marți, 6 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 23

Retete usoare si rapide 

chicken_with_honey_and_almonds

Chicken with honey and almonds

Chicken with honey and almonds of: oil, chicken thighs, onion, cumin, coriander, paprika, tomatoes, honey, almonds, salt, pepper. Ingredients: 3 tbsp olive oil 4 chicken thighs, skinned, deboned anchdiced 1 onion, peeled and finely sliced 1 tsp ground cumin 1 tsp ground coriander 1 tsp paprika 3 ripe tomatoes 250 ml chicken stock 2-3 tbsp runny […]
Chicken nems with ginger

Chicken nems

Chicken nems of: oil, chicken breast, fish sauce, carrot, onion, mint, chili, cornflour. Ingredients: 1 tbsp groundnut oil, plus oil for deep-frying 200 g chicken breast, skinned and finely chopped 1 tbsp fish sauce 1 carrot, peeled and cut into fine batons 100 g fine green beans, steamed 2 spring onions (scallions), finely sliced lengthways […]
sweet_and_sour_chicken_kebabs

Sweet and sour chicken kebabs

Sweet and sour chicken kebabs of: chicken meat, pineapple, ketchup, soy sauce, vinegar, cornflour. Ingredients: 500 g chicken thigh meat, cut into chunks 50 g pineapple chunks For the sauce: 125 ml pineapple juice splash dry sherry or Shaoxing rice wine 2 tbsp ketchup 2 tbsp soy sauce 2 tbsp Chinese vinegar or red wine […]
Bors de vita cu smantana

Bors de vita cu smantana

Bors de vita cu smantana din: carne de vita, ceapa, morcov, albitura, ardei, rosii, bors, smantana, sare, ou, orez, leustean. Ingrediente: 750 g carne de vita 1 ceapă 1 morcov albitură 1 ardei gras 3 roşii 1 l borş 1- 1 pahar cu smântâna sare 1 ou orez leuştean   Mod de preparare: Spălaţi carnea, […]
Jeleu de mere cu cidru

Jeleu de mere cu cidru

Jeleu de mere cu cidru din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă, tocată sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru   Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă clocotită, […]
Reteta somon teriyak

Reteta somon teriyaki

Reteta somon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 150 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20 min, până […]
Musaca de vinete cu manzat

Vinete prajite

Vinete prajite din: vinete, ulei, sare, usturoi, otet. Ingrediente: 5-6 vinete 2-3 linguri ulei sare 1-2 capatani de usturoi 1 lingură oţet   Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie rondele subţiri (4-5 mm). Rondelele respective se prăjesc în ulei rumenindu-se pe ambele feţe, apoi se scot pe un platou şi se presară […]
Frigarui de legume asortate

Frigarui de legume asortate

Frigarui de legume asortate din: ardei, zucchini, ciuperci, conopida, rosii, ceapa, vanata, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben/portocaliu 1 ardei gras verde 2 zucchini mici 8-10 ciuperci mai mici 1 conopidă mică 10-12 roşii cherry mai măricele 1-2 broccoli 2 cepe roşii medii 1 vânătă lungă şi […]
Salata de legume pe gratar

Salata de legume pe gratar

Salata de legume pe gratar din: ulei, oregano, sare, piper, otet, vinete, ardei, zucchini, usturoi. Ingrediente: ulei de măsline 2 linguriţe oregano uscat sare piper proaspăt măcinat oţet balsamic 2 vinete lungi şi subţiri 2 ardei graşi roşii, mari 2 zucchini nu prea groşi 4-5 căţei de usturoi, bine zdrobiţi   Mod de preparare: Tăiaţi […]
Gogosi pripite pudrate

Gogosi pripite pudrate

Gogosi pripite pudrate din: faina, zahar, oua, sare, zahar pudra, ulei. Ingrediente: 1 cană făină 2 linguri zahăr 5 ouă sare zahăr pudră ulei   Mod de preparare: Intr-o cratiţă mai mică, se pun la fiert 1 cană de apă cu 2 linguri de zahăr. Când începe să fiarbă, se presară făirja câte putin şi […]
Orez vanilat cu lapte

Orez vanilat cu lapte

Orez vanilat cu lapte din: lapte dulce, orez, zahar, lamaie sau portocala, vanilie, rom, sare. Ingrediente: 1/2 I lapte dulce (2 căni pline) 5-6 linguri orez 1 lingură zahăr opţional: coajă rasă de lămâie sau portocală vanilie esenţă de rom sare   Mod de preparare: Laptele în care în prealabil s-a dizolvat zahărul se pune la […]
Musaca de vinete cu manzat

Musaca de vinete cu manzat

Musaca de vinete cu manzat din: vinete, carne de manzat, ceapa, rosii, sare, ulei, ou, piper, ulei. Ingrediente: 6 vinete mari 500 g carne rasol de mânzat fiartă în supa si tocată 1 ceapă 3 roşii sare ulei 1 ou piper 1 cană cu supă 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Tocaţi mărunt […]
Spuma de fructe (capsuni, fragi, zmeura, mure)

Spuma de fructe (capsuni, fragi, zmeura, mure)

Spuma de fructe (capsuni, fragi, zmeura, mure) din: oua, zahar, fructe proaspete. Ingrediente: 2 albusuri crude 2-3 linguri zahăr 1 pahar fructe proaspete care pot fi pasate uşor (căpşuni, fragi, zmeură, afine, mure etc.)   Mod de preparare: Albuşurile se pun într-un castron şi se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adaugă puţin câte […]
Clatite cu bere si gem

Clatite cu bere si gem

Clatite cu bere si gem din: oua, faina, bere, apa, sare, lamaie sau portocala, ulei, gem. Ingrediente: 2 ouă 14 linguri cu faină 1/2 l bere 1 pahar cu apă rece 1/4 linguriţă cu sare răzătură de lămâie sau portocală 3 linguri cu ulei 1 borcan cu gem   Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi […]
Limonada cu sifon

Limonada cu sifon

Limonada cu sifon din: lamaie, zahar, apa minerala sau sifon. Ingrediente: zeama de la 2 lămâi 2-4 linguri zahăr apă minerală sau sifon (orientativ: 1/2-1 I) cîteva feliuţe de lămâie   Mod de preparare: Zeama de lămâie se amestecă bine cu zahărul şi apoi se adaugă apa minerală sau sifonul – după gust. Se serveşte […]
Snitele cu taitei

Snitele cu taitei

Snitele cu taitei din: carne de manzat, taitei, pesmet, ou, costita, sare, piper, faina, ulei, suc de rosii. Ingrediente: 6 şniţele din carne de mânzat 200g tăiţei 3 linguri cu pesmet 1 ou 100 g costiţă afumată sare piper făină 1 ceaşcă plină cu ulei 1 cană cu suc de roşii   Mod de preparare: […]
Reteta jeleu de portocale rosii

Reteta jeleu de portocale rosii

Reteta jeleu de portocale rosii din: suc de portocale, zahar. Ingrediente: 500 ml suc de portocale roşii 500 g zahăr gelifiant 1:1       Mod de preparare: Puteţi stoarce portocalele în casă sau puteţi opta pentru suc din comerţ. Aveţi grijă, însă, să nu cumpăraţi nectar, ci suc. Amestecaţi-l cu zahărul, puneţi la fiert […]
Tuica fiarta

Tuica fiarta

Tuica fiarta din: tuica, zahar, piper, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 1/4 l ţuică 5 linguriţe zahăr 10 boabe piper 4-6 bucăţi cuişoare 2-3 bucăţele scorţişoară   Mod de preparare: Se pune totul într-un ibric sau într-un ceainic (de peste 1/2 I). La început se dă un foc mai mare (pentru pufin timp), apoi focul se reduce şi […]
Budinca din gris

Budinca din gris

Budinca din gris din: oua, zahar, gris, lapte, pesmet, ulei, mirodenii. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar zahăr 150 g gris 1,5 I lapte 1 lingură pesmet 1 lingură ulei mirodenii   Mod de preparare: Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile. Acestea se bat cu jumătate din zahăr (de preferat cu mixerul). Când zahărul s-a […]
Reteta sparanghel la gratar

Reteta sparanghel la gratar

Reteta sparanghel la gratar din: sparanghel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel proaspăt 1 lingură ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Pregătiţi grătarul. Curăţaţi sparanghelul de părţile tari, lemnoase, ungeţi-l ou puţin ulei de măsline, pudraţi sare şi piper, după gust. Frigeţi la jar puternic, 2 sau 3 min, […]
Vinete si dovlecei cu sos de iaurt

Vinete si dovlecei cu sos de iaurt

Vinete si dovlecei cu sos de iaurt din: vinete, dovlecei, ulei, iaurt, menta, lamaie, castravete, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei nu prea groşi (să nu fie sâmburoşi) 1/2 cană ulei de măsline 1 cană iaurt simplu 1/2 cană frunze proaspete de mentă 1 lămâie (zeama) 1/3-1/2 castravete lung de seră, tăiat bucăţele […]
Clatite cu branza de vaci, la cuptor

Clatite cu branza de vaci, la cuptor

Clatite cu branza de vaci, la cuptor din: ou, faina, lapte, apa, sare, ulei, lamaie sau vanilie, branza dulce de vaci, zahar, marmelada Ingrediente: 1 ou 12 linguri cu faină 1/2 l lapte 1 cană cu apă rece 1 praf de sare 3 linguri cu ulei răzătură de lămâie sau vanilie Umplutura: 250 g brânză […]
supa_de_peste_cu_sote_de_ceapa_si_ciuperci_04

Reteta zilei: Supa de peste cu sote de ceapa si ciuperci

Supa de peste cu sote de ceapa si ciuperci din: peste, unt, ceapa, telina, morcovi, vin, verdeata, cuisoare, boabe de piper, sare, piper cayenne, ciuperci. Ingrediente:  1/2 kg peste 50 gr unt 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina tocata 2 morcovi tocati 1 sticla vin alb sau rosu 1 legatura verdeturi (patrunjel, dafin) 2 […]
Caise prajite

Caise prajite

Caise prajite din: caise, rom, zahar, zahar pudra, ulei, faina, coniac, oua, sare. Ingrediente: 0,75 kg caise 1 pahar rom 2 linguri zahăr 1 lingură zahăr pudră 4 linguri ulei compoziţia aluatului: 10 linguri făină 1-2 linguri zahăr 1 /2 pahar rom sau coniac 1 lingură ulei albuşul de la două ouă sare   Mod […]
Clatite cu mere rase in aluat

Clatite cu mere rase in aluat

Clatite cu mere rase in aluat din: oua, faina, lapte, sare, sifon, lamaie sau vanillie, mere, rom sau coniac, zahar, ulei. Ingrediente: 1 ouă 12-14 linguri cu făină 1 l lapte 1 praf de sare 1 pahar cu sifon răzătură de lămâie sau vanilie 4-5 mere decojite 1 lingură cu rom sau coniac 3 linguri […]
Zucchini la gratar cu unt

Zucchini la gratar cu unt

Zucchini la gratar cu unt din: zucchini, unt, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4-6 zucchini tineri 4 linguri unt topit 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Tăiaţi zucchini în felii sau rondele de 1-1,5 cm grosime. Amestecaţi bine untul, uleiul şi zeama de […]
Desert delicios: Crema de zahar ars

Desert delicios: Crema de zahar ars

Crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar, mirodenii. Ingrediente: 1 l lapte dulce 8 ouă 10-12 linguri zahăr, mirodenii (vanîlie, coajă de portocală, scorţişoară – după gust).   Mod de preparare: Laptele, ouăle, jumătate din zahăr şi mirodeniile se bat bine cu mixerul (sau cu furculiţa), obţinându-se o compoziţie de consistenţa celei pentru clătite. Separat, […]
Cuiburi de mamaliguta cu oua si telemea

Cuiburi de mamaliguta cu oua si telemea

Cuiburi de mamaliguta cu oua si telemea din: lapte, malai, sare, unt, oua, telemea. Ingrediente: 1 l lapte sau zer 300 g mălai grişat sare 2 linguri cu unt 6 ouă 200 g telemea sărată   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din lapte sau zer încălzit, sare şi mălai grişat pus în ploaie. Amestecaţi în […]
Pitas with avocado salad of: oil, chicken breast, mayonnaise, paprika, lemon juice, pepper, onion, pita, avocado, salt

Pita la gratar

Pita la gratar din: vinete, ciuperci, ardei, ceapa, lamaie, sare, piper, pita, hummus, patrunjel, menta, busuioc. Ingrediente: 1-2 vinete (cca 500 g) 400 g ciuperci albe 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 2-3 fire ceapă verde, tocate mărunt 1/4 cană zeamă de lămâie sare piper măcinat 4 pita 1/2 cană hummus 1/2 cană […]
Gris cu lapte si rom

Gris cu lapte si rom

Gris cu lapte si rom din: lapte, gris, zahar, coaja rasa de lamaie sau portocala, vanilie, esenta de rom, sare. Ingrediente: 1/2 l lapte dulce (2 căni) 2-3 linguri gris 1 lingură zahăr opţional: coajă rasă de lămâie sau portocală vanilie esenţă de rom etc. sare   Mod de preparare: Laptele în care s-a adăugat zahărul […]



Clatite facute cu unt umplute cu branza dulce

Clatite facute cu unt umplute cu branza dulce

Clatite facute cu unt umplute cu branza dulce din: oua, faina, unt, lapte, apa sau sifon, lamaie sau portocala, sare, dulceata, gem, branza de vaci. Ingrediente: Pentru clătite: 1-2 ouă 12 linguri cu făină 2 linguri cu unt 1/2 l lapte 1 cană cu apă rece sau sifon răzătură de coajă de lămâie sau portocală […]
Budinca delicioasa de struguri

Budinca delicioasa de struguri

Budinca delicioasa de struguri din: oua, unt, zahar, sare, faina, praf de copt, struguri. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu unt 4 linguri cu zahăr sare 8 linguri cu făină 1 praf de copt 500 g struguri   Mod de preparare: Frecaţi spumă gălbenuşurile cu zahărul şi untul, adăugaţi albuşurile bătute spuma tare, faina în […]
Reteta jeleu de mere cu gin

Reteta jeleu de mere cu gin

Reteta jeleu de mere cu gin din: mere, fructe, zahar, gin. Ingrediente: 1000 g mere 500 g fructe de dracilă 1000 g zahăr gelifiant 1:1 4 cl gin     Mod de preparare: Se spală fructele de dracilă, se fierb cu puţină apă până se înmoaie şi se strecoară de suc printr-un şervet sau printr-o […]
Prajitura cu nuca, pentru vin

Prajitura cu nuca, pentru vin

Prajitura cu nuca, pentru vin din: oua, zahar, nuca, faina, scortisoara. Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 3-5 linguri făină 20 nuci 1 lingură scorţişoară măcinată   Mod de preparare: Se bat ouăle şi se adaugă puţin câte putin zahărul, în amestecul care este bătut în continuare. Se adaugă apoi făina treptat, presărând câte puţină, […]
Bauturi alcoolice: Caisata

Bauturi alcoolice: Caisata

Caisata din: caise, zahar, alcool sau palinca. Ingrediente: Pentru un recipient de 5 I: 5 kg caise bine coapte 5 câni zahăr (1,5 kg) 1-2 I alcool alb sau palincă   Mod de preparare: Se procedează la fel ca în cazul afinatei, însă în prealabil caisele se curata de sâmburi. Alcoolul se adaugă în recipient odată […]
Grog de whisky (Grog englezesc)

Grog de whisky (Grog englezesc)

Grog de whisky (Grog englezesc) din: whisky, coaja de lamaie, apa. Ingrediente: 1 pahar whisky (scotch) coajă de lămâie apă fiartă   Mod de preparare: Se toarnă whisky în paharul sau cana în care va fi servit grogul (1/4-1/2 din cantitatea finală). Se adaugă coaja de lămâie (de la 1/4 lămâie pentru 1 pahar de […]
Vin fiert cu scortisoara

Vin fiert cu scortisoara

Vin fiert cu scortisoara din: vin, zahar, piper, scortisoara. Ingrediente: 1 I vin 4 linguri zahăr 10 boabe piper 3-4 bucăţele scorţişoară   Mod de preparare: Se pune totul la fiert într-un recipient de 2 I şi se lasă la foc mediu până ce începe să fiarbă, când vinul începe să facă spumă. Se dă […]
Tort Savarina

Tort Savarina

Tort Savarina din: oua, zahar, pesmet, faina, gem, praf de frisca, unt, apa, esenta de rom, cirese din compot. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri pesmet o lingură rasă făină albă un borcan gem, în funcţie de preferinţe un plic praf de frişcă unt pentru uns tava Pentru sirop: o cană […]
chicken_ham_and_apple_bagel

Chicken, ham and apple bagel

Chicken, ham and apple bagel of: bagel, ham, apple, mustard, salt, pepper. Ingredients: 4 bagels 4 slices ham 2 chicken breasts, cooked and sliced 1 red apple, cut into matchsticks 2 tbsp grain or Dijon mustard salt and pepper   How to prepare: Split the bagels and toast lightly. Heat a dry frying pan and […]
baked_chicken_with_yoghurt

Baked chicken with yoghurt

Baked chicken with yoghurt of: chicken thighs, oil, lemon, chicken stock, wine, yoghurt. Ingredients: 4-6 chicken thighs, skin on 4 tbsp olive oil salt and pepper 1/2 lemon, sliced 200 ml chicken stock 100 ml dry white wine 150 ml plain yoghurt   How to prepare: Preheat the oven to 180°C (160° fan) / 350F […]
Chicken with herbs

Chicken with vegetables and herbs

Chicken with vegetables and herbs of: oil, chicken breast, asparagus, mange tout, garlic, tomatoes, wine, salt, pepper, chives. Ingredients: 2 tbsp olive oil 4 chicken breasts, sliced 1 bunch asparagus, trimmed and cut into short lengths 200 g mange tout 4 whole garlic cloves, peeled 4 tomatoes, quartered 150 ml dry white wine few sprigs […]
honey_lime_chicken

Honey lime chicken

Honey lime chicken of: chicken breast, oil, honey, lime, salt, pepper, tomatoes, zucchini, lime. Ingredients: 2 chicken breasts 1 tbsp olive oil 2 tbsp runny honey 1 lime, juiced salt and pepper 2 beef tomatoes, thickly sliced 1 courgette (zucchini), thickly sliced 2 tbsp olive oil 1 lime, thinly sliced   How to prepare: Preheat […]
Chicken broccoli salad

Chicken broccoli salad

Chicken broccoli salad of: chicken breast, broccoli, tomatoes, garlic, parmesan, lemon, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, cooked 1 head broccoli, separated into florets 1 red pepper, deseeded and sliced 2 ripe tomatoes, cored and cut into wedges 200 ml creme fraîche 1 clove of garlic, crushed 3 tbsp parmesan, grated 1 tbsp lemon juice […]
chicken_avocado_burger

Chicken avocado burger

Chicken avocado burger of: minced chicken, basil, pepper, salt, lemon, egg, avocado, mozzarella. Ingredients: 500 g minced chicken 1 bunch basil leaves, finely chopped 1 tsp pepper salt 1 lemon, zested 1 egg, beaten 2 avocadoes, peeled, stoned and sliced 2 balls mozzarella, sliced burger buns   How to prepare: Mix the chicken with the […]
chicken_with_raisin_cous_cous

Chicken with raisin cous cous

Chicken with raisin cous cous of: chicken thighs, oil, garlic, salt, pepper, cous cous, raisins, lemon, parsley, pine nuts. Ingredients: 4 chicken thighs, skinned, deboned and cut into chunks 2 tbsp olive oil 1 clove of garlic, crushed salt and pepper 250 g cous cous 250 ml chicken or vegetable stock 60 g / 2 […]
chicken_balls_with_peanuts

Chicken balls with peanuts

Chicken balls with peanuts of: minced chicken, onion, garlic, oil, broccoli, peanuts, ginger, soy sauce, oyster sauce, sugar, wine, chili. Ingredients: 1 kg minced chicken 1 onion, peeled and grated 1 clove of garlic, crushed 1 tbsp groundnut oil 1 tsp sesame oil 1 head broccoli, separated into florets 150 g peanuts 3 cloves of […]
chicken_with_bananas_and_rice

Chicken with bananas and rice

Chicken with bananas and rice of: rice, lime, almonds, chicken breast, honey, oil, salt, pepper, bananas. Ingredients: 120 g basmati rice juice and zest of 1 lime 60 g / 2 oz flaked (slivered) almonds, toasted 2 chicken breasts, skin on 1 tbsp honey 2 tbsp olive oil salt and pepper 2 bananas, in their […]
chicken_wings_with_salad

Chicken wings with salad

Chicken wings with salad of: chicken wings, butter, shallot, wine, butter, mushrooms, salad. Ingredients: 8 chicken wings 30 g butter 1 shallot, finely sliced 1 clove of garlic, finely sliced 1 stick celery, finely chopped 150 ml white wine 300 ml strong chicken stock 1 tbsp butter, chilled 40 g butter 200 g wild mushrooms, […]
roast_chicken_with_thyme

Roast chicken with thyme

Roast chicken with thyme of: chicken legs, oil, butter, thyme, salt, pepper, wine. Ingredients: 4 chicken legs, skin on 2-3 tbsp olive oil 1 tbsp butter 1 lemon 1/2 bunch thyme salt and pepper 100 ml white wine   How to prepare: Preheat the oven to 200°C (180° fan) / 400F / gas 6. Place […]
chicken_pate_in_pastry_crust

Chicken pate in pastry crust

Chicken pate in pastry crust of: chicken meat, oil, wine, coriander seeds, chervil, parsley, eggs, salt, pepper, flour. Ingredients: 500 g chicken 3 tbsp olive oil 200 ml white wine 1 tsp coriander seeds, crushed 1 tbsp thyme leaves 2 tbsp chervil, chopped 2 tbsp parsley, chopped 2 eggs 2 tbsp double (heavy) cream salt […]
Chicken souffle

Chicken souffle

Chicken souffle of: butter, flour, milk, mascarpone, cheddar, pepper, eggs, salt, parmesan. Ingredients: 30 g /1 oz butter 2 tbsp plain flour 150 ml milk 60 g mascarpone 60 g Cheddar, grated pinch cayenne pepper 150 g cooked chicken, finely chopped 2 large eggs, separated 2 egg whites salt and pepper 1 tbsp parmesan, grated […]
Chicken and tofu skewers

Chicken and tarragon skewers

Chicken and tarragon skewers of: chicken thighs, oil, salt, pepper, turmeric, lemon. Ingredients: 4 chicken thighs, deboned and meat cubed 1 tbsp olive oil salt and pepper 1/2 bunch tarragon leaves, chopped 1/2 turmeric 1 lemon, zested   How to prepare: Marinate the chicken in the remaining ingredients for 30 minutes. Thread onto soaked wooden skewers […]
how_to_make_creamy_pumpkin_soup

How to make Creamy pumpkin soup (VIDEO)

Creamy pumpkin soup                     How to make Creamy pumpkin soup   Enjoy!

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt   Mod de preparare: […]
Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Jeleu de capsuni cu petale de hibiscus

Jeleu de capsuni cu petale de hibiscus din: capsuni, apa, zahar, petale de hibiscus, lamai. Ingrediente: 1,5 kg căpşuni 500 ml apă 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 mână de petale roşii de hibiscus 2 lămâi     Mod de preparare: Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă bine, se aleg, se curăţă de […]
Vinete cu rosii si busuioc

Vinete cu rosii si busuioc

Vinete cu rosii si busuioc din: vinete, rosii, busuioc, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete rotunjoare (cca 300 g fiecare) 500 g roşii mari 1/2-2/3 cană frunze de busuioc tocate 4-5 linguri ulei de măsline 2-3 căţei de usturoi, bine zdrobiţi 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Frecaţi bine […]
Grog cu tuica

Grog cu tuica

Grog cu tuica din: ceai fierbinte, tuica, miere, lamaie. Ingrediente: 1/2 I ceai fierbinte (ceai rusesc sau ceai englezesc, de cea mai bună calitate) 1/4 I ţuică (circa 30 grade) 2-3 linguri miere (sau 3 linguri zahăr) 1 lămâie   Mod de preparare: Se pregăteşte un ceai rusesc (sau englezesc), foarte fierbinte. Intr-o cană de […]
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare din: faina, drojdie, zahar, oua, unt, ulei, lapte, lamaie, portocala, cacao, nuca, rahat, stafide, esenta de rom, sare, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg făină tip 000 42 g drojdie proaspătă 400 g zahăr 5 ouă + unul pentru uns cozonacii 100 g unt 80% grăsime 5 linguri ulei 400 ml lapte călduţ […]
Briose aperitiv cu salam

Briose aperitiv cu salam

Briose aperitiv cu salam din: faina, praf de copt, oua, cascaval, salam, carnati, masline, ardei, porumb, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină un plic praf de copt 4 ouă 150 g caşcaval 150 g salam 150 g cârnaţi 100 g măsline 2 ardei graşi o lingură porumb dulce sare piper   Mod de preparare: Se […]
Clatite cu spanac si ceapa verde

Clatite cu spanac si ceapa verde

Clatite cu spanac si ceapa verde din: unt, faina, oua, lapte, ceapa verde, spanac, sare, piper. Ingrediente: 50 g unt 100 g făină 2 ouă 200 ml lapte o legătură ceapă verde 100 g spanac sare piper   Mod de preparare: Intr-un bol se pun făina, sarea, piperul, ouăle şi jumătate din cantitatea de lapte. […]
Frigarui de cartofi cu piept de porc

Frigarui de cartofi cu piept de porc

Frigarui de cartofi cu piept de porc din: cartofi noi, piept de porc, dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 cartofi noi fierţi 150 g piept de porc 2-3 frunze dafin sare piper un pic de ulei   Mod de preparare: Cartofii fierţi se taie felii care se pun într-un castron. Se picură puţin ulei, sare, […]
Mamaliga Jandarm

Mamaliga Jandarm

Mamaliga Jandarm din: gaina, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, sare, malai, usturoi. Ingrediente: 1 găină grasă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 lingură cu sare 400 g mălai 1 căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi pasărea de fulgi şi pene, ţineţi-o pe flacăra mijlocie până se pârleşte puful, frecaţi […]
Papiota cu rondele de peste

Papiota cu rondele de peste

Papiota cu rondele de peste din: rondele de peste, lamaie, vin alb, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 rondele de peşte zeama unei lămâi 4 linguri vin alb 2 linguri ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Se taie patru bucăţi de hârtie de copt şi se asază în tava mare de copt a […]
Clatite umplute cu nuci

Clatite umplute cu nuci

Clatite umplute cu nuci din: oua, faina, lapte, sare, ulei, zahar, nuci, zahar, smantana, sirop. Ingrediente: 2 ouă întregi 1 cană cu făină 1 1/2 cană cu lapte nefiert un praf de sare 1 lingură cu ulei 1 lingură cu zahăr 15-20 miezuri de nuci 1 lingură cu zahăr 3 linguri cu smântână 2-3 linguri […]
Muceniti fierti (Regateni)

Muceniti fierti (Regateni)

Muceniti fierti (Regateni) din: faina, nuci, scortisora, zahar, lamaie, vanilie, sare. Ingrediente: 1 cană făină 1/4 kg sâmburi de nuci 2-3 linguriţe scorţişoară măcinată 4-6 linguri zahăr coajă de lămâie /şi eventual de portocală) rasă vanilie sare   Mod de preparare: Cam 3/4 din făină se pun într-o farfurie adâncă, mai mare, sau într-un castron, apoi […]
Reteta praz cu masline

Reteta praz cu masline

Reteta praz cu masline din: praz, masline, rosii, lamaie, zahar, ulei, sare, verdeata, usturoi. Ingrediente: 2 kg praz 150 g măsline 4 roşii 1/2 lămăie 1 lingură cu zahăr 1 ceaşcă mare cu ulei sare verdeaţă tocată usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi prazul, înlăturaţi partea verde, tăiaţi bucăţi de 3-4 cm numai partea albă, […]
Reteta minciunele

Retete romanesti: Minciunele

Minciunele din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 3 gălbenuşuri crude 3 ouă întregi crude 1 lingură (rasă) zahăr tos 3-4 linguri lapte dulce 1 lingură ulei făină cât cuprinde (cam 1/4 kg) sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Gălbenuşurile, ouăle oj albuş, zahărul tos, laptele şi uleiul se amestecă într-un castron mai mare, […]
Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin

Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin

Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin din: oua, nuci, zahar, scortisoara sau cuisoare. Ingrediente: 5 ouă crude 30 nuci 10 linguri zahăr opţional: scorţişoară sau cuişoare   Mod de preparare: Se macină în prealabil sâmburii de nucă. Se bat apoi într-un castron metalic cele 5 ouă, nucile şi zahărul. Totul se amestecă la căldură, […]
Grog american

Grog american

Grog american din: rom, coniac, lichior, zahar, lamaie, ceai englezesc. Ingrediente: 1/2 pahar rom (original) 1/2 pahar coniac (original) 1 /2 pahar lichior (de preferat curaţao) 1 lingură zahăr câteva felii de lămâie ceai englezesc fierbinte   Mod de preparare: Romul, coniacul şi lichiorul se amestecă bine, apoi se adaugă zahărul şi se bate bine. Amestecul se […]
Salata de fructe asortate

Salata de fructe asortate

Salata de fructe asortate din: mere, banane, portocale, stafide, para, struguri, kiwi, smochine, coniac, miere sau zahar, nuca, visine, ananas. Ingrediente: 1-2 mere 1-2 banane 1-2 portocale 50 g stafide 1 pară struguri 2 kiwi 50 g smochine orice alt fel de fructe proaspete coniac fin (sau rom, sau martini, sau vin) – 1-2 pahare […]
Bauturi romanesti: Afinata

Bauturi romanesti: Afinata

Afinata din: afine, zahar, alcool. Ingrediente: Pentru recipient de 5 litri: 4 kg afine 1 kg zahăr 1-1,51 alcool (sau palincă)   Mod de preparare: Intr-o damigeană de 5 I se pun 4 kg afine şi zahărul. Se fine la macerat cam 3-5 zile la căldură, apoi se adaugă alcoolul. Se agită la câteva zile, […]
Clatite Suzette

Clatite Suzette

Clatite Suzette din: oua, faina, lapte, sare, unt, zahar vanilinat, zahar pudra, unt, portocala, lichior de portocale. Ingrediente: 2 ouă 2 căni cu făină 1/2 l lapte 1/4 linguriţă cu sare 1 lingură cu unt 1 lingură cu zahăr vanilinat 100 g zahăr pudră 100 g unt 1 portocală 2-3 linguri cu lichior de portocale […]
supa_de_legume_cu_peste_03

Reteta zilei: Supa de legume cu peste

Supa de legume cu peste din: ulei de masline, praz, seminte de coriandru, fulgi chilli, cartofi, rosii, supa de peste, vin alb, dafin, anason, coaja de portocala, sofran, peste, calamari, creveti, patrunjel, sare, piper paine prajita, maioneza cu usturoi. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 2 fire de praz, felii subtiri 1 linguriță de semințe […]
Scoverzi

Scoverzi

Scoverzi din: faina, ou, lapte, unt, sare. Ingrediente: 1/4 kg făină (una cană) 1 ou 1/2 cană lapte 1 lingură unt (sau margarină) sare   Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă cu mâna într-un castron mai mare (lighean). După amestec se obţine o cocă de consistenţă ceva mai moale decât cea de pâine. Coca […]
Gogosi din aluat cu lapte

Gogosi din aluat cu lapte

Gogosi din aluat cu lapte din: faina, lapte, oua, lamaie, drojdie, rom, zahar, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg făină cernută 1 cană cu lapte sau iaurt 2 ouă răzătură de lămâie 1 cub de drojdie 1 pahar mic cu rom 3 linguri cu zahăr 1 cană cu ulei 2 linguri cu zahăr pudră   […]
Limonadele uşor alcoolizate sunt variante ale limonadei clasice, în care se adaugă diferite băuturi, mai mult sau mai puţin alcoolizate.

Limonada usor alcoolizata – variante

  Limonadele uşor alcoolizate sunt variante ale limonadei clasice, în care se adaugă diferite băuturi, mai mult sau mai puţin alcoolizate. Aceste limonade au fost în vogă în perioada interbelică, când puteau fi servite în cluburile la modă ale Bucureştiului şi apoi, prin imitaţie, în toate localurile cât de cât cu pretenţii. Dintre multele variante […]
Bauturi traditionale: Visinata

Bauturi traditionale: Visinata

Visinata din: visine, zahar, alcool alb sau palinca. Ingrediente: Pentru o damigeană de 10 I: 8 kg vişine foarte bine coapte 2 kg zahăr 1,5-2 I alcool alb (sau palincă)   Mod de preparare: Intr-o damigeană de 10 I se pun 8 kg vişine spălate, peste care se toarnă 2 kg zahăr. Damigeana se ţine la […]
Ostropel moldovenesc

Ostropel moldovenesc

Ostropel moldovenesc din: gaina, sare, zarzavat, usturoi. Ingrediente: 1 găină grasă sare zarzavat pentru supă usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi găina, o spălaţi şi o puneţi să fiarbă cu multă apă rece. înlăturaţi spuma des, pentru ca supa să rămână limpede. După o jumătate de oră de fierbere îa foc potrivit curăţaţi zarzavatul pentru […]
Prajitura cu nuca, visine si cafea

Prajitura cu nuca, visine si cafea

Prajitura cu nuca, visine si cafea din: faina, untura, zahar, praf de copt, smantana, gem, visine, oua, cafea, cacao, bombonele decorative. Ingrediente: Pentru foaie: 250 g făină 140 g untură 70 g zahăr un ou un plic praf de copt smantana cât cuprinde Pentru uns foaia: 100 g gem de câpşune 100 g vişine fără sâmburi Pentru blat: 6 […]
Chec cu cacao, nuci si stafide

Chec cu cacao, nuci si stafide

Chec cu cacao, nuci si stafide din: faina, zahar, apa minerala, ulei, praf de copt cu sofran, vanilie, cacao, esenta de rom, stafide, nuci, nuca de cocos. Ingrediente: 3 căni făină 2 căni zahăr 2 căni apă minerală 3/4 cană ulei un plic şi jumătate praf de copt cu şofran o lingură esenţă de vanilie […]
Gogosi din aluat cu smantana

Gogosi din aluat cu smantana

Gogosi din aluat cu smantana din: faina, smantana, oua, drojdie de bere, zahar, ulei, sare, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg făină 1 cană cu smântână 4 ouă 1 cub de drojdie de bere 1 cană cu zahăr 1 cană cu ulei sare răzătură de lămâie   Mod de preparare: Pregătiţi drojdia: puneţi cubul de drojdie în […]
Papanasi din gris cu branza de vaci

Papanasi din gris cu branza de vaci

Papanasi din gris cu branza de vaci din: branza, gris, unt, zahar, ou, sare, lamaie. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g gris 50 g unt 50 g zahăr pudră 1 ou sare coajă de lămăie   Mod de preparare: Amestecaţi brânza cu oul, adăugaţi grisul în ploaie, omogenizaţi folosind o lingură de lemn, […]
Jeleu de cafea cu lamaie

Jeleu de cafea cu lamaie

Jeleu de cafea cu lamaie din: cafea, apa, zahar, portocala, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 4 linguri de cafea instant 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 1 portocală 1 lămâie 1 beţişor de scorţişoară   Mod de preparare: Portocala se taie felii subţiri şi se dă în clocot împreună cu 1 l apă, coajă de lămâie […]
Saramura de pui cu ardei capia

Saramura de pui cu ardei capia

Saramura de pui cu ardei capia din: pulpe de pui, ardei capia, rosii, usturoi, ardei iute, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe pui dezosate 2 ardei capia 2 roşii usturoi un ardei iute cimbru piper sare   Mod de preparare: Pulpele de pui se frig cu puţină sare pe grătar. Separat, se pune apă la […]
Spuma de zmeura cu mascarpone

Spuma de zmeura cu mascarpone

Spuma de zmeura cu mascarpone din: zmeura, mascarpone, oua, zahar pudra, frisca. Ingrediente: 50 g zmeură 150 g mascarpone 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 60 g zahăr pudră Pentru servit: 100 ml frişcă 50 g zmeură   Mod de preparare: Se trece rapid zmeura sub un jet de apă Si se scurge. Se pune într-un bol, […]

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt   Mod de preparare: […]
Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Jeleu de capsuni cu petale de hibiscus

Jeleu de capsuni cu petale de hibiscus din: capsuni, apa, zahar, petale de hibiscus, lamai. Ingrediente: 1,5 kg căpşuni 500 ml apă 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 mână de petale roşii de hibiscus 2 lămâi     Mod de preparare: Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă bine, se aleg, se curăţă de […]
Vinete cu rosii si busuioc

Vinete cu rosii si busuioc

Vinete cu rosii si busuioc din: vinete, rosii, busuioc, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete rotunjoare (cca 300 g fiecare) 500 g roşii mari 1/2-2/3 cană frunze de busuioc tocate 4-5 linguri ulei de măsline 2-3 căţei de usturoi, bine zdrobiţi 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Frecaţi bine […]
Grog cu tuica

Grog cu tuica

Grog cu tuica din: ceai fierbinte, tuica, miere, lamaie. Ingrediente: 1/2 I ceai fierbinte (ceai rusesc sau ceai englezesc, de cea mai bună calitate) 1/4 I ţuică (circa 30 grade) 2-3 linguri miere (sau 3 linguri zahăr) 1 lămâie   Mod de preparare: Se pregăteşte un ceai rusesc (sau englezesc), foarte fierbinte. Intr-o cană de […]
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare din: faina, drojdie, zahar, oua, unt, ulei, lapte, lamaie, portocala, cacao, nuca, rahat, stafide, esenta de rom, sare, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg făină tip 000 42 g drojdie proaspătă 400 g zahăr 5 ouă + unul pentru uns cozonacii 100 g unt 80% grăsime 5 linguri ulei 400 ml lapte călduţ […]
Briose aperitiv cu salam

Briose aperitiv cu salam

Briose aperitiv cu salam din: faina, praf de copt, oua, cascaval, salam, carnati, masline, ardei, porumb, sare, piper. Ingrediente: 100 g făină un plic praf de copt 4 ouă 150 g caşcaval 150 g salam 150 g cârnaţi 100 g măsline 2 ardei graşi o lingură porumb dulce sare piper   Mod de preparare: Se […]
Clatite cu spanac si ceapa verde

Clatite cu spanac si ceapa verde

Clatite cu spanac si ceapa verde din: unt, faina, oua, lapte, ceapa verde, spanac, sare, piper. Ingrediente: 50 g unt 100 g făină 2 ouă 200 ml lapte o legătură ceapă verde 100 g spanac sare piper   Mod de preparare: Intr-un bol se pun făina, sarea, piperul, ouăle şi jumătate din cantitatea de lapte. […]
Frigarui de cartofi cu piept de porc

Frigarui de cartofi cu piept de porc

Frigarui de cartofi cu piept de porc din: cartofi noi, piept de porc, dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 cartofi noi fierţi 150 g piept de porc 2-3 frunze dafin sare piper un pic de ulei   Mod de preparare: Cartofii fierţi se taie felii care se pun într-un castron. Se picură puţin ulei, sare, […]
Mamaliga Jandarm

Mamaliga Jandarm

Mamaliga Jandarm din: gaina, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, sare, malai, usturoi. Ingrediente: 1 găină grasă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 lingură cu sare 400 g mălai 1 căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi pasărea de fulgi şi pene, ţineţi-o pe flacăra mijlocie până se pârleşte puful, frecaţi […]
Papiota cu rondele de peste

Papiota cu rondele de peste

Papiota cu rondele de peste din: rondele de peste, lamaie, vin alb, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 rondele de peşte zeama unei lămâi 4 linguri vin alb 2 linguri ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Se taie patru bucăţi de hârtie de copt şi se asază în tava mare de copt a […]
Clatite umplute cu nuci

Clatite umplute cu nuci

Clatite umplute cu nuci din: oua, faina, lapte, sare, ulei, zahar, nuci, zahar, smantana, sirop. Ingrediente: 2 ouă întregi 1 cană cu făină 1 1/2 cană cu lapte nefiert un praf de sare 1 lingură cu ulei 1 lingură cu zahăr 15-20 miezuri de nuci 1 lingură cu zahăr 3 linguri cu smântână 2-3 linguri […]
Muceniti fierti (Regateni)

Muceniti fierti (Regateni)

Muceniti fierti (Regateni) din: faina, nuci, scortisora, zahar, lamaie, vanilie, sare. Ingrediente: 1 cană făină 1/4 kg sâmburi de nuci 2-3 linguriţe scorţişoară măcinată 4-6 linguri zahăr coajă de lămâie /şi eventual de portocală) rasă vanilie sare   Mod de preparare: Cam 3/4 din făină se pun într-o farfurie adâncă, mai mare, sau într-un castron, apoi […]
Reteta praz cu masline

Reteta praz cu masline

Reteta praz cu masline din: praz, masline, rosii, lamaie, zahar, ulei, sare, verdeata, usturoi. Ingrediente: 2 kg praz 150 g măsline 4 roşii 1/2 lămăie 1 lingură cu zahăr 1 ceaşcă mare cu ulei sare verdeaţă tocată usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi prazul, înlăturaţi partea verde, tăiaţi bucăţi de 3-4 cm numai partea albă, […]
Reteta minciunele

Retete romanesti: Minciunele

Minciunele din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, sare. Ingrediente: 3 gălbenuşuri crude 3 ouă întregi crude 1 lingură (rasă) zahăr tos 3-4 linguri lapte dulce 1 lingură ulei făină cât cuprinde (cam 1/4 kg) sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Gălbenuşurile, ouăle oj albuş, zahărul tos, laptele şi uleiul se amestecă într-un castron mai mare, […]
Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin

Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin

Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin din: oua, nuci, zahar, scortisoara sau cuisoare. Ingrediente: 5 ouă crude 30 nuci 10 linguri zahăr opţional: scorţişoară sau cuişoare   Mod de preparare: Se macină în prealabil sâmburii de nucă. Se bat apoi într-un castron metalic cele 5 ouă, nucile şi zahărul. Totul se amestecă la căldură, […]
Grog american

Grog american

Grog american din: rom, coniac, lichior, zahar, lamaie, ceai englezesc. Ingrediente: 1/2 pahar rom (original) 1/2 pahar coniac (original) 1 /2 pahar lichior (de preferat curaţao) 1 lingură zahăr câteva felii de lămâie ceai englezesc fierbinte   Mod de preparare: Romul, coniacul şi lichiorul se amestecă bine, apoi se adaugă zahărul şi se bate bine. Amestecul se […]
Salata de fructe asortate

Salata de fructe asortate

Salata de fructe asortate din: mere, banane, portocale, stafide, para, struguri, kiwi, smochine, coniac, miere sau zahar, nuca, visine, ananas. Ingrediente: 1-2 mere 1-2 banane 1-2 portocale 50 g stafide 1 pară struguri 2 kiwi 50 g smochine orice alt fel de fructe proaspete coniac fin (sau rom, sau martini, sau vin) – 1-2 pahare […]
Bauturi romanesti: Afinata

Bauturi romanesti: Afinata

Afinata din: afine, zahar, alcool. Ingrediente: Pentru recipient de 5 litri: 4 kg afine 1 kg zahăr 1-1,51 alcool (sau palincă)   Mod de preparare: Intr-o damigeană de 5 I se pun 4 kg afine şi zahărul. Se fine la macerat cam 3-5 zile la căldură, apoi se adaugă alcoolul. Se agită la câteva zile, […]
Clatite Suzette

Clatite Suzette

Clatite Suzette din: oua, faina, lapte, sare, unt, zahar vanilinat, zahar pudra, unt, portocala, lichior de portocale. Ingrediente: 2 ouă 2 căni cu făină 1/2 l lapte 1/4 linguriţă cu sare 1 lingură cu unt 1 lingură cu zahăr vanilinat 100 g zahăr pudră 100 g unt 1 portocală 2-3 linguri cu lichior de portocale […]
supa_de_legume_cu_peste_03

Reteta zilei: Supa de legume cu peste

Supa de legume cu peste din: ulei de masline, praz, seminte de coriandru, fulgi chilli, cartofi, rosii, supa de peste, vin alb, dafin, anason, coaja de portocala, sofran, peste, calamari, creveti, patrunjel, sare, piper paine prajita, maioneza cu usturoi. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 2 fire de praz, felii subtiri 1 linguriță de semințe […]
Scoverzi

Scoverzi

Scoverzi din: faina, ou, lapte, unt, sare. Ingrediente: 1/4 kg făină (una cană) 1 ou 1/2 cană lapte 1 lingură unt (sau margarină) sare   Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă cu mâna într-un castron mai mare (lighean). După amestec se obţine o cocă de consistenţă ceva mai moale decât cea de pâine. Coca […]
Gogosi din aluat cu lapte

Gogosi din aluat cu lapte

Gogosi din aluat cu lapte din: faina, lapte, oua, lamaie, drojdie, rom, zahar, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg făină cernută 1 cană cu lapte sau iaurt 2 ouă răzătură de lămâie 1 cub de drojdie 1 pahar mic cu rom 3 linguri cu zahăr 1 cană cu ulei 2 linguri cu zahăr pudră   […]
Limonadele uşor alcoolizate sunt variante ale limonadei clasice, în care se adaugă diferite băuturi, mai mult sau mai puţin alcoolizate.

Limonada usor alcoolizata – variante

  Limonadele uşor alcoolizate sunt variante ale limonadei clasice, în care se adaugă diferite băuturi, mai mult sau mai puţin alcoolizate. Aceste limonade au fost în vogă în perioada interbelică, când puteau fi servite în cluburile la modă ale Bucureştiului şi apoi, prin imitaţie, în toate localurile cât de cât cu pretenţii. Dintre multele variante […]
Bauturi traditionale: Visinata

Bauturi traditionale: Visinata

Visinata din: visine, zahar, alcool alb sau palinca. Ingrediente: Pentru o damigeană de 10 I: 8 kg vişine foarte bine coapte 2 kg zahăr 1,5-2 I alcool alb (sau palincă)   Mod de preparare: Intr-o damigeană de 10 I se pun 8 kg vişine spălate, peste care se toarnă 2 kg zahăr. Damigeana se ţine la […]
Ostropel moldovenesc

Ostropel moldovenesc

Ostropel moldovenesc din: gaina, sare, zarzavat, usturoi. Ingrediente: 1 găină grasă sare zarzavat pentru supă usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi găina, o spălaţi şi o puneţi să fiarbă cu multă apă rece. înlăturaţi spuma des, pentru ca supa să rămână limpede. După o jumătate de oră de fierbere îa foc potrivit curăţaţi zarzavatul pentru […]
Prajitura cu nuca, visine si cafea

Prajitura cu nuca, visine si cafea

Prajitura cu nuca, visine si cafea din: faina, untura, zahar, praf de copt, smantana, gem, visine, oua, cafea, cacao, bombonele decorative. Ingrediente: Pentru foaie: 250 g făină 140 g untură 70 g zahăr un ou un plic praf de copt smantana cât cuprinde Pentru uns foaia: 100 g gem de câpşune 100 g vişine fără sâmburi Pentru blat: 6 […]
Chec cu cacao, nuci si stafide

Chec cu cacao, nuci si stafide

Chec cu cacao, nuci si stafide din: faina, zahar, apa minerala, ulei, praf de copt cu sofran, vanilie, cacao, esenta de rom, stafide, nuci, nuca de cocos. Ingrediente: 3 căni făină 2 căni zahăr 2 căni apă minerală 3/4 cană ulei un plic şi jumătate praf de copt cu şofran o lingură esenţă de vanilie […]
Gogosi din aluat cu smantana

Gogosi din aluat cu smantana

Gogosi din aluat cu smantana din: faina, smantana, oua, drojdie de bere, zahar, ulei, sare, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg făină 1 cană cu smântână 4 ouă 1 cub de drojdie de bere 1 cană cu zahăr 1 cană cu ulei sare răzătură de lămâie   Mod de preparare: Pregătiţi drojdia: puneţi cubul de drojdie în […]
Papanasi din gris cu branza de vaci

Papanasi din gris cu branza de vaci

Papanasi din gris cu branza de vaci din: branza, gris, unt, zahar, ou, sare, lamaie. Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g gris 50 g unt 50 g zahăr pudră 1 ou sare coajă de lămăie   Mod de preparare: Amestecaţi brânza cu oul, adăugaţi grisul în ploaie, omogenizaţi folosind o lingură de lemn, […]
Jeleu de cafea cu lamaie

Jeleu de cafea cu lamaie

Jeleu de cafea cu lamaie din: cafea, apa, zahar, portocala, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 4 linguri de cafea instant 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 1 portocală 1 lămâie 1 beţişor de scorţişoară   Mod de preparare: Portocala se taie felii subţiri şi se dă în clocot împreună cu 1 l apă, coajă de lămâie […]
Saramura de pui cu ardei capia

Saramura de pui cu ardei capia

Saramura de pui cu ardei capia din: pulpe de pui, ardei capia, rosii, usturoi, ardei iute, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe pui dezosate 2 ardei capia 2 roşii usturoi un ardei iute cimbru piper sare   Mod de preparare: Pulpele de pui se frig cu puţină sare pe grătar. Separat, se pune apă la […]
Spuma de zmeura cu mascarpone

Spuma de zmeura cu mascarpone

Spuma de zmeura cu mascarpone din: zmeura, mascarpone, oua, zahar pudra, frisca. Ingrediente: 50 g zmeură 150 g mascarpone 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 60 g zahăr pudră Pentru servit: 100 ml frişcă 50 g zmeură   Mod de preparare: Se trece rapid zmeura sub un jet de apă Si se scurge. Se pune într-un bol, […]

Chicken with olives and herbs

Pui cu portocale si masline

Pui cu portocale si masline din: pulpe de pui, portocale, masline, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 portocale 150 g măsline cu sâmburi 3 linguri ulei o ceapă roşie 2 căţei usturoi puţin cimbru sare piper   Mod de preparare: Carnea se presară cu sare şi piper şi se […]
tarta_gustoasa_cu_caise

Tarta gustoasa cu caise

Tarta gustoasa cu caise din: faina, unt, zahar, ou, sare, praf de copt, caise, peltea, nuca de cocos, caise. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 ou 1 praf de sare 1 vârf de cuţit praf de copt Pentru umplutură: 800 g caise zeama de la 1 portocală 1 […]
rulada_din_omleta_cu_morcov

Rulada din omleta cu morcov

Rulada din omleta cu morcov din: oua, morcovi, dovlecel, ardei, patrunjel, faina, sare, piper, ulei, branza, ceapa, marar, unt. Ingrediente: 6 ouă 2-3 morcovi tineri 1 dovlecel mic 1/2 ardei roşu 1 legătură mică pătrunjel verde 1 lingură făină sare piper 1-2 linguri ulei Pentru umplutură: 400 g brânză dulce câteva codiţe de ceapă verde […]
restaurantedelux-ro_retete_99

Selectie – Retete de Craciun

Retete de Craciun: Preparate Carne: Friptura de porc la tava cu broccoli   Friptura de porc la tava cu broccoli din: ceafa de porc, ulei, sare, piper, condimente, morcovi, dovlecei, cartofi, broccoli. Ingrediente: 800 g ceafă sau cotlet de porc ulei sare piper măcinat 1 pahar vin alb condimente pentru carne de porc 2 morcovi […]
Flora Intestinala

Flora Intestinala

Nu există în prezent un organ mai intens studiat decât intestinul. În interiorul lui trăiesc miliarde de bacterii. Oamenii de ştiinţă abia încep să le descopere puterea. Aceste microorganisme îşi pun amprenta pe întreaga noastră identitate, fie că e vorba de greutatea corporală, de rezervele de energie, de emoţii sau gânduri. Intestinul şi sentimentele Supărarea […]
indian_chicken_burger

Indian chicken burger

Indian chicken burger of: chicken escalopes, flour, eggs, cumin, coriander, turmeric, oil, cucumber, mint, yoghurt, lettuce leaves. Ingredients: 2 chicken escalopes, batted out 3 tbsp flour, seasoned 2 eggs, beaten 1 tsp ground cumin 1 tsp ground coriander 1/2 tsp turmeric 1 heaped tsp garam maşala 200 g breadcrumbs 100 ml vegetable oil 1/2 cucumber, sliced 2 […]
Chicken salad with soy sauce

Chicken and feta salad

Chicken and feta salad of: chicken breast, salt, pepper, oil, rosemary, feta, vinegar. Ingredients: 2 chicken breasts, skin on salt and pepper 2 tbsp olive oil 1 tbsp rosemary leaves, finely chopped 2 whole beetroot, ready cooked and peeled (not in vinegar) 150 g feta cheese, crumbled 1 tbsp balsamic vinegar 3 tbsp extra virgin […]
chicken_cheese_and_bacon_rolls

Chicken, cheese and bacon rolls

Chicken, cheese and bacon rolls of: chicken breast, bacon, mozzarella. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 12 streaky bacon rashers 1 ball mozzarella, cubed into 12 pieces   How to prepare: Preheat the oven to 200°C (180° fan) / 400F / gas 6. Place the chicken breasts in between 2 layers of ding film and batten […]
Japanese fried chicken

Japanese fried chicken

Japanese fried chicken of: chicken breast, soy sauce, teriyaki, flour, eggs, oil. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 3 tbsp soy sauce 1 tbsp teriyaki sauce 100 g plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 200 g panko crumbs vegetable oil   How to prepare: Place the chicken in a bowl with the soy and teriyaki. Refrigerate […]
Chicken skewers with tofu

Chicken peanut skewers

Chicken peanut skewers of: apples, sugar, garlic, vinegar, chicken breast, butter, peanuts. Ingredinets: 250 g apples, peeled and roughly chopped 250 g cox apples, peeled and roughly chopped 1 tbsp sugar (opţional, depending on tartness of apples and usage) 2 cloves garlic 2 tbsp water 1 tbsp cider vinegar 2 chicken breasts, skinned and cut […]
chicken_mango_and_rocket_wrap

Chicken, mango and rocket wrap

Chicken, mango and rocket wrap of: cheese, paprika, chicken breast, mango, salt, pepper, rocket. Ingredients: 200 g mild goat cheese 1 1/2 tsp smoked paprika 2 chicken breasts, cooked and sliced 1 ripe mango, peeled, stoned and sliced salt and black pepper 50 g rocket (arugula) 4 tortilla wraps   How to prepare: Mash the goat […]
chicken_fruit_salad

Chicken fruit salad

Chicken fruit salad of: chicken breast, salad, orange, salt, pepper, lime, pomegranate, cherries. Ingredients: 2 chicken breasts, cooked mixed salad leaves 1 orange, peeled 2 tbsp extra virgin olive oil 1/4 lime, juiced (opţional) salt and pepper 1/2 pomegranate 100 g cherries, stoned   How to prepare: Shred or chop the chicken and place in a […]
Chicken stew

Chicken stew

Chicken stew of: butter, bacon, onions, garlic, chicken, flour, wine, salt, pepper, parsley. Ingredients: 50 g butter 6 rashers smoked streaky bacon or pancetta, diced 2 onions, peeled and finely sliced 3 cloves of garlic, finely sliced 2 sprigs thyme 1 chicken, jointed 2 tbsp seasoned flour 300 g chestnut mushrooms, quartered 500 ml red […]
salad_with_chicory

Salad with chicory

Salad with chicory of: oil, chicken breast, salt, pepper, chicory, avocado, pine nuts, raisins, sesame seeds. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, skinned and cubed pinch saffron infused in 2 tbsp water salt and pepper 1 head chicory leaves, separated 1 avocado, stoned and flesh chopped, tossed with 1 tsp lemon juice 2 […]
Mimolette cheese crumble

Mimolette cheese crumble

Mimolette cheese crumble of: chicken breast, butter, onion, mushrooms, cheese, flour, salt, pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cubed 500 ml chicken stock 40 g /1 oz butter 1 onion, peeled and chopped 200 g chestnut mushrooms, chopped (opţional) 200 g cheese salt and pepper 120 g flour 100 g butter, cold and cubed 50 […]
Coconut lentil soup

Lentil coconut soup

Lentil coconut soup of: lentils, vegetable stock, oil, onion, garlic, chicken thighs, cumin, paprika, chili, coconut milk, salt, pepper, coriander. Ingredients: 400 g puy or red lentils 750 ml vegetable stock 2 tbsp olive oil 1 onion, peeled and finely chopped 2 cloves of garlic, finely chopped 1 yellow pepper, deseeded and finely chopped 4 […]
chicken_and_pork_stew

Chicken and pork stew

Chicken and pork stew of: olive oil, pork fillet, chicken breast, sweetcorn, chili, banana, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 200 g / 7 oz pork fillet, cubed 2 chicken breasts, skinned and cubed 1 red onion, peeled and sliced 100 g canned sweetcorn, drained 1 red chilii (chili), finely chopped 200 ml chicken […]
sesame_chicken_with_mango_chutney

Sesame chicken with mango chutney

Sesame chicken with mango chutney of: chicken thighs, oil, sesame seeds, salt, pepper, mango chutney. Ingredients: 4 chicken thighs, skinned, deboned and cut into chunks 2 tbsp olive oil 2 tbsp sesame seeds 1 tsp dried 5 spice powder salt and pepper 100 g mango chutney   How to prepare: Roll the chicken pieces in […]
Chicken rosemary meatballs

Chicken rosemary meatballs

Chicken rosemary meatballs of: bread, minced chicken, oil, garlic, onion, rosemary, paprika, salt, pepper. Ingredients: 2 slices stale bread, crusts removed 1 kg minced chicken 2 tbsp olive oil 1 onion, peeled and grated 1 clove of garlic, crushed 1 red pepper, deseeded and very finely chopped 1 tbsp rosemary leaves, finely chopped 1 heaped […]
Supa de ciuperci cu unt

Supa de ciuperci cu unt

Supa de ciuperci cu unt din: ciuperci, unt, lapte, faina, sare, piper, zahar, verdeata. Ingrediente: 4-5 ciuperci mari 2 linguri cu unt 500 ml lapte dulce 1 lingură cu făină sare piper măcinat 1 lingură cu zahăr verdeaţă   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, tocaţi şi codiţele, curăţate de pământ şi nisip şi spălate bine, […]
Jeleu de corcoduse cu Campari

Jeleu de corcoduse cu Campari

Jeleu de corcoduse cu Campari din: corcoduse, morcovi, apa, zahar, lamaie, campari. Ingrediente: 700 g corcoduşe 300 g morcovi 500 ml apă 350 g zahăr gelifiant 3:1 sucul de la 1 lămâie 1 păhăruţ de Campari   Mod de preparare: Corcoduşele se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, iar morcovii de dau pe râzătoare […]
ciorba_de_salata_verde_cu_kaizer

Ciorba de salata verde cu kaizer

Ciorba de salata verde cu kaizer din: salata, kaizer, usturoi, ardei, rosii, oua, ulei, smantana, cartofi, faina, patrunjel, sare, piper, otet. Ingrediente: 4 salate 400 g kaizer sau cârnaţi afumaţi 5 căţei de usturoi sau 5 fire de usturoi verde 2 ardei graşi 2 roşii 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi […]

tarta_de_gris_cu_visine

Tarta de gris cu visine

Tarta de gris cu visine din: oua, lapte, smantana, faina, praf de copt, zahar, vanilie, unt, sare, gris, visine. Ingrediente: 3 ouă 1 cană lapte 1/2 cană smântână 11/2 cană făină 1 vârf de cuţit praf de copt 1/4 cană zahăr 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 lingură unt 1 praf de sare 2 căni […]
ghiveci_de_legume_cu_dafin

Ghiveci de legume cu dafin

Ghiveci de legume cu dafin din: ceapa, vanata, cartofi, fasole, gulie, morcovi, mazare, telina, pastarnac, rosii, patrunjel, sare, piper, dafin, ulei. Ingrediente: 1 ceapă mare 1 vânătă mijlocie 3 cartofi mici 150 g fasole verde 1 gulie 3 morcovi 150 g mazăre 1 ţelină mare 1 rădăcină de păstârnac 800 g roşii 1 legătură pătrunjel […]
Briose cu zmeura si vanilie

Briose cu zmeura si vanilie

Briose cu zmeura si vanilie din: margarina, oua, zahar, lapte, faina, ciocolata, zmeura, sare, vanilie, praf de copt. Ingrediente: 100 g margarină 2 ouă 150 g zahăr pudră 70 ml lapte 220 g făină 50 g ciocolată albă 200 g zmeură esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 plic praf de copt   Mod […]
mancarica_de_ciuperci_cu_spanac

Mancarica de ciuperci cu spanac

Mancarica de ciuperci cu spanac din: ficat, faina, ciuperci, vin, suc de rosii, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: • 200 g ficat de viţel • 1 lingură făină • 500 g ciuperci • 100 ml vin • 200 ml suc de roşii • 1 ceapă • 100 ml ulei • câte 1 legătură […]
Budinca de varza alba

Budinca de varza cu carnati

Budinca de varza cu carnati din: carne de miel, ceapa, ulei, oua, sare, piper, varza, carnati, smantana. Ingrediente: • 300 g carne de miel sau de porc • 1 ceapă • 2-3 linguri ulei • 1 ou • sare • piper negru măcinat • 1 varză dulce de dimensiune mijlocie • 2-3 cartofi • 200 […]
Gogosi din aluat de clatite cu vin

Gogosi din aluat de clatite cu vin

Gogosi din aluat de clatite cu vin din: gaina, oua, lapte, vin, drojdie, zahar, sare, lamaie, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg făină 2 ouă 1 cană cu lapte 2-3 linguri cu vin alb drojdie de bere (un cub de 30 g) 1 lingură cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1 lingură cu răzătură de […]
Clatite cu sos de iaurt

Clatite cu sos de iaurt

Clatite cu sos de iaurt din: malai, faina, praf de copt, porumb, sare, piper, lapte, ulei, coriandru, iaur, lamaie. Ingrediente: 75 g mălai 75 g făină albă 1 linguriţă praf de copt 20o g boabe de porumb sau 1 ştiulete de porumb proaspăt sare piper negru măcinat 150 ml lapte dulce sau apă 2 linguri […]
Prajitura moldoveneasca: Malai

Prajitura moldoveneasca: Malai

Malai din: malai, faina, oua lapte, unt, ulei, drojdie, zahar, sare. Ingrediente: 1/2 kg mălai 1 pahar cu faină de grâu 2 ouă 1 pahar cu lapte 100 g unt 1 pahar mic cu ulei 30 g drojdie 1 pahar cu zahăr 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Cemeţi mălaiul într-un castron mai […]
cotlet_dobrogean_de_porc

Cotlet dobrogean de porc

Cotlet dobrogean de porc din: cotlet de porc, ulei, faina, lapte, unt, oua, bulion, pesmet, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 120 ml ulei 3 linguri făină 800 ml lapte dulce pasteurizat 50 g unt 2 ouă 3 linguri bulion 1 lingură pesmet 1 kg cartofi sare piper negru măcinat   Mod […]
Friptura de gaina cu mujdei de usturoi

Friptura de gaina cu mujdei de usturoi

Friptura de gaina cu mujdei de usturoi din: gaina, unt, sare, usturoi, cartofi, morcovi. Ingrediente: 1 găină ulei sau unt sare usturoi 4 cartofi 4 morcovi   Mod de preparare: Carnea de pasăre fiartă rămasă din ajun (de la ciulama cu carne de găină) rumeniţi-o în ulei sau unt, porţionaţi-o, acoperiţi-o cu mujdei de usturoi […]
Reteta jeleu de coacaze

Reteta jeleu de coacaze

Reteta jeleu de coacaze din: coacaze, apa, miere, gelifiant. Ingrediente: 500 g coacăze 500 ml apă 500 g miere 1 pachet gelifiant 3:1 pentru 1000 g fruct     Mod de preparare: Puteţi lucra cu jumătate coacăze negre şi jumătate roşii, deoarece cele roşii singure vor avea o culoare pală. Nici jeleul de coacăze albe […]
Tort cu crema de capsune

Tort cu crema de capsune

Tort cu crema de capsune din: zahar, faina, oua, apa, praf de copt, capsuni, mascarpone, frisca, gelatina. Ingrediente: Pentru blat: 9 linguri zahăr 9 ouă 9 linguri făină 9 linguri apă 1/2 plic praf de copt Pentru cremă: 400 g căpşuni 250 g mascarpone 5 linguri zahăr 400 ml friscă un plic gelatină Pentru ornat: […]
Chec sarat cu legume si bacon

Chec sarat cu legume si bacon

Chec sarat cu legume si bacon din: oua, bacon, dovlecel, praz, ciuperci, sare, piper, masline, seminte, cascaval sau branza, unt, ardei. Ingrediente: 6 ouă 500 g bacon un dovlecel un praz 1/2 kg ciuperci champignon sare piper o roşie feliată 100 g măsline negre şi verzi 100 g seminţe de floarea-soarelui, dovleac, susan, in 100 […]
Salata de ton cu rosii bicolore

Salata de ton cu rosii bicolore

Salata de ton cu rosii bicolore din: conserva de ton, rosii cherry bicolore, fasole, ceapa, salata, oua de prepelita, ulei, sare, piper, chivas. Ingrediente: o conservă ton în suc propriu 6 roşii cherry bicolore o lingură boabe de fasole roşie din conservă o ceapă roşie mică 3 frunze salată verde (sau două mâini de rucola) […]
Paste cu sos verde

Paste cu sos verde

Paste cu sos verde din: paste, patrunjel, nuca, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste Pentru sos: 3 legături pătrunjel 2 linguri miez de nucă 2 căţei usturoi 2 linguri suc de lămâie 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu un praf de […]
Chiftele de dovlecei cu patrunjel

Chiftele de dovlecei cu patrunjel

Chiftele de dovlecei cu patrunjel din: dovlecel, oua, faina, patrunjel, ceapa, usturoi, sare, piper, lapte, ulei. Ingrediente: un dovlecel 2 ouă 4 linguri făină 1/2 legătură pătrunjel o legătură ceapă 2 căţei usturoi 2 linguri lapte sare piper ulei pentru prăjit Pentru sos: o legătură ceapă smântână sucul unei lămâi sare   Mod de preparare: […]
Placinta savuroasa de dovleac

Malai cu dovleac si coaja de lamaie

Malai cu dovleac si coaja de lamaie din: dovleac, faina, malai, zahar, sare, ulei, drojdie, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg dovleac 1/2 kg făină de grâu 1/2 kg mălai 1 pahar cu zahăr 1 linguriţă cu sare 1 pahar cu ulei 30 g drojdie de bere răzătură de lămâie   Mod de preparare: Spălaţi coaja dovleacului, […]
supa_de_ciuperci_04

Reteta zilei: Supa de ciuperci

Supa de ciuperci din: ciuperci, ciuperci uscate, porc, amidon, apa, ulei, ceapa, supa de vita, tofu, otet, sos de soia, ou, ulei de susan, sare, piper, ceapa verde. Poate te intereseaza si: Supa acra si picanta de ciuperci Supa de ciuperci cu patrunjel   Ingrediente:  4-5 ciuperci 2-3 ciuperci uscate (urechi de lemn) 115g file […]
Briose cu stafide

Briose cu stafide

Briose cu stafide din: faina, faina de migdale, stafide, lapte, smantana, suc de fructe, oua, banane, bicarbonat, praf de copt, ghimbir. Ingrediente: 280 g făină 185 g făină de migdale 50 g stafide 250 ml lapte 250 ml smântână de gătit 140 ml suc de fructe 2 ouă 3 linguri banani mărunţite 2 linguriţe bicarbonat […]
Reteta minciunele

Minciunele vanilate

Minciunele vanilate din: faina, drojdie, vanilie, apa sau sifon, ulei, zahar, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină 1 cub de drojdie vanilie 1 cană cu apă caldă sau sifon la temperatura camerei 2 linguri cu ulei 2 linguri cu zahăr sare 1 cană cu ulei pentru prăjit 3 linguri cu zahăr pentru decor   Mod de […]
sendvis cu ardei si branza

Sendvis cu ardei si branza

Sendvis cu ardei si branza din: paine, ardei, mozzarella, usturoi, masline, ulei, rozmarin, cimbru, sare. Ingrediente: 8 felii pâine de casă 4 ardei graşi 8 felii mozzarella 2 căţei usturoi 2 linguri măsline feliate un pic de ulei rozmarin cimbru sare grunjoasă   Mod de preparare: Se coc întâi ardeii, se rotesc si, pe măsura […]
parfe_cu_mac_si_visine

Parfe cu mac si visine

Parfe cu mac si visine din: frisca, lapte, mac, lamaie, zahar, frisca, visine. Ingrediente: Pentru crema cu mac: 2 căni frişca lichidă 150 ml lapte gras 1/2 cană seminţe de mac fin măcinate 5 gălbenuşuri coaja de la 1/2 lămâie 125 g zahăr Pentru crema cu vişine: 1 cană frişca lichidă 1/2 cană vişine 100 […]
Mamaliga cu branza in straturi

Mamaliga cu branza in straturi

Mamaliga cu branza in straturi din: malai, apa sau zer, branza de burduf, cas, urda, smantana, sare, unt. Ingrediente: 1 kg mălai 3 Ide apă sau zer 200 g brânză de burduf 300 g caş 250 g urdă 1 cană cu smântână sare 4 linguri cu unt   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din […]
varza_noua_la_cuptor_cu_friganele

Varza noua la cuptor cu friganele

Varza noua la cuptor cu friganele din: varza, unt, cimbru, boia, sare, piper, pesmet, telemea, faina, lapte, oua, ulei. Ingrediente: Pentru varză: • 1 varză nouă, de dimensiune medie • 100 g unt • cimbru • boia • sare • piper • câteva linguri de pesmet Pentru friganele: • 4-5 felii de pâine veche de 1 […]
Inghetata de cacao si nes

Inghetata de cacao si nes

Inghetata de cacao si nes din: oua, smantana, zahar, cacao, nes. Ingrediente: 6 ouă 400 g smântână groasă 400 g zahăr 2 linguriţe cu vârf cacao 4 linguriţe nes   Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, apoi adaugi cacao, nes şi smântână. Separat baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr. […]
Papanasi brasoveni cu dulceata

Papanasi brasoveni cu dulceata

Papanasi brasoveni cu dulceata din: branza de vaci, faina, oua, praf de copt, lamaie, sare, ulei, dulceata de fructe Ingrediente: 1/4 kg brânză de vaci 1 cană cu faină 2 ouă 1 praf de copt răzătură de lămâie sare 1 cană cu ulei dulceaţă de fructe                                                                                                                p   Mod de preparare: Cerneţi faina şi amestecaţi […]
Ceai cu fructe

Ceai cu fructe

Ceai cu fructe din: banana, mar, portocala, pepene, prune, struguri, menta, tei, zahar. Ingrediente: 1/2 banană 1 măr 1/2 portocală 1 felie de pepene galben 4-5 prune 5-6 boabe struguri frunze de mentă flori de tei 100 g zahăr   Mod de preparare: Puneţi la fiert 1 litru de apă rece. Când clocoteşte, turnaţi-o peste […]
Jeleu cu fructe de soc

Jeleu cu fructe de soc

Jeleu cu fructe de soc din: suc de fructe, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de fructe de soc 1000 g zahăr gelifiant 1:1       Mod de preparare: Fructele se storc în oala cu aburi, fără zahăr, şi din sucul obţinut se opreşte cantitatea indicată în reţetă. Aceasta se toarnă în cratiţă, se adaugă […]
Salata cu parmezan

Salata de fenicul si pui

Salata de fenicul si pui din: fenicul, gulie, sare, rosii, piept de pui, lamai, mustar, ulei, salata, coriandru, portocala. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 1 gulie mică sare 10 roşioare cherry 1 piept de pui file zeama de la 2 lămâi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură muştar frunze de salată, rucola sau baby […]
flori_din_aluat_cu_crema_de_peste

Flori din aluat cu crema de peste

Flori din aluat cu crema de peste din: ton, oua, unt, mustar, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g foitaj 2 conserve de ton 1 ou 2 ouă fierte 100 g unt 1 ceapă mică 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Intinzi aluatul foitaj şi decupezi cerculeţe. O treime […]
How to Make Spiced Pumpkin Soup, Tropical FroYo, Jerk Chicken

How to Make Spiced Pumpkin Soup, Tropical FroYo, Jerk Chicken (VIDEO)

Spiced Pumpkin Soup, Tropical FroYo, Jerk Chicken                 How to Make Spiced Pumpkin Soup, Tropical FroYo, Jerk Chicken     Enjoy!

Grilled pepper chicken

Grilled pepper chicken

Grilled pepper chicken of: chicken breast, oil, peppercorns, salt, yoghurt, cucumber, salad. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned 2 tbsp olive oil 1 tbsp mixed peppercorns, crushed salt 200 ml plain yoghurt 1/2 cucumber, cut into fine batons mixed salad   How to prepare: Coat the chicken with oil, then press peppercorns onto both sides and season. […]
chicken_escalope_with_caperberries

Chicken escalope with caperberries

Chicken escalope with caperberries of: carrot, salsify, chicken escalope, flour, egg, butter, caperberries,shallot, wine, rosemary. Ingredients: 1 carrot, peeled 1 salsify, peeled and held in acidulated water 2 chicken escalopes 2 tbsp flour, seasoned 1 egg, beaten 100 g breadcrumbs 40 g /1 oz butter 2 tbsp caperberries, drained For the sauce: 30 g /1 […]
Chicken with basil rice

Chicken with saffron rice

Chicken with saffron rice of: chicken legs, honey, mustard, oil, salt, pepper, tomatoes, zucchini, rice, saffron. Ingredients: 4 chicken legs 2 tbsp runny honey 2 tbsp grain mustard 1 tbsp vegetable oil salt and pepper 1 courgette (zucchini), diced 2 tomatoes, cored and diced 250 g basmati rice 2 cups water infused with pinch saffron […]
How_to_Make_Green_Curry,_Spicy_Kimchi_Soup,_Tofu_Breakfast_Scramble

How to Make Green Curry, Spicy Kimchi Soup, Tofu Breakfast Scramble (VIDEO)

Green Curry, Spicy Kimchi Soup, Tofu Breakfast Scramble                 How to Make Green Curry, Spicy Kimchi Soup, Tofu Breakfast Scramble     Enjoy! Chicken peanut skewers   Chicken peanut skewers of: apples, sugar, garlic, vinegar, chicken breast, butter, peanuts. Ingredinets: 250 g apples, peeled and roughly chopped 250 […]
chicken_escalope_with_tomatoes

Chicken escalope with tomatoes

Chicken escalope with tomatoes of: chicken breast, salt, pepper, oil, lemon, tomatoes. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned salt and pepper 2 tbsp olive oil 1/2 lemon, juiced 16 cherry tomatoes 3-4 star fruit, sliced   How to prepare: Place the chicken breasts one at a time between 2 pieces of cling film and bash with […]
Chicken tandoori brochettes

Chicken tandoori brochettes

27Chicken tandoori brochettes of: chicken thighs, cucumber, salt, yoghurt, garlic, mint, cumin, coriander, cinnamon, chili, sugar. Ingredients: 4 chicken thighs, skinned, deboned and cubed 1 cucumber, thickly sliced 1 tsp salt 150 ml plain yoghurt 1/2 bunch mint leaves, finely sliced 1 clove of garlic, crushed For the marinade: 1 tsp ground cumin 1 tsp ground […]
Goat cheese ravioli

Goat cheese ravioli

Goat cheese ravioli of: eggs, flour, chicken breast, goat cheese, ricotta, salt, pepper, butter, parmesan. Ingredients: For the pasta: 500 g flour 6 eggs For the filling: 200 g chicken breast, cooked and fînely shredded 100 g goat cheese, chopped 100 g ricotta 8 chive stalks, finely chopped salt and pepper butter parmesan, grated   […]
Burgers with pepper and basil

Burgers with pepper and basil

Burgers with pepper and basil of: minced chicken, basil, salt, pepper, lemon, egg. Ingredients: 500 g / 1 lb / 2 cups minced chicken 1 bunch basil leaves, finely chopped 1 tsp pepper salt 1 lemon, zested 1 egg, beaten   How to prepare: Mix the chicken with the basil, pepper, salt and lemon zest […]
grilled_chicken_with_vegetables

Grilled chicken with vegetables

Grilled chicken with vegetables of: chicken breast, oil, salt, pepper, beans, peas, asparagus, tomatoes, lemon. Ingredients: 2 chicken breasts, skin on 1 tbsp olive oil salt and pepper 100 g broad beans, podded 100 g peas 1 bunch asparagus, trimmed 2 ripe tomatoes, cored and cut into wedges 3 tbsp extra virgin olive oil 1/2 […]
Grilled chicken breast

Grilled mustard chicken

Grilled mustard chicken of: chicken legs, olive oil, mustard, lemon, salt, pepper. Ingredients: 4 chicken legs, skin on, boned out 2 tbsp olive oil 2 tbsp Dijon mustard small handful thyme leaves 1/2 lemon, juiced salt and pepper     How to prepare: Mix together the oil, mustard, thyme and some seasoning and thoroughly coat […]
chicken_aubergine_cannelloni

Chicken aubergine cannelloni

Chicken aubergine cannelloni of: oil, chicken breast, red peppers, aubergine, basil, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 2 chicken breasts, thickly sliced at an angle 2 red peppers, deseeded and sliced 1 aubergine (eggplant), sliced lengthways olive oil bunch basil salt and pepper   How to prepare: Heat the oil in a pan and […]
Mushroom chicken breast

Chicken with mushroom sauce

Chicken with mushroom sauce of: butter, chicken breast, garlic, mushrooms, wine, salt, pepper, rice. Ingredients: 40 g /1 oz butter 2 chicken breasts 1 shallot, finely chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 100 g button or chestnut mushrooms, sliced 100 g wild mushrooms, cleaned 100 ml dry white wine 150 ml double (heavy) cream […]
Spicy chicken soup

Spicy chicken soup

Spicy chicken soup of: oil, onion, pepper, garlic, lemongrass, lime, chili, chicken breast, sauce, sugar, salt, pepper. Ingredients: 3 tbsp vegetable oil 1 onion, peeled and finely sliced 1 yellow pepper, deseeded and chopped 2 cloves of garlic, finely chopped 2 stalks lemongrass, bruised 2 kaffir lime leaves 1 green chilii (chili), finely chopped 1 […]
asian_chicken_salad

Asian chicken salad

Asian chicken salad of: chicken breast, carrots, cucumber, soy sauce, lime, ginger, coriander, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, poached and shredded 2 carrots, peeled and grated 1 cucumber, cut into fine batons 1 bunch radishes, finely sliced 2-3 tbsp soy sauce 1 lime 2 tsp fresh ginger, grated small handful coriander (cilantro), chopped black pepper […]
Salata de ciuperci cu maioneza si marar

Salata de ciuperci cu tarhon

Salata de ciuperci cu tarhon din: ciuperci, smantana, iaurt, lamaie, paprika, tarhon. Ingrediente: 300 g ciuperci mici 1 pahar cu smântână 1 iaurt (200 g) 1 lămâie 1 linguriţă cu paprika 6-8 frunze de tarhon   Mod de preparare: Spălaţi bine ciupercile, scoateţi-le codiţele, înlăturaţi partea care a stat în pământ, spălaţi împreună şi lăsaţi […]
Jeleu de scoruse cu suc de mere

Jeleu de scoruse cu suc de mere

Jeleu de scoruse cu suc de mere din: scoruse, zahar, apa, suc de mere. Ingrediente: 1000 g scoruşe 1000 g zahăr gelifiant 1:1 250 ml apă 250 ml suc de mere     Mod de preparare: Scoruşele se curăţă de codiţe şi se lasă la înmuiat peste noapte în soluţie slabă de oţet (1:20) cât […]
supa_de_naut_cu_chimen

Supa de naut cu chimen

Supa de naut cu chimen din: ceapa, morcov, usturoi, chimen, naut, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: • 1 ceapă • 1 morcov • 2 căţei de usturoi • 400 ml supă de legume • 1/2 linguriţă chimen măcinat • 400 g năut fiert • 1 lingură ulei • sare • 1 legătură busuioc proaspăt pentru decor […]
Tort cu frisca si smochine

Tort cu frisca si smochine

Tort cu frisca si smochine din: smochine, oua, nuci, faina, zahar, pesmet, cacao, lapte, unt, frisca, fructe. Ingrediente: Pentru blat: 300 g smochine tăiate fideluţă 7 albuşuri 200 g nuci măcinate 200 g zahăr pudră 2 linguri făină 1 lingură pesmet Pentru cremă şi decor: 7 gălbenuşuri 250 g zahăr 50 g cacao 10 linguri […]
Lapte de caju

Lapte de caju

Lapte de caju din: alune, apa, sirop de artar, vanilie, sare, nucsoara. Ingrediente: 130 g alune caju crude 600 ml apă 2 linguri sirop de arţar sau miere esenţă de vanilie un praf de sare un vârf de cuţit cu scorţişoară   Mod de preparare: Pui alunele într-un bol, le acoperi cu apă şi le laşi […]
Pasta de zucchini si avocado

Pasta de zucchini si avocado

Pasta de zucchini si avocado din: zucchini, avocado, muguri de pin, usturoi, ulei, sare, lamaie. Ingrediente: 4 zucchini 2 avocado 20 g muguri de pin usturoi verde ulei de măsline sare de mare zeama de la 1 lămâie proaspăt stoarsă   Mod de preparare: Speli zucchini şi îi ştergi cu un şervet. Ii tai în […]
Faguri cu crema

Faguri cu crema

Faguri cu crema din: oua, zahar, ulei, faina, cacao, unt. Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 8 linguri zahăr 12 linguri ulei 12 linguri făină Pentru cremă: 4 ouă 2 ceşti zahăr 2 linguri cacao puţin unt   Mod de preparare: Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, apoi făina cernută şi omogenizezi. Faci biluţe de dimensiunea nucilor, […]
Tagliatelle with chicken and vegetables

Tagliatelle cu bureti

Tagliatelle cu bureti din: tagliatelle, bureti, ulei, usturoi, parmezan, ardei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 6 bureţi galbeni 2-3 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 100 g parmezan ras 1 ardei iute mic câteva fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli bureţii şi îi tai bucăţele potrivite. In acest timp, […]
Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc

Bors cu afumatura de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1/2 kg carne afumată de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 telină 1 linguriţă de bulion 100 g tăiţei de casă 1 ou 2 linguri cu leuştean verde sau uscat sare 1 l […]
Salata de cartofi noi cu ansoa

Salata de cartofi noi cu ansoa

Salata de cartofi noi cu ansoa din: cartofi, ansoa, rosii, rucola, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 6-8 fileuri anşoa 2 roşii 200 g rucola 2 linguri ulei o lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Intre timp, […]
Placinta cu branza de vaci dulce

Placinta cu branza de vaci dulce

Placinta cu branza de vaci dulce din: iaurt, praf de copt, oua, sare, faina, unt, branza de vaci, telemea, oua, zahar, ulei, zahar vanilinat. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g iaurt 1 praf de copt 2 ouă 1 linguriţă cu sare 1 kg făină 2 linguri cu unt Umplutura: 500 g brânză dulce de vaci 1 […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu