miercuri, 15 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 4

Retete culinare cu poze 

Fileuri de hering în foitaj

  Ingrediente: 300g file de hering mic 150g făină 100 g unt linguriţă oţet 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală fileurile, apoi se şterg cu un şervet. Din unt, faină, oţet şi un praf de sare, se frământă un aluat tare, care apoi se întin­de într-o foaie subţire, de circa […]

Salată de cartofi si sfeclă

  Ingrediente: 125 g cartofi 50 gsfeclă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă ulei sare zeamă de lămâie   Mod de preparare: Fierbi cartofii în ccajă, iar sfecla o coci la cuptor. După ce s-au fiert şi s-au copt legumele, le cureţi, le tai cubuleţe sau felii, după cum îţi place Torni uleiul şi adaugi zeama […]
 

Şniţel de momite de viţel

  Ingrediente: 600g momiţe 2 linguri făină 3 ouă 150 g unt 150g ulei sare piper 2 l supă 200 g orez 1 /2 ceapă pesmet de casă lămîie 1foaie dafin   Mod de preparare: Momiţele spălate bine şi curăţate de pieliţă se fierb 15-20 minute în apă puţină cu 1/2 foaie dafin, sare şi […]

Pere in rochiţe

  Ingrediente: 6-8 pere cu codiţă 5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 1/2 pahar coniac 1 cioco­lată mică (cu lapte) 100 g miez de nucă mărunţit 6-8 clătite   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, dar le păstrezi codiţa şi le fierbi în apă cu zahăr. După ce au fiert, le tăvăleşti […]
 

Plăcintă cu ciuperci

  Ingrediente: 2-3 cutii cu ciuperci (sau 1 kg dacă sunt proaspete) 7 ouă 2 linguri ulei 1 pahar cu smântână un pliculeţ praf de copt 500 g făină 2 cepe de mărime potrivită mărar piper sare puţină apă caldă o lingură de unt     Mod preparare umplutură: Speli ciupercile, le scurgi bine (sau […]

Crap cu morcovi şi castraveţi

  Ingrediente: l kg file de crap 2 castraveţi 4 morcovi 2 cepe mari 100rnl vin alb demisec lămâie (zeama) 100 ml ulei 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă salvie 4 căţei de ustu­roi 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se împarte fileul de crap în 4 porţii, se spală bine fiecare bucată […]
 

Supă de ficat de porc sau viţel

  Ingrediente: 400 g ficat de viţel porc sau pasăre 250 g costiţă afumată 3 cartofi 2 cepe 250 g zarzavat 11/2 l supă 3/41 apă 1 lingură făină 1 foaie dafin sare piper pisat 30 g unt sau ulei   Mod de preparare: Se taie ficatul bucăţi, zarzavatul tăiat felii şi se sotează împreună […]

Prăjitură galbenă la mijloc

O reteta delicioasa de prajitura galbena la mijloc din: margarina, miere, galbenusuri, zahar, lapte, faina, praf de copt, zeama de lamaie, lapte, zahar, cacao, unt sau margarina si nuca de cocos. Ingrediente aluat: 50 g margarină 2 linguri miere 5 gălbenuşuri 250 zahăr 200 ml lapte 300 făină 1 linguriţă praf de copt 1 lin­guriţă […]
 

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii cu muştar

  Ingrediente: Pentru chifteluţe ai nevoie de: 2 bucăţi cod 2-3 cepe 3 felii pâine 3 lin­guri făină 150-200 ml ulei 1/2 legă­tură de pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5-6 roşii (din bulion, conservate de tine sau cumpărate) 1 linguriţă muştar dulce (sau iute, după gust) 1 linguriţă zahăr un vârf de linguriţă de […]

Macrou la cuptor

  Ingrediente: 2-3 bucăţi de macrou 4 linguri ulei 1 pahar mic cu suc de roşii 1 ceaşcă oţet 1 pahar vin alb sec piper ienibahar coriandru sare 2 foi de dafin câteva felii de lămâie câteva fire de pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele foarte bine, atât la interior, cât […]
 

Supă de dovleac cu orez

  Ingrediente: o felie de dovleac cam de 4-5 cm lăţime 1 ceapă mărişoară 1 rădăcină de pătrunjel 1 bucată de păstârnac 2 morcovi 4 linguri de orez sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai în cubuleţe. La fel, cureţi celelalte zarzavaturi, ceapa o tai […]

Momiţe de viţel cu garnitură de mazăre şi sos de rosii

  Ingrediente: 800 g momite 600 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 linguriţă lui ton pastă 2 linguri sos brun 1/4 pahar vin roşu sau Madera 120 g unt 1/2 lin­gură făină   Mod de preparare: Se fierb momiţele. Se face un sos din rîntaş cu unt şi făină, fiert cu zeamă de la […]
 

Pastă de griş cu maioneză din pufuleti

  Mod preparare gris: Pui la fiert 500 ml apă cu puţină sare şi condimente şi când dă în clo­cot adaugi griş în ploaie, amesteci din când în când, până se îngroaşă. După ce grisul a fiert, îl laşi la răcit, timp în care pregăteşti maioneza din pufuleţi. Mod preparare maioneză: Intr-un castron zdrobeşti bine […]

Plăcintă cu mere si cremă

  Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 1 kg mere 1 pahar de zahăr ulei Pentru cremă ai nevoie de: 1 pahar ulei (150 ml) 4 ouă 2 pahare zahăr 1 praf copt 1 pahar pesmet 1 pahar lapte   Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le laşi deoparte. Amesteci apoi […]
 

Supă de peşte şi fructe de mare

Ingrediente: 1,200 kg cap de peşte proaspăt 25 scoici sau midii 20 cozi de raci sare 1 pahar de vin 1 ceapă 2 gălbenuşuri 3 linguri de smantană puţin magheran 60 g unt 1 lingură de făină 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă, sare, magheran, vin şi ceapă […]

Supă de linte cu slănină si foi de dafin

  Ingrediente: 250 g linte 2 cepe potrivite ulei sare boia dulce 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ţelina mai mica 50 g afumata condimente foi de dafin frunze de ţelina făină   Mod de preparare: De cu seară pui lintea la înmuiat în apă caldă. într-o oală prăjeşti o ceapă tăia­tă mărunt, adaugi puţină […]
 

Pulpe de pui impănate cu legume si garnitură de fasole verde

  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 morcovi 2 teline 2 ardei 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 150 g bacon 400 g fasole verde din conserva condimente sare piper ulei   Mod de preparare: Cureti morcovii, telinele, ardeii, ceapa si usturoiul, dai pe razatoarea fina morcovii si telinele, ceapa si ardeii ii tai marunt, […]

Şniţele din soia cu sos de ceapă

  Ingrediente: 10 şniţele de soia 100 ml ulei 2 cepe 2 linguri făină boia piper condiment sare   Mod de preparare: Fierbi şniţelele după indicaţiile de pe pachet, apoi le scurgi, le baţi puţin cu ciocanul de şniţele, le sărezi şi le presari cu boia şi piper (după gust). Le dai prin făină şi […]
 

Tort cu cremă de ciocolată si zahăr ars

  Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina 1 praf de copt   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile, zahărul, făina amestecată cu praful de copt, amesteci bine şi torni compoziţia într-o formă rotundă. O dai la cuptor, la foc mic pentru o jumătatî de oră. Când s-a răcit, tai blatul […]

Drob din măruntaie de vitel cu legume natur

Drob din măruntaie de vitel cu legume natur din: ficat de vitel, limba, plamani, faina, ulei, ceapa verde, patrunjel, marar, oua, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 300 g ficat de viţel 200 g limbă 500 g plămîni 2 linguri de făină 150 g ulei 200 g ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2 legături de mărar […]
 

Creier cu sos alb

  Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă sau porc 3 linguri de făină 150g um sau ulei 1 pahar de lapte sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe la fel ca cel menţionat în aspic  şi cînd s-a răcit, se taie bucăţi. Se prepară un sos alb  care se […]

Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post

  Ingrediente: 1 conopidă 1 pungă de pufuleţi simpli 1 cartof ulei muştar zeamă de lămâie gogoşar sau măsline pentru ornat crenvurşti de post sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful până ce intră furculiţa uşor în el. Il scoţi, nu arunci zeama şi îl zdrobeşti bine de tot. Cu zeama de la cartof […]
 

Limbă rasol cu cartofi natur şi sos de hrean

  Ingrediente: 1 kg limbă 400 g cartofi 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 /2 ţelină 150 g frişca 30 g hrean 1 lingură de oţet 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Limba se fierbe circa 2 1/2ore cu sare şi zarzavat (ceapa, morcovul, felina), apoi se curăţă de pieliţă şi […]

Bulgăraşi de mere

  Ingrediente: 600 g mere, 200 g biscuiţi 3 ouă, coajă de lămâie rasă, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 1-2 pacheţele cu zahăr vanilat, făină.   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le treci pe râzătoare. Treci şi biscuiţii prin maşina de tocat (sau îi pisezi în piuă) şi […]
 

Cambula in aspic cu garnitură de salată şi maioneză

Ingrediente: 6 bucăţi cambula a circa 400 g 200 g ulei 1pahar vin 1litru zeamă de peşte sare piper 8 joi gelatină 1 portocală 2 mere 1 ţelină 2 cartofi 1 pară 2 ouă muştar ridichi de lună 1/2 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se face maioneza din 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi […]

Mititei pentru ovo-lacto-vegetarieni

  Ingrediente: 250 g brânză de vaci (bine scursă) 10 linguri nucă măcinată 7 linguri griş 4 ouă condimente cimbru usturoi piper 1 lingură de bulion   Mod de preparare: Sfărâmi brânza de vaci şi o amesteci cu celelalte ingrediente. Formezi cu mâna umezită mititei pe care îi pui la prăjit. îi scoţi şi îi […]
 

Prăjitură cu miere şi bere

  Ingrediente: 500g făină 350g miere 150g unt 2 ouă 50ml bere 1 lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă rasă praf de copt un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă 300g miere cu ouăle, apoi se adaugă treptat câte 1 lingură unt topit. Se pun praful de copt, coaja de […]

Peşte tomat

  Ingrediente: l kg peşte (crap mic, merluciu sau roşioară) 500g morcov 3 rădăcini pătrunjel 4 cepe 2 foi de dafin 100ml ulei 500g bulion l legatura pătrunjel 1linguriţă piper boabe sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, rădăcina de pătrunjel, apoi se taie rondele. Ceapa curăţată şi spălată se taie […]
 

Cocktail Mexican Coffee

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila de culoare închisă Pahar – de sticlă rezistentă la căldură Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 2 cl Tequila Gold 2 cl Kahiua 4-5 cl cafea espresso fierbinte o linguriţă de zahăr de trestie frişca Este versiunea din […]

Tuslama cu uger cu garnitură de sote de legume

  Ingrediente: 800 g uger de vacă 1 picior de vită sare piper boabe 1 ceapă 1 1/2 lingură de făină 2 ouă ulei pentru prăjit 1 ciolan de porc 50 g usturoi   Mod de preparare: Ugerul şi piciorul se fierb în apă cu sare, piper boabe şi o ceapă. Cînd sînt gata fierte […]
 

Pilaf cu ficat de viţel,reţetă chinezească

  Ingrediente: 400 g orez 300 g ficat de viţel sare 1 ardei iute şofran 6 funduri de anghinară 1/21 supă 250 g untură de raţă 2 fire de praz   Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi şi se sotează în 100 g untură de raţă cu prazul tăiat mărunt. Se pune apoi orezul […]

Calcan în aluat cu garnitură de cartofi pai şi sos Choron

  Ingrediente: 2,500 kg calcan 11/2 lingură de făină sare 300 g ulei lapte 15 g drojdie de bere 1 albuş 1 lămaie 400 g cartofi   Mod de preparare: Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă. Calcanul se curăţă, […]

Rinichi cu garnitură de sparanghel

  Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6 frigărui 300 g spa­ranghel 30 g unt   Mod de preparare: Rinichii se curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de sparanghel fierte şi date […]

Uger cu măsline

  Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline 60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se că­leşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi se sting […]
 

Prăjitură cu cacao, nuci şi caramel

  Ingrediente foaie: 300g făină 250g zahăr praf 250g unt 2 ouă 150 g cacao Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei tăvi, unse şi tapetate […]

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa

  Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş 1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se usuce. Pui la foc bucăţile […]
 

Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi

Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi din: barbuni, vin rosu, usturoi, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, unt, rosii, cimbru, cartofi noi, faina, lapti de peste, zahar. Poate te intereseaza si Cateva retete cu crap Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1 ceapă sare piper 1 legătură […]

Legume umplute

  Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1 ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână condiment sare piper ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai mărunt […]
 

Pui cu vinete

  Un pui mai mic şi îl porţionezi, cureţi 3 ceapă şi o tai mărunt, apoi fe înăbuşi pe toate în unt. După ce s-au rumenit ceapa şi carnea, pui o linguriţă de făină, apoi apă caldă cât să le acopere, sare după gust şi le laşi să fiarbă. In acest timp, tai vinetele cuburi […]

Paste cu ciuperci si smantana

  Ingrediente: 200 g paste 200 g ciuperci 3 cepe 1 căpăţână usturoi 3 morcovi 150 g smântână ulei 2- 3 ouă pesmet condimente piper ienibahar   Mod de preparare: Cureţi morcovii, usturoiul, ceapa şi ciupercile, tai apoi morcovii rondele, ciupercile felii, toci ceapa şi pisezi usturoiul. Fierbi morcovii în apă cu puţină sare şi […]
 

Tartă cu dovleac si nuci

  Ingrediente: 800 g dovleac 8 ouă 300 g smântână 100 g zahăr 100 g nuci prăjite zeama de la 1/2 de portocală Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 150 g margarină 1 ou sare 1 linguriţă oţet     Mod preparare aluat: Amesteci făina cu margarina şi după ce s-a omogenizat pui […]

Supa de peşte

  Ingrediente: 2 kg peşte 2 l apă 1 l suc de roşii 2 cepe mari 1 ardei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei iute 1 plic condiment pentru peşte 1 cubuleţ condimente pentru peşte 1 legătură mărar boia iute piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui la foc apa şi sucul […]
 

Creier în aspic cu garnitură de salată rusească

  Ingrediente:  600 g creier de vacă 300 g cartofi 200 g mazăre 130 g morcovi 150 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeamă de lămîie sare piper 300 g aspic 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece circa 25 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Se […]

Inima la tigaie cu sote de legume şi salată

  Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 2 linguri de făină sare piper ulei pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) sa­lată 30 g unt puţin ulei   Mod de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie felii, se dă sare, piper […]
 

Peste cu sos picant

  Ingrediente: 700g peşte 1 ou 2 g piper măcinat 2 g sare 50ml ulei 50ml sos de soia 50g zahăr 2 linguri hrean 5 căţei de usturoi ceapă 50 ml zeamă de lămâie 2 leg. mărar   Mod de preparare: Se curăţă bine peştele, se spală şi se pune la fiert în apă cu […]

Rulouri de somon în sos de vin

  Ingrediente: 10 fileuri somon 10 feliuţe jambon 400g brânză feta 100 g parmezan ras 50ml vin alb sec linguriţă zeamă de lămâie 0 picături sos Worchester 2-3 căţei usturoi 100g făină 2 ouă 200 g pesmet sare piper Ingrediente sos: 100 ml vin alb sec,100g unt ,1 morcovi ceapă , 1 linguriţă cim­bru ,foaie […]
 

Prăjitură cu miere de albine

  Ingrediente foaie: 300g făină 120g zahăr 2 ouă 1 linguriţă bicar­bonat Ingrediente crema: 250ml smantană,750g nuci măcinate ,250g zahăr pudră , 50g zahăr vanilat,5ml                                 esenta de rom.   Mod de preparare: Pentru foi, se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă aluatul obţinut la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi se […]

Praz cu ficat de miel cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper 200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în unt cu roşiile curăţate şi tăiate. Se pune […]
 

Cod în cămaşă de branză

  Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 jumătate de lămâie 100g caşcaval ras 1 ou 100 g morcov ras fin 1lin­gură unt fire de pătrunjel 1 lin­guriţă busuioc uscat   Mod de preparare: Se spală fileurile şi se şterg cu un şervet, apoi se stropesc cu zea­ma de lămâie. Se amestecă oul cu caşcavalul, morcovul […]
Desert_cu_avocado_mango_si_capsuni_08

Reteta zilei: Desert cu avocado, mango si capsuni

Desert cu avocado, mango si capsuni din: avocado, limeta, lapte de cocos, mango, capsuni. Ingrediente: 1 avocado, înjumătățit, decojit și fără sâmburi 1 limeta, stoarsa ½ ceasca lapte de cocos 1 mango tocat 240gr căpșuni capsuni, pentru servire       Mod de preparare: Puneti toate ingredientele într-un blender si procesati pana se omogenizeaza. Serviti cu […]
 
 

Retete de post: Tort de post

O reteta delicioasa de tort de post din: suc de portocale, ulei, zahar, cacao, faina, dulceata, esenta de rom si zahar vanilat. Ingrediente: 1 cană suc de portocale 1 cană ulei 1 cană zahăr 1 lingură cacao 3 căni făină 3-4 linguri dulceaţă 1 fiolă esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat   Mod preparare […]

Aperitiv din macrou afumat

  Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat 3 cepe date pe răzătoarea mică 6 mere date pe răzătoarea mică sare piper 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Cu un cuţit mărunţeşti macroul, înlături oasele mai mari care nu s-au topit la afumare şi apoi îl amesteci cu ceapa, merele, sarea, piperul, uleiul cât să obţii […]
 

Rulouri delicioase cu mere

  Ingrediente: 1 cană de sifon sau apă minerală 1 cană de ulei un cubuleţ de drojdie 1 lingură de zahăr făină cât cuprinde pentru un aluat pe care trebuie să-l întinzi cu făcăleţul Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg de mere un praf de scorţişoară 1/2 cană de zahăr   Mod de preparare: […]

Gogoşi cu dovleac

  Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apă 250 g făină 4 ouă, ulei sare 2 pahare vin roşu dulce coajă rasă de portocală sau de lămâie   Mod de preparare: Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le pasezi. Adaugi […]
 

Bulz fals de fructe

  Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 1/2 vârf de cuţit de şofran 4-5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 2 banane 2 piersici 2 mere 1 plic zahăr vanilat 200 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi grisul în ploaie, amestecând […]

Taiţei cu hamsii afumate

  Ingrediente: 2-3 caserole cu hamsii afumate o pungă de tăieţei pastă picantă de tomate verdeaţă tocată condimente după gust 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă cu sare şi când sunt gata îi scurgi, îi clăteşti cu apă rece. Ungi cu ulei un vas termorezistent şi pui un […]
 

Tort de nucă

  Ingrediente: 500 g nucă măcinată 400 g fulgi de ovăz 300 g grâu fiert şi trecut prin maşina de tocat 300 g mere rase pe răzătoarea mică 1 banană tăiată felii subţiri sucul de la 1 lămâie şi de la 2 portocale miere   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi adaugi miere după […]

Orez cu maioneză

  Pui la fiert 200 g orez în apă cu sare şi condiment tip Vegeta. După ce a fiert, îl laşi să se răcească, apoi adaugi maioneza din pufuleţi şi o ceapă tă­iată mărunt. Cu această compoziţie poţi umple ardei sau gogoşari cruzi.   Poftă bună!
 

Budincă de dovleac

  Ingrediente: 150 g dovleac 200 g orez 150 g mere 300 ml lapte 4 ouă 1 lingură margarină 3/2 linguriţă scorţişoară zahăr 2 linguri pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui să fiarbă în apă. Nu-I laşi să fiarbă complet, ci numai pe jumătate. Apoi îl […]

Chec cu şuncă şi măsline

  Ingrediente: 8 ouă 50 g făină 1 praf de copt 4 linguri apă minerală 200 g şuncă afumată 200 g urdă sau brânză de vaci 150 g măsline negre fără sâmburi şi 150 g măs­line verzi fără sâmburi   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă, apoi adaugi pe rând, amestecând de jos în sus, […]
 

Ciorbă de perişoare de carne de griş

Ciorbă de perişoare de carne de griş din: carne tocata, ceapa, ardei gras, gris, ou, pasta de tomate, patrunjel verde, morcovi, rosii, bors, sare, piper, condiment, smantana. Poate te intereseaza si: Ciorba de perisoare cu legume Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc Ciorba de perisoare Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe […]

Drob de cartofi

  Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 7 lin­guri ulei 1 l lapte acru (sau iaurt) 1 cană griş 1 cană făină albă 1 cană mălai grişat pesmet 1 praf de copt stins cu lămâie   Mod de preparare: Amesteci într-un castron ouăle şi zahărul şi le freci cu o lingură de lemn până obţii […]
 

Tocană de ceapă cu mămăliguţă

  Ingrediente: 1/2 kg ceapă 2-3 ardei graşi sau gogoşari 2-3 roşii sau 1-2 linguri suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g mălai 1 foaie de dafin 100 ml ulei boia dulce sare piper cimbru oţet   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai fideluţă, o presari cu sare şi o pui să […]

Pilaf cu peşte si măsline

  Ingrediente: 1,5 kg peşte 500 g orez 300 ml ulei 3-4 cepe 200 g măsline sare şi piper boabe   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi şi îl prăjeşti puţin în ulei. Tai mărunt ceapa, o căleşti cu orezul, apoi stingi cu 2 l de apă fierbinte, potriveşti de sare şi piper. Când […]

Şalău cu ciuperci la cuptor

  Ingrediente: 5 bucăţi şalău (circa 3 kg) 2 kg ciuperci 200g unt 600g smân­tână 1 lămâie 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în două, pe lung, şi se scoate şira spinării. Se aşază jumătăţile ast­fel obţinute într-o tavă unsă cu puţin unt. Se călesc ciupercile 15 […]

Cocktail Mezcalibur

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – tumbler sau cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva frunzuliţe pe margine   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 Mezcal 1/10 lichior de mentă verde 1/10 Maraschino 4/10 suc de ananas   Apărut […]
 

Prăjitură cu gem si nucă (de post)

  Ingrediente: 400 g gem de prune 1 pahar zahăr 1 pahar apă 6 linguri ulei 3 linguri cacao 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet 1/2 kg făină, nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci gemul ci apa până se omo­genizează, apoi adaugi zahărul, ule­iul, cacaua, făina ploaie şi bicarbo­natul. Ungi o tavă cu margarină, […]

Sarmale cu vinete coapte

  Ingrediente: 1 kg vinete coapte (din congelator) 1 ceaşcă orez 1 ceapă mai mare 1 varză mică acră sare piper pătrunjel tocat (după gust) ulei bulion   Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt ceapa şi o pui la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi orezul ales şi spălat şi-l laşi să se […]
 

Piure de mere cu frişcă

  Ingrediente: 6 mere mari 5 lingun apă 5 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară (să nu pui mai multă scorţi­şoară, căci merele capătă un gust amar) 1 plic de frişcă de 50 g lapte   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fierbi apoi merele […]

Mancare de cartofi cu orez si masline

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 2-3 cepe sau 2-3 fire de praz 100 g orez 100-200 g măsline un praf de piper 4- 5 linguri bulion condiment după gust verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe, peste ei torni circa 2 l apă, laşi să dea în clocot şi adaugi ceapa tocată […]
 

Vinete cu rosii la cuptor (de post)

  Speli şi cureţi stil pijama 1 kg de vinete potrivite, le tai rondele potrivit de groase şi le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, apoi le laşi să se scurgă pe şerveţele de hârtie. Decojeşti 1/2 kg roşii, cureţi 5-6 căţei de usturoi, tai roşiile felii şi aşezi într-o cratiţă astfel: un rând […]

Lin gătit

  Ingrediente: l kg lin 100g unt 2 cepe 2 ardei graşi (roşu, verde) 2 linguri bulion 250 ml vin alb sec 4 morcovi 500g cartofi 1legatura mărar lămâie lingură făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se spală bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert, împreună cu morcovii şi […]
 

Tocăniţă de cod

  Ingrediente: 1 kg cod 500 g cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei 5 roşii 1 pahar vin alb 1 legătură pătrunje verde ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, usturoiul şi ardeii, pui cartofii la fiert, iar ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti împreună. Decojeşti […]

Borş de praz cu orez

  Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt. Pui la fiert morcovul, ceapa, […]
 

Mămăligă cu macrou la cuptor

  Ingrediente: 1 mămăligă potrivită 4-5 bucăţi de macrou congelat 2-3 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 ardei graşi 3 roşii sare piper foi de dafin 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Faci o mămăligă potrivită pe care o laşi să se răcească, apoi o tai felii groase. Aşezi feliile una […]
Sufleu_de_dovleac

Sufleu de dovleac

Sufleu de dovleac din: dovleac, oua, zahar, pudra, unt, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 1 kg dovleac 4 ouă 100 g zahăr pudră 100 g unt 250 ml lapte fiert 4 linguri rase de făină coaja rasă de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi […]
 

Chiftele de dovleac

Chiftele de dovleac din: miez de dovleac, ceapa, usturoi, seminte de dovleac, branza telemea, galbenusuri, pesmet, ulei, patrunjel, sare, piper, iaurt, praz. Ingrediente: 600 g miez de dovleac 2 cepe 1-2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de dovleac (fără coajă) 75 g brânză telemea 2 gălbenuşuri 2 linguri pesmet 3 linguri ulei 1 legătură […]

Salată de cartofi cu şprot afumat

  Ingrediente: 1 cutie şprot afumat 1 ceapă 2 cartofi 1 morcov ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Scurgi peştele de ulei, îl tai bucăţi şi păstrezi uleiul. Cartofii şi morcovii îi cureţi, îi speli şi-i pui la fiert. Cureţi apoi şi ceapa ş o tai peştişori. După ce legumele au […]
 

Cocktail Margarita

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – marginea paharului glazurată cu sare Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 tequila 3/10 triple sec 2/10 suc de lămâie sau de lămâie verde Originea acestei băuturi este relatată într-un vechi reţetar, din 1924 „Un […]

Supă de ceapă cu crutoane

  Ingrediente: 4 cepe 100 ml ulei 30 g făină 150 g smântină sare crutoane patrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci mărunt ceapa pe care o pui să se înăbuşe în ulei. După ce a devenit aurie, pui făina, amesteci şi stingi cu 2,5 liti de apă rece. Potriveşti de sare şi laşi […]
 

Sarmale cu miez de floarea-soarelui

  Ingrediente: 300 g miez de floarea-soarelui curăţat 200 g orez 200 g ceapă 150 ml ulei 200 g morcovi 50 g bulion 500 g roşii cimbru sare piper 1 varză   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui să se călească în ulei. Adaugi orezul şi stingi cu roşii tăiate […]

Prăjitură cu piure de castane

  Mod preparare blat: Baţi spumă albuşurile a 5 ouă, apoi adaugi 5 linguri de zahăr şi baţi în continuare. Pui apoi treptat cele 5 gălbenuşuri rămase şi 5 linguri de făină. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit. După ce s-a răcit, tai blatul […]
 

Peşte cu ciuperci

  Ingrediente: 1 kg peşte (crap sau macrou) 750 g ciuperci (din conservă sau de la congela­tor) 1 ceapă 3 roşii 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar vin sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai în bucăţi potrivite şi-l presari cu puţină sare şi piper. Ciupercile le tai mărunt, […]

Sarailie

Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei (margarină) Pentru sirop ai nevoie de: 2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Impărţi în 3 cantităţi egale foile de […]
 

Varză călită cu bulion si tăiţei

  Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă 500 g tăieţei laţi de post 200 ml suc de roşii piper zahăr sare ulei   Mod de preparare: Cureţi varza de primele frunze, o răzăleşti pe răzătoarea mare, presari sare şi o laşi circa 30 de minute. După aceea o căleşti în ulei, adaugi şi ceapa călită […]

Clatinele

  Ingrediente: 1/2 kg făină 50 g drojdie sare 700 ml apă 500 g gem de mere 100 g zahăr pudră 300 ml ulei   Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în puţină apă caldă, o adaugi apoi peste făină, pui şi puţină sare şi începi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă. După ce l-ai […]
 

Roşii umplute cu peşte si sos de făină

  Ingrediente: 500 g roşii 1 con­servă de 150 g de peşte în ulei 50 g usturoi pisat 1 lingură făină ulei sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai din fiecare roşie câte un căpăcel şi cu o linguriţă scoţi miezul. Le ţii apoi câteva minute în apă fiartă, după care le iei, […]

Copane cu legume in vin la cutpor

  Ingrediente: 6 copane 6 cartofi mai măricei 3 ardei graşi 3 morcovi piper sare foi de dafin 1 pahar cu vin alb, ulei 1 ceaşcă de bulion condimente pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai cuburi şi le pui într-o tavă unsă cu ulei. Aşezi apoi copanele tăiate în două şi […]
 

Borş de fazan

  Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantand   Mod de preparare: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin şi în oţet diluat. Se taie bucăţi egale si se fierb cu apă, sare şi cimbru. […]
 

Aperitiv din branză dulce si maioneză

  Ingrediente: 250 g brânză dulce de vacă 3 ouă 150 ml ulei puţină sare ceapă verde (sau ceapă şi mărar) zeama de la 1/2 lămâie.   Mod de preparare: Pui cele 2 gălbenuşuri fierte într-un castron şi mai adaugi un gălbenuş crud, le freci bine şi adaugi ulei, puţin câte puţin, până obţii o […]

Plăcintă cu dovleac si nucă

  Ingrediente: 1 pachet margarină 12-15 linguri de apă fierbinte 2,5 căni cu făină Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg dovleac zahăr după gust 200 g miez de nucă 1 lingură margarină şi facultativ 1-2 linguri cu cacao   Mod preparare foaie: Amesteci bine margarina cu apa şi făină, frămânţi un pic aluatul ca […]
 

Cartofi incinsi

  Cureţi 1 kg cartofi, îi cureţi şi îi fierbi întregi. Ii laşi să se  răcească, apoi îi tai felii mai mari. Incingi ulei, pui feliile de cartofi, îi presari cu condi­mente şi piper şi îi căleşti 10-15 minute, adăugând 2-3 linguri apă din când în când. După ce s-au rumenit, îi presari cu mărar […]

Păstrăvi la cuptor

  Ingrediente: 4 păstrăvi 100 g unt 100 ml ulei 1 legatura pătrunjel verde 1 linguriţă de busuioc uscat pentru fiecare peşte 2 linguriţe boia 2 linguriţe pi­per negru 2 linguriţe piper roşu sare   Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii, se spală şi se ung bine cu ulei pe dina­fară şi pe dinăuntru. Se […]
 

Supă de fazan

  Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunje 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Se pune la cuptor, sub capac, carnea, costiţa, pătrunjelul, puţin piper, sare, apă şi se lasă circa […]

Crochete cu zarzavat

  Ingrediente: 250 g fasole verde 250 g mazăre verde 2-3 dovlecei 2-3 morcovi 1/2 lingură unt 2 linguri făină 1/2 pahar lapte 1 lingură caşcaval sau brînză 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Fierbem cu puţină sare fasolea, mază­rea, dovleceii, morcovii, strecurăm şi dăm prin […]

Borş de sfeclă

  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 morcovi 2 cepe 3 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel o legătură de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper 1/2 l borş 2 l apă 1 lingură de bulion 2-3 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci prin râzătoare, […]

Piure de ţelină

  Tai în sferturi 6 ţeline mijlocii şi le fierbi în apă cu sare. După 10-15 minute de când au început să fiarbă, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi de coajă, laşi să fiarbă bine, apoi scurgi de zeamă. Treci totul prin sită ori prin maşina de tocat şi baţi bine cu ulei piureul obţinut până când […]
 
Peste_la_tava_cu_legume_si_ciuperci

Peste la tava cu legume si ciuperci

Călesc în ulei două sau chiar trei cepe tăiate mărunt, pun apoi un morcov, puţin păstârnac şi o ţelină date pe răzătoarea mică. Peste legumele călite pun două cutii de ciuperci (dacă sunt întregi, le tai), o cană de apă şi las să scadă bine. Adaug apoi puţin suc de roşii şi mai las pe […]

Plachie cu crap

  Ingrediente: 1 crap 5 cepe 5 roşii, ulei 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 foaie de dafin 1 pahar de vin alb făină   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai în bucăţi pe care le sărezi şi le dai prin făină, le prăjeşti, apoi le dai deoparte. Cureţi ceapa, o […]
 

Prajitură cu morcov

  Ingrediente: 1 cană (îndesată) de morcov trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici 1 cană borş cană de ulei 1 sticluţă de esenţă de rom sau vanilie 1 cană zahăr tos 1 lin­guriţă de bicar­bonat stins cu oţet 2 căni de făină 1/2 bor­can cu dul­ceaţă 100 g miez de nucă   Mod de preparare: […]

Găluşte din carne de pui

  Ingrediente: 300 g carne de pui 2 ouă 3 linguri griş 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, apoi o laşi la răcit. O dai prin maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle, grisul şi pătrunjelul tocat. Intr-o oală pui apă cu sare la fiert, […]
 

Ardei umpluţi cu cartofi

  Ingrediente: 8 ardei potriviţi 1/2 kg cartofi 5 cepe potrivite 2 linguri bulion 100 ml ulei sare piper condiment tip pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Cât fierb cartofii, speli, cureţi ardeii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi de coajă cartofii fierţi […]
 

Murături prăjite

  Ingrediente: 1 gogonea rozalie (mai coaptă) 1 gogoşar 1 castravete 1-2 foi de varză murată 1 ardei iute 1 bucheţel de conopidă 1 ceaşcă ulei 1/2 lingurţă de pastă de roşii 1-2 căţei de usturoi   Cum procedezi: Tai toate murăturile mă­runt, le laşi să se scurgă bine, le pui într-o tigaie cu ulei […]

Drob de morcovi

  Ingrediente: 2 cani de orez fiert 2 căni de morcovi daţi pe răzătoarea mică 1 cană de pesmet 2 cepe mari şi 1 ardei tăiate mărunt 3 lin­guri de ulei 1 şi 1/2 cană de apă caldă 1/2 linguriţă de sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru uscat pătrunjel     Mod […]
 

Supă cu tăiţei cu ceapa

  Ingrediente: 3-4 cepe curăţate şi tăiate peştişori 50 ml ulei 1 lin­gură condiment 1 ou un praf de sare făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Că­leşti ceapa în ulei până devine aurie (fără să se ardă) şi o laşi să se răcească în cratiţă. Intre timp, pregăteşti din ou, făină şi un […]

Ciuperci cu sos de lamaie

  Ingrediente: 2 kg ciuperci proaspete 200 ml ulei 50 ml vin 500 g ceapă 1 legătură verdeaţă piper sare sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi ceapa, tai ciupercile lamele şi ceapa mărunt, după care le prăjeşti împreună. Torni din când în când câte puţină apă şi vin, acoperi cratiţa şi […]
 

Ciuperci cu fasole verde si tăiţei

  Ingrediente: 1 mână fasole verde de la congelator sau din conservă 250 g tăieţei de post 300 g ciuperci 1 lingură margarină 1 lingură ulei 1-2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ardei iute potrivit tocat 1 legătură pătrunjel coriandru   Mod de preparare: Incingi nargarina şi uleiul într-o cratiţă, apoi adaugi usturoiul şi ardeiul […]
 

Şalău umplut cu vişine

  Ingrediente: 1şalău mai mare 100 ml ulei 1 lămâie 1linguriţă scorţişoară 200g vişine proaspete sau uscate 2 cepe 1 legatura pătrunjel 200g mig­dale sau nuci pisate 100 ml lapte 100 g sâmburi întregi de nuci sau de migdale 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine […]
 
 

Cartofi fierţi cu sfeclă si ceapa

  Ingrediente: 5 cartofi 1-2 sfecle roşii 1 ceapă 50 ml ulei 2-3 linguri oţet pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi sfecla în coajă, dar separat. Sfecla o poţi coace în cuptor, dacă-ţi place mai mult aşa. între timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în ulei. După ce […]

Prăjitură cu taraţe de post

  Ingrediente: 3 căni cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2 căni apă 10 linguri ulei 1 linguriţă praf copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie (sau oţet) 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide   Mod de preparare: Caramelizezi 100 g zahăr, apoi pui restul de zahăr, apa şi laşi […]
 

Varză cu soia şi nuci

  Ingrediente: 1 varză murată 200 g soia granule 1 cană nuci 2 cepe 1 gogoşar sau ardei 4-5 linguri bulion 300 g orez ulei condiment tip   Mod de preparare: Tai fideluţă o varză murată, o storci şi o căleşti în ulei cu 2 cepe tocate, gogoşarul sau ardeiul tăiat mărunt. Orezul îl fierbi […]

Prăjitura cu foi si cremă de budincă (de post)

  Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 esenţă de rom 1 cană de Coca-Cola 1/2 cană ulei 2 şi 1/2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat 6 linguriţe cacao 1 plic  budincă de ciocolată 1 pachet margarină   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu sucul, apoi adaugi uleiul, făina, bicarbonatul, 3 linguriţe cacao şi amesteci până […]
 
 

Sos de hrean cu năut

  Ingrediente: 1/2 cană cu năut încolţit de două zile 3 linguri de apă 1 lin­gură zeamă de lămâie 1 lingură iaurt 3 linguri de hrean tocat 4 căţei de usturoi pisat 150 g brânză de vaci sare şi piper   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un piure şi potriveşti de sare […]

Prăjitură cu dovleac si nuci (de post)

Prăjitură cu dovleac si nuci din: dovleac, nuci, ulei, faina, zahar pudra, bircabonat de sodiu, lamaie. Poate te intereseaza si Cum se prepara Desert cu dulceata de zmeura si creme patissiere Ingrediente: 250 g dovleac ras 150 g nuci pisate 50 ml ulei 250 g făină 150 g zahăr pudră 1 linguriţă bicarbonat de sodiu […]
 

Varză acră cu măsline

  Ingrediente: 1 varză acră (cât doreşti de mare) ulei 150 g măsline 1 linguriţă boia de ardei 1 ceapă mare   Mod de preparare: Toci varza fideluţă. Ceapa o tai mărunt, o căleşti, apoi adaugi varza şi laşi să fiarbă înăbuşit. Măslinele le opăreşti timp de 10 minute în apă. Când varza a început […]

Chiftele de ghebe

Chiftele de ghebe din: ghebe, cartofi, usturoi, paine, faina, condimente, sare, piper, ulei, marar, patrunjel. Poate te intereseaza si Chiftele de ciuperci Ingrediente: 1/2 kg de ghebe 2 cartofi 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri făină albă condimente sare piper ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel     Mod de […]
 

Clătite umplute cu două feluri de fasole bătută

  Ingrediente: Pentru clătite: 1 cană făină 2 căni apă 1 ceaşcă ulei un praf de sare Pentru umplutura 1: 200 g fasole boabe 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă sare piper 1 lămâie ulei Pentru umplutura 2: 200 g fasole boabe 1 ţelină 2 ardei 1 morcov 2 cepe 5-6 căţei de usturoi […]

Vinete cu branză in aluat de clatite

  Ingrediente: 1 kg vinete 200 g brânză telemea rasă 2 gălbenuşuri 1 ou 100 g făină 150 ml lapte (sau sifon) 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le opăreşti şi le laşi să se scurgă. Prepari un aluat de clătite din ou, făină şi lapte. Separat, amesteci brânza cu […]
 

Ruladă de cartofi si fasole

  Cureţi 2 mor­covi şi o mână de fasole păstăi şi le pui la fiert. Separat, fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi şi îi fărâmi, apoi îi amesteci cu puţină margarină şi sare (după gust) astfel încât să obţii un piure mai tare. Intinzi apoi piureul în foaie subţire pe o folie […]

Mazare batută cu şniţel de soia

  Ingrediente: 1 pungă şniţele de soia o cutie cu mazăre boabe 1 cană ulei felii de franzelă sifon 1 foaie dafin piper sare 1 roşie   Mod de preparare: Mazărea o fierbi în apă cu sare şi foaia de dafin, iar separat fierbi şniţelele în apă cu sare. Când e fiartă mazărea o strecori, […]

Chec cu morcov, măr si stafide

  Ingrediente: 1 ceaşcă morcov dat pe răzătoarea mare 1 ceaşcă măr dat pe răzătoarea mare 1 ceaşcă zahăr 3 ceşti fiănă 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă stafide 1 linguriţa bicarbonat 3/2 ceaşcă suc de portocale 1 linguriţă paf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă coajă rasă de portocală   Mod de preparare: Amesteci […]

Ciulama de burtă cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 800 g muchie de burtă 100 g unt 1 ceapă 2 morcovi 200 g făină sare piper 1/2 pahar de lapte 300 g mălai Mod de preparare: Burta se freacă cu mălai, se spală in multe ape, se opăreşte, se spală din nou şi se pune la fiert în apă cu sare, ceapa, […]
 

Somn la grătar cu sos alb

  Ingrediente: 4 cotlete de somn 100ml ulei 2 morcovi 200g fasole verde 1 co­nopidă mică 12 verze de Bruxelles 2 cartofi mari lingură făină 100 g smântână 50ml vin alb 1 gălbenuş de ou 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se spală cotletele de somn, se scurg bine de apă, se sărează, […]
 

Salată de ceapă ca în Maramureş

  Ingrediente: 5 cepe 2 linguri ulei 1 lingură bulion sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai solzişori şi o strângi într-un prosop curat de bucătărie. O „baţi" apoi cu o lingură de lemn pină se înmoaie şi i se scurge zeama. O pui apoi într-o strecurătoare şi o treci […]
 
 

Sarmale cu stafide

  Ingrediente: 100 g stafide 200 g orez 200 ml ulei 150 g ceapa 100 g bulion 250 g morcovi 500 g rosii 2 legaturi verdeata sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa, o tai pestisori si o pui la calit in ulei. Pui orezul ales si spalat, morcovul ras, stafidele, sare, piperul, verdeata […]
Cocktail_Manhattan_06

Cocktail Manhattan

 Cocktail Manhattan Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid   Se serveşte înainte de mese   Ingrediente: 7/70 rye whiskey 3 /10 vermut roşu o picătură de angostura   Este una dintre primele băuturi combinate. Originea sa […]
 

Salată picantă de post

  Ingrediente: 2 ţeline 2 morcovi 1 ceapă roşie 2 gogoşari din oţet zeama de la o lămâie 1 linguriţă hrean răzălit ulei muştar 100 g măsline piper sare frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ţelina şi morcovii, apoi le dai pe răzătoarea mică. Tai foarte mărunt măs­linele şi un gogoşar (unul […]

Ciorbă de dovleac de post

  Ingrediente: 1 kg dovleac 2 cepe 1 lingură orez 150 ml ulei 1 linguriţă făină 1 lin­guriţă condiment 3 linguri zarzavat de ciorbă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare sare de lămâie     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleacul, tai ceapa mărunt şi dovleacul cubuleţe. Intr-o oală de 3 l pui […]
 

Budincă de peşte cu tăiţei

  Ingrediente: l kg peşte 500g tăiţei 3 ouă 2 linguri făină 100 ml lapte 250g smântână 200g caşcaval 200g unt linguriţă cimbrişor 6 căţei usturoi 5 roşii sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se pune la fiert, cu jumătate din cantitatea de cimbru şi ustu­roi şi […]

Fazan

  Ingrediente: 1 fazan zarzavat 1 ceapă 150° ulei de porumb 100 g coniac 250 g ficat de pasăre 150 g unt 1 cutie ciuperci 1 ou fiert 250 g aspic 300 g mere şi pere crude 300 g cartofi 150 g telină 250 g maioneză 8 bucăţi tarte din aluat Mod de preparare: Se […]
 

Raţă sălbatică cu gutui cu garnitură de crochete de gris

  Ingrediente: 2 raţe a 800-900g 750 g gutui 1 pahar vin roşu 1 lingură făină 200 g ulei 40 g zahăr sare 80 g griş 1 /4 l lapte 59 gbranză rasă 2 ouă pesmet 1 lingură bulion 1/4 l supa   Mod de preparare: Se frig inăbuşite raţele cu sare, piper, cimbru, idei […]
 

Borş pescăresc

  Ingrediente: 500 g peşte mărunt 1 kg peşte mare 2 cepe 2 morcovi rădăcină pătrunjel rădăcină păstâmac 1 legatura leuştean 1 kg borş   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele. Se pune la fiert peştele mic împreună cu zarzavatul tăiat cubuleţe. Se fierbe circa 30 de minute, se strecoară şi […]
 

Căprioară cu sos de smantană cu garnitură de piure de cartofi

  Ingrediente: 1,400 kg came macră de caprioară 2 cepe 1/2 lingură faină sare 1 lin­guriţă boia 150 g smantană 400 g cartofi 150 g unt 1/4 l lapte 4/3 l supă sau apă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi mici egale, se sotează în unt cu ceapă tocată, apoi se pun faina, […]
 
 

Despre bere

  De la germinaţia orzului la malţ Pentru a produce malţ, se germinează boabele de orz, acestea fiind puse în apă: în felul acesta, se favorizează dezvolta­rea enzimelor care vor permite apoi transformarea amidonului conţinut în boabe în zaharuri solubile în apă. în vederea acestui scop, după o primă jumătate de zi, seminţele sunt scoase […]

Ingredientele whisky-ului

Independent de ţara unde se produce, elementele esenţiale pentru fabricarea whisky-ului sunt mereu aceleaşi: apa, cerealele şi drojdia. De fapt, deşi este adevărat că diferenţele între diversele tipuri de distilare (de exemplu între un bourbon american şi un blended sco­ţian) sunt legate în mare măsură de tehnicile de elaborare, este mult mai importantă calitatea celor […]
 

Ciuperci cu sfeclă

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 sfeclă mare 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile proaspete sau le scurgi de zeamă, dacă sunt din conservă, le treci sub un jet de apă rece, le tai feliuţe şi pe cele proaspete le pui la fiert […]

Tartă cu struguri

Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 250 g făină 125 g unt 1 lingură apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 50 g unt 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g făină 1/4 l lapte 1 kg struguri albi şi negri   Mod preparare aluat: Frămânţi din toate ingredientele o cocă sfărâmicioasă pe care […]
 

Cocktail Manhattan Dry

  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de iămâie în lichid   Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 7/10 rye whiskey 3/10 vermouth dry o picătură de Angostura Bitter   Versiune sec a mai cele­brului Manhattan, este ofe­rit ceva […]

Potarnichii cu legume

  Ingrediente: 2 potarnichii 4 bucăţi cuişoare sare 1/41 vin 250 g bureţi uscaţi 300 g apagic 300 g roşii 1 legătură mărar 4 ouă 1/21 supă 200 g ulei 1 ardei iute cimbru 1 lămaie   Mod de preparare: Se curăţă, se spală potarnichile, se taie bucăţi şi se curăţă de oscioare mici posibile. […]
 

Ciorbă de legume cu găluşte de făină

  Ingrediente: 1 mororcov 1 păstârnac 1 ţelină 2 cepe 5 linguri făină 50 ml ulei boia dulce de ardei sare piper 1 cană borş sau zeamă de varză 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai mărunt şi le pui la fiart în apă cu sare, dar opreşti 1 […]
 

Raţă umplută cu pilaf de raci

  Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 1 cutie crabi sau raci (20 bucăţi) sare 1/2 linguriţă de boia 300 g orez 150 g unt 2 cepe 2 mere 1 lingură făină 2 linguri smantană 4 bucăţi cuişoare 60 g costiţă afumată   Mod de preparare: Se spală bine raţa şi se scot din interior […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu