joi, 29 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 57

Retete culinare rapide cu poze 

Salata_de_fasole_verde_cu_rosii_si_branza_feta

Salata de fasole verde cu rosii si branza feta

Salata de fasole verde cu rosii si branza feta din: fasole verde, rosii, branza feta, ulei de masline. Ingrediente:  300g de fasole verde, capetele îndepărtate 6 roşii mari, tocate grosier 100g de brânză feta, tăiată în cuburi 1 lingură ulei de măsline piper     Mod de preparare: Fierbe o oală cu apă. Când începe […]
Galuste_din_branza_dulce

Găluşte din branză dulce

Găluşte din brânză dulce: cartofi, branza dulce, faina, lapte, costita, unt, sare. Ingrediente: 350 g cartofi 200 g brânză dulce 200 g făină 150 ml lapte 75 g costiţă 20 g unt sare   Mod de preparare: Amesteci bine făina cu brânză, cu lapte, cu cartofi copţi şi zdrobiţi, sare, până obţii un aluat omogen […]
 
Bulete_de_cod_si_cartofi

Bulete de cod si cartofi

Bulete de cod si cartofi: peste, cod, lapte, cartofi, faina, ulei de masline, ou, usturoi, galbenusi, lamaie, sare. Ingrediente: 1/2 kg peşte (cod) 1 cană cu lapte 2-3 cartofi 1-2 linguri făină 100 ml ulei de măsline light 1 ou Ingrediente sosul aioli (maioneză cu usturoi): 10 căţei de usturoi 1 gălbenuş 100 ml ulei […]
Dovleac_copt_cu_aroma_de_lamaie

Dovleac copt cu aroma de lamaie

Dovleac copt cu aroma de lamaie din: dovleac, ulei de masline, fistic, cimbru, lamaie. Ingrediente:  1 dovleac, curăţat de coajă şi tocat 2 linguri ulei de măsline 50g de fistic, prăjit 4 fire de cimbru, doar frunzele zeama de la 1 lămâie     Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C. Tăvăleşte bucăţile de dovleac […]
 
Salata_de_sfecla_cu_ceapa_rosie_si_avocado_05

Reteta zilei: Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado

Salata de sfecla cu ceapa rosie si avocado din: sfecla, ceapa rosie, otet, ulei de masline, zahar, sos iute, avocado, coriandru, menta, mazare, sare, piper. Ingrediente: 4 sfecle, decojite și feliate ½ ceapa rosie, felii subtiri 1½ linguri de otet 2 linguri ulei de măsline ¼ lingurita de zahar 2 lingurite sos iute 1 avocado, […]
Vita_Wellington

Vită Wellington

Vită Wellington: muschi de vita, sunca de curcan, cascaval afunat, aluat foitaj, ciuperci, ou, usturoi, ceapa, morcovi, cartofi, sare, piper, mustar, ulei, patrunjel, seminte de pin, miere, smantana. Ingrediente: 4 felii muşchi de vită 4 felii de şuncă de curcan 4 felii de caşcaval afumat + 40 g caşcaval aluat foitaj 200 g ciuperci 1 […]
 
Pui_cu_cartofi_si_naut

Pui cu cartofi si naut

Pui cu cartofi si naut din: lamaie, boia dulce, ulei de masline, cartofi, chorizo, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, naut, patrunjel, iaurt, paine. Ingrediente:  2 lamai, 1 taiata in doua dupa ce ai ras coaja, cealalta taiata sferturi 1 pui 1 lingura boia de ardei dulce 3 linguri ulei de masline 850gr cartofi, […]
Papanasi_cu_dovlecei_si_branza_de_vaci

Papanaşi cu dovlecei si branza de vaci

Papanaşi cu dovlecei si branza de vaci: dovlecei, oua, unt, sare, faina, branza de vaci. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ouă 100 g unt sare făină 2-3 linguri brânză de vaci     Mod de preparare: Cureţi de coajă dovleceii, apoi îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi în strecurătoare, să se […]
 
Tocanita_picanta_de_porc_cu_galuste

Tocanita picanta de porc cu galuste

Tocanita picanta de porc cu galuste din: spata de porc, ulei, ceapa, telina, dafin, oregano, chimion, coriandru, ienibahar, supa, rosii tocate, pudra de cacao, zahar brun, otet de vin rosu, portocale, ardei iute, ceapa verde, cartofi dulci, ardei gras, fasole rosie, unt, faina, praf de copt, malai, bicarbonat, porumb, lapte batut, ou. Ingrediente:  900g spată […]
Pui_in_lapte_la_cuptor

Pui in lapte, la cuptor

Pui în lapte la cuptor: carne de pui, lapte, usturoi, salvie, scortisoara, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1pui 565 ml lapte 10-12 căţei de usturoi necurăţaţi 1 mână de frunze  de salvie proaspătă 1 baton de scorţişoară coaja rasă de la 2 lămâi sare piper grăsime (ulei, unt sau untură de raţă etc.) pentru prăjit […]
 
Vinete_crocante_cu_sos_de_curry

Vinete crocante cu sos de curry

Vinete crocante cu sos de curry din: faina, vinete, pesmet, ulei, orez basmati, ceapa, usturoi, pudra de curry, miere, lapte de cocos, castravete. Ingrediente:  4 linguri de făină 2 vinete, tăiate în felii 100g de pesmet uscat 4 linguri de ulei 250g de orez basmati 1 ceapă, tocată 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri […]
Pulpe_de_pui_in_sos_de_rodie_11

Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de rodie

Pulpe de pui in sos de rodie din: ceapa, ceapa rosie, coriandru, usturoi, boia dulce, piper cayenne, piper negru, pasta de tamarind, suc de rodie, ketchup, sare, pulpe de pui, seminte de rodie. Ingrediente: 4 cepe, cubulete 4 cepe rosii, cuburi 2 cesti de coriandru proaspat, tocat 10 de catei de usturoi, tocat 2 lingurite […]
 
File_de_piept_de_pui_cu_ardei_grasi_si_cimbru

File de piept de pui cu ardei grasi si cimbru

File de piept de pui cu ardei grasi si cimbru din: ardei grasi, rosii, file de piept de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, cimbru uscat, oua. Ingrediente: 3 ardei grasi rosii 4 rosii 400 g file de piept de pui 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline […]

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari

Zacusca de vinete cu ardei gras si gogosari din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 6 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant […]
 
Risotto_cu_mazare_si_menta

Risotto cu mazare si menta

Risotto cu mazare si menta din: ulei, ceapa, usturoi, orez, supa de pui, supa de legume, mazare, parmezan, lamaie, paine, ardei iute, menta. Ingrediente:  1 lingură de ulei 1 ceapă, tocata 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 200g de orez pentru risotto 1 l supă fierbinte de pui sau legume 300g de mazăre congelată 25g de […]

Salata cu varza pentru iarna

Salata cu varza pentru iarna din: varza, ardei capia, ardei grasi, ceapa, usturoi, frunze de telina, frunze de patrunjel, marar verde, ardei iute, sare grunjoasa, zahar, otet, aspirina. Ingrediente: 2 verze mari albe 6 ardei capia 6 ardei grasi mari galbeni 4 cepe mari 8 catei de usturoi cate 1 legatura frunze de telina, de […]
 
Mancare_de_miel_cu_pasta_de_curry_si_lipii

Mancare de miel cu pasta de curry si lipii

Mancare de miel cu pasta de curry si lipii din: ulei, ceapa rosie, usturoi, pasta de curry, rosii tocate, cartofi, mazare, lipii, iaurt. Ingrediente:  1 lingură de ulei 1 ceapă roşie mare, tocată 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 200g carne tocată de miel 3 linguri pastă de curry 1 conservă de 400g de roşii tocate […]

Rosii cu ardei pentru ciorbe

Rosii cu ardei pentru ciorbe din: rosii, ardei grasi, frunze de patrunjel, frunze de telina, sare grunjoasa, zahar, aspirina, ulei. Ingrediente: 5 kg rosii 2 kg ardei grasi 3 legaturi frunze de patrunjel 2 legaturi frunze de telina 400 g sare grunjoasa 200 g zahar 10 pastile de aspirina ulei   Mod de preparare: Speli […]
 
Supa_de_peste_cu_paine_crocanta

Supa de peste cu paine crocanta

Supa de peste cu paine crocanta din: usturoi, unt, paine, ulei, telina, ceapa, faina, lapte, macrou afumat, porumb. Ingrediente:  4 căţei de usturoi, zdrobiţi 50g de unt, plus 1 cub mare pentru supă, moale 1 pâine mică rotundă 1 linguriţă de ulei, pentru gătit 4 tulpini de ţelină Apio, tocate fin, plus câteva frunze pentru […]

Pasta de ardei cu rosii

Pasta de ardei cu rosii din: gogosari, rosii, frunze de telina, sare. Ingrediente: 5 kg gogosari sau ardei gras rosu si galben 5 kg rosii bine, coapte 1 legatura mare-frunze de telina sare   Mod de preparare: Speli roşiile şi le tai în patru. Indepărtezi cotoarele si partile necoapte. Speli ardeii si ii cureti de […]
 
Coaste_de_vita_in_sos_de_vin_cu_ciuperci_16

Reteta zilei: Coaste de vita in sos de vin cu ciuperci

Coaste de vita in sos de vin cu ciuperci din: ulei de masline, coaste de vita, usturoi, pasta de tomate, vin rosu, supa de vita, bacon, ciuperci, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 coaste de vită 1 capatana de usturoi, curatat 1 varf lingura pasta de tomate 1 sticla de vin […]
Aripioare_de_pui_in_crusta_de_miere_cu_susan

Aripioare de pui in crusta de miere cu susan

Aripioare de pui in crusta de miere cu susan din: aripioare de pui, porumb, ulei, varza alba, ceapa rosie, morcovi, iaurt, lamaie, miere, unt de arahide, seminte de susan. Ingrediente:  900g aripioare de pui 4 ştiuleţi de porumb, fierţi, tăiaţi în jumătăţi 2 linguriţe de ulei 1 varză albă mică, tăiată în sferturi, cotorul îndepărtat, […]
 

Mazare verde conservata

Mazare verde conservata din: mazare, sare grunjoasa, conserva. Ingrediente: 2 kg mazare sare grunjoasa conservant     Mod de preparare: Scoţi boabele din teci şi le speli în trei ape. Le laşi să se scurgă în strecurătoare şi le pui în borcane de 400 ml, în prealabil bine spălate. Nu umpli complet borcanele, ci laşi […]
Lasagna_cu_crema_de_branza_si_ardei

Lasagna cu crema de branza si ardei

Lasagna cu crema de branza si ardei din: rosii, ardei, masline, scortisoara, mix de ierburi uscate, ton, crema de branza, foi de lasagna, mozzarella. Ingrediente:  1 conservă de 400g de roşii tocate 250g de ardei feliaţi, de diferite culori 85g de măsline negre 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 1 lingură mix de ierburi uscate 2 […]
 

Fasole verde cu morcovi

Fasole verde cu morcovi din: fasole verde, morcovi, sare grunjoasa, zahar, marar verde. Ingrediente: 2 kg fasole verde 4-5 morcovi sare grunjoasa zahar cateva fire de marar verde   Mod de preparare: Speli fasolea, tai capetele păstăilor, apoi le rupi în bastonaşe. Cureţi şi speli morcovii, după care îi tai în rondele. Speli şi sterilizezi […]
Salata_de_legume_cu_branza_feta

Salata de legume cu branza feta

Salata de legume cu branza feta din: pastarnac, morcov, seminte de chimion, naut, ulei, sfecla rosie, miere, humus, otet de vin alb, menta, branza feta. Ingrediente:  4 păstârnaci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în sferturi 4 morcovi, tăiaţi în sferturi 2 linguriţe seminţe de chimion 1 conservă de 400g de năut, boabele scurse 2 linguri […]
 

Dovlecei pentru salate

Dovlecei pentru salate din: dovlecei, frunze de telina, marar verde, ceapa, usturoi, otet, apa, sare grunjoasa, boabe de mustar, piper, zahar brun. Ingrediente: 1 kg dovlecei frunze de telina 1 legatura mare marar verde ceapa usturoi 1 pahat otet de 9 3 pahare apa sare grunjoasa (1 lingura de 1 l apa) boabe de mustar […]
Frigarui_tocate_cu_verdeata_si_coaja_de_lamaie

Frigarui tocate cu verdeata si coaja de lamaie

Frigarui tocate cu verdeata si coaja de lamaie din: chifla, patrunjel, carne tocata mixta, ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de rapita. Ingrediente: 1 chifla veche de-a zi 1 legatura patrunjel 600 g carne tocata mixta 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa sare piper 1 lingura ulei de rapita   […]
 
Mazare verde la borcan

Castraveti murati cu usturoi si hrean

Castraveti murati cu usturoi si hrean din: castarveti, usturoi, marar, patrunjel, radacina de hrean, pikant fix, apa, otet, zahar. Ingrediente: 3 1/2 kg castraveti mici 2 capatani de usturoi 1 legatura tulpini de marar 2 legaturi patrunjel 4 radacini de hrean sau cateva frunze de hrean 1 plic pikant fix dulce acrisor 1 3/4 l […]
Rosii_cu_ardei_si_branza_de_capra

Rosii cu ardei si branza de capra

Rosii cu ardei si branza de capra din: ardei capia rosii, rosii cherry, branza de capra, ulei de masline, busuioc, otet, sare de mare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 6-8 ardei capia rosii 250 g rosii cherry 2 ardie iuti rosii 100 g branza de capra 3 linguri ulei de masline 2 linguri busuioc otet […]
 
Gogosari_in_sos_de_mustar

Gogoşari în sos de muştar

Gogoşari în sos de muştar din: gogosari, mustar, zahar, otet, sare, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 2 1/2 kg gogosari 250 g mustar 250 g zahar 250 ml otet 2-3 linguri sare 1 lingurita boabe de piper 3-4 foi de dafin   Mod de preparare: Alegi de preferinţă gogoşari roşii, bine copţi. Speli […]
Frigarui_de_creveti_cu_legume_10

Reteta zilei: Frigarui de creveti cu legume

Frigarui de creveti cu legume din: ceapa rosie, ardei gras, ananas, creveti, frigarui, sos barbeque. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tăiata bucăți 1 ardei gras verde, tăiat bucăți 1 ardei gras rosu, tăiat bucăți 1 ananas, tăiate bucăți 1 kg creveți, decorticati 1 pachet de frigarui de bambus Sos barbeque   Mod de preparare: Inmuiati frigaruie […]
Zacsuca_fara_ceapa

Zacusca fara ceapa

Zacsuca fara ceapa din: vinete, rosii, ardei grasi, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 kg vinete 2 1/2 kg rosii 1/2 kg ardei grasi rosii sau gogosari 300 ml ulei 1 capatana de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Coci vinetele pe flacără, le cureţi cât sunt calde şi le […]
Pizza_cu_ciuperci_si_rozmarin

Pizza cu ciuperci si rozmarin

Pizza cu ciuperci si rozmarin din: faina, praf de copt, ulei, usturoi, rozmarin, ciuperci, crema de branza, ou, fulgi de ardei iute. Ingrediente:  175g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt 2 linguriţe de ulei 1 căţel de usturoi, feliat subţire 4 fire de rozmarin, tocat 140g de ciuperci, feliate 85g cremă de […]
 

Taitei cu tofu si sos

Taitei cu tofu si sos din: taitei cu ou, tofu, sos de ardei iute, sos de soia, ananas, ulei, ceapa verde, ardei. Ingrediente: 250g de tăieţei cu ou 400g de tofu 4 linguri sos de ardei iute 4 linguri sos de soia 1 conservă de 500g de ananas bucaţi, cuburile scurse şi sucul păstrat deoparte […]
Placinta_cu_fasole_si_carnati

Placinta cu fasole si carnati

Placinta cu fasole si carnati din: carnati, ierburi uscate, sos iute, ou, aluat de foitaj, fasole, rosii, ardei iute. Ingrediente:  400g carne de cârnaţi sau 8 cârnaţi, cu carnea scoasă din piele 2 linguri mix de ierburi uscate 300g de sos iute 1 ou, bătut 375g aluat de foitaj, întins 3 conserve a câte 400g […]
 

Pasta pentru gulas

Pasta pentru gulas din: rosii, ardei capia, gogosari, ceapa, ardei iute, boabe de piper, seminte de chimen, foi de daifn, sare, zahar. Ingrediente: 1 1/2 kg rosii bine coapte 8 ardei capia 8 gogosari 7 cepe de dimensiuni mijlocie 2 ardei iuti 1 lingurita boabe de piper 1 lingurita cuisoare 2 lingurite seminte de chimen […]
Cuscus cu pui si tarhon

Pulpe de pui cu legume si cuscus

Pulpe de pui cu legume si cuscus din: dovlecel, morcov, ceapa rosie, ciuperci, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, fulgi de ardei iute, pulpe de pui, cuscus, patrunjel, menta, sos de ardei iute. Ingrediente:  1 dovlecel, cubuleţe 1 morcov, cubuleţe 1 ceapă roşie, sferturi 85g de ciuperci, sferturi 1 mână de roşii […]
 
Zacusca de fasole pastai

Zacusca de fasole verde

Zacusca de fasole verde din: fasole verde, untdelemn, ardei, bulion de tomate, sare, piper. Ingrediente: 6 kg fasole verde 1 l untdelemn 1 1/2 kg ceapa 3 kg ardei rosii sau gogosari 1 l bulion de tomate 2-3 foi de dafin sare piper negru macinat   Mod de preparare: Alegi păstăi de fasole cât mai […]

Croissante cu lapte

Croissante cu lapte din: faina fara gluten, sare, drojdie uscata, zahar, unt, lapte, ou, galbenus. Ingrediente pentru aluat: 250g făină mixtă fără gluten pentru pâine 1 praf de sare 5g de drojdie uscată 1 praf de zahăr 30g de unt moale 130ml de lapte călduţ 1 ou 1 gălbenuş Ingrediente pentru uns: 1 gălbenuş 1 […]
 
Pizza_cu_pui_si_mozzarella_04

Reteta zilei: Pizza cu pui si mozzarella

Pizza cu pui si mozzarella din: drojdie uscata, zahar, ulei de masline, sare grunjoasa, faina, piept de pui, sos de arahide, morcovi, praz, mozzarella, parmezan. Ingrediente pentru aluat: 1 pachet de drojdie uscată 1 lingura zahăr 1/8 cană ulei de măsline 1 linguriță de sare grunjoasă 2 cesti de făină Ingrediente topping: 2 jumatati de […]
Bezele_cu_prune

Bezele cu prune

Bezele cu prune din: prune, zahar, zahar pudra, amidon, gelatina, albusuri. Ingrediente:  450g de prune coapte (cântărite după îndepărtarea sâmburilor), tocate grosier 550g de zahăr 100g de zahăr pudră 100g de amidon 11 foi de gelatină 2 albuşuri   Mod de preparare: Pune prunele într-o cratiţă, împreună cu 50g de zahăr. Acoperă-le cu un capac […]
 
Rosii_umplute_cu_cascaval_si_oua

Rosii umplute cu cascaval si oua

Rosii umplute cu cascaval si oua din: rosii, cascaval, oua, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii mari 1 rotita mare de cascaval 4 oua sare piper   Mod de preparare: După ce ai spălat şi ai eliminate miezul roşiilor, le laşi să se scurgă pe un şervet de hârtie. Intre timp, dai caşcavalul pe răzătoarea mare, […]
Halva_de_morcovi_cu_fistic

Halva de morcovi cu fistic

Halva de morcovi cu fistic din: morcovi, lapte, zahar, alune, nucsoara, apa de trandafiri, fistic. Ingrediente: 1 kg morcovi proaspeti 2 l lapte 1,5 kg zahar 100 g alune nucsoara 1 lingurita apa de trandafiri 30 g fistic   Mod de preparare: Se aleg morcovii fragezi şi proaspeţi. Se spală, se curăţă şi se trec […]
 
Chiftelute_delicioase_de_dovlecei

Chiftelute delicioase de dovlecei

Chiftelute delicioase de dovlecei din: bacon, dovlecei, oregano, maghiran, sare, piper, albusuri, faina de orez, ulei. Ingrediente: 180 g felii bacon sau muschi file 300 g dovlecei rasi 2 linguri frunze de oregano sau maghiran macinate sare piper 2-3 albusuri 85 g faina de orez ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se aşază într-un […]
Briose_crocante_cu_unt

Brioşe crocante cu unt

Brioşe crocante cu unt din: mere, suc de lamaie, ghimbir, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, iaurt, unt, crema de branza de vaci, unt de arahide, arahide. Ingrediente: 2 mere mici 2 linguri suc de lamaie 20 g ghimbir proaspat 250 g faina 2 lingurite praf de copt 1 […]
 
Tocana_de_linte_cu_fasole_neagra_si_rosii_12

Reteta zilei: Tocana de linte cu fasole neagra si rosii

Tocana de linte cu fasole neagra si rosii din: linte, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, usturoi, praf de chili, oregano, chimen, piper cayenne, sare, rosii cu ardei iute, fasole neagra, coriandru. Ingrediente: 1 ½ cesti linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, cuburi 2 linguri de usturoi tocat 3 […]
 
 
 
 
 
 
 
 
Salata_de_legume_sote_cu_branza_feta_11

Reteta zilei: Salata de legume sote cu branza feta

Salata de legume sote cu branza feta din: cartofi, ciuperci, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, otet balsamic, sare, piper, branza feta. Ingrediente: 12 cartofi rosii mici, nedecojiti, taiati sferturi 3 cesti ciuperci întregi 2 morcovi, curatati si tocati 2 dovlecei mijlocii, cuburi 1 ceapa rosie, felii 1 ardei […]

Cum se prepara Frigarui de somon cu ananas si creveti (video)

Frigarui de somon cu ananas si creveti: Cum se prepara Frigarui de somon cu ananas si creveti:
 
 
Gem_picant_de_rosii_06

Reteta zilei: Gem picant de rosii

Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 2kg rosii, tocate 1 cană de zahăr 2 linguri de suc ​​de lămâie proaspăt stors 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat 1 linguriță de chimen 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/8 linguriță cuișoare 1 linguriță de […]
 
Tot_cu_pere_si_nuci

Tot cu pere si nuci

Tot cu pere si nuci din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie, scortisoara, faina, praf de copt, pere, nuca pisata, unt, menta verde. Ingrediente: pentru blat: 150 g unt 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 3 oua coaja rasa de lamaie 1 praf scortisoara 200 g faina 1 praf de copt pentru […]
Vin de visine

Punci de cirese

Punci de cirese din: suc de cirese, coaja de portocale, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ghimbir, jeleuri. Ingrediente: 2 litri suc de cireşe coaja de la 3 portocale, tăiată cu un cojitor de legume 1 ardei iute roşu, înţepat de câteva ori 3 batoane de scorţişoară 10 cuişoare 6 felii de ghimbir jeleuri, pentru servit   […]
 
Carnati_cu_sos_de_mustar_in_aluat

Carnati cu sos de mustar in aluat

Carnati cu sos de mustar in aluat din: ulei, miere, ketchup, mustar cu boabe, porc, aluat pentru croissant. Ingrediente:  ulei, pentru uns 1 lîngură de miere 1 lingură de ketchup 2 linguriţe de muştar cu boabe 12 cârnaţi de porc cu ierburi 6 aluaturi pentru croissant   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200°C şi […]
Galuste_de_cartofi_cu_prune_si_mac

Galuste de cartofi cu prune si mac

Galuste de cartofi cu prune si mac din: cartofi rosii, faina, mac, prune, zahar, zahar vanilat, ulei, sare, gris, oua. Ingrediente: 1/2 kg cartofi rosii 100 g faina 3 linguri mac 6 prune fara samburi zahar dupa gust 1 plic zahar vanilat 4-5 linguri ulei 1 praf de sare 40 g gris 2 oua   […]
 
Paste_cu_sunca_si_legume

Paste cu sunca si legume

Paste cu sunca si legume din: paste, ulei, ardei rosii, porumb, mazare, usturoi, condimente hinezesti, sunca, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente:  400g de paste mici 2 linguri de ulei 2 ardei roşii, tocaţi 1 conservă de 300g de porumb, boabele scurse 175g de mazăre congelată 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe amestec […]
Supa_de_legume_cu_piept_de_pui

Supa de legume cu piept de pui

Supa de legume cu piept de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, cartofi, praf, pastarnac, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1/2 piept de pui 2 morcovi 1 ceapa 3 cartofi 1 praz 1 pastarnac sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Tai pieptul de pui în bucăţi şi-l pui la fiert […]
 
Chec_cu_aroma_de_rom

Chec cu aroma de rom

Chec cu aroma de rom din: faina, unt, margarina, zahar, zahar vanilat, oua, rom, sare, cacao, lapte. Ingrediente:  400g făină mixtă fără gluten pentru prăjituri şi biscuiţi 250g de unt sau margarină 250g de zahăr 1 lingură de zahăr vanilat 3 ouă 1 lingură de rom un praf de sare 1 pliculeţ de praf de […]
Bulion_aromat

Bulion aromat

Bulion aromat din: rosii, sare, ulei. Ingrediente: 20 kg rosii 200 g sare ulei   Mod de preparare: Speli rosiile si le tai bucati. Le dai prin maşina de tocat roşii cu separator, apoi pui la fiert piureul obţinut. Ţii pe foc aproximativ o oră sau până se leagă pasta. Sărezi. Pui cam 12 g […]
 
Umplutura de castane pentru curcan

Reteta zilei: Castane la cuptor

Castane la cuptor Ingrediente: castane proaspete         Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Ștergeți castanele cu un prosop umed. Folosind un cuțit decojit ascutit (de preferință zimțat), se cresteaza un mare X în partea rotunjită a fiecărei castane. Puneti castanele pe o foaie de copt într-un singur strat și dati la […]

Prajituri glazurate cu vata de zahar

Prajituri glazurate cu vata de zahar din: unt moale, zahar, oua, faina, praf de copt, esenta de vaniliem lapte, minidrajeuri, zahar pudra, vata de zahar. Ingrediente: 175gde unt moale 175g de zahăr 2 ouă 200g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă esenta de vanilie 100ml de lapte 100g de minidrajeuri […]
 
Usturoi_murat_in_otet_de_vin

Usturoi murat in otet de vin

Usturoi murat in otet de vin din: usturoi, otet de vin, ardei iuti, vin alb, sare grunjoasa, zahar. Ingrediente: 400 g usturoi 250 ml otet de vin 2 ardei iuti rosii 100 ml vin alb 2-3 lingurite de sare grunjoasa 2-3 lingurite de zahar       Mod de preparare: Cureţi usturoiul bine şi tai […]
Paine_umpluta_cu_pasta_de_dovleac

Paine umpluta cu pasta de dovleac

Paine umpluta cu pasta de dovleac din: paine, ou, seminte de mac, dovleac, ceapa, usturoi, supa crema de rosii, chimion, coriandru, sos de ardei iute, paine prajita, carnati, castraveti. Ingrediente:  1 pâine mare rotundă 1 ou, bătut 100gr seminţe de mac 1/2 dovleac, cuburi 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, decojiţi 400g supă cremă […]
 
Ardei_umpluti_cu_branza_si_busuioc

Ardei umpluti cu branza si busuioc

Ardei umpluti cu branza si busuioc din: ardei grasi, branza de vaci, telemea de vaca, oua, smantana, ulei, sare, piper, marar, busuioc. Ingrediente: 10 ardei grasi 250 g branza de vaci 250 g telemea de vaca 2 oua 2-3 linguri smantana 3 linguri ulei sare piper marar busuioc   Mod de preparare: Speli ardeii, decupezi […]
Pasta de ardei copti

Pasta picanta de ardei

Pasta picanta de ardei din: ardei capia, ardei iuti, boia dulce, pasta de rosii, seminte de coriandru, usturoi, chimen, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ardei capia 4-5 ardei iuti uscati (sau 1 lingura de boia iute) 1 lingura boia dulce 4-5 rosii (sau 3 linguri pasta de rosii) 1 […]
 
Sandwichuri_cu_pui_ceapa_si_maioneza_07

Reteta zilei: Sandwich-uri cu pui, ceapa si maioneza

Sandwich-uri cu pui, ceapa si maioneza din: friptura de pui, branza, ceapa, maioneza, paine, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 240gr friptură de pui la cuptor, felii subtiri 10gr branza, feliata 2 cepe, feliate subtire 2 linguri de maioneza 4 felii de pâine 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt sare și piper Mod […]
 
 
 
Supa_cu_salata_bacon_si_smantana_05

Reteta zilei: Supa cu salata, bacon si smantana

Supa cu salata, bacon si smantana din: bacon, ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati, supa de pui, cartofi, salata creata, smantana, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 5 felii de bacon, gatite și tocate 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, tocat 5-6 carnati, se foloseste doar carnea 6 cani supa […]
 
Parfait_de_ficatei_de_pui_cu_jeleu_de_vin

Parfait de ficatei de pui cu jeleu de vin

Parfait de ficatei de pui cu jeleu de vin din: unt, ceapa, dafin, cimbru, ficatei de pui, vin alb, smantana, oua, paine prajita, castraveciori murati, gelatina, zahar, cimbru. Ingrediente:  200g de unt 1 ceapă, tocată fin 1 foaie de dafin 3 fire de cimbru 500g ficăţei de pui 100ml de vin alb dulce 100ml de […]

Prăjitură cu cireşe, nucă şi ciocolată

Prăjitură cu cireşe, nucă şi ciocolată: oua, zahar, faina, cacao, lapte, scortisoara, esenta de rom, cirese, praf de copt, nuca. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cu vârf cacao 200 g ciocolată cu lapte un vârf cuţit scorţişoară 1 fiolă esenţă de rom un castronel cireşe mari fără sâmburi 1 […]
 

Prăjitură pufoasă cu branză

Prăjitură pufoasă cu brânză: oua, lapte, zahar, ulei, praf de copt, branza dulce, gris, zahar vanilat. Ingrediente: 2 ouă 18 linguri lapte 18 linguri zahăr 18 linguri făină 16 linguri ulei 1 plic praf de copt 500 g brânză dulce 2-3 linguri griş 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Mixezi ouăle cu zahărul, […]

Caise gratinate pe gris

Caise gratinate pe gris: caise, zahar, gris, lapte, unt, ou, nuca, zahar vanilat. Ingrediente: 1/2 kg caise 100 g zahăr 125 g gris 1/2 l lapte 3 linguri unt 1 ou 150 g nucă 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli caisele cu apă rece, le scoţi sâmburii şi le fierbi câteva minute […]
Musaca_de_cartofi_cu_ficatei_de_pui

Musaca de cartofi cu ficatei de pui

Musaca de cartofi cu ficatei de pui din: ulei de masline, carne tocata de vita, ficatei de pui, supa de pui, ceapa, morcovi, telina apio, cimbru, dafin, pasta de rosii, sos worccestershire, legume, cartofi, lapte, unt, branza, patrunjel. Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 500g carne tocată de vită sau porc 250g ficăţei de pui […]

Plăcintă cu mere şi magiun de prune

Plăcintă cu mere şi magiun de prune: faina, ulei, lapte, drajdie de bere, sare, mere, magiun de prune, nuci, scortisoara, unt. Ingrediente aluat: 3/4 kg făină 1 pahar ulei 2 pahare, lapte sau sifon 30 g drojdie de bere sare Ingrediente umplutură: 8 mere zahăr 8 linguri magiun de prune sau ele caise 10 nuci […]
 
Salata_de_vinete_cu_ghimbir_si_ciuperci

Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci

Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci:vinete, ciuperci, patrunjel, sare, boia dulce, maioneza, rosii cherry,ghimbir, ceapa, ulei.   Ingrediente: 4 vinete coapte 400 g ciuperci gratinate 1 legătură pătrunjel proaspăt 1 vârf de linguriţă sare 1 vârf de linguriţă boia dulce de ardei 200 g maioneză 6 roşii 1/4 ghimbir de mărime medie ras 2 […]

Chiftelute de morcovi si mere

Chiftelute de morcovi si mere: morcovi, mere, zahar, lapte, smantana, gris, unt. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 mere 2 linguri zahăr 200 ml lapte 100 g smântână 100 g griş 50 g unt   Mod de preparare: Morcovii îi cureţi, îi speli, îi razi şi îi fierbi în lapte. Când sunt fierţi, torni grisul în […]
 
Ardei_iuti_murati_cu_morcovi_si_ceapa_04

Reteta zilei: Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa

Ardei iuti murati cu morcovi si ceapa din: coriandru, piper, usturoi, chimen, dafin, ulei, ardei iute, morcovi, ceapa, apa, sare. Ingrediente: 1 legatura coriandru 10 boabe de piper negru 2 catei de usturoi, tocat 1/4 lingurita de chimen Frunze de dafin 2 linguri de ulei vegetal 8-10 ardei iuti jalapeno, tăiati rondele 2 morcovi, curatati […]
Ficat de vitel a la Venetia

Ficatei de vitel prajiti

Ficatei de vitel prajiti din: ficat de vitel, ulei de masline, prosciutto, faina, salvie, vin, unt, legume, cartofi, ceapa rosie, ienupar, cimbru, otet de vin rosu, zahar brun. Ingrediente:  250g ficat de viţel, tăiat în felii puţin ulei de măsline 2 felii de prosciutto 1 lingură de făină, asezonată 1 mână mică frunze de salvie […]
 

Totul despre ardeii iuti

Totul despre ardeii iuti Senzaţia de iuţeală este dată de un compus chimic al acestor ardei, capsaicina. Scala Scoville foloseşte acest component activ pentru a măsura iuţeala ardeilor, de la zero până la 2,2 milioane. Cel mai iute ardei din lume este Carolina Reaper, care se află la limita superioară a scalei. Este urmat de […]
Ficatei de pui cu orez, ciuperci si ceapa verde

Ficatei de pui pe pat de salata cu dressing de mure

Ficatei de pui pe pat de salata cu dressing de mure din: unt, mere, ficatei de pui, faina, mix de salata, miez de nuca, paine, mure, vin rosu, otet balsamic, zahar, ulei de masline. Ingrediente:  2 linguri de unt 3 mere acrişoare, decojite şi tăiate în bucăţi de mărimea cuburilor de zahăr 500g ficăţei de […]
 

Sfaturi practice in bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie STERILIZAREA BORCANELOR Incinge cuptorul la 140°C. Spală borcanele în apă caldă cu săpun şi clăteşte-le bine. Aşază-le într-o tavă subţire de copt şi dă-le la cuptor pentru a se usca în întregime. Dacă foloseşti borcane cu sigiliu de cauciuc, fierbe sigiliile, întrucât căldura uscată le strică. PRĂJIREA ALUNELOR Cel mai bine […]
Frigarui_de_peste_cu_sos_de_mango_si_sos_de_smantana

Frigarui de peste cu sos de mango si sos de smantana

Frigarui de peste cu sos de mango si sos de smantana din: peste, lime, miere, ulei de masline, praf de ardei iute, chimion, zahar, sare, tortilla, varza alba, ridichi, sos tabasco, ceapa rosie, mango, ardei iute, coriandru, smantana. Ingrediente:  500g file de peşte alb, tăiat în bucăţi de 3cm coaja rasă de la 2 limes […]
 
Smoothie_de_piersici_cu_lapte_de_cocos_04

Reteta zilei: Smoothie de piersici cu lapte de cocos

Smoothie de piersici cu lapte de cocos din: piersici, iaurt, miere, lapte de cocos, gheata. Ingrediente: 2 piersici 180gr iaurt 1 lingura miere 1/4 cana lapte de cocos 2 cuburi de gheata     Mod de preparare: Se taie fiecare piersica in jumatate pe lungime, indepartati samburele, adaugati la blender impreuna cu restul de ingrediente. […]
Gem_aromat_de_ardei_iute

Gem aromat de ardei iute

Gem aromat de ardei iute din: usturoi, ardei iute, ghimbir, rosii, zahar brun, otet de mere, seminte de mustar, seminte de coriandru, bagheta prajita, branza de capra. Ingrediente:  4 căţei de usturoi 5 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe 1 bucată de ghimbir de 5cm, decojit şi tocat grosier 500g de roşii coapte, tăiate în […]
 
Castraveti_conopida_si_rosii_murate

Castraveti, conopida si rosii murate

Castraveti, conopida si rosii murate din: conopida, castraveti, rosii, ardei iuti, otet, foi de dafin, piper boabe, boabe de mustar, boabe de ienibahar, seminte de marar, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 2 conopide 1 kg castraveti 1 kg rosii 4 ardei iuti 200 ml otet foi de dafin piper boabe boabe de mustar boabe de ienibahar […]
Pulpe_de_pui_cu_sos_iute_si_orez

Pulpe de pui cu sos iute si orez

Pulpe de pui cu sos iute si orez din: pulpe de pui, chimion, ienibahar, ardei iute, lime, usturoi, ceapa, patrunjel, ceapa verde, ghimbir, otet de orez, zahar, orez. Ingrediente:  6 pulpe de pui câte 1 linguriţă de chimion măcinat şi ienibahar 1/2 ardei iute, tocat fin după îndepărtarea seminţelor Ingrediente pentru sos: coaja rasă şi […]
 
Piept_de_porc_la_cuptor_cu_salata_de_legume

Piept de porc la cuptor cu salata de legume

Piept de porc la cuptor cu salata de legume din: piept de porc, zahar brun, sos de peste, sos de soia, otet de orez, anason, condimente chinezesti, papaya verde, usturoi, ardei iute, morcov, fasole verde, zahar de palmier, zahar brun, zeama de lime, arahide, caju. Ingrediente pentru porc:  1 kg piept de porc, şoriciul îndepărtat, […]
Legume_asortate_la_murat

Legume asortate la murat

Legume asortate la murat din: varza, morcovi, ardei, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza 2 morcovi 3 ardei 3 linguri sare grunjoasa   Mod de preparare: Tai varza mărunt. Morcovii îi dai prin râzătoare, iar ardeii îi tai fâşii şi-i amesteci cu varza.. Adaugi sarea şi presezi cu mâinile întreaga compoziţie până îşi lasă multă […]
 
Trufe_de_ciocolata_cu_migdale_si_menta

Trufe de ciocolata cu migdale si menta

Trufe de ciocolata cu migdale si menta din: smantana pentru frisca, ciocolata alba, ciocolata neagra, unt, miere, esenta de menta, ardei iute, migdale. Ingrediente:  150ml de smântână pentru frişcă 100g de ciocolată albă, tocată 100g de ciocolată neagră, tocată 2 linguri de unt 3 linguri de miere 1 linguriţă esenta de mentă 2 ardei iuţi […]
Carne_de_vita_aromata_cu_cartofi_copti_08

Reteta zilei: Carne de vita aromata cu cartofi copti

Carne de vita aromata cu cartofi copti din: seminte de chimen, fulgi de ardei iute, scortisoara, oregano, carne de vita, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, coriandru, ardei iute, piure de tomate, vin rosu, rosii, sirop de melasa, supa de vita, ardei rosu, fasole neagra, sare, piper, cartofi, boia de ardei, branza cheddar. Ingrediente: 2 […]
 
Rosii_umplute_cu_carne_de_vita

Rosii umplute cu carne de vita

Rosii umplute cu carne de vita din: rosii, carne de vita, orez, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 rosii 500 g carne de vita tocata 100 g orez 1 ceapa 1 legatura marar 1 legatura patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai codiţele, le scoţi miezul şi îl […]
Spaghete_cu_creveti_si_rosii

Spaghete cu creveti si rosii

Spaghete cu creveti si rosii din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, seminte de fenicul, salam, rosii cherry, spaghete, creveti, paine, patrunjel, coaja de lamaie. Ingrediente:  4 linguri ulei de măsline 2 ardei iuţi roşii, feliaţi, seminţe înlăturate 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă seminţe de fenicul 10 felii de salam cu fenicul, tocate […]
 
Sfecla_rosie_murata_cu_piper

Sfecla rosie murata cu piper

Sfecla rosie murata cu piper din: sfecla, otet, apa, radacina de hrean, boabe de piper, sare grunjoasa, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 2,5 kg sfecla 250 ml otet 750 ml apa 2 radacini hrean 1 lingurita boabe piper 2 lingurite sare grunjoasa 1 lingurita boabe mustar 2 foi de dafin   Mod de […]
Prajitura_cu_crema_de_cafea_si_migdale

Prajitura cu crema de cafea si migdale

Prajitura cu crema de cafea si migdale din: faina, ciocolata neagra, unt sarat, cafea, ardei iute, pudra de ardei iute, oua, zahar brun, zahar, praf de copt, migdale, cacao, smantana pentru frisca. Ingrediente:   3 linguri de făină, plus extra pentru tavă 250g de ciocolată neagră, ruptă în bucăţi 250g de unt sărat, înmuiat şi […]
 
Ardei_in_otet

Ardei in otet

Ardei in otet din: ardei grasi, apa, otet din vin alb, zahar, foi de dafin, usturoi, boabe de piper, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg ardei grasi 3 l apa 1 l otet din vin alb zahar, dupa gust foi de dafin 10-12 catei de usturoi boabe de piper sare grunjoasa fara iod, dupa gust   […]
Briose_umplute_cu_caspuni

Briose umplute cu caspuni

Briose umplute cu caspuni din: faina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, unt, oua, lapte, sare, gem de capsuni, frisca, intaritor de frisca, sirop de capsuni. Ingrediente: aluat: 250 g faina 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf de copt 50 g unt topit 2 oua 250 ml lapte 1 praf sare […]
 
Castraveti_murati_in_saramura

Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura din: castarveti, seminte de marar, frunze de visin, boabe de mustar, boabe de ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison seminte de marar uscat frunze de visin boabe de mustar boabe de ienibahar radacina de hrean usturoi foi de dafin sare grunjoasa   […]
Lichior_de_zmeura

Lichior de zmeura

Lichior de zmeura din: zmeura, zahar, apa, votca. Ingrediente: 500 g zmeura 350 g zahar 500 ml apa un litru votca   Mod de preparare: Zmeura se curăţă, nu se spală şi se pune într-un borcan cu vodca. Se lasă aşa timp de o lună şi apoi se filtrează şi se presează puţin fructele fără […]
 
Chiftelute_de_pui_in_sos_de_rosii_12

Reteta zilei: Chiftelute de pui in sos de rosii

Chiftelute de pui in sos de rosii din: carne de pui, patrunjel, busuioc, oregano, sare, piper, piper rosu, ricotta, ou, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, rosii uscate, parmezan. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ¼ cană de frunze de pătrunjel, tocat ¼ cană de frunze proaspete de busuioc, tocat marunt 1 lingurita oregano […]
Zacusca_de_vinete_cu_rosii

Zacusca de vinete cu rosii

Zacusca de vinete cu rosii din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 5 vinete potrivite 5 cepe 15 ardei grasi rosii 1 kg rosii 1 cana bulion 1 pahar ulei sare   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. La fel procedezi si cu ardeii. Oparesti rosiile […]
 
Pui cu ardei iute si bere

Friptura de pui cu sos de rosii

Friptura de pui cu sos de rosii din: pulpe de pui, rosii, usturoi, sare, piper, foi de dafin, apa. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 kg rosii 4-5 catei de usturoi sare piper foi de dafin 300 ml apa   Mod de preparare: Opăreşti roşiile şi le descojeşti. Le tai bucăţele şi le mărunţeşti în […]
Suc_de_coarne

Suc de coarne

Suc de coarne din: coarne, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg coarne un kg zahar 2 litri apa     Mod de preparare: COarnele, bine spalate, se pune la fiert si se lasa 20 de minute. Apoi se paseaza pentru a inlatura samburii si cojile. Se fierbe,un sirop din apă şi zahăr care se amestecă apoi […]
 
Biscuiti_fara_zahar

Biscuiti fara zahar

Biscuiti fara zahar din: fulgi de ovaz, fulgi de cocos, unt, ou, miere, fructe uscate, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fulgi de ovaz 200 g fulgi de cocos 150 g unt cu 65% grasime 1 ou 75 g miere 10 fructe uscate 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu zeama de la 1/2 […]
Compot de fructe uscate

Compot de gutui si struguri

Compot de gutui si struguri din: gutui, struguri, apa, zahar. Ingrediente: 3 kg gutui 2 ciorchini frumosi de struguri 2 litri de apa 800 g zahar     Mod de preparare: Se curăţă gutuile şi se taie felii. Boabele de struguri se scot de pe ciorchine. Se face un sirop din apă şi zahăr şi, […]
Supa_de_pui_cu_taitei_de_casa_12

Reteta zilei: Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa din: piept de pui, morcovi, telina, ceapa, sare, turmeric, piper, cimbru, patrunjel, aluat de taitei de casa, faina, apa. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi, cuburi 2 tulpini de telina, cuburi 1/2 ceapa, cuburi 1 lingurita sare 1/2 lingurita turmeric 1/4 lingurita piper 1/4 lingurita de cimbru […]
 
 
 
 
 
 
 
Tocana_de_vita_cu_legume_pe_pat_de_paste_cu_ou_08

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume pe pat de paste cu ou

Tocana de vita cu legume pe pat de paste cu ou din: bacon, carne de vita, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu sec, supa de vita, sare de mare, piper, morcovi baby, paste cu ou. Ingrediente: 6 felii de bacon, fierte și tocate 1kg carne de vita, cuburi 1/4 ceasca făină 2 linguri […]
 
Mancare_de_fasole_cu_carnati_si_verdeata

Mancare de fasole cu carnati si verdeata

Mancare de fasole cu carnati si verdeata din: ulei de masline, carnati, ceapa, ardei rosu, rosii tocate, sos worcestershire, mustar dijon, zahar brun, fasole alba, fasole rosie, coriandru, patrunjel, lipii tortilla. Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 500g de cârnaţi, tăiaţi în bucăţi 2 cepe, tocate 1 ardei roşu, tocat 2 conserve a câte 400g […]
Prune_in_suc_propriu

Prune in suc propriu

Prune in suc propriu Ingrediente: 2 kg prune       Mod de preparare: Se spală prunele, se rup în două şi li se scoate sâmburele. Se aşază I în borcane cât mai îndesate şi eventual se scutură borcanul. Se lasă un spaţiu.de aproximativ 2 cm până la gura borcanului şi apoi se astupă. Se […]
 
Peste_cu_prosciutto_si_anghinare

Peste cu prosciutto si anghinare

Peste cu prosciutto si anghinare din: prosciutto, ulei de masline, ardei rosii, ceapa rosie, usturoi, anghinare, masline negre, pasta de ardei iute, vin alb, file de biban, file de platica. Ingrediente:  2 felii de prosciutto 3 linguri ulei de masline 2 ardei rosii, feliati 2 cepe rosii, felii 2 catei de usturoi, felii 1 conserva […]
Pizza_cu_pancetta_si_mozzarella

Pizza cu pancetta si mozzarella

Pizza cu pancetta si mozzarella din: aluat de pizza, ulei de masline, piersica, nectarina, pancetta, mozzarella, gorgonzola, miez de nuca, rucola. Ingrediente:  1/2 cantitate de aluat de pizza, impartit in doua bucati ulei de masline 1 piersica sau nectarina, taiata sferturi 6 felii de pancetta 100g mozzarella, cuburi 100gr gorgonzola, maruntita 2 linguri miez de […]
 
Smoothie_de_banane_cu_migdale

Smoothie de banane cu migdale

Smoothie de banane cu migdale din: banana, capsuni, iaurt degresat, lapte degresat, migdale. Ingrediente:  1 banană mică 7 căpşuni, fără codiţe 3 linguri de iaurt degresat 3 linguri de lapte degresat 2 linguri de migdale măcinate     Mod de preparare: Feliază banana în bolul robotului de bucătărie sau într-o carafă, în cazul în care […]

Tort cu crema de afine si portocale

Tort cu crema de afine si portocale din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, branza dulce, smantana, zahar pudra, portocale, gelatina, dulceata de afine, ciocolata amaruie, frisca, bomboane. Ingrediente blat: 8 oua câte 8 linguri zahăr şi făină esenţă de vanilie 1 praf de sare Ingrediente pentu crema 1: 30 g brânză dulce 30 […]
 
Salata_de_paste_cu_rosii_coapte_05

Reteta zilei: Salata de paste cu rosii coapte

Salata de paste cu rosii coapte din: rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, otet balsamic, mustar dijon, nectar de agave, rozmarin, paste, rucola, fasole. Ingrediente rosii: 4 rosii, felii 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita oregano 1/4 linguriță de sare 1/4 lingurita piper Ingrediente dressing: 3 linguri […]
 
 
 
 
Sos_guacamole_cu_usturoi_17

Reteta zilei: Sos guacamole cu usturoi

Sos guacamole cu usturoi din: usturoi, ulei de masline, ardei gras, sare, piper, avocado, limeta, ceapa, coriandru, ardei iute, tortilla chips. Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de usturoi 1 lingura ulei de masline Ingrediente pentru ardei copt: 1 ardei gras rosu, seminte scoase și taiat fâșii 2 linguri de ulei de masline sare ¼ […]

Tort cu ciocolata amaruie si bomboane gumate

Tort cu ciocolata amaruie si bomboane gumate din: faina, amidon, cacao, nuci macinate, oua, unt topit, zahar brun, esenta de rom, esenta de migdale, esenta de vanilie, amoniac, zeama de lamaie, sare, crema de ciocolata cu arahide, nes, ciocolata amaruie, zahar pudra, bomboane gumate, bomboane de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g amidon 50 […]
Pizza_cu_branza_de_capra_si_sos_pesto

Pizza cu branza de capra si sos pesto

Pizza cu branza de capra si sos pesto din: aluat de pizza, vanata, ceapa rosie, ulei de masline, pesto, branza de capra, fulgi de ardei iute, busuioc. Ingrediente:  1/2 cantitate aluat de pizza, împărţită în 2 bucăţi 1 vânătă, feliată subţire pe lungime 1 ceapă roşie, tăiată în felii groase 2 linguri ulei de măsline […]
 
Prajitura_cu_crema_de_espresso

Prajitura cu crema de espresso

Prajitura cu crema de espresso din: frisca lichida, cafea espresso, biscuiti cu cacao, cirese. Ingrediente:  400 ml frişcă lichidă 30 ml cafea espresso circa 300 g biscuiţi cu cacao 200 g cireşe bine coapte, pentru topping şi decor     Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 20 g zahăr, pe baie de aburi. Stingi focul […]
Taitei_de_orez_cu_omleta_si_dressing_aromat

Taitei de orez cu omleta si dressing aromat

Taitei de orez cu omleta si dressing aromat din: taitei de orez, mazare, pastai de mazare, porumb, ceapa verde, ardei rosu, sos de soia, miere, usturoi, lamaie, ghimbir, ulei de masline, lapte, oua. Ingrediente:   100g de tăieţei de orez 3 linguri de mazăre congelată 1 mână păstăi de mazăre, tăiate în două pe lungime […]
 
Prajitura_cu_gem_si_vanilie

Prajitura cu gem si vanilie

Prajitura cu gem si vanilie din: galbenusuri, zahar, ulei, lapte, bicarbonat de sodiu, faina, lapte, zahar, unt, ciocolata alba, pastaie de vanilie, gem de prune cu nuci, frisca lichida, ciocolata neagra. Ingrediente pentru foi:  2 gălbenuşuri 300 g zahăr 180 ml ulei 180 ml lapte 1 linguriţă bicarbonat de sodiu făină cât cuprinde Ingrediente pentru […]
Lasagna_cu_sos_pesto_si_mascarpone

Lasagna cu sos pesto si mascarpone

Lasagna cu sos pesto si mascarpone din: pesto, mascarpone, spanac, mazare, busuioc, menta, foi de lasagna, lapte, parmezan, seminte de pin, salata verde. Ingrediente:  200g de pesto 500g de mascarpone 200g de spanac, tocat grosier 250g de mazăre congelată câte 1 legătură de busuioc şi mentă, frunzele tocate, cu excepţia câtorva frunze de busuioc, păstrate […]
 
Pizza_cu_carnati_si_rosii

Pizza cu carnati si rosii

Pizza cu carnati si rosii din: aluat de pizza, mozzarella, carnati, rosii, branza, ardei kapia, fulgi de ardei iute, spanac. Ingrediente:  1/2 cantitate de aluat de pizza, impartit in doua bucati 100gr mozzarella, cuburi 4 carnati chorizo 4-6 rosii din conserva, scurse de suc 100gr branza rasa 1/2 ardei kapia 1 varf fulgi de ardei […]
Clatite_cu_iaurt

Clatite cu iaurt

Clatite cu iaurt din: faina, praf de copt, zahar, scortisoara, iaurt, ou, lapte, unt, sirop de artar, nutella. Ingrediente:  500gr faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 4 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 125gr iaurt 1 ou 2 linguri lapte unt sirop de artar, nutella, pentru servire   Mod de preparare: Pune faina, zaharul […]
 

Sandwich cu prosciutto si rucola

Sandwich cu prosciutto si rucola din: bagheta, ulei de masline, rosii, prosciutto, rucola. Ingrediente: 1 bagheta 2-3 linguri ulei de masline 2 rosii 4 felii de prosciutto 1 mana frunze de rucola   Mod de preparare: Taie bagheta in doua pe lungime, stropeste-o cu ulei. Taie rosiile in jumatati, apoi intinde miezul acestora pe bagheta. […]
Gogosi_cu_nuca_si_mac

Gogosi cu nuca si mac

Gogosi cu nuca si mac din: faina, drojdie, coaja de lamaie, ulei, zahar pudra, zahar vanilat, lapte, oua, ulei, nuca, mac, esenta de rom. Ingrediente: 1 kg faina drojdie cat o nuca coaja rasa de la 1 lamaie 50 ml ulei 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 500 ml lapte 2 oua 400 […]
 
Humus_aromat_cu_chimen_03

Reteta zilei: Humus aromat cu chimen

Humus aromat cu chimen din: naut, bicarbonat, pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, sare de mare, chimen, ulei de masline, nuci de pin, sos iute, boia de ardei. Ingrediente: 1 ceasca năut 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 9 linguri de pasta tahini 4 lingurite de suc ​​proaspat de lamaie 2 catei de usturoi, tocat 1 […]
Tocana_de_creveti_cu_orez

Tocana de creveti cu orez

Tocana de creveti cu orez din: ulei de rapita, ceapa, ghimbir, usturoi, coriandru, turmeric, chimion, fulgi de ardei iute, rosii, miere, ardei, coriandru, creveti, orez brun, telina, fasole, pasta de rosii, iaurt cu menta, chutney. Ingrediente:  2 linguriţe ulei de rapiţă 2 cepe, tocate 1 bucată de 5cm ghimbir, tocată fin 2 căţei de usturoi, […]
 
Paste_cu_nuca_busuioc_si_parmezan

Paste cu nuca, busuioc si parmezan

Paste cu nuca, busuioc si parmezan din: paste, nuca, ardei copti, parmezan, usturoi, busuioc, ulei de masline, mascarpone. Ingrediente:  400gr paste 100gr miez de nuca 3 ardei rosii copti, tocati 25gr parmezan, plus extra pentru servit 1 catel de usturoi, tocat 1 legatura de busuioc, plus extra pentru servit 2 linguri ulei de masline 50gr […]
Cotlete_de_miel_cu_salata_de_linte

Cotlete de miel cu salata de linte

Cotlete de miel cu salata de linte din: vanata, ulei de rapita, ceapa rosie, cotlete de miel, rozmarin, linte verde, menta, patrunjel, otet balsamic, seminte de pin. Ingrediente:  1 vanata, taiata in doua, pe lungime 1 lingura ulei de rapita 2 cepe rosii, taiate sferturi 300gr cotlete de miel cu grasimea îndepărtată 1 lingură de […]
 
Vita_cu_broccoli_si_sparanghel

Vita cu broccoli si sparanghel

Vita cu broccoli si sparanghel din: muschi de vita, sos de peste, limeta, piper verde, usturoi, ulei de rapita, ceapa, sparanghel, mazare, broccoli, lapte de cocos, pasta de curry, busuioc. Ingrediente:  250g muşchi de vită fără grăsime, feliat 1 linguriţă sos de peşte coaja rasă şi zeama de la 1/2 limeta 1/2 linguriţă boabe de […]
Salata_de_cruditati_cu_branza_prajita

Salata de cruditati cu branza prajita

Salata de cruditati cu branza prajita din: otet de vin rosu, ulei de rapita, oregano, naut, ceapa rosie, castravete, masline, rosii, menta, faina, chimion, branza feta. Ingrediente pentru salata:  1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe ulei de rapiţă 1 praf generos de oregano uscat sau 1 linguriţă de oregano proaspăt, tocat 175g […]
 
 
 
 
Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume_04

Reteta zilei: Peste prajit pe pat de tocana de legume

Peste prajit pe pat de tocana de legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, fasole, supa de pui, apa, salvie, sare, piper, peste, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 1 ceasca morcov cubulete 1 ceasca telina cubulete 3-4 catei de usturoi tocat 2 cesti rosii cubulete 2 cutii […]
 
Batoane_dietetice

Batoane dietetice

Batoane dietetice din: faina, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar brun, merisoare confiate, unt topit, sirop de artar, miere, ou, esenta de vanilie, esenta de migdale, fulgi de migdale, zahar pudra. Ingrediente:  100g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt 100g fulgi de ovăz 100g de zahăr brun 100g de merişoare confiate […]
 
Lipii_umplute_cu_pui_ pesto_si_porumb

Lipii umplute cu pui, pesto si porumb

Lipii umplute cu pui, pesto si porumb din: piept de pui, smantana, pesto, cascaval, lipii, tortillas, ardei,porumb,salata verde. Ingrediente:  1 bucată de piept de pui gătit, rupt în bucăţi 2 linguri de smântână, iaurt sau maioneză 2 linguriţe de pesto 2 felii subţiri de caşcaval 2 tortillas sau lipii 1 mână de ardei roşu tocat […]
Salata_cu_carne_de_porc_si_nuca

Salata cu carne de porc si nuca

Salata cu carne de porc si nuca din: ulei de rapita, otet de vin rosu, mustar cu boabe, sirop de artar, rosie, caise uscate, ceapa, miez de nuca, patrunjel, porc. Ingrediente:  2 linguriţe ulei de rapiţă 1 lingură de oţet de vin roşu 1/4 linguriţă de muştar cu boabe 2 linguriţe sirop de arţar 1/3 […]
 
Supa_de_linte_cu_salata_06

Reteta zilei: Supa de linte cu salata

Supa de linte cu salata din: apa, vegeta, morcovi, ceapa, linte rosie, linte verde, pasta de tomate, patrunjel, zahar brun, otet alb, sare, cimbru, tarhon, garam masala,piper, salata creata. Ingrediente: 5 cesti de apa 2 linguri vegeta de legume 2 cesti morcovi felii 1 ceapa, cuburi ⅓ cana de linte rosie uscata, clătita ⅓ cana […]
 
Legume şi fructe periculoase: care conţin cele mai mari cantităţi de pesticide

Beneficiile fructelor si legumelor

Beneficiile fructelor si legumelor Să mănânci şapte porţii de fructe şi legume zilnic poate părea complicat, însă exista soluţii. In nesfârşitul flux de sfaturi privind dieta şi sănătatea, un mesaj rămâne constant. Toţi experţii sunt de acord că un regim alimentar bogat în fructe şi legume este benefic. Proaspete, congelate, din conservă – în orice […]
Fragrant_Spiced_Rice_Pudding

Gordon Ramsay: How to make Fragrant Spiced Rice Pudding (video)

Fragrant Spiced Rice Pudding: How to make Fragrant Spiced Rice Pudding:
 
 

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele

Despre uleiul de măsline, cel de migdale sau cel de argan a auzit toată lumea, fiind unele dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru îmbunătăţirea aspectului pielii şi cel al părului. Însă, pe piaţa fito-dermatocosmeticelor au câştigat teren, în ultima vreme, uleiuri pe cât de rare, pe atât de eficiente în lupta cu problemele pielii. […]
 
Pui_cu_ciuperci_in_sos_aromat_07

Reteta zilei: Pui cu ciuperci in sos aromat

Pui cu ciuperci in sos aromat din: pulpe de pui, sare, piper, unt, usturoi, ciuperci, supa de pui, cimbru, oregano, busuioc, smantana, parmezan, seminte de mustar. Ingrediente: 8 pulpe de pui sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 3 linguri unt nesărat, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci, taiate in jumătate 1 […]
Mic_dejun_sanatos_cu_fulgi_de_ovaz_si_fructe

Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe

Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe din: para rosie, fulgi de ovaz, iaurt degresat, lapte degresat, seminte de dovleac, afine. Ingrediente:  1 pară roşie, nedecojită 2 linguri fulgi de ovăz 150g de iaurt degresat 3 linguri de lapte degresat 1 lingură seminţe de dovleac 2 mâini de afine   Mod de preparare: […]
 
Sote_de_ciuperci_cu_crema_de_branza

Sote de ciuperci cu crema de branza

Sote de ciuperci cu crema de branza din: paine, crema de branza, ulei de rapita, ciuperci, lapte, mustar cu seminte, arpagic, suc de portocale. Ingrediente:  1 felie de pâine integrală 1/2 lingură cremă de brânză light 1 linguriţă ulei de rapiţă 3 mâini de ciuperci mici, feliate 2 linguri de lapte degresat 1/2 linguriţă de […]
Omleta_cu_dovlecei_si_pasta_de_ardei_iute

Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute

Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute din: ulei de masline, dovlecel, pasta de ardei iute, oua, humus, ardei copt, masline, coriandru. Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare 1 linguriţă de pastă de ardei iute 4 ouă 3 linguri de humus 1 ardei copt roşu, mare, din […]
 
Supa_de_legume_cu_valeriana

Supa de legume cu valeriana

Supa de legume cu valeriana din: cartofi, ceapa verde, supa de legume, valeriana, lapte batut, anghinare. Ingrediente:  100g de cartofi, raşi (inclusiv coaja) 8 cepe verzi, tocate 500ml supă de legume (sau pui) 200g de valeriană, câteva fire puse deoparte 150ml de lapte bătut 5 inimi de anghinare, din conservă, clătite pentru a înlătura sarea […]
Lipii_cu_piure_de_mazare_si_crochete_de_ peste

Lipii cu piure de mazare si crochete de peste

Lipii cu piure de mazare si crochete de peste din: crochete de peste, mazare, ulei de rapita, zeama de lamaie, lamaie, lipii, morcovi, castraveti murati. Ingrediente:  6 crochete de peste 175g mazare congelata 1/2 lingura ulei de rapita 1 lingura zeama de lamaie lamaie pentru servit 2 lipii 2 morcovi rasi 1-2 castraveciori murati, feliati […]
 
Cartofi_gratinati_cu_bacon_03

Reteta zilei: Cartofi gratinati cu bacon

Cartofi gratinati cu bacon din: bacon, cartofi, branza cheddar, condimente, arpagic. Ingrediente: 6 felii de bacon 3 kg cartofi, cuburi 1 1/2 cani branza cheddar, maruntita 1 lingura condimente, dupa preferinta 2 linguri de arpagic tocat   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati folie de aluminiu si adaugati bacon-ul. Dati la […]
Salata_de_peste_cu_grau

Salata de peste cu grau

Salata de peste cu grau din: broccoli, zeama de portocala, patrunjel, grau, pastrav afumat, valeriana. Ingrediente:  85g de broccoli, rupt în bucheţele mici zeama de la 1/2 portocală 1 lingură de pătrunjel tocat 140g grâu, fiert 140g de păstrăv afumat, mărunţit 1 mână de valeriană       Mod de preparare: Fierbe bucheţelele de broccoli […]
 
Prajitura cu migdale si glazura de lamaie

Prajitura cu glazura de lamaie

Prajitura cu glazura de lamaie din: unt, zahar, faina, lamaie, oua, seminte de mac, iaurt, zahar pudra. Ingrediente:  175g de unt, moale, plus extra pentru uns tava 175g de zahăr 200g de făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt coaja rasă de la 4 lămâi 3 ouă 2 linguri seminţe de mac 125g de […]
Miel_la_gratar_cu_fasole_si_rosii

Miel la gratar cu fasole si rosii

Miel la gratar cu fasole si rosii din: miel, zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin,ceapa, usturoi, rosii cherry, fasole, coriandru. Ingrediente:  2 bucăţi friptură de miel (precum pulpă sau cotlet) puţină zeamă de lămâie 1 lingură ulei de măsline, plus puţin extra pentru stropit carnea 1 linguriţă de rozmarin proaspăt tocat sau 1/2 linguriţă […]
 
Salata_de_creveti_cu_avocado_si_spanac

Salata de creveti cu avocado si spanac

Salata de creveti cu avocado si spanac din: avocado, zeama de lamaie, creveti, mango, rosii cherry, castravete, spanac, menta, sos de ardei iute. Ingrediente:  1/2 avocado, decojit şi tăiat în cuburi puţină zeamă de lămâie 50g de creveţi mici, gătiţi 1 jumătate de mango, decojit şi tăiat în cuburi 4 roşii cherry, tăiate în jumătăţi […]
Humus_cu_mazare_si_pasta_tahini

Humus cu mazare si pasta tahini

Humus cu mazare si pasta tahini din: mazare, usturoi, pasta tahini, zeama de lamaie, fasole, ulei de masline, lipie, legume. Ingrediente:  200g de mazăre fiartă 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 lingură de pasta tahini puţină zeamă de lămâie 1 lingură de fasole albă, din conservă 2 linguri ulei de măsline bucăţi de lipie şi […]
 
 
 
Supa_de_vita_cu_legume_si_patrunjel_10

Reteta zilei: Supa de vita cu legume si patrunjel

Supa de vita cu legume si patrunjel din: vita, ulei de masline, supa de vita, suc de rosii, rosii, supa de rosii, ceapa, morcovi, dovlecel, telina, fasole verde, porumb, mazare, sare, foi de dafin, ierburi de provence, oregano, patrunjel, piper. Ingrediente: 500gr carne de vita, cuburi 2 linguri de ulei de masline 1 l supa […]
 
Visinata_gustoasa

Visinata gustoasa

Visinata gustoasa din: visine, zahar, alcool dublu rafinat. Ingrediente: 3 kg visine 1,5 kg zahar un litru alcool dublu rafinat       Mod de preparare: Vişinele, bine spălate şi curăţate de codiţe, se pun alternativ cu zahărul într-un borcan de 5 litri. ,  Se astupă gura borcanului cu un tifon şi se lasă aşa […]
Ou_ochi_cu_legume

Ou ochi cu legume

Ou ochi cu legume din: ardei gras, ou, rosii, costita, ceapa, sare, piper, boia dulce, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 ardei gras galben 1 ou 2 rosii 100 g costita 1/2 ceapa sare piper boia dulce ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Incingi uleiul în tigaie şi prăjeşti un ou ochi. Scoţi […]
 
Supa_crema_de_morcovi_cu_verdeata

Supa crema de morcovi cu verdeata

Supa crema de morcovi cu verdeata din: morcovi, telina, pastarnac, apa calda, supa de pui, smantana, usturoi, ulei, piper, sare, bagheta, patrunjel. Ingrediente: 5 morcovi tocati 1 telina pastarnac 1 ceapa tocata 500 ml apa calda 150 ml supa de pui 125 ml smantana 2 catei usturoi zdrobiti 1 lingura de ulei piper sare 1 […]
Crema_de_zahar_ars_cu_coaja_de_portocala

Crema de zahar ars cu coaja de portocala

Crema de zahar ars cu coaja de portocala din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat, zahar, frunze de menta, coaja de portocala. Ingrediente: 8 oua 250 g zahar 1 l lapte 1 plic zahar vanilat 10 linguri zahar pentru caramel frunze de menta (pentru decor) coaja de portocala razuita (pentru decor)   Mod de preparare: Pui […]
 
Rulada_de_legume_cu_cascaval

Rulada de legume cu cascaval

Rulada de legume cu cascaval din: aluat, ciuperci, morcovi, praz, ulei, marar, patrunjel, nucsoara, sare, piper, ou, cascaval. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 300 g ciuperci 4 morcovi 2 fire de praz (partea alba) 6 linguri ulei 1 legatura marar 1 legatura patrunjel nucsoara sare piper 1 ou 50 g cascaval ras (pentru ornat)   […]
Compot de casie

Compot de piersici si caise

Compot de piersici si caise din: caise, piersici, zahar, apa, sare. Ingrediente: 2 kg caise si piersici amestecate un kg zahar un litru apa sare   Mod de preparare: Piersicile se curata de coaja, li se scot samburii si, pe masura ce se curata, se pun in apa rece cu 2-3 linguri de sare.  Caisele […]
 
Pizza_cu_rosii_coapte_mozzarela_si_sos_pesto_10

Reteta zilei: Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto

Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto din: rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, aluat de pizza, busuioc, usturoi, mozzarella, cascaval, otet balsamic. Ingrediente: 1 kg rosii cherry, roșii si galbene 1 lingura ulei de măsline sare și piper 500gr aluat de pizza ¾ cana busuioc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei […]
Compot_gustos_de_cirese

Compot gustos de cirese

Compot gustos de cirese din: cirese, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg cirese un kg zahar 2 litri apa   Mod de preparare: Se spală bine cireşele şi apoi li se scot codiţele. Se pun în borcane, zahărul se fierb 3 minute şi apoi se toarnă peste cireşe. Se astupă. Se pun borcanele la fiert pentru […]
Paste_cu_broccoli_si_ardei_iute

Paste cu broccoli si ardei iute

Paste cu broccoli si ardei iute din: paste orecchiette, ulei de masline, ansoa, usturoi, ardei iute, lamaie, pesmet, broccoli. Ingrediente:  200g de paste orecchiette 4 linguri ulei de măsline 6 fileuri de anşoa în ulei, tocale (păstrează 1 lingură de ulei) 4 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire 1 ardei iute roşu, feliat subţire coaja […]
Lichior_de_lamaie

Lichior de lamaie

Lichior de lamaie din: lamai, alcool, zahar, apa. Ingrediente: 3 lamai 500 ml alcool de 90° 400 g zahar 500 ml apa   Mod de preparare: Lămâile se spală bine şi se curăţă cojile care, împreună cu alcoolul, se pun la macerat pentru 10 zile. După acest timp, cojile se scot. Zahărul se diluează cu […]
 
Mic_dejun_cu_cartofi_si_oua

Mic dejun cu cartofi si oua

Mic dejun cu cartofi si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa, oua, boia de ardei, patrunjel. Ingrediente:  400g de cartofi mici 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă, feliată subţire 2-4 ouă 1-2 vârfuri boia de ardei iute 1 mână de pătrunjel tocat Mod de preparare: Taie cartofii sub formă de cartofi pai de […]
Cuscus_cu_legume_si_carne_de_ied

Cuscus cu legume si carne de ied

Cuscus cu legume si carne de ied:cuscus, ardei galben, ceapa rosie, mazare, sare, piper, carne de ied, usturoi, ulei de masline, maghiran, cimbru, marar, telina frunze, castravete, iaurt, lamaie. Ingrediente: 250 g cuşcuş 1 ardei roşu galben 1 ceapă roşie 200 g mazăre fiartă sare piper 800 g carne de ied usturoi 4 linguri ulei […]
 
Cuscus_cu_branza_feta_si_legume

Cuscus cu branza feta si legume

Cuscus cu branza feta si legume din: cuscus, supa de legume, ulei de masline, usturoi, lamaie, branza feta, ardei copti, anghinare, rosii uscate, vinete, busuioc. Ingrediente:  400g de cuşcuş 1 cub pentru supă de legume 5 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi 200g […]

Pui la ceaun cu vinete

Pui la ceaun cu vinete: pulpe de pui, vinete, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpe de pui 500 g vinete 250 ml ulei 50 g usturoi sare piper Mod de preparare: Speli pulpele de pui, apoi le prăjeşti în ceaun, în 150 ml ulei încins. Intre timp coci vinetele, le cureţi de coajă […]
 
Penne_cu_ansoa_si_legume

Penne cu ansoa si legume

Penne cu ansoa si legume din: fasole verde, penne, ulei de masline, usturoi, file de ansoa, rosii cherry, masline negre, ton, lamaie, busuioc. Ingrediente:  300g de fasole verde 350g de penne 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 70g fileuri de anşoa, din conservă, scurse şi tocate 400g de roşii cherry, tăiate […]
Legume_aromate_la_tava_04

Reteta zilei: Legume aromate la tava

Legume aromate la tava din: broccoli, ciuperci, dovleac, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 cesti de broccoli 2 cesti de ciuperci 2 cesti de dovleac, tocat 1 dovlecel, taiat bucati 1 dovlecel galben, taiat bucati 1 ardei gras rosu, tocat 1 ceapa rosie, tocata 2 […]
 

Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru

Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru: dovlecei, varza, ceapa, rosii, cimbru, marar verde, ulei, sare. Ingrediente: 10 dovlecei 1 varză mică 1 ceapă 3 roşii cimbru mărar verde ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai pe lung, apoi îi goleşti de seminţe. Varza o toci mărunt, […]
Pizza_la_tigaie

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie din: faina, pesto, mozzarella, rosii uscate. Ingrediente:  300gr faina pentru aluat de pizza 1 lingură de pesto sau pastă de măsline 125g de mozzarella, feliată subţire 4-6 roşii uscate, tocate grosier       Mod de preparare: Prepară amestecul pentru pizza conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune aluatul într-un bol, acoperă-l cu […]
 

Tocăniţă de legume cu orez

Tocăniţă de legume cu orez: dovlecel, vanata, morcovi, ardei gras, rosii, ceapa, orez, ulei, sare. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 morcovi 1-2 ardei graşi 3-4 roşii 1 ceapă mică 1/2 cană orez ulei sare   Mod de preparare: Speli legumele. Vânătă o cureţi de coajă. Tai legu­mele în cubuieţe. Pui ceapa la călit, apoi […]
Granola_cu_fructe_de_padure_si_nuca_de_cocos

Granola cu fructe de padure si nuca de cocos

Granola cu fructe de padure si nuca de cocos din: fulgi de ovaz, nuca de cocos, seminte de dovleac, zahar brun, ulei, sirop de artar, miere, stafide, cirese confiate, caise confiate, ciocolata neagra, fructe de padure, lapte. Ingrediente:  300g fulgi de ovăz 50g fulgi nucă de cocos 50g seminţe de dovleac 185g de zahăr brun […]
 

Spaghete cu carne de curcan şi sos

Spaghete cu carne de curcan şi sos: spaghete, pipt de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, unt, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g spaghete 150 g piept de curcan fiert 1 ou 1/2 linguriţă făină 2 linguri lapte sare Ingrediente sos: 500 g roşii 2 linguriţe ulei 1/2 linguriţă făină 2 linguri apă 1/2 […]
 
 
 
 
 
 
 
 
Ciorbă de coadă de vacă

Ciorbă de salată si fasole boabe

Ciorbă de salată si fasole boabe: fasole boabe, salata, frunze de telina, usturoi, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 salată câteva frunze de ţelină 2 căţei de usturoi 4-5 linguri bulion sau concentrat de roşii 6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Este nevoie ca boabele de fasole să […]
Pulpe_de_pui_la_tava_cu_sos_de_mango

Pulpe de pui la tava cu sos de mango

Pulpe de pui la tava cu sos de mango din: pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, chutney de mango, sos worcestershire, maioneza, salata verde. Ingrediente:  8 pulpe de pui, cu os şi piele 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată fin 1 căţel de usturoi, tocat fin 1 ardei […]
 
Galuste_cu_prune

Găluşte gustoase cu prune

Găluşte cu prune:cartofi albi, faina, ou, zahar, ulei, sare, prune, scortisoara, pesmet, unt, menta. Ingrediente aluat: 1 kg cartofi albi 300 g făină 2 ouă 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 20 de prune bine coapte 3-4 linguri zahăr 1 lingură scorţişoară măcinată Ingrediente garnisit: 3 linguri pesmet 2 […]
Desert_de_gris_cu_afine

Desert de gris cu afine

Desert de gris cu afine: lapte, gris, zahar brun, zahar vanilat, unt, sare, dulceata de afine, frunze de menta. Ingrediente: 1 I lapte dulce 200 g griş 4 linguri zahăr brun 1 pliculeţ zahăr vanilinat unt, cât o nucă 1 praf de sare dulceaţă de afine frunze verzi de mentă aromată, pentru décor   Mod […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu