca apa minerala sare piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata.…
Read more »

Despre cultura ceaiului

3 November 2010
Despre cultura ceaiului
Ceaiul pentru chinezi este ca vinul pentru europeni: o inepuizabilă sursă de poezie şi inspiraţie, cu culorile sale subtil schimbătoare, aroma şi gustul. Există multe feluri de ceai în acord…
Read more »

Plăcintă cu ciuperci

3 November 2010
Plăcintă cu ciuperci
  Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât o nucă 2 linguri mar­garină apă călduţă   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din…
Read more »

Ruladă de pui cu spanac

3 November 2010
Ruladă de pui cu spanac
  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat   Mod de preparare: Pui să…
Read more »

Sfinţişori

3 November 2010
Sfinţişori
  Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml…
Read more »

Supă de porumb verde

2 November 2010
Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar…
Read more »

Supă de mazăre uscată cu smîntînă

2 November 2010
  Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat pîine tăiată cuburi şi…
Read more »

Triunghiuri fragede

2 November 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_1
Triunghiuri fragede din: unt, branza de vaci, faina, bicarbonat, sare, otet, nuci, gem de capsune, zahar, ou. Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)

2 November 2010
O reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito: Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½ lime , chopped a few mint…
Read more »

Tort cu nucă si gem

2 November 2010
Tort cu nucă si gem
  Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1 cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g…
Read more »

Sos de castraveţi

2 November 2010
  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de carne sare  …
Read more »

Unt cu raci

2 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare   Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea,…
Read more »

Supă cu orez şi smîntînă

2 November 2010
  Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6 linguri smîntînă 6 felii lămîie sare   Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată.…
Read more »

Supă de carne de vacă

2 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de…
Read more »

Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar

2 November 2010
Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200…
Read more »

Chec cu nuca si scortisoara

2 November 2010
Chec cu nuca si scortisoara
  Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură coajă…
Read more »

Sos de tarhon

2 November 2010
  Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1 ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă sare   Mod de preparare:…
Read more »

Briose aromate

2 November 2010
Briose aromate
  Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt…
Read more »

Sos de unt cu gălbenuş

2 November 2010
Ingrediente: 125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare   Mod de preparare: Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă untul, adăugînd gălbenuşurile…
Read more »

Fructe din biscuiţi si nucă de cocos

2 November 2010
Fructe din biscuiţi si nucă de cocos
  Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă…
Read more »

Sos de hrean cu smîntînă

2 November 2010
Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 lingurişă hrean ras 1 lingură oţet 1 linguriţă sfeclă roşie coaptă sau fiartă 1/2 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Se amestecă hreanul ras…
Read more »

Retete de post: Riami la cuptor

2 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi sare…
Read more »

Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor

2 November 2010
Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din: ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei. Ingrediente: 350 g ficat de…
Read more »

Sufleu de spanac cu parmezan

2 November 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet   Mod de preparare:…
Read more »

Borş de berbec

2 November 2010
  Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare  …
Read more »

Retete de post:Macaroane cu cartofi

2 November 2010
  Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia   Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se…
Read more »

Supă de cartofi (cremă)

2 November 2010
  Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 lingu­riţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita   Mod de preparare:…
Read more »

Conopidă cu brânză de post

2 November 2010
Conopidă cu brânză de post
  Ingrediente:  500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere

Pui sote cu sos de smantană si morcov

2 November 2010
Pui sote cu sos de smantană si morcov
  Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea, o…
Read more »
 

Retete de post: Supa de cartofi

2 November 2010
  Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire…
Read more »

Unt cu rocfort

2 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi)   Mod de preparare: Se trece brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se freacă cu lingura…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)

2 November 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Amaretto Colada. Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25 ml coconut cream 75 ml cream Some…
Read more »

Cum se prepara Cocktail China White (video)

2 November 2010
Cum se prepara Cocktail China White (video)
  Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon   Cum se prepara Cocktail China White
Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea II

2 November 2010
  Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea   Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si rosii…
Read more »

Supă cu zdrenţe

2 November 2010
Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin cîte puţin…
Read more »

Sos de roşii

2 November 2010
  Ingrediente: 500 g roşii bine fierte şi strecurate sau 2 linguri de bulion (pastă) 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă oţet 2 linguri de unt 3/4 pahar zeamă de carne…
Read more »

Retete de post: Supa de rosii cu fidea I

2 November 2010
  Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1 legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se curata,…
Read more »

Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline

2 November 2010
Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline
  Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie…
Read more »

Retete de post:Salata de cartofi

2 November 2010
  Ingrediente: 4 buc. cartofi 4 buc. ardei grasi citeva fire de ceapa verde 4-5 buc. rosii 100 gr. masline sare piper otet zeama de lamiie ulei patrunjel tocat 2…
Read more »

Supă de zarzavat cu smîntînă

2 November 2010
  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole verde 2 cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel şi…
Read more »

Borş de fasole verde

2 November 2010
  Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare   Mod de…
Read more »

Ciuperci cu mămăligă

2 November 2010
Ciuperci cu mămăligă
  Ingrediente: 200 g mălai 1 cutie ciuperci (400 g) 2 cepe 1/2 ceaşcă ulei boia de ardei 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi o mămăligă…
Read more »

Retete de post:Brocoli cu cascaval de post

2 November 2010
  Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post delikat piper Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli…
Read more »

Ghiveci de legume cu masline

2 November 2010
Ghiveci de legume cu masline
  Ingrediente: 8 cartofi 2 ţeline 4-5 fire praz 200 g măsline 1/2 l suc de roşii 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă piper 1 linguriţă cimbru 1 legătură…
Read more »

Ingheţată de ghimbir

2 November 2010
  Ingrediente: 4 gălbenuşuri 125g zahăr praf 120 ml apă 1300 ml frişca 100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr 3 linguri de whisky sau coniac…
Read more »

Mancare de cartofi cu carnaţi afumati

2 November 2010
Mancare de cartofi cu carnaţi afumati
  Ingrediente: 5-6 cartofi 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri 2 cepe 2 linguri de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumă­tate de apă 2-3 linguri de smântână o cratiţă…
Read more »

Maioneză

2 November 2010
Ingrediente: 1linguriţă de ou răscopt 1 gălbenuş crud 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zeamă de lămîie 2 ceşcuţe ulei sare   Mod de preparare: Gălbenuşul de ou răscopt se dă…
Read more »

Salată de vinete si ardei gras

2 November 2010
Salată de vinete si ardei gras
Ingrediente: 2 vinete mari 1 ceapă (după plac) 3–4 linguri ulei un vîrf cuţit piper (facultativ) sare ardei gras roşii    Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă cît…
Read more »

Retete de post: Supa de zarvaturi

2 November 2010
  Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii   Mod de…
Read more »

Borş de pui

2 November 2010
  Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 roşii 2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare  …
Read more »

Unt cu muştar

2 November 2010
Ingrediente: 200 g unt 25 g muştar sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu lingura de lemn pînă ce devine ca o cremă, se adaugă muştarul şi un…
Read more »

Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi

2 November 2010
Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi
  Ingrediente: 250 g carne de porc 3 cartofi 100 g castraveţi muraţi 1-2 mere 1 gălbenuş 100 ml ulei 100 ml smântână sare piper măcinat muştar oţet un praf…
Read more »

Retete de post: Salata de broccoli

2 November 2010
Retete de post: Salata de broccoli
Salata de broccoli din: broccoli, morcovi, usturoi, sare, piper, ulei de masline, otet. Ingrediente: 3 buchetele de Broccoli 4-6  morcovi 1 catel de usturoi sare piper ulei de masline otet…
Read more »

Salată de ardei prăjiţi

2 November 2010
Salată de ardei prăjiţi
Ingrediente: 12 ardei 5 cepe 500 g roşii 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Se spală ardeii şi după ce li s–au scos cotoarele se taie în…
Read more »

Salată cu bucăţi de avocado

2 November 2010
Salată cu bucăţi de avocado
  Ingrediente: 1 salată verde 1 avocado 1/2 varză roşie mică 2-3 tije de ţelină 1 legătură mărar sare 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri…
Read more »

Prăjitură cu mere

2 November 2010
Prăjitură cu mere
  Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1 praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi biscuiţi

2 November 2010
  Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit sare   Mod de…
Read more »

Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza

2 November 2010
  Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa,…
Read more »

Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi

2 November 2010
Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi
  Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai…
Read more »

Ficăţei de pasăre cu ciuperci

1 November 2010
Ficăţei de pasăre cu ciuperci
  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel   Mod de…
Read more »

Tuna Cakes

1 November 2010
Tuna Cakes
Tuna Cakes ton, surimi, ceapa, porumb, pesmet, maioneza, sos chilli, sos soya, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet

Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci

1 November 2010
O reteta de Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci din: ciuperci, unt, branza de vaci, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari 50g unt 200g…
Read more »
 

Prăjitură cu nuci şi cireşe

1 November 2010
  Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2 lin­guri rom 80g făină 300g cireşe   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se…
Read more »

Tarta cu opintici si cascaval

1 November 2010
  Ingrediente: 1 kg opintici 2-3 cepe 50ml ulei 5 catei de usturoi 3 oua 150g margarina 300g faina 250g cascaval   Mod de preparare: Se face un aluat din…
Read more »

Carmangerie în aluat de placinte

1 November 2010
Ingrediente aluat: 500g faina 150g unt 2 oua 2 linguri smântâna 1 lingura iaurt 1-2 pahare apa minerala l sare Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g piept de pui tocat, 150g…
Read more »

Retete de post: Supa de rosii

1 November 2010
  Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 dovlecei taiati rondele subtiri 4 cartofi 1 legatura de ceapa verde 3 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 1 lingurita de…
Read more »

Rulada surpriza

1 November 2010
Ingrediente: 500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri) 100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2 catei…
Read more »

Ouă coafate cu ton şi sos olandez

1 November 2010
  Ingrediente:  5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud,…
Read more »

Menuet cu ardei

1 November 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate 200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g smântână 3 căţei…
Read more »

Chilca cu ceapa

1 November 2010
  Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel   Mod de preparare: Chilca se scurtează de capete, se…
Read more »

Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)

1 November 2010
Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)
  Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1 tsp egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1…
Read more »

Storceag

1 November 2010
  Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de…
Read more »

Cocktail Pisco Collins

1 November 2010
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se…
Read more »

Retete de post: Ciorba de castraveti murati

1 November 2010
Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean   Mod de preparare: Ai nevoie de 3,4 cartofi…
Read more »

Gasca salbatica la cuptor

1 November 2010
  Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1…
Read more »

Borş de urechiuşe umplute cu peşte

1 November 2010
Borş de urechiuşe umplute cu peşte
  Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină pătrun­jel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g făină 2 linguri ulei…
Read more »

Chiftelute de icre

1 November 2010
  Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate   Mod…
Read more »

Peste pe carbuni

1 November 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi ness

1 November 2010
  Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3 linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 lin­guri zahăr pudră…
Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă

1 November 2010
Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml  esenţă de rom Mod…
Read more »

Crema de zarzavaturi

1 November 2010
  Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 telina mica 1 praz 2 rosii (sau suc de rosii) 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 ceasca de ulei sare piper  …
Read more »

Lapti pane

1 November 2010
Lapti pane
Lapti pane din: lapte de crap, faina, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel, unt. Poate te intereseaza si Lapţi de crap fripţi Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2…
Read more »

Drob de morcovi

1 November 2010
Drob de morcovi
  Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1 cană de pes­met 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu…
Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole batuta

1 November 2010
  Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin…
Read more »

Prăjitură cu miere si scortisoara

1 November 2010
  Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt…
Read more »

Bors de chitici

1 November 2010
  Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi…
Read more »

Toci moldovenesc

1 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se sărează puţin şi…
Read more »

Salată de ardei copţi

1 November 2010
Salată de ardei copţi
Ingrediente: 12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare cîteva roşii   Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate părţile ca să nu…
Read more »

Coarda de struguri

1 November 2010
  Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1 albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă   Mod de…
Read more »

Salată de fasole boabe

1 November 2010
Salată de fasole boabe
Ingrediente: 250 g fasole boabe 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1 ceapă mare sare piper   Mod de preparare: Fasolea boabe, fiartăşi răcită  se strecoară bine de apa în…
Read more »

Salată de morcovi si ţelină

1 November 2010
Salată de morcovi si ţelină
  Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se…
Read more »

Strudel cu mere

1 November 2010
Strudel cu mere
  Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr…
Read more »

Lapte din seminţe de susan

1 November 2010
  Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri miere de albine vanilie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi…
Read more »

Pătrăţele cu miere şi migdale

1 November 2010
  Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 lingur

Compot de mere cretesti

1 November 2010
  Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros…
Read more »
 

Păstârnac umplut cu soia

31 October 2010
Păstârnac umplut cu soia
  Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Borşul

31 October 2010
  Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră (integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul…
Read more »

Cozonac bucovinesc

31 October 2010
  Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă…
Read more »

Prăjitură cu piersici si nuci

31 October 2010
  Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 lin­guriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1…
Read more »

Perisoare cu smantana si marar

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină…
Read more »

Dulceaţă de cireşe amare

31 October 2010
  Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi)   Mod de preparare: Mai…
Read more »

Tochitură măcelărească

31 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână mare usturoi…
Read more »

Dovlecei cruzi cu branză tofu

31 October 2010
Dovlecei cruzi cu branză tofu
  Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde   Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se dau prin răzătoarea…
Read more »

Salată de conopidă cu broccoli

31 October 2010
Salată de conopidă cu broccoli
  Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Conopida şi broccoli se spală…
Read more »

Pui ţărănesc cu roşii si smântână

31 October 2010
  Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină…
Read more »

Sirop de coacaze

31 October 2010
  Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine…
Read more »

Ciuperci cu legume

31 October 2010
Retete_1
Ciuperci cu legume din: ciuperci, morcov, radacina de patrunjel, ardei, vanata, dovlecel, fasole verde, mazare, ceapa, cartofi, telina, usturoi, rosii, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină…
Read more »

Mămăligă de cartofi

31 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în…
Read more »

Plăcintă cu smântână

31 October 2010
  Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac…
Read more »

Păstrăv afumat

31 October 2010
  Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare <>   Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă…
Read more »

Cocktail Pinky Colada

31 October 2010
Cocktail Pinky Colada
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie   Se serveşte…
Read more »

Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi

31 October 2010
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
  Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Dulceaţă de vişine

31 October 2010
Dulceaţă de vişine
  Ingrediente:  1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie   Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu…
Read more »

Salată de varză roşie cu bureţi

31 October 2010
Salată de varză roşie cu bureţi
  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2 kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i…
Read more »

Musaca de dorna

31 October 2010
  Ingrediente:  1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare…
Read more »

Linte verde bătută

31 October 2010
Linte verde bătută
  Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă clocotită cu…
Read more »

Căpşunele

31 October 2010
  Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)

31 October 2010
Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)
  Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one)…
Read more »

Tartă cu prune uscate

31 October 2010
  Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină   Mod de…
Read more »

Ciocolată cu nucă

31 October 2010
  Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 lin­guri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat   Mod de preparare:…
Read more »

Musaca de macaroane cu soia

31 October 2010
Musaca de macaroane cu soia
  Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei…
Read more »

Susan

31 October 2010
  Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb   Mod de preparare:…
Read more »

Drob de ciuperci cu nuci

31 October 2010
Drob de ciuperci cu nuci
  Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciu­perci 1 cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii…
Read more »

Invârtită cu mac

31 October 2010
  Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1 ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri unt…
Read more »

Mălai copt

31 October 2010
  Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru…
Read more »

Fasole verde cu smântână

31 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se fierbe pe foc…
Read more »

Roşii umplute cu branză

31 October 2010
Roşii umplute cu branză
  Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3 linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval   Mod

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu