sâmbătă, 27 octombrie 2012

Retete simple #84


Retete simple:

Rulouri cu frişcă şi fructe

Rulouri_cu_frişcă_şi_fructe
O reteta de rulouri cu frisca si fructe din: aluat, frisca vegetala, intaritor pentru frisca, zmeura sau fructe de padure si zahar. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 ml frişcă vegetală lichidă 1 plic întăritor pentru frişcă 200 g zmeură sau fructe de pădure zahăr   Mod de preparare: Decongelaţi lent aluatul, în...
Read more »

Cartofi la grătar, glasaţi cu miere si muştar

Cartofi_la_gratar_glasati_cu_miere_si_mustar.png
O reteta delicioasa de cartofi cu: miere, mustar, sos de soia. Ingrediente: 1 lingură muştar cu boabe 1 lingură miere limpede 1 lingură sos de soia de culcare des­chisă 400 g cartofi noi, fierţi în coajă   Mod de preparare: Se încinge grillul electric la tem­peratura maximă, în cazul în care ai optat pentru...
Read more »

Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor

Salata_cu_linte_si_ardei_copti_cu_cimbrisor.png
O reteta delicioasa de salata cu: linte, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa rosie, usturoi, cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper negru. Ingrediente: 1 ardei gras roşu, tăiat în sferturi, cu­răţat, fără sâmburi 1 ardei gras galben sau portocaliu, tăiat în sferturi, curăţat, fără sâmburi 2 cepe roşii mari, tăiate...
Read more »

Supa de rosii cu hrisca

Supa_de_rosii_cu_hrisca
O reteta de supa de rosii cu hrisca din: rosii, bulion de rosii, ceapa, hrisca, frunze de busuioc, telina, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii mari sau 800 ml rosii in bulion 500 ml bulion de rosii 1 ceapa mica 100 g hrisca 1 lingura miere cateva frunze de busuioc 1/4 telina 1...
Read more »

Salată mediteraneeană cu orez

Salată_mediteraneeană_cu_orez
O reteta de salata mediteraneeana cu orez din: patrunjel verde, usturoi, ulei, zeama de lamaie, masline, rosii, orez, piper si sare. Ingrediente: 4–5 legături de pătrunjel verde 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 2 linguriţe zeamă de lămâie 100 g măsline 3 roşii 50 g orez piper sare   Mod de preparare: Alegeţi...
Read more »

Cocktail Tequilla Tonic

Cocktail_Tequilla_Tonic
O reteta simpla de cocktail tequilla tonic din: tequilla, tonic si lamaie. Ingrediente: 4 cl tequilla tonic o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam tequilla intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, apoi completam cu tonic. Adaugam o felie de lamaie.  
Read more »

Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodie

Frigarui_de_miel_picant_si_tzatziki_cu_rodie
Se amesteca 300 g carne de miel taiata cubulete cu cate 1/2 lingurita de chimion macinat, coariandru, garam masala si scortisoara. Pentru sosul tzatziki, se amesteca 200 g iaurt grecesc, 1 salota si 1 catel de usturoi, tocate, 1 mana mica de frunze de menta tocate, 1 bucatica de castravete taiat cubulete si un...
Read more »

Mâncare cehă

Mâncare_ceha
O reteta de mancare ceha din: carne de porc, untura, varza alba, smantana, vin alb, faina, chimen, supa de oase si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 150 g untura sau ulei 3 kg varza alba 200 g smantana 100 ml vin alb 25 g faina chimen 750 ml supa de oase sare...
Read more »

Ruladă cu miere

Ruladă_cu_miere
O reteta de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, sifon, faina, sare, gem, zahar vanilat, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 4 linguriţe cu miere 4 linguri ulei un vârf de cuţit de bicarbonat 1 pahar mare cu sifon (apă minerală) 400 g făină sare gem (orice fel, dar să nu fie...
Read more »

Rata la cuptor cu cimbru si legume

Rata_la_cuptor_cu_cimbru_si_legume
O reteta de rata la cuptor cu cimbru si legume din: rate salbatice, sare, piper, cimbru, morcovi, cartofi, usturoi, cidru si pulpa de dovleac. Ingrediente: 2 rate salbatice (1 circa 1 kg) sare piper 1 legatura cimbru 500 g morcovi 800 g cartofi 3 catei de usturoi 400 ml cidru 750 g pulpa de...
Read more »

Salată cu cepe coapte, rucola si caşcaval

O reteta gustoasa de slatata cu: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, cascaval, rucola, sare, piper Ingrediente: 12 cepe mici, tăiate în jumătăţi 1 lingură ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic 25 g caşcaval sau parmezan 100 g frunze de rucola sare piper negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la...
Read more »

Cubulete de crap cu dovlecei

Cubulete_de_crap_cu_dovlecei
O reteta de cubulete de crap cu dovlecei din: file de crap, dovlecei, boabe de porumb, ceapa, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de crap 2 dovlecei 200 g boabe de porumb 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi fileul de crap...
Read more »

Salată de portocale şi sparanghel

Salată_de_portocale_şi_sparanghel
O reteta de salata de portocale si sparaghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 250 g sparanghel curătat şi tăiat în bucăti de 5 cm 2 portocale mari 2 roşii tăiate în 8 salată verde tăiată fâşii 2 linguri ulei de măsline 1/2 lingurită...
Read more »

Bomboane de cocos

Bomboane_de_cocos.png
O reteta delicioasa de bomboane cu: fulgi de cocos, zahar, lapte concentrat. Ingrediente: 250 g fulgi de nucă de cocos 100 g zahăr 3 linguri mari de lapte concentrat Ingrediente decor: 100 g fulgi de nucă de cocos Mod de preparare: La foc mic se fierbe lap­tele cu zahărul. Când începe să-şi schimbe culoarea...
Read more »

Tort cu ciocolata si mandarine

Tort_cu_ciocolata_si_mandarine
O reteta de tort cu ciocolata si mandarine din: ciocolata, unt, zahar, oua, zahar vanilat, cafea instant, faina, bicarbonat, cacao, oua, vanilie si mandarine. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 300 g unt 250 g zahar 10 oua 2 lingurite zahar vanilat 2 linguri cafea instant 350 g faina 1 lingurita bicarbonat 5 linguri cacao...
Read more »

Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

Conopida_crocanta_cu_sos_de_ou_si_verdeata
O reteta de conopida crocanta cu sos de ou si verdeata din: ou, conopida, faina, sare, oua, iaurt, ulei, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ou 1 conopida mica pesmet faina sare sos: 2 oua 100g iaurt 20ml ulei menta patrunjel sare piper   Mod de preparare: Desfacem buchetele de conopida, le fierbem...
Read more »

Cocktail Coco De Martinique

Cocktail_Coco_De_Martinique
O reteta simpla de Cocktail Coco De Martinique din: armagnac, benedictine, crema de cocos si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl Armagnac 3 cl benedictine 5 cl crema de cocos 10 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in mixerul electric cu 3 linguri de gheata zdrobita, apoi se...
Read more »

Calamari în sos de roşii

Calamari_în_sos_de_rosii
O reteta de calamari in sos de rosii din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, rosii in bulion, ceapa, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 500 g rosii in bulion 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lamaie 200 ml ulei,...
Read more »

Rulouri de dovlecel cu bacon si branza

Rulouri_de_dovlecel_cu_bacon_si_branza.png
O reteta delicioasa de rulouri cu: dovlecel, bacon, crema de branza, ulei, otet, cimbru, rozmarin, busuioc, sare. Ingrediente: 2 dovlecei tineri 200 g bacon, tăiat felii subţiri 1 cutie cremă de brânză 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic cimbru rozmarin busuioc sare Mod de preparare: Se spală şi se răzuie uşor coaja dovleceilor,...
Read more »

Reteta zilei: Musaca de pui

Musaca_de_pui_23
O reteta de musaca de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa rosie, morcovi, ardei, smantana, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800g piept de pui 7-8 cartofi 3 cepe rosii 2 morcovi 2 ardei 200g smantana 3 oua patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curata cartofii si se pun la fiert....
Read more »

Salată de pepene cu mentă

Salată_de_pepene_cu_mentă
O reteta de salata de pepene cu menta din: pepene rosu, pepene galben, ceai verde, frunze de menta si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2–3 ceşti de ceai verde 10–15 frunze de mentă 2–3 linguri zahăr brun   Mod de preparare: Curăţaţi pepenii de coajă, îi...
Read more »

Mancare de varza (Sukuma wiki)

Mancare_de_varza
O reteta de mancare de varza din: varza, rosii, ceapa, carne de vita, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză proaspătă 3 roşii 2 cepe 500 g carne fiartă de vită (rece), tăiată bucăţi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Tiramisu cu vişine

Tiramisu_cu_vişine
O reteta delicioasa de tiramisu cu visine din: faina, amidon, praf de copt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, mascarpone, branza dulce de vaca, zahar, zeama de lamaie, visine, lapte, piscoturi de sampanie si cacao. Ingrediente: 70 g făină 3 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt 3 ouă sare 90 g zahăr pudră...
Read more »

Porumbei umpluţi cu mere şi mure

Porumbei_umpluti_cu_mere_si_mure
O reteta de porumbei umpluti cu mere si mure din: porumbei, sare, piper, mure, mere acrisoare, ulei si vin rosu. Ingrediente: 4 porumbei (a circa 350 g) sare piper 500 g mure (proaspete sau congelate) 3 mere acrisoare 1 lingura ulei 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180...
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

Placinta_cu_dovleac_13
O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare...
Read more »

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

Bibilica_umpluta_cu_migdale_si_carne_tocata
O reteta de bibilica umpluta cu migdale si carne tocata din: bibilica, sare, piper, fructe uscate, carne tocata, migdale, galbenusuri, cimbru, spanac, ceapa, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 bibilica curatata (circa 1,2 kg) sare piper 150 g fructe uscate 200 g carne tocata 2 linguri migdale tocate 2 galbenusuri 3 fire cimbru 500...
Read more »

Chiftele cu sos de usturoi

Chiftele_cu_sos_de_usturoi
O reteta de chiftele cu sos de usturoi din: carne de vita tocata, cartof, ceapa, oua, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, smantana si ulei. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 1 cartof 1 ceapa 2 oua 3 catei de usturoi 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu rozmarin sare sos de usturoi: 1 capatana...
Read more »

Palmieri cu ardei copt, nuci si branza de capra

Palmieri_cu_ardei_copt_nuci_si_branza_de_capra
Se incinge cuptorul la 200C gaz6. Se intinde o bucata de aluat foitaj de 500 g. Se intinde 100 g branza de capra tartinabila peste aluat. Se toaca grosier 200 g de ardei copti, de la borcan, si 50 g miez de nuca; se pune peste branza. Se ruleaza o margine a aluatului spre...
Read more »

Snitel rusesc

Snitel_rusesc
O reteta de snitel rusesc din: carne, ulei, faina, untura, rosii, unt, zahar, usturoi si sare. Ingrediente: 750 g carne 1 lingura ulei 1 lingura faina 3 linguri untura (sau ulei) pentru sos: 500 g rosii unt faina zahar usturoi sau cimbru sare   Mod de preparare: Tai carnea în felii groase de un...
Read more »

Biriani

Biriani
O reteta de biriani din: carne, orez, ceapa, cartofi, iaurt, lime, usturoi, cardamom, cuisoare, scortisoara, seminte de chimen, pasta de tomate, boabe de piper, ulei de floarea soarelui si ghimbir. Ingrediente: 500 g carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui) 300 g orez 4 cepe 5 cartofi...
Read more »

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

Prepelite_crocante_cu_sfecla_rosie_si_mere
O reteta de prepelite crocante cu sfecla rosie si mere din: prepelite, ulei, sare, piper, ceapa, sfecla rosie, mar, unt, supa de legume, suc de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 prepelite 4 linguri ulei sare piper 1 ceapa 4 sfecle rosii fierte (ambalate la vid) 1 mar 1 lingura unt 100 ml supa de...
Read more »

Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc (video)

Cum_se_prepara_pui_cu_broccoli_si_sos_chinezesc.jpg
O reteta video despre cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc
Read more »

Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel

Salata_picanta_cu_curcan_portocale_si_nasturel.png
O reteta delicioasa de salata picanta cu: portocala, miere, mustar, carne de curcan, ulei, ceapa, frunze de nasturel, rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o por­tocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de muştar de Dijon, cu boabe întregi 500 g fâşii de carne macră de curcan 2 linguriţe ulei...
Read more »

Saganaki

Saganaki_08
Sagani este un fel de tigaie greceasca, cu doua toarte. Saganaki, diminutivul acestui cuvant, denumeste un fel de mancare, facut din branza prajita. Se poate folosi orice branza greceasca sarata, cu o aroma mai puternica. Cel mai des se utilizeaza kefalograviera, o branza topita galbena, cu gauri. O alta variante foarte apreciata de saganaki...
Read more »

Cocktail Grand Tonic

Cocktail_Grand_Tonic
O reteta simpla de Cocktail Grand Tonic din: grand marnier, tonic si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 12 cl tonic coaja de limeta   Mod de preparare: Turnam Grand Marnier-ul peste gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu tonic si adaugam coaja de limeta.  
Read more »

Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

Salata_de_cartofi_fasole_si_rosii_cu_gremolata.png
O reteta delicioasa de salata cu:cartofi, fasole verde, rosii, ceapa verde, spanac, pesto, sare, piper negru, lamaie, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 200 g fasole căţărătoare 450 g cartofi mici 675 g roşii mixte (roşii-prună, roşii- cireaşă etc.) 4 cepe verzi, tăiate mărunt 200 g frunze tinere de spanac 2 roşii bine coapte, curăţate de coajă...
Read more »

Prăjitură cu zmeură

Prăjitură_cu_zmeură
O reteta de prajitura cu zmeura din: oua, zahar tos, faina, praf de sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt si zmeura. Ingrediente: 10 ouă 8 linguri zahăr tos 10 linguri făină 3 linguri apă un praf de sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie pentru cremă: 400 g unt 200 g...
Read more »

Reteta zilei: Picioare de porc marinate

Picioare_de_porc_marinate_06
O reteta de picioare de porc marinate din: picioare de porc, sare, frunze de telina, ceapa, patrunjel, amestec provensal, ulei, otet si piper. Ingrediente: 500g picioare de porc apa sare frunze telina ceapa patrunjel amestec provensal ulei otet piper   Mod de preparare: Se spala foarte bine cu apa picioarele de porc. Se taie...
Read more »

Trufe de ciocolată

Trufe_de_ciocolata.png
O reteta delicioasa de trufe cu: ciocolata menaj, unt, zahar pudra, lapte, lichior, cacao. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj de bună calitate 150 g unt 200 g zahăr pudră 70 ml de lapte 2 linguriţe de lichior, după gust 3 linguri cacao pudră Mod de preparare: Laptele şi zahărul se pun pe foc...
Read more »

Potarniche cu rozmarin

Potarniche_cu_rozmarin
O reteta de potarniche cu rozmarin din: miere, crema de aceto balsamico, vin alb, potarnichi, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, boia si salam italian. Ingrediente: 3 linguri miere 4 lingurite crema de aceto balsamico 250 ml vin alb 4 potarnichi (a circa 400 g) 4 cepe 2 catei...
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mandarine

Prajitura_cu_mandarine_10
O reteta delicioasa de prajitura cu mandarine din: mandarine, unt, zahar, faina si oua. Ingrediente: 2 mandarine 100g unt 250g zahar 340g faina cu autocrestere 2 oua   Mod de preparare: Se taie coaja de la mandarine, se scot semintele, iar continutul se pune intr-un blender. Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pana...
Read more »

Spanakopita

Spanakopita_12
Spanacul (numit in limba greaca spanaki) este un ingredient important in bucataria greceasca. Aici el se foloseste foarte des ca parte a umpluturilor pentru diferite aluaturi. Spanakopita este o placinta delicata, care contine o multime de legume cu frunze verzi, precum si branza feta, ceapa tocata si patrunjel. Este mai putin consistenta decat alte...
Read more »

Retete delicioase: Curcan umplut

Curcan_umplut
O reteta delicioasa de curcan umplut cu: slanina, salvie, lamaie, mere, usturoi, miere, bere, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 3 kg 250 g slănină, două linguri de untură o lin­guriţă de salvie uscata o lămâie 6 mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de albine 150 ml bere sare piper Mod...
Read more »

Clătite cu cremă de brânză şi somon afumat

Clatite_cu_crema_de_brânza_si_somon_afumat
O reteta de clatite cu crema de branza si somon afumat din: crema de branza, marar, suc de lamaie, somon afumat si clatite. Ingrediente: 100 g cremă de brânză 1 legătură mică de mărar, tocată 1 lingură suc de lămâie 200g de somon afumat 4 clătite   Mod de preparare: Se amestecă într-un castron...
Read more »

Cartofi copti cu sos de castraveti acri

Cartofi_copti_cu_sos_de_castraveti_acri
O reteta de cartofi copti cu sos de castraveti acri din: cartofi, unt, ulei, castraveti acri, faina, lapte, chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi de marime mijlocie 4 linguri unt 2 linguri ulei 4 castraveti acri 2 linguri faina 200 ml lapte 1 lingurita chimen 1 lamaie sare piper   Mod de...
Read more »

Cocktail Grand Marinha

Cocktail_Grand_Marinha
O reteta simpla de Cocktail Grand Marinha din: grand marnier, campari si limeta. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 0,5 cl de Campari 1 limeta   Mod de preparare: Stoarcem lamaia in paharul de whisky, apoi umplem paharul cu gheata zdrobita. Adaugam Grand Marnier-ul si Campari-ul si mixam cu o lingura de bar.  
Read more »

Somon in sos alla diavola

Somon_in_sos_alla_diavola.png
O reteta delicioasa de somon cu: suc de tomate, usturoi, ardei iute, mustar iute, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon de câte 150 g 200 ml suc de tomate 2 căţei usturoi (tăiat rondele fine) 1 ardei iute, curăţat de seminţe, tăiat pătrăţele mici 2 linguri muştar iute 100 ml...
Read more »

Budinca de ciocolata cu fructe rosii

Budinca_de_ciocolata_cu_fructe_rosii
O reteta delicioasa de budinca cu: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, faina, oua, coniac, sare, fructe de sezon, zahar vanilat. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte 200 g unt 150 g zahăr brun 2 lin­guri făină 4 ouă 2 linguri de coniac un praf de sare Ingrediente...
Read more »

Tiramisu cu fructe de pădure

Tiramisu_cu_fructe_de_pădure
O reteta de tiramisu cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lamaie, lichior de lamaie, crema mascarpone, zahar vanilat, frisca, mure, afine si lichior de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat pentru cremă: 1 lămâie 1 lingură lichior de lămâie...
Read more »

Orez prăjit cu ou şi ghimbir

Orez_prăjit_cu_ou_şi_ghimbir
O reteta de orez prajit cu ou si ghimbir din: ulei de floarea soarelui, ghimbir, usturoi, creveti, ceapa verde, oua, orez fiert, vin de orez si sos de soia. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 100 g de ghimbir, tăiat în felii subţiri 50g de usturoi, tăiat în felii subţiri 100 g de creveţi...
Read more »

Sorbet de ananas cu mango proaspat

Sorbet_de_ananas_cu_mango_proaspat
O reteta de sorbet de ananas cu mango proaspat din: ananas, zeama de lamaie verde, mango, zahar fin, zeama de lamaie, pastaie de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 1 ananas, curatat de coaja si cotor si taiat in bucati 100 ml zeama de lamaie verde (cam 3 lamai) 1 mango copt, curatat de coaja si...
Read more »

Budincă de orez cu stafide şi caise

caise2.jpg
O reteta delicioasa de budinca cu: caise uscate, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte, zahar tos, gem de caise, menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fără sâmburi 50 g stafide 1 lămâie 75 g fulgi de orez 750 ml lapte 50 g zahăr tos 8 linguri gem de caise crenguţe de mentă proaspătă, pen­tru...
Read more »

Salata cu pere şi nuci

Salata_cu_pere_si_nuci.png
O reteta delicioasa de salata cu: salata verde, pere, otet de mere, ulei de masline, mustar, nuci, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 salată verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă maghiran sare piper Mod de...
Read more »

Varză cu sos de stridii şi ardei iute

Varză_cu_sos_de_stridii_şi_ardei_iute
O reteta de varza cu sos de stridii si ardei iute din: ulei vegetal, usturoi, varza chinezeasca, sos de stridii, sos de soia si ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 6 căpăţâni de varză chinezească (bok choi), tăiate în jumătăţi pe lungime 3 linguri sos de stridii...
Read more »

Tartă cu smochine

Tartă_cu_smochine
O reteta de tarta cu smochine din: faina, zahar de trestie, oua, unt, praf de copt, scortisoara, smochine, rom, unt si sare. Ingrediente: 50 g făină albă 50 g făină integrală 170 g zahăr de trestie (sau brun) 3 ouă 30 g unt 1 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 600 g smochine...
Read more »

Serbet de lamaie

Serbet_de_lamaie.png
O reteta gustoasa de serbet din: apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar tos. Ingrediente: 3 ceşti apă, coajă rasă de lămâie 1 ceaşcă suc de lămâie proaspăt stors 3/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguri zahăr Mod de preparare: Amesteci zahărul, sucul de lămâie şi o ceaşcă cu apă într-un vas, pe foc...
Read more »

Rata chinezeasca

Rata_chinezeasca
O reteta de rata chinezeasca din: rate, zahar fin, anason, ghimbir, ceapa verde, sirop de malt si otet de vin rosu. Ingrediente: 2 raţe 140g de zahăr fin 6 steluţe de anason 1 bucată mare de ghimbir, tăiată felii 1 legătură mică de ceapă verde, tocată grosier 2 linguri sirop de malţ sau maltoză...
Read more »

Varza acra cu morcovi si hrean

Varza_acra_cu_morcovi_si_hrean
O reteta de varza acra u morcovi si hrean din: varza acra, morcovi, hrean, ulei de masline, marar sau cimbru, nuci, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 2 morcovi 1 lingura hrean ras 3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sau cimbru verde 20 g nuci pisate sare piper   Mod de...
Read more »

Cosulete cu praz

Cosulete_cu_praz
O reteta de cosulete cu praz din: praz, smantana, cascaval, oua, patrunjel, ulei, sare, faina, unt, iaurt si galbenus. Ingrediente: 2 fire de praz 200 g smantana 100 g cascaval 2 oua 1 legatura de patrunjel ulei sare pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gros 2 linguri cu...
Read more »

Stridii cu dressing oriental

Stridii_cu_dressing_oriental
O reteta de stridii cu dessing oriental din: stridii, usturoi, ghimbir, mirin, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan si chives. Ingrediente: 12 stridii cu cochilia deschisa pentru sos: 1 catel de usturoi, maruntit 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata fin 1 linguri de mirin (vin dulce japonez) sau...
Read more »


Jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun şi muştar

Jambon_la_cuptor_cu_glazura_de_zahar_brun_si_mustar
O reteta de jambon la cuptor cu glazura de zahar brun si mustar din: jambon, zahar brun, mustar cu boabe, frunze de dafin, paine de secara si muraturi. Ingrediente: 4-5 k de jambon cu os, crud 90 g de zahar brun 6 linguri de mustar cu boabe pentru servit: frunze de dafin paine de...
Read more »

Tartă cu orez si dovlecei

Tarta_cu_orez_si_dovlecei
O reteta de tarta cu orez si dovlecei din: faina, orez, dovlecei, ceapa, usturoi, busuioc, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 250 g orez 250 g dovlecei 4 cepe 2 catei de usturoi 1 crenguta de busuioc 2 oua 50 g cascaval ulei de masline sare piper  ...
Read more »

Tort cu fructe şi alune

Tort_cu_fructe_şi_alune
O reteta de tort cu fructe si alune din: oua, zahar, alune, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem acrisor, frisca, fructe de sezon, alune, cacao, margarina, faina si sare. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 200 g alune măcinate 1 linguriţă praf de copt 10 g scorţişoară 2 pliculeţe gelatină 3 linguri gem acrişor...
Read more »

Piept de curcan cu sos acrisor

Piept_de_curcan_cu_sos_acrisor
O reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei, unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri capere sare piper   Mod de preparare: Ungeţi pieptul de curcan cu ulei şi...
Read more »

Paste cu praz şi sos de lămâie

Paste_cu_praz_si_sos_de_lamâie
O reteta de paste cu praz si sos de lamaie din: paste, ulei de masline, praz, cascaval, lamai, masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 linguri ulei de masline 6 fire de praz 50 g cascaval ras 4 lamai 4 catei de usturoi 100 g masline 1 ardei iute sare...
Read more »

Friptură de porc cu sos de portocale

Friptura_de_porc_cu_sos_de_portocale
O reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute, sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350 ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1...
Read more »

Samosas kenyene

Samosas_kenyene
O reteta de Samosas kenyene din: aluat, carne de miel, ghimbir, usturoi, ceapa, garam masala, praf de curry, curcuma, ou, faina alba, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 1 kg aluat pentru pâine 1 kg carne slabă de miel (sau de vită) 2,5 cm rădăcină de ghimbir 4 căţei de usturoi 3 cepe...
Read more »

Supă de conopida cu smântână

Supa_de_conopida_cu_smântâna
O reteta de supa de conopida cu smantana din: conopida, ceapa, patrunjel, telina, marar, usturoi, smantana, telemea, ulei, sare si piper. Conopida = este bogată în vitaminele A, C, B, E, în calciu, magneziu, fier şi fosfor, în fibre, substanţe antioxidante şi anticancerigene. Recomandată în afecţiuni.digestive, constipaţie, obezitate. Are puţine calorii. Ingrediente: 1 conopida...
Read more »

Campari Colada

Campari_Colada
O reteta simpla de Campari Colada din: campari, suc de ananas si sirop de cocos. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl suc de ananas o picatura de sirop de cocos   Mod de preparare: Mixam bine Campari-ul, sucul de ananas si siropul de cocos cu gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail.  
Read more »

Tort cu vişine şi coacăze

Tort_cu_vişine_şi_coacăze
O reteta de tort cu visine si coacaze din: oua, zahar, faina, ulei, mascarpone, frisca, zahar pudra, gelatina, visine, coacaze si frunze de menta. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură ulei pentru tavă 500 g mascarpone 250 g frişcă 200 g zahăr pudră 20 g gelatină 100 g vişine...
Read more »

Salata verde cu andive, mar si dressing de mac

Salata_verde_cu_andive_mar_si_dressing_de_mac
O reteta de Salata verde cu andive, mar si dressing de mac din: amestec de frunze de salata, andive, mere, nuci, rosii cherry, ulei vegetal, miere, zeama de lamaie, salota, mustar dijon si seminte de mac. Ingrediente: 200 g amestec de frunze de salata 2 andive, rosii sau albe, curatate si desfacute in frunze...
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume

Supa_crema_de_pui_cu_legume_07
O reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii, morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1 ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare   Mod de preparare: Legumele se curata si...
Read more »

Salsa

Salsa_12
Salsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii. Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care...
Read more »

Aripioare picante la cuptor

Aripioare_picante_la_cuptor
O reteta de aripioare picante la cuptor din: usturoi, ulei de masline, otet de cidru, boia, sos worcestershire, sare, sos iute, miere si aripi de pui. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet de cidru 1 lingură de boia 1 lingură de sos worcestershire 2 linguriţe de...
Read more »

Cheesecake cu coajă confiată de portocale

Cheesecake_cu_coaja_confiata_de_portocale
O reteta delicioasa de Cheesecake cu coajă confiată de portocale din: portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, smantana, zahar fin si baileys. Ingrediente: 3 portocale mari 200 g de zahar 200 g apa pentru cheesecake: 5 biscuiti, faramitati 25 g unt nesarat, topit 250 g crema de branza 4 linguri smantana dulce 4...
Read more »

Cum se prepara tort cu banane (video)

Cum_se_prepara_tort_cu_banane.jpg
O  reteta video despre cum se prepara tort cu banane, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara tort cu banane
Read more »

Turtite de porumb

Turtite_de_porumb
O reteta de turtite de porumb din: boabe de porumb, oua, faina de grau, malai, cascaval, ulei, sare si piper. Porumbul fiert păstrează până la 65% din vitamine şi minerale în urma gătirii. Unii derivaţi foliei şi xantinici îşi sporesc efectul benefic tocmai datorită fierberii. Porumbul fiert, copt sau sub formă de pop corn...
Read more »

Tort cu cremă de zahăr ars

Tort_cu_cremă_de_zahăr_ars
O reteta de tort cu crema de zahar ars din: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie sau portocala, oua, zahar, faina, lapte, budinca de vanilie si margarine. Ingrediente: 10–12 linguri zahăr 1/2 l lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală pentru blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină...
Read more »

Cocktail Blue Bay

Cocktail_Blue_Bay
O reteta simpla de Cocktail Blue Bay din: curacao albastru, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru Bitter Lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam Curacao-ul albastru in paharul pentru bauturi lungi, peste cuburi de gehata. Completam cu Bitter Lemon si mixam cu o lingura de bat. Decoram marginea...
Read more »

Fazan cu dovleac şi piper

Fazan_cu_dovleac_si_piper
O reteta de fazan cu dovleac si piper din: pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, fond de vanat, sare, piper, fazan, bacon, frunzulite de cimbru, vin alb, nucsoara si boabe de piper verde. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 500 ml fond de vanat sare...
Read more »

Salată cu piept de raţă

Salata_cu_piept_de_rata
O reteta de salata de piept de rata din: piept de rata, frunze de salata verde, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi, sare, piper, portocale, zahar si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 4 portii frunze de salata verde asortate 5 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2 linguri verdeturi...
Read more »

Cotlete de miel cu legume asortate

Cotlete_de_miel_cu_legume_asortate
O reteta de cotlete de miel cu legume asortata din: cotlete de miel, ulei, pulpa de dovleac, merisoare, portocala, lamaie, ceapa, sare, piper, unt, suc de merisoare si zahar. Ingrediente: 800 g cotlete de miel 2 linguri ulei 600 g pulpa de dovleac 200 g merisoare proaspete 1 portocala 1 lamaie 1 ceapa sare...
Read more »

Cocktail Guadeloupe

Cocktail_Guadeloupe
O reteta simpla de Cocktail Guadeloupe din: grand marnier, rom alb, sirop de cocos, suc de ananas, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 5 cl rom alb 1 cl sirop de cocos 6 cl suc de ananas 6 cl suc de maracuja fructe   Mod de preparare: Se mixeaza bine...
Read more »

Retete delicioase: Paella Marinera

Paella_Marinera
O reteta delicioasa de paella marinera din: langustine, calamar, supa de peste, sofran, orez, carne din scoici, vin alb demisec, scoizi verzi, creveti, peperoncino, ulei de masline, usturoi si sare. Ingrediente: 800 g langustine 700 g calamar proaspăt 200 ml supă de peşte 1 g şofran 1,5 kg orez prefiert 200 g carne din...
Read more »

Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie

Chec_cu_lapte_si_lamaie_10
O reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare,  zaharul si...
Read more »

Somon tartar cu brânză

Somon_tartar_cu_brânza
O reteta de somon tarta cu branza din: file de somon, ceapa, coaj si suc de limette, sare, piper, paine toast, crema de branza cu verdeata, creson si sos de merisoare. Ingrediente: 200 g file de somon 1 ceapa coaja rasa si sucul de la 1/2 limetta 2 linguri ulei sare piper 4 felii...
Read more »

Cartofi copţi cu varză acră

Cartofi_copti_cu_varza_acra
O reteta de cartofi copti cu varza acra din: cartofi, ulei de masline, varza acra, ceapa rosie, unt, zeama de varza acra, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mari 4 linguri ulei de masline 1 varza acra 2 cepe rosii 2 linguri unt 800 ml zeama de varza acra, moare sare piper   Mod...
Read more »

Cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza (video)

Cum_se_prepara_Nachos_de_casa_cu_sos_de_branza.jpg
O reteta video despre cum se prepara  Nachos de casa cu sos de branza, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos, fara conservanti. Ingrediente: 1/4 cup melted butter 3 tbsp plus 1 tsp all-purpose flour 3 cups cold milk salt and pepper to taste 1/4 tsp chipotle pepper 1/4 tsp ancho chili...
Read more »

Midii cu cartofi prajiti

Midii_cu_cartofi_prajiti
O reteta de midii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii, patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti. Ingrediente: 2 salote sau cepe mici, tocate marunt 2 catei de usturoi, tocati 50 g unt 2 kg de midii proaspete 1 legatura de patrunjel, tocata cateva boabe de piper negru...
Read more »

Jeleu de citrice

Jeleu_de_citrice
O reteta de jeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca, galbenusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 2 portocale 4 lamai 5 foi gelatina 150 g zahar 150 ml vin alb 3 linguri lichior de portocale 1/2 pastaie de vanilie 1...
Read more »

Cocktail Havard

Cocktail_Havard
O reteta simpla de Cocktail Havard din: vermut rosu, brandy si angostura. Ingrediente: 2,5 cl vermut rosu 2,5 brandy 2 picaturi de Angostura   Mod de preparare: Mixam ingredientele intr-un pahar de mixare cu cuburi de gehata, apoi turnam bautura intr-un pahar de vermut.    
Read more »

Chiftelute in ciuperci

Chiftelute_in_ciuperci
O reteta de chiftelute in ciuperci din: ciuperci, piept de pui, oua, usturoi, marar verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura 500 g piept de pui 2 oua 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 felie de paine sare piper   Mod de preparare: Treceţi carnea prin...
Read more »

Wali wa nazi

Wali_wa_nazi
O reteta de Wali wa nazi din: orez, lapte de cocos, apa, curry si sare. Ingrediente: 300 g orez 750 ml lapte de cocos integral 250 ml apă 1 vârf de cuţit curry 1 linguriţă rasă sare   Mod de preparare: Amestecă 250 ml lapte de cocos cu apa şi pune-le la fiert într-o...
Read more »

Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină

Salată_de_iarnă_cu_dressing_cald_de_seminţe_de_ţelină
O reteta de Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină din: fasole verde, varza alba, ceapa, morcovi, ulei de masline, otet de cidru, zahar, seminte de telina si mustar boabe. Ingrediente: 200 g fasole verde, taiata in doua 1 capatana mica de varza alba, taiata fasii 1 ceapa mica alba, taiata...
Read more »

Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

Focaccia_de_cartofi_cu_cascaval_si_carnati
O reteta de Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati din: faina, cartofi, apa, drojdie, ulei de masline, sare, carnati, cascaval, rozmarin si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 150 g cartofi 180 ml apa calduta 25 g drojdie 1 lingura ulei de masline sare pentru topping: 250 g carnati proaspeti 150 g cascaval...
Read more »

Cartofi rosii cu hrean si smantana

Cartofi_rosii_cu_hrean_si_smantana
O reteta de cartofi rosii cu hrean si smantana din: cartofi rosii, otet din vin alb, ceapa verde, pasta de hrean, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 1,8 kg cartofi rosii mici 4 linguri otet din vin alb 1 legatura cu ceapa verde, taiata in felii fine 5 linguri pasta de hrean 500...
Read more »

Cupcakes

Cupcakes
O reteta de cupcakes din: cacao, extract de vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu, zahar fin, unt si crema de branza. Ingrediente: 50 g cacao 1 lingurita extract de vanilie 175 g faina 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 225 g de zahar fin 175 g unt fara sare, moale pentru...
Read more »
Ciorba_de_vacuta_14
O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute...
Read more »

Smorgasbord

Smorgasbord_7
In multe tari exista un termen care denumeste o gama larga de diferite gustari, care pot fi consumate ca aperitive, precum thali in India, dim sum in sudul Chinei sau smorgasbord in Suedia. Smorgasbord se face din diverse aperitive, care odinioara se serveau probabil pe un singur platou. In zilele noastre, smorgasbord denumeste un...
Read more »

Supa de sfecla rosie

Supa_de_sfecla_rosie
O reteta de supa de sfecla rosie din: ceapa rosie, sfecla rosie, cartofi, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, hrean si chimen. Ingrediente: 2 cepe rosii 500 g sfecla rosie fiarta (ambalata la vid) 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume sare piper 50 g smantana 2 lingurite hrean...
Read more »

Parfait de vişine

Parfait_de_vişine
O reteta de parfait de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie, gelatina si cafea. Ingrediente: 175 g vişine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahăr 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură suc de portocale 2 linguri suc de lămâie 5 g gelatină 4 ceşti...
Read more »

Retete pentru weekend #4

restaurantedelux.ro_11.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Supa crema de morcovi cu portocale   O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei,...
Read more »

Supa crema de morcovi cu portocale

Supa_crema_de_morcovi_cu_portocale
O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei, supa de legume, sare, piper si patrunje verde. Ingrediente: 2 cepe 600 g morcovi 1-1/2 cm ghimbir 2 portocale 2 linguri ulei 850 ml supa de legume sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Se toaca ceapa. Se...
Read more »

Prajitura cu mac si curmale

Prajitura_cu_mac_si_curmale
O reteta de prajitura cu mac si curmale din: curmale, caise, nuci, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g curmale uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 160 g mac 100 g unt 50 g miere   Mod de preparare: Treceţi prin maşina...
Read more »

Crap cu sos caju

Crap_cu_sos_caju
O reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju, ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei si sare. Ingrediente: 1 crap 1 ceasca de rosii decojite 3 catei de usturoi 100 g caju 1 ardei gras 1 fir de praz 100 ml vin alb coariandru...
Read more »

Cocktail Pierrot

Cocktail_Pierrot
O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Campari si Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, completam cu suc de...
Read more »

Cum se prepara sos pentru friptura (video)

Cum_se_prepara_sos_pentru_friptura.jpg
O reteta video despre cum se prepara sos pentru friptura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos pentru friptura
Read more »

Peste cu spanac, gratinat

Peste_cu_spanac_gratinat
O reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler. Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon...
Read more »

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

Pacheţele_dulci_cu_urdă_şi_fructe
O reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua, apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie, nucsoara, fructe si zahar pudra. Ingrediente: pentru clătite: 150 g făină 2 linguri zahăr 4 ouă 125 ml apă minerală 300 ml lapte 50 g unt sau 50 ml ulei pentru...
Read more »

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

Cotlet_de_vita_cu_crusta_de_ierburi_si_piper
O reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare, boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu os, ceapa, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: 1 lingura de sare 2 linguri boabe de piper negru strivite 3 catei de usturoi, pisati 1 legatura mica...
Read more »

Matoke

Matoke
O reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii, usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper. Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula Zanzibar). Preparatul poate fi pre­gătit cu sau fară...
Read more »

Bulgarasi de migdale

Bulgarasi_de_migdale
O reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahăr 150 g migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitură: 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Rumeniţi uşor migdalele în...
Read more »

Îngheţată de piersici cu iaurt

Îngheţată_de_piersici_cu_iaurt
O reteta de ingheatata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si ducleata. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahăr 1/4 l iaurt 1 lămâie 100 ml frişcă dulceaţă   Mod de preparare: Puneţi să fiarbă zahărul cu sucul de la compot până obţineţi un sirop gros....
Read more »

Zamă de razalăi

Zamă_de_razalăi
O reteta de zama de razalai din: oua, faina, boia dulce, morcov, ceapa, unt si patrunjel. Ingrediente: pentru razalăi: 2 ouă 300 g făină 1 cană apă pentru zamă: 2 linguriţe boia dulce 1 morcov 1 ceapă 2 linguri unt pătrunjel   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu ouăle şi 1 cană de apă...
Read more »

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Placinte_cu_cartofi_si_mujdei_de_usturoi
O reteta de placinte cu cartofi si mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, ulei, piper, usturoi, boia si marar. Ingrediente: 300 ml apa calduta 1 cub de drojdie 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 kg cartofi 6-7 linguri ulei piper usturoi 4 lingurite ulei sare piper 1 lingurita boia ulei pentru...
Read more »

Lasagna cu fructe de mare

Lasagna_cu_fructe_de_mare
O reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, fructe de mare, rosii, vin alb, busuioc, lapte, unt, faina, parmezan, sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g amestec de fructe de mare 3 catei de usturoi 200 g rosii decojite 100 ml vin alb busuioc...
Read more »

Carote glasate

Carote_glasate
O reteta de carote glasate din: carote, supa de legume, unt, miere, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 800 g carote (morcovi tineri) 200 g supa de legume 2 linguri unt 3 lingurite miere sare piper 1 lingura frunze de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă caratele, lăsând puţin din codiţele verzi....
Read more »

Clatite cu ceapa verde

Clatite_cu_ceapa_verde_08
Pentru prepararea acestor clatite simple se foloseste un aluat destul de subtire, facut din faina si apa, in care se pune ceapa verde taiata marunt. Acest fel de mancare provine din China, unde se consuma de obicei cu sos dulce de chilli sau cu sos de soia cu otet de orez. Secretul este ca,...
Read more »

Somon in foi

Somon_in_foi
O reteta de sarmale in foi din: busuioc, coriandru, ghimbir, ulei, fileuri de somon, sare, boabe de piper roz, ridichi, castravete, ardei iute, suc de limette, sos de peste si zahar. Ingrediente: 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru verde sau patrunjel 30 g ghimbir 8 foi de placinta (200 g) 2 linguri ulei 4...
Read more »

Parfait de portocale cu fructe confiate

Parfait_de_portocale_cu_fructe_confiate
O reteta de parfait de portocale cu fructe confiate din: portocale, colorant, zahar pudra, lichior de fructe, portocale, smantana dulce, frisca si oua. Ingediente: 300 g portocale confiate 10 ml colorant alimentar 120 g zahăr pudră 100 g lichior de fructe 130 g portocale proaspete tăiate bucăţele 330 g smântână dulce 700 g frişca...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu