marți, 9 octombrie 2012

Retete magice #62


Retete magice:

Prajitura cu visine si coaja de portocala

Prajitura cu visine si coaja de portocala
O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu visine si coaja de portocala din: oua, faina, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, visine, unt, esenta de rom si coaja de portocala. Ingrediente: 6 oua 6 linguri de faina 6 linguri de zahar un plic zahar vanilinat un plic praf de copt visine din compot...
Read more »

Perisoare cu castraveti acri

Perisoare cu castraveti acri
  O reteta delicioasa de perisoare cu castraveti acri din: carne de pasare, orez, oua, ceapa, faina, piper, marar, patrunjel, sare, smantana si usturoi. Ingrediente:  250-300 g carne de pasăre 50 g orez 1 ou 1 ceapă 1/2 ceşcuţă ulei 2 linguri apă rece 1 lingură făină piper mărar pătrunjel sare Ingrediente sos: 50...
Read more »

Pui umplut cu piure de vinete

Pui umplut cu piure de vinete
  O reteta delicioasa de pui cu piurede vinete, ou, paine, cas, cascaval, sare, piper, verdeata, usturoi, dovlecel, ceapa, vinete si vin. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ou 2 felii de pâine 200 g caş 100 g caşcaval sare piper 1/2 lingură de verdeaţă tocată 2 căţei usturoi 1 dovlecel mic 1 cartof...
Read more »

Scrob banatean de ficat

Scrob banatean de ficat
  O reteta gustoasa de scrob banatean de ficat din: ficat de pui, ceapa, oua, smnatana, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 cepe mari 100 ml apă rece 4-5 ouă 2 linguri smântână grasă 50 ml ulei sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în...
Read more »

Piept de pui cu vin de Porto

O reteta simpla de piept de pui cu vin de Porto din: piept de pui, sunca cruda afumata, parmezan, patrunjel, sare, piper si 1 pahar de vin de Porto. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui 100 gr de şuncă crudă afumată 2 linguri de parmezan pătrunjel sare piper 1 pahar de vin de...
Read more »

Cocktail Claridge

Cocktail Claridge
O reteta simpla de Cocktail Claridge din: vermut sec, gin, apricot brandy si bitter orange. Ingrediente: 2 cl vermut sec 2 cl gin 1 cl Apricot Brandy 1 strop de Bitter Orange   Mod de preparare: Se amesteca cu gheata ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail, racit...
Read more »

File din piept de pui cu sos de portocale

O reteta simpal de file din piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, morcovi, mazare, orez, portocale, smantana, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 300 gr piept de pui 500 gr morcovi 300 gr mazăre 80 gr orez 4 portocale 2 linguri de smântână acră sare piper lămâie   Mod de...
Read more »

Cum se prepara Macrou cu susan si stafide (video)

Cum se prepara Macrou cu susan si stafide (video)
O reteta video delicioasa despre cum se prepra macrou cu susan si stafide din: macrou, susan, pesmet, coaja de lamaie, ceapa, marar, stafide, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: macrou susan pesmet coaja de lamaie ceapa marar stafide ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se curata bine doua bucati de...
Read more »

Pui cu smantană si muştar

O reteta simpla de pui cu smantana si mustar din: pui, untdelemn, mustar, smantana, sare si suc de la o jumatate de lamaie. Ingrediente: 1 pui (cca 1 kg) 6 linguri de untdelemn 2 linguri de muştar smântână sare suc de la o jumătate de lămâie   Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat...
Read more »

Raţă pe mazăre

Raţă pe mazăre
O reteta simpla de rata pe mazare din: rata, ceapa, slanina, faina, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 1 rata tanara 2 cepe 250 g slanina 1 lingura faina 1 kg mazare patrunjel sare piper untdelemn   Mod de preparare: Slanina si ceapa le grigem in vas. Punem si rata si o rumenim...
Read more »

Şniţele de curcan cu roşii şi sos de ciuperci

O reteta delicioasa de snitele de curcan cu rosii si sos de ciuperci din: snitele de curcan, ceapa, untdelemn, praz, ciuperci, sos de soia, rosii, patrunjel si smantana. Ingrediente: 500 gr şniţele de curcan 2 cepe 2   linguri de untdelemn 2 bucăţi de praz 500 gr ciuperci 1/8 l supă 3   linguri de sos...
Read more »

Salau cu ciuperci si cascaval

Salau cu ciuperci si cascaval
  O reteta delicioasa de salau cu ciuperci, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 şalău 200 g ciuperci 200 g caşcaval 1 ouă sare piper mirodenii după gust Mod de preparare: Pui peştele la fiert în apă cu sare şi mirodenii. După ce s-a fiert, îl tai în două pe spinare şi îi...
Read more »

Coq au vin (Cocoş cu vin)

O reteta delicioasa de Coq au vin (cocos cu vin) din: pui, vin alb, branza de oaie, smantana, sare, piper si mirodenii. Ingrediente: 1 pui 100 mi vin alb 100 gr brânză de oaie 150 gr smântână sare piper mirodenii   Mod de preparare: Puiul îl tăiem bucăţi şi-l frigem în vas să se...
Read more »

Cocktail Fireball

Cocktail Fireball
O reteta simpla de Cocktail Fireball din: lichior d eportocale si gin tonic. Ingrediente: 3 cl lichior de portocale 2 cl gin tonic   Mod de preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, plin cu gheata, si completam cu gin tonic.
Read more »

Curcan gatit englezeste

Curcan gatit englezeste
O reteta simpla de curcan gatit englezeste din: curcan, faina, unt, smantana, sparanghel, patrunjel, piper, sare, telina, morcovi, suc de lamaie, galbenus si mazare verde. Ingrediente: 1 curcan 60 gr făină 60 gr unt 1/4 l smântână 1/2 cutie de sparanghel pătrunjel, piper, sare 500 gr ţelină 800 gr morcovi suc de lămâie 1...
Read more »

Raţă chinezească

O reteta simpla de rata chinezeasca din: rata, miere, sos de soia si verdeturi. Ingrediente: 1 raţă tânără 2 linguri de miere 3 linguri de sos de soia 1 linguriţă de verdeţuri tocate mărunt   Mod de preparare: Raţa o scurgem bine. Ingredientele le punem în vas şi le ame­stecăm bine. Incălzim vasul ame­stecând...
Read more »

Crap polonez

Crap polonez
O reteta de crap polonez din: crap, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, boabe de piper, mustar, cuisoare, fruze de dafin, coaja de lamaie, bere, otet de vin, stafide si migdale. Ingrediente: 1 – 1/2 kg crap 2 cepe 2 morcovi 1/2 de felină 1 legătură de pătrunjel 4 boabe de piper puţin muştar 2 cuişoare...
Read more »

Salău umplut cu migdale şi nuci

Salău umplut cu migdale şi nuci
  O reteta delicioasa de salau umplut cu migdale si nuci din: salau, ceapa, telina, piper alb, chifla, migdale, nuci, ceapa verde, suc de lamaie, sare, nuca si zeama de peste. Ingrediente: 1 şalău de 1500 – 200 gr curăţat 1 ceapă 1 ţelină sărată piper alb 1/2 păinişoară (chiflă) 1  ceaşcă de lapte...
Read more »

Gască umplută

O reteta delicioasa de gasca umpluta din: gasca, ciuperci, oua, smantana, vin negru, untdelemn si magheran Ingrediente: 1 gâscă 200 gr ciupreci (champignons) 6 ouă 200 ml smântână acră 1/2 l vin negru untdelemn magheran   Mod de preparare: Gâscă o sărăm pe dinafară şi pe dinăuntru şi, după aceea, pregătim ingredientele cu care...
Read more »

Tarta cu mere si branza

Tarta cu mere si branza
  O reteta delicioasa de tarta cu mere si branza, faina, cascaval, unt, sare, zahar si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 3 pahare făină 1/2 pahar caşcaval trecut pe răzătoarea cu ochiuri mici 200 g unt 1/2 linguriţă rasă sare 10 linguri apă rece Ingrediente umplutură: 6 pahare mere acrişoare tăiate felii subţiri 1 pahar...
Read more »

Salata de ananas

Salata de ananas
O reteta simpla si delicioasa de salata de ananas din: ananas, fructoza, apa, esenta de vanilie si lamaie. O reteta exotica, usor de preparat, foarte delicioasa si potrivita pentru cina sau de ce nu pentru un weekend de rasfat. Ingrediente: 1 ananas de aproximativ 1 kg 250-300 g fructoza 250 ml apa esenta de...
Read more »

Ochiuri româneşti în gogoşari

Ochiuri româneşti în gogoşari
  O reteta delicioasa de ochiuri romanesti in gogosari, orez, ceapa, oua, bulion, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 600 g gogoşari 100 g orez 1-2 cepe 6 ouă 1 lingură bulion 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi prăjeşti în ulei, îi scoţi şi îi cureţi de coajă,...
Read more »

Cocktail Green Morning

Cocktail Green Morning
O reteta simpla de Cocktail Green Morning din: dry gin, curacao albastru, zeama de grapefruit, suc de portocale si suc de ananas. Ingrediente: 4 cl dry gin 2 cl Curacao albastru 2 cl zeama de grapefruit 2 cl suc de portocale 2 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...
Read more »

Mâncare de vinete cu carne de vită

Mâncare de vinete cu carne de vită
  O reteta delicioasa de mancare de vinete cu carne de vita, rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare, piper si verdeata. Ingrediente:  2 vinete 2 roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 200 g carne de vită 100 g caşcaval sare piper verdeaţă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa şi usturoiul, carnea bucăţi şi le...
Read more »

Cum se prepara Calcan cu sos acrisor (video)

Cum se prepara Calcan cu sos acrisor (video)
O reteta video despre cum se prepara calcan cu sos acrisor din: calcan, ulei de masline, lamaie, sare, piper, cartofi, unt, praz, usturoi si vin alb. Ingrediente: calcan ulei de masline lamaie sare piper cartofi unt praz usturoi vin alb   Mod de preparare: Daca exista posibilitatea de a avea calcan proaspat, cu atat...
Read more »

White Lady Cocktail

White Lady Cocktail
O reteta simpla de White Lady Cocktail din: gin, cointreau, zeama de lamaie si o lingurita de albus. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Cointreau 3 cl zeama de lamaie o lingurita de albus   Mod de preparare: Umplem shakerul pe jumatate de gheata zdrobita, mixam bine ingredientele, apoi turnam toata bautura intr-un pahar...
Read more »

Vinete prăjite si marinate, cu roşii

Vinete prăjite si marinate, cu roşii
  O reteta de vinete prajite si marinate cu rosii, usturoi, masline negre, patrunjel, boia, oregano, sare si piper. Ingrediente:  2 vinete mari 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g măsline negre 1/2 legătură pătrunjel sare piper oregano boia ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele de 1 cm grosime, le...
Read more »

Cocktail Peach Paloma

Cocktail Peach Paloma
O reteta simpla de Cocktail Peach Paloma din: lichior de piersici, gin tonic si menta. Ingrediente: 4 cl lichior de piersici 2 cl gin tonic 1 fir de menta   Mod de preparare: Lichiorul de piersici si ginul se amesteca intr-un pahar. Se completeaza cu tonic rece si se decoreaza cu un fir de...
Read more »

Branza cu smantana si ardei copti

Branza cu smantana si ardei copti
  O reteta delicioasa de branza cu smantana, ardei copti, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente:  2 ardei roşii 2 ardei verzi 300 g telemea de capră sau de vacă 200 ml smântână 1 lingură ulei de măsline busuioc sare piper Mod de preparare: Coci ardeii în cuptor, îi laşi să se...
Read more »

Aperitiv cu dovlecei si vinete

Aperitiv cu dovlecei si vinete
  O reteta gustoasa de aperitiv cu dovlecei, vinete, oua, faina, praf de copt,  lapte, cascaval, rosie, ceapa, frunze de telina, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 oua 150 g făină 1 plic praf de copt 200 ml lapte 100 g caşcaval ras 1 roşie 1 ceapă mică 1 dovlecel mic 1/2...
Read more »

Porumbei a la Franciscana

O reteta delicioasa de porumbei a la Franciscana din: porumbei, ficatei, inimi, pipota, oua, jales, patrunjel, paine, sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei ficăţeii, inimile şi pipota porumbeilor 4 ouă 2 linguri de jaleş tăiat mărunt 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt 4 felii de pâine albă sare piper   Mod de preparare: Dăm...
Read more »

Cocktail Casino

Cocktail Casino
O reteta simpla de Cocktail Casino din: dry gin, cointreau, zeama de lamaie, angostura amaruie si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl dry Gin 2 cl Cointreau 1 cl zeama de lamaie 1 strop Angostura amaruie cirese de cocktail   Mod de preparare: Ingrediente se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna...
Read more »

Scrumbii fripte

O reteta simpla de scrumbii fripte din: scrumbii, lamaie si sare. Ingredinete: 4 scrumbii mici lămâie sare   Mod de preparare: Scrumbiile le curăţăm bine şi le spălăm şi pe dinafară şi pe dinăun­tru, le stropim cu suc de lămâie şi le sărăm puţin. Le lăsăm să se odihnea­scă puţin. Incălzim vasul pentru frigere....
Read more »

Ruladă Padurarului

Ruladă Padurarului
O reteta delicioase de Rulada Padurarului din: snitele de caprioare, chifla, ciuperci, unt, untdelemn, ou, sare, piper, patrunjel, pesmet si compot de afine. Ingrediente: 4 şniţele de căprioară sau de cerb 1 chiflă lapte 5o gr ciuperci (champignons) 100 gr ciuperci 1 lingură de unt 3 linguri de untdelemn 1 ou sare piper 1...
Read more »

Gulaş de mistreţ

O reteta simpla si delicioasa de gulas de mistret din: carne de mistret, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci si vin negru Ingrediete: 500 gr carne de mistreţ, pentru gulaş 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 50 gr ciuperci (champignons) 200 ml vin negru   Mod de preparare: Carnea o frigem în vasul, cca...
Read more »

Pui cu cascaval

Pui cu cascaval
  O reteta delicioasa de pui cu cascaval de oaie, patrunjel, otet, ulei, boia, piper, busuioc si sare. Ingrediente:  2 bucăţi de piept de pui 100 g caşcaval de oaie 1 legătură pătrunjel 2 linguri oţet 2 linguri ulei 1/2 linguriţă de boia sare piper busuioc Mod de preparare: Tai caşcavalul cubuleţe, îl amesteci...
Read more »

Salata de paste cu ardei copti

Salata de paste cu ardei copti
  O reteta de salata de paste cu ardei copti, branza telemea, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, sare piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g paste 300 g telemea 4 ardei graşi 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie 3 linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Pe flacăra aragazului, pe...
Read more »

Lasagna cu pui si praz

Lasagna cu pui si praz
  O reteta deliciasa de lasagna cu pui, praz, foi de lasagna, unt, faina, ou, lapte, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 pachet mic de foi de lasagna 2 bucăţi mai mari de piept de pui tocat 3 bucăţi mai mari de praz 1 pachet de unt 2 linguri făină 1 ou 1/2 l...
Read more »

Rizoti cu calamari

O reteta simpla de rizoto cu calamari din: calamari, ceapa, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 kg de calamari 1 ceapă orez pătrunjel   Mod de preparare: Vasul îl încălzim la secţiunea 2 şi prăjim ceapa să se rumenească. Adăugăm pătrunjelul şi calamarii tăiaţi în două. Calamarii îi frigem pe ambele părţi şi adăugăm orezul....
Read more »

Vinete delicioase împănate

Vinete delicioase împănate
  O reteta gustoasa de vinete impanate din: vinete, ceapa, ulei, morcov, ardei gras, telina, marar, patrunjel, frunze de telina, sare, usturoi si piper. Ingrediente: 2 vinete mai lunguieţe 1 ceapă 2 linguri de ulei pentru călit + 2-3 linguri ulei pentru tavă 1 ardei gras 1 morcov 1 ţelină mărar şi pătrunjel 2...
Read more »

Prăjitură cu iaurt

Prăjitură cu iaurt
  O reteta delicioasa de prajitura cu iaurt, zahar, biscuiti, compot de caise, nes, zahar vanilat si gelatina. Ingrediente:  1 kg iaurt 12 linguri zahăr 1 pachet biscuiţi pătraţi 1 cutie compot de caise 1 linguriţă nes 1 plic zahăr vanilat 2 plicuri gelatină Mod de preparare: Amesteci iaurtul cu zahărul şi vanilia, împărţi...
Read more »

Potarniche cu rizoto

O reteta delicioasa de potarniche cu rizoto din: potarniche, ceapa, orez, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 potarniche 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 2 ouă sare piper   Mod de preparare: Incălzim vasul şi frigem în el,  potârnichea cu măruntaiele, până când se rumeneşte pe toate părţile. Măruntaiele le scoatem mai devre­me decât...
Read more »

Mancare cu carne de miel

Mancare cu carne de miel
O reteta delicioasa de mancare cu carne de miel din: carne de miel, cartofi, varza, rosii, ardei verzi, morcovi, ceapa, untdelemn, sare, piper si chimion. Ingrediente: 750 gr carne de miel 1/2 kg cartofi 1 kg varză 1 /2 kg roşii 200 gr ardei verzi 200 gr morcovi 2 cepe mari untdelemn sare piper...
Read more »

Tocăniţă de hribi cu smântână

Tocăniţă de hribi cu smântână
  O reteta gustoasa de tocanita de hribi, smantana, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 500 g smântână 2-3 linguri făină sare Mod de preparare: Speli hribii, îi tai cuburi mari şi îi fierbi în apă cu sare aproximativ 10-15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi în...
Read more »

Fazan cu stuguri

Fazan cu stuguri
O reteta simpla de fazan cu struguri din: fazan, sare, piper, struguri, coniac, madera si putin vin. Ingrediente: 1 fazan sare piper struguri 1 pahar de coniac puţină Madera puţin vin   Mod de preparare: Fazanul îl spălăm, îl tăiem bucăţi şi-l frigem bine pe toate părţile. Il condimentăm cu sare, piper, punem capacul,...
Read more »

Ghiveci delicios

  O reteta delicioasa de ghiveci din: carne de porc, ardei gras, rosii, ulei, ceapa, orez, ardei iute, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5 căţei de usturoi...
Read more »

Cocktail Joker III

Cocktail Joker III
O reteta simpla de Cocktail Joker III din: dry gin, zeama de lamaie si apricot brandy Ingrediente: 6 cl dry gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl Apricot Brandy   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata in shaker, apoi se toarna in paharul pentru bauturi lungi. Se serveste cu cirese de...
Read more »

Mâncare de conopidă cu carne

Mâncare de conopidă cu carne
  O reteta gustoasa de mancare de conopida cu carne de vita, faina, bulion, rosii si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de vită sau de pasăre 400 g conopidă 10 g făină 100 g bulion 100 g roşii 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit...
Read more »

Mancare cu carne de viţel si ciuperci

O reteta delicioasa de mancare cu carne de vitel si cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, slanina, rosii, ardei verzi, vinete, gulie, ceapa, usturoi, vin negru, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 850 gr carne de viţel 250 gr ciuperci 200 gr slănină uscată 4 roşii 4 ardei verzi 4 cartofi 2 vinete 1 ...
Read more »

Retete de post: Tofu iute sotat

Retete de post: Tofu iute sotat
O reteta delicioasa de post de tofu iute sotat din: alge marine, tofu, ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, vind e orez, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: o lingura de alge marine uscate 350 grame tofu taiat in cubulete de 1 cm trei sferturi de cana de ceapa verde tocata marunt o...
Read more »

Mancare cu carne uscata si cu varza acra

O reteta simpla si delicioasa de mancare cu carne uscata si cu varza acra din: varza acra, carne uscata, carnati afumati, ceapa, vin alb, foi de dafin, ardei si piper. Ingrediente: 1 /2 kg varză acră 750 gr carne uscată 300 gr cârnaţi afumaţi 3 cepe 40 ml vin alb 2 foi de dafin...
Read more »

Mancarică cu gulii si carnati

Mancarică cu gulii si carnati
O reteta simpla de mancarica cu gulii si carnati din: gulii, carnati, cartofi, rosii, ardei, ceapa, smantana, untdelemn, sare, piper si boia. Ingrediente: 1/2 kg gulii 2 perechi de cărnaţi 500 gr cartofi 500 gr roşii 3-4 ardei 2 cepe 70 gr smântână acră untdelemn sare piper boia   Mod de preparare: Guliile le...
Read more »

Turnedo de curcan cu zarzavat

O reteta de turnedo de curcan cu zarzavat din: piept de curcan, sare, unt sau margarina, sparanghel, spanac, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 gr din piept de curcan sare 40 gr unt sau margarină 4 roşii mai mici 500 gr sparanghel 500 gr spanac proaspăt sau din congelator piper pătrunjel tăiat mărunt   Mod...
Read more »

Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasole

Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasole
O reteta delicioasa de miel impanat cu ierburi, morcovi, mazare si fasole din: vrabioare de miel, ansoa, rozmarin, usturoi, otet balsamic, mustar, lamaie, morcovi, miere, unt, mazare, fasole boabe, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente pentru carnea de miel: 4 bucăţi de vrăbioare posterioare de miel 1 cutie anşoa 4 crenguţe de rozmarin...
Read more »

Sos de roşii făcut în casă

Sos de roşii făcut în casă
O reteta simpla de sos de rosii facut in casa din: ulei de masline extravirgin, usturoi, piure de tomate, rosii, busuioc, zahar, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline extra virgin 3 căţei de usturoi, tocați fin 1 linguriţă piure de tomate 2 x 400g cutii roşii zdrobite frunze proaspete de busuioc...
Read more »

Retete de post: Supa aurie de dovleac

Retete de post: Supa aurie de dovleac
O reteta simpla si delicioasa de post de supa aurie de dovleac din: dovleac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de curcuma, pudra de curry, lapte de cocos, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un dovleac mediu o ceapa mare alba, tocata marunt trei catei de usturoi, tocati marunt o lingura de ghimbir proaspat, tocat o lingurita...
Read more »

Cocktail King Of The Party

Cocktail King Of The Party
O reteta simpla de Cocktail King of the party din: gin, casis si cuburi de gheata facute din suc de coacaze. Ingrediente: 1/3 gin 1/3 Casis cuburi de gheata facute din suc de coacaze   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de sampanie racita anterior
Read more »

Castron bosniac cu trei feluri de carne

O reteta simpla si delicioasa de castron bosniac cu trei feluri de carne din: carne de porc, carne de vita, carne de miel, morcovi, ardei verzi, cartofi, fasole verde, gulie, ceapa, patrunjel, telina, sare, piper, cuisoare, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 1/2 kg came de porc 1/2 kg carne de vită 1/2...
Read more »

Ghiveci de Teleorman

Ghiveci de Teleorman
  O reteta de ghiveci din: carne de porc, ulei, ceapa, orez, ardei gras, rosii, ardei iute, rosii, ardei iute, patrunjel, usturoi, piper, unt si sare. Ingrediente:  750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5...
Read more »

Ciorba ca la lipoveni

Ciorba ca la lipoveni
  O reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean, cartofi, sare, piper, otet. Ingrediente: 3 kg peşte (de mai multe feluri: ştiucă, somn, biban, crap) 6-7 cepe 6-7 roşii 2-3 ardei 2-3 legături leuştean 8 cartofi sare piper oţet Mod de preparare: Cureţi ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt...
Read more »

Chifetele delicioase de peşte

O reteta simpla de chiftele delicioasa de peste din: peste, ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, frunza de dafin, faina, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte mare, sărat sau congelat 2 pahare ulei 5 cepe 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1pahar lapte 1 ou 1 frunză dafin 250 g faină...
Read more »

Şerbet de prune

Şerbet de prune
O reteta gustoasa de serbet de prune din: sirop de prune, portocala, apa, zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/2 l sirop de prune 1 portocală 1/2 l apă 220 gr zahăr 3 cuişoare   Mod de preparare: Apa, zahărul şi cuişoarele le fierbem în vas, le lăsăm apoi să se odihnească puţin, după aceea scoatem...
Read more »

Miel cu fenicul

Miel cu fenicul
O reteta delicioasa de miel cu fenicul din: miel de lapte, fenicul, ceapa, rosii uscate, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 800 g miel de lapte, tăiat bucăţi 1 legătură de fenicul 1 ceapă 10 roşii uscate ulei extravirgin de măsline sare   Mod de preparare: Incălziţi într-o cratiţă patru linguri de ulei...
Read more »

Chec cu nuca, pere si brânză

Chec cu nuca, pere si brânză
O reteta delicioasa de chec cu nuca, pere, branza, oua, faina, praf de copt, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  200 g brânză de vaci 2 pere mari 150 g nuci 4 ouă 220 g făină 1 plic praf de copt 50 g unt 4 linguri ulei de măsline sare piper Mod...
Read more »

Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel
  O reteta cu dovlecel, oua, foi de placinta, smantana, brnaza dulce, margarina, ceapa, sunculita afumata, patrunjel verde, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg dovle­cei 3 ouă 4 foi de plă­cintă 200 g smântână 200 g brânză dulce 50 g margarină 1 ceapă 10 felii şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri...
Read more »

Orez Mexican cu legume si carnati

Orez Mexican cu legume si carnati
O reteta simpla de orez mexican cu legume din: orez mexican, carnati, ciuperci, fasole boabe, rosii, bulion, sare, piper, pasta de ardei, sos de soia usturoi Ingrediente: 1 punga orez Mexican Uncle Statis 3-4 carnati 1 cutie ciuperci taiate 1 cutie boabe fasole rosie 1 cutie porumb 1 cutie rosii decojite 1-2 linguri bulion...
Read more »

Mălaies cu fructe

Mălaies cu fructe
  O reteta gustoasa de malaies cu fructe, oua, malai, mere, zaharina, ulei si bicarbonat. Ingrediente:  2 ouă 80 g mălai 100 g smântână 2 mere 4 tablete zaharină 10 ml ulei bicarbonat Mod de preparare: Amesteci 50 g smântână cu zaharina pisată, ouăle, uleiul şi un praf de bicarbonat. Cureţi merele de coajă,...
Read more »

Cocktail Angel Face

Cocktail Angel Face
O reteta simpla de Cocktail Angel Face din: gin, apricot brandy si calvados. Ingrediente: 1/3 gin 1.3 Apricot Brandy 1/3 Calvados   Mod de preparare: Se pun in shaker 3-4 cuburi de gheata si se mixeaza bine ingredientele, apoi totul se toarna in pahar de cocktail.
Read more »

Cum se prepara Vitel cu sos de vin (video)

Cum se prepara Vitel cu sos de vin (video)
O reteta video despre cum se prepara vitel cu sos de vin din: muschi de vitel, vin rosu, telina, morcovi, lamaie, unt, cimbru, rucola, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi vitel vin rosu telina morcovi lamaie unt cimbru rucola parmezan ulei masline sare piper   Mod de preparare: Se pune telina...
Read more »

Sos de iaurt cu verdeturi

Sos de iaurt cu verdeturi
O reteta simpla de sos de iaurt cu verdeturi din: iaurt, suc de lamaie si verdeturi. Ingrediente: 200 gr iaurt 1-2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de verdeţuri proaspete tăiate mărunt   Mod de preparare: Turnăm iaurtul în vas şi-l amestecăm vârtos până când se transformă într-o pastă omogenă. Condimentăm cu sare...
Read more »

Blue Dream Cocktail

Blue Dream Cocktail
O reteta simpla de Blue Dream Cocktail din: dry gin, curacao albastru si zeama de lamaie Ingrediente: 2 cl dry gin 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele in shaker, apoi servim bautura in pahar de cocktail.
Read more »

Vită cu piure de conopidă si cartofi

Vită cu piure de conopidă si cartofi
  O reteta delicioasa de vita cu piure de conopida, cartofi, morcov, unt, lapte, pastarnac si sare. Ingrediente:  500 g carne de vită 1 păstârnac 1 morcov 1 conopidă 75 g unt 3 cartofi 100 ml lapte sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi o pui la fiert cu păstârnacul şi...
Read more »

Tartă cu ciuperci

Tartă cu ciuperci
  O reteta gustoasa de tarta cu ciuperci, aluat congelat, ceapa, unt, usturoi, smantana, lapte, oua, cascaval, boia, sare si piper. Ingrediente:  1/4 kg ciuperci 1 pachet aluat congelat de pateuri 1/2 ceapă 1 linguriţă unt 2 căţei de usturoi 1/2 cană smântână 1 cană lapte 4 ouă 1 felie caşcaval (sau brânză foarte...
Read more »

Carne de căprioară cu struguri

O reteta de carne de caprioara cu struguri din: carne de caprioara, untdelemn, zeama de carne, struguri, compot de afine si creme fraiche. Ingrediente: 500 gr carne de căprioară 3 linguri untdelemn 1 pacheţel de Maggi-fix pentru zeama de carne cate 150 gr struguri albi şi negri 1 lingură de compot de afine 2...
Read more »

Iofca sotata cu legume

Iofca sotata cu legume
  O reteta gustoasa de iofca sotata cu legume: faina, oua, sare, broccoli, morcovi si ulei. Ingrediente iofca:  300 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente garnitura: 1 broccoli 2 morcovi sare ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle, apa şi un praf de sare şi frămânţi un aluat elastic, pe ...
Read more »

Retete de post: Paste cu legume si unt de arahide

Retete de post: Paste cu legume si unt de arahide
O reteta gustoasa de post de paste cu legume si unt de arahide din: sare, spaghetti, broccoli, ardei rosii, ceapa, unt de arahide, zahar brun, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, usturoi si fulgi de ardei uscati. Ingrediente: sare mare spaghetti din cereale integrale un broccoli curatat si taiat 2 ardei...
Read more »

Cocktail Pink Baby

Cocktail Pink Baby
O reteta simpla de Cocktail Pink Baby din: dry gin, albus, zeama de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl dry gin 1 lingurita de albus 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita sirop de grenadine   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele in shaker si turnam in pahar tip balon.
Read more »

Cremă cu piersici si brânză de vaci

Cremă cu piersici si brânză de vaci
  O reteta gustoasa de crema de piersici, branza de vaci, stafide, miere si smantana. Ingrediente: 250 g piersici foarte coapte 7 linguri stafide 3 linguri miere 150 g brânză de vaci 100 ml smântână Mod de preparare: Inmoi stafidele în apă caldă. Cureţi piersicile de coajă şi sâmburi, le pasezi şi amesteci piureul...
Read more »

Prăjitură cu lămâie, pere si migdale

Prăjitură cu lămâie, pere si migdale
  O reteta delicioasa de prajitura cu lamaie, pere, migdale, faina, oua, unt, praf de copt, zahar, miere si nuc ade cocos. Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 150 g migdale pisate 250 g unt 1 plic praf de copt 250 g zahăr obişnuit Ingrediente ornat: 200 g miere 2 linguri nucă de cocos...
Read more »

Iepure vanătoresc

O reteta simpla si gustoasa de iepure vanatoresc din: iepure, vin alb, usturoi, supa, salvie, rozmarin, sare, piper, otet si sardele. Ingrediente: 1  iepure 1 /2 pahar vin alb de masă 2 căţei de usturoi supă salvie rozmarin sare piper oţet 2   sardele   Mod de preparare: Tăiem iepurele în bucăţi şi-l frigem în...
Read more »

Tocană de miel cu mazăre

14 April 2011
Tocană de miel cu mazăre
O reteta simpla si delicioasa de tocana de miel cu mazare din: carne macra de miel, mazare, faina, srumbii, usturoi, otet de vin alb, rozmarin, salvie, cimbrisor, sare, piper si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 700 g carne macră de miel de lapte (piept sau pulpă), tăiată bucăţi mici 400 g mazăre tânără, curăţată...
Read more »

Panada

Panada
O reteta delicioasa de panada din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, malai, boia dulce, fileuri de peste, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 6 linguri ulei 8 cepe 5 căţei usturoi 2 linguri mălai 1 lingură boia dulce 250 g fileuri peşte sare şi piper, după gust   Mod de...
Read more »

Retete de post: Cartof dulce cu spanac si linte

Retete de post: Cartof dulce cu spanac si linte
O reteta de post simpla de cartof dulce cu spanac si linte din: supa de legume, ceapa, rosii, turmenic, garam masala, chili rosu, cartof dulce si spanac verde. Ingrediente: 450 ml supa de legume o ceapa mica, data pe razatoare sau taiata fin doua rosii taiate cubulete 1/2 lingurita turmenic o lingurita garam masala...
Read more »

Pere fierte

Pere fierte
O reteta simpla de pere fierte din: pere, cognac, batoane de ciocolata si zahar. Ingrediente: 4 pere 2 linguri de cognac 4 batoane de ciocolată 4 linguri de zahăr   Mod de preparare: Spălăm perele şi le tăiem jumătăţi, se scobim şi le presărăm cu zahăr. Le fierbem înăbuşit 20-25 minute în vas. Peste...
Read more »

Pilau

Pilau
O reteta simpla de pilau din: spata de ied de lapte, slanina, vin alb sec, ou, suc de lamaie, rozmarin, foi de dafin, usturoi, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingediente: circa 800 g spată de ied de lapte 20 g slănină 2 pahare de vin alb sec 1 ou sucul de...
Read more »

Retete de post: Salata mediteraneeana de rosii

Retete de post: Salata mediteraneeana de rosii
O reteta simpla de post de salata mediteraneeana de rosii din: rosii, ceapa rosie, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, busuioc, masline, capere, sare si piper. Ingrediente: doua rosii coapte, taiate fiecare in 8 o ceapa rosie taiata felii doi catei de usturoi, tocati o lingura zeama de lamaie (sau otet) trei linguri...
Read more »

Cocktail Gin Fizz

Cocktail Gin Fizz
O reteta simpla de Cocktail Gin Fizz din: dry gin, zeama de lamaie, sirop de zahar si sifon. Ingrediente: 5 cl dry gin 3 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar sifon   Mod de preparare: Se umple shakerul pe jumatate cu gheata zdrobita, se adauga ginul, sucurile de fructe si siropu;...
Read more »

Dolma

O reteta simpla de dolma din: ceapa, ulei, zahar, sare, orez, scortisoara, piper, lamaie, foi de vita si ienibahar. Ingrediente: 1 kg ceapă 1 cană ulei 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare 1 cană orez 4 linguriţe scorţişoară pisată 1 linguriţă rasă piper negru pisat 1 lămâie foi de viţă 1 linguriţă rasă ienibahar...
Read more »

Clătite cu prune

Clătite cu prune
O reteta simpla de clatite cu prune din: faina, oua, lapte, sare, albusuri, zahar vanilat, prune, cimet si untdelemn. Ingrediente: 130 gr făină 2 ouă puţin lapte, sare Umplutură: 2 albuşuri 1 zahăr vanilat 1 kg prune puţin cimet untdelemn   Mod de preparare: Prunele le spălăm şi le curăţăm de sâmburi. Le fierbem...
Read more »

Sos de carne – bolognese

O reteta simpla de sos de carne – bolognese din: rosii, ciuperci, telina, morcov, patrunjel, ceapa, carne tocata, slanina, carnati uscati, sare, piper, zahar magheran, unt si busuioc. Ingrediente: 1/2 kg roşii 200 gr ciuperci 1 rădăcină de ţelină 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 2 cepe 400 gr carne tocată 50 gr slănină...
Read more »

Ciakciuca

O reteta cu specificalgerian din: cartofi, ulei, ceapa, ardei gras, carnati de oaie, rosii, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 9 linguri ulei 7 cepe tăiate mărunt 7 ardei graşi, diferit coloraţi 8 cârnaţi din carne de oaie 500 g roşii 5 ouă cimbru sare şi piper, după gust   Mod...
Read more »

Miel la cuptor cu sos de iaurt

Miel la cuptor cu sos de iaurt
O reteta de miel la cuptor cu sos de iaurt din: miel de lapte, oua, unt, iaurt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g miel de lapte, tăiat bucăţi 2 ouă 90 g unt 500 g iaurt natur dens 2 fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 190°C; săraţi...
Read more »

Retete de post: Supa iute de varza

Retete de post: Supa iute de varza
O reteta simpla de post de supa iute de varza din: ceapa, varza, usturoi, ardei iute, coriandru, mustar, supa de legume, zeama de lamaie, cartosi si rosii. Ingrediente: o ceapa medie, taiata in 4 si apoi tocata 3 cani de varza tocata marunt 3 catei de usturoi, tocati o lingurita de ardei iute uscat...
Read more »

Cocktail Tropical Red

Cocktail Tropical Red
O reteta simpla de Cocktail tropical Red din: lichior de portocale, gin, zeama de grapefruit si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl lichior de portocale 2 cl gin 4 cl zeama de grapefruit 6 cl suc de portocale   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker si turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi...
Read more »

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci
O reteta simpla de ciulama de ciuperci din: ciuperci, ulei, unt, lapte, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 150 ml ulei 150 g unt 1 l lapte zeama de la o jumătate de lămâie sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai...
Read more »

Sufleu de banane

Sufleu de banane
O reteta simpla si delicioasa de sufleu de banane din: banane, unt, faina alba, oua, scortisoara, zahar pudra, ciocolata, apa, lapte, stafide si esenta de cafea. Ingrediente: 12 banane 80 g unt 3 linguri faină albă 6 ouă 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri zahăr pudră; (separat) pentru sos: 250 g ciocolată 1 cană apă...
Read more »

Fasole cu carne afumată de porc

Fasole cu carne afumată de porc
O reteta simpla de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, fasole boabe, ceapa, usturoi, untura, ardei gras, supa, rosii, varza alba si sare. Ingrediente: 1 kg carne afumată de porc 300 g fasole boabe 3 cepe 3 căţei usturoi 3 linguri untură 5 ardei graşi 2 l supă 500...
Read more »

Piept de pui cu dovlecei

Piept de pui cu dovlecei
O reteta simpla si gustoasa de piept de pui cu dovlecei din: piept de pui, curry, hasma, dovlecei cu floare, supa de legume si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 linguriţă de curry 1 haşmă (şalotă) 10 dovlecei cu floare 1 pahar de supă de legume caldă 4 linguri...
Read more »

Ciulama cu nuci

Ciulama cu nuci
O reteta simpla si gustoasa de ciulama cu nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri faină sare şi piper, după gust unt ulei   Mod de preparare: Se fîerbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate....
Read more »

Sos de soia

O reteta simpla de sos de soia din: faina de soia, ulei de soia, lapte de soia, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 50 gr făină de soia 50 gr ulei de soia 1/2 l lapte de soia sare suc de lămâie   Mod de preparare: Incălzim uleiul la foc moderat, adăugăm făina şi...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu