vineri, 5 octombrie 2012

Retete usoare #1


Retete usoare:

Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada

Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Tantoe Michelada. Ingrediete: 1 oz. Tanteo Jalapeno Tequila 6 oz. Dos Equis Beer 2 oz. Lime Juice 1 Tbsp chipotle  
Read more »

File de porc gratinat

File de porc gratinat
O reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate, samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si amidon. Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6 roşii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g brânză gouda rasă 2 linguri...
Read more »

Paste picante cu somon

Paste picante cu somon
O reteta de paste picante cu file de somon si ceapa, usturoi, ardei iute, sare, unt, vin alb, supa, emmentaler, smantana, piper, suc de lamaie si rulouri fine de arpagic. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g paste sare 2 linguri unt 100 ml vin alb 125 ml...
Read more »

Tartă cu ciocolată şi portocale

Tartă cu ciocolată şi portocale
O reteta de tarta cu portocale si unt, zahar tos, faina, migdale, ou, suc de portocale, coaja de portocale, smantana, suc de lamaie, ciocolata amara si portocale. Ingrediente: pentru aluat: 175 g unt lOO g zahăr tos 250g făină albă, plus extra pentru pudrat 25 g migdale măcinate 1 ou bătut pentru umplutura: 5...
Read more »

Supă de taiţei cu prăjeala

Supă de taiţei cu prăjeala
O reteta de supa cu taitei de casa si unt, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, morcov, praz, telina si albitura, sare si piper, patrunjel verde si optional smantana. Ingrediente: supă  2 1 unt 50 g ceapă 100 g un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o linguriţă cu vârf...
Read more »

Tocăniţă mediteraneană

Tocăniţă mediteraneană
O reteta de tocanita cu ceapa, usturoi, file de curcan, tulpini de telina, cimbru, ulei, rosii, supa, fasole verde, paste late, sare, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g file de curcan 2 tulpini de ţelină 1/2 legătură cimbru 2 linguri ulei 1 cutie roşii (850...
Read more »

Snitel de curcan în crustă

Snitel de curcan în crustă
O reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana, pesmet, usturoi, patrunjel si unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 4 felii piept de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 50 g făină piper 2 ouă 2 linguri smântână 100 g pesmet 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi...
Read more »

Prăjiturele însiropate din cremă de lămaie

Prăjiturele însiropate din cremă de lămaie
O reteta de prajiturele cu unt, zahar tos, oua, malai grisat, faina, coaja de lamaie si suc de lamaie. Malaiul grişat este cel ce dă acestei prăjiturele culoare galbenă specifică şi textură foarte moale. Dacă nu găsiţi mălai grişat, folosiţi 200 g de făină cu agent de creştere în locul combinaţiei de mălai grişat...
Read more »

Brioşe cu nuci şi cremă de cafea

Brioşe cu nuci şi cremă de cafea
O reteta de briose cu unt, zahar muscovado, faina, oua, cafea instant, nuca si mascarpone. Un desert ce va fi apreciat de iubitorii de cafea de pretutindeni Ingrediente: l00 g unt, foarte moale l00 g zahăr muscovado l00 g făină  2 ouă mari 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu lOOml apă clocotită, şi apoi...
Read more »

Mini Chebab cu Chorizo

Se taie 32 de felii fine de salam Chorizo şi se prăjesc până devin crocante. Se pregătesc 16 bucăţi de ardei copt de la borcan şi 16 cuburi de feta. Se înfig câte 2 dintre feliile de salam pe 16 beţe mici de frigărui, între ele punându-se câte o bucată de ardei copt şi...
Read more »

Cremă de unt rapidă

Intr-un castron mare se cern 175 g zahăr pudră peste l00 g unt foarte moale. Se adaugă 3 linguriţe de cafea. Se amestecă totul cu grijă şi se bate amestecul până devine cremos şi fin.   Poftă bună!
Read more »

Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)

Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)
  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Greyhound. Ingrediente: 1.5 oz Vodka Grapefruit Juice Glass of Cracked Ice  
Read more »

Supă acră de creveţi

Supă acră de creveţi
O reteta de supa acra de creveti cu supa de pui, ardei iute, ghimbir decojit, sos de peste, lemongrass, sos de peste, suc de lamaie, zahar pudrea, piper, ciuperci, si crengute de coriandru/ Ingrediente: 800 ml supă de pui 1-2 ardei roşi iuţi 1 bucăţică de 3 cm de ghimbir decojit 2 tulpini lemongrass...
Read more »

Prăjitură consistentă de ciocolată neagră

Prăjitură consistentă de ciocolată neagră
O retete de prajitura cu ciocolata amaruie, unt, iaurt natural, esenta de vanilie, oua, faina, zahar muscovado brun, bicarbonat de sodiu si frisca. Ingrediente: 200g unt, plus extra pentru uns l00 g ciocolată amăruie, 70% cacao, ruptă bucăţi 150 g iaurt natural 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă mari 250g făină cu agent...
Read more »

Dulceata de dovleac turcesc

Dulceata de dovleac turcesc
O retete foarte simpla de dulceata de dovleac turcesc cu zahar, apa si un strop de vin alb. Ingrediente: un dovleac turcesc 1/2 kg zahar 250 ml apa putin vin alb   Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie cubulete. Se pune la fiert la foc tare...
Read more »

Cum se marineaza Somonul (video)

Cum se marineaza Somonul (video)
O reteta video despre cum se marineaza somonul. Cheia pentru somonul marinat nu este de a lăsa  mai mult de 15 minute la marinat. Puteţi utiliza orice alte condimente doriti.  
Read more »

Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg

Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg
  Se apucă bine homarul, se îndepărtează cleştii în punctul unde ultima articulaţie întâlneşte capul, apoi se răsuceşte coada desprinzând-o de cap. Capul poate fi folosit pentru a obţine supă iar restul pentru diferite retete. Se ţine coada bine în mână, cu suprafaţa netedă în jos, şi se strânge până se aude o trosnitură....
Read more »

Paine naan cu branza si chilli

  Ingrediente: 4 pâini naan 140 g cheddar, dat pe râzătoare (se poate înlocui cu Emmenthal) 1 chilii roşu, fără seminţe, tocat fin 1 mână de frunze de coriandru, tocate   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190°C/aer cald sau 170°C. Se stropesc pâinicile cu puţină apă, apoi se acoperă cu brânză rasă...
Read more »

Makhani dhal

Makhani dhal
Acesta reteta este preparata cu linte, mazăre sau fasole, se consumă în toată India, cu pâine sau orez. Este o sursă bună de proteine pentru vegetarieni. preparat specific indian Ingrediente: 225 g linte neagră 2 cepe, tocate fin 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe şi feliaţi 50 g unt, plus încă puţin 1 lingură...
Read more »

Mango cu cardamom

Mango cu cardamom
O reteta de desert cu mango, pastai verzi de cardamom, lime, zahar pudra, branfy, frisca, bezele si frunze de menta. Ingrediente: 4 mango mari, curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt 10 pastai verzi de cardamom, semintele scoase 2 lime, sucul si coaja 85 g zahar pudra 4 linguri brandy 560 ml...
Read more »

Brioşe cu mac şi pere

Brioşe cu mac şi pere
O reteta de briose cu mac si pere, praf de copt, sare, unt, lapte, zahar tos, seminte de susan, seminte de mac, oua, lamaie, ananas si menta. Ingrediente: 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 3 pere 70 g unt 180 ml lapte 170 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat...
Read more »

Tartine cu mango şi brânză

Tartine cu mango şi brânză
O reteta de tartine cu mango, branza cu mucegai, lapte dulce, malai,  sare de mare, parmezan, unt, pudra de curry, boia iute, piper, salata rucola si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 ml apă 250 ml lapte dulce 300 g mălai 300 g brânză cu mucegai două bucăţi de mango o lingură rasă de...
Read more »

Tort cu lămâi verzi

Tort cu lămâi verzi
O reteta de tort cu lamai verzi si biscuiti cu portocale, unt, foite de gelatina, oua, zahar, mango, frisca, piure de mango, zahar vanilinat si nuca de cocos. Ingrediente: blat: 125 g biscuiţi cu portocale 75 g unt cremă: 7 foiţe de gelatină 4 lămâi verzi 3 ouă 120 g zahăr 250 g piure...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu carne

Ciorba_de_dovlecei_cu_carne.jpg
O reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc...
Read more »

Somon cu portocale

Somon cu portocale
O reteta de file de somon cu telina, portocale, muguri de soia marinati, ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, marar, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 tije de ţelină două portocale 100 g muguri de soia marinaţi 5 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi o...
Read more »

Pui cu portocale

Pui cu portocale
O reteta de pui cu portocale si vin alb demisec, usturoi, boia dulce, pudra de curry, fasole verde, portocale, ulei de floarea soarelui, salata rucola, sare si piper. Ingrediente: două piepturi de pui mai mari 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi boia dulce boia iute pudră de curry 500...
Read more »

Triunghiuri dulci

Triunghiuri dulci
O reteta de prajitura cu zahar tos, nuca de cocos, faina, unt, esenta de migdale, miere, lapte condensat, pudra de scortisoara, frisca si sos de ciocolata. Ingrediente: 115 g zahăr tos 50 g nucă de cocos 100 g făină 115 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de migdale două linguri...
Read more »

Rulouri de peste cu piure cu portocale

Rulouri de peste cu piure cu portocale
O reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper, portocale, usturoi, ulei de masline si supa. Ingrediente: 500 g cartofi sare 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius) 8 felii bacon 2 crenguţe de rozmarin piper 2 portocale 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline...
Read more »

Oua in sos de mustar si piure picant

Oua in sos de mustar si piure picant
O reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa instant, mustar iute, miere, piure si hrean. Ingrediente: 1 dovlecel mic (50 g) 1 arpagic 1 roşie 1 linguriţă margarină 1 lingură frişcă 1 vârf de cuţit supă instant 1 linguriţă amidon 1/2-1 linguriţă muştar iute puţină miere 1/2 pachet piure instant 1...
Read more »

Cartofi cu legume si kaizer

Cartofi cu legume si kaizer
O reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa, lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 3 morcovi 100 ml supă 50 ml lapte 100 ml smântână piper nucşoară 2 linguri unt topit 4 felii kaizer afumat  ...
Read more »

Ardei umplut cu piure si branza

Ardei umplut cu piure si branza
O reteta de ardei umplut cu cartofi, sare, ceapa, unt, supa, branza telemea, piper, nucsoara si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 1 kg cartofi făinoşi sare câte 2 ardei graşi roşii şi verzi 2 cepe 1 lingură unt 250 ml supă 200 g brânză telemea rasă piper nucşoară 1 lingură seminţe de floarea soarelui...
Read more »

Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african

Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african
  Tilapia Se trage din familia bibanului. Iniţial a trăit în râurile şi fluviile Africii de Est, în special în Nil, iar astăzi se întâlneşte deseori în crescătoriile chinezeşti. Aces­tui peşte îl place apa cu o temperatură ridicată (cel puţin 18°C până la 20°C). Având 93 kcal/100 g este sărac în grăsimi, cu un...
Read more »

Ciorba de dovlecei cu orez

Ciorba de dovlecei cu orez
O reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura, orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g orez 50 g dovlecei 400 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare şi sare de...
Read more »

Rulou cu piersici

Rulou cu piersici
O reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare 120 g zahăr 125 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 1 pacheţel zahăr vanilinat umplutură: 400 g piersici...
Read more »

Tort cu mango şi cremă de brânză

Tort cu mango şi cremă de brânză
O reteta de tort cu mango si oua, zahar, faina, praf de copt, migdale macinate, foite de gelatina, suc de portocale, crema de branza, zahar si frisca. Ingrediente: aluat: 2 ouă 50 g zahăr 50 g făină 1 linguriţă praf de copt 25 g migdale măcinate umplutură: 6 foiţe de gelatină 3 fructe de...
Read more »

File de somon in crusta de piper

File de somon in crusta de piper
O reteta de file de somon in crusta de piper cu dovlecel, ardei gras, bulb de fenicul, arpagic, suc de lamaie, sare, ulei si unt. Ingrediente: 1 dovlecel mic câte 1 ardei gras roşu şi galben 1 bulb de fenicul 1/2 legătură arpagic 4 linguri piper 4 file de somon (a 150 g) 2...
Read more »

Rulade italieneşti

Rulade italieneşti
O reteta de rulade de curcan cu otet, pesto de rosii, galbenus, pesmet, bacon, sare, piper, cimbru, ulei si salata. Ingrediente: 4 rulade de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 75 g pesto cu roşii 1 gălbenuş 4 linguri pesmet 4 felii bacon sare piper 1 linguriţă cimbru 2 linguri ulei 100 g...
Read more »

Ciorbă de burtă traditionala

Ciorbă de burtă traditionala
O reteta traditionala de ciorba de burta cu rasol de vita, burta de cita, ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare si otet dupa gust. Ingrediente: burtă de vită 1,2 kg un rasol (picior) de vită ceapă 100 g morcov 100 g ţelină 100 g ustu­roi 50 g smântână 300 g...
Read more »

Ruladă fină de somon

Ruladă fină de somon
O reteta de rulada cu file de somon si rucola, usturoi, samburi de pin, cimbru, parmezan, pesmet, sare, piper, zahar si vin alb sec. Ingrediente: 3 legaturi rucola 2 catei de usturoi 60 g samburi de pin 1/2 legatura cimbru 50 g parmezan 3 linguri pesmet sare piper 2 bucati file de somon (fara...
Read more »

Mini-snitele colorate

Mini-snitele colorate
O reteta de snitele de curcan sau porc cu ananas, sunca, rosii, mozzarella, sare, piper, rosii cherry, broccoli, porumb, ardei iute, ardei gras si salam. Ingrediente: 100 g ananas (cutie) 75 g şuncă fiartă 2 roşii 2 mozarella (a 125 g) 12 şniţele mici de curcan sau porc (a 50 g) sare piper 8...
Read more »

Şniţele ca la Covasna

O reteta foarte simpla de snitele din carne de vitel sau carne de porc fara os, oua, ciuperci, cascaval ras, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vitel sau de porc fara os 7 oua 150 g ciuperci putin cascaval ras putina faina sare piper   Mod de preparare: Tai carnea ca pentru...
Read more »

Bors bucovinean

O reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare. Ingrediente: 1,5 kg oase 400 g mor­covi 300 g ceapă 600 g sfeclă 200 g ardei gras 100 g ţelină 500 varză albă 100 ml ulei 600 g roşii 2 l borş 2...
Read more »

Midii marinate

Midii marinate
O reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de midii proaspete, un sfert de cană de vin alb, două linguri de ulei de măsline doua linguri de suc de lamaie 3 catei...
Read more »

Aperitive cu anşoa

Aperitive cu anşoa
O reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două limete o linguriţă de zahăr tos sare piper lămâie   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorba de crap cu patrunjel si leustean

O reteta de ciorba de crap cu morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, pasta de tomate, bors, ardei gras, rosii, sare si knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente: morcov 100 g ţelină şi albitură.. 150 g ceapă 60 g ulei 30 ml o lingură de pastă de tomate crap 500 g ardei gras 50 g...
Read more »

Carpaccio de vită cu orez

Carpaccio de vită cu orez
O reteta carpaccio de vita cu orez basmatic, ulei de masline, sos worcester, sare, piper si salvie. Ingrediente: 100 g muşchi de vită 20 ml ulei de măsline 100 g orez basmatic sos Worcester sare şi piper după gust salvie   Mod de preparare: Muşchiul de vită se condi­mentează cu sare şi piper, apoi...
Read more »

Fondue de ciocolată

Fondue de ciocolată
O reteta de fondue de ciocolata cu frisca, ciocolata menajera, capsune, boabe de struguri si coniac dupa gust. Ingrediente: 400 g ciocolată mena­jeră 200 g frişcă 10 căpşune de mărime portivită 10 boabe de struguri coniac după gust   Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte şi se pune la topit deasupra unei băi de...
Read more »

Borş pescăresc cu verdeata

Borş pescăresc cu verdeata
O reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare, leustean sau patrunjel. Ingrediente: peşte mic 500 g peşte mare 600 g o linguriţă de Knorr Delikat ceapă 150 g morcov 150 g ţelină şi albitură 200 g ardei gras 100...
Read more »

Salată de peşte cu morcov

Salată de peşte cu morcov
O reteta de salata de fileuri de peste cu morcovi, cartofi, ardei capia, ardei iute, mazare, telina, mustar, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper, paine integrala si baghete. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 3 cartofi doi morcovi doi ardei capia un ardei iute 100 g mazăre un sfert de ţelină un gălbenuş crud un...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bee’s Knees (video)

Cum se prepara Cocktail Bee’s Knees (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Bee’s Kness. Ingrediente: 2 oz of Gin 3 bar spoons of runny honey 3/4 oz fresh squeezed lemon juice
Read more »

Tortellini cu legume

Tortellini cu legume
O reteta de tortellini cu legume din oua, faina, branza telemea, sos pesto, mix de salata, busuioc verde, ardei iute, smantana, sare, piper, ulei de masline, lamaie, nuci caju, alune si migdale. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 400 g brânză telemea o lingură de sos pesto doi mor­covi un pachet de mix de...
Read more »

Prăjitură cu caise şi cocos

Prăjitură cu caise şi cocos
O reteta de prajitura cu caise, cocos, oua, zahar tos, ulei, praf de copt, frisca, gelatina, esenta de migdale, caise confiate, sare si cocos proaspat. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 100 ml ulei un vârf de linguriţă de praf de copt 500 ml frişcă 10 g gelatină o linguriţă...
Read more »

Pacheţele cu pui

Pacheţele cu pui
O reteta de pachetele cu piept de pui si ciuperci, rosii uscate, morcov, ceapa verde, usturoi, foi de placinta, oregano, sare, piper, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: un piept de pui 300 g ciuperci 100 g roşii uscate un morcov o legătură de ceapă verde 3 căţei de usturoi un pachet de foi...
Read more »

Ardei umpluti cu ton si amestec de salată verde, capere şi frunze de capere

Ardei umpluti cu ton si amestec de salată verde, capere şi frunze de capere
O reteta de ardei umpluti cu ton in ulei si masline verzi, mustar picant, galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde, sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 500 g ardei 100 g măsline verzi muştar picant două gălbenuşuri fierte o lămâie două linguri...
Read more »

Ruladă cu legume si salata de rosii

Ruladă cu legume si salata de rosii
O reteta de rulada cu legume din faina, lapte, zahar tos, unt, andive rosii, salata rucola, ceapa verde, usturoi, oua, chimen, sare, piper si rosii. Ingrediente: un kg făină 30 g drojdie 250 ml apă 250 ml lapte zahăr tos 100 g unt două andive roşii 200 g salată rucola 300 g ciuperci o...
Read more »

Lebede cu ciocolată

Lebede cu ciocolată
O reteta de lebede cu ciocolata neagra si oua, unt, faina, sare, frisca, esenta de rom, migdale, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 250 ml apă 125 g făină o jumătate de linguriţă de sare 300 ml frişcă 250 g ciocolată neagră o linguriţă de esenţă de rom 50...
Read more »

Clătite cu carne si pudra de cacao

Clătite cu carne si pudra de cacao
O reteta de clatite cu piept de pui, faina, pudra de cacao, ciuperci, ceapa verde, usturoi, migdale, portocale, ardei dulce, oua, lapte dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 100 g făină două linguri de pudră de cacao un piept de pui 300 g ciuperci o legătură ceapă verde un căţel de usturoi 50 g...
Read more »

Bulgur cu peşte şi legume

Bulgur cu peşte şi legume
O reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby, rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, nuci si migdale. Ingrediente: 250 g bulgur 4 fileuri peşte alb 500 g broccoli doi morcovi 400 g porumb baby două roşii doi ardei graşi un ardei iute...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mexican 55 (video)

Cum se prepara Cocktail Mexican 55 (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Mexican 55   Ingrediente: 2 Oz Tequilla 1 Oz Lemon Juice 1/2 Oz Simple Syrup 2 Dashes Angostura Bitters Champagne  
Read more »

Paste cu morcovi si usturoi

Paste cu morcovi si usturoi
O reteta de paste cu morcovi baby, usturoi, faina, oua, spanac, stafide, seminte de pin, nuci, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g făină 4 ouă 100 g spanac 500 g morcovi baby 100 g stafide 50 g seminţe de pin 50 g nuci o căpăţână usturoi cimbru ulei de măsline...
Read more »

Pastă de măsline

Pastă de măsline
O reteta de pasta de masline cu masline verzi, masline negre, paine, ulei, usturoi si cascaval. Ingrediente: 400 g măsline verzi fără sâmburi 100 g măsline negre fără sâmbuiri 3 felii pâine 200 ml ulei 6 căţei de ustu­roi caşcaval   Mod de preparare: Pasezi măs­linele în blender. Inmoi pâi­nea în puţină apă, după...
Read more »

Pâine cu seminţe

Pâine cu seminţe
O reteta de paine cu faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, ou, seminte de floarea soarelui, susan si mac. Ingrediente: 500 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 1 pachetel drojdie uscată 10 linguri ulei 1 pahar lapte 3 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 ou seminţe de floarea soarelui susan mac     Mod...
Read more »

Gaina umpluta cu taitei

O reteta de gaina umpluta cu taitei si ulei, unt, cascaval ras si sare. Ingrediente: 1 găină mijlocie 150 g taiţei 1 lingură ulei 4 linguri unt 3 linguri caşcaval ras sare   Mod de preparare: Pui tăiţeii să fiarbă în apă clocotită cu sare şi ulei, ca să nu se lipească între ei....
Read more »

Salata cu paste spiralate

Salata cu paste spiralate
O reteta foarte simpla de salata cu paste spiralate si carnat afumat, castraveciori murati, rosie, ananas, mazare, iaurt, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g paste spiralate 1 cârnat afumat 2 castraveciori muraţi 1 roşie 1 compot ananas 1 conservă mazăre 150 g iaurt 1 ceapă roşie 2...
Read more »

Varza a la Bihor

O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată 150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari sare condi­mente (cimbru, boia dulce, mărar)   Mod de preparare: Pui orezul la fiert...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Martinez (video)

O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Martinez. Ingrediente: 3/4 oz Gin 3/4 oz Vermouth Dash of Orange Bitters Dash of Maraschino Liqueur
Read more »

Antricot de vită bănăţean

O reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei, faina, cartofi, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg antricot de vită 250 g mazăre conservă 300 g ciuperci 200 ml ulei 100 g făină 2,5 kg cartofi verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Porţionezi antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul,...
Read more »

Işlere

O reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina, galbenusuri si unt. Ingrediente: 15 linguri ulei 15 linguri lapte 10 linguri zahăr 1 linguriţă amoniac 100 g făină pentru cremă: 1/2 l apă 5 linguri făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 5 linguri zahăr   Mod de preparare: Faci un...
Read more »

File de porc fiert in lapte

O reteta foarte simpla de file de porc fiert in lapte cu: file de porc, lapte unt, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg file de porc 1,5 l lapte 2 linguri unt 1 căpăţână de usturoi sare piper cimbru   Mod de preparare: Presezi fileul cu sare, piper şi cimbru, îl aşezi...
Read more »

Supa tiroleza

O reteta de supa tiroleza din morcov, ceapa, patrunjel, chimen, unt, faina, sare, piper si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 lingură făină sare piper 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai zarzavaturile, apoi le...
Read more »

Pizza impaturita (calzone)

O reteta de pizza impaturita (calzone) din ulei de masline, faina, sare, zahar, drojdie uscata, branza telemea, cascaval ras, branza gorgonzola, salam uscat, kaizer, masline verzi, bulion, ardei rosu, ardei galben, sare, piper si busuioc uscat. Ingrediente: pentru blat îţi trebuie: 1/2 cană apă 2 linguri ulei de măsline 2 căni făină 1 linguriţă...
Read more »

Jamie Oliver in America 4 (video)

Read more »

Ouă umplute cu gălbenuş sau pate de ficat

O reteta de oua umplute cu pate de ficat si maioneza, mustar sare si piper. Ingrediente: 100 g maio­neză 4 ouă 1 lingură muştar 50 g pate de ficat sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute, ca să fie tari. Le scoţi gălbenuşurile şi le...
Read more »

File de peste Pangasius

O reteta foarte simpla de file de peste pangasius cu oua, apa, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6 bucăţi file de peşte pangasius 3 ouă 1-1/2 l apă 250 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Sărezi şi piperezi fileul de peşte, îl treci prin făină, apoi prin ouăle bătute cu furculiţa...
Read more »

Ciorbă de pasăre a la grec

O reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare, telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o legatura mica de patrunjel verde. Ingrediente: carne de pasăre 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 30 ml orez...
Read more »

Pâine cu stafide, fulgi de ciocolata si coajă de lamaie

O reteta de paine cu stafide si coaja de portocale din faina, drojdie proaspata, fulgi de ciocolata, coaja de portocala, miere, sare, zahar vanilat, lapte si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub drojdie pro­aspătă o mână stafide fulgi de ciocola­ta coaja de la 3 lamai 150 g zahăr (se poate înlocui...
Read more »

Stiucă umplută la cuptor

O reteta foarte simpla de stiuca umpluta la cuptor cu oua, orez, ceapa, morcov, smantana, cartofi, ulei, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia dulce, cimbru si putin busuioc. Ingrediente: 2 ştiuci de 1-1,5 kg pentru a încăpea într-o tavă normală de cuptor 4 ouă 1 pumn de orez 3-4 cepe 2 morcovi 1 pahar de...
Read more »

Cotlet de porc la cuptor cu rosii

O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 cotlet de porc  feliat, fiert la temperatură joasă 6-7 roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline vin alb   Mod de...
Read more »

Piept de porc pane

O reteta de piept de porc pane cu zeama de varza, telina, pipe boabe, cimbru, faina, oua, pesemt, ulei si sare. Ingrediente: 600 g piept porc 50  ml zeamă varză 1 ţelină 1 linguriţă boabe piper negru 1 linguriţă cimbru 1 lingură făină 2 ouă 100 g pesmet 250 ml ulei sare piper  ...
Read more »

Ciorbă de fasole ca in Bucovina

O reteta de ciorba de fasole cu carnat afumat fasole alba, kaizer afumat, albiura, morcov, ceapa, mujdei, fidea, rosii in bulion, sare, cimbru si otet.  Ingrediente: 300 g fasole alba 1 cârnat afumat 100 g kaizer albitură 1 morcov 1 ceapă mujdei 50 g fidea 150 g roşii în bulion sare cimbru oţet  ...
Read more »

Salata speciala de icre

O reteta foarte simpla de icre cu macrou afumat si castraveciori acri. Ingrediente: 200 g icre de crap sau hering preparate în casă (poţi folosi şi icre din comerţ) 100 g macrou afu­mat 5 castraveciori acri   Mod de preparare: Tai mărunt castraveciorii şi îi pui la scurs. Cureţi macroul de piele şi oase,...
Read more »

Bastonase cu mac, susan sau chimion

O reteta foarte simpla de bastonase cu mac, susan sau chimion din unt, faina si cartofi fierti. Ingrediente: 150 g unt 150 făină 150 g car­tofi fierţi mac, susan sau chimion   Mod de preparare: Amesteci untul cu cartofii făcuţi piu­re, pui un praf de sare şi adaugi făina. Frămânţi un aluat potrivit de...
Read more »

Babă cu lichior de piersici

Babă cu lichior de piersici
O reteta simpla de babă cu lichior de piersici din lapte, oua, faina, scortisoara, sare, zahar pudra, drojdie usata, unt, lichior de piersici, frisca lichida, esenta de vanilie si fructe. Ingrediente: 7 linguri lapte 4 ouă 225 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată 7...
Read more »

Ciorbă dreasă de legume

Ciorbă dreasă de legume
O reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: morcov 100 g ceapă 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g dovlecei 100 g varză albă 100 g cartofi...
Read more »

Rulada de carne cu branza

Rulada de carne cu branza
O reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei. Inrgediente: 1 kg carne vită tocată 200 g brânză telemea 1 felie pâine 2 cepe 2 căţei usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguriţe chimen 50 ml ulei pentru garnitură:...
Read more »

Crema de morcovi

Crema de morcovi
O reteta de supa-crema de morcovi cu faina, unt, ceapa, oua, lapte, paine, supa de oase, ulei sare si piper. Este o reteta pentru diabetici. Ingrediente: 1 kg morcovi 100 g făină 150 g unt 2 cepe 2 ouă 150 ml lapte 150 g pâine 2 l supă de oase ulei sare piper  ...
Read more »

Cum se prepara vaca Bourguignon (video)

Cum se prepara vaca Bourguignon (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara vaca Bourguignon
Read more »

Sarlota de portocala

Sarlota de portocala
O reteta foarte simpla de sarlota de portocala cu suc de lamaie, zahar pudra, lapte, galbenusuri, faina, gelatina si frisca. Ingrediente: sucul şi coaja de la 2 portocale sucul de la 1/2 lămâie 300 g zahăr pudră 500 ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă făină 4 plicuri gelatină incoloră 400 ml frişcă   Mod...
Read more »

Panere de cascaval cu branza si masline

Panere de cascaval cu branza si masline
O reteta de panere de cascaval cu branza de vaca, masline negre, ardei galben, ardei rosu si masline verzi. Este o reteta pentru diabetici si nu numai. Ingrediente: 250 g caşcaval 150 g brânză de vacă 50 g măsline negre 50 g măsline verzi fără sâmburi 1/2 ardei galben 1/2 ardei roşu   Mod...
Read more »

Tocanita unguresca

Tocanita unguresca
O reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute piper 2 linguri...
Read more »

Salata cu svaiter si salam

Salata cu svaiter si salam
O reteta foarte simpla de salata cu svaiter, salam uscat, mere, maioneza, mustar, piper, sare, zahar pudra, oua, salata verde si castraveti murati. Ingrediente: 300 g şvaiţer 400 g salam uscat 350 g mere 250 g maioneză 1 lingură muştar piper sare zahăr pudră 2 ouă salată verde castraveţi muraţi   Mod de preparare:...
Read more »

Morcovi cu praz

Morcovi cu praz
O reteta foarte simpla de morcovi cu praz, unt si smantana. Ingrediente: 3 morcovi curăţaţi 1 bucată praz 2 linguri unt 50 g smântână   Mod de preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi tai în fâşii subţiri, pe care le căleşti în unt, la foc mic, timp de 10 minute. Separat,...
Read more »

Supă de mere

Supă de mere
O reteta foarte simpla de supa de mere acrisoare cu faina, smantana, taitei, zahar si sare. Ingrediente: 2 mere acrişoare 1/2 linguriţă de făină 1 lingură de smân­tână 1 lingură tăiţei (fi­dea) 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Cureţi mere­le, le tai felii şi le fierbi în circa 400 ml de apă...
Read more »

Supă cu turnăţei

O reteta de supa cu turnatei si oase de vaca, morcovi, telina, ceapa, oua, faina, lamaie, verdeata, sare si bulion. Ingrediente: 1 kg oase de vacă 100 g mor­covi 50 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 2 ouă 40 g făină 100 g lămâie 1 legătură verdeaţă sare după gust 1 linguriţă...
Read more »

Portocale umplute cu mere si scortisoara

Portocale umplute cu mere si scortisoara
O reteta delicioasa de portocale umplute cu mere, scortisoara, zahar ulei si smatana. Ingrediente: 4 portocale mari 4 mere mari 2 linguri scor­ţişoară 4 linguri za­hăr 2 linguri ulei 1 cutie cu smântână   Mod de preparare: Decojeşti portocalele şi le scoţi mie­zul, pe care îl mărunţeşti. Cureţi merele şi le dai prin râzătoare,...
Read more »

Cotlet de porc secuiesc

Cotlet de porc secuiesc
O reteta de cotlet de porc cu ceapa, ulei, varza murata, faina, smantana, boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 200 g ceapă 150 ml ulei 3 kg varză murată 25 g făină 200 g smântână 10 g boia dulce piper boabe sare   Mod de preparare: Porţionezi...
Read more »

Rulouri din carne de vitel

O reteta de rulouri din carne de vitel si cascaval, castraveti acri, pesmet, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de viţel 200 g caşcaval 4 castraveţi acri pesmet 4 ouă făină sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii, o baţi, o condimentezi şi pui pe fiecare bucată 2 felii...
Read more »

Sufleu de legume cu brânză

Sufleu de legume cu brânză
O reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper. Ingrediente: amestec de legu­me (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde) 3 cartofi mij­locii 2 roşii întregi din buli­on 30 g brânză sărată de oaie 200 g smântână 3 ouă 2-3 linguri rase de...
Read more »

Harrissa

Harrissa
Harissa este o mâncare tradiţională armenească din grau de coliva, piept de pui, os de vita, unt, piper, chimen si ienibahar. Ingrediente: 250 g grâu de colivă 2 bucăţi piept de pui 1 bucată os de vită 50 g unt piper chimen ienibahar   Mod de preparare: Lasi grâul la înmuiat în apă călduţă,...
Read more »

Budinca de banane

Budinca de banane
O reteta de budinca de banane cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 banane 150 g zahăr 500 ml lapte 4 ouă 30 g făină 10 g unt 1 portocală 2 lămâi   Mod de preparare: Baţi ouăle cu 100 g zahăr până obţii un amestec spumos. In alt vas...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu