joi, 2 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 71

Retete de  mancare gustoase si rapide

Crochete de morcovi si telina

27 November 2010
  Ingrediente: 400 gr.morcovi 400 gr.telina 100 gr. cascaval 3 oua sare piper 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei 1 pahar de smantana icre de crap sau hering…
Read more »
 

Crema de branza de vaci cu capsuni

27 November 2010
Crema de branza de vaci cu capsuni
  Ingrediente:  375 gr. branza de vaci proaspata 200 gr. iaurt pasteurizat 50 gr. zahar 1 portocala 400 gr. capsuni 30 gr. miez de nuca 50 gr. ciocolata cu lapte…
Read more »

Sarlota de mandarine cu kiwi

27 November 2010
  Ingrediente: 3 kiwi 2 mandarine 12 portocale 2 lamai 2 banane 60 gr.gelatina 600 ml. apa 450 gr.zahar pudra Mod de preparare:  Inmuiati gelatina 15 minute in apa rece.…
Read more »

Mancarica sarbeasca, cu carne si castraveti

27 November 2010
  Ingrediente: 1 kg. carne de vita 100 gr. untdelemn 1 ceapa 10-­12 castraveti murati la soare 1 legatura marar Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn, o lingura de faina, o…
Read more »

Castraveti napolitani

27 November 2010
Castraveti napolitani
  Ingrediente: 10-12 castraveti mijlocii 150 gr. unt 2 cepe 150 gr. orez 1 legatura de patrunjel verde 2 rosii mari sare piper macinat 1 lingura de pesmet Ingrediente sos:…
Read more »

Prajitura cu capsuni

27 November 2010
Prajitura cu capsuni
  Ingrediente: 250 gr. iaurt 2 oua 100 gr. zahar 60 gr. unt 125 gr. faina 125 gr. gris 1/2 pachetel de praf de copt 3 linguri de gem de…
Read more »

Omleta cu crema de castraveti

27 November 2010
  Ingrediente: 1 castravete 3 oua 1/2 lingurita de curry 15 cl. smantana groasa 1 lingura ulei 5 cl. lapte tarhon sare piper Mod de preparare: Bateti ouale cu laptele…
Read more »

Crema glasata cu fructe

27 November 2010
  Ingrediente: 5 oua 200 gr. unt 150 gr. ciocolata 2 linguri cacao 100 gr. zahar tos 2 caise 1 lingura stafide 4 linguri coniac Ingrediente  sos: 100 gr. ciocolata,…
Read more »

Galuste de peste

27 November 2010
  Ingrediente: 1 kg fileuri de peste alb 2 tulpini de telina taiate bucatele 2 cepe tocate marunt 2 morcovi potriviti 3 cesti cu apa 1 lingura patrunjel verde tocat…
Read more »

Spanac cu morcovi

27 November 2010
Spanac cu morcovi
  Ingrediente: 600 gr. spanac 3 morcovi 2 cepe potrivite 3 linguri untdelemn 1 lingura faina 1 lingurita boia de ardei sare piper 1 lingura margarina vegetala 1 lingurita zeama…
Read more »

Spanac cu chifle

27 November 2010
Spanac cu chifle
  Ingrediente: 700 gr. spanac 3 linguri untdelemn 2 linguri faina 2 chifle 2 linguri margarina vegetala sare piper Mod de preparare: Spanacul se alege, se spala si se fierbe…
Read more »

Musaca cu orez si crusta de cascaval

27 November 2010
  Ingrediente: 2 vinete mari 1 lingurita sare 750 g rosii 1/3 ceasca ulei de masline 6 catei de usturoi 2 cepe mari 2 ardei grasi rosii 1 ardei gras…
Read more »

Briose Chelsea

27 November 2010
  Ingrediente: 2 cesti faina 1/2 plic praf de copt 1/4 ceasca zahar tos fin 30 g unt taiat bucatele 1/3 ceasca lapte 1 ou Ingrediente umplutura: 30 g unt…
Read more »

Latkes

27 November 2010
Latkes
  Ingrediente: 1,5 kg cartofi mijlocii 1-2 linguri ulei 1 ou bătut sare piper negru 2 linguri faina   Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se curata, se dau…
Read more »

Friptura de peste

27 November 2010
  Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper macinat sare 3 linguri apa…
Read more »

Chiftele de cartofi cu legume

27 November 2010
Chiftele de cartofi cu legume
  Ingrediente: 800 g cartofi 6 ouă 250 g brânză telemea două vinete doi dovlecei o legătură de ceapă verde doi ardei graşi doi morcovi 300 g ciuperci sare piper…
Read more »

Burger vegetal cu legume

27 November 2010
Burger vegetal cu legume
  Ingrediente: 500 g broccoli două vinete doi ardei verzi o ceapă doi morcovi doi căţei de usturoi 200 g orez cu bobul lung 3 ouă o lingură de alune…
Read more »

Plăcinte cu carne de pui

27 November 2010
Plăcinte cu carne de pui
  Ingrediente: 300 g făină 150 ml apă 4 piepţi de pui 3 ouă o legătură de ceapă verde o linguriţă de praf de curry doi cartofi doi ardei graşi…
Read more »

Peste rasol

27 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan) 300 gr. morcovi 300 gr. patrunjel radacina 1 telina potrivita 3 cepe mijlocii 1 lingurita boabe…
Read more »

Macrou cu ciuperci si rozmarin

27 November 2010
Macrou cu ciuperci si rozmarin
  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 800 g ciuperci două ţeline două cepe ulei de măsline 100 ml vini alb două frunze de dafin o rămurică de rozmarin două lămâi…
Read more »

Turta ciobanului

27 November 2010
  Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta 25 g unt 2 cepe potrivite 1/4 ceasca faina 1/2 lingurita faina de mustar 1 1/2 cesti zeama concentrata…
Read more »

Muşchi de porc cu salată

27 November 2010
Muşchi de porc cu salată
  Ingrediente: un kg muşchi de porc o varză albă 4 castraveţi muraţi 100 g arpagic murat două lămâi 300 ml suc de ananas 3 căţei de usturoi o linguriţă…
Read more »

Cornuleţe cu mere şi mac

27 November 2010
Cornuleţe cu mere şi mac
  Ingrediente: 200 ml lapte 580 g făină 25 g drojdie 150 g zahăr brun 80 g unt 3 ouă 500 g mere 100 g nucă de cocos 50 g…
Read more »

Pasta de peste rasol

27 November 2010
  Ingrediente: 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau) 1 ceapa mai mare 3 linguri de untdelemn 150 gr. margarina vegetala 1/2 lingurita piper macinat putin enibahar pisat sare…
Read more »

Cremă de ouă cu lămâie

27 November 2010
Cremă de ouă cu lămâie
  Ingrediente: 400 g brânză de vaci 100 g zahăr tos două lămâi 4 albuşuri 200 ml frişcă 100 ml lichior de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă…
Read more »

Păstrăv cu pilaf

27 November 2010
Păstrăv cu pilaf
  Ingrediente: 4 păstrăvi 500 ml lapte dulce 300 g orez doi ardei graşi roşii doi ardei graşi verzi două cepe 3 căţei de usturoi o linguriţă de ghimbir ras…
Read more »

Supa de castraveti cu iaurt si boia

27 November 2010
Supa de castraveti cu iaurt si boia
  Ingrediente:  1 castravete 1/2 legatura de ceapa verde frunze de menta proaspata frunze de patrunjel verde 2 varfuri de cutit de boia de ardei 2 pahare de iaurt 2…
Read more »

Mâncare de legume cu scoici

27 November 2010
Mâncare de legume cu scoici
  Ingrediente: 300 g scoici 800 g broccoli 500 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 300 ml vin alb 50 g unt 200 ml suc de ananas doi…
Read more »

Biscuiţi cu glazură de lămâie

27 November 2010
Biscuiţi cu glazură de lămâie
  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 125 g zahăr brun 50 g alune de pădure 50 g migdale 50 g miezuri de nucă două ouă o linguriţă de…
Read more »

Pui cu tarhon si ciuperci

27 November 2010
  Ingrediente: 6 fileuri mari de piept de pui 1/4 ceasca ulei de masline 3 felii costita afumata taiate fasii 300 g ciuperci marunte 1/2 ceasca vin alb 2 linguri…
Read more »

Tocăniţă dreasă cu spanac

27 November 2010
Tocăniţă dreasă cu spanac
  Ingrediente: 1,5 kg spanac 1 ceapă 1 ou 2 linguri făină albă 3-4 linguri smân­tână pastă de tomate sare şi piper după gust   Mod de preparare: Speli bine…
Read more »

Prajitura cu orez si fructe

27 November 2010
  Ingrediente aluat: 300 gr. faina 100 gr. alune macinate 200 gr. unt sau margarina 100 gr. zahar 1 zahar vanilat un varf de cutit de sare 1 ou Ingrediente…
Read more »

Pui cu ardei la tigaie

27 November 2010
  Ingrediente : 3 fileuri de piept de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 300 gr. rosii 2 cepe 1 catel de usturoi 4 lingu

Ananas umplut cu pui

27 November 2010
Ananas umplut cu pui
  Ingrediente: două bucăţi de ananas doi piepţi de pui 200 g orez 200 ml vin alb două cepe o linguriţă de ghimbir ras un ardei iute mic 3 căţei…
Read more »
 

Sandviciuri cu salata de castraveti si branza

27 November 2010
Sandviciuri cu salata de castraveti si branza
  Ingrediente: 4 castraveti mijlocii sare 4 linguri de suc de lamaie patrunjel verde marar 1 legatura de ceapa verde subtire 200 gr. branza telemea 4 felii de paine de…
Read more »

Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen

27 November 2010
Supă-cremă cu ciuperci şi seminţe de chimen
  Ingrediente: 500 g ciuperci o legătură de ceapă verde 50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri, 3 linguri de frişcă 110 g smântână 1,5 litri apă două linguri…
Read more »

Melcisori umpluti cu branza si prune

27 November 2010
Melcisori umpluti cu branza si prune
  Ingrediente : 1 1/2 ceasca faina 1 lingura praf de budinca (de vanilie) 90 g unt 1/4 ceasca zahar tos fin 1 galbenus 3-4 linguri lapte   Ingrediente umplutura:…
Read more »

Spaghete cu sos de usturoi

27 November 2010
  Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa…
Read more »

Budinca de orez cu frisca si capsuni

27 November 2010
  Ingrediente: 1 1/2 cana orez 1 1/2 l lapte zahar dupa gust 2 pachetele zahar vanilat 300-500 gr. frisca dulce gata batuta 20-25 de capsuni Mod de preparare: Se…
Read more »

Snitel din piept de pui cu crusta

27 November 2010
  Ingrediente: 4 felii de piept de pui sare piper 1 kg de cartofi 1 catel de usturoi 1 galbenus nucsoara 4 linguri ulei 750 gr. conopida 10 gr. unt…
Read more »

Salata de macaroane cu peste afumat

26 November 2010
  Ingrediente : 200 gr. macaroane scurte sare castraveti acri 1 ceapa 100 gr. maioneza 1 legatura de marar piper proaspat macinat 1 castravete verde mijlociu 200 gr. fileuri de…
Read more »

Orez in lapte cu fructe

26 November 2010
  Ingrediente: 150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1 zahar vanilat 75 cl. lapte 20 cl. frisca 2 galbenusuri 1 baton de vanilie 1 lingurita de rom…
Read more »

Minieclere cu pastă de icre

26 November 2010
Minieclere cu pastă de icre
  Ingrediente: 125 ml apă 125 ml lapte dulce 200 g unt 250 g făină 6 ouă 250 g peşte afu­mat două linguri de maioneză o lingură de smântână o…
Read more »

Şniţel de soia cu legume

26 November 2010
Şniţel de soia cu legume
  Ingrediente: 8 şniţele de soia 500 g fasole albă păstăi 400 g morcovi baby două cepe 4 căţei de usturoi 4 boabe de piper două foi de dafin 8…
Read more »

Supa italiana de rosii

26 November 2010
O reteta simpla de supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si piper. Ingrediente : 5 rosii…
Read more »

Minibrioşe cu ciocolată

26 November 2010
Minibrioşe cu ciocolată
  Ingrediente: 3 ouă 150 g unt 120 g zahăr 300 g făină o banană 100 g cremă de ciocolată din comerţ 3 cuburi de ciocolată neagră zahăr vanilinat coaja…
Read more »

Pizza cu caşcaval

26 November 2010
Pizza cu caşcaval
  Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 25 g drojdie doi ardei capia 6 roşii 250 g boabe de porumb din conservă doi cârnaţi 500 g caşcaval două linguri…
Read more »

Salata elvetiana cu salam

26 November 2010
  Ingrediente : 400 g salam 200 g cascaval 2 castraveciori murati 1 ceapa mijlocie 1 legatura ridichi Ingrediente sos:1 lingurita mustar (potrivit de iute), sare, piper, 1 varf de…
Read more »

Supa de peşte cu painea prăjită unsă cu maioneza şi usturoi

26 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg peste marunt 1,5 kg peste mare bucati 1-2 capete de peste 18 felii de franzela 2 rosii 2 cepe 4 catei de usturoi 10 fire de patrunjel…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Frozen Pina (video)

26 November 2010
Cum se prepara Cocktail Frozen Pina (video)Read more »

Somon cu sos alb

26 November 2010
Somon cu sos alb
  Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar…
Read more »

Tort cu cremă şi glazură de prune

26 November 2010
Tort cu cremă şi glazură de prune
  Ingrediente tort: 2 ouă 225 g zahăr 120 g făină 250 ml vin roşu 600 ml frişcă 150 ml suc de portocale 50 g ciocolată de menaj albă scorţişoară…
Read more »

Prăjitură regală cu căpşuni

26 November 2010
Prăjitură regală cu căpşuni
  Ingrediente: 300 g căpşuni 500 ml lapte 250 g zahăr pudră 1 lingură coniac sau lichior 1 esenţă vanilie 6 gălbe­nuşuri 250 g frişcă 1 plic gelatină 2 plicuri…
Read more »

Friptura de porc cu crusta

26 November 2010
  Ingrediente : 1,5 kg cotlet de porc Ingrediente marinata:3 linguri sos de soia, 1 lingura mustar (potrivit de iute), 6 linguri ulei, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 cuisoara, 2…
Read more »

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

26 November 2010
Tort cu 2 blaturi si 2 creme
  Ingrediente blaturi: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 esenţă de vanilie 2 lin­guri cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g nuci măcinate 100 g unt 200…
Read more »

Ştevie prăjită

26 November 2010
Ştevie prăjită din: stevie, marar, ceapa verde, oua, ulei. Poate te intereseaza si: Stevie cu orez integral Ciorba de urzici cu stevie si loboda Bors de stevie cu omleta Bors…
Read more »

Rulouri de vinete cu legume

26 November 2010
Rulouri de vinete cu legume
  Ingrediente: 3 vinete două cepe doi ardei graşi un ardei verde doi morcovi o ţelină sare piper un vârf de cuţit cu nucşoară măcinată ulei de măsline pătrunjel roşii…
Read more »

Gulii gratinate

26 November 2010
  Ingrediente : 2 gulii mari (700 gr.) 400 gr. fasole verde 200 ml concentrat de legume 500 gr. rosii grasime pentru uns forma 250 ml frisca 2 linguri de…
Read more »

Briose cu ciocolată si mac

26 November 2010
Briose cu ciocolată si mac
  Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 100 g unt 170 ml lapte dulce 15 g drojdie 100 g zahăr tos 150 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat…
Read more »

Mâncare cu orez şi pui

26 November 2010
Mâncare cu orez şi pui
  Ingrediente: două piepturi de pui 250 g orez 150 g morcovi 250 g ciuperci un ardei gras roşu un ardei gras verde 200 g ananas din compot o lingură…
Read more »

Spaghete picante

26 November 2010
  Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de…
Read more »

Supa de peste cu ardei gras

26 November 2010
  Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 gr. file de crap 10 gr. unt sau margarina 1/2 l concentrat de…
Read more »

Paste cu legume

26 November 2010
Paste cu legume
  Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de…
Read more »

Turnuleţ cu hering marinat

26 November 2010
  Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive 250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de…
Read more »

Bruschetti cu ciuperci

26 November 2010
  Ingrediente : 8 felii de franzela 1 catel de usturoi 250 gr. ciuperci marunte 300 gr. rosii mici 1 lingura de unt topit sare piper frunze de menta sau…
Read more »

Salată orientală cu mere si maioneză

26 November 2010
Salată orientală cu mere si maioneză
  Ingrediente: 1 salată verde 1 ţelină 1 ridiche 1 varză dulce 1 morcov 4 mere 2 ouă 3 cartofi sare piper muştar oţet (zeamă

Terină de ficat cu sos

26 November 2010
Terină de ficat cu sos
  Ingrediente: 1 kilogram ficat de porc 300 g orez două legături de ceapă verde 3 ouă un ardei gras roşu 400 g morcovi 400 g ciuperci 6 roşii sare…
Read more »
 

Caise gratinate

26 November 2010
  Ingrediente: 12 caise bine coapte 2 batoane de vanilie 60 gr. unt 100 gr. zahar pudra 50 gr. migdale sau nuci macinate   Mod de preparare: Incalziti inainte cuptorul.…
Read more »

Ruladă de pui cu sos de fructe

26 November 2010
Ruladă de pui cu sos de fructe
  Ingrediente: 4 piepturi de pui dezosate 450 g conopidă 600 g cartofi 200 g fructe de pădure 200 g smântână 75 g unt 100 ml lapte dulce sare piper…
Read more »

Supa de carne cu frittata

26 November 2010
   Ingrediente: 50 g faina 125 ml lapte 1 ou 1 varf de cutit de sare 4 fire de patrunjel verde 20 g unt sau margarina 1/2 legatura codite de…
Read more »

Crochete dietetice la gratar

26 November 2010
  Ingrediente: 500 g pulpă de vacă 2 ouă cimbru sare   Mod de preparare: Cureţi carnea, o dai de 2 ori prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu…
Read more »

Prăjitură cu gem şi cocos

26 November 2010
Prăjitură cu gem şi cocos
  Ingrediente: 4 foi de napolitană 6 ouă 180 g făină 150 g zahăr tos 350 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 150 g nucă de cocos un…
Read more »

Salată de spanac cu seminţe si crutoane

26 November 2010
Salată de spanac cu seminţe si crutoane
  Ingrediente: 450 g spanac 2 felii pâine 2-3 linguri margarină 1/2 cană se­minţe decojite de floarea-soarelui 1/2 cană de morcov ras 2 căţei de usturoi pisat 1/2 linguriţă busuioc…
Read more »

Tarta fina cu rozmarin si caise

26 November 2010
  Ingrediente: 600 g caise aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comerţ) 150 g zahar pudra 50 g unt 2 crenguţe rozmarin 1 lingura ulei   Mod de…
Read more »

Budinca de telemea cu ardei

26 November 2010
  Ingrediente: 400 gr. telemea grasa 1 ou 75 gr. smantana groasa 1 lingura de seminte decojite de bostan 1 lingura de untdelemn fin 1 ardei verde Mod de preparare:…
Read more »

Ciorbă de legume cu ulei de masline

26 November 2010
Ciorbă de legume cu ulei de masline
  Ingrediente: o conservă de fasole boabe albă 6 roşii un sfert de varză albă un morcov doi cartofi 200 g fasole verde doi ardei capia o jumătate de ţelină…
Read more »

Şalău cu garnitură de legume

25 November 2010
Şalău cu garnitură de legume
  Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei graşi roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Cremă de iaurt

25 November 2010
Cremă de iaurt
  Ingrediente: 200 ml frişcă un mango o banană o conservă de ananas o portocală 300 g fructe de pădure 450 ml iaurt două linguri de miere lichior de cafea…
Read more »

Prăjitură cu gem, nucă şi bezea

25 November 2010
Prăjitură cu gem, nucă şi bezea
  Ingrediente: 500 g făină  250 g margarină 2 ouă + 3 albuşuri 1/2 lă­mâie 100 g zahăr pudră 10 nuci 1 praf de copt 1 linguriţă oţet 5-6 linguri…
Read more »

Andive cu şuncă afumată, la cuptor

25 November 2010
Andive cu şuncă afumată, la cuptor
  Ingrediente: 4 andive 150 g caşcaval 40 g unt 8 felii şuncă afumată 200 ml vin alb 1 lin­guriţă zahăr pudră 1 foaie dafin sare piper cim­bru   Mod…
Read more »

Budincă de salată verde cu smântână

25 November 2010
Budincă de salată verde cu smântână
  Ingrediente: 4 salate 4 ouă 50 g unt 100 g caşcaval 150 g smântână piper sare pesmet nucşoară 50 ml vin alb   Mod de preparare: Speli salatele, le…
Read more »

Supă de caşcaval

25 November 2010
Supă de caşcaval
  Ingrediente: 100 g caşcaval 100 g smântână 1 cub concentrat condimente cu gust de legume 1 gălbenuş 1 lingură făină 50 g unt sare piper 1 legătură pătrunjel  …
Read more »

Batoane glazurate

25 November 2010
  Ingrediente: 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 350 g făină 1 pacheţel zahăr vanilat 100 g nuci mă­cinate un praf de sare câteva linguri de gem acrişor Ingrediente…
Read more »

Rosii si castraveti cu umplutura de macrou afumat

25 November 2010
  Ingrediente: 4 macrouri mari 4 rosii mici 1 castravete 1 legatura de menta 1 legatura de tarhon verde cateva codite de ceapa verde 2 lamai 150 ml ulei de…
Read more »

Supa de castraveti de la gheata

25 November 2010
Supa de castraveti de la gheata
  Ingrediente:  2 castraveti mari 50 g stafide 1 legatura de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 tablete supa concentrata de pasare sare piper cateva picaturi de Tabasco Mod…
Read more »

Tarta parfumata cu masline verzi

25 November 2010
  Ingrediente: 75 g masline verzi fara samburi 6 oua foarte proaspete 150 ml smantana groasa 100 g suc de rosii mai concentrat 20 g unt sare piper proaspat macinat…
Read more »

Clatite umplute cu mere

25 November 2010
Clatite umplute cu mere
  Ingrediente: 100 g faina 800 ml lapte 3 oua 100 g zahar 1 varf de cutit de sare 20 g unt (margarina) 7 linguri de coniac 1 plic cu…
Read more »

Peste la tigaie cu fasole verde

25 November 2010
  Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra 1-2 linguri mustar 1…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)

25 November 2010
Cum se prepara Cocktail Menage A Trois (video)
  Ingrediente: 25 ml dark rum 25 ml Cointreau 25 ml single cream 120 strawberry ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include…
Read more »

Macaroane cu legume

25 November 2010
O reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare, rosii, praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei 125 g macaroane (melcisori) sare 200 g mazare…
Read more »

Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao

25 November 2010
Tort cu blat din pesmet si cremă de cacao
  Ingrediente blat: 8 ouă 8 lin­guri zahăr 8 linguri pesmet 2 linguri făină 1 plic praf de copt 1 cană nuci tăiate mărunţel 1 esenţă de rom 1 cană…
Read more »

Cod cu susan si garnitură de paste cu legume

25 November 2010
Cod cu susan si garnitură de paste cu legume
  Ingrediente: 1 kg cod 3 linguri susan 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 1 dovlecel ulei sare piper 2 linguri făină 1 legătură pătrunjel verde paste   Mod de…
Read more »

Omleta cu dovlecei

25 November 2010
  Ingrediente: 400 g dovlecei 1 ceapa rosie mica 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2-1 lingurita nucsoara rasa sare piper proaspat macinat 5 crengute cimbru 3 oua 75…
Read more »

Piersici umplute cu cremă de vanilie

25 November 2010
Piersici umplute cu cremă de vanilie
  Ingrediente: 10 piersici 125 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă făină, 50 g migdale.   Mod de preparare: Speli piersicile, le tai…
Read more »

Salată cu sos de brânză

25 November 2010
Salată cu sos de brânză
  Ingrediente: 2 felii şuncă 2 ouă cartofi noi 2 roşii 2-3 castraveţi 1 legătură ceapă verde 100 g cremă de brânză 1 lingură muştar ulei sare piper   Mod…
Read more »

Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor

25 November 2010
Salau_cu_ciuperci_cartofi_si_sos_alb_la_cuptor
Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor din: salau, cartofi, oua, unt, smantana, ciuperci, cascaval, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg şalău 750 g cartofi 2 ouă…
Read more »

Orez cu creier şi ciuperci

25 November 2010
Orez cu creier şi ciuperci
  Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 1 creier de viţel 150 g ciuperci 2 linguri unt 2 linguri tele­mea rasă sare condiment cu gust de pui 1/2 lingură unt…
Read more »

Rulouri de pui cu legume si afumătură

25 November 2010
Rulouri de pui cu legume si afumătură
  Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 3 gogoşari 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 100 ml vin alb 2 roşii 100 g piept de pui afumat 100…
Read more »

Foitaj cu umplutura de pepene

25 November 2010
  Ingrediente : 1 rulou de aluat de foitaj 1 pepene galben 50 g unt 250 g frisca batuta Ingrediente ornat: 6 fire de menta

Budincă de peşte

25 November 2010
Budincă de peşte
  Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură pătrunjel…
Read more »
 

Salata cretana cu dovlecei si ceapa

25 November 2010
Salata cretana cu dovlecei si ceapa
  Ingrediente:  1 kg dovlecei mici 300 g ceapa mare 300 g ceapa marunta (de arpagic) 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 70 g stafide 70 g…
Read more »

Acreală cu lobodă

25 November 2010
Acreală cu lobodă
  Ingrediente: 4 cartofi noi 2 legături lobodă 1 le­gătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 l zer mai acru sau lapte prins sare.   Mod de…
Read more »

Pachetele de sunca si vinete

25 November 2010
  Ingrediente: 2 vinete 2 linguri de ulei 6 felii de sunca (jambon) 2 linguri unt salata verde   Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie rondele si se…
Read more »

Tort de mere cu glazură de vin

25 November 2010
Tort de mere cu glazură de vin
  Ingrediente: 2 mere mari 160 g făină 100 g unt 2 linguri pesmet 80 g zahăr 2 ouă 150 ml vin alb 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf…
Read more »

Piperada

25 November 2010
  Ingrediente: 1 kg rosii 14 ardei iuti verzi 3 cepe 8 oua 4 felii subţiri de jambon 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 varf de…
Read more »

Salată cu hamsii si sos de verdeaţă

25 November 2010
Salată cu hamsii si sos de verdeaţă
  Ingrediente: 1 salată verde 100 g hamsii afumate 2 roşii 2-3 fire ceapă verde 100 g caşcaval 1 legătură ridichi 1 legătură pătrunjel şi mărar sare piper cimbru ulei…
Read more »

Compot de piersici cu trandafiri

25 November 2010
Compot de piersici cu trandafiri
  Ingrediente: 6 piersici mari 50 g petale de trandafiri 1 lamaie 200 g zahar pudra 750 g iaurt sau branza dulce de vaci Mod de preparare: Cu o seara…
Read more »

Chec de legume cu telemea si costită afumată

25 November 2010
Chec de legume cu telemea si costită afumată
  Ingrediente: 5 roşii 1 ardei capia 1 ardei verde 2 gogoşari 350 g telemea 350 g costiţă afumată 4 ouă 6-7 măsline 1 legătură mărar 1 lingură făină cimbru…
Read more »

Taietei cu dovlecei si cascaval

25 November 2010
Taietei cu dovlecei si cascaval
  Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare   Mod de preparare:…
Read more »

Legume cu turtite de cascaval

25 November 2010
  Ingrediente: 3 morcovi 1 vanata 1 radacina de fenicul 2 dovlecei mici 1 legatura de ceapa noua 3 catei de usturoi 2 ardei 1 lingurita cu varf de zahar…
Read more »

Sardele marinate

24 November 2010
Ingrediente: 1 kg de sardele 4 cepe de arpagic 2 catei de usturoi 2 fire de tarhon 1 foaie de dafin 1 crenguţa de cimbru 10 cl. vin alb sec…
Read more »

Supa franţuzeasca de ceapa

24 November 2010
  Ingrediente: 2 linguri de untdelemn de floarea-soarelui 4 cepe mari 1/4 1vin alb sec 1/2 apa fiarta cu delikat 1/2 lingurita chimen pisat sare piper un praf de nucşoara…
Read more »

Salata de paine

24 November 2010
Salata de paine
. Ingrediente: 250 g paine bagheta sau paine pe vatra 200 g rosii 1 castravete mic 2 tulpini de telina 1/2 legatura busuioc 3-4 fire de menta 4 linguri otet…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 13 (video)

24 November 2010
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 13 (video)Read more »

Ficatei de pui cu varza acra

24 November 2010
  Ingrediente : 200 g ficatei de pui 2 lingurite ulei 50 g crutoane de franzela 300 g varza acra taiata fideluta chimen macinat Mod de preparare: Se incinge uleiul,…
Read more »

Peste cu varza acra si sos de vin

24 November 2010
  Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit 300 ml apa 400 g varza murata sare Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau sau…
Read more »

Placinta cu verdeturi

24 November 2010
  Ingrediente : 2 foi de placinta suprapuse 4 oua fierte (tari) 25 g faina 300 ml lapte 100 g branza rasa 8 fire de ceapa verde 8 fire de…
Read more »

Risotto cu dovleac si parmezan

24 November 2010
  Ingrediente: 1 dovleac mijlociu (circa 1 kg) 3 linguri ulei de masline sare piper 1 ceapa 200 g orez cu bobul lung 100 ml vin alb 1/2 1 zeama…
Read more »

Chimenul

24 November 2010
Chimenul
Chimenul are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000 de ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene. Romanii il foloseau pentru aromarea si…
Read more »

Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune

24 November 2010
Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune
  Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie…
Read more »

Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

24 November 2010
O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime,…
Read more »

Tarta cu struguri şi migdale macinate

24 November 2010
  Ingrediente: 800 g boabe de struguri albi (Muscat) 2 oua intregi + 1 galbenus 300 g aluat fraged 20 g unt 80 g zahar 60 g migdale macinate 3…
Read more »

Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui

24 November 2010
Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui
  Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750 ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt   Mod de…
Read more »

Tort de varza acra cu praz si bacon

24 November 2010
  Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon (slaninuta afumata),…
Read more »

Regina din Saba

24 November 2010
    Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod…
Read more »

Snitele cordon bleu

24 November 2010
  Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce 4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua sare…
Read more »

Peste cu morcovi si sos de mustar

24 November 2010
  Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de iute 600…
Read more »

Supa cu legume si fasole alba

24 November 2010
  Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi 300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de dafin…
Read more »

Scrumbie marinata cu marar

24 November 2010
  Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2 lingurita piper…
Read more »

Copane de pui a la Maryland

24 November 2010
  Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4 linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca…
Read more »

Macaroane cu andive caramelizate

24 November 2010
Macaroane cu andive caramelizate
  Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub de zahar sare piper…
Read more »

Prajitura cu cirese

24 November 2010
  Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4 oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese

Mere umplute cu sos dulce-acrisor

24 November 2010
  Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1 cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1 lingura…
Read more »
 

Pulpe de pui cu sos de ardei

24 November 2010
  Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat  250 g pasta de…
Read more »

Rulouri cu file de păstrăv

24 November 2010
Rulouri cu file de păstrăv
  Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte 1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv 200 g…
Read more »

Cozonac de malai

24 November 2010
  Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana…
Read more »

Budincă de varză, carne si pătrunjel

24 November 2010
  Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »

Ouă umplute cu ficat de gască

24 November 2010
Ouă umplute cu ficat de gască
  Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri smântână 4 lin­guri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1 legătură mărar…
Read more »

Dovlecei umpluti cu branza si menta

24 November 2010
Dovlecei umpluti cu branza si menta
  Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen…
Read more »

Merluciu impachetat la cuptor

24 November 2010
  Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper Ingrediente:…
Read more »

Chec cu afine si branză de vaci

24 November 2010
  Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1…
Read more »

Plăcintă cu gutui

24 November 2010
Plăcintă cu gutui
  Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin 1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg…
Read more »

Mousse au chocolat

24 November 2010
  Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie ciocolata…
Read more »

Ciocănele de pui in sos de legume

24 November 2010
  Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei  …
Read more »

Vinete fierte cu smanta, la cuptor

24 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză telemea 2 linguri unt   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le pui…
Read more »

Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor

24 November 2010
Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor
  Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt (de toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei sare 200…
Read more »

Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor

24 November 2010
Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor
  Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g smântână…
Read more »

Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită

24 November 2010
  Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1 l borş 150 g smân­tână sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de…
Read more »

Ghiveci picant

24 November 2010
  Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1 lingurita de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel 100 g ciuperci…
Read more »

Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru

24 November 2010
Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru
  Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3 linguri ulei…
Read more »

Pateuri cu ficăţei şi piept de pui

24 November 2010
Pateuri cu ficăţei şi piept de pui
  Ingrediente: 1 pachet de aluat de foitaj congelat 1 piept de pui 350 g ficăţei de pui 300 g caşcaval 120 g smântână ulei piper condiment tip Vegeta 1…
Read more »

Peste alb, in camasa de branza

24 November 2010
  Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 g fiecare, cateva picaturi de lamaie cateva picaturi de sos picant -Worchester cateva picaturi de otet sare piper negru 4 oua…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)

24 November 2010
Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)
  Ingrediente: 25 ml gin 25 ml brandy 25 ml whiskey 25 ml dry vermouth 1 orange Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1…
Read more »

Clătite umplute cu broccoli

24 November 2010
Clătite umplute cu broccoli
  Ingrediente aluat: 400 ml lapte 125 g faina 3 oua 1 lingura ulei 30 g cascaval ras 45 g unt 1 varf de cutit zahar 1/2 lingurita sare Ingrediente…
Read more »

Deliciu cu mere, miere si nuci

24 November 2010
Deliciu cu mere, miere si nuci
  Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g…
Read more »

Papricaş de vitel cu tarhon

24 November 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de vitel 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel) sare 5 boabe de piper 200 g ciuperci marunte Ingrediente sos: 60 g unt sau margarina,…
Read more »

Omleta cu salvie

24 November 2010
  Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 oua 6 linguri lapte 40 g parmezan (sau cascaval) ras sare piper macinat 8 frunze de salvie proaspata 1 lingurita ulei de masline…
Read more »

Bulete din carne de miel cu menta

24 November 2010
Ingrediente: 600 g carne de miel 4 fire de menta 2 catei de usturoi 3 oua 4 felii de paine (miezul) 4 linguri faina 50 ml lapte 1/4 lingurita ierburi…
Read more »

Carpaccio cu aschii de cascaval

24 November 2010
  Ingrediente: 400 g muschi de vita 120 g cascaval proaspat 1 lamaie 150 ml ulei de masline aromat 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc sare piper macinat…
Read more »

Usturoi conservat cu ierburi aromate

24 November 2010
  Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml ulei…
Read more »

Placinta americana cu banane

24 November 2010
  Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2 linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta   Mod de preparare: Se pun bananele intr-o…
Read more »

Pui italienesc

24 November 2010
  Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de untdelemn 1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2 ceasca de vin…
Read more »

Aripioare de pui la cuptor

24 November 2010
  Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos special pentru gratar sau ketchup iute   Mod de preparare:  Se clatesc aripioarele cu apa rece,…
Read more »

Mancarica de crap

24 November 2010
  Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod…
Read more »

Salata verde cu patrunjel si crutoane

24 November 2010
Salata verde cu patrunjel si crutoane
  Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat,

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu