sâmbătă, 13 octombrie 2012

Retete usoare #11


Retete usoare:

Friptura de miel cu lesustean

Friptura de miel cu lesustean
O reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina, frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si ulei. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2-3 teline funze de telina 2 legaturi de leustean mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara 1 cana cu vin alb 1 lingura...
Read more »

Foietaj cu somon şi spanac

Foietaj cu somon şi spanac
O reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina, sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi, lapte, sare si piper. Ingrediente pentru foitaj: 80 g faină albă 40 ml apă 100 g margarină sare pentru foietaj: 350 g file de somon 200 g foitaj 250 g spanac...
Read more »

Legume la grătar cu sos de branză

Legume la grătar cu sos de branză
O reteta de legume la gratar cu sos de branza din: andive, dovlecel, cicoare rosie, ardei gras, rosii, cimbru, oregano, sare, piper, branza de capra, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 2 andive 1 dovlecel 2 capatani de cicoare rosie (radicchio 1 ardei gras rosu 2 rosii 1 crenguta de cimbru oregano sare...
Read more »

Rotiţe cu cremă de roşii crude

Rotiţe cu cremă de roşii crude
O reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din: rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g rotiţe (ruote) pentru asezonare: 15 roşii 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 10 frunze de busuioc ierburi aromatice proaspete sare şi piper   Mod de preparare:...
Read more »

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată
tartine cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper negru si alb si sare. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g roşii uscate în ulei 180 g feta 1 ou 8-10 frunze de busuioc 2 linguri ulei...
Read more »

Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado

Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado
O reteta de Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado din: paine toast, creveti, sos de rosii, avocado, lamaie, patrunjel, sare si piper rosu. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 180 g creveţi prefierţi 3 linguri sos de roşii 1/2 avocado 1/2 lămâie pătrunjel sare şi piper roşu   Mod de preparare:...
Read more »

Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe
O reteta delicioasa de tiramisu cu fructe din: mascarpone, oua, zahar tos, piscoturi, portocale, nectarine si capsune. Ingrediente: 200 g mascarpone 2 ouă 2 linguri de zahăr tos 200 g pişcoturi 3 portocale 2 nectarine 200 g căpşune   Mod de preparare: Stoarceţi şi strecuraţi sucul de portocale într-un castron mare. Curăţaţi şi spălaţi...
Read more »

Ton cu ceapă şi bob

Ton cu ceapă şi bob
O reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 căţel...
Read more »

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat
O reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de...
Read more »

Cartofi sote

Cartofi sote
Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă de coajă, se taie în felii, se potrivesc de sare şi se pun la prăjit (sotat) într-o tigaie mare, cu ulei bine încălzit. După ce s-au prăjit, se servesc fierbinţi, presăraţi cu puţin piper şi cu pătrun­jel verde tăiat...
Read more »

Plăcintă cu cod sărat şi cartofi

Plăcintă cu cod sărat şi cartofi
O reteta de placinta cu cod sarat si cartofi din: cod sarat, cartofi, ceapa, lapte, smantana, vin alb, cimbru si maghran, sare, piper, bob, rosii, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 400 g cod sărat 400 g cartofi 1 ceapă 1/2 l lapte 200 ml smântână 1 pahar vin alb 1 lingură cimbru...
Read more »

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob
O reteta de gnocchi cu ardei gras, sunca si bob din: gnocchi din faina de grau dur, ardei gras, sunca, bob, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g gnocchi din faină de grâu dur 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 felii de şuncă crudă 200 g bob...
Read more »

Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)

Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)
Cartofii curăţaţi de vasul cu apă fiartă, până la coajă, spălaţi, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă clocotita cu sare.Dupa 25-30 de minute cartofii sunt gata, se scurg in momentul servirii sau se tin pe marginea plitei, in vasul cu apa fiarta pana la folosinta. Cartofii natur pot fi serviti...
Read more »

Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval

Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval
O reteta simpla de lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto. Ingrediente: 150 g faină integrală 350 g făină albă 250 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 4 linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin)...
Read more »

Cum se prepară paste cu scoici (video)

Cum_se_prepara_paste_cu_scoici.jpg
O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara paste cu scoici din: paste, scoici, usturoi, ansoa, busuioc, peperoncino, rosyy cherry, cimbru, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: paste scoici usturoi ansoa busuioc peperoncino rosii cherry in sos cimbru patrunjel ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: apa...
Read more »

Bruschete cu rucola şi măsline negre

Bruschete cu rucola şi măsline negre
O reteta delicioasa de Bruschete cu rucola şi măsline negre din: paine de casa, masline negre, rucola, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine de casă 50 g măsline negre 200 g rucola 1 căţel de usturoi ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare:...
Read more »

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie

Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie
O reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare. Ingrediente: 230 g ciocolată amăruie 2 foi de gelatină 2 dl frişcă lichidă 100 g zahăr tos 1 baton de vanilie sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, daţi în...
Read more »

Cocktail Peach Ball

Cocktail Peach Ball
O reteta simpla de Cocktail Peach Ball din: whisky scotian, lichior de piersici, siorp de capsuni, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl lichior de piersici 1 cl sirop de capsuni 4 cl zeama de lamaie 10 cl suc de portocale o felie...
Read more »

Miel cu cimbru la cuptor

Miel cu cimbru la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de miel cu cimbru la cuptor: pulpa de miel, usturoi, cimbru, rozmarin, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel (2 kg miel) 10 catei de usturoi cimbru proaspat (de preferat) rozmarin 3 linguri de miere ulei de masline sare si piper dupa gust Mod de...
Read more »

Bulgăraşi din seminţe

Bulgăraşi din seminţe
O reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 cub drojdie proaspătă 130 ml apă 1 lingură seminţe de susan 1 lingură seminţe de susan negru 1...
Read more »

Budincă de afine cu cremă de ou

Budincă de afine cu cremă de ou
O reteta de budinca de afine cu crema de ou din: afine, apa, lapte, unt, faina, miere, esenta de vanilie, galbenus, si zahar. Ingrediente: 400 g afine 4 dl apă 4 dl lapte 1 lingură de unt 4 linguri de făină 4 linguri de miere 4 picături de esenţă de vanilie pentru cremă: 1...
Read more »

Pateuri simple si delicioase

Pateuri simple si delicioase
O reteta de pateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si sunca. Ingrediente: 2 rulouri de foitaj proaspăt 1 ou pentru umplutură: 250 g caşcaval (natur sau afumat) 150 g şuncă fiartă afumată   Mod de preparare: Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri. Taie şunca felii cu grosimea de...
Read more »

Cocktail Royal Scot

Cocktail Royal Scot
O reteta simpla de Cocktail Royal Scot din: drambuie, whisky scotian, chartreuse si cirese. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 cl Chartreuse (verde) cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu cirese.
Read more »

Ciuperci sote

Ciuperci sote
O reteta simpla de Ciuperci sote din: ciuperci, ceapa, ulei sau unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 linguri de ulei sau unt sare şi piper după gust   Mod de preparare: Se curata bine ciupercile de pamant, se spala in mai multe ape si se taie felii subtiri,...
Read more »

Plachie de peşte călugăr

Plachie de peşte călugăr
O reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde, rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g peşte-călugăr curăţat 350 g fasolică verde 800 g roşii de salată 4 căţei de usturoi 1 rămurică de...
Read more »

Tarte cu praz şi bacon

Tarte cu praz şi bacon
O reteta de tarte cu rpaz si bacon din: faina alba, apa, unt, ou, sare, praz, lapte integral, smantana, unt, parmezan, patrunjel, nucsoare, sare, piper, bacon si piper negru boabe. Ingrediente: 250 g faină albă 125 ml apă 70 g unt 1 ou sare pentru umplutură: 200 g praz 250 ml lapte integral 100...
Read more »

Paste paccheri cu creveţi şi vinete

Paste paccheri cu creveţi şi vinete
O reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g paccheri pentru asezonare: 15 creveţi mici 1 vânătă mică 10 roşii cherry 1/2 pahar vin alb 3 linguri ulei de...
Read more »

Budincă de morcovi

Budincă de morcovi
O reteta delicioasa de budinca de morcovi din: morcovi, lapte, unt, migdale, stafide, fistic, cardamon, praf de scortisoara, sofran, miere, zahar si esenta de trandafir. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 1 lapte 50 g unt din care s-a scos apa 60 g migdale, curăţate 60 g stafide 60 g fistic 3 seminţe de cardamon...
Read more »

Tocana de legume cu carne de oaie

Tocana de legume cu carne de oaie
O reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi 1/2...
Read more »

Fileuri de calcan cu busuioc

Fileuri de calcan cu busuioc
O reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie, busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi...
Read more »

Frigărui de tofu şi legume

Frigărui de tofu şi legume
O reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre, dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina alba, ierburi tocate si boia iute. Ingrediente: 400 g tofu 100 g măsline negre fără sâmburi 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 16 ciuperci champignon potrivite 1 căţel de usturoi 6 linguri...
Read more »

Cocktail Fanciulli

Cocktail Fanciulli
O reteta simpla de Cocktail Fanciulli din: fernet branca, vermut rosu si bourbon. Ingrediente: 1 cl Fernet Branca 1,5 cl vermut rosu 2,5 cl Bourbon   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shakerul umplut cu gheata in ordinea prezentata mai sus si se mixeaza bine. Se toarna bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Frigarui de miel

Frigarui de miel
O reteta de frigarui de miel din carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, chilli, sare, piper, ardei rosu, ardei verde si ceapa rosie. Ingrediente 300 gr carne miel (pulpa) 1/2 lamaie 4 linguri ulei masline 3 fire patrunjel chilli sare, piper 1/2 ardei rosu mare 1 ardei verde 1 ceapa mica rosie...
Read more »

Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc

Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc
O reteta de biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde, praz, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g biban de mare feliat subţire 4 feniculi mici 8 morcovi mici 200 g teci de mazăre foarte...
Read more »

Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză

Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză
O reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de...
Read more »

Cartofi ducesa (duchesse)

Cartofi ducesa (duchesse)
O reteta delicioasa de cartofi duchesse din: cartofi, oua, faina, cascaval, unt, galbenus si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 oua 1-2 linguri de faina 50 g cascaval ras 50 g unt 1 galbenus sare   Mod de preparare: cartofii curatati de coaja se spala si se pun la fiert in apa calda cu...
Read more »

Budincă de banane cu scorţişoară

Budincă de banane cu scorţişoară
O reteta delicioasa de budinca de banane cu scortisoara din: banane, lapte, oua, zahar, faina, fructe confiate, baton de vanilie, unt, gem de caise, nucsoara si sare. Ingrediente: 4 banane mari 5 dl lapte 4 ouă 150 gzahăr 20 g făină 50 g fructe confiate 1 baton de vanilie 1 lingură de unt 1...
Read more »

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval
O reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ulei, prosciutto si cascaval. Ingrediente: 200 g faină albă 90 ml apă călduţă 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper ulei pentru prăjit pentru umplutură: 150...
Read more »

Merluciu frecat

Merluciu frecat
O reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi, patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel pâine prăjită 1,5 dl ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Aşezaţi merluciul uscat la vânt...
Read more »

Cocktail Irish Whiskey Fizz

Cocktail Irish Whiskey Fizz
O reteta simpla de Cocktail Irish Whiskey Fizz din: whisky irlandez, zeama de lamaie, sirop de zahar, albus, cirese, felii de lamaie si sifon. Ingrediente: 6 cl whisky irlandez 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar 1 lingurita de albus cirese felii de lamaie sifon   Mod de preparare: Se mixeaza...
Read more »

Cremă catalană

Cremă catalană
O reteta de crema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara. Ingrediente: 6 dl lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr tos 100 g zahăr de trestie 40 g feculă 1 lămâie mică, netratată 1/2 baton de scorţişoară   Mod de preparare: Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o...
Read more »

Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin

Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin
O reteta de Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin din: sardele, oua, fenicul salbatic, seminte de pin, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g sardele curăţate 6 ouă 2 rămurele de fenicul sălbatic 20 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi ulei extravirgin de măsline...
Read more »

Trigoane delicioase cu legume

Trigoane delicioase cu legume
O reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac, mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 foi subţiri pentru plăcintă 250 g dovleac 200 g mazăre 1 gălbenuş 100 ml apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin...
Read more »

Chifle delicioase cu seminte

Chifle delicioase cu seminte
O reteta simpla de chifle delicioase din: faina alba, drojdie, apa, untura, drojdie de bere, seminte, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 150 g faină albă 75 ml apă 7 g drojdie proaspătă pentru chifle: 300 g faină albă 150 ml apă 20 g untură 20′ g drojdie de bere 1 linguriţă malţ...
Read more »

Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice

Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice
O reteta de caracatita cu dovlecel si ierburi din: caracatita, ceapa, tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi pentru asezonare: 1 legătură civetă (sau frunze de...
Read more »

Cremă de flori de portocal

Cremă de flori de portocal
O reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar, flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin. Ingrediente: 6 dl lapte 15 0g zahăr 4 linguri de apă de flori de portocal 1 ou 3 gălbenuşuri 1 lingură de migdale prăjite 1 lingură de fistic 1 lingură de...
Read more »

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei
O reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel, arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de maline, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de păstrăv salmonat 3 dovlecei 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă 150...
Read more »

Sote de roşii

Sote de roşii
O reteta simpla de sote de rosii din: rosii, unt sau ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg de rosii 100 g unt sau ulei piper sare   Mod de preparare: Rosiile se spala, se cresteaza si se oparesc in apa clocotita, pentru ca sa se poata curata de pielita, apoi se curata de...
Read more »

Tocanita din pulpa de miel

Tocanita din pulpa de miel
O reteta de tocanita din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, cardamom, scortisoara, coriandru, caise uscate, anason, supa de miel, otet, morcovi si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 4 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 8 capsule de cardamom 1 baton de...
Read more »

Miel delicios umplut

Miel delicios umplut
O reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou fiert rascopt, franzela, sare si piper. Ingrediente: 1 piept intreg de miel 200 g ficat 1 ceapa 1 ou crud 1 ou fiert rascopt 100 g franzela sare piper Mod de preparare: Din carne se scot oasele dupa care, cu...
Read more »

Hamburger din omletă cu morcovi şi salată

Hamburger din omletă cu morcovi şi salată
O reteta delicioasa de hamburger din omleta cu morcovi si salata din: chifle, salata verde, morcovi, oua, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: chifle 8 foi de salată verde 3 morcovi 4 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Spală salata în multă apă rece şi usuc-o...
Read more »

Colţunaşi cu ricotta

Colţunaşi cu ricotta
O reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel, nucsoara si piper. Ingrediente: 600 g faină albă 3 ouă 200 ml vin alb 150 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă zahăr sare pentru umplutură: 750 g ricotta 100 g parmezan 2...
Read more »

Pulpa de miel cu miere

Pulpa de miel cu miere
O reteta simpla si delicioasa de pulpa de miel cu miere din: pulpa de miel, amestec garam masala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia si ulei de arahide. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lingura amestec garam masala 2 catei de usturoi 200 g miere 2 linguri ghimbir proaspat 2 linguri sos de soia...
Read more »

Portofele de ton cu ierburi aromatice

Portofele de ton cu ierburi aromatice
O reteta delicioasa de portofele de ton cu ierburi aromatice din: ton, telina, morcov, ceapa, lamaie, foaie de dafin, capere in otet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru boabe. Ingrediente: 1 bucată de ton de 400 g 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1/2 lămâie 1 foaie de dafin...
Read more »

Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde

Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde
O reteta de salata de vara cu sparanghel si anghinare calde din: anghinare, lamai, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru, otet de vin alb, tulpini de sparanghel, frunze de salata, rosie, ceapa verde, cives si otet balsamic. Ingrediente: pentru salata: 4 anghinare, curăţaţe 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1...
Read more »

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate
O reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri de cernie, somon afumat, peste spada,  hasma, varza chinezeasca, vion alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de cernie de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele 150 g...
Read more »

Carne de berbec in sos chilli

O reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chilli uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura...
Read more »

Tocana de miel cu smantana

Tocana de miel cu smantana
O reteta delicioasa de tocana de miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn cca. 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamiie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare Mod...
Read more »

Ciuperci cu roşii şi ardei graşi

O reteta simpla si delicioasa de Ciuperci cu roşii şi ardei graşi din: ciuperci, rosii, ardei rgasi, ceapa, ulei, verdeata, piper si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100 ml ulei verdeaţă piper sare după gust   Mod de preparare: Se laeg de preferinta ciupercile...
Read more »

Garnitură de orez

Garnitură de orez
O reteta simpla si garnitura de orez din: orez, rosii, ulei sau unt, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g orez 600 g roşii 100 ml ulei sau 100 g unt 100 g caşcaval piper sare   Mod de preparare: Orezul ales, bine spalat, se toarna intr-o cratita cu ulei incalzit si se amesteca...
Read more »

Fasole cu calamari

Fasole cu calamari
O reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu verdeturi, piper. Ingrediente: 200 g fasole pestriţă boabe 130 g calamari foarte mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de rozmarin 6 roşii cherry sare cu verdeţuri...
Read more »

Pateuri calde cu bacon şi cartofi

Pateuri calde cu bacon şi cartofi
O reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta, bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan. Ingrediente: 200 g cartofi 150 g ricotta 60 g bacon 4 linguri parmezan ras 1 ou 2 linguri ulei de măsline extravirgin 50...
Read more »

Peşte la tigaie cu dovlecei

Peşte la tigaie cu dovlecei
O reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele 120 g pancetta afumată 4 dovlecel potriviţi 1 haşmă 1/2 pahar de vin alb sec...
Read more »

Omletă cu hribi tocaţi

Omletă cu hribi tocaţi
O reteta simpla de omleta cu hribi tocati din: hribi, oua, ulei, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 hribi medii (spre mici) 2 ouă 1 lingură ulei cu diverse arome 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1/2 lingură parmezan ras sare şi piper   Mod de...
Read more »

Dulce Gula Java

Dulce Gula Java
O reteta de dulce gula java din: tapioca, lapte de cocos, ananas, papaia, mango si sare. Ingrediente: 200 g tapioca 1 cutie de 250 g lapte de cocos 3 felii de ananas 1/2 papaia 1/2 mango sare   Mod de preparare: Intr-o oală, daţi în clocot 1 l de apă cu un praf de...
Read more »

Peşte cu cartofi crocanţi julien

Peşte cu cartofi crocanţi julien
O reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mici 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g fiecare 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de...
Read more »

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete

Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete
O reteta simpla de Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete din: orez basmati alb, rosii cherry, praf de curry, ulei de masline extravirgin, sare, piper, patrunjel verde tocat.  Orezul basmati şi-a luat numele de la aroma sa specială (basmati înseamnă parfumat), care aminteşte de lemnul de santal. Este un tip de orez...
Read more »

Cocktail Morning Dew

Cocktail Morning Dew
O reteta simpla de Cocktail Morning Dew din: whisky irlandez, curacao albastru, creme de bananes, suc de grapefruit, albus, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 1 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 4 cl suc de grapefruit jumatate de albus o felie de portocala cirese   Mod...
Read more »

Mancare de fasole cu miel

Mancare de fasole cu miel
O reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin, patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de miel 200 g boabe de...
Read more »

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă
O reteta de paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne...
Read more »

Rulouri de solă cu grepfrut roz

Rulouri de solă cu grepfrut roz
O reteta delicioasa de rulouri de sola cu grepfrut roz din: fileuri de sola, salata verde, hasme, arpagic verde, vermut sec, grepfrut roz, unt, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă (limbă de mare) 2 inimi de salată verde, plus câteva frunze pentru ornat 2 haşme mici câteva...
Read more »

Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai

Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai
O reteta de bulete de emmentaler si cartofi in crusta de malai din: cartofi, emmentaler, malai, oua, alune, ulei de arahide, patrunjel, civeta, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g Emmentaler 150 g mălai măcinat fin 2 ouă 30 g alune 300 ml ulei de arahide lingură pătrunjel fire civetă (sau ceapă...
Read more »

Tartelete cu ciuperci

Tartelete cu ciuperci
O reteta delicioasa de Tartelete cu ciuperci din: ciuperci, unt, smantana, patrunjel, maghiran, ceapa alba, sare, piper si rosii. Ingrediente: 300 g ciuperci 40 g unt 4 linguri smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură măghiran 1/2 ceapă albă sare şi piper pentru decor: 2-3 roşii   Mod de preparare: Aşază faina în formă de...
Read more »

Rulouri din peşte umplute cu midii

Rulouri din peşte umplute cu midii
O reteta de rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 rămurele de...
Read more »

Cremă tropicală cu papaia

Cremă tropicală cu papaia
O reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara. Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi moale, seamănă cu o pară mare. Ingrediente: 2...
Read more »

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella

Pateuri cu dovlecei şi mozzarella
O reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel, dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 300 g sos bechamel 200 g mozzarella 3 dovlecei mici (zucchini) 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline...
Read more »

Gogoşele din peşte cu boia dulce

Gogoşele din peşte cu boia dulce
O reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina, salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă 150 g făină 10 frunze de salvie 1 căţel de usturoi 2 linguriţe de boia dulce ulei extravirgin de măsline sare si piper negru   Mod...
Read more »

Ineluşe cu vinete şi roşii

Ineluşe cu vinete şi roşii
O reteta delicioasa de ineluse cu vinete si rosii din: ineluse din faina de grau dur, vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, frunze de cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g ineluşe din faină de grâu dur pentru asezonare: 1 vânătă mică şi subţire 1,5 kg roşii cherry 1 bucată...
Read more »

Baghetă umplută cu legume şi ton

Baghetă umplută cu legume şi ton
O reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta, anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 1 baghetă 250 g anghinare în ulei (conservă) 150 g ton în ulei (conservă) 4 fileuri de anşoa 200 g rucola 50 g ceapă verde sare şi piper...
Read more »

Friptura de miel cu levantica

Friptura de miel cu levantica
O reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet, sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de masline, vin rosu si mustar iute de dijon. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare 1 lingura amestec herbes de provence 1/2 lingurita piper 2 catei...
Read more »

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi
O reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si frunze de fenicul. Ingrediente: pentru sardele: 12 sardele 400 g cartofi 1 1 ulei pentru prăjit pentru piureul de fenicul: 1...
Read more »

Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi

Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi
O reteta delicioasa de Hamburgeri cu vin alb pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi din: hamburgeri de vita, paine toast, faina alba, unt, vin alb, frunze de salvie, sare, piper, cartofi, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 8 hamburgeri de vită (circa 70 g fiecare) 8 felii pâine toast 20 g faină...
Read more »

Chifteluţe de linte cu seminţe de mac

Chifteluţe de linte cu seminţe de mac
O reteta de chiftelute de linte cu seminte de mac din: linte rosie, ceapa, tija de telina, foaie de dafin, usturoi, verdeturi mixte, supa de legume, ulei de masline extravirgin, seminte de mac, sare, boia iute si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 foaie...
Read more »

Cod sărat cu praz

Cod sărat cu praz
O reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si piper. Ingrediente: 500 g cod sărat 2 fire de praz 700 ml apă călduţă felii de pâine prăjită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran 1 legătură...
Read more »

Kulfi cu fistic

Kulfi cu fistic
O reteta gustoasa de kulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi se bat bine până se...
Read more »

Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel
  O reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina, zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra, faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g unt ouă 400 g faină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare...
Read more »

Crochete de linte

Crochete de linte
O reteta delicioasa de crochete de linte din: linte rosie, ou, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g linte roşie 1 ou 1 lingură boia iute 1 lingură chimen 1 legătură coriandru proaspăt 1/2 lingură piper negru boabe pentru sos: 250 g iaurt 1 lămâie (zeama)...
Read more »

Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde

Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde
O reteta delicioasa de salata de creveti cu fasole si ceapa verde din: fasole alba, otet alb, ulei de masline extravirgin, creveti, foaie de dafin, tarhon, zahar, sare, piper, ceapa verde, faina si ulei de arahide. Ingrediente: 200 g fasole albă cu bobul mic 100 ml oţet alb 3 linguri ulei de măsline extra­virgin...
Read more »

Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii

Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii
Pentru cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Peşte şi vinete cu sos de roşii O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline,...
Read more »

Ciorba de fasole rosie

Ciorba de fasole rosie
  O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru...
Read more »

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde

Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde
O reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar picant, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g friptură de porc sau de viţel...
Read more »

Cocktail Captain’s Dream

Cocktail Captain’s Dream
O reteta simpla de Cocktail Captain’s Dream din: whisky, sirop de mango, limeta, angostura amaruie, tonic, mango, kiwi si agrise. Ingrediente: 5 cl whisky 2 cl sirop de mango 1 lingurita de limeta 5 stropi de Angostura amaruie tonic bucati de mango felii de kiwi agrise   Mod de preparare: Se pun doua cuburi...
Read more »

Miel marinat cu vin si mustar

Miel marinat cu vin si mustar
O reteta simpla de miel marinat cu vin si mustar din: friptura de miel, sare, piper negru, vin rosu si seminte de musta macinate. Ingrediente: 4 bucati friptura de miel 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1 cana vin rosu 3 linguri seminte de mustar macinate Mod de preparare: Carnea de miel se...
Read more »

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Peşte la grătar cu sos de patrunjel
O reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din: peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei, lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte-spadă 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi 2 fileuri de...
Read more »

Cornuri apetisante

Cornuri apetisante
O reteta delicioasa de cornuri apetisante din: faina alba, apa, drojdie, de bere, faina integrala, ulei extravirgin de masline, untura si drojdie de bere. Ingrediente pentru maia: 80 g faină albă 40 ml apă 4 g drojdie de bere pentru cornuri: 200 g faină albă  100 g faină integrală 450 ml apă 2 linguriţe...
Read more »

Peşte şi vinete cu sos de roşii

Peşte şi vinete cu sos de roşii
O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de peşte-sabie 400 g mozzarella de bivoliţă 500 g roşi 2 vinete lungi 3 ouă...
Read more »

Salata asortata cu fasole

Salata asortata cu fasole
  O reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g fasole roşie boabe 100 g fasole verde păstăi 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 roşii 2 ardei gras roşii...
Read more »

Pulpă de porc cu fasole

Pulpă de porc cu fasole
  O reteta simpla si gustoasa din:pulpa de porc, fasole, ceapa, morcov, ardei grasi, pasta de tomate, vin alb, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g fasole nouă 2 cepe 1 morcov 2 ardei graşi 3 linguri pastă de tomate 1 pahar vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat...
Read more »

Minipizza de mămăligă cu ciuperci

Minipizza de mămăligă cu ciuperci
O reteta de minipizza de mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci, emmentaler, sunca de praga, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g mămăligă 200 g ciuperci mixte congelate 120 g Emmentaler (sau alt caşcaval) 60 g şuncă de Praga 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de...
Read more »

Miel cu mustar

Miel cu mustar
O reteta simpla de miel cu mustar din: carne de miel, mustar de dijon, piper, usturoi, pesmet si cimbru. Ingrediente: 4 bucati carne de miel fara grasime 1/4 cana mustar de Dijon 1/4 lingurita piper 2 catei de usturoi 1/3 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru Mod de preparare: Pesmetul, usturoiul, piperul si cimbrul se...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu