luni, 19 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 30

Retete culinare rapide cu poze 

Sparanghel_cu_usturoi_si_seminte_de_susan_la_gratar

Sparanghel la gratar cu ulei de masline si sare de mare

Sparanghel la gratar cu ulei de masline si sare de mare din: sparanghel proaspăt, ulei de măsline extravirgin (sau unt), sare de mare Maldon. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 4 linguri de ulei de măsline extravirgin (sau unt) sare de mare Maldon Mod de preparare: Pentru aceasta reţetă folosesc o tigaie cu grătar pe care o pun pur […]
 

Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus

Miel cu ardei iute, ghimbir, naut si cuscus din: naut, ulei de masline, ardei iuti rosii, vinete, ghimbir, sare, piper negru, usturoi, roşii, otet, seminte de coriandru, pătrunjel proaspăt, seminţe de chimen, nucşoară, coriandru proaspăt, fileuri de miel din zona gâtului, cuşcuş. Ingrediente: 70 g năut, ţinut în apă peste noapte 4 linguri de ulei de măsline 4 ardei iuţi roşii medii/mari tocaţi […]
 
Minestrone_rapid_de_iarna

Minestrone rapid de iarna

Minestrone rapid de iarna din: amestec de legume congelate, paste pentru supa, supa de pasare, sare, piper, naut, oregano si parmezan.   Ingrediente: 500 g amestec de legume congelate (morcov, rădăcină de pătrunjel, ţelină verde, ardei gras, varză de Bruxelles) 150 g paste pentru supă 200 ml supă fierbinte de pasăre sare, piper 150 g […]
Salata_de_varza_cu_morcov_si_ceapa_verde_08

Reteta zilei: Salata de varza cu morcov si ceapa verde

Salata de varza cu morcov si ceapa verde din: maioneza, suc de lamaie, chimen, sare, piper cayenne, zahar, varza, morcov, ceapa verde. Poate te intereseaza si: Salata de varza rosie cu mar si morcov Salata de varza rosie, sfecla si stafide Salata de varza rosie cu cartof si muschi afumat   Ingrediente: ½ ceasca maioneza […]
 
Platica_de_mare_la_cuptor

Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran

Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran din: plâticâ roşie sau regală, usturoi, busuioc proaspat sau maghiran, sare, piper negru, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 2 x 455 g plâticâ roşie sau regală 1/2 căţel de usturoi tocat fin 1 mână de busuioc proaspăt sau de maghiran sare şi piper negru proaspăt măcinat 150 […]
Iahnie_de_fasole_cu_carne_de_vita

Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie

Fasole cu ulei de masline si suc de lamaie din: fasole borlotti, usturoi, roşie, salvie proaspătă, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper negru. Ingrediente: 340 g fasole borlotti înmuiată peste noapte 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 roşie prunişoară un mănunchi mic de salvie proaspătă dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie sare şi piper negru proaspăt […]
 
Retete_Sosuri_15

Sos cu roşii, cocos, castravete si lamaie verde

Sos cu roşii, cocos, castravete si lamaie verde din: roşii cherry, nucă de cocos proaspătă, busuioc sau coriandru, castravete, ulei de măsline, sare, piper negru, suc de lamaie verde, ardei rosu iute. Ingrediente: 16 roşii cherry, tăiate în sferturi sau tocate mare 1/2 nucă de cocos proaspătă, rasă sau tăiată fin 1 mână mică de busuioc sau coriandru, tocat […]
Ardei_iuti_murati_cu_morcovi_si_ceapa_03

Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin

Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin din: ardei iuţi verzi, boabe de piper negru, frunze de dafin, sare, seminte de coriandru, sare, zahar pudra, oţet din vin alb sau de orez. Ingrediente: 600 g de ardei iuţi verzi medii 15 boabe de piper negru 5 frunze de dafin 2 linguri de seminţe de coriandru […]
 
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey

Cocktail cu lichior de anason

Cocktail cu lichior de anason din: cuburi de gheaţă, suc proaspăt de portocale, lichior de anason, gin, angostura, coajă de lămâie. Ingrediente: cuburi de gheaţă suc proaspăt de portocale lichior de anason gin angostura coajă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi shakerul mai puţin de o treime cu cuburi de gheaţă. Adăugaţi trei pahare mici şi trei mari […]
Supa_de_linte_rosie_si_cartofi

Supa de linte rosie si cartofi

Supa de linte rosie si cartofi din: ulei de masline, ceapa, linte rosie, cartofi, supa de legume, ajvar sau bulion de ardei gras, rosii, sare, piper, tabasco si patrunjel.   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 300 g linte roşie 150 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi 400 ml supă de legume 2 […]
 
Cotlete_de_porc_in_sos_barbeque_la_cuptor_07

Reteta zilei: Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor

Cotlete de porc in sos barbeque, la cuptor din: cotlete de porc, orez, legume, sos de fasole, sos hoisin, sos de stridii, sos de soia, zahar, vin, sirop de zahar, apa, sare, usturoi, anason. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc cu legume la gratar Cotlete de porc in sos de mure Cartofi cu usturoi […]
Ton_fript_cu_ardei_iute_coriandru_si_busuioc

Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc

Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc din: ardei iute roşu, seminţe de coriandru, usturoi,  busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, zeama de lamaie, ton. Ingrediente: 1 ardei iute roşu mic şi uscat 1 lingură de seminţe de coriandru 1/2 căţel de usturoi 1 mână de busuioc proaspăt tocat mărunt 1 mână de coriandru proaspăt tocat mărunt sare şi piper negru […]
 
Picioare_de_miel_inabusite_cu_ardei_iute_si_oregano

Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano

Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano din: picioare de miel, sare, piper negru, seminte de coriandru, ardei iute roşu uscat, rozmarin, maghiran sau de oregano uscat, făină, ulei de masline, usturoi, morcov, tulpini de ţelină, ceapa, oţet balsamic, vin alb sec, fileuri de anşoa, roşii prunişoara din conservă, busuioc proaspăt sau maghiran sau pătrunjel cu frunza lată. Ingrediente: 4 picioare de miel sare […]
 

Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi

Anghinare la tigaie cu lamaie, cimbru si usturoi din: ulei de măsline, usturoi, lamaie, bulbi de anghinare, cimbru proaspăt, vin alb sec, sare, piper negru, unt. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1 cătel de usturoi tocat sucul şi coaja de la o lămâie mare netratată cu ceară 8 bulbi de anghinare medii/mari pregătiţi 1 mână […]
 
Retete_Sosuri_26

Sos de paine cu lapte si cuisoare

Sos de paine cu lapte si cuisoare din: ceapa, cuisoare, dafin, nucsoara, piper negru măcinat, sare, lapte, pâine albă, unt, smantana. Ingrediente: 1 ceapă medie, curăţată 6 cuişoare 1 frunză de dafin 1 praf de nucşoară măcinată 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 1 linguriţă de sare 285 ml lapte 115-140 g firimituri de pâine albă 30 g unt […]
Pui_cu_fistic_cocos_si_pasta_de_curry_verde

Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde

Pui cu fistic, cocos si pasta de curry verde din: piepţi de pui, conservă de lapte de nucă de cocos, fistic, ceapa, ardei iuti verzi, usturoi, rădăcină de ghimbir, seminţe de coriandru, piper negru, sare de mare Maldon, frunze de lămâie verde, tulpini de citronelă, busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, ulei de măsline extravirgin, lamai. Ingrediente: 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, tăiaţi în 5 bucăţi […]
 
Salata_de_naut_cu_linte_si_varza_rosie

Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel

Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel din: pătrunjel proaspăt, naut, cartof, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iuti rosii. Ingrediente: 1 mână de pătrunjel proaspăt 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte 1 cartof mare curăţat 2 căţei de usturoi dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie 2 […]
Supa_de_ceapa_cu_croque_monsieur

Supa de ceapa cu croque-monsieur

Supa de ceapa cu croque-monsieur din: ceapa, unt, zahar, vin alb, supa de pasare, sare, piper, paine, cascaval si verdeata.   Ingrediente: 16 cepe 50 g unt 1 linguriţă zahăr fin 250-300 ml vin alb 1200 ml supă de pasăre sare, piper 6 felii de pâine albă 120 g caşcaval ras verdeaţă   Mod de […]
 
 

Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc

Sparanghel la cuptor cu rosii cherry, masline negre si busuioc din: sparanghel proaspăt, masline negre, roşii cherry, ulei de măsline, usturoi, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ardei iute roşu uscat. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt 1 mână zdravănă de măsline negre 20 roşii cherry 3 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi feliat subţire 1 mână zdravănă de busuioc […]
Frunze_de_salata_umplute_cu_quinoa_rosii_si_ardei_gras_08

Reteta zilei: Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras

Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras din: quinoa, ulei de masline, seminte de chimen, ceapa, rosii, dovleac, ardei gras, fasole, sare, praf de coriandru, frunze de salata verde. Poate te intereseaza si: Quinoa cu sparanghel si mazare Salata de quinoa, broccoli si somon Salata de quinoa cu spanac si branza feta […]
 
Bibilica_la_ceaun_cu_salvie_felina_si_portocale_rosii

Bibilica la ceaun cu salvie, telina si portocale rosii

Bibilica la ceaun cu salvie, telina si portocale rosii din: bibilici, portocale roşii, radacina de telina, cimbru proaspăt, sare de mare Maldon, piper negru, ulei de măsline, usturoi, unt, frunze de salvie, vin alb sec aromat. Ingrediente: 2 bibilici de 900-1 100 g fiecare 8 portocale roşii 1 rădăcina de telină 1 mână mică de cimbru proaspăt sare de mare […]
Cuscus_06

Cuscus picant cu hasma si usturoi

Cuscus picant cu hasma si usturoi din: supă de bază sau apă, ceapa sau hasma, ulei de măsline, unt, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, seminţe de fenicul, ardei iute roşu, sare, dafin, usturoi, oţet din vin roşu, zahar, cuscus. Ingrediente: 425 ml supă de bază sau apă 1 haşmâ sau ceapă medie tocată mărunt 1 lingură de ulei de măsline 2 […]
 
Supă cu turnăţei

Supa de baza cu peste si fenicul

Supa de baza cu peste si fenicul din: oase de peşte, tulpini de telină,, fenicul, usturoi, ardei iuti, ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, patrunjel, dafin, cimbru. Ingrediente: 2 kg oase de peşte 2 tulpini de telină, tocate mare 1/2 bulb de fenicul, tocat mare 1/2 căpătând de usturoi, desfăcut şi tăiat fin 2 […]
 

Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta

Pulpa de miel la cuptor cu salvie si panacetta din: pulpa de miel, salvie, usturoi, sare, piper negru, suc de lamaie, ulei de masline, rozmarin, panacetta. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1 mână de salvie proaspătă 1 căţel de usturoi sare şi piper negru proaspăt măcinat sucul de la 1 lămâie […]
 
Sos picant cu bulion si usturoi

Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie

Salsa cu ardei grasi, busuioc si ceapa rosie din: ardei graşi roşii, ceapa rosie, ardei iuti rosii, usturoi,  ulei de măsline, oţet de vin roşu, pătrunjel, busuioc, sare, piper negru. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 4 ardei iuţi roşii medii/mari, fără seminţe şi tocaţi fin 1/2 căţel de usturoi, tocat mărunt 120 ml/8 […]
Budinca_de_cartofi_cu_mazare_si_branza

Budinca de mazare cu salvie si rozmarin

Budinca de mazare cu salvie si rozmarin din: mazăre galbenă, cartof, usturoi, ceapă sau haşmă, verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin), cuisoare, unt. Ingrediente: 340 g de mazăre galbenă lăsată la înmuiat peste noapte 1 cartof mic curăţat 1 ceapă mică sau haşmă 1 căţel de usturoi curăţat 1 legătură mică de verdeţuri (rozmarin, salvie, cimbru, dafin) 2 cuişoare […]
 
Gem_de_afine_cu_seminte_de_chia_10

Reteta zilei: Gem de afine cu seminte de chia

Gem de afine cu seminte de chia din: afine, lamaie, indulcitor, seminte de chia. Poate te intereseaza si: Gem de afine cu lamaie Gem delicios de zmeura cu lamaie Gem de prune cu mieji de caise   Ingrediente: 1 1/2 cani de afine sucul și coaja de la 1 lamaie 3 linguri îndulcitor 2 linguri […]
Sardine_umplute_cu_seminte_de_pin_fenicul_si_verdeturi

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi din: roşii prunişoară, sardine mari, lamaie, sare, piper negru, ceapa, ulei de masline, fenicul, ardei iute rosu, busuioc, patrunjel, miez de pâine, seminţe de pin, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 4 roşii prunişoară 12 sardine mari coaja şi zeama de la o lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 ceapă […]
 
Supa_de_dovleac_cu_crema_de_cocos_si_curry

Supa de dovleac cu crema de cocos si curry

Supa de dovleac cu crema de cocos si curry din: ceapa, ulei de cocos, usturoi, curry, curcuma, cartofi, dovleac, supa de legume, sare, piper, nucsoara, crema de cocos si cimbru.   Ingrediente: 1 ceapă tocată 2 linguri ulei de cocos 1 căţel de usturoi 1 linguriţă curry 1 praf curcuma 150 g cartofi decojiţi şi […]
Cuscus_cu_verdeturi

Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion

Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion din: supă de bază sau apă, seminţe de fenicul,  seminţe de chimion, sare, piper negru, cuscus, unt. Ingrediente: 425 ml supă de bază sau apă 1 lingură rasă de seminţe de fenicul 1 lingură rasă de seminţe de chimion sare şi piper negru proaspăt măcinat 250 g cuşcuş unt Mod […]
 
Cotlete_de_porc_cu_cimbru_lamaie_si_sos_pesto

Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto

Cotlete de porc cu cimbru, lamaie si sos pesto din: cimbru proaspat, sare, piper, usturoi, coaja si zeama de lamaie, cotlete din două coaste din spate sau obişnuite, sos pesto. Ingrediente: 1 mână de cimbru proaspat sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 căţel de usturoi coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură de ulei de […]
Pulpa_de_miel_la_cutor_cu_rozmarin_si_ansoa

Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa

Pulpa de miel la cuptor cu rozmarin si ansoa din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, fileuri de ansoa sărate sau în ulei, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1/2 lămâie 1 mână de rozmarin tocat mare 10 fileuri de anşoa sărate sau în ulei sare şi piper negru proaspăt […]
Cum se prepara Cotlete de miel pane şi limbă cu măsline

Sparanghel cu branza, busuioc si maghiran

Sparanghel cu branza, busuioc si maghiran din: sparanghel proaspăt, brânză (gorgonzola, taleggio, parmezan sunt bune), verdeţuri proaspete (busuioc, maghiran şi pătrunjel), sare, piper negru. Ingrediente: 680-900 g sparanghel proaspăt, curăţat, inclusiv de coajă, dacă e necesar 115-140 g de brânză care se topeşte bine (gorgonzola; taleggio, parmezan sunt bune) 1 mână mică de verdeţuri proaspete (busuioc, maghiran şi pătrunjel) sare […]
Spaghete_cu_anchois

Spaghete cu anchois

Spaghete cu anchois din: faina de grau, oua, galbenus, ulei de masline, ceapa, anchois, midii, usturoi, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: Aluat: 400 g făină de grâu dur 1 ou 1 gălbenus Sos: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 100 g anchois 200 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel sare, […]
 
Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun

Cocktail curacao

Cocktail curacao  din: zahăr, curacao, vin roşu de Porto, coaja de lamaie, nucşoară. Ingrediente: 2 bucăţi de zahăr curacao 2 linguri de vin roşu de Porto coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară Mod de preparare: Incălziţi două linguri de vin roşu de Porto într-o crăticioară. Puneţi două bucăţi de zahăr pe fundul unui pahar de […]
Pui_la_cuptor_cu_verdeata_si_lamaie

Pui la cuptor cu verdeata si lamaie

Pui la cuptor cu verdeata si lamaie din: pui, verdeţuri proaspete (busuioc, pătrunjel, maghiran), sare, piper, lamaie, frunze de dafin, rozmarin. Ingrediente: 1 pui de 1,1-1,4 kg 3 mâini mici de verdeţuri proaspete (busuioc, pătrunjel, maghiran) tocate mărunt sare şi piper negru proaspăt măcinat 4 linguri de ulei de măsline 1 lămâie tăiată în jumătate 4 frunze de dafin rupte cu […]
 
Medalion_de_somon_cu_sparanghel_si_muguri_de_mazare

Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii

Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii din: fasole verde, roşii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru,  fileuri groase de somon, lamaie, busuioc proaspăt, fileuri de anşoa. Ingrediente: 200 g fasole verde 20 roşii cherry 1-2 mâini de măsline negre 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare şi piper negru […]
Omleta_cu_branza_si_patrunjel_10

Reteta zilei: Omleta cu branza si patrunjel

Omleta cu branza si patrunjel din: oua, sare, piper, branza, unt, patrunjel. Poate te intereseaza si: Omleta rulata Omleta cu rosii si spanac Omleta cu sofran si coriandru   Ingrediente: 2 oua sare si piper 2-3 linguri branza maruntita 2 lingurite de unt nesărat patrunjel tocat, pentru servire     Mod de preparare: Bateti ouale […]
 
Retete_pentru_Pasti_Pulpa_de_miel_la_tava_cu_legume

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie

Pulpa de miel la cuptor cu usturoi si lamaie din: pulpă de miel, lamaie, rozmarin, usutroi, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1/2 lămâie 1 mână de rozmarin proaspăt sare 1 căţel de usturoi ulei de măsline câteva crenguţe de rozmarin proaspăt Mod de preparare: De pe pulpa de […]
Sparanghel_inabusit_cu_lamaie_si_unt_de_ansoa

Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa

Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa din: anşoa, unt, ardei iute rosu, piper negru, suc de lamaie, sparanghel proaspăt. Ingrediente: 55 g anşoa de cea mai bună calitate 140 g unt puţin ardei iute roşu uscat piper negru proaspăt măcinat sucul de la 1 lămâie 680 – 900 g sparanghel proaspăt curăţat, inclusiv de coajă, […]
 
 

Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie

Iepure la ceaun cu rozmarin, cimbru, salvie si lamaie din: iepure, lamaie, sare, piper negru, rozmarin, cimbru, ulei de masline, unt, salvie, usturoi, vin alb, Ingrediente: 1 iepure 1 lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 lingură cu vârf de rozmarin tocat 1 lingură cu vârf de cimbru tocat 1 lingură de ulei de măsline 1 […]
Humus cu usturoi

Humus cu ardei iute si chimen

Humus cu ardei iute si chimen din: naut, ardei iute rosu, seminţe de chimen sau chimen măcinat, sare, piper negru, tahini (pastă din seminţe de susan), ulei de măsline extravirgin, suc de lamaie. Ingrediente: 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte 1 ardei iute roşu mic şi uscat 1/2 linguriţă de seminţe de chimen sau chimen măcinat […]
 
Dovleac_picant_la_cuptor_cu_oregano

Dovleac picant la cuptor cu oregano

Dovleac picant la cuptor cu oregano din: dovleac plăcintar, seminţe de coriandru, oregano uscat, seminţe de fenicul, ardei iuţi roşii, sare, piper negru, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 dovleac plăcintar (1- 1 1/2kg) 2 linguriţe de seminţe de coriandru 2 linguriţe de oregano uscat 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii mici şi uscaţi (sau după […]
Mititei_bulgaresti_cu_salata_si_cartofi

Mititei cu salata si cartofi

Mititei cu salata si cartofi din: carne de vitel, ceapa, oua, boia, piper, faina, cartofi, sare, ardei grasi, castravete, rosii, cepe, telemea, ulei de masline si otet.   Ingrediente: 600 g carne de viţel foarte fin tocată (de două ori) 1 ceapă 2 ouă 1 linguriţă boia 1 linguriţă piper negru măcinat 4 linguri făină […]
 
Supa_cu_pui_si_galuste_14

Reteta zilei: Supa cu pui si galuste

Supa cu pui si galuste din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, usturoi, cumbru, supa de pui, dafin, mazare, patrunjel, faina, praf de copt, unt, ou, lapte batut. Poate te intereseaza si: Supa de pui cu galuste de ficatei si patunjel Supa de pui cu galuste si legume Supa cu […]
Peste_in_folie_de_aluminiu_cu_rosii_cherry_masline_si_busuioc

Peste in folie de aluminiu cu rosii cherry, masline si busuioc

Peste in folie de aluminiu cu rosii cherry, masline si busuioc din:  fileuri de John Dory, sare, piper negru, ulei de masline, vin alb sec, masline negre, usturoi, ardei rosu uscat, busuioc, maghiran,  ulei de măsline extravirgin, roşii cherry, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de John Dory, fără solzi (cam de 225 g fiecare) sare şi piper negru […]
 

Fasole cu spanac si otet balsamic

Fasole cu spanac si otet balsamic din: fasole-ochi negri, usturoi, unt fara sare, ulei de masline extravirgin, spanac proaspăt, sare, piper, oţet balsamic. Ingrediente: 340 g fasole-ochi negri lăsată la înmuiat peste noapte 2 căţei de usturoi tocaţi 1 lingură de unt fără sare 1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin 255 g de spanac proaspăt tocat mare […]
Friptura_de_porc_la_cutor_cu_rozmarin_si_seminte_de_fenicul

Friptura de porc la cuptor cu rozmarin si seminte de fenicul

Friptura de porc la cuptor cu rozmarin si seminte de fenicul din: spată de porc, sare Maldon, rozmarin proaspat, seminte de fenicul usutroi, otet balsamic, dafin, ulei de masline, oase de porc, tulpini de ţelipă, morcov, ceapa. Ingrediente: 1/2 spată de porc de aproximativ 3 kg (cu tot cu os) sare de mare Maldon 1 lingură de rozmarin proaspăt […]
 
 

Rata inabusita la cuptor cu miere si sos de stridii

Rata inabusita la cuptor cu miere si sos de stridii din: miere, sos de stridii, rate, tulpini de telină, ceapă verde, usturoi, frunze de dafin, frunze de busuioc, ardei iute roşu, sare, piper negru. Ingrediente: 4 linguri zdravene de miere parfumată 8 linguri de sos de stridii 2 rate de 680-900 g fiecare 2 tulpini de telină tăiate fin 4 fire de ceapă […]
Pulpa_de_miel_cu_cartofi_caramelizati

Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate

Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate din: pulpă de miel, cimbru, usturoi, sare, ulei de masline, suc de lamaie, caise uscate.     Ingrediente: 1 pulpă de miel (cam de 2 kg) 1 mână de cimbru bine ales 1/2 căţel de usturoi sare ulei de măsline sucul de la 1/2 lămâie 1 […]
 
Sarmale_sarbesti_cu_carne_de_vita

Sarmale sarbesti cu carne de vita

Sarmale sarbesti cu carne de vita din: varza, ceapa, ulei, carne tocata de vita, morcov, orez, patrunjel, bacon, sare, piper si chili.   Ingrediente: 1 varză 1 ceapă 2 linguri ulei 450 g carne tocată de vită 1 morcov 50 g orez fiert 1 legătură pătrunjel 10 felii bacon sare, piper chili   Mod de […]
Supa_de_rosii_cu_tortellini

Supa de rosii cu tortellini si busuioc

Supa de rosii cu tortellini si busuioc din: fasole alba, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii pasate, rosii decojite din conserva, supa de legume, tortellini si busuioc.   Ingrediente: 200 g boabe de fasole mari albe (conservă) 1 ceapă tocată 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi tocaţi 150 ml roşii pasate 750 […]
 
Ceapa_rosie_coapta_cu_cimbru_si_unt

Ceapa rosie cu cimbru si unt

Ceapa rosie cu cimbru si unt din: cepe roşii, cimbru proaspăt, unt, sare. Ingrediente: 6 cepe roşii medii sau mari cimbru proaspăt sare unt Mod de preparare: Incercaţi să faceţi rost de 6 cepe roşii medii sau mari, toate cam de aceeaşi dimensiune. Scoateţi primul strat de foi. Cu un cuţit, tăiaţi drept fundul, pentru a […]
Chiftelute_de_curcan_cu_sos_de_iaurt_09

Reteta zilei: Chiftelute de curcan cu sos de iaurt

Chiftelute de curcan cu sos de iaurt din: carne de curcan, dovlecel, praz, usturoi, choriandru, sare, boia, chimen, piper cayenne, seminte de chia, pasta tahini, apa calda, iaurt, busuioc, suc de lamaie. Poate te intereseaza si:  Chiftele de curcan cu sos de soia Chiftele de curcan cu sos de soia si ceapa verde Chiftele de […]
 
Placinta de nuci pecan cu sirop de artar

Placinta cu umplutura de nuci

Placinta cu umplutura de nuci din: faina, zahar fin, unt, ou, sare, zahar, apa, nuci tocate, frisca si miere.   Ingrediente: Foaie: 300 g făină 150 g zahăr fin 150 g unt 1 ou 1 praf sare Umplutură: 300 g zahăr 50 ml apă 250 g nuci tocate 200 ml frişcă lichidă 1 linguriţă miere   […]
 

Varza inabusita cu sunca afumata si mazare

Varza inabusita cu sunca afumata si mazare din: varză Savoy, plus o cantitate echivalentă de verdeţuri de primăvară, de Bruxelles sau varză, ulei de măsline, şuncă afumată şi uscată, rozmarin, usturoi, supă de bază de pui sau de legume ori apă, mazăre proaspătă, sare, piper negru, unt. Ingrediente: 1 varză Savoy, plus o cantitate echivalentă de verdeţuri de […]
 
Pui_cu_nuci_in_sos_de_smantana

Pui cu nuci in sos de smantana

Pui cu nuci in sos de smantana din: carne de pui, cumin, boia, ulei de masline, lipii, supa de pasare, nuci, ceapa, usturoi, smantana, lamaie, coriandru si sare.   Ingrediente: 8 bucăţi carne de pui de la frigider 1 linguriţă cumin măcinat 1/2 linguriţă boia 2 linguri ulei de măsline 6 lipii 150 ml supă […]
Legume_chinezesti_prajite_cu_ghimbir_in_sos_de_stridii_si_de_soia

Legume chinezesti prajite cu ghimbir in sos de stridii si de soia

Legume chinezesti prajite cu ghimbir in sos de stridii si de soia din: legume chinezeşti amestecate (varză, broccoli, spanac verde), ulei de nuci, ulei de susan, ghimbit, ceapa verde, sos de stridii, zahar, lamaie verde, sare, piper negru. Ingrediente: 300-400 g legume chinezeşti amestecate (varză, broccoli, spanac verde) 3 linguri de ulei de nuci 1 lingură de […]
 
Tocana_de_fasole_cu_rosii_si_salata_creata

Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc

Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc din: fasole mare şi albă, rosii prunisoara, busuioc, ardei iuţi roşii, oţet din vin roşu, ulei de măsline extravirgin, sare, piper negru. Ingrediente: 340 g fasole mare şi albă lăsată la înmuiat peste noapte 11 roşii prunişoara coapte medii/mari 1 legătură mare de busuioc tăiat mare 2 ardei iuţi roşii […]
Clatite_cu_nuca_de_cocos_si_compot_de_ananas_07

Reteta zilei: Clatite cu nuca de cocos si compot de ananas

Clatite cu nuca de cocos si compot de ananas din: aluat de clatite, fulgi de cocos, unt, ananas, zahar. Poate te intereseaza si: Clatite americane cu dulceata de fructe Clatite pufoase cu nuca Clatite cu sirop de artar si fructe de padure   Ingrediente: aluat de clatite 1 cana, fulgi de cocos unt 1 cutie […]
 
Tarta_cu_carne_si_legume

Tarta cu carne si legume

Tarta cu carne si legume din: ulei de masline, carne tocata, cepe, morcovi, telina verde, usturoi, faina, bulion, vin rosu, supa de vita, cimbru, sos Worcester,  ou, foi de dafin si aluat de foi.   Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 kg carne tocata 2 cepe 3 morcovi 3 fire telina verde 2 catei […]
 

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde din: cod, ulei de masline, oregano uscat, patrunjel, ardei iute rosu, sare, piper negru, lamaie verzi. Ingrediente: 4 bucăţi de cod de 255-340 g fiecare 1-2 linguri de ulei de măsline 1/2 lingură de oregano uscat 2 mâini de pătrunjel cu frunza lată proaspăt, tocat […]
 
Salata de creier cu sos de lamaie

10 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide:   alata de rucola cu smochine si ricotta Salata de rucola cu smochine si ricotta din: rucola, smochine, nuca, cognac, crema de otet balsamic, ricotta. Ingrediente: 100 g rucola 4 smochine taiate sferturi pe lung 10 jumatati de… Read more » Reteta zilei: Salata cu branza, nuci si pere Salata cu […]
 

Cocktail cu ou si coniac

Cocktail cu ou si coniac din: cuburi de gheaţă, ou, zahar, coniac, rom alb, lapte, nucsoara.   Ingrediente: 20 de cuburi de gheaţă 1 gălbenuş 1 lingură de zahăr 3 păhărele de coniac 1 păhărel de rom alb lapte rece 1 praf de nucşoară Mod de preparare: Umpleţi shakerul cu gheaţă până la jumătate. Adăugaţi gălbenuşul, zahărul, coniacul […]
Aripi_de_vulpe_de_mare_cu_prosciutto_capere_si_lamaie

Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie

Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie din: aripi de vulpe de mare, sre, piper, faina, ulei de masline, unt, prosciutto sau şuncă de Parma, usturoi, radacchio, capere, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 x 340 g aripi de vulpe de mare sare şi piper negru proaspăt măcinat puţină făină pentru pudrare 4 linguri […]
Rulada_cu_carne_si_branza_albastra

Rulada cu carne si branza albastra

Rulada cu carne si branza albastra din: sare, unt, faina 000, faina 650, slaninuta, praz, carne de vita, sare, piper, branza albastra, paine toast, frisca, patrunjel cimbru si oua.   Ingrediente: Aluat de foi: 1/2 linguriţă sare 250 g unt 125 g făină 000 75 g făină 650 Umplutură: 100 g slăninuţă 1 lingură unt […]
 
Retete_pentru_Pasti_Coaste_de_miel_cu_glazura

Miel cu migdale si sos de fistic

Miel cu migdale si sos de fistic din: carne de miel de lapte, pesmet, ulei de masline, migdale, oua, ceapa, usturoi, castraveţi comişon în oţet, ketchup, sare, curry, suc de lamaie, apă, mălai, sare, zahar, lapte, fistic verde. Ingrediente: 500g carne de miel de lapte 2 linguri de pesmet pisat ulei de măsline 50 g migdale prăjite 1 ou întreg 2 cepe 1 căţel […]
Creveti_la_tigaie_cu_ardei_iuti_07

Sote de stridii cu creveti si langustina

Sote de stridii cu creveti si langustina din: stridii, scoici, cosi de langustina, crevete rosii, vin alb sec, pătrunjel, piper negru, ulei de palmier, ketchup, hering sărat, vin de Porto, malai, ghimbir, suc de lamaie. Ingrediente: 24 stridii mari 24 scoici de crescătorie 12 cozi de larigustină 100 g crevete roşii 1 praf vin alb sec 1 legătură […]
 
Salate simple de legume

9 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salata cu sos de mustar Salata cu sos de mustar din: mere, oua, branza, castravete, busuioc, seminte de floarea soarelui, mustar, zeama de lamaie, sare, ulei. Ingrediente: 2 mere 2 oua 200 g branza 1… Read more » Salata delicioasa de legume Salata delicioasa de legume din: ceapa, ardei, rosii, salata […]
Purcel_la_protap

Purcelus fript cu ulei de palmier

Purcelus fript cu ulei de palmier din: purceluş, ulei de palmier, sare, piper, frunze de banan. Ingrediente: 1 purceluş ulei de palmier sare piper frunze de banan Mod de preparare: Faceţi o groapă în pământ, tapetaţi fundul cu pietre şi aprindeţi înăuntru un foc mare, pentru ca sa încingeţi bine pietrele. Scurgeţi sângele purceluşului, curăţadu-l de […]
 
Supa_de_legume_cu_parmezan_07

Reteta zilei: Supa de legume cu parmezan

Supa de legume cu parmezan din: ulei de masline, praz, morcov, usturoi, sare, supa de pui, fasole pastai, orz, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie, piper, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 fire praz, tocat 1 cană morcov tocat 2 catei de usturoi sare 6½ cani supa de pui 1 […]
Retete simple de Punch

Cocktail cu gin si cointreau

Cocktail cu gin si cointreau din: gheaţă pisată, gin, cointreau, suc de lamaie. Ingrediente: gheaţă pisată gin Cointreau suc proaspăt de lămâie Mod de preparare: Umpleţi shakerul cam o treime cu gheaţă pisată. Adăugaţi două măsuri de gin, una de Cointreau şi una de suc de lămâie. Agitaţi viguros şi serviţi într-un pahar pudrat cu zahăr.
 
Desert_cu_banana_ciocolata_si_iaurt

Desert cu banane, ananas, alune si fistic

Desert cu banane, ananas, alune si fistic din: banane, ananas nu prea copt, oua, sare, boia, ghimbir, făină, ulei de arahide, alune, fistic. Ingrediente: 2 banane 1 ananas nu prea copt 2 ouă 1 praf de sare 1 praf de boia 1 linguriţă de ghimbir 2 linguri de făină ulei de arahide 50 g alune 50 g fistic […]
Retete rapide

8 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salată de creveţi si avocado Salată de creveţi si avocado: avocado, creveti, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 1 avocado matur 400 g creveţi congelaţi sau proaspeţi 1/2 suc de… Read more » Salata de cartofi cu bacon Salata de cartofi cu bacon din: cartofi rosii, […]
 
 

Frigarui de porc cu ciuperci si fasole verde

Frigarui de porc cu ciuperci si fasole verde din: carne de porc, sare, piper, felina, ceapa, fasle verde, ciuperci, ou, sos de soia, sos Worcestershire, făină de grâu câmău, mălai, drojdie uscata. Ingrediente: 400 g carne de porc sare piper 1 fir de telină 1/2 ceapă puţină fasole verde 50 g ciuperci 1 ou 1 lingură de sos de soia […]
 

Langusta cu tarhon si coniac

Langusta cu tarhon si coniac din: langustă, ulei de măsline, usturoi, unt, ceapa, rosii, hasmaţuchi, tarhon, coniac, vin alb sec, supă concentrată de peşte,  supa de carne, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 langustă de 800-1 000 g 100 ml ulei de măsline 1 jumătate căţel de usturoi unt cât o nucă 1 ceapă tăiată mărunt 2 roşii 1 fir de hasmaţuchi […]
 
Placinta_de_pui_si_legume

Placinta de pui si legume

Placinta de pui si legume din: ceapa, radacina de pastarnac, ulei, pulpe de pui, cimbru, usturoi, faina, supa de pasare, lapte, aluat si ou.   Ingrediente: 2 cepe tăiate felii 2 bucăţi rădăcină de păstârnac tăiate rondele 2 linguri ulei 1 kg pulpe dezosate şi tocate 3 linguri frunzuliţe de cimbru proaspăt 3 căţei de usturoi […]
Burgeri_de_vita_cu_branza_cheddar_10

Reteta zilei: Burgeri de vita cu branza cheddar

Burgeri de vita cu branza cheddar din: vita, chifle, unt, ulei, sare, piper, branza cheddar, rosii, ceapa, salata verde, ketchup, mustar, sos, muraturi. Poate te intereseaza si: Burgeri de miel cu salata Burgeri de crab cu sos de mango cu ananas Burgeri cu chiftelute de vita si quinoa   Ingrediente: 1 kg carne tocata de […]
 
Cum se prepara Somn cu stevie

Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre

Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre din: fileuri de barbun, usturoi, sare, piper negru, oregano verde, ulei de masline, zeama de lamaie, piure de masline negre. Ingrediente: 4 fileuri de barbun 1/2 căţel de usturoi sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 mână de oregano proaspăt cules 2 linguri de ulei de măsline […]
Salata de varza cu ridichi negre

7 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Reteta zilei: Salata de legume cu branza si dressing cu patrunjel Salata de legume cu branza si dressing cu patrunjel din: patrunjel, busuioc, oregano, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper, miere, salata verde, ardei gras, castraveti, morcov,… Read more » Salata de hering marinat cu legume Salata […]
 
Salata de creier cu sos de lamaie

Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone

Salata cu jambon, piept de pui si mascarpone din: grepfruit, limbă în saramură, jambon, pipet de pui, telina, morcov, mascarpone (sau frişcă), sos Worcester, maioneza, frunze de lăptucă foarte fragede, ridichi. Ingrediente: 1 grepfruit 50 g limbă în saramură 50 g jambon fiert 1 piept de pui mic fiert 1 fir de telină 1/2 morcov 2 linguri de mascarpone proaspătă (sau 30 g […]
 

Rulouri cu porc, somon si ghimbir

Rulouri cu porc, somon si ghimbir din: fripturi mici de porc, somon afumat, praz, ulei de palmier, sare, piper, ghimbir murat, zahar, otet. Ingrediente: 4 fripturi mici de porc 4 felii subţiri de somon afumat 1 praz, doar partea albă ulei de palmier sare pipe 1 bucată de ghimbir murat 1 praf de zahăr 1 lingură de oţet […]
 
Supa de peste si raci cu busuioc

Supa cu morun, slanina afumata si raci

Supa cu morun, slanina afumata si raci din: morun proaspăt, dafin, lamaie, raci, slănină subţire afumată, ceapa, telina, faina de orez, lapte, cartofi, ou, smântână, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 morun proaspăt de 600 g 1/2 foaie de dafin 2 felii de lămâie 12 raci 40 g slănină subţire afumată 1 ceapă 1 jumătate de legătură de ţelină 1 […]
Cum se prepara Salată cu ton, avocado și fasole roșie

6 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salata cu spanac si ardei gras Salata cu spanac si ardei gras din: salata, rucola, baby spanac, oua, ridichi, masline, ardei, ulei de masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 salata micuta creata 1 punga de… Read more » Salata de andive cu telemea si smantana Salata de andive cu telemea […]
 
Pate_cu_carnaciori_si_carne_de_miel

Pate de caprior cu bacon si rozmarin

Pate de caprior cu bacon si rozmarin din: făină, oua, untura, sare, zahar, coniac, pulpa de căprior dezosată, bacon, slănină crudă, smântână proaspătă, suc de lamaie, pătrunjel, ceapa, rozmarin, cimbrisor, sare, piper, vin de Xeres, lapte, migdale, seminţe de coconar. Ingrediente pentru aluat: 350 g făină 1 ou 100 g untură 1 linguriţă de sare 1 praf de zahăr 1/2 pahar de […]
Cocktail Whimsy

Cocktail Baltimore

Cocktail Baltimore din: cuburi de gheaţă, ou, zahar, coniac, rom, lapte, nucşoară. Ingrediente: 20 de cuburi de gheaţă 1 gălbenuş 1 linguriţă de zahăr 1 linguriţă de coniac 1 linguriţă de rom lapte rece 1 praf de nucşoară Mod de preparare: Cu excepţia nucşoarei, turnaţi toate ingredientele de mai sus într-un shaker, începând cu cuburile de […]
 
Noodles_cu_ulei_si_chili_06

Reteta zilei: Noodles cu ulei si chili

Noodles cu ulei si chili din: praz, ulei, fulgi de ardei rosu, chili, noodles, sare, pasta tahini, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, zahar. Poate te intereseaza si: Noodles cu conopida si sos de ghimbir Noodles cu pui si ardei iute Noodles cu creveti   Ingrediente pentru ulei cu chili: 4 fire […]
Linguine_cu_scoici

Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte

Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte din: bacon sau pancetta, ulei de masline, salvie, scoici, sare, piper negru, zeama de lamaie, linte, salata verde. Ingrediente: 12 felii subţiri de bacon sau pancetta 2 linguri de ulei de măsline 8 frunze de salvie proaspătă de persoană 12 scoici sare şi piper negru proaspăt măcinat zeama […]
 
Quiche_cu_cartofi_si_carne_tocata

Quiche cu cartofi si carne tocata

Quiche cu cartofi si carne tocata din: cartofi, sare, ulei, carne de porc, ceapa, slaninuta, rozmarin, usturoi, bulion supa, aluat fraged si ou.   Ingrediente: 2 cartofi decojiţi sare 3 linguri ulei 600 g carne de porc tocată 1 ceapă tocată 3 felii groase de slăninuţă 2 linguriţe rozmarin tocat 1 căţel de usturoi tocat […]
Cod_de_cuptor_cu_ansoa_si_usturoi

Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit

Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit din: fileuri de cod fără piele şi dezosate, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel cu frunza lata, lamai. Ingrediente: 4 x 225 g fileuri de cod, fără piele şi dezosate sare şi piper negru proaspăt măcinat făină 2 linguri de ulei de măsline 85 […]
 
Retete de sezon

5 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc Salata de fructe de mare cu salvie si busuioc din: fructe de mare asortate congelate, verde creaţă, ceapa-ciorii, salvie verde, busuioc proaspăt, usturoi, ulei de măsline, lamaie, limeta, piper. Ingrediente: 400 g fructe de mare asortate,… Read more » Salata mediteraneana cu ansoa, rosii si ton Salata mediteraneana […]
Supa_gulas_sub_crusta_de_aluat

Supa-gulas sub crusta de aluat

Supa-gulas sub crusta de aluat din: ceapa, usturoi, slanina, carne de vita, boia dulce, cartofi, morcovi, supa de vita, aluat, patrunjel, sare, piper si ou.   Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g slănină 300 g carne de vită 1 lingură boia dulce 6 cartofi mari 2 morcovi 1 l supă de vită […]
 
Placinta_de_casa_cu_capsuni_11

Reteta zilei: Placinta de casa cu capsuni

Placinta de casa cu capsuni din: faina, zahar, sare, unt, lapte batut, capsuni, zahar, zahar brun, amidon, sare de mare, suc de lamaie, ghimbir, ou. Poate te intereseaza si: Placinta cu capsuni Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video) Plăcintă cu fructe si brânză     Ingrediente pentru aluat: 2 1/2 cani faina […]
Gulas_traditional_de_vita

Gulas traditional de vita

Gulas traditional de vita din: costite de vita, ceapa, untura de porc, bulion, boia, supa de vita, ienibahar, piper negru, chimen, dafin, maghiran, sare si ardei iuti.   Ingrediente: 1 kg carne de vită (costiţe) 1 kg ceapă 125 g untură de porc 1,5 linguri bulion 1 lingură boia dulce 1,5 l supă de vită […]
 
Briose_cu_pui_si_praz

Briose cu pui si praz

Briose cu pui si praz din: pulpe de pui, unt, ulei, praz, supa de pasare, smantana, faina, patrunjel, sare, piper si aluat de foi.   Ingrediente: 500 g pulpe de pui dezosate 25 g unt 2 linguri ulei 2 fire praz 200 ml supă de pasăre 200 ml smântână 1 lingură făină 2 linguri pătrunjel […]
Salate simple cu legume

4 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salata de somon cu maioneza Salata de somon cu maioneza din: somon, unt, smantana, maioneza, lamaie, capere, marar, sare, piper, paine de ovaz si marar. Ingrediente: 100 g unt nesărat, moale 4 linguri cu smântână… Read more » Salata din chiftelute fierte cu iaurt Salata din chiftelute fierte cu iaurt din: […]
Pui_cu_masline_si_piure_de_cartofi

Pui cu masline si piure de cartofi

Pui cu masline si piure de cartofi din: cartofi dulci, ulei, lamaie, menta, piept de pui, scortisoara, chimen, ceapa verde, usturoi, miere, masline verzi si supa de pasare.   Ingrediente: Piure: 800 g cartofi dulci decojiţi (patate) 1 lingură ulei suc de lămâie 2 fire mentă Pui: 4 piepţi de pui (de cca 125 g) […]
Iahnie_de_fasole_cu_carne_de_vita

Iahnie de fasole cu carne de vita

Iahnie de fasole cu carne de vita din: ceapa, morcov, telina, ulei, cartofi, bulion, boia, cimbru, cub supa de legume, apa fierbinte, chili, usturoi, sare, piper, boabe de fasole din conserva si carne fiarta de vita.   Ingrediente: 2 cepe curăţate 1 morcov 1 fir ţelină verde 2 linguri ulei 2 cartofi mari 1 lingură […]
 
Piure de sparanghel

3 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salata greceasca cu branza, masline si nuci Salata greceasca cu branza, masline si nuci din: roşii (una galbenă, cealaltă roşie), castraveti, morcovi, ardei gras galben, rosii cherry, salata verde, masline Kalamata, branza feta, ulei de masline, nuci, otet balsamic,… Read more » Salata italiana cu pui, ton si porumb Salata italiana cu pui, […]
Risotto_cu_midii

Risotto cu midii

Risotto cu midii din: unt, bacon, ceapa, orez pentru risotto, vin alb sec, supa de legume, midii, parmezan, patrunjel si sare.   Ingrediente: 150 g unt 100 g bacon 1 ceapă 300 g orez pentru risotto 200 ml vin alb sec 1000 ml supă de legume 200 g midii 4 linguri parmezan ras 1 legătură […]
 
Gulas_cu_bere_si_hrean

Gulas cu bere si hrean

Gulas cu bere si hrean din: untura, ceapa, usturoi, boia, carne de vita, sare, piper, maghiran, supa, bere, salam picant si hrean.   Ingrediente: 2 linguri untură 4 cepe 4 căţei de usturoi boia de ardei dulce 500 g carne de vită sare, piper maghiran 100 ml supă 250 ml bere salam picant hrean ras   […]
Salata cu mere si pepene

2 Salate simple si rapide

Salate simple si rapide: Salata de morcovi cu boia si chili Salata de morcovi cu boia si chili din: morcovi, usturoi, ulei, otet, zahar, sare, piper, boia, chili. Ingreidente: 4 morcovi mari şi lungi 3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 1… Read more » Reteta zilei: Salata de pui cu ierburi aromate Salata de pui […]
 
Blini_rusesti_cu_smantana_si_sfecla

Blini rusesti cu smantana si sfecla

Blini rusesti cu smantana si sfecla din: sfecla rosie, ulei de masline, smantana, lamaie, sare, piper, marar verde, făină de hrişcă, făină de grâu, praf de copt, lapte, oua si ulei.   Ingrediente: 1 sfeclă roşie 2 linguri ulei de măsline 300 g smântână grasă 1 linguriţă suc de lămâie sare, piper 3 linguri mărar […]
Bruschete_cu_ciabatta_si_legume_coapte_08

Reteta zilei: Bruschete cu ciabatta si legume coapte

Bruschete cu ciabatta si legume coapte din: vanata, ciuperci, dovlecel, ardei gras, morcovi, ulei de masline, sare, piper, usturoi, otet balsamic, mustar dijoc, ulei de canola, ulei de masline, miere, ciabatta, branza de capra. Poate te intereseaza si: Bruschete cu usturoi Bruschete cu branza brie si rosii uscate Bruschete cu masline si struguri   Ingrediente […]
 
Piure_de_naut

Piure de naut

Piure de naut din: naut, ulei, ceapa verde, sare, piper, usturoi si patrunjel.   Ingrediente: 300 g boabe de năut 4 linguri ulei 3 cepe verzi sare, piper 1 căţel de usturoi 2 linguri pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curăţă boabele de năut, se clătesc şi se lasă să se înmoaie în […]
Tarta_sendvis_cu_sunca

Tarta-sendvis cu sunca

Tarta-sendvis cu sunca din: paine toast, felii de slanina, cascaval, oua, lapte sau supa rece, patrunjel si castraveciori murati.   Ingrediente: 400 g pâine toast 200 g felii de slăninuţă 125 g caşcaval (45% grăsime) 2-3 ouă 300 ml lapte sau supă rece 1 legătură pătrunjel castraveciori muraţi   Mod de preparare: Se taie jumătăţi […]
 
Frigarui_de_creveti_cu_sos_de_verdeata

Frigarui de creveti cu sos de verdeata

Frigarui de creveti cu sos de verdeata din: creveti, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare, zahar, branza de vaci, smantana, patrunjel, busuioc, tarhon si sos Worcester.   Ingrediente: 12 cozi de creveţi uriaşi cu cochilie 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie sare 1 praf zahăr Sos: 200 g brânză […]
Spuma_de_icre_cu_somon_afumat

Spuma de icre cu somon afumat

Spuma de icre cu somon afumat din: gelatina granulata, icre, piper si somon afumat.   Ingrediente: 1 linguriţă gelatină granulată 250 g icre piper 375 g somon afumat feliat   Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în 2 linguri de apă rece, cca 5 min. Se aşează castronelul peste un vas cu apă care fierbe […]
 
Sufleu_de_cartofi_cu_chorizo

Sufleu de cartofi cu chorizo

Sufleu de cartofi cu chorizo din: cartofi, lapte, unt, ulei de masline, cimbru, bacon, masline, salam chorizo, ceapa si cascaval.   Ingrediente: 700 g cartofi decojiţi 250 ml lapte 1 lingură unt moale 150 ml ulei de măsline 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru 80 g bacon 100 g măsline negre fără sâmburi 150 g salam […]
Piure_cu_sfecla_si_boabe_de_arpacas

Piure cu sfecla si boabe de arpacas

Piure cu sfecla si boabe de arpacas din: sfecla rosie, ulei de masline, arpacas, sare, cartofi, cimbru, unt, usturoi si piper.   Ingrediente: 1 sfeclă roşie (cca 250 g) 3 linguri ulei de măsline 2 mâini de boabe de arpacaş sare 500 g cartofi decojiţi 3 fire cimbru 120 g unt topit usturoi piper   […]
 
Bruschete_cu_ciabatta_si_legume_coapte_05

Reteta zilei: Ciuperci umplute invelite in bacon

Ciuperci umplute invelite in bacon din: ciuperci, bacon, ceapa rosie, inimi de anghinare, ulei de masline, sare, chili, piper cayenne, piper negru. Poate te intereseaza si: Ciuperci umplute cu carne de porc Ciuperci umplute cu branza si spanac Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval   Ingrediente: 12 ciuperci 12 felii bacon, feliate gros 12 cepe […]
Perisoare_cu_varza_de_Bruxelles

Perisoare cu varza de Bruxelles

Perisoare cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, morcov, ceapa, orez, ulei de masline, supa de carne, sare, praf chili, carne tocata, ou, faina, usturoi si piper.   Ingrediente: 400 g varză de Bruxelles 1 morcov 1 ceapă 200 g orez cu bob lung 2 linguri ulei de măsline 700 ml supă de carne […]
 
Tort_de_capsuni_in_straturi

Tort de capsuni in straturi

Tort de capsuni in straturi din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf de copt, fulgi de cocos, frisca, branza de vaci si capsuni.   Ingrediente: Blat: 150 g unt 125 g zahăr 6 picături esenţă de vanilie 3 ouă 125 g făină 25 g amidon 1 vârf de cuţit praf de copt […]
Crap_pe_varza_murata

Crap cu ghimbir si sos de ciuperci

Crap cu ghimbir si sos de ciuperci din: crap, ulei de soia, sare, coaja de lămâie (mandarină), sos de soia, ghimbir, arpagic, ciuperci, file de porc, alcool de orez (sau vin alb sec), zahăr farin, spua de pui.   Ingrediente: 1 crap ulei de soia sare coaja de la 1 lămâie (sau 1 mandarină) sos de soia ghimbir […]
 

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab din: aripioare de rechin uscate, ciorba de pui, hasme, ghimbir, carne de carb, ciuperci, raci, ulei de susan, alcool de orez (sau Xeres), sos de soia, oţet din vin roşu, seminţe de bambus, zahar, maizena. Ingrediente: 1 cutie de 100 g aripioare de rechin uscate 1 l ciorbă de pui 2 […]
Rulada_cu_mandarine

Rulada cu mandarine

Rulada cu mandarine din: oua, zahar pudra, cacao, sare, unt, lichior de portocale, frisca, mandarine si ciocolata rasa.   Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr pudră 2 linguri cu vârf cacao 1 praf de sare 1 linguriţă unt topit 50 ml lichior de portocale 300 ml frişcă lichidă 4-5 linguri mandarine din compot cacao sau […]
 
Salata_de_ton_cu_citrice

Salata de ton cu citrice

Salata de ton cu citrice din: ton, ceapa rosie, ulei de masline, sare, suc de limette, grapefruit, mandarine, portocala, frunze de ridichi si frunze de andiva rosie.   Ingrediente: 200 g ton în suc propriu (conservă) 1 ceapă roşie 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare 2 linguriţe suc de limette 1 grapefruit roşu 2 […]
Prajitura_cu_sirop_de_ananas

Prajitura cu sirop de ananas

Prajitura cu sirop de ananas din: unt, zahar, suc de ananas, faina, amidon, praf de copt, migdale, sare, oua, zahar pudra, smantana si rondele de ananas.   Ingrediente: 150 g unt moale 150 g zahăr 80 ml suc de ananas 200 g făină 70 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 g migdale măcinate […]
 
Quiche_Lorraine_cu_scoici

Quiche Lorraine cu scoici

Quiche Lorraine cu scoici din: faina, unt, sare, oua, apa, ulei, boabe de fasole, scoici, lapte, smantana, nucsoara, branza Gruyere, ulei de masline si piper.   Ingrediente: Blat: 250 g de făină 125 g de unt sare de mare proaspăt râşnită 1 gălbenuş 50 ml de apă ulei 1 kg de boabe de fasole Umplutură: […]
Tocanita_de_fasole_rosie_cu_praz_si_cimbru_07

Reteta zilei: Tocanita de fasole rosie cu praz si cimbru

Tocanita de fasole rosie cu praz si cimbru din: fasole rosie, praz, ceapa, cimbru, patrunjel, ulei de masline, rosii, piper, ardei iute, apa, condimente, usturoi, ardei gras. Poate te intereseaza si: Tocanita de miel cu linte rosie Tocanita cu ficat de pui, ardei si orez Tocanita de miel cu legume si bacon   Ingrediente: 1 […]
 
Marmelada_de_ceapa_rosie

Marmelada de ceapa rosie

Marmelada de ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, zahar, vin rosu, otet balsamic, sare, nucsoara, coriandru, cardamon, chimen, ienibahar, cuisoare si scortisoara.   Ingrediente: 4-5 cepe roşii mari 4 linguri ulei 500 g zahăr 350 ml vin roşu sec 50 ml oţet balsamic 1 linguriţă sare nucşoară măcinată coriandru măcinat cardamon pisat chimen măcinat ienibahar […]
Cepe_umplute_cu_rosii_si_parmezan

Cepe umplute cu rosii si parmezan

Cepe umplute cu rosii si parmezan din: cepe, rosii, usturoi, rozmarin, parmezan, ulei de masline, smantana si vin alb.   Ingrediente: 6 cepe 2 roşii 2 căţei de usturoi 4 fire de rozmarin 150 g parmezan 1 lingură ulei de măsline 150 ml smântână 150 ml vin alb   Mod de preparare: Se curăţă cepele de […]
 
Parfait_de_ciocolata_cu_sos_de_mandarine

Parfait de ciocolata cu sos de mandarine

Parfait de ciocolata cu sos de mandarine din: ciocolata, oua, lichior de portocale, zahar, frisca, praf chili, cacao, suc de portocale si compot de mandarine.   Ingrediente: 180 g ciocolată 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură lichior de portocale 50 g zahăr fin 250 ml frişcă 1 praf chili cacao Sos: 40 g zahăr fin […]
Salata_asortata_cu_mozzarella

Salata asortata cu mozzarella

Salata asortata cu mozzarella din: rosii kumano, rosii cherry, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, mozzarella, piper si menta.   Ingrediente: 4 roşii kumano 400 g rosii cherry asortate 2 cepe roşii 1-2 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic 400 g biluţe de mozzarella 1 linguriţă piper asortat proaspăt măcinat mentă   […]
 
Cum se prepara Chifle chinezești

Prajitura cu nuci, cacao, lamaie si rom

Prajitura cu nuci, cacao, lamaie si rom din: făină, smantana, oua, zahar, unt, sare, lamaie, amoniac, cacao, rom, nuci măcinate, zahăr vanilat. Ingrediente: 900 g făină 500 ml smântână 2 ouă 200 g zahăr 100 g unt sare 1 lămâie 1 lingură amoniac Pentru crema: 4 ouă 300 g zahăr 60 g cacao 400 g unt 60 ml […]
Morcovi la cuptor cu mere si gutui

Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza

Prajitura cu morcovi si glazura de crema de branza din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir, galbenus de ou, zahar brun, esenta de vanilie, ulei, morcov, crema de branza, unt, zahar pudra. Poate te intereseaza si: Briose cu citrice Briose cu gris si gem de mure Briose cu banane si nuci   Ingrediente […]
 
Retete_De_post_Supa_de_usturoi_cu_crutoane

Supa bulgareasca cu zer, iaurt si maizena

Supa bulgareasca cu zer, iaurt si maizena din: apă sărată, morcov, ceapa, zer, cartofi, maizena, ardei iute, iaurt, lamaie, sare. Ingrediente: 1,5 l apă sărată 1 morcov 1 ceapă 250 g cartofi 1 l zer 1 lingură de maizena (faina de porumb) 1/2 ardei iute 50 g iaurt sucul de la 1 lămâie sare Mod de […]
Îngheţată de caise cu mascarpone

Inghetata exotica

Inghetata exotica din: ou, ciocolata alba, crema de alune si ciocolata, frisca, lapte de cocos, mango, suc de portocale, scortisoara si fulgi de cocos.   Ingrediente: 1 ou 60 g ciocolată albă 50 g cremă de alune şi ciocolată 250 ml frişcă 30 ml lapte de cocos 1 mango copt 8 linguri suc de portocale […
Peşte cu legume

Biban cu capere si sofran

Biban cu capere si sofran din: ceapa, unt, fileuri de biban, lapţi sau icre de biban, vin alb sec, capere, pistiluri de şofran, smântână de lapte, sare, piper alb. Ingrediente: 1/2 ceapă unt cât 2 nuci 4 fileuri de biban de 70-80 g fiecare 50 g lapţi sau icre de biban 1 cană de vin alb sec 2 capere 4 pistiluri […]
Cupa_cu_mandarine_si_frisca

Cupa cu mandarine si frisca

Cupa cu mandarine si frisca din: biscuiti, cafea tare, lichior de cafea, mandarine, frisca, zahar vanilat, cacao si gem de fructe de padure.   Ingrediente: 250 g biscuiţi zdrobiţi 100 ml cafea tare 4 linguri lichior de cafea sau de migdale 2 mandarine din compot 200 g frişcă bătută zahăr vanilat cacao 1 lingură gem […]
 
Pui_la_cuptor_cu_rozmarin_si_usturoi

Pui cu sos de nuci, sofran si cuisoare

Pui cu sos de nuci, sofran si cuisoare din: pui, ulei de arahide, slănină slabă, supă de pui, sare, piper,  usturoi, ceapa, sofran, unt, făină, pesmet, supă de pui, oţet, nuci, boia, cuişoare, scorţişoară, dafin, zahar, pătrunjel. Ingrediente: 1 pui frumos 40 g ulei de arahide 60 g slănină slabă 1 cană de supă de pui sare piper măcinat Pentru sos:       3 căţei […]
Cum se prepara Carnaciori în foi de varză

Vita cu menta si rodie

Vita cu menta si rodie din: file de vită, ceapa, spanac, boia, măduvă proaspătă de vită, apă de trandafiri, orez, rodie, pătrunjel, mentă, şofran, scorţişoară, nucşoară, zahar, sucde chitră (sau de lămâie), sare. Ingrediente: 250 g file de vită 2 cepe mici verzi 50 g spanac 1/2 linguriţă de boia 25 g măduvă proaspătă de vită apă de trandafiri 100g orez seminţe curătate […]
 

Ciocolata afrodisiaca cu alune

Ciocolata afrodisiaca cu alune din: lapte, oua, cacao, suc de portocale, visinata si alune.   Ingrediente: 1 l lapte 4 oua 10 lingurite cacao 4 lingurite suc de portocale 4 lingurite visinata 4 alune intregi   Mod de preparare: Se încălzeşte laptele şi se dizolvă înăuntru praful de cacao. Se amestecă alunele măcinate Cu sucul […]
Peste_6

Icre de morun cu marar si sos de peste

Icre de morun cu marar si sos de peste din: limbi de icre de morun proaspăt, unt, marar, sos cu iz de peşte, boabe de piper negru, otet, sare de mare, zahar. Ingrediente: 500 g limbi de icre de morun proaspăt 30 g unt 1 legătură de mărar 500 ml sos cu iz de peşte 6 boabe de […]
 
Rondele din bagheta cu ou, bacon si parmezan

Spata de berbec cu fistic si chimen

Spata de berbec cu fistic si chimen din: orez, spată de berbec, fistic, legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel), chimen, boia tare, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 1 kg spată de berbec 250 g fistic zdrobit 1 legătură asortată (cimbrişor, busuioc, lămâiţă, tarhon, măghiran, mentă, pătrunjel) 1 praf de chimen 1/2 linguriţă de boia tare […]
Prajitura_cu_miere_nuci_si_prune_uscate

Prajitura cu nuci, fructe si ciocolata

Prajitura cu nuci, fructe si ciocolata din: oua, unt, zahar, nuci, faina, ciocolată neagră, ciocolată albă. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt moale 250 g zahăr 200 g nuci 3 linguri făină Pentru decor: 100 g ciocolată neagră 50 g ciocolată albă miez întreg de nuci Mod de preparare: Mărunţeşti nucile, dar nu foarte fin, iar untul […]
 
Pulpe_de_pui_in_sos_de_rosii_uscate_cu_smantana_14

Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de rosii uscate cu smantana

Pulpe de pui in sos de rosii uscate cu smantana din: pulpe de pui, unt, uaturoi, fulgi de ardei rosu, supa de pui, smantana, rosii uscate in ulei, parmezan, busuioc, oregano, cimbru. Poate te intereseaza si: Pulpe de pui in sos de rosii pe pat de paste Pulpe de pui cu sos de mere si […]
Ciorba_de_ciuperci_cu_cimbru_si_patrunjel

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica

Ciorba cu ciuperci si cuiburi de randunica din: cutie de cuiburi de rândunică, supă de pui, apă, ciuperci parfumate. Ingrediente: 1 cutie de cuiburi de rândunică 500 ml supă de pui 500 ml apă 10-12 ciuperci parfumate Mod de preparare: Se pun ciupercile parfumate în jumătatea de litru de apă şi se lasă să macereze câteva ore. Se pun apoi […]
 
 

Oua cu ambra si smantana

Oua cu ambra si smantana din: oua, măduvă de vită, ambră cenuşie, smântână proaspătă, nucşoară, sare, unt.   Ingrediente: 4 ouă 100 g măduvă de vită 4 g ambră cenuşie 1 ceaşcă de smântână proaspătă 1 praf de nucşoară 1 praf de sare unt cât o nucă Mod de preparare: Se sparg ouăle întregi într-un castron şi se […]
 

Crap la jar cu sos de lamaie si boia

Crap la jar cu sos de lamaie si boia din: crap, arak (de curmale şi de struguri, dacă este posibil), ceapa, dafin, boabe de piper negru, zahar, sare, lămâi, ulei, boia iute, pătrunjel, dafin, Ingrediente: 1 crap de 2 kg Pentru marinată: 1 pahar de arak (de curmale şi de struguri, dacă este posibil) 1 ceapă mare 4 frunze de dafin […]
 
Mancare de dovlecel cu bulion si smantana .ro_2

Pilaf cu linte si naut

Pilaf cu linte si naut din: carne de oaie, ceapa, unt, nucsoara, orez, supa de carne, migdale cu cozile tăiate şi strivite, smântână proaspătă, sare, piper negru, pulpă de oaie dezosată, usturoi, ulei de palmier, unt, otet, pătrunjel, năut, linte, muştar, lamaie. Ingrediente: 150 g carne de oaie 1 ceapă 100 g unt 1 praf de nucşoără răsă 200 g orez 0,75 l […]
 

Pui in pasta de arahide cu ghimbir

Pui in pasta de arahide cu ghimbir din: arahide, apă clocotită, smăntână, ghimbir, nucsoara, ulei de arahide, ceapă, banane, oua, sare. Ingrediente: 400 g arahide 500 ml apă clocotită 1 ceaşcă de smăntână 20 g ghimbir ras praf de nucşoară 2 cocoşi tineri ulei de arahide 1 ceapă 2 banane puţin coapte 2 ouă fierte tari sare piper […]
 
Batoane_cu_fulgi_de_ovaz_alune_si_migdale_07

Terci dulce cu migdale, miere si scortisoara

Terci dulce cu migdale, miere si scortisoara din: migdale prăjite sfărâmate, miere, scortisoara, ulei de arganier. Ingrediente: 500 g migdale prăjite sfărâmate 500 g miere 1 linguriţă de scorţişoară 500 ml ulei de arganier Mod de preparare: Se amestecă cu mare grijă toate aceste ingrediente într-un vas, încorporând la urmă uleiul pe care îl veţi tuma în […]
Supa_de_conopida_cu_mazare_08

Reteta zilei: Supa de conopida cu mazare

Supa de conopida cu mazare din: ulei, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul, ceapa, pasta de ghimbir cu usturoi, rosii, conopida, mazare, turmeric, pudra de coriandru, garam masala, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Supa de mazare, praz si parmezan Supa de mazare cu galuste Supa de mazare, salata verde si tortellini   Ingrediente: 2 lingurite […]
 
Galuste de smantana cu raci

Supa de raci cu jambon si ghimbir

Supa de raci cu jambon si ghimbir din: spanac proaspăt, apa,  grăsime de jambon, ceapă, hasma, jambon, raci mici, ghimbir, cimbrisor, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 l apă 1 lingură de grăsime de jambon 150 g ceapă 100 g haşmă 300 g jampon 300 g răci mici 1 praf de ghimbir 1 praf de cimbrişor […]
Ardei_umpluti_cu_legume_si_hrisca

Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen

Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen din: ardei galbeni, ardei roşii, oua, orez, ceapa, usturoi, mentă proaspătă, pătrunjel, sardele, chimen, coriandru, piper negru, cantaridă, ulei de masline, pastă de tomate, sare. Ingrediente: 2 ardei galbeni mari 2 ardei roşii mari 2 ouă 80 g orez 1 ceapă mică căţei de usturoi 3 frunze de mentă proaspătă 1 fir de pătrunjel 2 fileuri de sardele […]
 

Ceai verde cu menta si ambra

Ceai verde cu menta si ambra din: ceai verde, mentă proaspătă, zahăr, ambră cenuşie sau neagră. Ingrediente: 1 lingură cu vârf de ceai verde 6 vârfuri de mentă proaspătă 16 bucăţele de zahăr 1/2 linguriţă de ambră cenuşie sau neagră Mod de preparare: Se pun toate aceste ingrediente în ceainic. Se toarnă peste ele apă clo­cotită şi se degusdă […]
Banane_prajite_04

Banana cu chimen si curcuma

Banana cu chimen si curcuma din: banane, unt, curcuma, sare, chimen. Ingrediente: 2 banane nu prea coapte unt cât o nucă 1 praf de curcuma 1 praf de sare câteva seminţe de chimen Mod de preparare: Se aleg nişte banane parfumate, dar nu prea coapte. Se curăţă şi se taie în două pe lungime. Se rumenesc în […]
 
Roşii umplute cu ciuperci

Carne de oaie la sare cu unt si rosie

Carne de oaie la sare cu unt si rosie din: khlii (came de oaie uscată), unt, rosii, oua, rass el-hanout (amestec de 7 condimente). Ingreidente: 200g khlii (came de oaie uscată) 1 lingură de unt 1 roşie bine coaptă 4 ouă de găină crescută cu boabe 1 linguriţă de rass el-hanout (amestec de 7 condimente) Mod […]
Retete de Peste

Melci in sos brun cu menta si ienupar

Melci in sos brun cu menta si ienupar din: melci, apa, ardei iuti verzi, mentă proaspătă, coajă de portocală amară, cuişoare, bace de ienupăr, seminţe de anason verde, chimion, cimbrişor, rozmarin pudră, boia dulce, ceai verde, rădăcină de lemn dulce, ghimbir, piper negru proaspăt măcinat, sare marină. Ingrediente: 5 kg de melci 61 apă 7 ardei iuţi verzi 5 frunze de mentă proaspătă 1 coajă de […]
 
Cupa_de_cocos_cu_kiwi

Cupa de cocos cu kiwi

Cupa de cocos cu kiwi din: kiwi, miere, suc de limette, praf de budinca, lapte, zahar pudra, frisca, fulgi de cocos si lichior de cocos.   Ingrediente: 6 fructe de kiwi 3-4 linguri miere 2 linguriţe suc de limette 1 plic praf de budincă cu gust de cocos 500 ml lapte 4 linguri zahăr pudră […]
Pasta de carne cu cimbru si unt

Pateu de sardele cu andive

Pateu de sardele cu andive din: sardele mici şi proaspete, adive albe, ulei de masline, chimen, piper negru măcinat, pesmet, usturoi si pătrunjel, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g sardele mici şi proaspete 1 kg andive albe ulei de măsline 1 linguriţă de chimen 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 50 g pesmet pisat usturoi si pătrunjel tocat sucul de […]
 
Lasagna_cu_pui_quinoa_si_spanac_10

Reteta zilei: Lasagna cu pui, quinoa si spanac

Lasagna cu pui, quinoa si spanac din: quinoa, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de pui, spanac, rosii, busuioc, sare, fulgi de ardei rosu, oregano, zahar, ricotta, mozzarella, parmezan, pesmet. Poate te intereseaza si: Lasagna cu vinete si branza tofu Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac Lasagna cu spanac si branza   […]
Tocana de vitel cu orez si ciuperci

Tocana de vitel cu ghimbir si chimen

Tocana de vitel cu ghimbir si chimen din: naut, ulei de măsline, rosie, gris, picior de viţel, ghimbir pudră, boia dulce, piper negru, chimen, sare. Ingrediente: 100 g năut 1 lingură de ulei de măsline 1 ceapă roşie mare 100 g griş 1 picior de viţel 1 praf de ghimbir pudră 1 praf de boia dulce 1 praf de […]
 

Bautura afrodisiaca

Bautura afrodisiaca din: vanilie, lapte, cacao, apa, miere, zahar, chili si rom.   Ingrediente: 2 batoane de vanilie 1 l lapte 2 linguri cacao 250 ml apă călduţă 2 linguri miere 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă chili 50 ml rom   Mod de preparare: Se incalzesc batoanele de vanilie in lapte, cca 10 min. Se […]
Dorada cu rozmarin si legume inabusite

Dorada cu migdale, hasma si smantana

Dorada cu migdale, hasma si smantana din: fileu de dovadă regală,  frunze de spanac, oua, aluat pentru foietaj, sare, piper alb, carne de doradă, migdale, plante aromate proaspete (tarhon, arpagic, mărar etc.), haşmă, smântână proaspătă, dafin, cimbrişor, cimbru, vin roşu, unt, nucşoară. Ingrediente: 400 g fileu de dovadă regală 100 g frunze de spanac opărite 1 ou aluat pentru foietaj sare piper alb răşnit Pentru […]
 
Salata verde cu smantana si sare

Salata cu rosii, ceapa verde si menta

Salata cu rosii, ceapa verde si menta din: schinduf,  gris foarte fin, roşii nu prea coapte, ceapă albă, ceapa verde, ulei de măsline, lămâie, pătrunjel, mentă, frunze de viţă de vie comestibilă, sare, piper negru. Ingrediente: 250 g schinduf 250 g gris foarte fin 1 kg roşii nu prea coapte 250 g ceapă albă 200 g ceapă verde 100 ml de ulei de […]
Tort_spumos

Tort spumos

Tort spumos din: oua, zahar tos, unt, rom, smantana pentru frisca, zahar vanilat, mascarpone, zahar pudra, faina, compot de visine, migdale si ciocolata neagra.   Ingrediente: 6 ouă 240 g zahăr tos 60 g unt 1 lingură rom 600 g smântână pentru frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 250 g mascarpone 50 g zahăr pudră 100 […]
 
Limoncello_05

Reteta zilei: Limoncello

Limoncello din: lamai, votca, apa, zahar. Poate te intereseaza si: Limoncello Lichior Limoncello Limoncello aromat   Ingrediente: 2-3 lamai 750 ml vodca 6 cani de apa 2 ½ cani de zahar     Mod de preparare: Curatati lamaile de coaja. Puneti coaja în una sau două sticle si se toarna votca. Puneti dopul la sticle […]
Avocado_cu_pesto

Avocado cu pesto

Avocado cu pesto din: ulei, lamaie, miere, sare, piept de pui sau fibre de surimi, avocado, marar, creson si piper rosu.   Ingrediente: 2 linguri ulei sucul de la 1 lămâie 1 linguriţă miere sare 400 g piept de pui fiert sau fibre de surimi 2 fructe de avocado 2 legături mărar 2 linguri ulei […

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu