miercuri, 1 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 64

Retete de  mancare gustoase si rapide

Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă

27 December 2010
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă
Ingrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare…
Read more »
 

Friptura cu sos de mango

27 December 2010
Friptura cu sos de mango
  Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi…
Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

27 December 2010
Rulada cu morcovi si pulpa de porc
  Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare   Mod de preparare:…
Read more »

Gutui la cuptor cu iaurt şi miere

27 December 2010
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere
  Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile,…
Read more »

Friptură de gâscă în sos de vin roşu

27 December 2010
  Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei…
Read more »

Mancare scazuta de linte si orez

27 December 2010
  Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei…
Read more »

Supa de ciuperci cu ghimbir

27 December 2010
  Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte…
Read more »

Friptura cu gust picant

27 December 2010
Friptura cu gust picant
Ingrediente : 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă…
Read more »

Steluţe de ciocolată cu cremă mocca

27 December 2010
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca
  Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g ami­don 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4…
Read more »

Taitei de fasole cu pui

27 December 2010
  Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 lin­guri de sos…
Read more »

Cornulete fragede cu bors

27 December 2010
Cornulete fragede cu bors
  Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar   Mod de preparare: Se face un aluat mai…
Read more »

Buseuri cu gem si frisca

26 December 2010
Buseuri cu gem si frisca
  Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală…
Read more »

Rulouri de somon afumat cu smochine

26 December 2010
  Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1 lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată verde rucola chili pudră…
Read more »

Ruladă la tavă

26 December 2010
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper…
Read more »

Indiana

26 December 2010
Indiana
  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de cioco­lată   Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi…
Read more »

Bavarez de visine

26 December 2010
Bavarez de visine
Ingrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă   Mod de preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama într-o…
Read more »

Rulouri cu frisca

26 December 2010
  Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 găl­benuşuri 1/2 pahar apă 50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura : frisca…
Read more »

Pizza cu legume şi brânză de capră

25 December 2010
Pizza cu legume şi brânză de capră
Ingrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente topping: o vânătă de dimensiuni…
Read more »

Frigarui asortate

25 December 2010
Frigarui asortate
  Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui   Mod de…
Read more »

Carnati la tava cu piure si acritura

25 December 2010
Carnati la tava cu piure si acritura
  Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald   Mod de preparare:…
Read more »

Tocana cu carnati si vin rosu

25 December 2010
Tocana cu carnati si vin rosu
Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăi­ată bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin…
Read more »

Prajitura cu vanilie

25 December 2010
Prajitura cu vanilie
Ingrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie 1 l…
Read more »

Nuci umplute cu rema

25 December 2010
Nuci umplute cu rema
Ingrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană…
Read more »

Cod prăjit cu sos de usturoi

25 December 2010
Cod prăjit cu sos de usturoi
Ingrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Ingrediente sosul de usturoi:…
Read more »

Friptură spaniolă de porc cu orez

25 December 2010
Friptura_spaniola_de_porc_cu_orez_1
Friptură spaniolă de porc cu orez din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin rosu, busuioc, ardei gras, masline umplute, sare, piper, frunze de busuioc, orez,…
Read more »

Fursecuri cu nuci

25 December 2010
Fursecuri cu nuci
O reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200…
Read more »

Vinete coapte siciliene

25 December 2010
Vinete coapte siciliene
Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi…
Read more »

Salată de macrou

25 December 2010
Salată de macrou
  Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4 castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un cartof sare piper…
Read more »

Tort din budinca de ciocolata

25 December 2010
Tort din budinca de ciocolata
Ingrediente:  350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie…
Read more »

Muschi umplut

25 December 2010
Muschi umplut
  Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire de praz sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi…
Read more »

Prajitura cu cacao

25 December 2010
Prajitura_cu_cacao
Prajitura cu cacao din: apa calda, zahar, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, cacao, praf de copt, faina. Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei…
Read more »

Omletă spaniolă cu peşte afumat

25 December 2010
Omletă spaniolă cu peşte afumat
  Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras…
Read more »

Salată de vinete cu chimen şi lipie

25 December 2010
Salată de vinete cu chimen şi lipie
Ingrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă

Rulada cu crema si banane

25 December 2010
Rulada cu crema si banane
Ingrediente: 6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei banane   Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao şi făină. Coci…
Read more »
 

Carnati

25 December 2010
Carnati
Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea,…
Read more »

Gogonele umplute cu fasole batura

25 December 2010
Ingrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele murate, la partea opusă…
Read more »

Prăjitură cu griş

24 December 2010
Prăjitură cu griş
Ingrediente: 3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură frişcă 1 lingură dulceaţă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 6 linguri…
Read more »

Mancarica de ciuperci cu costita afumata

24 December 2010
Mancarica de ciuperci cu costita afumata
Ingrediente: 400 g ciuperci 150 g cos­tiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti…
Read more »

Sărătele cu brânză si chimen

24 December 2010
Sărătele cu brânză si chimen
Ingrediente :  800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen sare 1 ou   Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o…
Read more »

Ghiveci cu ciolan de porc

24 December 2010
Ghiveci cu ciolan de porc
Ingrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii   Mod de…
Read more »

Mancare de varza cu kaizar

24 December 2010
Ingrediente: 1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml  smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar    Mod de preparare: Tai varza mărunt, o…
Read more »

Plăcintele cu morcovi si nucă

24 December 2010
Plăcintele cu morcovi si nucă
Ingrediente: 1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr pudră ulei  …
Read more »

Plăcintă cu carne si bere

24 December 2010
Plăcintă cu carne si bere
  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper…
Read more »

Pui cu dovleac şi praz

24 December 2010
Pui cu dovleac şi praz
  Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere sare piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de pătrunjel   Mod de…
Read more »

Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai

24 December 2010
Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai
  Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50 g unt 400 g ciu­perci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate…
Read more »

Gulaş de carne cu cartofi si chimen

24 December 2010
Gulaş de carne cu cartofi si chimen
Ingrediente : 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen   Mod de…
Read more »

Ruladă cu cremă de castane

24 December 2010
Ruladă cu cremă de castane
  Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt 50 g alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100…
Read more »

Paste cu carne de porc şi parmezan

24 December 2010
Paste_cu_carne_de_porc_si_parmezan
Paste cu carne de porc şi parmezan din: paste, carne de porc, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, rosii, ceapa, usturoi, ardei capia, pudra de ienibahar, sare, piper, marar,…
Read more »

Merluciu cu paste

24 December 2010
Merluciu cu paste
  Ingrediente: un kg trunchiuri de merluciu o ceapă 4 roşii două linguri de roşii uscate două fileuri de anşoa 3 căţei de usturoi 300 ml vin alb sec două…
Read more »

Plăcintă cu morcovi si cimbru

24 December 2010
Plăcintă cu morcovi si cimbru
  Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu praf de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră…
Read more »

Supă cu zdrenţe din ouă

24 December 2010
Supă cu zdrenţe din ouă
Ingrediente: 500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1 lingură pătrunjel uscat   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui…
Read more »

Cornulete cu caşcaval si chimen

24 December 2010
Cornulete cu caşcaval si chimen
Ingrediente: 1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri mar­garină 6 linguri smântână 2 linguri chimen măcinat   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina şi smântână, adaugi caşcavalul ras…
Read more »

Cotlete umplute cu branza proaspata

24 December 2010
Cotlete umplute cu branza proaspata
Ingrediente: 4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână 3-4 linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei dulce   Mod…
Read more »

Aperitiv cu pasta de telina si cartofi

24 December 2010
Aperitiv cu pasta de telina si cartofi
Ingrediente: 3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2 cartofi 2 linguri margarină   Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi hreanul, apoi…
Read more »

Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor

24 December 2010
Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor
Ingrediente: 1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1 cană lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei   Mod de…
Read more »

Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor

24 December 2010
Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor
Ingrediente :  5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1 lingură făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş   Mod de preparare: Speli cartofii,…
Read more »

Bors cu hribi uscati

24 December 2010
Ingrediente: 300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi laşi…
Read more »

Sufleu de cartofi cu carnati

24 December 2010
Sufleu de cartofi cu carnati
  Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns forma  …
Read more »

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

24 December 2010
Ciorba_de_porc_cu_smantana_si_usturoi
Ciorba de porc cu smantana si usturoi din: rasol de porc, picioare de porc, fleica, oua, smantana, morcov, otet, sare, usturoi. Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică…
Read more »

Trigoane cu nucă şi rahat

24 December 2010
Trigoane cu nucă şi rahat
  Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1 lingură zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi oul,…
Read more »

Salata de cartofi cu fasole alba si nuci

24 December 2010
  Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură pătrunjel verde   Mod de…
Read more »

Ciocolata de casa

24 December 2010
Ciocolata de casa
  Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până…
Read more »

Cartofi cu pui si ciuperci

24 December 2010
Cartofi cu pui si ciuperci
  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare  piper ulei   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Mancare de linte cu afumatura

24 December 2010
Mancare de linte cu afumatura
  Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet   Mod de preparare: Lintea…
Read more »

Supa–crema de praz

24 December 2010
Ingrediente: 2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne sau de oase sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi legumele,…
Read more »

Snitel cu sos de smantana

24 December 2010
Snitel cu sos de smantana
  Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână   Mod de

Peste cu vin si usturoi la cuptor

24 December 2010
Peste cu vin si usturoi la cuptor
Ingrediente: 1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de dafin piper 100 g bulion 1 lămâie   Mod de preparare: Speli peş­tele,…
Read more »
 

Tăieţei cu varză murată în aluat

23 December 2010
Tăieţei cu varză murată în aluat
  Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare   Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în…
Read more »

Praz umplut cu brânză şi cartofi

23 December 2010
Praz umplut cu brânză şi cartofi
Ingrediente: 3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1…
Read more »

Prăjitură cu gem şi cremă de nucă

23 December 2010
Prăjitură cu gem şi cremă de nucă
  Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3 linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă : 4 ouă…
Read more »

Pui cu omletă şi gogoşari

23 December 2010
Pui cu omletă şi gogoşari
Ingrediente: 1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, îndepărtezi…
Read more »

Prăjitură cu portocale şi ciocolată

23 December 2010
Prăjitură cu portocale şi ciocolată
  Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2 linguriţe…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi două creme

23 December 2010
Prăjitură cu biscuiţi şi două creme
Ingrediente blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250…
Read more »

Mâncare de arpacaş cu carne

23 December 2010
Mâncare de arpacaş cu carne
Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl…
Read more »

Turtă cu jumări

23 December 2010
Turtă cu jumări
Ingrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2  apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Dai jumările prin…
Read more »

Crochete cu brânză dulce

23 December 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lin­gură smântână 2 cepe 4 linguri făină 3 lin­guri ulei boia oregano sare piper   Mod de preparare: Freci brânza cu smân­tână. Cureţi…
Read more »

Orez şi carne la cuptor

23 December 2010
Orez şi carne la cuptor
  Ingrediente:  200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă   Mod…
Read more »

Ciorbă de afumături şi pepene murat

23 December 2010
Ciorbă de afumături şi pepene murat
Ingrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau pătrunjel, după…
Read more »

Smântânită

23 December 2010
Smântânită
Ingrediente foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri…
Read more »

Ciorba cu carnati afumati

23 December 2010
  Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină 200 ml…
Read more »

Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci

23 December 2010
Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci
Ingrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguriţe ulei…
Read more »

Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat

23 December 2010
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legă­tură pătrunjel…
Read more »

Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat

23 December 2010
Prajitura_cu_foi_dospite_gem_si_rahat
Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat din: faina, margarina, lapte, oua, smantana, ulei, drojdie, nuca, rahat colorat, gem, zahar pudra. Poate te intereseaza si Prajitura cu foi si budinca…
Read more »

Friptură de porc cu varză

23 December 2010
Friptură de porc cu varză
  Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2 linguri muştar picant sucul stors de la 3 por­tocale 3 linguri zahăr 2 pahare vin…
Read more »

Ciorba de fasole cu costita si smantana

23 December 2010
Ciorba de fasole cu costita si smantana
Ciorba de fasole cu costita si smantana din: fasole, costita afumata, faina, ceapa, smantana, sare, verdeata. Poate te intereseaza si Ciorba de fasole cu afumatura si rozmarin Ingrediente: 300 g…
Read more »

Sufleu de şuncă

23 December 2010
Sufleu de şuncă
Ingrediente sufleu:  250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă 2 lin­guri margarină sau unt sare piper Ingrediente sos: 4 ciuperci 1 lingură unt 1…
Read more »

Papiote de carne cu branză şi sos alb

23 December 2010
Papiote de carne cu branză şi sos alb
Papiote de carne cu branză şi sos alb din: carne de porc, branza de vaci, usturoi, marar, lapte, faina, unt, legume, sare, piper, boia. Ingrediente: 8 felii de carne de…
Read more »

Cocktail Le-Mon Amour

23 December 2010
Cocktail Le-Mon Amour
  Pahar – Martini Garnitura: Stafide si o frunza de lemon gras   Ingrediente: 40 ml vodcă 30 ml De Kuyper Sour Apple 10 ml De Kuyper Parfait Amour 20…
Read more »

Bisteeya

23 December 2010
Bisteeya
Preparat specific marocan Ingrediente: 5 linguri de unt 100 g ceapă sare piper o jumătate de cană de migdale o lingură de zahăr două linguri de făină o jumătate de…
Read more »

Om de zăpadă (desert)

23 December 2010
Om de zăpadă (desert)
  Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 70 g margarină 2 ouă 2 linguri cu miere 200 ml lapte 1 pliculeţ cu praf de copt 400 g făină Pentru glazură:…
Read more »

Bors cu sfecla si slanina

23 December 2010
Bors cu sfecla si slanina
Ingrediente: 500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie slănină…
Read more »

Plăcintă cu carne de porc şi mere

23 December 2010
Plăcintă cu carne de porc şi mere
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 felii şuncă afu­mată 2 mere 5 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 ou 1 pachet foi de plăcintă sare piper  …
Read more »

Mancare de varza cu gogosele de cartofi

23 December 2010
Ingrediente: 1 varză murată mică 250 g şunculiţă afu­mată 3 linguri ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi : 750 g…
Read more »

Crap cu sos de ţelină şi piper roşu

23 December 2010
Crap cu sos de ţelină şi piper roşu
  Ingrediente: 1 bucată file de crap 1 ţelină mare 1 ceapă 3 linguri unt 200 g smântână 5 linguri ulei 1 lămâie sare piper roşu boabe   Mod de…
Read more »

Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi

23 December 2010
Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi
  Ingrediente: 600 g limba de porc 2 castraveti murati 2 oua 1lingura muştar 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 pahar de ulei oţet sare   Mod…
Read more »

Tort crocant

23 December 2010
Tort crocant
  Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată 100 g unt 120 g fulgi de porumb 100 g alune Pentru cremă: 10 foi de gelatină câteva piersici din compot 500 ml…
Read more »

Pljeskavica

23 December 2010
Pljeskavica
  Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame   Mod de preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se pune pe grătar…
Read more »

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

23 December 2010
Aspic cu legume si tacamuri de curcan
  Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt  20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Fierbe tacâmurile.…
Read more »

Rulou din carne de vitel cu branza

23 December 2010
Rulou din carne de vitel cu branza
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1 legătură pătrunjel sare cim­bru piper   Mod de

Frigărui transilvănene

22 December 2010
Frigărui transilvănene
  Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi speli, îi opăreşti…
Read more »
 

Supă ardelenească cu pâine şi brânză

22 December 2010
Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul…
Read more »

Schnitzel Karadjordjev

22 December 2010
Schnitzel Karadjordjev
  Ingrediente: muşchiuleţ de porc 250 grame caimac de lapte 50 grame făină 20 grame pesmet 20 grame 2 ouă sos Tartar sare   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie…
Read more »

Aripioare de pui cu sos de muştar

22 December 2010
Aripioare de pui cu sos de muştar
Ingrediente:  500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde   Mod…
Read more »

Prăjitură cu mălai

22 December 2010
Prăjitură cu mălai
Ingrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare:…
Read more »

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

22 December 2010
Ciolan_afumat_cu_cartofi_natur_si_sos_de_hrean
Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean din: ciolan afumat, cartofi, hrean, otet, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bu­căţi hrean 1 linguriţă…
Read more »

Cocktail El Calvador

22 December 2010
Cocktail El Calvador
  Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă   Ingrediente: 50 ml Busnel Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme syrup (sirop…
Read more »

Rulouri de aluat cu şuncă afumată

22 December 2010
Rulouri de aluat cu şuncă afumată
Ingrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lin­gură făină,…
Read more »

Gogosele umplute

22 December 2010
Ingrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză.   Mod de preparare: Fierbi cartofii…
Read more »

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

22 December 2010
Ciorbă cu ciolan de porc afumat
  Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml…
Read more »

Djej Emshmel

22 December 2010
Djej Emshmel
Preparat specific marocan  Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o…
Read more »

Ruladă Na Zaru

22 December 2010
Ruladă Na Zaru
  Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu…
Read more »

Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară

22 December 2010
Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară
  Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50…
Read more »

Bărcuţe cu gem

22 December 2010
Bărcuţe cu gem
  Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina   Mod de…
Read more »

Tartă cu ananas si mentă

22 December 2010
Tartă cu ananas si mentă
  Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe de…
Read more »

Macaroane cu legume si carne de porc

22 December 2010
Macaroane cu legume si carne de porc
  Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 mor­covi 1 ţelină 2 ră­dăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper boabe sare   Mod…
Read more »

Supă de hrean cu smantană

22 December 2010
Supă de hrean cu smantană
Supă de hrean cu smantană din: lapte, apa, hrean, unt, faina, zeama de lamaie, sunculita afumata, paine, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2…
Read more »

File de macrou cu sos de roşii

22 December 2010
File de macrou cu sos de roşii
  Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5…
Read more »

Briose cu mac şi gem de coacăze roşii

22 December 2010
Briose cu mac şi gem de coacăze roşii
  Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o lingură…
Read more »

Savarina din gris cu frisca

22 December 2010
  Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf…
Read more »

Tortilla cu legume si busuioc

22 December 2010
Tortilla cu legume si busuioc
  Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz 200 g ciuperci…
Read more »

Negresă cu grapefruit

22 December 2010
Negresă cu grapefruit
  Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25 g amidon ali­mentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă…
Read more »

Supă-cremă de pui

22 December 2010
Supă-cremă de pui
  Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1 ceapa patrunjel sare   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l…
Read more »

Tarte cu ton si rozmarin

22 December 2010
Tarte cu ton si rozmarin
  Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3…
Read more »

Budincă de cartofi

22 December 2010
Budincă de cartofi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g bacon 40 g unt patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i…
Read more »

Alaviscă

22 December 2010
Alaviscă
  Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere 150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide   Mod de preparare: Laşi stafidele la…
Read more »

Coaste de porc inabusite

22 December 2010
Coaste de porc inabusite
  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod…
Read more »

Supă Harira

22 December 2010
Supă Harira
Preparat specific marocan  Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de…
Read more »

Omletă cu cârnati si miez de nucă

22 December 2010
Omletă cu cârnati si miez de nucă
  Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri de nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii…
Read more »

Taci şi-nghite(galuste)

22 December 2010
Taci şi-nghite(galuste)
Ingrediente: 400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert ouăle…
Read more »

Tartă cu şuncă si castraveti muraţi

22 December 2010
Tartă cu şuncă si castraveti muraţi
  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură :150 g şuncă afu­mată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2 linguri smântână, 3…
Read more »

Carnaţi in sos de vin

22 December 2010
Carnaţi in sos de vin
  Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1 pahar vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare   Mod de preparare:…
Read more »

Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac

22 December 2010
Prajitura_cu_doua_blaturi_si_crema_de_mac
Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac din: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni, praf de copt. Ingrediente blat 1: 300 g

Tocană de carne cu găluşte de brânză

21 December 2010
Tocană de carne cu găluşte de brânză
Ingrediente tocană:       1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe boia sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de vaci 1 lingură griş…
Read more »
 

Pui cu sos de soia şi legume

21 December 2010
Pui cu sos de soia şi legume
  Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac de plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt două…
Read more »

Cocktail Margarita on the rocks

21 December 2010
Cocktail Margarita on the rocks
  Pahar-  Tumbler or small Collins  Garnitura – O felie de lime si sare pe jumatate din buza paharului   Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml fresh lime juice…
Read more »

Cartofi taranesti cu afumatura

21 December 2010
Cartofi taranesti cu afumatura
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afu­mată 1 legătură mărar sare piper boia   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la…
Read more »

Capia asortat la borcan

21 December 2010
Capia asortat la borcan
  Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g zahăr 1 linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper boabe  …
Read more »

Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor

21 December 2010
Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate 1 cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină 5-6 măsline…
Read more »

Antricot de vitel cu sos de usturoi

21 December 2010
Antricot de vitel cu sos de usturoi
  Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lin­gură pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare piper cimbru 1 cană…
Read more »

Tort rapid cu vanilie şi cacao

21 December 2010
Tort rapid cu vanilie şi cacao
  Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină   Mod de preparare: Baţi smântână cu zahărul…
Read more »

Spumă de lămaie

21 December 2010
Spumă de lămaie
  Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă coaja rasă…
Read more »

Supă cu cube

21 December 2010
Supă cu cube
O retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1…
Read more »

Prajitura glazurată cu cafea

21 December 2010
Prajitura glazurată cu cafea
  Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măci­nată 125 ml cafea…
Read more »

Cepe îmbrăcate în şuncă afumată

21 December 2010
Cepe îmbrăcate în şuncă afumată
   Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin   Mod de preparare: Cureţi cepele de foi şi…
Read more »

Chiftele umplute cu ciuperci si oregano

21 December 2010
Chiftele umplute cu ciuperci si oregano
  Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură sare piper oregano   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu…
Read more »

Slanina fiarta cu boia

21 December 2010
Ingrediente: slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia dulce usturoi pisat   Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul…
Read more »

Castraveti cu rozmarin

21 December 2010
Castraveti cu rozmarin
  Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4 crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare grunjoasă   Mod…
Read more »

Prajitura glazurata

21 December 2010
Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g…
Read more »

Chec cu mere si nuci

21 December 2010
Chec cu mere si nuci
  Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lin­gură zahăr…
Read more »

Foi umplute cu spumă de căpşuni

21 December 2010
Foi umplute cu spumă de căpşuni
  Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1…
Read more »

Tocanita ciobaneasca

21 December 2010
Tocanita ciobaneasca
  Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare   Mod de preparare: Cureţi şi tai…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 34 (video)

21 December 2010
Read more »

Semiluni aromate cu nuci

21 December 2010
Semiluni aromate cu nuci
  Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de…
Read more »

Budincă de cozonac

21 December 2010
Budincă de cozonac
  Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară   Mod de preparare: Ungi…
Read more »

Stea cu urdă şi căpşuni

21 December 2010
Stea cu urdă şi căpşuni
  Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400…
Read more »

Cum se fabrică berea

21 December 2010
Cum se fabrică berea
De la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în topul 10 al băutorilor de bere,…
Read more »

Ardei cu usturoi

21 December 2010
Ardei cu usturoi
  Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1 linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert   Mod de preparare: Se coc ardeii la cuptor,…
Read more »

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete

21 December 2010
Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete
  Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură frunze de ţelină  …
Read more »

Aperitiv cu creveţi

21 December 2010
Aperitiv cu creveţi
  Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper…
Read more »

Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

21 December 2010
Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat
  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smân­tână sare piper tarhon   Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti,…
Read more »

Pui cu lamaie

21 December 2010
Pui cu lamaie
  Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile, îl ungi…
Read more »

Jumări ca la Oltenita

21 December 2010
Jumări ca la Oltenita
  Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Ruladă in foitaj

21 December 2010
Ruladă in foitaj
  Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1 broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper boabe Mod…
Read more »

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina

21 December 2010
Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina
  Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper Ingrediente găluşte:…
Read more »

Hribi murati

21 December 2010
  Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se cur

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu