joi, 16 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 8

Retete culinare cu poze 

Chiftelute de legume

  Ingrediente: 750 g zarzavat (cartoli, morcov, o felioară de te­lină, o bucăţică de pătrunjel rădăcină) 125 g ma­zăre verde 125 g fasole verde 3 ouă făină cît cuprinde 1 ceapă mică 200 g unt cu ulei 1 le­gătură pătrunjel verde cîteva cozi de ceapă sare piper Pentru pane : 2 ouă 2 linguri făină […]

Pilaf de manatarci

  Ingrediente: 170 g mînătărci 125 g orez 1 litru apă 2 cepe 150 g morcov şi pătrunjel (rădăcini) 175 g ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Punem mînătărcile în apă rece, din ajun. A doua zi le scoatem şi le spălăm în multe ape, avînd grijă să îndepărtăm pra­ful şi […]
 
Retete_RestauranteDeLux.ro

Manatarci cu smantana

Manatarci cu smantana din: manatarci, ceapa, unt, faina, smantana, zeama de carne, patrunjel, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate Salata de manatarci cu creveti Piept de rata cu manatarci uscate Roast beef aromatizat cu manatarci Ravioli cu manătărci in supa dulce de usturoi   Ingrediente: 500 g […]

Budinca de ciuperci

  Ingrediente: 2 1/2 chifle 300 g ciuperci 5-6 ouă 3-4 linguri smîntînă 1 lingură unt ceapă mică 1/2 pahar lapte 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde sare piper 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare: Muiem chiflele în lapte. Spălăm cî­teva ciuperci şi le punem la fiert. Cînd […]
 

Ciuperci umplute

  Ingrediente: 700 g ciuperci 150-200 g unt 2 cepe 5 ficaţi de pui 2/5 linguriţe de făină puţină zeamă de carne pesmet sare piper Mod de preparare: Alegem ciuperci frumoase, de aceeaşi mărime. Le spălăm bine de nisip, le cu­răţăm de pieliţă (care nu se aruncă), scoatem piciorul, spălăm totul încă o dată. Spălăm […]

Salată de fasole păstăi

  Ingrediente: 1 kg de fasole păstăi 1 căpăţână de usturoi 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi fasolea de codiţe, o speli şi o rupi în bucăţele. Pui fasolea într-o oală împreună cu 2-3 lin­guri de ulei şi apa (cât să acopere fasolea) şi le fierbi la foc mic până scade toată apa. […]
 

Ciupercuţe

  Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 100 g şuncă 6 roşii mici 1 legătură pătrunjel verde sare piper     Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi când sunt gata le treci sub jet de apă rece şi le cureţi. Tai apoi fiecărui ou, la un capăt, din albuş şi scoţi gălbenuşul. Pasezi toate […]
 
 

Aperitiv cu pateu de peşte

  Ingrediente: 1/2 kg păstrăv 100 g unt sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Pentru floricele faci un aluat de clătite fără zahăr, dar puţin mai gros, ca la clătite. îţi trebuie şi o formă specială pe care întâi o laşi să se încălzească în ulei şi apoi fierbinte o bag în […]
 

Friptură de pui cu galuşte de conopidă

  Ingrediente: 4 pulpe de pui ulei piper 1 ceaşcă vin alb Pentru găluşte ai nevoie de: 1 conopidă 2 ouă 150 ml lapte 100 g unt 2 linguri griş 1 ceapă 3 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Cureţi foarte bine carnea, o treci printr-un jet de apă şi presari sare şi piper […]

Cotlete de berbec cu garnitură de budincă de varză cu găluşte

Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 150 g făină 3 ouă sare piper 700 g varză 60 g costiţă afumată 100 g unt 1 linguriţă boia de ardei 2 cepe 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se prepară găluştele din 100 g făină, 1 1/2 ou, sare şi se fierb în apă 10 minute; […]
 

Cotlete de berbec cu garnitură de pilaf cu stafide

  Ingrediente: 1,600 kg cotlet de berbec 100 g masline  verzi 60 g capere 1 ceapa 5 căţei usturoi 300 g  rosii 1/2l supă saui apă 250 g orez 50 g stafide 150g unt 1lin­gură făină 1/2 pahar vin cimbru sare 1 lgătură pătrunjel   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat lăsadu-se […]
 

Berbec cu varză dulce

  Ingrediente: 1,400 kg came de berbec sare piper 300 g roşii 100 g ulei cimbru 1,500kg varză dulce 4 ardei graşi 1 ceapă 1 pahar vin 300 g cartofi   Mod de preparare: Varza se taie bucăţi şi se pune într-o tavă adincă cu sare, piper, ardeii şi cartofii tăiaţi. Carnea se spală bine, […]
 
Mazare verde la borcan

Mazare verde la borcan

Desfaci cu atenţie tecile de mazăre, pen­tru a arunca boabele atacate de omizi sau stricate. După ce ai sortat boabele de mazăre, le pui la fiert într-o cratiţă cu apa şi sare (pui 1 linguriţă de sare la 1 I de apă). Când boabele sunt fierte (dar încă tari) le aşezi în borcanele calde, adaugi […]
Chiftele_din_carne_de_iepure

Chiftele din carne de iepure

Chiftele din carne de iepure din: pulpe de iepure, ceapa, oua, morcov, marar, patrunjel, paine, lapte, boabe de piper, otet, vin rosu, faina, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 1 legătură ceapă 2 ouă 1 morcov 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte boabe de piper oţet vin roşu […]
 

Ciorbă cu carne afumată de iepure

  Ingrediente: 1/2 iepure de casă afumat 1 legătură de ceapă 2 mor­covi 2 linguri pastă de tomate 1 mână de orez 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 cană de borş sare piper   Mod de preparare: Porţionezi iepurele şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare pentru 1 oră. între timp, […]

Tocană de berbec cu garnitură de pilaf

    Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec 200 g orez 150 g unt sare 1 linguriţă boia de ardei iute şofran 2 cepe 2 mere mici 60 g costiţă afumată 1 1/2 l supă de berbec sau apă 2 linguri smantană   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu 50 […]
 

Compot de corcoduse

  Ingrediente: 2 kg corcoduşe 500 g zahăr 3 l apă   Mod de preparare: Cureţi corcoduşele de codiţe, le speli şi le laşi să se scurgă. Aşezi în fiecare borcan de 420 g câte o mână de corcoduşe, 3-4 linguriţe de zahăr, apoi îl umpli cu apă. Capsezi borcanele sau le legi cu celofan […]

Dulceaţă de mure

  Ingrediente: 500 g mure 250 g zahăr 1 vârf de cuţit cuişoare pisate 2 vârfuri de cuţit de scorţişoară pisată 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Cureţi murele, le speli într-o sită, le laşi să se scurgă şi le storci uşor (fără a le zdrobi). Le pui într-o cratiţă cu zahărul, […]
 

Fasole cu verdeata si bulion

  Ingrediente: 5 kg de fasole verde, curăţată şi spălată o mână bună de pătrunjel verde câteva frunze de ţelină (spălate şi tocate mărunt) sare neiodată 3/2 kg bulion conservant   Mod de preparare: Intr-o oală înaltă pui un strat nu foarte gros de fasole verde ruptă bucăţi, presari pătrun­jel tocat, frunzele de ţelină şi […]

Chec de dovlecei cu morcovi

  Ingrediente: 3 ouă 200 ml ulei 400-450 g zahăr 500 g dovlecei 200 g morcovi 1 linguriţă esenţă de vanilie 1/2 linguriţă sare 1 lingură scorţişoară măcinată 3 căni făină 1 linguriţă bicar­bonat 1/2 linguriţă praf copt 100 g nucă măcinată stafide   Mod de preparare: Speli dovleceii şi morcovii, apoi îi dai pe […]
 

Gogosi turnate cu prune

  Ingrediente: 1 ou făină ulei zahăr pudră sare bicarbonat 1 pahar mic iaurt 5 prune   Mod de preparare: Speli bine prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai cubuleţe. Amesteci iaurtul cu oul, pui puţină sare şi făină cât să obţii un aluat moale, precum cel de chec. Adaugi bicarbonatul şi prunele şi […]

Prăjitură cu budincă si piersici

  Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 4 linguri ulei Pentru cremă ai nevoie de: 2 plicuri praf de budincă 1 l lapte 4 linguri zahăr 50 g unt (sau margarină) 1 kg piersici 200 g zmeură Pentru sirop ai nevoie de: 1 cană apă 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat […]
 

Pizza cu vinete si ardei

  Ingrediente: 500 g făină, drojdie cât o nucă 3 linguri ulei sare 200 ml apă caldă Pentru umplutură: 8 roşii 2 vinete lunguieţe 2 gogoşari 2 ardei graşi 1 legătură ceapă verde 200 g măsline negre 100 g margarină  1 pahar ulei piper sare ketchup dulce   Mod de preparare: Frămânţi dn făină, ulei, […]

Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci)

  Ingrediente: 1,400 kg carne de berbec (spată sau piept) 80 g costiţă afumată 1/2 l vin roşu 120 g unt 200 g morcovi 10 ciuperci 300 g cartofi 150 g arpagic 100 g mazăre 1 lingură bulion pastă puţin mujdei 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi […]
 

Pilaf de berbec

  Ingrediente: 1 kg carnc de berbe 400 g roşii 100 g ulei sare piper cimbru 200 g bu­reţi 240 g orez 1 ceapă 1 1/2 apa 1/2 păhărel de rom   Mod de preparare: Carnea bine spălată, se taie, se prăjeşte şi sc fierbe 1 oră cu apă şi sare. Separat se sotează ceapa […]

Papricaş de berbec

  Ingrediente: 1,400 kg carne dc berbec 1 linguriţă boia de ardei 3 cepe 3 linguri sman­tană 1 păhărel rom 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare unt   Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie bucăţi şi se sotează cu ceapa tocată, apoi se pune boiaua, sare, 1/2 lingură făină, […]

Borş de berbec cu bureţi

  Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec 300 g mere acre pădureţe 2 cepe 1 linguriţă boia sare 300 g bureţi 4 căţei usturoi 1 lingură bulion pastă 2 legături verdeaţă 4 ardei graşi 3 l apă 1/2 l borş   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se opăreşte şi se pune la […]

Chifteluţe cu ciuperci si branză

  Speli 2 kg de ciu­perci, le fierbi într-o oală cu apă timp de 15-20 de minute, apoi le scurgi şi le tai mărunt. Când s-au răcit, le amesteci într-un castron mai mare cu 3 cartofi mari fierţi şi mărunţiţi cu furculiţa, 250 g brânză dată pe răzătoarea mică, condimente, 2 ouă, puţin piper, 3-4 […]
 

Sarmale in frunză de varză

  Ingrediente: 6 cepe 1 kg orez 2 gogoşari 2 kg carne de porc tocată 2 verze murate ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi gogoşarii, le tai mărunt şi le pui să se călească împreună în ulei încins. Speli bine orezul, îl adaugi peste legumele rumenite şi le laşi să se […]
Ciorba acra din oase de porc

Ciorbă acra din oase de porc

Ciorbă acra din oase de porc din: morcovi, ceapa, rosii, telina, ardei, patrunjel, tarhon, oase de porc, bors, ulei. Ingrediente: morcovi ceapă roşii ţelină ardei pătrunjel (frunze şi rădăcină) tarhon oase de porc borş sau oţet ulei   Mod de preparare: Toci zarzavatul, îl căleşti, apoi îl pui la fiert. Speli oasele, le opăreşti şi […]
 

Sufleu de rosii

  Ingrediente: 200 g piure de roşii 50 g caşcaval ras (sau par­mezan) 2 linguri sos alb 3-4 ouă 100 g maca­roane 1-2 linguri făină 1 pahar lapte sau zeamă de carne 1 lingură unt Mod de preparare: Facem un sos alb cu o bucăţică de unt şi făină, în care turnăm lapte fierbinte (sau […]

Rosii umplute cu orez

  Ingrediente: 10 roşii 1 lingură untură sau ulei 3 cepe 3 lin­guri orez 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar pesmet sare piper Mod de preparare: Alegem roşii mai mari, tăiem un căpăcel şi le scoatem miezul. Apoi punem în­tr-o tigaie untură, ceapă tăiată mărunt şi lăsăm să se moaie ceapa. Tăiem mă­runt pătrunjel verde […]
 

Rosii prajite in aluat

  Ingrediente: 10 linguri aluat de clătite 5 roşii grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Alegem roşii frumoase, tari. Le curăţăm de pieliţă. Le tăiem în două, orizontal. Le scoatem seminţele. Apoi le tăiem după mărime, în patru sau în şase. Le sărăm puţin şi le lăsăm cîteva minute (ca să se scurgă). Pregătim […]

Napi cu sos

  Ingrediente: 10 linguri aluat de clătite 5 roşii grăsime pentru sos de roşii sare Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm napii, îi uscăm în­tr-un şervet, îi punem într-o cratiţă adîncă cu unt fierbinte, adăugăm zeamă de lă­mîie şi sare, rumenindu-i pe toate păr­ţile. Apoi turnăm sos de roşii şi fierbem napii pînă se moaie. […]
 

Napi cu smantana

  Ingrediente: 700 g napi 1 lingură unt 10 linguri smîntînă pu­tină făină sare piper Mod de preparare: Curăţăm napii, îi fierbem 8-10 minute în apă clocotită, îi strecurăm şi îi pu­nem într-o cratiţă cu unt proaspăt fier­binte. Adăugăm sare, piper şi smîntînă dreasă cu puţină făină. Amestecăm totul bine pe plită. Potrivim gustul şi […]

Sufleu de mazare

  Ingrediente: 300 g mazăre 3 linguri unt 2-3 linguri făină 1/2 1 lapte 5 linguri caşcaval (sau parmezan) 4 al­buşuri sare piper Mod de preparare: Alegem mazăre tînără, o curăţăm şi o opărim cu apă sărată. O strecurăm. Ungem cu unt un vas de sti­clă rezistentă la foc sau de piatră. într-o crăticioară punem […]
 

Mazare pastai cu unt

  Ingrediente: 750 g mazăre 1 lingură unt 2 legături mărar za­hăr sare Mod de preparare: Mazărea păstăi trebuie să fie foarte tînără. O curăţăm, o spălăm şi o fierbem în apă clocotită cu puţină sare. Apoi o strecurăm. Infierbîntăm puţin unt într-o cratiţă, adăugăm mazărea, scuturăm cra­tiţa de cîteva ori, punem zahăr după gust, […]

Mazare boabe cu rosii

  Ingrediente: 1 kg mazăre 1 ceapă 1 lingură unt 1 lingură ulei 4-5 roşii sau 2 linguri bulion 2 legături mărar zahăr sare Mod de preparare: Acest fel se face ca şi mazărea sote, cu o singură deosebire : tocăm o ceapă şi o lăsăm să se moaie într-o crăticioară pe plită, în unt […]
 
Restaurantedelux_11

Mazare batuta

Mazare batuta din: mazare, ceapa, ulei, sare, usturoi. Poate te intereseaza si Mazăre bătută Ingrediente: 500 g mazăre uscată 1 ceapă mare 5 linguri ulei sare usturoi Mod de preparare: Alegem de gunoaie mazăre uscată, gal­benă, aruncînd boabele atinse. O spălăm şi o punem la fiert în apă rece (cît să acopere mazărea), cu o […]

Mazare sote

  Ingrediente: 1,250 kg mazăre 100 g unt 1/2 lingură făină 2 1/2 linguri zeamă de carne (sau de pasăre) zahăr sare Mod de preparare: Fierbem mazărea în multă apă cloco­tită (cu sare), la foc viu. După ce a fiert o strecurăm şi o stropim cu puţină apă rece, ca să-şi menţină culoarea. Punem o […]
 
 

Cum se prepara Cocktail Singapore Sling (video)

O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Singapore Sling Ingrediente: 7 ½ ml lime juice 75 ml pineapple juice some angostura bitters 7 ½ ml benedictine 15 ml cherry brandy 7 ½ ml cointreau 25 ml gin 7 ½ ml grenadine 1 pineapple slice 1 glace cherry some ice cubes some crushed ice cocktail […]

Salată de ouă cu caşcaval

  Din 2 gălbenuşuri (unul fiert, unul nefiert), ulei, muştar şi la urmă 2-3 lin­guri de smântână faci o maioneză pe care o sărezi şi o piperezi (cu piper alb) după gust. Razi 300 g caşcaval pe răzătoarea mică şi 5 ouă le fierbi şi le tai mărunt. Intr-un bol pui 1/3 din maioneză, presari […]
 

Ghiveci de legume de vara (retete de post)

  Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 1 ceapă mare 1 ardei gras 2 roşii verdeaţă tocată sare piper boia ulei   Mod de preparare: Tai cubuleţe cartofii curăţaţi, iar dovlecelul şi ceapa le tai felii sub­ţiri, apoi le pui într-o cratiţă unsă cu puţin ulei. Deasupra aşezi roşiile tăiate felii şi ardeiul tăiat inele mari. […]

Salată cu sos picant

  Ingrediente: 1 salată mare 250 g brânză tele­mea 150 g salam 1 cas­travete 2 roşii 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1 lin­guriţă muştar 1 ceapă 1 legă­tură de pătrunjel tocat 1 legă­tură mărar tocat sare piper (după gust)   Mod de preparare: Cureţi şi speli salata şi o laşi la scurs. Tai cubuleţe […]
 

Rosii pane

  Ingrediente: 3-4 roşii (tari şi cărnoase) 2 căţei mari de usturoi 2-3 linguri de făină 2 ouă 1 legătură de mărar 5-6 linguri ulei sare şi piper după gust     Mod de preparare: Tai roşiile rondele, le sărezi şi le piperezi. Intre timp, baţi ouăle cu puţină sare şi mărar tocat. Dai roşiile […]

Rosii cu vinete la cuptor

  Tai rondele 3 vinete potrivite, le sărezi şi le laşi o oră într-un castron. între timp tai roşiile felii subţiri şi le scoţi seminţele. Cureţi o căpăţână mare de usturoi, după care tai căţeii felii subţiri. Ungi un vas termorezistent sau o tavă cu ulei şi aşezi alternând feliile de roşii şi vinete între […]
 

Desert: Prăjitură cu mere

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: lapte, zahar, ou, amoniac, unt, faina, mere, zahar, scortisoara si zahar pudra. Pentru foi ai nevoie de: 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 linguriţă amoniac stinsă cu oţet 100 g unt sau margarină făină Pentru umplutură ai nevoie de: 2 kg mere 300 g […]

Ciorbă de fasole păstăi

  Ingrediente: morcovi ceapă ardei păstăi de fasole cimbru pătrunjel sare boia condimente 1 ou smântână     Mod de preparare: Tai morcovii şi ardeii cubuleţe, toci ceapa şi apoi le căleşti în ulei cu puţină boia. Torni apă şi le laşi să fiarbă, apoi adaugi fasolea tăiată, cimbrul, sarea şi puţine condimente. Când e […]
 

Pastăi scăzute

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg păstăi de fasole (galbene, late) 1/2 kg ardei 1/2 kg ceapă 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare şi piper     Mod de preparare: Cureţi, speli şi rupi în bucăţele mici păstăile de fasole. Ardeii şi ceapa le tai peştişori. Roşiile le decojeşti şi le tai mărunt. Căleşti […]

Pizza cu de toate

  Ingrediente: 10 ouă 6 linguri ulei 8 linguri smântână 12 linguri făină ulei sare piper Pentru umplutură ai nevoie de: 150 g cârnaţi de bere 3-4 felii de şuncă presată 100 g măsline 100 g ciuperci 2 ardei graşi 150 g caşcaval   Mod de preparare: Baţi ouăle cu smântână, apoi adaugi uleiul şi […]
 

Salată cu branză telemea si măsline

  Ingrediente: 3 roşii 1 castravete 1 ceapă verde 200 g brânză telemea 100 g măsline 4 linguri ulei piper 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Pui telemeaua cu o zi înainte la desărat. Roşiile şi castravetele le tai felii, iar ceapa o toci mărunt şi le aşezi pe toate într-o salatieră. Adaugi […]

Pastă de urdă cu marar

  Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe uscate (sau 2 legături de ceapă verde) 2 legături mărar sare piper 100 ml ulei     Mod de preparare: Sfărâmi urda cu furculiţa într-un castron mai mare, adaugi ceapa şi mărarul tocate mărunt, presari sare şi piper după gust şi apoi freci compoziţia cu uleiul până se […]
 

Dovlecei umpluti cu ciuperci

  Ingrediente: 4 dovecei 3 fire de ceapă verde 2 cutii ciuperci 1 legătură mărar 200 ml smântână sare piper 2 morcovi 1 cârnat afumat 200 ml ulei 1 roşie mare     Mod de preparare: Cureţi dovleceii pijamale (adică o porţiune de coajă o cureţi, una nu), îi tai în jumătate pe lung şi […]

Dovlecei cu mujdei

  Ingrediente: 2 dovlecei proaspeţi 3 ouă 4-5 linguri făină condimente mujdei de usturoi     Mod de preparare: Tai dovleceii feliuţe subţiri pe care le dai prin ouăle bine bătute şi condimentate şi apoi prin făină. Le prăjeşti într-o tigaie în uleiul nu prea încins, pe ambele părţi. Ii serveşti calzi sau reci, cu […]
 

Supă de gulioare cu smantană

  Ingrediente: 1 ceapă 1-2 mor­covi 5-6 gulioare 1 ou făină verdeaţă sare smântână ulei condimente   Mod de preparare: Tai ceapa ca pentru ciorbă, morcovul îl tai rondele şi le căleşti în ulei. Adaugi gulioarele rase pe răzătoarea mare şi le mai căleşti 5 minute. Le stingi cu 1,5 l de apă caldă, pui […]

Spaghete cu ton si cascaval

  Ingrediente: 500 g spaghete 1 conservă de peşte (cea mai bună este cea de ton măcinat) 250 g caşcaval ras   Mod de preparare: Intr-o tavă unsă cu puţin ulei, pui spaghetele fierte, peştele (scurs de ulei) din conservă şi caşcavalul ras. Dai tava la cuptor şi o laşi până când caşcavalul se rumeneşte […]
 

Spirale cu branză de capră si iaurt

  Ingrediente: 400 g paste făinoase 150-200 g brânză de capră 150 g iaurt 1 legătură de mărar     Mod de preparare: Intr-un castron mai mare, pui pastele făinoase fierte şi răstorni peste ele brânza fărâmiţată cu furculiţa şi iaurtul, iar la sfârşit adaugi mărarul tocat mărunt (cantităţile de brânză sau iaurt pot fi […]

Martaş de legume

  Ingrediente: 5-6 ardei 4 roşii 2 cepe 1 lingură făină 150 g smân­tână 1-2 foi dafin sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai fideluţă şi o pui la călit în ulei împreună cu ardeii tăiaţi fideluţă. Roşiile le decojeşti, le tai bucăţele, le adaugi în mâncare şi le fierbi apoi pe […]

Mancărică de dovlecei cu cimbru

  Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără sâmburi mari) 2-3 cepe 2 roşii 2 ardei 200 ml ulei cimbru frun­ze de pătrunjel sare piper boia ulei     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, apoi le căleşti în ulei împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt, lei de pe foc şi adaugi boia. Cureţi […]

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

  Ingrediente: 3 dovlecei mijlocii 1 ceaşcă orez 1 ceapă 2 linguri ulei sare mărar tocat Pentru sos ai nevoie de: 500 g roşii 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă făină 1 frunză ţelină sare   Mod de preparare: Razi dovleceii de coajă, îi tai bucăţele şi îi ru­meneşti în puţin ulei împreună cu ceapa tocată. […]
 

Salata de dovlecei cu tarhon

  Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 1 legătură de tarhon 1 legătură de mărar 3-4 linguri ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coajă dovleceii, îi speli şi îi pui la fiert. Când s-au fiert, îi scoţi, îi scurgi şi îi tai în cubuleţe potrivite. Peste dovlecei torni un sos preparat din ulei, […]

Pulpe de pui la gratar

Ingrediente: 4 pulpe de pui 3-4 căţei de usturoi 1 pahar de bere sare piper   Mod de preparare: Cu o zi înainte să frigi pulpele de pui, le cureli, le speli şi le pui într-o cratiţă. Torni peste ele berea şi presari căţeii de usturoi tăiaţi mărunt, sare şi piper după gust. Dai apoi […]
 

Supă de berbec cu mazăre şi arpacaş

  Ingrediente:   1,200 kg carne de berbec cu os 1 telină 2 rădăcini albitură 1 morcov 1 fir praz 1 crenguţă cimbru sare 4 căţei usturoi 120 g mazare 100 g arpacaş 3 l apă   Mod de preparare: Carnea bine spălată se pune la fiert, se spumează bine, pe parcurs se adaugă zarzavatul […]

Ciorbă de perişoare cu verdeaţă

  Ingrediente: 5 cepe verzi 3-4morcovi 1/2 kg carne tocată din piept de pui 4 cartofi fierţi 1 ou 3 linguri griş borş 100 g orz tarhon pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert apă într-o oală de 10 l, apoi adaugi 2 cepe verzi tocate mărunt, morcovii daţi pe râză­toare. Separat […]
 

Ciorbă de ciuperci

  Ingrediente: 1/2-1 kg ciuperci 3-4 mor­covi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1 ceapă potri­vită 1 ardei gras 2 roşii 50 ml ulei 200 ml smântână 1 ou sare 1 lingură condimente 3-4 l apă   Mod de preparare: Cureţi pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele, ardeiul îl tai fideluţă şi […]

Paste cu vinete si dovlecei

  Ingrediente: 1 pachet paste (250 g) 2 vinete 3-4 dovlecei 1 pahar iaurt (400 g) sare 1 căpăţână de usturoi     Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi vinetele şi dovleceii, le […]
 

Cum se prepara Cocktail Rusty Nail (video)

  Ingrediente: 50 ml Scotch Whiskey 25 ml honey flavoured whiskey liqueur 1 lemon some cubed ice 1 knife 1 short glass 1 cocktail stirrer 1 standard 25ml spirit measure

Vinete prăjite cu sos de roşii

  Ingrediente: 3 vinete potrivite 1 lingură de făină 1 căpăţână mare de usturoi 500 g roşii 3 linguri de untdelemn 1 lingură de zahăr sare   Mod de preparare: Tai vinetele rondele, după care le pui pentru câteva minute în apă clocotită cu  sare. Le scoti, le lasi la scurs pe un suport de […]
 

Fasole verde pentru iarna

  Fa­solea verde, curăţată şi sor­tată, o speli în apă curată şi o pui la fiert într-o oală emailată, în apă cu sare (la fiecare litru de apă, adaugi 2 linguriţe rase cu sare). Când este aproape fiartă, pui fasolea în borcanele încălzite şi acoperi cu apa în care a fiert. Pui câte o aspirină […]

File de cod cu spanac

  Ingrediente: 3 bucăţi file de cod 1 kg spanac 3 ouă caşcaval ras 2 cepe 2 căţei de usturoi margarină pentru uns zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, îl rulezi şi îl fixezi cu scobitori, apoi il dai la cuptor pentru 5-10 minute. Separat, fierbi spanacul […]
 

Conopida cu carne tocata

  Ingrediente: 1 conopidă 2 linguri sare 400 g carne tocată 2 ouă 1 ceapă roşie 1/4 linguriţă piper 1 vârf de cuţit de nucşoară 2 linguriţe de unt   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu sare, apoi cureţi conopida, o tai în două, o adaugi în oală. O fierbi […]

Carote cu unt

  Ingrediente: 700 g carote 75 g unt zeamă de carne sau apă clocotită 5 crutoane 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Carotele se spală şi se curăţă de crude, cu cuţitaşul, păstrîndu-le forma rotundă. Le putem însă opări, lăsîndu-le să dea cîteva clocote, apoi le lăsăm să se ră­cească, le scoatem pieliţa […]
 

Linte cu unt

  Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 2 linguri unt sare Mod de preparare: Fierbem lintea în foarte puţină apă. Mîncarea trebuie să fie scăzută. Tocăm ceapa şi o prăjim în unt, într-o cratiţă. Apoi adăugăm lintea. Cum este gata, ser­vim la masă. Lintea se poate servi şi cu cîrnaţi sau cu costiţă prăjită. In […]

Ghiveci

  Ingrediente: 3 cepe 2 cartofi 2 dovlecei 3 morcovi 200 g fasole grasă (albă sau verde) 200 g mazăre verde 100 g bame 1 ardei gras 5 roşii 1 vinătă 1 te­lină 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 150 g ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine zarzavatul. Tă­iem cepele […]
 

Sufleu de fasole verde

  Ingrediente: 300-400 g fasole 2 linguri unt 3-4 albuşuri 75 g caşcaval (sau parmezan) Pentru sos : 2 linguri făină 1 lingură unt 1/2 1 lapte sare Mod de preparare: Luăm fasole verde fideluţă, o curăţăm, o tăiem în romburi mici, o fierbem în apă clocotită cu sare, o strecurăm şi o punem împreună […]
rp_Fasole_verde_cu_unt.jpg

Fasole verde cu unt

O reteta simpla si delicioasa de fasole verde cu unt din: fasole, unt, patrunjel, crutoane si sare. Ingrediente: 1 kg fasole 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel crutoane sare Mod de preparare: Alegem fasole verde fideluţă, o curăţăm şi o fierbem în multă apă cloco­tită, la foc viu (cu sau fără sare). Cînd fasolea este […]
 

Fasole verde cu smantana

  Ingrediente: 1 kg fasole (de preferinţă fidelută) 150 g smin­tînă 175 g unt 1 ceapă 1 l apă 2 linguri făină 1 pahar lapte 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Rupem virfurile păstăilor. Dacă sînt late, le tăiem în lung. Punem apa la fiert şi cînd clocoteşte băgăm fasolea încet, cîte o mînă. […]

Mancare de fasole grasa

  Ingrediente: 1 kg fasole grasa 3 cepe 3 linguri ulei 3 roşii 1 legă­tură pătrunjel 3 pahare apă sare piper Mod de preparare: Curăţăm fasole grasă şi o spălăm. Ale­gem cepe mari şi le tăiem felii subţiri. Le punem la foc într-o cratiţă cu ulei şi lăsăm să se moaie puţin ceapa; apoi adăugăm […]
 

Iahnie de fasole

  Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 75 g morcov şi pătrunjel (rădăcini) 1 pahar ulei 1-2 linguri bulion de roşii 1 linguriţă făină sare piper (boabe) Mod de preparare: Muiem fasolea din ajun. A doua zi vărsăm apa. O umplem cu apă călduţă cît să o acopere de 2-3 degete şi o punem la […]

Fasole batuta (sleita, facaluita)

Fasole batuta din: fasole, morcov, ulei, lamaie, ceapa, usturoi, sare. Poate te intereseaza si: Fasole batuta cu garnitura Fasole batuta cu costita si mamaliguta Fasole batuta, cu legume Fasole batuta cu usturoi Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 3 linguri ulei  1/2 lămîie 3 cepe mari 1/2 căpătină usturoi sare Mod de preparare: Alegem de […]
 

Ardei umpluti cu orez

  Ingrediente: 10 ardei 200 g orez 2 cepe 150 g ulei 1 lingu­riţă bulion de roşii (sau 1—2 roşii) 1/2 lingură unt 1 pahar apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Tocăm ceapa şi o îngălbenim în ulei, într-o tigaie. Adăugăm orezul, amestecăm puţin, potrivim sarea, piperul, şi turnăm […]

Supă de berbec cu găină

  Ingrediente: 600 g carne de berbec 350 g carne de găină 200 g bureţi 1 ceapă 1/2 telină sare piper pisat 1 pahar vin cimbru 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mă­rar 2 gălbenuşuri 2 linguri smantană 40 g ulei 1/4 lingură făină 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se spală bine, […]
 

Conopidă în aluat

  Ingrediente: 1 conopidă mică 1 cană lapte 2 ouă 100 g făină sare ulei   Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle, apoi adaugi făină în ploaie amestecând mereu ca să nu se formeze cocoloaşe. Pui şi un praf de sare pentru gust şi laşi aluatul de clătite 30 de minute la rece să […]

Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate

    Ingrediente: 1,400 kg garf de porc (muşchiul de la spinare) 1,500 kg varză 400 g car­tofi 2 cepe 150 g untură sau ulei sare piper 6 g chimen 1/2 păhărel coniac 1/21 supă 60 g costiţă afumată 100 g zarzavat 1/2 lingură făina   Mod de preparare: Garful întreg se dă la cuptor […]
 

Chiftele de vinete cu sos

  Ingrediente: Pentru chiftele ai nevoie de: 3 vinete 100 g brânză telemea 1 ou 1 felie pâine sare ulei Pentru sos ai nevoie de: 400 g usturoi sare zahăr ulei   Mod de preparare: Vinetelor coapte şi tocate (scurse în prealabil) le adaugi pâinea, brânza, sare după gust, oul şi din toate faci chifteluţe […]

Ingheţată de zmeură

  Fierbi 300 g zahăr tos cu 750 ml lapte (nefiert înainte) şi le laşi să se răcească. Pasezi printr-o sită deasă 200 g zmeură (din care opreşti câteva fructe pen­tru decor), o amesteci cu laptele răcit şi adaugi zeama de la o lămâie. Torni îngheţata în cupe şi o pui la congelator. Ingheţată de […]
 

Supă crema de legume la rece

  Ingrediente: 6-7 roşii foarte coapte 5 castraveţi 4 ardei graşi 2 felii de pâine uscată 30 ml oţet 30 ml ulei sare 1 căţel de usturoi puţin chimen   Mod de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele. Cureţi de coajă castraveţii şi roşiile, apoi le tai în bucăţi mici şi le pui pe toate […]

Chifteluţe de dovlecei cu cimbru verde

  Ingrediente: 2 dovlecei 1 căpăţână potrivită de usturoi piper mărar pătrunjel cimbru verde condimente 1 ou făină ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi sămânţă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert cu apă sărată. După ce au fiert, îi scurgi bine de zeamă, îi laşi să se răcească şi […]
 

Ciorbă cu legume si sare de lamaie

  Ingrediente: 2-3 cartofi noi o mână de păstăi galbene 4-5 roşii 2 cepe 2 ardei graşi 1 dovlecel 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi oui la fiert într-o oală cu apă cartofii tăiaţi cubuleţe, păstăile rupte în bucăţi mici şi ceapa […]

Pastă de fasole lată cu ouă

  Ingrediente: 500 g fasole păstăi 200 g maioneză sare piper 2 ouă 1 roşie 1 ardei pentru ornat   Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă în 2 l de apă clo­cotită cu sare. Separat fierbi ouăle. După ce a fiert fasolea, o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci […]

Mancărică de ardei copti si vinete

  Ingrediente: 3 vinete 6 ardei 5 cepe 3-4 roşii sare piper ulei   Mod de preparare: Pui ardeii şi vinetele la copt pe aragaz şi când sunt gata le pui într-un castron, le presari cu sare şi le acoperi cu un prosop curat. Le laşi aşa 15 minute, apoi le cureţi de coajă şi […]

Vişinată

  Ingrediente: 2 kg de vişine 1/2 kg zahăr 5 l de ţuică de casă   Mod de preparare: Intr-un borcan mare aşezi un rând de vişine (spălate bineînţeles), un rând de zahăr până se termină cantităţile. Le ţii aşa, la ma­cerat timp de o săptămâna şi amesteci cu o lin­gură de lemn din 2 […]
 

Compot de vişine

  Ingrediente: 1 kg de vişine (cân­tărite după ce ai scos sâmburii) 300 gzahăr 2 aspirine   Mod de preparare: Vişinele le cureţi de sâmburi cu un aparat special, ca să rămână întregi, iar aspirinele le pisezi bine. Torni fructele, zahărul şi aspirinele într-o cratiţă emailată, amesteci uşor şi le laşi 2 ore ca să-şi […]
 

Friptură de porc la gratar

  Ingrediente: 1 kg carne mai grasă de porc (ceafa) 100 g slănină sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi şi speli carnea şi o tai în felii potrivite. Amesteci apoi sare, piper şi cimbru în cantităţi egale, pudrezi bucăţile de carne cu acest amestec şi le laşi deoparte 10 minute. Intre timp încingi […]

Salată de conopidă cu mazare

  Ingrediente: 1 conopidă 300 g mazăre din conservă sau congelată 1 ceapă 1 castravete 2 ouă ulei muştar 1 ţelină sare şi piper 1 căţel usturoi   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o pui să fiarbă în apă. Cureţi apoi ţelina şi o pui la fiert separat. Intre timp, tai ceapa mărunt şi […]
 

Ciorbă de castraveţi si zarzare

  Ingrediente: 2-3 castraveţi (mai mari) 2 cepe 2 morcovi 1 varză mai mică 1 ceaşcă ulei 2-3 roşii 1 legătură mărar 2-3 flori de mărar (din acelea pentru murături) sare condimente   Mod de preparare: Pui 2-3 l de apă la fiert, cureţi cas­traveţii de coajă şi de seminţe dacă sunt mari, apoi îi […]
 

Varză roşie cu bureţi şi cabanos

    Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 400 g bureţi 250 g cabanos sare piper zahăr 3 mere 1 1/2 pahar de vin 150 g grăsime 1 ceapă 120 g costiţă afumată 200 g smantană   Mod de preparare: Varza se taie fideluţă, se dă sare şi după o oră se spală, şi se stoarce. […]
 

Ciuperci la tava

  Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt untură sau ulei 1/2 lămîie sare piper Mod de preparare: Ciupercile la tavă se pregătecc ca şi ciupercile gratinate. Le spălam, le cu­răţăm de pieliţă şi le rupem piciorul pe care îl tăiem în două, în lung. Infierbîntăm unt într-o tavă, punem ciupercile, le presărăm cu piper […]
 

Ciuperci gratinate

  Ingrediente: 700 g ciuperci 2 linguri unt pesmet sare piper Pentru sos : 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm de pieliţă ciupercile, le opărim în apă clocotită cu sare. Le scoatem, le tăiem felii subţiri împreună cu piciorul. Păstrăm şi pieliţele pe caro le tăiem lunguieţ. Facem un […]

Iahnie de cartofi

  Ingrediente: 750 g cartofi 5-6 cepe 2-3 legături pătrunjel 2-3 legături mărar 3 linguri ulei 1 lingură făină apă sare Mod de preparare: Tăiem ceapă multă în felii. Prăjim făina în ulei bine încins şi după ce sa rume­neşte, punem ceapa. Cînd se îngălbe­neşte şi se moaie bine, punem cartofii, curăţaţi de coaja şi […]
 

Clatite de cartofi

  Ingrediente: 2-3 cartofi puţin lapte făină (cit cartofii) 2 ouă 1 lingură unt puţină untură 5 linguri smîntînă sare Mod de preparare: Punem cartofii bine spălaţi să fiarbă. Ii curăţăm şi îi dăm îndată prin sită. îi muiem cu puţin lapte, punem sare şi o cantitate de făină egală cu aceea a cartofilor, amestecînd […]

Chiftele de cartofi

  Ingrediente: 700-800 g cartofi 2-3 gălbenuşuri 75 g caş­caval rus (sau parmezan) 100 g făină 100 g unt sau untură sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii sau îi coacem la cup­tor. Cînd sînt gata, îi curăţăm de coajă şi îi dăm prin sită. In piureul cald pu­nem gălbenuşurile, sare, piper, caşcaval ras. Amestecăm […]
 

Budinca de cartofi

  Ingrediente: 1,250 kg cartofi 3 linguri smintina 2-3 pahare lapte 3 ouă 200 g caşcaval {şvaiţer sau parme­zan) 125 g unt pesmet sare Mod de preparare: Luăm cartofi fierţi. Ii lăsăm să se ră­cească, îi tăiem felii şi îi sărăm puţin. Ungem o cratiţă cu unt, o prăsărăm cu pesmet şi aranjăm în ea […]

Briose de cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi pufin unt 1 pahar lapte 5 g droj­die de bere 1 ou 250 g făină sare piper Mod de preparare: Spălăm bine cartofii şi îi punem să fiarbă cu puţină sare. După ce au fiert îi scoatem, îi curăţăm şi îi dăm prin sită. înainte de a se răci. Punem […]
 

Cartofi cu unt

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 pahar smîntînă 1 lingură unt 1/2 lămîie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tăiem cartofii cruzi în formă de felii de portocală, îi punem într-o cratiţă, îi presărăm după gust cu sare şi cu piper, turnăm apă fierbinte cît să-i acopere şi aşezăm cratiţa pe plită. Cînd […]

Cartofi umpluti

  Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g unt 200 g smîntînă 200 g brinză de vacă 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Spălăm cartofii (săpunari) în cîteva ape. îi ştergem şi îi uscăm. îi ungem cu unt proaspăt, îi aşezăm pe o tavă şi îi dăm la cuptor. Cînd cartofii sînt copţi, îi scoatem […]
 

Cartofi cu smantana

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceaşcă smîntînă 150 g unt 1 le­gătură mărar sare Mod de preparare: Alegem cartofi mai mici şi îi fierbem întregi. Turnăm peste ei smîntînă fier­binte. Presărăm mărar verde. Inainte de a pune smîntînă, putem prăji putin cartofii în unt. Pofta buna!

Mus de jambon afumat în aspic

    Ingrediente: 600 g file sau pulpă afumată 1 l supă 11/2 l apă 1foaie dafin 2 albuşuri 12 foi gelatină 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos alb 180g unt 1 ceapă 1/2 ţelină sare piper alb 1 legătură pătrunjel 1-2 ridichi roşii 1-2 morcovi cîteva păstăi de fasole   Mod de preparare: […]
 

Varză breaza cu costiţă afumată

    Ingrediente: 1,500 kg varză 120 g ulei sau grăsime 150 g costiţă afumată 1 ceapă 4 linguri smantană sare piper 400 g roşii   Mod de preparare: Se scoate cotorul de la varză, se opăreşte şi cînd s-a răcit se fac din foi verzişoare mici de mărimea unui ou. Se aşază într-un vas […]
 

Gogosari umpluti cu peste

  Ingrediente: 1 kg gogosari 1/2 kg cod 1 morcov 1 radacina albitura 1 ceapa boabe de piper condimente   Mod de preparare: Cureti gogosari de cotoare si seminte. Cureti si speli morcovul, albitura si ceapa si le pui la fiert, apoi adaugi pestele curatat si portionat, cateva boabe de piper si condimente. Cand pestele […]

Supă de varză creaţă cu şuncă

    Ingrediente: 100 g şuncă slabă afumată 1 1/2 l supă 1 1/2 l apă 400 g varză creată 1 ceapă 60 g unt 1/2 lingură făină 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se face un rîntaş blond din unt şi făină şi se pune la fiert cu supa şi apa. Ceapa, varza […]
 

Garf la cuptor cu garnitură de arpagic şi anghinare sotată şi pilaf

    Ingrediente: 1,500 kg garf de porc 1 /2 pahar coniac 1 /2 l vin sare 2 ardei iuţi 5 căţei usturoi 200 g orez 60 g capere 100 g bureţi uscaţi 200 g anghinare  mică 150g arpagic 100g unt 50 g ulei sare maghiran 11/21 supă 1 ceapă   Mod de preparare: Garful […]

Supă de urzici cu măcriş şi cabanos

    Ingrediente: 250 g cîmăciori cabanos 600 g urzici 2 l supă 2 l apă 5 ouă sare piper 600 g măcriş 2 cepe 80 g unt 1 lingură făină 3 linguri smantană 120 g ulei pesmet de casă   Mod de preparare: Urzicile şi măcrişul se spală bine şi se fierb în apă […]
 

Chiftele de varză

  Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri smântână 2 ouă 2 linguri gris 1 ceapă mărar sare piper unt pesmet ulei     Mod de preparare: Varza tăiată fideluţă o freci cu sare şi o pui să se înăbuşe în unt. Adaugi grişul, amestecând până se îngroaşă, apoi smântână, ouăle, ceapa tocata şi mărarul. Formezi […]
 

Supă de zarzavat cu răzălei

  Ingrediente: 3 apă 2-3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cartofi mai mici 1 ceapă 100 ml ulei 1 vârf de cuţit de boia pătrunjel verde condimente piper sare Pentru răzălei ai nevoie de: 4 linguri făină 1 ou     Mod de preparare: Pui apa la fiert şi în acest timp […]

Păsărele din carne de porc umplute cu fileu afumat cu garnitură de sote de ciuperci şi cartofi ducesa

    Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 300g cartofi 500g ciuperci sare piper 3 ouă 150 g file afumat 1 1/4 l vin 4 linguri sos de friptură 1 lingură bulion pastă 4 castraveciori muraţi desăraţi 1 legătură pătrunjel 150g unt   Mod de preparare: Din carne se taie 10 felii, se platează şi […]

Pilaf cu legume

  Ingrediente: 1 ceaşcă mare de orez 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 3 ceşti suc de roşii 2 linguri de unt 1 pahar de apă caldă sare piper     Mod de preparare: Toci ceapa şi o căleşti în unt împreună cu orezul. Adaugi apoi ardeiul şi roşiile tăiate mărunt şi le laşi […]

Tocană de pasare cu laşte

  Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe 4 morcovi 8 roşii 3 cartofi 2 ardei graşi 1 legătură pătrunjel 100 g smântână ulei sare piper Pentru laşte ai nevoie de: 1 ou 1 lingură apă 4 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, cartofii şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa şi ardeii, […]
 

Supă de berbec cu fasole boabe

    Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se […]

Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon

    Ingrediente: 1 cap de porc intact 1 kg carne de porc 200g ficat de porc 200g slănină 200g limbă afumată sau şuncă presată 2 ouă 4 căţei usturoi 30g unt 6-8 foi gelatină 1 pahar vin   Mod de preparare: Capul se curăţă bine şi cu un cuţit bine ascuţit se scot toate […]
 

Sufleu de vinete

  Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 1 lingură unt 1 lingură făină 1 cană lapte sare   Mod de preparare: Coci vinetele pe o tablă pe aragaz, apoi le laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama şi să se răcească. Le cureţi de coajă, le toci şi le pui deoparte până pregăteşti […]

Friptura de porc

  Ingrediente: 1 kg carne de porc macră 3 linguri de muştar sare piper 100 ml ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai felii groase de un deget pe care le baţi cu ciocanul de şniţele. Le ungi cu muştar, le dai apoi prin ulei în care ai pus sare şi piper. […]
 

Frigărui de legume

  Ingrediente: 3 ardei graşi (gal­beni şi roşii) 2 roşii 1 ceapă 1 dovlecel 1 căpăţână de usturoi sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli legu­mele, apoi tai ardeii şi ceapa în patru, iar roşiile şi dovleceii rondele. Infigi alternativ pe fiecare vergea pentru frigărui: 1 felie de erdei, 1 foaie de ceapă, […]
 

Supă de purcel

    Ingrediente: 1 kg purcel de lapte 3 linguri smantană 150 g arpacaş 2 cepe 1 ţelină 1 păstîrnac sare piper 10 g mirodenii de carnaţi 80 g unt l legătură pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se lasă in apă cu sare timp de o oră. Se pune […]

Pilaf cu legume si carnaţi

  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi noi 4-5 cârnaţi cabanos 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa şi dai pe râzătoare morcovul şi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, torni 4 ceşti de apă şi când începe să […]
 

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

    Ingrediente: 800 g carne de porc afumată (nucă, fricandou, capac, garf) 500g pere 500g cartofi 300g morcovi 30g zahăr sare 5 cuişoare 1 /4 l vin 3 linguri sos brun 80 g unt   Mod de preparare: Carnea întreagă se pune într-o tavă adîncă cu 1 1 apă, vinul, cuişoarele şi untul şi […]
 

Garf împănat la grătar cu garnitură de cartofi cofraţi

Ingrediente: 1 kg garf de porc 40 g usturoi 100g costiţă afumată 200 g mălai 2 kg cartofi 30 g ulei 20 g sare   Mod de preparare: Se împănează garful cu usturoi şi costiţă afumată, se presară mălai şi sare şi se pune pe grătar lăsîndu-se circa 30-40 minute. Se serveşte cald, cu cartofi […]

Supă de berbec cu fasole boabe

    Ingrediente: 1 kg carne de berbec 350 g fasole boabe 1 ceapă 4 căţei usturoi 180 g piept afumat 1 foaie dafin 1 linguriţă bulion pastă 1/2 pahar vin 3 l apă sare 2 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea în 12 bucăţi egale, se spală, se opăreşte şi se […]
 

Varză creaţă cu costiţă afumată

    Ingrediente: 2-3 verze creţe (1,200 kg) 1 1/2 lingură făină 2 ouă 150 g costiţă afu­mată 150 g carnaţi afumaţi sau crenvurşti 2 linguri pesmet 150 g unt 1 ceapă   Mod de preparare: Verzele cu cotoarele scoase se opăresc şi se pun pe o planşetă. Se face un aluat din făină, 2 […]
 

Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată

    Ingrediente: 11/2 l supă 1 1/2l apă 100 g costiţă afumată sare 1/2 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde 300 g praz 500 g cartofi 60 g unt sau ulei 3 lin­guri smantană 1 foaie dafin   Mod de preparare: Costiţa se taie mărunt şi se pune la foc cu uleiul şi prazul […]

Cartofi puskin

  Ingrediente: 800 g cartoli 1/2 lingură unt sare Mod de preparare: Fierbem cartofii cu coajă, îi curăţăm, îi tăiem în felii subţiri şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Ca să nu se sfărîme, după ce curăţăm cartofii, îi lăsăm să se răcească înainte de a-i tăia.   Pofta buna!
 

Cartofi gratinati

  Ingrediente: 1 kg cartofi 5 ouă răscoapte 100 g caşcaval pesmet Pentru sos: 3 linguri smîntînă 1 pahar lapte 1 ou sare Mod de preparare: Fierbem şi tăiem cartofii. Curăţăm ouăle răscoapte reci şi le tăiem în felii, cu aparatul special sau cu un cuţit. Aşe­zăm cartofii într-un vas care. merge la cuptor. Punem […]

Cartofi fierti

  Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare: Alegem cartofi frumoşi. Ii spălăm bihe şi îi punem la fiert într-e oală, în apă clocotită cu. sare. Ii dăm la masă cu coajă cu tot într-un şervet, pe o farfu­rie. Ii mîncăm cu unt şi cu sare. Putem să-i servim şi fără […]
 

Cartofi copti

  Ingrediente: 10 cartofi mijlocii 100-150 g unt sare Mod de preparare: Spălăm bine cartofii cu peria. îi pu­nem într-o tavă veche şi îi dăm la cup­tor pînă se coc. îi scoatem şi îi servim la masă pe un şervet, într-o farfurie. Ii tăiem în două şi îi mîncăm cu unt proas­păt şi cu sare. […]

Cartofi cu ciuperci

  Ingrediente: 1,250 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 2 lin­guri unt 2, 1/2  linguri făinâ 1 ceaşcă smîntînă 1 ceaşcă zeamă de ciuperci 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar cîteva cozi de ceapă verde pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem separat cartofii şi ciupercile uscate, spălate mai înainte (sau înăbu­şim […]
 

Cartofi englezesti

Cartofi englezesti din: cartofi, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 1 legătură mică de mărar sare piper   Mod de preparare: Tăiem cartofii în formă de sfere mici, cu linguriţa specială pentru garnituri. Ii punem în apă clocotită cu sare şi îi lă­săm să fiarbă pînă se moaie. Turnăm peste […]

Cartofi nemtesti

  Ingrediente: 700 g cartofi 1/2 lingură unt 2 linguri smîntînă pesmet sare piper Mod de preparare: Fierbem cartofii, îi curăţăm de coajă, îi sfărîmăm mărunt şi îi prăjim în unt pînă se rumenesc. Apoi adăugăm smîn­tînă, îi punem într-un vas şi. îi dăm la cuptor pentru 10-15 minute. După ce cartofii se îmbibă cu […]
 

Cartofi pai

  Ingrediente: 750 g cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Curăţăm de coajă cartofi cruzi, îi tăiem în formă de beţişoare lungi, ca firele de paie, şi cu 10-15 minute înainte de a-i servi, îi prăjim în grăsime încinsă. Pu­tem să-i prăjim într-o strecurătoare mai mare, pe care o cufundăm împreună cu cartofii în […]

Cartofi prajiti

  Ingrediente: 1 kg cartofi grăsime încinsă sare Mod de preparare: Cartofii se prăjesc în unt sau în gră­sime încinsă. In unt putem prăji atît car­tofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi. Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd astfel forma. Grăsimea în care prăjim atît cartofii […]
 

Pilaf de vrabii

  Ingrediente: 25 vrăbii 50 g slănina 150 g unt sau untură 1 ceaşcă orez 2 ceşti zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Curăţăm vrăbiile, le dăm sare şi piper, le învelim in slănină .şi le frigem în unt sau în untură, la cuptor sau pe plită, la foc iute. Prăjim orezul, facem […]
 

Sufleu de pâine cu pui

  Ingrediente: 1 piept de pui 8 felii de pâine 8 felii de caşcaval 3 roşii 3 ouă 4-5 linguri de lapte nucşoară 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui, apoi îl tai bucăţi ca pentru şniţele şi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai […]

Cotlete de porc pane cu garnitură de piure de cartofi şi salată

    Ingrediente: 900 g cotlet de porc fără os 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 ouă sare 150 g ulei 400 g cartofi 1 pahar lapte 30 g unt   Mod de preparare: Cotletul se taie în felii, se platează, apoi se sărează. Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc […]
 

Mazăre cu carnati

    Ingrediente: 600 g mazăre curăţată 300 g cîniaţi uscaţi sau cabanos 400 g bureţi sare piper 1 ceapă 1 legătură mărar 120 g grăsime sau margarina 1 lingură făină 1/21 supă sau apă   Mod de preparare: Mazărea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară şi se pune intr-o cratiţă cu carnaţii […]

Fileu la cuptor cu garnitură de budincă de maca­roane cu ciuperci şi varză de Bruxelles sotată

    Ingrediente: 800 g file de porc 250 g macaroane 200 g ciuperci 100 g limbă afumată 50 g caşcaval 3 ouă 2 linguri sos alb 400 g varză de Bruxelles sare piper 1 /2 ceapă 400 g roşii cimbru 120 g unt 1 /2 lingură făină 1 foaie dafin 1 pahar vin   […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu