joi, 2 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 67

Retete de  mancare gustoase si rapide

Retete de post: Salata de rosii cu busuioc

13 December 2010
Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper…
Read more »
 

Supa de limba

13 December 2010
  Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba…
Read more »

Spaghete cu usturoi

13 December 2010
  Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute   Mod de preparare: Se fierb spaghetele …
Read more »

Sarmale cu carne

13 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura   Mod de preparare: Se ia carne amestecata de…
Read more »

Salata de cruditati cu creveti

13 December 2010
Salata de cruditati cu creveti
  Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g  maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod…
Read more »

Varza cu smantana

13 December 2010
  Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in…
Read more »

Carne de porc cu usturoi si rosii

13 December 2010
Carne de porc cu usturoi si rosii
  Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite,…
Read more »

Galuste de orez prajite

13 December 2010
Ingrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50…
Read more »

Gratin de cartofi la cuptor

13 December 2010
  Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de preparare: Se…
Read more »

Cotlete cu sos picant

13 December 2010
Cotlete cu sos picant
  Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta  sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins.…
Read more »

Sos de ciuperci cu oregano

13 December 2010
Sos de ciuperci cu oregano
Ingrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1…
Read more »

Supa de varza

13 December 2010
  Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de…
Read more »

Supa de curcan

13 December 2010
  Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina…
Read more »

Pizza rapida

13 December 2010
  Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat   Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu…
Read more »

Carnaţi ca la Buzău

13 December 2010
  Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe…
Read more »

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala

13 December 2010
Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar   Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se…
Read more »

Raţă cu castraveţi si ceapă

13 December 2010
Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si…
Read more »

Cartofi umpluti cu carne de vita

13 December 2010
Cartofi umpluti cu carne de vita
  Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g…
Read more »

Supa picanta de pui

13 December 2010
Ingrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama…
Read more »

Iepure cu sos alb

13 December 2010
  Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati,…
Read more »

Supă de pasare

13 December 2010
  Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa…
Read more »

Fondue franţuzesc cu lichior de vişine

13 December 2010
  Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi…
Read more »

Rulada din piept de pui la cuptor

13 December 2010
  Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente…
Read more »

Supa de legume de iarna

12 December 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de…
Read more »

Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola

12 December 2010
Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
  Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare pi­per 50 g şuncă afumată rucola…
Read more »

Tartă cu spanac si branză

12 December 2010
Tartă cu spanac si branză
  Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de ustu­roi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză   Mod de…
Read more »

Supă de mazare cu somon afumat si crutoane

12 December 2010
Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
O reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei…
Read more »

Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale

12 December 2010
O reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g…
Read more »

Frigaruie de porc cu sos samba oelek

12 December 2010
Frigaruie de porc cu sos samba oelek
  Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri…
Read more »

Rulou cu şunca si branză gouda

12 December 2010
Rulou cu şunca si branză gouda
  Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper   Mod de preparare:…
Read more »

Fondue mediteraneean

12 December 2010
Fondue mediteraneean
  Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii Sos…
Read more »

Salata de macaroane cu legume calite

12 December 2010
Ingrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc…
Read more »

Salata de spanac cu oua si peste afumat

12 December 2010
  Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe ro

Salata verde cu rosii coapte pe gratar

12 December 2010
Salata verde cu rosii coapte pe gratar
Ingrediente: 8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere  2 lingurite mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare: Tineti rosiile pe…
Read more »
 

Ardeiul iute

12 December 2010
Ardeiul iute
Ardeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din…
Read more »

Biftec cu cartofi copti si verdeata

12 December 2010
Biftec cu cartofi copti si verdeata
  Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi sare piper 4 biftecuri Mod…
Read more »

Tort cu mure

12 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de…
Read more »

Tarta dulce cu branza de vaci si menta

12 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte (sau apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de vaci,…
Read more »

Risotto cu ardei

12 December 2010
Ingrediente: 1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel de usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1 crenguta de…
Read more »

Penne cu sos de morcovi

12 December 2010
Ingrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel verde tocat…
Read more »

Retete de post: Varza murata cu masline

12 December 2010
  Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1 lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra, se spala…
Read more »

Legume crude cu sos de sardine

12 December 2010
Ingrediente: 2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g file…
Read more »

Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide

12 December 2010
Retete de post: Tocana de cartofi cu  ciuperci si sos de stafide
  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3 cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se caleste ceapa in…
Read more »

Spuma de ciocolata alba

12 December 2010
Ingrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate Mod…
Read more »

Salata L’Auvergnate

12 December 2010
Salata L’Auvergnate
Ingrediente: 3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide 150…
Read more »

Portocale sufle

12 December 2010
Portocale sufle
  Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă   Mod de preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa…
Read more »

Risotto cu dovlecei si lamaie

12 December 2010
O reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din: dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez, parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente:…
Read more »

Tochitură Pomana porcului

12 December 2010
  Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat, bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin   Mod de preparare: Cantitatea de carne ce se…
Read more »

Cârnaţi în sos de roşii

12 December 2010
  Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de zahăr…
Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură

12 December 2010
  Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia   Mod de…
Read more »

Vinete la cuptor cu usturoi si oregano

12 December 2010
Vinete la cuptor cu usturoi si oregano
Ingrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare) sare 700 g rosii coapte 3 cepe 4 catei de usturoi o legatura de patrunjel o lingurita de oregano 6 linguri de…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu usturoi

12 December 2010
Retete de post: Cartofi cu usturoi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu…
Read more »

Pui cu iaurt şi mentă

12 December 2010
Ingrediente: 1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de menta 2…
Read more »

Retete de post: Sarmale de post

12 December 2010
  Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Risotto cu dovleac si ciuperci

12 December 2010
Ingrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov, mazare etc.) 250 g…
Read more »

Branză Raclette cu cartofi fierţi

11 December 2010
Branza_Raclette_cu_cartofi_fierti
Branză Raclette cu cartofi fierţi din: cartofi, sare, chimen, branza raclette, castraveti, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, sunca, arpagic. Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer…
Read more »

Retete de post: Cornulete si ineluse

11 December 2010
Retete de post: Cornulete si ineluse
Ingrediente aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g…
Read more »

Ruladă din carne de porc cu oua şi legume

11 December 2010
Ruladă din carne de porc cu oua şi legume
Din pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar…
Read more »

Tobă simplă de porc

11 December 2010
Tobă simplă de porc
  Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia de ardei dulce usturoi pisat foarte…
Read more »

Sos de oua cu masline

11 December 2010
Ingrediente : 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc, apoi albusurile…
Read more »

Supă acră de secară

11 December 2010
  Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100…
Read more »

Salată de castraveţi cu lamaie

11 December 2010
Salată de castraveţi cu lamaie
  Ingrediente:  un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt   Mod de preparare: Castravetele se curăţă de…
Read more »

Mere prăjite

11 December 2010
Mere prăjite
  Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pu­dră 5 linguri de smântână dulce 110 g făină de grâu o lingură de făină de po­rumb 450 g mere 110 g unt…
Read more »

Pacheţele de varză

11 December 2010
Pacheţele de varză
  Ingrediente: o varză mai mare 175 g orez cu vârful lung două cepe 450 g ciuperci 50 g unt 1.500 ml suc de roşii sare piper condimente ulei  …
Read more »

Cotlete de porc pane cu salată de legume

11 December 2010
  Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc, apoi…
Read more »

Ruladă cu brânză şi stafide

11 December 2010
Ruladă cu brânză şi stafide
  Ingrediente: 800 g făină 350 ml lapte dulce 150 ml ulei 7 ouă 300 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilimat 400 g brânză

Colac

11 December 2010
  Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci   Mod de…
Read more »
 

Cartofi umpluţi cu peşte

11 December 2010
  Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde două linguri de ulei (e…
Read more »

Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

11 December 2010
Ingrediente: 1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4 bucati piept de pui,…
Read more »

Pui de baltă pane

11 December 2010
  Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate, jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să…
Read more »

Heringi marinăreşti

11 December 2010
Heringi marinăreşti
Este o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10 heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de vin alb (sec),…
Read more »

Retete de post: Spaghete cu ciuperci

11 December 2010
  Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in…
Read more »

Cocktail Rusty Nail

11 December 2010
Cocktail Rusty Nail
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă dintr-p coajă de lămâie   Se serveşte după…
Read more »

Supă de praz

11 December 2010
Supă de praz
Se aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se taie fin, apoi se călesc uşor în două lin­guri de ulei de măsline…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 21(video)

11 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 21(video)Read more »

Tocana de soia

11 December 2010
Ingrediente: un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti 2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2 linguri de bulion…
Read more »

Salata cu parmezan si crutoane

11 December 2010
Ingrediente sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente salata: 50 g parmezan…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu sfecla

11 December 2010
Retete de post: Cartofi cu sfecla
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii si sfecla se fierb…
Read more »

Salata de capere

11 December 2010
Salata de capere
Ingrediente : 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 150 g capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper…
Read more »

Cozonac

11 December 2010
Cozonac
Ingrediente : 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie…
Read more »

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

11 December 2010
Ingrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu varza murata

11 December 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia de ardei   Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp…
Read more »

Saleuri crocante

11 December 2010
Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se…
Read more »

Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati

11 December 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se…
Read more »

Salata cu cascaval, salam si sunca

11 December 2010
Salata cu cascaval, salam si sunca
Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1 salata…
Read more »

Fursecuri cu gem

11 December 2010
Fursecuri cu gem
  Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g…
Read more »

Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci

11 December 2010
Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade vanata, gogosarii pe…
Read more »

Steluţe de ciocolată

11 December 2010
Steluţe de ciocolată
  Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt…
Read more »

Snitel de cartofi si legume

11 December 2010
Snitel de cartofi si legume
 Snitel de cartofi si legume din: cartofi, ceapa, legume, ou, verdeata, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente:  500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g…
Read more »

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

11 December 2010
Ciorba de cartofi cu sos romanesc
Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon…
Read more »

Cozonac moldovenesc cu nuca

11 December 2010
  Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300…
Read more »

Salata de pasare

11 December 2010
  Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300 gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2 lingurita cu…
Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi

10 December 2010
Pulpe_de_pui_la_tava_cu_garnitura_de_cartofi_25
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi din: pulpe de pui, cartofi, ceapa, usturoi, oregano, boia dulce, ulei, piper, sare, bulion, patrunjel. Ingrediente:   10-15 pulpe de pui 6-9…
Read more »

Escalop din snitel de vitel

10 December 2010
Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare…
Read more »

Ficat de porc impanat

10 December 2010
Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare: Ficatul de porc…
Read more »

Perisoare cu smantana

10 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g…
Read more »

Pulpe de pui gratinate

10 December 2010
Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi pisat 4 felii…
Read more »

Pui umplut

10 December 2010
  Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde 2 felii costita…
Read more »

Ficat de vitel venetian

10 December 2010
Ficat de vitel venetian
Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper

Pui la cuptor cu legume

10 December 2010
Ingrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare: Puiul se…
Read more »
 

Crap cu ciuperci

10 December 2010
Crap cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb…
Read more »

Cocktail Rum Fix

10 December 2010
Cocktail Rum Fix
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir   Se serveşte la…
Read more »

Pui cu lamaie si cartofi rosi

10 December 2010
Ingrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul se…
Read more »

Creier cu sos de rosii

10 December 2010
Creier cu sos de rosii
Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel…
Read more »

Clopoţel de Craciun

10 December 2010
Clopoţel de Craciun
  Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100…
Read more »

File de merlucius cu spanac

10 December 2010
File de merlucius cu spanac
Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod…
Read more »

Legume cu smantana si oua fierte

10 December 2010
  Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un…
Read more »

Cocktail Royal Dab

10 December 2010
Cocktail Royal Dab
  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea…
Read more »

Gulaş cu carnaţi afumaţi

10 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita…
Read more »

Omleta cu ficat de pasare

10 December 2010
  Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in…
Read more »

Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb

10 December 2010
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb
  Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare…
Read more »

Escalop de somon cu măcriş

10 December 2010
Escalop de somon cu măcriş
  Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume 100…
Read more »

Carnati

10 December 2010
Carnati
  Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de…
Read more »

File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete

10 December 2010
  Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovle­cei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o…
Read more »

Jumari cu creier

10 December 2010
  Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita…
Read more »

Sarmale afumate

10 December 2010
Sarmale afumate
  Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca…
Read more »

Minisavarine

10 December 2010
Minisavarine
  Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru…
Read more »

Crap cu menta

10 December 2010
  Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura…
Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne

10 December 2010
  Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1…
Read more »

Ficat de porc cu ciuperci si smantana

10 December 2010
Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel taiat…
Read more »

Cârnăciori calzi a la lyonnaise

10 December 2010
  Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime   Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi…
Read more »

Salată de varză albă cu susan

10 December 2010
Salată de varză albă cu susan
  Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar…
Read more »

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane

10 December 2010
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
  Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de…
Read more »

Barcuţe de dovlecei umpluţi

10 December 2010
Barcuţe de dovlecei umpluţi
  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2…
Read more »

Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri

10 December 2010
Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50…
Read more »

Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă

10 December 2010
  Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă sare piper   Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune…
Read more »

Lapte de pasăre

10 December 2010
Lapte de pasăre
  Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă cu…
Read more »

Brioşe cu dulceaţă de struguri

10 December 2010
  Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14 linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri   Mod…
Read more »

Peşte (păstrav) indopat cu nuci

10 December 2010
Peşte (păstrav) indopat cu nuci
  Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de…
Read more »

Zacusca de cod

10 December 2010
Zacusca de cod
Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite   1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr…
Read more »

Salată din multe legume

10 December 2010
Salată din multe legume
  Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper   Mod…
Read more »

File de cod cu telina gratinata

10 December 2010
File de cod cu telina gratinata
Ingrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet

Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume

9 December 2010
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume
  Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu ulei şi se pun fiecare în câte o folie de alu­miniu. Se dau la cuptor, la…
Read more »
 

Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi

9 December 2010
  Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi…
Read more »

Ceapă cu sos la cuptor

9 December 2010
Ceapă cu sos la cuptor
  Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa   Mod de preparare: Se pune deoparte…
Read more »

Friptură de raţă

9 December 2010
Friptură de raţă
  Ingrediente:  două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt sare şi piper 10 eşalote   Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele…
Read more »

Cocktail Royal Temptation

9 December 2010
Cocktail Royal Temptation
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe…
Read more »

Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale

9 December 2010
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale
  Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3…
Read more »

Knodel

9 December 2010
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă (tăiată bucăţele) doi litri apă   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se amestecă…
Read more »

Găluşte de cartofi cu sos de smantana

9 December 2010
Găluşte de cartofi cu sos de smantana
  Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde făină ou pesmet sare piper   Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare, ceapa…
Read more »

Pulpa de porc cu mere si ceapa

9 December 2010
Ingrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita, maghiran Mod…
Read more »

Pulpa de porc cu legume

9 December 2010
  Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel…
Read more »

Prajitura frageda cu prune

9 December 2010
Ingrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2…
Read more »

File de porc cu dovlecei

9 December 2010
File de porc cu dovlecei
Ingrediente: 700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru…
Read more »

Tort cu prune si frisca

9 December 2010
Ingrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate…
Read more »

Cotlet de porc cu smantana

9 December 2010
Cotlet de porc cu smantana
Ingrediente: 4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana 1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 20 (video)

9 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 20 (video)Read more »

Salată de morcovi cu portocale

9 December 2010
Salată de morcovi cu portocale
  Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12 măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf de chimen o…
Read more »

Cocktail Rossini

9 December 2010
Cocktail Rossini
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră  …
Read more »

Pizza Cele patru anotimpuri

9 December 2010
. . Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti 100 g carne de pasare…
Read more »

Placinta cu branza

9 December 2010
Ingrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de…
Read more »

Placinta cu ceapa, marar si ciuperci

9 December 2010
Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare piper 1…
Read more »

Pizza de legume

9 December 2010
  Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli (sau conopida) 1 catel…
Read more »

Prajitura cu prune si biscuiti

9 December 2010
Prajitura cu prune si biscuiti
Ingrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic…
Read more »

Supă Waterzooi

9 December 2010
Supă Waterzooi
  Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de pătrunjel cimbru foaie…
Read more »

Carne de porc cu ananas si sos de soia

9 December 2010
Carne de porc cu ananas si sos de soia
Ingrediente: 400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6 linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de chili 3…
Read more »

Pizza cu anghinare

9 December 2010
Ingrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g cascaval 20…
Read more »

Prajitura cu stafide

9 December 2010
Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt…
Read more »

Placinta cu mere din Taban

9 December 2010
Ingrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2 kg…
Read more »

Crostata di mele

9 December 2010
Crostata di mele
Ingrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de lamaie,…
Read more »

Cotlet de porc

9 December 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare…
Read more »

Pulpa de miel a la Tino

9 December 2010
Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura…
Read more »

Quiche cu ceapa si vin

9 December 2010
Ingrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns…
Read more »

Pateuri cu sunca si broccoli

9 December 2010
  Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1…
Read more »

Appeltarta

9 December 2010
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu