joi, 2 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 69

Retete de  mancare gustoase si rapide

 

Gulaş unguresc cu carne de vită

5 December 2010
Gulaş unguresc cu carne de vită
  Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de paprika…
Read more »
 

Somon cu îngheţată de piper roz

5 December 2010
  Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf…
Read more »

Macaroane cu legume si sos de branza

5 December 2010
Ingrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de…
Read more »

Tempura cu legume

5 December 2010
Tempura cu legume
Ingrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde…
Read more »

Frittata cu pui si sparanghel

5 December 2010
Frittata cu pui si sparanghel
Ingrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g…
Read more »

Tort de clatite cu carne de miel

5 December 2010
Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata,…
Read more »

Legume mexicane

5 December 2010
Ingrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante.…
Read more »

Friptura delicioasa din piept de pui

5 December 2010
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o…
Read more »

Mincare de ciuperci cu telina

5 December 2010
Ingrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc,…
Read more »

Sos picant de rosii cu masline

5 December 2010
Ingrediente: suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu     Mod de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, chilli, piper…
Read more »

Gulii cu carne de porc

5 December 2010
Ingrediente : 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1 legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri…
Read more »

Sos tartar cu ciuperci

5 December 2010
Ingrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5 capatani salata verde…
Read more »

Salata de ciuperci

5 December 2010
Salata de ciuperci
Ingrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel proaspat tocat…
Read more »

Tarta cu branza si dovlecei

5 December 2010
O reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 17 (video)

5 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 17 (video)Read more »

Gerbeaud cu miere

5 December 2010
Ingrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema: 5 dl…
Read more »

File de salau cu ragout de creveti

5 December 2010
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper…
Read more »

Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat

5 December 2010
Ingrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat…
Read more »

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

5 December 2010
O reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g…
Read more »

Aperitiv cu rosii si ardei

5 December 2010
Aperitiv cu rosii si ardei
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate…
Read more »

Ciorba de salata verde cu zer acru

5 December 2010
Ciorba de salata verde cu zer acru
Ingrediente: 4-5 salate 1/2 l  zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml…
Read more »

Prăjitură cu ananas

5 December 2010
Prăjitură cu ananas
  Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o…
Read more »

Tartă cu brânză de vaci şi portocale

5 December 2010
Tartă cu brânză de vaci şi portocale
  Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5 portocale două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt zahăr vanilinat…
Read more »

Peste cu grapefruit

5 December 2010
Ingrediente : 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de sos Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g…
Read more »

Lipie cu legume

5 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari 1 andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti 2 linguri ulei de…
Read more »

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

5 December 2010
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita tocata marunt 1-2…
Read more »

Clatite la cuptor cu gem de caise

5 December 2010
Ingrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g…
Read more »

Sfecla rosie gratinata

5 December 2010
Sfecla rosie gratinata
Ingrediente: 1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta  100 g smantana groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de preparare: Spalati sfecla cu…
Read more »

Sfecla cu perisoare

5 December 2010
Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare) 400 g tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3…
Read more »

Friganele de mei

5 December 2010
Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100 g cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf de…
Read more »

Friptura de porc cu varza creata

5 December 2010
Friptura de porc cu varza creata
Ingrediente: 1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa sare piper chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri…
Read more »

Carpaccio cu sfecla

5 December 2010
Carpaccio cu sfecla
Ingrediente: o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele de cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de telemea…
Read more »

Tortilla cu dovlecei

5 December 2010
Tortilla cu dovlecei
Ingrediente : 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de

Sarlota de branza cu pere

4 December 2010
Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi…
Read more »
 

Salata cu dovlecei crocanti

4 December 2010
Salata cu dovlecei crocanti
Ingrediente: 6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan sau cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai…
Read more »

Tarta fina cu branza Camembert

4 December 2010
Ingrediente : 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri smantana groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare…
Read more »

Eclere cu cremă de vanilie

4 December 2010
Eclere cu cremă de vanilie
  Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de…
Read more »

Rulada de omleta cu menta

4 December 2010
Ingrediente : 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval) 4 fire de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze…
Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 16 (video)

4 December 2010
Vrajitoriile lui JamieOliver 16 (video)Read more »

Clatite cu crema de Roquefort si nuci

4 December 2010
Clatite cu crema de Roquefort si nuci
Ingrediente : 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura frisca nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod de preparare:…
Read more »

File de peşte cu praz

4 December 2010
File de peşte cu praz
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi două cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii 500…
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu pui

4 December 2010
Ciorbă de dovlecei cu pui
  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g…
Read more »

Cremă cu vişine

4 December 2010
Cremă cu vişine
  Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot…
Read more »

Prajitura chinezeasca

4 December 2010
Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina   Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se…
Read more »

Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză

4 December 2010
Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un borcan de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o lămâie o frunză…
Read more »

Biscuiţi cu limetă

4 December 2010
Biscuiţi cu limetă
  Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o limetă…
Read more »

Cocktail Puccini

4 December 2010
Cocktail Puccini
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc…
Read more »

Sandvişuri cu mozzarela

4 December 2010
Sandvişuri cu mozzarela
  Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g mozzarela doi mor­covi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de usturoi pesto de bu­suioc…
Read more »

Gogosele cu gem de caise

4 December 2010
Ingrediente: 250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra 3 linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5…
Read more »

Tort cu struguri

4 December 2010
Tort cu struguri
  Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de…
Read more »

Cârnaţi cu legume

4 December 2010
Cârnaţi cu legume
  Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g mazăre 5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei iute mic…
Read more »

Sos de capsuni cu galusti de albus

4 December 2010
Sos de capsuni cu galusti de albus
Ingrediente : 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal zeama de la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma…
Read more »

Calzone cu legume şi şuncă

4 December 2010
Calzone cu legume şi şuncă
  Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de…
Read more »

Doradă cu broccoli

4 December 2010
Doradă cu broccoli
  Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două frunze de dafin două…
Read more »

Capsuni cu crema de vanilie

4 December 2010
Capsuni cu crema de vanilie
Ingrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale   Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 1…
Read more »

Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto

4 December 2010
Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto
  Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea doi ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi…
Read more »

Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto

4 December 2010
Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto
  Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe…
Read more »

Prăjitură cu fulgi şi coacăze

4 December 2010
Prăjitură cu fulgi şi coacăze
  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml…
Read more »

Tarta cu sarlota si fructe

4 December 2010
O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente  aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g zahar…
Read more »

Crema de ciocolata

4 December 2010
Crema de ciocolata
Ingrediente: 125 g unt   200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta…
Read more »

Parfe de fructe

4 December 2010
Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de preparare:…
Read more »

Tarte cu crema si pere

4 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4 frunze de menta   Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2…
Read more »

Pere cu costita si sos vinegreta

4 December 2010
Ingrediente: 4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval ras 250 ml vin alb dulceag piper   Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3…
Read more »

Gogosele cu cascaval

3 December 2010
Ingrediente: 200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe…
Read more »

Tortilla cu salam si verdeata

3 December 2010
Ingrediente: 8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde) 3 linguri ulei de…
Read more »

Turta dulce cu mere

3 December 2010
Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri miere de albine 1 pahar untdelemn

Salata turceasca cu sos de kefir

3 December 2010
Ingrediente: 250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o lamaie 250 g varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi…
Read more »
 

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

3 December 2010
Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut
Ingrediente: 6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1 ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa…
Read more »

Retete de post: Cornulete cu rahat

3 December 2010
Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca intre…
Read more »

Copane de pui gratinate cu parmezan

3 December 2010
Ingrediente: 12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g svaiter 100 ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod…
Read more »

Chec cu ceai verde si fructe de padure

3 December 2010
Chec cu ceai verde si fructe de padure
Ingrediente : 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g pentru uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1…
Read more »

Curry cu peste

3 December 2010
Curry cu peste
Ingrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1 rosie 1 lamaie 1 ardei iute  3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2…
Read more »

Crap cu legume la cuptor

3 December 2010
Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper proaspat macinat 250…
Read more »

Oua cu sos si verdeturi

3 December 2010
Ingrediente: 5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper macinat cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita…
Read more »

Salata Tarama

3 December 2010
Ingrediente : 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete…
Read more »

Conopida cu branza Roquefort

3 December 2010
Conopida cu branza Roquefort
Ingrediente: 1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare: Puneti pe foc 1 litru de…
Read more »

Cremsnit cu visine a la Tisa

3 December 2010
Cremsnit cu visine a la Tisa
Ingrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g cacao   Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte,…
Read more »

Reteta zilei: Castane coapte

3 December 2010
O reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente: castane apa sare       Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si se cresteaza…
Read more »

Rulada cu crema si nuca

3 December 2010
  Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4 galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit scortisoara pisata Ingrediente…
Read more »

Crema caramel

3 December 2010
Crema caramel
Ingrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la…
Read more »

Crema de piersici

3 December 2010
Crema de piersici
Ingrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul…
Read more »

Salata de orez

3 December 2010
Ingrediente: 1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet de vin 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei…
Read more »

Cocktail Prairie Oyster

3 December 2010
Cocktail_Prairie_Oyster_05
Cocktail Prairie Oyster Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte dimineaţa şi după-amiaza…
Read more »

Cornulete cu dulceata

3 December 2010
  Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10 linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta…
Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)

3 December 2010
Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)Read more »

Rondele cu parmezan

3 December 2010
Rondele cu parmezan
  Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi…
Read more »

Cartofi cu masline

3 December 2010
Cartofi cu masline
Ingrediente : 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin alb sec o crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin…
Read more »

Tort cu pere si migdale

3 December 2010
Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere…
Read more »

Paella Valensiana

3 December 2010
Ingrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari orez sofran…
Read more »

Ecler cu struguri şi cafea

3 December 2010
Ecler cu struguri şi cafea
  Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150…
Read more »

Tarta cu ananas

3 December 2010
Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt…
Read more »

Chec cu brânză şi verdeţuri

3 December 2010
Chec cu brânză şi verdeţuri
  Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei…
Read more »

File de peşte cu legume

3 December 2010
File de peşte cu legume
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei amidon ulei…
Read more »

Brioşe de mălai cu carne

3 December 2010
Brioşe de mălai cu carne
  Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne…
Read more »

Chifteluţe de legume cu orez

3 December 2010
O reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza…
Read more »

Midii cu vin şi parmezan

3 December 2010
O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate…
Read more »

Ciuperci a la greque

3 December 2010
Ciuperci a la greque
Ingrediente : 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2 morcovi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva…
Read more »

Paste cu midii şi sparanghel

3 December 2010
Paste cu midii şi sparanghel
  Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt…
Read more »

Supă de legume cu paste

3 December 2010
Supă de legume cu paste
  Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert

Mâncărică din piept de pui

3 December 2010
Mâncărică din piept de pui
  Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii 500 ml…
Read more »
 

Ciorbă cu hering

3 December 2010
Ciorbă cu hering
  Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml…
Read more »

Peşte cu pilaf şi mazăre

3 December 2010
Peşte cu pilaf şi mazăre
  Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel   Mod de…
Read more »

Tagliatelle cu smantana si busuioc

3 December 2010
Ingrediente : 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de pasare 1 legatura…
Read more »

Conopida cu tocatura de pui

3 December 2010
Conopida cu tocatura de pui
Ingrediente: 1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci verdeata putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g pesmet…
Read more »

Ruladă din muşchi de porc

3 December 2010
Ruladă din muşchi de porc
  Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline feliate 3…
Read more »

Tarta gascona cu mere

3 December 2010
Ingrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2…
Read more »

Ruladă de porc cu grepfrut

3 December 2010
Ruladă de porc cu grepfrut
  Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4 căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval…
Read more »

Mâncare cu pui şi ardei

3 December 2010
Mâncare cu pui şi ardei
  Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă 500 g spanac…
Read more »

Chiftele de vita in sos alb

3 December 2010
Chiftele de vita in sos alb
Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii Mod de…
Read more »

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

3 December 2010
Ciuperci umplute cu slaninuta afumata
  O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16…
Read more »

Cocktail Porto Flip

3 December 2010
Cocktail_Porto_Flip_02
Cocktail Porto Flip Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă   Se serveşte…
Read more »

Minibrioşă

3 December 2010
Minibrioşă
  Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe…
Read more »

Tarta cu pere si castane

3 December 2010
Ingrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati fiecare castana…
Read more »

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

3 December 2010
Chiftelute din carne de pui si ciuperci
Ingrediente: 400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri de piept de pui…
Read more »

Ciorba de ardei umpluti

3 December 2010
Ciorba de ardei umpluti
Ingrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion…
Read more »

Ciorba de gogosari

3 December 2010
  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala,…
Read more »

Midii cu pesto şi cartofi

3 December 2010
Midii cu pesto şi cartofi
  Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare…
Read more »

File de peste cu varza acra

3 December 2010
File de peste cu varza acra
Ingrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod,…
Read more »

Vis de ciocolata

3 December 2010
Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de…
Read more »

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

3 December 2010
  Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Ravioli cu usturoi

2 December 2010
Ravioli_cu_usturoi_06
Ravioli cu usturoi din: ulei, usturoi, rosii, verdeata, ravioli. Ingrediente: ulei usturoi ravioli rosii sau sos tomat verdeata     Mod de preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)

2 December 2010
Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)
  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes 30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot measure…
Read more »

Tăiţei de orez cu legume

2 December 2010
Tăiţei de orez cu legume
  Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri de sos…
Read more »

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

2 December 2010
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer
  Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3…
Read more »

Cocktail Planter’s Punch

2 December 2010
Cocktail_Planters_Punch_09
Cocktail Planter’s Punch Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de porto­cală şi…
Read more »

Pizza cu dovlecei şi fenicul

2 December 2010
Pizza cu dovlecei şi fenicul
  Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb 350…
Read more »

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă

2 December 2010
Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă
  Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de…
Read more »

Supă cu parmezan

2 December 2010
Supă cu parmezan
  Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50…
Read more »

Cockteil cu tofu si creveti

2 December 2010
Cockteil cu tofu si creveti
  Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei iute ulei mărar…
Read more »

Rulouri de kaizer cu piure

2 December 2010
Rulouri de kaizer cu piure
  Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de floarea-soarelui doi…
Read more »

Ciorba americana de fasole si arahide

2 December 2010
Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru…
Read more »

Somon cu sos şi legume chinezeşti

2 December 2010
Somon cu sos şi legume chinezeşti
  Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4 cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de

Minipizza pe mămăligă

2 December 2010
Minipizza pe mămăligă
  Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt…
Read more »
 

Pui cu fasole albă păstăi

2 December 2010
Pui cu fasole albă păstăi
  Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o legătură usturoi verde…
Read more »

Colţunaşi cu fileuri de peşte

2 December 2010
Colţunaşi cu fileuri de peşte
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei…
Read more »

Amandine cu prune

2 December 2010
Amandine cu prune
Ingrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si…
Read more »

Sufleu de fenicul

2 December 2010
Sufleu de fenicul
  Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4 ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de măsline…
Read more »

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate

2 December 2010
Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate
  Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare…
Read more »

Tort cu cremă ricotta

2 December 2010
Tort cu cremă ricotta
  Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă…
Read more »

Cocktail Planteur

2 December 2010
Cocktail Planteur
  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o scobitoare şi o felie de…
Read more »

Somon afumat cu sos de curry

2 December 2010
Somon afumat cu sos de curry
  Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două…
Read more »

Paste cu salata verde

2 December 2010
Paste cu salata verde
Ingrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de usturoi 5 linguri…
Read more »

Roşii umplute cu şuncă

2 December 2010
Roşii umplute cu şuncă
  Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml vin alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3…
Read more »

Tocăniţă cu fasole fava

2 December 2010
Tocăniţă cu fasole fava
  Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de usturoi 300…
Read more »

Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi

2 December 2010
Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi
  Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia dulce sare piper…
Read more »

Penne all arrabbiata

2 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de masline 500 ml rosii…
Read more »

Cârnaţi olteneşti cu legume

2 December 2010
Cârnaţi olteneşti cu legume
  Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry galbene 200 g arpagic,…
Read more »

Turte cu verdeaţă

2 December 2010
Turte cu verdeaţă
  Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o legătură…
Read more »

Cascaval pane

2 December 2010
Cascaval pane
  Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata  zahar boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un cascaval cat mai gras,…
Read more »

Biscuiţi cu piure de mere

2 December 2010
Biscuiţi cu piure de mere
  Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o…
Read more »

Minitort cu cremă de caise

2 December 2010
Minitort cu cremă de caise
  Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de…
Read more »

Salată cu fructe de mare

2 December 2010
Salată cu fructe de mare
  Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry două cepe…
Read more »

Pui cu cartofi noi si cirese

2 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de cozi de telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper 4…
Read more »

Budinca de macaroane cu sunca

2 December 2010
Budinca de macaroane cu sunca
Ingrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara Mod de preparare: Se fierb…
Read more »

Supa de cartofi cu ardei si crutoane

2 December 2010
Ingrediente : 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare…
Read more »

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

1 December 2010
  Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat macinat 200 g ficatei de pasare…
Read more »

Prajitura englezeasca cu gem

1 December 2010
  Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru…
Read more »

Clatite cu zer si branza de vaci

1 December 2010
Ingrediente clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2…
Read more »

Rulada cu crema si capsuni

1 December 2010
Ingrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)

1 December 2010
Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)
  Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1 tsp lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board…
Read more »

Budinca de cartofi cu salam

1 December 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina   Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

1 December 2010
Tortulete cu capsuni si lichior de oua
Ingrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente umplutura:250…
Read more »

Budinca tricolora

1 December 2010
Ingrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de…
Read more »

Orez cu spanac

1 December 2010
  Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2 cepe mari tocate…
Read more »

Mazare cu carne de vita

1 December 2010
Ingrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu