vineri, 10 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 91

Retete de  mancare gustoase si rapide

Lapte din seminţe de floare-soarelui

  Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2 linguri miere de albine coajă de lămâie   Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură gustoasă şi hrănitoare.
Miere din papadie cu busuioc

Salata de ceapa rosie

Salata de ceapa rosie din: ulei, sare, ceapa rosie, otet. Poate te intereseaza si: Salata din varza de Bruxelles, nuci si ceapa rosie Salata de ciuperci cu ceapa rosie si telina Salata de spanac cu ceapa rosie, curmale si migdale Salata de cartofi cu ceapa rosie si sos de hrean Salata de sfecla cu ceapa […]
 

Salată de linte cu portocală

  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 portocală 1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele subţiri, după ce în prealabil a fost curăţată şi spălată. Portocala şi lămâia se decojesc, se desfac în felii, iar spre deosebire de portocală, lămâia […]

Găluşte cu mere

  Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet 1 linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul vanilat, sare şi făină cât […]
 

Sos caju cu găluşte de cartofi

  Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1 lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de lămâie 1 lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1 kg cartofi 6 linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din 1 […]

Papadie de orastie

  Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5 lingură untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de păpădie   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii sau cubulete. Păpădia bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se amestecă oţet, untdelemn, smântână, sare, piper, […]
 

Salată de soia granule

  Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă vegeta 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Soia granule se fierbe în apă scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se adaugă ceapa tocată solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se sărează cu vegeta. Se poate […]

Sos cu alune caju

  Ingrediente: 150 g alune caju 500 g lapte de soia 100 g miere de albine 100 g alune de pădure măcinate mirodenii (coajă de lămâie) 1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Alunele caju şi laptele de soia se dau prin robotul de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care conţine […]
 

Paine cu cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr 1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină   Mod de preparare: Drojdia se desface în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste faină, […]

Pui de arad

  Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi 500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns   Mod de preparare: Puiul mic se […]
 

Salată de linte cu tofu

  Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1 legătură ridichi 150 brânză tofu 3 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 iaurt slab   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie rondele, ridichile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe, […]

Chiftele din legume

  Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varză 200 g conopidă 200 g telemea 3 ouă 1 vârf cuţit piper pisat 1 ceapă mărar pătrunjel 200 g miez pâine albă pesmet faină 1 lingură ulei pentru prăjit ceapa ulei pentru prăjit chiftelele 200 g praz (eventual şi alte […]
 

Sos dulce de vişine

  Ingrediente: 400 g vişine fără sâmburi 400 ml apă 200 g miere de albine 100 g caju  1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Vişinele se pun în apă şi se fierb câteva clocote. Se răcoresc şi se amestecă cu restul ingredientelor în robotul de bucătărie. Sosul obţinut se fierbe pe baie de […]

Despre aluaturi

  La pregătirea aluaturilor se întrebuinţează următoarele produse : făină, apă, lapte, smîntînă, gălbenuşuri crude, ouă între, albuşuri bătute spumă, unt sau ulei, frişcă, drojdie. Aluaturile se fac cu drojdie şi fără drojdie. Proporţiile produselor care intră în compoziţia aluaturilor trebuie respectate cu stricteţe. Orice abatere de la regulile indicate aduce stricarea aluatului. Făina trebuie […]
 
Retete_3

Ruladă cu ciuperci, fulgi de ovaz si cascaval

Ruladă cu ciuperci, fulgi de ovaz si cascaval din: margarina, drojdie, miere, sare, faina, ciuperci, ceapa, fulgi de ovaz, vegeta, marar, oregano, cascaval. Ingrediente: 200 margarină 25 g drojdie 1 linguriţă miere sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ou 1-2 linguri fulgi de ovăz 1 linguriţă vegeta 1 legătură […]

Zacuscă de vinete

  Ingrediente:  7 kg vinete 3 kg ceapă 5 kg ardei gogoşar 4 ţeline mari sare 500 ml ulei 1 kg bulion de roşii făcut în casă   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra de aragaz, se curăţă şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă cu […]
 

Biluţe verzi cu fructe confiate

  Ingrediente: 100 g prune confiate 100 g curmale 100 g caise 150 g nucă măcinată 50 g fistic măcinat 100 g migdale   Mod de preparare: Fructele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe în interiorul cărora se pun migdale […]

Dulceaţă de gutui

  Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie vanilie 250 ml apă   Mod de preparare: Se aleg gutui mari, se spală, se îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se pregătesc rapid, întrucât gutuile se înroşesc dacă stau mai mult timp tăiate. Se pune siropul la fiert şi, la […]
 

Coşuleţe cu linte

  Ingrediente: 1 pachet aluat foi de plăcintă 200 g linte roşie 250 g brânză tofu 2 linguri sos de soia 2 gălbenuşuri 5 linguri lapte 30 g seminţe de susan 1 lingură vegeta coriandru cimbru pătrunjel verde 1 fir de praz tăiat rondele   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se […]

Chiftele cu carne si legume

  Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui sau de vită 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 1 păstârnac 1 rădă­cină de pătrunjel 1 lingură pastă de ardei 1 gogoşar de la con­gelator sare piper 2 ouă 1 legătură verdeaţă 2-3 căţei de usturoi 1 cartof pesmet   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, […]
 

Ruladă de legume

  Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 4-5 linguri ulei 1 lingură oţet sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g mazăre din conservă 250 g fasole verde de la con­gelator 2 morcovi 2 cepe roşii 50 g margarină 1 lingură făină 1 lingură amidon 1 linguriţă condi­ment sare piper ulei Mod preparare aluat: Amesteci făina cu […]

Salată de fasole cu stafide

  Ingrediente: 2 căni fasole albă fiartă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 1 ardei verde 2-3 roşii coapte bine 2 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de lămâie sare 3 linguri ulei de măsline 25 g stafide   Mod de preparare: Ţelina se taie felii, ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri. Ardeiul […]
 

Ingheţată de pepene galben

  Ingrediente: 1 kg miez de pepene galben 100 ml lapte 100 ml frişcă 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Miezul de pepene se trece prin sită. Se adaugă laptele, treptat, zahărul şi se omogenizează bine. Se adaugă frişca şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în forma dorită şi se dă la congelator. […]

Salată de soia cu muştar

  Ingrediente: 300 g soia gra­nule 2 linguri muştar 1 linguriţă boia de ardei dulce ulei 1 lingură rasă.de condiment   Mod de preparare: Pui soia la fiert în apă fierbinte cu condiment, pentru 20 de minute. După ce s-a înmuiat, o scurgi bine de apă, o pui într-un vas mai mare, o amesteci bine […]
 

Lapte cu banane

  Tai bananele felii pe care le pun în blender, adaug lapte, mixez bine şi torn în pahare. Folosesc numai bananele coapte (cele pe a căror coajă galbenă au apărut câteva puncte maro) întrucât sunt dulci, parfumate. Dacă nu sunt coapte, sunt astringente şi trebuie să adaug şi zahăr sau miere. împreună cu laptele şi […]

Pilaf cu dovlecei II

  Ingrediente: 2 dovlecei 250 g orez decorticat 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă şi ulei, se adaugă dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari şi se amestecă câteva minute. Separat, se pune la fiert orezul […]
 

Ciorba ardeleneasca de loboda

  Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierbe carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi. Se desface faina în lapte […]

Sos de mere

  Ingrediente: 500 g mere acrişoare 200 g miere de albine 2 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 praf scorţişoară 50 g apă   Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, cu 50 g apă. Se dau prin robotul de bucătărie, obţinân- […]
 

Aperitiv de dovlecei

  Ingrediente: 2 dovlecei 1-2 ouă 150 g brânză tofu 1 lingură făină 3 roşii 3-4 linguri ulei pesmet frunze de pătrunjel vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se taie feliuţe subţiri de 1 cm. Oul se amestecă cu vegeta şi făina, iar prin compoziţia rezultată se trec […]

Gradinuca la cuptor

  Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 3 roşii mărar pătrunjel 1 tulpină de rubarbă 1 ceaşcă smântână 1 pahar untură (untdelemn) 2 gulioare tinere tare 1 ţelină 2 cartofi sare piper 1 ceaşcă cu mazăre verde 1 ceaşcă cu fasole verde   Mod de preparare: Toate cele legume ce sunt de fiert se curăţă, se […]
 

Aperitiv de conopida

  Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2 pahare lapte sare 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Conopida spălată şi desfăcută în bucheţele mici se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a fiert, se scurge şi se pune într-un vas de Jena sau tavă care, în […]

Chec ca-n banat

  Ingrediente: 1 kg faină 1 păhărel mic de rom 1 ceaşcă mare zahăr (300 g) 1,5 pachet unt coaja de la 1 lămâie 8 ouă praf de copt 50 g mieji de nucă măcinaţi 100 g stafide zahăr vanilat   Mod de preparare: Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până […]

Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)

  Ingrediente: 25 ml coconut liqueur 50 ml light rum 10 ml coconut syrup 10 ml water ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board   Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri

Glazură aromata

  Ingrediente: 250 g miere de albine 3 linguri suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie 100 ml apă 4 linguri pudră de roşcove 100 g unt de arahide   Mod de preparare: Se freacă într-un castron mierea de albine cu sucul şi coaja de lămâie până se leagă. Se strecoară şi se […]
 

Sos de roşii

  Ingrediente:  5 kg roşii 3 kg morcovi 1 kg ceapă 3 kg ardei gogoşari 3 ţeline mari sare   Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă şi se spală bine. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică şi se pun într-o cratiţă cu apă cât să le acopere şi 1 lingură de sare. Ceapa […]

Găluşcuţe din lapte bătut

  Ingrediente: 800 ml lapte bătut 3 linguri zahăr 1 şi 1/2 ceaşcă griş 3 linguri pesmet 100 g smântână 3-4 linguri dulceaţă ulei sare   Mod de preparare: Pui laptele la fiert, pe foc mic, cu puţină sare şi 2 linguri de zahăr amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Când începe să clocotească, […]
 

Varză a la Cluj

  Ingrediente: 2 kg varză 250 g orez 2-3 cepe 1 lingură pastă de tomate 250 ml suc de roşii 1 lingură vegeta condimente pentru varză 100 g smântână   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt, se căleşte cu apă şi ulei, se adaugă orezul, pasta de tomate, se stinge cu 3-4 căni de […]

Mititei ardelenesti

  Ingrediente: 1 kg carne vacă (gât, coadă, antricot) 1 vârf cuţit chimen pisat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi 2 linguri smântână nefermentată (frişcă) 1 linguriţă boia 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf cuţit ienibahar sare piper 4 linguri supă carne   Mod de preparare: Se toacă repetat carnea, de 3-4 ori, […]
 

Plăcintă cu ceapă

  Ingrediente aluat: 500 g faină 0,500 litru apă caldă sare 1 pahar untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns Ingrediente umplutura:2 cepe sare, piper,1 legătură mărar   Mod de preparare: In moviliţa de faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa, uleiul, sarea . Se frământă bine […]

Pateu de năut

  Ingrediente: 250 g năut 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 3-4 căţei de usturoi   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apa în care a fost înmuiat […]
 

Pateu de mazăre verde

  Ingrediente: 800 g mazăre verde din conservă 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 ceapă tocată   Mod de preparare: Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat sau […]

Pilaf bănăţean

  Ingrediente: 500 g orez 1 gogoşar roşu 1 ceapă roşie 1 dovleceluş 1 ceapă albă 1 vineţică 1 ardei gras galben 2 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 litru supă de carne sare piper mărar pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei, într-o […]
 

Prăjitură cu branză tofu

  Ingrediente: 300 g brânză tofu 250 g făină integrală de grâu 150 g miere de albine 100 ml suc de fructe 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g migdale mărunţite 1 praf sare 1 pliculeţ praf de copt 1-2 linguri suc de lămâie 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Sucul de fructe se amestecă […]

Lapte de migdale

  Ingrediente: 250 migdale 1 litru apă fiartă şi răcită 3 linguri miere de albine   Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se mixează în blender şi rezultă un lapte foarte concentrat şi hrănitor, care se consumă ca atare sau cu muşii.
 

Pizza cu aluat din branză

  Ingrediente: 300 g brânză tofu 200 g făină 1 pachet margarină vegetală 3 ouă 250 ml suc de roşii 300 g crenvurşti vegetali 200 g caşcaval 1 plic praf de copt 2 linguri suc de lămâie 1 legătură mărar 1 roşie 1 gogoşar 50 g măsline fără sâmburi   Mod de preparare: Din margarină, […]

Roşii umplute cu vinete

  Ingrediente: 1 kg roşii 2-3 vinete potrivite 100 g ulei 1-2 ouă sare 1 ardei roşu verdeaţă   Mod de preparare: Roşiile se spală, ii se taie capacul, se scobesc şi se aşază pe un platou cu gura în jos. Vinetele se coc şi se prepară salata de vinete, la care se adaugă şi […]
 

Sos de tomate cu găluşte de caşcaval

  Ingrediente pentru sos: 400 ml suc de roşii 1 ceapă mare 1 linguriţă vegeta 1 lingură făină de grâu 1 linguriţă miere condimente (maghiran, rozmarin, cimbru) 2-3 linguri ulei de măsline Ingrediente pentru găluşte: 3 chifle graham uscate 200 g caşcaval 1 ceapă 2 ouă 3 linguri făină 250 g lapte sare 1 legătură […]

Pastă de morcovi II

  Ingrediente:  2-3 morcovi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de zeamă. Se amestecă cu uleiul şi sarea. Pasta obţinută se serveşte întinsă pe pâine.   Poftă bună!
 

Pastă de branză cu ceapă

  Ingrediente: 250 g brânză dulce 2-3 linguri ulei 2 linguriţe pastă de tomate 1 lingură vegeta 1 ceapă   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă fin. Restul ingredientelor se pun într-un bol şi se omogenizează cu ajutorul mixerului. Se obţine o pastă consistentă, căreia i se adaugă ceapa. Pasta […]

Ruladă de biscuiţi

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi 200 g miez de nucă 200 g rahat asortat 2 plicuri zahăr vanilat 600 ml apă 2 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1 lingură cacao 100 g unt   Mod de preparare: Biscuiţii se rup în bucăţele mici, peste ei se toarnă un sirop preparat din apă şi […]
 

Snitel de ciuperci

  Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălărie mare 2 ouă untdelemn pentru prăjit 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se rupe piciorul ciupercilor. Ciupercile se spală bine, se usucă, se presară cu sare şi piper se toacă pastă picioruşele . Se bat ouăle cu lăină şi pastă de ciuperci […]

Salată de sfeclă rosie

  Ingrediente: 2 sfecle potrivite 3 linguri ulei de măsline sare 3-4 linguri suc de lămâie 1 linguriţă hrean ras   Mod de preparare: Sfecla se spală şi se coace în cuptor. Se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se serveşte cu diferite garnituri.   Poftă bună!
 
Sirop de vişine cu lamaie

Sirop de vişine cu lamaie

Sirop de visine din: visine, zahar, zeama de lamaie, apa. Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr 3 linguri zeamă de lămâie 300 ml apă     Mod de preparare: Vişinele se curăţă de codiţe, se spală şi se pun la fiert cu 300 ml apă. Când vişinele au început să plesnească, se pun într-un […]

Salată „A LA RUSSE"

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 800 g morcovi 1 ţelină mijlocie 1 păstârnac 3 rădăcini pătrunjel 200 g mazăre din conservă 100 g măsline fără sâmburi 100 g parizer vegetal 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi 1 legătură pătrunjel 3 ouă (2 fierte şi unul crud) sare 250 g ulei   Mod de preparare: Legumele […]
 

Sos cu susan

  Ingrediente: 100 g seminţe de susan 300 ml lapte de soia 100 g miere de albine 100 g migdale mărunţite 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie   Mod de preparare: Se dau prin robotul de bucătărie seminţele de susan, laptele, mierea de albine şi mirodeniile. Se obţine un sos omogen, înainte de a […]

Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe

  Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite cu gar­nituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă. Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă, atît […]
 

Dieta cu calorii negative – Reţete de slabit

Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se bazeaza pe faptul ca […]

Salată de ţelină cu mere

Ingrediente: 2–3 ţeline 2–3 mere 2 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Ţelina curăţatăşi spălată se taie ca fideaua şi se amestecă merele curăţate şi tăiate felioare subţiri. Se adaugă uleiul, oţetul şi sarea.   Poftă bună!
 

Salată de varză roşie

Ingrediente:  1 varză roşie mijlocie 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1/2  linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Varza bine spălată se taie fin ca fideaua. Se amestecă cu sare şi se freacă cu mîna pînă ce se înmoaie. Se adaugă ulei, oţet şi zahăr. Se amestecă bine. Alt mod de preparare: varza tocată se […]

Pastă de gogoşari pentru iarna

    Ingrediente: 10 kg gogoşari 2 litri apă sare   Mod de preparare: Gogoşarii tăiaţi se fierb cu apă şi sare, apoi se dau prin sită. Pasta obţinută se mai fierbe 10 minute şi se pune în sticle.   Poftă bună!
 

Acreală de corcoduşe

  Ingrediente: 5 kg corcoduşe verzi 2 litri de apă   Mod de preparare: Corcoduşele se culeg înainte de coacere. Se îndepărtează codiţele, se spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă. Se trec prin sită şi se mai fierb 10 minute.

Must de struguri

    Ingrediente: Struguri (în funcţie de cantitatea dorită)   Mod de preparare: Strugurii se spală şi se zdrobesc prin teasc. Sucul obţinut se fierbe, înlăturând spuma care se formează deasupra, timp de 20-30 de minute.
 

Zacuscă cu morcovi

  Ingrediente: 2,5 kg morcovi 2,5 kg ardei gogoşar 2 kg ceapă 2 ţeline mari 500 g ulei 3 linguri vegeta foaie de dafin 1 kg bulion de casă   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau prin răzătoarea mică şi se înăbuşă cu apă şi ulei până se înmoaie, apoi se pune ceapa […]

Suc de roşii pentru iarna

Suc de roşii pentru iarna din: rosii, sare.  Poate te intereseaza si: Bulion de rosii cu miere pentru iarna Roşii în saramură Sos pentru iarna   Ingrediente: 10 kg roşii coapte bine sare   Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se îndepărtează cotorul verde. Se dau prin maşina specială, care îndepărtează seminţele şi […]

Compot de prune

  Ingrediente:  1 kg prune 150 g zahăr   Mod de preparare: Se aleg prune frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă foarte bine […]

Magiun de prune

  Ingrediente: 10 kg prune coapte bine 1 kg zahăr 500 g nuci mărunţite   Mod de preparare: Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă, pentru a […]
 

Sirop de zmeură nefiert

  Ingrediente: 500 g zmeură 300 g miere de albine 2 linguri zeamă de lămâie 200 ml apă   Mod de preparare: Zmeura se spală şi se amestecă cu mierea de albine, sucul de lămâie şi apa. Se lasă o zi la macerat, se strecoară prin tifon şi se păstrează în sticlă la frigider. Se […]

Bautură Cvas

  Ingrediente: 5 litri apă 1 pâine de secară drojdie cât o nucă 500 g miere 1 lingură orez 1 lingură stafide coaja de la 1 lămâie   Mod de preparare: Pâinea se taie în felii subţiri şi se usucă în cuptor. Se aşază într-un vas pâinea, mierea şi lămâia rasă. Apa se fierbe şi […]
 
Citronada

Citronada

Citronada din: lamai, miere de albine, apa.  Poate te intereseaza si: Citronada cu lamaie si miere Suc de portocale cu frunze de menta Suc de portocale cu mentă Ingrediente: 3 lămâi bine coapte 300 g miere de albine 2 litri apă   Mod de preparare: Lămâile se spală, se şterg cu un şervet curat şi […]

Sirop pentru insiroparea torturilor

  Ingrediente: 250 g miere de albine 300 ml apă coajă de lămâie 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Apa se pune la fiert, după care se adaugă coaja de lămâie, vanilia şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcorească şi, când încă mai este cald, se adaugă mierea şi […]
 

Nectar de piersici

Ingrediente: 500 g piersici 100 g miere albine 2 linguri suc de lămâie 500 ml apă Mod de preparare: Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se dau prin blender împreună cu restul ingredientelor. Rezultă un nectar de piersici delicios.

Cremă de vanilie

  Ingrediente: 500 ml lapte soia 250 g miere de albine 5 linguri făină 1 pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt sare   Mod de preparare: Se amestecă laptele cu mierea, mirodeniile, şi făina. Se fierbe pe baie de apă, amestecând continuu până se îngroaşă. Crema se mai ţine pe foc 3-5 minute din momentul […]
 

Aluat fraged pentru foi

  Ingrediente: 500 g făină 150 g margarină vegetală 100 ml iaurt dietetic 1 vârf cuţit praf de copt 2 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Intr-un castron mai mare se pune făina care se amestecă cu margarina, iaurtul şi praful de copt. Se frământă repede până se încorporează ingredientele şi se […]

Fursecuri cu stafide şi nuci

  Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 100 g făină de ovăz 150 g miere de albină 50 g stafide 100 g nuci mărunţite 200 ml lapte de soia coaja rasă de la 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf sare 1 vârf cuţit praf de copt 4 […]
 

Brioşe

  Ingrediente: 500 g făină integrală de grâu 250 g făină de ovăz 100 g nuci mărunţite 25 g drojdie 100 g miere de albine 300 ml apă călduţă sare coaja de la 1 lămâie 100 g stafide   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se adaugă […]

Biscuiţi pentru ceai

  Ingrediente: 500 g făină integrală 100 g unt 200 g miere coajă de lămâie 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă sare 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Mierea, ouăle, mirodeniile şi untul moale se freacă bine 5 mi­nute. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi se […]
 

Sos de lamaie

  Ingrediente: 2 lămâi 150 g miere 2 linguri amidon de cartofi 30 ml apă 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Peste miere şi coaja de lămâie rasă, se adaugă apă călduţă şi se pun la fiert. între timp se dizolvă amidonul în 3 linguri de apă, peste care se toarnă siropul. Se […]

Păpădie bănăţeană

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g unt 3 linguri oţet 1 legătură pătrunjel 2 farfurii pline cu frunze de păpădie 3 linguri untdelemn sare piper paprică   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert .Păpădia se toacă fâşii, pătrunjelul pastă cartofii odată fierţi, se curăţă si se taie felii subţiri.Se amestecă toate, […]
 

Găluşte de mămăligă

  Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 2 linguri unt 3 linguri brânză înveliş 2 ouă 2-3 pesmet untură   Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul) se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi iar […]

Prăjitura de arminden

  Ingrediente: 1 kg făină 1 ceaşcă lapte călduţ 1 lingură drojdie 8 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un 500 g miez măcinat de nuci 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide 500 g zahăr pudră 1 lingură […]
 

Cozonac

  Ingrediente: 1 kg făină 4 albuşuri 1 pachet şi mai bine de unt 1 lingură rom ceva zahăr vanilat 7 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare zahăr 2 linguri untdelemn 50 g drojdie stafide nuci alune rahat 1 linguriţă rasă de sare 0,500 litri lapte   Mod de preparare: Cozonacii se fac într-o încăpere cât de […]

Ciorbă de gâscă

  Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1 varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2 linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină afumată […]
 

Pâine cu lapte

  Ingrediente: 1 kg faină albă 1 linguriţă sare 2 ceşti mari de lapte (sau mai mult) 1 nucă de drojdie   Mod de preparare: In loc de apă, pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă, colăcel . Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se face […]

Praznicul porcului

  Ingrediente: 500 g carne slabă 100 g inimă 100 ficat 1 rinichi 100 g limbă 200 g piept 100 g slănină sare piper 1 căpăţână usturoi 200 g brânză de burduf 1 ceapă 2 linguri untură 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Ale porcului se taie toate, îmbucături, şi se pun la […]
 

Ingheţată cu fructe confiate

  Ingrediente: 125 g miere 500 ml lapte 150 g smântână 4 gălbenuşuri 100 g fructe confiate (caise, căpşune, banane etc.)   Mod de preparare: Se încălzeşte laptele cu mierea la foc mic, amestecând mereu. Gălbenuşurile se freacă cu smântână, apoi se încorporează cu laptele şi mierea. Amestecul obţinut se fierbe pe baie de aburi […]

Muşchi împletit

    Ingrediente: 1 muşchiuleţ porc 1 muşchiuleţ viţel sare piper   Mod de preparare: Se taie muşchiuleţele fâşii, de la un capăt dar nu până la celălalt  se lasă o bandă de 1-2 cm, să aibă fâşiile de ce să se tină. Se împletesc şuviţele de carne între ele un capăt netăiat va sta […]
 

Budincă de varză

  Ingrediente: 1 kg varză albă 150 g brânză dulce dietetică 200 g iaurt 3 ouă 3-4 linguri făină 150 g caşcaval 1 legătură mărar   Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se pune la fiert 10 minute. Se scurge, se răceşte, se taie feliuţe subţiri şi se amestecă cu restul ingre­dientelor […]

Pastă de cartofi cu măsline

  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 200 g măsline fără sâmburi 3-4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie 1 ceapă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Măslinele se toacă mărunt cu cuţitul, se amestecă cu cartofii, se adaugă ulei şi suc de lămâie, […]
 

Ciuperci cu sos alb

  Ingrediente: 800 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci din conservă 100 g nucă de caju 1 lingură făină 2-3 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta condimente (cimbru, rozmarin) 1 legătură pătrunjel suc de lămâie (opţional)   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie feliuţe şi se pun […]

Reţete de post: Cornuleţe de post

  Ingrediente: 400 g făină integrală 250 g margarină vegetală 200 g zahăr 150 g miez de nucă mărunţit sare 100 ml borş 2 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie rasă   Mod de preparare: Margarina se încălzeşte puţin, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă. Când s-a omogeni­zat, […]
 

Sos de migdale

  Ingrediente: 200 g migdale 400 ml lapte de soia 150 g miere de albine 2 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Migdalele se opăresc, se curăţă de coajă şi se usucă la gura cuptorului. Se pun apoi în blender cu restul ingredientelor. Peste această compoziţie, se toarnă câte puţin lapte fierbinte şi […]

Pâine de urdă

  Ingrediente: 250 g faină 20 teci de fasole verde fină 100 g urdă 1 ou sare piper chimen 50 g unt 2 cartofi 2 pahare de smântână 2 morcovi 1 ţelină mică (se pot folosi orice fel de legume de sezon)   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas urda, untul, faina şi oul […]
 

Budinca de griş

  Ingrediente: 150 g gris 500 ml lapte 2 ouă 2 linguri zahăr coaja de la 1 lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat sare sirop de fructe sau dulceaţă fină   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute spumă şi sarea. Compoziţia […]

Saleuri

  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de lămâie 200 g margarină vegetală 150 g apă minerală făină cât cuprinde sare 100 g caşcaval ras 50 g susan   Mod de preparare: Oul se amestecă cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât cuprinde. […]
 

Ciulama de ciuperci

O reteta de ciulama de ciuperci cu ulei, morcovi, ceapa, cartofi, faina, vegeta si sare. Se serveste calda cu mamaliguta. Ingrediente: 1 kg ciuperci (sau 2 cutii mici) 3 linguri ulei 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 2 linguri făină 1 linguriţă vegeta sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală, se taie […]

Chiftelute de linte cu branză

  Ingrediente: 250 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 ouă 2 linguri fulgi de ovăz 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 150 g brânză 2 linguri făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la fiert în apă cu foaia de […]

Salată de varză

  Ingrediente: 1 varză mică 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar 3-4 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Verzei i se îndepărtează primele frunze, apoi se spală, se taie în două şi se toacă. Se pune într-un castron şi se amestecă cu restul ingredientelor şi cu mărar tocat fin.   […]

Dulceaţă de toporaşi

  Ingrediente: 1 kg zahăr 1,2 litri apă 1,2 kg petale şi frunze de toporaşi   Mod de preparare: Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească. Se adaugă zahărul, […]
 

Dulceaţă de zmeură

  Ingrediente: 1 kg zmeură 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Zmeura trebuie să fie mare şi frumoasă. Se curăţă de codiţe, se spală bine sub jet de apă, se scurge, după care se aşază într-un vas de inox în straturi alternative de zmeură şi zahăr. Se pune la […]

Prăjitură cu nucă

  Ingrediente pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 1 praf de copt 1 lingură suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare 1 borcan gem de caise Ingrediente pentru glazură: 3 albuşuri bătute spumă 100 g zahăr tos 200 g nucă măcinată   Mod […]
 

Prăjitură dietetică

  Ingrediente pentru blat I: 1 cană grâu fiert 10 linguri pesmet 6 linguri miere 1 cană miez de nucă măcinat sare Ingrediente pentru blatul II: 1 cană orez fiert 200 g nucă cocos 3 linguri miere 2 pliculeţe zahăr vanilat fistic 50 g   Mod de preparare: Grâul fiert se amestecă cu mierea, pesmetul […]
 

Sos de mărar

  Ingrediente: 1 legătură groasă de mărar 2 linguri smântână 1 ceaşcă cu lapte 1 lingură de făină 1 lingură de unt 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se pune untul pe foc şi, când s-a topit, se freacă cu lăină.Se toarnă şi laptele, dintr-o dată, să dea în clocot mărarul se toacă cât […]

Mâncărică de cicoare

  Ingrediente: 1 căpăţână de cicoare (de grădină) 1 ceapă sare piper 2 linguri untdelemn 2 linguri unt (margarină) 1 lingură faină 1 lingură smântână   Mod preparare: Cicoarea se grijeşte bine în mai multe ape, frunzele se taie fâşii subţiri şi se opăresc iute în apă clocotită cu sare, să le ia amăreala se […]
 

Plăcintă cu varză

  Ingrediente: 250 g margarină vegetală 15 g drojdie 150 g apă călduţă sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 500 g brânză dulce 1 kg varză 2-3 ouă 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Margarina se frământă cu apa călduţă în care am dizolvat drojdia, un praf de sare şi făină […]

Dovlecei de vară la cuptor

  Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 3 cepe potrivite 2 morcovi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 50 g lapte 1 legătură mărar   Mod de preparare: Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari se […]
 

Budincă de orez cu ananas

  Ingrediente: 200 g orez 2 litri apă 1 cutie ananas bucăţi (300 g) 6 linguri miere sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g nucă cocos 2 ouă 200 g brânză de vaci 1 bucată kiwi   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în cei 2 litri de apă cu sare. Se amestecă […]

Crap ca la moldova

  Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1 legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte bătut   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se pun şi ele […]
 

Sorici umplut

  Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 5 cepe 5 ouă 3 morcovi 2 linguri pastă roşii 1 păhărel de vin 1 căpăţână usturoi 2 linguri untură 1 pahar cu bere sare piper cimbru 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată 1 kg bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate 1 foaie de şorici […]

Găluste cu prune si migdale

  Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100 g migdale măcinate 2 linguri pesmet 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Fiind calzi, se decojesc bine şi se dau prin maşina […]
 

Mancare de conopidă cu orez

  Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 3-4 linguri ulei 100 g orez 150 g suc de roşii (sau 2 linguri pastă de tomate) 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul opărit în prealabil şi […]

Icre false

Icre false din: gris, maioneza, pasta de tomate, ceapa, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Icre de fasole cu mustar Bruschete cu icre negre Salata de somon afumat cu icre Icre de casa Omletă cu icre şi lapţi de peste   Ingrediente: 200 g griş 150 g maioneză 1 lingură pastă de tomate pentru […]
 

Dulceaţă de aguridă

  Ingrediente: 1 kg boabe aguridă mai mari 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Se pune apa la fiert împreună cu zahărul, să dea un sirop legat bine .Se curăţă agurida (cu un ac de siguranţă) de sâmburi şi se spală înmai […]
Retete_1

Pateu de ciuperci cu oregano

Pateu de ciuperci cu oregano din: ciuperci, mustar dulce, cartof, drojdie, vegeta, oregano, ulei. Ingrediente: 2 cutii de 400 g ciuperci 1 linguriţă muştar dulce 1 cartof 1 linguriţă drojdie uscată 1 lingură vegeta 1 linguriţă oregano 5-6 linguri ulei   Mod de preparare: Se mixează bine ciupercile scurse de apă. Se adaugă muştarul, cartoful […]
 

Dovleac copt

  Ingrediente: 1,5 kg dovleac 100 g miere 100 g nuci măcinate   Mod de preparare: Dovleacul se spală, se curăţă de seminţe, se taie cuburi şi se pune într-o tavă şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Este gata când se înmoaie şi se rumeneşte frumos. înainte de a fi servit, pe fiecare […]

Salată de salată verde cu ananas si avocado

  Ingrediente: 2 salate potrivite 1 avocado 1 legătură pătrunjel 1 ardei roşu 4 rondele de ananas ulei 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Salata se spală bine şi se toacă potrivit, pătrunjelul se toacă mărunt, avocado se taie cubuleţe mici, ardeiul fâşii subţiri, ananasul cubuleţe mai mari şi se amestecă, într-un […]
 

Pastă de morcovi I

  Ingrediente: 500 g morcovi 100 g brânză de vaci 100 g maioneză 1 legătură pătrunjel sare 25 g caşcaval   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi se fierbe cu apă şi sare. Se scurge şi se mixează împreună cu brânza de vaci. Se pune într-un castron şi se amestecă cu maioneza […]

Sufleu de ţelină cu orez

  Ingrediente:  1 kg ţelină 200 g orez 4-5 roşii bine coapte 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Orezul se alege, se spală şi se fierbe în 1,5 I apă. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie în felii de 1 cm grosime, după care se fierbe în apă clocotită […]
 

Pastă de branză cu ţelină

  Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 50 g smântână 1 ceapă 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Brânza, smântână şi sucul de lămâie se pun într-un castron şi se amestecă. Ceapa se toacă foarte fin, iar ţelina se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea mică, storcându-se […]

Cornuleţe cu nuci

  Ingrediente: 500 g făină 200 g margarină vegetală 100 g zahăr 150 g miez de nucă măcinat 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie 1 vârf de cuţit bicarbonat   Mod de preparare: Intr-un castron, se pune margarina, se adaugă zahărul şi se amestecă, apoi se adaugă coaja de lămâie, miezul de […]
 

Salată de măcriş

  Ingrediente: 300 g frunze de măcriş 2 roşii 2 castraveţi 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se aleg, se spală bine şi se toacă mărunt. Roşiile şi castraveţii se taie felii, iar pătrunjelul se toacă fin. Pe un platou, se aşază frunzele de măcriş, […]

Savarină

  Ingrediente pentru aluat: 400 g făină 200 g unt 25 g drojdie 3 ouă 100 ml apă sare 1 linguriţă miere Ingrediente pentru sirop: 200 g zahăr tos 200 ml apă Mirodenii pentru umplutură: 300 g frişcă, 50 g caise confiate, gem de caise. Se pot întrebuinţa şi alte fructe confiate: mango, căpşune, ananas […]
 
Retete_RestauranteDeLux.ro_4

Ciuperci cu ţelină

Ciuperci cu ţelină din: telina, ciuperci, ceapa, ulei, rosii, vegeta, patrunjel, cimbru, foaie de dafin. Ingrediente: 2 ţeline potrivite 500 g ciuperci 2 cepe 3-4 linguri ulei 1 kg roşii 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel cimbru 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Ţelina proaspătă şi nu prea mare se curăţă de coajă, […]

Salată de conopidă

  Ingrediente: 1 conopidă mică 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri ulei de măsline verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 3 linguri suc de lămâie sare   Mod de preparare: Conopida şi ţelina de taie în cubuleţe mici, morcovul se rade pe răzătoarea mare şi se amestecă într-un bol adânc cu uleiul, verdeaţa tocată fin şi […]
 

Ingheţată de piersici

  Ingrediente:  500 g piersici (sau caise) 250 g zahăr 300 g frişcă 3 linguri suc de lămâie 100 ml iaurt   Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Se presară cu zahăr pudră şi se fierb la foc mic până când siropul se leagă. Se lasă să se […]

Ingheţată cu gem de vişine

  Ingrediente: 1 litru apă minerală 1 ou 3 pliculeţe zahăr vanilat sare 20 linguri făină integrală ulei pentru prăjit Pentru umplutură: dulceaţă de vişine   Mod de preparare: Oul se bate cu zahărul vanilat şi sarea. Apoi se adaugă sifonul şi se amestecă bine. Cu ajutorul mixerului, se încorporează făina pusă treptat, ca să […]
 

Mamaliga pe paturi

  Ingrediente: mamaliga 250 g ciuperci fierte 250 g dovlecei 250 g vinete 3 bucăţi ardei gras 250 g varză tânără 250 g conopodă 300 ml bulion roşii 5 ouă 400 g roşii 250 g caşcaval ras 1 căpăţână usturoi 200 mg smântână 250 g fasole verde tânără sare piper cimbru mărar leuştean 100 g […]

Salată de roşii cu branză tofu

  Ingrediente: 3-4 roşii proaspete 150 g brânză tofu, (sau telemea) 1 ardei gras 1 ceapă 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Roşiile se spală, se îndepărtează cotoraşul şi se taie felii potrivite. într-un bol adânc, se amestecă cu brânza tăiată cubuleţe ardeiul tăiat fâşii subţiri, ceapa tocată mărunt, uleiul şi sarea.   […]

Zeamă de coacăze

  Ingrediente: 100 ml smântână zahăr (miere) sare 150 ml lapte dulce 1 creangă cimbru 500 g tacâmuri şi măruntaie de pasăre 1 kg coacăze pârguite   Mod de preparare: Se curăţă fructele de codiţe (dacă au sâmburi, de sâmburi!).Carnea se pune la fiert în 1 litru de apă, împreună cu coacăzele dacă au fiert, […]

Pastramă de gâscă

  Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5 litri apă 1 gasca   Mod de preparare: Se lasă în saramură 3 zile. După ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în tifon subţire şi în hârtie groasă, […]
 

Biluţe cu nucă si stafide

  Ingrediente: 300 g stafide 200 g nucă măcinată 200 g fistic 50 g nucă cocos măcinată   Mod de preparare: Stafidele se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe, în interiorul cărora se pune un fistic, apoi se dau prin nuca […]

Mâncare verde

  Ingrediente: 1 pachet unt 3 ouă 1 pahar lapte sare piper   Mod de preparare: Un kg verdeţuri măcriş, hasmaţuchi , salată verde, untişor, podbal, lobodă.Ierburile se fierb un pic, cât să se-nmoaie .Se toacă, cât sunt calde, se freacă cu unt, ouă şi lapte, sare şi piper. Se dau la cuptor, nu mult, […]
 

Marmeladă de mere, gutui şi pere

  Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari 4 kg pere tari 6 linguri apă 4 kg zahăr (sau mai puţin, doar 2 kg, dacă vă place mai acrişoară)   Mod de preparare: Fructele se taie felii şi se curăţă de sâmburi, cotor şi părţile de coajă pătate.Se pun la […]

Serbet de toporaşi

  Ingrediente: 1,200 kg frunze şi flori toporaşi 1,200 kg zahăr tos 300 ml apă 1 lămâie   Mod de preparare: Se grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc . Zeama obţinută se strecoară […]
 

Tocana haiduceasca

  Ingrediente: 500 g ciuperci de pădure 200 g slănină afumată 1 ceaşcă zeamă de carne 500 g carne viţel 2 linguri untură 3 cepe 500 g carne porc 2 linguri unt 1 lingură făină 2 rinichi 1 ceaşcă smântână sare   Mod de preparare: Carnea, rinichii, cepele, bine grijite, se taie felii lungi şi […]

Ceapă de câmpina

  Ingrediente: 6 cepe trupeşe 100 g miez de nuci 2 legături mărar 1 ceaşcă smântână 1 lingură untdelemn 3 felii de pâine 1 pahar lapte sare piper 1 ceaşcă vin alb 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cepele curăţate se pun la fiert miezul de pâine se înmoaie în lapte . Nucile se […]
 

Salată de fructe

  Ingrediente: 1 pepene mic, galben piersici ananas din conservă portocale kiwi 100 g migdale 50 g miere de albine   Mod de preparare: Fructele se spală, se taie cubuleţe potrivite şi se aşază în cupe. Se ornează cu miere de albine şi migdale măcinate. Salata de fructe poate fi servită şi cu frişcă.   […]

Salată de spanac cu avocado

  Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 3 tije de ţelină 1 avocado 2 linguri ulei de măsline sare 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Spanacul se alege, se spală în multe ape, se taie potrivit şi se amestecă cu tijele de ţelină tăiate mărunt, avocado tăiat felii potrivite, ulei, sare şi […]
 

Cartofi umpluţi

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi potriviţi şi uniformi 250 g brânză tofu sare 2-3 linguri ulei de măsline (de preferat) 250 g măsline dietetice sparanghel sau ciuperci din conservă 3-4 căţei de usturoi oregano cimbru Mod de preparare: Se mărunţeşte tofu şi se amestecă cu celelalte ingrediente, astfel încât să devină o cremă omogenă. Cartofii […]

Drob de soia granule

  Ingrediente: 200 g soia granule 4 cepe 1 chiflă graham 2 legături mărar 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei condimente   Mod de preparare: Soia granule se fierbe cu vegeta şi condimente aproximativ 20 de minute, după care se pune la scurs. Ceapa se toacă mărunt […]
 

Chifteluţe de dovlecei

  Ingrediente: 1 dovlecei mijlocii 50 g telemea 1 ou 2 linguri tărâţe de grâu 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Dovleceii se fierb şi se scurg bine, apoi se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu oul, tărâţele, usturoiul […]

Serbet de caise

  Ingrediente: 1 kg zahăr tos 1 kg caise foarte coapte 10-15 sâmburi de caise 1 lămâie   Mod de preparare: Se scot sâmburii, se fierb caisele împreună cu un pahar cu apă până se lichefiază. Se storc strecoară (presa de bulion de roşii e perfectă) cât se poate ,se toarnă sucul peste zahăr şi […]
 

Ciuperci cu maioneză din pufuleţi

  Ingrediente: 500 g ciuperci albe 3-4 căţei de usturoi 200 g maioneză din pufuleţi   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală bine, apoi se fierb în apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, se scurg şi se lasă să se răcească. Se taie feliuţe sau cubuleţe foarte mici şi […]

Măduvioare, momiţe de viţel

  Ingrediente: 200 g creier 200 g momiţe 200 g uger 200 g fudulii sare piper 200 g untură 200 g măduvioare 200 g mălai   Mod de preparare: Se curăţă de pieliţe toate creierul se opăreşte scurt, ca o înjurătură nervoasă, să se întărească, şi se taie felii (la fel şi ugerul). Se scurg, […]
 

Cartofi noi cu mărar

  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 50 g unt (untdelemn) 1 legătură mărar sare 100 ml lapte bătut   Mod de preparare: Cartofii cât nuca se fierb 15 minute de la primul clocot se toacă mărarul. Se pune o tigaie cu untul la foc.Se rumenesc cartofii în unt, încă 5 minute . Se pun în […]

Piure de praz si cartofi

  Ingrediente: 1 kg praz 500 g cartofi 150 g smântână nucşoară sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, îndepărtându-se o mare parte din verdeaţă, apoi se spală bine. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă cât să-i acopere şi se adaugă un praf de sare. […]
 

Saratele muntenesti

  Ingrediente:  500 g faină 1 pachet unt 4 ouă 1 păhărel lapte 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 linguri chimen   Mod de preparare: Se amestecă întâi faina cu unt, apoi se adaugă 2 ouă, lapte, smântână, sare se frământă bine, apoi se lasă la rece, să se-ntărească. Se taie tăieţei subţiri şi […]

Pită dulce

  Ingrediente aluat: 250 g faină apă 100 ml ulei sare Ingrediente umplutura: 250 g nuci măcinate Sirop:100 ml apă ,1 lingură zahăr ,1 lingură miere ,1 lingură zahăr vanilat ,coajă portocală 1 linguriţă rom   Mod de preparare: Se frământă până nu se mai lipeşte de mână, se întinde foaie, se taie în bucăţi […]
 

Pastrama

  Ingrediente: carne de oaie tânără sare grunjoasă cimbru mult boia piper rozmarin busuioc ienibahar   Mod de preparare: Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin în vânt, (prac­tica cere să se pună la pastramă jumătate de oaie iar pulpele trebuiesc crestate des şi până la os, să ajungă sarea peste […]

Tarte cu piersici

  Ingrediente pentru aluat:  200 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 praf sare coaja de la 1 lămâie Ingrediente pentru umplutură: 300 g piersici 2 albuşuri 2 linguri zahăr 100 g fistic mărunţit   Mod de preparare: Se freacă bine untul cu zahărul, gălbenuşurile, făina şi miro­deniile. Aluatul obţinut se […]
 

Sarmalute cu urda

  Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe 3 linguri orez 1 lingură bună de mărar 1 ml untdelemn 2 ouă piper frunze de viţă sau ştevie   Mod de preparare: Ceapa se toacă prima şi se rumeneşte în ulei se adaugă şi orezul, să se călească un pic, împreună cu ceapa .Se mai şi opăresc, […]

Chisalita domneasca

  Ingrediente: 3 linguri zahăr 5 ouă (gălbenuşe) 3 linguri faină 1 pahar smântână sare pătrunjel verde 1 kg de coacăze coapte (vişine, prune văratice, caise, corcoduşe coapte)   Mod de preparare: Se grijesc fructele de cozi ori sâmburi.Se pun la fiert în 2 litri apă cu zahăr circa o jumătate de oră cât scade, […]
 

Găluşte cu aluat din branză cu capşune

  Inrgediente: 500 g brânză de vaci 250 g făină 100 g unt 3 ouă 2 pa­cheţele zahăr vanilat coajă de lămâie sare 500 g căpşune frumoase 200 g zahăr 100 g fistic măcinat   Mod de preparare: Untul se pune într-un bol şi se freacă bine, se omogenizează pe rând cu brânza, ouăle şi […]

Pilaf de dovlecei

  Ingrediente: 250 g orez 1 morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 2-3 dovlecei cruzi 2 linguri ulei 1 legătură mărar 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe mici, iar dovlecelul se dă pe răzătoarea mare. într-un […]
 

Mere coapte

  Ingrediente:  1,5 kg mere ionatane 100 g migdale măcinate 100 g miere   Mod de preparare: Merele se spală, şi cu un dispozitiv special li se îndepărtează cotorul. Se taie pe jumătate şi se pun în tava de la aragaz, în care s-a pus o hârtie pentru copt. Merele se pun în rânduri, cu […]

Musaca de dovlecei cu soia granule

  Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele de 1 cm şi se călesc în cratiţa de teflon cu puţin ulei, pe o parte […]
 

Baclava cu nuci

  Ingrediente: un pachet foi de plăcintă din comerţ Pentru umplutură: 400 g nuci măcinate 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de la 1 lămâie 50 g fistic măcinat Pentru sirop: 300 g zahăr 100 g miere albine 1 litru de apă coajă de lămâie vanilie   Mod de preparare: Foile de plăcintă se taie dreptunghiular, […]

Maioneză din soia

  Ingrediente: 100 g soia boabe 3 linguri suc de lămâie 2-3 căţei de usturoi sare ulei   Mod de preparare: Soia se alege, se spală în mai multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apa în care a stat la înmuiat şi se clăteşte cu apă rece. […]
 

Pască cu branză de vaci

  Ingrediente: 500 g făină 8 linguri ulei 250 g lapte 2 ouă 25 g drojdie 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 praf sare Pentru umplutură: 700 g brânză dulce 200 g zahăr 3 ouă 100 g stafide coajă de lămâie rasă 2 pliculeţe zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Aluatul se […]

Tarator

  Ingrediente: 500 g iaurt (de oi) 3 căţei usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 legătură mentă verde 1 legătură mărar verde 250 g castraveţi sare piper   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie-rad .Se toacă usturoiul, mărarul, menta se amestecă toate şi toată chestia se pune în frigider. Carnea […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu