duminică, 18 octombrie 2015

Retete culinare rapide cu poze # 24

Retete culinare rapide cu poze 

Prajitura_cu_nuci_iaurt_si_ciocolata

Prajitura cu nuci, iaurt si ciocolata

Prajitura cu nuci, iaurt si ciocolata din: făină, oua, zahar, cacao, unt, apa fierbinte, iaurt, nuci, parf de copt, lapte, ciocolată neagră. Ingrediente: 200 g făină 4 ouă 200 g zahăr 50 g cacao 50 g unt 150 ml apă fierbinte 75 g iaurt 150 g nuci mărunţite 2 linguriţe praf de copt Pentru cremă: 300 g […]
Salata_picanta_de_pepene_galben_06

Reteta zilei: Salata picanta de pepene galben

Salata picanta de pepene galben din: pepene galben, suc de lamaie, miere, sare, piper rosu. Poate te intereseaza si: Salata de fenicul cu sardele si stafide Salata de pui cu sos de avocado Salata de ton cu cartofi noi si rucola Ingrediente: ½ pepene galben 1,5-2 linguri suc de lămâie ½ lingura miere ⅛ linguriță […]
 
Tarta_cu_gem_de_mere_gris_si_nuci

Tarta cu gem de mere, gris si nuci

Tarta cu gem de mere, gris si nuci din: făină, unt, zahăr pudră, ou, apa, gris, nuci, gem de mere.   Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 6 linguri apă Pentru umplutură: 3 linguri griş 200 g nuci mărunţite 500 ml gem de mere Mod de preparare: Pentru blat, mixezi […]
Prajitura_cu_gem_de_mere_nuci_si_socrtisoara

Prajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara

Prajitura cu gem de mere, nuci si scortisoara din: făină, drojdie proaspătă, apă, zahăr pudră, scorţişoară, ghimbir, sare, gem de mere, nuci mărunţite. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie proaspătă 250 ml apă 150 g zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă ghimbir 1 vârf de cuţit de sare Pentru umplutură: 500 g gem de mere 200 g nuci mărunţite […]
 
Rulouri_de_vinete_cu_omleta_si_spanac

Rulouri de vinete cu omleta si spanac

Rulouri de vinete cu omleta si spanac din: vinete, oua, patrunjel, spanac, ulei, unt, smântână lichidă, castraveciori muraţi, sare, piper, seminte de dovleac (opţional). Ingrediente: 2 vinete 6 ouă 1/2 legătură pătrunjel 1 legătură spanac 100 ml ulei 30 g unt 50 ml smântână lichidă 3 castraveciori muraţi sare piper seminţe de dovleac (opţional) Mod de preparare: Taie vinetele […]
Chiftele_cu_miel_spanac_si_ou

Chiftele cu miel, spanac si ou

Chiftele cu miel, spanac si ou din: ouă, bacon, usturoi, frunze de spanac, carne tocată de miel, sare, piper, pesmet, ceapă roşie, morcovi tineri. Ingrediente: 6 ouă 100 g bacon 2 căţei de usturoi 200 g frunze de spanac 500 g carne tocată de miel sare piper pesmet 1 ceapă roşie 1 legătură de morcovi tineri […]
 
Ciocolata_calda_de_casa_fara_zahar

Ciocolata calda de casa fara zahar

Ciocolata calda de casa fara zahar din: îndulcitor, ciocolată amăruie, lapte, esenţă vanilie. Ingrediente: 2-3 linguri îndulcitor 1 tabletă ciocolată amăruie 4 căni lapte 1/2 lingură esenţă vanilie         Mod de preparare: Dai ciocolata prin râzătoare, o mixezi în blender, ca să fie fină, apoi o pui într-un vas mai mare. Aşezi laptele pe foc şi […]
Fursecuri_cu_cacao_si_bomboane

Fursecuri cu cacao si bomboane

Fursecuri cu cacao si bomboane din: făină, zahăr, unt, făină de migdale, cacao, oua, bomboane. Ingrediente: 200 g făină 90 g zahăr 130 g unt 60 g făină de migdale 30 g cacao 3 gălbenuşuri Pentru decor: bombonele Mod de preparare: Cu o seară înainte de coace re se amestecă făina, zahărul, făina de migdale si cacaua. Se […]
 
Orez_cu_spanac_si_branza

Orez cu spanac si branza

Orez cu spanac si branza din: orez, ceapa, bacon, spanac, oua, branza, patrunjel, ulei. Ingrediente: 250 g orez, cu bob lung 2 cepe 200 g bacon 300 g spanac 2 ouă 150 g brânză tare pătrunjel 2 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi orezul, spălat în prealabil, în apă cu sare. După ce s-a înmuiat, îl scurgi. […]
Rulada_de_pui_cu_bacon_si_spanac

Rulada de pui cu bacon si spanac

Rulada de pui cu bacon si spanac din: pui, mustar, bacon, ceapa, urzici/spanac, oua, usutroi, pătrunjel verde tocat, ulei, supă de legume/pui, făină, sare, piper negru. Ingrediente: 1 pui (1,4 kg) 1 lingură cu muştar 100 g bacon 1 ceapă 250 g urzici/spanac 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri cu pătrunjel verde tocat 2 linguri cu ulei […]
 
Prajitura cu stafide, alune si mere

Prajitura cu stafide, alune si mere

Prajitura cu stafide, alune si mere din: făină, zahăr, apa, praf de copt, ulei, alune, scortisoara, stafide, mere, gem sau dulceaţă, compot. Ingrediente: 300 g făină 150 g zahăr 250 ml apă 1 linguriţă praf de copt 150 ml ulei 150 g alune 1 linguriţă scorţişoară Pentru umplutură: 50 g stafide 4 mere 150 g zahăr 150 […]
Miel impanat cu slanina afumata si usutroi

Pulpa de miel la cutor cu rozmarin si usutroi

Pulpa de miel la cutor cu rozmarin si usutroi din: pulpă de miel, rozmarin, usturoi, ulei de măsline, sare, piper negru. Ingrediente: 2 kg pulpă de miel 4 fire tocate de rozmarin 6 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline sare şi piper negru       Mod de preparare: Incinge cuptorul. Spală carnea […]
 
Sarlota_cu_caise_si_ciocolata

Sarlota cu caise si ciocolata

Sarlota cu caise si ciocolata din: foi gelatină, cremă de brânză, lămâie, zahăr pudră, frişcă lichidă, caise, pişcoturi, zahăr vanilat, oua, apa, aşchii de ciocolata. Ingrediente: 2 plicuri foi gelatină 500 g cremă de brânză 1 lămâie 150 g zahăr pudră 250 ml frişcă lichidă 10 caise 30 pişcoturi 1 pliculeţ zahăr vanilat 3 gălbepuşuri 100 ml apă aşchii de ciocolată Mod de […]
Tarta_cu_ciuperci_si_bacon

Tarta cu ciuperci si bacon

Tarta cu ciuperci si bacon din: aluat gata preparat, oua, bacon, ciuperci, telemea, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat gata preparat 3 ouă 200 g bacon 50 g ciuperci 100 g telemea 2 linguri smântână 250 ml lapte sare piper Mod de preparare: Aluatul se desface şi se aşază în tava de copt unsă […]
 
Tort_de_mere_cu_frisca_si_jeleu

Tort de mere cu frisca si jeleu

Tort de mere cu frisca si jeleu din: făină, apă sau lapte de soia, zahăr, praf de copt, esenţă de vanilie, cacao, mere, jeleu pentru prăjituri, frişcă vegetală. Ingrediente: 200 g făină 200 ml apă sau lapte de soia 250 g zahăr 1 plic praf de copt 1 fiola esenţă de vanilie 1 lingură cacao Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 […]
Pulpe_crocante_cu_cartofi_si_rozmarin

Pulpe crocante cu cartofi si rozmarin

Pulpe crocante cu cartofi si rozmarin din: pulpe de pui, cartofi, usturoi, ceapă roşie, roşioare, mix de piper, cimbrişor, rozmarin, ulei, sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 cartofi 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă roşie 2-3 roşioare mix de piper 2 fire de cimbrişor 1 fir de rozmarin ulei sare Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar sare şi rozmarin. Curăţă bine […]
 
Tarta_cu_branza_si_capsuni

Tarta cu branza si capsuni

Tarta cu branza si capsuni din: biscuiţi graham, unt, cremă de brânză, ouă, unt, amidon, zahăr tos, esenţă de vanilie, coajă de lămâie, căpşune (zmeură), zahăr pudră (facultativ), sare. Ingrediente: 300 g biscuiţi graham 150 g unt Pentru umplutura: 750 g cremă de brânză 5 ouă 250 g unt 40 g amidon 120 g zahăr tos 1 […]
Tarta_cu_spanac_ou_si_parmezan

Tarta cu spanac, ou si parmezan

Tarta cu spanac, ou si parmezan din: aluat foitaj, spanac, ulei de masline, oua, branza ricotta, parmezan, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 1 kg spanac 5 linguri cu ulei de masline 2 ouă 500 g brânză ricotta 70 g parmezan ras 6 ouă fierte tari sare nucşoară Mod de preparare Spală spanacul în mai […]
 
Miel cu rozmarin

Coaste de miel in crusta cu rozmarin

Coaste de miel in crusta cu rozmarin din: coaste de miel, ulei, rozmarin, usturoi, ou, unt, pesmet, muştar, sare, piper. Ingrediente: 4 coaste de miel (4 x 350 g) 2 linguri cu ulei 2 fire de rozmarin 2 căţei de usturoi 1 gălbenuş 4 linguri cu unt topit 3-4 linguri cu pesmet 2 linguri cu […]
Pipet_de_curcan_umplut_cu_ardei_gras_si_cascaval

Piept de curcan umplut cu ardei gras si cascaval

Piept de curcan umplut cu ardei gras si cascaval din: piept de curcan, bacon, morcovi, faso­le verde, ardei galben, ardei gras roşu, caşcaval, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 bucăţi piept de curcan 5 felii bacon 2 morcovi 100 g faso­le verde 1/2 ardei galben 1/2 ardei gras roşu 70 g caşcaval 1 linguriţă busuioc mărunţit 4 linguri ulei măsline […]
 
Rulada_cu_ciocolata_si_frisca

Rulada cu ciocolata si frisca

Rulada cu ciocolata si frisca din: ouă, zahăr pudră, făină, smântână pentru frişcă, întăritor de frişcă, zahăr vanilat, cicolată nougat, ciocolată albă, ciocolată neagră, sare.   Ingrediente:  4 ouă 120 g zahăr pudră 120 g făină 400 ml smântână pentru frişcă 2 pliculeţe cu întăritor de frişcă 2 plicuri cu zahăr vanilat 130 g cicolată nougat […]
Clatite_cu_cascaval_si_ciuperci

Clatite cu cascaval si ciuperci

Clatite cu cascaval si ciuperci din: ouă, lapte, faina, unt topit, sare, ulei, tofu, cascaval, cremă de brânză, smântână lichidă, ciuperci champignon, ceapă, piper alb macinat. Ingrediente: 2 ouă 400 ml lapte 500 g făină 150 ml unt topit 1 linguriţă sare ulei pentru prăjit 150 g tofu 100 g caşcaval 200 g cremă de brânză 150 ml smântână lichidă […]
 
Pizza_cu_pui_masline_si_oregano

Pizza cu pui, masline si oregano

Pizza cu pui, masline si oregano din: făină, apă, drojdie proaspătă, sare, ulei, piept de pui, unt, lapte, măsline ne­gre, ardei gras roşu, oregano uscat, piper negru măcinat, sos de roşii, parmezan, busuioc, sare. Ingrediente: 150 g făină 50 ml apă 5 g drojdie proaspătă Vi linguriţă de sare Vi lingură de ulei Pentru topping: 500 g piept de pui 30 g unt 1/2 […]
Pachetele_picante_cu_carne_si_praz

Pachetele picante cu carne si praz

Pachetele picante cu carne si praz din: foi de orez sau foi de plăcintă, carne tocată, ceapă, praz (partea albă), morcovi, ţelină, usturoi pudră, muguri de soia (opţional), zahăr, chili uscat, sare, ulei. Ingrediente: 15 foi de orez sau 200 g foi de plăcintă 250 g carne tocată 1 ceapă mică 1/2 fir praz (partea albă) 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 linguriţă usturoi pudră […]
 
Limba_cu_sos_de_castraveti_murati_si_marar

Limba cu sos de castraveti murati si marar

Limba cu sos de castraveti murati si marar din: limbă de vită sau de porc, ceapa, morcov, rădăcină de pătrunjel, boabe de piper, sare, maioneză, castraveciori muraţi mici, piper alb măcinat, mustar, mărar verde, otet. Ingrediente: 1 kg limbă de vită sau de porc 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 10 boabe de piper sare Pentru sos: 1 pahar maioneză […]
Varza_cu_carnati_polonezi_si_cimbru

Varza cu carnati polonezi si cimbru

Varza cu carnati polonezi si cimbru din: varză, cârnaţi polonezi, morcov, ceapă, ulei, cimbru, foaie de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 2 cârnaţi polonezi 1 morcov 1 ceapă 70 ml ulei 1 linguriţă de cimbru 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Tojcă mărunt ceapa şi căleşte-o până se înmoaie. Adaugă cârnaţii tăiaţi în bucăţi […]
 
Vafe_cu_cascaval_si_iaurt

Vafe cu cascaval si iaurt

Vafe cu cascaval si iaurt din: ouă, unt, praf de copt, iaurt, sare, caşcaval, făină. Ingrediente: 4 ouă 400 g unt 1 linguriţă praf de copt 150 g iaurt 1 praf de sare 150 g caşcaval ras circa 300 g făină   Mod de preparare: Mixezi ouăle împreună cu sarea şi untul moale, la tem­peratura camerei. Adaugi iaurtul, caşcavalul ras, pra­ful de […]
Pui_chinezesc_cu_praz_si_sos_dulce_acrisor

Pui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor

Pui chinezesc cu praz si sos dulce-acrisor din: piept de pui, ardei graşi, sos de soia, vin, zahăr, sare, oţet, amidon dizolva­te în apă, praz, ketchup, ulei. Ingrediente: 700 g piept de pui 2 ardei graşi 3 linguri de sos de soia 2 linguri de vin 3 linguriţe de zahăr 1 linguriţă de sare 2 linguri de oţet 2 linguriţe de amidon […]
 
Supa crema de dovleac cu bacon si crutoane

Supa-crema de dovleac cu morcov si boia

Supa-crema de dovleac cu morcov si boia din: dovleac, morcovi, cartofi, ceapă, boia dulce, apă sau supă dedegume, ulei de măsline, sare, piper, seminţe de dovleac (pentru decor). Ingrediente: 800 g dovleac (cantitatea de gătit) 4 morcovi mari 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă de boia dulce 1,5 l apă sau supă dedegume 50 ml ulei de măsline sare piper seminţe de dovleac […]
Crema de fructe cu ou si lapte

Crema de mango cu ciocolata

Crema de mango cu ciocolata din: mango, creama de branza nesarata, zahar brun, gelatina, apa, biscuiti de ciocolata, ciocolata neagra, bomboane colorate (pentru decor). Ingrediente: 4 mango 200 g creama de branza nesarata 2 linguri de zahar brun 1 lingurita gelatina 100 ml apa 200 g biscuiti de ciocolata 100 g ciocolata neagra bomboane colorate (pentru decor) Mod de preparare: Indepărtează […]
 
Negresa_cu_sfecla_si_vanilie

Negresa cu sfecla si vanilie

Negresa cu sfecla si vanilie din: sfeclă, unt topit, apa, cacao, faina, sare, miere, păstaie de vanilie, menta (pentru decor). Ingrediente: 300 g sfeclă rasă 100 g unt topit 100 ml apă 100 g cacao 100 g făină 1/2 linguriţă de sare 5 linguriţe de miere 1 păstaie de vanilie mentă proaspătă (pentru decor) Mod de preparare: Intr-un bol, amestecă […]
Pulpe_de_pui_pane_cu_nuca_si_verdeata

Pulpe de pui pane cu nuca si verdeata

Pulpe de pui pane cu nuca si verdeata din: ciocănele de pui, oua, lapte, faina, fulgi de porumb, pesmet, nucă măcinată, verdeaţă uscată, sare, piper. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 2 ouă 300 ml lapte 4 linguri de făină 4 linguri de fulgi de porumb 4 linguri de pesmet 2 linguri de nucă măcinată 1/2 linguriţă de verdeaţă […]
Tocanita_de_pui_cu_ghimbir

Tocanita de pui cu ghimbir

Tocanita de pui cu ghimbir din: piept de pui fără piele şi os, ceapa, usturoi, ghimbir, pudră de turmeric, coriandru, sos de roşii, ulei, sare, zeamă de lămâie (facultativ). Ingrediente: 1 kg piept de pui fără piele şi os 3 cepe 1 lingură de usturoi tocat 1 linguriţă de ghimbir ras 1 lingură de pudră de turmeric 1 linguriţă […]
Tiramisu_cu_smochine_si_vanilie

Tiramisu cu smochine si vanilie

Tiramisu cu smochine si vanilie din: smochine, lichior, lapte, zahăr, esenţă de vanilie, budincă de vanilie, mascarpone, fursecuri amaretto. Ingrediente: 1/2 kg smochine 100 ml lichior 500 ml lapte 75 g zahăr 1 linguriţă de esenţă de vanilie 40 g praf de budincă de vanilie (1 plic) 250 g mascarpone fursecuri amaretto Mod de preparare: Taie smochinele în cubuleţe şi ţine-le în […]
 
Salata_de_vinete_cu_maioneza_si_mozzarella_06

Reteta zilei: Salata de vinete cu maioneza si mozzarella

Salata de vinete cu maioneza si mozzarella din: vinete, maioneza, usturoi, parmezan, condimente, mozzarella, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Salata de vinete cu chimen si pasta de susan Salata de vinete cu ghimbir, ciuperci si rosii cherry Salata de vinete cu ceapa si ardei iute Ingrediente:  2 vinete, taiate felii 1/2 cani maioneza […]
Sarmalute de urda in foi de stevie

Sarmale cu ciuperci si boia

Sarmale cu ciuperci si boia din: frunze de viţă din saramură, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pastă de roşii, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 25 frunze de viţă din saramură 1 cană de orez 500 g ciuperci 1 ceapă 1/2 linguriţă de concentrat de legume 1/2 linguriţă de boia dulce 1 lingură de pastă de roşii sare […]
 
Desert_cu_mure_iaurt_si_miere

Desert cu mure, iaurt si miere

Desert cu mure, iaurt si miere din: iaurt grecesc, miere, mure, sirop de mure, pişcoturi, mentă proaspătă (pentru ornat) Ingrediente: 500 g iaurt grecesc 3 linguri de miere 300 g mure 100 ml sirop de mure 200 g pişcoturi mentă proaspătă (pentru ornat)     Mod de preparare: Bate iaurtul cu mierea. Imparte murele să-ţi ajungă pentru patru paha­re. Rupe […]
Tortillia_cu_vita_orez_si_chimen

Tortillia cu vita, orez si chimen

Tortillia cu vita, orez si chimen din: foi de tortilla, carne de vită, morcovi, usturoi, ardei gras, concentrat de vită, apă, ulei, seminţe chimen, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 foi de tortilla 500 g carne de vită 200 g morcovi 150 g orez 1 căţel usturoi 1 ardei gras 1/2 cub concentrat de vită 250 ml apă 2 linguri ulei câteva seminţe chimen 2-3 […]
 
Prajitura_daneza_cu_mere_miere_si_biscuiti

Prajitura daneza cu mere, miere si biscuiti

Prajitura daneza cu mere, miere si biscuiti din: mere, biscuiţi simpli, unt, lămâie, miere, esenţă de migdale. Ingrediente: 6 mere 200 g biscuiţi simpli 1 lingură de unt 1 lămâie 3 linguri de miere 1 linguriţă de esenţă de migdale       Mod de preparare: Pisează biscuiţii în robotul de bucătărie. Amestecă-i cu esenţa de mig­dale. Curăţă merele […]
Salata_de_fenicul_cu_sardele_si_stafide

Salata de fenicul cu sardele si stafide

Salata de fenicul cu sardele si stafide din: tulpini de fenicul, stafide, sardele marinate, zeamă de lămâie, ulei de floarea-soarelui, busuioc, piper macinat, sare. Ingrediente: 6 tulpini de fenicul 1 lingură de stafide 2 fileuri de sardele marinate 3 linguri de zeamă de lămâie 3 linguri de ulei de floarea-soarelui 1 legătură de busuioc piper măcinat sare Mod de preparare: Spală […]
 
Lasagna_cu_spanac_telemea_si_marar

Lasagna cu spanac, telemea si marar

Lasagna cu spanac, telemea si marar din: foi lasagna, lapte, faina, unt, piper, sare, spanac, usturoi, ceapa, marar, caşcaval, telemea, ulei, unt. Ingrediente:  foi lasagna Pentru sosul Bechamel: 300 ml lapte 50 g făină 50 g unt piper sare Pentru umplutură: 300 g spanac 2 căţei usturoi 1 ceapă mică 1 legătură mărar 50 g caşcaval ras […]
Placinta_cu_oua_ciuperci_si_cascaval

Placinta cu oua, ciuperci si cascaval

Placinta cu oua, ciuperci si cascaval din: foi de plăcintă, morcovi, ciuperci, oua, smantana, lapte, unt, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 foi plăcintă 3 morcovi fierţi 400 g ciuperci 3 ouă fierte 5 linguri smântână 100 ml lapte 2 linguri unt 3 linguri caşcaval ras sare piper 1 gălbenuş crud ulei Mod de preparare: Dezgheţi şi […]
 

Rosii cu ciuperci

Rosii cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, marar, sare si piper.   Ingrediente: 10-12 roşii mijlocii 150-200 g ciuperci 150 ml ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de lămâie pătrunjel şi mărar verde tocate sare şi piper după gust   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, scoateţi-le o parte […]
Omleta_cu_spanac_leurda_si_sunca

Omleta cu spanac, leurda si sunca

Omleta cu spanac, leurda si sunca din: ştevie, frunze spanac, leurdă, şuncă, ouă, sare, piper, lapte, ulei. Ingrediente: 1 legătură ştevie 1 mână frunze spanac 1 legătură leurdă 4 felii şuncă 4 ouă sare piper 50 ml lapte ulei     Mod de preparare: Baţi ouăle cu laptele, sare şi piper, după gust. Speli verdea­ţa, o usuci, o rupi […]
 
Supa_de_ridichi_cu_smantana_si_ceapa_verde

Supa de ridichi cu smantana si ceapa verde

Supa de ridichi cu smantana si ceapa verde din: supă legume, ridichi, ceapă verde, ceapă, pătrunjel, cartofi, unt, smântână, sare, piper. Ingrediente: 1 l supă legume 3 legături ridichi 2 legături ceapă verde 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 3 cartofi 40-50 g unt 200 ml smântână sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi verdeaţa. Toci ceapa şi tai […]
Placinta_cu_spanac_ciuperci_si_dovlecel

Placinta cu spanac, ciuperci si dovlecel

Placinta cu spanac, ciuperci si dovlecel din: foi plăcintă, spanac piure, ciuperci, morcov, ardei roşu, dovlecei, ceapă verde, ouă, ulei, telemea de oi, caşcaval, sare, piper, salvie. Ingrediente: 2 foi plăcintă 300 g spanac piure 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei roşu 2 dovlecei 3 fire ceapă verde 3 ouă 2 linguri ulei 100 g telemea de oi 150 g caşcaval sare piper frunze salvie Mod […]
 
Salata_cu_rosii_marar_si_branza

Salata cu rosii, marar si branza

Salata cu rosii, marar si branza din: salată verde, rosii, sare, piper, branza telemea, ulei de masline, otet, marar. Ingrediente: 1 salată verde 3 roşii sare piper 200-250 g brânză telemea 2 linguri ulei măsline 1 linguriţă oţet 1 legătură mărar (opţional)       Mod de preparare: Speli bine legumele. Rupi bucăţi salata verde, tai […]
Pilaf_cu_ciulama_de_ciuperci_si_smatana

Pilaf cu ciulama de ciuperci si smatana

Pilaf cu ciulama de ciuperci si smatana din: orez, supă de pui, ciuperci, smântână, făină, ceapă, ulei, sare, piper, apa. Ingrediente: 250 g orez 600 ml supă de pui 500 g ciuperci 200 ml smântână 2 linguri făină 1 ceapă 2-3 linguri ulei sare piper 2 linguri apă Mod de preparare: Fierbi orezul în supa de pui, până scade. Toci […]
 
Terina_cu_ou_mazare_si_gogosari

Terina cu ou, mazare si gogosari

Terina cu ou, mazare si gogosari din: ouă, mazare, gogoşari muraţi, maioneză, gelatină, apă, ulei, porumb din conservă, pătrunjel, boabe de piper. Ingrediente: 4 ouă fierte 150 g mazăre din conservă 4 gogoşari muraţi 250 g maioneză 2 plicuri gelatină 200 ml apă 1 lingură ulei 200 g porumb din conservă 2 legături de pătrunjel tocat câteva boabe de piper Mod de preparare: […]
Rulouri_de_varza_cu_branza_si_ciuperci

Rulouri de varza cu branza si ciuperci

Rulouri de varza cu branza si ciuperci din: varză, brânză feta, oua, ciuperci, pătrunjel, ceapă roşie, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 varză de mărime potrivită 350 g brânză feta 2 ouă 200 g ciuperci tăiate 1 legătură pătrunjel 1 ceapă roşie 3 căţei usturoi 4 linguri ulei sare piper     Mod de preparare: Incingi 2 linguri de ulei, […]
 
Aperitive_cu_crema_de_branza_avocado_si_masline

Aperitive cu crema de branza, avocado si masline

Aperitive cu crema de branza, avocado si masline din: apa, faina, unt, oua, ulei, avocado, zeama de lamaie, usutroi, masline verzi cu ardei, sare, branza feta.   Ingrediente: 80 ml apa 50 g faina 40 g unt 2 oua, la temperatura camerei ulei pentru uns Pentru crema: 1 avocado foarte copt 2 linguri zeama lamaie […]
Salata de calmari

Salata de calmari

Salata de calmari din: calmari, ridichi de luna, morcovi, telina, ceapa, praz, dafin, ulei de masline, sare si piper boabe. Ingrediente: 300 g de calmari, foarte proaspeţi 5-6 ridichi de lună 2 morcovi 2 ţeline plus frunzele acestora 1/2 ceapă 1 fir de praz 1 foaie de dafin ulei de măs­line sare piper boabe   […]
 
Rulada_cu_spanac_orez_si_telemea

Rulada cu spanac, orez si telemea

Rulada cu spanac, orez si telemea din: orez, foaie plăcintă, spanac proaspăt, oua, ulei, faina, usturoi, lapte, smantana, telemea de oi.   Ingrediente: 100 g orez 1 foaie plăcintă 500 g spanac proaspăt 2 ouă 2 linguri ulei 1 lingură făină 2 fire de usturoi 100 ml lapte 2 linguri smântână 100 g telemea de oi Mod […]
Delicii

Delicii

Delicii din: mozzarella, masline verzi, maghiran si ulei de masline. Ingrediente: 200 g mozzarella măsline verzi maghiran ulei de măsline   Mod de preparare: Alegeţi mozzarella din lapte de bivoliţă, care se găseşte în pieţele italieneşti sub formă de mingiuţe, cât cele de ping-pong. Tăiaţi-le în jumătăţi ori în sferturi, ungeţi-le cu puţin ulei şi […]
 
Frigarui_de_peste_cu_ananas_si_ardei_gras

Frigarui de peste cu ananas si ardei gras

Frigarui de peste cu ananas si ardei gras din: fileuri de peşte, ananas din conservă, ardei gras roşu, sare, piper, beţişoare. Ingrediente: 3 fileuri de peşte 100 g ananas din conservă 1 ardei gras roşu sare piper 6 beţişoare   Mod de preparare: Condimentezi fileurile de peşte cu sare şi piper, după gust. Ţii ananasul la scurs. Indepărtezi cotorul ardeiului […]

Tartine cu branza de vaca

Tartine cu branza de vaca din: felii de franzela, branza de vaci, smantana, unt, ceapa, marar, patrunjel, sare, chimen si boia. Ingrediente: 12 felii de franzelă 250 g brânză de vaci 2 linguri cu smântână 120 g unt 1 ceapă potrivit de mare mărar şi pătrunjel verde tocate fin sare chimen boia   Mod de […]
 
Supa banateana

Supa de paste cu ficat

Supa de paste cu ficat din: paste fainoase, ficat de pui, supa de carne, oua, usturoi, frunze de salvie, unt, rozmarin si parmezan. Ingrediente: 250 g pătrăţele de paste făinoase cu ouă 200 g ficăţei de pui 1 l supă de carne 3 ouă 1 căţel de usturoi mare 4-5 frunze de salvie 100 g […]
Supa de orz

Supa de orz

Supa de orz din: orz, fasole alba, coaste de porc, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, parmezan, ulei si sare. Ingrediente: 300-350 g orz 200 g fasole albă, boabe 1 bucată bine împănată de coaste de porc 2-3 cartofi 1 ceapă mare 1 bucată de ţelină pătrunjel verde parmezan ras ulei sare   Mod de preparare: Puneţi […]
 
Gogosi gustoase din cartofi

Gogosi gustoase din cartofi

Gogosi gustoase din cartofi din: cartofi, usturoi, patrunjel, oua, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căţel mare de usturoi 2 rămurele de pătrunjel 2 ouă pesmet ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i apoi pasaţi-i cât sunt fierbinţi. Combinaţi acest piureu cu: […]
Bruschete_cu_pasta_de_masline_si_cascaval

Bruschete cu pasta de masline si cascaval

Bruschete cu pasta de masline si cascaval din: baghetă, măsline fără sâmburi, ceapă verde, usturoi, ardei capia, cascaval, cepe roşii, frunze busuioc. Ingrediente: 1 baghetă 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 1 fir ceapă verde, tocat 1 căţel usturoi, tocat 2 ardei capia 50 g caşcaval 2 cepe roşii 1 legătură frunze busuioc Mod de preparare: Tai […]
 
Ciorba de fasole cu carnati si legume

Ciorba de fasole cu carnati si legume

Ciorba de fasole cu carnati si legume din: fasole boabe, cărnaţi de casă, ardei gras, morcovi, cartofi, conservă roşii cuburi, suc de roşii, foi dafin, cimbru, pătrunjel, mărar, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, smantana. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cărnaţi de casă 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi potriviţi 1 conservă roşii cuburi 750 ml suc de roşii 2 […]
Salata_de_boeuf_cu_carne_de_vita_si_telina

Salata de boeuf cu carne de vita si telina

Salata de boeuf cu carne de vita si telina din: carne de vită, cartofi, ţeline, morcovi, mazăre din conservă, castraveţi muraţi, muştar, oua, lămâie, ulei, sare, gogoşari muraţi. Ingrediente: 500 g carne de vită 1 kg cartofi 2 ţeline 500 g morcovi 500 g mazăre din conservă 500 g castraveţi muraţi 2 linguri muştar 3 ouă fierte tari 1 gălbenuş crud 500 ml […]
 
Supa_picanta_cu_pui_si_legume_09

Supa de legume cu piept de porc

Supa de legume cu piept de porc din: paste fainoase, fasole, sfecla rosie, piept de porc afumat, varza creata, varza rosie, rosii, praz, morcovi, ceapa, telina, usturoi, ulei de masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 300 g paste făinoase de format mic 250-300 g fasole proaspătă 150 g sfeclă roşie 1 felie de piept de […]
Rulouri_cu_pui_si_ciuperci

Rulouri cu pui si ciuperci

Rulouri cu pui si ciuperci din: foitaj, piept de pui, ciuperci, sare, piper, ou, otet. Ingrediente: 1 pachet foitaj 2 bucăţi piept de pui 500 g ciuperci sare piper 1 ou 2 linguri oţet Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le fierbi 10 minute în apă cu oţet şi sare, te scurgi şi le tai mărunt. Dezosezi pieptul […]

Supa cu castane

Supa cu castane din: castane, stafide, lapte si sare. Ingrediente: 250-300 g castane, cojite şi uscate stafide 1 1/2 l lapte sare   Mod de preparare: Alegeţi castane comestibile, lăsaţi-le la muiat 24 de ore în apă caldă. Scurgeţi-le şi puneţi-le la fiert, să clocotească încet, pe foc domol două ore. In ultimele minute puneţi […]
Retete cu Avocado

Reteta zilei: Salata de pui cu sos de avocado

Salata de pui cu sos de avocado din: usturoi, coriandru, avocado, suc de lamaie, sare, praf de ardei iute, ulei de masline, apa, salata verde, piept de pui, bacon, rosii cherry, ardei gras, porumb, ceapa verde, ceapa rosie, ardei iute, branza cheddar. Poate te intereseaza si: Salata calda de cartofi cu mazare si fasole Salata […]
 
Salata_cu_pui_rosii_cherry_si_masline

Salata cu pui, rosii cherry si masline

Salata cu pui, rosii cherry si masline din: piept de pui, castraveţi, ardei gras rsou, ceapa rosie, salata verde, masline, sare, piper, boia dulce, ulei, otet. Ingrediente: 1 piept de pui 2 castraveţi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry 1 ceapă roşie 1 salată verde măsline sare piper boia dulce ulei oţet   Mod de […]
Pansotti_cu_sos_de_nuci

Pansotti cu sos de nuci

Pansotti cu sos de nuci din: faina, oua, branza ricotta, sfecla, patrunjel, parmezan, nucsoara, sare, miez de nuca, usturoi si ulei de masline.   Ingrediente: Pentru pansotti: 500 g făină 3 ouă proaspete Pentru umplutură: 300 g brânză ricotta sfeclă şi pătrunjel 3 ouă 100 g parmezan nucşoară sare Pentru sos: miez de nucă 1 […]
 

Rosii cu conopida

Rosii cu conopida din: rosii, conopida, oua, ulei de masline, mustar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 10-12 roşii 500 g conopidă 2 ouă 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de muştar zeama de la o jumătate de lămâie sare şi piper după gust   Mod de preparare: Pregătiţi maioneza din: gălbenuşuri, ulei, zeama de […]
Supa_cu_pui_de_balta

Supa cu pui de balta

Supa cu pui de balta din: pulpe de pui de balta, supa limpede, usturoi, vin, foi de dafin, ulei, ceapa, lapte, faina, ardei, smantana si sare.   Ingrediente: 30 pulpe de pui de baltă 1 1/2 l supă limpede 6 căţei de usturoi 1 pahar cu vin 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 […]
 
Placinta_de_peste_cu_ardei_gras_si_morcov

Placinta de peste cu ardei gras si morcov

Placinta de peste cu ardei gras si morcov din: foaie aluat pentru plăcintă, file de peşte, cepe, morcov, ardei roşu, ardei galben, sare, piper. Ingrediente: 1 foaie aluat pentru plăcintă 1 kg file de peşte 2 cepe 1 morcov 1/2 ardei roşu 1/2 ardei galben sare piper Mod de preparare: Fierbi o ceapă şi morcovul cu un praf de sare. […]
Limonada_cu_capsuni_08

Reteta zilei: Limonada cu capsuni

Limonada cu capsuni din: lamai, zahar, capsuni, apa, gheata. Poate te intereseaza si: Limonada cu aroma de sfecla rosie Limonada cu piersici Limonada cu afine Ingrediente: 12 lămâi 1 ½ cești de zahăr 500gr căpșuni 4 căni de apă gheață Mod de preparare: Se incalzeste gratarul la mediu. Taiati lămâile în jumătate. Puneti ½ ceasca de […]
 
Vita_cu_legume_si_vin_la_cuptor

Vita cu legume si vin la cuptor

Vita cu legume si vin la cuptor din: pulpă de vită, ulei, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, ardei rosii, vin rosu sec, sare, piper, seminţe de susan. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 5-6 linguri ulei 2 morcovi 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 ardei roşii 250 ml vin roşu sec sare piper 2 […]
Crap_cu_sos_de_ciuperci_si_vin

Crap cu sos de ciuperci si vin

Crap cu sos de ciuperci si vin din: crap, ciuperci, suc de roşii, usturoi, vin alb sec, ulei, sare. Ingrediente: 1 crap potrivit 300 g ciuperci 250 ml suc de roşii 2-3 căţei usturoi 150 ml vin alb sec 2-3 linguri ulei sare Mod de preparare: Cureţi peştele, îi îndepăr­tezi coada şi capul şi-l tai bucăţi. Cureţi căţeii de us­turoi şi-i […]
 
Cartofi cu masline si verdeata

Cartofi la cuptor cu cimbru si masline

Cartofi la cuptor cu cimbru si masline din: cartofi noi, ulei, cimbru, unt, măsline, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 16 cartofi noi 5-6 linguri ulei cimbru (proaspăt sau uscat) 3-4 linguri unt 300 g măsline sare piper 3 căţei usturoi pisat     Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi laşi în coajă. îi pui într-un vas şi îi […]
Terina_de_branza_cu_ceapa_si_busuioc

Terina de branza cu ceapa si busuioc

Terina de branza cu ceapa si busuioc din: brânză de vaci, brânză telemea, făină, oua, ceapă verde, ulei, ardei roşu, frunze busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g brânză telemea 4 linguri făină 4 ouă 1 gălbenuş 1 legătură ceapă verde ulei ardei roşu tocat (pentru decor)  frunze busuioc(pentru decor, opţional) sare piper Mod de preparare: Scurgi […]
 
Rosii_umplute_cu_spanc_seminte_de_pin_si_parmezan

Rosii umplute cu spanc, seminte de pin si parmezan

Rosii umplute cu spanc, seminte de pin si parmezan din: roşii mari, spanac proaspăt, seminţe de pin, usturoi, ulei de măsline, parmezan sau caşcaval, piper negru macinat, sare. Ingrediente: 4-5 roşii mari 250 g spanac proaspăt 125 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi 2 Va linguri ulei de măsline 125 g parmezan sau caşcaval piper negru macinat sare Mod […]
Tort_delicios_cu_ciocolata_si_capsunii

Tort delicios cu ciocolata si capsuni

Tort delicios cu ciocolata si capsuni din: unt, ciocolată neagră, zahăr, oua, faina, friscă, căpşuni, zahăr pudră. Ingrediente: 175 g unt 220 g ciocolată neagră 150 g zahăr 3 ouă 65 g făină Pentru cremă: 300 ml friscă 400 g căpşuni 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topeşti pe baie de aburi 175 g de ciocolată cu untul şi […]
 
Placinta_cu_cartofi_spanac_si_cascaval

Placinta cu cartofi, spanac si cascaval

Placinta cu cartofi, spanac si cascaval din: aluat foitaj, cartofi noi fierţi, spanac, lapte, unt, caşcaval, telemea, ou, sare, piper, roşii cherry, patrunjel. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj câţiva cartofi noi fierţi 400 g spanac 50 ml lapte unt (cât o nucă) 150 g caşcaval răzuit 150 g telemea răzuită 1 gălbenuş sare piper 300 g roşii cherry pătrunjel (pentru ornat) […]
Pasta_cu_seminte_de_chia_alge_si_mustar

Pasta cu seminte de chia, alge si mustar

Pasta cu seminte de chia, alge si mustar din: alge marine deshidratate,  muştar de preferinţă Dijon, seminţe de chia, cea­pă verde, ulei de cânepă, apă, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 50 g alge marine deshidratate 2 linguri muştar, de preferinţă Dijon 40 g seminţe de chia 4 fire de cea­pă verde 3 linguri ulei de cânepă 400 ml apă zeama […]
 
Pulpe_de_pui_crocante_cu_boia_si_fulgi_de_porumb

Pulpe de pui crocante cu boia si fulgi de porumb

Pulpe de pui crocante cu boia si fulgi de porumb din: ciocănele pui, oua, bere, pesmet, boia iute, faina, cimbru, rozmarin, busuioc, fulgi porumb, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 ciocănele pui 3 ouă 200 ml bere 300 g pesmet 1 linguriţă cu vârf boia iute 200 g făină 1 lingură condimente amestecate: cimbru, rozmarin, busuioc 300 g fulgi […]
Chec_cu_capsuni_si_lamaie

Chec cu capsuni si lamaie

Chec cu capsuni si lamaie din: căpşuni, oua, zahar pudra, faina, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 150 g căpşuni 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 5 linguri făină coaia de la 1 lămâie 1 praf de sare Mod de preparare: Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţa şi le pui la scurs. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare […]
 
Frigarui_de_creveti_04

Reteta zilei: Frigarui de creveti

Frigarui de creveti din: unt, usturoi, condimente, suc de lamaie, creveti. Poate te intereseaza si: Frigarui cu porc, curcan si ananas Frigarui de curcan cu capsuni si miere Frigarui cu vinete, dovlecel, ardei si ciuperci Ingrediente:  ½ ceasca unt nesărat 4 catei de usturoi, tocat 1 lingura condimente pentru fructe de mare ½ linguriță de […]
Bagheta_cu_pastrama_branza_si_ierburi

Bagheta cu pastrama, branza si ierburi

Bagheta cu pastrama, branza si ierburi din: baghete subţiri, pastrama, brânză telemea de oi (sau caşcaval), unt, cimbru, busuioc, mărar, tarhon, usturoi verde, sare, piper. Ingrediente: 2 baghete subţiri 300 g pastrama 300 g brânză telemea de oi (sau caşcaval) 60 g unt ierburi aromate, după gust (cimbru, busuioc, mărar, tarhon) 2-3 fire usturoi verde sare piper Mod de preparare: Tai […]
 
Tort_delicios_cu_frisca_si_ciocolata

Tort delicios cu frisca si ciocolata

Tort delicios cu frisca si ciocolata din: ouă, zahăr, cacao, făină, unt, friscă, ciocolată albă, zahăr pudră, ciocolată neagră, bomboane de ciocolată. Ingrediente: 5 ouă 130 g zahăr 3 linguri cacao 100 g făină Pentru cremă: 200 g unt 250 ml friscă 150 g ciocolată albă 1 lingură zahăr pudră 50 g unt Pentru glazură: 200 g ciocolată neagră 100 ml friscă lichidă 1 […]
Salata_calda_de_cartofi_cu_mazare_si_fasole

Salata calda de cartofi cu mazare si fasole

Salata calda de cartofi cu mazare si fasole din: cartofi noi, ceapă roşie, fasole verde, mazăre,  roşii cherry, ouă, pătrunjel, sare, piper, ceapă verde, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 ceapă roşie 150 g fasole verde 150 g mazăre 6-7 roşii cherry 4 ouă fierte 1 legătură pătrunjel sar piper frunzele de la 2 fire ceapă verde […]
 
Fursecuri cu nuci si banane

Fursecuri cu alune si ciocolata

Fursecuri cu alune si ciocolata din: griş foarte fin, făină, alune măcinate mai mare, unt, ou, ulei, zahar, parf de copt, sare, ciocolată topită. Ingrediente: 140 g griş foarte fin 80 g făină 20 g alune măcinate mai mare 50 g unt 1 ou 3 linguri ulei 80 g zahăr 1 linguriţă praf de copt un praf sare Pentru servit: […]
Iahnie_de_fasole_cu_ardei_si_pastarnac

Iahnie de fasole cu ardei si pastarnac

Iahnie de fasole cu ardei si pastarnac din: conservă mare fasole boabe fiartă, morcov,  rădăcină păstârnac, ceapă, ardei gras verde, suc de roşii, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 conservă mare fasole boabe fiartă 1 morcov 1 rădăcină păstârnac 1 ceapă 1/2 ardei gras verde 700 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare piper verdeaţă, după gust Mod de preparare: In ulei încins, se pun […]
 
Prajitura_cu_crema_de_branza_si_capsuni

Prajitura cu crema de branza si capsuni

Prajitura cu crema de branza si capsuni din: pişcoturi, cremă de brânză, friscă, gelatină, zahăr pudră, esenţă de vanilie, căpşuni, compot. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 400 g cremă de brânză 300 ml friscă 2 plicuri gelatină 60 g zahăr pudră 2 linguri esenţă de vanilie 200 g căpşuni 100 ml compot     Mod de preparare: Speli căpşunile, îndepărtezi coditele si le […]
Sufleu de branza si cartofi

Reteta zilei: Sufleu de spanac cu branza cheddar

Sufleu de spanac cu branza cheddar din: spanac, ardei iute, ardei gras, patrunjel, branza cheddar, crema de branza, branza telemea, parmezan, smantana, usturoi, suc de lamaie, praz, ulei. Poate te intereseaza si: Sufleu de spanac cu cascaval si pui Sufleu de spanac cu smantana Sufleu de spanac cu ciuperci Ingrediente:  2-3 cani spanac tocat 1 […]
 
Ciorba_ruseasca_cu_castraveti_acri

Ciorba ruseasca cu castraveti acri

Ciorba ruseasca cu castraveti acri din: morcovi, ceapa, ţelină, rădăcină pătrunjel, castraveţi acri, suc de roşii, paste făinoase mici, verdeata, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 ceapă 2 fire ţelină o rădăcină pătrunjel 5 castraveţi acri 500 ml suc de roşii 2 linguri paste făinoase mici verdeaţă sare Mod de preparare: Morcovii, ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel se taie mărunt si se […]
Gogosi_dulci_cu_cartof_si_mac

Gogosi dulci cu cartof si mac

Gogosi dulci cu cartof si mac din: cartofi noi, făină, sare, ou, lapte, zahar, smantana, ulei, drojdie, mac, zahăr pudra. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 cană făină sare 1 ou 1/2 cană lapte 1 lingură zahăr 1/2 cană smântână ulei drojdie 2 linguriţe mac zahăr pudră Mod de preparare: Speli cartofii bine şi îi fierbi într-o […]
 
Aperitive_cu_hamsii_masline_si_rozmarin

Aperitive cu hamsii, masline si rozmarin

Aperitive cu hamsii, masline si rozmarin din: foaie aluat, conservă sproturi sau hamsii, măsline, ulei, ceapa, rozmarin proaspăt, ardei rosii, sare, piper. Ingreidente: 1 foaie aluat 1 conservă sproturi sau hamsii câteva măsline ulei 1 ceapă rozmarin proaspăt 1 ardei 2 roşii sare piper Mod de preparare: Dezgheţi foaia de aluat şi o întinzi bine. Decupezi 12 forme […]
Rulada_cu_ciocolata_banane_si_capsuni

Rulada cu ciocolata, banane si capsuni

Rulada cu ciocolata, banane si capsuni din: făină, oua, zahar, apa calda, sare, frisca lichida, ciocolata alba, întăritor friscă, esenţă de vanilie, banane, căpşuni. Ingrediente: 4 linguri făină 4 ouă 4 linguri zahăr 2 linguri apă caldă 1 praf de sare Pentru cremă: 250 ml friscă lichidă 100 g ciocolată albă 1 plic întăritor friscă 1 lingură esenţă de […]
 
Cartofi cu patrunjel verde si ardei la cuptor

Cartofi la cuptor cu cimbru si patrunjel

Cartofi la cuptor cu cimbru si patrunjel din: cartofi noi (mici), ulei, sare grunjoasă, piper, pătrunjel, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi noi (mici) 1 lingură ulei sare grunjoasă piper 1 legătură pătrunjel 1 legătură cimbru Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în coajă în apă cu sare până se înmoaie. Când sunt gata, îi scurgi, îi stropeşti cu […]
Briose_delicioase_cu_nuca

Briose delicioase cu nuca

Briose delicioase cu nuca din: ouă, zahar, zahăr vanilat, făină, praf de copt, nuci, zahăr pudră, ulei. Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 300 g făină 1 plic praf de copt 50 g nuci zahăr pudră, pentru decor 4 linguri ulei Mod de preparare: Baţi ouăle spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topesc. Amesteci […]
Aripioare_picante_cu_boia_usutroi_si_miere

Aripioare picante cu boia, usutroi si miere

Aripioare picante cu boia, usutroi si miere din: aripioare de pui, piper, sare, boia picanta, usutroi praf, usturoi, ulei, suc de roşii, miere, ceapă, zahăr, muştar, sos Worcestershire. Ingrediente: 12 aripioare de pui piper sare boia picantă usturoi praf Pentru sos: 3 căţei usturoi o lingură ulei 300 ml suc de roşii 2 linguri miere o ceapă 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe muştar […]
Prajitura cu capsuni si lapte de migdale

Prajitura cu budinca, biscuiti si capsuni

Prajitura cu budinca, biscuiti si capsuni din: biscuiţi simpli, budincă de căpşuni, lapte, zahăr, gelatină, căpşuni, zahăr pudră. Ingrediente: 2 pachete biscuiţi simpli 2 plicuri budincă de căpşuni 1.5 l lapte 10 linguri zahăr 3 plicuri gelatină 200 g căpşuni zahăr pudră, pentru decor 50 g căpşuni, pentru decor Mod de preparare: Prepari budinca împreună cu laptele şi cu zahărul […]
 
Orez_cu_rosii_si_anghinare_09

Reteta zilei: Orez cu rosii si anghinare

Orez cu rosii si anghinare din: ulei de masline, usturoi, boia, chimen, oregano, piper rosu, piper negru, ceapa, orez, rosii, anghinare, naut, supa de legume, sare, patrunjel, lamaie. Poate te intereseaza si: Orez cu anghinare Rulouri de varza creata cu orez si naut Risotto cu anghinare Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 2 catei de […]
Cartofi_cu_sos_de_smantana_si_hrean

Cartofi cu sos de smantana si hrean

Cartofi cu sos de smantana si hrean din: cartofi noi, mazăre, mărar, sare, unt, vina alb sec, faina, hrean, smântână, sare, piper, chiftele de vită (opţional). Ingrediente: 500 g cartofi noi 200 g mazăre 1 legătură mărar sare Pentru sos : 1 linguriţă unt 1 pahar vin alb sec 1 lingură făină 1 lingură hrean ras 2 linguri smântână sare […]
 
Galuste_cu_capsuni_si_scortisora

Galuste cu capsuni si scortisora

Galuste cu capsuni si scortisora din: cartofi, sare, ulei, faina, oua, capsuni, pesmet, zahar, scortisoara. Ingrediente: 600 g cartofi 1 praf de sare 4 linguri ulei 200 g făină 2 ouă 500 g căpşuni 100 g unt 100 g pesmet 150 g zahăr scorţişoară Mod de preparare: Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs. Fierbi cartofii […]
Frigarui_de_pui_cu_ardei_si_dovlecel

Frigarui de pui cu ardei si dovlecel

Frigarui de pui cu ardei si dovlecel din: carne pui, cartof, ardei rosu, ardei galben, ceapa, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 500 a carne pui 1 cartof 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 ceapa 1 dovlecel sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful in apa cu putina sare, suficient cat sa nu se sfarame. Speli, […]
 
Prajitura cu branza, menta si ciocolata

Prajitura cu crema de branza, portocale si menta

Prajitura cu crema de branza, portocale si menta din: oua, zahar, coaja de portocale, sare, faina, suc natural de portocale, praf de copt, branza de vaci, friscă lichidă, portocala, esenţă de portocală, mentă. Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr coaja rasă de la 1 portocală 1 praf de sare 350 g făină 100 ml suc natural de […]
Peste_cu_cartofi_si_ceapa_la_cuptor

Peste cu cartofi si ceapa la cuptor

Peste cu cartofi si ceapa la cuptor din: cartofi, ceapa, cascaval, bulion, sare, piper, file de peste, ceapa verde, ulei, unt. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g ceapă 200 g caşcaval 300 g bulion sare piper 4 file de peste(de care vrei) ceapă verde ulei unt Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi întregi […]
 
Chiftele_de_cartofi_cu_gris_si_iaurt

Chiftele de cartofi cu gris si iaurt

Chiftele de cartofi cu gris si iaurt din: cartofi, făină, gris, ouă, iaurt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 linguri făină 1 lingură gris 2 ouă 2 linguri iaurt sare piper ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Dai cartofii priri răzătoarea mică şi-f stor­ci. îi amesteci cu făina, grisul, ouăle bătute, sare şi piper după gust şi […]
Tarta_cu_piersici_vanilie_si_jeleu

Tarta cu piersici, vanilie si jeleu

Tarta cu piersici, vanilie si jeleu din: făină, unt,  zahăr pudră, oua, apa, zahar, amidon, lapte, păstaie vanilie, piersici, compot, jeleu pentru prăjituri. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 6 linguri apă Pentru cremă: 150 g zahăr 4 gălbenuşuri 100 g făină 50 g amidon 500 ml lapte 1 păstaie vanilie Pentru […]
 
Pulpa_de_miel_in_crusta_cu_rozmarin_si_busuioc

Pulpa de miel in crusta cu rozmarin si busuioc

Pulpa de miel in crusta cu rozmarin si busuioc din: pulpă miel, ulei, pătrunjel verde, cimbru verde, busuioc verde, rozmarin, usturoi, ceapa, morcov, lămâie, sare, piper, telina, vin rosu. Ingrediente: 1 pulpă miel 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă cimbru verde 1 lingură busuioc verde 1 crenguţă rozmarin 6 căţei usturoi 1 ceapă 2 morcovi 1 lămâie sare […]
Salata de cartofi cu ansoa

Salata de ton cu cartofi noi si rucola

Salata de ton cu cartofi noi si rucola din: cartofi noi, conservă ton bucăţi, ardei gras roşu, frunze rucola, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 conservă ton bucăţi 1 ardei gras roşu câteva frunze rucola ulei 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi şi îi fierbi în apă cu puţină […]
 
Omleta_cu_cartofi_ceapa_verde_si_cascaval

Omleta cu cartofi, ceapa verde si cascaval

Omleta cu cartofi, ceapa verde si cascaval din: cartofi mici, oua, sare, piper, ulei, ceapă verde, caşcaval, pătrunjel, pastrama, ciuperci, ardei gras roşu. Ingrediente: 2-3 cartofi mici 3 ouă sare piper ulei 1 legătură ceapă verde 100 g caşcaval ras 1 legătură pătrunjel 100 g pastrama (tocată) 100 g ciuperci 2 linguri smântână 1 ardei gras roşu Mod de preparare: Speli […]
Pulpa_cu_cimbru_ienibahar_si_piure_de_telina

Pulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina

Pulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina din: pulpă de porc fără os, ceapa, usutroi, boabe de piper, foaie de dafin, boabe de ienibahar, sare, cimbru, vin alb sec, ţelina, cartof alb, ceapă, condiment din legu­me uscate, unt, smântână. Ingrediente: 1 1/2 kg pulpă de porc fără os 2 cepe 5 căţei de usturoi 1/2 linguriţă boabe de piper 1 foaie de dafin 2 […]
 
Pere in sos de vin alb

Pere fierte in vin cu sos Zabaione

Pere fierte in vin cu sos Zabaione din: pere, vin roşu corpolent, zahăr, coajă de lămâie, scorţişoară, cuisoare, oua, zahar, Marsala. Ingrediente: 4 pere mari 1/2 l de vin roşu corpolent 3 linguri de zahăr 1 bucată de coajă de lămâie scorţişoară cuisoare Pentru zabaione: 2 gălbenuşuri 3 linguri de zahăr 3 linguri de Marsala Mod de preparare: Curăţaţi perele, […]

Pizza capriciozo

Pizza capriciozo din: sunca de pui, mozzarella, masline, ciuperci calite, ardei gras rosu, unt si patrunjel verde.   Ingrediente: 200 g şuncă din piept de pui 180 g mozzarella măsline ciuperci călite un ardei gras, roşu 100 g unt puţin pătrunjel verde   Mod de preparare: Puneţi pe aluat unt, sosul special, ciupercile, maslinele, piept […]
 
Salata_ruseasca_cu_creveti_mazare_si_cartof

Salata ruseasca cu creveti, mazare si cartof

Salata ruseasca cu creveti, mazare si cartof din: creveţi roşii proaspeţi, cartofi, mazăre,  morcov, castraveciori in oţet, capere, oua, sare, suc de lămâie, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin, piper alb. Ingrediente: 8 creveţi roşii proaspeţi 2 cartofi 150 g mazăre 1 morcov 50 g de castraveciori in oţet 5 capere Pentru maioneză: 2 gălbenuşuri sare suc de lămâie după gust 200 ml […]
Aperitiv_cu_rosii_uscate_ricotta_si_busuioc

Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc

Aperitiv cu rosii uscate, ricotta si busuioc din: oua, ricotta, urda, faina, roşii uscate conservate în ulei, zeamă şi coajă de lămâie, piper, pătrunjel verde sau frunze de busuioc, ulei de măsline, muştar dulce, busuioc uscat şi pesmet. Ingrediente: 4 albuşuri 750 g ricotta sau urdă 2 linguri făină 60 g roşii uscate conservate în ulei câte 1/2 linguriţă zeamă şi […]
 
Pui_umplut_cu_mere_alune_si_maghiran

Pui umplut cu mere, alune si maghiran

Pui umplut cu mere, alune si maghiran din: pui, mere, alune, franzela, lapte, oua, unt, maghiran, sare. Ingrediente: 1 pui mic 2-3 mere 100 g alune măcinate 50 g franzelă 100 ml lapte 2 ouă 75 g unt maghiran sare Mod de preparare: Inmoi pâinea în lapte. Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe, îndepărtându-le […]
Tocanita_de_conopida_cu_cartofi_si_morcov

Tocanita de conopida cu cartofi si morcov

Tocanita de conopida cu cartofi si morcov din: conopidă, morcovi, cartofi, ceapa, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcovi 6 cartofi 1 ceapă 50 g unt pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Opăreşti conopida în apă cu puţină sare. Căleşti ceapa tocată în untul încins într-o tigaie. Rupi conopida în bucheţe­le, tai cartofii […]
 

Pizza napolitana

Pizza napolitana din: sunca, masline, cascaval, sos special si unt.   Ingrediente: 200 g cuburi de şuncă 100 g jumătăţi de măsline, fără sâmburi 150 g caşcaval ras sosul special pentru pizza 100 g unt   Mod de preparare: Cu aluatul pregătit de dumneavoastră sau cumpărat din comerţ, aveţi suportul pentru pizza napolitană. Cu 30 […]
Dorada_cu_vin_alb_si_ciuperci

Dorada cu vin alb si ciuperci

Dorada cu vin alb si ciuperci din: dorada, ciuperci champignon, vin alb, unt, ceapa, usutroi, lamaie, ardei gras verde, portocala, cartofi, ulei de masline, sare, piper, frunze de pătrunjel, Ingrediente: 1 peşte dorada mare, de circa 1 kg 250 g ciuperci champignon 1 pahar vin alb  20 g unt 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lămâie 1 […]
 

Canapele sufleu

Canapele sufleu din: cascaval, oua, chifle, unt, lapte, faina, sare si piper.   Ingrediente: 120-150 g caşcaval 3-4 ouă 6 chifle 50-100 g unt 150 ml lapte 80 g făină sare piper măcinat   Mod de preparare: Pregătiţi un sos alb din unt, făină şi lapte. Daţi caşcavalul prin răzătoare şi jumătate din acesta, puneţi-l […]
Bucatini_cu_sos

Bucatini cu sos

Bucatini cu sos din: paste bucatini, carne de miel, usturoi, rozmarin, foi de dafin, pulpa de rosii, vin negru, branza de oi, ulei de masline, sare si piper.     Ingrediente: 450 g paste bucatini 250 g came de miel 2 căţei de usturoi mari 1 legătură de rozmarin 2 foi de dafin 250 g […]
 
Chefal_cu_sos_de_ardei_rosii_si_masline

Chefal cu sos de ardei, rosii si masline

Chefal cu sos de ardei, rosii si masline din: file de che­fal, sare, piper, ulei de masline, usturoi,  ardei gras, ceapă roşie, vermut, ierburi de Provence, roşii prunişoare, măsline fără sâmburi. Ingrediente: 2 bucăţi file de che­fal sare piper 2 linguri ulei de măsline Pentru sos: 2 căţei de usturoi 1 ardei gras 1 ceapă roşie 2 linguri vermut 1 […]
Ciorba_de_porc_cu_smantana_si_patrunjel

Ciorba de porc cu smantana si patrunjel

Ciorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de porc, morcovi, rădă­cină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua, lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 3 morcovi 1 rădă­cină de pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 50 ml ulei 50 g orez 2 ouă 4 lămâi 250 g smântână 1 legătură pătrunjel sau […]
 
Chec_cu_morcov_si_ciocolata_neagra

Chec cu morcov si ciocolata neagra

Chec cu morcov si ciocolata neagra din: făină, zahăr, unt, ouă, morcovi, praf de copt, ciocolată neagră, unt. Ingrediente: 300 g făină 200 g zahăr 175 g unt 3 ouă 4 morcovi 1 linguriţă praf de copt Pentru glazură: 250 g ciocolată neagră 100 g unt Mod de preparare: Speli morcovii şi-i dai prin râzătoare. Mi­xezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi […]

Pizza gustoasa cu ciuperci

Pizza gustoasa cu ciuperci din: faina, oua, drojdie de bere, lapte, sare, ciuperci, cascaval, unt, rosii, sare si piper.   Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 1 ou 20 g drojdie de bere 1 pahar cu lapte sare Pentru umplutură: 300 g ciuperci 100 g caşcaval 100 g unt sau margarina 3-4 roşii bine coapte […]
 
Pasta_de_mei_cu_morcov_si_nuca

Pasta de mei cu morcov si nuca

Pasta de mei cu morcov si nuca din: mei decorticat, morcov, sare, ulei, miez de nucă măcinat sau zdrobit. Ingrediente: 1 cană mei decorticat 1 morcov mare 1/2 linguriţă de sare 2 linguri ulei 2-3 linguri miez de nucă măcinat sau zdrobit     Mod de preparare: Măsori cantitatea de mei cu ajutorul unei căni de 250 […]
Salata_de_creveti_cu_avocado_si_capere

Salata de creveti cu avocado si capere

Salata de creveti cu avocado si capere din: creveţi decorticaţi prefierţi si congelaţi, usturoi, andivă, roşie, avocado, smântână de gresată sau iaurt, ulei, capere conservate în oţet, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g creveţi decorticaţi, prefierţi, conge­laţi 1 căţel de usturoi 1 andivă 1 roşie de dimensiune mijlocie 1 fruct de avocado 150 g smântână de gresată sau iaurt 2 […]
 

Pizza ca la Roma

Pizza ca la Roma din: piept de pui, sos special, ardei gras galben, ciuperci, porumb si masline.   Ingrediente: 200 g cuburi mici din piept de pui 1 ceşcuţă cu sos special un ardei gras, galben 3-4 ciuperci mari boabe de porumb gata conservate câteva măsline   Mod de preparare: Stropiţi aluatul cu sosul special, […]

Aperitiv din crabi

Aperitiv din crabi din: crabi, lamaie, patrunjel, ulei de masline, ceapa, foi de dafin, sare si piper.   Ingrediente: crabi de mărime medie 1 lămâie ulei de măsline ceapa foi de dafin patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Puneţi crabii la fiert într-un litru de apă în care aţi adăugat o lingură rasă […]
Lipii_cu_iaurt_si_lapte

Lipii cu iaurt si lapte

Lipii cu iaurt si lapte din: făină, iaurt gras, unt, lapte, zahăr, drojdie proaspătă, sare. Ingrediente: 500 g făină 150 g iaurt gras 50 g unt 175 ml lapte 50 g zahăr 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia, zahărul şi 2 linguri făină, în 100 ml lapte călduţ. Cerni făina într-un castron şi […]
Strudel_cu_branza_de_soia_ciuperci_si_verdeata

Strudel cu branza de soia, ciuperci si verdeata

Strudel cu branza de soia, ciuperci si verdeata din: foi de plăcintă, margarină, ceapă, ciuperci, usturoi, vin alb, brânză de soia, pătrunjel verde, mărar, ceapă verde, ulei, sare, piper Ingrediente: 300 g foi de plăcintă 2 linguri margarină 1 ceapă 300 g ciuperci 1 căţel de usturoi 100 ml vin alb 100 g brânză de soia câte 1 lingură pătrunjel verde, mărar şi […]
 
Supa_crema_de_spanac_cu_morcov_si_lapte

Supa-crema de spanac cu morcov si lapte

Supa-crema de spanac cu morcov si lapte din: spanac, morcov, rădăcină de pătrunjel, telina, faina, unt, ceapa, oua, lapte, franzela, ulei de măsli­ne, sare. Ingrediente: 1 kg spanac 150 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mare 50 g făină 120 g unt 1 ceapă 2 ouă 150 ml lapte 1/2 franzelă 50 ml ulei de […]
Dovlecei_condimentati_la_gratar _04

Reteta zilei: Dovlecei condimentati la gratar

Dovlecei condimentati la gratar din: dovlecei, ulei de masline, condimente, orez. Poate te intereseaza si: Dovlecei la gratar Sandwich cu dovlecei la gratar Dovlecei la gratar cu mozzarella si rosii Ingrediente:  1-2 dovlecei 1 lingura ulei de masline ½ lingura condimente, dupa preferinta orez, pentru servire Mod de preparare: Spalati dovleceii. Taiati felii. Puneti intr-un […]
 
Pizza_quattro_formaggi

Pizza quattro formaggi

Pizza quattro formaggi din: gorgonzola, mozzarella, cascaval, parmezan si smantana.   Ingrediente: 100 g gorgonzola 100 g mozzarella 100 g caşcaval 100 g parmezan 1 ceaşcă potrivită cu smântână   Mod de preparare: Aşterneţi toate aceste ingrediente pentru umplutură, daţi tava 2 minute la cuptor potrivit de fierbinte şi aduceţi preparatul la masă, aşezat pe […]
Cotlete_de_rechin_cu_lamaie_si_vin_alb

Cotlete de rechin cu lamaie si vin alb

Cotlete de rechin cu lamaie si vin alb din: cotlete de rechin, lămâi, ulei de măsline, vin alb, condi­mente pentru peşte, boabe de piper, boabe de ienibahar, frunză de dafin, pătrunjel. Ingrediente: 4 cotlete de rechin 4 lămâi 150 ml ulei de măsline 150 ml vin alb 2 linguriţe condi­mente pentru peşte 6 boabe de piper 4 boabe de ienibahar 1 frunză de […]
 
Chiftele_cu_fulgi_de_ovaz_nuci_si_ardei

Chiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei

Chiftele cu fulgi de ovaz, nuci si ardei din: fulgi de ovăz, nuci măcinate, ardei gras roşu, cepe, apa, usutroi, oregano, cimbru, maghiran, sare, ulei, condiment din legume uscate, chifle. Ingrediente: 500 g fulgi de ovăz 150 g nuci măcinate 1 1/2 ardei gras roşu 2 cepe 7 ceşti apă 4-5 căţei de usturoi 1 linguriţă oregano cimbru maghiran sare […]
Crochete_cu_linte_arahide_si_sofran

Crochete cu linte, arahide si sofran

Crochete cu linte, arahide si sofran din: linte roşie, ardei gras, usturoi, ceapă roşie, chimen măcinat, boia de ardei dulce, zeamă de lămâie, ou, apa, făină, pesmet, şofran indian măcinat, ulei de măsline, piper macinat, sare, boia de ardei iute, salata verde. Ingrediente: 1 ceaşcă linte roşie 1 ardei gras 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie 1 1/2 linguriţă chimen măcinat 1/2 linguriţă boia de […]
 
Chifle_cu_lapte_si_seminte_de_marar

Chifle cu lapte si seminte de marar

Chifle cu lapte si seminte de marar din: făină, apa, lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, seminte de marar. Ingrediente: 600 g făină 250 ml apă 100 ml lapte 20 g drojdie 4 lin­guri ulei 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 3 linguri seminţe de mărar Mod de preparare: Din drojdie, 50 ml lapte călduţ şi […]
Salata_de_cartofi_cu_ton_si_macrou

Salata de cartofi cu ton si macrou

Salata de cartofi cu ton si macrou din: cartofi noi, macrou afumat, ton în ulei, cepe roşii, măsline, salvie sau busuioc, piper alb, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 macrou afumat 1 cutie (250 g) ton în ulei 2 cepe roşii 100 g măsline salvie sau busuioc piper alb 1 lămâie sare Mod de preparare: Cureţi cartofii […]
 
Sarmale_cu_ciuperci_capere_si_cimbru

Sarmale cu ciuperci, capere, si cimbru

Sarmale cu ciuperci, capere, si cimbru din: verze dulci, orez, ceapa, morcovi, capere, ciuperci, ulei, roşii, cimbru, ienibahar, foi de dafin.   Ingrediente: 2-3 verze dulci 300 g orez 500 g ceapă 4-5 morcovi 100 g capere 500 g ciuperci 100 ml ulei 5-6 roşii cimbru ienibahar foi de dafin Mod de preparare: Speli varza, îi tai cotorul şi nervurile […]
Rulada_de_pui_cu_ardei_si_marar

Rulada de pui cu ardei si marar

Rulada de pui cu ardei si marar din: file de piept de pui, mărar, carne tocată de pui sau curcan, ardei capia sau ardei graşi roşii copţi, piper, sare, ou, mustar, ulei. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 2 legături mărar 200 g carne tocată de pui sau curcan 2-3 ardei capia sau ardei graşi roşii copţi […]
 
Briose_cu_masline_pastrama_si_rosii

Briose cu masline, pastrama si rosii

Briose cu masline, pastrama si rosii din: făină albă, făină integrală, apă, zahar, drojdie uscata sau proaspata, sare, pastramă de pui, măsline verzi umplute cu mig­dale, roşii uscate în ulei. Ingrediente: 400 g făină albă 200 g făină integrală 260 ml apă 1/2 linguriţă zahăr 1 plic (7 g) drojdie uscată sau 25 g drdjdie proaspătă 1 vârf de cuţit de […]
Supa_cu_ridichi_ceapa_verde_si_galuste

Supa cu ridichi, ceapa verde si galuste

Supa cu ridichi, ceapa verde si galuste din: ridichi, ceapă verde, ulei de măsline, făină, supă de legume, iaurt degresat, muştar clasic, mărar, pătrunjel, ou, gris, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 legătură ceapă verde 1 lingură ulei de măsline 1 lingură făină 4 l supă de legume 250 g iaurt degresat 1 linguriţă muştar clasic câte 1 legătură mărar […]
 
Crochete_cu_morcov_germeni_de_grau_si_patrunjel

Crochete cu morcov, germeni de grau si patrunjel

Crochete cu morcov, germeni de grau si patrunjel din: fulgi de ovăz, oua, ceapa, germeni de grâu, morcovi, usturoi, pătrun­jel verde, piper, sare, pesmet alb fin, ulei. Ingrediente: 60 g fulgi de ovăz 2 ouă 1 ceapă 200 g germeni de grâu 100 g morcovi 3 căţei de usturoi 1/2 legătură pătrun­jel verde piper sare pesmet alb fin […]
Salata_de_quinoa_cu_portocale_si_avocado

Salata de quinoa cu portocale si avocado

Salata de quinoa cu portocale si avocado din: boabe de qui­noa, avocado, ceapă roşie, ţelină mică, portocale, ulei extravirgin de măsline, zeama de lamaie. Ingrediente: 150 g boabe de qui­noa 1 fruct de avocado 1/2 ceapă roşie 1/2 ţelină mică 2 portocale 2 linguri ulei extravirgin de măsline zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Pui quinoa într-o stre­curătoare şi o […]
 
Ton_in_aluat_cu_cascaval

Ton in aluat cu cascaval

Ton in aluat cu cascaval din: foi pentru plăcintă, unt sau margarina, ton mărunţit în ulei, frunze de pătrunjel, oua, caşcaval (urdă sărată sau brânză dulce), piper alb macinat, sare. Ingrediente: 1 pachet foi pentru plăcintă 100 g unt sau margarina 2 cutii de ton mărunţit în ulei 1 legătură frunze de pătrunjel 6 ouă 100 g caşcaval, urdă […]
Ciuperci_cu_sos_alb_si_legume

Ciuperci cu sos alb si legume

Ciuperci cu sos alb si legume din: ciuperci, ardei, ceapă, făină, nucşoară, supă de legume, telemea sau tofu, sare, piper, margarina, unt. Ingrediente: 15 ciuperci 3 ardei 1 ceapă 1 lingură făină 1 praf de nucşoară 150 ml supă de legume 50 g telemea sau tofu sare piper 100 g margarină sau unt Mod de preparare: Cureţi şi speli toate […]
 
Salata din orez

Salata cu orez, pui, migdale si portocale

Salata cu orez, pui, migdale si portocale din: orez cu bob lung, portocale, muştar, zahăr, ulei de măsli­ne extravirgin, oţet, piept de pui, ceapă verde, sâm­buri de migdale crude, sare, piper, salata. Ingrediente: 100 g orez cu bob lung 3 portocale 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă zahăr 20 ml ulei de măsli­ne extravirgin 10 ml oţet 250 g piept de pui 2 fire ceapă verde […]

Pizza Margerita

Pizza Margerita din: rosii, telemea de bivolita, sare, piper negru, cascaval, maghiran si ulei de masline.   Ingrediente: 400 g roşii 300 g telemea de bivoliţă 1/2 linguriţă cu sare 1 vârf de cuţit cu piper negru 100 g caşcaval 1 linguriţă cu maghiran 6 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Peste lipiile […]
 
Aperitiv_cu_salvie

Aperitiv cu salvie

Aperitiv cu salvie din: faina, praf de copt, lapte dulce, salvie, sare si unt.   Ingrediente: 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 cană cu lapte dulce 1 rămurică frumoasă de salvie 1 linguriţă cu sare 150 g unt   Mod de preparare: Combinaţi într-un castron făina, sarea, praful de copt, frunzele de […]
Paste_cu_vinete_rosii_si_mozzarella

Paste cu vinete, rosii si mozzarella

Paste cu vinete, rosii si mozzarella din: paste făinoa­se (penne, spaghete), vinete, ulei, rosii, usturoi, zahăr, mozzarella, busuioc verde, sare, piper. Ingrediente: 350 g paste făinoa­se (penne, spaghete) 2 vinete mijlocii 200 ml ulei 1 1/4 kg roşii 2 căţei de usturoi 1 linguriţă zahăr 150 g mozzarella 1 legătură busuioc verde sare piper Mod de preparare: Speli […]
 
Peste cu sos picant de cimbru

Peste alb cu sos de macris si smantana

Peste alb cu sos de macris si smantana din: file de peşte alb (merluciu sau cod),  file de peşte alb (merluciu sau cod), supă de legume, unt, faina, ulei, smantana, sare, piper macinat. Ingrediente: 600 g file de peşte alb (merluciu sau cod) 250 g frunze de măcriş proaspete sau conservate supă de legume 20 g unt 2 […]
Chiftelute_de_costita

Chiftelute de costita

Chiftelute de costita din: paine invechita, piept de porc afumat, salam, supa de carne, oua, faina, lapte, patrunjel, ulei de masline, parmezan si sare.   Ingrediente: 400 g pâine învechită, fără coajă 120 g piept de porc afumat 100 g salam 1 1/2 l supă de carne 2 ouă făină lapte pătrunjel verde ulei de […]
 
Gogosari_umpluti_cu_urda_si_busuioc

Gogosari umpluti cu urda si busuioc

Gogosari umpluti cu urda si busuioc din: gogoşari mari, urda, rosii, usturoi, ulei, caş dulce, frunze de busuioc, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 gogoşari mari 400 g urdă 4 roşii 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei 200 g caş dulce 8 frunze de busuioc 1 vârf de cuţit oregano sare piper Mod de preparare: Cureţi gogoşarii, îi speli şi […]
Salata_de_varza_rosie_cu_ciuperci_si_patrunjel

Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel

Salata de varza rosie cu ciuperci si patrunjel din: varză roşie, ciuperci champignon, zeama de lamaie, unt sau mar­garină, pătrunjel verde, cartofi, sare, piper negru macinat. Ingrediente: 1 varză roşie de aproximativ 500 g 8 ciuperci champignon mari zeama de la 1 lămâ­ie 75 g unt sau mar­garină 1 legătură pătrunjel verde 500 g cartofi sare piper negru măcinat   Mod […]
 

Aperitiv cu vinete

Aperitiv cu vinete din: vinete, usturoi, busuioc, otet de mere, ulei de masline, sare si paine.   Ingrediente: 2 vinete 3 căţei de usturoi mari o rămurică de busuioc 1 linguriţă cu oţet de mere 1/2 pahar cu ulei de măsline sare pâine proaspătă   Mod de preparare: Spălaţi vinetele, tăiaţi-le în jumătăţi pe lung, […]

Canelloni la cuptor

Canelloni la cuptor din: canelloni, spanac, branza ricotta, oua, nucsoara, parmezan, unt, sare si piper.   Ingrediente: 12 canelloni 500 g spanac 250 g brânză ricotta 2 ouă nucşoară parmezan ras unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi apoi puneţi spanacul la fiert în puţină apă cu o linguriţă de sare. In continuare, […]
 
Vinete cu branza rasa la cuptor

Crema de vinete cu branza si cimbru

Crema de vinete cu branza si cimbru din: vinete lungi şi subţiri, lapte dulce pasteurizat, cimbru, brânză de capră, frunze de pătrunjel, mărar verde, zeamă de lămâie, sare, piper macinat. Ingrediente: 1 kg vinete lungi şi subţiri 1 l lapte dulce pasteurizat 1 crenguţă de cim­bru 250 g brânză de capră 1/2 legătură frunze de pătrunjel 2-3 fire de […]
Sufleu de morcovi cu smantana

Sufleu de carnati afumati si cascaval

Sufleu de carnati afumati si cascaval din: cârnăciori afumaţi, ulei, faina, oua, condiment din legu­me uscate, lapte, caşcaval, făină şi margarină. Ingrediente: 500 g cârnăciori afumaţi 1 lingură ulei 50 g făină 4 ouă condiment din legu­me uscate 250 ml lapte 100 g caşcaval câte 1 lingură făină şi margarină pentru vas Mod de preparare: Tai cârnăciorii în ronde­le sau […]
 
Bulete_de_ciuperci_cu_busuioc_si_cascaval

Bulete de ciuperci cu busuioc si cascaval

Bulete de ciuperci cu busuioc si cascaval din: ciuperci champignon, pesmet, faina, ceapa, ulei, lapte, oua, sare, piper alb macinat, busuioc, cimbru, oregano, maghiran sau mărar, cascaval. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 100 g pesmet 100 g făină 1 ceapă mică 2 linguri ulei 100 ml lapte 2 gălbenuşuri sare piper alb măcinat busuioc, cimbru, oregano, maghiran […]
Ciorba de fasole cu carnati si legume

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei

Ciorba cu dovlecel, fasole si taitei de mei din: ceapă, morcovi, cartofi, dovlecel, fasole păstăi, telina, ardei, pătrunjel rădăcină, usturoi, bulion, busuioc, patrunjel verde, zeamă de lămâie, ulei de măsli­ne, chimen, telemea mai nesărată, piper, sare, ou, făină de mei, faina de grau. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 250 g fasole păstăi 1/2 ţelină 1 ardei 1 pătrunjel rădăcină 2 căţei […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu