miercuri, 22 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 24

Retete culinare cu poze 

Ouă în aspic

  Ingrediente: salată a la rus ouă legume aspic   Mod de preparare: Pe un platou rotund se aranjează un postament din salată şi se pun deasupra ouă tari, întregi sau jumătăţi, unul lingă altnl sau in formă dorită. Se decorează fiecare ou cu cîte o floare din legume (toate garniturile aplicate pe ou se […]
 

Prăjitură cu mere şi bezea

  Ingrediente: 1 kg mere 6 ouă 500 g zahăr tos 300 g făină 6 linguri ulei 1/2 linguriţă de amoniac sau bicarbonat 1 plic de zahăr vanilat 1 linguriţă de otet scortisoară   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr tos, apoi adaugi, amestecând mereu, 8 linguri de apă rece, 6 linguri […]

Pastă de sardele

  Ingrediente: pastă de sardele unt sare piper rom   Mod de preparare: Se iau cantităţi egale de unt şi pastă de sardele. Se pune untul într-un castron, lăsindu-l la o temperatura de 24°, piuă se moaie (fără a se topi). Se adaugă pasta de sardele si se freacă bine, pînă se obţine o cremă. […]
 

Ouă umplute cu ficat de pasăre

  Ingrediente: ouă ficat de pasăre ceapă unt sare piper coniac salată verde   Mod de preparare: Se fierb ouă tari, se taie de-a lungul în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se umplu cu următoarea compoziţie de ficat de pasăre. Se prăjesc ficaţii de pasăre cu puţină ceapă şi unt, pînă se îngălbeneşte ceapa. Se […]

Prăjitură cu struguri si bezea

  Ingrediente: 1 pahar de iaurt (150 ml) 100 ml ulei 1 cană zahăr 4 ouă 2 căni de făină 1 linguriţă bicarbonat zeamă de lămâie un praf de sare 1 kg struguri negri cu boabe mari 100 g zahăr 1 ciocolată mică margarină cât o nucă   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri […]
 

Prajitură cu cafea si biscuiti

  Ingrediente: 250 g biscuiţi 300 g unt 250 g zahăr 3 gălbenuşuri 2 linguri cafea măcinată 50 ml rom 100 g nuci 50 g cacao   Mod de preparare: Pui un ibric cu o ceaşcă de apă la fiert şi când dă în clocot, adaugi cafeaua măcinată. Laşi să fiarbă până scade apa la […]

Ouă cu salată a la rus

  Ingrediente: salată a la rus ouă maioneza gogoşar patrunjel salată verde   Mod de preparare: Pe un platou dreptunghiular se formează un postament de salată. Se pun deasupra ouă fierte, întregi sau jumătăţi, pe două rinduri sau intr-un singur rand pe mijloc. In spaţiile dintre ouă şi pe marginea postamentului de salată, se modelează […]
 

Roşii umplute cu piure de broccoli

Ingrediente: o căpăţână de broccoli  (400-500 g) 200 g telemea de vacă 8 roşii bine coapte şi mari 1-2 căţei de usturoi condimente piper după gust nucşoară Pentru ornat: 2-3 frun­ze de salată 2 ardei graşi (de culori diferite) 1 albuş fiert 2-3 măsline câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi broccoli în […]

Sparanghel Mimoza

  Ingrediente: 1,5 kg sparanghel 4 oua fierte tari 50 ml otet 20 ml ulei 1 lingura patrunjel 1 lingura tarhon sare piper Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul. Se separa galbenusurile de albusuri. Se dau prin sita galbenusurile si se toaca albusurile. Se prepara un sos din: ulei, otet, sare, piper, tarhon si patrunjel. […]
 

Rulada cu spanac si branza

  Ingrediente: Pentru rulada: 2 linguri parmezan ras 50 g faina 2 linguri faina de porumb (malai) 75 g branza cedar rasa 125 ml lapte 4 oua separate 2 linguri arpagic taiat Pentru umplutura: 350 g spanac taiat foarte marunt 100 g branza de vaci 2 linguri smantana 1 catel usturoi pisat 2 linguri plante […]

Praz cu unt

  Ingrediente: 1,4 kg praz 100 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie prazul in lungime. Se pune intr-o cratita adanca cu untul, apoi se acopera cu hartie pergament unsa cu grasime. Se lasa la foc 15-20 minute, amestecand din cand in cand. Se asezoneaza cu sare si piper.   Pofta buna!
 

Legume cu branza feta la cuptor

Ingrediente: 2 linguri ulei 4 cartofi 2 dovlecei 200 g branza feta 4 rosii 2 cepe 185 g masline, fara samburi 2 linguri seminte floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin la cuptor 10 minute. Se adauga dovleceii taiati felii. Se […]

Cum se prepara Cocktail Lazy Afternoon (video)

  Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml light rum 10 ml cherry brandy 120 ml pineapple juice 1 cups (250ml) crushed ice 1 maraschino cherry 1 pineapple slice 1 shot measure 1 highball glass 1 barspoon or stirrer 1 knife 1 ice crusher, pestle or rolling pin Cum se prepara Cocktail Lazy Afternoon
 

Salată de andive cu pui

  Ingrediente: 4 andive un piept de pui 3 ouă muştar mai picant 1 lămâie ulei sare piper 1 ardei 2-3 măsline   Mod de preparare: Pui la fiert pieptul de pui în apă cu sare. Fierbi 5 minute şi două ouă, le ţii apoi sub un jet de apă rece, le cureţi şi amesteci […]

Clatite din pastarnac cu branza de vaci

  Ingrediente: Pentru sos: 250 g branza sau urda 75 g smantana 5 linguri lapte 1 legatura ceapa verde taiata marunt Pentru clatite: 450 g pastarnac ras 1 ceapa tocata marunt 2 catei usturoi zdrobiti 4 linguri lapte 75 g nuci taiate 75 g stafide 50 g caise deshidratate taiate 50 g pesmet alb 25 […]
 

Supă de legume de vară cu găluşte de griş

  Ingrdiente: 2 cartofi 3 morcovi, 2 cepe, 2 ardei graşi   Mod de preparare: Speli şi pui la fiert legumele în apă cu sare Te sfătuiesc să pui ceapa întreagă ca s-o poţi scoate mai uşor din supă după ce e fiartă Pentru găluşte ai nevoie de: 1 ou 3 linguri cu griş un […]

Cartofi cu ciuperci si sos de smantana

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200 ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se calesc in unt. Se fierbe laptele cu smantana. Se asezoneaza si se lasa la fiert 10 minute la foc mic. In sos se adauga cartofii si […]
 

Cartofi umpluti

  Ingrediente: 8 cartofi mari carne tocata 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel sare piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1 lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca […]

Rulada din legume

Ingrediente: 175 g morcovi mici 100 g fasole verde 2 fire praz 15 g unt 100 g ciuperci 1 ardei gras 8 galbenusuri 300 ml smantana grasa 1 lingurita nucsoara 225 g branza rasa Mod de preparare: Se fierb pe rand in apa sarata morcovii, fasolea si prazul. Se usuca legumele. Se calesc ciupercile in […]
 

Omleta pragheza

  Ingrediente: 150 g kaizer afumat 6-8 oua ulei patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Kaiserul se prajeste in ulei, ouale se bat impreuna cu sarea, piperul si patrunjelul tocat si se toarna peste carne. Se serveste fierbinte.   Pofta buna!

Bhaja cu conopida si broccoli

  Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat  1/2 lingurita garam masala  150 ml apa  450 g conopida si broccoli taiate in buchetele mici  ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana devine un aluat omogen. Se […]
 

Pui pane

  Ingrediente: 3 ouă 3 piepţi mărişori 3 linguriţe cu muştar piper sare condimente făină   Mod de preparare: Tai pieptul julien (fâşii sub­ţiri, late de 2 cm maxi­mum), şi din ouă, muştar, piper, sare, condimente şi făină faci un aluat ca o smântână groasă. Adaugi car­nea în acest aluat şi iei cu lingura şi […]

Tarta vegetariana

Ingrediente: Pentru aluat: 75 g branza de vaci 75 g unt 2 linguri plante aromatice (cimbru, oregano, patrunjel) 175 g faina 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie Pentru umplutura: 50 g unt 2 linguri miere 150 g rosii mici 100 g caise deshidratate 8 bucati arpagic taiat pe jumatate 2 dovlecei taiati […]
 

Vinete umplute

  Ingrediente: 400 g vinete 400 g pulpa vita 250 g pulpa porc 2 rosii 50 g pasta tomate 50 g cascaval 250 ml snantana 200 ml ulei 3 oua sare piper Mod de preparare: Taiati carnea in cubulete si caliti pana devine alba. Taiati vinetele pe lungime si crestatile miezul. Dati-le cu sare si […]

Vinete si dovlecei pane

  Ingrediente: Pentu aluat: 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare, separat 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco Pentru legume: 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se amesteca […]
 

Drob de legume

  Ingrediente: 175 g boabe de grau zdrobite 450 ml apa 2 linguri ulei 2 catei usturoi zdrobiti 450 g legume (praz, morcovi, conopida, ardei gras) ciuperci taiate fasii 4 linguri unt arahide 125 g foi varza Mod de preparare: Puneti apa clocotita peste grauul zdrobit. Lasati la inmuiat 30 minute, amestecand din cand in […]

Ghiveci de legume opărite şi prăjite

  Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză o mână de fasole lată galbenă 1 vânătă 2-3 dovlecei 2 morcovi 2 cepe 3-4 roşii 2-3 ardei sare după gust ulei pătrunjel   Mod de preparare: Opăreşti în apă cu sare varza şi fasolea galbenă. La prăjit pui vânătă, dovleceii, morcovul şi ceapa. Intr-o cratiţă încăpătoare aşezi alternativ […]
 

Omleta indiana

  Ingrediente: 6 oua 6 linguri ulei 1 cescuta supa 4 cepe 3 rosii 2 lingurite sofran 2 lingurite coriandru 1 lamaie 3 lingurite iaurt sare piper Mod de preparare: Se taie rosiile in cuburi mari si ceapa in rondele, apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se […]

Farfale de pastarnac

  Ingrediente: 450 g pastarnac, taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se fierbe pastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor. Se da la frigider pana […]
 

Clatite cu spanac si ciuperci

  Ingrediente: 125 g spanac 125 g faina 300 ml lapte 1 ou batut 1 ceapa taiata marunt 150 g ciuperci tocate si stopite cu 2 linguri de otet 300 ml smantana 1 lingura malai ulei pentru prajit Mod de preparare: Se pune spanacul in apa, se acopera si se lasa la foc 5 minute. […]

Omleta in spirala

  Ingrediente: 6 oua 2 rosii 1 lingurita ulei 1 catel usturoi 30 g unt 4 frunze tarhon 1 lingurita patrunjel tocat 1 lingurita hasmatuchi tocat 1 lingurita arpagic tocat sare piper Mod de preparare: Se curata pielita rosiilor, se taie cubulete. Se pune uleiul intr-o tigaie, se calesc rosiile si catelul de usturoi strivit. […]

Salată de ridichi cu brînză

  Ingrediente: ridichi brînză telemea sau frămîntată ulei piper sare mărar   Mod de preparare: Sc curăţă ridichile şi se rad pe râzătoare mare. Se adaugă o cantitate egală de brînză telemea sau orice brînză frămîntată. Se amestecă bine, se adaugă ulei, piper (eventual sare) după gust. De asemenea, cine doreşte poate adăuga mărar verde […]

Tarta cu branza si ceapa

   Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare Pentru umplutura: 1 lingura ulei 2 cepe mari taiate fin 3 oua batute 150 ml lapte 250 g branza rasa sare piper Mod de preparare: Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca pana ce […]
 

Salata cu fructe

O reteta de salata cu fructe din pere, piersici coapte, miere, miez de nuca, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 6 pere zemoase 10-12 piersici coapte 5 linguri cu miere 5 linguri miez de nucă tăiate mărunt 5 linguriţe zeamă de lămâie 2 ceşti cu frişcă   Mod de preparare: Perele şi piersicile spălate, curăţate […]

Chifteluţe de conopidă cu ou şi caşcaval

  Fierbi o conopidă de 1/2 de kg în apă cu sare. Când este fiartă o scurgi de apă, apoi o pasezi. Separat baţi 2 ouă cu puţină sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Peste ouă pui în ploaie făina albă până devine o com­poziţie ca o smântână […]
 

Pasta greceasca

  Ingrediente: 250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper Mod de preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si lamaie si se freaca pana se obtine o pasta. Se aseaza pe un […]

Clatite cu ciuperci si marar

  Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 oua 1 legatura marar 2 cepe ulei pentru prajit 1 pahar lapte / sifon 300-400 g faina Mod de preparare: Se taie ciupercile fasiute. Se pune ceapa la calit, se adauga ciupercile si se lasa 15-­20 minute la foc potrivit, se adauga sare si piper. Se pregateste aluatul de […]
 

Barcute cu sunca

  Ingrediente: 100 g sunca 100 g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3 lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat, sarea si piperul. […]

Jambon rulat

  Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si piper dupa […]
 

Sandvis asezonat cu ou

  Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2 linguri ulei cartraveti felii, fisii cuburi Mod de preparare: Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu ketchup si peste […]

Cocktail cu carne de pui si fructe

  Ingrediente: 250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas 20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline 150 g morcovi rasi sare, piper, patrunjel frunze Mod de preparare: Carnea de pui se taie julienne si se amesteca cu fructele taiate cubulete. Maioneza […]
 

Sandvis cu tomate

  Ingrediente: 50 g unt 1 lingura bulion 1 catel usturoi strivit 2-3 frunze busuioc tocate fin 2 rosii intregi Mod de preparare: Se amesteca untul cu paste de tomate, busuiacul si usturoiul. Se lasa la rece circa 1 ora. Se ung felii de paine peste care se aseaza rondele de rosii, ornate cu frunze […]

Salată de ţelină cu maioneză

  Ingrediente: ţelină sare maioneză muştar piper   Mod de preparare: Se aleg ţeline fragede, se curăţă şi se ţin timp de o oră în apă rece. Se taie fideluţă, se sărează puţin şi se lasă să stea timp de 10 min, apoi se amestecă bine cu maioneza în care s-a adăugat o lingură de […]
 

Bors de vară

  Ingrediente: 1 morcov o ceapă un dovlecel 2-3 cartofi 3-4 roşii o mână de fasole păstăi galbenă 250 ml borş 2-3 linguri de smântână 1 ou, leuştean tarhon mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui la călit în puţin ulei. După […]

Dulceata de pepene galben

  Ingrediente: 1 kg de pepene galben (după ce a fost curăţat) 1 kg zahăr 500 ml apă zeama de la o lămâie 2-3 plicuri zahăr vanilat 250 ml oţet de 9 grade   Mod de preparare: Pentru prepararea dulceţii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt făinoşi şi care sunt copţi doar pe […]
 

Turte de cartofi cu ou si bacon

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 fir praz taiat marunt 6 linguri ulei 30 g masline taiate marunt 2 linguri patrunjel tocat 5 oua 100 g pasmet 8 felii bacon sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii 20 de minute. Intre timp se caleste prazul, la foc mic, cu o lingura de ulei, timp […]

Vinete gratinate

  Ingrediente: 3-4 vinete 1 lingura unt ulei 150 g branza 2 cepe 500 g rosii 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 1 lingurita zahar foaie de dafin cimbru sare piper 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se […]
 

Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor

  Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 300 ml crema de ciuperci  150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 8 minute. Se lasa la racit apoi se taie […]

Cum se prepara Cocktail Creole (video)

  Ingrediente: 50 ml light rum 120 ml beef bouillon 1 dash of Tabasco sauce 1 dash of Worcestershire sauce 1 tsp lemon juice A pinch of salt A pinch of black pepper 1 lemon wedge Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker […]
 

Chiftelute de cartofi si napi

  Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarintocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe foc 12-15 minute. Se scurg si […]

Tarte de legume

  Ingrediente: 8 felii paine 125 g unt, frecat cu usturoi si marar tocat 550 g legume (morcovi, fasole verde, mazare, ridichi) Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se intinde jumatate din cantitatea de unt pe feliile de paine si se pun in tava de la aragaz cu untul in jos. Se lasa 10 minute […]
 

Vinete Bruschetta

  Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12 linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce devine crocanta. Se freca fiecare […]

Omleta cu ardei grasi

Ingrediente: 6 oua 2 ardei grasi 2 linguri lapte 2 catei usturoi 2-3 fire ceapa verde ulei sare piper Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie fasiute si se calesc in putin ulei, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se scot din tigaie, daca mai este nevoie se […]
 

Salată de ţîri

  Ingrediente: ţîri oţet mărar ulei   Mod de preparare: Se bat ţîrii pe şira spinării cu un ciocan de lemn, pen­tru a se desprinde mai uşor pieliţa de carne. Se pun pe plita încinsă pînă se înmoaie, se curăţă de piele, se îndepărtează şira spinării şi capul, apoi se scot şuviţe subţiri în lungime. […]

Prajitura cu afine si branza de vaci

  Ingrediente: 200 g unt (margarina) 300 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 ouă 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 plic budincă de vanilie 300 ml lapte 200 g brânză de vaci 200 ml smântână 1 kg afine 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi untul spumă, […]
 

Desert rapid cu mure

  Ingrediente: 1 ceaşcă de mure 2-3 albuşuri 1/2 cană de zahăr 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se fac spumă, apoi încorporezi murele şi o aşezi în cupe sau ceşti şi dai 20 de minute la frigider. Ornezi la servire cu mure dacă […]

Surpriza cu dovlecei

  Ingrediente: 7-8 dovlecei 300 g brânză telemea 150 g unt 3 ouă 50 g caşcaval pesmet mărar sare   Mod de preparare: Do­vleceii îi tai felii, apoi aşezi un strat într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pes­met. Separat baţi 2 ouă şi le amesteci cu mărar tocat, sare şi brânză rasă. Peste […]
 

Turte cu sunca si salvie

  Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa 150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de ou batut si se asezoneaza. […]

Oua cu sos de mustar

  Ingrediente: 6 oua fierte tari 12 masline 2 galbenusuri 100 ml ulei  1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 lingurita zeama lamaie 1 lingura mustar 1 salata verde Mod de preparare: Se taie ouale felii. Se face sosul din: mustar, galbenusuri, zeama de lamaie, ulei. Se aseaza pe platou salata verde, feliile […]
 

Omleta cu legume si cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 catel usturoi 1 legatura ceapa verde 500 g rosii 3 oua 5 linguri lapte 50 g cascaval ras sare piper Mod de preparare: Se taie cartofii cubulete si se prajesc in ulei incins. Se pune usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele, rosiile tocate si se mai prajesc […]

Barcute cu ardei

  Ingrediente: 3 ardei grasi 3 rosii 6 oua 3 linguri ulei 6 felii de paine unt patrunjel verde ulei sare piper Mod de preparare: Se taie ardeii in doua, se curata de seminte si se pun pe tava de la cuptor. Pe fiecare jumatate se pune pitin unt, se presara sare si piper si […]
 

Oua in cuib de rosii

  Ingrediente: 4 rosii foarte mari 4 oua fierte 2-3 catei de usturoi pisati 150 g smantana 4-5 linguri maioneza 1 lingura zeama lamaie sare piper frunze patrunjel Mod de preparare: Se decupeaza rosiile si se scobesc astfel incat sa incapa oul fiert. Se sareaza interiorul rosiei, apoi se introduce oul, se presara sare, pipre […]

Corăbioare de vinete cu brânză

  Ingrediente: 2 vinete lungi 100 brânză de burduf 200 g caşcaval 2 cepe verzi 4 căţei de usturoi 2 roşii mărar piper ulei   Mod de preparare: Tai vinetele pe lung, le scobeşti, apoi le prăjeşti pe ambele părţi în puţin ulei, până se înmoaie bine. Cepele tocate şi miezul de la vinete tăiat […]

Clatite cu jambon, ciuperci si smantana

O reteta simpla si delicioasa de clatite cu hambon, ciuperci si smantana din: clatite, jambon, ciuperci, cascaval, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras 400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile feliute si se calesc cu 15 […]

Piept de pui cu andive si maioneza

  Ingrediente: 2 piepti pui 500 g andive taiate marunt 300 g maioneza 2 salate mari 1 legatura patrunjel taiat fin 1 gogosar, taiat cuburi mici 1 castravete murat, taiat cuburi mici sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scoate, se lasa la racit si se […]
 

Cornulete cu carne

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 50 ml lapte Pentru umplutura: 250 g carne vita + 250 g carne porc (tocata) 2 cepe taiate fin 2 linguri ulei 2 oua 1/2 lingurita sare 1/2 […]

Cum se prepara Cocktail Ace (video)

  Ingrediente: 50 ml vodka 50 ml light rum 50 ml pineapple juice 1 orange 1 dash grenadine 1 dash sugar syrup 1 lime ice cubes 1 hurricane glass 1 blender 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) Cum se prepara Cocktail Ace
 

Chifle umplute cu branza

  Ingrediente: 6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1 lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde pasta de […]

Crochete de cascaval

Ingrediente: 250 g cascaval 500 g cartofi 20 g drojdie 1 pahar faina 2 oua 1 cescuta lapte ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii se fierb si se zdrobesc. Cascavalul se rade fin. Se adauga peste cartofi cascavalul, faina, ouale, drojdia dospita in lapte si sare. Se framanta si se mai pune faina daca […]
 

Ciuperci in sos de marar

  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc. Se amesteca faina […]

Paine prajita cu legume si sunca de Praga

  Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4 linguri ulei 1 paine tara 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii taiati fasiute si dovleceii. Se pun 2 linguri de ulei, se asezoneaza si […]
 

Pasta picanta cu branza de vaci

  Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca totul cu margarina. Se asezoneaza.   Pofta buna!

Vinete cu rosii la cuptor

  Ingrediente: 2 vinete mai mari 1/2 kg roşii 4 cepe 3-4 căţei usturoi 200 ml ulei sare piper 1 legătură de mărar 1 legă­tură pătrunjel 100 g smântână condimente   Mod de preparare: Tai vinetele felii, le opăreşti în apă cu sare şi le laşi să se scurgă, apoi le prăjeşti în ulei încins. […]
 

Gustare

  Ingrediente: 50 g cascaval 50 g sunca 2 felii paine 10 g unt Pentru ornat: castraveti masline rosii maioneza frunze salata verde marar Mod de preparare: Se pregatesc tartinele in mod obisnuit. Se taie cu forme speciale (cerc, romb, inimioara). Ornati.   Pofta buna!

Salata de ţelină

  Ingrediente: ţelină mere smîntînă muştar sare   Mod de preparare: Se taie ţelina în felii foarte subţiri şi se amestecă eu o cantitate egală de mere tăiate de asemenea în felii foarte subţiri. Se adaugă un sos preparat din smîntînă amestecată cu muştar şi sare după gust. Se serveşte la friptură rece de viţel […]
 

Salată de sfeclă roşie II

  Ingrediente: sfeclă hrean zahăr oţet sare   Mod de preparare: Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă şi după ce s-a răcit, se dă printr-o răzătoare măruntă. Se rade de asemenea hrean, în proporţie de 1/15 faţă de cantitatea de sfeclă. Se amestecă împreună şi se adaugă puţin zahăr, oţet şi sare după […]
 

Salată de heringi sau cherci cu ceapă

  Ingrediente: 500 g heringi sau cherci 500 g ceapă o lingură morcov ras 50 g ulei 1 legătură pătrunjel 50 g oţet 3 g piper 1 foaie de dafin lămîie măsline   Mod de preparare: Se desărează şi se curăţă heringii sau chercii şi se taie apoi în bucăţele. Se taie ceapa în felii […]

Salată de heringi — poloneză

  Ingrediente: hering ceapă castraveciori acri cartofi ulei oţet piper sare ouă măsline   Mod de preparare: Heringii curăţaţi şi desăraţi se taie în felii. Se adaugă ceapă tăiată subţire, castraveciori acri şi cartofi fierţi, tă­iaţi în sferturi de rondele, ulei, oţet, piper şi sare. Se amestecă şi se aranjează pe un platou fie cantitatea […]
 

Supa ardeleneasca de cartofi

  Ingrediente: 5 cartofi 2 morcovi 2 cepe potrivite 1 legătură de pătrunjel ver­de 3 linguriţe faină 1 linguriţă boia 100 ml ulei 2 linguri de bulion 250 g smântână sare   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în 3 litri de […]

Crochete de cartofi

  Ingrediente: 600 g cartofi 40 g unt 3 oua 20 g drojdie de bere 3 linguri lapte 30 g faina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii, se racesc si se dau prin masina de tocat. Se desface drojdia in lapte. Cartofii se amesteca cu untul, ouale, faina si cu drojdia. Se condimenteaza […]
 

Ingheţată cu piersici, vanilie si nucă de cocos

  Ingrediente:  8 ouă 16 linguri zahăr, 1/2 kg frişcă 1 plic zahăr vani­lat nucă de cocos 1/2 kg piersici   Mod de preparare: Separi albu­şurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le freci cu cele 16 linguri zahăr, iar albuşurile le baţi spumă tare, apoi le amesteci cu frişca, gălbenuşurile şi piureul de piersici (din piersici fierte […]

Aperitiv buzoian

  Ingrediente: Pentru rosii: 1 kg rosii 300 g branza 1 lingura margarina 1 legatura marar sare piper usturoi Pentru drob: inima, rinichi, plamani de miel ficat de porc 3-4 oua 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper dafin Mod de preparare: Se amesteca branza, margarina, usturoiul, verdeata, sare, piper. Ce pasta obtinuta se […]
 

Tarta cu cascaval si nuci

  Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa, […]

Mic dejun gratinat

Mic dejun gratinat din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, bacon, branza, rosii, patrunjel. Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii […]
 
Varza_pane

Varza pane

Varza pane din: varza, oua, faina, sare, piper, ulei, cascaval. Ingrediente: 1 varză mică şi foarte îndesată 3-4 ouă (în funcţie de mărimea verzei) 3-4 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit caşcaval ras sau telemea   Mod de preparare: Cureţi varza de frunzele ofilite, cureţi şi cotorul, dar nu-l scoţi! Tai varza felii cam […]

Salata cu orez si legume

  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 4 ardei graşi 4 roşii mari, bine coapte 4 cepe potrivite ulei oţet sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi-l fierbi în apă cu sare, după care îl pui într-o salatieră. Ardeii îi coci, îi cureţi de coajă şi seminţe şi îi tai […]
 

Pulpe de pui cu roşii şi smântână

  Ingrediente:   6 pulpe de pui 150 ml ulei 7-8 roşii bine coapte 150 g smân­tână sare condimente verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi pulpele, le înăbuşi în ulei şi din când în când torni câte puţină apă. Când sunt bine pătrunse, pui roşiile decojite şi tocate şi le mai fierbi 15 minute. Le iei […]

Chiftelute cu orez si spanac

  Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1 ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un […]
 

Salată de sfeclă roşie I

  Ingrediente: sfeclă sare hrean sau chimion oţet ulei   Mod de preparare: Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă, dacă este mare se taie în lung în 4 sau în 6 şi apoi cu un cuţit cu lama ondu­lată se taie în folii subţiri, se presară puţină sare, apoi se aşază alternativ un […]
 

Cornete de şuncă cu ou pe salată de fasole verde

Ingrediente: şuncă ouă fierte sare salată verde fasole verde Mod de preparare: Se formează cornete de şuncă ceva mai mici, în care se introduce cîte un sfert de ou fiert, în aşa fel încît aproape jumătate din ou să rămînă în afară. Se aranjează aceste cornete pe un postament de salată de fasole verde fideluţă. […]

Salată italiană

  Ingrediente: carote fasole verde sfeclă roşii mazăre ouă mărar maioneză muştar piper sare sardele   Mod de preparare: Se fierb în cantităţi egale, dar separat, carote, fasole verde şi sfeclă, care se taie în sferturi de rondele. Se adaugă roşii, mazăre verde fiartă, ouă răscoapte şi mărar tocat. Roşiile şi ouăle se taie în […]
 

Paine cu salvie si ceapa

  Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand […]

Musaca de vinete cu piept de pui

  Ingrediente: 4 vinete 2 piepţi de pui 1 kg roşii pentru gătit 2 roşii pentru decor câte o legătură de mărar şi de pătrunjel sare şi piper după gust 2 ouă 100 g smântână   Mod de preparare: Tai vinetele rondele şi le presari cu puţină sare ca sa-si ;ase sucul care e uşor […]

Platou cu cascaval si rosii

  Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1 andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu […]

Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Ingrediente: Pentru ciuperci 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. Busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul 1 lingura otet 1 lingera capere mici 1 catel usturoi tocat marunt 2 linguri ulei 1 lingurita mustar 1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru vinegreta se amesteca toate […]
 

Chifle cu seminte de marar

  Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine. Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva minute. Se modeleaza […]

Coşuleţe de roşii cu ouă

O reteta simpla de cosulete de rosii cu oua din: rosii, sare, salata a la rus, oua, maioneza si salata verde. Ingrediente: roşii sare salată a la rus ouă maioneză salată verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Se aleg roşii frumoase, se spală, se şterg şi se taie în partea codiţei cîte un căpăcel. […]
 

Paine prajita cu legume si branza

  Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se caleste ceapa si usturoiul […]

Salată de roşii I

  Ingrediente: roşii ulei oţet sare ceapă piper   Mod de preparare: Se aleg roşii mari, cărnoase şi bine coapte (de prefe­rinţă păstrate la rece). Inainte de a servi la masă, se taie în felii, adăugîndu-se sare, ulei şi oţet după gust. Se măi poate adăuga ceapă tăiată subţire şi piper.   Pofta buna!
 

Cornete de şuncă cu ou, în aspic

  Ingediente: şuncă ouă aspic salată verde   Mod de preparare: Se taie felii frumoase şi uniforme de şuncă, din care se formează cornete. în fiecare cornet se introduce cîte un ou fiert cleios sau cîte un ochi românesc. Pentru a se păstra forma cornetului, se fixează cu o scobitoare, care-se scoate după ce s-a […]
 

Salata de vinete

  Ingrediente: vinete ulei sare zeamă de lămîie ceapă roşii ardei gras   Mod de preparare: Se coc vinetele pe jar sau pe plita bine încinsă, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat, pentru ca în timp ce se răcesc să se scurgă zeama din ele. Sc curăţă cu mîna înmuiată […]

Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptor

Ingrediente: 300-350 g paste spirale sare piper 4 ouă 300 g ciuperci champinion 1 legătură arpagic 2 cepe mari 150 telemea rasă de oaie 1 linguriţă de unt 100-120 ml supă de legume 150 creme fraiche (smântână groasă) Mod de preparare: Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fierbi şi […]
 

Sandvis

  Ingrediente: 12 felii paine integrala 50 g unt 1 morcov mic, ras 1 dovlecel mic, ras 150 g telemea vaca, rasa 4 linguri maioneza 4 felii carne vita fripta (pastrama, sunca, etc.) 4 frunze salata 1 castravete taiat felii 4 rosii mici taiate felii sare piper hrean (mustar) Mod de preparare: Se ung feliile […]

Rulada de spanac

  Ingrediente: spanac o cutie cu ciu­perci 4 ouă pentru amestec şi unul pentru deasupra 150 g smântână 100 g caşcaval sare piper ulei pesmet pătrunjel ardei şi roşii pentru decor   Mod de preparare: Spanacul fiert şi mărunţit îl amesteci cu ciupercile spălate şi tăiate mărunt, cele 4 ouă, caşcavalul ras, 100 g smântână. […]
 

Chec aperitiv

Ingrediente: 300 g cascaval ras 300 g parizer 4 oua fierte tari 4 oua crude 3-4 linguri smantana 3-4 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se bat cele 4 oua crude cu telul, se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smantana, faina, sarea si piperul. Tava de chec se tapeteaza cu ulei si faina, […]

Tartine cu carne si ciuperci

  Ingrediente: Pentru compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa 50 g unt 1 ou sare cca 2 cani faina Pentru decorare: 100 g masline (fara samburi taiate feliute) 7 […]
 

Ouă ciuperci

  Ingrediente: salată a la rus ouă sare unt pătrunjel maioneză salată verde   Mod de preparare: Se prepari un postament de salată peste care se aşază ouă răscoapte tăiate puţin la un capăt, ca să poată sta in picioare. Se aleg roşii mai mici, cărora li se taie în partea codi­ţei cate un căpăcel, […]

Covrigei

Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin razatoarea mica 2 linguri condimente 2 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si se modeleaza in […]
 

Ansoa

Ingrediente: masline ansoa capere usturoi srivit ulei sare pirer Mod de preparere: Se scor samburii de la masline, apoi acestea se taie bucatele. Se amesteca toate ingredientele cu mixer-ul. Se serveste uns pe paine sau alaturi de legume.   Pofta buna!

Salata de laptuci II

  Ingrediente: lăptuci, ceapă verde ridichi   Mod de preparare: Cînd lăptucile au miezul format, se taie în lung în 4 sau în 6, se spală bine în mai multe ape şi se pun într-o sa­latieră. Se adaugă ceapă verde şi ridichi de lună, tăiate felii subţiri şi mărar. înainte de a servi la masă, […]
 

Fasole verde cu oua la cuptor

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 ouă 1 legătură pătrun­jel 1 legătură frunze de ţelină 1 lingură făină 50 ml ulei 5 roşii potrivite 200 g smântână sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească, într-o cratiţă, aşezi […]

Ouă medalion

  Ingrediente: ouă cartofi şuncă castraveciori acri maioneza muştar piper aspic salată verde sau pătrunjel verde   Mod de preparare: Se prepară ochiuri la capac, avînd grijă să fie moi şi rotunde. Separat se pregăteşte o salată în proporţie de 1 kg cartofi fierţi în coajă, curăţaţi şi după ce s-au răcit, tăiaţi în fidea, […]
 

Prajitura cu blat de biscuiti

  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu cremă de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vani­lat esenţă de rom (sau vanilie, în func­ţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon pentru decor   Mod de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan şi aşezi un prim […]

Ouă puişori

  Ingrediente: ouă pastă de ficat unt sare sos alb sau de maioneză zahăr ars piper migdale salată a la rus   Mod de preparare: Se aleg ouă mai mari, se fierb, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie puţin la capătul mai gros, în aşa fel ca fiecare ou […]
 

Prajitura cu fructe

  Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1 cană lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă de lămâie un plic cu zahăr vanilat esenţă de rom fructe fără sâmburi   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu cele două ouă, […]
 

Budinca de spirale cu branza dulce

  Ingrediente: o pungă de spirale 1/4 kg brânză de vaci 2 ouă un pliculeţ cu zahăr vanilat zahăr după gust stafide o piersică şi o prună pentru decor   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase şi le laşi să se scurgă foarte bine. Intre timp pregăteşti amestecul de brânză de vaci, pe care o […]

Ouă portugheze

  Ingrediente: roşii legume sare piper maioneză măsline raci ardei graşi ouă heringi   Mod de preparare: Se aleg roşii mai cărnoase şi mai coapte. Se opăresc, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie în bucăţele. Se amestecă apoi cu salată de legume, se sărează şi se piperează mai mult. Se aranjează […]
 

Cum s-a transformat Jamie Oliver din bucătar in milionar

Jamie Oliver are o avere estimată la 65 milioane lire sterline Simpaticul britanic, pe care televiziunea l-a transformat într-un star, a dat lovitura: a intrat anul acesta atât în topul bogaţilor, cât şi în cel al filantropilor Bucătarul alimentaţiei sănătoase, Jamie Oliver, a fost inclus în premieră în Topul 1000 al celor mai bogaţi oameni […]

Clatite cu branza

  Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş 300 g telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le prăjeşti în […]
 

Salată de varză roşie

  Ingrediente: varză roşie sare sare de lămîie ulei oţet   Mod de preparare: Se alege varză roşie mică şi cu foi subţiri. Se taie în două, apoi se toacă foarte mărunt (fidea). Se presară cu sare, se freacă, se lasă să stea o oră, apoi se stoarce bine în mîini. Se adaugă puţină sare […]

Salată de praz

  Ingrediente: praz maioneză muştar piper sare   Mod de preparare: Partea albă a firului de praz se taie în felii subţiri şi se amestecă cu maioneză, la care se adaugă muştar, sare şi piper.   Pofta buna!
 

Ardei umpluti cu piept de pasare

  Dezosezi un piept sau doi de pasăre, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu 2 cepe. In compoziţia, obţinută pui un pic de piper măcinat. Separat, căleşti în puţin ulei o ceaşcă de orez cu o ceapă mică dată pe râzătoare, apoi le adaugi peste compoziţia de came şi omogenizezi bine. Umpli ardeii […]
Ardei_capia_cu_usturoi

Ardei capia cu usturoi

Ardei capia cu usturoi din: ardei capia, ardei iute, usturoi, otet, zahar, boabe de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 ardei iuţi 8 căţei de usturoi 250 ml oţet de 9 grade 25 g zahăr 1 lingură cu boa­be de muştar sare grunjoasă           Mod de preparare: […]

Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis (video)

  Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml pineapple juice 15 ml crème de cassis Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one), or small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis

Friptura cu sos de rosii

  Ingrediente: 2 piepţi de pui sare piper condimente maghiran Pentru sos şi garnitură ai nevoie de: 5 roşii bine coapte ulei smântână unt o cutie de ciuperci pătrunjel felii de roşii şi ardei pentru decor   Mod de preparare: Tai carnea în jumătate ca să-ţi iasă patru porţii, o condimentezi şi o dai la […]
 

Salata de lăptuci I

  Ingrediente: lăptuci sos vinegretă zahăr usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se alege salată tînără şi proaspătă, care după ce au fost îndepărtate primele foi groase şi pătate, se taie în lung în 4 sau 6. Dacă este prea tînără şi nu are încă miez, nu se mai taie în lung, ci se alege […]

Dovlecei moldovenesti

  Ingrediente: 3-4 dovlecei mici, fără seminţe 100-150 g caşcaval (sau telemea, sau brânză de burduf) 100-200 ml smântână 2 ouă 3 linguri făină piper pesmet mărar sare unt sau margarină roşii şi ardei   Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi pui întregi şi necurăţaţi la fiert, pentru 10 minute. Ii tai apoi înjumătăţi, […]
 

Pachetele de vinete cu piept de pui

  Ingrediente:  2-3 piepţi de pui 2 vinete roşii caşcaval sare piper făină ulei   Mod de preparare: Tai pe lungime felii late de 2 cm din pieptul de pui şi le condimentezi cu sare, piper sau cu condimente speciale pentru pui. Apoi le pui la prăjit câteva minute până devin albe. Le scoţi şi […]

Pilaf cu carne de berbec

  Ingrediente: 500 g carne berbec 1 cană orez 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi sare piper ulei pătrunjel verde oţet 1 cub condimente   Mod de preparare: Carnea porţionată o fierbi în apă cu sare şi oţet, apoi o laşi să se scurgă. Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaug orezul spălat. Torni apoi […]
 

Clatite umplute cu maruntaie

  Ingrediente: 1 pahar lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1 cană făină 1 praf de sare ulei Umplutura: ficat, inimă şi rinichi de porc (toate să cântărească 500 g) 200 g ciuperci 2 cepe 2 ouă 2-3 linguri suc de roşii sare piper caşcaval smântână Mod de preparare: Amesteci toate […]

Sarmale in frunze de hrean

  Ingrediente: frunze de hrean 500 g carne de porc 2 oua 1/2 cană de orez 1 lingură bulion 2 cepe 2 morcovi 1/2 kg roşii ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură’mărar sare piper   Mod de preparare: Speli frunzele de hrean, le opăreşti în apă cu sare sau borş, apoi le scoţi cu grijă […]
 

Salata de pepene galben

  Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană cu boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă   Mod de preparare: Pepenele, piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe şi le amesteci cu boabele de struguri. Le pui apoi în salatieră, […]
 

Carne cu ciuperci si sos alb

Ingrediente: 4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel câteva fire de tarhon verde 3 cepe 500 g ciuperci 150 ml ulei 3 linguri smântână sare piper sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Toci mărunt tarhonul, ceapa, picioruşele ciupercilor şi le căleşti puţin la foc mic, în jumătate din cantitatea de ulei. […]

Fasole verde cu peste marinat

  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 250 g peşte mari­nat sare piper o ceapă 100 ml ulei condimente   Mod de preparare: Cureţi fasolea verde, o speli bine şi o tai bucăţi de un centimetru lungime. Intre timp pui apa la fiert şi când începe să clocotească adaugi fasolea tăiată şi o laşi până se […]
 

Mancarica rece de iepure

  Ingrediente: carne de iepure mirodenii pentru baiţ 1,5 kg ceapă 300 g măsline sare piper   Mod de preparare: Cu o zi înainte de a pregăti carnea de iepure o pui să se frăgezească într-un baiţ pe care-l faci din: 2 părţi oţet, o parte vin şi o parte apă, în care vei adăuga […]

Cum se prepara Cocktail Lord And Lady (video)

  Ingrediente: 50 ml dark rum 25 ml Tia Maria ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Lord And Lady
 

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

  Ingrediente: 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos 1 piept de curcan 1 ceapă o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă 1 ou 100 g caşcaval câte o legă­tură de mărar si pătrunjel smântână sare şi piper după gust   Mod de preparare: Desprinzi cu un cuţit bine ascuţit carnea […]

Bame cu carne

  Ingrediente: 500 g carne 500 g bame ulei borş sau oţet o lingură bulion sau 4 roşii un păhărel de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le prăjeşti în ulei, adaugi 2 căni de apă şi o fierbi înăbuşit, între timp cureţi bamele de codiţe, le opăreşti cu […]
 

Pui cu struguri prajiti

  Ingrediente: piept de pui 60 g caşcaval prosciutto crudo cognac 200 ml smântână 10 g unt struguri ulei de măsline 1 linguriţă condimente tarhon sare şi piper   Mod de preparare: Dezosează pieptul de pui şi crestează carnea în mijloc, să intre acolo bunătate de umplutură. Taie o felie de 1 cm de caşcaval […]

Mancare de pui cu ardei gras

  Tai puiul în bucăţi pe care le înăbuşi cu grăsime împreună cu o ceapă tăi­ată mărunt. Adaugi 10-12 ardei graşi tăiaţi fâşii, apoi o linguriţă de făină şi sare şi-i laşi să fiarbă înăbuşit. Când ardeii s-au înmuiat, pui câteva roşii tăiate în sferturi, 2- 3 căţei de usturoi şi pătrunjel tocat mărunt. Mai […]
 

Varza alba picanta

  Ingrediente: căpăţână de varză nouă 1 ceaşcă de lapte 1 lin­gură făină sare cimbru mărar piper 1 linguriţă oţet   Mod de preparare: O căpăţână de varză proaspătă o tai fideluţă şi , o pui la fiert cu puţină sare şi apă cât s-o acopere. Amesteci mereu şi mai pui apă dacă mai e […]

Fasole verde cu smantana si patrunjel

  Ingrediente: 4 cepe 1/2 kg fasole verde fideluţă 1 ceaşcă ulei roşii 200 g smântână 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei, pui apoi fasolea verde, adaugi apă cât s-o acopere şi le laşi pe foc mic până scade apa. Roşiile le dai prin răzătoarea mare […]
 

Supa – crema de legume la rece

  Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi 8 roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper 4 felii de pâine 1 lingu­riţă de condimente   Mod de preparare: Speli bine legumele şi tai mărunt ceapa, dovleceii, ardeii, frunzele de ţelină, opăreşti roşiile, […]

Supa de porumb verde

  Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrun­jel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură margarină 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat   Mod de preparare: Cu un cuţit bine ascuţit tai boabele crude de porumb de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu ceapa […]
 

Farfalle cu şuncă si varză

Ingrediente: 250 g farfalle (fundiţe) sare 800 g varză proaspătă 1 ceapă 2 linguri de unt 2 linguriţe de zahăr 4 linguri de oţet din vin 150 g şuncă de Praga feliată piper un pic de chimen şi de coriandru 2 gălbenuşuri 2 ouă 200 g smântână 1 lingură de amidon 200 ml lapte nucşoară […]

Spaghetti integrale cu somon afumat şi rucola

  Ingrediente: 400 g spaghetti din faină integrală 1 ardei iute verde 1 căţel de usturoi 1 legătură de rucola 80 ml ulei de măsline 2 linguri de zeamă de lămâie 400 g somon afumat 2 linguri de seminţe de pin nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Fierbi pastele din făină integrală în […]
 

Salată de fasole boabe

  Ingrediente: fasole uscată ceapă oţet ulei piper sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Se fierbe fasolea boabe (de preferinţă cu bobul mare), se scurge, se lasă să se răcească, apoi se pune într-o sala­tieră. Se adaugă ceapă tăiată foarte subţire, oţet, ulei, piper şi sare după gust. Se amestecă bine şi se presară […]
 

Salată de dovlecei cu sos vinegretă

  Ingrediente: dovlecei sare sos vinegretă   Mod de preparare: Se aleg dovlecei mici şi proaspeţi care, după ce au fost curăţaţi, se pun la fiert cu apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se răcesc în apă rece. Dacă dovleceii sînt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. […]

Salată de ciuperci cu usturoi

  Ingrediente: ciuperci sare de lăniîie ulei piper sare mărar zeamă în care au fiert ciupercile usturoi   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mici, tinere şi albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în apă clocotită, în care s-a adău­gat sare şi un vîrf de cuţit de sare de lăniîie, […]
 

Salata de castraveti

  Ingrediente: 4 castraveţi potriviţi 100 g ulei 50 g oţet 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Se curăţă de coajă castraveţii tineri şi proaspeţi. Se taie în felii subţiri, se pun într-un castron şi se amestecă cu un sos preparat din ulei, oţet, mărar tăiat mărunt, piper şi sare după gust. […]

Salată de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g maioneză 100 g smîntînă piper sare muştar   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se lasă să se răceas­că, apoi se taie în rondele. Se amestecă cu maioneză, la care s-a adăugat muştar, smîntînă, piper şi sare.   Pofta buna!
 

Vinete pane

  Ingrediente: 1,5 kg vinete 100 g făină 3 ouă 100 ml ulei 150 g pesmet sare   Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în felii groase de 3 cm. Le presari apoi cu puţină sare, le treci prin făină, ou şi pesmet apoi le prăjeşti pe ambele părţi în […]

Pui cu fasole in sos de vin

  Ingrediente: 1 pui (aproximativ 1 kg) 1 kg fasole verde sau galbenă 1 pahar ulei 1 ceapă (e mai gustoasă pentru acest fel) sare boia 1 lingură făină 100 g smântână 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de vin pătrunjel   Mod de preparare: Puiul îl fierbi sau îl prăjeşti după caz şi dietă. […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu