duminică, 28 octombrie 2012

Retete magice #82


Retete magice:

Prajitura cu afine si lamaie

Prajitura_cu_afine_si_lamaie
O reteta de prajitura cu afine si lamaie din: coaja de lamaie, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, unt, faina, galbenusuri, amidon, baton de vanilie, suc de lamaie, vin alb, afine, frunze de menta si zahar candel. Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 170 g zahar pudra 1 pachetel zahar vanilinat sare 200 g...
Read more »

Budinca dulce de dovleac

Budinca_dulce_de_dovleac
O reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g mascarpone 100 g crema de branza 4 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura cu unt 1/2 lingurita cu scortisoara 2...
Read more »

Retete de post: Salata cu varza rosie si sfecla

Salata_cu_varza_rosie_si_sfecla
O reteta de salata cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla rosie, hrean, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 varza rosie 1 sfecla rosie 1 lingurita cu hrean ras 3 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu otet sare   Mod de preparare: Spala sfecla, inveleste-o in folie de...
Read more »

Rosii umplute cu cascaval si ceapa

Rosii_umplute_cu_cascaval_si_ceapa
O reteta de rosii umplute cu cascaval si ceapa din: rosii, branza, cascaval, busuioc, ceapa, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 5 rosii medii 1/2 canuta branza alba 5 linguri cascaval ras 1 lingurita busuioc proaspat 1 ceapa taiata 2 cepe verzi mici, taiate 1/2 cana ulei de masline   Mod de preparare:...
Read more »

Tarta cu pere si castane

Tarta_cu_pere_si_castane
O reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere, castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua, whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3 foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bi­ne coapte 180 g castane la conservă 60 g piure...
Read more »

Tocana de dovlecei cu pui

Tocana_de_dovlecei_cu_pui
O reteta de tocana de dovlecei cu pui din: dovlecei, piept de pui, cascaval si sare. Ingrediente: 8 dovlecei 1 piept de pui 200 g cascaval ras sare   Mod de preparare: Tai dovleceii felii si ii pui intr-o oala, in care, in prealabil, ai pus ulei si un pahar cu apa. Tai pieptul...
Read more »

Retete de post: Salata cu varza alba, adinva si sos alb

Salata_cu_varza_alba_adinva_si_sos alb
O reteta de salata de varza alba, andica si sos alb din: varza alba, andiva, morcov, frunze de salata verde, frunze de varza rosie, mustar, miere, ulei de masline, maioneza fara ou, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 varza alba 1 andiva 1 morcov cateva frunze de salata verde cateva frunze de varza...
Read more »

Supă de pui cu kreplach

Supă_de_pui_cu_kreplach_7
Supa de pasăre, cu nenumăratele ei variante, este un fel de bază în gastronomia evreiască. Ea se serveşte la cina de Shabbat, dar se consumă şi la alte sărbători. Datorită proprietăţilor curative, este cunoscută drept penicilina evreiască. Intr-o bucătărie evreiască, în supa de pui pot pluti tot felul de ingrediente, de la pufoasele găluşte...
Read more »

Bavareza cu caramel si turta dulce

Bavareza_cu_caramel_si_turta_dulce
O reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana. Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte inte­gral 10 gălbenuşuri 8 foi de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smân­tână lichidă, foarte rece  ...
Read more »

Legume in straturi

Legume_in_straturi
O reteta de legume in straturi din: oua, smantana, paine uscata, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, bacon, sare, piper, oregano, patrunjel, unt si pesmet. Ingrediente: 6 oua 300 g smantana 300 g de paine uscata 1 ardei gras 1 ceapa potrivita 1 dovlecel 2-3 ciuperci proaspete 150 g bacon/sunca sare piper oregano patrunjel unt...
Read more »

Vinete in lapte

Vinete_in_lapte
O reteta de vinete in lapte din: vinete, lapte, unt, sare, piper si zahar. Ingrediente: 4-5 vinete 1/2 l lapte 35 g unt sare piper 1 lingurita zahar   Mod de preparare: Coci vinetele şi le cureţi de coajă. Fierbi laptele şi, când dă în clocot, introduci vinete­le tocate şi laşi să fiarbă împreună....
Read more »

Pui in stil englez

Pui_in_stil_englez
O reteta de pui in stil englez din: carne de pui, unt, ciuperci, ceapa, ardei, lapte, amidon si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 100 g unt 200 g ciuperci proaspete 60 g ceapa 60 g ardei bulgaresc 500 g lapte 10 g amidon sare   Mod de preparare: Se spala carnea de...
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de gaina

Ciorba_de_gaina_18
O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional)  ...
Read more »

Cocktail Rondo

Cocktail_Rondo
O reteta simpla de Cocktail Rondo din: lichior de piersici, votca, piersica si vin spumant. Ingrediente: 3 cl lichior de piersici 1 cl votca piersica vin spumant sec   Mod de preparare: Intepam cu o furculita piersica si o asezam intr-un pahar mare tip balon. Adaugam votca si lichior si apoi turnam deasupra vin...
Read more »

Cum se prepara supa de pastarnac (video)

Cum_se_prepara_supa_de_pastarnac.jpg
O reteta video despre cum se prepara supa de pastarnac, un preparat vegetarian absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa de pastarnac
Read more »

Salata Piccadilly

Salata_Piccadilly
O reteta de salata piccadilli din: cartofi, scrumbii sarate, ceapa, porumb, ulei vegetal, mustar, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi fierti fileul de la 2 scrumbii sarate 2 cepe 100 g porumb conservat 4 linguri ulei vegetal o lingurita mustar de masa frunze de patrunjel sare   Mod de preparare: Fileul de scrumbie se...
Read more »

Sparanghel cu parmezan si lamaie

Sparanghel_cu_parmezan_si_lamaie
O reteta de sparagnhel cu parmezan si lamaie din: sparanghel, ulei de masline extravirgin, parmezan, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 450 gr sparanghel 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri parmezan ras 1 lingurita zeama de lamaie sare si piper negru macinat   Mod de preparare: Spala si curata bine sparanghelul,...
Read more »

Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras

Escalopuri_vieneze_de_curca_cu_foie_gras
O reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g...
Read more »

Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou

Profiterol_cu_gem_de_rubarba_si_crema_de_ou
O reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina, oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca, rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g zahar tos 4...
Read more »

Mix de legume umplute

Mix_de_legume_umplute
O reteta de mix de legume umplute din: ardei verzi, gulii, frunze de tei, dovlecel, ciuperci, orez, sare, piper, cimbru, boia, marar, patrunjel, bulion, oua si ceapa. Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 10 frunze de tei 1 dovlecel 300 g ciuperci 250 g orez sare piper cimbru boia marar patrunjel tocat bulion 2...
Read more »

Medalion de porc cu mere coapte

Medalion_de_porc_cu_mere_coapte
O reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert, rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de usturoi, zdrobit coaja rasa...
Read more »

Batoane crocante cu mozzarella

Batoane_crocante_cu_mozzarella
O reteta batoane crocante cu mozzarella din: faina, pesmet, oua, lapte, mozzarella si ulei. Ingrediente: 50 grame faina 200 grame pesmet 2 oua 10 ml lapte 450 grame mozzarellla taiata in fasii groase 200 ml ulei   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca ouale si laptele. In boluri separate pune faina si pesmetul. Tavaleste...
Read more »

Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit

Prajitura_spumoasa_cu_vanilie_pe_pat_de_biscuit
O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane de vanilie, oua, zahar, zeamil si foi de gelatina. Ingrediente: pentru biscuit: 125 g + unt cat o nuca 160 g faina 125 g zhar 60 g nuci pecan (sau obisnuite) 1 ou pentru...
Read more »

Cartofi la grătar

Cartofi_la_gratar
O reteta de cartofi la gratar din: cartofi, sare, chili, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci (cca. 300 g) sare 1 chili roşu 2 crenguţe de pătrunjel 3 linguri ulei piper   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, periaţi-i bine cu o perie sau un burete aspru, apoi fierbeţi-i în apă cu sare...
Read more »

Crema de migdale cu visine

Crema_de_migdale_cu_visine
O reteta de crema de migdale cu visine din: visine, branza mascarpone, pudra de migdale, zahar, ou, biscuiti, unt si zahar pudra. Ingrediente: 300 g visine decongelate 250 g branza mascarpone 80 g pudra de migdale 50 g zahar 1 ou 6-8 biscuiti cu unt, rotunzi 15 g unt 30 g zahar pudra, foarte...
Read more »

Legume la gratar

Legume_la_gratar
O reteta de legume la gratar din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, vanata, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet aromat, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi cate 1 ardei gras rosu si galben 1 dovlecel mediu 1 vanata mica cate 2 crengute de rozmarin si cimbru 8 linguri ulei de...
Read more »

Bezea cu portocale

Bezea_cu_portocale
O reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si grand marnier. Ingrediente: 1 cochilie din bezea 2 porto­cale 400 g zahăr pudră 6 foi de gelatină (6 x 2 g) 6 gălbe­nuşuri 1 baton de vanilie 500 ml lapte 40 g...
Read more »

Friptura de porc cu smochine

Friptura_de_porc_cu_smochine
O reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie...
Read more »

Tort cu vanilie si afine

Tort_cu_vanilie_si_afine
O reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar, lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar, afine si gem. Ingrediente: umplutura:  1 pachet budincă de vanilie 2 linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat: 130 g unt 150...
Read more »

Miel la cuptor in stil indian

Miel_la_cuptor_in_stil_indian
O reteta de miel la cuptor in stil indian din: carne de miel, lipii, castravete, rosie, ceapa rosie, branza, boia, frunze de menta, iaurt, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, curcuma, sare, cumin si garam masala. O versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente...
Read more »

Crema englezeasca de zahar ars

Crema_englezeasca_de_zahar_ars
O reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o lingurita suc de lamaie   Mod de...
Read more »

Soupe au pistou

Soupe_au_pistou_11
In dialectul provensal, pistou înseamnă zdrobit. De asemenea, acesta este numele unui sos foarte aromat care conţine busuioc, roşii, usturoi şi ulei de mâsliine, toate zdrobite bine într-un mojar, formând o variantă franţuzească a sosului pesto genovez.. Amestecat cu parmezan ras, pistou se poate unge pe pâine sau se poate amesteca cu paste, dar...
Read more »

Cum se prepara sos Tempura (video)

CumsepreparasosTempura.jpg
O reteta video despre cum se prepara sos tempura, un preparat japonez deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos Tempura Pofta buna!
Read more »

Cocktail cu piersica

Cocktail
O reteta delicioasa de cocktail cu piersica din: piersica si sampanie. Ingrediente: 1 piersica mai mica si coapta sampanie   Mod de preparare: Intepam piersica cu furculita, o punem intr-un pahar de sampanie sau un tip balon si turnam deasupra sampanie rece. Datorita bulele care iau nastere la suprafata, piersica se va misca.  
Read more »

Budinca dulce de orez

Budinca_dulce_de_orez
O reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat. Adauga...
Read more »

Tartă crocantă

Tarta_crocanta
O reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar, afine, pesmet si galbenus. Ingrediente: 300 g aluat congelat 300 ml lapte 1 pachet budinca de vanilie 3 linguri zahar 600 g afine 3 linguri pesmet 1 galbenus   Mod de preparare: Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi foile să se dezgheţe...
Read more »

Remoulade de telina

Remoulade_de_telina
Rădăcina de ţelina nu este chiar cea mai populară dintre leguminoase, însă tăiată în felii subţiri şi amestecată cu un sos picant de maioneză, este perfectă pentru a face remoulade – o mancare clasică servită în bistrourile franţuzeşti. După ce curăţaţi ţelina de stratul cioturos de la suprafaţă, iese la iveală miezul ei alb,...
Read more »

Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor

Ceafa_de_vitel_cu_ciuperci_la_cuptor_21
O reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare, piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi   Mod de preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se adauga usturoi zdrobit...
Read more »

Cocktail cu bere

Cocktail
O reteta simpla de cocktail cu bere din: bere blonda, sampanie si lamaie. Ingrediente: 1 sticla bere blonda 1 sampanie o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam in acelasi timp sampanie rece si berea in doua pahare mari si adaugam in fiecare cate o felie de lamaie.    
Read more »

Mancare de cartofi cu oua

Mancare_de_cartofi_cu_oua
O reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei de masline, chorizo, ardei iute, patrunjel verde, sare si oua. Ingrediente: 300 gr. cartofi noi, taiati in bucati mari ulei de masline 40 gr. chorizo, taiat in fasii 1 ardei iute rosu, taiat fin 1/2 legatura patrunjel verde sare 2 oua fierte moi...
Read more »

Vinete umplute cu carne de miel şi orez

Vinete_umplute_cu_carne_de_miel_si_orez
O reteta de vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin, bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel. Ingrediente: 650 g vinete potrivite 250 g carne macra de miel, tocata 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti...
Read more »

Profiterol cu ciocolata

Profiterol_cu_ciocolata
O reteta de profiterol cu ciocolata din: inghetata de vanilie, ciocolata neagra, smantana, unt, migdale, faina, oua, unt, zahar pudra si sare. Ingrediente: 750 ml îngheţată de vanilie 200 g ciocolată neagră, amară 150 ml smântână lichidă 10 g unt 75 g migdale tocate pentru aluatul de gogoşele: 150 g făină 4 ouă 75...
Read more »

Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci

Sarmalute_cu_ciuperci
O reteta de sarmalute cu ciuperci din: varza murata, ceapa, orez, ciuperci, rosii, morcovi, foi de dafin, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 250 g orez 2 cutii cu ciuperci sau 0,5 kg ciuperci proaspete 1 cutie cu rosii decojite 1 morcov 4 foi de dafin cimbru ulei sare  ...
Read more »

Mancare de varză cu prune uscate

Mancare_de_varza_cu_prune_uscate
O reteta de mancare de varza cu prune uscate din: varza murata, ceapa, prune, ciolan afumat, carnati afumati, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 verze murate 2 cepe 100 g prune uscate 1 ciolan afumat 2 carnati afumati 2 foi de dafin ulei sare piper   Mod de preparare: Spală bine...
Read more »

Foitaj cu pere fierte in vin

Foitaj_cu_pere_fierte_in_vin
O reteta de foitaj cu pere fierte in vin din: vin roze, zahar tos, pere, foi de placinta, unt, zahar tos, frisca si branza de vaci. Ingrediente: 350 ml vin roze 100 g zahar tos 4 pere tari, curatate de coaja si seminte si taiate sferturi 3 foi de placinta 30 g unt, topit...
Read more »

Coktail Golden Fire

Coktail_Golden_Fire
O reteta simpla de Cocktail Golden Fire din: rahiu de ienupar, zeama de grepfrut, zeama de portocale, sampanie, menta si portocala. Ingrediente: 4 cl rachiu de ienupar zeama unui grepfrut zeama unei portocale sampanie menta proaspata o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam rachiu de ienupar in 2 pahare pentru bauturi lungi....
Read more »

Jambon fiert in cidru

O retetadelicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru, cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1 ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi, tocati 1 tija de telina, taiata felii 6...
Read more »

Retete traditionale: Bouillabaisse

Bouillabaisse_7
Originară din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti, reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish. Baza o formează supa obţinută prin fierberea oaselor rămase în urma îndepărtării...
Read more »

Placinta cu varza acra

Placinta_cu_varza_acra
O reteta de placinta cu varza acra din: varza, branza de vaci, ulei, faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 500 g varza acra 200 g branza de vaci ulei pentru aluat: 500 g faina 20 g drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml ulei 100 ml apa sare   Mod de preparare: Dizolvă...
Read more »

Miel Rogan Josh

Miel_Rogan_Josh
O reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii, sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare, menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite. Ingrediente:...
Read more »

Retete de post: Bagheta umpluta

Bagheta_umpluta
O reteta de bagheta umpluta din: varza murata, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar si sare. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceapa 3 morcovi 1 legatura de patrunjel ulei sare piper pentru aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50 ml ulei sare...
Read more »

Saltimbocca

Saltimbocca
O reteta de saltimbocca din: snitele de porc, salvie, sunca de praga, iarba de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc (a 160 g) 3 crenguţe salvie 8 felii şuncă de Praga 8 crenguţe iarbă de lămâie sare piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bu­cătărie, apoi tăiaţi-o...
Read more »

Ardei capia umpluţi

Ardei_capia_umpluti
O reteta de ardei capia umpluti din: ardei, sare, piper, branza de vaci, lapte si menta. Ingrediente: 4 ardei graşi lungi sare piper 200 g brânză dulce de vaci (sau capră) 2 linguri lapte 2 crenguţe de mentă   Mod de preparare: Tăiaţi ardeii cu un cuţit lung în jumătate şi pregătiţi-i. Condimentaţi-i cu...
Read more »

Chiftelute cu pui si usturoi

Chiftelute_cu_pui_si_usturoi
O reteta de chiftelute cu pui si usturoi din: piept de pui, ulei de masline, usturoi, pesmet si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui 100 ml ulei de masline 4 catei de usturoi 100 grame pesmet piper   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu usturoiul tocat si piperul. Taie...
Read more »

Deserturi savuroase

Prajitura_spumoasa_cu_vanilie_pe_pat_de_biscuit-100x1001.jpg [auto]
Va prezentam o serie de Deserturi savuroase astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste Deserturi savuroase si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre! Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte,...
Read more »

Salata din mere cu nuci

Salata_din_mere_cu_nuci
O reteta de salata din mere cu nuci din: mere, miez de nuca, fulgi de ovaz, stafide, smantana si unt. Ingrediente: 2 mere 50 g miez de nuca 2 linguri fulgi de ovaz 40 g stafide fara seminte 2 linguri smantana o lingura de unt   Mod de preparare: Stafidele se spala si se...
Read more »

Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei

Somon_cu_sos_dulce_de_lamaie_si_cu_dovlecei
O reteta de somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei din: file de somon, zahar, piper alb, sare de mare, coaja de lamaie, dovlecei, lamai, lulei de masline, unt, zahar inflorescenta de anason si menta. Ingrediente: 500 g file proaspat de somon 0 lingurita zahar o lingurita piper alb boabe un varf...
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

Prajiturele_cu_ciocolata_12
O reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2 oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani...
Read more »

Retete de post: Salata cu varza, telina si morcovi

Salata_cu_varza_telina_si_morcovi
O reteta de salata cu varza, telina si morcovi din: varza alba, telina, morcovi, ceapa verde, maioneza fara ou si sare. Ingrediente: 1 varza alba 1 telina 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 3 linguri cu maioneza fara ou sare   Mod de preparare: Taie varza fideluta, freac-o bine cu sare si las-o cateva...
Read more »

Steaks cu Martini

Steaks_cu_Martini
O reteta de steaks cu martini din: usturoi, busuioc, ulei de rapita, martini, sare, piper si carne de vita. Ingrediente: 1 caţel de usturoi 3 crenguţe de busuioc 6 linguri ulei de rapiţă 2 linguri martini sec sare piper 4 buc. de carne de vită (a 150 g) Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, apoi...
Read more »

Friptură de porc în stil chinezesc

Friptura_de_porc_în_stil_chinezesc
O reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez. Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml...
Read more »

Cinci retete pentru post

Pachetele_cu_varza1.jpg [auto]
Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cinci retete pentru post: Retete de post: Pachetele cu varza O reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci O reteta de sarmalute cu ciuperci...
Read more »

Rulouri cu bacon

Rulouri_cu_bacon
O reteta de rulouri cu bacon din: bacon, crema de branza, maioneza, paine, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: bacon 100 grame crema de branza 10 grame maioneza 25 felii de paine taiate pe jumatate 25 felii de bacon taiate pe jumatate ceapa verde patrunjel   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca crema de branza...
Read more »

Pricomigdale cu zmeura

Pricomigdale_cu_zmeura
O reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone, zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze negre si colorant alimentar. Ingrediente: 6 pricomigdale mari, zmeurii 250 g branza mascarpone 500 g zmeura congelata 300 ml suc concentrat de zmeura (congelat) 500 g inghetata de nuci 9 linguri lichior de...
Read more »

Aripioare de pui la cuptor

Aripioare_de_pui_la_cuptor
O reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi, pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de masline, patrunjel, mustar, sare si piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc) 500 g pastarnac 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita coriandru...
Read more »

Cotlete cu papadie

Cotlete_cu_papadie
O reteta de cotlete cu papadie din: cotlete de porc, frunze de papadie, ulei de masline, otet balsamic, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 legaturi frunze de papadie 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 100 g parmezan 1 lingurita seminte de chimen sare piper  ...
Read more »

Rulouri cu varza

Rulouri_cu_varza
O reteta de rulouri cu varza din: foi de varza, branza de vaci, telemea de vaca, morcovi, ceapa, unt, chimen si sare. Ingrediente: 5-6 foi de varza 300 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 5-6 morcovi 1 ceapa 1 lingura cu unt 2 lingurite cu chimen sare   Mod de preparare:...
Read more »

Frigăruie de pui

Frigaruie_de_pui
O reteta de frigarui de pui din: piept de pui file, creveti, rozmarin, ardei iute, sos teriyaki, ulei de masline, ceapa verde, iuart, paste de ardei si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui file 200 3 creveţi decorticaţi 4 crenguţe de rozmarin 1 ardei iute roşu 6 linguri sos Teriyaki 1 lingură ulei...
Read more »

Boluri cu crema de violete si de trandafir

Boluri_cu_crema_de_violete_si_de_trandafir
O reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte, smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete, colorant si perle de zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 200 ml smantana lichida 7 galbenusuri 140 g zahar 2 linguri sirop de trandafir 2 linguri sirop de violete colorant alimentar rosu cateva...
Read more »

Porc cu cocos si citronella

Porc_cu_cocos_si_citronella
O reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente: 600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de...
Read more »

Buseuri cu pui si marar

Buseuri_cu_pui_si_marar
O reteta de buseuri de pui cu marar din: piept de pui, unt, faina, oua, apa, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g unt 200 g faina 4 oua 200 ml apa 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui...
Read more »

Crutoane cu crevete si cu branza Cedar

Crutoane_cu_crevete_si_cu_branza_Cedar
O reteta de crutoane cu crevete si cu branza Cedar din: bagheta, branza Cedar, crevete, smantana, mustar, unt si sos worcestershire. Ingrediente: o bagheta proaspata 200 g Branza Cedar 250 g crevete fierte si curatate 250 ml smantana cu grasime 30% 2 lingurite mustar 50 g unt sos Worcestershire   Mod de preparare: Se...
Read more »

Reteta zilei: Somon cu tagliatelle

Somon_cu_tagliatelle_16
O reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper patrunjel...
Read more »

Varza calita cu fenicul

Varza_calita_cu_fenicul
O reteta de varza calita cu fenicul din: varza murata, kaizer, morcov, ceapa, fenicul, supa de legume, marar si boabe de piper. Ingrediente: 2 verze murate 300 g kaizer 1 morcov 2 cepe 1/2 fenicul 100 ml supa de legume 1 legatura de marar boabe de piper   Mod de preparare: Taie ceapa marunt...
Read more »

Stiuca in stil in englez

Stiuca_in_stil_englez
O reteta de stiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 450 g file de stiuca 20 g unt 2 linguri faina de grau 3-4 linguri pesmete frunzulite de marar si patrunjel piper negru macinat sare pentru sos: 3...
Read more »

La potee

La_potee_3
Dacă vizitaţi o fermă din Franţa în timpul iernii, veţi vedea cu siguranţă o oală zdravănă cu potee fierbând încet pe sobă. Cu această supă rustică, în a cărei compoziţie intră o cantitate mare de carne de porc şi o mulţime de legume delicioase, îi puteţi sătura până şi pe cei mai lihniţi mancăi....
Read more »

Retete de post: Pachetele cu varza

Pachetele_cu_varza
O reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente:  500 g varza murata 2 cepe ulei sare piper pentru aluat: 500 g faina 1 cana de apa 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingura cu zahar sare   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorba de varza cu carne de porc

Ciorba_de_varza_cu_carne_de_porc
O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml suc de rosii...
Read more »

Cocktail Peach Royal

Cocktail_Peach_Royal
O reteta simpla de Cocktail Peach Royal din: lichior de piersica, suc de portocala si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de piersica 5 cl suc proaspat de portocale sampanie   Mod de preparare: Mixam bine in cupa de sampanie lichioruld e piersici rece cu sucul de portocale si completam cu sampanie rece.  
Read more »

Reteta zilei: Tiramisu rusesc

Tiramisu_rusesc_23
O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc  se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O  alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu...
Read more »

Prajitura cu ciocolata si crema de castane

Prajitura_cu_ciocolata_si_crema_de_castane
O reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana. Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura faina pentru...
Read more »

Peste alb cu legume la bain marie

Peste_alb_cu_legume_la_bain_marie
O reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli, conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida vlastari de soia   Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa...
Read more »

Frigarui cu sos tzatziki

Frigarui_cu_sos_tzatziki
O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1 castravete 600 g iaurt 2 linguri...
Read more »

Supă de creveţi cu paste

Supa_de_creveti_cu_paste.png
O reteta delicioasa de supa cu: paste de casa, mazare, ardei verde, ceapa, capa rosie, morcovi, usturoi, sos  de soia, ulei de masline, marar, sare, piper, limeta, creveti. Ingrediente: 200 g paste de casă 500 g creveti 200 g mazăre un ardei gras verde o ceapă albă o ceapă roşie 100 g morcovi baby...
Read more »

Reteta zilei: Mousse de palmier

Mousse_de_palmier_09
O reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente: 400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper   Mod de preparare: Intr-un blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa...
Read more »

Pui umplut cu orez

Pui_umplut_cu_orez
O reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry. Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2 linguri cu...
Read more »

Cocktail Caribbean Royal

Cocktail_Caribbean_Royal
O reteta simpla de Cocktail Caribbean Royal din: suc de portocale, suc de ananas, nectar de mango, apricot brandy, sampanie, ananas si cirese. Ingrediente: 1 cl suc de protocale 1 cl suc de ananas 1 cl nectar de mango – lamaie 1 cl Apricot Brandy sampanie o bucata de ananas cirese   Mod de...
Read more »

Supă albă sau roşie de scoici

Supa_alba_de_scoici_7
Apele reci ale Atlanticului de nord găzduiesc o specie de scoici cu gust dulceag, care, timp de peste un secol, constituie ingredientul principal al unei supe tipic americane. Aceasta se prepară în două variante, una roşie, făcută cu tomate şi cealaltă albă, cu smântână. Cum este firesc, şi consumatorii se împart în suporteri ai...
Read more »

Pâine cu mălai şi verdeaţă

Pine_cu_malai_si_verdeata.png
O reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra, oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: 125 g mălai 125 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 3 ouă 400 ml iaurt 190 ml...
Read more »

Legume cu salata de sfecla

Legume_cu_salata_de_sfecla.png
O reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de masline, otet de vin, busuioc uscat. Ingrediente: 2 morcovi doi cartofi dulci două sfecle roşii două legături untişor pudră de curry o lingură de seminţe de dovleac o lingură de seminţe de susan...
Read more »

Salată de pui cu verdeţuri

Salata_de_pui_cu_verdeturi
O reteta de salata de pui cu verdeturi din: cous cous, ardei gras, lamaie, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, piept de pui, leurda, frunze de papadie, sare si piper. Ingrediente: 600 g cous-cous 1 ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel...
Read more »

Snitele de orez si linte

Snitele_de_orez_si_linte
O reteta de snitele de orez si linte din: orez, linte, ardei gras, cascaval, ou, paine, biscuiti cu cacao, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 cana cu linte 1 ardei gras rosu 100 g cascaval 1 ou 2 felii de paine 2 biscuiti cu cacao 2 linguri cu pesmet ulei...
Read more »

Salata de cruditati si piept de pui

Salata_de_cruditati_si_piept_de_pui
O reteta de salata de cruditati si piept de pui din: piept de pui, morcov, telina, mere, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 grame piept de pui fiert 1 morcov mare 1/2 telina 2 mere 4 linguri maioneza 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de pui fiert si racit,...
Read more »

Budinca de orez cu lapte

Budinca_de_orez_cu_lapte
O reteta de budinca de orez cu lapte din: orez, lapte, stafide, zahar vanilat, zahar, galbenusuri, scortisoara, esenta de rom, coaja de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani cu lapte 2 linguri cu stafide 2 plicuri cu zahar vanilat 2 linguri cu zahar 3 galbenusuri scortisoara esenta de rom coaja de...
Read more »

Peşte cu portocale

Peste_cu_portocale
O reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de masline si frunze de masline. Ingrediente: 2 portocale 4 peşti dorada (a 350 g) sare 3 linguri ulei de măsline 12-16 frunze de busuioc Mod de preparare: Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte por­tocale...
Read more »

Chec insiropat

Chec_insiropat
O reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom   Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se...
Read more »

Rata pe varza

Rata_pe_varza
O reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza 1 rata 500 ml vin alb sec 1 lingura cu bulion foi de dafin coriandru ienibahar cimbru ulei sare   Mod de preparare: Curăţă raţa, pârleşte-o şi apoi taie...
Read more »

Pulpa umpluta

Pulpa_umpluta
O reteta de pulpa umpluta din: pulpa de porc, morcovi, telina, ceapa verde, patrunjel, stevie, coriandru, cimbru, cascaval, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (fara os) 2 morcovi 1 telina mica 2 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 2 legatura stevie 1 legatura coriandru 4-5 fire de cimbru 100...
Read more »

Cârnăciori în bacon

Cârnaciori_în_bacon
O reteta de carnaciori in bacon din: bacon, mustar si carnaciori. Ingrediente: 8 felii bacon 2-3 linguri muştar clasic 4 cârnăciori   Mod de preparare: Aşezaţi feliile de bacon una lângă cealaltă pe o suprafaţă de lucru, apoi ungeţi-le cu muştar pe o parte. Aşezaţi câte un cârnăcior pe fiecare felie de bacon şi...
Read more »

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Compot_de_cartofi_dulci_cu_sirop_aromat
O reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci, lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si piper. Ingrediente: 800 g cartofi dulci 1 lamaie 5 linguri miere (de portocale) 100 g migdale taiate feliute 1 batond e scortisoara 1 cuisor 1 praf de anason stelat piper macinat...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu