sâmbătă, 17 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 17

Retete culinare rapide cu poze 

Supa de lamaie cu ou si scortisoara

Supa de lamaie cu ou si scortisoara

Supa de lamaie cu ou si scortisoara din: lămâi, făină, smântână, gălbenuşuri, sare, zahăr, scorţişoară. Ingrediente: 2 lămâi mai mari 1 lingură de făină 100 ml smântână 2 gălbenuşuri sare zahăr scorţişoară Mod de preparare: Se fierb lămâile tăiate rondele într-un litru de apă cu sare, zahăr şi scorţişoară. Se adaugă o pastă din făină […]
Crema de capsuni cu vin si smantana

Crema de capsuni cu vin si smantana

Crema de capsuni cu vin si smantana din: smântână, gălbenuş, vin alb sec, căpşuni, suc de lamâie, tablete zaharină. Ingrediente: 75 g smântână 1 gălbenuş 100 ml vin alb sec 100 g căpşuni sucul de la o jumătate de lamâie 2 tablete zaharină Mod de preparare: Smântână, gălbenuşul si vinul se bat energic cu telul şi […]
 
Ciorba cu carne afumata si usturoi

Ciorba cu carne afumata si usturoi

Ciorba cu carne afumata si usturoi din: ciolan sau alte părţi cu os, ceapă, us­turoi, ou, smântână, făină, oţet, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciolan sau alte părţi cu os ceapă us­turoi 1 gălbenuş de ou 100 ml smântână 20 g făina oţet sare piper Mod de preparare: Carnea curăţată şi bine înmuiată se taie […]
Cartofi cu salam si verdeata la cuptor

Cartofi cu salam si verdeata la cuptor

Cartofi cu salam si verdeata la cuptor din: cartofi noi, salam, usturoi, ceapă, verdeaţă, smântână, unt, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g salam usturoi 1 ceapă verdeaţă tocată 1 pahar smântână 2 linguri unt sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se spală în multă apă rece şi se pun peste ceapa călită […]
 
Conopida cu unt

Conopida cu unt

Conopida cu unt din: conopidă, unt. Ingrediente: 3 kg conopidă 200 g unt Mod de preparare: Se pune conopida la fiert în apă clocotită, cu vasul acoperit, şi se lasă până se înmoaie bine. Se dă deoparte şi, înainte de a se răci, se scurge de apă. Se pun porţii în vase mici şi se toarnă […]
Jeleu delicios de lamaie

Jeleu delicios de lamaie

Jeleu delicios de lamaie din: zeamă de lămâie, apă, ou, oi gelatină, zahăr tos. Ingrediente: 75 ml zeamă de lămâie 75 ml apă 1 albuş 2 foi gelatină 2 linguri zahăr tos Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în puţină apă rece, se scurge şi se amestecă cu celelalte ingrediente, pe foc mic. Se ia vasul […]
 
Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi

Reteta zilei: Creveti cu sos de unt

Creveti cu sos de unt din: creveti, ulei de masline, sare, piper, usturoi, unt, patrunjel, lamaie. Poate te intereseaza si: Creveti la cuptor cu sos de coriandru Creveti cu sote de dovlecei Paste cu creveti, broccoli si busuioc Ingrediente:  1 kg creveți, decorticati 2 linguri de ulei de masline 1 linguriță sare 1 linguriță de […]
Supa_cu_somon_si_spaghete

Supa italieneasca cu spaghete si cascaval

Supa italieneasca cu spaghete si cascaval din: oase sau cuburi de supă concen­trată, unt, făină, spaghete, caşcaval, smântână, gălbenuş, sare, piper mă­cinat. Ingrediente: 500 g oase sau 2 cuburi de supă concen­trată 40 g unt 1 lingură de făină 100 g spaghete 100 g caşcaval 100 ml smântână 1 gălbenuş sare piper mă­cinat Mod de […]
 
Rosii umplute cu orez la cuptor

Rosii umplute cu orez la cuptor

Rosii umplute cu orez la cuptor din: roşii, orez, gălbe­nuş, zeamă de carne, unt, smântână, sare. Ingrediente: 10 roşii 1 cană orez 1 gălbe­nuş zeamă de carne 2 linguri unt 1 pahar smântână sare Mod de preparare: Se alege orezul, se spală şi se pune la fiert în zeama de carne. Când a fiert, se scurge, […]
Ciorba de peste cu icre

Ciorba de peste cu icre

Ciorba de peste cu icre din: cap de crap, coada şi şira spinării, zarzavat pentru supă, ceapă roşie, icre, ulei, făină, smântână, sare, boia de ardei, piper boabe, foi de dafin, oţet. Ingrediente: 1 cap de crap, coada şi şira spinării 1 legă­tură de zarzavat pentru supă 1 ceapă roşie icre 1 lingură de ulei […]
 
Cartofi la cuptor cu branza si ou

Cartofi la cuptor cu branza si ou

Cartofi la cuptor cu branza si ou din: cartofi, brânză de vaci, smântână, ouă, unt. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g brânză de vaci 100 g smântâna 4 ouă fierte unt     Mod de preparare: Se aleg cartofi de mărime potrivită şi se Spală bine, apoi se pun la fiert cu apă şi sare. […]
Sufleu de morcovi cu smantana

Sufleu de morcovi cu nuci

Sufleu de morcovi cu nuci din: morcovi, ou, nuci, zeama şi coaja de lămâie, tablete zaharină. Ingrediente: 100 g morcovi 1 ou 1-2 linguri nuci, măcinate zeama şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie 2 tablete zaharină     Mod de preparare: Morcovii, curăţaţi, se fierb înăbuşit, în apă puţină, până sunt aproape […]
 
Salata_de_porumb_cu_busuioc_04

Reteta zilei: Salata de porumb cu busuioc

Salata de porumb cu busuioc din: porumb, ceapa verde, ulei, otet de vin alb, sare, piper, busuioc. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Salată cu ton, avocado și fasole roșie Salata cu morcov, telina si mere Salata de telina cu smantana Ingrediente:  5 bucati de porumb 2 fire ceapa verde, feliata 3 1/2 linguri […]
Supa de agrise cu smantana

Supa de agrise cu smantana

Supa de agrise cu smantana din: agrişe, unt, smântână, gălbenuş, sare, zahăr. Ingrediente: 500 g agrişe 50 g unt 100 ml smântână 1 gălbenuş sare zahăr Mod de preparare: Se înăbuşă agrişele în unt, până când se crapă boabele. Se sting cu 1 litru de apă rece, se adaugă zahăr, sare şi se dă într-un […]
 
Cartofi fierti cu unt si marar

Cartofi fierti cu unt si marar

Cartofi fierti cu unt si marar din: cartofi noi, unt, mărar, smântână, sare. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi 2 linguri unt mărar tocat smântână sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii sau se spală şi se fierb în coajă. Se scot când au fiert, se.taie felii rotunde, se pune unt peste ei, se […]
Jeleu de lapte cu rom

Jeleu de lapte cu rom

Jeleu de lapte cu rom din: lapte, zahăr vanilat, esenţă de rom, gelatină. Ingrediente: 100 ml lapte 4 plicuri zahăr vanilat puţină esenţă de rom 1 foaie gelatină   Mod de preparare: Se încălzeşte laptele, în care s-a adăugat zahărul vanilat şi esenţa de rom. Se ia vasul de pe foc, lăsându-se sub capac timp […]
 
Ciorba de porc cu taitei si rozmarin

Ciorba de porc cu taitei si rozmarin

Ciorba de porc cu taitei si rozmarin din: unghii de purcel, ulei, tăiţei pătraţi, smântână, sare, boia de ardei, zeama şi coaja de lămâie, rozmarin proaspăt, piper măcinat, oţet, za­hăr. Ingrediente: 400 g unghii de purcel 2 linguri de ulei 1 mână de tăiţei pătraţi 1 lingură de smântână sare 1 linguriţă de boia de […]
Dovlecei cu branza dulce si rosii

Dovlecei cu branza dulce si rosii

Dovlecei cu branza dulce si rosii din: dovlecei, brânză dulce de vacă, ou, verdeaţă, ulei, supă de zarzavat, roşii, smântână, sare, piper măcinat. Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii 200 g brânză dulce de vacă 1 ou verdeaţă tocată 1 ceaşcă ulei 1 cană supă de zarzavat 2 roşii smântână sare piper măcinat Mod de preparare: Se […]
 
Cartofi cu rosii

Cartofi cu rosii

Cartofi cu rosii din: roşii, cartofi, pătrunjel verde, sare. Ingrediente: 500 g roşii 200 g cartofi pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le tăiaţi în patru şi puneţi-le într-o tigaie timp de 10 minute. Adăugaţi cartofii tăiaţi rondele, săraţi şi îi lăsaţi să fiarbă timp de un sfert de oră. Se servesc presărate […]
Supa de cuscus cu boia si cartofi

Supa de cuscus cu boia si cartofi

Supa de cuscus cu boia si cartofi din: cuşcuş, ulei, mi­că, cartofi, sare sau cub de supă, boia. Ingrediente: 100 g cuşcuş 2 linguri de ulei 1 ceapă mi­că 300 g cartofi sare sau 1 cub de supă 1 linguriţă de boia Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în ulei, se presară cu boia şi […]
 
Rosii umplute cu orez si morcov

Rosii umplute cu orez si morcov

Rosii umplute cu orez si morcov din: roşii, orez, ulei, verdeaţă, morcovi. Ingrediente: 2 kg roşii 400 g orez 100 ml ulei 2 legături verdeaţă 150 g morcovi   Mod de preparare: In apă clocotită, se pun orezul, uleiul şi morcovii raşi. Apa va fi de două ori ca volum faţă de orez. După ce […]
Salata de ciuperci cu arpagic si masline

Salata de ciuperci cu arpagic si masline

Salata de ciuperci cu arpagic si masline din: ciuperci proaspete, arpagic, usturoi, oţet, ulei, măsline, sare, sare de lămâie, foi de dafin, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 750 g arpagic 50 g usturoi 75 ml oţet 200 ml ulei 150 g măsline sare sare de lămâie foi de dafin piper Mod de preparare: In […]
 
Bors de vita cu legume si smantana

Bors de vita cu legume si smantana

Bors de vita cu legume si smantana din: carne slabă de vită, ulei sau untură, morcovi, rădăcină de pătrunjel, cartofi, sfeclă, varză din butoi, ceapă, roşii, făină, smântână, sare, boabe de piper, lămâie sau oţet.   Ingrediente: 300 g carne slabă de vită 2 linguri ulei sau 30 g untura 100 g morcovi şi rădăcină de […]
Mancare moroseneasca

Cartofi in aluat

Cartofi in aluat din: cartofi noi, ouă, faină, piper măcinat, lapte, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici 2 ouă 4 linguri faină piper măcinat 1 cană lapte 1 cană ulei sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală în mai multe ape reci şi se lasă într-un castron adânc, cu […]
 
Jeleu de lapte cu amidon de cartofi

Jeleu de lapte cu amidon de cartofi

Jeleu de lapte cu amidon de cartofi din: lapte, zahăr, amidon de cartofi, zahăr vanilat. Ingrediente: 1,8 l lapte 150 g zahăr 100 g amidon de cartofi 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Amidonul se dizolvă într-o cantitate mică de lapte rece, se adaugă în restul de lapte clocotit, împreună cu zahărul şi zahărul […]
Supa greceasca de lamaie cu orez

Supa greceasca de lamaie cu orez

Supa greceasca de lamaie cu orez din: cuburi de supă concentrată de carne, orez, gălbenuşuri, zeama de lămâie, piper măcinat. Ingrediente: 2 cuburi de supă concentrată de carne 1 mână de orez 2 gălbenuşuri zeama de la o lămâie piper măcinat       Mod de preparare: Se dizolvă cuburile de supă într-un litru de […]
 
Rulada de cartofi cu carne de vita si sos de rosii

Rulada de cartofi cu carne de vita si sos de rosii

Rulada de cartofi cu carne de vita si sos de rosii din: cartofi, faină, unt, ouă, carne de vită fară os, verdeaţă, sos de roşii, sare. Ingrediente: 4 kg cartofi 300 g faină 50 g unt 2 ouă 400 g carne de vită fară os 1 legătură verdeaţă 1 kg sos de roşii sare Mod de […]
Cartofi cu rosii si usturoi

Cartofi cu rosii si usturoi

Cartofi cu rosii si usturoi din: cartofi noi, ulei, roşii coapte, usturoi, mărar, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 ceaşcă ulei 3 roşii coapte usturoi mărar tocat sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală în mai multe ape reci, după care se sărează puţin şi se pun să se prăjească în […]
 
Supa de orez cu cascaval

Supa de orez cu cascaval

Supa de orez cu cascaval din: orez, unt, făină, gălbenuş, smântână, caşcaval, sare, piper măcinat. Ingrediente: 4 linguri de orez 20 g unt 1 lingură de făină 1 gălbenuş 100 ml smântână 100 g caşcaval sare piper măcinat Mod de preparare: Se fierbe orezul în 1,2 litri de apă, se adaugă rântaşul, se condimentează şi […]
Cartofi Dana

Cartofi frantuzesti cu branza

Cartofi frantuzesti cu branza din: cartofi, brânză de vacă, smântână, ouă, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g brânză de vacă 250 g smântână 4 ouă fierte tari sare   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă când coaja a crăpat puţin, se taie rondele şi se pun într-o formă unsă cu unt […]
 
Salata cu legume calite si usturoi

Salata cu legume calite si usturoi

Salata cu legume calite si usturoi din: vinete, ardei gras, roşii, ceapă, pătrunjel, usturoi, ulei, măsline, sare, piper. Ingrediente: 2 kg vinete 500 g ardei gras 500 g roşii 500 g ceapă 2 legături pătrunjel 50 g usturoi 250 ml ulei 200 g măsline sare piper Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte în […]
Ciorba de potroace cu perisoare

Ciorba de potroace cu perisoare

Ciorba de potroace cu perisoare din: măruntaie de pui, untură, mor­cov, pătrunjel, făină, pătrunjel verde, sare, ouă, ficăţei de pui, untură, pesmet, piper măcinat. Ingrediente: măruntaiele de la 2 pui 60 g untură 1 mor­cov 1 pătrunjel 20 g făină 1 legătură de pătrunjel verde sare Pentru perişoare: 2 ouă 2 ficăţei de pui 30 g […]
Sos de legume cu unt si verdeata

Sos de legume cu unt si verdeata

Sos de legume cu unt si verdeata din: zeamă de supă de carne, morcovi, pătrunjel rădăcină, păstâmac, ţelină, unt, faină, verdeaţă, foi de dafin. Ingrediente: 1,5 1 zeamă de supă de came, gata preparată 300 g morcovi 250 g pătrunjel rădăcină 200 g păstâmac 50 g ţelină 50 g unt 100 g faină 1 legătură […]
Crema de fructe cu ou si lapte

Crema de fructe cu ou si lapte

Crema de fructe cu ou si lapte din: lapte, ouă, fructe (căpşuni, fragi, zmeură, vişine), tablete zaharină. Ingrediente: 200 ml lapte 2 ouă 100 g fructe (căpşuni, fragi, zmeură, vişine) 2 tablete zaharină Mod de preparare: Se dă în clocot laptele, se răcoreşte şi se adaugă treptat în ouăle bătute spumă. Compoziţia se pune pe […]
 
Mancare de dovlecel cu smantana si verdeata

Mancare de dovlecel cu smantana si verdeata

Mancare de dovlecel cu smantana si verdeata din: dovlecei, smântână, unt, verdeaţă, făină, sare. Ingrediente: 2 dovlecei mari 1 cană smântână 1 lingură unt verdeaţă tocată 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coaja albă, se spală şi se dau pe râzătoare după ce s-au scobit seminţele. Se pun într-o cratiţă cu […]
Jeleu din cafea de ghinda

Jeleu din cafea de ghinda

Jeleu din cafea de ghinda din: cafea de ghindă,  zahăr, amidon de cartofi. Ingrediente: 100 g cafea de ghindă 150 g zahăr 100 g amidon de cartofi   Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert cu apă rece. Se lasă să fiarbă 5-6 minute şi se strecoară. In cafeaua fiartă şi strecurată, se adaugă zahărul […]
 
Rosii umplute cu svaiter

Rosii umplute cu svaiter

Rosii umplute cu svaiter din: roşii, şvaiţer, unt, gălbenuş, sare, piper. Ingrediente: 8 roşii mijlocii 200 g şvaiţer 2 linguri unt 1 gălbenuş sare piper   Mod de preparare: Se spală roşiile, se golesc de miez şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se dă şvaiţerul pe râzătoare, se amestecă cu puţin miez de […]
Supa de usturoi ceheasca

Supa de usturoi ceheasca

Supa de usturoi ceheasca din: zeamă de cartofi fierţi, pâine de secară, usturoi, ulei. Ingrediente: 1,2 litri zeamă de cartofi fierţi 4 felii de pâine de secară 4 căţei mai mici de usturoi 1 lingură de ulei   Mod de preparare: Se prăjesc cuburile de pâine în ulei şi se aşază în farfurii, în fiecare […]
 
Gulas de vita cu ceapa rosie

Gulas de vita cu ceapa rosie

Gulas de vita cu ceapa rosie din: carne macră de vită, untură, ceapă roşie, boia de ardei, cartofi, sa­re, ou, făină. Ingrediente: 300 g carne macră de vită 60 g untură 100 g ceapă roşie 1 linguriţă de boia de ardei 1 kg cartofi sa­re Pentru găluşte: 1 ou 150 g făină Mod de preparare: […]
Rulouri_de_pui_umplute_invelite_in_prosciutto_06

Reteta zilei: Rulouri de pui umplute, invelite in prosciutto

Rulouri de pui umplute, invelite in prosciutto din: rosii uscate, piept de pui, sare, piper, maioneza, busuioc, prosciutto, ulei de masline, sos de rosii. Poate te intereseaza si: Copane de pui cu sos, la cuptor Rulouri de pui cu rosii, prosciutto si cascaval Rulada de pui cu broccoli si tarhon Ingrediente:  4 jumatati de rosii […]
 
Ciorba de crap cu smantana

Ciorba de crap cu smantana

Ciorba de crap cu smantana din: crap, unt, ceapă, făină, sare, piper măcinat, foaie de dafin, pătrunjel verde, smântână, gălbenuş, crochete de pâine.   Ingrediente: 500 g felii de crap 1 linguriţă de unt 1 lingu­riţă de ceapă răzuită 2 linguri de făină sare piper măcinat 1 foaie de dafin 1 legătură de pătrunjel verde […]
Cartofi natur cu verdeata

Cartofi natur cu verdeata

Cartofi natur cu verdeata din: cartofi, 2 legături verdeaţă, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 legături verdeaţă sare Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi, tăiaţi în cuburi potrivit de mari şi spălaţi în mai multe rânduri de apă, se pun la fiert în apă clocotită cu foarte puţină sare. La servire, se presară verdeaţă tăiată mărunt.   […]
 
Rulouri de malai cu branza

Rulouri de malai cu branza

Rulouri de malai cu branza din: mălai, griş, ulei, ouă, brânză dulce de vacă, lapte, pesmet. Ingrediente: 250 g mălai 250 g griş 300 ml ulei 2 ouă 200 g brânză dulce de vacă 1,5 l lapte 100 g pesmet Mod de preparare: In laptele diluat cu apă şi. clocotind, se adaugă mălaiul şi grişul […]
Salata de castraveti cu lamaie si marar

Salata de castraveti cu lamaie si marar

Salata de castraveti cu lamaie si marar din: castraveţi, ulei, zeamă de lămâie, mărar, sare. Ingrediente: 500 g castraveţi 100 ml ulei 100 ml zeamă de lămâie 2 legături mărar sare Mod de preparare: Castraveţii curăţaţi şi tăiaţi felii se aşează în salatieră, se stropesc cu ulei şi zeama de lămâie, se sărează şi se […]
 
Sufleu de cod

Sufleu de peste alb in aburi

Sufleu de peste alb in aburi din: şalău, lapte, ouă, faină, unt. Ingrediente: 1,5 kg şalău 300 ml lapte 2 ouă 50 g faină 50 g unt Mod de preparare: Se pune la fiert peştele în apă rece. Se lasă apoi să se răcească în propria supă, se curăţă de piele şi de oase şi […]
Salata de varza cu seminte

Reteta zilei: Salata de varza rosie cu morcov si mar

Salata de varza rosie cu morcov si mar din: maioneza, iaurt, otet de cidru de mere, miere, sare, varza rosie, morcov, mar, stafide. Poate te intereseaza si:  Salata de cruditati cu oua si lamaie Salata de rosii cu mere si marar Salata de pui la rotisor cu legume Ingrediente:  ⅓ ceașcă maioneza ⅓ ceasca iaurt […]
 
Supa crema de dovleac cu bacon si crutoane

Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia

Supa-crema de dovleac cu chimen si sos de soia din: dovleac, ceapă, făină de orez, pătrunjel verde, sos de soia, curry, chi­men măcinat, ulei, apă, sare. Ingrediente: 250 g dovleac 1 ceapă 1 lingură de făină de orez 1 legătură de pătrunjel verde 1 lingură de sos de soia 1 linguriţă de curry 1 linguriţă de […]
Spaghete cu mac

Spaghete cu mac

Spaghete cu mac din: spaghete, mac, margarină, zahăr, sare. Ingrediente: 750 g spaghete 100 g mac 150 g margarină 200 g zahăr sare     Mod de preparare: Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb întregi în proporţie de 75-80%, apoi se spală cu apă fiartă şi’ se sotează în […]
 
Crema de lapte cu ou si vanilie

Crema de lapte cu ou si vanilie

Crema de lapte cu ou si vanilie din: lapte, gălbenuşuri, vanilie, tablete zaharină. Ingrediente: 175 ml lapte 2 gălbenuşuri vanilie 2 tablete zaharină   Mod de preparare: Se dă în clocot laptele adăugându-se smântână, vanilia şi zaharina. Se freacă bine gălbenuşurile şi se încorporează laptele, turnat treptat, nu prea fierbinte, amestecând continuu. Compo­ziţia se pune […]
 
Conopida cu oua si pesmet

Conopida cu oua si pesmet

Conopida cu oua si pesmet din: conopidă, ouă, pesmet, unt, sare. Ingrediente: 1 conopidă mare 2 ouă 3 linguri pesmet 1 lingură unt sare   Mod de preparare: Se desface conopida în bucheţele şi se pune la fiert în apă cu sare, care clocoteşte. Se scoate după un sfert de oră, se trece fiecare bucheţel prin […]
Deserturi delicioase

9 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Sabayon cu inghetata Sabayon cu inghetata din: gălbenuşuri, zahăr pudră, smântână, lichior de cireşe, inghetata. Ingrediente:  4 gălbenuşuri  100 g zahăr pudră  100 ml smântână  100 ml lichior de cireşe Ingrediente pentru servit:  îngheţată, după gust Mod de preparare:  Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă cu fund dublu. Apoi, compoziţia se pune la bain-marie si se amestecă […]
 
Spanac cu vin alb si scortisoara

Spanac cu vin alb si scortisoara

Spanac cu vin alb si scortisoara din: spanac, unt, supă de carne, ouă, scorţişoară, vin alb, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri unt 1 cană supă de carne 4 ouă fierte tari puţină scorţişoară 1 păhărel vin alb sare Mod de preparare: Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape, apoi se […]
Crema de lapte cu portocale

Crema de lapte cu portocale

Crema de lapte cu portocale din: lapte, ouă, suc proaspăt de portocale, coajă rasă de portocală, tablete zaha­rină. Ingrediente: 200 ml lapte 2 ouă suc proaspăt de portocale coajă rasă de portocală 2 tablete zaha­rină Mod de preparare: Se dă în clocot laptele, se răcoreşte puţin şi se adaugă treptat într-un amestec obţinut din ouăle […]
 
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey

Cocktailuri simple de vara

Cocktailuri simple de vara: Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni O reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc, apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni   Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează […]
Crema de cafea cu frisca si gelatina

Crema de cafea cu frisca si gelatina

Crema de cafea cu frisca si gelatina din: smântână, cafea măcinată, surogat de cafea, gălbenuşuri, gelatină, comprimate zaharină, frişcă. Ingrediente: 250 g smântână 12 cafea măcinată 20 g surogat de cafea 10 gălbenuşuri 50 g gelatină 15 comprimate zaharină 300 g frişcă     Mod de preparare: Din cafea şi surogat se pregăteşte o infuzie. […]
 
Omleta la cuptor cu branza si verdeata

Omleta la cuptor cu branza si verdeata

Omleta la cuptor cu branza si verdeata din: ouă, brânză telemea, unt, verdeaţă. Ingrediente: 20 ouă 170 g brânză telemea 100 g unt 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Se bat ouăle cu puţină sare şi se toarnă în tava bine unsă şi încălzită. Se presară apoi brânza rasă şi se dă totul la […]
Compot de iarna din pere

Compot de iarna din pere

Compot de iarna din pere din: pere, zahăr tos. Ingrediente: 1 kg pere 500 g zahăr tos     Mod de preparare: Perele se spală bine, se curăţă-de coajă şi se elimină sâmburii şi părţile tari. Se taie cubuleţe. Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în […]
 
Crema de branza dulce cu ulei de parafina

Crema de branza dulce cu ulei de parafina

Crema de branza dulce cu ulei de parafina din: brânză dulce de vacă, lapte smântânit, comprimate zaharină, coajă de lămâie, ulei de parafrnă. Ingrediente: 2 kg brânză dulce de vacă 600 ml lapte smântânit 20 comprimate zaharină 25 g coajă de lămâie 50 ml ulei de parafrnă   Mod de preparare: Se dă brânza de […]
Conopida poloneza cu ou si verdeata

Conopida poloneza cu ou si verdeata

Conopida poloneza cu ou si verdeata din: conopidă, franzelă, unt, ouă, verdeaţă, lămâie, sare. Ingrediente: 1 conopidă mare 2 felii franzelă 100 g unt 4 ouă fierte tari verdeaţă tocată 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Se desface conopida în bucheţele, se spală şi se fierbe un sfert de oră în apă cu sare. Se […]
 
Crema de migdale cu vanilie si gelatina

Crema de migdale cu vanilie si gelatina

Crema de migdale cu vanilie si gelatina din: migdale,  smântână, ou, vanilie, foi gelatină, tablete zaharină. Ingrediente: 20 g migdale, măcinate 50 g smântână 1 ou vanilie 2 foi gelatină 2 tablete zaharină Mod de preparare: Smântână cu apa şi gălbenuşul se bat într-un vas, în bain-marie; până se îngroaşă. Se ia vasul de pe […]
 
Crema de nuci cu lapte si gelatina

Crema de nuci cu lapte si gelatina

Crema de nuci cu lapte si gelatina din: nuci, ou, lapte, smântână, foi gelatină, coaja de lămâie, zahăr. Ingrediente: 60 g nuci 1 ou 125 ml lapte 25 g smântână 2 foi gelatină coaja rasă de la o jumătate de lămâie 2 linguri zahăr     Mod de preparare: Se înfierbântă laptele, se ia de […]
Rosii umplute cu oua si verdeata

Rosii umplute cu oua si verdeata

Rosii umplute cu oua si verdeata din: roşii, ouă, pâine, verdeaţă, lapte, ceapă, pesmet, unt, sare, piper măcinat. Ingrediente: 10 roşii 5 ouă fierte tari 1 felie pâine verdeaţă tocată 1 ceaşcă lapte 1 ceapă mica 1 lingură pesmet 1 lingură unt sare piper măcinat Mod de preparare: Se spală roşiile şi se, golesc de […]
Supa de fasole boabe cu boia si tarhon

Supa de fasole boabe cu boia si tarhon

Supa de fasole boabe cu boia si tarhon din: fasole uscată boabe, ulei sau untură, făină, morcov, pătrunjel rădăcină, ceapă, smântână, boia, oţet, zahăr, sare, da­fin, tarhon. Ingrediente: 200 g fasole uscată boabe 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 1 morcov 1 pătrunjel rădăcină o ceapă mică 100g smântâna boia […]
Crema de unt cu lapte si ou

Crema de unt cu lapte si ou

Crema de unt cu lapte si ou din: lapte, ouă, unt, tablete zaharină. Ingrediente: 100 ml lapte 2 ouă 50 g unt 2 tablete zaharină     Mod de preparare: In bain-marie, la foc foarte mic, se fierbe laptele, în care s-au adăugat ouăle frecate energic înainte, lăsându-se până se îngroaşă şi se adaugă zaharina […]
 
Compot pentru iarna din cirese

Compot pentru iarna din cirese

Compot pentru iarna din cirese din: cireşe, zahăr tos. Ingrediente: 1 kg cireşe 500 g zahăr tos       Mod de preparare: Cireşele se spală bine, se curăţă de codiţe şi sâmburii. Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat zahărul. Se […]
Spanac cu smantana si lapte

Spanac cu smantana si lapte

Spanac cu smantana si lapte din: spanac, smântână, unt, lapte, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 1 pahar smântână 1 lingură unt 1 ceaşcă lapte sare   Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape reci si se pune să fiarbă în apă care clocoteşte. Se fierbe 5 minute, după care se […]
 
Supa de mazare cu fulgi de orz

Supa de mazare cu fulgi de orz

Supa de mazare cu fulgi de orz din: mazăre, ceapă, fulgi de orz, pătrunjel verde, boia de ardei, piper negru, tarhon, curcuma, ulei, apă, sare. Ingrediente: 300 g mazăre 1 ceapă 2 linguri de fulgi de orz 1 legătură de pătrunjel verde 1 linguriţă de boia de ardei 1/2 linguriţă de piper negru 1 linguriţă […]

8 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Inghetata cu caise fierte si migdale Inghetata cu caise fierte si migdale din: apa, zahar, caise, extract de migdale, inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi, migdale. Ingrediente: 2 cesti de apa 2/3 ceasca de zahar 700 g de caise (aproximativ 15 bucati), taiate in jumatate si fara samburi un […]
 
Sos rosu cu bulion, vin alb si cimbru

Sos de rosii cu verdeata

Sos de rosii cu verdeata din: faină, roşii proaspete sau bulion pastă, verdeaţă, supă de legume, unt, sare. Ingrediente: 250 g faină 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion pastă 2 legături verdeaţă 2,5 l supă de legume 200 g unt sare Mod de preparare: Se zdrobesc mai întâi roşiile cu puţină sare şi […]
Supa de mazare cu crenvursti

Supa de mazare cu crenvursti

Supa de mazare cu crenvursti din: mazăre galbenă uscată, ulei sau untură, făină, ceapă, sare, găluşte, crenvurşti sau polonezi. Ingrediente: 200 g mazăre galbenă uscată 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină ceapă sare găluşte crenvurşti sau polonezi Mod de preparare: Se prepară asemănător cu cea de fasole boabe, se drege cu […]
 
3

Reteta zilei: Chiftelute la gratar

Chiftelute la gratar din: vita, porc, ceapa rosie, usturoi, praf de chili, boia de ardei, sare, zahar brun, chimen, piper negru, praf de mustar, ou, sos barbeque, chifle, ceapa prajita. Poate te intereseaza si: Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan Chiftelute de curcan cu sos de […]
Supa de oua cu smantana

Supa de oua cu smantana

Supa de oua cu smantana din: ulei sau untură, făină, ceapă, boia, foi de dafin,  smântână, oţet, sare, ouă. Ingrediente: 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 1 ceapă mică rasă boia foi de dafin 100 g smântână oţet sare 4 ouă întregi Mod de preparare: Se pregăteşte rântaş de culoare mai […]
 
Crema de nes cu smantana

Crema de nes cu smantana

Crema de nes cu smantana din: smântână, gălbenuşuri, unt, nes, tablete zaharină. Ingrediente: 100 g smântână 2 gălbenuşuri 20 g unt 10 g nes 2 tablete zaharină         Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă bine cu smântână şi se lasă la foc foarte mic, în bain- marie, până ce începe să se îngroaşe. […]
Conopida cu sos de rosii si cascaval

Conopida cu sos de rosii si cascaval

Conopida cu sos de rosii si cascaval din: conopidă, suc de roşii, caşcaval, unt sau ulei, sare. Ingrediente: 1 conopidă 1 cană suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri unt sau 1 ceaşcă ulei sare Mod de preparare: Se desface conopida în bucheţele, se spală şi se fierbe în apă cu sare, care clocoteşte. […]
 
Supa de legume cu chimen si cuisoare

Supa de legume cu chimen si cuisoare

Supa de legume cu chimen si cuisoare din: cuburi de supă, roşie, ardei, boabe de piper, chimen, dafin, nucşoară, cuişoare. Ingrediente: 2 cuburi de supă 1 roşie 1 ardei câteva boabe de piper puţin chimen 1 frunzuliţă de dafin puţină nucşoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Roşia, ardeiul şi condimentele se leagă într-un tifon şi se […]
 
Frigarui_de_porc_cu_legume_06

Reteta zilei: Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei, miere, carne de porc, ceapa, ardei gras, ananas, sare, piper, coriandru, sos sriracha. Poate te intereseaza si: Frigarui de pui cu praz Frigarui de creveti Frigarui din pulpe de pui Ingrediente marinată:  2 catei de usturoi, tocat 1 bucatica ghimbir proaspat, ras 2 […]
Supa de vita cu zarzavat

Supa de vita cu zarzavat

Supa de vita cu zarzavat din: carne de vită, zarzavat, ceapă, sare, găluşte, oua(opţional). Ingrediente: 500 g carne de vită 1 legătură de zarzavat ceapă sare găluşte 4 gălbenuşuri (opţional)   Mod de preparare: Se macină carnea împreună cu zarzavatul şi se pune la fiert în 1,5 litri de apă, împreună cu condimentele. Se fierbe […]
 
Sote de morcovi cu lamaie

Sote de morcovi cu lamaie

Sote de morcovi cu lamaie din: morcovi, margarină, zahăr, lămâie, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 100 g margarină 100 g zahăr 100 g lămâie sare   Mod de preparare: Se taie morcovii în lungime, de mărimea şi grosimea beţelor de chibrit. Se pun la fiert înăbuşit, cu margarina topită. Se mai adaugă treptat şi puţină […]
Conopida cu ulei si sare

Conopida cu ulei si sare

Conopida cu ulei si sare din: conopidă, ulei, sare. Ingrediente: 3 kg conopidă 100 ml ulei sare     Mod de preparare: Conopida se pune la fiert în apă clocotită şi cu vasul acoperit. După fierbere, se scurge apa, fără a se răci, şi se împart porţiile peste care se toarnă ulei cald şi se […]
 
Supa de vita cu ardei si rosii

Supa de vita cu ardei si rosii

Supa de vita cu ardei si rosii din: rasol de vită, zarzavat pentru supă, ulei, ardei, roşii, varză albă, cartofi, smântână, sare, piper boabe. Ingrediente: 500 g rasol de vită 1 legătură de zarzavat pentru supă 2 linguri de ulei 2 ardei 2 roşii 1 varză mică albă 500 g cartofi smântână sare piper boabe […]
Spanac cu rinichi

Spanac cu rinichi

Spanac cu rinichi din: spanac, rinichi de viţel sau de porc, vin, verdeaţă tocată, unt, lapte, lămâie, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 500 g rinichi de viţel sau de porc 1 pahar vin verdeaţă tocată 2 linguri unt 1 ceaşcă lapte 3-4 felii lămâie sare Mod de preparare: Se spală spanacul, se clocoteşte 5 minute […]
 
Compot dietetic de prune

Compot dietetic de prune

Compot dietetic de prune din: prune, apa. Ingrediente: 1 kg prune         Mod de preparare: Fructele se spală, se curăţă de sâmburi, se desfac în jumătăţi şi se aşează cu grijă în borcane de sticlă. Se toarnă deasupra un litru de apă rece, se etanşează borcanul şi se pune la fiert, în bain-marie, […]
Crema venetiana cu rom.png

Crema venetiana cu rom

Crema venetiana cu rom din: lapte, oua, rom, tablete zaharină. Ingrediente: 175 ml lapte 2 gălbenuşuri 2 albuşuri rom 2 tablete zaharină   Mod de preparare: Se dă în clocot laptele, se răcoreşte şi se adaugă treptat în gălbenuşurile bătute spumă. Compoziţia se pune pe plită, la foc foarte mic, în bain-marie, aromatizându:se cu rom. […]
 
Gulas secuiesc cu varza murata

Gulas secuiesc cu varza murata

Gulas secuiesc cu varza murata din: carne macră de vită, ceapă, ulei, varză murată, orez, smântână, sare, boia de ardei,usturoi, chimen. Ingrediente: 400 g carne macră de vită 1 ceapă 1 lingură de ulei 250 g varză murată 30 g orez 100 ml smântâna sare 1 lingură de boia de ardei 1 căţel de usturoi […]
Salata vinegreta cu varza acra si castraveti

Salata vinegreta cu varza acra si castraveti

Salata vinegreta cu varza acra si castraveti din: sfeclă roşie, morcovi, cartofi, ceapă, castraveţi muraţi, varză acră (murată), ulei, oţet, zahăr. Ingrediente: 620 g sfeclă roşie 620 g morcovi 800 g cartofi 250 g ceapă 1 kg castraveţi muraţi 300 g varză acră (murată) 100 ml ulei 30 ml oţet de 9° 20 g zahăr Mod […]
 
Supa de orez brun cu ghimbir si sos de soia

Supa de orez brun cu ghimbir si sos de soia

Supa de orez brun cu ghimbir si sos de soia din: orez brun, morcovi, pătrunjel, gogoşar, mere, ceapă, sos de soia, ghimbir ras, ulei, apă, sare. Ingrediente: 100 g orez brun 2 morcovi 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 gogoşar 2 mere 1 ceapă 1 lingură de sos de soia 1 linguriţă […]
Salata vinegreta cu sfecla si morcovi

Salata vinegreta cu sfecla si morcovi

Salata vinegreta cu sfecla si morcovi din: sfeclă roşie, morcovi, cartofi, ulei, oţet de 9°, zahar. Ingrediente: 600 g sfeclă roşie 600 g morcovi 800 g cartofi 100 ml ulei 30 ml oţet de 9° 20 g zahar Mod de preparare: Morcovii curăţaţi, sfecla şi cartofii în coajă se fierb separat. Când s-au răcit, se curăţă […]
 
Salata vranceana cu fasole alba si fulgi de porumb

Salata vranceana cu fasole alba si fulgi de porumb

Salata vranceana cu fasole alba si fulgi de porumb din: fasole albă, ceapă, oţet, ulei, fulgi de porumb, mărar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 500 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 200 g fulgi de porumb 2 legături mărar sare Mod de preparare: Fasolea fiartă se limpezeşte cu apă rece. La fel şi […]
Sarmale de legume cu smantana

Sarmale de legume cu smantana

Sarmale de legume cu smantana din: varză dulce, morcovi, orez, ceapă, verdeaţă, ouă, unt, smântână, faină, sare. Ingrediente: 2 kg varză dulce 750 g morcovi 150 g orez 200 g ceapă 2 legături verdeaţă 3 ouă 100 g unt 200 g smântână 50 g faină sare Mod de preparare: Varza fară cotor se opăreşte în […]
 
Galuste pentru supe cu gris

Supa cu galuste de mamaliga si boia

Supa cu galuste de mamaliga si boia din: făină de mălai, amidon ali­mentar, ceapă, pătrunjel verde, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină de mălai 1 lingură de amidon ali­mentar 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel verde 1 lin­guriţă de boia de ardei 1 lingură de ulei 1 l apă sare […]
 
Supa de varza murata cu cartofi

Supa de varza murata cu cartofi

Supa de varza murata cu cartofi din: cartofi mijlocii, varză murată, făină de grâu integrală, boia de ardei, piper alb, foi de dafin, unt prăjit, apă, sare. Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 300 g varză murată tăiată mărunt 1 lingură de făină de grâu integrală 1 linguriţă de boia de ardei 1/2 linguriţă (pentru cafea) de […]
Supa de cartofi cu iaurt si sofran

Supa de cartofi cu iaurt si sofran

Supa de cartofi cu iaurt si sofran din: varză, ceapă, morcov cu tot cu frunze, pătrunjel , pastă de roşii, iaurt, şofran, piper alb, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 250 g varză 1 ceapă 1 morcov cu tot cu frunze 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 lingură de pastă de […]

7 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Desert cu inghetata de zmeura si branzica de casa Desert cu inghetata de zmeura si branzica de casa din: brânzică de casă,  smântână, zahăr, zmeură congelată, pahare de plastic, beţişoare de îngheţată din lemn. Ingrediente: 250 g brânzică de casă 150 g smântână 250 g zahăr 150 g zmeură congelată 4 pahare de plastic 4 beţişoare de […]
Supa de broccoli cu fulgi de ovaz

Supa de broccoli cu fulgi de ovaz

Supa de broccoli cu fulgi de ovaz din: broccoli, pătrunjel, morcov, ceapă, pătrunjel verde, fulgi de ovăz, piper alb, ulei, apă, sare. Ingrediente: 300 g broccoli 2 fire mijlocii de pătrunjel 1 morcov 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel verde 2 linguri fulgi de ovăz 1/2 linguriţă piper alb 1 lingură de ulei 1 […]
 
Salata de creier cu sos de lamaie

Salata de creier cu sos de lamaie

Salata de creier cu sos de lamaie din: creier, ulei, lămâie, verdeaţă, oţet de 9°, sare. Ingrediente: 1,5 kg creier 200 ml ulei 200 g lămâie 2 legături verdeaţă 25 ml oţet de 9° sare Mod de preparare: Creierul, curăţat bine de sânge şi pieliţă, se pune la fiert în, apă clocotită cu puţină sare […]
 
Supa de gulii cu galuste

Supa de gulii cu galuste

Supa de gulii cu galuste din: gulii, ulei sau untură, făină, smântână, pătrunjel verde, sare sau concentrat pentru supe, orez sau găluşte. Ingrediente: 400 g gulii 2 linguri ulei său 30 g untură 30 g făină 100 ml smântână 1 legătură pătrunjel verde sare sau concentrat pentru supe orez sau găluşte Mod de preparare: Guliile […]
cocktailuri pentru sarbatori

15 Retete de Cocktailuri Alcoolice

Retete de Cocktailuri Alcoolice: Cocktail Froot Loop O reteta simpla de Cocktail Froot Loop din: votca, calvados, rom alb, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Calvados 3 cl rom alb 15 cl suc de ananas o bucata de ananas cirese       Mod de preparare: Mixam bine ingredientele […]
 
Supa de macris cu oua si crutoane

Supa de macris cu oua si crutoane

Supa de macris cu oua si crutoane din: măcriş, ulei sau untură, făină, smântână, zahăr, ouă, sare, crutoane de pâine prăjită. Ingrediente: 150-200 g măcriş 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 lingură făină 100 ml smântână puţin zahăr 4 ouă întregi sare crutoane de pâine prăjită Mod de preparare: Măcrişul se curăţă de […]
Quinoa_cu_sparanghel_si_aroma_de_usturoi_06

Reteta zilei: Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi

Quinoa cu sparanghel si aroma de usturoi din: ulei, seminte de chimen, ceapa, usturoi, sparanghel, sare, turmeric, quinoa, apa, coriandru. Poate te intereseaza si: Quinoa cu tofu si broccoli Frunze de salata umplute cu quinoa, rosii si ardei gras Lasagna cu pui, quinoa si spanac Ingrediente:  2 lingurite ulei 1/2 lingurita semințe de chimen 1/2 […]
 
Acadele cu fructe goji si smochine

6 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure Desert de inghetata cu portocale si fructe de padure din: căpşune, afine, zmeură, coacăze roşii, zeamă de portocale, fructoză, smântână lichidă pentru frişcă, zahăr, lapte, zeamă de lămâie. Ingrediente pentru blatul de îngheţată de la bază: 500 g căpşune şi afine 4 linguri zeamă de portocale proaspăt stoarse 130 g fructoză 400 ml […]
 
Salata cu morcov, telina si mere

Salata cu morcov, telina si mere

Salata cu morcov, telina si mere din: morcovi, ţelină, mere, ulei, zeamă de lămâie, sare. Ingrediente: 750 g morcovi 750 g ţelină 300 g mere 200 ml ulei 100 ml zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi merele curăţate se taie julien, se. stropesc cu ulei şi zeamă de lămâie, se […]
Supa-crema de sparanghel cu smantana

Supa-crema de sparanghel cu smantana

Supa-crema de sparanghel cu smantana din: apă în care a fiert sparanghel, unt, făină, smântână, ou, sare.   Ingrediente: 1 1/2 l apă în care a fiert sparanghel 50 g unt 2 linguri făină 100 ml smântână 1 gălbenuş de ou sare   Mod de preparare: Se prepară atunci când s-a fiert sparanghel şi se […]
 
Salata_de_spanac_cu_pepene_si_ceapa_rosie_04

Reteta zilei: Salata de spanac cu pepene si ceapa rosie

Salata de spanac cu pepene si ceapa rosie din: spanac, pepene rosu, ceapa rosie, branza feta, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare de mare. Poate te intereseaza si: Salata de rosii cu busuioc, patrunjel si marar Salata de paste cu rosii cherry si bacon Salata de calcan cu sparanghel si alune Ingrediente:  4 căni […]
 
Salata mixta de legume

Salata de cruditati cu oua si lamaie

Salata de cruditati cu oua si lamaie din: roşii, castraveţi, ceapă, ardei gras, lămâie, ulei, ouă. Ingrediente: 1 kg roşii 1 kg castraveţi 250 g ceapă 500 g ardei gras 200 g lămâie 100 ml ulei 3 ouă Mod de preparare: Roşiile şi castraveţii, curăţaţi, se taie felii, ceapa se taie de asemenea în felii […]
Supa de mazare verde cu lapte

Supa de mazare verde cu lapte

Supa de mazare verde cu lapte din: mazăre păstăi, ulei sau untură, făină, lapte, sare, pătrunjel verde, zahăr cubic. Ingredienete: 600-800 g mazăre păstăi 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 100 g lapte sare 1 legătură pătrunjel verde 2 bucăţi zahăr cubic   Mod de preparare: Mazărea verde curăţată se căleşte […]
 
Salata cu rosii castraveti si marar

Salata cu rosii castraveti si marar

Salata cu rosii castraveti si marar din: castraveţi verzi, roşii, ulei, suc de lămâie, mărar, sare. Ingrediente: 900 g castraveţi verzi 800 g roşii 150 ml ulei 150 ml suc de lămâie 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Castraveţii curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri se aşează în salatieră. Deasupra se aşează feliile de roşii, […]
Supa de varza creata cu smantana si usturoi

Supa de varza creata cu smantana si usturoi

Supa de varza creata cu smantana si usturoi din: varză creaţă, ulei sau untură, făină, smântână, sare, piper măcinat sau boia, usturoi. Ingrediente: 400 g varză creaţă 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untura 20 g făină 100 ml smântână sare piper măcinat sau boia 1 căţel usturoi Mod de preparare: Varza creaţă spălată […]
 
Sos de curmale cu fragi

5 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Inghetata de vanilie cu migdale, nuci si alune Inghetata de vanilie cu migdale, nuci si alune din: migdale, nuci, alune, zahar, oua, lapte, baton vanilie, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente: 50 g migdale 100 g nuci 100 g alune 100 g zahăr Pentru îngheţată de vanilie: 6 ouă 350 g zahăr 1 l […]
 
Salata de varza cu ridichi negre

Salata de varza cu ridichi negre

Salata de varza cu ridichi negre din: varză acră proaspătă, ridichi negre (de lună), ţelină, oţet de 9°, ulei, smântână, verdeaţă, sare. Ingrediente: 2,5 kg varză acră proaspătă 1 kg ridichi negre (de lună) 400 g ţelină 50 ml oţet de 9° 50 ml ulei 250 g smântână 2 legături verdeaţă sare Mod de preparare: Varza […]
Supa ungureasca de fasole cu orz

Supa ungureasca de fasole cu orz

Supa ungureasca de fasole cu orz din: fasole uscată, orz, mor­cov, pătrunjel, ardei gras, roşie, chimen măcinat, curcuma, foi de dafin, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 300 ml fasole uscată 2 linguri de orz 1 mor­cov 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze 1 ardei gras 1 roşie 1 linguriţă chimen măcinat […]
 
Supa de bureti cu smantana

Supa de bureti cu smantana

Supa de bureti cu smantana din: bureţi, unt, făină, ceapă, morcovi şi rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, smântână, piper măcinat, orez, sare. Ingrediente: 200 g bureţi 50 g unt 20 g făină 1 ceapă mică 1-2 fire morcovi şi rădăcină de pătrunjel pătrunjel verde 100 ml smântână piper măcinat 40 g orez sare Mod de […]
 
Jeleu din cafea de ghinda

4 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Tarta cu mere si inghetata de scortisoara Tarta cu mere si inghetata de scortisoara din: aluat de foitaj, zahar, mere, unt, lapte, baton de scortisoara, oua, frisca. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj 200 g zahăr 4 mere 50 g unt Pentru îngheţată de scorţişoară: 225 ml lapte 1 baton de scorţişoară 3 gălbenuşuri […]
Spanac florentin cu rosii si cascaval

Spanac florentin cu rosii si cascaval

Spanac florentin cu rosii si cascaval din: spanac, unt, smântână, caşcaval, roşii decojite, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri caşcaval ras 4 roşii decojite sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală în multe ape reci şi se toacă mărunt. Se pune într-o cratiţă emailată împreună cu […]
 
Salata de vinete cu ceapa si rosii

Salata de vinete cu ceapa si rosii

Salata de vinete cu ceapa si rosii din: vinete proaspete, ceapă uscată, morcovi, ulei, roşii, sare.   Ingrediente: 1,8 kg vinete proaspete 400 g ceapă uscată 200 g morcovi 250 ml ulei 750 g roşii sare Mod de preparare: Vinetele se coc la foc iute, se curăţă de coajă în stare fierbinte şi se aşează pe un fund […]
Supa de vita

Supa de vita cu chimen si cuisoare

Supa de vita cu chimen si cuisoare din: rasol de vită, oase pentru supă, zarzavat, morcovi, rădăcină de pătrunjel, gulii, ţelină, ceapă, varză creaţă, ardei, roşii, cartof, sare,  boabe de piper, chi­men, dafin, cuişoare. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 300 g oase pentru supă 500 g zarzavat morcovi rădăcină de pătrunjel gulii ţelină ceapă puţină […]
 
Salata de ceapa cu suc de rosii

Salata de ceapa cu suc de rosii

Salata de ceapa cu suc de rosii din: ceapă, ulei, zeamă de lămâie, suc de roşii, sare. Ingrediente: 2 kg ceapă 100 ml ulei 100 ml zeamă de lămâie 200 ml suc de roşii sare Mod de preparare: Ceapa curăţată se aşează în tava unsă şi se coace foarte bine în cuptor. Din ulei, zeamă de lămâie, […]
 
Supa de gulii, cu galbiori si galuste zdrentuite

Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau

Supa taraneasca cu gulie si fulgi de grau din: fulgi de grâu, ceapă, gulie, ţelină cu tot cu frunze, morcovi, pătrunjel, chi­men, coriandru, cimbrişor, boia de ardei, ulei, apă, măghiran, sare.   Ingrediente: 2 linguri de fulgi de grâu 1 ceapă 1 gulie mică 1 ţelină mică cu tot cu frunze 2 morcovi 2 fire de […]
Supa de sparanghle cu smantana

Supa de sparanghel cu smantana

Supa de sparanghel cu smantana din: sparanghel, făină, unt, smântână, ou, sare, zahăr. Ingrediente: 400 g sparanghel 30 g făină 30 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş de ou sare un praf de zahăr Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă şi se taie bucăţi cu lungimea de 3 cm. Se fierbe până se înmoaie […]
 
Salata de rosii cu mere si marar

Salata de rosii cu mere si marar

Salata de rosii cu mere si marar din: roşii, mere, salată verde, ulei, oţet de 9°, zahăr, mărar, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 1 kg mere 200 g salată verde 100 ml ulei 10 ml oţet de 9° 30 g zahăr 2 legă­turi mărar sare Mod de preparare: Salata verde se taie fin, se aşează […]
Deserturi delicioase

3 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Desert vanilat cu inghetata de lamaie Desert vanilat cu inghetata de lamaie din: apa, unt, zahara, faina, oua, sare, lamai. Ingrediente: 1 1/2 pahare cu apă 100 g unt 1 linguriţă cu zahăr 125 g făină 4 ouă sare Pentru îngheţată de lămâie: 11 apă 5 lămâi potrivite 2 albuşuri 300 g zahăr […]
 
Spuma de fructe cu gelatina

Spuma de fructe cu gelatina

Spuma de fructe cu gelatina din: fructe proaspete, gelatină, comprimate de zaharină, apă, coajă de lămâie. Ingrediente: 3,5 kg fructe proaspete 750 g gelatină 20 comprimate de zaharină 1,5 l apă 25 g coajă de lămâie   Mod de preparare: Fructele se curăţă de coajă şi se rad pe o râzătoare de sticlă. Cojile şi […]
Supa de ciuperci uscate cu smantana si orez

Supa de ciuperci uscate cu smantana si orez

Supa de ciuperci uscate cu smantana si orez din: ciuperci uscate, untură sau unt, făină, pătrunjel verde, orez, smân­tână. Ingrediente: 50 g ciuperci uscate 20 g untură sau 50 g unt 20 g făină pătrunjel verde 40 g orez 200 ml smân­tână Mod de preparare: Ciupercile uscate se spală bine de mai multe ori şi […]
 
Sos alb din lapte

Sos alb din lapte

Sos alb din lapte din: făină, lapte, unt, sare. Ingrediente: 250 g făină 3 l lapte 250 g unt sare Mod de preparare: Se pune laptele la fiert. Când începe să clocotească, se adaugă faina dizolvată dinainte în lapte, cald şi bătută bine cu telul. Se potriveşte gustul cu sarea şi untul şi se lasă să […]
 
Supa de marar cu lapte si crutoane

Supa de marar cu lapte si crutoane

Supa de marar cu lapte si crutoane din: mărar verde, ulei sau untură, făină, smântână, lapte, ou, sare, crutoane din chifle prăjte sau ouă răscoapte. Ingrediente: 1 legătură mărar verde tocat mărunt 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 20 g făină 100 ml smântână 200 g lapte 1 gălbenuş de ou sare crutoane […]
Ravioli_cu_dovlecei_06

Reteta zilei: Ravioli cu dovlecei

Ravioli cu dovlecei din: ravioli cu branza, ulei de masline, carnati, dovlecei, sos pentru paste. Poate te intereseaza si:  How to make Spaghetti with Chilli, Sardines and Oregano Ravioli cu carne de pasare Ravioli cu sos de carne si parmezan Ingrediente:  1 pachet ravioli cu branza 1 lingura ulei de masline 2 carnati 2 dovlecei […]
 
Salata turceasca cu ardei gras si masline

Salata turceasca cu ardei gras si masline

Salata turceasca cu ardei gras si masline din: roşii, ardei gras, orez, ceapă, oţet, ulei, măsline, verdeaţă, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 750 g ardei gras 200 g orez 200 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 100 g măsline 2 legături verdeaţă sare piper Mod de preparare: Roşiile se taie felii, ardeii […]
Prajitura cu nuci

2 Deserturi racoroase de vara

Deserturi racoroase de vara: Inghetata de mure cu lamaie si iaurt Inghetata de mure cu lamaie si iaurt din: oua, sare, zahăr pudră cu aromă de vanilie, coaja si zeama de lamaie, iaurt gras, mure inghetate Ingrediente: 2 albuşuri un praf de sare 20 g zahăr pudră cu aromă de vanilie coaja rasă şi zeama de la1 lămâie […]
 
Salata de fasole cu usturoi si marar

Salata de fasole cu usturoi si marar

Salata de fasole cu usturoi si marar din: fasole proaspătă, usturoi, oţet de 9 grade, ulei, mărar, sare. Ingrediente: 2,5 kg fasole proaspătă 25 g usturoi 25 ml oţet de 9 grade 150 ml ulei 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la fiert cu apă clocotită şi […]
Spanac italian cu creier de porc si cascaval

Spanac italian cu creier de porc si cascaval

Spanac italian cu creier de porc si cascaval din: spanac, creier de porc, caşcaval ras, unt, făină, smântână, ouă, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 500 g creier de porc 100 g caşcaval ras 2 linguri unt 1 linguriţă făină 1 pahar smântână 2 ouă 1 ceaşcă ulei piper sare Mod de preparare: Se […]
 
Supa de spanac cu zeama de lamaie

Supa de spanac cu zeama de lamaie

Supa de spanac cu zeama de lamaie din: spanac, ulei sau untură, făină, de ou, smântână, sare, zeamă de lămâie. Ingrediente: 200 g spanac 2 linguri ulei sau 20 g untură 30 g făină 1 gălbenuş de ou 1 lingură smântână sare zeamă de lămâie   Mod de preparare: Spanacul fraged de primăvară se spală, […]
Supa de coacaze cu galuste de spuma

Supa de coacaze cu galuste de spuma

Supa de coacaze cu galuste de spuma din: coacăze, zahăr, smân­tână, făină, ouă, apă, sare. Ingrediente: 1 litru coacăze 150 g zahăr 100 ml smân­tână 10 g făină 2 ouă întregi 1 litru apă sare Mod de preparare: Se curăţă coacăzele de codiţe şi se pun la fiert cu un pahar de apă. Se fierb […]
 
Salata_de_rosii_cu_avocado_si_castraveti_06

Reteta zilei: Salata de rosii cu avocado si castraveti

Salata de rosii cu avocado si castraveti din: castraveti, rosii, ceapa verde, avocado, suc de lamaie, otet balsamic, sare de mare si piper. Poate te intereseaza si: Salata de pui la rotisor cu legume Salata cu nuci, migdale si stafide Salata de rosii cherry cu mozzarella si sos de branza Ingrediente:  3 castraveți 1 cană […]
 
Sufleu de morcovi cu smantana

Sufleu cu nuci si lamaie

Sufleu cu nuci si lamaie din: ouă, miez de nucă, comprimate zaharină, coajă de lămâie. Ingrediente: 10 ouă 250 g miez de nucă 10 comprimate zaharină 25 g coajă de lămâie Mod de preparare: Intr-un vas albuşurile se bat spumă. Separat, se freacă bine gălbenuşurile cu zaharina dizolvată anterior în puţină âpă călduţă. Se adaugă […]
Sufleu de cartofi cu branza dulce si marar

Sufleu de cartofi cu branza dulce si marar

Sufleu de cartofi cu branza dulce si marar din: cartofi, lapte, unt, brânză dulce de vacă, faină, ouă, morcovi, mărar. Ingredienete: 3,5 kg cartofi 1 l lapte 100 g unt 1 kg brânză dulce de vacă 100 g faină 2 ouă 750 g morcovi 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, […]
 
Supa de pasare cu ciuperci si mazare.ro_27

Supa de pasare cu ciuperci si mazare

Supa de pasare cu ciuperci si mazare din: măruntaie de pasăre,  zarzavat asortat, mazăre proaspătă sau din conservă, ciuperci, ceapă, ulei sau untură, pătrunjel verde, ou, smântână, sare. Ingrediente: 250 g măruntaie de pasăre 200 g zarzavat asortat 100 g mazăre proaspătă sau din conservă 50 g ciuperci 1 ceapă mică 1 1/2 linguri ulei […]
Rosii umplute cu branza dulce si marar

Rosii umplute cu branza dulce si marar

Rosii umplute cu branza dulce si marar din: roşii proaspete, brânză dulce de vacă, brânză telemea, unt, mărar verde. Ingrediente: 2 kg roşii proaspete 500 g brânză dulce de vacă 500 g brânză telemea 100 g unt 2 legături mărar verde   Mod de preparare: Roşiilor (uniforme ca mărime) li se taie căpăcelul. Se scobeşte jumătate […]
 
Salata de telina cu smantana

Salata de telina cu smantana

Salata de telina cu smantana din: ţelină, ulei, ouă, smântână, lămâie, sare. Ingredienete: 1,5 kg ţelina 250 ml ulei 2 ouă 250 g smântână 100 g lămâie sare Mod de preparare: Ţelina se taie julien şi se freacă cu sare. Din ulei, gălbenuşuri, zeamă de lămâie şi sare se pregăteşte o maioneză uşoară. In maioneză […]
Sufleu de morcovi si smantana

Sufleu de morcovi cu branza dulce

Sufleu de morcovi cu branza dulce din: morcovi, ouă, unt, brânză dulce de vacă, zahăr. Ingrediente: 500 g morcovi 5 ouă 75 g unt 300 g brânză dulce de vacă 50 g zahăr Mod de preparare: Se taie morcovii în felii subţiri şi se pun la fierţ sub capac, cu foarte puţină apă. Când sunt […]
 
Supa de urzici cu fulgi de susan

Supa de urzici cu fulgi de susan

Supa de urzici cu fulgi de susan din: frunze de urzici, morcov, pă­trunjel, ceapă, usturoi, fulgi de susan, unt, apă, sare. Ingrediente: 300 g frunze de urzici 1 morcov 1 fir de pă­trunjel cu tot cu frunze 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 lin­gură de fulgi de susan 1 lingură de unt 1 l […]
Deserturi racoritoare

2 Deserturi racoroase

Deserturi racoroase: Reteta zilei: Inghetata cu mure Inghetata cu mure din: mure, miere, lamaie, apa, zahar, iaurt. Poate te intereseaza si: Inghetata exotica Inghetata cu menta si ciocolata neagra Inghetata cu cappuccino Ingrediente:   2 cesti mure 2 linguri miere 1/2 lămâie 1/2 ceasca apă 100gr zahăr 340 gr iaurt Mod de preparare: Spalati si […]
 
Spuma de gris cu fructe

Spuma de gris cu fructe

Spuma de gris cu fructe din: fructe diferite, zahăr, griş, apă. Ingrediente: 3 kg fructe diferite 300 g zahăr 200 g griş 1,5 l apă Mod de preparare: Câteva fructe proaspete (bine coapte) se zdrobesc şi se storc, pentru a se obţine sucul. Restul de fructe se pune la fiert în apă clocotită, în care […]
Spanac cu unt si lapte.jpg

Spanac cu unt si lapte

Spanac cu unt si lapte din: spanac, lapte, unt, usturoi, faină, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceaşcă lapte 2 linguri unt usturoi faină sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul frunză cu frunză, se spală în mai multe ape, după care se fierbe 5 minute în apă cu sare, care clocoteşte. Se scurge, apoi […]
 
Sufleu de cartofi cu branza si nuci

Sufleu de cartofi cu branza si nuci

Sufleu de cartofi cu branza si nuci din: cartofi fierţi, brânza de vaci, lapte, unt, ou, griş, nuci, măcinate, zahăr vanilat. Ingrediente: 50 g cartofi fierţi 100 g brânza de vaci 20 ml lapte 20 g unt 1 ou griş nuci măcinate 1-2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Gălbenuşul se freacă cu untul muiat, se adaugă cartofii […]
Supa ragout ardeleneasca

Supa ragout ardeleneasca

Supa ragout ardeleneasca din: măruntaie de pui, morcov, rădăcină de pătrunjel, unt, smântână, făină, sare, foi de dafin. Ingrediente: măruntaie de pui un morcov şi o rădăcină de pătrunjel 30 g unt 100 ml smântână 2 linguri făină sare 2 foi dafin Mod de preparare: Măruntaiele cu zarzavatul curăţat şi despicat în patru se fierb în apă […]
 
Deserturi racoroase de vara

Deserturi racoroase de vara

Deserturi racoroase de vara: Inghetata cu menta si ciocolata neagra Inghetata cu menta si ciocolata neagra din: sirop de mentă, ou, zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata neagra. Ingrediente: 200 ml sirop de mentă 1 ou 170 g zahăr 300 ml frişcă lichidă 300 ml lapte 70 g ciocolată neagra Mod de preparare: Se freacă bine oul cu zahă­rul, […]
Gulas fals cu legume si boia

Gulas fals cu legume si boia

Gulas fals cu legume si boia din: cartofi, ceapă, ţelină cu tot cu frunze, morcovi, pătrunjel cu frunze, roşie, ardei gras, făină de fulgi de ovăz, fulgi de ovăz, boia de ardei, ulei, apă, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 1 ţelină mică cu tot cu frunze 2 morcovi 2 fire de pătrunjel cu […]
 
Supa frantuzeasca de porumbel

Supa frantuzeasca de porumbel

Supa frantuzeasca de porumbel din: porumbei, ulei sau untură, zarzavat pentru supă, făină, lămâie, ou, sare. Ingrediente: 2 porumbei fragezi 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 150 g zarzavat pentru supă 20 g făină 1/2 lă­mâie 1 gălbenuş de ou sare     Mod de preparare: Porumbeii curăţaţi se taie în patru, se […]
Desert spuma cu mere

Desert spuma cu mere

Desert spuma cu mere din: mere, comprimate zaharină, albuşuri. Ingrediente: 1 kg mere 15 comprimate zaharină 10 albuşuri   Mod de preparare: Merele, curăţate de coajă şi sâmburi, se taie în felii şî se pun la fiert în apă clocotită cu zaharină. După fierbere, merele se pasează şi se pun la rece. Albuşurile se bat […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu