luni, 8 octombrie 2012

Retete usoare #4


Retete usoare:

Cocktail Blue Dream

Cocktail Blue Dream
O reteta de Cocktail Blue Dream din: rachiu, lichior Cream, Curacao albastru, felii de carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl lichior Cream 2 cl Curacao albastru felii de carambola cirese de cocktail   Mod de preparare: Agitam intr-un mixerul rachiul, lichiorul si Curacao. Servim bautura intr-o cupa de cocktail decorata...
Read more »

Retete de post: Ardei cu sos

Retete de post: Ardei cu sos
O reteta de post de ardei cu sos din: ardei kapia, ceapa, rosii, faina, sare, patrunjel verde si facultativ untdelemn pentru calit. Ingrediente: 10 ardei kapia două cepe 4 roşii o lingură de făină sare pătrunjel verde facultativ: untdelemn pentru călit   Mod de preparare: Ardeii se coc pe tablă sau pe plită, după...
Read more »

Retete de post: Sarmale cu orez în foi de stevie

Retete de post: Sarmale cu orez în foi de stevie
  O reteta gustoasa de sarmale cu orez, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, bulion, piper si sare. Ingrediente : 6 legături ştevie 150 g orez 2 cepe 2-3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde 60 ml ulei 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Speli bine ştevia, o...
Read more »

Merluciu împachetat

Merluciu împachetat
O reteta absolut delicioasa de merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 800 gr merluciu 100 gr măsline 100 gr ceapă 100 gr ardei roşu 1 lămâie 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce...
Read more »

Tarhon la sare

O reteta simpla de tarhon la sare din: crengute de tarhon si sare. Ingrediente: crenguţe de tarhon sare   Mod de preparare: Se aleg crenguţele de tarhon să fie sănătoase, eventual se elim­ină partea mai fibroasă, şi se spală bine cu apă. Se usucă răsfirate pe un şervet, se aşază în borcan, presarând sare...
Read more »

Cocktail Diplomat

Cocktail Diplomat
O reteta simpla de Cocktail Diplomat din: rachiul, suc natural de mere cu pulpa, suc de portocale, cirese, cumquat si frunze de menta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc natural de mere cu pulpa 6 cl suc de portocale cirese de cocktail cumquat frunze de menta   Mod de preparare: Agitam rachiul...
Read more »

Retete de post: Bors de lobodă cu usturoi

Retete de post: Bors de lobodă cu usturoi
  O reteta de bors de loboda, usturoi, ulei, ceapa, orez, leustean, pareunjel verde, hrean si sare. Ingrediente :  10 legături lobodă 2 cepe 2 linguri orez 1-2 fire usturoi verde 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel verde 200 ml borş 1 lingură ulei 1 hrean mic sare Mod de preparare: Speli loboda, o...
Read more »

Ardei umpluţi cu peşte si orez

Ardei umpluţi cu peşte si orez
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez, ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 8 ardei graşi 600 gr cod 50 gr orez 100 gr ardei roşu 100 gr ceapă 400 ml suc de roşii 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel...
Read more »

Zacuscă de ciuperci de padure

Zacuscă de ciuperci de padure
O reteta simpla de zacusca de ciuperci de padure din: ciuperci de padure sau de cultura, ceapa, gogosari, untdelemn, sare, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: un kg ciuperci de pădure sau de cultură un kg ceapă un kg gogoşari două căni de untdelemn sare boabe de piper foi de dafin  ...
Read more »

Cocktail Cocteau

O reteta simpla de Cocktail Cocteau din: Cherry Brandy, rachiu, suc de portocale si cirese. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rachiu 2 cl suc de portocale cirese   Mod de preparare: Turnam lichiorul, rachiul si sucul de portocale pe gheata pusa in paharul de cocktail, iar in final decoram cu cirese.
Read more »

Retete de post:Borş mănăstiresc

O reteta de post de bors manastiresc din: varza dulce, ceapa, ardei gras, morcov, rosii, bors, leustean, sare, piper si facultativ, untdelemn si urda. Ingrediente: un kg varză dulce 3 cepe 3 ardei graşi un morcov 3 roşii 700 ml borş o legătură de leuştean sare piper facultativ: l00 ml untdelemn 150 g urdă...
Read more »

Spaghete cu pipote si sos picant

Spaghete cu pipote si sos picant
  O reteta delicioasa de spaghete cu pipote, cascaval, ceapa, unt, bulion, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g pipote 125 g caşcaval 2 cepe 100 g unt 1 lingură bulion sare piper cimbru 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în unt,...
Read more »

Retete de post: Supă de cartofi mănăstirească

Retete de post: Supă de cartofi mănăstirească
O reteta de post de supa de cartofi manastireasca din: cartofi, ceapa, telina, morcovi, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi două cepe o ţelină doi morcovi 4-5 roşii (sau două linguri de pastă de tomate,  50 ml suc de roşii) mărar (proaspăt sau uscat) sare piper facultativ: o lingură de untdelemn...
Read more »

Vinete împănate, la oţet

Vinete împănate, la oţet
O reteta de vinete impanate, la otet din: vinete, morcovi, telina, frunze de patrunjel si de telina, cozi de telina, ardei verzi, usturoi sare, si otet. Ingrediente: 8-10 vinete sănătoase, potrivit de mari 4 morcovi o ţelină mică frunze de pătrunjel şi de ţelină 10-12 cozi lungi de ţelină 4 ardei verzi câţiva căţei...
Read more »

Ciuperci la oţet

O reteta de ciuperci la otet din: ciuperci, untdelemn, otet, foi de dafin, boabe de mustar, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 100 ml unt­delemn 100 ml oţet două foi de dafin o linguriţă de boabe de muştar sare piper boabe   Mod de preparare:...
Read more »

Murături

O reteta de muraturi din: castraveti, gogonele, mere, pere, gutui, teci de fasole verde sau galbena, telina, usturoi, hrean, marar si sare neiodata. Ingrediente: castraveţi gogonele mere pere gutui teci de fasole verde sau galbenă (întregi) ţelină usturoi (în cămaşa lui) hrean mărar uscat pentru soluţia salină: o lingură de sare neio­dată (cu vârf)...
Read more »

Sărmăluţe murate

O reteta simpla de sarmalute murate din: ceapa, ardei gras, morcovi, varza, cimbru, marar, boabe de mustar, boabe de piper, sare neiodata si aspirine sau conservant. Ingrediente: 3-4 verze zise „de foi" (nu foarte îndesate) 6-8 cepe câţva castraveţi verzi 2-3 ardei graşi 2-3 morcovi cimbru mărar boabe de muştar boabe de piper pentru...
Read more »

Zacuscă de vinete şi gogoşari

Zacuscă de vinete şi gogoşari
O reteta simpla de zacusca de vinete si gogosari din: vinete, rosii, gogosare, ceapa, untdelemn, sare si boabe de piper. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg roşii 2 kg gogoşari un kg ceapă un litru untdelemn sare boabe de piper   Mod de preparare: Vinetele le coci şi le laşi să se scurgă ca...
Read more »

Roşii murate

O reteta simpla de rosii murate din: rosii, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, marar, apa si sare. Ingrediente: 3 kg roşii două căpăţâni de usturoi 5-6 ardei iuţi o ţelină frunze de dafin mărar pentru soluţia salină: apă şi sare   Mod de preparare: Se aleg roşii mici şi cât mai tari, se...
Read more »

Cocktail Le Doux Jardin

Cocktail Le Doux Jardin
O reteta simpla de Cocktail Le Doux Jardin din: rachiu, suc de struguri rosii, bitter lemon, cateva boabe de struguri si felii de lamaie sau limeta. Ingrediente: 5 cl rachiu (Weinbrand) suc de struguri rosii bitter lemon cateva boabe de struguri felii de lamaie sau limeta   Mod de preparare: Punem doua cuburi de...
Read more »

Ciorbă de varză nouă si carne

Ciorbă de varză nouă si carne
  O reteta gustoasa de ciorba de varza, carne, suc de rosii, smantana, piper boabe, sare si cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 verze noi 300 ml suc de roşii 1 cutie mare de smântână 2 gălbenuşuri boabe de piper cimbru sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi...
Read more »

Supă de peşte dreasă cu ou şi lămâie

Supă de peşte dreasă cu ou şi lămâie
O reteta gustoasa de supa de peste dreasa cu ou si cu lamaie din: peste, ceapa, morcovi, dovlecei, oua, lamaie, orez, unt, untdelemn si branza feta. Ingrediente: două kg de peşte două cepe doi morcovi doi dovlecei 6 ouă 3 lămâi 3 ceşti mici de orez o lingură de unt puţin unt­delemn puţină brînză...
Read more »

Retete de post: Tocană mănăstirească

O reteta de post de tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde si facultativ untdelemn. Ingrediente: 3-4 dovlecei 4 cepe 4 morcovi 4 ardei 4 roşii o legătură de mărar o legătură de pătrunjel verde facultativ: unt­delemn (pentru prăjit)   Mod de preparare: Curăţăm dovleceii cruzi, îi tăiem felioare, îi...
Read more »

Zacusca cu fasole

Zacusca cu fasole
O reteta simpla de zacusca cu fasole din: fasole alba, ceapa, ardei, morcovi, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: două kg fasole albă un kg ceapă 500 g ardei 500 g morcovi 400 ml untdelemn sare piper   Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă în apă suficientă. Când...
Read more »

Zacuscă mănăstirească

O reteta de zacusca manastireasca din: vinete, ardei sau gogosari, zahar, otet, untdelemn, sare si facultativ cativa catei de usturoi. Ingrediente: 12 vinete mari 30 ardei sau gogoşari o cană de zahăr o cană de oţet două căni de untdelemn sare facultativ: câţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se coc legumele, se...
Read more »

Pârjoale de cartofi

Pârjoale de cartofi
O reteta simpla de parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: un castron de cartofi fierţi 2-3 morcovi o ceapă o rădăcină de pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde sare untdelemn   Mod de preparare: La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se...
Read more »

Ghebe la oţet

O reteta de ghebe la otet din: ghebe, sare, piper boabe, dafin, otet si usturoi pisat. Ingrediente: 5 kg ghebe sare piper boabe coriandru dafin 500 ml oţet pentru servit: usturoi pisat   Mod de preparare: Ghebele curăţate se fierb 15 minute în apă cu sare, apoi se scurg. Oţetul se pune la fiert...
Read more »

Tarte din cartofi cu spanac

Tarte din cartofi cu spanac
  O reteta de tarte din: cartofi, spanac, lapte, unt, faina, oua, sare, piper si cascaval. Ingrediente :  4 cartofi 50 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 3 ouă sare piper Ingrediente umplutură: 300 g spanac 1 lingură făină 1 lingură unt 100 ml lapte 50 g caşcaval sare piper   Mod...
Read more »

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

Ciulama cu piept de pui si ciuperci
O reteta simpla si delicioada de ciulama cu piept de pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa si smantana dulce pentru gatit. Ingrediente: piept de pui 1/2 kg ciuperci o ceapa smantana dulce pentru gatit   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se pune la calit in...
Read more »

Tort de bezea

Tort de bezea
  O reteta de tort de bezea din: oua, zahar, zeama de lamaie, lapte, ciocolata, rom, unt si frisca. Ingrediente foi : 4 albuşuri 280 g zahăr 1 lingură zeamă de lămâie Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 140 g zahăr 60 ml lapte 100 g ciocolată simplă 1 esenţă de rom 1 pachet unt sau...
Read more »

Tort picant de spanac cu ouă, si cartofi

Tort picant de spanac cu ouă, si cartofi
  O reteta de tort de spanac, oua, cartofi, faina, margarina, branza, smantana, sare, praf de copt, ceapa, nucsoara, piper, usturoi, iaurt si cascval. Ingrediente aluat:  300 g făină 70 g margarină 1 ou 100 g brânză de burduf 2 linguri smântână sare 1 plic praf de copt Ingrediente umplutură: 700 g spanac 1...
Read more »

Cocktail Caribbean Cherry

Cocktail Caribbean Cherry
O reteta simpla de Cocktail Caribbean Cherry din: lichior de cirese, rachiu, suc de ananas, felii de carambola si bucati de capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de cirese 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de visine 6 cl suc de ananas felii de carambola bucati de capsuni   Mod de preparare: Mixam intr-un...
Read more »

Pană de somn cu ienibanah

Pană de somn cu ienibanah
O retete absolut delicioasa de pana de somn din: somn, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper alb si ienibahar. Ingrediente: 600 gr somn 4 căţei de usturoi 30 gr ceapă 1 legătură de pătrunjel 30 ml ulei 1 lămâie 20 gr sare 2 gr piper alb 4 boabe de ienibahar   Mod de...
Read more »

Retete de post: Praz cu orez si morcovi

Retete de post: Praz cu orez si morcovi
O reteta de post de praz cu orez si morcovi din: praz, morcovi, untdelemn, orez, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 fire de praz doi morcovi 100 m untdelemn 150 g orez o legătură de mărar piper boabe sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se elimină partea fibroasă a frunzelor, se spală...
Read more »

Plăcintă cu smântână

Plăcintă cu smântână
O reteta delicioasa de placinta cu smantana, faina, unt, oua, zahar, lamaie si sare. Ingrediente :  350 g făină 1/4 pachet unt 4 ouă + 1 ou  pentru uns 200 g zahăr 200 g smântână 1 lămâie sau 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Din 300 g făină, untul şi un...
Read more »

Cum se prepara Pui cu prosciutto si lamaie (video)

Cum se prepara Pui cu prosciutto si lamaie (video)
O reteta video absolut delicioasa despre  cum se prepara pui cu prosciutto si lamaie din: piept de pui, prosciutto, parmezan, oregano, piper cayenne, rosii cherry, piper, lamaie, salata verde, ulei de masline si dressing. Ingrediente: piept pui prosciutto parmezan oregano piper cayenne rosii cherry piper lamaie salata verde ulei de masline dressing   Mod...
Read more »

Retete de post: Cartofi cu usturoi, la cuptor

Retete de post: Cartofi cu usturoi, la cuptor
O reteta de post de cartofi cu usturoi, la cuptor din: cartofi, usturoi, ceapa, untdelemn, boia de ardei dulce si sare. Ingrediente: 8 cartofi mari o căpăţână mare de usturoi o ceapă mare 3 linguri de untdelem boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie...
Read more »

Prajitura in trei culori

Prajitura in trei culori
  O reteta de prajitura din: margarina, zahar pudra, ou, cacao, amoniac, faina, lamaie, lapte si unt. Ingrediente foaie cacao:  100 g margarină 100 g zahăr pudră 1 ou 1 lingură cacao 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 350 g – 400 g făina Ingrediente foaie de vanilie : 3 ouă 6...
Read more »

Corăbioare de cod

Corăbioare de cod
O reteta simpla si gustoasa de corabioare de cod din: fileuri de cod, rosii, usturoi, ardei iute, uleid e masline, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr fileuri de cod 200 gr roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 30 ml ulei de măsline 1/2 legătură de mărar 20 gr sare 2...
Read more »

Zacuscă grădinărească

  Ingrediente: un kg roşii 250 g gogoşari 200 g ardei kapia un morcov o ceapă mai mare 2-3 căţei de usturoi 50 g untdelemn o lingură cu zahăr o lingură de sare   Mod de preparare: Roşiile se fierb şi se trec prin sită cu grijă, să nu iasă decât sucul, şi se...
Read more »

Cozonac mănăstiresc

O reteta de cozonac manastiresc din: faina de grau, drojdie, zahar, lapte, untdelemn, galbenusuri, mirodenii, sare, rahat, stafide, galbenus si zahar tos. Ingrediente: un kg făină de grâu o nucă de drojdie 250 g zahăr 500 ml lapte 250g untdelemn 4-5 gălbenuşuri mirodenii sare rahat stafide pentru uns: un gălbenuş zahăr tos   Mod...
Read more »

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars
  O reteta delicioasa de crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente:  1 l lapte 8 ouă 16 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Topeşti 8 linguri de zahăr cu un strop de apă într-o cratiţă de 4 l. După ce zahărul s-a topit, iei...
Read more »

Prăjitură cu cremă de căpşuni

Prăjitură cu cremă de căpşuni
  O reteta gustoasa de prajitura cu crema de capsuni din: oua, zahar, faina, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 4 ouă 130 g zahăr 160 g făină Ingrediente cremă: 250 g zahăr 250 g unt 1 ou 200 g căpşuni 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru un blat baţi 2 albuşuri spumă...
Read more »

Pizza cu urdă si mărar

Pizza cu urdă si mărar
  O reteta gustoasa de pizza cu urda, marar, margarina, smantana, galbenusuri, faina, praf de copt, zeama de lamie, cepa verde, usturoi, oregano, sare si cascaval. Ingrediente: 100 g margarina 100 g smân­tână 3 gălbenuşuri 250 g făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie Ingrediente umplutură: 300 g urdă 3...
Read more »

Prăjitură cu căpşuni si bezele

Prăjitură cu căpşuni si bezele
  O reteta delicioasa cu capsuni, bezele, faina, oua si zahar. Ingrediente:  3 ouă 120 g bezele 3 linguri făină 3 linguri zahăr 1/2 kg căpşuni   Mod de preparare: Aşezi bezelele într-o tavă unsă cu unt. Speli căpşunile, le tai în jumătate şi le aşezi peste bezele. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se...
Read more »

Chiftelute de peste cu sos tomat

Chiftelute de peste cu sos tomat
  O reteta delicioasa de chiftelute de peste cu sos  tomat, marar, ulei, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg carnea mărar 1 litru de suc de roşii 2 foi de dafin ulei sare piper   Mod de preparare: Pui să fiar­bă pe foc mic sucul, uleiul, dafi­nul, sarea şi piperul. între...
Read more »

Tartă cu căpşuni

Tartă cu căpşuni
  O reteta gustoasa de tarta cu capsuni, oua, zahar, ulei, lapte, faina si praf de copt. Ingrediente:  1/2 kg căpşuni 3 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri ulei 6 linguri lapte 8 linguri făină 1 praf de copt Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunile şi le laşi să se scurgă. Baţi albuşurile...
Read more »

Bors cu perisoare de peste

Bors cu perisoare de peste
  O reteta de bors cu perisoare de peste din: crap, morcovi, radacina de patrunjel, faina, smantana, leustean, ceapa si ardei gras. Ingrediente : cap, şira spinării şi coada peştelui făină 1 litru borş 1 pahar mic cu smântână leuştean 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi Mod de preparare:...
Read more »

Mazăre cu orez si caşcaval

Mazăre cu orez si caşcaval
  O reteta delicioasa de mazare, orez, cascaval, smatana, unt, patrunjel, sare si pesmet. Ingrediente: 250 g orez 1 kg mazăre 100 g unt 250 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel pesmet sare   Mod de preparare: Fierbi orezul în 4 căni de apă cu sare şi separat, în apă clocotită cu...
Read more »

Mancare bistriteana de cartofi la cuptor

Mancare bistriteana de cartofi la cuptor
  O reteta delicioasa de mancare de cartofi din: cartofi, muschi de porc afumat, ardei gras, carnati de porc, rosii, branza de oaie si ulei. Ingrediente: 10 cartofi 200 g muşchi de porc afumat 2 ardei graşi sau 2 linguri pastă de ardei 5 cârnaţi de porc 5 roşii 200 g brânză de oaie...
Read more »

Fasole verde cu oua la cuptor

Fasole verde cu oua la cuptor
  O reteta gustoasa de fasole verde, oua, faina, smantana, unt si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare   Mod de preparare : Cureţi şi speli fasolea, o fierbi în apă clocotită cu sare, apoi o scurgi şi o aşezi într-un vas...
Read more »

Retete de post: Cremă de vinete

Retete de post: Cremă de vinete
O reteta de post de crema de vinete din: vinete, lapte, cimbru, patrunjel verde, marar, sare, piper, otet de vin , branza de capra si lapte. Ingrediente: un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru proaspăt 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar (tocat) sare piper o linguriţă...
Read more »

Piure de fasole verde

Piure de fasole verde
  O reteta gustoasa de piure de fasole verde, oua, iaurt, patrunjel, unt si sare. Ingrediente: 400 g fasole verde 3 ouă 4 linguri iaurt 1 legătură pătrunjel 4 linguriţe unt sare Mod de ptreparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. In alt vas fierbi ouăle...
Read more »

Retete de post: Zacuscă mănăstirească dietetică

Retete de post: Zacuscă mănăstirească dietetică
O reteta de zacusca manastireasca dietetica din: gogosari, vinete, untdelemn, otet, zahar si sare. Ingrediente: 30 gogoşari 12 vinete 250 ml untdelemn puţin oţet zahăr sare   Mod de preparare: Gogoşarii se coc pe tablă, se presară apoi sare pe ei şi se pun 10 minute într-un vas acoperit, după care se curăţă. Vinetele...
Read more »

Bors moldovenesc cu gaina

Bors moldovenesc cu gaina
  O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi, patrunjel, marar, leustean, loboda, oua, taitei, faina si sare. Ingrediente: 1 găină de curte 1/2 l borş 1 ceapă 2 mor­covi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă sare Ingrediente tăieţei : 2 ouă 300 g...
Read more »

Retete de post: Chiftele de năut cu seminte de chimen

Retete de post: Chiftele de năut cu seminte de chimen
O reteta de post de chiftele de naut cu seminte de chimen din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, piper, ulei de masline si facultativ doua oua. Ingrediente: 500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150...
Read more »

Piritele de spanac si omleta

Piritele de spanac si omleta
  O reteta gustoasa de piritele de spanac, omleta, oua, pesmet, marar, patrunjel, ceapa, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 2-3 linguri pesmet 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 2-3 linguri caşcaval sare piper ulei Mod de preparare: Speli spanacul, îl tai şi-l căleşti cu ceapa tocată....
Read more »

Salata de cartofi noi cu smântână

Salata de cartofi noi cu smântână
  O reteta gustoasa de cartofi noi cu smantana, ceapa verde, marar si sare. Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 pahar smântână 2 legături ceapă verde 2 legături mărar sau pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii noi, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă clocotită săra­tă. Când sunt...
Read more »

Clătite cu ciuperci şi smântână

Clătite cu ciuperci şi smântână
O reteta delicioasa de clatite cu ciuperci si smantana din: faina, sare, apa untdelemn, ciuperci, marar si smantana. Ingrediente: o cană de făină sare apă untdelemn pentru umplutură: 500g ciuperci sare mărar smântână   Mod de preparare: Mai întâi se pregăteşte un aluat de clătite, de consistenţă potriv­ită, din apă, făină şi sare, şi...
Read more »

Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahini

Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahini
O reteta simpla si gustoasa de iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, telina, rosii, pasta de tomate, tahini si sare. Ingrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini (pastă de susan) sare...
Read more »

Snitel parizian

Snitel parizian
  O reteta delicioasa de snitel parizian din: pulpa de porc, ou, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente:  1 bucată pulpă de porc de 300-400 g 1 ou sare piper 3-4 linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare : Tai pulpa de porc în 3-4 bucăţi, pe care le speli şi le cureţi...
Read more »

Aperitiv de morcovi şi costita în spanac

Aperitiv de morcovi şi costita în spanac
  O reteta gustoasa de aperitiv de morcovi, costita, spanac, morcovi, ulei, oua, lapte, amidon, piper si sare. Ingrediente: 500 g spanac 250 g morcovi 1 ceapă verde 100 g costiţă afumată sau şuncă de casă  fiartă 1-2 linguri ulei 4 ouă 50 ml lapte 2 lin­guri amidon alimentar piper sare   Mod de...
Read more »

Peste la cuptor (crap)

Peste la cuptor (crap)
  O reteta delicioasa de peste la cuptor cu rosii, ulei, cartofi, fasole verde, mazare verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 500 g roşii 150 ml ulei 500 g cartofi o mână faso­le verde 1 mână mază­re verde sare piper cimbru   Mod de preparare: Opă­reşti roşiile, le decojeşti...
Read more »

Ciorba de creier

Ciorba de creier
  O reteta de ciorba de creier, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, telina, rosii uscate, bors, sare si piper. Ingrediente : 300 g creier de porc 4 morcovi 4 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ţelină mică 100 g roşii uscate 500 ml borş sare piper   Mod de preparare : Pui creierul în...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud (video)

Cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud. Ingrediente: 2 1/4 oz Double Cross Vodka 3/4 oz Lillet Blanc 2 Teaspoons Bombay Saphire Gin  
Read more »

Melcişori cu nucă si smantana

O reteta de melcisiori cu nuca si smantana din: faina, galbenusuri, lapte, zahar, drojdie, smantana, margarina, zahar, nuca, si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g făină 3 gălbenuşuri sare 200 g lapte călduţ 3 linguri de zahăr o felie de drojdie (cât degetul mic) 200 g smântână pentru cremă: două pachete de margarina sau unt...
Read more »

Piure de cartofi cu mazare si ciocanele

Piure de cartofi cu mazare si ciocanele
  O reteta de piure de cartofi, ciocanele de pui, mazare, cimbru, margarina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, foi de dafin si parmezan. Ingrediente: 1 kg cartofi 4-5 ciocănele de pui 150 g margarină 400 g mazăre fină 1 ceapă 1 lingură pastă de tomate 4-5 linguri ulei sare cimbru pătrunjel foi...
Read more »

Cocktail B and P

Cocktail B and P
O reteta simpla de Cocktail B and P din: rachiu, vin bordeaux si frunze de menta Ingrediente: 3 cl rachiu 3 cl vin bordeaux frunze de menta   Mod de preparare: Turnam rachiul si vinul bordeaux intr-un pahar pentru vin sau coniac. B and P poate fi servit si in pahare de whisky, cu...
Read more »

Plătică umplută cu telină

Plătică umplută cu telină
O reteta delicioasa de platica umpluta cu telina din: platica, telina, morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 4 bucăţi de plătică 200 gr ţelină 100 gr morcov 50 gr cuşcuş 1 legătură de pătrunjel 20 ml ulei 50 gr unt 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod de...
Read more »

Budinca de cartofi cu dovlecei

Budinca de cartofi cu dovlecei
  O reteta delicioasa de budinca din: cartofi, dovlecei, patrubjel, marar, oua, lapte dulce, branza de vaci, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente:  4 cartofi mari 2 dovlecei 1 legătu­ră pătrunjel 1 legătură mărar 4 ouă 1 pahar lapte dulce 250 g brânză de vaci 3 fire ceapă verde ulei sare piper Mod...
Read more »

Ciocolata de casă cu nuci

Ciocolata de casă cu nuci
  O reteta gustoasa de ciocolata de casa cu nuci din: unt, apa, zahar, nuca si cacao. Ingrediente: 1 pachet unt 1 ceşcuţă apă 250 g zahăr 150 nucă măcinată 150 g cacao   Mod de preparare: Topeşti untul pe foc mic într-un vas, adaugi apă, apoi zahărul şi laşi să fiarbă cam 5...
Read more »

Crema de vanilie cu lapte

  O reteta delicioasa de crema de vanilie din: galbenus, lapte, apa, zaharina si baton de vanilie. Ingrediente: 1 gălbenuş 100 ml lapte 50 ml apă 1-2 tablete zaharină 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Fierbi laptele cu batonul de vani­lie, apoi îl laşi să se răcească. Freci gălbenuşul, adaugi apa rece,...
Read more »

Chiftelute de oua

Chiftelute de oua
  O reteta delicioasa de chiftelute din : oua, sare, piper, ulei, marar si faina. Ingrediente:  8 ouă sare piper ulei 1 legătură mărar 3 linguri făină sau pesmet   Mod de preparare: Fierbi 6 ouă în apă sărată, le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe. Le amesteci foarte bine cu cele două...
Read more »

Parfe de capsuni

Parfe de capsuni
  O reteta delicioasa de parfe de capsuni din: capsuni, frisca, zeama de lamaie, sare, zahar si albusuri. Ingrediente: 200 g căpşuni 200 ml frişca sau smântână de casă 150 g zahăr 2 albuşuri 1 linguriţă zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Pe baie de aburi baţi albuşurile spumă cu 75 g zahăr,...
Read more »

Supa de vita cu fasole verde

Supa de vita cu fasole verde
  O reteta gustoasa de supa de vita cu fasole verde, carne de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana, verdeata si sare. Ingrediente: 750 g piept de vacă gras 1/2 kg fasole verde 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 linguriţă făină 100 g smântână verdeaţă sare Mod de preparare: Speli...
Read more »

Retete de post: Prăjitură de post cu gem

O reteta de post de prajitura de post cu gem din: gem, zahar, cacao, apa, untdelemn, amoniac, faina si arome. Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de untdelemn o linguriţă de amoniac (sau o jumătate de linguriţă...
Read more »

Prăjiturele aromate, cu nucă

Prăjiturele aromate, cu nucă
O reteta delicioasa de prajiturele aromate, cu nuca din: margarina, apa, nuca macinata, zahar, faina de grau, esenta de rom, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g margarină 13 linguri de apă 400 g nucă măcinată 400 g zahăr 700 g făină de grâu o esenţă mică de rom zeamă de lămâie un praf...
Read more »

Pâine mănăstirească

Pâine mănăstirească
O reteta de paine manastireasca din: faina de grau, drojdie de bere, sare si apa. Ingrediente: un kg făină de grâu 50 g drojdie de bere o linguriţă de sare apă   Mod de preparare: Se desface drojdia frecând-o cu puţină sare. Se presară faină şi se lasă la loc cald, să se pornească...
Read more »

Sarmale din peşte

Sarmale din peşte
O reteta de sarmale de peste din: scrumbie afumata, carne de peste alb, orez, suc de rosii, ceapa, untdelemn, piper macinat si boabe, marar, cimbru, foi de dafin, varza murata si sare. Ingrediente: 200 g scrumbie afumată 1,5 kg carne de peşte alb, dezosată (ştiucă, şalău) 200 g orez un pahar de suc de...
Read more »

Zacuscă de ghebe

O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare, piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe un kg ceapă două kg ardei kapia doi morcovi untdelemn suc de roşii concentrat sare piper dafin usturoi   Mod de preparare: Ghebele,...
Read more »

Cocktail Creamy Orange

Cocktail Creamy Orange
O reteta simpla de Cocktail Creamy Orange din: rachiu, Cherry Cream, frisca, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Sherry Cream 1,5 cl frisca suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Turnam in shakerul umplut cu gheata rachiul, sherry-ul si frisca lichida; agitam bine,...
Read more »

Retete de post: Colivă de pomenire

O reteta de coliva de pomenire din: arpacas, apa, zaahr, nuca, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sare, biscuiti si cacao sau bomboane colorate. Ingrediente: 500 g arpacaş (sau grâu) l,5 l apă l00 g zahăr l00 g nucă coaja rasă de la o lămâie o esenţă mică de rom o esenţă mică de...
Read more »

Retete de post: Prescură

O retetă de post de prescura din: faina, putin drojdie, apa si sare. Ingrediente: 300 g făină puţină drojdie apă sare   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se presară făină şi se lasă să dospească. Făina se cerne, iar în mijlocul ei se face o adâncitură unde se toarnă...
Read more »

Lichior de nucă verde

O reteta simpla care ajuta la bolile pieptului sau la digestie de lichior de nuca verde din: nuci verzi, zailar, tuica si palinca. Ingrediente: 500 g nuci verzi 500 g zaliăr ţuică palincă   Mod de preparare: Se adună nucile, la vremea când încep să se formeze. Se culeg după ploaie, dar nu trebuie...
Read more »

Pate de ficat

Pate de ficat
O reteta gustoasa de pate de ficat din: ficat de pui, ou, smantana, suc de rosii, verdeata, unt, sare si cimbru. Ingrediente: 100 g ficat de pui 1 ou 1 lingură smântână 2 linguri suc de roşii verdeaţă sare cimbru 1 linguriţă de unt Mod de preparare: Fierbi oul tare. Speli ficatul bine, îl...
Read more »

File de păstrăv în şampanie

File de păstrăv în şampanie
O reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr păstrăv 200 ml şampanie 50 gr ceapă 100 gr morcovi 50 gr mazăre 50 gr adrei gras 1/2 lămâie 1 căţel de usturoi 20 gr sare 2...
Read more »

Rulada vesela

Rulada vesela
  O reteta delicioasa de rulada din: carne tocata de porc, pulpa de porc, carnati cabanos, oua, ardei gras, cepa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 500 g pulpă de porc 2 cârnaţi cabanos 3 ouă fierte 3 ardei graşi diferit coloraţi 3 cepe sare piper 2-3 linguri ulei Mod...
Read more »

Budinca cu branza de vaci si telemea

Budinca cu branza de vaci si telemea
  O reteta gustoasa de budinca din: cartofi, oua, smantana, branza de vaci, telemea, unt, faina, marar si sare. Ingrediente : 6 cartofi 4 ouă 1 cană cu smântână 5 linguri brânză de vaci 2 linguri telemea rasă 4 linguri unt 2 linguri făină 1/2 legătură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii,...
Read more »

Retete de post: Colac de pomenire

Retete de post: Colac de pomenire
O reteta de post de colac de pomenire din: faina, apa, drojdie, oua, zahar, lapte, unt si arome. Ingrediente: un kilogram de făină apă drojdie facultativ 15 ouă 300 g zahăr 600 ml lapte 50 g drojdie 250 g unt arome   Mod de preparare: Se prepară un aluat obişnuit dintr-un kilogram de faină,...
Read more »

Pandişpan cu brânză de vaci

Pandişpan cu brânză de vaci
O reteta gustoasa de pandişpan cu branză de vaci din: oua, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, faina, branza de vaci, zahar vanilinat si untdelemn. Ingrediente: 10 ouă 10 linguri cu zahăr un vârf de cuţit de sare coajă rasă de lămâie esenţă de vanilie 10 linguri de făină brânză de...
Read more »

Cocktail Cherie

Cocktail Cherie
O reteta simpla de Cocktail Cherie din: rachiu, sirop de capsuni, suc de ananas, felii de carambola si bucati de capsuni. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl sirop de capsuni 3 cl suc de ananas felii de carambola bucati de capsuni   Mod de preparare: Mixam intr-un shaker rachiul, siropul si sucurile de...
Read more »

Cocktail Alabama

Cocktail Alabama
O reteta simpla de Cocktail Alabama din: brandy, Curacao orange, zahar, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 3,5 cl brandy 1 cl Curacao orange 0,75 cl de zahar 1,5 cl suc de lamaie coaja de portocala   Mod de portocale Agitam bine fiecare ingredient cu gheata intr-un shaker, apoi turnam totul intr-un...
Read more »

Cum se prepara Clatite cu fructe caramelizate (video)

Cum se prepara Clatite cu fructe caramelizate (video)
O reteta video delicioasa despre cum se prepara clatite cu fructe caramelizate din: faina, lapte, apa, ou, zahar, banane, kiwi si portocala. Ingrediente: 20 grame faina 100 ml lapte 100 ml apa un ou 30 grame zahar banana kiwi portocala   Mod de preparare: Intr-un bol de sticla se toarna faina, apa, laptele si...
Read more »

Cocktail Brandy Alexander

O reteta simpla de Cocktail Brandy Alexander din: brandy, lichior de ciocolata, frisca si nucsoara. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de ciocolata maro (creme de cacao) 3 cl frisca dulce nucsoara   Mod de preparare: Turnam intr-un shaker cu gheata lichiorul de ciocolata si brandy-ul, apoi agitam. Pe urma turnam bautura intr-un...
Read more »

Varza calita cu ciolan afumat

Varza calita cu ciolan afumat
O reteta simpla si delicioasa de varza calita cu ciolan afumat din: varza murata, ciolan afumat, bulion, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 2-3 verze murate ½ ciolan afumat bulion ulei de masline sare piper ardei iute Mod de preparare: Se spala varza foarte bine cu apa rece si se toaca...
Read more »

Pate de jumari

Pate de jumari
  O reteta de pate din: jumari de porc, ceapa, untura de porc, piper, mustar, mere, sare si oua. Ingrediente :  300 g jumări de porc 2 cepe 1 lingură untură de porc piper 2 linguri muştar 2 mere 2 ouă sare   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi le tai cubuleţe. Speli...
Read more »

Legume la cuptor cu smantana si cascaval

Legume la cuptor cu smantana si cascaval
  O reteta delicioasa de legume la cuptor: fasole verde, dovlecei, rosii, ardei gras rosu, usturoi, ceapa, ulei, cimbru, faina, cascaval, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente : 200 g fasole verde 3 dovlecei 4 roşii 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 cepe ulei cim­bru 1 lingură făină 150 g caşcaval...
Read more »

Prajitura fantastica

Prajitura fantastica
  O reteta gustoasa de prajitura din: oua, faina, zahar, nuca, visine, unt, zahar vanilat, compot de visine si praf de budinca. Ingrediente foaia 1:  4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină Ingrediente foaia 2: 6 albuşuri 1 cană zahăr 1 cană făină 1 cană nucă tăiată mărunt 1 cană vişine fără sâmburi...
Read more »

Supa de chimen cu morcov si albitura

Supa de chimen cu morcov si albitura
  O reteta de supa cu chimen, morcov, albitura, ardei gras, ceapa, unt, aluat congelat, faina si sare. Ingrediente: 3 l apă 1  morcov 1 albitură 1 ardei gras 1 ceapă 1 lingură chimen 1lingură unt sau ulei 250 g aluat congelat 1 lingura faina sare Mod de preparare: Laşi aluatul de foitaj să...
Read more »

Tocana macelareasca

Tocana macelareasca
  O reteta tocana macelareasca din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, bulion, boia de ardei, piper, foi de dafin, sare, vin slanina. Ingrediente: 500 g carne de porc pentru gătit 50 g untură 3 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei (după gust, dulce sau iute) piper...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu