duminică, 7 octombrie 2012

Retete usoare #3


Retete usoare:

Chifteluţe din roşii

Chifteluţe din roşii
  O reteta delicioasa de chiftelute din: rosii, patrunjel, scortisoara, praf de copt, ceapa verde, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente:  1 kg roşii coapte 1 legătură pătrunjel 3 linguri scorţişoară un praf de copt 1 legătură ceapă verde 1 linguriţă sare piper făină cât cuprinde ulei încins   Mod de preparare: Tai mărunt...
Read more »

Piftele cu spanac si cartofi

Piftele cu spanac si cartofi
  O reteta simpla de piftele cu spanac, cartofi, oua, faina, branza, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi mai mari fierţi,în coajă 2 ouă făină 50 g brânză 300 g spanac 1ceapă sare piper   Mod de preparare: Razi carto­fii pe răzătoarea mică şi îi amesteci cu celelalte ingre­diente. Formezi piftele pe care...
Read more »

Ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata

Ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata
O reteta absolut delicioasa de ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata din: ceapa, carnati, ciuperci, patrunjel, bere, carne uscata, rosii, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe curăţate 300 gr cârnaţi 150 gr ciuperci (de stâncă) 1 legătură de pătrunjel 2 linguri de bere 8 felii de carne uscată (afumată sau deshidratată), tăiată...
Read more »

Sandvisuri italiene la cuptor

Sandvisuri italiene la cuptor
O reteta de sandvisuri italiene la cuptor din: paine, cascaval, slanina, magheram. sare, piper si ulei Ingrediente: 1/2 baghetă de pâine pentru sandvişuri 200 gr caşcaval topit 4 roşii 4 felii de slănină magheran măsline sare piper ulei   Mod de preparare: Bagheta de pâine se taie în felii subţiri pe care le ungem...
Read more »

Sparanghel rulat

Sparanghel rulat
O reteta simpla si gustoasa de sparanghel rulat din: sparanghel, sunca, branza, patrunjel, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 400 gr sparanghel 10 felii de şuncă 10 felii de brânză 1 legătură de pătrunjel suc de lămâie 400 ml smântână   Mod de preparare: Sparanghelul bine spălat se fierbe la foc slab în vas,...
Read more »

Humus

Humus
O reteta delicioasa de Humus cu: naut, ulei de masline, castraveti, rosii, sare si piper alb. Intr-o epocă nu demult apusă, năutul avea o reputaţie proastă de cafea falsă. Insă boabele’sale sunt mai gustoase decât soia şi capabile de revigorări instantanee. Ingrediente: 300 gr năut 50 ml ulei de măsline 50 gr castraveţi 50...
Read more »

Supa de bere

Supa de bere
  O reteta gustoasa de supa de bere din: bere, unt, faina, smnatana, sare, piper si paine prajita. Ingrediente: 1 sticlă bere 50 g unt 60 g făină 1 pahar cu smântână sare piper pâine prăjită   Mod de preparare: Faci un rântaş slab din făină şi unt pe care îl stingi cu bere...
Read more »

Cum se prepara Cocktail De Rigueur (video)

Cum se prepara Cocktail De Rigueur (video)
O reteta video simpla despre cum se prepara cocktail de riguer din: whiskey, runny honey si grapefruit juice. Ingrediente: 2 oz Whiskey 1 oz Runny Honey 1 oz Grapefruit Juice  
Read more »

Supă Cremă de Raci – Creme d’Ecrevisses

O reteta absolut delicioasa de supa crema de raci din: raci, unt, ulei, ceapa, praz, telina, albitura, morcov, pasta de tomate, coniac, vin alb, galbenus de ou, smantana dulce, sare si unt. Ingrediente: raci (minim) 12 buc unt 50 g ulei 50 g ceapă 50 g praz 50 g ţelină 50 g albitură 50...
Read more »

Legume cu tapioca

Legume cu tapioca
O reteta gustoasa de legume cu tapioca din: legume mexicane, conopida, faina de tapioca, unt, usturoi, patrunjel, sare, vegeta si piper alb. Ingrediente: 400 gr legume mexicane 200 gr conopidă 100 gr faină de tapioca 50 gr unt 4 căţei de usturoi 4 fire de pătrunjel 10 gr sare 10 gr bază pentru mâncăruri...
Read more »

Cocktail Bermuda Highball

Cocktail Bermuda Highball
O reteta simpla de cocktail bermuda highball din: coniac, gin, ginger ale si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl coniac 2 cl gin 1 strop de Ginger Ale, suc de portocale amarui felii de portocale   Mod de preparare: Amestecam intr-un shaker coniacul si ginul si cu sucul de prtocale amarui, apoi il turnam...
Read more »

Taieţei cu spanac

Taieţei cu spanac
  O reteta rapida de taietei cu spanac din: faina, oua, sare, unt,bicarbonat si spanac. Ingrediente: 1 kg făină 2 ouă 1/2 kg spanac sare unt cât o nucă 1 vârf de cuţit bicarbonat Mod de preparare: Spanacul curăţat şi spălat bine îl fierbi cu bicarbonat, 6-8 minute. După fierbere, îl strecori şi-l laşi...
Read more »

Ficatei de pui cu mere si salată verde

Ficatei de pui cu mere si salată verde
  O reteta delicioasa de ficatei de pui cu mere salata verde, ceapa rosie, otet de mere, sare, piper, maghiran uscat, faina, mustar, nuca si ulei. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 150 g salată verde 3 mere 1 ceapă roşie 4 linguri oţet de mere sare piper 1/2 lingurite măghiran uscat un vârf...
Read more »

Consome de Raţă – Enteessenz

Consome de Raţă – Enteessenz
O reteta delicioasa ed consome de rata din: rata, ulei, morcov, praz, telina, pasta de tomate, salvie, supa, carne de pui, albusuri de ou, sherry, gheata si sare dupa gust. Ingrediente: o raţă ulei 50 ml morcov 50 g praz 50 g ţelină 50 g o lingură de pastă de tomate salvie 2 g...
Read more »

Supă cremă de conopidă – Veloute Dubarry

Supă cremă de conopidă – Veloute Dubarry
O reteta delicioasa de supa crema de conopida din: unt, praz, conopida, faina, smantana, galbenus de ou, sare, piper alb si nucsoara. Ingrediente: unt 100 g praz (numai partea albă) sau ceapă 100 g ţelină 50 g conopidă 4-500 g faină 80 g supă 1,8 1 smântână 200 g un gălbenuş de ou sare...
Read more »

Sushi delicios

Sushi delicios
O reteta delicioasa de sushi din: orez, alge nori, ardei kapia, morcovi, castraveti, creveti, somon afumat, caviar, pasta wasabi, sos de soia, otet de orez si sare. Dacă e susbi, e Japonia. O mâncare elaborată care înseamnă, simplificat, peşte crud cu orez. Ingrediente: 200 gr orez pentru sushi 2 foi de alge nori 50...
Read more »

Ruladă de vitel cu spanac si stafide

Ruladă de vitel cu spanac si stafide
  O reteta gustoasa de rulada de vitel cu spanac, stafide, ciuperci, ceapa, usturoi, nucsoara, piper, vin rosu, smantana, mustar iute, rosii, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 felii pulpă de viţel sau 4 vrăbioare 500 g spanac 100 g stafide 100 g ciuperci feliate 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi nucşoară măcinată piper 1/8...
Read more »

Toci la minut

Toci la minut
  O reteta simpla de toci la minut cu:cartofi, faina, oua, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g făină 2 ouă ulei sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi cartofii, după care  îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari . Adaugi făina, ouăle bătute şi potriveşti de sare. încingi ule­iul într-o...
Read more »

Piept de pui cu şuncă în aspic

Piept de pui cu şuncă în aspic
O reteta gustoasa de piept de pui cu sunca in aspic din: piept de pui, sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta si piper alb. Ingrediente: 200 gr piept de pui 200 gr şuncă presată 2 ouă 100 gr morcovi 100 gr castraveţi muraţi 2 pacheţele de gelatină 10 gr sare 20...
Read more »

Fasole verde cu pui si bulion

Fasole verde cu pui si bulion
O reteta foarte simpla si gustoasa de fasole verde cu pui si bulion din: pui, fasole verde, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: 5-6 bucati de pui 3 pungi fasole verde congelata 1 ceapa ½ capatana usturoi bulion sare piper Mod de preparare: Se spala bucatile de pui si se pun la fiert...
Read more »

Şniţel de vinete cu dovlecei

Şniţel de vinete cu dovlecei
O reteta simpla si delicioasa de snitel de vinete cu dovlecei din: vinete, dovlecei, cascaval, oua, faina, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr vinete 200 gr dovlecei 100 gr caşcaval 2 ouă 50 gr faină 50 gr pesmet 4 căţei de usturoi 100 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper...
Read more »

Salată de sfeclă cu chimen

Salată de sfeclă cu chimen
O reteta foarte simpla de salata de sfecla cu chimen din: sfecla, untdelemn, otet, zahar, chimen si sare. Ingrediente: 1/2 kg de sfeclă 4 linguri de untdelemn 2 linguri de oţet 1/2 lingură de zahăr 1/2 lingură de chimen sare după gust   Mod de preparare: Sfecla o fierbem în vas. După aceea, o...
Read more »

Cocktail Cognac Sour

Cocktail Cognac Sour
O reteta simpla de cocktail Cognac Sour din: coniac, suc de lamaie, sirop de zahar, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl suc de lamaie 1 cl siropd e zahar sifon o jumatate de felie de lamaie   Mod de preparare: Se toarna coniacul, sucul de lamaie, si siropul...
Read more »

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

Verzişoare de Bruxelles cu bacon
O reteta simpla si gustoasa de verzisoare de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, bacon, ulei de masline, ardei iute, lamaie, sare, piper alb si chimen. Ingrediente: 400 gr varză de Bruxelles 100 gr bacon 30 ml ulei de măsline 1 ardei iute 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb 2...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bourbon Dynasty (video)

Cum se prepara Cocktail Bourbon Dynasty (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail bourbon dynasty din: bourbon, lillet blanc, creme de cassis, paychaud’s bitters. Ingrediente: 2 oz Bourbon 1 oz Lillet Blanc 1 barspoon Creme De Cassis 2 dashes Peychaud’s Bitters  
Read more »

Salată de ciuperci cu struguri si ceapa

Salată de ciuperci cu struguri si ceapa
O reteta simpla de salata de ciuperci cu struguri si ceapa din: struguri, salata verde ciuperci, otet de vin, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 300 gr struguri o salată verde mai mică 375 gr ciuperci (champignons) 1 ceapă mai mică 2 linguri de oţet de vin sare piper 2 linguri de untdelemn   Mod...
Read more »

Ouă Soubise

Ouă Soubise
O reteta delicioasa de oua soubise din: graham, oua, frisca lichida, zahar, ceapa, unt, faina, ulei, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente: 8 felii de pâine graham 4 ouă 150 ml frişcă lichidă 1 cub de concentrat de supă de vită 20 gr zahăr 500 gr ceapă 75 gr unt 20 gr făină 30...
Read more »

Lipie fantezie

Lipie fantezie
O reteta simpla si delicioasa de lipie fantezie din: faina, cartofi, sunca, ardei masline, cascaval, oua, ketchup, ulei, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 300 gr faină 100 gr cartofi 100 gr şuncă presată 50 gr ardei roşu 100 gr măsline feliate 50 gr caşcaval 3 ouă 30 gr ketchup 50 ml ulei 10 gr...
Read more »

Salată indiană de orez

Salată indiană de orez
O reteta de salata indiana din: ceapa, untdelemn, pui, salata verde, visine, orez, mandarine si boabe de stafide. Ingrediente: 2 cepe de mărime mijlocie 3/10 de untdelemn 1/2 pui fără pulpe 1/2 salată verde tăiată câteva vişine fără sâmburi 1/2 cutie de mandarine o pungă de orez, fiert repede şi răcit kiri iute câteva...
Read more »

Supă Cremă Ambasador – Potage Ambassadeur

Supă Cremă Ambasador – Potage Ambassadeur
O reteta delicioasa de supa crema ambasador din: unt, costita afumata, morcovi, ceapa, usturoi, mazare verde, orez, smantana, salata verde si sare. Ingrediente: unt 50 g costiţă afumată 80 g praz (partea verde) 80 g morcovi 80 g ceapă 60 g un căţel de usturoi mazăre verde (proaspătă sau din conservă) 600 g orez...
Read more »

Frigărui din soia

Frigărui din soia
O reteta gustoasa si simpla de frigarui din soia din: cuburi de soia, ardei gras, rosii, castraveti, usturoi, tarhon, ulei, sare, vegeta, pipet si boia dulce. Ingrediente: 100 gr cuburi de soia 100 gr ardei gras 200 gr roşii 100 gr castraveţi 4 căţei de usturoi 2 crenguţe de tarhon 30 ml ulei 20...
Read more »

Tăiţei cu roşii şi măsline

Tăiţei cu roşii şi măsline
O reteta simpla de taitei cu rosii si masline din: ceapa, slanina, rosii, masline, boabe de mazare, sare, piper, maghiran si spaghete Ingrediente: 2 cepe 50 gr slănină cărnoasă 1 lingură de untdelemn 750 gr roşii curăţate de coajă şi condimentate 75 gr măsline negre 150 gr boabe de mazăre din congelator sare piper...
Read more »

Rosii umplute cu crema de sardele

Rosii umplute cu crema de sardele
O reteta simpla de rosii umplute cu crema de sardele din: rosii, sardele in ulei, lamaie, maioneza, unt, patrunjel si piper. Ingrediente: 6 roşii 250 gr sardele în ulei 100 ml maioneză 1 lămâie puţin unt pătrunjel piper   Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se scobesc pentru a se goli interiorul....
Read more »

Sepie umplută

Sepie umplută
O reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sepie 150 gr orez 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 100 ml ulei de măsline 100 ml vin alb pătrunjel sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Salată zacuscă

O reteta simpla si gustoasa de salata zacusca din: rosii, gogosari, vinete, usturoi, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 1 kg roşii 1 kg gogoşari 1 /2 kg vinete un usturoi pătrunjel sare piper untdelemn   Mod de preparare: Se coc gogoşarii, se curăţă, se decojesc roşiile, vinetele, se toacă toate prin maşina de...
Read more »

Tăiţei verzi cu sos de gorgonzola

O reteta foarte simpla de taitei verzi cu sos de gorgonzola din: taitei cu spanac, ceapa, untdelemn, smantana, gorgonzola, sare, piper alb, suc de lamaie si rosii. Ingrediente: 250 gr tăiţei verzi (cu spanac) 1 ceapă 1 lingură ăe untdelemn 400 gr smântână 150 gr gorgonzola (brânză) sare piper alb suc de la o...
Read more »

Budinca dulce de paste cu branza

Budinca dulce de paste cu branza
O reteta delicioasa de budinca dulce de paste cu branza din: paste integrale, branza dulce, zahar, stafide, esenta de rom sau zahar vanilat, oua, unt si sare. Ingrediente: paste integrale (sau nu neaparat); (se pot folosi macaroane, spaghete, fussili) 1/2 kg branza dulce 10 linguri de zahar o mana de stafide esenta de rom...
Read more »

Cocktail Capri

Cocktail Capri
O reteta simpla de cocktail Capri din: coniac, vermut rosu, angostura, sirop de grenadine si cirese. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl vermut rosu 1 strop de Angostura o lingurita de sirop de grenadine cirese   Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un shaker, pe urma turnam intr-un pahar de cocktail. Servim cocktailul cu cirese.
Read more »

Fasole sarbeasca (prebranat)

Fasole sarbeasca (prebranat)
O reteta simpla si gustoasa de fasole sarbeasca din: fasole alba, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia, sare, piper ai ardei rosii. Ingrediente: 320 gr fasole albă 1 kg ceapă foaie de dafin 2 linguri de boia ulei sare piper 2-3 ardei roşii   Mod de preparare: Vasul se încălzeşte pentru fierbere aşa cum...
Read more »

Cum se prepara Rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos (video)

Cum se prepara Rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos (video)
O reteta video despre cum se prepara rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos din: piept de pui, sparanghel, foietaj, fulgi de cocos, smantana, ou, patrunjel, ulei de nuci, sare si piper. Ingrediente: piept de pui sparanghel foietaj fulgi de cocos smantana ou patrunjel ulei nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o...
Read more »

Salată de ţelina cu ceapa si untdelemn

Salată de ţelina cu ceapa si untdelemn
O reteta foarte simpla de salata de telina cu ceapa si untdelemn din: radacina de telina, apa, sare, zahar, otet, ceapa, untdelemn si piper. Ingrediente: 2 rădăcini de ţelină 1/4 l de apă sare 2 cuburi de zahăr 2 linguri de oţet 1 ceapă mai mică 3 linguri de untdelemn piper   Mod de...
Read more »

Retete de post: Cartofi fierţi cu usturoi

Retete de post: Cartofi fierţi cu usturoi
O reteta de post de cartofi fierti in usturoi din: usturoi, untdelemn, apa minerala, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi 4-5 căţei de usturoi (sau 4-5 fire de usturoi verde) două linguri de untdelemn două linguri de apă minerală sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi apoi se fierb...
Read more »

Retete de post: Ardei copţi

Retete de post: Ardei copţi
O reteta de post de ardei copti din: ardei capia, usturoi, sare, otet si facultativ untdelemn. Ingrediente: 8-10 ardei capia usturoi sare oţet facultativ: untdelemn (pentru prăjit)   Mod de preparare: Ardeii se prăjesc în untdelemn sau se coc pe tablă, la foc mic. Se pun apoi într-o oală cu apă, după care se...
Read more »

Salată de cicoare cu iaurt si portocale

O reteta simpla de salata de cicoare cu iaurt si portocale din: iaurt, untdelemn, suc de lamaie, zahar, sare, portocale si tulpini de cicoare. Ingrediente: 1 iaurt 2 linguri de untdelemn sucul de la o lămâie o lingură de zahăr puţină sare 2 portocale tăiate cubuleţe mărunte 4 sau 5 tulpini de cicoare  ...
Read more »

Retete de post: Cartofi natur

O reteta de post de cartofi natur din: cartofi, untdelemn, sare si paturnjel verde. Ingrediente: un kg cartofi untdelemn (sau unt) sare pătrunjel verde facultativ: usturoi verde, ceapă verde   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se fierb în apă cu sare. Când sunt gata, se strecoară şi se pun...
Read more »

Retete de post: Borş de iarnă

Retete de post: Borş de iarnă
O reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrun­jel (rădăcină şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două linguri de orez o jumătate de litru de borş sare...
Read more »

Supă de creier de viţel

O reteta foarte simpla de supa de creier de vitel din: creier de vita, radacina de telina, morcovi, patrunjel si smantana. Ingrediente: 1/2 creier de viţel 2 rădăcini de ţelină 2 morcovi 1 legătură de pătrunjel 2 ceşcuţe de smântână   Mod de preparare: Fierbem morcovii şi pătrunjelul. Adăugăm creierul de viţel, mai fierbem...
Read more »

Retete de post: Borş de cartofi

Retete de post: Borş de cartofi
O reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) două legături de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper un litru borş facultativ: 3...
Read more »

Retete de post: Salată de ciuperci cu sfeclă şi usturoi

Retete de post: Salată de ciuperci cu sfeclă şi usturoi
O reteta de post de salata de ciuperci cu sfecla si usturoi din: ciuperci albe, sfecla rosie, ceapa, usturoi, untdelemn, sare, piper si otet. Ingrediente: 600 g ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 3 căpăţâni mijlocii de sfeclă roşie 200 g ceapă o căpăţănă de usturoi 100 ml untdelemn sare piper oţet  ...
Read more »

Supă rece de roşii

Supă rece de roşii
O reteta simpla de supa rece de rosii din: rosii, usturoi, castravete, untelemn si otet. Ingrediente: 600 gr roşii 2 căţei de usturoi 1 castravete untdelemn otet   Mod de preparare: Roşiile coapte la fierbem înăbuşit 5 minute, adăugăm usturoiul, oţetul şi untdelemnul şi amestecăm până cănd se îngroaşă ca piureul. Le răcim şi...
Read more »

Retete de post: Salată de varză cu mere

O reteta de post de salata de varza cu mere din: varza, mere, untdelemn, zahar, otet, sare, ceapa si cimbru uscat. Ingrediente: o jumătate de varză dulce 3 mere două linguri de unt­delemn o jumătate de linguriţă de zahăr două linguri de oţet sare o ceapă o jumătate de linguriţă de cimbru uscat  ...
Read more »

Retete de post: Salată de fasole boabe

Retete de post: Salată de fasole boabe
O reteta de post de salata de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, rosii, usturoi, zahar, otet, untdelemn, foi de dafin, cimbru, marar, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 300g fasole boabe (grasă, albă sau pestriţă) o ceapă două roşii 3-4 căţei de usturoi o linguriţă de zahăr două linguri de oţet două linguri de...
Read more »

Supă cremă de peşte

Supă cremă de peşte
O reteta foarte gustoasa de supa crema de peste din: peste, morcovi, telina, smantana, ceapa, ou, ardei iute, leustean, vegeta si sare. Ingrediente: 500 gr peşte 100 gr morcovi 100 gr ţelină 100 gr smântână 100 gr ceapă 1 ou 1 ardei iute 1/2 legătură de leuştean 20 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)...
Read more »

Cocktail Cherry Blossom

Cocktail Cherry Blossom
O reteta simpla de Cocktail Cherry Blossom din: brandy, cherry brandy, cointreau, suc de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl cherry brandy 1 cl cointreau 1 cl suc de lamaie 1 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Toate ingredientele se agita intr-un shaker umplut cu gheata, apoi...
Read more »

Supa de soia cu ciuperci

Supa de soia cu ciuperci
O reteta simpla de supa de soia cu ciuperci din: ciuperci, soia, ceapa, usturoi, patrunjel si un pahar de vin. Ingrediente: 100 gr ciuperci (champignons) 250 gr soia 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură ăe pătrunjel, un pahar de vin   Mod de preparare: Soia o fierbem în apă. Spălăm ciupercile şi...
Read more »

Fileuri de peşte coapte în pâine

Fileuri de peşte coapte în pâine
O reteta gustoasa de fileuri de peste coapte in paine din: chifle, sardine in ulei, ceapa, bacon, lamaie, menta, sare si piper. Ingrediente: chifle 200 gr sardine în ulei 50 gr unt 50 gr ceapă 50 gr bacon 1/2 lămâie 1/2 legătură de mentă 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare:...
Read more »

Supa de bere cu scortisoara

Supa de bere cu scortisoara
O reteta absolut delicioasa de supa de bere cu scortisoara din: bere, paine toast, faina, unt, smantana, zahar, patrunjel, scortisoara, piper si sare. Mod de preparare: 1 l bere 200 gr pâine toast 70 gr faină 50 gr unt 100 gr smântână 30 gr zahăr 2 fire de pătrunjel 2 gr scorţişoară 4 beţişoare...
Read more »

Salată de ţelină si cartofi

Salată de ţelină si cartofi
O reteta foarte simpla de salata de telina cu cartofi din: cartofi, radacina de telina, ou, mar, sare, piper, otet si untdelemn Ingrediente: 1/2 kg cartofi o rădăcină de felină 1 ou fiert 1 măr acru sare piper oţet şi untdelemn   Mod de preparare: Curăţăm ţelina şi cartofii, le tăiem cubuleţe şi le...
Read more »

Găluşte de Gris – Noques au Semoule

Găluşte de Gris – Noques au Semoule
O reteta foarte simpla de galuste de gris pentru supe din: ou, unt, gris, apa, sare si nucsoara. Ingrediente: un ou (50 g) unt 50 g gris 100 g proporţii 1/1/2 o lingură de apă sare şi nucşoară după gust   Mod de preparare: Untul moale (la temperatura camerei) se amestecă bine cu oul,...
Read more »

Supă de oase cu ţelină si păstarnac

O reteta simpla de supa de oase cu telina si pastarnac din: oase si maduva, morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, praz, ceapa, boabe de piper si sare dupa gust. Acest semipreparat se foloseşte la prepararea supelor, cremelor şi sosurilor. Ingrediente: oase cu măduvă şi sită 3 kg morcovi 200 g ţelină 200 g...
Read more »

Cocktail Cognac Framboise

Cocktail Cognac Framboise
O reteta de cocktail cognac framboise din: zmeura conservata in coniac, suc de compot de zmeura si spumant sau champagne. Ingrediente: 1 lingură de zmeură conservată în coniac 1 lingură de suc de compot de zmeură spumant sec sau champagne   Mod de preparare: Aşezăm zmeura şi sucul de zmeură într-un pahar de şam­panie,...
Read more »

Supă de usturoi cu lapte si smantană

Supă de usturoi cu lapte si smantană
O reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi, morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 100 gr morcovi 100 gr ceapă 200 gr cartofi 4 felii de pâine 50 gr unt 300 ml lapte 100 gr smântână 1/2 legătură de pătrunjel...
Read more »

Retete de post: Vinete la grătar

Retete de post: Vinete la grătar
O reteta de post foarte gustoasa de vinete de gratar din: vinete, usturoi, patrunjel verde si untdelemn. Ingrediente: 3-4 vinete o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde untdelemn   Mod de preparare: Vinetele se spală, se elimină cotorul şi se taie felii groase de un deget. Se presară sare şi se lasă...
Read more »

Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşii

Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşii
O reteta de post delicioasa de praz cu masline in sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, pasta de tomate, sare, piper si facultativ o lingurita de zahar. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 lin­guriţe de oţet (sau zeamă de lămâie) 3...
Read more »

Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci

Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci
O retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet...
Read more »

Supă de varză dulce cu cartofi

Supă de varză dulce cu cartofi
O reteta foarte simpla de supa de varza dulce din: varza, cartofi, ceapa si faina. Ingrediente: 1/2 kg varză timpurie 300 gr cartofi 2 cepe 50 gr făină   Mod de preparare: Incălzim vasul pentru fierbe­rea mocnită, punem ceapa tăiată cubuleţe mărunte şi varza dulce tăiată tăiţei şi le fierbem înăbuşit. După 15 minute,...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Astoria (video)

Cum se prepara Cocktail Astoria (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Astoria din: gin, dry vermouth si orange bitters. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Dry Vermouth Dash of Orange Bitters  
Read more »

Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei gras

Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei gras
O reteta delicioasa de mancare de ardei gras din: ardei gras, rosii, branza de oaie, oua, untdelemn si sare. Ingrediente: două kg ardei gras un kg roşii 700 g brânză de oaie 5 ouă 4 linguri de untdelemn sare   Mod de preparare: Ardeii se curăţă de seminţe şi codiţe, se spală, se lasă...
Read more »

Retete de post: Mancare de ceapă

Retete de post: Mancare de ceapă
O reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare, piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce. Ingrediente: un kg ceapă 4 lingnri de pastă de tomate sare piper puţin zahăr două linguri de untdelemn facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce   Mod de preparare: Ceapa...
Read more »

Cocktail Summertime

Cocktail Summertime
O reteta simpla de Cocktail Summertime din: coniac, cassis, suc de lamaie, ginger ale, o felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl coniac 1 cl Cassis 1 cl suc proaspat de lamaie 10 cl Ginger Ale o jumtate de felie de portocala 2 cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam coniacul, Cassis-ul...
Read more »

Conopidă gratinată cu cascaval

Conopidă gratinată cu cascaval
O reteta simpla si delicioasa de conopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina de grau, lapte, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: un kg conopidă 150 g unt 100 g făină de grâu 250 g lapte 3 ouă 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Conopida se curăţă de frunze şi,...
Read more »

Ciorbă americană de fasole şi arahide

Ciorbă americană de fasole şi arahide
O reteta de ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 150 gr arahide 100 gr fasole uscată 100 gr ţelină 100 gr ceapă 100 gr roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 gr sare 2 gr piper alb...
Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu vinete

O reteta de post de ardei umpluti cu vinete: vanata, ardei capia, usturoi, sare, faina, rosii, patrunjel verde, untdelemn si facultativ cateva linguri de smantana. Ingrediente: o vânătă mare 10 ardei capia două căpăţâni de usturoi sare o jumătate de cană de făină două roşii câteva fire de pătrunjel verde untdelemn (pentru prăjt) facultativ:...
Read more »

Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă

Fasoleboabe1.jpg
O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de...
Read more »

Cartofi la cuptor, cu brânză şi smântână

O reteta simpla si delicioasa de cartofi la cuptor cu branza si smantana din: cartofi, branza de vaca, telemea, smantana, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari patru linguri de brânză de vacă două linguri de telemea rasă 6 linguri de smântână 25 g unt o legătură de pătrunjel verde sare  ...
Read more »

Retete de post: Crochete cu cartofi

Retete de post: Crochete cu cartofi
O reteta de post de crochete de cartofi din: cartofi, oua, sare, untdelemn, cascava sau branza de burduf, ou si pesmet. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 4 ouă sare untdelemn 250-300 g caşcaval sau brânză de burduf ou pesmet   Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se pasează. Se amestecă toate ingredientele, iar...
Read more »

Retete de post: Salată de sfeclă cu hrean si chimen

Retete de post: Salată de sfeclă cu hrean si chimen
O reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen. Ingrediente: 2-3 rădăcini de hrean o sfeclă roşie (mică) 3 lingnri de unt­delemn 3 lingnri de oţet 3 lingnri de miere un vârf de cuţit de sare o linguriţă de chimen...
Read more »

Salată de carnati si caşcaval cu ardei si porumb

Salată de carnati si caşcaval cu ardei si porumb
O reteta simpla de salata de carnati si cascaval cu ardei si porumb din: carnati, branza sau cascaval, ardei verzi, ceapa, porumb, otet, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 250 gr cărnaţi 200 gr brânză/caşcaval 2 ardei verzi 2 cepe 300 gr porumb (din congelator) 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de untdelemn...
Read more »

Cocktal Coniac Tropical

Cocktal Coniac Tropical
O reteta simpla de Cocktail Coniac Tropical din: coniac, lichior de portocale, suc de lamaie sau limeta, suc de portocale, suc de ananas, felii de portocale, menta si nucsoara. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl lichior de portocale 2 cl suc de lamaie sau limeta, proaspat 4 cl suc de portocale 4 cl suc...
Read more »

Retete de post: Salată de ţelină

O reteta de post de salata de telina din: radacina de telina, morcov, mere, untdelemn, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 3 rădăcini de ţelină (de dimensiune potrivită) un morcov două mere 200 g untdelemn o lămâie câteva fire de pătrunjel verde facultativ: un gălbenuş de ou, 70 ml untdelemn, un praf de sare  ...
Read more »

Rulouri picante de salau

Rulouri picante de salau
  O reteta gustoasa de rulouri picante din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei si usturoi. Ingrediente: 300 g file proaspăt de şalău 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi 5 linguri ulei opţional, amestec de ardei gras cu usturoi   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, iar ardeii, fâşii. într-o...
Read more »

Retete de post: Supă de ciuperci cu verdeata

O reteta de post de supa de ciuperci din: untdelemn, ceapa, morcov, telina, ciuperci, sare, piper si verdeta. Ingrediente: două linguri de untdelemn 3 cepe un morcov o ţelină un kg de ciuperci (ghebe, roşiori etc.) sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în două linguri de untdelemn, la care...
Read more »

Placinta cu pui si verdeturi

Placinta cu pui si verdeturi
  O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, faina,ulei, drojdie, zahar, salata, stevie, ceapa, oua si cascaval. Ingrediente aluat : 500-700 g făină 50 ml ulei drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr apă caldă Ingrediente umplutură : 2 salate 4 legături ştevie 2 cepe 200 g piept de fiert 5 ouă...
Read more »

Retete de post: Supă de noodle

Retete de post: Supă de noodle
O reteta de post de supa de noodle din: zeama de in care au fiert cartofii, aluat de nudle, sare, piper, untdelemn, boia dulce, patrunjel verde, frunze de telina si ardei iute. Ingrediente: doi litri de zeamă în care au fiert cartofi (de exemplu: cartofii pentru aluatul de nudle, sau pentru piure, sau pen­tru...
Read more »

Retete de post: Iahnie de fasole

Retete de post: Iahnie de fasole
O reteta de post simpla si delicioasa de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, rosii, patrunjel verde, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, piper macinat si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 500 g fasole boabe (albă) 200 g ceapă două roşii o legătură de pătrunjel verde foi de dafin piper...
Read more »

Cocktail Champs-Elysees

Cocktail Champs-Elysees
O reteta simpla de Cocktail Champs-Elysees din: coniac, benedictine, suc de lamaie si un strop de angostura. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl benedictine 1 lingurita de suc de lamaie 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita, pe urma turnam bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Ciorba de papadie

Ciorba de papadie
  O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita, ulei, usturoi verde, marar si otet. Ingrediente: 1/2 kg păpădie 2 linguri orez 1 ou 3 linguri smântână 100 g costiţă 1 lingură ulei 3-4 fire usturoi verde 1 legătură mărar 2-3 linguri oţet   Mod de preparare: Tai costiţa cât...
Read more »

Retete de post: Supă de praz

Retete de post: Supă de praz
O reteta de post de supa de praz din: praz, ceapa, cartofi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g praz doi morcovi o ceapă 3 cartofi o legătură de pătrunjel verde sare facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână, crutoane   Mod de preparare: Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea...
Read more »

Bors de primavara cu tarhon

Bors de primavara cu tarhon
  O reteta delicioasa de bors din:gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi noi, faina si oua. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire ceapă 300 g cartofi noi 60-100 g făină 1-2 ouă tarhon Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 la fiert în apă cu...
Read more »

Supă de mere cu tăiţei

O reteta de post de supa de mere cu taitei din: mere, faina de grau, zahar, taitei, cuisoare, sare si chimen. Ingrediente: 6- 7 mere (mai tari şi mai acrişoare) o lingură rasă de făină de grâu două linguriţe de zahăr 50 g tăiţei două cuişoare sare o jumătate de linguriţă de chimen facultativ:...
Read more »

Ciuperci umplute cu sunca presata

Ciuperci umplute cu sunca presata
  O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu sunca presata, oua, margarina, sare si piper. Ingrediente: 300 g şuncă presată 3 ouă 10 ciuperci albe 100 g margarină sare piper după gust   Mod de preparare: Pui ouăle să fiarbă în apa rece cu sare. între timp, tai şunca  şi o treci prin maşina...
Read more »

Zacuski de vinete cu ardei

Zacuski de vinete cu ardei
O reteta absolut delicioasa de zacuski de vinete cu ardei din: vinete, rosii, ceapa, ardei capia, morcov, foi de dafin, patrunjel verde, untdelemn, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200 g ceapă 5-6 ardei capia câţiva căţei de usturoi un morcov foi de dafin pătrunjel verde 50 ml untdelemn...
Read more »

Fursecuri cu zahar pudra

Fursecuri cu zahar pudra
  O reteta usoara de fursecuri din: oua, sare, zahar vanilat, zahar pudra, faina, lapte, praf de copt si ulei. Ingrediente: 3 ouă 1 vârf cuţit de sare 1 pacheţel zahăr vanilat 50 g zahă 250 g făină 150 ml lapte 2 linguriţe rase praf de copt 2-3 linguri ulei 2 linguri zahăr pudră...
Read more »

Friptură de vinete

O reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete mai mici 3 ardei 3 roşii mici o lingnră de pastă de tomate o lingnră de făină untdelemn sare facultativ: 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Vinetele se curăţă...
Read more »

Retete de post: Supă de roşii

O reteta de post de supa de rosii din: morcovi, telina, ceapa, sare, piper, suc de rosii, taitei, frunze de patrunjel si zahar. Ingrediente: doi morcovi o ţelină mică o ceapă sare piper un litru suc de roşii (de casă) tăiţei de supă (din apă, făină şi sare frun­ze de pătrunjel zahăr facultativ: untdelemn...
Read more »

Retete de post: Ciorbă de zarzavat

O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină fa­cultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină   Mod de preparare: Ceapa...
Read more »

Chiftelute de peste la cuptor

Chiftelute de peste la cuptor
O reteta delicioasa si foarte simpla de chiftelute de peste la cuptor din: peste alb, ceapa, usturoi, cartof, paine, patrunjel verde, ou, faina, sare si piper. Ingrediente:  1/2 kg peste alb, de preferinta file o ceapa 2-3 catei de usturoi un cartof mic 2 felii de paine patrunjel verde un ou putina faina sare...
Read more »

Cum se prepara Creveti saganaki (video)

Creveti_saganaki.jpg
O reteta video foarte gustoasa despre cum se prepara creveti saganaki din: creveti, branza, oregano, ceapa, vin, usturoi, patrunjel, ulei, rosii in bulion, sare si piper. Ingrediente: creveti branza oregano ceapa vin usturoi patrunjel ulei rosii in bulion sare piper   Mod de preparare: Se folosesc creveti proaspeti, care se curata de mantia exterioara,...
Read more »

Supă de mazare cu slănină si crutoane

Supă de mazare cu slănină si crutoane
O reteta foarte simpla de supa de mazare cu slnina si crutoane din: slnina, mazare, gris de porumb, cartofi, ceapa, si o felie de paine. Ingrediente: 50 gr slănină 150 gr mazăre 40 gr gris (de porumb) 2 cartofi 1 ceapă 1 felie de pâine   Mod de preparare: Vasul îl încălzim, frigem slănina...
Read more »

Retete de post: Musaca de vinete

Retete de post: Musaca de vinete
O reteta de post foarte gustoasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200g ceapă 50 ml untdelemn sare piper pătrunjel verde pesmet   Mod de preparare: Se curăţă vinetele, se taie rondele, se presară sare, ca să-şi lase...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu