miercuri, 15 iulie 2015

Retete Culinare cu poze # 2

Retete culinare cu poze 

Salată cu peşte si crutoane

Ingrediente: 1 conservă sardine în ulei 1 salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1 linguriţă muştar iute 1 gălbenuş 1 lingu­riţă oţet de vin 3 linguri caşcaval ras 4 felii pâine 2-3 linguri mujdei de usturoi 3 linguri ulei sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Tai feliile […]

Pogăcele cu crame (jumări)

  Ingrediente: 400 g făină 400 g crame (jumări) măcinate 1 ou sare piper 1 lingură smântână drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr 1/2 ceaşcă lapte 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina, cramele măcinate […]
 

Plăcintă cu ghebe si carne

  Ingrediente: 300 g untură (sau margarină) 300 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 750 g făină sare Pentru umplutură ai nevoia de: 300 g carne de viţel 400 g ghebe (de la congelator) 5 cepe mari 1/2 cană de orez 3 ouă 1 legături mărar 1 legătură pătrun­jel ulei sare piper pesmet   […]

Cocktail Perfect Martini

    Calitate – alcoolic Baza alcoolică – gin Pahar – cupă mica de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – o coaja de lamaie sau o cireaşă rosie   Se serveşte inainte de mese   Ingrediente: 8/10  gin 1/10  vermouth dry 1/10  vermouth rosso   Acest cocktail a fost denumit Perfect Martini sau Medium […]
 

Ruladă de pui cu caşcaval afumat

  Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă 200 g caşcaval afumat făină condimente pentru pui pesmet ulei   Mod de preparare: Baţi pieptul de pui cu ciocanul pentru şniţel, presari condimente, îl rulezi şi-l laşi o oră la rece. Desfaci carnea, pui feli­ile de caşcaval, rulezi, fixezi cu scobitori rulada, apoi o dai […]

Tort de nucă si cicoare

  Ingrediente: 8 ouă 300 g unt 250 g zahăr 70 nuci 1 bucată ciocolată menaj sau cacao 50 g cicoare   Mod preparare blat: Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la fiert cu 8 linguri […]
 

Calbas

  Speli foarte bine intestinele groase şi le ţii o noapte în oţet. A doua zi le clăteşti bine şi le întorci pe dos. Pui la fiert 2-3 căni de orez (sau mai multe, depinde de cât doreşti să faci) în apă rece cu puţină sare, până ce scade apa. Amesteci apoi orezul fiert cu […]
Pastrama_de_porc

Pastramă de porc

Pastramă de porc din: pulpa de porc, sare, usturoi, piper, zahar. Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 50 g sare 1 căpăţână de usturoi piper 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Tai pulpa de porc în felii lungi şi le pui la baiţ pregătit din apă rece, sare, piper, mujdei şi zahăr. Laşi carnea […]
 

Carne de porc la borcan

Carne de porc ţinută la sare şi apoi afumată, cârnaţi bine condi­mentaţi şi afumaţi (făcuţi astfel: jumătate din cantitate să fie carne de porc, un sfert carne de vită şi un sfert carne de berbecuţ), untură topită de porc. Poate te itnereseaza si Carne si costita de porc la borcan Mod de preparare: Aşezi în […]

Ruladă din piept de pui

  Dezosezi pieptul unui pui (cu tot cu pieliţă!) şi îl baţi cu cio­canul pentru şniţele. Sărezi şi condimentezi după gust. Separat prepari o omletă din 3 ouă şi faci şi puţină maioneză, circa 100 g. Prăjeşti bine omleta pe o parte, apoi pe cealaltă. Când este gata, o aşezi pe pieptul de pui şi […]
 

Bulgăraşi cu stafide si nucă de cocos

  Ingrediente: 250 g marga­rina 75 g zahăr pudră, stafide sau alune, 1 pungă nucă de cocos, 500 g lapte praf (dacă margarina e grasă, ai nevoie de mai mult lapte praf)   Mod de preparare: Freci margarina cu o lingură de lemn, adaugi zahărul puţin câte puţin, frecând mereu, apoi adaugi laptele praf, la […]

Friptură fragedă de porc cu sos si garnitură de legume

  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc cu şorici 5 mor­covi 2 fire de praz 1 conservă boabe de mazăre ulei 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper cimbru 500 ml bere (pentru savoare)     Mod de preparare: Speli carnea, apoi crestezi şoriciul şi grăsimea din loc in loc. Freci carnea cu sare […]
 

Pască umplută cu branză de vaci si stafide

  Ingrediente: 1 kg brânză dulce de vaci 150 g stafide 5 ouă 200 g zahăr tos 1/4 pachet de unt sau margarină 3-4 linguri de griş coaja de la o lămâie   Mod de preparare: Freci bine ouăle cu zahărul şi le amesteci cu brânza, stafidele, aromele, grişul şi untul frecat spumă. Ingrediente aluat: […]

Cozonac fară albuşuri

  Ingrediente: 2 kg făină Dobrogea 8 ouă 600 g zahăr 200 g margarină sau unt 1 ceaşcă de iaurt 1/4 pachet drojdie 700 ml lapte 1 linguriţă sare 1 lingură untură (iese cozonacul mai pufos) coaja rasă de la 2 lămâi şi 2 portocale o fiolă de esenţă de vanilie Pentru umplutură ai nevoie […]
 

Caltaboş

  Ingrediente: 500 g carne macră 500 g guşă cu şorici 100 g orez 200 g ceapă piper ienibahar cimbru măcinat fin nucşoară răzuită   Mod de preparare: Toci carnea, guşa, şoriciul fiert şi răcit şi ceapa crudă. Orezul opărit pe jumătate şi rece îl adaugi în came. Pui o linguriţă cu vârf de sare […]
 

Rulade de cambula cu sos de smantană cu budincă de spanac

  Ingrediente: 2 kg cambulă 1,500 kg spanac 3 ouă 1 lingură de făină sare nuc­şoară 120 g unt 2 linguri de smantană 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală, se fierbe 6 minute şi se strecoară. Se toacă mărunt, se amestecă cu 3 linguri sos alb, 2-3 ouă, sare, […]

Rulada cu legume si ciuperci

  Ingrediente: 1 cutie pate vegetal 1 cutie ciuperci conservate (tăiate) 1 ceaşcă orez 2-3 cepe potrivite 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2-3 fire de leuştean sare piper condiment 3 linguri ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert cu 4 ceşti de supă de legume preparată din apă şi […]
 

Calcan cu roşii, bureţi si măsline

  Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 150 g unt 1 pahar vin sare piper 1 ceapă 350 g roşii 300 g bureţi 100 g măsline 4 ardei graşi 1 legătură de pă­trunjel 3 căţei de usturoi cimbru   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi cu […]
 

Ciorbă de praz cu afumătură

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 […]
 

Muşchi de porc cu sos de hrean

  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2 l zeamă de varză 100 g slănină 1 căpăţână de usturoi 5 bucăţi hrean 300 g smântână 100 g miere 1 linguriţă de oţet de mere sare piper o pungă de verze de Bruxelles congelate   Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în […]

Nisetru gratinat,cartofi ducesa şi ciuperci sotate

  Ingrediente: 1,200 kg nisetru 2 linguri de smantană 4 gălbenuşuri 400 g cartofi nucşoară sare piper lămîie 100 g unt 1 lingură de făină 300 g ciuperci 30 g caşcaval   Mod de preparare: Nisetrul (sau fileuri de peşte oceanic) se fierbe, se taie bucăţi şi se aşază pe un platou de gratinat, uns. […]
 

Cocktail Pepito Collins

    Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Apărut în California, în anii ’50, […]

Saramură de biban cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 10 bibani a circa 200 g 1 ardei iute 300-400 g mălai apă sare   Mod de preparare: Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare. Cînd s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş şi […]
 

Borş de manătărci

  Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de sman­tană   Mod de preparare: Se sotează în ulei ceapa tocată şi bureţii tăiaţi mărunt bine spălaţi. Se pune […]

Tocană de ciuperci cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 800 g ciuperci 3 cepe 1 lingură de făină 100 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 150 g smantană 300 g mălai   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se sotează în ulei cu ceapa tocată. Cînd această compoziţie este gata, se stinge cu supă […]
 

Coltunasi mari

  Ingrediente: Aluat fără drojdie sau de colţunaşi cu carne: 400 g făină 50 g unt 1 gălbenuş Umplutura: 10 linguri umplutură 10 linguri smîntînă (sau 2 linguri unt) Mod de preparare: Preparăm un aluat de colţunaşi. Pregătim umplutura din rasol de vacă, brînză de vaca şi chiar din varză acră tăiată. Forma acestor colţunaşi […]

Risole

  Ingrediente: Aluat franţuzesc: 200 g făină 100 g unt 10 linguri umplutură (de ciuperci, de găină, de şun­că, de peşte fiert tăiate în cuburi) 1 ou Mod de preparare: Pregătim un aluat franţuzesc cu unt mai puţin. întindem foaia de aluat, pă­trată, groasă cit o muchie de cuţit, şi o lăsăm liberă la marginea […]
 

Blinele

  Ingrediente: 600 g făină de hrişcă 300 g făină de grîu 5 ouă 100 g unt 200 g smîntînă 500 g frişcă 1 l lapte 20 g drojdie 1 lingură zahăr 1 lingurită sare Mod de preparare: Fierbem laptele şi îl lăsăm să se ră­cească. într-o ceaşcă muiem drojdia cu cîteva linguriţe din laptele […]

Budinca de taitei

  Ingrediente: 1/2 lingură făină 1 lingură unt 3 linguti zeamă de carne 50 g şuncă 125 g ciuperci 100 g caşcaval sare Aluat franţuzesc : 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Aluat de tăiţei : 400 g făină 2 ouă putină apă sare Mod de preparare: Pregătim aluat franţuzesc şi […]
 

Taitei cu varza

  Ingrediente: 1 varză potrivită 1 1/2 lingură untură 1 ceapă sare piper Aluat de tăiţei : 1 ou 200 g făină putină apă Mod de preparare: Luăm o varză dulce, o tăiem mărunt, o presărăm cu sare şi o lăsăm cîtvâ timp. Punem într-o cratiţă ceapă tăiată mă­runt şi o prăjim nelăsînd-o să-şi schimbe […]

Spaghete

  Ingrediente: 500 g spaghete 5-6 linguri caşcaval sau parme­zan ras 100-150 g unt 2,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem spaghetele într-o oală cu apă clocotită cu sare. Le lăsăm să fiarbă pe colţul plitei 20-25 minute. Cînd sînt gata, le lăsăm să se odihnească 5 minute pe masa de bucătărie. Le strecurăm, […]

Macaroane italienesti

  Ingrediente: 500 g macaroane 150 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii Mod de preparare: Fierbem macaroanele ca de obicei. Le strecurăm şi le punem fierbinţi în farfuria de servit, aşezîndu-le astfel: un rînd de macaroane, caşcaval ras, sos de roşii turnat cu lingura peste caşcaval şi aşa mai […]

Macaroane la cuptor (gratinate)

  Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos alb sare Mod de preparare: Peste macaroanele fierte punem unt, caşcaval ras şi sos alb. Le aşezăm într-un vas de metal şi presărăm pe deasupra caşcaval. Stropim cu unt şi le punem pen­tru cîteva minute în cuptor ca să […]
 

Macaroane cu branza

  Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 200-250 g brînză Mod de preparare: Fierbem macaroanele şi le strecurăm. Topim untul într-o tavă fără să se pră­jească şi punem macaroanele. Apoi ra­dem brînză deasupra şi dăm tava la cup­tor 5 minute. Servim imediat.   Pofta buna!

Macaroane

  Ingrediente: 500 g macaroane 125 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Din macaroane putem prepara multe feluri de mîncare. Denumirea lor depin­de de sosul sau de garnitura cu care le servim. Macaroanele se fierb astfel : punem macaroanele în multă apă cu sare şi […]
 
Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_si_zahar_brun_06

Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata si zahar brun

Prajiturele cu fulgi de ciocolata si zahar brun din: unt, zahar brun, zahar, ou, galbenus, vanilie, iaurt, faina, praf de copt. sare, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca unt nesărat 1 cană de zahăr brun 1/2 cană de zahăr 1 ou + 1 galbenus de ou 2 1/2 lingurita vanilie 1 lingura de iaurt 2/4 […]

Ţelină umplută

  Ingrediente: 6 ţeline nici prea mari, nici prea mici 2 piepţi de pui 2 cepe 1 ceaşcă orez ales şi spălat 3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină o legătură de mărar şi una de pătrunjel sare piper după gust ulei 1/2 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Intâi te ooupi de umplutură. […]
 

Cocktail Parson Special

    Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de portocală, o cireaşă roşie, paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/10 suc de portocale 2/10 sirop de rodii 2/10 sifon un gălbenuş de ou   Apărut în anii ’80, […]

Sufleu de ciuperci

Sufleu de ciuperci din: ciuperci, lapte, unt, branza telemea, cascaval, sare, piper, faina, oua. Ingrediente: 800 g ciuperci 1/2 l lapte 150 g unt 120 g branză telemea şvaiţer,caşca­val sau parmezan sare piper 1 lingură de făină 4-5 ouă   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se sotează în unt […]
 

Nisetru în foitaj

  Ingrediente: 600 g nisetru 6 clătite ulei 6 ouă 3 cepe 150 g orez şofran 50 g unt 3 linguri sos alb 200 g foitaj   Mod de preparare: Nisetrul se fierbe cu apă şi sare şi se dă la rece. Se face un pilaf din orez ulei şi şofran şi se dă la […]

Ciuperci umplute

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 30 g făină puţin pesmet 1 lingură de bulion 50 g unt 1 pahar vin sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se rup cotoarele de la ciuperci, se spală bine şi se pun la scurs, apoi ciuper­cile se dau la cuptor cu puţin unt, aşezate ai […]
 

Lebăr

  Ingrediente: ficat de porc 1 kg carne şi şorici 1/2 kg slănină crudă 500 g ceapă piper câţiva metri de intestin gros   Mod de preparare: Cureţi ficatul de vene şi îl speli. Ceapa curăţată o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Ficatul şi carnea le pui la fiert în apă cu sare. […]

Cocktail Perroquet

    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – un ştir, o felioară de castravete şi o rămurică de mentă pe margine (facultativ)   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5 cl Pastis, Pernod, Richard sau alte produse similare 2 jeturi de sirop de […]
 

Umplutură cu branză de oaie

  Ingrediente: 1 kg brânză de oaie 250 g griş 100 g făină 4 ouă 200 g zahăr tos   Mod de preparare: Frămânţi bine brânza şi adaugi grisul fiert şi răcit, făina, ouăle întregi şi zahărul. Amesteci toate ingredientele foarte bine.   Poftă bună!

Piftie de cocoş

  Cureţi şi speli pasărea. Apoi o tranşezi în bucăţi egale şi le pui la fiert fără sare, pentru a-i lua uşor spuma. Când începe să fiarbă, adaugi sare după gust, 6-7 boabe de enibahar, câteva frunze de dafin, 2-3 morcovi mari, 2 cepe şi 10 căţei de usturoi. Laşi să fiarbă cam 4-5 ore […]
 

Friptură de costiţă cu carnaţi

    Ingrediente:  500 g costiţă 500 g cârnaţi 150 g slănină proaspătă sau untură sare piper   Mod de preparare: Tai costiţa, cârnatul, slănina şi le pui într-o cratiţă pe plită. Amesteci din când în când, pentru 15 minute, după care adaugi sare după gust şi 2 căni de apă. Acoperi şi laşi să […]

Tort de mere fără blat, cu ciocolată

  Ingrediente: 7 mere 1/2 pachet de margarina 5 linguri de zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 1 plic zahăr vanilat 5 biscuiţi simpli 150 g ciocolată menaj 1 lingură ulei   Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 2 linguri zahăr pudră şi zahărul vanilat şi o dai la frigider. In acest timp cureţi merele, […]
 

Prăjitură cu mac si nuca de cocos

  Ingrediente: 8 albuşuri 250 g zahăr 200 g mac 200 g nucă de cocos 1 praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 8 gălbenuşuri 200 g zahăr 300 ml lapte 3 linguri făină 1 pachet margarină   Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi macul, nuca de cocos şi praful de […]

Sufleu de cascaval in cescute

  Ingrediente: Pentru 1 ceşcută: 1 lingură de sos alb tare 20- 25 g caşcaval ras 1 ou puţin unt Mod de preparare: Amestecăm sosul alb cu caşcavalul ras, gălbenuşul şi albuşul bătut spumă. Punem compoziţia în ceşcuţe mici unse cu unt. Dăm ceşcuţele la cuptor slab, 12-15 minute. Cînd este gata sufleul, se serveşte […]
 

Sufleu de branza

  Ingrediente: 7 linguri branza rasa 5 ouă sare piper Pentru sos alb:  1 1/2 lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte 2 linguri smîntînă 2 linguri şvaiţer ras Mod de preparare: In loc de caşcaval luăm brînză albă, stoarsă bine de apă, într-un tifon. Cînd fierbe sosul, punem brînza rasă şi două linguri […]

Sufleu de cascaval

  Ingrediente: 7 linguri caşcaval ras 5 ouă sare piper Pentru sos alb: 1 1/2 lingură unt 2 linguri făină 2 ceşti lapte Mod de preparare: Topim untul, adăugăm făina si ameste­cării pe foc. Turnăm lapte fierbinte. Cînd sosul este gata, punem 4 linguri de caş­caval, amestecînd bine pe foc. Punem sare şi piper. Luăm […]
 

Placinta “poale in brau”

  Ingrediente: Pentru aluat: 750 g făină 30 g drojdie 3 ouă 1 lingură ulei 1 linguriţă zahăr pisat 1 ceaşcă lapte 75 g unt topit Pentru Umplutură : 250 g brînză de burduf sau caş frămîntat 50 g unt proaspăt 2 ouă 1 lingu­riţă zahăr Mod de preparare: Punem împreună toate produsele pen­tru aluat. […]

Placinta cu branza de vaca

  Ingrediente: aluat de plăcintă 250 g brînză de vacă 1 găl­benuş 50 g stafide 2 linguri zahăr pudră coajă de lămîie o linguriţă făină Mod de preparare: Pregătim aluatul şi îl tăiem în două. întindem o foaie pe care o punem în tavă. Deasupra punem brînză de vacă amestecată cu un gălbenuş, sare, stafide […]
 

Ciuperci prăjite

  Ingrediente: 1 kg ciuperci mari (24 bucăţi) sare piper 1 legătură de mărar 1/2 ulei sau unt   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie cozile, apoi se pun pe un şervet. Se pune pe plită o tigaie smălţuită (cu unt dacă ciupercile se servesc calde şi cu ulei dacă se servesc […]

Cocktail Paradise

    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Apricot brandy drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 gin 3/10 apricot brandy 2/10 suc de portocale   Acest cocktail este o creaţie de peste Ocean, din anii ’20. Denumit la început […]
 

Placinta cu branza de burduf

  Ingrediente: aluat de plăcintă 250 g brînză de burduf 2 găl­benuşuri 1 ou pentru uns deasupra 1 lingură caşcaval ras Mod de preparare: Facem un aluât de plăcintă şi îl tăiem în două. Din jumătate de aluat întindem o foaie şi o punem în tavă. Apoi punem brînză de burduf, amestecată cu două gălbenuşuri, […]

Papara de paine cu cas

  Ingrediente: 10 felii de pîine 2 ceşti de lapte 4 linguri brînză de oi 100 g unt sare 1 lingură caşcaval ras Mod de preparare: Ungem cu unt o formă sau un vas care merge la cuptor. Batem laptele cu un ou. Tăiem felii groase de 2 cm, le muiem în lapte amestecat cu […]
 

Papara de mamaliguta

  Ingrediente: 350 g brînză 750 g mămăligută pripită 100 g unt 2 ouă sare 2 linguri smîntînă Mod de preparare: Facem o mărnăliguţă pripită. Ungem cu unt un vas rezistent la foc. întindem un strat de mămăliguţă, de 3-4 cm. Peste el punem un strat de brînză de burduf sfărîmată, gros de 2 cm. […]

Papanasi prajiti

  Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare smantana Mod de preparare: Papanaşii prăjiţi se fac la fel ca şi cei fierţi, cu deosebirea că albuşurile le ba­tem spumă şi le adăugăm la urmă, o dată cu un […]
 

Cozonac glasat

  Ingrediente: 53o g făină 120 ml lapte 120 g unt 3 gălbenuşuri 75 g zahăr 1 linguriţă sare 30 g drojdie Pentru umplutură ai nevoie de: 75 g stafide 1 cană de zahăr cubuleţe de coajă de portocală din dulceaţă 1 albuş si 4 linguri zahăr pudră pentru glazură     Mod de preparare: […]

Papanasi fierti

Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Trecem prin sită brînza de vacă, bine scursă. Putem adăuga miezul unei feliuţe de pîine (cît miezul unei chifle) mu­iat în lapte (după gust), stors bine şi dat […]
 

Roşii şi ardei umpluţi cu pilaf şi morun

Ingrediente: 700 g morun 250 g orez 150 g unt 2 cepe 8 roşii de umplut 8 ardei de umplut 400 g roşii pentru sos sare cimbru piper 1 lingură de smantană 50 g stafide Mod de preparare: Morunul se fierbe cu apă şi sare. Separat se face un pilaf cu orezul, 80 g unt, […]
Retete_RestauranteDeLux.ro_3

Cum se preparare: Pangasius cu legume, ghimbir si smantana (video)

Retete video: Pangasius cu legume, ghimbir si smantana

Rulada de peşte oceanic cu sos Madera

Ingrediente: 600 g fileuri din peşte oceanic 2 felii franzelă 4 ouă sare piper 1/4 pahar lapte 1 lingură rom 60 g ciuperci 150 g vin roşu 150 g foitaj Mod de preparare: Fileurile de peşte, ciupercile şi franzela muiată şi stoarsă se dau de 2 ori prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu […]

Ruladă de porc

  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 300 g carne de porc cu grăsime 200 ml ulei 4 cepe 2 căţei de usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie pentru cârnaţi – dai carnea cu grăsime prin maşina de tocat şi o amesteci cu usturoiul pisat, sare, piper şi […]
 

Ciulama de ciuperci cu garnitură de mămăliguţa

  Ingrediente: 800 g ciuperci 3-4 linguri de făină 150 g unt 3/4 l lapte sare piper 300 g mălai   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie julien, apoi se înăbuşă cu 80 g unt, sare si piper. Se prepară un sos alb din 70 g unt, făină, lapte şi […]

Supă de mazare cu orez

  Ingrediente: 1 l apă 100 g mazăre uscată 1 ceapă 1 lingură orez hasmaţuchi sau pătrunjel verde 10 g ulei   Mod de preparare: Dacă ma­zărea e uscată o pui la înmuiat din ajun, o scurgi de apă şi o pui la fiert, împreună cu ceapa, în apă rece, la foc mic. Când este […]
 

Supa de usturoi cu cartofi

  Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi 4 cartofi 1 cub concentrat de supă de legume 1 legătură frunze de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Infăşori usturoiul necurăţat într-o folie de aluminiu şi îl coci la cuptor timp de 30-40 de minute, până se înmoaie bire. în acest timp, pui la fiert în apă […]

Ruladă in muschi de porc si spanac

  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 250 g spanac (de la borcan) 3 ardei capia copţi (de la congelator) sare piper 1 plic de gelatină ulei   Mod de preparare: Speli carnea, apoi o desfaci cu un cuţit, ca pe o foaie de aluat. O baţi puţin,3 presari cu sare, piper şi […]
 

Tort cu blat de cacao si cremă de branză

  Ingrediente: 100 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 250 g unt 200 g făină 3 ouă 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g brânză de vaci 250 g ciocolată albă 2 linguri zahăr pudră 100 g dulceaţă de vişine 2 linguri coniac sau […]

Canapele din fidea

  Ingrediente:  200 g fidea 1 ou 100 g smântână 4 linguri unt 3 roşii 200 g caşcaval 2-3 cârnaţi afumaţi busuioc uscat mărunţit sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert fideaua în apă cu sare şi când e gata, o scurgi bine, apoi o amesteci cu smântână şi oul şi potriveşti gustul […]
 

Scovergi din aluat de cartofi

  Ingrediente: 600 g făină 1 linguriţă zahăr 100 g unt 3- 4 cartofi 2 ouă sare drojdie cât o nucă 100 ml smântână Pentru umplutură ai nevoie: 300 g brânză de burduf 100 g caş dulce mărar verde 1 ou   Mod preparare aluat: Fierbi cartofi în coajă, îi cureţi şi îi dai pe […]

Covrigei săraţi

  Pui la fiert 1 cană de ulei (250 ml) cu 1 cană de apă şi un praf de sare. lei de pe foc şi cât e cald adaugi un pachet de margarină, apoi drojdie cât o nucă, 1 ou şi făină cât cuprinde. Frămânţi şi întinzi o foaie din care tai cu forma covrigei, […]
 

Colivă (de post)

  Ingrediente: 1 kg arpacaş 3 kg apă 1 linguriţă rasă de sare 500-700 g nuci măci­nate 0,800-1 kg zahăr coaja rasă de la 1 lămâie, de la 1 porto­cală 1 fiolă esenţă rom 1-2 pli­curi zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui arpacaşul Ia fiert în apă cu sare, într-o cratiţă de tuci, la […]

Ştrudel cu ciuperci si nuci

  Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pachet de foi de plăcintă de post 100 g miez de nucă 150 ml ulei sau margarină scorţişoară sare după gust   Mod de preparare: Speli bine ciupercile şi le căleşti în ulei încins. Când sunt pătrunse, adaugi miezul de nucă măcinat sau tăiat mărunt, sarea, scorţişoara şi puţină […]
 

Drob de fasole cu busuioc

  Ingrediente: 3 căni de fasole fiartă 2-3 cepe tă­iate mărunt 2 ardei graşi tăi­aţi mărunt 2 linguri ulei 6 linguri de făină 2 felii de pâine înmuiate în apă şi stoarse 1/2 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi 1/2 linguriţă de sare 1 cană bulion   Mod de preparare: Fasolea fiartă o treci prin maşina […]

Gomboti cu prune din compot

  Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 25 ml ulei sare 100-150 g margar­ină 50 g pesmet 50 g zahăr prune din compot   Mod de preparare: Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi frămânţi cu făină, ulei, zahăr şi sare. Scoţi prunele din compot şi le scurgi de zeamă. Intinzi aluatul într-o foaie cu […]
 

Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean

Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean din: morun, lapti, peste afumat, frigarui. Poate te intereseaza si Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi Ingrediente: 900 g morun nisetru sau păstrugă 400 g lapţi sau limbi de icre opărite 300 g felii de peşte afumat 12 frigărui […]

Rulouri de şniţele pe pat de zarzavat

  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 300 g carne de vită 1 cartof 1 ou 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 morcovi sare piper ulei 4-5 caţei de usturoi cateva fire de patrunjel   Mod de preparare: Tai carnea de porc în 10-12 felii pe care le baţi cu ciocanul ca pentru şniţele. Le […]
 

Ciorbă de peşte afumat şi scoici

  Ingrediente: 30 scoici 300 g peşte afumat 1 l zeamă de peşte 3 ardei graşi 1 ceapă 1 morcov 1 /2 telină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1 lingură de bulion 1/2 lămaie   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat julien se fierbe timp de 20 minute cu zeama de peşte, sare, piper pisat, bulionul. […]

Calcan rasol cu garnitură de cartofi natur

  Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 150 g zarzavat 1 ceapă 1 lămaie 2 legături de pătrunjel 600 g cartofi 50 g unt sare piper boabe 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat şi ceapa tocată se fierb 15 minute cu apă, sare, piper boabe se bagă apoi şi calcanul cu […]
 

Supă de ciuperci

  Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă 60 g unt 3 linguri de smantană 1 lingură făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 3 l apă sau supă   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien. Se înăbuşă cu untul şi ceapa între .Se pun la fiert împreună cu făina, sarea, […]

Borş de spanac cu orez

  Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi spanacul spălat şi tăiat. Pui apă clocotită peste spanac, apoi morcovii daţi pe râzătoare, […]
 

Pulpa de porc umplută

  Ingrediente: 1 bucată de pulpă de porc fără os de circa 1-1-5,kg 1/2 kg carne crudă tocată (sau mai mult, în funcţie de câtă pulpă ai) 4-5 ouă fierte tari 2-3 morcovi 4-5 gogoşari muraţi pătrunjel sare piper condimente   Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să-ţi iasă o "foaie" de […]

Chiftele cu soia si cimbru

  Ingrediente: soia boabe ceapă morcov cartofi usturoi pâine făină sare piper cimbru   Mod de preparare: Pui boabele de soia la fiert şi le laşi până se umflă. Le strecori, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat treci prin râzătoare câţiva cartofi cruzi şi morcovi, tai mărunt ceapa şi le amesteci pe toate […]
 
Marinata_de_macrou_cu_boabe_de_piper_si_ceapa

Marinată de macrou cu boabe de piper si ceapa

Marinată de macrou cu boabe de piper si ceapa din: macrou, apa, otet, ulei, piper boabe, foi de dafin, mustar boabe, morcov, ceapa, sare. Poate te intereseaza si Marinata de peste Ingrediente: 6-7 bucăţi de macrou congelat 1 cană cu apă 1 cană şi jumătate cu oţet 1 cană cu ulei piper boabe foi de […]

Curcan umplut

  Ingrediente: 1 curcan 250 g pâine albă 1 cană lapte dulce ficatul curcanului 100 g margarină 2 ouă sare piper mărar tocat 100 g ciuperci condiment după preferinţă   Mod de preparare: Cureţi curcanul şi îl speli în mai multe ape. După ce se scurge, îl sărezi şi îl laşi astfel timp de o […]
 

Vinete cu scoici sau midii şi raci

  Ingrediente: 800 g vinete 35 midii sau scoici 7-8 căţei usturoi 500 g roşii 250 g ulei 1/2 lămaie 35 cozi de raci sare puţin zahăr 1 legătură dc verdeaţă   Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în patru, în lungime (cu un cuţit inoxidabil). Se sărează şi se înăbuşă puţin […]

Ruladă aperitiv

  Ingrediente: 300 g telemea 2-3 castraveţi muraţi 2-3 gogoşari muraţi 3-4 cârnaţi 100 g parizer 4 linguri smântână 3-4 ouă 1 legătură pătrunjel făină sare condiment piper   Mod de preparare: Razi telemeaua, apoi tai cubuleţe castraveţii, gogoşarii, cârnaţii şi parizerul şi le ameste­ci cu smântână şi ouăle. Pui condimentul, sare şi piper după […]
 

Frigărui de viţel, momiţe cu andivă brezată

  Ingrediente: 12 frigărui 600 g carne de viţel 300 g momiţe opărite 250 g piept afumat 300 g bureţi sare piper cimbru andive   Mod de preparare: Carnea şi momiţele se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii se taie bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui, se dă sare, piper, […]

Cartofi umpluţi cu ciuperci si nucă

  Ingrediente: 1 kg cartofi o cutie cu ciuperci 2-3 cepe 100 ml ulei sare piper după gust verdeaţă după gust 3-4 căţei de usturoi 50 g miez de nucă   Mod de preparare: Intr-o oală pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă pentru numai 20 de minute. După expirarea acestui timp îi cureţi […]
 

Peşte oceanic cu midii, ciuperci si cartofi natur

  Ingrediente: 1 kg peşte oceanic 15 midii sau scoici 150 g ciuperci 1/2 lingură de faina 80 g unt 2 linguri de smantană 1/4 lapte 2 gălbenuşuri lămaie sare piper alb 40 g caşcaval   Mod de preparare: Fileurile de peşte se pun într-un vas de gratinat uns cu unt, cu midiile şi ciupercile […]

Prăjitură cu migdale

  Ingrediente: 100g migdale 100g zahăr pudră 200g făină 150g albus de ou 2 linguri de lichior 1 linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se opăresc migdalele, se curăţă de coajă şi se ţin 20 minute la cuptor, la foc mic. Se macină apoi cu râşniţa de cafea, până […]
 

Pătrăţele cu miere şi migdale

  Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale   Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm. Se […]

Mancare de carofi la cuptor

  Cureţi 5 cartofi, îi speli bine şi îi tai pe lungime. Ungi bine o tavă cu ulei, pui cartofii, apoi adaugi 2 cepe curăţate şi tăiate fiecare în 4, 2 linguri de pastă de ardei şi 2 linguri de bulion dizolvat cu 2-3 linguri de apă. Amesteci apoi o cană de apă cu condiment, […]

Biban cu măsline, bureţi şi arpagic

  Ingrediente: 1,600 kg biban 200 g arpagic 150 g măsline verzi 300 g bureţi 1 legătură de pătrunjel 150 g ulei 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin 1 lămaie   Mod de preparare: Bibanii se curăţă bine de intestine, urechi şi solzi şi se pun într-o tavă adancă cu ulei, sare […]

Pateu de ciuperci

  Ingrediente: 1 cană ciuperci fierte 2 cepe mari tăiate mărunt 3- 4 căţei de usturoi 3/4 cană nuci prăjite măcinate 1 felie de pâine înmuiată 3/4 linguriţă sare 1 linguriţă condiment tip 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Pui ceapa la fiert cu puţină apă, adaugi ciuper­cile şi usturoiul şi laşi […]
 

Chiftelute din legume cu sos de mustar si usturoi

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 morcovi 2 ră­dăcini pătrunjel 1 conopidă (de la congelator) 1 ceapă 1 legătură verdeaţă sare piper 1 lingură margarină vegetală 200 ml ulei 1 cană pesmet Pentru sos ai nevoie de: 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod preparare chifteluţe: Cureţi cartofii, […]

Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci

Ingrediente: 1,400 kg morun 250 g macaroane 60 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 100 g peşte afumat 150 g ciuperci 1/2 lingură de făină 1 lingură de bulion 1/2 pahar vin 2 linguri sos brun de peşte   Mod de preparare: Morunul se pune într-o tavă, se dă sare, piper, puţin […]
 

Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel

Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel din: morun, unt, frisca, oua, sare, piper, vin, fileuri de ansoa, piure de spanac, gelatina, ulei, sparanghel, ceapa, sos alb, ciuperci, Poate te intereseaza si Salată de morun Ingrediente: 1,500 kg morun 100 g unt 100 g frişcă bătută fără zahăr 2 ouă sare […]

Frigărui din ficat de viţel şi sote de mazăre

  Ingrediente: 900 g ficat de viţel 300 g file afumat sare piper 60 g unt 100 g roşii 12frigărui puţin ulei   Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi egale şi se dă prin apă clocotită 2-3 secunde, apoi se pune pe hartie pergament sau pe un şervet. Roşiile tari se curăţă de pieliţă […]
 

Cuburi de ciocolată

  Ingrediente: 300 g zahăr pudră 150 g unt (sau margarină) 150 g făină 6 ouă 3 batoane mici de ciocolată (150 g în total)   Mod de preparare: Amesteci bine untul cu zahărul şi găl­benuşurile, adaugi făina, ciocolata rasă şi la sfârşit albuşurile bătute spumă foarte tare. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă unsă […]

Supa de curcan cu galuste de ficat

  Tai mărunt 2 ficăţei (de pasăre). Prăjesc o jumătate de ceapă tăiată mărunt şi adaug fica­tul şi puţin pătrunjel frunze tăiat mărunt, iei de pe foc compoziţia şi adaugi 1 ou întreg şi 1 gălbenuş, piper şi făină cât cuprinde, astfel încât să fie un aluat potrivit. Faci cu mâna găluşte şi le pui […]
 

Iepure impănat cu sos

  Ingrediente: 1 spinare şi pulpele dinapoi ale unui iepure 150 g slănină afumată 150 g unt sare 1 foaie de dafin piper 1-2 boabe ienibahar 2 linguri făină 400 g smântână zeama de la 1 lămâie puţin muştar 1 lingură zahăr 500 g cartofi   Ingrediente: Impănezi bucăţile de iepure cu feliuţe de slănină, […]

Biluţe de cartofi cu nuci si vişine

  Ingrediente: 150 gcartofi fierţi 300 g nucă 300 g zahăr pudră 3 linguri cacao esenţă de rom vişine zahăr tos sau nucă de cocos pentru ornat     Mod de preparare: Cartofii fierţi îi pasezi bine, apoi adaugi pe rând celelalte ingrediente (nuca, zahărul, cacaua, esenţa de rom) şi frănânţi bine, până nu se […]
 

Prăjitură cu cremă de nuci şi ciocolată

  Ingrediente foaie: 8 albuşuri 8 linguri zahăr tos 1 lingură făină lingură zeamă de lămâie Ingrediente crema de nuci:300g nuci măcinate ,350g zahăr pudră ,150g unt,2-3 linguri lapte praf Ingrediente crema ciocolata: 300gcacao ,2 linguri zahăr tos,300g zahăr pudră ,200g unt,10ml esenţă de rom ,1 50g biscuiţi cu ciocolată ,1 cană lapte Ingrediente ornare: […]

Muşchi de porc cu usturoi si costiţă

  Ingrediente: 1 bucată de muşchi 100 g costiţă afumată foi de dafin sare piper 1 căpăţână de usturoi vin roşu   Mod de preparare: Crestezi din loc în loc muşchiul, îl împănezi cu căţei de usturoi şi costiţă afumată şi-l aşezi un pic pe grătarul cuptorului,  atât cât să se rumenească puţin. Il pui […]
 

Piept de gască impănat cu şunculiţa afumată

  Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper, puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac. Il aşezi apoi într-un vas rezistent la cuptor, torni ulei, vin alb şi puţină apă şi-l dai la cuptor. Din când în când […]

Prăjitură cu cremă de migdale

Ingrediente blat: 2 ouă 400 g zahăr 1 pachet margarina 10 linguriţe cacao 1cană lapte călduţ 1 linguriţă praf de copt 300g făină Ingrediente crema: 5 gălbenuşuri,1 linguri zahăr,2 linguri făină,200g unt/margarina ,200ml lapte,1 lingură esenţă de migdale,100g miez de migdale pisat,50g ciocolată rasă,50ml esenţă rom ,3 linguri cacao,200g nuci,200g unt, lin­guriţă praf de copt. […]
 

Ciuperci

  Igrediente: 1 kg ciuperci 2 legături de mărar sare piper 15 fire de ceapă verde 500 g roşii sau 11/2 lingură de bulion pastă 3/4 lingură de făină 3/4 pahar vin 150 g unt sau ulei   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie felii groase. Se sotează în unt sau […]

Şalău pane

  Ingrediente: 1 kg file de şalău 2 ouă 200 g făină 200 g pesmet un pachet de unt condimente după gust   Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte foarte bine şi te asiguri că, deşi e file, nu mai are oase. Il usuci cu un şervet curat (şi care nu lasă scame) şi-l […]
 

Ruladă din carne de vita cu ouă

  Ingrediente: 1 kg carne de vită (muşchi) piper sare 2 linguri condiment tip 1 pahar vin cimbru 8 ouă 1 gogoşar   Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi împărţi muşchiul în două bucăţi pe lung. Le baţi uşor, presari sare, condiment, piper, după care aşezi ouăle fierte şi curăţate, unul după altul. […]
Drob_din_pipote_si_ficat_de_pasare

Drob din pipote si ficat de pasare

Drob din pipote si ficat de pasare din: pipote de pui, ficat de pasare, orez, oua, sare, piper, marar, patrunjel, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de ficat 2 ceşcuţe orez 4-5 ouă 10 ouă fierte sare piper mărar pătrunjel 4-5 cepe uscate şi câteva fire […]
 

Clatite cu branza

  Ingrediente: 400 g brînză de vacă 10-12 clătite 3 gălbenuşuri 50 g unt 2 ouă pesmet verdeată grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Ungem o formă cu unt proaspăt, tutnăm în ea compoziţia şi o dăm la cup­tor pe baie de apă, o oră. Brînza de vacă bine scursă şi dată prin sită o […]

Chefal la grătar cu lămaie şi pătrunjel

  Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 1 lămaie sare 1 legătură pătrunjel 50 g ulei   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare, se ung cu ulei, apoi se frig pe grătarul încins şi uns cu ulei. Se aşază pe un pla­tou şi se […]
 

Cascaval pane

  Ingrediente: 500 g caşcaval 2 ouă făină pesmet grăsime pen­tru prăjit Mod de preparare: Alegem caşcaval potrivit de tare, îl curăţăm de coajă şi îl tăiem felii, cîte două pentru o persoană. Dăm feliile prin făină, ou bătut şi pesmet. Feliile trebuie să fie unse în întregime cu ou şi să se bată bine […]

Cascaval la capac

  Ingrediente: 500 g caşcaval 100 g unt sau untură Mod de preparare: In 5 vase mici de sticlă rezistentă la foc sau în 5 tigăiţe smălţuite care merg la cuptor, punem grăsimea ; aşezăm apoi în fiecare farfurie cîte două felii de caş­caval, de cîte 50—60 g fiecare, şi le pu­nem pe plită sau […]
 

Budinca cu branza de vaca

  Ingrediente: 300 g brînză de vacă 150 g unt 6 ouă 1 lingură făină 2-3 linguri smîntînă sau sos alb Mod de preparare: Amestecăm brînză dată prin sită cu untul, adăugăm gălbenuşurile, apoi o lin­gură cu vîrf de făină, amestecînd bine de tot. Batem albuşurile şi le adăugăm în com­poziţie. Ungem o forma cu […]

Pui de baltă condimentaţi cu sos de ceapă şi usturoi

  Ingrediente: 36 pui de baltă (numai copanele) sare piper 6 căţei de usturoi 1 legă­tură de pătrunjel 1/2 lămîie 3 linguri sos brun de peşte 50 g făină 120 g ulei 40 g unt 2 fire ceapă verde 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Copanele se curăţă de piele, se usucă cu un […]
 

Balmus

  Ingrediente: 200 g brînză de oi 500 g lapte 500 g apă mălai cit cuprinde sare o ceaşcă de smîntînă Mod de preparare: Punem la fiert laptele cu apa şi sare şi facem o mămăliguţă pripită, bine fiartă. Cînd este gata adăugăm caş sau orice brînză de oi, rasă pe râzătoare, ames­tecăm bine şi […]

Alivenci

. Ingrediente: 500 g brînză de vacă 6 linguri smîntînă 2 linguri mălai 2 linguri făină 50 g unt 6 ouă sare Mod de preparare: Punem brînză de vacă într-un tifon sau într-o pînză şi o aşezăm între două scîndurele, cu o greutate deasupra, ca să se scurgă bine zerul. Cu 2-3 ore înainte de […]
 

Budinca de praz

  Ingrediente: 3-4 fire de praz 100 g unt sau untură 250-300 g brinză 3-4 ouă zahăr Mod de preparare: Alagem praz alb, îl curăţăm, îl spălăm şi îl tăiem în rondele subţiri. înfierbîntăm într-o cratiţă unt sau untură. Punem în ea prazul, amestecînd din cînd în cînd. Cînd prazul a căpătat culoare aurie şi […]

Praz cu masline

  Ingrediente: 10 fire praz 150 g ulei 20-30 măsline 25 g oţet 1 linguriţă bulion de roşii 1 linguriţă făină boia roşie Mod de preparare: Aiegem prazul nu prea gros (cît degetul mijlociu). După ce îl curăţăm, îl tăiem în bucăţele lungi de un deget. Le opărim, le scurgem, le prăjim pînă se moaie […]
 

Cocktail Papa Doble

    Calitate – alcoolic Baza alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Maraschino drinks Decoraţiune – o felie de grapefruit pe margine şi paie tăiate la jumătate   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5/10 Rum Bacardi Carta Bianca 2/10 suc proaspăt de lămâie verde 3/10 suc proaspăt de grapefruit câteva […]

Budinca de zarzavat

  Ingrediente: 200 g mazăre boabe 1 conopidă 250 g fasole franceză 200 g morcovi 3-4 linguri unt proas­păt (sau 2 1/2 linguri unt topit) 100 g caşcaval, şvaiţer sau parmezan 125 g smîntînă 1 ou sare Pentru clătite : 3 gălbenuşuri 1 pahar lapte 250 g făină 2 linguri sifon 1/2 lingură ulei (pentru […]
 

Ruladă simplă din piept de pui

  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 linguri muştar 2 linguri miere 2 linguri ulei 5 căţei de usturoi 1 pahar vin alb sare piper cimbru rozmarin   Mod de preparare: Dezosezi carnea, baţi apoi fiecare bucată cu ciocanul de şniţele şi o dai deoparte până pregăteşti sosul. Cureţi usturoiul, îl pisezi, amesteci o […]
Retete_RestauranteDeLux.ro_2

Cum se prepara: Ficat de pui cu ardei iute (video)

Retete video: Ficat de pui cu ardei iute (retete video)

Sarmale in cuib

  Ingrediente: varză acră 1 kg carne tocată (amestec vită şi porc) 500 g costiţă afumată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 lingură bulion 1 lingură untură cimbru pătrunjel mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în untură şi o amesteci cu carnea, orezul, bulionul şi condimentele. Faci sărmăluţe mici, […]

Momite de vită cu sos alb

Ingrediente: 800 g momite 18 ciuperci 1 tarta coaptă din foitaj 1 legătură mărar sare piper 2 linguri smantană 3 /4 lingură făină 120 g unt   Mod de preparare: Momiţele bine spălate şi curăţate de pieliţă se fierb în apă puţină cu sare şi puţin unt. Se scot din zeamă şi se taie bucăţi […]
 

Rulada cu crenvurşti şi pateu

  Ingrediente: 2-3 crenvurşti subţiri 1 cutie de pateu (de 200 g) de porc sau de pui după gust 3 ouă 1 cană făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat 1 cană lapte 1 praf de sare   Mod de preparare: Prepari un aluat ca de clătite, puţin mai gros din: ouă, făină, lapte, bicarbonat […]

Ciorba de cap de miel

  Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet, poţi acri ciorba cu sare de lămâie sau cu borş)   […]
 

Frigărui de miel, pastrama şi manătarci cu garnitură de ouă

  Ingrediente: 900 g carne de miel 200 g piept afumat 250 g pastrama 250 g manătărci sare piper 20 g ulei puţin mujdei 12 frigărui   Mod de preparare: Carnea şi pastrama se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii tot bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui şi se frig […]

Jaghir (drob)

  Ingrediente: 1 kg pămân inima şi splina de la miel 5 ouă 2 pahare făină alba sare piper 1 pahar de zeamă în care a fiert plămânul   Mod de preparare: Tai în bucăţi mari plămânul, irima şi splina, le speli şi le pui la fiert. Când sunt gata, după ce se răcesc şi […]
 

Pilaf cu scoici sau cu midii

  Ingrediente: 400g orez 40 midii sau scoici 1 cutie crabi (sau 40 cozi de raci) 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, midiile, sare, piper şi supa fierbinte . Se fierb sub capac 22 minute. […]

Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureţi şi zeamă de lămaie

  Ingrediente: 1,400 kg lufar 250 g ciuperci smantana 100 g unt 1 lingură de făină sare piper 5 g boia roşie 30 midii cozi de raci   Mod de preparare: Lufarul se curăţă, se spală şi se scoate şira pe la burtă. în locul şirei se bagă midiile tăiate. Se aşază într-o tavă cu […]
 

Peşte oceanic cu sos de roşii cu găluşte de cartofi

  Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 1 lingură boia dulce 1/2 lingură de făină 4 ardei graşi roşii 300 g roşii 2 ouă 2 cepe 4 căţei de usturoi 150g ulei sare 1/2 pahar vin cimbru zeamă de peşte 1 /2 legătură de pătrunjel 400 g cartofi   Mod de preparare: Ceapa, usturoiul, ardeii se […]

Ciorbă de peşte cu castraveţi in saramură

  Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21 zeamă de cas­traveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 le­gătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de făină 200 g smantană   Mod […]
 

Chefal pane cu cartofi pai şi fasole fiartă

  Ingrediente: 1,200 kg chefaii 1-2 ouă sare piper pesmet de casă 40 g făină 400 g cartofi 300 g ulei 30 g unt 400 g fasole fidea   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se fac fileuri. Se dă sare, se dau prin fă­ină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc […]

Ciorbă de peşte şi raci

  Ingrediente: 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic 20 raci 21/1 l supă sau zeamă de peşte 1fir de praz 1ceapă 1/4 linguriţă de boia roşie sare 200 g roşii 1 legătură pătrunjel 3 ouă 3 linguri smantană 1/2 lămîie   Mod de preparare: Peştele fără oase se spală, se taie bucăţi şi se […]
 

Supă de macrou

  Ingrediente: 2-3 bucăţi macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bidion linguriţă boia dulce 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii se curăţă, se taie şi se călesc în ulei, se presară cu boia şi se adaugă apoi apă, după care se lasă […]

Prăjitură cu miere şi alune

  Ingrediente: 1 cană miere 1 cană unt 1cană vin roşu sec 2 ouă 3 căni făină 2 linguriţe rase bi­carbonat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 linguriţă pulbere de enibahar 1 linguriţă pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă sare 1cană alune zdrobite   Mod de preparare: Se amestecă mierea, untul, […]
 

Pui de baltă pane cu cartofi pai şi sos tartar

  Ingrediente: 30 pui de baltă 150 g ulei 1-2 ouă 50 g făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 300 g cartofi pesmet de casă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Copanele curăţate de piele se spală bine şi se usucă pe un şervet. Se să­rează, se dau prin făină, ou bătut si pesmet […]

Friptură de miel cu omletă

  Ingrediente: 4 bucăţi de carne de miel 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper după gust   Mod de preparare: Prăjeşti carnea în ulei şi pe o parte şi pe alta până se albeşte, apoi adaugi o cană cu apă, sarea şi piperul. Le laşi să fiarbă şi să se prăjească, dar […]
 

Frigărui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci

  Ingrediente: 750 g carne fragedă de berbec sau miel 250 g piept ajumat 300 g ciu­perci sau mînătărci opărite sare piper 40 g unt cimbru mujdei 300 g ficat de berbec 200 g rinichi de berbec 200 g momiţe de viţel 600 g cartofi ulei pen­tru prăjit cartofii 12 frigărui   Mod de preparare: […]

Creier gratinat cu sos de roşii

  Ingrediente: 1,200 kg creier de vaca sau porc 200 g sos de roşii 30 g unt 30 g par­mezan 1 /2 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe şi cînd s-a răcit se taie felii. Se unge cu unt un vas de gratinat, se pune […]
 

Prăjitură cu miere

  Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt   Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine şi […]

Umplutură de ciocolată

  Ingrediente: 5 ouă 125 g zahăr 2 linguri cu vârf de cacao câteva nuci sfărâmate esenţă de rom şi de vanilie o bucăţică mică de drojdie 25 g de unt   Mod de preparare: Freci bine untul, gălbenuşurile, zahărul şi drojdia ca să-ţi iasă o cremă, apoi adaugi cacaua, albuşurile bătute spumă şi nucile […]
 

Tarte aperitiv

  Ingrediente: 250 g piure (simplu, din cartofi fierţi şi pasaţi) 250 g făină 250 g margarină sare Pentru umplutură ai nevoie de: o cutie cu ciuperci 3-4 cepe o legătură cu mărar condimente ulei Mod de preparare aluatul de tarte: Din cartofii pasaţi, făină, sare după gust şi margarină faci un aluat omogen, care […]

Cocktail Palm Beach

    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu sau cupă dublă de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o felie de ananas pe margine, paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/5 gin 1/5 Bitter Campari 3/5 suc de ananas   Această băutură a apărut în anii ’50 […]
 

Ciulama de pui de baltă cu de pilaf

  Ingrediente: 36 pui de baltă 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1 pahar vin 2 gălbenuşuri 80 g unt 1/4 lămaie 200 g orez 2 pahare supă   Mod de preparare: Copanele se curăţă de piele, se spală şi se fierb cu apă, vin, ceapă şi sare. Se face un sos din […]

Calcan prăjit cu garnitură de cartofi pai

  Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 300g ulei 100 g făină sare 2 linguri lapte piper 400 g cartofi 1 lămaie   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut în apă clocotită, se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi. Se spală din nou şi se usucă cu […]
 

Frigărui de carne de porc, momite şi bureţi

  Ingrediente: 300 g muşchi de porc 240 g momiţe 210 g piept ajumat 300 g bureti cartofi sotaţi cu unt fasole verde sote morcovi sote 2 bucăţi salată verde piper cimbru sare Mod de preparare: Muşchiul de porc se taie în bucăţi egale, momiţele şi pieptul afumat se condimentează. Bureţii se spală, se curăţă […]

Pui umplut cu cartofi prajiţi

  Ingrediente: 1 pui 500 g cartofi 1 căpăţână de usturoi untură ulei sare piper     Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai pai şi-i rumeneşti puţin în ulei. Speli puiul, îl condimentezi, apoi îl ungi cu untură sau ulei pe exterior şi prin inte­rior, îl crestezi din loc în loc şi-l împănezi cu […]
 

Sarmale cu ficat

  Ingrediente: 1 varză murată 1 ciolan afumat de porc 200 g smântână 2 ouă 500 g carne porc 300 g ficat 2 cepe 1 vânătă (de la congelator) 200 g orez 100 g gris 50 ml ulei sare 1 lingură pastă de ardei mărar cimbru 1 legătură pătrunjel condiment     Mod de preparare: […]

Prăjitură cu nuci şi biscuiţi

  Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 100g rom un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune miezul de […]
 

Pască umplută cu branză

  într-o tavă de tartă unsă cu margarină sau unt, pui un strat de 1/2 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care îmbraci şi pereţii tăvii. Deasupra torni umplutura făcută astfel: freci 50 g unt cu 100 g zahăr. Adaugi 3 ouă pe rând, 1/2 kg brânză, un praf de sare, apoi […]

Prăjitură cu miere şi morcovi

  Ingrediente: 1/2 cană margarină 1 cană miere 2 ouă 2 căni morcovi 1/2 cană stafide 1 cană nuci zdrobite 1cană suc de portocale lămâie 2 linguriţe vanilie cană făină cană pesmet 2 linguriţe praf de copt linguriţă bicarbonat dti sodiu 2 linguriţe scorţişoară măcinată fin 1/2linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă nucşoară rasă 1 linguriţă […]
 

Cocktail Orange Blossom

    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail sau goblet Categorie – Gin drinks Decoratiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/2 gin 1/2 suc de portocale (se recomandă portocalele din varietăţile Bella Donna sau Paglino   Denumirea sa înseamnă în limba engleză „portocalul […]

Ciorbă de peşte cu zeamă ae varză

  Ingrediente: 500g peşte 500 ml apă 500 ml zeamă de varză 1 morcov pătrunjel 1ceapă 1 leg. leuştean sare   Mod de preparare: Se pune la fiert în apă sărată tot zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat potrivit, şi când este aproape fiert, se adaugă zea­ma de varză. Se potriveşte după gust, adăugând apă sau […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu