sâmbătă, 17 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 19

Retete culinare rapide cu poze 

Friptura suculenta de vita la gratar

Friptura suculenta de vita la gratar

Friptura suculenta de vita la gratar din: muşchi, antricot sau vrăbioară, sare. Ingrediente: 1,5 kg muşchi, antricot sau vrăbioară sare     Mod de preparare: Carnea se porţionează, i se dă sare şi, fară a se bate, se pune la fript pe grătarul foarte încins, întorcându-se o singură dată. Se frige la comandă, rămânând în must. […]
Gelatina din vin

Gelatina din vin

Gelatina din vin din: vin alb, apă, foi gelatină, tablete zaharină. Ingrediente: 100 ml vin alb 100 ml apă 2 foi gelatină 2 tablete zaharină       Mod de preparare: Se amestecă vinul cu apa, se adaugă zaharina şi gelatina inmuiata în apă rece şi dizolvată într-o lingură de apă fierbinte. Se toarnă compoziţia […]
 
Ghiveci calugaresc cu vin

Ghiveci cu fasole verde, mazare si smantana

Ghiveci cu fasole verde, mazare si smantana din:  fasole verde, mazăre, morcovi, unt, sare, smântână. Ingrediente: 250 g fasole verde 500 g mazăre 250 g morcovi 50 g unt sare smântână Mod de preparare: Intr-o oală se pune fasolea verde ruptă în două sau în trei, mazărea verde şi morcovii tăiaţi felii subţiri şi rotunde. Pgste […]
Supa de mere cu budinca de vanilie si scortisoara

Supa de mere cu budinca de vanilie si scortisoara

Supa de mere cu budinca de vanilie si scortisoara din: mere, budincă de vanilie, smântână sau frişcă, zahăr, cuişoacă, scor­ţişoară sau vanilie. Ingrediente: 100 g mere curăţate, tăiate felii 1 linguriţă de budincă de vanilie 2 linguri de smântână sau frişcă 1 lingură de zahăr 1 bucată de cuişoacă 1 bucată de scor­ţişoară sau vanilie […]
 
Fasole batuta cu usturoi

Retete: Fasole batuta cu usturoi

Fasole batuta cu usturoi din: fasole uscată, ulei, usturoi, zarzavat de supă. Ingrediente: 500 g fasole uscată ulei 2 căţei usturoi zarzavat de supă     Mod de preparare: Se fierbe fasole uscată împreună cu zarzavatul. După aceea se strecoară şi se trece prin sită. Zeama nu se aruncă. O punem apoi într-un castron unde începem să […]
Ghveci cu varza si praz

Ghiveci cu varza si praz

Ghveci cu varza si praz din: morcov, păstâmac, gulie, ţelină, varză albă, ceapă, praz, ulei. Ingrediente: 3 morcov 1 păstâmac 1 gulie 1 ţelină 1/2 varză albă 1 ceapa 2 fire praz ulei Mod de preparare: Se prăjesc în puţin ulei morcovii, păstâmacul, gulia, ţelina şi pătrunjelul, toate tocate fin, două fire de praz şi […]
 
Mancare de fasole cu verdeata

Mancare de fasole verde cu verdeata si rosii

Mancare de fasole verde cu verdeata si rosii din: fasole verde, ceapă, verdeaţă, ulei, roşii decojite, sare, supă concentrată, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă verdeaţă tocată 1 ceaşcă ulei 3 roşii decojite sare 1 lingură supă concentrată sare Mod de preparare: Fasolea se curăţă de codiţe şi de vârfuri, se spală cu […]
Supa-crema de telina cu unt

Supa-crema de telina cu unt

Supa-crema de telina cu unt din: oase de vită, frunze de ţelină, ţelină, unt, făină, friş­că, ou, sare. Ingrediente: 300 g oase de vită 2 linguri de frunze de ţelină 2 bucăţi ţelină 30 g unt 30 g făină 3 linguri de friş­că 1 ou sare   Mod de preparare: Oasele de vită se fierb […]
 
Fusecuri din aluat de cartofi cu marmelada

Fursecuri din aluat de cartofi cu marmelada

Fursecuri din aluat de cartofi cu marmelada din: cartofi, ou, unt, nuci, scorţişoară, tablete, zaharină, marmeladă. Ingrediente: 150 g cartofi fierţi 1 ou 1 lingură unt 50 g nuci scorţişoară 2 tablete zaharina marmeladă Mod de preparare: Cartofii se frec prin maşina de tocat şi se amestecă cu untul, oul bătut separat înainte, nucile măcinate, scorţişoara […]
Garnitura de gris

Garnitura de gris

Garnitura de gris din: gris, unt, supă de oase. Ingrediente: 250 g griş 100 g unt 250 ml supă de oase   Mod de preparare: In supa clocotită se toâmă grişul în ploaie şi se fierbe 10-15 minute. Untul crud se pune în griş, când este aproape gata. Grişul fiert se aşează într-o tavă unsă şi […]
 
Gelatina din branza de vaci

Gelatina din branza de vaci

Gelatina din branza de vaci din: brânză de vaci, ou, foi gelatină, tablete zaharină. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 albuş 2 foi gelatină 2 tablete zaharină   Mod de preparare: Se freacă bine brânza de vaci, se amestecă cu gelatina muiată şi dizolvată într-o lingură de apă fierbinte, se adaugă albuşul şi zaharina. Compoziţia se […]
Ghiveci cu morcoc si mazare

Ghiveci cu morcovi si mazare

Ghiveci cu morcovi si mazare din: fasole verde, mazăre conservată, morcovi, smântână, unt. Ingrediente: 250 g fasole verde 500 g mazăre conservată 250 g de morcovi smântână unt Mod de preparare: Puneţi fasolea tăiată într-o oală, împreună cu morcovii tăiaţi în rondele subţiri. Turnaţi apă clocotită cu sare până ce se acoperă. Mazărea, fiind conservată, […]
 
Clatite cu smantana

Clatite cu smantana

Clatite cu smantana din: faină, lapte, zahăr, drojdie de bere, ou, unt, smântână. Ingrediente: 400 g faină 400 ml lapte 200 g zahăr 20 g drojdie de bere 1 ou 100 g unt 200 g smântână   Mod de preparare: Din faină, lapte, ouă, zahăr, unt şi. drojdie se. prepară compoziţia pentru clătite care se […]
Taitei framantati pentru supe

Supa de taitei cu slanina afumata

Supa de taitei cu slanina afumata din: slănină afumată, cartofi, tăiţei rupţi, boia de ardei, sare. Ingrediente: 100 g slănină afumată 2 bucăţi de cartofi 1 pumn de tăiţei rupţi puţină boia de ardei sare   Mod de preparare: Slănina tăiată cubuleţe se topeşte, jumările-se scot din un­tură şi în locul lor se pune un pumn […]
 
Ghiveci cu carne de vita, dovlecel si conopida

Ghiveci cu carne de vita, dovlecel si conopida

Ghiveci cu carne de vita, dovlecel si conopida din: carne de vită fară os, roşii, ţelină, morcovi, dovlecei, mazăre conservată, conopidă, ulei, păstârnac, verdeaţă. Ingrediente: 1 kg carne de vită fară os 1 kg roşii proaspete 500 g ţelină 1,5 kg morcovi 750 g dovlecei 250 g mazăre conservată 750 g conopidă 150 ml ulei 500 […]
Gulii cu smantana

Gulii cu smantana

Gulii cu smantana din: gulii tinere, unt, faină, smântână, sare, piper măcinat.   Ingrediente: 4-5 gulii tinere 2 linguri unt 1 linguriţă faină 1 cană smântână sare piper măcinat   Mod de preparare: Se curăţă guliile şi se pun să fiarbă întregi cu apă caldă şi sare. Se scot când sunt fierte, se taie în […]
 
Supa de ciuperci cu oase de vitel

Supa de ciuperci cu oase de vitel

Supa de ciuperci cu oase de vitel din: oase de viţel sau vită, zarzavat, ciuperci, unt, făină, lapte, smântână, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg oase de viţel sau vită 150 g zarzavat 150 g ciuperci 30 g unt 30 g făină 200 ml lapte 100 ml smântână piper sare Mod de preparare: Oasele se fierb […]
File_de_tilapia_in_crusta_07

Reteta zilei: File de tilapia in crusta

File de tilapia in crusta din: tortilla, boia, chimen, piper cayenne, sare, pudra de ceapa, praf de usturoi, oua, faina, file de tilapia, ulei, limeta, coriandru. Poate te intereseaza si: Pastrav cu galuste de branza si sos Macrou cu orez si sos Peste pane cu ciuperci si verdeata Ingrediente:  8 tortilla de porumb, tăiate în […]
 
Supa de orez cu sunca

Supa de orez cu sunca

Supa de orez cu sunca din: şuncă, orez, smântână, unt, ceapă, făină, sare. Ingrediente: 150 g şuncă 150 g orez 100 ml smântână 100 g unt puţină ceapă 2 linguri de făină sare Mod de preparare: Din unt şi făină se face un rântaş. Ceapa tăiată mărunt şi şunca se prăjesc în unt. Orezul se […]
Chiftele de linte

Chiftele de linte cu verdeata

Chiftele de linte cu verdeata din: linte, ceapă, făină, ou, păstâmac, cartof, ulei, verdeaţă, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g linte 1 ceapă 2 linguri făină 1 ou 1 păstâmac 1 cartof 1 ceaşcă ulei verdeaţă tocată pesmet sare Mod de preparare: Se fierbe lintea împreună cu un cartof curăţat şi un păstâmac. Se adaugă puţină sare […]
 
Supa banateana

Supa din ficat de porc si ou

Supa din ficat de porc si ou din: ficat de porc, untură, făină, oua, sare. Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc puţină untură făină 1- 2 gălbenuşuri de ou sare   Mod de preparare: Ficatul de porc sau de viţel, tăiat cuburi se căleşte în-puţină untură, până ce devine maroniu. Se presară cu făină şi […]
Chiftelute de vinete cu cascaval

Chiftele de vinete cu ou si ceapa

Chiftele de vinete cu ou si ceapa din: vinete, ulei, ouă, faină, ceapă, sare. Ingrediente: 4 vinete mari 1 ceaşcă ulei 2 ouă 3 linguri faină 1 ceapă sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă şi se toacă mărunt cu un cuţit special de femn. Se amestecă cu ceapa tocată, sare, faină […]
 
Supa rece de salata verde cu legume

Supa-crema de macris cu smantana

Supa-crema de macris cu smantana din: măcriş, smântână, unt, făină, oua, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg măcriş 200 ml smântână puţin unt 1 lingură de făină 1-2 gălbenuşuri de ou sare şi piper du­pă gust       Mod de preparare: Măcrişul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă. Se strecoară şi se […]
Gogosi_cu_scortisoara_si_miere_08

Reteta zilei: Gogosi cu scortisoara si miere

Gogosi cu scortisoara si miere din: faina, praf de copt, zahar, sare, ulei, apa calduta, lapte caldut, zahar pudra, scortisoara, miere. Poate te intereseaza si: Desert cu cirese si fulgi de migdale Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze Prajitura cu lamaie, cocos, miere si curmale Ingrediente:  3 cesti faina 2 lingurite praf […]
 
Supa de vita cu zarzavat si gulie

Supa de vita cu zarzavat si gulie

Supa de vita cu zarzavat si gulie din: rasol de vită, oase, zarza­vat, ţelină, gulie, cepe, usturoi, pastă de ardei, piper boabe, ouă, făină, ulei, pătrunjel verde, sare, piper măcinat. Ingrediente: 700 g rasol de vită 1 kg oase 200 g zarza­vat 1 ţelină 1 gulie 2 cepe 1 căţel de usturoi pastă de ardei piper boabe 3 […]
Chiftelute de branza cu sos de rosii

Chiftelute de branza cu sos de rosii

Chiftelute de branza cu sos de rosii din: brânză dulce de vacă, griş, făină, ouă, sos de roşii, sare. Ingrediente: 1 kg brânză dulce de vacă 150 g griş 100 g făină 5 ouă 1 kg sos de roşii sare   Mod de preparare; Brânza se arruestecă cu grişul, faina şi albuşurile de ou bătute spumă. […]
 
Supa de vin cu cuisoare si ou

Supa de vin cu cuisoare si ou

Supa de vin cu cuisoare si ou din: vin de masă, suc de lămâie, scorţişoară, cuişoare, oua, zahăr. Ingrediente: 1 l vin de masă sucul unei lămâi câteva bu­căţi de scorţişoară 2 bucăţi de cuişoare 8 gălbenuşuri de ou 8 linguri de zahăr Mod de preparare: Vinul se fierbe cu zeama de lămâie, scorţişoara şi cuişoarele. […]
 
Budinca de orez cu mere si smantana

Budinca de orez cu mere si smantana

Budinca de orez cu mere si smantana din: orez, lapte, apă, unt, pesmet, mere, zahăr, ouă, smântână. Ingrediente: 500 g orez 1 l lapte 850 ml apă 50 g unt 40 g pesmet 600 g mere 100 g zahăr 2 ouă 30 g smântână Mod de preparare: Orezul spălat se pune la fiert în puţină apă […]
Supa de fulgi de ovaz cu zarzavat

Supa de fulgi de ovaz cu zarzavat

Supa de fulgi de ovaz cu zarzavat din: fulgi de ovăz, amestec de zarza­vat, ulei, pătrunjel verde, şofran, apă, sare. Ingrediente: 100 g fulgi de ovăz 250 amestec de zarza­vat 1 lingură de ulei 1 legătură de pătrunjel verde 1 lin­guriţă (pentru cafea) de şofran 1 l apă sare Mod de preparare: Fulgii de ovăz […]
 
Chiftele la tava cu carne tocata si nuca

Chiftele la tava cu carne tocata si nuca

Chiftele la tava cu carne tocata si nuca din: cartofi, arpacaş, faină de grâu, piper, sare, carne tocată, ceapa, miez de nucă pisată, migdale amare prăjite în unt, usturoi, suc de roşii, pătrunjel proaspăt. Ingrediente: 1 kg de cartofi fierţi 2 pahare arpacaş fin 1 lingură faină de grâu piper şi sare, după gust Penttru […]
Supa de orez cu smantana si boia de ardei

Supa de orez cu smantana si boia de ardei

Supa de orez cu smantana si boia de ardei din: orez, untură, boia de ardei, smântână, ou, sare. Ingrediente: 50 g orez 20 g untură 1 vârf de cuţit de boia de ardei 100 ml smântână 1 gălbenuş de ou sare Mod de preparare: Orezul se prăjeşte în untură şi se presară cu boia de ardei. Se stinge […
 
Supa-crema de zarzavat

Supa-crema de morcovi cu ghimbir

Supa-crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi cu tot cu frunze, făină de fulgi de ovăz, ceapă mică, ghimbir, măghiran, piper ca­yenne, ulei, apă, sare. Ingrediente: 250 g morcovi cu tot cu frunze 2 linguri făină de fulgi de ovăz 1 ceapă mică 1 lingură ghimbir 1 lingu­riţă de măghiran 1 linguriţă (pentru cafea) de […]
 
Gulas cu cartofi si bulion

Gulas cu cartofi si bulion

Gulas cu cartofi si bulion din: cartofi, ceapă, bu­lion gros, boia de ardei, sare. Ingrediente: 3/4 kg cartofi 1 ceapă mare 1 lingură de bu­lion gros puţină boia de ardei sare   Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, se prăjeşte în ulei, se presară cu boia, se adaugă bulionul şi cartofii tăiaţi cuburi. Se […]
Supa de porumb cu iaurt si curry

Supa de porumb cu iaurt si curry

Supa de porumb cu iaurt si curry din: boabe de porumb alb, fă­ină de porumb, ceapă, iaurt, curry, piper alb, ghimbir, şofrain, pastă de ardei, pătrunjel verde, apă, sare. Ingrediente: 250 g boabe de porumb alb 1 lingură de fă­ină de porumb 1 ceapă 200 ml iaurt 1 linguriţă de curry 1 linguriţă (pentru cafea) […]
 
Cartofi cu branza proaspata si unt

Cartofi cu branza proaspata si unt

Cartofi cu branza proaspata si unt din: cartofi, unt, brânză, smântână. Ingrediente: cartofi unt brânza smântână   Mod de preparare: Luaţi cartofii, îi spălaţi şi îi frecaţi bine cu peria. Se ung cu puţină grăsime şi se bagă la cuptor, lăsându-i acolo până sunt gata. Se servesc calzi, cu brânză, care a fost bătută bine cu […]
Perisoare cu cartofi pentru supa

Supa de zarzavat cu perisoare din ficat

Supa de zarzavat cu perisoare din ficat din: ceapă, morcovi, pătrunjel, ţelină, sare, oase, untură, ficat de porc sau de pui, pătrunjel verde, chiflă, lapte, ou, pesmet, maghiran, piper măcinat, sare. Ingrediente: 100 g ceapă 150 g morcovi 100 g pătrunjel 50 g ţelină 1 linguriţă de sare 300 g oase 1 lingură de untură Pentru perişoare: […]
 
Chisel de lapte cu zahar si amidon

Chisel de lapte cu zahar si amidon

Chisel de lapte cu zahar si amidon din: lapte, zahar, zahar vanilat, amidon. Ingrediente: 2 l lapte 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 50 g amidon   Mod de preparare: In laptele clocotit cu zahăr şi zahăr vanilat şe adaugă amidonul diluat în 500 ml apă rece, amestecând continuu, ca să nu se prindă, […]
Ciuperci cu felii de ou si smantana

Ciuperci cu felii de ou si smantana

Ciuperci cu felii de ou si smantana din: ciuperci, ceapă, supă de came, unt, faină,smântână, ouă, lămâie, verdeaţă, sare. Ingrediente: 250 g ciuperci 1 ceapă 1 cană supă de carne 2 linguri unt 1 linguriţă faină 1 cană smântână 4 ouă fierte tari 1/2 lămâie verdeaţă tocată sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală în […]
 
Supa cu dovleac, sofran si taitei

Supa cu dovleac, sofran si taitei

Supa cu dovleac, sofran si taitei din: zarzavat, pătrun­jel verde, frunze de ţelină, ceapă roşie, usturoi, boabe de piper, şofran, dovleac, ulei, tăiţei pentru supă, apă, sare. Ingrediente: 1 legătură de zarzavat 1 legătură de pătrun­jel verde 1 legătură de frunze de ţelină 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 4-5 boabe de piper 1 […]
Chiftelute cu morcov, dovlecel si fasole

Chiftelute cu morcov, dovlecel si fasole

Chiftelute cu morcov, dovlecel si fasole din: morcovi, dovlecei, fasole verde conservată, mazăre conservată, cartofi, faină, pesmet, ouă, ulei. Ingrediente: 1,5 kg morcovi 1 kg dovlecei proaspeţi 300 g fasole verde conservată 300 g mazăre conservată 1 kg cartofi 100 g faină 100 g pesmet 5 ouă 250 ml ulei Mod de preparare: Se pun […]
 
Supa_de_mazare_galbena_cu_broccoli

Supa de mazare galbena

Supa de mazare galbena din: mazăre, ulei, făină, sare. Ingrediente: 200 g mazăre 1 lingură de ulei 1 lingură de făină sare       Mod de preprare: Mazărea se spală şi se fierbe într-un litru de apă. Se trece prin sită. Se pregăteşte un rântaş de culoare deschisă, la care se adaugă mazărea pisată […]
Cartofi cu ou si branza la cuptor

Cartofi cu ou si branza la cuptor

Cartofi cu ou si branza la cuptor din: cartofi, ouă, brânză sărată, mărar, unt, usturoi, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă 200 g brânză sărată mărar tocat 2 linguri unt usturoi sare     Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă când au fiert şi se taie felii pe lat. Rondelele de […]
 
Supa cu carnat afumat si zarzavat

Supa cu carnat afumat si zarzavat

Supa cu carnat afumat si zarzavat din: cârnat afumat, zarzavat, sare, oua. Ingrediente: 200 g cârnat afumat zarzavat sare câte un ou de persoană   Mod de preparare: Cârnatul bine spălat se fierbe cu amestecul de zarzavat, înainte de a servi supa, zeama se strecoară într-un vas termorezistent, se pune pe foc şi se adaugă câte […]
Carnati de vita fierti in aburi

Carnati de vita fierti in aburi

Carnati de vita fierti in aburi din: carne de vită fără os, orez, usturoi, unt, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită fără os 200 g orez 25 g usturoi 50 g unt sare   Mod de preparare: Se toacă bine carnea prin maşina cu sită deasă. Orezul se pisează şi se pune la fiert în […]
 
Chiftelute din carne de vita la gratar

Chiftelute din carne de vita la gratar

Chiftelute din carne de vita la gratar din: came de vită fară os, pâine, ouă, verdeaţă, sare. Ingrediente: 1 kg came de vită fară os 180 g pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare     Mod de preparare: Carnea, împreună cu pâinea înmuiată şi cu puţină sare, se trece prin maşina de tocat cu sită deasă. […]
 
Ciuperci cu verdeata si vin

Ciuperci cu verdeata si vin

Ciuperci cu verdeata si vin din: ciuperci, lapte, faină, vin, unt, verdeaţă, sare, piper măcinat. Ingrediente: 250 g ciuperci 1 ceaşcă lapte 1 linguriţă faină 1 ceaşcă vin 2 linguri unt verdeaţă tocată sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţa ciupercile, se spală în mai multe ape reci, se toacă împreună cu codiţele şi se […]
Supa concentrata cu varza si tarhon

Supa concentrata cu varza si tarhon

Supa concentrata cu varza si tarhon din: morcovi, pătrunjel, telină, ceapă roşie, varză, zarzavat măcinat, pastă de roşii, dafin, curcuma, tarhon, piper alb, ulei, apă, tăiţei de supă, sare.   Ingrediente: 2 morcovi 2 fire de pătrunjel 1 ţelină o frun­ză de pătrunjel şi una de ţelină 1 ceapă roşie 1 căpăţână mică de varză 2 […]
 
Praz_cu_orez_si_ou_06

Reteta zilei: Praz cu orez si ou

Praz cu orez si ou din: ulei, usturoi, ghimbir, sare, praz, orez salbatic, oua, ulei de susan, sos de soia. Poate te intereseaza si: Budinca de orez cu carne Ciuperci umplute cu orez si parmezan Crap cu garnitura de orez si ardei gras Ingrediente:  1/4 ceasca si 2 linguri ulei 2 linguri de usturoi tocat […]
Supa de mazare cu bulion si coriandru

Supa de mazare cu bulion si coriandru

Supa de mazare cu bulion si coriandru din: mazăre galbenă, ceapă, usturoi, pastă de roşii, chilii, coriandru măcinat, curcurha, ghimbir, unt prăjit, apă, sare. Ingrediente: 200 g mazăre galbenă 1 ceapă 2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 lingură de pastă de roşii 1 linguriţă (pen­tru cafea) de chilii 1 linguriţă de coriandru măcinat 1 linguriţă […]
 
Supa crema de castane cu arpagic si nucsoara

Supa crema de castane cu arpagic si nucsoara

Supa crema de castane cu arpagic si nucsoara din: castane comestibile, fulgi de ovăz, zarzavat măcinat, usturoi, arpagic, piper cayenne, nuc­şoară, ulei, apă, sare. Ingrediente: 200 g castane comestibile, fierte şi curăţate 2 linguri de fulgi de ovăz 1 lingură de zarzavat măcinat 1 căţel de usturoi pisat 1 legătură de arpagic 1 linguriţă (pentru cafea) de piper cayenne […]
Chiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata

Chiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata

Chiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata din: dovlecei, ouă, faină, pesmet,ulei, verdeaţă, sare, piper măcinat. Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 ouă 2 linguri faină 3 linguri pesmet 1 ceaşcă ulei verdeaţă tocată sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coaja albă, se spală şi se dau pe râzătoare. Se lasă cu sare […]
 
Supa de prune uscate cu miere si cuisoare

Supa de prune uscate cu miere si cuisoare

Supa de prune uscate cu miere si cuisoare din: prune uscate, fulgi de grâu, miere, zeama şi coaja de lămâie, scorţişoară, cuişoare, apă,  sare. Ingrediente: 200 g prune uscate 3 linguri de fulgi de grâu 1 lingură de miere zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie 1 bucăţică de scorţişoară 3-4 cuişoare 1 l apă, […]
Budinca de branza dulce cu morcov si smantana

Budinca de branza dulce cu morcov si smantana

Budinca de branza dulce cu morcov si smantana din: brânză dulce de vacă, morcovi,  făină, griş, zahăr, ouă, unt, smântână. Ingrediente: 1,5 kg brânză dulce de vacă 500 g morcovi 200 g făină 50 g griş 150 g zahăr 2 ouă 100 g unt 300 g smântână Mod de preparare: Morcovii, tăiaţi felii sub­ţiri, se […]
 
Ardei grasi umpluti cu nuci pecan si avocado

Ardei umpluti cu carne de vita si cimbru

Ardei umpluti cu carne de vita si cimbru din: carne vită fară os, ardei gras, orez, ulei, bulion, faină, ouă, cimbru, verdeaţă, smântână. Ingrediente: 1,5 kg carne vită fară os 1 kg ardei gras 150 g orez 200 ml ulei 100 g bulion 100 g faină 3 ouă 1 fir cimbru 2 legături verdeaţă 250 g […]
Budinca de mere cu pesment si scortisoara

Budinca de mere cu pesmet si scortisoara

Budinca de mere cu pesmet si scortisoara din: pâine de secară, mere, zahăr, lapte, unt, 2 ouă, scorţişoară. Ingrediente: 750 g pâine de secară 1,6 kg mere 300 g zahăr 300 ml lapte 200 g unt 2 ouă 5 g scorţişoară Mod de preparare: Merele, curăţate de coajă şi seminţe, se taie în felii subţiri […]
 
Vinete gratinate cu branza dulce si rosii

Vinete gratinate cu branza dulce si rosii

Vinete gratinate cu branza dulce si rosii din: vinete, brânză dulce de vacă, roşii,faină, usturoi, ulei, verdeaţă. Ingrediente: 3 kg vinete 500 g brânză dulce de vacă 1 kg roşii 100 g faină 50 g usturoi 200 ml ulei 2 legături verdeaţă   Mod de preparare: Vinetele, curăţate de coajă şi tăiate felii în lungime, se pudrează cu […]
Supa-crema de cartof cu crema de telina

Supa-crema de cartof cu crema de telina

Supa-crema de cartof cu crema de telina din: cartofi, cremă de ceapă, cremă de ţelină, smântână, făină, cub de supă, sare, chiflă uscată.   Ingrediente: 4 cartofi mai mari sau 6 mai mici 1 linguriţă de cremă de ceapă 2 linguriţe de cremă de ţelin 100 ml smântână 1 lingură rasă de făină 1 cub de […]
 
Budinca de orez cu carne

Budinca de orez cu carne

Budinca de orez cu carne din: orez, lapte, unt, oua, carne de vita fara os, sare. Ingrediente: 600 g orez 1 l lapte 100 g unt 3 oua 600 g carne de vita fara os sare Mod de preparare: Se la sa putin apa sa clocoteasca si se pune apoi orezul ales si bine spalat. […]
Ceai din coji de mere cu scortisoara

Ceai din coji de mere cu scortisoara

Ceai din coji de mere cu scortisoara din: coaja unui măr, scorţi­şoară, zahăr tos. Ingredienete: coaja unui măr puţină scorţi­şoară, fin măcinată 3 linguriţe zahăr tos     Mod de preparare: Se pune coaja de măr în jumătate de litru de.apă şi se lasă timp de zece minute la foc iute. Se adaugă scorţişoara şi zahărul […]
 
Chiftele cu mazare, cartofi si pastarnac

Chiftele cu mazare, cartofi si pastarnac

Chiftele cu mazare, cartofi si pastarnac din: cartofi, morcovi, rădăcini pătrunjel, păstâmac, mazăre, ouă, ulei, făină, pesmet, sare, piper măcinat. Ingredienete: 3 cartofi 2 morcovi mari 2 rădăcini pătrunjel 1 păstâmac 100 g mazăre 3 ouă 1 ceaşcă ulei 2 linguri făină pesmet sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se pun […]
Cartofi cu costita si vin alb

Cartofi cu costita si vin alb

Cartofi cu costita si vin alb din: cartofi, costiţă afu­mată, ceapă de apă, vin alb, ulei, făină, usturoi, verdeaţă, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g costiţă afu­mată 1 ceapă de apă 1 pahar vin alb 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă făin usturoi verdeaţă piper sare Mod de preparare: Se taie costiţa felii şi se […]
 
Ciulama de ciuperci cu lapte si marar

Ciulama de ciuperci cu lapte si marar

Ciulama de ciuperci cu lapte si marar din: ciuperci, faină, unt, lapte, mărar, sare, piper măcinat. Ingrediente: 350 g ciuperci 3 linguri faină 2 linguri unt 1 cană lapte mărar tocat sare piper măcinat Mod de preparare: Se pregătesc ciupercile ca în reţeta anterioară, apoi se lasă într-o farfurie adâncă cu puţină sare, ca să […]
Ciuperci umplute cu orez si parmezan

Ciuperci umplute cu parmezan si orez

Ciuperci umplute cu parmezan si orez din: ciuperci, orez, ou, unt, parmezan, sare. Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceaşcă orez 1 gălbenuş crud 1 lingură unt 100 g parmezan sare   Mod de preparare: Ciupercile se separă de codiţe, se spală în mai multe ape reci şi se lasă pe o farfurie să se scurgă. Codiţele […]
 
rp_Dulceata_de_gutui.jpg

Chisel de gutui

Chisel de gutui din: gutui, zahăr, apă, amidon, zahăr vanilat. Ingrediente: 2 kg gutui 150 g zahăr 4 l apă 50 g amidon 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Gutuile cu coajă se taie bucăţi şi se pun la fiert în apă clocotită. După fierbere, se scurg bine. In zeama rezultată, se adaugă […]
Chiftele de fasole

Chiftele de fasole cu pesmet si zarzavat

Chiftele de fasole cu pesmet si zarzavat din: fasole, pesmet, zarzavat pentru supă, ceapă, ulei, ou, sare. Ingrediente: 250 g fasole 2 linguri pesmet zarzavat pentru supă 1 ceapă ulei 1 ou sare Mod de preparare: Se spală fasolea şi se pune la fiert cu apă multă. Când dă în clocot, se adaugă puţină sare […]
 
Supa rece de legume cu ceapa verde

Supa rece de legume cu ceapa verde

Supa rece de legume cu ceapa verde din: ulei, ceapă roşie, usturoi, ardei gras, castravete, roşii, sare, piper măcinat, zahăr, oţet, făină, ceapă verde. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapă mare roşie 1 căţel de usturoi 1 ardei gras 1 castravete 600 g de roşii sare piper măcinat puţin zahăr oţet Pentru servit: 4-5 […]
Cartofi gratianti cu ceapa si verdeata

Cartofi gratianti cu ceapa si verdeata

Cartofi gratianti cu ceapa si verdeata din: cartofi, ulei, ceapă, verdeaţă, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 ml ulei 250 g ceapă 2 legături verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, cruzi, se taie felii subţiri. Ceapa tăiată mărunt se prăjeşte în ulei. Când prinde a se rumeni, se stinge cu cartofii, […]
 
Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir

Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir

Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir din: usturoi, pătrunjel verde, iaurt, zarzavat măcinat, fulgi de secară, făină de secară, ghimbir, piper cayenne, ulei, apă, sare.   Ingrediente: 5-6 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel verde 200 ml iaurt 1 lingură de zarzavat măcinat 2 linguri de fulgi de secară 1 lingură […]
Ciuperci a la grec cu verdeata

Ciuperci a la grec cu verdeata

Ciuperci a la grec cu verdeata din: ciuperci, lămâie, verdeaţă, ou, unt, sare, piper măcinat. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 lămâie verdeaţă tocată 1 ou unt sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se spală în mai multe ape, după ce s-au separat de codiţe. Cozile de ciuperci se spală, se toacă […]
 
Clatite cu branza dulce de vaca si smantana

Clatite cu branza dulce de vaca si smantana

Clatite cu branza dulce de vaca si smantana din: faină, ouă, lapte, zahăr, unt, brânză dulce de vacă, smântână, sare.   Ingrediente: 400 g faină 2 ouă 1 l lapte 130 g zahăr 220 g unt 800 g brânză dulce de vacă 250 g smântână sare Mod de preparare: Din faină, lapte, jumătate din cantitatea de […]
Ceai de papadie cu frunze de mesteacan

Ceai de papadie cu frunze de mesteacan

Ceai de papadie cu frunze de mesteacan din: păpădie, frunze de mesteacăn, mătase de porumb, coajă de cruşin. Ingrediente: 40 g păpădie 10 g frunze de mesteacăn mătase de porumb 15 g coajă de cruşin Mod de preparare: Se omogenizează toate ingredientele, bine tocate şi se ia o lingură din amestecul rezultat, pentru, a se pune la fiert într-o […]
 
Chiftelute de morcov cu mere

Chiftelute de morcov cu mere

Chiftelute de morcov cu mere din: morcovi, mere, griş, lapte, zahăr, smântână. Ingrediente: 2,5 kg morcovi 700 g mere 50 g griş 500 ml lapte 100 g zahăr 200 g smântână Mod de preparare: Morcovii cruzi, tăiaţi mărunt sau raşi se pun la înăbuşit în lapte. Când sunt gata, se toarnă grişul, amestecând continuu circa 10 […]
Supa de sfecla rosie cu hrean si chimen

Supa de sfecla rosie cu hrean si chimen

Supa de sfecla rosie cu hrean si chimen din: sfecle mijlocii, fulgi de orz, hrean, piper măcinat, chimen măcinat, ulei, apă, sare. Ingrediente: 2 sfecle mijlocii 2 linguri de fulgi de orz 1 lingură de hrean dat prin râzătoare 1 linguriţă (pentru ca­fea) de piper măcinat 1 linguriţă (pentru cafea) de chimen măcinat 1 linguriţă […]
 
Clatite cu branza dulce si smantana

Clatite cu branza dulce si smantana

Clatite cu branza dulce si smantana din: faină, ouă, lapte, zahăr, brânză dulce de vacă, unt, smântână. Ingrediente: 400 g faină 2 ouă 1 l lapte 130 g zahăr 800 g brânză dulce de vacă 120 g unt 250 g smântână Mod de preparare: Din faină, lapte, jumătate din cantitatea de ouă, un sfert din cantitatea […]
Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin

Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin

Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin din: ciuperci cultivate sau de câmp, ceapă, vin, ulei, verdeaţă, sare, piper boabe. Ingredinete: 350 g ciuperci cultivate sau de câmp 1 ceapă 1 ceaşcă vin 1 ceaşcă ulei verdeaţă tocată sare piper boabe Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală trecând cu mâna peste lamele, pentru […]
 
Supa de ceapa cu chimen

Supa de ceapa cu chimen

Supa de ceapa cu chimen din: ceapă, făină de grâu in­tegrală, zarzavat măcinat, pâine neagră, ulei, piper cayenne, chimen măcinat, apă, sare. Ingredienete: 1/2 kg ceapă 1 lingură de făină de grâu in­tegrală 2 linguri de zarzavat măcinat 3-4 felii pâine neagră 2 linguri de ulei 1 linguriţă de piper cayenne 1 lingu­riţă (pentru cafea) de chimen măcinat 1 l apă sare Mod […]
Ardei umpluti cu carne si sos de rosii

Ardei umpluti cu carne si sos de rosii

Ardei umpluti cu carne si sos de rosii din: carne de vită fără os, ardei gras, orez, ulei, roşii proaspete sau bulion, faină, ouă, cimbru, verdeaţă, iaurt.   Ingrediente: 1,5 kg carne de vită fără os 1 kg ardei gras 150 g orez 200 ml ulei 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion 100 g […]
 
Supa de dovlecel cu marar si ghimbir

Supa de dovlecel cu marar si ghimbir

Supa de dovlecel cu marar si ghimbir din: dovlecei zucchini, mărar verde, iaurt, făină de grâu integrală, unt prăjit, se­minţe de muştar măcinate, ghimbir, apă, sare. Ingrediente: 300 g dovlecei zucchini 1 legătură de mărar verde 200 ml iaurt 1 lingură de făină de grâu integrală 1 linguriţă de unt prăjit 1 linguriţă de se­minţe […]
Cele mai simple clatite cu dulceata

Cele mai simple clatite cu dulceata

Cele mai simple clatite cu dulceata din: faină,  lapte, zahăr, ou, ulei, dulceaţă. Ingrediente: 400 g faină 400 ml lapte 100 g zahăr 1 ou 100 ml ulei 250 g dulceaţă Mod de preparare: Din faină, lapte, ou şi puţin zahăr se prepară compoziţia de clătite, care se coace la cuptor, în tavă unsă. Foaia […]
 
Supa de vita cu ciuperci si zarzavat

Supa de vita cu ciuperci si zarzavat

Supa de vita cu ciuperci si zarzavat din: carne de vită, oase subţiri sau cu măduvă, zarzavat, piper boa­be, ciupercă uscată, ceapă, ustu­roi, sare. Ingrediente: 800 g carne de vită 1/4 kg oase subţiri sau cu măduvă 1/2 kg zarzavat piper boa­be 1 bucată de ciupercă uscată 1 ceapă 1 căţel de ustu­roi sare Mod […]
Supa de gaina cu zarzavat si usturoi

Supa de gaina cu zarzavat si usturoi

Supa de gaina cu zarzavat si usturoi din: găină, zarzavat, ceapă, usturoi, boabe de piper, sare. Ingrediente: 1 găină 1/2 kg zarzavat 20 g ceapă 1 căţel de usturoi 1-2 boabe de piper sare   Mod de preparare: Gaina se spală bine în apă călduţă, după care se pune pe foc în 2 l apă […]
 
Pizza_cu_blat_subtire_04

Reteta zilei: Pizza cu blat subtire

Pizza cu blat subtire din: apa calda, zahar, drojdie, faina, sare, sos de rosii, topping. Poate te intereseaza si: Pizza cu legume coapte si sos pesto Pizza cu pui, masline si oregano Pizza quattro formaggi Ingrediente:  ¾ cana de apa calda ½ lingurita zahar 2 lingurite drojdie 2 cani faina 1½ linguriță sare sos de […]
 
Supa cu sparnaghel, macris si mazare

Supa cu sparanghel, macris si mazare

Supa cu sparanghel, macris si mazare din: măcriş, pătrunjel verde, cartofi noi, sparanghel, frişcă, unt, oua, mazăre verde. Ingrediente: 250 g măcriş pătrunjel verde 200 g cartofi noi 200 g sparanghel câteva linguri de frişcă puţin unt 1-2 gălbenuşuri de ou 150 g mazăre verde Mod de preparare: Măcrişul se căleşte în unt, cu puţin pătrunjel verde tăiat […]
 
Supa de mere cu unt si vin alb

Supa de mere cu unt si vin alb

Supa de mere cu unt si vin alb din: mere, scorţişoară, coaja de lămâie, făină, unt, vin alb, zahăr. Ingrediente: 6 mere mai mari 1 bucată de scorţişoară coaja de la 1/2 lămâie 1 lingură de făină puţin unt 1/2 l vin alb zahăr Mod de preparare: Merele curăţate se fierb cu scorţişoara şi cu coaja […]
Tocanita_de_legume_pe_pat_de_mamaliga_05

Reteta zilei: Tocanita de legume pe pat de mamaliga

Tocanita de legume pe pat de mamaliga din: rosii, naut, ciuperci, usturoi, dovlecei, dovleac, vanata, ardei gras, ceapa, rosii uscate, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, boia, chimen, fulgi de ardei rosu zdrobit, coriandru, scortisoara, piper, apa, lapte de cocos, turmeric, malai. Poate te intereseaza si: Tocanita de vita cu ficat, ciuperci si miere […]
 
Rulouri de pui cu rosii, prosciutto si cascaval

Rulouri de pui cu rosii, prosciutto si cascaval

Rulouri de pui cu rosii, prosciutto si cascaval din: piept de pui, caşcaval, roşii uscate de la borca, măsline fără sâmburi, prosciutto cotto, Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g caşcaval 2 roşii uscate, de la borca 50 g măsline fără sâmburi 5-felii prosciutto cotto   Mod de preparare: Inmoi roşiile uscate, în apă caldă pentru 30 de minute, […]
Supa de vita cu ciuperci si zarzavat

Supa de ciuperci cu smantana si boia

Supa de ciuperci cu smantana si boia din: ciuperci, unt sau ulei, ceapă, boia de ardei dulce, pătrunjel ver­de, făină, smântână, sare,  piper, ardei iute. Ingrediente: 200 g ciuperci 50 g unt sau ulei 50 g ceapă 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 legătgră de pătrunjel ver­de 2 linguri de făină 200 ml smântână 1 […]
 
Vitele_la_gratar_si_ciuperci_umplute_cu_kaizer_si_legume

Vitel la gratar si ciuperci umplute cu kaizer si legume

Vitel la gratar si ciuperci umplute cu kaizer si legume din: muşchi de viţel, ciuperci, kaizer, ardei graşi, roşii, usturoi, ceapă, sare, piper, otet. Ingrediente: 4 bucăţi (file) muşchi de viţel 6-8 ciuperci 250 g kaizer 2 ardei graşi 2-3 roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă sare, piper oţet Mod de preparare: Cureţi ai speli legumele. Toci mărunt ceapa, ardeii, […]
Varza_cu_rosii_ardei_si_carne_de_pui

Varza cu rosii, ardei si carne de pui

Varza cu rosii, ardei si carne de pui din: varză nouă, copănele de pui, ceapa, morcov, ardei, rosii sau pasta de rosii, sare, piper, ulei, dafin, cimbru, lamaie, marar verde, ardei iute verde sau roşu. Ingrediente: 1 varză nouă 4 copănele de pui 2 cepe 1 morcov 1 ardei 3 roşii sau 1 lingură pastă de roşii […]
 
Pastrav_cu_galuste_de_branza_si_sos

Pastrav cu galuste de branza si sos

Pastrav cu galuste de branza si sos din: păstrăvi, brânză de vaci, unt, oua, faian, pesmet, morcovi, sare, piper, arpagic, vin alb, smântână, untişor, zeamă de lămâie, Ingrediente: 4 păstrăvi de circa 250 g fiecare Pentru găluşte: 350 g brânză de vaci 70 g unt 3 gălbenuşuri 100 g făină 3 linguri pesmet 200 g morcovi sare şi piper, după gust Pentru […]
Supa secuiasca cu vita cu cartofi

Supa secuiasca cu vita cu cartofi

Supa secuiasca cu vita cu cartofi din: rasol de vită sau antricot moale, zarzavat pentru supă, cartofi, cub de supă, ou, untură, chiflă, făină, ceapă. Ingrediente: 1/4 kg rasol de vită sau antricot moale 1/4 kg zarzavat pentru supă 1/4 kg cartofi 1 cub de supă 1 ou 1 lingură de untură 1 chiflă 2 linguri […]
Supa de piersici cu vin alb

Supa de piersici cu vin alb

Supa de piersici cu vin alb din: piersici, lămâie, zahăr, vin alb, smântână, făină, ou, sare. Ingredienete: 500 g piersici 1 lămâie 50-100 g zahăr 200 ml vin alb 200 ml smântână 10 g făină 1 gălbenuş de ou 1 vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Curăţăm piersicile de coajă, scoatem sâmburii, […]
 
Supa-crema de conopida cu frisca

Supa-crema de conopida cu frisca

Supa-crema de conopida cu frisca din: conopidă, sare, piper alb, unt, făină, frişcă, oua, pătrunjel verde. Ingrediente: 400 g conopidă 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă (pentru cafea) de piper alb 40 g unt 20 g făină 200 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 legătură de pătrunjel verde Mod de preparare: Conopida se curăţă, se desface […]
Supa de rosii cu perisoare si zarzavat.jpg

Supa de rosii cu perisoare si zarzavat

Supa de rosii cu perisoare si zarzavat din: carne de porc, ou, făină, zarzavat pentru supă, suc de roşii, zahăr, sare, piper măcinat. Ingrediente: 1/4 kg carne de porc 1 ou 1 lingură de făină 1 legătură de zarzavat pentru supă 1/2 l suc de roşii 2-3 linguri de zahăr sare piper măcinat Mod de […]
 
Rulade de carne umplute

Rulada din carne tocata cu spanac si branza

Rulada din carne tocata cu spanac si branza din: carne tocată de vită, oua, pesmet, branza, faina, paine, spanac, ceapa verde, usutroi verde, morcovi, marar, patrunjel, ardei iute, sare, piper, ulei de măsline. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 ouă 2 linguri pesmet 6 linguri brânză rasă 2 linguri făină 1 felie de pâine 400 g spanac […]
Supa de caise cu vin alb

Supa delicioasa de caise cu chefir

Supa delicioasa de caise cu chefir din: caise coapte, zahăr praf, chefir sau iaurt, lapte.   Ingrediente: 500 g caise coapte, moi 2-3 linguri de zahăr praf, după gust 400 ml chefir sau iaurt 300 ml lapte   Mod de preparare: Caisele se spală, li se scot sâmburii şi se mixează împre­ună cu zahărul praf […]
 
Covrigi cu susan, chimen si sare

Covrigi cu susan, chimen si sare

Covrigi cu susan, chimen si sare din: făină, untură de porc, sare, ou, drojdie, lapte, smantana. Ingrediente: 400 g făină 150 g untură de porc 1 linguriţă sare 1 gălbenuş 30 g drojdie proaspătă puţin lapte 2-3 linguri smântână Mod de preparare: Pui făina într-un vas, iar untura o freci între palme. Pui sare, un gălbenuş şi […]
 
Supa de fasole uscata

Supa de fasole uscata cu ardei gras si carnat

Supa de fasole uscata cu ardei gras si carnat din: fasole tărcată sau albă, ulei, ceapă,  usturoi,ardei (congelat), cârnat, pastă de roşii, cartofi, sare, zahăr, dafin, piper măcinat, oţet.   Ingrediente: 300 g fasole tărcată sau albă 2 linguri de ulei 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei (congelat) 250 g cârnat 1 conservă mică […]
Supa de macris cu lapte si smantana

Supa de macris cu lapte si smantana

Supa de macris cu lapte si smantana din: măcriş, lapte, smântână, zahăr praf, sare. Ingrediente: 600 g măcriş 500 ml lapte 2 linguri de smântână 2 linguri de zahăr praf sare         Mod de preparare: Frunzele astfel pregătite vor fi ţinute un sfert de oră în 200 ml apă sărată, după care se […]
 
Placitna cu spanac, bacon si parmezan

Placinta cu spanac, bacon si parmezan

Placinta cu spanac, bacon si parmezan din: făină, ulei, sare, spanac, ceapa, bacon simplu sau afumat, parmezan, oua, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 5 linguri ulei sare Pentru umplutură: 1 kg spanac 2 cepe 70 g bacon simplu sau afumat 5 linguri parmezan 2 ouă 2 linguri ulei sare piper Pentru copt: unt 1 lingură […]
Rondele din bagheta cu ou, bacon si parmezan

Rondele din bagheta cu ou, bacon si parmezan

Rondele din bagheta cu ou, bacon si parmezan din: baghete, oua, bacon, ceapa rosie, paremza, sare, piper, ciuperci, unt sau ulei, foaie de copt. Ingrediente: 2 baghete, în funcţie de numărul porţiilor 6-8 ouă 300 g bacon 1 ceapă roşie 100 g parmezan sare piper 200 g ciuperci tăiate unt sau ulei 1 foaie de copt […]
 
Salata_de_rosii_cu_busuioc_patrunjel_si_marar_04

Reteta zilei: Salata de rosii cu busuioc, patrunjel si marar

Salata de rosii cu busuioc, patrunjel si marar din: rosii, ceapa, busuioc, patrunjel, marar, ulei de masline, otet de mere, zahar, sare, piper. Poate te intereseaza si: Salata de cartofi cu maioneza si ceapa verde Salata cu nuci, migdale si stafide Salata de penne integrale cu broccoli si masline Ingrediente: 1 kg rosii, taiate cuburi […]
Supa de prune uscate cu miere si cuisoare

Supa de prune cu scortisoara

Supa de prune cu scortisoara din: prune, smântână, făină, scorţişoară, zahăr cubic, sare. Ingrediente: 1/2 kg prune 100 ml smântână 1 lingură cu vârf de făină 1 linguriţă (pentru cafea) de scorţişoară mă­cinată 3 bucăţi de zahăr cubic sare după gust Mod de preparare: Prunele coapte, spălatel fără sâmburi, se taie cubuleţe şi se fierb cu […]
 
Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt

Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt

Chiftelute de vita cu salata de rosii si iaurt din: carne tocată de vită, pâine, ou, usturoi, sare, piper, concentrat de legume, ulei, salată, rosii, ceapă,  ceapă verde, iaurt, crutoane. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită miez de la 2 felii de pâine 1 ou 2 căţei de usturoi sare piper concentrat de legume ulei pentru prăjit Pentru […]
 

Desert cu ciocolata, cirese si crema de mascarpone

Desert cu ciocolata, cirese si crema de mascarpone din: ciocolată de menaj neagră, ulei, mascar­pone, cirese, zahar praf, scortisoara, menta, forme de coşuleţe de hârtie sau silicon. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj neagră 1 linguriţă mică de ulei 300 g mascar­pone 150 g cireşe 100 g zahăr praf un vârf cuţit de scorţişoară pulbere 2 frunze de […]
Supa de varza murata cu cartofi

Supa de varza cu slanina afumata si chimen

Supa de varza cu slanina afumata si chimen din: varză dulce, slănină afumată, ceapă, făină,chimen măcinat, boia de ardei, smântână, chiflă, sare. Ingrediente: 1/2 kg varză dulce 50 g slănină afumată 1/2 ceapă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă (pentru cafea) de chimen măcinat 1 vârf de cuţit de boia de ardei 100 ml […]
 
Rulada din carne tocata cu dovlecel si iaurt

Rulada din carne tocata cu dovlecel si iaurt

Rulada din carne tocata cu dovlecel si iaurt din: carne tocată vită, ceapa, oua, dovlecel, sare, piper, paine, ulei. Ingrediente: 800 g carne tocată vită 2 cepe 3 oua 3 dovlecei sare piper 2 felii de pâine 2 linguri ulei Mod de preparare: Pui fitr-un bol carnea tocată, feliile de pâine înmu­iate în apă şi scurse, […]
Desert_cu_cirese_si_fulgi_de_migdale

Desert cu cirese si fulgi de migdale

Desert cu cirese si fulgi de migdale din: cireşe, făină integrală, făină integrală, unt, fulgi de migdale, zahăr. Ingrediente: 400 g cireşe 100 g făină integrală 75 g zahăr brun 75 g unt 50 g fulgi de migdale 1 lingură zahăr Mod de preparare: Intr-un castron, amesteci făina cu un praf de sare, zahărul brun şi fulgii de migdale. Adaugi untul […]
 
Salata_de_cartofi_cu_maioneza_si_ceapa_verde

Salata de cartofi cu maioneza si ceapa verde

Salata de cartofi cu maioneza si ceapa verde din: cartofi albi, maioneză, cepe verzi, mărar verde, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 4 linguri maioneză 2 cepe verzi 1 mână de mărar verde piper Mod de preparare: Cartofii îi speli şi îi pui la fiert. Când începe apa să clocotească, adaugi puţină sare. După ce au fiert cartofii, îi scurgi […]
Peste_cu_sos_alb_si_lamaita

Peste cu sos alb si lamaita

Peste cu sos alb si lamaita din: peşte file sau felii, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapă verde, vin alb, boabe de piper, suc de lamie, frunze de lămâiţă. Ingrediente: 1 kg peşte file sau felii sare, piper 4 linguri făină 8 linguri ulei de măsline 7-8 fire de ceapă verde tăiată mărunt (cu tot cu partea […]
 
Tarta_delicioasa_cu_visine_si_vanilie

Tarta delicioasa cu visine si vanilie

Tarta delicioasa cu visine si vanilie din: ouă, ulei, apă caldă, zahăr, esenţă de vanilie, faina, visine. Ingrediente: 6 ouă 10 linguri ulei 10 linguri apă caldă 12 linguri zahăr 1 plic praf copt 1 sticluţă esenţă de vanilie făină, cât să obţii consistenţa unei smântâni groase  vişine (vreo 2 ceşcuţe, din congelator sau proaspete) Mod de preparare: Scoţi […]
Ciorba de vitel cu macris si gulie

Ciorba de vitel cu macris si gulie

Ciorba de vitel cu macris si gulie din: rasol de viţel, ceapă, morcovi, patrunjel, gulie, apa, orez, macris, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg rasol de viţel 1 ceapă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 gulie 3 l apă 2 linguri orez 200 g măcriş frunze de ţelină sare piper Mod de preparare: Tai bucăţele carnea de viţel […]
 
Tarta_cu_branza_spanac_si_nucsoara

Tarta cu branza, spanac si nucsoara

Tarta cu branza, spanac si nucsoara din: unt, făină, ouă, apă, sare, branzade vaci, spanac, piper, oua, sare, nucşoară, lapte.   Ingrediente: 200 g unt 400 g făină 2 ouă 12 linguri apă un praf de sare Pentru umplutură: 400 g brânză de vaci 200 g spanac 1 vârf de cuţit piper 1 ou + 1 albuş sare 1 […]
Musaca_de_telina_cu_rosii_si_cascaval

Musaca de telina cu rosii si cascaval

Musaca de telina cu rosii si cascaval din: carne tocată de porc, carne tocată de vită, oua, telina, rosii din conserva, cascaval, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc 250 g carne tocată de vită 3 ouă 2 ţeline frumoase roşii din conservă 200 g caşcaval ras 3 cepe 2 linguri pesmet […]
 
Melci_si_cornuri_cu_gem_de_gutui

Melci si cornuri cu gem de gutui

Melci si cornuri cu gem de gutui din: făină, drojdie, lapte sau apă, zahăr, ulei, oua, sare, esente diverse, gem de gutui sau orice alt tip de gem mai tare. Ingrediente: 600 g făină 1 cub drojdie (25 g) 200 ml lapte sau apă 200 g zahăr 150 ml ulei 2 ouă sare esenţe diverse Pentru umplutură: gem de gutui […]
Prajitura_cu_menta_si_crema_de_vanilie_si_capsuni

Prajitura cu menta si crema de vanilie si capsuni

Prajitura cu menta si crema de vanilie si capsuni din: ouă, zahăr, ulei, faina, cacao, praf de copt, esenta de menta, lapte, amidon, zahăr, păstaie de vanilie, mascarpone, zahăr pudră, căpşuni proaspete, fulgi de ciocolată alba. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri ulei 5 linguri făină 2 1/2 linguri cacao 1 plic praf de copt 2 linguriţe esenţă de mentă […]
 
Pate din ceapa verde, mazare si menta

Pate din ceapa verde, mazare si menta

Pate din ceapa verde, mazare si menta din: mazăre, ceapă verde, smântână, ulei de măsline, mentă,  zeamă de lămâie, coajă rasă de la o lămâie, sare mare cu ierburi aromate, miere.   Ingrediente: 200 g mazăre 6 fire de ceapă verde 2 linguri smântână 10 linguriţe ulei de măsline 1/2 linguriţă mentă tocată 1 lingură zeamă de lămâie coajă rasă de […]
Prajitura cu visine, ciocolata si cafea

Prajitura cu visine, ciocolata si cafea

Prajitura cu visine, ciocolata si cafea din: ouă, zahar, praf de copt, visine, frisca lichida, ciocolată cu lapte, gelatina, cafea. Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 1/2 plic praf de copt 300 g vişine 500 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 1 plic gelatina 50 ml cafea Mod de preparare: Vişinele spălate le […]
 
Peste_la_cuptor_cu_sos_de_telina_si_ghimbir

Peste la cuptor cu sos de telina si ghimbir

Peste la cuptor cu sos de telina si ghimbir din: fileuri de peşte alb, tulpini de ţelină, usturoi, cepe verzi, unt, zeamă de lămâie, ulei, ghimbir, mustar, lamaie. Ingrediente: 6 fileuri de peşte alb 6 tulpini de ţelină 3 căţei de usturoi 3 cepe verzi 3 linguri unt 3 linguri zeamă de lămâie 3 linguri ulei 1 linguriţă ghimbir ras 1 […]
Inghetata pina colada cu nuca

Inghetata de merisoare cu vanilie si fisca

Inghetata de merisoare cu vanilie si fisca din: merişoare (proaspete sau congelate), zahăr, suc de lămâie, extract de vanilie, frişcă. Ingrediente: 400 g merişoare (proaspete sau congelate) 100 g zahăr 1 lingură suc de lămâie 1 linguriţă extract de vanilie 300 ml frişcă       Mod de preparare: Pui 300 g merişoare la fiert cu zahărul şi cu […]
 
 
Cotlete de iepure cu kaizer si sos.jpg

Cotlete de iepure cu kaizer si sos

Cotlete de iepure cu kaizer si sos din: cotlete de iepure, kaizer, ceapa, praz, boabe de piper negru si rosu, supă, faina, smantana, zeama de lamaie, zahar pudra, ulei.   Ingrediente: 1 kg cotlete de iepure 200 g kaizer 2 cepe 2 fire praz câteva boabe de piper negru câteva boabe de piper roşu 1/2 l supă 1 […]
Sos_pesto_cu_parmezan_03

Reteta zilei: Sos pesto cu parmezan

Sos pesto cu parmezan din: spanac, usturoi, nuci de pin, parmezan, sare, piper, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Sos de smantana cu patrunjel Sos iute de legume coapte Sos de rosii cu ardei iute si coriandru Ingrediente:  1/2 legatura spanac, maruntit 3 catei de usturoi 1/2 ceașcă nuci de pin 1/4 cană parmezan […]
 
How to make Singapore Sling Cocktail

5 Retete de Cocktailuri Alcoolice

Retete de Cocktailuri Alcoolice:   Cocktail Waldorf Astoria O reteta simpla de Cocktail Woldorf Astoria din: bourbon, sirop de grenadine, sirop de zahar, lapte, frisca, galbenus, nucsoara si capsuni. Ingrediente: 4 cl bourbon 2 cl sirop de grenadine… Read more » Cocktail Cognac au lait O reteta simpla de Cocktail Cognac au lait din: coniac, […]
 
Salata_de_paste_cu_bacon_si_rosii_cherry

Salata de paste cu bacon si rosii cherry

Salata de paste cu bacon si rosii cherry din: paste, ulei, bacon, rosii cherry, sos pesto, avocado, rucola, parmezan. Ingrediente:  300g de paste 1 lingură ulei 140g de bacon, tocat 140g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi 100g de sos pesto 2 fructe de avocado, curăţate de coajă şi feliate 70g de rucola parmezan ras, […]
Macrou_cu_orez_si_sos

Macrou cu orez si sos

Macrou cu orez si sos din: orez pentru sushi, boabe de edamamme, sos teriyaki, usturoi, lamaie, macrou afumat, ceapa verde, pasta wasabi. Ingrediente:  300g de orez pentru sushi 200g boabe de edamame 150ml de sos teriyaki 1 căţel mare de usturoi, zdrobit coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 4 fileuri de macrou afumat, […]
 
Rulada_de_biscuiti_cu_nuca_si_crema_de_cocos

Rulada de biscuiti cu nuca si crema de cocos

Rulada de biscuiti cu nuca si crema de cocos din: biscuiţi, lapte, cacao, nuca, zahar, unt, nucă de cocos răzuită, zahăr pudră vanilat. Ingrediente: 500 g biscuiţi 400 ml lapte 50 g cacao 50 g nucă măcinată 2-3 linguri zahăr Pentru cremă: 1 pachet de unt 100 g nucă de cocos răzuită 200 g zahăr pudră […]
 
Prajitura_delicioasa_cu_branza_si_fructe_de_padure

Prajitura delicioasa cu branza si fructe de padure

Prajitura delicioasa cu branza si fructe de padure din: brânză de vaci, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, zahăr vanilat, sare, lamaie, fructe de pădure proaspete, din congelator sau din dulceaţă. Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 4 ouă 1 pachet unt 400 g făină 300 g zahăr 2 plicuri praf de copt 3 plicuri zahăr vanilat […]
Pizza_calzone_cu_anghinare_si_salata

Pizza calzone cu anghinare si salata

Pizza calzone cu anghinare si salata din: ulei de masline, anghinare, rozmarin, ricotta, usturoi, mix de faina, masline verzi, mozzarella, salata mixta. Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 400g de anghinare, din conservă, scurse de apă şi feliate 4 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate 125g de ricotta 2 căţei de usturoi, zdrobit […]
 
Cocktail de pepene cu vin si sampanie

4 Retete de Cocktailuri Alcoolice

Retete de Cocktailuri Alcoolice: Frozen Margarita Frozen Margarita din: tequila, lichior de portocale, suc de lamaie, zahar pudra, gheata zdrobita, sare, lime. Ingredinte: 160 ml tequila 40 ml lichior de portocale 80 ml suc de lamaie 8 linguri zahar pudra 16… Read more » Cocktail cu mango si vin spumant Cocktail cu mango si vin spumant din: piure de mango, fructul […]
Dulceata_de_nuci_cu_lamaie

Dulceata de nuci cu lamaie

Dulceata de nuci cu lamaie din: bucăţi nuci verzi, apa, zahar vanilat, lamaie. Ingrediente: 100 bucăţi nuci verzi 1 l apă 3 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie Mod de preparare: Cu ajutorul unor măntjşi, cureţi nuci­le de: coaja verde şi imediat le dai drumul într-un vas cu apă rece. Intre timp, faci un sirop din za­hăr, apă […]
 
Cornulete_cu_aroma_de_usturoi_04

Reteta zilei: Cornulete cu aroma de usturoi

Cornulete cu aroma de usturoi din: aluat de patiserie, unt topit, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Poate te intereseaza si:  Aperitive cu rosii cherry, ou si mustar cu hrean Aperitive cu pasta de peste si unt Aperitive cu naut si menta Ingrediente:  400gr aluat de patiserie 4 linguri unt topit 3 catei de usturoi 1 […]
 
cocktailuri pentru sarbatori

3 Retete de Cocktailuri Alcoolice

Retete de Cocktailuri Alcoolice: Cocktail cu votca si suc de clementine Cocktail cu votca si suc de clementine din: suc de clementine, votca, cointreau, prosecco, sampanie. Ingrediente:  sucul de la 6 clementine, plus 2 pentru servit 100ml de votcă 100ml de… Read more » Reteta zilei: Cocktail cu gin si aroma de portocala Cocktail cu […]
Rubarba cu fulgi crocanti de ovaz si suc de mere

Rubarba cu fulgi crocanti de ovaz si suc de mere

Rubarba cu fulgi crocanti de ovaz si suc de mere din: rubarbă, suc de mere, zahăr brun, scorţişoară, amidon, coajă de lămâie, fulgi de ovăz, făină, zahăr brun, unt. Ingrediente: 800 g rubarbă 3 linguri suc de mere 125 g zahăr brun 1/2 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă amidon 1 bucăţică coajă de lămâie 100 g fulgi de ovăz 50 g făină […]
 
Cartofi_cu_oua_si_ciuperci_la_cuptor

Cartofi cu oua si ciuperci la cuptor

Cartofi cu oua si ciuperci la cuptor din: cartofi, ulei, ciuperci, usturoi, cimbru, branza cheddar, cascaval, oua. Ingrediente:  3 cartofi, curăţaţi de coajă şi taiati cuburi 1 lingură ulei 600g de ciuperci, tăiate în sferturi 2 căţei de usturoi, feliaţi 2 linguri frunze de cimbru 140g de brânză cheddar sau caşcaval ras 4 ouă Mod […]
Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze

Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze

Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze din: unt, zahar brun, zahăr vanilat, ouă, sare, făină integrală, cacao amăruie, praf de copt, lapte, jeleu de coacăze, căpşuni, frişcă lichidă, zahăr vanilat, zahăr pudră. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr brun 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 1 praf de sare 300 g făină integrală 50 g cacao amăruie 1,5 linguriţă praf de copt […]
 
Sos_de_smantana_cu_patrunjel_03

Reteta zilei: Sos de smantana cu patrunjel

Sos de smantana cu patrunjel din: condimente pentru supa de vita, ceapa uscata, praf de ceapa, piper, zahar, patrunjel, smantana. Poate te intereseaza si: Sos suedez Sos de ghimbir cu morcov si ulei de susan Sos alb cu smantana Ingrediente:  4 lingurite condimente pentru supa de vită 2 linguri ceapa uscata, tocată 1 linguriță praf […]
 
Rulada_de_pui_cu_urda_bacon_si_ceapa_verde

Rulada de pui cu urda, bacon si ceapa verde

Rulada de pui cu urda, bacon si ceapa verde din: fileuri de piept de pui, ricotta (urdă), bacon, ceapă verde, asre, piper, marar verde. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 250 g ricotta (urdă) 100 g bacon 2 fire de ceapă verde sare, piper mărar verde tocat Mod de preparare: Pui fileul de pui între folie şi […]
Melci_cu_nuca_stafide_si_rom

Melci cu nuca, stafide si rom

Melci cu nuca, stafide si rom din: făină, oua, drojdie, lapte, zahăr, margarină, nucă măcinată, stafide, rom, zahar vanilat, margarină topită. Ingrediente: 500 g făină 1 ou drojdie 200 ml lapte călduţ 80 g zahăr 100 g margarină Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată 200 g stafide 50 ml rom zahăr vanilat 150 g margarină topită Mod de preparare: Pui […]
 

Muschi de vitel in sos de ceapa

Muschi de vitel in sos de ceapa din: muşchi de viţel, cepe, pastă de tomate, sare, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de viţel 3-4 cepe 3 linguri pastă de tomate sare piper     Mod de preparare: Fierbi carnea de viţel. Separat, pui la călit în ulei încins, ceapa tăiată mărunt. Când ceapa devine sticloasă, adaugi peste ea […]
Tarta_cu_ciocolata_alune_si_capsuni

Tarta cu ciocolata, alune si capsuni

Tarta cu ciocolata, alune si capsuni din: aluat de patiserie, ciocolată neagră, alune de pădure, ou, smântână pentru cremă, unt, zahăr, făină, căpşuni. Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie 70 g ciocolată neagră 30 g alune de pădure 1 ou 1 lingură de smântână pentru cremă 15 g unt 30 g zahăr 1 lingură făină căpşuni cât cuprinde Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul la 210 grade […]
 
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey

Retete de Cocktailuri Alcoolice

Retete de Cocktailuri Alcoolice: Reteta zilei: Cocktail cu prosecco si piersici Cocktail cu prosecco si piersici din: piersici, nectar de mango, prosecco. Poate te intereseaza si: Cocktail cu aroma de lavanda Cocktail cu gin si campari Cocktail cu tequila si mure… Read more » Reteta zilei: Cocktail cu gin si campari Cocktail cu gin si […]
Tort_cu_banane_ciocolata_si_crema_de_alune

Tort cu banane, ciocolata si crema de alune

Tort cu banane, ciocolata si crema de alune din: ouă, alune prăjite şi măcinate, pesmet, făină, zahăr pudră, zahăr vanilat, lămâie, zahăr, cafea neagră, unt, coniac, frişcă, banane, ciocolata amaruie. Ingrediente: 10 ouă 300 g alune prăjite şi măcinate 50 g pesmet 100 g făină 300 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie mare Pentru cremă: 2 ouă 100 g alune prăjite […]
 
Ciorba_moldoveneasca_cu_stevie_loboda_si_legume

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume din: ţelină, patrunjel, ardei grasi, ceapa, cartofi, stevie, loboda, marar, leuştean, mazăre, suc de roşii, condiment vegetal, sare, piper, borş de casă, oua. Ingrediente: 1 ţelină mică 1 pătrunjel 2 ardei graşi 2 cepe mici 5 cartofi 2 legături ştevie 1 legătură de lobodă 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean […]
Prajitura pufoasa cu cirese si lamaie

Prajitura pufoasa cu cirese si lamaie

Prajitura pufoasa cu cirese si lamaie din: ouă, zahăr, făină, sare, unt topit, zahăr vanilat, cireşe, zeamă de lămâie, zahăr pudră. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 5 linguri făină un praf de sare 2 linguri unt topit 2 pliculeţe zahăr vanilat 600 g cireşe zeamă de lămâie zahăr pudră Mod de preparare: Separi ouăle, gălbenuşurile le freci cu un praf […]
 
Piept de pui cu sos de rosii si masline

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Piept de pui cu sos de rosii si masline din: piept de pui, sare, piper, ulei, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei, rosii, masline negre, ardei iute, vin roşu. Ingrediente: 1 kg piept de pui sare piper măcinata 2-3 linguri ulei 1 linguriţă rozmarin Pentru sos: 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 500 g roşii 50 g măsline […]
Prajitura_cu_lamaie_cocos_miere_si_curmale

Prajitura cu lamaie, cocos, miere si curmale

Prajitura cu lamaie, cocos, miere si curmale din: nuci, curmale, pudră de roşcove, lamaie, fulgi de cocos, caju, miere, ulei de cocos presat la rece. Ingrediente: 100 g nuci 50 g curmale 1 lingură sau mai mult (în funcţie de gust) de pudră de roşcove Pentru crema de lămâie şi cocos: 1 lămâie 150 g fulgi de cocos […]
 
Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean

Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean

Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean din: tacâmuri de pasăre, ceapă, păstârnac, orez, leustean, oua, morcovi, rădăcină pătrunjel, ţelină, zeama de lamaie, sare, pătrunjel, piper. Ingrediente: 1 kg tacâmuri de pasăre 100 g ceapă 60 g păstârnac 60 g orez 40 g leuştean 2 ouă 60 g morcovi 60 g rădăcină pătrunjel 60 g ţelină zeamă de […]

Cum se prepara Prune învelite în slăninuţă şi dovlecei pane (VIDEO)

Prune învelite în slăninuţă şi dovlecei pane: Cum se prepara Prune învelite în slăninuţă şi dovlecei pane:     Pofta buna!
 
Budinca de somon afumat cu broccoli si iaurt

Budinca de somon afumat cu broccoli si iaurt

Budinca de somon afumat cu broccoli si iaurt din: broccoli, oua, cartofi, cascaval, iaurt naur, somon afumat, marar, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 broccoli 4 ouă 4 cartofi mari 150 g caşcaval 500 g iaurt natur 300 g somon afumat feliat 1 legătură mărar sare piper unt pentru formă şi copt Mod de preparare: Cartofii îi fierbi […]
Cel mai simplu chec cu cacao

Cel mai simplu chec cu cacao

Cel mai simplu chec cu cacao din: ouă,  făină, praf de copt, cacao, ulei, zahăr vanilat, sare. Ingrediente: 5 ouă 200 g făină 200 g zahăr 1 linguriţă praf de copt 2 linguri cacao 4 linguri ulei 2 pliculeţe zahăr vanilat un praf de sare Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu praful de sare. Adaugi zahărul vanilat şi zahărul tos treptat, […]
 
Salata de oua si ceapa verde

Salata cu oua, verdeata si sos de iaurt

Salata cu oua, verdeata si sos de iaurt din: oua, iaurt cremos, maioneză (sau ulei de măsline),  ceapă roşie, mărar proaspăt, oţet de mere, sare, piper, verdeţuri (salată verde, frunze de păpădie ori rucola, lobo­dă, spanac verde, frunze de ridichi), ridichi. Ingrediente: 3 ouă 160 g iaurt cremos 3 linguri maioneză (sau 2 linguri ulei de măsline) 1/2 ceapă roşie 3 linguri […]
Paste_cu_sos_de_vanilie_nuca_si_cappuccino

Paste cu sos de vanilie, nuca si cappuccino

Paste cu sos de vanilie, nuca si cappuccino din: paste, lapte, zahar, amidon, extract de vanilie, coaja de lamaie, nucă, unt, cappuccino. Ingrediente: 100-150 g paste 1 cană lapte 3 linguri zahăr 1 lingură amidon 1 linguriţă extract de vanilie coajă rasă de lămâie 4-5 linguri nucă măcinată 1 linguriţă unt + pentru uns vasul 1 […]
 
Pandispan cu visien si crema de zahar ars

Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise

Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise din: zahăr, ouă, lapte, esenţă de vanilie, sare, faina, cacao, caise confiate, esenţă de rom, frişcă lichidă, întăritor frişcă, zahăr vanilat, cireşe confiate, ciocolată neagră, margarin sau unt. Ingrediente: 10 linguri de zahăr pentru caramelizat Pentru cremă: 8 ouă 750 ml lapte 8 linguriţe zahăr 1 fiolă esenţă de vanilie Pentru blat: […]
Mancare greceasca cu feta si ardei gras

Mancare greceasca cu feta si ardei gras

Mancare greceasca cu feta si ardei gras din: brânză feta, ardei graşi, ulei de măsline, rosii, oregano. Ingrediente: 500g brânză feta 3 ardei graşi 100 ml ulei de măsline 3 roşii oregano Mod de preparare: Brânza o tai felii, la fel şi ardeii cjraşi. Roşiile le tai rondele, lei o oală, eventual una de pământ, fiindcă se […]
 
Taitei_cu_varza_si_pui_la_cuptor

Taitei cu varza si pui la cuptor

Taitei cu varza si pui la cuptor din: pui, tăiţei laţi, ceapa, varza, ceapa verde, unt, ulei, cimbru, piper măcinat, mărar verde, smântână dulce. Ingrediente: 1 pui tânăr 200 g tăiţei laţi 1 varză mijlocie 2 cepe câteva fire de ceapă verde 100 g unt 2-3 linguri de ulei cimbru, piper măcinat mărar verde smântână dulce […]
Mamaliga_cu_branza_si_slanina_afumata

Mamaliga cu branza si slanina afumata

Mamaliga cu branza si slanina afumata din: apa, malai, sare, brânză de oaie, slănină afumată, ceapă verde, ceapă roşie, sare, piper, smantana, salata verde. Ingrediente: apă mălai sare 30-35 g brânză de oaie 10 g slănină afumată 1 legătură ceapă verde 1 ceapă roşie sare, piper Pentru servire: smântână salată verde Mod de preparare: Faci o mămăligă, după reţeta […]
 
Ciorba cu aripioare, suc de rosii si ardei gras

Ciorba cu aripioare, suc de rosii si ardei gras

Ciorba cu aripioare, suc de rosii si ardei gras din: aripioare de pui, ardei roşu, ardei verde, morcovi, ceapă, suc de roşii de casă, ou, sare, patrunjel. Ingrediente: 6 aripioare de pui 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 morcovi 1 ceapă 1 l suc de roşii de casă 1 ou sare pătrunjel Mod de preparare: Pui aripioarele la fiert; având […]
Chec cu spanac si branza sarata

Chec cu spanac si branza sarata

Chec cu spanac si branza sarata din: ouă, făină albă, făină integrală, ulei, lapte, spanac opărit, brânză sărată, usturoi, praf de copt, sare. Ingrediente: 3 ouă 150 g făină albă 150 g făină integrală 100 ml ulei 130 ml lapte 300 g spanac opărit 100 g brânză sărată 1 căţel de usturoi 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Mixezi […]
 
Crap_cu_garnitura_de_orez_si_ardei_gras

Crap cu garnitura de orez si ardei gras

Crap cu garnitura de orez si ardei gras din: peşte, mălai, ulei, sare, piper, ceapa, ardei gras rosu, orez, concentrat de legume. Ingrediente: 1 kg peşte 1 pahar mălai 1 pahar ulei sare şi piper Pentru garnitură: 1 ceapă 1 ardei roşu 1 cană orez sare piper 1 linguriţă concentrat de legume 2 linguri ulei Mod de preparare: […]
Mancare dietetica de mazare cu suc de rosii

Mancare dietetica de mazare cu suc de rosii

Mancare dietetica de mazare cu suc de rosii din: mazăre boabe, ceapa rosie, ulei, smantana, suc de roşii, faina, marar. Ingrediente: 500 g mazăre boabe 2 cepe reşii 50 ml ulei 50 g smântână 50 ml suc de roşii 30 g făină 1 legătură mărar   Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tocată mă­runt o […]
 
Spanac cu smantana si lapte

Crema de spanac cu lapte si smantana

Crema de spanac cu lapte si smantana din: spanac, unt, lapte, faina, smântână, supă de zarzavat, sare. Ingrediente: 400 g spanac 2 linguri unt 1 lingură faina 2 linguri smântână 10 linguri lapte 4 pahare supă de zarzavat sare Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine, apoi îl fierbi în apă clocotită cu sare, aproximativ 6 minute. Pui spanacul la scurs, […]
 
Salata_cu_nuci_migdale_si_stafide_03

Reteta zilei: Salata cu nuci, migdale si stafide

Salata cu nuci, migdale si stafide din: otet de vin alb, miere, ulei de masline cu usturoi, sare, piper, mix de salata, ardei gras, stafide, migdale, nuci de pin. Poate te intereseaza si: Salata cu orez, castravete si masline Salata de penne integrale cu broccoli si masline Salata de homari cu ridichi si porumb Ingrediente:  […]
Cascaval de casa cu branza si unt

Cascaval de casa cu branza si unt

Cascaval de casa cu branza si unt din: brânză de vaci, lapte, zahăr, ouă, bicarbonat, brânză de oi, unt. Ingrediente: 1,5 kg brânză de vaci 2,5 l lapte 3 linguri zahăr 6 ouă 2 linguriţe bicarbonat 350 g brânză de oi 300 g unt Mod de preparare: Pui într-o oală laptele, la fiert, împreună cu brânza de vaci şi cu zahărul.  Le amesteci […]
 
Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie

Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie

Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie din: nuci verzi tinere, zahăr tos, baton de vanilie, apă, zeama de lamaie. Ingrediente: 6OO g nuci verzi tinere 500 g zahăr tos 1 baton de vanilie 450 ml apă zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Nucile spălate bine şi curăţate de coaja verde le pui pe rând într-un castron cu apă rece. Opăreşti nucile în apă clocotită, […]
Chiftele_cu_sos_alb_si_cimbru

Chiftele cu sos alb si cimbru

Chiftele cu sos alb si cimbru din: carne tocată de vită, carne tocată de porc, miez de pâine, os de vită, ouă, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoare, nucsoara, marar, sare, piper.   Ingrediente: 250 g carne tocată de vită 250 g carne tocată de porc 100 g miez de pâine 1 os de vită 2 ouă 2 linguri […]
 
Spanac cu leurda si ceapa verde

Spanac cu leurda si ceapa verde

Spanac cu leurda si ceapa verde din: leurdă sau usturoi, ceapă verde, usturoi, spanac, sare, piper, concentrat de legume, faina, smântână lichidă, ulei, lapte. Ingrediente: 2 legături leurdă sau usturoi 1 fir de ceapă verde 4 căţei de usturoi 500 g spanac sare piper concentrat de legume 1 lingură făină 200 ml smântână lichidă 2 linguri ulei lapte după […]
 
Tort_cu_frisca_si_fructe_de_padure_07

Reteta zilei: Tort cu frisca si fructe de padure

Tort cu frisca si fructe de padure din: faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, ulei de nuca de cocos, apa calda, esenta de vanilie, otet de mere, smantana, fructe de padure. Poate te intereseaza si: Briose cu crema de branza, nuci si vanilie Inghetata cu capsuni, miere si sirop de agave Papanasi […]
Sarmale de legume cu smantana

Sarmale dietetice cu carne de pui cu morcov

Sarmale dietetice cu carne de pui cu morcov din: carne tocată de pui, orez, cepe roşii, cepe albe, morcov, albitură, mărar, pătrunjel, varză murata, frunze de viţă-de-vie sau varză dulce opărită cu bors, pastă de tomate, foi de dafin, marar uscat, cimbru, ardei capia roşu (facultativ). Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui 1 ceşcuţă orez 2 cepe roşii 2 cepe albe 1 morcov mic […]
 
Desert dietetic cu ciocolata si banane

Desert dietetic cu ciocolata si banane

Desert dietetic cu ciocolata si banane din: ciocolată neagră amăruie, coajă rasă de portocală, esenţă de vanilie, banane, miere, oua. Ingrediente: 150 g ciocolată neagră amăruie 1 lingu­ră coajă rasă de portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 2 banane foarte coapte 1 lingură miere 1 ou 3 albuşuri Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, adaugi esenţa de […]
Supa din piept de vita si sunca afumata

Supa ungureasca de vita cu chimen

Supa ungureasca de vita cu chimen din: ceapa, unt, carne de vită slabă, chimen, sare, piper, praf de paprica, usturoi, suc de roşii, făină, cartofi, supă de vită. Ingrediente: 3 cepe 75 g unt 400 g carne de vită slabă 1 linguriţă chimen sare, piper un praf de paprica 5 căţei de usturoi 300 ml suc de roşii 1 linguriţă făină 4 cartofi 2 litri […]
 
Tocanita_de_vita_cu_ficat_ciuperci_si_miere

Tocanita de vita cu ficat, ciuperci si miere

Tocanita de vita cu ficat, ciuperci si miere din: carne de vită, ficat de viţel, ulei de măsline, ciuperci, apă minerală, ardei iuţi, bulion, miere, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g ficat de viţel 100 ml ulei de măsline 250 g ciuperci 500 ml apă minerală 5 ardei iuţi 1 lingură bulion 1 lingură miere […]
Mancare de miel cu marar si ceapa verde

Mancare de miel cu marar si ceapa verde

Mancare de miel cu marar si ceapa verde din: carne de miel (partea din faţă, coas­te, gât, picioare), măruntaie de la un miel, mărar verde, ceapă verde, pătrunjel, ceapă uscată, pesmet fin, unt, sare. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel (partea din faţă, coas­te, gât, picioare) măruntaie de la un miel 1 farfurie adâncă cu mărar verde tocat 1 farfurie cu frunze […]
 
Paste cu dovlecel, smantana si parmezan

Paste cu dovlecel, smantana si parmezan

Paste cu dovlecel, smantana si parmezan din: paste proaspete, ceapa rosie, zucchini (dovlecel), unt, smântână italienească (panna), lamaie, usutroi, parmezan, peperoncino, sare, piper. Ingrediente: paste proaspete 1 ceapă mică roşie 1 zucchini (dovlecel) potrivit unt 1/2 cutie smântână italienească (panna) 1 lămâie 1-2 căţei de usturoi parme­zan ras peperoncino sare piper Mod de preparare: Ceapa o toci […]
Crema_de_cartof_si_praz_cu_sunca

Crema de cartof si praz cu sunca

Crema de cartof si praz cu sunca din: cartof, sare, piper, praz, şuncă prăjită sau simplă. Ingrediente: 1 cartof mare sare piper partea verde a prazului şuncă prăjită sau simplă, pentru servire (opţional).   Mod de preparare: Un cartof mare îl pui la fiert, până în momentul când se fărâmiţează (ca pentru piure), în apă cu sare şi […]
 
Tarta-aperitiv cu telemea, rosii si ou

Tarta-aperitiv cu telemea, rosii si ou

Tarta-aperitiv cu telemea, rosii si ou din: ouă, rosii, telemea, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 4 ouă 2 roşii mari 200 g telemea sare piper alb măcinat     Mod de preparare: Baţi ouăle bine şi condimentezi după gust, cu sare şi piper. Adaugi telemeaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mari, încorporând apoi roşiile tăiate […]
rp_Ciocolata-cu-biscuiti2.jpg

Biscuiti deliciosi cu coaja de lamaie

Biscuiti deliciosi cu coaja de lamaie din: margarină, zahar, faina, oua, coaja de lamaie, parf de copt. Ingrediente: 120 g margarină 250 g zahăr 500 g făină 3 ouă coaja de la o lămâie 1 plic praf de copt Mod de preparare: Amesteci margarina spuma. Adaugi zahărul, ouăle şi coaja de lămâie rasă. Pui făina şi amesteci […]
 
Mancare greceasca de miel cu legume si macaroane

Mancare greceasca de miel cu legume si macaroane

Mancare greceasca de miel cu legume si macaroane din: carne de miel fără os, ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, pasta de tomate, vin roşu, supă de legume, roşii decojite, sare, piper, boia, ardei graşi, rosii, macaroane, brânză de oaie. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel fără os 2 linguri ulei 2 cepe 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri pastă de […]
Budinca_dietetica_cu_carne_orez_si_ciuperci

Budinca dietetica cu carne, orez si ciuperci

Budinca dietetica cu carne, orez si ciuperci din: carne de vită sau pasăre, morcovi,  păstârnac,  ţelină, orez, oua, patrunjel, marar, ciuperci, unt, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 750 g carne de vită sau pasăre 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pahar de orez (cca 200 g ) 4 albuşuri 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 200 g […]
 
 

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu