miercuri, 14 octombrie 2015

Retete Culinare cu poze # 92

Retete culinare cu poze 

Budinca_de_oua_cu_lapte_13

Reteta zilei: Budinca de oua cu lapte

Budinca de oua cu lapte din: zahar brun, amidon, sare, lapte, galbenusuri, unt, frisca. Poate te intereseaza si Cum se prepara Budinca de gutui (video) Ingrediente: 1 1/2 cana zahar brun 1/4 ceasca amidon 1/2 linguriță sare 3 cesti lapte integral 4 gălbenușuri de ou 2 linguri unt frisca Mod de preparare: Amestecati usor zahăr […]
Terina_picanta_cu_pui_si_ficat_de_porc

Terina picanta cu pui si ficat de porc

Terina picanta cu pui si ficat de porc din: ficat de pui, pulpe de pui, ficat de porc,roşii cherry (galbene şi roşii), ardei graşi roşii, ardei graşi galbeni, ardei iute roşu, căţei de usturoi, ceapa, pătrunjel, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g ficat de pui 200 g pulpe de pui tocate 150 g ficat de porc 250 g roşii cherry (galbene […]
 
Salata_cu_pipet_de_pui_mazare_si_castravete_murat

Salata cu piept de pui, mazare si castravete murat

Salata cu piept de pui, mazare si castravete murat din: piept de pui, telina, morcov, pastarnac, maioneza, mazare, castravete murat, gogosar in otet, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui 1/4 ţelină 1 morcov 1 păstârnac 4 linguri maioneză 100 g mazăre fiartă 1/2 castravete murat 1/2 gogoşar în oţet sare   Mod de preparare: Cureţi legumele, le […]
Cosulete_cu_somon_si_avocado

Cosulete cu somon si avocado

Cosulete cu somon si avocado din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei, somon afumat, avocado, castravete, iaurt 10% grăsime, muştar iute, smântână, usturoi, mărar, sare, piper alb Ingrediente: 2 ouă 1 cană de lapte (250 ml) 3-4 linguri de făină 1 cub de unt (topit) sare ulei Ingrediente pentru umplutura: 250 g somon afumat 2 avocado 1 castravete mare 2 iaurturi 10% grăsime […]
 
Budinca de orez cu mere si smantana

Budinca de orez cu piersci si lapte

Budinca de orez cu piersci si lapte din: orez, zahăr, lapte, sare, gălbenuşuri, unt, pier­sici, al­buşuri, zahăr. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 3 linguri zahăr 4 ceşti lapte un praf sare 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 6 pier­sici 4 linguri zahăr pentru sirop 4 al­buşuri 200 g zahăr Mod de reparare: Se fierbe orezul cu lapte­le, […]
Bulgarasi_cu_fistic_si_scortisoara

Bulgarasi cu fistic si scortisoara

Bulgarasi cu fistic si scortisoara din: brânză mascarpone, brânză de capră, scorţişoară, fistic prăjit şi sărat. Ingrediente: 250 g brânză mascarpone 200 g brânză de capră 15 g scorţişoară măcinată 500 g fistic prăjit şi sărat     Mod de preparare: Intr-un bol, pasează brânza de capră cu furculiţa. Adaugă brânza mascar­pone şi, cu o spatulă cu capăt flexibil, […]
 
Briose_cu_carne_de_vitel_si_ardei_capia

Briose cu carne de vitel si ardei capia

Briose cu carne de vitel si ardei capia din: carne de viţel tocată, ardei graşi verzi, ardei capia, ceapa, cartofi, telina, unt, ceapă verde, ou, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de viţel tocată 2 ardei graşi verzi 5 ardei capia 2 cepe 500 g cartofi pentru piure 1 ţelină mică 100 g unt ceapă verde 1 […]

Muschi de vita cu susan si arpagic

Muschi de vita cu susan si arpagic din: muşchi de vită, pepsi-cola, sos de soia, ulei de susan cu seminţe, usturoi, arpagic. Ingrediente: muşchi de vită pepsi-cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic   Mod de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva ore la marinat într-un […]
 
Crap la cuptor cu legume si vin alb

Peste cu legume si sos de soia la cuptor

Peste cu legume si sos de soia la cuptor din: file de peşte, legume congelate (morcov+fasole verde şi galbenă), ceapă, usturoi, ulei, condimente: sare, piper, paprika, rozmarin, sos de soia, vin alb, pastă legume, margarină. Ingrediente: 5 file de peşte legume congelate (morcov+fasole verde şi galbenă) 1 ceapă 3 căţei de usturoi puţin ulei sare piper […]

Gem de mango cu mere

Gem de mango cu mere din: mango,  zeamă de lămâie, colorant galben, zahăr, mere (fără coajă şi sâmburi), esenţă mango. Ingrediente: 2 ceşti mango 4 g zeamă de lămâie colorant galben 1 cană zahăr 250 g mere (fără coajă şi sâmburi) 3 picături esenţă mango   Mod de preparare: Merele deja curăţate se dau prin […]
 
Chocolate_lava

Chocolate lava

Chocolate lava din: oua, zahar, faina, unt, ciocolata neagra. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri făină un pachet de unt 400 g ciocolată neagră Mod de preparare: Amestecaţi cu un tel ouăle, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă. Puneţi la topit untul şi ciocolata (împreună), apoi amestecaţi-le cu compoziţia […]
Piept_de_pui_in_sos_de_smantana_11

Reteta zilei: Piept de pui in sos de smantana

Piept de pui in sos de smantana din: iaurt, migdale, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, sare, zahar, praf de chili, garam masala, nucsoara, turmeric, scortisoara, cuisoare, dafin, praf de chili, piper cayenne, piept de pui, ghee, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, sos de rosii, cardamom, smantana, coriandru. Poate te intereseaza si Pulpe de pui in […]
 

Midii cu usturoi si ghimbir

Midii cu usturoi si ghimbir din: midii în valvă, ceapă, usturoi, ghimbir, vin alb. Ingrediente: 10-15 midii în valvă, 3/4 ceapă 2-3 căţei de usturoi ghimbir tocat mărunt vin alb     Mod de preparare: Se spală bine midiile şi se aşază pe o folie de aluminiu. Se acfaugă deasupra restul de ingrediente şi se înfăşoară […]
Rulada_de_biscuiti_cu_cafea_si_nuca

Rulada de biscuiti cu cafea si nuca

Rulada de biscuiti cu cafea si nuca din: biscuiţi obişnuiţi, cafea, zahăr pu­dră, cacao, zeama de lamaie, nuca, margarina, zahar pudra. Ingrediente pentru blat: 1/2 kg biscuiţi obişnuiţi 2 ceşti cafea preparată 1 ceaşcă zahăr pu­dră 3 linguri cacao zeamă de la 1/2 lămâie 1 ceaşcă miez nucă măcinat Ingrediente pentru crema: 1 pa­chet margarină 1 ceaşcă zahăr pudră […]
 

Branza cu curry in iaurt cu nucsoara

Branza cu curry in iaurt cu nucsoara din: brânză, foi de dafin, praf de nucşoară, cimbru, usturoi, pastă de nucşoară, praf de coriandru, smântână grasă, garam maşala, pastă de usturoi, sare, pastă de ghimbir, nucşoară verde, praf de coajă de nucşoară, ulei, ceapă, praf de chili, şofran (dizolvat în 15 ml lapte), praf de şofran, […]
Aperitiv_cu_rosii_si_mozzarella

Aperitiv cu rosii si mozzarella

Aperitiv cu rosii si mozzarella din: mozzarella, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, sare, piper, boabe de piper. Ingrediente:   150g mozzarella 200g roşii cherry câteva frunze de busuioc proaspăt 2 linguri de ulei de măsline sare şi piper boabe de piper negru pentru decor Mod de preparare: Se spală roşiile şi se taie jumătăţi, […]
 

Crema de spanac cu branza

Crema de spanac cu branza din: spanac, brânză de burduf, smântână, unt, ghimbir, chili verde, mălai, ceapă, praf de chili roşu, sare, roşii, apă. Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 250 g brânză de burduf 10 g smântână 30 g unt 25 g ghimbir tăiai fin 3 bucăţi chili verde tăiat 20 g mălai, 25 g […]
Tort_cu_afine_vanilie_si_nes

Tort cu afine, vanilie si nes

Tort cu afine, vanilie si nes din: biscuiţi cu ovăz, unt, crema de branza, smantana dulce, nes, afine, zahar, oua, esenţă de vanilie, apa. Ingrediente: 500 g biscuiţi cu ovăz 100 g unt 1 kg cremă de brânză 200 ml smântână dulce 2 linguriţe cu nes 500 g afine 200 g zahăr 100 ml apă esenţă de […]
 
Bruschete_cu_masline_si_struguri_03

Reteta zilei: Bruschete cu masline si struguri

Bruschete cu masline si struguri din: ulei de masline, struguri, masline, rozmarin, sare de mare, fulgi de ardei rosu, bagheta, ricotta. Poate te intereseaza si Bruschete cu masline si seminte de dovleac Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 cana struguri 1 cana măsline fără sâmburi 1 1/2 lingurite rozmarin, tocat sare de mare și […]
Cocktail_martini_cu_fructe_confiate

Cocktail martini cu fructe confiate

Cocktail martini cu fructe confiate Ingrediente:  100ml apa 100gr zahar 50gr mix de fructe uscate 4 linguri zahar 4 lingurite amestec de condimente dulci 4 lingurite fructe confiate 100 ml gin 100ml vermut dulce rosu 20 ml rom brun gheata Mod de preparare: Pentru a face un sirop dulce, pune într-o oală 100ml de apă, […]
 
Minitarte_cu_vanilie_ananas_si_afine

Minitarte cu vanilie, ananas si afine

Minitarte cu vanilie, ananas si afine din: afine, faina, oua, unt, zahar, smantana, esenta de vanilie, sare, lapte, gelatina, compot de ananas, frisca. Ingrediente: 300 g afine Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 2 albuşuri 1 ou 100 g unt 50 g zahăr 50 g smântână esenţă de vanilie sare Ingrediente pentru umplutură: 3 ouă 100 g zahăr […]

Budinca de ciocolata cu nuci si cirese

Budinca de ciocolata cu nuci si cirese din: lapte, biscuiţi, ciocolată lichidă (preparată prin topirea batonului de ciocolată în puţină apă clocotita, pe foc moale), cacao pudră, zahăr, făină de porumb, friscă, ciocolată, cireşe confiate (sau vişine din vişinată), nuci. Ingrediente: 2 ceşti lapte 250 g biscuiţi 6 linguri ciocolată lichidă (preparată prin topirea batonului […]
 
Bruschete_cu_icre_negre

Bruschete cu icre negre

Bruschete cu icre negre din: bagheta, salata de icre, icre negre, somon afumat, ulei de masline, salata verde, marar, ceapa rosie, sare, piper. Ingrediente:  1 baghetă 250g salată de icre 50g de icre negre somon afumat ulei de măsline salată verde mărar proaspăt 1 felie de lămâie felii de ceapă roşie sare şi piper Mod […]

Burrito cu menta si coriandru

Burrito cu menta si coriandru din: făină de grâu, ulei rafinat, făină de porumb, sare, fasole boabe, unt, ceapa, brânză uscată, chili verde, frunze de mentă verde, coriandru verde. Ingrediente: 5 ceşti făină de grâu 3 linguri ulei rafinat 1 lingură făină de porumb sare Ingrediente pentru umplutura: 1 cană mare fasole boabe 100 g unt […]
 
Sufleu_pufos_cu_afine

Sufleu pufos cu afine

Sufleu pufos cu afine din: afine, lapte, oua, zahar, faina, pesmet din biscuiţi, unt, sare. Ingrediente: 500 g afine 1 l lapte 8 ouă 120 g făină 300 g zahăr 8 linguri cu pesmet din biscuiţi 50 g unt sare Mod de preparare:   Bate gălbenuşurile şi adaugă treptat laptele, fiert şi răcit. Adaugă treptat făina […]

Chiftelute de porc cu migdale si menta

Chiftelute de porc cu migdale si menta din: pulpă de porc, făină de grâu, migdale, ulei, frunze de mentă, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 linguri făină de grâu 1 lingură migdale trecute prin răzătoarea mică 6 linguri ulei 4-5 frunze de mentă sare piper pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Pătrunjelul […]
 
Sote_de_ciuperci_si_fasole_verde_cu_sos_de_prune_uscate_05

Reteta zilei: Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate

Sote de ciuperci si fasole verde cu sos de prune uscate din: prune uscate, curmale, apa fierbinte, fasole verde, ciuperci, sos de soia, condimente chinezesti, piper cayenne, ulei.   Ingrediente: 6 prune uscate, fără sâmburi 2 curmale, fără sâmburi 1/2 cană de apă fierbinte 500gr fasole verde, rupta bucati 240gr ciuperci, feliate 2 lingurite sos […]

Crema de legume cu smantana

Crema de legume cu smantana din: roşii, ceapă, cartofi, smântână, lapte, sare şi piper. Ingrediente: 100 g roşii 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă smântână 1 cană lapte sare piper     Mod de preparare: Se curăţă şi, se spală legumele, după care se taie mărunt. Se adaugă sarea şi şase căni cu apă, lăsându-se […]
 
Desert_cu_pere_si_lapte_de_migdale

Desert cu pere si lapte de migdale

Desert cu pere si lapte de migdale din: lapte de migdale, cuisoare, nucsoara, scortisoara, fulgi de ovaz, oua, zahar, unt de cocos, pere, iaurt de nuca de cocos. Ingrediente:  250ml lapte de migdale 1/2 linguriţă de cuişoare măcinate 1 linguriţă de nucşoară măcinată 4 linguriţe de scorţişoară măcinată 100g fulgi de ovăz 3 ouă mari […]
Tocanita_de_curcan_cu_coriandru

Tocanita de curcan cu coriandru

Tocanita de curcan cu coriandru din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, pastarnac, usturoi, garam masala, supa, rosii, naut, friptura de curcan, miere, coriandru, fulgi de migdale, iaurt. Ingrediente:  1 lingură ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată gros 3 morcovi, feliaţi gros pe diagonală 3 păstârnaci, feliaţi gros pe diagonală 3 catei de usturoi, […]
 
Cocktail_cu_lichior_de_oua_si_ghimbir

Cocktail cu lichior de oua si ghimbir

Cocktail cu lichior de oua si ghimbir din: apa, zahar, ghimbir, gheata, lichior de oua, sirop de ghimbir, lichior de pere. Ingrediente:  100ml apa 100ml zahar 1 mana ghimbir feliat gheata 100ml lichior de oua sirop de ghimbir lichior de pere     Mod de preparare: Intâi prepară un sirop de ghimbir. Combină într-o oală […]

Clatite cu miere si unt

Clatite cu miere si unt din: lapte, faina, drojdie uscata, zahar, ulei, miere, unt. Ingrediente: 250ml de lapte 200g de făină 1 linguriţă de drojdie uscată 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de ulei, plus extra pentru uns Ingrediente unt cu miere: 5 linguri de miere 140g de unt, la temperatura camerei Mod de preparare: […]
 

Retete Savuroase (2015)

Retete Savuroase: Reteta zilei: Piure de dovleac Piure de dovleac din: dovleac, unt de migdale, sirop de artar, scortisoara, ghimbir, sare, piper. Poate te intereseaza si Piure de masline verzi cu capere si ansoa Ingrediente: 600gr dovleac… Read more » Reteta zilei: Supa de rosii si crutoane in crusta de parmezan Supa de rosii si […]
 
Placinta_cu_ovaz_si_nuci_12

Reteta zilei: Placinta cu ovaz si nuci

Placinta cu ovaz si nuci din: oua, zahar, zahar brun, unt, sirop de porumb, esenta de vanilie, ovaz, nuca de cocos, faina, nuci pecan, aluat de placinta. Poate te intereseaza si Placinta cu alune si ciocolata Ingrediente: 3 oua 1/2 cană de zahăr 1/2 cană de zahăr brun 1/2 ceasca de unt, topit și răcit […]
Ciorba_de_legume_dreasa_cu_smantana

Ciorba de legume dreasa cu smantana

Ciorba de legume dreasa cu smantana din: cartofi, ţelină, ceapă, păstârnac, morcov, roşii, ciuperci, pastă de tomate, smântână, varza, patrunjel, sare, leustean. Ingrediente: 2 cartofi 1/2 ţelină 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 roşie 200 g ciuperci 5-6 linguri pastă de tomate 200 ml smântână 1 mână varză tocată pătrunjel leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele. Tai car­tofii cubuleţe, ceapa, […]
 
Salata_de_castravete_si_rosii_cu_paste

Salata de castravete si rosii cu paste

Salata de castravete si rosii cu paste din: tortellini, castravete, rosii, sunca presata, sare, piper, usturoi, iaurt gras, marar, salata verde. Ingrediente: 200 g tortellini 1 castravete 2 roşii 100 g şuncă presată sare piper 3 căţei usturoi, zdrobiţi 200 ml iaurt gras legătură mărar câteva frunze de salată verde pentru decor Mod de preparare: Prepari pastele conform […]
Aperitive_cu_legume_oua_fierte_si_somon_afumat

Aperitive cu legume, oua fierte si somon afumat

Aperitive cu legume, oua fierte si somon afumat din: somon afumat, paine de secara, castravete, crema de branza, pasta de hrean, maioneza, oua fierte, pudra de ardei iute, chives, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  100g de somon afumat 4 felii de pâine de secară cu seminţe 1/3 de castravete 80g cremă de brânză 1 linguriţă de […]
 
Ciuperci_la_cuptor_cu_legume_si_cascaval

Ciuperci la cuptor cu legume si cascaval

Ciuperci la cuptor cu legume si cascaval din: ciuperci, ceapa, dovlecel sau vanata, morcovi, smantana, varza, vin alb, cascaval, unt, ardei grasi, sare. Ingrediente: 8 ciuperci măricele 2 cepe potrivite 1 dovlecel sau 1 vânătă mică 2 morcovi 4 linguri cu smântână 4 foi de varză 1 pahar cu vin alb 4 linguriţe cu caşcaval […]
Salata_calda_cu_legume_si_masline

Salata calda cu legume si masline

Salata calda cu legume si masline din: brânză telemea, ceapă, ardei gras gal­ben, ardei gras roşu, roşii uscate, măsline fără sâmburi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 200 g brânză telemea 1 ceapă 1 ardei gras gal­ben 1 ardei gras roşu câteva roşii uscate 150 g măsline fără sâmburi sare piper ulei Mod de preparare: Curăţă ceapa, […]
 
Prajitura_cu_inghetata_si_afine

Prajitura cu inghetata si afine

Prajitura cu inghetata si afine din: afine, făină, unt, oua, zahar, coaja de lamaie, sare, lapte, frişcă lichidă, esenţă de rom. Ingrediente: 250 g afine Pentru aluat: 150 g făină 125 g unt 2 ouă 150 g zahăr coajă de lămâie sare Pentru îngheţată: 3 gălbenuşuri 3 linguri cu lapte 300 ml frişcă lichidă 4 linguri cu […]
Gustare_cu_biscuiti_sarati

Gustare cu biscuiti sarati

Gustare cu biscuiti sarati din: biscuiti sarati, ghimbir in sirop, sunca. Ingrediente:  250gr biscuiti sarati ghimbir in sirop 300gr sunca maruntita   Mod de preparare: Inşiră 250g de biscuiţi săraţi pe un blat de lucru. Apoi aranjează deasupra acestora felii subţiri de ghimbir în sirop şi câteva linguri de şuncă mărunţită. Serviti imediat. Gustare cu […]
 

Bacon in aluat

Bacon in aluat din: bacon, faina, praf de copt, unt, branza cheddar, lapte, ketchup, sos worcestershire. Ingrediente: 3 felii lungi de bacon 225g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt, plus extra pentru presărat 25g de unt rece, tăiat în cubuleţe 75g de brânză Cheddar, rasă 150ml de lapte, plus 2 linguri suplimentare […]
Gnocchi_cu_masline_si_busuioc

Gnocchi cu masline si busuioc

Gnocchi cu masline si busuioc din: gnocchi, ulei de masline, masline, rosii uscate, frunze de busuioc. Ingrediente:  500g gnocchi 4 linguri ulei de masline masline verzi fara samburi rosii uscate frunze de busuioc   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Pune un pachet de 500g de gnocchi într-o tavă şi stropeşte-i cu 4 linguri […]
 

Mic dejun cu oua

Mic dejun cu oua din: ulei de masline, oua, tarhon, branza gruyere, smantana, valeriana. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 8 ouă mari 1 fir de tarhon, frunzele tocate 50g de brânză gruyere, rasă 100ml de smântână pentru gătit 100g de valeriană, pentru servit Mod de preparare: Incinge cuptorul la 160°C şi dă în clocot […]
Supa_de_coaste_cu_orz_10

Reteta zilei: Supa de coaste cu orz

Supa de coaste cu orz din: coaste de porc, ulei, ciuperci uscate, ciuperci, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa de pui, orz, dafin, sare, piper. Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto Ingrediente: 8 coaste de porc 2 linguri ulei 6 ciuperci uscate 500gr ciuperci, curățate și feliate 1 cană morcovi decojiti și […]
 
Sandwich_cu_carne_de_curcan_si_salata_de_morcovi

Sandwich cu carne de curcan si salata de morcovi

Sandwich cu carne de curcan si salata de morcovi din: bagheta, pate de ficat, castravete, friptura de curcan, maioneza, ardei iute, menta, morcovi, varza rosie, ghimbir, otet de orez, zahar. Ingrediente:  2 baghete mici 50g pate din ficat de pui 1/4 castravete, feliat subţire pe diagonală 140g friptură de curcan, ruptă în bucăţi 1 lingură […]

Ceapa tocata cu condimente

Ceapa tocata cu condimente din: făină de năut (besan), sare, bicarbonat de sodiu, orez, chimen de pământ, coriandru de pământ, praf de chiti, chili proaspăt, ceapa, apă, ulei. Ingrediente: 150 g făină de năut (besan) 1 linguriţă sare un vârf de cuţit bicarbonat de sodiu 1 lingură orez 2 linguriţe chimen de pământ 2 linguriţe […]
 
Aperitiv_cu_pate_de_somon

Aperitiv cu pate de somon

Aperitiv cu pate de somon din: pate de somon, paine,maioneza, patrunjel, struguri. Ingrediente:  100g pate de somon 4 felii de pâine 2 linguri de maioneză 1 legătură de pătrunjel câteva boabe de struguri   Mod de preparare: Cu ajutorul unui pahar, decupaţi rondele din feliile de pâine. Tăiaţi boabele de struguri în jumătăţi şi tocaţi […]

Chiftelute la cuptor cu ceapa verde

Chiftelute la cuptor cu ceapa verde din: carne tocată de miel, ardei iuţi, ceapă verde, lămâie (zeama), ouă, pesmet, sare, condimentele preferate. Ingrediente: 1 kg carne tocată de miel 2 ardei iuţi 1 ceapă verde 1/2 lămâie (zeama) 3 ouă pesmet sare condimentele preferate Mod de preparare: Se toacă bine carnea, de două ori, şi […]
 
Cocktail_cu_suc_de_portocale_si_lichior_de_ciocolata

Cocktail cu suc de portocale si lichior de ciocolata

Cocktail cu suc de portocale si lichior de ciocolata din: apa, zahar, coaja de portocala sau clementina, ciocolata neagra, votca, lichior de ciocolata, sirop de portocale, suc de portocale, gheata. Ingrediente:  100ml apa 100gr zahar coaja rasa de la 1 portocala sau 1 clementina ciocolata neagra, rasa 100ml votca 100ml lichior de ciocolata 60 ml […]

Halva din faina

Halva “Suji” din: suji (făină din grâu indian), unt, zahăr, nucşoare, alune, fistic, stafide, apă de trandafir. Ingrediente: 200 g suji (făină din grâu indian) 200 g unt 700 g zahăr 10 nucşoare 100 g alune 30 g fistic 50 g stafide 1 lingură de apă de trandafir   Mod de preparare: Inmuiaţi făina în apă […]
 
Salata_de_legume_cu_grau_07

Reteta zilei: Salata de legume cu grau

Salata de legume cu grau din: grau, morcovi, varza rosie, telina, ceapa verde, castane de apa, ulei de masline, sos hoisin, sos de soia, otet de orez, miere, sare, piper. Poate te intereseaza si Salata cu ciuperci si piept de pui Ingrediente: 1 cană de boabe de grâu nefiert ¾ ceașcă morcovi taiati fasii ¾ […]
 
Ciorba_de_ciuperci_cu_morcov_si_verdeata

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata

Ciorba de ciuperci cu morcov si verdeata din: ciuperci, mor­cov, ceapă, usturoi, ulei, cartof, sare, piper, lămâie, apă, verdeaţă.  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 mor­cov 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 2 lin­guri ulei 1 cartof sare piper lămâie 2 litri apa verdeaţă Mod de preparare: Ceapa şi morcovul se dau prin răzătoarea mică, iar căţeii de […]

File de peste cu menta si coriandru

File de peste cu menta si coriandru din: fileu de pomfret, coriandru verde, praf de coriandru, ardei iute verde, oţet de malţ, mentă, ulei pentru prăjit, praf de ardei iute roşu, sare, tamarind. Ingrediente: 800 g fileu de pomfret 200 g coriandru verde 3 g praf de coriandru 10 bucăţi de ardei iute verde 60 […]
 
Ciuperci gatite taraneste cu ceapa si vin

Ciuperci taranesti cu dovlecel si cascaval

Ciuperci taranesti cu dovlecel si cascaval din: ceapa, dovlecel, ciuperci, cascaval, oua, smantana, lapte, unt, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 2 cepe 1 dovlecel 5 ciuperci 200 g caşcaval 2 ouă 100 g smântână 2 linguri cu lapte unt sare piper rozmarin Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt. Adaugă dovlecelul tăiat […]

Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie

Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie din: crevete de mărime medie, usturoi, chili (ardei iute) verde, zeamă de lămâie, seminţe de muştar, ulei, ceapă, sare, iaurt. Ingrediente: 1 kg crevete de mărime medie 100 g usturoi 5 g chili (ardei iute) verde 60 ml zeamă de lămâie 10 g seminţe de muştar 45 […]
 
Tarta_cu_rosii_bacon_si_branza

Tarta cu rosii, bacon si branza

Tarta cu rosii, bacon si branza din: făină, drojdie, unt, brânză de vaci, gorgonzola, ouă, smântână, bacon, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 20 g drojdie 80 g unt 100 g brânză de vaci 100 g gorgonzola 2 ouă 100 g smântână 150 g bacon câteva roşioare pătrunjel sare piper Mod de preparare: Frământă […]
Salata_de_cereale_cu_sunca

Salata de cereale cu sunca

Salata de cereale cu sunca din: amestec de cereale, sunca, valeriana, fenicul, alune de padure, merisoare, ulei de masline, coaja si zeama de clementina, mustar de dijon, miere. Ingrediente:  250g amestec de cereale 280g de şuncă, tăiată cuburi 100g de valeriană 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 50g alune de pădure, prăjite şi tocate […]
 
rp_Kebab_de_casa1.jpg

Kebab cu oua si chili

Kebab “Nargisi” din: ouă, chili verde, ceapă, frunze de coriandru, sare, iaurt, unt nesarat, usturoi, radacina de ghimbir, chimen, coriandru, garam maşala, praf de chili, piper, frunze de mentă verde, runze de coriandru, carne tocată de miel, oua, besen, apa, ulei. Ingrediente pentru umplutura: 2 ouă fierte tari curăţate şi tăiate 1 chili verde proaspăt tăiat (curăţat de seminţe pentru a nu fi prea iute) […]
Mix_de_branzeturi_cu_ardei_si_marar_10

Reteta zilei: Mix de branzeturi cu ardei si marar

Mix de branzeturi cu ardei si marar din: crema de branza, maioneza, mustar dijon, sos adobo, piper, branza cheddar, mozzarella, ardei gras, marar. Poate te intereseaza si Cum se prepara Platou cu branzeturi, fructe si sampanie (video) Ingrediente: 120gr crema de branza 1/2 cana maioneza 1 lingura mustar de Dijon 1 lingura sos adobo 1/2 […]
 

Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan

Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan din: gris, zahăr pudră, făină de năut, praf de nucşoară, migdale,seminţe de bostan (decojite şi prăjite), fulgi de cocos. Ingrediente: 100 g gris 750 g zahăr pudră 900 g făină de năut 1 linguriţă praf de nucşoară 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt 1 ceaşcă seminţe de bostan […]
Saramura_de_peste_cu_rosii_si_usturoi

Saramura de peste cu rosii si usturoi

Saramura de peste cu rosii si usturoi din: peşte (caras, novac), otet, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras verde, usturoi, verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar), sare grunjoasă. Ingrediente: 2 kg peşte (caras, novac) 2 linguri cu oţet 1 l apă 2 ardei iuţi 2  roşii bine coapte 1 ardei gras verde 1 căpăţână de usturoi verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar) 2 […]

Jumari dulci cu scortisoara si stafide

Jumari dulci cu scortisoara si stafide din: ouă, ulei, zahăr, lapte, smântână, scorţişoară, stafide, migdale, fructe de sezon. Ingrediente: 6 ouă 4 linguriţe ulei 1 ceaşcă zahăr 1 ceaşcă lapte 2 linguri smântână 1/2 linguriţă scorţişoară 3 linguriţe stafide 80 g migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouăle şi se […]
 
Mancare_de_gogosari_cu_fasole_boabe_si_costita

Mancare de gogosari cu costita si fasole

Mancare de gogosari cu costita si fasole din: ulei, ceapa, gogosari, fasole boabe nouă, costiţă,  bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de ţelină. Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 6-7 gogoşari 300 g fasole boabe nouă 500 g costiţă 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de ţelină Mod de preparare: Toacă mărunt (cu robotul […]
 
 
 
 
 
Ananas_copt_09

Reteta zilei: Ananas copt

Ananas copt din: ananas, zahar, faina, branza, biscuiti, unt. Poate te intereseaza si Ananas la gratar cu sirop de artar si scortisoara Ingrediente: 1 cutie ananas 1/2 cana zahăr 3 linguri faina 3/4 cesti brânză rasă cativa biscuiti, pisati 1 cub unt, topit Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent, adaugati ananasul. Se amesteca zahar, faina […]
Pizza_cu_branza_si_bacon

Pizza cu branza si bacon

Pizza cu branza si bacon din: faina, drojdie, ulei de masline, bacon, varza de bruxelles, branza cu mucegai, salvie, unt, usturoi, smantana, nucsoara. Ingrediente:  250g de făină, plus extra pentru presărat pe suprafaţa de lucru 1/2 plic de drojdie 1 1/2 linguri ulei de măsline 6 felii lungi de bacon afumat, tocate grosier în bucăţi […]
 
Cocktail_cu_votca_si_suc_de_clementine

Cocktail cu votca si suc de clementine

Cocktail cu votca si suc de clementine din: suc de clementine, votca, cointreau, prosecco, sampanie. Ingrediente:  sucul de la 6 clementine, plus 2 pentru servit 100ml de votcă 100ml de cointreau 1 sticlă de prosecco sau şampanie, răcită         Mod de preparare: Pune în congelator câteva pahare de Martini (sau de şampanie). […]
Rulada_de_legume_si_peste

Rulada de legume si peste

Rulada de legume si peste din: ton, dovlecei, vanata, ardei, masline, capere, nuci de pin, sare de mare, piper, otet balsamic, arpagic, usturoi, ou, lamaie. Ingrediente:  320g de ton în suc propriu 2 dovlecei 1 vânătă 2 ardei 1 pumn de măsline fără sâmburi capere 30g de nuci de pin sare de mare piper negru […]
 
Parfait_cu_piersici_fructe_de_padure_si_iaurt

Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt

Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt din: piersici, fruc­te de pădure, iaurt. Ingrediente: 1 piersică feliată 1/2 cană fruc­te de pădure 1/2 cană iaurt îngheţat   Mod de preparare: Se pun jumătate din feliile de pier­sică proaspătă şi o parte din fructele de pă­dure într-un pahar răcit în prealabil. Se adaugă iaurtul îngheţat, iar […]

Rata cu hagina si chili

Rata cu hagina si chili din: raţă, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat,  zahăr, ulei de arahide. Ingrediente: 1 raţă 3 bucăţi hagina 10 chili uscaţi 1 lingu­riţă praf de chili 2 linguri sos de soia sare 2 linguri vin 1 lin­guriţă bicarbonat 3 linguriţe zahăr 1 1/2 ceaşcă ulei […]
 
Tarte_cu_legume_si_aroma_de_rozmarin

Tarte cu legume si aroma de rozmarin

Tarte cu legume si aroma de rozmarin din: faina, zahar, praf de copt, ulei, apa rece, sare, branza de capra, zucchini, vanata, ardei gras, rozmarin. Ingrediente pentru crusta:  260g de făină 1 linguriţă de zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 7 linguri de ulei 30-50ml de apă rece sare Ingrediente pentru umplutura: 110g brânză de […]
Piersici_caramelizate

Piersici caramelizate

Piersici caramelizate din: piersici, zahăr, unt. Ingrediente: 1/2 kg piersici 200 g zahăr 2 lin­guri de unt Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Untul se pune într-o cratiţă şi când se încinge se adaugă feliile de pier­sici şi zahărul. Se ţin pe foc până piersicile prind o culoare aurie. […]
 

Legume cu carne de vita

Legume cu carne de vita din: legume, carne de vită, sare, piper, ouă, floare balon, ferigă, usturoi, ceapă verde, sos de soia. Ingrediente: legume carne de vită sare piper ouă floare balon ferigă usturoi ceapă verde sos de soia Mod de preparare: Rădăcina de floare balon, se înmoaie în apă sărată, pentru a înlătura orice urmă de […]
Supa_crema_de_cartofi_si_ciuperci

Supa-crema de cartofi si ciuperci

Supa-crema de cartofi si ciuperci din: cartofi, ciuperci, supa de legume, ulei de masline, ceapa, pudra de ardei iute, bacon, patrunjel, chifle. Ingrediente: 3 cartofi 350 g ciuperci 1 l supa de legume 3 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1/2 lingurita pudra de ardei iute 4 felii de bacon pătrunjel tocat 4 chifle Mod de preparare: Incingi […]
 

Rata inabusita in bere

Rata inabusita in bere din: raţă de aproximativ 2 kg, bere, sare, vin, bicarbonat, rădăcină ghimbir, piper. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 kg 1 sticlă de bere 3 linguriţe sare 2 linguri vin 1/2 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir un praf de piper Mod de preparare: Raţa, curăţată şi spălată bine, se pune […]
Penne_cu_sos_de_rosii_si_vinete_crocante_14

Reteta zilei: Penne cu sos de rosii si vinete crocante

Penne cu sos de rosii si vinete crocante din: vanata, faina, ou, pesmet, praf de usturoi, praf de ceapa, cimbru, ulei de masline, penne, ceapa, ardei gras, sos de rosii, parmezan, busuioc, patrunjel. Poate te intereseaza si Paste cu sos de carne si legume Ingrediente: 1 vânătă, cuburi 1/4 cană făină integrala 1 ou 1/2 […]
 
Cartofi_la_cuptor_cu_rozmarin_si_marar

Cartofi la cuptor cu rozmarin si marar

Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi din: cartofi, ulei, usturoi, rozmarin, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 4-5 cartofi 5-6 linguri ulei 5 căţei usturoi 2-3 crenguţe rozmarin 3-4 linguri unt 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai bucăţi. îi pui într-un vas şi-i amesteci cu uleiul, […]
 
Pachetele_cu_pui_legume_si_cascaval

Pachetele cu pui, legume si cascaval

Pachetele cu pui, legume si cascaval din: ardei gras galben, ardei gras roşu, ceapa, pătrunjel, piept de pui, porumb, bulion, caşcaval, sare, piper, smântână, lipii, ulei, oua, usturoi, vin alb. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel 1 piept de pui 100 g porumb 6 linguri bulion 100 g caşcaval sare piper 3 linguri smântână […]
Biscuiti_cu_lavanda_si_lamaie

Biscuiti cu lavanda si lamaie

Biscuiti cu lavanda si lamaie din: faina, zahar pudra, unt, lavanda, coaja de lamaie, zeama de lamaie, coaja de limeta, sare.  Ingrediente: 1 cana de faina 1/2 cana zahar pudra 1/2 cana unt in cuburi 10 g lavanda 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama de lamaie 1 lingurita coaja rasa de limeta […]
 

Salata de varza cu castravete si usturoi

Salata de varza cu castravete si usturoi din: varză, morcovi, castraveţi, usturoi, zahăr, oţet, ardei roşu iute (1/2 linguriţă praf de chili), piper. Ingrediente: 1/2 varză 3 morcovi 2 castraveţi 5-6 căţei usturoi 3 linguri zahăr oţet după gust 1 ardei roşu iute (1/2 linguriţă praf de chili) piper Mod de preparare: Se taie varza […]
Cea_mai_simpla_crema_de_zahar_ars

Cea mai simpla crema de zahar ars

Cea mai simpla crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar. Ingrediente: 600 ml lapte 3 ouă 10 linguri zahăr   Mod de preparare: Caramelizezi 6 linguri de zahăr într-un vas, la foc mic. Tapetezi cu acest caramel un vas ter- morezistent şi laşi să se răcească. Baţi ouăle cu restul de zahăr până se topeşte.Adaugi […]
 
Sandwichuri_cu_somon_afumat_si_sos_pesto_04

Reteta zilei: Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto

Sandwich-uri cu somon afumat si sos pesto din: patrunjel, salata verde, usturoi, suc de lamaie, parmezan, ulei de masline, somon afumat, branza, chifle, sare grunjoasa. Poate te intereseaza si Sandwich-uri cu muschiulet de porc Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel 1 frunză salata verde 4 catei de usturoi 1 lingura suc proaspat de lamaie 1/3 ceasca parmezan […]
Prajitura_cu_vanilie_mac_si_visine

Prajitura cu vanilie, mac si visine

Prajitura cu vanilie, mac si visine din: făină, praf de copt, ouă, esenţă de vanilie, unt, zahar, smântână, mac, vişine congelate sau din vişinată. Ingrediente: 250 g făină 1 linguriţă praf de copt 2 ouă 1 lingură esenţă de vanilie 7 linguri unt 150 g zahăr 75 g smântână 150 g mac 200 g vişine congelate sau din vişinată Mod […]

Rata cu miere si busuioc

Rata cu miere si busuioc din: boboc de raţă, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc, sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1 l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi, bine curăţat şi spălat, se unge în interior cu […]
Friptura_in_sos_de_vin_cu_cascaval

Friptura in sos de vin cu cascaval

Friptura in sos de vin cu cascaval din: carne de vită, vin roşu sec, cascaval, sunca de Praga, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 1 cana vin roşu sec 100 ml ulei 4 felii şuncă Praga 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi zgârciuri. O speli şi […]
 

Bautura cu inghetata de lamaie

Bautura cu inghetata de lamaie din: sticle Limeia (suc nealcoolic cu gust de chitra), suc de lămâie, îngheţată de lămâie, gheaţă pisată, zahăr pudră, lămâie. Ingrediente: 2 sticle suc de lime  1 linguriţă suc de lămâie 1 1/2 ceaşcă îngheţată de lămâie 4 ceşti gheaţă pisată 2 linguri zahăr pudră 1 lămâie feliată   Mod de […]
Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_telina

Perisoare in sos de rosii cu telina

Perisoare in sos de rosii cu telina din: piept de curcan, ceapa, orez, ou, paine, lapte, sare, piper, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de ţelină. Ingrediente pentru perişoare: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 100 ml lapte sare piper Ingrediente pentru sos de roşii: 1 kg […]
 

Mix de branzeturi in crusta de nuci

Mix de branzeturi in crusta de nuci din: branza de capra, branza brie, branza emmental, sos worcestershire, ceapa verde, nuci, piper, biscuiti sarati. Ingrediente: 200g brânză de capră 200g brânză brie 300g branza emmental 1/2 lingură sos worcestershire 2-3 fire de ceapă verde 100g nuci piper biscuiţi săraţi, pentru servit Mod de preparare: Brânza de […]
 
Salata de fasole cu gogosar si masline

Salata de fasole boabe cu ardei

Salata de fasole boabe cu ardei din: fasole boabe roşii, fasole boabe albe, ardei gras, frunze de salată, ceapa, otet, sare, piper. Ingrediente: 150 g fasole boabe roşii 150 g fasole boabe albe 1 ardei gras câteva frunze de salată 1 ceapă mică 1 lingură oţet sare piper Mod de preparare: Fierbi fasolea, având să-i schimbi apa de două […]
Salata_de_orz_cu_rosii_si_masline_06

Reteta zilei: Salata de orz cu rosii si masline

Salata de orz cu rosii si masline din: ulei de masline, lamaie, usturoi, sare, piper, orz, rosii cherry, masline, branza feta, naut, ceapa rosie, patrunjel. Poate te intereseaza si Salata de alge marine cu ridichie alba Ingrediente: 1/4 cană ulei de măsline 1 lamaie, stoarsa 1 catel de usturoi, tocat sare si piper, dupa gust […]
 

Supa de pui cu loboda

Supa de pui cu loboda din: supă de pui (strecurată), frunze de lobodă (salată verde), ouă, verdeaţă, sare, piper. Ingrediente: supă de pui (strecurată) câteva frunze de lobodă (salată verde) 4 ouă verdeaţă tocată sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală se pune lâ fiert supa de pui strecurată. Intre timp se spală şi se […]
Ciolan_afumat_in_aluat_cu_ustuoi

Ciolan afumat in aluat cu ustuoi

Ciolan afumat in aluat cu ustuoi din: ciolan ammat fără os, aluat foitaj, usturoi, ulei, rozmain, ou, vin alb. Ingrediente: 1 ciolan ammat fără os 1 foaie aluat foitaj 2-3 căţei usturoi, piaţi 2 linguri ulei rozmain 1 ou bătut 1 pahar vin alb ulei pentru uns Mod de preparare: Condimentezi ciolanul cu rozmarin şi îl pui într-o tavă […]
 

Spaghete „Sichuan“ cu sos picant

Spaghete „Sichuan“ cu sos picant din: spaghete subţiri, mazăre verde, supă de pui, soia, pastă de susan, ulei de ardei iute, untură, ceapă verde (partea albă),  tuberculi de muştar iute „Sichuan“ (sau varză, ori muştar verde). Ingrediente: 500 g spaghete subţiri 100 g mazăre verde 2 căni supă de pui 10 linguri de soia 2 […]
Peste_in_aluat_cu_ardei_gras_si_marar

Peste in aluat cu ardei gras si marar

Peste in aluat cu ardei gras si marar din: unt faina, sare, oua, ardei gras rosu si verde, file de crap, somon, smantana, sare, mărar tocat, piper. Ingrediente pentru aluat: 200 g unt 380 g făină 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri Pentru umplutură: 1 ardei roşu şi unul verde 500 g file de crap 100 g […]
 

Salata de sparanghel cu zahar

Salata de sparanghel cu zahar din: sparanghel, zahăr, oţet concentrat, sare. Ingrediente: 900 g sparanghel 6 linguri zahăr 5 lin­guriţe oţet concentrat 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul şi se îndepărtează părţile dure. Se spală şi se taie beţişoare de circa trei centimetrii şi jumătate. Se sărează şi se lasă o […]
 
 

Retete delicioase (2015)

Retete delicioase: Reteta zilei: Paste integrale cu sos de pui si legume Paste integrale cu sos de pui si legume din: piept de pui, mazare, ardei gras, varza chinezeasca, morcovi, spaghete integrale, sos de soia, seminte de susan, sos de peste, ardei… Read more » Reteta zilei: Salata de sfecla cu branza de capra si […]
 
 

Retete usoare (2015)

Retete usoare: Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata.   Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi,… Read more » Reteta zilei: Friptura de porc cu ciuperci si sos de rosii […]
 
 
Mousse_de_ciocolata_alba_cu_scortisoara_si_rodie_10

Reteta zilei: Mousse de ciocolata alba cu scortisoara si rodie

Mousse de ciocolata alba cu scortisoara si rodie din: lapte de cocos, suc de portocale, esenta de vanilie, ciocolata alba, scortisoara, seminte de rodie. Poate te intereseaza si Mousse de ciocolata cu aroma de avocado Ingrediente: 400ml lapte de cocos 3 linguri suc de portocale 1½ lingurite esenta de vanilie 150gr ciocolată albă scortisoara ⅓ […]
 
Cod_cu_spanac_si_usturoi

Cod cu spanac si usturoi

Cod cu spanac si usturoi din: file de cod, spanac congelat, unt, sare, lamaie, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g spanac congelat 2 linguri unt sare 1/2 lămâie 2 catei de usturoi 3 linguri ulei Mod de preparare: Pisezi usturoiul şi-l căleşti puţin cu untul. Adaugi spanacul congelat, sare şi piper după […]
Turte_cu_cascaval_sunca_si_patrunjel

Turte cu cascaval, sunca si patrunjel

Turte cu cascaval, sunca si patrunjel din: făină, sare, ulei, drojdie, gălbenuş, caşcaval, şuncă, pătrunjel. Ingrediente: 300 g făina sare 1 lingură ulei 1/2 cub drojdie 1 gălbenuş 3 felii caşcaval 3 felii şuncă 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Amesteci făina, sarea, uleiul şi drojdia, faci un golîn mijloc şi pui 110 ml apă călduţă. Fră­mânţi bine […]
 
Tort_de_orez_cu_pui_si_cascaval

Tort de orez cu pui si cascaval

Tort de orez cu pui si cascaval din: piept de pui, ceapa, ardei gras rosu, patrunjel, sare, piper, ulei, orez, apa, cascaval. Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel sare piper ulei 2 căni orez 2 căni apă 100 g caşcaval Mod de preparare: Incingi ulei într-o tigaie […]

Pulpa de porc cu sos de soia si alune

Pulpa de porc cu sos de soia si alune din: pulpă porc, morcov, pastă ardei iute, sos soia, supă de legume, sare, zahăr, alune, amidon, castraveţi, ceapă verde, piper alb,  ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g pulpă porc 1 morcov pastă ardei iute sos soia 1/2 cană supă de legume sare zahăr alune amidon […]
 
Chiftele_de_varza_cu_cascaval_si_marar

Chiftele de varza cu cascaval si marar

Chiftele de varza cu cascaval si marar din: varză albă, conopida, oua, faina, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, marar, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g varză albă 1 conopidă 4 ouă 300 g făină 200 g caşcaval 300 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit mărar tăiat mărunt pătrunjel tocat fin busuioc, opţional Mod de preparare: Rupi […]

Rata la tigaie cu scortisoara si anason

Rata la tigaie cu scortisoara si anason din: raţă de aproximativ, făină albă de grâu, ouă, sos de soia, sare, vin de gătit, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, piper, anason, scorţişoară. Ingrediente: 1 raţă de aproximativ 2 – 2,5 kg 3 linguri cu vârf făină albă de grâu 2 ouă 5 linguri sos de soia 1 lingură sare […]

Salata din germeni de soia si jambon

Salata din germeni de soia si jambon din: germeni de soia, jambon, ceapă, sos de soia, ulei de arahide, ulei de susan piperat. Ingrediente: 300 g germeni de soia 100 g jambon 1 ceapă 1 lingură sos de soia 2 linguri ulei de arahide 1 linguriţă ulei de susan piperat Mod de preparare: Se opăresc […]

Sos de crevete cu crutoane si usturoi verde

Sos de crevete cu crutoane si usturoi verde din: crevete, pâine, albuş de ou, făină, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, untură, usturoi verde, ulei de arahide. Ingrediente: 225 g crevete 100 g pâine 1 albuş de ou 2 linguriţe făină dizolvate în 3 linguriţe apă 1 lingură sos de soia 1/2 lingură sare 2 linguriţe […]
 
Legume_la_gratar_cu_aroma_de_busuioc

Legume la gratar cu aroma de busuioc

Legume la gratar cu aroma de busuioc din: rosii uscate, vinete, zuccini, parmezan, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente:  290g roşii uscate în sos 2 vinete 3 zucchini 40g parmezan ulei de măsline 10g busuioc sare piper Mod de preparare: Vinetele şi zucchini se feliază subţire. Se condimentează legumele cu sare, piper şi o […]
Supa de porc cu ciuperci si chimen

Supa de caras cu napi

Supa de caras cu napi din: caras, napi, untură, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir, hagina. Ingrediente: 450 g caras 225 g napi 5 linguri untură 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 lingură vin 1 lingură rădăcină de ghimbir hagina Mod de preparare: Hagina se taie pe lung, şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se […]
 
Tocana_de_vita_cu_legume_si_verdeata_15

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si verdeata

Tocana de vita cu legume si verdeata din: vita, sare, piper, faina, ulei, unt, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, rozmarin, cimbru, dafin, zahar, morcovi, telina, cartofi, ciuperic, mazare, patrunjel. Poate te intereseaza si Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence Ingrediente: 1 kg carne de vita, cuburi 1 […]
Pachetele_umplute_cu_legume_si_menta

Pachetele umplute cu legume si menta

Pachetele umplute cu legume si menta din: taitei din orez, hartie din orez, menta, ciuperci, salata, morcovi, ceapa verde, castravete, coriandru, busuioc, germeni de fasole, sosuri. Ingrediente:  100g de tăieţei din orez 10 bucăţi rotunde a câte 20cm de hârtie din orez 1 mână frunze de mentă 5 ciuperci, tăiate bastonaşe 2-3 frunze mari de […]
 
Omleta_cu_dovlecei_si_ceapa

Omleta cu dovlecei si ceapa

Omleta cu dovlecei si ceapa din: oua, ceapa, unt, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 4ouă 1 ceapă mică 2 linguri unt 1 dovlecel sare piper   Mod de preparare: Tai mărunt ceapa. Baţi ouăle cu piper, un praf de sare şi le amesteci cu ceapa. Topeşti untul şi tragi în tigaie dovlecelul spălat şi tăiat felii. Când […]
Carnati_de_casa_cu_cimbru_si_ienibahar

Carnati de casa cu cimbru si ienibahar

Carnati de casa cu cimbru si ienibahar din: carne de porc grasa, carne de vita, usturoi, cimbru uscat, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa, ienibahar, mate de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc grasa 1.5 kg carne de vita 3 capatani usturoi 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia iute 1 lingura piper sare […]
 
Sarmale_cu_praz_si_costita_afumata

Sarmale cu praz si costita afumata

Sarmale cu praz si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, pasta de tomate, varza murata, costita afumata, foi dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir praz, taiat si spalat 5 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita afumata […]

Supa cu lapte de cocos, ciuperci si pui

Supa cu lapte de cocos, ciuperci si pui din: lapte de cocos, supă de pui, piept de pui, ciuperci, lemongrass, ghimbir, porumb, zeamă de lămâie, sos peşte, ardei iuţi, piper. Ingrediente: 800 ml lapte de cocos 450 ml supă de pui 400 g piept de pui 200 g ciuperci proaspete 3 tulpini de lemongrass 1 […]
 
Cupe_de_portocale_cu_struguri_si_miere

Cupe de portocale cu struguri si miere

Cupe de portocale cu struguri si miere din: portoclae, struguri, zahar pudra, miere, fulgi de porumb, esenta de rom sau rom, frunze de mentă, ciocolată de menaj sau topping de ciocolată. Ingrediente: 4 portocale mari 300 g struguri 2 linguri zahăr pudră 3 linguri miere 3 linguri fulgi de porumb 1 fiolă esenţă de rom sau 1 lingură […]
Sote_de_conopida_14

Reteta zilei: Sote de conopida

Sote de conopida din: conopida, unt, ulei de masline, sare, usturoi, fulgi de ardei, parmezan, piper, patrunjel. Poate te intereseaza si Sote de conopida cu naut si rosii Ingrediente: 1 conopida, rupta buchețelele 2 linguri unt nesarat 1 lingura ulei de masline 1/2 linguriță sare 4 căței de usturoi proaspăt tocat 1/4 lingurita fulgi ardei […]
 
Cornulete_cu_rahat_nuca_si_coaja_de_lamaie

Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie

Cornulete cu rahat, nuca si coaja de lamaie din: vin alb, ulei, coaja de lamaie, frojdie, faina, sare, rahat, nuci, zahăr pudră cu aromă de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 250 ml vin alb 1/2 l ulei coaja rasă de la 1 lămâie drojdie cât o nucă făină cât cuprinde 1 praf de sare Ingrediente pentru […]
Pasta_de_linte_cu_legume_coapte_si_ierburi

Pasta de linte cu legume coapte si ierburi

Pasta de linte cu legume coapte si ierburi din: linte verzi, ceapa, ardei gras rosu, usturoi, ulei de masline, sare, foi de dafin, piper alb, ardei, ceapa de apa, ulei, condimente uscate măcinate (maghiran, busuioc, oregano sau cimbru). Ingrediente pentru pastă: 300 g linte verzi 2 cepe de dimensi­une mijlocie 1 ardei gras roşu 2 căţei de […]
 

Peste cu orez si smantana

Peste cu orez si smantana din: orez  sare, file de somon, usturoi, ceapă verde, ulei, sos de soia, smântână, vin sec, mango, ulei de susan, coajă de lămâie. Ingrediente: 250 g orez „Basmati“ sare 500g file de somon 1 căţel de usturoi 1 legătură de ceapă verde 2 linguri de ulei 3 linguri sos de soia […]
Sufleu de branza dulce cu gris

Sufleu picant de branza

Sufleu picant de branza din: albusuri, galbenusuri, parmezan, branza brie, branza camembert, unt, faina, lapte, mustar dijon, zeama de lamaie, pudra de ardei iute, sare, piper. Ingrediente:  4 albuşuri 2 gălbenuşuri 4 linguri de parmezan ras 200g cremă de branza brie 200g cremă de branza camembert 2 linguri de unt 4 linguri de făină 200ml […]
 

Perisoare de porc cu ghimbir si orez

Perisoare de porc cu ghimbir si orez din: carne tocată de porc (amestecată, slabă şi grasă), vin, orez, ceapă verde chinezească, amidon, rădăcină de ghimbir, ou, ulei de susan, sare, piper, glutanat de sodiu. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc (amestecată, slabă şi grasă) 1 lingură vin 250 g orez 1 lingură ceapă verde chinezească, […]
Sparanghel_invelit_in_bacon

Sparanghel invelit in bacon

Sparanghel invelit in bacon din: sparanghel verde, sparanghel alb, prosciutto crudo, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  300g de sparanghel verde 200g de sparanghel alb 100g de prosciutto crudo 3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de parmezan ras sare şi piper     Mod de preparare: Se pune o oală cu apă şi […]
 

Cel mai simplu orez

Cel mai simplu orez din: orez, apă, sare. Ingrediente: orez apă sare   Mod de preparare: Se spală orezul în câteva ape. Se pune într-o cratiţă şi se adaugă atâta apă rece cât să-l acopere cu cel mult un centimetru şi se sărează. Se lasă la foc iute. După ce a dat două-trei clocote se […]

Pachetele de primavara cu carne de porc

Pachetele de primavara cu carne de porc din: ulei, usturoi, carne de porc, morcovi, feline, „Maggi“, zahăr, smântână, piper alb, muguri de fasole, foi de plăcintă, oua. Ingrediente: 2 ceşti ulei 1 linguriţă usturoi 250 g carne de porc 2 morcovi 2 feline 1 linguriţă „Maggi“ 2 linguriţe zahăr 100 g smântână piper alb, măcinat […]
 
Supa_de_legume_cu_sos_pesto_10

Reteta zilei: Supa de legume cu sos pesto

Supa de legume cu sos pesto din: ulei de masline, usturoi, ceapa, telina, morcovi, varza, ierburi de provence, rosii, supa de legume, fasole, seminte, rucola. Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto Ingrediente pentru supa: 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa mica, tocata 4 tulpini telina, […]
 
Rula_din_fleica_de_porc_cu_kaizer_si_carnati

Rulada din fleica de porc cu kaizer si carnati

Rulada din fleica de porc cu kaizer si carnati din: fleică, mar, miere, mustar, sare, piper, kaizer afumat, carnati afumati, ulei, vin. Ingrediente: 1-1 1/2 kg fleică 1 măr 3 linguri miere 5-6 linguri muştar sare piper 100 g kaizer afumat 3-4 cârnaţi afumaţi circa 100 ml ulei 1 cană vin Mod de preparare: O aşezi […]
 

Perisoare cu sos de soia si ghimbir

Perisoare cu sos de soia si ghimbir din: carne de porc tocată (slabă şi grasă), orez fiert, făină, ou, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir,ulei de susan, piper. Ingrediente: 225 g carne de porc tocată (slabă şi grasă) 225 g orez fiert 1 lingură făină dizolvată în două de apă 1 ou […]
Sarmale_cu_carne_afumata_si_dafin

Sarmale cu carne afumata si dafin

Sarmale cu carne afumata si dafin din: varza murata, carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată), carne de mânzat, orez, ceapa, ulei, bulion, sare, piper, cimbru, dafin. Ingrediente: 2 verze murate mari 1 kg carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată) 1/2 kg carne de mânzat 1 ceşcuţă orez 3 […]
 

GastroPan 2015: concursurile, demonstraţiile şi tehnologiile culinare vin în martie la Târgu Mureş

Gustul, inovaţia, arta şi tehnologia îşi dau întâlnire în perioada 19-21 martie 2015, în cadrul ediţiei a şaptea a expoziţiei GastroPan. Pe lângă gama completă de soluţii şi tehnologii pentru afacerile din panificaţie, cofetărtie şi HoReCa, evenimentul va dezvălui tendinţele şi talentele din domeniu, prin programul bogat în demonstraţii şi prin concursurile care vor premia […]
 
Biscuiti_cu_sos_de_ciocolata_10

Reteta zilei: Biscuiti cu sos de ciocolata

Biscuiti cu sos de ciocolata din: faina, zahar, unt, fulgi de ciocolata. Poate te intereseaza si Biscuiti crocanti cu mac si smantana Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina 3 linguri zahar 1/2 cana unt 1/2 cana fulgi de ciocolata   Mod de preparare: Taiati untul bucati. Se amestecă zahăr și făină într-un procesor de alimente. Apoi […]
 
Salata_de_somon_afumat_cu_icre

Salata de somon afumat cu icre

Salata de somon afumat cu icre din: somon afumat, icre rosii, maioneza, ceapa verde, ridichi, zeama de lamaie, marar, rucola, seminte de susan, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:  200g de somon afumat 50g de icre roşii 100g de maioneză 2 fire de ceapă verde 6 ridichi roşii 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire […]
Rulouri_de_peste_cu_branza_feta

Rulouri de peste cu branza feta

Rulouri de peste cu branza feta din: ton, foi de placinta, broccoli, spanac, lamaie, usturoi, branza feta, sare de mare, ulei de masline. Ingrediente:  360g ton în ulei de măsline 2 foi de plăcintă 200g broccoli sau foi de spanac 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 felie de brânză feta sare de mare ulei […]
Branza_coapta_cu_aroma_de_usturoi

Branza coapta cu aroma de usturoi

Branza coapta cu aroma de usturoi din: branza camembert, usturoi, cimbru, ulei de masline, ardei iute, otet de vin alb, apa, zahar, amidon. Ingrediente:  250 gr brânză camembert 5 căţei de usturoi 5-6 crenguţe de cimbru 2 linguri de ulei de măsline 2 ardei iuţi roşii cu seminţele scoase 60ml de oţet de vin alb […]
Rulada_cu_fulgi_de_ovaz_si_curmale

Rulada cu fulgi de ovaz si curmale

Rulada cu fulgi de ovaz si curmale din: fulgi de ovăz, unt de cocos, curmale, ulei, nuci, pudră de roşcove, miere. Ingrediente pentru blat: 300 g fulgi de ovăz 50 g unt de cocos 200 g curmale 1 linguriţă ulei pen­tru uns folia Ingrediente pentru cremă: 100 g curmale 200 g nuci 50 g unt de cocos 50 g […]
 

Porc cu lemongrass si alune

Porc cu lemongrass si alune din: carne de porc, lemongrass, ceapă verde, ardei iute, sos de peşte, alune prăjite uşor, ulei de arahide, zahăr maro, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne de porc 1 tulpină lemongrass 2 fire ceapă verde 1 ardei iute 1 lingură sos de peşte 25 g alune prăjite uşor 1 […]
Ciuperci_pane_cu_tofu_si_marar

Ciuperci pane cu tofu si marar

Ciuperci pane cu tofu si marar din: champignon, brânză tofu cu chimen, ardei gras roşu, ulei de floareş-soarelui, sare de mare, făină integrală, mărar, pătrunjel. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon proaspe­te 150 g brânză tofu cu chimen 1/2 ardei gras roşu 150-200 ml ulei de floareş-soarelui pentru prăjit sare de mare Ingrediente pentru pastă: 2 linguri făină de preferinţă integrală 1 legătură […]
 

Pui cu aroma de peste

Pui cu aroma de peste din: pui (piept şi pulpe, dezosate, tăiate bucăţi potrivite), sos de soia, oua, ceapă verde, sare chinezească, sturoi, zahăr, sos de peşte, ulei, amidon, făină albă de grâu, gelatina de la prepararea supei de pui, sare iodată, oţet de vin. Ingrediente: 200 g pui (piept şi pulpe, dezosate, tăiate bucăţi […]
Sarmale_cu_soia_asafetida_si_mere

Sarmale cu soia si mere

Sarmale cu soia si mere din: varză dulce, soia granule, orez, morcovi, radacina de patrunjel, mere, ulei de masline, asafetidă, chili, cimbru, coriandru, sare, piper alb, otet. Ingrediente: 1 varză dulce 150 g soia granule 150 g orez 4 morcovi mari 2 rădăcini mari de pătrunjel 4 mere 100 ml ulei de măsli­ne 2 linguri asafetidă chili, cimbru, coriandru piper […]
 

Pui “Sichuan” cu usturoi si ceapa verde

Pui “Sichuan” cu usturoi si ceapa verde din: ulei alune (sau alt ulei), ardei roşii, morcovi, copane de pui fără piele şi oase, ceapă verde, usturoi, apă, sos de soia, oţet, amidon de porumb, zahăr. Ingrediente: 6 linguri ulei alune (sau alt ulei) 3 ardei roşii mici, curaţaţi de seminţe şi mărunţiţi 1 cană de […]
Fursecuri_cu_gem_si_unt

Fursecuri cu gem si unt

Fursecuri cu gem si unt din: faina, unt, ou, zahar pudra, gem de fructe. Ingrediente: 500 g făină 200 g unt 1 albus 3 linguri zahăr pudră gem de fructe Mod de preparare: Mixezi untul ţinut la temperatu­ra camerei cu zahărul pudră până se omogenizează. Adaugi albuşul şi continui să mi­xezi. Torni făina cernută şi frămânţi […]
 
Paste_cu_sos_de_carne_si_legume_07

Reteta zilei: Paste cu sos de carne si legume

Paste cu sos de carne si legume din: foi de lasagna, carnati, salata, ciuperci, usturoi, unt, vin alb, lamaie, sare grunjoasa. Poate te intereseaza si Paste cu carne tocata Ingrediente: 8 foi de lasagna, rupte bucati 3 cârnați, carnea maruntita 2 frunze salata, maruntita 180gr ciuperci, feliate 5 catei de usturoi, tocat 3 linguri unt […]
Bruschete_cu_ton_si_capere

Bruschete cu ton si capere

Bruschete cu ton si capere din: ton in ulei de masline, bagheta, ou fiert, capere, patrunjel, usturoi, ardei iute. Ingrediente:  240 g ton în ulei de măsline 8 felii de baghetă 1 ou fiert 1 lingură de capere în oţet pătrunjel 1 căţel de usturoi 1 ardei iute   Mod de preparare: Rupeţi frunzele de […]
 

Pui in sos dulce-acrisor si legume

Pui in sos dulce-acrisor si legume din: ardei graşi (gogosari), morcov, broccoli, păstăi verzi, ciuperci, piepţi pui, spaghete sau tăiţei chinezeşti, sos de soia, ketchup, oţet, zahăr, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi (gogosari) tăiaţi felii subţiri 1 morcov tăiat felii 1 broccoli tăiat după preferinţe 10-20 păstăi verzi, taiate jumătăţi 6-7 ciuperci tăiate felii […]
Sarmale_cu_nuca_orez_si_marar

Sarmale cu nuca, orez si marar

Sarmale cu nuca, orez si marar din: varză murată, ceapa, orez, nuca macinata, crutoane, pasta de rosii, sare, piper negru, ulei, marar. Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 1 cană orez 1 cană nucă măcinată 1 cană crutoane mici 2 lin­guri pastă de roşii sare piper negru ulei 1 legătură mărar verde sau 1 linguriţă mărar […]
 

Pui inabusit cu ghimbir si coniac

Pui inabusit cu ghimbir si coniac din: pui, rădăcină de ghimbir, piper, sare, bicarbonat, rachiu (coniac), ulei de susan. Ingrediente: 3 pui mici 2 linguri rădăcină de ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguri sare 1 linguriţă bicarbonat 2 linguri rachiu (coniac) 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Puii se curăţă, se spală şi se freacă […]
Varza_calita_cu_carnati_si_cimbrisor

Varza calita cu carnati si cimbrisor

Varza calita cu carnati si cimbrisor din: varza murata, carnati afumati, ceapa, pasta de rosii, foi de dafin, ulei, cimbrisor uscat, marar uscat, piper boabe. Ingrediente: 1 varza murata 400 g carnati afumati 1 ceapa 2 linguri pasta de rosii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 lingurita cimbrisor uscat 1/2 ligurita marar uscat piper boabe Mod de preparare: Speli […]
 

Peste cu mazare si ghimbir

Peste cu mazare si ghimbir din: mazăre păstăi, crap, untură, sare, bicarbonat, vin,  făină, rădăcină de ghimbir, piper. Ingrediente: 900 g mazăre păstăi 450 g crap 1 lingura untură 1 linguriţă sare 1/3 linguriţă bicarbonat 2 linguriţe vin 1 lingură făină 2 linguriţe rădăcină de ghimbir tocat piper Mod de preparare: Mazărea se scoate din […]
Salata_de_alge_marine_cu_ridichie_alba_07

Reteta zilei: Salata de alge marine cu ridichie alba

Salata de alge marine cu ridichie alba din: alge marine, ridichie alba, sare, zahar, otet, sos de soia, seminte de susan, usturoi, orez. Poate te intereseaza si Salata de rucola cu smochine si nectarine Ingrediente: 200g alge marine proaspete ¼-1/2 buc de ridichie alba ½ linguriță sare 3-4 linguriță zahar 2 linguri otet de vin […]
 
Bruschete_cu_legume_si_busuioc

Bruschete cu legume si busuioc

Bruschete cu legume si busuioc din: avocado, ansoa, paine, rosii cherry, ceapa, ardei iute, patrunjel, zeama de lamaie, busuioc, sare. Ingrediente:  2 avocado coapte 12 fileuri de anşoa 6 felii de pâine 3 roşii cherry 1 ceapă 1 ardei iute verde câteva fire de pătrunjel zeama de la 1 lămâie busuioc pentru decor sare Mod […]
 
Chec_cu_ciocolata_si_rom

Chec cu ciocolata si rom

Chec cu ciocolata si rom din: oua, zahar, esenta de rom, ulei, faina, cacao, fulgi de ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 2 linguri esenţă de rom 6 linguri ulei 10 linguri făină 3 linguri cacao 100 g fulgi de ciocolată 1 praf de copt Mod de preparare: Separi albuşurile de […]

Cel mai simplu spanac cu susan

Cel mai simplu spanac cu susan din: spanac, susan, sare, bicarbonat, ulei de susan. Ingrediente: 450 g spanac 2 linguriţe de susan 1 lingu­riţă sare 1/3 linguriţă bicarbonat 1 1/3 linguriţă ulei de susan Mod de preparare: Se Gurăţă spanacul, se înlătură părţile tari şi se spală bine, după care se lasă să se scurgă. Se […]
 
Rata_umpluta_cu_ciuperci_si_ceapa

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa

Rata umpluta cu ciuperci si ceapa din: raţă, măruntaie (inimă, ficat, pipotă), ciuperci, ulei, chifla, oua, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă măruntaie (inimă, ficat, pipotă) 1 conservă ciuperci ulei 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa. O freci cu sare. Fierbi măruntaiele în apă cu un praf de sare. Căleşti […]
Tarta_cu_dovleac_scortisoara_si_ghimbir

Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir

Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir din: făină, unt, apa rece, oua, zahar, sare, dovleac, scorţişoară, ghimbir, esenţă de vanilie, smântână, fulgi migdale, zahăr pudră. Ingrediente pentru aluat: 250 g făină 120 g unt, la temperatura camerei 2 linguri apă rece 1 ou 1 lingură zahăr sare Ingrediente pentru umplutură: 1 dovleac copt 1 lingură scorţişoară 1 lingură ghimbir 5 linguri […]
 
Vin_fiert_cu_portocala_si_mar

Vin fiert cu portocala si mar

Vin fiert cu portocala si mar din: vin roşu, zahar, portocala, mar, amestec mirodenii vin fiert, scortisoara. Ingrediente: 1 l vin roşu 3 linguri zahăr 1 portocală 1 măr 1 plic amestec mirodenii vin fiert 3 batoane scorţişoară Mod de preparare: Cureţi portocala şi mărul de la care îndepărtezi cotorul şi căsuţa de seminţe. Tai fructele cubuleţe. […]

Supa groasa de peste cu ghimbir

Supa groasa de peste cu ghimbir din: crap bălţat de 500 g, ou, sare, bicarbonat, vin, rădăcină de ghimbir, făină, untură, piper, hagina. Ingrediente: 1 crap bălţat de 500 g 1 ou 1 linguriţă sare 1 linguriţă bicarbonat 4 linguriţe vin 1 lingură rădăcină de ghimbir 1 lingură făină dizolvată în 3 linguri untură un […]
 
Piure_de_dovleac_05

Reteta zilei: Piure de dovleac

Piure de dovleac din: dovleac, unt de migdale, sirop de artar, scortisoara, ghimbir, sare, piper. Poate te intereseaza si Piure de masline verzi cu capere si ansoa Ingrediente: 600gr dovleac cuburi 2½ linguri unt de migdale 1 lingura sirop de arțar 1½ lingurite de scortisoara ¼ linguriță ghimbir sare și piper negru proaspat macinat Mod […]
 
Strudel_de_casa_cu_dovleac_si_scortisoara

Strudel de casa cu dovleac si scortisoara

Strudel de casa cu dovleac si scortisoara din:  făină, margarină, apă călduţă, sare, dovleac, zahar, scortisoara, gris, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 40 g margarină 100-200 ml apă călduţă sare 1 dovleac mic 50 g zahăr scorţişoară 3 linguri griş 50 g zahăr pudră M0d de preparare: Alegi făină de bună cali­tate, pe care o […]

Placinta de carne cu ghimbir

Placinta de carne cu ghimbir din: carne tocată de porc (slabă şi grasă), vin, ou de raţă (sau de găină), ou, amidon, ceapă verde chinezească, sare, 1rădăcină de ghimbir, glutamat de sodiu, ulei de susan, puţin piper. Ingrediente: 250 g carne tocată de porc (slabă şi grasă) 1 lingură vin 1 ou de raţă (sau […]
 
Tort_cu_smochine_goji_si_caju

Tort cu smochine, goji si caju

Tort cu smochine, goji si caju din: nuci, curmale fără sâmburi, cacao alcalizată, mochine proaspete, fructe goji, caju, unt de cacao, sirop de agave, nucă de cocos. Ingrediente pentru blat: 100 g nuci 100 g curmale fără sâmburi 1 lingură cacao alcalizată Ingrediente pentru crema de smochine şi goji: 500 g smochine proaspete 50 g fructe goji 100 g caju 3 linguri unt […]

Porc cu usturoi verde si sos de soia

Porc cu usturoi verde si sos de soia din: carne porc, usturoi verde, ulei de arahide, sos de soia, sare, bicarbonat, vin, făină, ou. Ingrediente: 500 g carne porc 175 g usturoi verde curăţat 2 linguri ulei de arahide 1 1/2 lingură sos de soia 1/4 linguriţă sare un praf de bicarbonat 1/2 lingură vin 2 […]
 

Eclere cu ciocolata si vanilie

Eclere cu ciocolata si vanilie din: apa, lapte, unt, faina, oua, sare, păstaie de vanilie, zahar, cacao, amidon, frisca, ciocolată neagră, ciocolată albă, drajeuri mici de ciocolată. Ingrediente pentru aluat: 125 ml apă 125 ml lapte rece 125 g unt 150 g făină 5 ouă 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutură: 1 l lapte 6 gălbenuşuri 1 păstaie […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu