joi, 2 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 68

Retete de  mancare gustoase si rapide

Painisoare cu masline si migdale

9 December 2010
Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente pentru pizza faina…
Read more »
 

Turtiţe

9 December 2010
Turtiţe
  Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g droj­die o linguriţă de sare 500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină,…
Read more »

Prajitura Rigo Jancsi

9 December 2010
Prajitura Rigo Jancsi
Prajitura Rigo Jancsi din: unt, zahar, oua, faina, cacao, ciocolata, frisca, gem de caise, glazura de ciocolata. Poate te intereseaza si Prajitura Rigo-Jancsi Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar…
Read more »

Salată de legume coapte cu capere

9 December 2010
Salată de legume coapte cu capere
  Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei doi…
Read more »

Pizza Capricciosa

9 December 2010
Ingrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei 4 linguri ulei…
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si visine

9 December 2010
Prajitura cu branza de vaci si visine
Ingrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de…
Read more »

Tofu umplut cu carne de porc

9 December 2010
  Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată culoarea aurie. Carnea…
Read more »

Piept de curcan cu salata de telina

9 December 2010
Piept de curcan cu salata de telina
Ingrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g miez nuca  2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper…
Read more »

Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise

9 December 2010
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise
  Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră) 8 pere 100 g lămîi şi porto­cale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide, 100 ml…
Read more »

Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde

9 December 2010
  Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Paine cu ierburi aromate

9 December 2010
Ingrediente: 500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3 linguri ulei de…
Read more »

Frunze de salvie in aluat

9 December 2010
Ingrediente: 20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se…
Read more »

Peste cu sos de soia si oţet alb

8 December 2010
  Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de soia oţet alb   Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva crestături de o…
Read more »

Macaroane cu fasole verde si branza

8 December 2010
Macaroane cu fasole verde si branza
Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 1/8 l concentrat de…
Read more »

Snitele de miel

8 December 2010
Ingrediente: 2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g pesmet fin putina sare 200 ml lapte   Mod de preparare:…
Read more »

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

8 December 2010
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
Ingrediente: 800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1 lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii antricot sau muschi…
Read more »

Tarta cu mere,pere si miere

8 December 2010
Ingrediente: 250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere 750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron,…
Read more »

Clafoutis cu fructe de toamna

8 December 2010
Clafoutis cu fructe de toamna
Ingrediente: 250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1 plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta…
Read more »

Tatin de pui cu mere

8 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2 linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper…
Read more »

Tarta de ciocolata

8 December 2010
  Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj, 50 g ciocolata…
Read more »

Tarta cu spanac si mere

8 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2…
Read more »

Fileuri de peste cu sos de mere

8 December 2010
Fileuri de peste cu sos de mere
Ingrediente: 400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri suc de…
Read more »

Mancare de miel cu vinete

8 December 2010
Ingrediente: 1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri…
Read more »

Supă Caldo verde

8 December 2010
Supă Caldo verde
  Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo feliuţe 6 cartofi de…
Read more »

Reteta zilei: Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon

8 December 2010
Ciorba_de_fasole_cu_pui_si_tarhon
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon din: fasole, piept de pui, ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, sare, verdeata, tarhon. Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov…
Read more »

Tort cu alune

8 December 2010
Ingrediente aluat fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca…
Read more »

Cocktail Rock & Rye

8 December 2010
Cocktail Rock & Rye
O reteta simpla de Cocktail Rock Rye din: votca, rock & rye si suc de lamaie verde.   Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Familie…
Read more »

Oua cu sparanghel

8 December 2010
Ingrediente: 4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1 legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C, scurgeti…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 19 (video)

8 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 19 (video)Read more »

Muschi de vaca Welington

8 December 2010
Ingrediente: 800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4 oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa …
Read more »

Merluciu cu mere

8 December 2010
Merluciu cu mere
Ingrediente: 600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare…
Read more »

Cocktail Rose

8 December 2010
Cocktail Rose
  Calitate – alcoolic      Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie   Se serveşte după-amiaza   Ingrediente: 6/10 vermouth…
Read more »

Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

8 December 2010
Cotlete de miel cu sos de rosii si menta
Ingrediente: 12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere,

Paste cu rosii si busuioc

8 December 2010
Ingrediente: 4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de preparare: Fierbeti pastele…
Read more »
 

Supă Bouillabaisse

8 December 2010
Supă Bouillabaisse
  Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă, ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii…
Read more »

Prăjitură cu gutui

8 December 2010
Prăjitură cu gutui
  Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de…
Read more »

Mingi din carne tocată cu condimente

8 December 2010
  Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de sos…
Read more »

Pască clasică cu branza de vaci

8 December 2010
O reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou, sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1…
Read more »

Mere la cuptor

8 December 2010
  Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1 lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt   Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C…
Read more »

Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar

8 December 2010
Ingrediente: 6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti costita circa…
Read more »

Oua fierte cu somon afumat si paine prajita

8 December 2010
Ingrediente: 6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare piper Mod de preparare:  Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati sare…
Read more »

Alune foarte aromate

8 December 2010
Alune foarte aromate
  Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci condi­mente chinezeşti (scorţişoară,…
Read more »

Peste cu patrunjel verde

8 December 2010
Ingrediente : 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2 linguri…
Read more »

Cirese jubileu

8 December 2010
Cirese jubileu
Ingrediente : 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca de coniac Mod…
Read more »

Tort Caprese

8 December 2010
Tort Caprese
O reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata…
Read more »

Pulpa de miel cu ierburi aromate

8 December 2010
Ingrediente: 2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o legatura de…
Read more »

Sfecla rosie umpluta

8 December 2010
Sfecla rosie umpluta
Ingrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii,…
Read more »

Dafinul

8 December 2010
Dafinul
  Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din…
Read more »

Costiţe vegetariene

8 December 2010
  Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei gal­ben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce- acrişor…
Read more »

Drob frantuzesc

8 December 2010
Ingrediente aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2 galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita), 100 g piept de porc…
Read more »

Reţete de post: Cremă de mazăre verde

8 December 2010
Reţete de post: Cremă de mazăre verde
  Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g făină două kilograme de spanac (conge­lat) 5 g zahăr sare mărar pătrunjel   Mod de preparare:…
Read more »

Miel

8 December 2010
Ingrediente: 8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina 45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele…
Read more »

Tort de clatite cu lebar

8 December 2010
Ingrediente clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru copt…
Read more »

Oua florentine

8 December 2010
Ingrediente: 2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa…
Read more »

Cârnaţi de Pleşcoi

8 December 2010
  Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie   Mod de preparare: In…
Read more »

Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel

7 December 2010
Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel
Ingrediente : 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg) 50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1 catel de…
Read more »

Crema-spuma din branza de vaci

7 December 2010
Ingrediente: 3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana) 4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri si bateti…
Read more »

Spaghete cu broccoli

7 December 2010
Spaghete cu broccoli
  Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4 lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite seminte de susan …
Read more »

Salata de telina cu cascaval si ciuperci

7 December 2010
Salata de telina cu cascaval si ciuperci
Ingrediente : 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g ciuperci din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci…
Read more »

Spaghete cu sos de sunca si verdeata

7 December 2010
Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2 galbenusuri 2…
Read more »

Salata de orez cu ton si dovleac

7 December 2010
Ingrediente : 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din conserva) 1 felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm)…
Read more »

Branza de vaci cu lamaie si cafea

7 December 2010
Branza de vaci cu lamaie si cafea
Ingrediente: zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie 800 g branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness   Mod de preparare:…
Read more »

Friptura de porc cu vinete si cartofi

7 December 2010
Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate Mod de…
Read more »

Supa de pui cu lamaie

7 December 2010
Ingrediente: 750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie…
Read more »

Rulada cu ceapa

7 December 2010
Rulada cu ceapa
Ingrediente: 1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe   ulei sare piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat…
Read more »

Pui cu gogosari si rozmarin

7 December 2010
Ingrediente : 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500 g rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin

Turtite cu rozmarin si masline

7 December 2010
Ingrediente: 7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina 1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3 ceasca…
Read more »
 

Cantuccini cu ciocolata

7 December 2010
Cantuccini cu ciocolata
Ingrediente : 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de…
Read more »

Supă Kloesse

7 December 2010
Supă Kloesse
Ingrediente: 125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină sare piper un litru şi jumăta­te de supă de carne sau de oase (după…
Read more »

Porumb cu alune şi caju

7 December 2010
  Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin   Mod de preparare: Se încinge…
Read more »

Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin

7 December 2010
  Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan   Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după frământare…
Read more »

Salata cu branza si nuci

7 December 2010
Ingrediente: 2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata (kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi (Roquefort) sau branza proaspata de…
Read more »

Pizza din mamaliga

7 December 2010
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de malai 8 fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g…
Read more »

Tarta de dovleac cu branza

7 December 2010
Ingrediente aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci slaba 3 linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma Ingrediente…
Read more »

Salata calda de linte cu orez

7 December 2010
Ingrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2…
Read more »

Cocktail Rob Roy

7 December 2010
Cocktail Rob Roy
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte de mese,…
Read more »

Peste cu salata de fasole alba

7 December 2010
Peste cu salata de fasole alba
Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie…
Read more »

Salau cu sos tomat si busuioc

7 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama…
Read more »

Scrumbie afumata cu sos verde

7 December 2010
Ingrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o…
Read more »

Mancarica de verdeata cu orez

7 December 2010
Ingrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez Mod…
Read more »

Supa de fasole boabe

7 December 2010
Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri…
Read more »

Cotlet de porc în crustă de ierburi

7 December 2010
  Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se…
Read more »

Cocktail Chi-Chi

7 December 2010
Cocktail Chi-Chi
  Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de vanilie 125…
Read more »

Painisoare cu fructe uscate

7 December 2010
Painisoare cu fructe uscate
  Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine, stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura scortisoara vanilie…
Read more »

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

7 December 2010
Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry
  Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră de curry sos…
Read more »

Brioşe cu glazură de ciocolată

7 December 2010
Brioşe cu glazură de ciocolată
  Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3 ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată…
Read more »

Scoici in sos negru

7 December 2010
  Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două…
Read more »

Supa de cartofi cu praz

7 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul…
Read more »

Salata gurmanda cu piept de pui

7 December 2010
Ingrediente: 2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1 lingura unt 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se spala salata, se…
Read more »

Supa de usturoi

7 December 2010
Ingrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel   Mod de preparare:…
Read more »

Somon în sos cu ghimbir

7 December 2010
  Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi mor­covi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr   Mod de preparare: Peştele se spală,…
Read more »

Orez cu ananas si creveti decorticati

7 December 2010
Orez cu ananas si creveti decorticati
  Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei iute Jalapeno o…
Read more »

Salata asiatica de legume cu macaroane

7 December 2010
Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune prajite…
Read more »

Cvas din lămâi

7 December 2010
Cvas din lămâi
  Ingrediente:  2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie   Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se…
Read more »

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

7 December 2010
Ciuperci cu usturoi si patrunjel
  Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine, se taie în feliuţe şi…
Read more »

Piept de pui cu castraveciori murati

7 December 2010
Piept de pui cu castraveciori murati
Ingrediente : 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1 lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare iaurt…
Read more »

Pulpă de porc în crustă de miere

7 December 2010
Pulpă de porc în crustă de miere
Se ia o pulpă de porc, se condi­mentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat. După două zile…
Read more »

Mâncare de gutui cu pui si sos

7 December 2010
  Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la…
Read more »

Covrigei cu rahat si fructe confiate

7 December 2010
Covrigei cu rahat si fructe confiate
  Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml lapte 4 gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe

Pui umplut cu ghiveci

6 December 2010
Ingrediente: 4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2 catei de usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura ulei de…
Read more »
 

Taietei cu pesto de ardei

6 December 2010
Ingrediente: 3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50 ml untdelemn sare…
Read more »

Vinete prajite cu frigarui de pui

6 December 2010
Ingrediente: 4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper ulei de…
Read more »

Retete de post: Vinete umplute

6 December 2010
  Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte taiate bucatele piper…
Read more »

Mamaliga cu pui

6 December 2010
Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe de pui sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute…
Read more »

Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc

6 December 2010
Ingrediente : 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt…
Read more »

Păstrăv cu fenicul şi roşii

6 December 2010
Păstrăv cu fenicul şi roşii
  Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie 300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de…
Read more »

Tarta cu lapte de pasare

6 December 2010
Ingrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca…
Read more »

Budinca de fructe cu sos de citrice

6 December 2010
Budinca de fructe cu sos de citrice
Ingrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1 lingurita…
Read more »

Pui cu ravioli

6 December 2010
Ingrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1 cub…
Read more »

Cocktail Disaronno Driver

6 December 2010
Cocktail Disaronno Driver
  Ingrediente: Disaronno 40 ml vot­că 70 ml suc de por­tocale o portocală   Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o felie de portocală. Se serveşte cu…
Read more »

Mamaliga cu ceapa caramelizata

6 December 2010
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare…
Read more »

Prăjitură cu mango

6 December 2010
Prăjitură cu mango
  Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de…
Read more »

Chec cu ciocolata si fructe uscate

6 December 2010
Chec cu ciocolata si fructe uscate
Ingrediente: 60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4 oua 200 g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt…
Read more »

Prajitura cu mere si migdale

6 December 2010
Ingrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod…
Read more »

Mamaliga cu rosii si ciuperci

6 December 2010
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80…
Read more »

Batoane de dovleac

6 December 2010
Batoane de dovleac
Ingrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos   Mod de preparare: Se curata dovleacul si…
Read more »

Rulouri cu ton

6 December 2010
Ingrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati aluat…
Read more »

Macrou picant cu citrice

6 December 2010
Ingrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2 lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce…
Read more »

Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza

6 December 2010
  Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de măsline sare…
Read more »

Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin

6 December 2010
Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin
  Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri…
Read more »

Cremă de ciocolată cu fructe

6 December 2010
Cremă de ciocolată cu fructe
  Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml frişcă 200 g cioco­lată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi două…
Read more »

Medalioane de vitel cu sote de castraveti

6 December 2010
Medalioane de vitel cu sote de castraveti
Ingrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut…
Read more »

Inel de cuşcuş cu pui

6 December 2010
Inel de cuşcuş cu pui
  Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi căţei de…
Read more »

Rulouri de merluciu cu orez

6 December 2010
  Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălba­tic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de…
Read more »

Salata de vinete cu coriandru

6 December 2010
Salata de vinete cu coriandru
Ingrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de lamaie 1-2…
Read more »

Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş

6 December 2010
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş
  Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o legătură de ceapă…
Read more »

Crema de portocale

6 December 2010
Crema de portocale
Ingrediente : 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior…
Read more »

Flan cu dovleac si coaja de portocala

6 December 2010
Flan cu dovleac si coaja de portocala
Ingrediente : 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin…
Read more »

Friptură de vită marinată cu susan

6 December 2010
  Ingrediente pentru marinată: două lin­guri de sos de soia două linguri de mă­lai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin zahăr…
Read more »

Medalion din carne de cerb

6 December 2010
  Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat…
Read more »

Cuiburi de macaroane cu somon

6 December 2010
Cuiburi de macaroane cu somon
Ingrediente : 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa…
Read more »

Flanuri de dovlecei

6 December 2010
Flanuri de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras

Pui marinat în muştar

7 December 2010
  Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru maghiran oregano   Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de măsline şi se presară…
Read more »
 

Rulou din pulpă de pui

7 December 2010
  Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească (wei jin)   Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de usturoi (mujdei) si restul…
Read more »

Salată de cartofi cu midii

7 December 2010
Salată de cartofi cu midii
  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei gras roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză de…
Read more »

Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb

7 December 2010
Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb
  Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o ceapă un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g…
Read more »

Reţete de post: Supă-cremă de linte

7 December 2010
Reţete de post: Supă-cremă de linte
  Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se…
Read more »

Clatite picante umplute cu dovleac

7 December 2010
Ingrediente aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez…
Read more »

Placintele cu dovleac

7 December 2010
Ingrediente : 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper…
Read more »

Cârnaţi din mistreţ

7 December 2010
  Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de piper măcinat sare doi metri de maţe   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţele…
Read more »

Cârnaţi de căprioară

7 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper măcinat sare un metru de maţe   Mod de preparare: Se feliază carnea, apoi se dă prin maşina…
Read more »

Ciorbă de năut cu coriandru verde

7 December 2010
Ciorbă de năut cu coriandru verde
  Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pă­trunjel două cepe 4 roşii 250 g cos­tiţă afumată…
Read more »

Ruladă cu ghebe şi caşcaval

7 December 2010
  Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte ori este…
Read more »

Mamaliga cu carne de porc si legume

7 December 2010
Ingrediente : 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica…
Read more »

Sote de miel cu curry si stafide

6 December 2010
Ingrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura…
Read more »

Tocana de miel cu vinete

6 December 2010
Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet…
Read more »

Salata mediteraneana cu vinete

6 December 2010
Ingrediente : 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde (mic)…
Read more »

Clatite cu morcovi si compot de mere

6 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar 500 g morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60…
Read more »

Clatite cu iaurt si icre Tarama

6 December 2010
Ingrediente : 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte 150 g icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea…
Read more »

Rondele de dovleac

6 December 2010
Rondele de dovleac
Ingrediente : 30 g unt 2 linguri zahar 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi si zdrobit) 1 ou batut usor 1/2 ceasca lapte 2 1/2 cesti faina 1…
Read more »

Ratatouille cu dovleac

6 December 2010
Ratatouille cu dovleac
Ingrediente: 600 g dovleac 2 cepe (circa 100 g) 2 ardei grasi (circa 400 g) 4 rosii (circa 450 g) 3 linguri ulei 1 lingura busuioc uscat 1 lingura rozmarin…
Read more »

Salata verde cu ansoa

6 December 2010
Salata verde cu ansoa
Ingrediente : 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri de ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2 linguri capere…
Read more »

Cuiburi de castraveti cu unt de sardele

6 December 2010
Ingrediente: 2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine) 300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare piper alb Mod de…
Read more »

Spaghete de castraveti gratinate

6 December 2010
Spaghete de castraveti gratinate
Ingrediente: 2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri 150 ml vin alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite…
Read more »

Tortilla cu dovleac

6 December 2010
Ingrediente : 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper 40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca   Mod de…
Read more »

Tzatziki cu chimen

6 December 2010
Ingrediente: 2 castraveti 500 g iaurt 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita chimen 2 fire marar sare piper 1 castravecior murat Mod de preparare: Taiati castraveciorul murat…
Read more »

Reteta zilei: Cascaval pane

6 December 2010
Cascaval_pane_02
Cascaval pane din: cascaval, oua, faina, sare, ulei. Ingrediente: cascaval doua oua faina sare ulei sau unt     Mod de preparare: Se face un sos din cele doua oua…
Read more »

Sarlota alba cu fructe de sezon

6 December 2010
Sarlota alba cu fructe de sezon
Ingrediente: 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra 1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare 3 iaurturi…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 18 (video)

6 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 18 (video)Read more »

Clafoutis cu piersici

6 December 2010
Clafoutis cu piersici
Ingrediente: 1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte 20…
Read more »

Supa galbena de ardei

6 December 2010
Supa galbena de ardei
Ingrediente: 2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni) 40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite…
Read more »

Galuste cu nectarine

6 December 2010
Ingrediente: 500 g branza de vaci 150 g gris 1 lamaie 3 nectarine 50 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 2 felii paine de graham (sau 2…
Read more »

Afine cu crusta

6 December 2010
Afine_cu_crusta
Afine cu crusta din: afine, mere, lamaie, zahar, unt, zahar brun, faina, frisca. Ingrediente: 500 g afine proaspete 500 g mere de vara 1 lamaie 100 g zahar tos 1…
Read more »

Cocktail Pussy Foot

6 December 2010
Cocktail Pussy Foot
  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o felie de portocală, o cireaşă…
Read more »

Ardei umpluti

6 December 2010
Ardei umpluti
Ingrediente: 4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata,

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu