joi, 2 iulie 2015

Retete de Mancare gustoase si rapide # 72

Retete de  mancare gustoase si rapide

Mere a la Tatin

24 November 2010
Mere a la Tatin
  Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare:  Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g…
Read more »
 

Paste cu rosii si branza de oaie

24 November 2010
Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste fainoase  sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte de…
Read more »

Peste oriental

24 November 2010
  Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei…
Read more »

Sos de cirese cu branza de vaci

23 November 2010
  Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca lichida 150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar…
Read more »

Pui cu 40 de catei de usturoi

23 November 2010
  Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de masline sare…
Read more »

Ceapa rosie umpluta cu jambon

23 November 2010
  Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30 g miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1 lingurita…
Read more »

Tarta cu umplutura de cartofi si brinza

23 November 2010
  Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri smantana 1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g unt, 200…
Read more »

Budinca cu nuca de cocos rasa

23 November 2010
  Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa 50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja…
Read more »

Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne

23 November 2010
Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne
  Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte sare 1 ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata pentru…
Read more »

Peste alb cu cartofi si mustar

23 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod sucul…
Read more »

Peste cu praz la cuptor

23 November 2010
Peste cu praz la cuptor
  Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa 1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar 600…
Read more »

Supa de rosii cu linte

23 November 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1 foaie…
Read more »

Salata din Banat

23 November 2010
  Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1 ceapa 200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar 5 linguri…
Read more »

Omleta dulce cu lichior de portocale

23 November 2010
  Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar pudra 50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la o…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)

23 November 2010
Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)
  Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1 lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup   Cum…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)

23 November 2010
Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)
  Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer   Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance
Read more »

Supa de rosii si ardei

23 November 2010
  Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie…
Read more »

Aperitiv din brînză de vaci

23 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă chimen ceapă   Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să…
Read more »

Ienibaharul

23 November 2010
Denumire stiintifica: Pimento officinalis sau Eugenia Pimenta Mai este cunoscut si sub numele de Piper de Jamaica sau Pimento. Ienibaharul este un fruct uscat asemanator piperului. Ienibaharul are un gust…
Read more »

Crema de orez cu friscă

23 November 2010
Crema de orez cu friscă
  Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul cu…
Read more »

Gogoşele cu mere

23 November 2010
Gogoşele cu mere
  Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr…
Read more »

Bors de cartofi

23 November 2010
  Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare…
Read more »

Salata cu roşii şi brânză

23 November 2010
Salata cu roşii şi brânză
  Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva frunze de busuioc proaspăt sau de…
Read more »

Mancare de peşte cu branză la cuptor

23 November 2010
  Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte (macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau caşcaval   Mod…
Read more »

Salată cu paste

23 November 2010
  Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi  100 grame şuncă ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad Dressing grecesc mieji de seminţe de…
Read more »

Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume

23 November 2010
Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume
  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1…
Read more »

Tocană de viţel cu legume

23 November 2010
Tocană de viţel cu legume
  Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2 linguri unt ulei…
Read more »

Piept de pui cu sos verde

23 November 2010
  Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei lamai 2 catei…
Read more »

Gogoşi cu dovleac

23 November 2010
Gogoşi cu dovleac
  Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Cureţi dovleacul…
Read more »

Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri

23 November 2010
Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare şi le…
Read more »

Sarmale cu carne de porc si smantană

23 November 2010
  Ingrediente: l,5 kg varză acră 1/2 kg carne de porc 200 g ceafă afumată 50-100 g orez 100 g ceapă 10 g Knorr piper ienibahar 100 ml suc de…
Read more »

Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci

23 November 2010
Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci
  Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g brânză de vaci 2 ouă 1 lin­gură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare 1…
Read more »

Salată cu curcan si ananas

23 November 2010
Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de

Spaghete cu ciuperci in aluat

23 November 2010
  Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac", iar ce rămâne îl…
Read more »
 

Cremă vegetariană de roşii

23 November 2010
Cremă vegetariană de roşii
  Ingrediente: 10 roşii 4 căţei de usturoi cimbru sare piper busuioc ulei de porumb 4-5 măsline câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai în…
Read more »

Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele

23 November 2010
O reteta simpla de salata taraneasca cu fasole uscata si sardele din: fasole boabe, rosii, ceapa, ceapa verde, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, zeama de lamaie, marar…
Read more »

Mancare de viţel cu dovlecei

23 November 2010
  Ingrediente: 750 g carne de viţel 4 dovlecei 1 lingură unt 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare   Mod de preparare: Tai bucăţi carnea de…
Read more »

Tocană de gogoşari

23 November 2010
Tocană de gogoşari
Ingrediente: 2 kg gogoşari 3-4 cepe mari 3-4 roşii coapte condiment tip Vegeta sare 300 ml ulei   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă sau pe aragaz, îi…
Read more »

Budinca de gris cu mure si afine

23 November 2010
  Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu…
Read more »

Biscuiţi cu glazura de ciocolata

23 November 2010
  Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde. Ingrediente glazura: 150 g…
Read more »

Tocană de cartofi cu gogoşari

23 November 2010
Tocană de cartofi cu gogoşari
  Ingrediente: 3 cartofi 2 gogoşari 3 cepe 3 roşii sare piper ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gogoşarii şi cartofii, decojeşti roşiile, apoi tai ceapa…
Read more »

Salată de ardei cu caşcaval afumat

23 November 2010
  Ingrediente: 250 grame de caşcaval afumat 1-2 linguriţe boia de ardei 2 ardei bine copţi praz 3 roşii 100 grame tulpini fragede de ridichi sau de soia dressing 1…
Read more »

Plăcinţele cu ciuperci

23 November 2010
  Ingrediente aluat: 400 g făină 250 g margarină 3 ouă un borcănel de iaurt (120 g) Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciu­perci 1 ceapă piper 1 legătură mărar 1 legă­tură…
Read more »

Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor

23 November 2010
  Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi…
Read more »

Budincă din piept de pui

23 November 2010
  Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare   Mod de preparare:…
Read more »

Mancare de dovlecei cu ardei si usturoi

23 November 2010
  Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai dovleceii rondele, le…
Read more »

Vinete cu orez la cuptor

23 November 2010
  Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le cureţi de…
Read more »

Cartofi cu piept afumat

23 November 2010
Cartofi cu piept afumat
  Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1 lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de…
Read more »

Caprese

22 November 2010
  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit…
Read more »

Salată de crudităţi Coleslaw

22 November 2010
Salate_2
Salată de crudităţi la Coleslaw din: dressing, varza, morcov, ceapa, maioneza. Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat…
Read more »

Salată de paste cu bob

22 November 2010
  Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame de şuncă fiartă 1…
Read more »

Placinta cu ceapa si masline

22 November 2010
  Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca smantana acra 3…
Read more »

Omleta parohului

22 November 2010
  Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat   Mod de preparare:…
Read more »

Salată grecească cu brânză feta

22 November 2010
  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un amestec de salată) 1…
Read more »

Biscuiţi cu branza si verdeaţa

22 November 2010
  Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g unt 1 ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval ras…
Read more »

Inghetata cu branza de vaci si zmeura

22 November 2010
  Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o…
Read more »

Salată cu andive cu mazare

22 November 2010
Salată cu andive cu mazare
  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 4 andive 2 mere 4 roşii o cutie de mazăre verde Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de…
Read more »

Salată Nisa

22 November 2010
Salată Nisa
Ingrediente: 1 salată mică 1 ardei roşu 1 roşie de mărime mijlocie un castravete mic 1 ceapă roşie sau una obişnuită 200 de grame de fasole verde congelată 1 Knorr…
Read more »

Ardei copti marinati

22 November 2010
  Ingrediente : 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni) 4 catei de usturoi 150 ml ulei de masline cateva fire de patrunjel piper Mod de preparare: Scoateti coditele de…
Read more »

Flanuri cu pere

22 November 2010
  Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua 50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de…
Read more »

Linzer cu mure

22 November 2010
Linzer cu mure
  Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş…
Read more »

Tartine cu sos alb cu ciuperci

22 November 2010
  Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g branza 250 g ciuperci   Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai…
Read more »

Salată curcubeu a la francais

22 November 2010
Salată curcubeu a la francais
  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 300 grame sfeclă roşie mică 2 fire de ceapă verde 2 portocale 150 grame de caşcaval ½ cutie de fasole 2 linguri de…
Read more »

Salată italienească fantezie cu andive

22 November 2010
  Ingrediente: 50 grame andive roşii 50 grame andive galbene 50 grame struguri negri 50 grame roşii cherry 10 grame nuci roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing 10…
Read more »

Salată marinărească cu broccoli

22 November 2010
Salată marinărească cu broccoli
Ingrediente: 250 grame broccoli 200 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 cutie de ton în zeamă 2 linguri fulgi de migdale 1 Knorr Salad…
Read more »

Tort ieftin, cu frisca si gem

22 November 2010
  Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4

Plăcintele cu cartofi si telina

22 November 2010
  Ingrediente: 650 g cartofi fainosi 350 g rădăcină de telina 1 mar copt 3 gălbenuşuri 50 g cascaval ras 1 ceapa 1 lingura de unt 1 praf de sare…
Read more »
 

Reteta zilei: Mancare de vinete

22 November 2010
Mancare_de_vinete_06
Mancare de vinete din: vinete, morcov, ceap, sare, piper, suc de rosii, usturoi, maggi, ulei. Ingrediente: 1 kg vinete 1 morcov 2 cepe sare piper 3 liguri bulion/suc de rosii…
Read more »

Omleta cu branza de oaie

22 November 2010
  Ingrediente: 8 oua 300 g spanac proaspat 1 legatura patrunjel verde 2 legaturi menta 200 g telemea de oaie 50 g unt 4 linguri ulei sare piper macinat Mod…
Read more »

Salată cu macaroane

22 November 2010
  Ingrediente: 200 grame macaroane scoică 1 broccoli 1 praz mic jumătate de cutie de mazăre verde câteva roşii cherry 200 grame şuncă tăiată bucăţele 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki…
Read more »

Salată cu pui la rotisor

22 November 2010
  Ingrediente: 2 fileuri de pui un cubuleţ de Knorr boia de ardei 4 linguri de ulei 1 Knorr Salad Dressing grecesc 4 piersici la cutie jumătate de salată iceberg…
Read more »

Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde

22 November 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legătură de ceapa verde 2-3 morcovi mici 100 g iaurt 400 g smantana 2 gălbenuşuri sare piper macinat 1 praf de nucşoara un varf…
Read more »

Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)

22 November 2010
Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)
  Ingrediente: 3 ounces The Margarita King ½ ounce cranberry juice 1 wedge lime cocktail shaker martini glass The Margarita King cranberry juice lime ice Cum se prepara Cocktail King…
Read more »

Tartine cu pasta din oua fierte tari

22 November 2010
  Ingrediente: 3-4 oua o lingurita cu virf mustar o lingura zeama de lamiie un virf de cutit de piper 100 g unt sau untdelemn sau100 ml smintina o ceapa…
Read more »

Rulouri fierte umplute cu branză de vaci

22 November 2010
  Ingrediente: 400 g făină 100 g zahăr 3 ouă 400 g brânză de vaci 200 g iaurt 1 pungă stafide 100 g unt 1 linguriţă oţet sare 1 plic…
Read more »

Sofranul

22 November 2010
Numele de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben – culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor. Sofranul este foarte scump, in primul rând pentru ca…
Read more »

Salată cu roşii uscate

22 November 2010
  Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de Bruxelles 200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing Grecesc  …
Read more »

Omleta taraneasca cu ton

22 November 2010
  Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa 60 g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de…
Read more »

Păstrăv cu lămâie şi mărar

22 November 2010
  Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de…
Read more »

Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete

22 November 2010
Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete
  Ingrediente pentru pieptul de pui umplut: 1 piept de pui 2 felii de caşcaval 1 roşie sare 1 cubuleţ de condiment cu gust de pui Ingrediente garnitură: 1 vânătă…
Read more »

Antricot cu sos mustar

22 November 2010
  Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei…
Read more »

Chipăruşă moldovenească

22 November 2010
Chipăruşă moldovenească
  Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod…
Read more »

Salată Viva Italia

22 November 2010
Salată Viva Italia
Ingrediente: 100 grame de spanac proaspăt 100 grame avocado copt 100 grame mango 10 ml zeamă de lămâie o lingură de alune de pădure 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei…
Read more »

Supă de dovleac cu găluşte de branză

22 November 2010
  Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare piper…
Read more »

Salată uşoară cu sos grecesc

22 November 2010
Ingrediente: 400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă de mentă tocată 100 grame brânză feta…
Read more »

Supă-cremă de praz şi cartofi

22 November 2010
Supă-cremă de praz şi cartofi
  Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4 pachet de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl…
Read more »

Chifteluţe cu fasole şi feta

22 November 2010
  Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă) o legătură…
Read more »

Ceapa murata in vin rosu

22 November 2010
  Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata…
Read more »

Pate de ficatei de pui cu coniac

22 November 2010
  Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru…
Read more »

Budincă de dovleac cu nucă

22 November 2010
Budincă de dovleac cu nucă
  Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl dai…
Read more »

Peperonata cu legume si usturoi

22 November 2010
  Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de…
Read more »

Supă de gulii cu găluşte de făină

22 November 2010
  Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condi­mente 1 ou fănă   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate…
Read more »

Pilaf cu pui si caşcaval

22 November 2010
Pilaf cu pui si caşcaval
  Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2 roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Tort de zahar ars

22 November 2010
  Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca   Mod de preparare: Pui…
Read more »

Ciuperci provensale

22 November 2010
Ciuperci provensale
  Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel…
Read more »

Pui cu brânză şi legume de toamnă

22 November 2010
Pui cu brânză şi legume de toamnă
  Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână…
Read more »

Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez

22 November 2010
Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez
  Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5 roşii 2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment 1 lingură pastă de…
Read more »

Salată din dovlecei

22 November 2010
Salată din dovlecei
  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii    Mod de preparare: Se prepară dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de…
Read more »

Salată de crudităţi cu fructe uscate

22 November 2010
Salată de crudităţi cu fructe uscate
Ingrediente: 1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf de chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate

Bezele cu nuci

22 November 2010
  Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet   Mod de preparare:…
Read more »
 

Aperitiv din brînză de burduf

22 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul…
Read more »

Tarta de capsuni cu branza de vaci

22 November 2010
Tarta de capsuni cu branza de vaci
  Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece  o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita…
Read more »

Pizza cu legume si branză

22 November 2010
  Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g…
Read more »

Salată de crudităţi cu ridichii

22 November 2010
Salată de crudităţi cu ridichii
Ingrediente: 1 fir mic de praz 1 măr mic 3 linguri de ulei vegetal 350 de grame de ridichi albe 1 Knorr Salad Dressing cu ardei si Verdeţuri 3 linguri…
Read more »

Bulgăraşi cu ciocolată

22 November 2010
  Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri cacao lapte sau…
Read more »

Plăcinţele din piure cu dulceaţă

22 November 2010
  Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3 linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă   Mod de preparare: Faci un piure obişnuit din cartofi,…
Read more »

Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval

22 November 2010
  Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval 100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare…
Read more »

Tort de ciocolată cu brandy

22 November 2010
  Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt  sare fină Mod de preparare: Încingeţi cuptorul…
Read more »

Cartofi cu ceapa

22 November 2010
  Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea rasa 1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar Mod de preparare: Se curata…
Read more »

Chiftele din carne fiartă de pui

22 November 2010
Chiftele_din_carne_fiarta_de_pui
Chiftele din carne fiartă de pui din: piept de pui, cartof, oua, usturoi, faina, sare, ulei. Poate te intereseaza si Chiftele umplute cu legume Ingrediente: 1 kg piept de pui…
Read more »

Pui ca în Tara Bascilor

22 November 2010
  Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2 ardei capia, tăiaţi…
Read more »

Vinete cu branză de capră la cuptor

21 November 2010
Retete_RestauranteDeLux.ro_2
Vinete cu branză de capră la cuptor din: vinete, telemea de capra, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi…
Read more »

Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari

21 November 2010
Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari
  Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină…
Read more »

Borş cu varză şi conopidă

21 November 2010
Borş cu varză şi conopidă
  Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir de…
Read more »

Prăjitură cu prune, nucă şi bezea

21 November 2010
Prăjitură cu prune, nucă şi bezea
  Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie…
Read more »

Friptură de porc in jiu cu vin

21 November 2010
  Bucata de carne de porc o speli şi o fier­bi întreagă într-o cratiţă în care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi deoparte.…
Read more »

Sirop de afine

21 November 2010
  Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care pre­sari aceeaşi cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine…
Read more »

Ciorba de porc cu zeamă de varză

21 November 2010
  Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzava­tul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi…
Read more »

Prăjitură cu afine si cremă de smantană

21 November 2010
Prăjitură cu afine si cremă de smantană
  Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 250…
Read more »

Cum se prepara Cocktail California Dream (video)

21 November 2010
Cum se prepara Cocktail California Dream (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml sweet vermouth 15 ml dry vermouth 1 maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon spoon or stirrer…
Read more »

Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne

21 November 2010
Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne
  Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei  Mod de preparare: Speli vânătă,…
Read more »

Dovlecei cu ouă la cuptor

21 November 2010
Dovlecei cu ouă la cuptor
  Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri unt 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi tai…
Read more »

Musaca de cartofi copţi cu sos tomat

21 November 2010
Musaca de cartofi copţi cu sos tomat
  Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână   Mod de preparare:…
Read more »

Nucşoara

21 November 2010
Nucşoara
  Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara…
Read more »

Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor

21 November 2010
Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor
  Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2 linguri…
Read more »

Pui cu gogoşari, măsline şi porumb

21 November 2010
Pui cu gogoşari, măsline şi porumb
  Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8 roşii 10 măsline verzi 10 măs­line negre 2-3 linguri porumb fiert sare piper cimbru 1…
Read more »

Limbă cu legume şi sos de lămâie

21 November 2010
Limbă cu legume şi sos de lămâie
  Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3 linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt…
Read more »

Sufleu de ardei copţi şi carne

21 November 2010
Sufleu de ardei copţi şi carne
  Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf…
Read more »

Legume de toamnă cu carne de porc

21 November 2010
Legume de toamnă cu carne de porc
  Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare…
Read more »

Mancare de vinete cu usturoi

21 November 2010
  Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi…
Read more »

Prăjiturele din griş cu stafide

21 November 2010
  Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit   Mod de preparare:…
Read more »

Pui cu garnitură de legume de toamnă

21 November 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4 cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pa

Cartofi cu lebar

21 November 2010
Cartofi cu lebar
  Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20…
Read more »
 

Vinete pane umplute cu branză dulce

21 November 2010
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vinete pane umplute cu branză dulce din: vinete, oua, branza de vaci, faina, pesmet, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină…
Read more »

Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare

21 November 2010
Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare
  Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar sare şi…
Read more »

Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză

21 November 2010
  Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză   Mod de preparare: Intr-o oală pui…
Read more »

Conopidă cu sos alb si ouă

21 November 2010
Conopidă cu sos alb si ouă
  Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară…
Read more »

Fursecuri cu miere

21 November 2010
  Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lin­gură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Freci bine mierea cu…
Read more »

Musaca de păstăi

21 November 2010
  Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant   Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori…
Read more »

Sufleu de roşii

21 November 2010
Sufleu de roşii
  Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri făină sare piper unt     Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare…
Read more »

Ingheţată de fragi

21 November 2010
Ingheţată de fragi
  Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul…
Read more »

Budincă de tăieţei cu brânză de vacă

21 November 2010
Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu…
Read more »

Inimă de vită umplută in cuib de varză

21 November 2010
  Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar…
Read more »

Ceafă de manzat cu sos de roşii

21 November 2010
  Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran…
Read more »

Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă

21 November 2010
  Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200…
Read more »

Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere

21 November 2010
Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere
  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2 linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1…
Read more »

Budincă de piersici

21 November 2010
Budincă de piersici
Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod…
Read more »

Cotlete de porc inabusite

20 November 2010
Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste…
Read more »

Rasol de vita cu usturoi si tarhon

20 November 2010
Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume…
Read more »

Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata

20 November 2010
Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

20 November 2010
Tocăniţă de ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt,…
Read more »

Retete de post: Clatite de post

20 November 2010
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se…
Read more »

Terci de ovăz sau grâu

20 November 2010
Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1 pahar lapte…
Read more »

Muffins pufosi cu ciocolata

20 November 2010
Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf…
Read more »

Cotlete de porc cu sos de vin

20 November 2010
Ingrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa  sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare…
Read more »

Ciorba de burta cu usturoi si smantana

20 November 2010
Ciorba de burta cu usturoi si smantana
Ciorba de burta cu usturoi si smantana din: burta, morcovi, patrunjel, ceapa, gogosar in otet, smantana, oua, otet. Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar…
Read more »

Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi

20 November 2010
Ingrediente: 1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50…
Read more »

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata

20 November 2010
O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama de varza acra, tarhon,…
Read more »

Branza cu usturoi

20 November 2010
Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Parjoale de ficat

20 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o…
Read more »

Lapte de orez

20 November 2010
Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai întâi se mixează…
Read more »

Pateu din boabe de fasole

20 November 2010
Pateu din boabe de fasole
Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu ulei sare…
Read more »

Frigarui din carne de berbec

20 November 2010
  Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea…
Read more »

Retete de post: Salata de morcovi

20 November 2010
Retete de post: Salata de morcovi
  Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc de portocale coaja de lamaie si portocala   Mod de preparare: Se curata si…
Read more »

Sos de pere şi piersici

20 November 2010
Ingrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri miere 2 linguri amidon   Mod de preparare: Se scur

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu