miercuri, 1 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 66

Retete de  mancare gustoase si rapide

Musaca de cartofi, vinete si branza

16 December 2010
Musaca de cartofi, vinete si branza
  Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4 rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet…
Read more »
 

Bulgarasi crocanti

16 December 2010
Bulgarasi crocanti
Ingrediente: 150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine…
Read more »

Orez cu anghinare

16 December 2010
Orez cu anghinare
  Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb demisec o lămâie…
Read more »

Plăcintă cu brânză şi salată

16 December 2010
Plăcintă cu brânză şi salată
  Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă de…
Read more »

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

16 December 2010
Pate de pui cu salvie şi rozmarin
  Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat sare piper 4…
Read more »

Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana

16 December 2010
Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei 200 g smantana sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii in…
Read more »

Porc cu sparanghel şi bulgur

16 December 2010
Porc cu sparanghel şi bulgur
  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două linguriţe cu zahăr…
Read more »

Bulete de carne

16 December 2010
Bulete de carne
Ingrediente: 500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1 lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul…
Read more »

Budinca de carne

16 December 2010
Budinca de carne
  Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua 75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri brinza rasa Mod…
Read more »

Şuncă cu salvie si cartofi

16 December 2010
Şuncă cu salvie si cartofi
  Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin…
Read more »

Fursecuri

16 December 2010
  Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1 pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de…
Read more »

Supa dulce

16 December 2010
Supa dulce
  Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte in…
Read more »

Cocktail Selva Line

16 December 2010
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie…
Read more »

Ton cu anghinare

16 December 2010
Ton cu anghinare
  Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g migdale 5…
Read more »

Cocktail Caribbean night

16 December 2010
Cocktail Caribbean night
    Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de lămâie, 100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.
Read more »

Tarte cu gem de mure

16 December 2010
Tarte cu gem de mure
  Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem…
Read more »

Creveţi cu sos de capere

16 December 2010
Creveţi cu sos de capere
  Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o lingură de capere…
Read more »

Orez cu miere

16 December 2010
  Ingrediente: 250 g orez miere   80 g migdale sau nuci Mod de preparare: Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge…
Read more »

Chifteluţe cu ouă de prepeliţă

16 December 2010
Chifteluţe cu ouă de prepeliţă
  Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un ou o cren­guţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit…
Read more »

Saratele cu smantana si cascaval

16 December 2010
Saratele cu smantana si cascaval
  Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5 linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de…
Read more »

Jumari dulci

16 December 2010
  Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2 linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon…
Read more »

Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon

16 December 2010
Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon
  Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml…
Read more »

Cozonac cu nuca si mac

16 December 2010
Cozonac cu nuca si mac
  Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar 40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa, 250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de…
Read more »

Pui cu sos picant

16 December 2010
  Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa sare piper 1lingurita sofran  1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1 lamaie Mod…
Read more »

Cocktail Screwdriver

15 December 2010
Cocktail Screwdriver
  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi paie   Se serveşte la…
Read more »

Trufe de ciocolata

15 December 2010
  Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt 250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky)   Mod de preparare: Freci…
Read more »

Potcoave (desert)

15 December 2010
Potcoave (desert)
  Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri ca­cao 5 linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2 albusuri zahar…
Read more »

Friptură picantă de porc

15 December 2010
Friptură picantă de porc
  Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4 lin­guri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă îndulcitor 2 cepe mici (sau ar­pagic) 4…
Read more »

File de pui marinat

15 December 2010
File de pui marinat
  Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de vanilie…
Read more »

File de curcan cu legume

15 December 2010
File de curcan cu legume
  Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară…
Read more »

Friptura de miel glasata

15 December 2010
Friptura de miel glasata
  Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1 pahar…
Read more »

Piftie de gasca

15 December 2010
  Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust   Mod de preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste…
Read more »

Sufleu de mere cu gris

15 December 2010
Sufleu de mere cu gris
  Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara

Portocale in aluat de clatite

15 December 2010
Portocale in aluat de clatite
  Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g faina, zahar vanilat,…
Read more »
 

Salata de varza

15 December 2010
Salata de varza
  Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1 morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de marar verde…
Read more »

Supa de orez

15 December 2010
  Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4 linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa gust Mod de preparare:…
Read more »

Salata dulce de telina

15 December 2010
Salata dulce de telina
  Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3 linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se rad…
Read more »

Sos rosu

15 December 2010
Sos rosu
  Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt   Mod de preparare: lingura de faina…
Read more »

Salata de rosii umplute cu varza alba

15 December 2010
Salata de rosii umplute cu varza alba
  Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet, patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La…
Read more »

Salata de conopida

15 December 2010
Salata de conopida
  Ingrediente: 1 conopida sare ulei  zeama de lamiie  100 g masline 1 ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb buchetelele de conopida in…
Read more »

Ciuperci umplute cu sunca si svaiter

15 December 2010
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
  Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Se scot piciorusele…
Read more »

Sos de ciuperci cu ceapa

15 December 2010
Sos de ciuperci cu ceapa
  Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa   Mod…
Read more »

Mancare de cartofi cu pui

15 December 2010
Mancare de cartofi cu pui
  Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie un ardei gras bulion sau pasta de tomate   Mod de preparare: Se taie pieptul de…
Read more »

Ciuperci pe friganele

15 December 2010
Ciuperci pe friganele
  Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou   1 lingurita marar 1 lingura unt sare friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se…
Read more »

Vinete cu ceapa si oua

15 December 2010
Vinete cu ceapa si oua
  Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare piper 4 linguri smantana 1…
Read more »

Pasta de cartofi pentru sandvisuri

15 December 2010
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
  Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de preparare: Cartofii se fierb in…
Read more »

Bors de ciuperci

15 December 2010
Bors de ciuperci
  Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic 2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare   Mod de preparare:…
Read more »

Crap cu ciuperci si ceapa

15 December 2010
  Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie   Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei,…
Read more »

Bureti cu smantana

15 December 2010
  Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se spala foarte…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)

15 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 27 (video)Read more »

Ardei cu brinza de vaca si smantana

15 December 2010
Ardei cu brinza de vaca si smantana
  Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare Ingrediente sosul alb:1…
Read more »

Conopida sote cu brinza si unt

15 December 2010
Conopida sote cu brinza si unt
  Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie.…
Read more »

Taitei cu parmezan si sos de rosii

15 December 2010
  Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3 rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de preparare:…
Read more »

Ciuperci cu macaroane

15 December 2010
Ciuperci cu macaroane
  Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa   Mod de preparare: Se fierb…
Read more »

Telina pane cu sos picant

15 December 2010
Telina pane cu sos picant
  Ingrediente: 2 teline sare  1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1 ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb intregi in apa clocotita…
Read more »

Borş de fasole boabe cu leuştean

15 December 2010
Borş de fasole boabe cu leuştean
  Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar leustean sare Mod de…
Read more »

Crap cu morcov

15 December 2010
Crap cu morcov
  Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru   Mod de preparare: Pestele…
Read more »

Paste cu clatite

15 December 2010
  Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval 300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g smantana…
Read more »

Salata de mere si portocale

15 December 2010
Salata de mere si portocale
  Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4 lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala zaharata Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Apri-Bowle

15 December 2010
Cocktail Apri-Bowle
    Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Read more »

Spaghete milaneze

15 December 2010
  Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de…
Read more »

Salau in sos de Riesling

15 December 2010
Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou…
Read more »

Fidea cu usturoi si ciuperci

15 December 2010
Fidea cu usturoi si ciuperci
  Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper Mod de…
Read more »

Oua umplute cu sos de lapte

15 December 2010
  Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2 lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat 1/2 ceapa sare piper…
Read more »

Sarlota de ciocolata

14 December 2010
Sarlota de ciocolata
  Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata  2 pachetete zahar vanilat 100 g  migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3 pahare smantana…
Read more »

Galuste

14 December 2010
Galuste
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare:

Galuste

14 December 2010
Galuste
  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti cartofii cu…
Read more »
 

Peste cu varza si rosii

14 December 2010
  Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare    Mod de preparare: Se curata si…
Read more »

Peste cu cartofi si ceapa

14 December 2010
  Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare:…
Read more »

Friptura inabusita de vaca

14 December 2010
  Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov 4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru tocat sare…
Read more »

Pirjoale din muschi de vita

14 December 2010
  Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati,…
Read more »

Salata mexicana cu creveti

14 December 2010
Ingrediente: 200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi 100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1 ardei…
Read more »

Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara

14 December 2010
Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara
  Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper  Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se presara cu sare si…
Read more »

Frigarui inabusite

14 December 2010
Frigarui inabusite
  Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1 lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper  Mod de preparare: Se spala si se taie carnea…
Read more »

Supa cu cartofi si fasole alba

14 December 2010
  Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit…
Read more »

Musaca de cartofi cu brinza si oua

14 December 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint gata…
Read more »

Snitel cu cascaval

14 December 2010
  Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g…
Read more »

Biftec cu cartofi prajiti

14 December 2010
Biftec cu cartofi prajiti
  Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in…
Read more »

Mazare cu friganele

14 December 2010
  Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2 oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de preparare:…
Read more »

Fasole verde cu rosii si usturoi

14 December 2010
Fasole verde cu rosii si usturoi
  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi 4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile se rup in 2-3 bucati…
Read more »

Saramura de platica cu ardei iute

14 December 2010
O reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de…
Read more »

Perisoare de cartofi cu sunca

14 December 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de preparare: Se fierb…
Read more »

Salata de broccoli,cartofi si sunca

14 December 2010
Salata de broccoli,cartofi si sunca
Ingrediente: 1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1 ou fiert taiat 3-4…
Read more »

Salata de citrice

14 December 2010
Salata de citrice
Ingrediente: 3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei de…
Read more »

Supa de cartofi si gulii

14 December 2010
O reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii…
Read more »

Legume fierte cu smantana

14 December 2010
  Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi, pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau cascaval 50 g de…
Read more »

Ficat de porc la cuptor

14 December 2010
ficat_de_porc_la_cuptor
Ficat de porc la cuptor din: ficat de porc, slanina, otet, ceapa, cimbru, patrunjel, foaie de dafin, zeama de carne, sare, smantana. Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina…
Read more »

Salata cu morcovi si varza murata

14 December 2010
Salata cu morcovi si varza murata
Ingrediente: 300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru uscat 10-15 masline Mod de preparare:  Morcovii se rad si se amesteca cu varza…
Read more »

Supa verde

14 December 2010
Supa verde
  Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde tarhon 2…
Read more »

Pui tiganesc

14 December 2010
  Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia de ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se da…
Read more »

Salata de cartofi cu ridichii si branza

14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5 linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de ceapa verde 1…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 23(video)

14 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 23(video)Read more »

Pui cu unt si condimente

14 December 2010
  Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata  sare piper zeama de lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul…
Read more »

Salata de cartofi cu hering marinat

14 December 2010
Salata de cartofi cu hering marinat
Ingrediente: 1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr. maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie taiata…
Read more »

Pui cu smintina si cartofi la cuptor

14 December 2010
  Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina  1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se…
Read more »

Telina cu masline

14 December 2010
Telina cu masline
  Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie…
Read more »

Crap prajit

14 December 2010
Crap prajit
  Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat si spalat…
Read more »

Salata de cartofi cu mar si oua

14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5 linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari   Mod…
Read more »

Salata de cartofi cu sos verde

14 December 2010
Salata de cartofi cu sos verde
Ingrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4 kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos

Cocktail Mango Frosty

14 December 2010
Cocktail Mango Frosty
          Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie verde. Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi Prosecco.
Read more »
 

Salau cu sos de lamaie

14 December 2010
  Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu…
Read more »

Cartofi cu ciuperci

14 December 2010
Cartofi cu ciuperci
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva foi de…
Read more »

Fondue cu legume si file de vită

14 December 2010
  Ingrediente: 2 morcovi  2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de soia 1,5…
Read more »

Fondue de ceapă

14 December 2010
  Ingrediente: Cremă de usturoi:  200 g cremă de brânză 150 g smântână sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbe­nuşuri 2 linguriţe muştar 150…
Read more »

Salata de legume cu macrou afumat

14 December 2010
  Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura marar 1 lingurita hrean sare piper Mod…
Read more »

Pui cu sos ca la Buzau

13 December 2010
  Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in bucati…
Read more »

Pilaf cu carne de berbec şi ceapă

13 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu…
Read more »

Carne de vita cu sos picant

13 December 2010
  Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege carne…
Read more »

Supa de varza dulce cu smantana

13 December 2010
  Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare   Mod de preparare:…
Read more »

Pui cu vinete, ceapa si usturoi

13 December 2010
  Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1 lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei…
Read more »

Supa de galuste si carne de vaca

13 December 2010
  Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper…
Read more »

Supa din carne macra de vitel si ou

13 December 2010
  Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de…
Read more »

Medalion din piept de pasare

13 December 2010
  Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de…
Read more »

Gulas din inima de vita

13 December 2010
  Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima  se spala, se…
Read more »

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

13 December 2010
Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi
  Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare:…
Read more »

Salata de cartofi cu telina si salam

13 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie mica 300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura otet sare…
Read more »

Pui umplut cu orez

13 December 2010
  Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui ( sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare   Mod…
Read more »

Salata de castraveti cu mere

13 December 2010
Salata de castraveti cu mere
Ingrediente: 2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o salata verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper     Mod de preparare:…
Read more »

Varza cu taitei

13 December 2010
Varza cu taitei
  Ingrediente:  1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2 oua  Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de…
Read more »

Chiftelute de ficat

13 December 2010
Chiftelute de ficat
  Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2 oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata tocata  …
Read more »

Salata de creveti cu paste fainoase

13 December 2010
Salata de creveti cu paste fainoase
  Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde…
Read more »

Panna cotta cu pere caramel

13 December 2010
Panna cotta cu pere caramel
  Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vani­lie 1 crenguţă mică de rozma­rin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4…
Read more »

Musaca de varza dulce

13 December 2010
  Ingrediente: 1 varza dulce  frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6 linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime 1 ceapa mare…
Read more »

Mincare cu cirnaciori si ciuperci

13 December 2010
  Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier 150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150…
Read more »

Gaina cu sos de ceapa

13 December 2010
Gaina cu sos de ceapa
  Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati…
Read more »

Cocktail Scotch Holiday

13 December 2010
Cocktail Scotch Holiday
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de lămâie şi paie   Se serveşte…
Read more »

Salata cu andive si ridichi

13 December 2010
Salata cu andive si ridichi
Ingrediente: 2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat Mod…
Read more »

Perisoare cu smantana

13 December 2010
  Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 22 (video)

13 December 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 22 (video)Read more »

Salata de primavara cu untisor

13 December 2010
Ingrediente: 150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2 leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu coriandru…
Read more »

Sote de berbec

13 December 2010
  Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie carnea in…
Read more »

Papanasi cu cartofi

13 December 2010
  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Carto

Retete de post: Salata de rosii cu busuioc

13 December 2010
Retete de post: Salata de rosii cu busuioc
Ingrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper…
Read more »
 

Supa de limba

13 December 2010
  Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba…
Read more »

Spaghete cu usturoi

13 December 2010
  Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute   Mod de preparare: Se fierb spaghetele …
Read more »

Sarmale cu carne

13 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura   Mod de preparare: Se ia carne amestecata de…
Read more »

Salata de cruditati cu creveti

13 December 2010
Salata de cruditati cu creveti
  Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g  maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod…
Read more »

Varza cu smantana

13 December 2010
  Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in…
Read more »

Carne de porc cu usturoi si rosii

13 December 2010
Carne de porc cu usturoi si rosii
  Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite,…
Read more »

Galuste de orez prajite

13 December 2010
Ingrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50…
Read more »

Gratin de cartofi la cuptor

13 December 2010
  Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de preparare: Se…
Read more »

Cotlete cu sos picant

13 December 2010
Cotlete cu sos picant
  Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta  sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins.…
Read more »

Sos de ciuperci cu oregano

13 December 2010
Sos de ciuperci cu oregano
Ingrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1…
Read more »

Supa de varza

13 December 2010
  Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de…
Read more »

Supa de curcan

13 December 2010
  Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina…
Read more »

Pizza rapida

13 December 2010
  Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat   Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu…
Read more »

Carnaţi ca la Buzău

13 December 2010
  Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe…
Read more »

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala

13 December 2010
Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala
Ingrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar   Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se…
Read more »

Raţă cu castraveţi si ceapă

13 December 2010
Ingrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si…
Read more »

Cartofi umpluti cu carne de vita

13 December 2010
Cartofi umpluti cu carne de vita
  Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g…
Read more »

Supa picanta de pui

13 December 2010
Ingrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama…
Read more »

Iepure cu sos alb

13 December 2010
  Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati,…
Read more »

Supă de pasare

13 December 2010
  Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa…
Read more »

Fondue franţuzesc cu lichior de vişine

13 December 2010
  Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi…
Read more »

Rulada din piept de pui la cuptor

13 December 2010
  Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente…
Read more »

Supa de legume de iarna

12 December 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de…
Read more »

Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola

12 December 2010
Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola
  Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare pi­per 50 g şuncă afumată rucola…
Read more »

Tartă cu spanac si branză

12 December 2010
Tartă cu spanac si branză
  Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de ustu­roi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză   Mod de…
Read more »

Supă de mazare cu somon afumat si crutoane

12 December 2010
Supă de mazare cu somon afumat si crutoane
O reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei…
Read more »

Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale

12 December 2010
O reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g…
Read more »

Frigaruie de porc cu sos samba oelek

12 December 2010
Frigaruie de porc cu sos samba oelek
  Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri…
Read more »

Rulou cu şunca si branză gouda

12 December 2010
Rulou cu şunca si branză gouda
  Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper   Mod de preparare:…
Read more »

Fondue mediteraneean

12 December 2010
Fondue mediteraneean
  Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii Sos…
Read more »

Salata de macaroane cu legume calite

12 December 2010
Ingrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc…
Read more »

Salata de spanac cu oua si peste afumat

12 December 2010
  Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu