joi, 11 octombrie 2012

Retete simple #70


Retete simple:

Plăcinţele cu verdeaţă si brânză Cheddar

Plăcinţele cu verdeaţă si brânză Cheddar
O reteta de placintele cu verdeata si branza Cheddar din: faina cu praf de copt, ceapa verde, cimbru verde, bicarbonat de sodiu, unt, branza cheddar, lapte batut si un albus. Laptele bătut nu conţine multe grăsimi şi cu ajutorul lui se pot prepara foarte bine numeroase retete. Aceste plăcintele sunt foarte uşoare datorită laptelui...
Read more »

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi
O reteta de piept de rata cu vin, crema de praz si hribi din: piept de rata, vin, ceapa, praz, cartof, hribi, usturoi, ulei de masline, supa de legume, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de raţă 200 ml vin ceapă mică 1 fir de praz 1 cartof galben 3 hribi 1...
Read more »

Supă cremă de dovlecei şi avocado

Supă cremă de dovlecei şi avocado
O reteta de supa crema de dovlecei si avocado din: dovlecei, ceapa, seminte de fenicul, supa de legume, avocado, iaurt natural, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si boabe de piper verde. Ingrediente: 800 g dovlecei cu floare 4 cepe 1 lingură de seminţe de fenicul 1 l supă de legume 1 avocado copt...
Read more »

Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă

Frigarui_de_curcan_si_ciuperci_cu_menta.jpg
O reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta, iaurt, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de piept de curcan, slab 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe miere limpede coaja rasă şi sucul de...
Read more »

Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat

Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat
O reteta de inghetata de fistic, cu ananas caramelizat din: galbenusuri, zahar, lapte, smantana, fistic fara sare, migdale, esenta de migdale, rom, colorant alimentar, ananas si cirese. Ingrediente: 6 galbenusuri 250 g zahăr 500 ml lapte 100 g smântână 100 g fistic fără sare 50 g migdale 1/2 fiolă esenţă de migdale 4 linguriţe...
Read more »

Cocktail Rom Aperitiv

Cocktail Rom Aperitiv
O reteta de Cocktail Rom Aperitiv din: rom, vermut sec, sirop de grenadine si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl rom 2 cl vermut sec 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shaker umplut cu gheata, apoi se mixeaza bine. In final se...
Read more »

Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide

Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide
O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec de piper negru, alb, verde) 1 praf de usturoi 2 linguri unt de arahide...
Read more »

Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella

O reteta briose taranesti cu sunca si mozzarella din: faina alba, cartofi, drojdie de bere, lapte, ulei extravirgin de masline, oua, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g cartofi 1 cub drojdie de bere proaspătă 150 ml lapte 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 ouă 150 g şuncă fiartă...
Read more »

Pâine cu nucă şi sirop de arţar

Pâine cu nucă şi sirop de arţar
O reteta de paine cu nuca si sirop de artar din: faina cu praf de copt, unt, siropd e artar, ou, lapte degresat, esenta de vanilie si nuci prajite. Există dovezi conform cărora nucile nesărate ar contribui la scăderea tensiunii arteriale. Nucile si alunele conţin în genere grăsimi mononesaturate benefice pentru organism şi sunt...
Read more »

Aripioare de pui delicioase şi picante

Aripioare de pui delicioase şi picante
O reteta de aripioare de pui delicioase si picante din: aripioare de pui, usturoi, boia iute, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 1 lingură praf de usturoi 1 lingură boia iute 1 linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Pârleşte aripile de pui...
Read more »

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc
O reteta delicioasa de Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc din: spanac, unt, galbenusuri, smantana, parmezan, supa, busuioc, boia dulce de ardei si sare. Spanacul este o plantă de grădină originară din Persia şi adusă în Europa de arabi între secolele IX-X. Ar trebui consumat în câteva ore de la recoltare,...
Read more »

Sufleu de andive cu şuncă

Sufleu de andive cu şuncă
O reteta de sufleu de andive cu sunca din: andive, unt, faina alba, lapte, sunca, parmezan, oua, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 600 g andive 60 g unt 40 g faină albă 200 ml lapte 100 g şuncă fiartă 4 linguri parmezan ras 3 ouă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2...
Read more »

Ingheţată de căpşune

Ingheţată de căpşune
O reteta de ingheatata de capsune din: iaurt, smantana, zahar pudra si capsune. Ingrediente: 150 g iaurt 200 g smântână 100 g zahăr pudră 150 g căpşune sau alte fructe roşii   Mod de preparare: Pui fructele în strecurătoare şi le speli, apoi le cureţi de codiţe şi le laşi să se scurgă. Păstrezi...
Read more »

Iepure pane cu cimbru

Iepure pane cu cimbru
O reteta de iepure pane cu cimbru din: spinari de iepure, pesmet, cimbru, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, feliute de lamaie si crengute de cimbru. Ingrediente: 2 spinări de iepure (circa 650 g) 150 g pesmet 2 crenguţe de cimbru 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru...
Read more »

Paine cu piersici şi cremă de branză

Paine_cu_piersici_si_crema_de_brnza.jpg
O reteta de paine cu piersici si crema de branza din: piersici, faina laba, faina integrala, germeni de grau, zahar pudra, crema de branza, ou, galbenusuri, ulei de masline light si esenta de migdale. Piersicile conţin foarte multă vitamina C – 100 g furnizează 77% din doza zilnică recomandată. Ingrediente: 2 piersici mijlociii 215...
Read more »

File de mistreţ cu capere şi măsline

File de mistreţ cu capere şi măsline
O reteta de file de mistret cu capere si masline din: file de mistret, capere, fructe de capere, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Plantele de capere cresc de-a lungul litoralului mediteraneean? Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor aces­tor plante. Fructele plantei de capere, numite în italiană cucunci, au...
Read more »

Cocktail Tutu Rum Punch

Cocktail Tutu Rum Punch
O reteta de Cocktail Tutu Rum Punch din: rom jamaica, suc de grapefruit, suc de ananas, sirop de cocos, frisca lichida si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl rom Jamaica 3 cl suc de grapefruit 3 cl suc de ananas 3 cl sirop de cocos 5 cl frisca lichida 3 cl sirop de grenadine...
Read more »

Salam de vită cu salată verde şi hribi

Salam de vită cu salată verde şi hribi
O reteta de salam de vita cu salata verde si hribi din: muschi sau pulpa de vita, branza montasio, vin alb, boabe de coriandru, scortisoara, sare, piper, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, hribi, galbiori si otet balsamic. Ingrediente: pentru salamul de vită: 200 g muşchi sau pulpă de vită 100 g...
Read more »

O noua reteta de drob de miel

O reteta de drob de miel din: organe de miel, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, oua si delikat. Ingrediente: organele de miel ceapa verde 6 legaturi patrunjel marar cat mai mult sare piper oua delikat Mod de preparare: Se fierb organele de miel, se dau prin masina de tocat,se amestaeca foarte bine cu...
Read more »

Supă-cremă de pătlăgele verzi

Supă-cremă de pătlăgele verzi
O reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar, branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pătlăgele verzi 2 cătei de usturoi proaspăt 1 lingură de zahăr 1 l supă de legume 200 g brânză nouă 1 dl smântână lichidă 20 frunzuliţe de busuioc 6-8 inflorescenţe...
Read more »

Ciorba de miel (cu bors)

Ciorba de miel (cu bors)
O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde, bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si sare. Ingrediente: 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada) 100 g. orez 100 g. ceapa verde tocata marunt 750 g. bors 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina...
Read more »

Tartine cu camembert

Tartine cu camembert
Se taie pe câte 2 niveluri 8 rondele mici de camembert: jumătăţile inferioare se piperează şi se ung cu 60 g gem de căpşuni. Se pisează 60 g fistic. Restul de jumătăţi de camambert se presează cu partea tăiată în fistic şi se aşază pe jumătăţile unse cu gem, cu partea cu fisticul în...
Read more »

Şniţele cu tzatziki

Şniţele cu tzatziki
Se taie în două, pe orizontală, 4 fileuri de piept de pui (a cca 140 g). Se bat, se sărează şi se piperează; se tăvălesc prin făină, apoi prin 2 ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet; se prăjesc de jur împrejur în 4 linguri ulei. Se lasă să se scurgă de...
Read more »

Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan

Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan
O reteta de frigarui de pui cu ghimbir si legume cu susan din: piept de pui, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, piper negru, lamaie, cimbru, rozmarin, maghiran, ghimbir, praz, morcovi, mazare mangetout sau fasole verde si sare. Mazărea mangetout este o varietate de mazăre ce se consumă cu păstăi cu tot....
Read more »

Fish Chips cu lamaie

Fish Chips cu lamaie
O reteta simpla de Fish Chips cu lamaie din: faina, bere blonda, ou, sare, piper, albus, cartofi rosii, grasime, fileuri de peste, suc de lamaie si felii de lamaie. Ingrediente: 200 g făină cca 250 ml bere blondă 1 ou sare, piper 1 albuş 800 g cartofi mari roşii cca 1,5 kg grăsime pentru...
Read more »

Sparanghel cu vinegretă

Sparanghel cu vinegretă
O reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, sare, zahar, unt, portocala, parmezan, otet balsamic, sare, piper, mustar, ulei de masline, rosii, oua, seminte de pin si tarhon. Ingrediente: pentru sparanghel: 1 kg sparanghel sare 1 linguriţă zahăr 2 linguri unt 1 felie porto­cală 150 g parmezan ras pentru vinegretă: 7 linguri oţet balsamic...
Read more »

Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant

Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant
O reteta de rulouri de porc cu tartar de ananas dulce picant din: file de porc, piept de porc, ananas, sos tabasco, praz, lime, frunze de menta, miere, zahar, ulei de masline exstravirgin, sare si piper. Ingrediente: file de porc (circa 450 g) 5 felii piept de porc 1/2 ananas 2 picături sos tabasco...
Read more »

Supa de miel cu paste

O reteta delicioasa de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 4 bucati de costite de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de...
Read more »

Cocktail Pink Elephant

Cocktail Pink Elephant
O reteta simpla de Cocktail Pink Elephant din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bold cremes de bananes si nectar de maracuja Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine 2 cl Bold Cremes de Bananes 6 cl nectar de maracuja   Mod de preparare:...
Read more »

Chifteluţe de miel cu salată verde

O reteta de chiftelute de miel cu salata verde din: carne, ceapa, miez de paine, patrunjel verde, faina, grasime, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne 1 ceapa 1 bucatica miez de paine patrunjel verde putina faina grasime pentru prajit sare piper Mod de Preparare Scoatem oasele de la o pulpa de miel si...
Read more »

Rosii umplute cu carne de miel

Rosii umplute cu carne de miel
O reteta delicioasa de rosii umplute cu carne de miel din: rosii, carne de miel tocata, orez, ulei, ceapa, usturoi, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente 9 rosii 300 g carne de miel tocata 1/2 pahar orez 1/2 ceasca ulei 1 ceapa 3 graunti de usturoi 4 linguri cascaval ras 1 legatura patrunjel...
Read more »

Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere

Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere
O reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din: cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru garnitură: 80 g ceapă...
Read more »

Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi

Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi
O reteta simpla de supa crema de vara cu pepene galben si creveti din: pepene galben, seminte de fenicul, creveti, patrunjel, lichior sec de anason, vermut sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pepene galben mare, copt 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul 12 cozi de creveţi 1 legătură de pătrunjel pastis sau lichior...
Read more »

Salata din creier de miel si de vitel

O reteta de salata din creier de miel si de vitel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente creierul de la miel plus 300g creier de vitel 6 oua fierte tare 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel...
Read more »

Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâie

Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâie
O reteta de ciocanele de pui glasate cu mustar si lamaie din: ciocanele de pui, lamaie, seminte de mustar, miere, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 2 lămâi 1 linguriţă seminţe de muştar 2 linguri muştar dulce 1 linguriţă miere sare şi piper   Mod de preparare: Crestează puţin, pe...
Read more »

Curcan cu sos de ardei iuti afumaţi

Curcan_cu_sos_de_ardei_iuti_afumati.jpg
O reteta delicioasa de curcan cu sos de ardei iuti afumati din: ardei uscati, usturoi, ceapa, rosii, bulion de pui sau legume, file de curcan, sare, piper si cateva crengute de cimbru. Ingrediente: 6 ardei uscati 4 catei de usturoi 50 g ceapa tocata 300 g rosii tocate, din conserva 300 ml bulion de...
Read more »

Ingheţată de piersici cu topping de caramel

Ingheţată de piersici cu topping de caramel
O reteta de ingheatata de piersici cu topping de caramel din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahăr 1 albuş 250 ml frişcă vegetală   Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le...
Read more »

Drob din măruntaie de miel

O reteta de drob din maruntaie de miel din: prapur miel, maruntaie de miel, oua, lapte, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel verde, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 prapur miel 1,2 kg măruntaie de miel 4 ouă 40 ml lapte 40 ml ulei 30 g ceapă verde 30 g mărar 30 g pătrunjel verde...
Read more »

Coroană de curcan cu mere şi prune

Coroana_de_curcan_cu_mere_si_prune.jpg
O reteta de coroana de curcan cu mere si prune din: ulei de masline, piept de curcan, ceapa, mere, zahar, prune, sare, piper negru, vin alb sec si bulion de curca sau de pui. Ingrediente: 1-1/2 linguri ulei de masline 1,8 piept de curcan 400 g ceapa, taiata in sferturi 4 mere de desert,...
Read more »

Cocktail Chocolate Rum

Cocktail Chocolate Rum
O reteta simpla de Cocktail Chocolate Rum din: lichior de ciocolata, golden rum, lichior de cafea si frisca calda. Ingrediente: 3 cl lichior de ciocolata 2 cl Golden Rom 2 cl lichior de cafea si frisca calda   Mod de preparare: Turnam lichiorul de ciocolata in paharul de sherry, adaugam romul, iar in final...
Read more »

Cocktail Red Cooler

Cocktail Red Cooler
Se prepară ceai din 3 linguri hibiscus us­cat şi 900 ml apă clocotită; se lasă să se infuzeze cca 7 min. Se strecoară şi se lasă să se răcească. Se introduce în frigider timp de cel puţin 3 ore. Se repartizează în 4 pahare cuburi de gheaţă. Se toarnă în fiecare pahar câte 1...
Read more »

Rulouri cu ardei copt

Rulouri_cu_ardei_copt.jpg
O reteta de rulouri cu ardei copt din: ardei rosii, naut, iaurt degresat, ulei de susan, coaja de lamaie, zeama de lamaie si tortilla. Ardeii se numără printre cele mai bune surse naturale de vitamina C. Ardeii confir o dată şi jumătate mai multă vitamină C decât aceeaşi cantitate de suc proaspăt de portocale....
Read more »

Medalioane din piept de pui la grătar

Medalioane din piept de pui la grătar
O reteta simpla de medalioane din piept de pui la gratar din: piept de pui, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper rosu, cartofi, ciuperci champignon si rozmarin. Ingrediente: 250 g piept de pui 1/2 lămâie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper roşu pentru garnitura: 400 g cartofi 150 g ciuperci...
Read more »

Curcan cu ciuperci şi hrean

Curcan_cu_ciuperci_si_hrean.jpg
O reteta simpla de curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare si piper negru. Ingrediente: 450 g fileuri de curcan, fără piele 1 lingură ulei de floarea-soarelui 75 g ceapă, tocată 225 g ciuperci, tăiate felii 50 g faină albă 600 ml...
Read more »

Mini-pizze cu două feluri de brânză

Mini-pizze cu două feluri de brânză
O reteta delicioasa de mini pizze cu doua feluri de branza din: faina alba, zahar pudra, drojdie uscata, ulei de masline extravirgin, piper, rosii cherry, branza fotina sau cheddar, parmezan, masline si oregano. Această reţetă reprezintă un bun exemplu despre felul cum se utilizează alimentele cu continut mare de grăsimi şi bogate în sodiu...
Read more »

Sandviş cu pui şi mozzarella

Sandviş cu pui şi mozzarella
  Se taie în două pe lung 1/2 baghetă mare şi se scobeşte de miez. Se taie cuburi 3 roşii. Se taie bucăţele 350 g piept de pui fiert sau fript pe grătar. Se rad 150 g morcovi. Partea de jos a pâinii se unge cu 3 linguri maioneză şi se aşază deasupra frunze...
Read more »

Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline

Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline
O reteta de supa crema rece de dovlecei, rosii uscate si masline din: dovlecei, supa de legume, frunze de maghiran, smantana, rosii uscate, masline, ulei extravirgin si sare. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 0,5 l supă de legume 1 praz 10 frunze de maghiran proaspăt 1 lingură de smântână fermentată 12 roşii uscate, conservate...
Read more »

Tartă cu fructe şi suc de caise

Se prepară o budincă din 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 75 g zahăr şi 750 ml lapte. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se amestecă 200 g unt cu 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 3 linguri lapte şi 4 ouă; se înglobează...
Read more »

Frigărui de curcan cu sos picant

Frigărui de curcan cu sos picant
O reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar, usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: pentru frigărui: 500 g piept de curcan 2 lămâi 4 linguri ulei de măsline extravirgin oregano sare şi piper pentru sosul picant:...
Read more »

Salată delicioasă in straturi

Salată delicioasă in straturi
Se curăţă 1 fir de praz şi partea albă se taie rondele. Se taie fâşii 175 g şuncă de Praga. Se lasă să se scurgă 125 g cuburi de ananas, 125 g fâşii de ţelină şi 100 g boabe de porumb (toa­te din conserve). Se decojeşte şi se taie felii subţiri 1 măr; se...
Read more »

Legume cu curcan în vin

Legume_cu_curcan_n_vin.jpg
O reteta de legume cu curcan in vin din: sare, piper, curcan, bacon, ulei de masline, ciuperci, telina, morcovi, ciuperci, esalote, bulion de pui, usturoi, bouquet garni si patrunjel. Ingrediente: sare şi piper negru 500 g felii de curcan 2 felioare bacon, fără şorici 2 linguri ulei de măsline 250 g morcovi mici 1...
Read more »

Turtă de mălai

Turtă de mălai
O reteta simpla si delicioasa de tura de malai din: stiulete de porumb, faina simpla, malai, praf de copt, lapte semidegresat, ulei de masline, ou si miere. Scoasă caldă din cuptor, turta de mălai este pur şi simplu irezistibilă. Această variantă are boabe de porumb, care o fac şi mai gustoasă. Va acompania perfect...
Read more »

Cocktail Rum Hawaii

Cocktail Rum Hawaii
O reteta simpla de Cocktail Rum Hawaii din: rom alb, crema de cocos, suc de ananas, albus si cointreau. Ingrediente: 2 cl rom alb 3 cl crema de cocos 1 cl suc de ananas 1 albus 2 stropi de Cointreau   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna fara...
Read more »

Bors de miel 1

Bors de miel  1
O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenus de ou, smantana, bors, sare si leustean. Ingrediente 1 kg de carne de miel (coastele si gatul) 2 legaturi zdravene de ceapa verde o ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 gr. smantana bors si sare dupa gust leustean...
Read more »

Supă crema rece de castraveţi cu chefir

Supă crema rece de castraveţi cu chefir
O reteta de supa crema rece de castraveti cu chefir din: castraveti, chefir, marar, paine de tara, usturoi, lamaie, ulei extravirgin de masline si sare. Chefirul este o băutură cu gust plăcut, acidulată şi revigorantă, originară din Caucaz, obţinută din lapte fermentat. Ingrediente: 2 castraveţi tari 500 g chefir (sau iaurt cu puţină grăsime)...
Read more »

Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci

Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci
O reteta simpla si delicioasa de frigarui taranesti cu carnati si ciuperci din: carnati proaspeti de porc, ciuperci, ardei gras, galben, ardei gras verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 350 g cârnaţi proaspeţi de porc, groşi 5 ciuperci mari champignon 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 3 linguri ulei...
Read more »

Salată de paste scurte

Salată de paste scurte
Se fierb separat în apă cu sare 250 g paste scurte şi 125 g fasole verde cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg. Se taie cuburi 125 g şuncă de Pra­ga. Se toacă 1 ceapă. Se taie mă­runt 2 frunze salată. Toate se ames­tecă împreună cu 2 linguri...
Read more »

Supa de ţelina si cartofi

Supa de ţelina si cartofi
O reteta simpla si delicioasa de supa de telina si cartofi din: telina, cartofi, margarina, smantana, branza telemea, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 gr. telina 500 gr. cartofi 50 gr. margarina 1 pahar smantina 250 gr. branza telemea sare piper patrunjel Mod de preparare: Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se...
Read more »

Ciorba de miel cu leustean

O reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână 500 g carne de miel 1 morcov 1/2 legătură leuştean proaspăt 1/2 legătură pătrunjel verde 1 ou sare,...
Read more »

Panna cotta cu conopidă

Panna cotta cu conopidă
Se înmoaie în apă rece 4 foi de gelati­nă. Se fierb în apă cu sare 100 g bucheţele de cono­pidă cca 10 min. Se scurg şi se pasează cu 150 ml smântână. Se încălzesc 200 ml lapte şi se dizolvă înă­untru gelatina. Se înglobează 75 g brânză gorgonzola tăiată cuburi. în piureul de conopidă...
Read more »

Cocktail Citrus Cooler

Cocktail Citrus Cooler
O reteta de Cocktail Citrus Cooler din: rom alb, cointreau, suc de limeta, bitter lemon si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Cointreau 2 cl suc de limeta Bitter Lemon frunze de menta   Mod de preparare: Ingredientele alcoolice se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura...
Read more »

Ciorba de miel a la grec

O reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g smantana 2 oua 25...
Read more »

Supă rece de legume pasate

Supă rece de legume pasate
O reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie, seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet, tarhon si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 cepe albe 1 ceapă roşie mică 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate...
Read more »

Cannelloni cu carne de crab

Cannelloni cu carne de crab
O reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă 200 g parmezan ras...
Read more »

Friptura delicioasa de vitel

O reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi, marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina. Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de...
Read more »

Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă

Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă
O reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba, frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 600 ml friş­ca 225 g făină 2 linguriţe praf de copt 2...
Read more »

Ciuperci brune umplute cu salam de pui

Ciuperci brune umplute cu salam de pui
O reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune, pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake. Ingrediente: 12...
Read more »

Retete de post: Cornulete delicioase de post

O reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente: coca: 200 gr. margarina 100 gr. nuca tocata marunt 100 gr. zahar tos un pliculet zahar vanilat 300 gr. faina pentru pudrat: 150-200 gr. zahar pudra 3 pliculete zahar vanilat Mod de...
Read more »

Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată

Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată
O reteta delicioasa de frigarui cu pastrama condimentata si maioneza aromata din: carne tocata de manzat, pastrama condimentata, coriandru, chimion, patrunjel, maioneza cu ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, ardei iute si piper. Ingrediente: 350 g carne tocată de mânzat, slabă 50 g pastramă condimentată 1 gălbenuş 1 vârf de linguriţă coriandru...
Read more »

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

Supă pasată de fasole albă cu ceapă
O reteta de supa pasata de fasole alba cu ceapa din: fasole alba, supa de pui, smantana, cimbrisor, ceapa, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole albă, mare, fiartă 0,5 l supă de pul 1 dl smântână 1 lingură de frunzuliţe de cimbrişor proaspăt 1 ceapă de mărime potrivită 4 linguri de...
Read more »

Ouă umplute delicioase

Ouă umplute delicioase
O reteta de oua umplute delicioase din: oua, crema de branza, ceapa verde, ardei verde, ardei rosu, mustar de dijon si patrunjel. Conţinutul lor sărac în grăsimi saturate, nivelul ridicat de proteine, faptul că sunt convenabile ca preţ şi se pot prepara în multe feluri le face extrem de utile în planul de alimentaţie...
Read more »

Tonic de ghimbir si citronella

Tonic de ghimbir si citronella
O reteta de tonic cu ghimbir si citronella din: radacina de ghimbir, siropd e ghimbir, piure de citronella, apa minerala si gheata. Ingrediente: 175 g rădăcină de ghimbir, conservată 4 linguri sirop de ghimbir, conservat 1 lingură piure de citronella 2 litri apă minerală cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Se pun ghimbirul,...
Read more »

Pizza de ciuperci portobello

Pizza de ciuperci portobello
O reteta de pizza de ciuperci portobello din: portobello, fasole pestrita, busuioc verde, parmezan, piper si mozzarella slaba. Fasolea este unul dintre alimentele cele mai bogate în fibre pe care puteţi să o consumaţi. încercaţi să cumpăraţi fasole la conservă fără adaos de sare sau zahăr, în cazul în care nu găsiţi, clătiţi bine...
Read more »

Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante

Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante
O reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia, plantă erba­cee cultivată din vechime în...
Read more »

Ciorbă de miel tradiţională

Ciorbă de miel tradiţională
O reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi, oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare, piper, patrunjel, tarhon si leustean. Ingrediente: cap si gat de miel 2 morcovi 2-3 oase de miel 1 ceapa 1 lingura de orez 3 galbenusuri de ou bors 100...
Read more »

Rulada cu varza rosie

Rulada cu varza rosie
O reteta de rulada cu varza rosie din: varza rosie, sare, otet, oua, piper si mustar. Ingrediente: 1 buc. varza rosie sare otet 3 oua piper mustar Mod de preparare: Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat salamul,...
Read more »

Salata berlineza cu carne de vita

O reteta simpla de salata berlineza cu carne de vita din: carne de vita fiarta, cartofi, ceapa, castraveti acri, ardei gras, maioneza, ketchup, mustar, boia, sare si piper. Ingrediente: carne de vita fiarta cartofi fierti 2 cepe taiate marunt castraveti acri taiati cuburi ardei gras taiat cuburi pentru sos: maioneza ketchup mustar boia sare...
Read more »

Mini-rulouri cu salată de pui

Mini-rulouri cu salată de pui
O reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide.  Aceste aperitive în stil chinezesc nu conţin niciun pic de grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat fâşii şi dat prin...
Read more »

Cremă galbenă cu păstrăv salmonat

Cremă galbenă cu păstrăv salmonat
O reteta de crema galbena cu pastrav salmonat din: pastrav salmonat, curry, sofran, faina, supa de legume, lamai, smantana, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper nergu. Păstrăvul zis salmonat, cu carnea roz intens, este de fapt un păstrăv obişnuit în alimentaţia căruia se introduc crustacee care-i colorează carnea. în orice caz, este...
Read more »

Satay de vită cu sos de ghimbir

Satay de vită cu sos de ghimbir
O reteta de satay de vita cu sos de ghimbir din: muschi de vaca, ardei, ceapa verde, otet de orez, ardei rosu, zahar pudra, esalota, ghimbir, sos de chilli si usturoi si coaja rasa de lamaie. Carnea roşie poate face parte dintr-un plan de alimentaţie sănătos, atât timp cât este consumată cu moderaţie, în...
Read more »

Răcoritoare cu rubarbă

Răcoritoare cu rubarbă
O reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5 cm lungime 7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă minerală   Mod de preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi 350 ml de...
Read more »

Ciorba de miel (cu macris)

Ciorba de miel (cu macris)
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g. frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez (1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod...
Read more »

Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă

Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă
O reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3 ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 g...
Read more »

Cocktail Rum Royale

Cocktail Rum Royale
O reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar si angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2 stropi de Angostura   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt de...
Read more »

Ciorba de miel a la grec 2

Ciorba de miel a la grec 2
O reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g...
Read more »

Cremă de linte cu scoici

Cremă de linte cu scoici
O reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii 150 g linte roşie 2 pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3 rămurele de cimbrişor 2...
Read more »

Tonic de mere si scortisoară

Tonic de mere si scortisoară
O reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc de mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm dintr-un baton de scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2 linguri miere limpede 25 g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc de lămâie  ...
Read more »

Crudităti cu trei sosuri

Crudităti cu trei sosuri
O reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte de pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat cu tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi, dovlecei, fasole verde, ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele mai studiate legume, şi aceasta pe bună dreptate deorece conţine...
Read more »

Cocktail Rum Bloody Mary

Cocktail Rum Bloody Mary
O reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii, zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de salina. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama de lamaie 3 stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de salina  ...
Read more »

Supa de miel cu orez salbatic

Supa de miel cu orez salbatic
O reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de miel, orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare. Ingrediente: 10 cani supa pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2 tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita sare...
Read more »

Mix grill aromat cu cimbru

Mix grill aromat cu cimbru
O reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati, coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de porc 200 g cârnaţi 260 g coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe de cimbru proaspăt 4 linguri...
Read more »

Ravioli cu ricotta şi lămâie

Ravioli cu ricotta şi lămâie
O reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri, ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara, pesto si sare. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură ulei de măsline 300 g ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb coaja rasă de la o...
Read more »

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta
O reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare, piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca, galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3 ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip mortadella sau şuncă 1...
Read more »

Cremă delicioasă de sparanghel

Cremă delicioasă de sparanghel
O reteta de crema delicioase de sparanghel din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de toast sare   Mod...
Read more »

Guacamole picant

Guacamole picant
O reteta delicioasa de guacamole picant din: iaurt degresat, ardei iuti, rosii, ceapa alba, coriandru verde, crema de branza, avocado, zeama de lamaie si chipsuri de tortilla. Bucăţi de ceapă, roşii şi chilii jalapeno adaugă o explozie de arome acestui sos mexican. Iaurtul degresat şi crema de brânză mai atenuează iuţeala, iar cele două...
Read more »

File de struţ la grătar cu tartă de hribi

File de struţ la grătar cu tartă de hribi
O reteta de file de strut la gratar cu tarta de hribi din: fileuri de strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare) 8 felii de slănină 1 fir de praz 1...
Read more »

Suc de struguri cu cardamon

Suc de struguri cu cardamon
O reteta de suc de struguri cu cardamon din: suc de struguri rosii, coaja si suc de portocala, enibahar, cardamon, scortisoara, cuisoare si gheata pisata. Ingrediente: 1 litru suc de struguri roşii coaja rasă şi sucul de la 1 portocală mare un praf de enibahar 12 teci de cardamon verzi, zdrobite uşor 10 cm...
Read more »

Beţigaşe cu parmezan

Beţigaşe cu parmezan
O reteta simpla de betigase cu parmezan din: faina alba, parmezan, rozmarin, piper, drojdie, gris si ulei de masline. Se crede că rozmarinul calmează durerile cauzate de stări de nervozitate şi este bogat în compuşi anticancerigeni, cum ar fi carnozol, rozmanol şi mai multe flavonoide. Substanţele auxiliare anticancerigene – cineole, geraniole şi pineni –...
Read more »

Ravioli cu nuci

Ravioli cu nuci
O reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline 50 g roşii uscate conservate în ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nucă 1...
Read more »

File de manzat la grătar cu sos verde

File de manzat la grătar cu sos verde
O reteta de file de manzat la gratar cu sos verde din: file de manzat, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/4 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Pune oul la...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu