luni, 19 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 35

Retete culinare rapide cu poze 

Chiftelute_de_miel_10

Reteta zilei: Chiftelute de miel

Chiftelute de miel din: paine, lapte, miel, ceapa, usturoi, patrunjel, ou, coriandru, sare, piper, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Chiftele de miel cu ceapa verde si ardei iute Chiftele de miel cu legume la cuptor Chiftele cu carne de miel si vita Chiftelute de miel cu sos picant   Ingrediente: 1 cană pâine, […]
Somon_picant_cu_rosii_si_orez

Somon picant cu rosii si orez

Somon picant cu rosii si orez din: fileuri de somon, ulei, condiment garam maşala, rosii cireasa, ceapa, usturoi, orez, lămâie. Ingrediente: 4 fileuri de somon 1-2 linguri ulei 2 linguriţe condiment garam maşala 200 g roşii cireaşă, tăiate felii 2 cepe mici, tăiate felii 2 căţei de usturoi, tăiat bucăţi 200 g orez pentru pilaf, fiert separat pentru servit sferturi de […]
 
Tarta_cu_crema_de_vanilie_miere_si_dovleac_copt

Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt

Tarta cu crema de vanilie, miere si dovleac copt din: făină albă, unt, oua, lapte, zahar pudra, sare, coaja rasa de lamaie, esenţă de vanilie, amidon ali­mentar, dovleac, miere, scorţişoară. Ingrediente: 500 g făină albă 250 g unt 2 ouă 1/2 pahar lapte 50 g zahăr pudră 1 praf de sare coajă rasă de la 1 lămâie Pentru cremă: 4 […]

Paella cu melci, iepure si pui

Paella cu melci, iepure si pui din: ulei de măsline, pui, carne de iepure, praf de pătmnjel, usturoi, ardei roşu, roşii, fasole albă, bob proaspăt, apă, melci, orez, şofran, lapţi proaspeţi (dâton, peşte-sabie etc.), icre de peşte proaspete (ton, anghilă imperială, anghilă mică, hering etc.), fasole verde, sare, piper negru.   Ingredinete:  250 ml ulei de măsline […]
 
Mere_coapte_cu_nuci_scortisoara_si_caramel

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel din: mere, miez de nuca, zahar, scor­ţişoară, lamaie. Ingrediente: 8-10 mere mijlocii 50 g miez de nucă 200 g zahăr scor­ţişoară 1 lămâie Mod de preparare: Speli merele şi, cu ajuto­rul dispozitivului special, le scoţi casetele seminţelor. Pui merele într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt şi umpli fiecare […]

Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi

Carne inabusita cu sofran, piper si usturoi din: coadă de taur, testicule de taur, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sofran, piper-roşu, vin alb sec, sare.   Ingrediente:  500 g coadă de taur 2 testicule de taur 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 2 roşii bine coapte 1 morcov 1 praf de şofran 1 praf de piper-roşu 500 ml […]
 
Drob_palestinian_cu_carne_de_vita_fistic_si_nuca

Drob cu carne de vita, fistic si nuca

Drob cu carne de vita, fistic si nuca din: carne de vită, miez de nucă pisat, fistic decojit zdrobit, pesmet, usturoi, ouă, faina, otet, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1/2 pahar miez de nucă pisat 1/2 pahar fistic decojit zdrobit 4 linguri pesmet 7 căţei de usturoi 2 ouă 1 pahar făină 2 pahare oţet 4 […]
Tarta_cu_praz_si_branza_cheddar_08

Reteta zilei: Tarta cu praz si branza cheddar

Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Poate te intereseaza si: Tarta cu peste, mazare si scortisoara Tarta cu ficatei de pui si marar Tarta cu broccoli, ou si branza de capra Tarta cu spanac si […]
 
Rosii_umplute_cu_salata_de_vinete_ardei_si_usturoi

Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi

Rosii umplute cu salata de vinete, ardei si usturoi din: rosii, ardei capia, vinete, iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata. Ingediente: 15 roşii tari, de dimensiune medie 4 ardei capia 2 vinete 150 g iaurt 1 lămâie 3 linguri ulei 3 căţei de ustu­roi sare piper câteva fire de ver­deaţă, pentru decor Mod de […]

Pricomigdale cu seminte de pin si coacaze

Pricomigdale cu seminte de pin si coacaze din: seminţe de pin, migdale, coacăze uscate, vin Marsala, făină albă, sare, ou, zahar brun, esenta de migdale.   Ingrediente:  100 g seminţe de pin 100 g migdale 3 linguri coacăze uscate 3 linguri vin Marsala 1 lingură făină albă 1 praf de sare 1 albuş mare 4 linguri zahăr brun esenţă de […]
 
rp_Rinichi_de_porc_cu_sos_de_porto_si_ciuperci1-200x200.jpg

Rinichi cu vin si patrunjel

Rinichi cu vin si patrunjel din: rinichi de viţel, untură topită, pâine integrală, pătrunjel, vin de Xeres, apă, faina de porumb, frunze de busuioc.   Ingrediente:  1 rinichi de viţel 600 g untură topită 1 felie de pâine integrală 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1/2 pahar de vin de Xeres 1 cană cu apă 1/2 linguriţă de faina de porumb 2 frunze de […]
Bulete_cu_dovlecei_cascaval_si_fulgi_de_ovaz

Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz

Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz din: caşcaval, pâine inte­grală, fulgi de ovăz, ouă, pesmet, dovlecei, praf de copt, marar, usturoi, piper alb, boia, sare, ulei. Ingrediente: 250 g caşcaval 3 felii de pâine inte­grală 2 linguri fulgi de ovăz 2 ouă 4 linguri pesmet 2 dovlecei tineri 1 vârf de cuţit praf de copt 2-3 […]
 
Biscuiti_cu_crema_de_pastrav_cu_capere

Biscuiti cu crema de pastrav cu capere

Biscuiti cu crema de pastrav cu capere din: păstrăvi, otet, foi de dafin, salvie uscată mărunţită, cremă de brânză proaspătă sau brânză topită, iaurt gre­cesc sau smântână, capere murate, lămâie, pătrunjel, sare, piper alb boabe, biscuiţi aperitiv multicereale Ingrediente: 2 păstrăvi 50 ml oţet 2 foi de dafin 1 vârf de cuţit salvie uscată mărunţită 2 linguri cremă de brânză proaspătă sau brânză […]

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt din: ceafă şi testicule de berbec, ceapa, unt, rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper), pistiluri de şofran, cartofi, apa, sare, piper.   Ingrediente:  400 g ceafă şi testicule de berbec 2 cepe 25 g unt 40 g rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper) 4 pistiluri de […]
 
Biscuiti_cu_nuci_ciocolata_si_ghimbir

Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir

Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir din: făină albă, zahăr tos, praf de copt, scorţi­şoară măcinată, ghimbir, ouă, coaja de portocală, zeamă de portocale, nuci fin măcinate, fulgi de cio­colată, ciocolată menaj. Ingrediente: 2 cani făină albă 1 cană zahăr tos 1 plic praf de copt 3/4 linguriţă scorţi­şoară măcinată 1/2 linguriţă ghimbir măcinat sare 2 ouă mari coaja de la 1 portocală 1/2 cană […]

Ciorba cu creveti si langustine

Ciorba cu creveti si langustine din: ceapă, morcov, praz, dafin, cimbrisor, tarhon, ulei de masline, langustine, gambas mari (specie de crevete din Marea Mediterana), coniac, vin alb sec, rosii, sos tomat, cap de morun, boia, creveţi, moule de Spania, conci negre.   Ingrediente: 1 ceapă 1/2 morcov 1/2 praz 1 frunză de dafin 1 fir de cimbrişor 1 fir de tarhon 4 linguri […]
 
Cartofi_cu_usturoi_si_cotlete_de_porc_la_cuptor_08

Reteta zilei: Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor

Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, cartofi, ceapa, rozmarin, usturoi. Poate te intereseaza si: Cotlete de porc pe pat de risotto Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru Cotlete de porc la cuptor in crusta de sos de mustar cu […]
Saratele_cu_susan_si_telemea

Saratele cu susan si telemea

Saratele cu susan si telemea din: faina alba si/sau faina integrala, untură sau margarină, telemea de oaie, ouă, smântână, drojdie uscată, sare, seminţe de susan alb (mac sau chimen). Ingrediente: 1 kg făină albă sau  1/2 kg făină integrală şi 1/2 kg făină albă 400 g untură sau 500 g margarină 500 g telemea de oaie 2 ouă 5 linguri […]
 

Rondele de vitel cu trufe

Rondele de vitel cu trufe din: rondele de viţel, slă­nină, trufe negre, sare fină, pătrunjel, ceapă mică, trufe albe, suc pasat.   Ingrediente:  trei rondele de viţel, slă­nină trufe negre trufe albe sare fină pătrunjel ceapă mică 2 linguri de suc pasat Mod de preparare: Se iau trei rondele de viţel, se scoate carnea de prisos, se împănează […]
Aperitive_cu_pui_castravete_si_praz

Aperitive cu pui, castravete si praz

Aperitive cu pui, castravete si praz din: file din piept de pasăre, praz, ulei, usturoi, sare, piper negru macinat, mărar sau pătrunjel, castraveţi sau roşii cherry, măsline, maioneză, seminte de susan. Ingrediente pentru umplutură: 100 g file din piept de pasăre partea albă de la 1 fir de praz 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi sare piper negru măcinat […]
 

File de vita cu ulei de masline, whisky si piper

File de vita cu ulei de masline si piper din: file de Aberdeen Angus, ceapa, piper negru, ulei de masline, whisky, apa, sare.   Ingrediente:  2 bucăţi de file de Aberdeen Angus de 150 g fiecare 60 g ceapă mică 60 g piper negru proaspăt răşnit 3 linguri de ulei de măsline puţin whisky apă sare Mod […]
Chifle_cu_avocado_branza_si_chimen

Chifle cu avocado, branza si chimen

Chifle cu avocado, branza si chimen din: avocado, zeamă de lămâie verde proas­păt stoarsă, chimen măcinat, ceapa verde, ardei gras rosu, brânză Gouda, porumb dulce, ketchup de tomate, susan, sare. Ingrediente: 1 avocado bine copt 2 linguri zeamă de lămâie verde proas­păt stoarsă 1/4 linguriţă chimen măcinat 2 cepe verzi sare piper negru 1 ardei gras roşu 200 g brânză Gouda 6 […]
 
 
 
 
 
How_to_make_Rack_of_lamb_with_blueberry

How to make Rack of lamb with blueberry (VIDEO)

Rack of lamb with blueberry How to make Rack of lamb with blueberry
Tocanita_de_vinete_cu_cereale_si_oregano

Tocanita de vinete cu cereale si oregano

Tocanita de vinete cu cereale si oregano din: vinete, ceapa, usturoi, ardei iute rosu, conserve rosii in suc, concentrat vegetal, oţet de vin roşu, măsline negre, capere, orz sau bulgur, nuci de pin, pătrunjel, oregano. Ingrediente: 400 g vinete, taiate in sferturi 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, zdrobit 1 ardei iute rosu, taiat felii 2x400g conserve rosii in suc 1 litru concentrat […]
Burgeri_de_pui_cu_avocado_in_stil_mexican

Burgeri de pui cu avocado in stil mexican

Burgeri de pui cu avocado in stil mexican din: copane de pui, pătrunjel proaspăt, condiment Cajun, maioneză, ulei de măsline, rosii, avocado, ardei iute, ulei de măsline extra virgin, zeamă de lămâie, chifle pentru burgeri. Ingrediente: 600 g copane de pui, tocate 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat 2 linguriţe condiment Cajun 1 lingură maioneză 1 lingură ulei de măsline 2 roşii mari, tocate […]
 

Gazpacho cu rosii, ceapa si usturoi

Gazpacho cu rosii, ceapa si usturoi din: roşii, ceapa, usturoi, pâine veche, ardei mici (verde şi roşu), zeamă de carne, crutoane de paine.   Ingrediente:  4 roşii mari, bine coapte 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 felii de pâine veche 2 ardei mici (1 verde şi 1 roşu) 1 l zeamă de carne 1 castravete crutoane de paine Mod […]
Carnati_dovleac_si_cartofi_la_cuptor

Carnati, dovleac si cartofi la cuptor

Carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: cârnaţi de porc proaspeţi, dovleac, cartofi mici, ulei, boia, zeama de lamaie, smântână, frunze de busuioc. Ingrediente: 8 buc cârnaţi de porc proaspeţi 350 g dovleac 500 g cartofi mici, tăiaţi în doua 1 lingură ulei 2 linguriţe boia zeama de la 1 lâmâie 2-3 linguri smântână câteva frunze de busuioc Mod de […]
 

Legume la cuptor cu ou si jambon

Legume la cuptor cu ou si jambon din: usturoi, ceapă, morcovi, inimă de anghinare, fasole verde, bob (de preferinţă proaspăt), sos tomat, boia de ardei, ouă, mazăre, jambon crud, chorizo, sare.   Ingrediente:  2 căţei de usturoi 1 ceapă 50 g morcovi 50 g inimă de anghinare 50 g fasole verde 50 g bob (de preferinţă proaspăt) 1 […]
Tartine_cu_sardele_branza_si_sunca

Tartine cu sardele, branza si sunca

Tartine cu sardele, branza si sunca din: făină, oua, unt,  smântână sau iaurt, sare, brânză topită, sardele sau somon, sardele din conservă, muştar, castravete în oţet, sunca, pătrun­jel verde, măsline. Ingrediente: 250 g făină 1 ou 150 g unt 50 g smântână sau iaurt sare 1 gălbenuş pentru uns Pentru pasta de sardele: 200 g brânză topită 100 g sardele sau somon […]
 

Tortillia cu praz si patrujel

Tortillia cu praz si patrujel din: miez de praz sau ceapă albă, ulei de măsline, pătrunjel, crevete gambas, făină de grâu, făină de năut, ou sare, piper.   Ingrediente:  100 g miez de praz sau ceapă albă 3 linguri de ulei de măsline 30 g pătrunjel 150 g crevete gambas 100 g făină de grâu 35 g făină de năut […]
Budinca_de_marmelada_cu_portocala_si_ghimbir

Budinca de marmelada cu portocala si ghimbir

Budinca de marmelada cu portocala si ghimbir din: unt, zahar brun, oua, făină cu factor de creştere, praf de copt, ghimbir măcinat, ghimbir proaspăt, lapte, coala si zema de portocala, marmeladă de portocale, sirop de ghimbir. Ingrediente: 90 g unt, înmuiat 90 g zahăr brun 2 ouă, bătute 90 g făină cu factor de creştere 1/2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă ghimbir […]
 

Chutney de mango cu ghimbir

Chutney de mango cu ghimbir din: mango, compot de prune, compot de caise, compot de mere, otet, usturoi, rădăcină de ghimbir, zahăr, stafide, piper-roşu praf, seminţe de chimen, piper.   Ingrediente:  2 fructe de mango bine coapte 100 g compot de prune 200 g compot de caise 150 g compot de mere 200 g oţet 6 căţei de usturoi 10 g rădăcină […]
Supa_de_legume_cu_paste_si_patrunjel

Supa de legume cu paste si patrunjel

Supa de legume cu paste si parmezan din: ulei de măsline, ceapa, morcov, felină, dovleac, pastă de usturoi, roşii în suc din conservă, concentrat de legume, amestec de paste uscate, varză, conopidă sau broccoli, parmezan, pătrunjel proaspăt. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă, tocată 250 g legume tari: morcov, felină, dovleac 1 linguriţă pastă de usturoi 400 g roşii în suc […]
 

Spata de vita cu bere, telina si cimbrisor

Spata de vita cu bere, telina si cimbrisor din: spată de vită slabă, ceapa, usturoi, ardei rosu, unt, ulei de masline, faina, zahăr, rachiu de drojdie, supa de vita, otet, bere bolndă amară, tulpină de felină, frunză de dafin, pătrunjel,  cimbrişor, sare, piper negru, unt, baghetă (pâine).   Ingrediente:  800 g spată de vită slabă 3 cepe 3 căţei de usturoi 1/2 ardei […]
Rulouri_cu_bacon_cascaval_si_chimen

Rulouri cu bacon, cascaval si chimen

Rulouri cu bacon, cascaval si chimen din: făină, margarină, smântână, sare, bacon, cascaval, ou, seminte de susan. Ingrediente: 200 g făină 250 g margarină 2 linguri smântână sare 14 felii bacon 200 g caşcaval ras 1 ou 2 linguri seminţe de chimen Mod de preparare: Freci spumă margarina moale, la temperatura ca­merei, împreună cu smân­tână. Adaugi […]
 

Biscuiti cu miere, visinata si migdale

Biscuiti cu miere, visinata si migdale din: miere, zahăr, drojdie, vişinată, migdale prăjite, chitre zaharisite, portocale zaharisite, coaja de portocala, coaja de lamaie, scorţişoară, nucşoară, făină cernută, ulei de migdale.   Ingrediente:  1 kg miere 500 g zahăr 30 g drojdie 1 păhărel de vişinată 100 g migdale prăjite 150 g chitre zaharisite 100 g portocale zaharisite coaja de la 1 portocală coaja de la […]
Rulada_cu_omleta_si_mortadella

Rulada cu omleta si mortadella

Rulada cu omleta si mortadella din: ouă, lapte dulce pasteurizat, faina, sare, piper negru macinat, mortadella, masline, caşcaval. Ingrediente: 6 ouă 1 ceaşcă lapte dulce pasteurizat 2 linguri făină sare piper negru măcinat 6 felii mortadella câteva măsline 200 g caşcaval Mod de preparare: Tai măslinele în felioare, îndepărtând sâmburele. Dai caşcavalul pe răzătoarea mare. Baţi ouăle cu sare […]
 
Ciorba de sfecla cu ceapa verde si orez

Ciorba cu branza, smantana si nucsoara

Ciorba cu branza, smantana si nucsoara din: unt, ceapă-lungă, făină, supă de vită, nucşoară, brânză gouda, ambră cenuşie de Java, ou, smântână, sare, piper.   Ingrediente:  30 g unt ceapă-lungă 1 lingură de făină 1,5 l supă de vită 1 praf de nucşoară rasă 250 g brânză gouda 4 g ambră cenuşie de Java 2 gălbenuşuri de ou 1 cană de smântână […]
Prajitura_cu_mere_lapte_si_scortisoara

Prajitura cu mere, lapte si scortisoara

Prajitura cu mere, lapte si scortisoara din: mere, oua, lapte dulce pasteurizat, ulei, zahăr, făină,  praf de copt, scorţişoară, sare. Ingrediente: 6 mere 3 ouă 1 cană lapte dulce pasteurizat 1/2 cană ulei 200 g zahăr 300 g făină 1 plic praf de copt scorţişoară fin măcinată 1 praf de sare Mod de preparare: Dozezi ingredientele cu ajutorul unei […]
 

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere din: tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.), ouă, unt, trufa negra, coaja de lămâie, nucşoară, pesmet, pătrunjel, fileuri de anşoa, capere, sare, piper.   Ingrediente:  500 g tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.) 7 ouă 50 g unt 1 trufă neagră coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară 30 […]
Aperitive_cu_branza_andive_si_nuca

Aperitive cu branza, andive si nuca

Aperitive cu branza, andive si nuca din: andive mici, brânză dulce sau cremă de brânză,  mere acrişoare, coaja şi zeama de lămâie verde, smântână degresată, piper alb macinat, miez de nuca. Ingrediente: 6 andive mici, de preferat roşii 200 g brânză dulce sau cremă de brânză 2 mere acrişoare coaja şi zeama de la 1 lămâie verde 4 linguri […]
 

Morun cu usturoi si ulei de masline

Morun cu usturoi si ulei de masline din: morun desărat, usutroi, ulei de masline, apa rece, piper rosu, sare.   Ingrediente:  1 kg morun desărat 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline 1 pahar de apă rece 1 praf de piper-roşu sare dacă este nevoie Mod de preparare: Chiar daca bucata de morun eşte […]
Cum se prepara Somn cu stevie

Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara

Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara din: anghile proaspete, vin alb sec, pere, beţişor de scorţişoară, cuişoare, supă de vită, morcovi, conopidă mică, prune uscate, mazăre proaspătă (sau congelată), ouă de pescăruş (sau de prepeliţă), ardei roşu, piper negru proaspăt măcinat, mărar,  frunze de dafin, pătrunjel, oţet aromatizat cu usturoi şi tarhon, sare. Ingrediente: 800 g anghile proaspete 1/2 sticlă de vin alb sec 2 pere 1 sfert de […]
 
Tocanita_de_miel_cu_chimen_si_melasa_de_rodie

Tocanita de miel cu chimen si melasa de rodie

Tocanita de miel cu chimen si melasa de rodie din: carne de miel, ulei de măsline, ceapa, chimen, coriandru, cuişoare, usturoi, zeama de porfocala şi lămâie, melasă de rodie, pătrunjel proaspăt, mentă, seminţe de rodie, castravete, cuşcuş, iaurt. Ingrediente: 800 g carne de miel, tăiata cuburi 4 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 linguriţă chimen 1/2 linguriţă coriandru 1/4 linguriţă cuişoare 2 căţei de usturoi, zdrobit zeama de […]
 

Ciorba cu sange de miel si ciuperci

Ciorba cu sange de miel si ciuperci din: orez, ciuperci uscate, supă de carne, unt, sânge de miel, boia, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 50 g ciuperci uscate 1 l supă de carne 30g unt 1 cană de sânge de miel boia sare piper Mod de preparare: Se fierbe orezul în supă. Se toacă ciupercile şi se rumenesc […]
 
Fleica_de_porc_picanta_cu_prune_uscate_si_anason

Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason

Fleica de porc picanta cu prune uscate si anason din: fleică de porc, scorţişoară, anason stea, condiment pentru carne, prune, vin roşu sec, zeama de la 2 portocale, concentrat de pui, salată chinezească. Ingrediente: 1,2 kg fleică de porc, tăiată felii subţiri 2 batoane scorţişoară 2 buc anason stea 1 linguriţă condiment pentru carne 6 prune, tăiate în două 150 ml vin roşu sec zeama de […]
Rosii cu dovlecel, sfecla si pesto

Carne de cocos cu ceapa si boia

Carne de cocos cu ceapa si boia din: cocosi tineri, untură topită, ceapa, boia, supă de carne, smântână acră, făină, sare. Ingrediente: 2 cocoşi tineri 100 g untură topită 2 cepe 1 linguriţă de boia 1/2 ceaşcă de supă de carne 15 g smântână acră 1/2 lingură de făină sare Mod de preparare: Se curăţă cocoşii, se trec prin flacără […]
 
Aripioare_de_pui_cu_glazura_de_sos_de_soia_10

Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de sos de soia

Aripioare de pui cu glazura de sos de soia din: aripioare de pui, ulei, sare, piper, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir. Poate te intereseaza: Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru Aripioare de pui in crusta de miere cu susan Aripioare de pui cu lamaie si cimbru Aripioare de pui cu […]
 

Aperitiv cu vinete si caviar

Aperitiv cu vinete si caviar din: vinete mici, ulei de masline, boia, lamaie, caviar, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mici ulei de măsline 1/2 linguriţă de boia 1 lămâie 60 g caviar sare piper   Mod de preparare: Pe jar acoperit de cenuşă, se frig vinetele întregi. Se întorc din când în când şi se iau […]
 
Gulas_de_vita_cu_rozmarin_si_praz

Gulas cu carne de vita si slanina afumata

Gulas cu carne de vita si slanina afumata din: ceapă, untură topită, spată de vită, usturoi, boia tare, chimen, slănină afumată, ardei verzi, roşii, rachiu, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 100 g ceapă 40 g untură topită 300 g spată de vită 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de boia tare 1 linguriţă de chimen 1 felie mică de slănină afumată 1 linguriţă de untură […]
Tocanita_de_vita_cu_paste_busuioc_si_usturoi

Tocanita de vita cu paste, busuioc si usturoi

Tocanita de vita cu paste, busuioc si usturoi din: vrăbioară de vită, morcov, ţelina, foi de dafin, usturoi, vin roşu sec, concentrat de vită, piure de roşii, paste, busuioc proaspăt, parmezan.   Ingrediente: 800 g vrăbioară de vită 2 buc morcov, tăiaţi bucăţi 1 codiţă de ţelina, tocată 1 foaie de dafin 4 căţei de usturoi, zdrobit 250 ml vin roşu sec 1 litru concentrat […]
 
Cum se prepara File de șalău împachetat în aluat cu bere

Icre de peste cu lapte si ghimbir

Icre de peste cu lapte si ghimbir din: icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.), lapte, suc de lamaie, ghimbir, boia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.) 200 ml lapte sucul de la 1 lămâie 1 ceapă 20 g de ghimbir ras […]

Retete Cotlete de Miel

Retete Cotlete de Miel: Cotlete de miel cu pesmet Cotlete de miel cu pesmet din: cotlete de miel, faina,ou, lapte, pesmet, patrunjel, coaja de lamaie, ulei. Ingrediente:  16 cotlete de miel, cu os, fara grasime 2 linguri de faina… Read more » Cotlete de miel cu sos si rozmarin Cotlete de miel cu sos si […]
 
Briose_cu_unt_de_arahide_08

Reteta zilei: Briose cu unt de arahide

Briose cu unt de arahide din: unt de arahide, unt, zahar pudra, sare de mare, fulgi de ciocolata, batoane de ciocolata. Poate te intereseaza si: Briose cu gem de afine Briose cu carne de curcan Briose cu capsuni, mascarpone si vanilie Briose cu fulgi de ciocolata si cocos Briose cu nuci   Ingrediente: 1 cană […]

Chutney de raci cu crevete

Chutney de raci cu crevete din: raci, crevete, mango, ardei roşii, roşii coapte, usturoi, ghimbir, boia de ardei, ulei de măsline, otet cu tarhon, sare.   Ingrediente:  100 g raci 100 g crevete 1 fruct de mango 2 ardei roşii 2 roşii coapte 2 căţei de usturoi 15 g rădăcină de ghimbir 1 praf de boia de ardei 1/2 cană de ulei de măsline […]

Prepelita cu ciuperci si vin alb

Prepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac,  vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru.   Ingrediente:  2 prepeliţe ulei de măsline 2 cepe 2 tulpine de felină 2 roşii mici bine coapte puţin coniac 1 pahar de vin alb sec 500 ml apă 1 […]

Supa cu usturoi, ou si ulei de masline

Supa cu usturoi, ou si ulei de masline din: pâine uscată, usturoi, piper roşu, apa, oua, ulei de masline, sare.   Ingrediente:  100 g pâine uscată 4 căţei de usturoi 1 linguriţă de piper roşu 1 l apă 4 ouă proaspete 50 ml ulei de măsline sare Mod de preparare: Se taie pâinea în felii subţiri şi se […]
 

Crabi cu ou si piper rosu

Crabi cu ou si piper rosu din: ouă, moleche (crabi mici din insula Murano), piper-roşu, făină, sare, piper.   Ingrediente:  4 ouă proaspete 500 g moleche (crabi mici din insula Murano) 1 praf de piper-roşu 2 linguri de făină sare piper Mod de preparare: Se bat ouăle într-o terină şi se răstoarnă peste ele crabii, după […]

Retete Drob de Miel

Retete Drob de Miel: Reteta zilei: Drob de miel preparat in mod traditional Drobul de miel este un preparat specific Sarbatorilor de Paste fiind vedeta de pe mesele romanilor. Puternic aromat de verdeturile proaspete de sezon, drobul de miel este un aperitiv foarte… Read more » Drob de miel cu marar si oua Drob de […]
 
Retete_de_Pasti_12

Retete simple de Pasti (2015)

Retete simple de Pasti: Miel cu orez si conopida Miel cu orez si conopida din: orez, carne de miel, unt, ulei de porumb, conopida, seminte de pin, sare, piper, iaurt, scortisoara. Ingrediente: 450 g orez cu bobul lung 900… Read more » Cotlete de miel cu gnocchi si sos Cotlete de miel cu gnocchi si […]
Cum se prepara Friptura de viţel împănat

Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei

Potarniche si iepure cu cimbrisor si boia de ardei din: potâmiche roşie, iepure de câmp, iepure de casă, pui, ulei de măsline, ceapa usturoi, ardei verde, cimbrişor, frunze de dafin, boia de ardei, ghimbir, cuişoare, sos de tomate, apă, biscufi cu hrişcă. Ingrediente: 1 potâmiche roşie dezosată 250 g carne de iepure de câmp 250 g carne de iepure de casă 260 g carne de pui 500 ml […]
 

Retete usoare pentru Pasti (2015)

Retete usoare pentru Pasti: Gulas cu carne de miel Gulas cu carne de miel din: pulpa de miel, ulei, apa fiarta, ceapa, ardei gras, morcov, ardei iute, cartofi, rosii, bulion, chimen, usturoi, sare, piper, boia, patrunjel. fara poza Ingrediente:… Read more » Cotlete de miel cu sos si rozmarin Cotlete de miel cu sos si […]

Retete Salate

Retete Salate: Salata de orez cu rosii, castraveti si masline Salata de orez cu rosii, castraveti si masline din: apa, usutroi, sare, roşii cherry, orez alb cu bobul lung, ulei de măsline extravirgin, castraveţi, ceapă, oregano proaspăt sau uscat, măsline umplute cu gogoşar, oţet de vin roşu. Ingrediente: 1 2/3 ceaşcă… Read more » Salata cu bucati de lipie si oregano Salată cu bucăţi de lipie […]
 

Retete simple pentru Pasti (2015)

Retete simple pentru Pasti: Miel cu salata de anason Miel cu salata de anason din: anason, ulei de masline, otet de vin, sare, piper, stafide negre, fileu de spata de miel, masline, usturoi, arpagic, unt, zeama de lamaie. Ingrediente:… Read more » Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale Pulpa de miel la […]
Cotlete_de_miel_la_cuptor_cu_sos_de_mustar_12

Reteta zilei: Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar

Cotlete de miel la cuptor cu sos de mustar din: ulei, cotlete de miel, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pui, mustar, mustar de dijon, cimbru. Poate te intereseaza si: Cotlete de miel la gratar Cotlete de miel cu salata de linte Cotlete de miel pe pat de salata de orez Cotlete de […]
 

Retete usoare de Pasti

Retete usoare de Pasti: Burgeri de miel Burgeri de miel din: naut, humus, ardei copti, carne de miel, menta, seminte de chimion, ulei de masline, lipii, seminte de rodie. Ingrediente:  400g de naut, din conserva, scurs 200g… Read more » Frigarui de miel cu ardei si ceapa Frigarui de miel cu ardei si ceapa din: […]
Cum separam rapid galbenusul de albus

Tocanita de vita, porc, pui si naut

Tocanita de vita, porc, pui si naut din: slănină, jambon crud, carne de vită sau de porc, os de viţel, picior de porc, pui, năut, ceapă umplută cu cuişoare, tulpină de ţelină, nap, cartofi, varză mare, chorizo,  caltaboş negru,  pâine (paste făinoase sau orez),  sos de tomate cu usturoi şi piper-roşu, piper, sare. Ingrediente: 120 g slănină 120 g jambon crud 500 g carne de vită sau de […]
 

Retete simple de Pasti

Retete simple de Pasti: Cotlete de miel pe pat de salata de orez Cotlete de miel pe pat de salata de orez din: orez basmati, ulei de masline, otet de vin alb, chimion, migdale, rosii, masline, patrunjel, cotlete de miel. Ingrediente:  250gr orez… Read more » Reteta zilei: Frigarui de miel cu sos de rosii […]
 

Ficat si carne de porc cu scortisoara si nucsoara

Ficat si carne de porc cu scortisoara si nucsoara din: file de porc, ficat de porc, untură topită, sânge proaspăt de porc, orez, pătrunjel, scorţişoară, nucşoară, sare, piper, vin roşu vechi, rădăcini de mandragoră, usturoi, ceapa, ardei roşu (iute sau dulce). Ingrediente: 600 g file de porc 500 g ficat de porc 100 g untură topită 1 pahar de sânge proaspăt de porc 300 g de […]
 

Retete usoare pentru Pasti

Retete usoare pentru Pasti: Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet aromat Coaste de miel in crusta de pesmet aromat din: coaste de miel, mustar dijon, branza, cimbru, rozmarin, paine neagra, piper, ulei de masline. Ingrediente: 6 coaste de miel 1 lingura… Read more » Cum se prepara Rulada de miel cu trei […]

Pui cu rozmarin si sos de vin

Pui cu rozmarin si sos de vin din: cocoş tânăr, clapon, ulei, unt, foi de dafin, fire de rozmarin, vin de Marsala, sare, piper, vin fiert sau suc de aguridă,  supă de carne, scorţişoară, praf de ghimbir, cuişoare, faina, coaja de lămâie verde, rodie. Ingrediente: 1 cocoş tânăr 1 clapon puţin ulei şi unt 1 frunză de dafin câteva fire de rozmarin vin de […]
 
Salata_de_mazare_cu_bacon_15

Reteta zilei: Salata de mazare cu bacon

Salata de mazare cu bacon din: smantana, maioneza, sare, piper, otet, mazare, bacon, ceapa rosie, branza cheddar, patrunjel. Poate te intereseaza si: Salata vegetala cu mazare, castravete si menta Salata de spanac, mazare si branza feta Salata franceza cu cascaval si mazare Salata calda cu mazare, fasole si porumb Salata cu piept de pui, mazare […]
Cum se prepara Carnaciori în foi de varză

Prepelite cu trufe si hasma

Prepelite cu trufe si hasma din: prepelita, ficat de prepelita, trufe, pătrunjel, arpagic, haşmă, slănină, sare, piper, ulei, frunze de dafin, carne de viţel, jambon, şampanie sau alt vin alb, sucul de lămâie, crutoane. Ingrediente: 6 prepelite ficat de prepelita două trufe pătrunjel arpagic haşmă slănină sare piper ulei carne de viţel jambon 1 frunză de dafin 1 pahar de şampanie sau alt […]
 

Retete de Mititei

Retete de Mititei: Mititei   Ingrediente: 750 g carne 2 g bicarbonat piper usturoi mi­rodenii Mod de preparare: Alegem carne grasă de vacă (ceafă sau antricot de langă ceafă), carne de porc (pulpă), le… Read more » Mititei   Ingrediente: l /2 kg carne de vită 1/2 kg carne de porc 100 g seu sau […]
 
Prăjitură cu cremă

Lapte cu vanilie si caramel

Lapte cu vanilie si caramel din: zahar, apa, lamaie, lapte, vanilie, oua. Ingrediente pentru caramel: 100g zahăr 3 linguriţe de apă  sucul de 1/2 lămâie Ingrediente pentru crema: 750 ml de lapte 160 gde zahăr vanilie coaja de la 1 lămâie 2 ouă întregi 4 gălbenuşuri de ou Mod de preparare: Se prepară mai întâi caramelul, […]

Retete simple pentru Pasti

Retete simple pentru Pasti: Pulpa de miel in crusta de susan Pulpa de miel in crusta de susan din: ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, sos de soia, vin de orez, zahar, seminte de susan, boabe de piper, pulpa de miel,… Read more » Reteta zilei: Pizza cu miel si legume Pizza cu miel si […]
 
Salau cu garnitura de orez

Morun uscat cu cartofi si boia dulce

Morun uscat cu cartofi si boia dulce din: morun uscat, cartofi, ceapa, foi de dafin, fileuri de sardea,  ouă, boia de ardei, sare, piper negru. Ingrediente: 600 g morun uscat 600 g cartofi 3 cepe 1 frunză de dafin 2 fileuri de sardea 1 praf de boia de ardei 3 ouă tari sare piper negru Mod de […]
Muschi_de_porc_in_sos_de_prune_si_miere

Muschi de porc in sos de prune si miere

Muschi de porc in sos de prune si miere din: muşchi de porc, prune us­cate sau proaspete, ceapa, mustar, miere, vin, ienibahar, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc 300 g prune us­cate sau proaspete 1 ceapă 3 linguriţe cu muştar 1 lingură cu miere 1 pahar cu vin ienibahar boia dulce sare […]
 

Retete Delicioase pentru Masa de Pasti (2015)

Retete Delicioase pentru Masa de Pasti: Stufat de miel cu marar si usturoi verde Stufat de miel cu marar si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente:  un kg carne de miel  3 legături ceapă verde… Read more » Frigarui indiene cu pudra tandoori Frigarui indiene cu […]
Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac_08

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu branza si spanac

Ciuperci umplute cu branza si spanac din: ciuperci, usturoi, ceapa, ulei de masline, spananc, ricotta, rosii, busuioc, sare, piper, pesmet, parmezan. Poate te intereseaza si: Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval Ciuperci umplute cu piept de pui si ardei gras Ciuperci umplute cu cascaval si marar Ciuperci umplute cu ficat si marar Ciuperci umplute cu […]
 
Melci_cu_nuca_gem_si_susan

Melci cu nuca, gem si susan

Melci cu nuca, gem si susan din: făină, unt light, iuart, oua, zahar, drojdie uscata, lapte dulce, sare, coajă rasă de lămâie, gem acrişor de vişine (sau de prune, caise), miez de nucă, seminţe de susan Ingrediente: 500 g făină 50 g unt light (plus 1 lingură de unt topit pentru uns foaia de aluat înainte de a întinde umplutura deasupra ei) […]

Pepene cu scortisoara si frisca

Pepene cu scortisoara si frisca din: pepene galben, zahar, scorţişoară, nucşoară, porto alb, frunze de mentă proăspătă, smântână proaspătă, zahăr pudră. Ingrediente: 1 pepene galben de 1 kg 50g zahăr 1/2 linguriţă cu praf de scorţişoară 1 praf de nucşoară 200 ml porto alb 6 frunze de mentă proăspătă Pentru frişca: 200 ml smântână proaspătă 1 lingură de zahăr pudră Mod de […]
 
 

Retete Savuroase pentru Masa de Pasti (2015)

Retete Savuroase pentru Masa de Pasti: Reteta zilei: Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence din: ulei de masline, rasol de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, ierburi de provence, usturoi, vin rosu,… Read more » Miel cu prune si ghimbir […]
Salata_de_varza_rosie_cu_mar_si_morcov

Salata de varza rosie cu mar si morcov

Salata de varza rosie cu mar si morcov din:varza rosie, zahăr, ulei de măsline, oţet, mar, morcov, boabe de porumb dulce, ulei de măsline, suc de lămâie, miere, sare. Ingrediente: 500 g de varză roşie zahăr ulei de măsline oţet măr 1 morcov ulei de măsline suc de lămâie miere sare Mod de preparare: Varza roşie se spală, se taie […]
 
Cum se prepara File de șalău împachetat în aluat cu bere

Fructe de mare cu usturoi, rosii si ardei

Fructe de mare cu usturoi, rosii si ardei din: sole mici, porc de mare negru si rosu, anghila, raci, legătură asortată, vin alb sec, usturoi, ceapa, rosii, ardei rosu, migdale, caracatiţă, calamar, langustine, frunză de dafin, sepii, crabi, moule negre, esperdenyes (fructe de matre catalane), scoici Saint-Jacques, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 sole mici 1 porc de mare negru 1 porc de mare roşu 100 g anghila 4 […]
How_to_make_Lamb_burger

How to make Lamb burger (VIDEO)

Lamb burger How to make Lamb burge
 
 
 
 

Retete de Drob de Miel

Retete de Drob de Miel: Drob de miel cu ceapa, usturoi si marar verde Drob de miel cu ceapa si usturoi verde din: organe de miel, ceapa, marar, patrunjel, ou, sare, piper, orez. Ingrediente: 1 1/2 kg organe de miel (ficat, rinichi, plamani, inima,… Read more » Drob de miel cu oua si ceapa verde […]
 
Placinta_cu_mere_scortisoara_si_aroma_de_lamaie_11

Reteta zilei: Placinta cu mere, scortisoara si aroma de lamaie

Placinta cu mere, scortisoara si aroma de lamaie din: faina, unt, sare, zahar, ou, otet, apa cu gheata, mere, suc de lamaie, sare, zahar brun, amidon, scortisoara. Poate te intereseaza si: Plăcintă cu mere si morcovi Placinta cu struguri si nuci Cum se prepara Placinta olteneasca (VIDEO) Placinta cu mere, de casa Placinta cu mere […]

Cum se gatesc legumele

Cum se gatesc legumele  Fierberea în abur este cel mai dietetic mod de a găti legumele. Se pretează la aproape orice fel de legume, fiind modul de gătire preferat pentru rădăcinoase, broccoli, conopidă, spanac, fasole, mazăre. Apa fierbinte, uneori amestecată cu vin şi condimente, se toarnă în vasul special, din oţel inoxidabil, până la o […]
 
Chec_cu_morcovi_si_branza

Chec cu morcovi si branza

Chec cu morcovi si branza din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, patrunjel, ceapa verde, sare, unt, faina. Ingrediente:   120 g fulgi de ovăz 400 ml lapte 2 ouă 2 morcovi 2 linguri bulion 1/2 linguriţă praf de copt 150 g telemea 1 linguriţă susan 2 legături pătrunjel […]
 

Aspic alb cu flori de chitra

Aspic alb cu flori de chitra din: picioare de viţel, cuisoare, piper, scorţişoară întreagă, zahar fin, praf de mosc sau de ambră, fiori de chitră, suc de migdale, apă de trandafiri.   Ingrediente:  8 picioare de viţel cuişoare 15 g de piper 30 g de scorţişoară întreagă 1/2 kg de zahăr fin 1 praf de mosc sau de ambră 2 fiori de […]
 
Ardei_umpluti_cu_legume_si_hrisca

Ardei umpluti cu legume si hrisca

Ardei umpluti cu legume si hrisca din: ardei gras, hrisca, ceapa, morcov, ciuperci, ulei, marar, patrunjel, nuca, rosii, faina, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, nucsoara, ou, ardei iute. Ingrediente:  6 ardei graşi 200 g hrişcă 1 ceapă 1 morcov 150 g ciuperci 3 linguri ulei câte 1 legătură mărar şi pătrunjel 1 lingură miez […]

Totul despre morcovi

Totul despre morcovi  Sunt o sursă preţioasă de betacaroten (provitamina A), o substanţă indispensabilă ochilor, pielii şi mucoaselor, dar care participă activ şi la reglarea mecanismelor de apărare a organismului împotriva virusurilor şi bacteriilor. Antioxidanţii pe care îi conţin morcovii împiedică acţiunea nefastă a radicalilor liberi, acele substanţe „rele”,care accelerează procesul de îmbătrânire şi favorizează […]
 

Pateuri cu jambon, mozzarella si nucsoara

Pateuri cu jambon, mozzarella si nucsoara din: pecorino uscată (brânză de oaie), mozzarella, ricotta proaspătă, oua, jambon crud, parmezan ras, nucşoară, untură topită, sare, piper negru, faina, unt, untură topită, zahăr.   Ingrediente:  30 g pecorino uscată (brânză de oaie) 30 g mozzarella 1/2 lingură de ricotta proaspătă 1 ou mic 50 g de jambon crud 1 lingură de parmezan ras 1 praf de nucşoară 40 […]
 
Se spala conopida, se curăţă de frunze şi se rupe în bucheţele, care se fierb 30 de minute în apă cu sare. Se păstrează apoi în apă caldă cu sare. Se serveşte cu caşcaval ras sau parmezan şi unt fierbinte deasupra.

Conopida la cuptor cu cascaval si ou

Conopida la cuptor cu cascaval si ou din: onopida, cascaval, smântână, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida cascaval 2 linguri de smântână 2 oua sare piper Mod de preparare: O conopidă se fierbe în apă cu sare. Se taie bucăţi şi se pune într-un vas Jena uns la cuptor (opţio- nal presăraţi şi pesmet). Se pune un […]
Gustari_cu_sfecla_si_alune

Gustari cu sfecla si alune

Gustari cu sfecla si alune din: sfecle mici, ulei, sare, foie gras, alune curăţate, amestec de concimente (sare, piper în trei culori, boia, cimbru) Ingrediente: 3 sfecle mici, crude ulei pentru prăjit sare o cutie foie gras (120 g) 24 alune curăţate amestec de concimente (sare, piper în trei culori, boia, cimbru) Mod de preparare: Taie […]
 
Rulada_de_curcan_cu_prune_uscate_si_mustar

Rulada de curcan cu prune uscate si mustar

Rulada de curcan cu prune uscate si mustar din: pipet de curcan, prune uscate, ceapa, ou, vin, smantana, ulei, pesmet, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g prune uscate 2 cepe 1 catel de suturoi 1 ou 125 ml vin 150 g smantana 3 linguri ulei 4 linguri pesmet 1 lingurita cu mustar sare piper Mod de […]
Pachetele_cu_prune

Pachetele cu prune

Pachetele cu prune din: prune, faina, unt rece, zahar, zahar vanilat, apa rece, sare. Ingrediente: 500 g prune 170 g făină 150 g unt rece 2 linguri cu zahăr 3 pliculeţe cu zahăr vanilat 4-5 linguri cu apă rece 1 praf de sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina cu sarea şi zahărul Adaugă […]
 

Retete gustoase pentru Masa de Pasti (2015)

Retete gustoase pentru Masa de Pasti: Pulpă de miel umplută cu dovleac si morcovi Pulpă de miel umplută cu dovleac si morcovi: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, pulpa de dovleac, morcovi, varza, sare, piper, patrunjel, mustar, supa de miel,… Read more » Pulpa de miel umpluta cu ficat si verdeata […]
Cele mai simple clatite cu dulceata

Clatite cu pere caramelizate

Clatite cu pere caramelizate din: pere, zeama de lamaie, unt, zahar, zahar vanilat, faina, sare, zahar, lapte, apa, oua. Ingrediente: 4 pere zeamă de lămâie 30 g de unt 200 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat Pentru clatite: 125 g făină un praf de sare o lingură de zahăr 125 ml lapte 125 ml apă 3 ouă […]
 

Vin Borugia cu flori de nucsoara

Vin Borugia cu flori de nucsoara din: vin roşii vechi de cel puţin 5 ani, flori de nucşoară, seminţe de coriandru, renglotă necojită, piper, rădăcină de ghimbir.   Ingrediente:  1 pahar de vin roşu vechi de cel puţin 5 ani 1/2 linguriţă de flori de nucşoară 1 linguriţă de seminţe de coriandru 2 sferturi de renglotă necojită 1 praf de […]

Tarta cu peste, mazare si scortisoara

Tarta cu peste, mazare si scortisoara din: mazăre verde, paine, icre de păstrăv şi de lin, patrunjel, măghiran, zahar, ghimbir, scorţişoară, apă de trandafiri.   Ingrediente:  300 g de mazăre verde paine icre de păstrăv şi de lin pătrunjel măghiran zahăr ghimbir scorţişoară apă de trandafiri Mod de preparare: Fierbi peştele cu tot ce are înăuntru. Apoi iei 300 g […]
 
Pulpa_de_miel_cu_miere_si_ghimbir_07

Reteta zilei: Pulpa de miel cu miere si ghimbir

Pulpa de miel cu miere si ghimbir din: sos de soia, miere, ghimbir, ardei iute, pulpa de miel, ulei de canola, ulei de masline, ceapa verde, sare, piper. Poate te intereseaza si: Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale Pulpa de miel umpluta cu aroma de menta Pulpa de miel cu orez si […]
Deliciu_cu_prune_si_fulgi_de_migdale

Deliciu cu prune si fulgi de migdale

Deliciu cu prune si fulgi de migdale din: prune, margarina, zahar, faina, oua, zahar vanilat, praf de copt, fulgi de migdale, sare. Ingrediente: 500 g prune 250 g margarina 250 g zahăr 250 g faina 4 ouă 1 plic zahar vanilat 1/2 plic praf de copt fulgi de migdale sare Mod de preparare: Indepărtează sâmburii şi taie pru­nele în felii, […]
 
Spaghete_cu_sos_de_tomate_busuioc_si_parmezan

Spaghete cu sos de tomate, busuioc si parmezan

Spaghete cu sos de tomate, busuioc si parmezan din: ulei de măsline extravirgin, ceapa, usturoi, rosii, sare, spaghete, busuioc, parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 kg de roşii, descojite şi mărunţite (circa 6 tomate mari sau 3 ceşti de roşii […]
Retete_de_Pasti_12

Retete Savuroase pentru Masa de Pasti

Retete Savuroase pentru Masa de Pasti: Ardei umpluti cu file de miel Ardei umpluti cu file de miel din: ardei gras, usturoi, file d emiel, ulei de rapita, orez, chimen, coriandru, supa, sare, piper. Ingrediente: 5 ardei grasi rosii 5 ardei grasi… Read more » Ardei umpluti cu carne de miel Ardei umpluti cu carne […]
Conopida_gratinata_cu_cartof_carne_si_busuioc

Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc

Conopida gratinata cu cartof, carne si busuioc din: cartofi, conopidă, morcovi, supa de vita, busuioc,  ulei, carne tocată, brânză, roşii decojite, piper măcinat, sare, bulion. Ingrediente: 500 g cartofi 1 conopidă mică 2 morcovi 250 ml supă de vită 8 frunze de busuioc 4 linguri de ulei 500 g carne tocată 100 g brânză rasă 400 g roşii decojite piper măcinat sare 2 […]
Mere_caramelizate_cu_miere_si_scortisoara

Mere caramelizate cu miere si scortisoara

Mere caramelizate cu miere si scortisoara din: apă, zahăr, miere, scorţişoară. Ingrediente: 200 ml apă 350 g zahăr 2 linguri de miere o linguriţă de scorţişoară 6 mere Mod de preparare: Puneţi apa, zahărul şi mierea într-o cratiţă pe foc şi lăsaţi să fiarbă până când siropul va căpăta culoarea caramelului. Adăugaţi o linguriţă de scorţişoară. […]
 

Supa cu slanina de vanat si salvie

Supa cu slanina de vanat si salvie din: carne si slanina de vanat, vin alb, salvie, piper, cuişoare, scorţişoară, oua.   Ingrediente:  carne si slanina de vanat vin alb salvie piper cuişoare scorţişoară 2-3 gălbenuşuri de ou Mod de preparare: Ca să faci o supă cu slănină din tot felul de vânat, începi prin a spăla carnea. Intr-un vin alb […]
Crochete_de_peste_cu_cartof_si_marar

Crochete de peste cu cartof si marar

Crochete de peste cu cartof si marar din: file de peşte, cartofi, ceapa, usturoi, mărar verde (tocat), oua, sare, făină, pesmet. Ingrediente: 300 g file de peşte 3 cartofi mari 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură mărar verde (tocat) sare Pentru crustă: 2 ouă 4 linguri făină 100 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de […]
 
Vinete_umplute_cu_carne_branza_si_orez

Vinete umplute cu carne, branza si orez

Vinete umplute cu carne, branza si orez din: vinete, ulei de masline, sare, ceapa, carne tocata, rosii, usturoi, branza feta, orez cu bobul lung fiert, ouă, bulion, iaurt, frunze de cimbru, busuioc, mentă, patrunjel, piper negru macinat, zahar, nucşoară, mărar. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline sare 2 cepe mici 400 g carne tocată 800 g roşii 4 căţei de usturoi 100 […]
Tocanita_de_legume_cu_cimbru_12

Reteta zilei: Tocanita de legume cu cimbru

Tocanita de legume cu cimbru din: usturoi, ceapa, dovlecel, vinete, ardei gras, faina, rosii, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Tocanita de legume cu piept de pui Tocanita de legume cu fasole boabe Tocăniţă de legume cu orez Tocanita de legume cu rozmarin Tocanita de legume cu carne de manzat   […]
 
Retete_de_Pasti_06

Retete culinare pentru Masa de Pasti (2015)

Retete culinare pentru Masa de Pasti: Miel umplut cu orez si stafide Miel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g… Read more » Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa Pulpa de […]
Galuste_cu_prune_de_vara_cartof_si_scortisoara

Galuste cu prune de vara, cartof si scortisoara

Galuste cu prune de vara, cartof si scortisoara din: cartofi albi, faian, oua, zahar, ulei, sare, prune, scorţişoară măcinată, pesmet, unt, frunze de mentă. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 300 g făină 2 ouă 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1 praf de sare Pentru umplutură: 20 de prune bine coapte 3-4 linguri zahăr 1 lingură scorţişoară măcinată Pentru […]
 
Salata_de_hribi_cu_pui_si_usturoi

Salata de hribi cu pui si usturoi

Salata de hribi cu pui si usturoi din: hribi, usturoi, sare, piper, ou, cas­traveciori muraţi, pipet de pui, maioneza, smântână, mărar. Ingrediente: 300 g hribi 4-5 căţei de usturoi sare piper 1 ou fiert 3 cas­traveciori muraţi 1 piept de pui fiert maioneză 2 linguri de smântână 1 legătură de mărar Mod de preparare: Hribii se taie felii şi se […]
Desert_de_gris_cu_zahar_brun_si_afine

Desert de gris cu zahar brun si afine

Desert de gris cu zahar brun si afine din: lapte dulce, gris, zahar brun, zahar vanilat, unt, sare, dulceaţă de afine, frunze verzi de mentă. Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 4 linguri zahăr brun 1 pliculeţ zahăr vanilinat unt, cât o nucă 1 praf de sare dulceaţă de afine frunze verzi de mentă aromată, […]
 
Terina_cu_sfecla_chimen_si_coriandru

Terina cu sfecla, chimen si coriandru

Terina cu sfecla, chimen si coriandru din: foi gelatină, seminţe de chimen, seminţe de coriandru, suc de lămâie verde, mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar), sfeclă coaptă, condiment iute. Ingrediente: 6 foi gelatină două linguriţe seminţe de chimen jumătate linguriţă seminţe de coriandru sucul de la două lămâi verzi mix de verdeţuri (pătrunjel, mentă, mărar) 1 […]

Preparate gustoase pentru masa de Paşte (2015)

Preparate gustoase pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor Ciocanele de pui cu legume si cimbru la cuptor din: ciocanele de pui, sare, piper, ardei iute, rosii cherry, ceapa, ardei gras, praz, ienibahar, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sos… Read more » Reteta zilei: Sote de cartofi […]
 
Tocana_de_miel_cu_morcovi_si_ierburi_de_provence_07

Reteta zilei: Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence

Tocana de miel cu morcovi si ierburi de provence din: ulei de masline, rasol de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, pasta de tomate, ierburi de provence, usturoi, vin rosu, supa de pui, rosii, fasole. Poate te intereseaza si: Tocăniţă de miel cu orez si usturoi Tocanita de miel cu legume si verdeata Tocanita de […]
Prajiturele_cu_nuci_si_zahar_pudra

Prajiturele cu nuci si zahar pudra

Prajiturele cu nuci si zahar pudra din: albusuri, portocala, zahar pudra, zahar vanilat, nuci, alune, scortisoara, miez de nuca. Ingrediente:  2 albuşuri sucul şi coaja rasă de la 1/2 portocală 50 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat 350 g nuci sau alune măcinate 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată jumătăţi de miez de nucă, pentru ornat […]
 

Despre broccoli

Despre broccoli  Este o adevărată comoară pentru sănătatea ta, atât datorită calităţilor nutritive, cât şi a capacităţii sale de a preveni unele maladii grave, precum cancerul. Este un adevărat concentrat natural de vitamine şi minerale: C, E, B, calciu, magneziu, potasiu, fier. O porţie de 200 g de broccoli acoperă necesarul zilnic de vitamina C, […]
 
Rulouri_de_pui_umplute

Rulouri de pui umplute

Rulouri de pui umplute din: piept de pui, oua, faina, lapte, masline, ulei, apa, vin, piper. Ingrediente:  1 piept de pui 2 ouă 1 lingură făină 50 ml lapte 200g măsline verzi fără sâmburi sau umplute 3-4 linguri ulei 1 pahar apă sau vin piper Mod de preparare: Se bat ouăle împreună cu laptele, făina […]
Zacusca_de_casa

Zacusca de casa

Zacusca de casa din: gogosari, ardei capia, morcovi, vinete, ceapa, telina, mere, ulei, pasta de tomate, sare, zahar, miere. Ingrediente:  1 kg gogoşari 1 kg ardei capia 1 kg morcovi 1 kg vinete 1 kg ceapă 1 kg ţelină 1 kg mere acrişoare 1 l ulei 1 borcan (800 g) pastă de tomate 2 linguri […]
 

Despre peste

Despre peste  Studiile au dovedit că un consum de peşte de 2-4 ori pe săptămână reduce cu 30% riscul apariţiei unei boli de inimă. Secretul peştelui este acidul gras Omega-3 care protejează inima, scade nivelul colesterolului şi previne depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor. Tot datorită acidului gras Omega-3, persoanele care consumă frecvent peşte prezintă un […]
Sote_de_spanac_si_ciuperci_08

Reteta zilei: Sote de spanac si ciuperci

Sote de spanac si ciuperci din: spanac, ciuperci, ceapa, ulei de masline, sare, piper, felii de lamaie. Poate te intereseaza si: Sote de ciuperci cu rozmarin Sote de legume la cuptor Sote de ciuperci cu crema de branza Sote de cartofi cu broccoli Sote de fasole verde cu ceapa caramelizata   Ingrediente: 4 cani spanac […]
 
Muschi_de_vitel_cu_ceapa_si_usturoi_verde

Muschi de vitel cu ceapa si usturoi verde

Muschi de vitel cu ceapa si usturoi verde din: muschi de vitel, ceapa verde, usturoi verde, piper, condimente, slaninuta. Ingrediente:  1 muşchi de viţel lung de aproximativ 20 cm 3-4 fire subţiri de ceapă verde 3-4 fire usturoi verde piper condimente pentru carne la grătar 1 felie slăninuţă pentru uns grătarul Mod de preparare: Se […]
 

Despre fructele de padure

Despre fructele de padure  Fructele de pădure precum afinele, murele, zmeura, răchiţelele conţin cantităţi impresionante de antioxidanţi, fiind o sursă excelentă de antocianine, care ajută la repararea şi protejarea ADN-ului şi care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi îmbătrânirea prematură. Studiile au demonstrat că aceste mici fructe sunt de mare ajutor nu doar în prevenirea, ci […]
Ciorba_de_peste_cu_leustean

Ciorba de peste cu leustean

Ciorba de peste cu leustean din: peste, oua, ceapa, ardei gras, rosii, hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 2 ouă 3 cepe mijlocii sau 10 fire de ceapă verde 2 ardei graşi 3 roşii 1 rădăcină de hrean sau 1 lingură de hrean ras conservat în oţet 1 cană […]
 
rp_Rosii11-200x200.jpg

Despre rosii

Despre rosii  Roşiile contin cantităţi mari de antioxidanţi care protejează celulele şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancere. Roşiile sunt excelente pentru activitatea plămânilor, pe care îi ajută să filtreze mai bine substanţele poluante inspirate (inclusiv a fumului de ţigară), iar graţie cantităţii mari de potasiu pe care o conţin […]
Prajitura_cu_cacao_si_glazura_de_ciocolata_amaruie

Prajitura cu cacao si glazura de ciocolata amaruie

Prajitura cu cacao si glazura de ciocolata amaruie din: oua, zahar, faina, cacao, ulei, praf de copt, sare, lapte, gris, lamaie, margarina,frisca lichida, ciocolata amaruie. Ingrediente pentru blat:  4 ouă 150 g zahăr 240 g făină 10 g cacao 100 ml ulei 1/2 plic praf de copt 1 praf de sare Ingrediente pentru cremă: 800 […]
 
Sufleu_de_spanac_cu_cascaval_si_pui

Sufleu de spanac cu cascaval si pui

Sufleu de spanac cu cascaval si pui din: spanac, piept de pui, oua, unt, margarina, lapte, faina, cascaval, pesmet, leustean, piper, sare. Ingrediente:  1 kg frunze de spanac proaspăt 300 g piept de pui 4 ouă 4 linguri unt sau margarina 1/2 l lapte dulce pasteurizat, degresat 3 linguri făină 130 g caşcaval 1 lingură […]
 
Budinca_de_legume_cu_caju_08

Reteta zilei: Budinca de legume cu caju

Budinca de legume cu caju din: ulei de avocado, ananas, ardei gras, morcovi, usturoi, ceapa verde, conopida, oua, nuca de cocs, pasta de chili, caju, sare de mare. Poate te intereseaza si: Budinca de legume cu mozzarella Cum se prepara Budinca de legume (video) Budinca de legume cu rosii Budinca de legume cu parmezan Budinca […]
Mascarpone_in_aluat

Mascarpone in aluat

Mascarpone in aluat din: faina, margarina, smantana, galbenusuri, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilinat, sare, stafide, esenta de rom, amidon, migdale, zahar cubic. Ingrediente:  600 g făină albă 200 g margarină 4 linguri smântână 4 gălbenuşuri 80 g zahăr 40 g drojdie 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilinat 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: […]
 
Cornulete_cu_cascaval

Cornulete cu cascaval

Cornulete cu cascaval din: faina, unt, margarina, smantana, oua, sare, cascaval, galbenus, urda, marar. Ingrediente pentru aluat şi decor:  150 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smântână 2 ouă sare caşcaval ras 1 gălbenuş Ingrediente pentru umplutură: 200 g urdă 1 legătură mărar sau 1 linguriţă mărar uscat 1 ou sare Mod […]
Ciorba_de_gaina_cu_galuste

Ciorba de gaina cu galuste

Ciorba de gaina cu galuste din: tacam de gaina, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, bors, rosii, oua, gris, piper, sare, leustean. Ingrediente:  tacâmurile de la 1 găină (aripi, picioare, cap, pipote, coşul pieptului, spate, gât) 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 1 păstârnac 1 l borş 1/2 kg roşii condiment din legume uscate 2 ouă 2-3 […]
Tarta_cu_ficatei_de_pui_si_marar

Tarta cu ficatei de pui si marar

Tarta cu ficatei de pui si marar din: faina, margarina, ou, ulei, piept de pui, ficatei de pui, ceapa, smantana, gris, vin alb, marar, cascaval, sare, piper. Ingrediente pentru aluat:  250 g făină 125 g margarină 1 ou câte 1 lingură ulei şi făină pentru tavă Ingrediente pentru umplutură: 300 g piept de pui 200 […]
Retete_de_Pasti_12

Aperitive pentru Paste

Aperitive pentru Paste: Aperitive pentru masa de Paşte Aperitive pentru masa de Paşte din: oua, usturoi, maioneza, branza topita, marar verde, frunze de praz, suc de morcov si suc de sfecla. Ingrediente: 5 oua 3 catei de usturoi… Read more » Aperitive cu carne de miel O reteta de aperitive cu carne de miel din: […]
 
 
 
 
 
 
 
Curry_de_morcovi_cu_lapte_de_cocos

Curry de morcovi cu lapte de cocos

Curry de morcovi cu lapte de cocos din: morcovi, ulei, pasta de curry, boabe de mustar, lemongrass, supa de legume, lapte de cocos, naut, suc de limette, sare, menta. Ingrediente:  600g morcovi 1/2 lingură ulei 2 linguri pastă de curry roşu 1 linguriţă boabe de muştar negru 5 cm lemongrass 200 ml supă de legume […]
Chiftele_de_somon_cu_salata_de_cruditati

Chiftele de somon cu salata de cruditati

Chiftele de somon cu salata de cruditati din: somon, ghimbir, pasta de curry, sos de soia, coriandru, ulei, lamaie, castravete, morcovi, otet, indulcitor. Ingrediente:  400 g file de somon fără piele şi oase 1 linguriţă ghimbir ras 1 lingură pastă de curry roşu 1 linguriţă sos de soia 1/2 legătură coriandru verde 1/2 lingură ulei […]
 
 
Supa_crema_de_legume_cu_peste

Supa crema de legume cu peste

Supa crema de legume cu peste din: cartofi, praz, telina, ulei de masline, supa de legume, legume deshidratate, zarzavat, pastrav. Ingrediente:  2 cartofi 2 fire praz (numai partea albă) 80 g ţelină 2 linguriţe ulei de măsline 1 l supă de legume 1 linguriţă legume deshidratate 100 g zarzavat de supă tăiat fâşii 200 g […]
Cotlete_de_porc_pe_pat_de_risotto

Cotlete de porc pe pat de risotto

Cotlete de porc pe pat de risotto din: unt, cotlete de porc, ceapa, ciuperci, sare, piper, supa de pasare, orez arborio, parmezan. Ingrediente:   1 lingură unt 4 cotlete groase de cca 1,5 cm 4 cepe 8 ciuperci champignon sare, piper Ingrediente risotto: 5 ceşti supă de pasăre 2 cepe 100 g unt 1 ceaşcă […]
 
Negresa_cu_ciocolata_neagra_si_nuci_pecan_08

Reteta zilei: Negresa cu ciocolata neagra si nuci pecan

Negresa cu ciocolata neagra si nuci pecan din: ciocolata neagra, ciocolata, unt nesarat, pudra de cacao, oua, zahar brun, esenta de vanilie, sare de mare, bicarbonat de sodiu, faina, nuci pecan. Poate te intereseaza si: Negresa cu nuci Negresa cu ciocolata si nuci Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz Negresa cu mascarpone Negresa […]
 

Retete pentru Sarbatorile Pascale (2015)

Retete pentru Sarbatorile Pascale: Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar Cotlete de miel la gratar din: cotlete de miel, suc de lamaie, ulei de masline, condimente, orez si legume. Poate te intereseaza si Cotlete de miel cu fistic si marar… Read more » Cotlete in vin rosu Cotlete in vin rosu din: ulei, cotlete […]
 
Cotlete_in_crusta_de_pesmet_cu_salata_de_cruditati

Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati

Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati din: cotlete de porc, pesmet, cimbru, faian, oua, parmezan, varza alba, morcovi, ceapa verde, ulei de masline, otet, seminte de fenicul, sare, piper. Ingrediente:  4 x 150 g cotlete de porc 1 ceaşcă pesmet 2 linguri cimbru tocat 2 linguri făină 2 ouă 40 g parmezan […]
Rulada de porc cu garnitura de cartofi

Rulada de porc cu slaninuta impanata

Rulada de porc cu slaninuta impanata din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, mustar dijon, slaninuta impanata, spanac, cartofi, mere. Ingrediente:  1400 g carne de porc s 2 linguri untură de porc 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri muştar de Dijon 100 g slăninuţă împănată 2 legături frunze de spanac 8 cartofi 2 […]
 

Supa de peste cu rosii, oua si lamaie

Supa de peste cu rosii, oua si lamaie din: peşte slab (şalău, ştiucă, biban), ceapa, oua, zeama de lamaie, rosii, ulei, sare, piper, foaie de dafin, piper boabe, orez, pătrunjel.   Ingrediente:  1/2 kg peşte slab (şalău, ştiucă, biban) 1 ceapă 2 ouă zeama de la 2 lămâi 2 roşii 50 ml ulei sare piper 1 foaie […]

Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval

Ciuperci umplute cu patrunjel si cascaval din: ciuperci, pătrunjel, ceapa, ulei, sare, piper, cascaval.   Ingrediente:  12 ciuperci 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 2-3 linguri ulei sare piper 200 g caşcaval Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le speli foarte bine. Tai codiţele cubuleţe fine ‘şf le căleşti împreună cu ceapa, timp de 10 minute, in […]
 

Tarta cu prune, pesmet, branza dulce si glazura de lamaie

Tarta cu prune, pesmet, branza dulce si glazura de lamaie din: făină, oua, zahar, unt de la rece, prune sau piersici, brânză de vaci, smântână, pesmet, zahăr pudră, zeama de lamaie.   Ingrediente:  400 g făină 1 ou 100 g zahăr 200 g unt de la rece Pentru umplutură: 1,5 kg prune sau piersici 500 g brânză de vaci 125 […]

Supa rece de morcov cu ghimbir si smantana

Supa rece de morcov cu ghimbir si smantana din: morcov,  ceapă, unt, ghimbir, zahar, supa de legume, smantana, sare, piper, sucul de limetă, frunze de coriandru sau mentă.   Ingrediente:  600 g morcov 1 ceapă 1 lingură unt 1 lingură ghimbir ras 2 linguriţe zahăr 1 l supă de legume 150 ml smântână sare piper sucul de la […]
 

Ciulama de dovlecel cu smantana si marar

Ciulama de dovlecel cu smantana si marar din: dovlecel, lapte, sare, unt, faina, ou, smantana, marar.   Ingrediente:  1 dovlecel 2 căni lapte 1 praf de sare 3 linguri unt 4 linguri făină 1 ou 175 g smântână mărar Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă şi îl tai cubuleţe. într-o crăticioară pui laptele cu […]
rp_Chifle_cu_menta1-200x200.jpg

Chifle cu branza si chimen

Chifle cu branza si chimen din: oua, telemea desărată şi stoarsă bine sau caşcaval, unt, chimen.   Ingrediente:  4 ouă 250 g telemea desărată şi stoarsă bine sau caşcaval 10 g unt chimen Mod de preparare: Storci bine brânza şi o razi, apoi o ames­teci cu gălbenuşurile. Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu gălbenuşurile. Adaugi în […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu