sâmbătă, 4 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 82

Retete de  mancare gustoase si rapide

Placinta cu carne

25 October 2010
  Ingrediente foi: 1 kg făină 2 gălbenuşuri 1 ou sare 250 g unt apă caldă câtă trebuie   Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper, cimbru praf ,1…
Read more »
 

Compot de mere

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mere tari, de toamnă 250 g zahăr 2 ceşti cu apă scorţişoară vanilie   Mod de preparare: Zahărul se pune în apă cu mirodenii, la marginea…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

25 October 2010
Tocăniţă de ciuperci
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 2 ardei graşi 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 foaie dafin cimbru sare 1…
Read more »

Conopidă piure

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg conopidă 250 g cartofi 150 g unt 200 ml lapte sare   Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun la…
Read more »

Chiftelute de burta

25 October 2010
  Ingrediente: 2 kg burtă 4-6 ouă 1 jumătate de franzelă 1 căpăţână mare usturoi 1 morcov 1 ardei gras sare piper boia făină pentru tăvălit chiftelele ulei pentru prăjit…
Read more »

Sote de dovlecei

25 October 2010
Sote de dovlecei
  Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte cruzi 3-4 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel 2 roşii   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de cotoare şi se fierb…
Read more »

Marinata de peste in suc de rosii

25 October 2010
  Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt  2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1 pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit…
Read more »

Drob de ciuperci cu orez

25 October 2010
Drob de ciuperci cu orez
Drob de ciuperci cu orez din: ciuperci, orez, ceapa verde, usturoi verde, marar, oua, unt, sare. Ingrediente: 2 cutii ciuperci a câte 400 g 1 cană orez fiert 2 legături…
Read more »

Musaca de vinete cu branză

25 October 2010
Musaca de vinete cu branză
  Ingrediente: 3- 4 vinete 100 g ulei 200 g brânză tofu 2 cepe 4-5 roşii 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de pesmet 1 foaie dafin…
Read more »

Friptură de linte

25 October 2010
Friptură de linte
  Ingrediente: 1 cană linte roşie 4 cepe 2 linguri pastă de tomate 6-7 căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri făină integrală 2 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri…
Read more »

Pastă de soia

25 October 2010
Pastă de soia
Pastă de soia din: soia boabe, ceapa, suc de rosii, foi de dafin, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 2 căni soia boabe fiartă 3 cepe 100 ml suc de roşii 2-3…
Read more »

Sufleu de mazare

25 October 2010
Sufleu de mazare
  Ingrediente: 600 g mazăre verde 3 linguri făină caju 100 g lapte sau apă 3 linguri brânză dulce 2 ouă sare   Mod de preparare: Se fierbe mazărea în…
Read more »

Salata de ciuperci

25 October 2010
  Ingrediente: piper sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag,…
Read more »

Şerbet de vişine

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză   Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la…
Read more »

Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia

25 October 2010
  Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt   Mod de preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi…
Read more »

Supă cu găluşte din spanac

25 October 2010
  Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1 legătură…
Read more »

Varză pane

25 October 2010
Varză pane
  Ingrediente: 2 verze mici 100 g pesmet 2-3 ouă 100 g făină vegeta sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Varza se curăţă şi se pune la fiert…
Read more »

Pasta de avocado I

25 October 2010
Pasta de avocado I
  Ingrediente: 2 avocado coapte bine 2-3 căţei de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează…
Read more »

Icre de fasole boabe

25 October 2010
Icre de fasole boabe
  Ingrediente: 1 cană fasole boabe 100 ml ulei 1 ceapă 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la…
Read more »

Snitel de cascaval

25 October 2010
  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 ou 1 lingură faină 2 linguri lapte 3 linguri untdelemn piper   Mod de preparare: Se taie caşcavalul în felii groase de un deget,se…
Read more »

Pastă de legume

25 October 2010
Pastă de legume
  Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel verde maioneză din 2 ouă sare 1 ardei roşu   Mod de preparare: Legumele se curăţă,…
Read more »

Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal

25 October 2010
Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal
  Ingrediente: 7 ardei 1 cutie pateu vegetal 100 g brânză dulce 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li…
Read more »

Ardei umpluţi cu branză

25 October 2010
  Ingrediente: 1 kg ardei 200 g brânză de vaci 100 g brânză telemea pasteurizată 1 legătură mărar 3-4 linguri smântână   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se…
Read more »

Pastrama de manzat

25 October 2010
  Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile Se spală carnea-n trei ape…
Read more »

Roşii umplute cu conopidă

25 October 2010
Roşii umplute cu conopidă
  Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 100 g brânză dulce 200 g maioneză verdeaţă 3-4 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se…
Read more »

Icre de năut

25 October 2010
  Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc de lămâie   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la…
Read more »

Pateu de morcovi

25 October 2010
Pateu de morcovi
  Ingrediente: 4-5 morcovi 1 căţel de usturoi maioneză din cartofi   Mod de preparare: Se curăţă, se spală patru morcovi: doi se fierb, doi nu. Cei fierţi se lasă…
Read more »

Pateu de linte I

25 October 2010
Pateu de linte I
  Ingrediente: 250 linte 2 cepe 1 morcov 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi 100 g ulei sare cimbru maghiran  1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Lintea…
Read more »

Pateu de soia boabe I

25 October 2010
  Ingrediente: 250 g soia boabe 100 ml ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 1 linguriţă cimbru coriandru 1 linguriţă boia de ardei dulce sare   Mod…
Read more »

Salată nemţească

25 October 2010
  Ingrediente: 1 cană orez fiert 2 castraveţi 3 căţei de usturoi 1 salată 100 g alune caju 150 g iaurt slab 2-3 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri…
Read more »

Reţete de post: Pizza de post

25 October 2010
  Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină vegetală 100 g apă minerală sau sifon 25 g drojdie sare făină cât cuprinde 1 linguriţă miere de albine Ingrediente pentru compoziţie: 200…
Read more »

Placinta nationala

25 October 2010
  Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 lingură oţet 1 linguriţă sare apă călduţă 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit 3 linguri ulei (sau unt…
Read more »

Pizza din cartofi

25 October 2010
Pizza din cartofi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g parizer vegetal 100 g caşcaval 3-4 roşii potrivite 1 linguriţă cimbru 4-5 căţei de usturoi sare 1

Mancare de gutui

25 October 2010
Mancare de gutui
  Ingrediente: 1,5 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 3-4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi se taie felii…
Read more »
 

Vinete cu măsline

25 October 2010
Vinete cu măsline
  Ingrediente: 1-1,5 kg vinete 600 g roşii 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi 150 g măsline fără sâmburi 2-3 linguri suc de lămâie (opţional) 100 ml ulei 1 legătură…
Read more »

Legume cu maioneză

25 October 2010
Legume cu maioneză
  Ingrediente: 3 vinete 3-4 ardei capia 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel maioneză (dintr-un ou fiert şi unul crud) vegeta sare   Mod de preparare: Vinetele…
Read more »

Mancare de ţelină

25 October 2010
Mancare de ţelină
  Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 1 morcov 3 ardei capia roşu 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Liquid Cocaine (video)

24 October 2010
Read more »

Mancare de cartofi cu prune uscate

24 October 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g prune uscate 2 cepe 1 lingură bulion 2 linguri făină ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în…
Read more »

Mujdei cald

24 October 2010
  Ingrediente: 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 ceaşcă de supă de carne 2 linguri oţet sare 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi mare   Mod…
Read more »

Ghiudem

24 October 2010
Ghiudem
Ghiudem din: vaca, vier, chimen, usturoi, piper, osanza, slanina, mate de vaca, sare, vin. Poate te itnereseaza si Raţă cu ciuperci Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier…
Read more »

Peste pe pat de grau

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1 pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură pătrunjel 1…
Read more »

Urzici la cuptor

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici tinere 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava 4 ouă 200 g telemea de Brăila 1 pahar cu lapte 4 linguri făină…
Read more »

Reţete de post: Soia cu usturoi

24 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi sau şniţele (cam 175 g) 3 ceşti de apă 2 lămâi sare 1 căpăţână usturoi ulei   Mod de preparare: Inmoi soia în…
Read more »

Urzici cu hrean

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Gulaş de cartofi cu soia cubuleţe

24 October 2010
  Ingrediente: 100 g soia cuburi texturată 2 cepe 2 ardei 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei dulce 1,5 l apă 6 cartofi 1 lingură vegeta oregano maghiran…
Read more »

Placinta cu dovleac

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă + 1 ou de uns 400 g zahăr 1 nucă de drojdie 1 ceaşcă mare cu lapte 3 linguri smântână 1 castron cu…
Read more »

Colţunaşi cu ciuperci

24 October 2010
Colţunaşi cu ciuperci
  Ingrediente: 100 g margarină 1 pahar apă sare făină cât cuprinde 1 kg ciuperci 1 -2 cepe 1 lingură vegeta 1 ou condimente (maghiran, corinadru, ienibahar)   Mod de…
Read more »

Cartofi cu chimen

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 lingură chimen 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie pe lung, având grosimea de aproximativ 2…
Read more »

Carnaciori cu nucă

24 October 2010
  Ingrediente: 8 linguri griş 100 g caşcaval ras 4 ouă 150 g nucă măcinată 1 lingură boia dulce 1 lingură vegeta 4,5 căţei de usturoi 100 g pesmet 100…
Read more »

Sufleu de cartofi

24 October 2010
  Ingrediente: 8 cartofi 2 ouă 100 g brânză de soia 100 g caşcaval 1 pahar lapte de soia 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se…
Read more »

Mancare de cartofi

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 lingură vegeta 2-3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze de ţelină 2-3 linguri ulei…
Read more »

Placinta creata

24 October 2010
  Ingrediente aluat: 1 kg făină 4 linguri untură + 1 lingură pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500 g brânză telemea. 10 ouă 1 ceaşcă lapte bătut, 1 ou…
Read more »

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

24 October 2010
  Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4 cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1…
Read more »

Conopidă pane II

24 October 2010
Conopidă pane II
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 g făină 10 g drojdie 2-3 ouă 1/4 litri lapte sau apă sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se…
Read more »

Ostropel de dovlecei

24 October 2010
O reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă…
Read more »

Ostropel de pui

24 October 2010
  Ingrediente: 1 morcov 1ceapă 100 g untură 1 căpăţână usturoi 1 lingură făină sare oţet mărar pătrunjel 800 ml supă de carne 1 pui (merge şi o găinuşă, o…
Read more »

Castraveti murati de vara

24 October 2010
  Ingrediente: 5 kg castraveciori sare 2 linguri la 1 litru zeamă 2 căpăţâni usturoi mărar uscat crengi   Mod de preparare: Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie…
Read more »

Budincă de praz

24 October 2010
Budincă de praz
  Ingrediente: 2 kg praz 500 g brânză dulce 50 g brânză telemea 150 g unt 4 ouă 5 linguri de gris 150 g smântână degresată 1 lingură vegeta sare…
Read more »

Supa mosieresei

24 October 2010
  Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar smântână 1 gulie…
Read more »

Saramura de peste

24 October 2010
  Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă dulce, de preferinţă peşte…
Read more »

Supă de roşii cu orez brun

24 October 2010
  Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de măsline 3 linguri orez brun…
Read more »

Varză de vară cu orez

24 October 2010
Varză de vară cu orez
  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 300 g orez 100 g unt sau ulei 2-3 ardei graşi 3-4 roşii 1 ceapă sare vegeta condimente pentru varză   Mod de preparare:…
Read more »

Supă de linte

24 October 2010
  Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel…
Read more »

Supă-cremă de mazare

24 October 2010
  Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2 litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar   Mod de preparare: Morcovul…
Read more »

Supă de conopidă

24 October 2010
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 litri de apă 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă pătrunjel rădăcină 1/2 ţelină 1 ardei 2 lingu

Supă de gulii su lapte de soia si oregano

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură vegeta oregano 200 ml lapte de soia.   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală…
Read more »
 

Caviar cu vinete

24 October 2010
O reteta simpla de caviar cu vinete din: vinete, icre negre, untdelemn, masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g vinete 100 g icre negre tescuite 50 g untdelemn măsline…
Read more »

Dulceata de coaja de harbuz

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg de coajă groasă de pepene verde 1 kg de zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 1,5 litri apă Mod de preparare: Se taie cubuleţe coaja de…
Read more »

Şerbet de portocale

24 October 2010
  Ingrediente: 2 portocale 1 kg zahăr vanilie 1/4 1 apă 60 g glucoza   Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale, apoi sub…
Read more »

Şerbet de vanilie

24 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 1/2 pahar apă vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după…
Read more »

Cartofi muntenesti

24 October 2010
  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 ou 4 cartofi mari 100 g telemea de vacă 3 roşii unt sare piper cimbru   Mod de preparare: Se curăţă şi…
Read more »

Musaca de vinete cu orez

24 October 2010
Musaca de vinete cu orez
  Ingrediente: 5 vinete 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână degresată 2-3 roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1 morcov   Mod de preparare: Se…
Read more »

Musaca de vinete

24 October 2010
  Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2 kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml…
Read more »

Cascaval la capac (varianta)

24 October 2010
Retete_9
Cascaval la capac din: cascaval, unt, piper, boia. Ingrediente: 200 g caşcaval 50 g unt piper boia   Mod de preparare: Se unge cu unt o tigăiţă.Caşcavalul se taie felii…
Read more »

Musaca de cartofi cu ciuperci

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml lapte 4-5 linguri ulei sare 100 ml smântână 2 cutii ciuperci 3-4 cepe 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură…
Read more »

Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi

23 October 2010
Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
  Ingrediente: 300 g morcovi 200 g mazăre verde 5 ouă 200 g smântână 300 g făină 100 g caşcaval 1 lingură unt sare     Mod de preparare: Amesteci…
Read more »

Salată de cartofi copţi cu ceapă murată

23 October 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe murate sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi dai la cuptor cu coajă cu tot pentru aproximativ 1…
Read more »

Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii

23 October 2010
Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
  Ingrediente: 750 g came tocată 300 g spanac 1/2 kg roşii 100 g caşcaval 3-4 cartofi noi 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură muştar 4 linguri…
Read more »

Sos de vanilie

23 October 2010
  Ingrediente: 1/4 l lapte 1/2 baton vanilie 80 g zahăr 1 ou 4 gălbenuşuri   Mod de preparare: Laptele, zahărul şi vanilia se pun la fiert. Separat se amestecă…
Read more »

Cartofi cu branza la cuptor

23 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1 ou sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi felii…
Read more »

Musaca de cartofi cu granule de soia

23 October 2010
  Ingrediente pentru piure: 1 kg cartofi 100 ml lapte 2-3 linguri ulei sare 100 ml smântână Pentru granulele de soia: 3 cepe potrivite 100 g soia gra­nule 1 lingură…
Read more »

Cartofi ţărăneşti cu ceapă

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 4 cepe sare condimente (cimbru şi maghiran) verdeaţă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie în felii cât…
Read more »

Cartofi franţuzeşti

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă fierte 200 g smântână 1 ou 100 g unt 100 g caşcaval ras sare 1 legătură pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare:…
Read more »

Chifteluţe de spanac

23 October 2010
Chifteluţe de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 2 cepe 150 ml untdelemn 3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti cu apă clocotită cu sare şi-l…
Read more »

Budincă de spanac

23 October 2010
Budincă de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac congelat 1 lingură condimente 2 linguri făină 2 linguri margarină mărar verde   Mod de preparare: Fierbi spanacul con­gelat în apă cu Maggi Secretul Gustului…
Read more »

Mancare de fasole boabe

23 October 2010
  Ingrediente: 600 g fasole uscată 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 3-4 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 legătură frunze ţelină pătrunjel 1…
Read more »

Supă de linte roşie

23 October 2010
O reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1 lingură ulei 1 lingură făină 5…
Read more »

Mancare de ciuperci cu cartofi

23 October 2010
Mancare de ciuperci cu cartofi
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 2-3 linguri ulei 1 linguriţă vegeta 1 ardei capia roşu 1 lingură pastă de tomate 1 legătură pătrunjel  …
Read more »

Cartofi cu maioneză de soia

23 October 2010
  Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 150 g maioneză soia 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită cu sare, după ce în…
Read more »

Piure de cartofi cu friptură de gluten

23 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 ml lapte 30 ml ulei sau 100 g unt sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie cubuleţe mari…
Read more »

Conopidă cu ciuperci si cascaval

23 October 2010
Conopidă cu ciuperci si cascaval
 Conopida cu ciuperci si cascaval din: conopida, ciuperci, unt, cascaval, galbenus, faina, lapte, sare, pesmet. Ingrediente: 1 conopidă 200 g ciuperci 100 g unt 100 g caşcaval 1 gălbenuş 1-2…
Read more »

Conopidă cu smantana

23 October 2010
Conopidă cu smantana
    Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 ml lapte 200 g smântână degresată 1 legătură pătrunjel 2-3 cartofi sare   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se rupe bucheţele, se…
Read more »

Maioneză din cartofi

23 October 2010
Maioneză din cartofi
Maioneză din cartofi din: cartofi, mustar dulce, zeama de lamaie, galbenus de ou, ulei, sare. Ingrediente: 2 cartofi potriviţi, de preferinţă albi 1 linguriţă muştar dulce 2-3 linguriţe zeamă de…
Read more »

Sarmale cu orez si legume

23 October 2010
  Ingrediente: 300 g orez 3 morcovi 3-4 cepe 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 4-5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 250 g suc de roşii 1…
Read more »

Chifteluţe de conopidă

23 October 2010
Chifteluţe de conopidă
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 căpăţână usturoi 2 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 felii pâine graham înmuiată 1 linguriţă boia dulce 1 lingură vegeta 50 g…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Silk Stocking (video)

23 October 2010
Cum se prepara Cocktail Silk Stocking (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml dark creme de cacao 25 ml double cream ½ tsp raspberry liqueur Some Ice cubes 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t…
Read more »

Corăbioare de dovlecei cu branză

23 October 2010
Corăbioare de dovlecei cu branză
  Ingrediente: 3 dovlecei mai lungi 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval vegetal 2 legături ceapă verde 4 căţei de usturoi 1 legătură mărar 3-4 linguri ulei tarhon…
Read more »

Conopidă cu soia cuburi

23 October 2010
Conopidă cu soia cuburi
  Ingrediente: 1 kg conopidă 3-4 cartofi potriviţi 100 g soia cuburi 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei 150 g smântână 3-4 căţei

Praz cu orez

23 October 2010
Praz cu orez
  Ingrediente: 1,5 kg praz 300 g orez 150 g unt 1 morcovi 1 lingură vegeta sare condimente pentru pilaf   Mod de preparare: Orezul se alege, se spală şi…
Read more »
 

Pastă de fasole

23 October 2010
  Ingrediente: 400 g fasole albă 100 g măsline dietetice 2 cepe zeamă de lămâie sare 3-4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se fierbe fasolea la fel…
Read more »

Mancare de mazăre cu cartofi

23 October 2010
Mancare de mazăre cu cartofi
Mancare de mazăre cu cartofi din: mazare, ulei, ceapa verde, cartofi noi, morcovi, rosii, marar verde, sare. Ingrediente: 600 g mazăre 2-3 linguri ulei 2 legături ceapă verde 1/2 kg…
Read more »

Sos cald de zmeură

23 October 2010
  Ingrediente: 800 g zmeură 200 g zahăr 1/2 linguriţă amidon vanilie   Mod de preparare: Zmeura spălată se fierbe 15 minute cu 1 lingură de apă şi se’strecoară prin…
Read more »

Mancare de spanac cu ciuperci

23 October 2010
Tocanita de fasole cu carne de porc
Mancare de spanac cu ciuperci din: spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, faina, pasta de tomate, sare, oregano, verdeata. Poate te intereseaza si: Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi…
Read more »

Fasole verde cu maioneză

23 October 2010
  Ingrediente: 1 borcan de 800 g fasole verde sau 1 kg fasole verde proaspătă 150 g maioneză din cartofi sare 1 căţel de usturoi   Mod de preparare: Fasolea,…
Read more »

Fasole păstăi cu usturoi

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole tânără grasă sau fideluţă 2 cepe zeamă de lămâie 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Ceapa tocată…
Read more »

Spanac cu orez si caşcaval vegetal

23 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 250 g orez 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 150 g caşcaval vegetal   Mod de preparare: Spanacul se pune la fiert…
Read more »

Piure de mazăre

23 October 2010
Piure de mazăre
  Ingrediente: 800 g mazăre 100 g unt 250 ml lapte de soia sau lapte de vacă sare Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită cu sare. După…
Read more »

Varză cu tăiţei

23 October 2010
Varză cu tăiţei
  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce sau murată 300 g tăiţei de casă 2-3 linguri pastă de bulion 1 lingură vegeta cimbru 1 legătură mărar 3-4 linguri ulei 1 ceapă…
Read more »

Ciuperci cu smantană si condimente

23 October 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_1
Ciuperci cu smantană si condimente din: ciuperci, smantana, patrunjel verde, sare, unt, lamaie, condimente. Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 50 g unt 1…
Read more »

Supă de roşii cu găluşte de griş

23 October 2010
  Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat strecurată 1 litru suc de roşii 2 linguri ulei 2 ouă 5-6 linguri de gris 1 legătură pătrunjel frunze de ţelină sare după…
Read more »

Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre

23 October 2010
  Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cană zarzăre 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta…
Read more »

Ciorbă de bureţi

23 October 2010
  Ingrediente: 3 litri apă 500 ml borş 700 g bureţi 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei gras 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei…
Read more »

Tocăniţă de vinete

23 October 2010
Tocăniţă de vinete
  Ingrediente: 5-6 vinete potrivite 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână degresată 2-3 roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1 morcov     Mod de…
Read more »

Jeleu de vişine

23 October 2010
  Ingrediente: 1,500 kg vişine 1/4 l apă 280 g zahăr 6-7 foi de gelatină   Mod de preparare: Vişinele se curăţă de cozi, se spală bine şi se zdrobesc.…
Read more »

Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane

22 October 2010
Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane
  Ingrediente: 4 roşii 100 g caşcaval 5 cren­vurşti 4 ouă 25 g unt 100 g macaroane ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Tai roşiilor un…
Read more »

Cod cu macaroane şi legume

22 October 2010
Cod cu macaroane şi legume
  Ingrediente: 1 kg file de cod 150 g macaroane 3 morcovi 2 dovlecei 1 ceapă 150 g smântână 1 lingură unt ulei zeamă de la 1 lămâie sare piper…
Read more »

Scrordolea

22 October 2010
  Ingrediente: miezul de la 30 de nuci miezul de la 1 franzelă mică 1 pahar de ulei 1-3 linguri oţet sare piper 6 căţei usturoi   Mod de preparare:…
Read more »

Branzoaice de Braila

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg faină 3 ouă 500 g unt 250 g caş dulce 100 g caşcaval 250 ml lapte 250 g telemea     Ingrediente glazura:2 ouă ,200 g…
Read more »

Budincă de spanac

22 October 2010
Budincă de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură unt 4 linguri griş 4 ouă 100 ml lapte 2 legături ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 lingură vegeta verdeaţă (1 leg. mărar,…
Read more »

Musaca de conopidă si cartofi

22 October 2010
  Ingrediente: 100 g soia granule 1 conopidă potrivită 4-5 cartofi noi 2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 linguri de bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lingură…
Read more »

Serbet de nufar

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahă 1 lămâie 40-50 frunze mari de nufăr, proaspete, îmbibate bine cu seve   Mod de preparare: Se curăţă si se toacă frunzele de nufăr, se…
Read more »

Pate de ciuperci

22 October 2010
Pate de ciuperci
  Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură făină 2 linguri margarină sare piper 1 legătură pătrunjel nucşoară     Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le pui fa…
Read more »

Salată de măsline

22 October 2010
Salată de măsline
  Ingrediente: 200 g măsline 1 ceşcuţa apa 1/2 lamaie 3-4 felii de paine 100 ml ulei 1 ceapă 1 salată verde sare   Mod de preparare: Inmoi pâinea în…
Read more »

Fasole bătută

22 October 2010
  Ingrediente: 600-700 g fasole boabe 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei sare   Mod de preparare: Fasolea…
Read more »

Sos de lamaie

22 October 2010
  Ingrediente: 1 lămîie 2 ouă 2 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/4 l lapte vanilie   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul şi cînd clocoteşte, se toarnă cîte…
Read more »

Midii

22 October 2010
  Ingrediente: 1 sac de midii 1 ceapă 1 pahar untdelemn 1 ceaşcă orez 1 pahar bulion roşii sare piper Mod de preparare: Se opăresc midiile, ca să se deschidă,…
Read more »

Branza zburata

22 October 2010
  Ingrediente: 2 litri lapte dulce (nefiert) 3 litri lapte (fiert) 5 litri lapte prins   Mod de preparare: Se pune laptele dulce la fiert .Când a fiert, se adaugă…
Read more »

Conopidă cu maioneză din pufuleţi

22 October 2010
Conopidă cu maioneză din pufuleţi
  Ingrediente: 1 kg conopidă sare maioneză din pufuleţi   Mod de preparare: Conopida se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele şi se fierbe până ce devine…
Read more »

Maioneză din pufuleţi

22 October 2010
  Ingrediente: 1 pungă pufuleţi de porumb (100-150 g) 150 g ulei 2-3 lin­guri suc de lămâie 1 lingură muştar dulce sare   Mod de preparare: Pufuleţii se hidratează bine…
Read more »

Sarmale cu nucă si cimbru

22 October 2010
  Ingrediente: 300 g orez 3-4 cepe 5 linguri nucă măcinată 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină mică 1 foaie dafin 1 crenguţă de cimbru 250…
Read more »

Sarmale cu soia granule

22 October 2010
Sarmale cu soia granule
Sarmale cu soia granule din: varza acra, orez, soia granule, ceapa, patrunjel, vegeta, suc de rosii, ou, boia de ardei. Poate te

Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)

22 October 2010
Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml lemon juice 2 tsp Cointreau 2 tsp Drambuie scotch whisky Half tsp caster sugar 1 dash bitters Ice cubes 1 chopping board 1…
Read more »
 

Jeleu de piersici

22 October 2010
  Ingrediente: 750 g piersici 1 pahar vin puţind vanilie 1 l apă 6 foi gelatrina 250 g zahăr   Mod de preparare: Piersicile se spală bine, se curăţă mai…
Read more »

Varză albă picantă

22 October 2010
Varză albă picantă
  Ingrediente:  1,5 kg varză nouă 200 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură vegeta 4-5 căţei de usturoi cimbru mărar 1 -2 linguri suc de lămâie 3-4 linguri ulei…
Read more »

Sfaraiala dobrogeana

22 October 2010
  Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3 linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă…
Read more »

Mancare de conopidă cu usturoi

22 October 2010
Mancare de conopidă cu usturoi
  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 2 morcovi 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Mancare de praz cu masline

22 October 2010
Mancare de praz cu masline
  Ingrediente: 1,5 kg praz 2-3 cepe potrivite 250 g măsline dietetice 2 linguri pastă de tomate 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei sare după gust mărar pătrunjel   Mod…
Read more »

Urda cu marar

22 October 2010
  Ingrediente: 500 g urdă 100 g smântână 50 g unt sare după gust 6 fire ceapă verde 1 jumătate cană frunzuliiţe de mărar verde   Mod de preparare: Se…
Read more »

Tort espresso de frisca

22 October 2010
Ingrediente blat de ciocolată : 3 ouă 150 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 1 vârf de cuţit de praf de copt 2 linguri de cacao   Ingrediente…
Read more »

Ciorbă de castraveti

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1 legătură leuştean…
Read more »

Mancare de castraveţi cruzi

22 October 2010
Mancare de castraveţi cruzi
  Ingredinete: 1 kg castraveţi cruzi 3-4 cepe potrivite 2-3 roşii 1 lingură pastă tomate 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 legătură mărar zeamă de lămâie…
Read more »

Fasole verde cu sos de rosii picant

22 October 2010
  Ingrediente: 1,5 kg fasole 2-3 linguri ulei de măsline 3-4 roşii 1 căpăţână de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Fasolea se…
Read more »

Borş de praz

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg praz 2-3 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 500 ml borş de tărâţe 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei   Mod…
Read more »

Varză călită cu soia cubuleţe

22 October 2010
Varză călită cu soia cubuleţe
  Ingrediente: 1-2 kg varză crudă 1 cepe 4-5 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 1 foaie dafin 300 ml suc de roşii 1 linguriţă boia de ardei dulce 100…
Read more »

Fasole verde cu smantană

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg fasole verde grasă 50 g unt 150 g smântână degresată 1 lingură făină sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Fasolea tânără se alege, se…
Read more »

Musaca de cartofi şi ciuperci

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 800 g ciuperci 3 cepe 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 ou 1 lingură vegeta 1 legătură mărar pesmet   Mod de…
Read more »

Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi

22 October 2010
Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi
Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi din: mazare, cartofi, ceapa, morcovi, usturoi, zeama de lamaie, sare, ulei. Poate te itnereseaza si Mazare batuta Ingrediente: 1 kg mazăre 3 cartofi…
Read more »

Piure de spanac

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 50 g ulei 2 linguri făină 1/4 litri lapte sare 2-3 căţei de usturoi zeamă de lămâie   Mod de preparare Spanacul se pune la…
Read more »

Dovlecei umpluti cu urdă

22 October 2010
Dovlecei umpluti cu urdă
  Ingrediente: 8 dovlecei 200 g orez 250 g urdă 2 cepe mari 2 morcovi 2-3 roşii mărar pătrunjel 100 g smântână 1 lingură vegeta tarhon sare 4-5 linguri ulei…
Read more »

Dovlecei cu branză tofu

22 October 2010
Dovlecei cu branză tofu
  Ingrediente: 7 dovlecei cruzi 300 g brânză tofu 100 g unt 2 ouă 100 g caşcaval pesmet mărar sare   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele după ce…
Read more »

Ciuperci pane cu ganitura

22 October 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro
Ciuperci pane cu ganitura din: ciuperci, oua, faina, pesmet, sare, condimente, zeama, ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri…
Read more »

Gulii pane

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei   Mod de preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1 cm şi…
Read more »

Ciorbă de fasole uscată

22 October 2010
  Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură…
Read more »

Borş de spanac cu omletă

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură vegeta verdeaţă: leuştean, mărar,…
Read more »

Vinete impănate

22 October 2010
Vinete impănate
  Ingrediente: 2,5 kg vinete 3-4 cepe 300 ml suc de roşii proaspăt 3 ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 2 legături verdeaţă (mărar…
Read more »

Şerbet de ciocolată

22 October 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao vanilie 1/2 l apă   Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce şerbetul este gata tablat.…
Read more »

Tort fara ou

22 October 2010
Ingrediente: 2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de…
Read more »

Retete de post: Tort diplomat de post

22 October 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2 mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete de…
Read more »

Ciuperci umplute cu parizer vegetal

21 October 2010
Ciuperci umplute cu parizer vegetal
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g parizer vegetal 1 ou 100 g caşcaval vegetal pătrunjel 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Se recomandă ciupercile tinere, albe. Se…
Read more »

Plăcinţele cu ceapă

21 October 2010
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde   Mod de preparare:…
Read more »

Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană

21 October 2010
Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană
  Ingrediente: 750 g carne de porc 4 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 3 salate 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 200 ml…
Read more »

Pulpe de pui invelite in piure de cartofi

21 October 2010
Pulpe de pui invelite in piure de cartofi
  Ingrediente: 8 pulpe de pui 6-7 cartofi noi 1 ou 1 linguriţă cimbru 1 legătură mărar sare piper ulei făină   Mod de preparare: Speli pulpele, le îndepărtezi pielea…
Read more »

Balmos de bucovina

21 October 2010
  Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt   Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »

Ciuperci

21 October 2010
  Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 l

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu