marți, 2 octombrie 2012

Retete simple #57


Retete simple:

Antricot de vitel cu sos de usturoi

Antricot de vitel cu sos de usturoi
  Ingrediente: 1 kg antricot de viţel 100 g unt 1 lin­gură pastă de tomate 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie sare piper cimbru 1 cană vin alb ulei   Mod de preparare: Presari carnea cu sare, piper şi cimbru după gust, aşezi bucăţile într-o tavă cu ulei, torni vinul...
Read more »

Tort rapid cu vanilie şi cacao

Tort rapid cu vanilie şi cacao
  Ingrediente: 1 kg smântână 6 linguri de zahăr 4 linguri de cacao 1esenţă de vanilie 1esenţă de rom 2 plicuri gelatină   Mod de preparare: Baţi smântână cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi împărţi frişca obţinută în jumă­tate. într-o parte de compoziţie pui cacaua şi un plic de gela­tină dizolvată...
Read more »

Spumă de lămaie

Spumă de lămaie
  Ingrediente: 3 oua 3 linguri zahar 3 foi gelatina 1 lamaie 200 g frişcă sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi sucul de la o lămâ­ie întreagă. Pune gelatina la înmuiat în apă rece cam 10 minute, după...
Read more »

Supă cu cube

Supă cu cube
O retete de supa cu telina, morcov, ceapa, ou, ulei, lapte, gris, carne de porc, branza de oaie, faina, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 ou 2 lin­guri ulei 3 linguri lapte 3 linguri griş 100 g carne de porc 100 g brânză de oaie 4-5 linguri...
Read more »

Prajitura glazurată cu cafea

Prajitura glazurată cu cafea
  Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguri pesmet 50 g nucă măci­nată 125 ml cafea preparată 250 ml frişcă lichidă Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 125 ml cafea preparată. Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 100 g...
Read more »

Cepe îmbrăcate în şuncă afumată

Cepe îmbrăcate în şuncă afumată
   Ingrediente: 6 cepe 6 felii şuncă afumată 150 g caşcaval 5 linguri smântână 1 căţel de usturoi sare piper rozmarin   Mod de preparare: Cureţi cepele de foi şi le pui la fiert întregi în apă cu sare pentru 10 minute. Apoi le scoţi miezul, îl toci şi-l căleşti împreună cu usturoiul pisat...
Read more »

Chiftele umplute cu ciuperci si oregano

Chiftele umplute cu ciuperci si oregano
  Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4-5 ciuperci 2 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură sare piper oregano   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu şi făina, pui sare, piper, oregano după gust omogenizezi compoziţia. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi ciupercile tocate, pătrunjelul tocat...
Read more »

Slanina fiarta cu boia

Ingrediente: slănină de pe burtă sau slănina de la guşă cu sau fără şorici sare boia dulce usturoi pisat   Mod de preparare: Alegi slănina de pe burtă cu şoriciul bine curăţat sau guşa fasonată (tăiată) în bucăţi triunghiulare sau dreptunghiulare de 300-500 g fiecare. Freci fiecare bucată de slănină cu sare grunjoasă şi...
Read more »

Castraveti cu rozmarin

Castraveti cu rozmarin
  Ingrediente: 5 kg castraveţi 8 cepe mici (sau verzi) 2 bucăţi hrean 4 crenguţe de rozmarin 6 foi de dafin boabe de muştar piper boabe sare grunjoasă   Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi proas­peţi, se spală bine şi se pun la scurs. Se curăţă ceapa şi hreanul. Ceapa se lasă...
Read more »

Prajitura glazurata

Ingrediente foi: 500 g făină 200 g unt sau margarină 2 ouă 1 lingură oţet 1 praf de sare Ingrediente cremă: 3 linguri făină,1 1 lapte , 6ouă, 150 g zahăr, 1baton vanilie, 100 g coajă de portocală confiată Ingrediente glazură: 400 g zahăr pudră, 2 albuşuri, zeama de la 2 lămâi Mod de...
Read more »

Chec cu mere si nuci

Chec cu mere si nuci
  Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lin­gură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă de apă caldă. Cureţi merele de coajă şi se­minţe, le tai...
Read more »

Foi umplute cu spumă de căpşuni

Foi umplute cu spumă de căpşuni
  Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie.   Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir...
Read more »

Tocanita ciobaneasca

Tocanita ciobaneasca
  Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii tăiaţi felii subţiri, îi rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu un praf...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 34 (video)

Read more »

Semiluni aromate cu nuci

Semiluni aromate cu nuci
  Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de copt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă se topeşte, apoi adaugi pe rând...
Read more »

Budincă de cozonac

Budincă de cozonac
  Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară   Mod de preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în...
Read more »

Stea cu urdă şi căpşuni

Stea cu urdă şi căpşuni
  Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g căpşuni   Mod de preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale, apoi întinzi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o...
Read more »

Ardei cu usturoi

Ardei cu usturoi
  Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1 linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert   Mod de preparare: Se coc ardeii la cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar cotoarele se aruncă. Curăţă şi se taie usturoiuil ju­mătăţi. Se pun în borcan juimătăţile...
Read more »

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete
  Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Curăţă de coajă roşiile galbene şi scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam 200 ml de suc.) Răceşte-l, apoi combină-l cu...
Read more »

Aperitiv cu creveţi

Aperitiv cu creveţi
  Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper sare   Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva...
Read more »

Savarina din gris cu frisca

  Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în...
Read more »

Tortilla cu legume si busuioc

Tortilla cu legume si busuioc
  Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz 200 g ciuperci sare piper ulei de măsline ardei iute fasole roşie boabe   Mod de preparare: Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la fiert...
Read more »

Negresă cu grapefruit

Negresă cu grapefruit
  Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25 g amidon ali­mentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă un pliculeţ praf de copt sare zahăr vanilinat 100 g alune o lingură de esenţă de rom sos de ciocolată   Mod de preparare:...
Read more »

Supă-cremă de pui

Supă-cremă de pui
  Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1 ceapa patrunjel sare   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Lasă-le să...
Read more »

Tarte cu ton si rozmarin

Tarte cu ton si rozmarin
  Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3 ouă 50 g parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare piper unt   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă...
Read more »

Budincă de cartofi

Budincă de cartofi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g bacon 40 g unt patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de...
Read more »

Alaviscă

Alaviscă
  Ingrediente: 3 foi de napolitane 3 albuşuri 150 g zahăr 2 linguri miere 150 g nucă prăjită şi măcinată 50 g stafide   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat pentru 30 de minute. Baţi albuşurile spumă pe baie de aburi, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până se topeşte. Pui şi...
Read more »

Coaste de porc inabusite

Coaste de porc inabusite
  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g coaste afumate de porc 1 scarcica de porc 2 morcovi 1 ceapa 10-15 boabe de piper 2 cuisoare ienibahar sare marar verde Mod de preparare: Tai cartofii în cuburi, apoi îi pui la fiert. Separat, căleşti ceapa ş morcovul tocate şi scăricica. Stingi cu două căni cu...
Read more »

Supă Harira

Supă Harira
Preparat specific marocan  Ingrediente: 100 g năut 100 g linte 100 g fasole fava uscată 200 g făină 80 g orez 100 ml ulei 100 g fidea două linguri de pastă de tomate 450 g roşii prunişoare o ceapă medie o legătură de coriandru proaspăt o legătură mică de pătrunjel două tije de ţelină...
Read more »

Omletă cu cârnati si miez de nucă

Omletă cu cârnati si miez de nucă
  Ingrediente: 4 cârnaţi 4 ouă doi căţei de usturoi o ceapă 50 g miezuri de nucă 100 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de boia dulce două roşii o linguriţă de oregano uscat ulei sare piper murături de sezon pâine neagră   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi,...
Read more »

Taci şi-nghite(galuste)

Taci şi-nghite(galuste)
Ingrediente: 400 g mălai 1 l lapte 100 g unt 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert ouăle în apă cu puţin oţet. Fierbi laptele şi când dă în clocot adaugi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu făcăleţul şi laşi să mai...
Read more »

Tartă cu şuncă si castraveti muraţi

Tartă cu şuncă si castraveti muraţi
  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură :150 g şuncă afu­mată, 50 g făină, 250 ml lapte, 2 linguri smântână, 3 ouă, 2 castraveciori muraţi, 170 g caşcaval.   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, oul, apa caldă şi un praf de sare până...
Read more »

Carnaţi in sos de vin

Carnaţi in sos de vin
  Ingrediente: 4-6 carnaţi de casa 1 kg cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 1 pahar vin 1 ceşcuţă cu sos de roşii patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Pune cartofii întregi la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, taie ceapă mărunt şi căleşte-o în ulei, după care adaugă ardeii...
Read more »

Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac

Prăjitură cu 2 blaturi şi crema de mac
Ingrediente blat 1: 300 g făină 200 g unt 80 g zahăr 2 ouă 1 lingură gem de căpşuni 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 300 g mac, 100 g pesmet, 125 g zahăr, 200 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie. Ingrediente blat 2:165 g făină, 3 ouă,...
Read more »

Tocană de carne cu găluşte de brânză

Tocană de carne cu găluşte de brânză
Ingrediente tocană:       1 şi 1/2 kg carne de porc 2 linguri untură 10 cepe boia sare 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente găluşte: 100 g brânză de vaci 1 lingură griş 1 lingură rasă de făină 1 ou sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi ceapa,...
Read more »

Pui cu sos de soia şi legume

Pui cu sos de soia şi legume
  Ingrediente: 8 ciocanele de pui 3 linguri de sos de soia 500 g dovleac de plăcintă cartofi o salată verde o linguriţă de ghimbir ras 100 g unt două linguri de suc de lămâie ulei de floarea-soarelui sare piper oregano   Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se spală,...
Read more »

Cocktail Margarita on the rocks

Cocktail Margarita on the rocks
  Pahar-  Tumbler or small Collins  Garnitura – O felie de lime si sare pe jumatate din buza paharului   Ingrediente: 60 ml Tequila silver 25 ml fresh lime juice 20 ml Cointreau Top-up lager beer   Mod de preparare: Amestecaţi puternic primele trei ingrediente în shaker, strecuraţi peste gheaţa cuburi în paha­rul tumbler,...
Read more »

Cartofi taranesti cu afumatura

Cartofi taranesti cu afumatura
  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afu­mată 1 legătură mărar sare piper boia   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată şi şunca şi le căleşti împre­ună câlteva minute. După ce au fiert cartofii, îi scurg...
Read more »

Capia asortat la borcan

Capia asortat la borcan
  Ingrediente: 250 g ardei roşu şi verde 250 ml oţet 250 ml apă 25 g zahăr 1 linguriţă boabe muştar 8 căţei usturoi sare după gust piper boabe   Mod de preparare: Se curăţă ardeii de se­minţe şi nervuri, se opă­resc în apă cu sare 3-4 mi­nute, apoi se lasă la scurs, după...
Read more »

Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor

Hering cu sos de ciuperci şi piure, la cuptor
  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4-5 ciuperci 2 linguri pastă de tomate 1 cutie hering în ulei 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 lingură făină 5-6 măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi pui la fiert. Când sunt gata, îi pasezi şi adaugi în...
Read more »

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

Aspic cu legume si tacamuri de curcan
  Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt  20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru a...
Read more »

Rulou din carne de vitel cu branza

Rulou din carne de vitel cu branza
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1 legătură pătrunjel sare cim­bru piper   Mod de preparare: Desfaci carnea cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă o foaie pe care o sărezi şi o piperezi. Tai telemeaua bucăţi mai mari, le aşezi în mijlocul...
Read more »

Frigărui transilvănene

Frigărui transilvănene
  Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi speli, îi opăreşti şi-i laşi în lapte fierbinte pentru 1/2 de oră. îi scoţi apoi, îi tai bucăţele pe care le înfigi pe beţe de frigărui, alternând...
Read more »

Supă ardelenească cu pâine şi brânză

Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa,...
Read more »

Aripioare de pui cu sos de muştar

Aripioare de pui cu sos de muştar
Ingrediente:  500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli aripioarele de pui, le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei încins 10 minute. Cât timp se rumenesc,...
Read more »

Prăjitură cu mălai

Prăjitură cu mălai
Ingrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră. Adaugi apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni compoziţia într-o tavă...
Read more »

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean
  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bu­căţi hrean 1 linguriţă oţet 5-6 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ciola­nul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi cartofii, îi tai sferturi şi-i pui la fiert în altă oală. Dai...
Read more »

Cocktail El Calvador

Cocktail El Calvador
  Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă   Ingrediente: 50 ml Busnel Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme syrup (sirop de zahăr) 10. ml fresh lime juice 8 frunze de mentă proaspătă   Mod de preparare: Amestecaţi puternic cele şase ingrediente în shaker şi...
Read more »

Rulouri de aluat cu şuncă afumată

Rulouri de aluat cu şuncă afumată
Ingrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lin­gură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, măghiran.   Mod de preparare: Amesteci făina cu uleiul, drojdia desfăcută în apă caldă şi frămânţi un aluat elastic...
Read more »

Gogosele umplute

Ingrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză.   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu fierbinti, ca sa...
Read more »

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

Ciorbă cu ciolan de porc afumat
  Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă smântână   Mod de preparare: Ciolanul de porc se spală, se pune într-o oală...
Read more »

Djej Emshmel

Djej Emshmel
Preparat specific marocan  Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni de supă sau apă o jumătate de lingură de pătrunjel sare piper un vârf de cuţit de şofran...
Read more »

Ruladă Na Zaru

Ruladă Na Zaru
  Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după care se pune pe grătar. Se serveşte ca atare.   Poftă bună!
Read more »

Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară

Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară
  Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50 ml apă pu­dră de scorţişoară jumătate de lămâie sare piper boia iute ardei iute uscat   Mod de preparare: Vânătă se spală, se taie...
Read more »

Bărcuţe cu gem

Bărcuţe cu gem
  Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina   Mod de preparare: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit...
Read more »

Tartă cu ananas si mentă

Tartă cu ananas si mentă
  Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe de mac sare o lingură de mentă tocată zahăr pidră   Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf...
Read more »

Macaroane cu legume si carne de porc

Macaroane cu legume si carne de porc
  Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 mor­covi 1 ţelină 2 ră­dăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper boabe sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele şi le pui la fiert într-o oală mare cu carnea, frunzele de dafin şi câteva boabe de...
Read more »

Supă de hrean cu smântână

  Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lin­gură unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afu­mată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca...
Read more »

File de macrou cu sos de roşii

File de macrou cu sos de roşii
  Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5 căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper pătrunjel orez   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă...
Read more »

Briose cu mac şi gem de coacăze roşii

Briose cu mac şi gem de coacăze roşii
  Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o lingură de mentă tocată sare o linguriţă de praf de copt gem de coacăze roşii   Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună...
Read more »

Ciorbă de afumături şi pepene murat

Ciorbă de afumături şi pepene murat
Ingrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau pătrunjel, după gust   Mod de preparare: Speli carnea, o opăreşti în apă clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu...
Read more »

Smântânită

Smântânită
Ingrediente foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2...
Read more »

Ciorba cu carnati afumati

  Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină 200 ml smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa tăiată. Presari şi boiaua,...
Read more »

Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci

Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci
Ingrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate bine, verdeaţa...
Read more »

Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat

Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în...
Read more »

Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat

Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat
Ingrediente foi: 600 g făină 200 g margarină 4 linguri lapte 4 ouă 4 linguri smântână 4 linguri ulei drojdie cât o nucă Ingrediente umplutură: 100 g nucă măcinată 500 g rahat colorat 200 g zahăr 1 borcan gem ( 400 g) 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Din margarină, gălbenuşuri, lapte,...
Read more »

Friptură de porc cu varză

Friptură de porc cu varză
  Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2 linguri muştar picant sucul stors de la 3 por­tocale 3 linguri zahăr 2 pahare vin alb 1 lingură praf de ghimbir 1 şir de cârnaţi afumaţi de porc 3 cartofi (facultativ) 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 1 linguriţă...
Read more »

Ciorba de fasole cu costita si smantana

Ciorba de fasole cu costita si smantana
  Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afu­mată 1 lingură făină 100 g ceapă 150 ml smân­tână sare 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe...
Read more »

Sufleu de şuncă

Sufleu de şuncă
Ingrediente sufleu:  250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă 2 lin­guri margarină sau unt sare piper Ingrediente sos: 4 ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină Mod de preparare: Freci margarina cu gălbe­nuşurile, smântână şi brânza rasă şi adaugi şunca tocată. Baţi albuşurile spumă cu un praf de...
Read more »

Papiote de carne cu brânză şi sos alb

  Ingrediente: 8 felii de carne de porc 100 g brânză proaspătă de vaci 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar 1 cană lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 500 g legume congelate sare piper boia   Mod de preparare: Speli carnea, o baţi ca pentru şniţele, piperezi, sărezi şi presari boia. Amesteci...
Read more »

Cocktail Le-Mon Amour

Cocktail Le-Mon Amour
  Pahar – Martini Garnitura: Stafide si o frunza de lemon gras   Ingrediente: 40 ml vodcă 30 ml De Kuyper Sour Apple 10 ml De Kuyper Parfait Amour 20 ml fresh lemon juice 2 linguriţe de stafide 10 g frunze de lemongrass   Mod de preparare: Zdrobiţi stafidele şi frunzele de lemongrass tăiate...
Read more »

Bisteeya

Bisteeya
Preparat specific marocan Ingrediente: 5 linguri de unt 100 g ceapă sare piper o jumătate de cană de migdale o lingură de zahăr două linguri de făină o jumătate de cană de suc de lămâie o legătură de pătrunjel verde o cană şi jumătate de supă de pui două gălbenuşuri doi pui un vârf...
Read more »

Om de zăpadă (desert)

Om de zăpadă (desert)
  Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 70 g margarină 2 ouă 2 linguri cu miere 200 ml lapte 1 pliculeţ cu praf de copt 400 g făină Pentru glazură: 200 g zahar pudră 200 g margarină 100 ml lapte • 100 ml rom 2 linguri cu cacao Pentru decor: 200 g cocos câteva...
Read more »

Bors cu sfecla si slanina

Ingrediente: 500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie slănină 1 cană borş 1 lingură unt 1 lingură făină 3 roşii din conservă sare piper 2 foi de dafin ienibahar 1 legătură pătrunjel  ...
Read more »

Plăcintă cu carne de porc şi mere

Plăcintă cu carne de porc şi mere
  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 felii şuncă afu­mată 2 mere 5 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 ou 1 pachet foi de plăcintă sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi in apa cu sare timp de 10-15 minute, după care o scurgi şi o treci de două...
Read more »

Mancare de varza cu gogosele de cartofi

Ingrediente: 1 varză murată mică 250 g şunculiţă afu­mată 3 linguri ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi : 750 g cartofi 150 g făină 2 ouă pătrunjel verde piper boabe   Mod de preparare: Tai varza mărunt, o amesteci cu şunculiţă tăiată cubuleţe, adaugi...
Read more »

Crap cu sos de ţelină şi piper roşu

Crap cu sos de ţelină şi piper roşu
  Ingrediente: 1 bucată file de crap 1 ţelină mare 1 ceapă 3 linguri unt 200 g smântână 5 linguri ulei 1 lămâie sare piper roşu boabe   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti într-o lingură de unt şi adaugi ţelina curăţată şi tăiată felii. Pui sare, piper, o cană...
Read more »

Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi

Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi
  Ingrediente: 600 g limba de porc 2 castraveti murati 2 oua 1lingura muştar 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 pahar de ulei oţet sare   Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet pentru 1 oră. Pui la fiert şi un...
Read more »

Tort crocant

Tort crocant
  Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată 100 g unt 120 g fulgi de porumb 100 g alune Pentru cremă: 10 foi de gelatină câteva piersici din compot 500 ml iaurt de piersici 75 g zahăr 400 ml frişcă Pentru decor: 1 portocală 1 kiwi 200 g frişcă 50 g fulgi de porumb struguri...
Read more »

Pljeskavica

Pljeskavica
  Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame   Mod de preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se pune pe grătar pe jarul foarte încins.   Poftă bună!
Read more »

Sufleu de cartofi cu carnati

Sufleu de cartofi cu carnati
  Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns forma   Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp, rumeneşti ceapa tăiată în grăsime. Apoi tai cartofii şi cârnaţii în felii. într-o cratiţă...
Read more »

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

Ciorba de porc cu smantana si usturoi
Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi...
Read more »

Trigoane cu nucă şi rahat

Trigoane cu nucă şi rahat
  Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1 lingură zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi oul, pui şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie subţire. O tai pătrate, pui pe...
Read more »

Salata de cartofi cu fasole alba si nuci

  Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbi cartofii, iar separat, fierbi fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte fin. Amesteci nucile măcinate cu...
Read more »

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa
  Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până se formează un sirop gros. Adaugi apoi cacaua în laptele praf şi după ce le-ai amestecat, le adaugi treptat în siropul fierbinte, apoi încor­porezi...
Read more »

Cartofi cu pui si ciuperci

  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare  piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert piep­tul de pui după...
Read more »

Mancare de linte cu afumatura

Mancare de linte cu afumatura
  Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet   Mod de preparare: Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la înmuiat. A doua zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi...
Read more »

Supa–crema de praz

Ingrediente: 2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne sau de oase sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi...
Read more »

Snitel cu sos de smantana

Snitel cu sos de smantana
  Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână   Mod de preparare: Tai carnea macră în felii subţiri, pe care le baţi pe ambele părţi. Tăvăleşti şniţelele prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Pe măsură ce...
Read more »

Peste cu vin si usturoi la cuptor

Peste cu vin si usturoi la cuptor
Ingrediente: 1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de dafin piper 100 g bulion 1 lămâie   Mod de preparare: Speli peş­tele, îl aşezi într-o tavă, torni uleiul, vinul, pui ustu­roiul pisat, adaugi foile de dafin, 7 boabe de piper, apoi bulionul des­făcut într-o cană de...
Read more »

Tăieţei cu varză murată în aluat

Tăieţei cu varză murată în aluat
  Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare   Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în acest timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi o cocă elastică, pe...
Read more »

Praz umplut cu brânză şi cartofi

Praz umplut cu brânză şi cartofi
Ingrediente: 3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli, îl tai bucăţi de 10 cm lungime şi le pui la fiert...
Read more »

Prăjitură cu gem şi cremă de nucă

Prăjitură cu gem şi cremă de nucă
  Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3 linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă : 4 ouă + 1 albuş (rămas de la blat), 275 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 4 linguri gem. Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul...
Read more »

Pui cu omletă şi gogoşari

Pui cu omletă şi gogoşari
Ingrediente: 1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, îndepărtezi pieliţa (fără să o tai), scoţi carnea de pe os şi o treci prin maşina de tocat. Potriveşti de sare şi piper după gust,...
Read more »

Prăjitură cu portocale şi ciocolată

Prăjitură cu portocale şi ciocolată
  Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2 linguriţe lichior sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte, adaugi 60 g zahăr şi ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi aluatul la...
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi două creme

Prăjitură cu biscuiţi şi două creme
Ingrediente blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250 g zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 2 lin­guri cacao 1 fiolă esenţă de vanilie 100 g nucă de cocos + 1 linguriţă...
Read more »

Mâncare de arpacaş cu carne

Mâncare de arpacaş cu carne
Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara până dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră....
Read more »

Turtă cu jumări

Turtă cu jumări
Ingrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2  apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Dai jumările prin maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi  îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi aluatul, adăugând...
Read more »

Crochete cu brânză dulce

  Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lin­gură smântână 2 cepe 4 linguri făină 3 lin­guri ulei boia oregano sare piper   Mod de preparare: Freci brânza cu smân­tână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în compoziţia de brânză împreună cu 2 linguri făină, boia, oregano, sare şi piper după gust. Formezi...
Read more »

Orez şi carne la cuptor

Orez şi carne la cuptor
  Ingrediente:  200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Fierbi orezul cu 11 de apă şi sare timp de 20 de minute la foc potrivit. în acest timp, prăjeşti carnea tocată...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu