marți, 16 octombrie 2012

Retete magice #72


Retete magice:

Pâine cu dovlecei şi fasole

Pâine cu dovlecei şi fasole
O reteta de paine cu dovlecei si fasole din: faina, sare, praf de copt, scortisoara, oua, ulei, miere, boabe de fasole fiarta, nuci, dovlecel si marar. Ingrediente: 3 căni de făină o linguriţă de sare un pliculeţ cu praf de copt o linguriţă de scorţişoară măcinată 3 ouă o cană de ulei două linguri...
Read more »

Banane cu susan şi caramel

Banane cu susan şi caramel
O reteta delicioasa de banane cu susan si caramel din: banane, zahar, unt, frisca, seminte de susan si inghetata de vanilie. Ingrediente: 6 banane mari, decojite şi tăiate în 4 8 linguri de zahăr light muscovado 2 linguri de unt 200ml frişcă lichidă 2 linguri de seminţe de susan, prăjite îngheţată de vanilie de...
Read more »

Unt de pere

Unt de pere
O reteta de unt de pere din: pere, zahar, coaja de portocala, nucsoara si suc de portocale. Ingrediente: 2 kg pere potrivite 2 cesti de zahar 1 lingurita rasa cu coaja de portocala 1/4 lingurita de nucsoara proaspat macinata 1/4 cescuta cu suc de portocale   Mod de preparare: Taie perele în sferturi şi...
Read more »

Cupcakes cu coacăze

Cupcakes cu coacăze
O reteta delicioasa de Cupcakes cu coacăze din: unt, zahar, oua, suc si coaja de lamaie, faina, praf de copt, fulgi de cocos, coacaze, branza de vaci, suc de lamaie, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 150 g făină 1/2...
Read more »

Dulceata de cactus

Dulceata de cactus
O reteta de dulceata de cactus din: fructe de cactus, portocale, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fructe de cactus 3 portocale 3 cesti cu zahar 3 linguri cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Spala fructele si sterge-le cu un servet. Taie fructele de cactus pe jumatate, iar cu ajutorul unei...
Read more »

Retete delicioase: Tăiţei de orez cu ciuperci shiitake

Retete delicioase: Tăiţei de orez cu ciuperci shiitake
O reteta de taitei de orez cu ciuperci shiitake din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de arahide, ghimbir, ciuperci, ceapa verde, sos de stridii si sos de soia. Ingrediente: 375g tăiţei cu ou, pe jumătate uscaţi, la pachet câteva picături de ulei de susan 2 linguri de ulei de arahide 0 rădăcină...
Read more »

Pui cu cinci condimente

Pui cu cinci condimente
O reteta delicioasa de pui cu cinci condimente din: pulpe de pui, ceapa verde, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, vin de orez, sos de soia, miere si praf de cinci condimente. Ingrediente: 8 pulpe de pui, partea superioară şi cea inferioară, cu piele 1 cepe veni, tăiate fin, pentru decor pentru marinada: 2 linguri...
Read more »

Smoothie cu banane si coacăze

Smoothie cu banane si coacăze
O reteta delicioasa de smoothie cu banane si coacaze din: banana, suc de lamaie, coacaze rosii, portocala, lapte, iaurt si miere. Ingrediente: 1 banană 2 linguri suc de lămâie 250 g coacăze roşii 1 portocală 250 ml lapte 150 g iaurt 2 linguri miere   Mod de preparare: Se decojeşte banana; se pasează miezul...
Read more »

Magiun de prune cu nucă

Magiun de prune cu nucă
O reteta delicioasa de magiun de prune cu nuca din: prune, zahar, apa, lamaie si nuci. Ingrediente: 4 kg prune 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1 lămâie 100 g nuci   Mod de preparare: Spală prunele, scoate- le sâmburii şi dă-le prin maşina de tocat. Intr-o oală suficient de mare, pune zahărul...
Read more »

Cupe de zmeura si iaurt

Cupe de zmeura si iaurt
O reteta de cupe de zmeura si iaurt din: lamaie, iaurt natur, miere, zmeura si muesli. Ingrediente: 1 lămâie 600 g iaurt natur 4 linguri miere 500 g zmeură 6 linguri muesli (crocante, cu fulgi de ovăz şi ciocolată)   Mod de preparare: Se spala lamaie cu apa fierbinte, se sterge si se rade...
Read more »

Pak choi cu usturoi la tigaie

Pak choi cu usturoi la tigaie
O reteta de pak choi cu usturoi la tigaie din: ulei de arahide, usturoi si pak choi. Ingrediente: 2 linguri de ulei de arahide 8 căţei de usturoi, tăiaţi fin 600g pak choi, frunzele separate şi tăiate pe lung   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-un wok, la foc iute. Când începe să...
Read more »

Pungute cu caltabosi din piept de pasare

Pungute cu caltabosi din piept de pasare
O reteta de pungute cu caltabosi din piept de pasare din: foi de placinta, catlabosi, mere, unt, sare si piper. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 4 caltaboşi albi 4 mere verzi 80 g unt sare piper   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180C). Curăţaţi merele de coajă, scoateţi-le cotoarele şi tăiaţi...
Read more »

Raţă cu sos de prune în aluat

Raţă cu sos de prune în aluat
O reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos de soia, sos de prune, ulei de arahide, miere, pulpe de rata, ceapa verde, aluat, faina si 1 ou. Ingrediete: 0 jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3...
Read more »

Bezele cu cocos si cremă de zmeură

Bezele cu cocos si cremă de zmeură
O reteta de bezele cu cocos si crema de zmeura din: albusuri, sare, zahar, zahar pudra, cocos, zmeura si frisca. Ingrediente: 2 albuşuri sare 60 g zahăr 70 g zahăr pudră 3 linguri cocos ras 400 g zmeură 400 ml frişcă 1 plic întăritor de frişcă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la...
Read more »

Cum se prepara Chiftele Lion head (video)

Cum se prepara Chiftele Lion head (video)
O reteta video despre cum se prepara  Chiftele Lion head: Ingrediente: Chiftele: 500g carne tocata vita 4 catei ustoroi, pisati marunt 2 linguri ghimbir ras 2 cepe verzi, tocate marunt un varf sare de mare 1 lingura vin de orez Shaoxing 2 linguri sos de soia 1 lingura ulei de susan 1 ou batut...
Read more »

Parfait de zmeură

Parfait de zmeură
O reteta delicioasa de parfait de zmeura din: piersici, zmeura, zahar vanilat, galbenusuri, zahar, lichior sau suc de portocale, gem de zmeura, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 2 piersici (sau 4 jumătăţi din conservă) 300 g zmeură 1 plic zahăr vanilinat 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 5 linguri lichior sau suc de portocale 1...
Read more »

Cuscus cu legume si piept de curcan

Cuscus cu legume si piept de curcan
O reteta delicioasa de cuscus cu legume si piept de curcan din: piept de curcan, morcovi, supa de pasare, mazare, cuscus, unt, sare si piper. Ingrediente: 280 g piept de curcan 2 morcovi 600 ml supa de pasare mazare congelata cuscus 1 lingura unt sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie cuburi....
Read more »

Marinată de scrumbie

Marinată de scrumbie
O reteta delicioasa de marinata de scrumbie din: peste, lamai, ceapa, otet, amestec de condimente pentru muraturi, sare grunjoasa si ulei. Ingrediente: 2   kg peşte 3-4 lămâi 3  cepe 4  linguri de oţet 1 plic cu amestec de condimente pentru murături sare grunjoasă ulei   Mod de preparare: Curăţă peştii şi îndepărtea­ză capul. Spală-i...
Read more »

Mâncare de vinete cu dovlecei

Mâncare de vinete cu dovlecei
O reteta delicioasa de mancare de vinete cu dovlecei pentru iarna din: vanata, dovlecei, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1   vânătă 2   dovlecei 3   roşii 1 ardei gras 1ceapă 2-3 căţei de usturoi cimbru ulei sare   Mod de preparare: Spală legumele, curăţă ceapa de foi şi tai-o sol-...
Read more »

Cartofi la cuptor cu branza de vaci

Cartofi la cuptor cu branza de vaci
O reteta delicioasa de cartofi la cuptor cu branza de vaci din: cartofi rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, verdeata asortata, branza de vaci, apa minerala, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1,2 cartofi rosii 5 linguri ulei de masline sare de mare 1 catel de usturoi 1/2 legatura verdeata asortata (patrunjel,...
Read more »

Reteta zilei: Tort

Reteta zilei: Tort
O reteta delicioasa de tort din: oua, zahar, sare, miez de baton de vanilie, coaja de lamaie, faina, praf de copt, foi de gelatina, crema de branza de vaci, zahar fin, suc si coaja de lamaie, lapte, zmeura, frisca, caise, zahar si boabe de zmeura. Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr sare miezul de...
Read more »

Budincă de chiftele

Budincă de chiftele
O reteta delicioasa de budinca de chiftele din: carne de porc, carne de porc, oua, paine, cartofi, morcov, usturoi, smantana, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, ardei capia si castraveti murati. Ingrediente: 200 g carne de vită 300 g carne de porc 4 ouă o felie de pâine un cartof un morcov...
Read more »

Gem de kiwi

Gem de kiwi
O reteta de gem de kiwi din: kiwi, zahar tos, apa, lamaie si rom. Ingrediente: 1 kg kiwi 900 g zahar tos 1 cana cu apa 1 lamaie 50 ml rom   Mod de preparare: Curăţă fructele de kiwi de coajă cât de subţire poţi şi îndepărtează partea dură. Taie fructele cubuleţe, pune-le într-un...
Read more »

Scoici Saint-Jacques cu trufe

Scoici Saint-Jacques cu trufe
O reteta delicioasa de Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici saint jacques, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt si vin alb sec. Ingrediente: 24 scoici mari saint-jacques, fără valve 1 trufă (cca 50 g) 40 g unt câteva fire ceapă de tuns sare piper măcinat proaspăt pentru sos:...
Read more »

Cocktail Ada

Cocktail Ada
O reteta simpla de cocktail Ada din: votca, rom alb, campari, vermut rosu si limeta. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl rom alb 1 cl Campari 1 cl vermut rosu felie de limeta   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata si turnam bautura intr-un pahar de whisky. Decoram cu o felie de...
Read more »

Tartine cu macrou

Tartine cu macrou
O reteta de tartine cu macrou din: macrou marinat, unt, iaurt, lapte dulce, oua, malai, faina de grau, rosii uscate, sare, praf de copt, salata verde, piper, marar, oregano uscat si lamaie. Ingrediente: 400 g macrou marinat 50 g unt 250 ml iaurt mai gras 100 ml lapte dulce două ouă 120 g mălai...
Read more »

Gem de mure

Gem de mure
O reteta de gem de mure din: mure, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg mure 1,5 kg zahar 3 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare: Spală murele şi scurge-le de apă. Pune într-o cratiţă, alternativ, un strat de mure, unul de zahăr ameste­cat cu zahăr vanilat până se termină întreaga cantitate....
Read more »

Crema de fasole uscata cu foie gras

Crema de fasole uscata cu foie gras
O reteta de crema de fasole uscata cu foie gras din: boabe de fasole, foie gras, bouqet garni, supa de pasare, smantana, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 300 g boabe de fasole 300 g foie gras crud 1 bouquet garni 2 cuburi concentrat de supa de pasare 150 ml smantana lichida 3 fire de...
Read more »

Reteta zilei: Dulceata de pepene galben

Reteta zilei: Dulceata de pepene galben
O reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, fistic, ghimbir si pectina. Ingrediente: 1 pepene galben (circa 1,5 kg) 1 kg zahar 100 g fistic 50 g ghimbir proaspat 1 lingurita cu pectina   Mod de preparare: Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi,...
Read more »

Minuturi cu rozmarin

Minuturi cu rozmarin
O reteta delicioasa de minuturi cu rozmarin din: apa, sare, unt , oua, faina, rozmarin, branza de vaci, cascaval, sare, piper, migdale si alune. Ingrediente: 250 ml apă un sfert de linguriţă de sare 60 g unt 4 ouă 250 g făină o lingură de rozmarin tocat 200 g brânză de vaci 200 g...
Read more »

Antricot de vită cu sos de brânză

Antricot de vită cu sos de brânză
O reteta simpla si delicioasa de antricot de vita cu sos de branza din: antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, vin alb sec, usturoi, smantana si branza cu mucegai. Ingrediente: 2kg antricot de vită pentru marinata: 2 linguri ulei de măsline 100 ml oţet balsamic 1 pahar vin alb sec 4 căţei...
Read more »

Salată de cartofi

Salată de cartofi
O reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi din: cartofi, sare, ceapa, otet alb de vin, piper, ulei de masline, rosii si usturoi. Ingrediente: 500 g cartofi sare o ceapă şase linguri de oţet alb de vin piper şase linguri de ulei de măsline 250 g roşii câţiva căţei de usturoi   Mod...
Read more »

Spaghete cu sepii

Spaghete cu sepii
O reteta delicioasa de Spaghete cu sepii din: sepii, ceapa, usturoi, ardei iute, chili iute, ulei de masline extravirgin, cerneala de sepie ci coaja de lamaie. Ingrediente: 2 sepii medii (300g) 1/4 ceapă 2 căţei de usturoi seminţe de ardei iute (râşnite) chili iute ulei de măsline extravirgin 1 săculeţ cerneală de sepie 1/2...
Read more »

Cocktail Campari Vodka

Cocktail Campari Vodka
O reteta simpla de Cocktail Campari vodka din: campari, votca si lamaie. Ingrediente: 3 cl Campari 3 cl votca o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine in shaker votca cu Campari si cu gheata, apoi turnam bautura in paharul de whisky. Decoram cu o felie de lamaie.  
Read more »

Marmelada de portocale

Marmelada de portocale
O reteta simpla si delicioasa de marmelada de portocale din: portocale, zahar si apa. Ingrediente: 0,8 kg portocale 1 kg zahar 750 ml apa   Mod de preparare: Curata portocalele de coaja, dar lasa-le un strat subtire din partea alba. Pune-le intr-un vas cu apa rece cat sa le acopere si lasa-le 24 de...
Read more »

Piept de rata cu manatarci uscate

Piept de rata cu manatarci uscate
O reteta delicioasa de Piept de rata cu manatarci uscate din: piept de rata, slanina afumata, manatarci uscate, cimbru, rozmarin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 3 piepţi de raţă îndopată 200 g slănină afumată, tocată 50 g mânătărci uscate 1 linguriţă roz­marin uscat 4 fire de cimbru 2 foi de dafin sare...
Read more »

Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine

Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine
O reteta delicioasa de mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine din: pui, rosii, usturoi, ciuperci, vin alb, pasta de ardei iute, foi de dafin, sare si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 4 rosii 5 catei de usturoi 400-500 g ciuperci (proaspete sau la borcan)...
Read more »

Prăjitură cu ananas confiat

Prăjitură cu ananas confiat
O reteta de prajitura cu ananas din: oua, zahar tos, ciocolata neagra, faina, amidon, cacao, unt, frisca, ananas confiat, praf de copt, zahar vanilat, sare, ulei, zahar pudra si glazura de ciocolata. Ingrediente: 7 ouă 250 g zahăr tos 220 g ciocolată neagră 100 g făină 50 g amidon o lin­gură de cacao 60...
Read more »

Ruladă de pui cu legume

Ruladă de pui cu legume
O reteta de rulada de pui cu legume din: piept de pui, morcovi, dovlecel, ardei capia, smantana, usturoi, mandarina, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cartofi, telina si broccoli. Ingrediente: două piepturi de pui doi morcovi un dovlecel doi ardei capia 200 ml smântână 4 căţei de usturoi o mandarină sare piper ulei...
Read more »

Cum se prepara Taitei Singapore (video)

Cum se prepara Taitei Singapore (video)
O reteta video despre cum se prepara taitei singapore: Ingrediente: 2 linguri ulei de arahide 1 lingura ghimbir proaspat ras 5 ciuperci shiitake proaspete, felii 2 linguri curcuma 100g sunca afumata, taiata cuburi 1 ardei rosu, fara seminte, felii 1 mana morcovi, felii 1 mana muguri de fasole 100g pui fiert, fasii 250g taitei...
Read more »

Ciorbă de pui cu ţelină

Ciorbă de pui cu ţelină
O reteta de ciorba de pui cu telina din: pui, rosii, morcovi, telina, bors, ceapa, pastarnac, patrunjel, orez, sare, piper, patrunjel, smantana si ardei iute. Ingrediente: un pui mai mic 4 roşii doi morcovi o ţelină mai mică 500 ml borş 4 cepe mici o rădăcină de păstărnac o rădăcină de pătrunjel 3 linguri...
Read more »

Cheese cake cu zmeură

Cheese cake cu zmeură
O reteta delicioasa de Cheese cake cu zmeură din: faina, sare, scortisoara, zahar, unt rece, ou, zmeura, oua, branza de vaci, amidon, suc de lamaie, coaja de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 175 g făină integrală sare scorţişoară măcinată 50 g zahăr 75 g unt rece 1 ou compoziţie de brânză: 400 gzmeură 100...
Read more »

File de peşte cu pesto

File de peşte cu pesto
O reteta de file de peste cu pesto din: fileuri de peste alb, rosii, sos pesto, boabe de piper, usturoi, vin alb demisec, sare, cimbru, cartofi si orez. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4 roşii 4 linguriţe cu sos pesto o lingură cu boabe de piper 4 căţei de usturoi 200 ml vin...
Read more »

Tort de bezea cu fructe asortate

Tort de bezea cu fructe asortate
O reteta de tort de bezea cu fructe asortate din: albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, malai, praf de cacao, fructe asortate, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 8 albuşuri 2 linguri suc de lămâie 400 g zahăr pudră 2 linguri mălai fin măcinat 1 lingură praf de cacao Cremă: 500 g fructe asortate (coacăze,...
Read more »

Gaina cu crema de foie gras

Gaina cu crema de foie gras
O reteta delicioasa de gaina cu crema de foie gras din: gaina, ceapa, usturoi, lamaie, vin alb, faina, unt, cuisor, cimbru, dafin, sare, piper, foie gras, galbenusuri si smantana. Ingrediente: 1 găină, cca 1,8 kg 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lămâie 100 ml vin alb 2 linguri făină 150 g unt 1...
Read more »

Crumble de pere

Crumble de pere
O reteta delicioasa de crumble de pere din: pere, apa, zahar, zahar brun, scortisoara, baton de vanilie, pesmet, faina si unt. Ingrediente: 8-10 pere 60 ml apa 100 g zahar 50 g zahar brun 30 g scortisoara 1 baton de vanilie 100 g pesmet 100 g faina 100 g unt   Mod de preparare:...
Read more »

Legume picante cu curcuma

Legume picante cu curcuma
O reteta de legume picante cu curcuma din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute rosu, boabe de mustar, stafide, zahar brun, otet rosu, ulei de arahide si sare. Ingrediente: 2 vinete mari 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir 1 ardei iute roşu 1 lingură boabe...
Read more »

Prajitura la tava cu capsuni

Prajitura la tava cu capsuni
O reteta de prajitura la tava cu capsuni din: margarina, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, capsuni, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 320 g margarină 300 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat 5 ouă 500 g făină 1 plic praf de copt 1 kg căpşuni 200 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră...
Read more »

Languste

Languste
O reteta delicioasa de languste din: cozi de langusta, hasme, usturoi, fenicul, rosii, pasta de tomate, sherry, concentrat cu aroma de peste, smantana, ulei de masline, unt, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6 cozi de langustă, congelate 2 haşme 1 căţel de usturoi 1 bulb de fenicul 3 roşii 1 lin­gură pastă de tomate...
Read more »

Cocktail Gladness

Cocktail Gladness
O reteta delicioasa de Cocktail Gladness din: votca, chartreuse verte si masline. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Chartreuse Verte 3 masline   Mod de preparare: mixam bine cu gheata votca cu Chartreuse in shaker, apoi turnam intr-un pahar de cocktail. Servim cu betisoare cu masline.    
Read more »

Sarlota de zmeura

Sarlota de zmeura
O reteta delicioasa de sarlota de zmeura din: zmeura, foi de gelatina, oua, zahar tos, zahar pudra, frisca si piscoturi. Ingrediente: 400 g zmeură 7 foi gelatină 5 ouă 40 g zahăr tos 30 g zahăr pudră 250 ml frişcă 20 pişcoturi   Mod de preparare: Se paseaza 200 g zmeura. Se inmoaie gelatina...
Read more »

Salată de fasole cu sfeclă

Salată de fasole cu sfeclă
O reteta de salata de fasole cu sfecla din: fasole verde, sfecla rosie, morcovi, rosii cherry, ridichi, branza feta, ceapa rosie, coriandru, migdale, otet balsamic, ulei de masline, parmezan, sare, piper, ardei capia si ardei iute. Ingrediente: 350 g fasole verde două sfecle roşii mici doi morcovi 8 roşii cherry 4 ridichi 10 g...
Read more »

Pui Tandoori

Pui Tandoori
O reteta delicioasa de Pui Tandoori din: pulpe de pui, iaurt, usturoi, ghimbir, coriandru, chimen, curcuma, boia iute, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin si colorant alimentar. Tandoor este un model de cuptor confecţionat din lut ars, de forma unui borcan mare, cu pereţii formând un glob cu gâtul îngustat, îngropat parţial în...
Read more »

Tartă de prune cu bezea

Tartă de prune cu bezea
O reteta delicioasa de tarta de prune cu bezea din: galbenusuri, praf de copt, faina, unt, iaurt, zahar, esenta de vanilie, albusuri, suc de lamaie, prune si pesmet. Ingrediente: 4 galbenusuri 1 plic praf de copt 400 g faina 200 g unt 100 ml iaurt 100 g zahar esenta de vanilie bezeaua: 4 albusuri...
Read more »

Reteta zilei: Dulceata de prune

Reteta zilei: Dulceata de prune
O reteta delicioasa de tarta de dulceata de prune din: prune, zahar, apa, nuci si baton de vanilie. Ingrediente: 2 kg prune 3 kg zahar 300 ml apa 400 g nuci 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Pune nucile să se rumenească într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, freacă-le între palme...
Read more »

Ardei umpluţi cu carne de vita tocata

Ardei umpluţi cu carne de vita tocata
O reteta de ardei umpluti cu carne de vita tocata din: ardei grasi, faina, ulei, bulion, sare, piper, ceapa, ulei, ou, patrunjel, marar, carne de vita tocata, orez si bulion. Ingrediente: 15 ardei grasi 3 linguri faina 4 linguri ulei 250 ml bulion sare si piper umplutura: 1 ceapa mare 1 pahar apa 2-3...
Read more »

Biscuiţi cu mandarine

Biscuiţi cu mandarine
O reteta delicioasa de biscuiti cu mandarine din: unt, faina, faina de grau integrala, zahar tos, smantana, oua, cacao, ciocolata neagra, sare, esenta de rom, mandarine confiate si dulceata de caise. Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 100 g făină de grâu integrală 100 g zahăr tos 10 g droj­die 50 g smântână...
Read more »

Rosii umplute cu oua si maioneza de soia

Rosii umplute cu oua si maioneza de soia
O reteta simpla si delicioasa de rosii umplute cu oua si maioneza de soia din: rosii, oua, maineza de soia, branza de soia, verdeata si salata verde. Ingrediente: 6 roşii 3 ouă 100 g maioneză de soia 50g brânză din soia verdeaţă 1 salată verde   Mod de preparare: Se taie roşiile transversal pe...
Read more »

Orez cu tofu

Orez cu tofu
O reteta de orez cu tofu din: tofu, orez, ulei, usturoi, ardei rosu, curry, bulion, ceapa verde, sos de soia si verdeata. Ingrediente: 400g tofu 250g orez 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu tăiat felii 1 linguriţă curry 1 lingură bulion 6 cepe verzi 2 linguriţe sos de soia verdeaţă...
Read more »

Ghiveci de roşii cu dovlecei

Ghiveci de roşii cu dovlecei
O reteta de ghiveci de rosii cu dovlecei din: rosii cherry, ulei de masline, dovlecei, usturoi, ceapa, ardei capia, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii cherry 1oo ml de ulei de măsline 4 dovlecei 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 ardei capia 1 ardei iute mic 1 legătură de...
Read more »

Placinta cu pere

O reteta delicioasa de placinta cu pere, ulei, faina, sare, faina, apa, margarina, zahar, ou, scortisoara si coaja de lamaie. Ingiedtente aluatul l: 1 cană apă 4 linguri ulei 1 praf de sare făină cât cuprinde Ingrediente aluat 2: 250 g margarina 7 linguri faina Ingrediente umplutura: 6 pere mari 200 g zahăr 4...
Read more »

Budincă de fidea cu migdale

Budincă de fidea cu migdale
O reteta delicioasa de budinca de fidea cu migdale din: fidea, lapte dulce, zahar tosi, oua, lamaie, migdale, compot de caise, zahar vanilinat, sare, pudra de scortisoara si sos de siocolata. Ingrediente: 400 g fidea un litru lapte dulce 100 g zahăr tos 4 ouă o lămâie 100 g mig­dale un borcan compot de...
Read more »

Reteta zilei: Dulceata de gogonele

Reteta zilei: Dulceata de gogonele
O reteta delicioasa de dulceata de gogonele din: gogonele, apa, otet, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 l apa 300 ml otet pentru sirop: 1 kg zahar 500 ml apa 1 lamaie   Mod de preparare: Alege gogonele nu prea mari. Spala-le si pune-le la fiert in 2 l de apa cu...
Read more »

Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta

Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta
O reteta de pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta din: pastrama de oaie, ceapa, usturoi, bere, malai, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 l bere 300 g malai 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi...
Read more »

Cocktail High In The Sky

Cocktail High In The Sky
O reteta simpla de Cocktail Hing In The Sky din: votca, capmari, creme de bananes si bitter lemon. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Campari 1 cl Creme de Bananes (lichior de banane) Bitter Lemon   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata votca, Campari-ul si lichiorul in shaker, apoi se toarna bautura...
Read more »

Tarta cu mere si caramel

  O reteta delicioasa de tarta cu mere si caramel, zahar, unt, oua, lapte, esenta de rom, apa, sare, praf de copt. Ingrediente: 8 mere potrivite 400 g zahăr 250 g unt 4 ouă 500 ml lapte 1 esenţă de rom 1 ou pentru uns tarta Ingrediente bat: 200 g unt 4 linguri zahăr...
Read more »

Paste cu muşchi de porc

Paste cu muşchi de porc
O reteta de paste cu muschi de porc din: paste penne integrale, muschi de porc, ciuperci, boia dulce, pudra curry, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, usturoi si rosii. Ingrediente: 400 g paste penne integrale 800 g muşchi de porc 500 g ciuperci o lingură de boia dulce o linguriţă de pudră...
Read more »

Pui cu lapte de cocos

Pui cu lapte de cocos
Pui cu lapte de cocos din: pui, lapte de cocos, ardei capia verzi, frunze de lamai, lime, sos de peste, coriandru, ghimbir, piper negru boabe si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 pui 400 ml lapte de cocos 3   ardei capia verzi 4   frunze de lămâi 1  lime 2   linguri sos de peşte 4-5 frunze...
Read more »

Tarta cu spanac şi şunca

Tarta cu spanac şi şunca
O reteta de tarta cu spanac si sunca din: aluat, spanac, ceapa, ulei de floarea soarelui, sunca, oua, lapte si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g aluat fraged, gata preparat 250 g spanac 1 ceapă, tăiată peştişor 1 lingură ulei de floarea soarelui 300g şuncă, tăiată cuburi 6 ouă, bătute 5 linguri lapte sau...
Read more »

Aperitiv cu legume

O reteta delicioasa de aperitiv cu legume: ceapa, morcov, cartofi, dovlecei, oua, parmezan, lapte, unt, patrunjel uscat, oregano, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 8 ouă 1 cană parmezan ras 1/2 cană lapte 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel uscat 1 linguriţă oregano sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Ostropel de pui

O reteta gustoasa de ostropel de pui din: carne de pui, ceapa, cartofi, vin alb, paste, fasole verde, paste de tomate, usturoi, ulei, sare, boia iute. Ingrediente: 4 pulpe de pui mai mici 1 ceapă 2 cartofi 1 pahar vin alb 1 cescută de cafea cu paste rotunde 100 g fasole verde 3 linguri...
Read more »

Orez cu tofu si fasole verde

Orez cu tofu si fasole verde
O reteta delicioasa de orez cu tofu si fasole verde din: branza tofu picanta, orez, fasole verde, ceapa verde, uleid e masline si sare. Ingrediente: 200g branza tofu picanta 200g orez cu bobul lung 100g fasole verde pastai 1 ceapa verde 2 linguri ulei de masline sare   Mod de preparare: Clatim orezul in...
Read more »

Sos indian cu ardei iute si curmale

Sos indian cu ardei iute si curmale
O reteta de sos indian cu ardei iute si curmale din: tamarind, curmale, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, chimen, zahar, curcuma, ulei de arahide si patrunjel. Ingrediente: 150 g tamarind proaspăt 3 curmale 1/2 ceapă 2 căţei de usturoi 20 g ghimbir 2 ardei iuţi roşii (uscaţi) 1 linguriţă boabe de muştar 1 linguriţă...
Read more »

Crochete din fasole

Crochete din fasole
O reteta de crochete din fasole din: fasole boabe alba, tofu, galbenus, patrunjel, pesmet, faina, ou, ulei de floarea soarelui, sare, piper, broccoli si ketchup picant. Ingrediente: 400 g fasole boabe albă, cu bobul mediu 2 linguri tofu ras 2   cartofi 1 gălbenuş 1 lingură pătrunjel proaspăt 7 linguri pesmet 50 g faină 1...
Read more »

Supa de legume cu ciuperci

Supa de legume cu ciuperci
O reteta delicioasa de supa de legume cu ciuperci din: ciuperci, ardei capia, ardei gras, praz, morcov, telina, fasole rosie boabe, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci doi ardei capia un ardei gras un fir de praz un morcov un sfert de ţelină 100 g...
Read more »

Cocktail Face Saver

Cocktail Face Saver
O reteta simpla de Cocktail Face Saver din: votca, lichior de cafea, irish cream si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl lichior de cafea 3 cl lichior Irish Cream 10 cl suc de portocale   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata, apoi turnam bautura intr-un pahar tip balon.  
Read more »

Cum se prepara peste calugar cu sos de soia cu susan (video)

Cum se prepara peste calugar cu sos de soia cu susan (video)
O reteta video despre cum se prepara peste calugar cu sos de soia cu susan:   Ingrediente: 2 fileuri peste calugar (monkifsh), fara oase sare si piper alb 3 linguri ulei de arahide 4 catei de usturoi, tocati fin 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si tocat marunt 1 ardei iute, fara seminte, taiat felii...
Read more »

Legume la abur cu somon

Legume la abur cu somon
O reteta de legume la abur cu somon din; morcovi baby, varza de bruxelles, mazare, somon afumat, arpagic, unt, miere, lamaie, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 300 g morcovi baby 300 g varză de Bruxelles 400 g mazăre 500 g somon afumat 200 g arpagic 75 g unt o lingură de miere o lămâie...
Read more »

Biscuiţi cu pere

Biscuiţi cu pere
O reteta delicioasa de biscuiti cu pere din: faina, ciocolata neagra, unt, zahar tos, drojdie, oua, sare, lapte dulce, pere, pudra de scortisoara, pudra de cacao, zahar vanilinat si dulceata de pere. Ingrediente: 500 g făină 110 g ciocolată neagră 100 g unt 70 g zahăr tos 15 g drojdie 3 ouă sare 140...
Read more »

Tort cu iaurt şi căpşuni

Tort cu iaurt şi căpşuni
O reteta delicioasa de tort cu iaurt si capsuni din: oua, zahar, sare, zahar vanilat, faina, amidon, cacao, praf de copt, gem de caise, foi de gelatina, branza de vaci, iaurt, suc de lamaie, frisca, praf de glazura, suc de mere si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 ouă 140 g zahăr sare 1 plic zahăr...
Read more »

Tocanita din pulpa de porc

Tocanita din pulpa de porc
O reteta de tocanita din pulpa de porc din: pulpa de porc impanata, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii in bulion, untura, boabe de ienibahar, foaie de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: 600 g pulpa de porc mai impanata 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei grasi (verde si rosu) 1 cutie de rosii in...
Read more »

Cocktail de vin cu fructe

Cocktail de vin cu fructe
Intr-o carafă, amestecă 1 sticlă de vin rose, răcit, cu 50 ml lichior de portocale, 75 ml ţuică de fructe, 1-2 piersici, tăiate felii subţiri, şi 1 măr roşu, tăiat felii subţiri. Tine la frigider până serveşti. Adaugă 700 ml limonadă răcită şi serveşte.  
Read more »

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie
O reteta delicioasa de biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri, de 140g fiecare un broccoli mic o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere mici 6 anşoa, mărunţite o lămâie  ...
Read more »

Tartine cu peste, castraveţi şi capere

Tartine cu peste, castraveţi şi capere
O reteta delicioasa de tartine cu peste, castraveti si capere din: ulei de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete, marar, capere, somon afumat si paine de secara. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine zeama şi sucul de la 1 lămâie 1/2 linguriţă zahăr...
Read more »

Gogosari umpluti

Gogosari umpluti
O reteta de gogosari umpluti din: gogosari, carne tocata, orez, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 gogosari 600 g carne tocata (amestec vita/porc) 100 g orez 2 cepe 50 ml ulei 2 linguri pasta de tomate 500 ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel sare...
Read more »

Cum se prepara Creveti cu sos dulce-acrisor (video)

Cum se prepara Creveti cu sos dulce-acrisor (video)
  O reteta video despre cum se prepara creveti cu sos dulce acrisor: Cum se prepara Creveti cu sos dulce acrisor
Read more »

Pastrama de pui cu telina si sfecla rosie

Pastrama de pui cu telina si sfecla rosie
O reteta delicioasa de pastrama de pui cu telina si sfecla rosie din: pastrama de pui, telina, sfecla rosie, ceapa rosie, ulei, supa de pui, seminte de coriandru, marar, sare si piper. Ingrediente: pastrama de pui 400 g telina 300 g sfecla rosie fiarta 1 ceapa rosie 50 ml ulei 250 ml supa de...
Read more »

Paine prajita cu oua si icre rosii

Paine prajita cu oua si icre rosii
O reteta delicioasa de paine prajita cu oua si icre rosii din: oua, ceapa, fire de marar, smantana, paine prajita si icre rosii. Ingrediente: 6 ouă 1 ceapă mică, tocată mărunt câteva fire de mărar, tocat 200 g smântână cu procent scăzut de grăsimi 8 felii de pâine prăjită 50 g icre negre sau...
Read more »

Dulceata de merisoare

Dulceata de merisoare
O reteta de dulceata de merisoare din: merisoare, zahar brun, apa, zeama de lamaie si baton de vanilie. Ingrediente: 1 kg merisoare 1 kg zahar brun 450 ml apa 1 lingura cu zeama de lamaie 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Curata merisoarele de codite si frunze. Spala-le in mai multe ape...
Read more »

Tartă cu roşii si vinete

Tartă cu roşii si vinete
O reteta de tarta cu rosii si vinete din: foi de placinta, vanata, rosii, branza de vaci, gris, oregano, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, marar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: foi de plăcintă o vânătă 3 roşii 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea două linguri de griş o lingură...
Read more »

Pui cu gutui şi smântână

Pui cu gutui şi smântână
O reteta de pui cu gutui si smantana din: piept de pui, gutui, smantana, ceapa, ulei de masline, zahar, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g piept de pui 3 gutui mari 300g smântână de gătit (nefermentată) 1 ceapă 50ml ulei de măsline 2 linguri de zahăr 2-3 fire de rozmarin 1 leg. pătrunjel...
Read more »

Prăjiturele din griş

Prăjiturele din griş
O reteta de prajiturele din gris din: gris, zahar, unt, apa, fulgi de cocos, seminte de mac si seminte de cardamom. Ingrediente: 225 g griş 450 g zahăr 100 g unt 600 ml apă 4 linguri fulgi de cocos (uscaţi) 1 lingură seminţe de mac 6 seminţe de cardamom   Mod de preparare: Amestecă...
Read more »

Gasca si arpagic in sos de vin

Gasca si arpagic in sos de vin
O reteta de gasca si arpagic in sos de vin din: pulpe dezosate, vin rosu sec, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept sau pulpe dezosate de gasca 1 l vin rosu sec 600 g arpagic 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 3-4 frunze...
Read more »

Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon

Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon
O reteta de chiftelute cu branza de capra si tarhon din: faina, praf de copt, pudra de mustar, unt, tarhon, branza de capra, oua, lapte, crema de branza, piper si frunze de ceapa tocata. Ingrediente: 350 g făină, cu un praf de copt 1/2 linguriţă pudră de muştar 50 g unt 1 lingură tarhon,...
Read more »

Supa mexicana

  O reteta delicioasa de supa din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, rosii, ardei iute, seminte de chimen, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 2 linguri ulei 1ceapă mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras 1tulpină de telină 2 căţei de...
Read more »

Cum se prepara Rulouri de vita picante (video)

Cum se prepara Rulouri de vita picante (video)
O reteta video despre cum se prepara rulouri de vita picante: Ingrediente: Pentru vita: 400g file vita 2 linguri ulei de arahide 1 lingurita vin de orez Shaoxing 1 lingura sos de soia light un varf de sare 1 mana coriandru proaspat, tocat marunt 1 ceapa verde, taiata fin Pentru maioneza wasabi: 1 lingurita...
Read more »

Chifteluţe dulci indiene

Chifteluţe dulci indiene
O reteta de chiftelute dulci indiene din: faina de naut, zahar, unt ghee, cardamom, nucsoara si nuca de cocos. Ingrediente: 500 g faină de năut 500 g zahăr 200 g unt ghee 5 seminţe de cardamom 1 vârf de cuţit nucşoară pentru decor: nucă de cocos proaspătă (rasă)   Mod de preparare: Coace faina...
Read more »

Tarta cu dovleac

O reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, ou, sare, otet, zahar, scortisoara, nucsoara, ghimbir. Ingrediente aluat: 300 g făină 150 g unt sau margarina 1 ou 1 praf de sare 1 linguriţă otet Ingrediente umplutura: 800 g dovleac 300 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 praf nucşoară rasă 1 linguriţă ghimbir...
Read more »

Desert cu branza dulce

O reteta gustoasa de desert cu  branza dulce, faina, unt, oua, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, pere, coaja de lamaie, gelatina, zahra brun. Ingrediente blat: 200 g făină 100 g unt (sau margarină) ou 75 g zahăr 1 praf de copt 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 500 brânză de vaci proaspătă...
Read more »

Rulouri cu cârnaciori

Rulouri cu cârnaciori
O reteta delicioasa de rulouri cu carnaciori din: carnaciori de porc, patrunjel, ceapa verde, aluat fraged, ou, seminte de dovleac, hrean si maioneza. Ingrediente: 400 g cârnâciori de porc, curăţaţi de pieliţă 2 linguri pătrunjel, proaspăt tocat 6 cepe verzi, tocate 500 g aluat fraged, la temperatura camerei 1 ou bătut seminţe de dovleac...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu