Retete usoare si rapide
How to make Lamb Koftas in Tomato Sauce (VIDEO)
Lamb Koftas in Tomato Sauce How to make Lamb Koftas in Tomato Sauce Enjoy!
Homemade chicken papillote
Homemade
chicken papillote of: apples, celery, tarragon, chicken breast, wine,
butter, salt, pepper. Ingredients: 2 eating apples, diced 4 sticks
celery, diced 4 sprigs tarragon 4 chicken breasts, skinned 120 ml dry
white wine 2 tbsp butter salt and pepper How to prepare: Take 8 large
pieces of foil and lay 4 out on […]
Chicken galettes
Chicken
galettes of: chicken, chervil, salt, pepper, lemon, egg, flour.
Ingredients: 500 g chicken, minced 1 bunch chervil leaves, finely
chopped salt and pepper 1 lemon, zested 1 egg, beaten 1 tbsp flour How
to prepare: Mix the chicken with the herbs, pepper, salt and lemon zest
until thoroughly mixed. Pour in enough beaten […]
How to make homemade Halloween Cake (VIDEO)
Halloween Cake How to make homemade Halloween Cake Enjoy!
Chicken stir-fry with ginger
Chicken
stir-fry with ginger of: oil, chicken meat, garlic, ginger, onion,
sweetcorn, soy sauce, rice wine, chili, salt, pepper. Ingredients: 2
tbsp vegetable oil 350 g chicken thigh meat, diced 1 onion, peeled and
finely sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 1 tsp fresh ginger,
grated 1 red pepper, deseeded and finely sliced 1/2 […]
Tarragon cake
Tarragon
cake of: eggs, sugar, flour, salt, oil, chicken breast, tomatoes,
parmesan. Ingredients: 3 eggs 1/2 tsp sugar 235 g plain flour 60 g
potato flour 2 tsp baking powder 1/2 tsp salt 6 tbsp olive oil 2 tbsp
sour cream 2 chicken breasts, cooked and finely chopped 280 g sun-dried
tomatoes, chopped 1 tbsp […]
How to make Ricotta dumplings in tomato sauce (VIDEO)
Ricotta dumplings in tomato sauce How to make Ricotta dumplings in tomato sauce Enjoy!
Courgettes chicken tart
Courgettes
chicken tart of: oil, egg, onion, garlic, courgettes, chicken thighs,
salt, pepper. Ingredients: 1 x 375 g ready-rolled shortcrust pastry 1
egg, beaten olive oil 1 onion, peeled and finely chopped 2 cloves of
garlic, finely sliced 2 courgettes 2 chicken thighs salt and pepper
How to prepare: Preheat the oven to 180°C (160° […]
Chicken and bacon tagine
Chicken
and bacon tagine of: oil, onion, garlic, bacon, chicken legs, peppers,
curry, coriander, cumin, lemons, tomatoes, olives, parsley, salt,
pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 1 onion, peeled and thickly sliced
2 cloves of garlic, finely sliced 4 rashers streaky bacon, diced 4
chicken legs, skinned 2 yellow peppers, deseeded and chopped 1 tsp […]
Reteta gem de caise
Reteta
gem de caise din: caise, suc de lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1200 g
caise sucul de la 1 lămâie 1000 g zahăr gelifiant 125 ml apă Mod de
preparare: Fructele se spală, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi,
apoi se pun la fiert cu apa şi sucul de lămâie. Se pasează […]
Varza dulce cu carne de vaca
Varza
dulce cu carne de vaca din: piept de vaca, varza, bulion, rosii, arde,
untdelemn, sare, apa sau zeama de carne. Ingrediente: 0,5-1 kg piept de
vacă o varză mare sau 2 verze mai mici o lingură de bulion sau 4-5 roşii
mijlocii un ardei gras sau 2 ardei capia roşii 3-4 linguri de untdelemn
[…]
Salata de telina cu piept de pui si maioneza
Salata
de telina cu piept de pui si maioneza din: piept de pui, telina, mar,
lamaie, gogosari, sare, oua, ulei mustar, patrunjel, iaurt sau smantana.
Ingrediente: 1 piept de pui fiert 2 ţeline mijlocii 1 măr 1/2 lămâie 2
gogoşari muraţi sare 1 gălbenuş fiert 1 cană cu ulei 1 lingură cu muştar
2 tije […]
Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie
Sos
de hrean cu smantana si zeama de lamaie din: hrean, supa sau apa
fierbinte, zeama de lamaie, smantana. Ingrediente: 1 rădăcină de hrean 1
pahar cu supă sau apă fierbinte sare 2 linguri cu oţet sau zeamă de
lămâie 2-3 linguri cu smântână Mod de preparare: Curăţaţi rădăcina de
hrean prin răzuire, treceţi […]
Bors din praz
Bors
din praz din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors,
leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1
ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean
Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea
albă şi o tăiaţi […]
Rosii umplute cu cruditati
Rosii
umplute cu cruditati din: rosii, ceapa, malsine, telemea, otet, ulei,
sare, piper, busuioc. Ingrediente: 6 roşii mijlocii 6 fire de ceapă
verde 20 de măsline fără sâmburi 200 g brânză telemea de oaie sau de
capră 2 linguri cu oţet de mere 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu busuioc
tocat sare piper 2 […]
Zupa ardeleneasca (Supa cu chisatura)
Zupa
ardeleneasca (Supa cu chisatura) din: fasol pastai, slanina, ceapa
verde, rosii, zer, smantana, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg fasole
păstăi 200 g slănină albă 2-3 legături de ceapă verde (200 g) 3-4 roşii
mijlocii 3/4 l zer 2-3 linguri cu smântână sare 3 linguri cu verdeaţă
tocată (de regulă: pătrunjel şi leuştean) Mod […]
Chutney de piersici
Chutney
de piersici din: ceapa, otet, piersici, ardei, zahar, nectar de
piersici, ghimbir, piper, curry, sare. Ingrediente: 2 cepe 125 ml de
oţet de mere sau din vin alb 1000 g piersici (cu coajă) 1 ardei chili
roşu, proaspăt 300 g zahăr cristal 1/16 l nectar de piersici (sau suc de
mere) 1 bucăţică de […]
Slanina fiarta in zeama de varza
Slanina
fiarta in zeama de varza din: slanina, zeama de varza. Ingrediente:
slănină zeamă de varză Mod de preparare: Cea mai delicioasă şuncă este
aceea fiartă în zeamă de varză, căci aceasta taie tot gustul greţos al
grăsimii, făcând-o plăcută la mâncat. Zeama de varză pentru fiert şunca
trebuie să fie proaspăt scoasă din […]
Cotlete de berbec in stil oriental
Cotlete
de berbec in stil oriental din: cotlete de berbec, rinichi, slanina,
usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei, suc de rosii, patrunjel, cartofi.
Ingrediente: 3 rinichi de oaie sau de miel 100 g slănină usturoi sare
piper 6 ciuperci mari ulei 1 cană cu suc de roşii pătrunjel verde tocat
1 kg cartofi Mod de […]
Sos de curry si chimen
Sos
de curry si chimen din: ardei, coriandru, chimen, suc de lamaie,
usturoi, sare. Ingrediente: 11 ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei
foarte iuţi roşii, mici 1/8 linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1
linguriţă seminţe chimen sucul de la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat 1
linguriţă sare Mod de preparare: Ardeii iuţi şi […]
Snitele din varza creata
Snitele
din varza creata din: varza creata, unt, ou, faina, pesmet, sare,
smantana. Ingrediente: o varză creaţă bine îndesată 150 g unt un ou
făină pesmet sare o ceaşcă smântână Mod de preparare: Varza creaţă se
curăţă şi se taie în sferturi, apoi se fierbe în apă clocotindă cu sarea
necesară. Se scurge de […]
Reteta gem de pepene galben
Reteta
gem de pepene galben din: pepene galben, miere, pectina, lamaie,
scortisoara. Ingrediente: 1000 g pepene galben copt 250 g miere 3
linguri pectină din mere sucul de la 1 lămâie scorţişoară Mod de
preparare: Pepenele se taie în două, apoi felii, şi se curăţă de sâmburi
şi de coajă. Din pulpa obţinută, circa […]
Stavrid pe varza
Stavrid
pe varza din: stavrid, varza murata, untdelemn, rosii, pasta de tomate,
piper, sare. Ingrediente: 2 kg stavrid cu cap 4 kg varză murată 250 ml
untdelemn 400 g roşii 400 g paste de tomate 50 g piper boabe sare Mod
de preparare: Se înăbuşă varza în untdelemn, se adaugă pasta de tomate,
piper, […]
Retete simpla si delicioasa: Varza calita
Varza
calita din: varza dulce, ceapa, untdelemn sau untura, otet, sare,
zahar. Ingrediente: 1 kg varză dulce o ceapă mică 3 linguri untdelemn
sau 50 g untură oţet sare zahăr Mod de preparare: Ceapa rasă se
căleşte în grăsime, se adaugă varza rasă, sarea şi oţetul, şi se căleşte
în suc propriu, sub capac. […]
Varza de Bruxelles cu smantana
Varza
de Bruxelles cu smantana din: varza, smantna, unt, sare. Ingrediente:
250 g varză un pahar smântână 50 g unt sare Mod de peparare: Varza,
curăţată, se fierbe în apă clocotindă cu sare, se scurge, se pune în
tigaie, se toarnă peste ea untul încins şi smântână. După ce s-a
potrivit de sare, se […]
Varza rosie cu carnati
Varza
rosie cu carnati din: varza, carnati, ceapa, untura, cimbru, sare,
piper, bere. Ingrediente: 1 kg varză roşie 500 g cârnaţi 2-3 cepe o
lingură untură cimbru sare piper 100 ml bere Mod de preparare: Tăiaţi
varza fideluţă. Topiţi untura, adăugaţi varza. Căliţi-o. Săraţi,
piperaţi, presăraţi cimbru, adăugaţi berea, acoperiţi cratiţa şi lăsaţi
pe […]
Suc de varza rosie cu rosii si mere
Suc
de varza rosie cu rosii si mere din: varza rosie, rosii, mere, ceapa,
oua, sare, piper. Ingrediente: 100 ml suc de varză roşie 100 ml suc de
roşii 100 ml suc de mere 25 ml suc de ceapă un gălbenuş sare şi piper,
după gust Mod de preparare: Se bate bine gălbenuşul şi […]
Sos de menta cu lamaie
Sos
de menta cu lamaie din: menta, sare, ceapa, lamaie, usturoi.
Ingrediente: mentă proaspătă sare ceapă verde usturoi zeamă de lămâie
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală menta. Se amestecă bine în
mixer, până ce devine o pastă. Imediat se adaugă puţină apă rece,
usturoi curăţat, ceapa curăţată şi zeama de […]
Sos de menta cu lamaie
Sos
de menta cu lamaie din: menta, sare, ceapa, lamaie, usturoi.
Ingrediente: mentă proaspătă sare ceapă verde usturoi zeamă de lămâie
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală menta. Se amestecă bine în
mixer, până ce devine o pastă. Imediat se adaugă puţină apă rece,
usturoi curăţat, ceapa curăţată şi zeama de […]
Salata de castraveti murati si miere
Salata
de castraveti murati si miere din: castraveti murati, miere, ulei,
marar. Ingrediente: 4-6 castraveţi muraţi 2 linguri cu miere de albine 2
linguri cu ulei 2 linguri cu mărar tocat Mod de preparare: Curăţaţi
castraveţii de coajă (dacă sunt mari) folosind un cuţit cu lama
ascuţită. Tăiaţi-i felii subţiri de 0,5 cm, treceţi […]
Morun fript cu ciuperci
Morun
fript cu ciuperci din: morun, ciuperci, rosii, ceapa, vermut, unt,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg morun proaspăt (1 bucată întreagă) 300 g
ciuperci mici albe 4 roşii mari 2 cepe 1 lingură cu vermut alb sec 2
linguri cu unt sare piper măcinat Mod de preparare: Curăţaţi şi
spălaţi bucata de peşte, săraţi […]
Fructe de avocado cu branza de capra
Fructe
de avocado cu branza de capra din: avocado, lamaie, unt, branza de
capra sau de oaie, capere, paprika, sare, piper. Ingrediente: 4-6 fructe
de avocado 1 lămâie 2 linguri cu unt 250 g brânză de capră (sau de
oaie) 2 linguri cu capere 1/2 linguriţă cu paprika sare piper măcinat
Mod de preparare: […]
Salata din legume si fructe
Salata
din legume si fructe din: varza, morcovi, portocala, nuca, mere,
lamaie, ulei, sare, zahar, tije de patrunjel. Ingrediente: 1/4 varză
albă sau roşie 2-3 morcovi 1 portocală 4-6 mieji de nucă 2 mere 1/2
lămâie 2 linguri cu ulei de salată sare 1 linguriţă cu zahăr 2-4 tije de
pătrunjel verde Mod de […]
Reteta jeleu de struguri cu gin
Reteta
jeleu de struguri cu gin din: struguri, gin, gelifiant. Ingrediente:
1000 g struguri 1 păhăruţ de gin 1000 g înlocuitor de zahăr 1 pachet de
gelifiant 3:1 pentru 1000 g fructe Mod de preparare: Strugurii se
curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină
apă. […]
Salata de varza alba si varza rosie
Salata
de varza alba si varza rosie din: varza rosie, varzaalba, ardei,
telina, ceapa, morcov, sare, sos de usturoi cu verdeturi, sare.
Ingrediente: 1 varză roşie de 1 kg 1/4 varză albă 1 ardei roşu tocat
(gogoşar sau capia) 1 tulpină cu frunze de ţelină 2 cepe mijlocii 1
morcov mare sare sos de usturoi […]
Nisetru cu sos Meuniere
Nisetru
cu sos Meuniere din: nisetru, unt, lamaie, faina, sare, piper,
patrunjel, marar. Ingrediente: 1 kg nisetru 3 linguri cu unt 1 lămâie 3
linguri cu faină sare piper măcinat pătrunjjel şi mărar Mod de
preparare: Curăţaţi peştele de solzi, spălaţi şi lăsaţi la scurs în sită
sau în şervete de hârtie. Tăiaţi peştele […]
Reteta gem de caise pentru diabetici
Reteta
gem de caise pentru diabetici din: caise, agar-agar, lamaie,
indulcitor. Ingrediente: 1000 g caise îndulcitor, conform
instrucţiunilor de pe pachet 4 linguriţe de agar-agar sucul de la 1
lămâie Mod de preparare: Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi
se taie bucăţi mici. Se toarnă în cratiţă şi se aduc la […]
Sos de capere cu sardele
Sos
de capere cu sardele din: ceapa verde, patrunjel, capere, tarhon, ceapa
de apa, sardele, oua, sare, otet, ulei. Ingrediente: 3- 4 fire de ceapă
verde 6-9 tije de pătrunjel 2 linguri cu capere 2-3 fire de tarhon 2
cepe de apă 100 g sardele în ulei sau proaspete 4 ouă sare 2-3 liguri cu
[…]
Ciorba de ciocanele de porc
Ciorba
de ciocanele de porc din: picioare de porc, limba, cozi, urechi, ceapa,
morcovi, telina, telina, orez, leustean, patrunjel, varza, sare.
Ingrediente: 4 picioare de porc tânăr 1-2 bucăţi limbă 3-4 cozi 2 urechi
1 ceapă 2 morcovi 1 felină 3-4 tije de ţelină cu frunze 1 ceaşcă de
orez leuştean şi pătrunjel tocate 1/2 […]
Rosii felii cu telemea
Rosii
felii cu telemea din: rosii, telemea, busuioc, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 4 roşii 300 g telemea de oaie sau de capră 1 linguriţă cu
busuioc tocat sare piper 2 linguri cu ulei de salată sau ulei de măsline
Mod de preparare: Spălaţi roşiile, înlăturaţi-le codiţele şi
tăiaţi-le pe latul lor în felii groase […]
Crema de conopida cu jambon
Crema
de conopida cu jambon din: conopida, cartofi, lapte, smantana, jambon,
sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 3 cartofi mijlocii 1 l lapte sare
piper 100 g smântână 200 g jambon Mod de preparare: Curăţaţi de frunze
şi spălaţi conopida, desfaceţi-o bucheţele şi ţineţi-o în apă cu 1 oră,
apoi puneţi-o la fiert în lapte […]
Supa de fasole verde cu smantana
Supa
de fasole verde cu smantana din: fasole, smantana, morcov, ceapa,
rosii, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 cană cu
smântână 1 morcov 1 ceapă 2 roşii sare verdeaţă tocată Mod de
preparare: Curăţaţi fasolea, spălaţi-o cu apă călduţă, rupeţi-o în două
şi fierbeţi înăbuşit cu 500 ml apă (care clocoteşte când […]
How to make Christmas Chocolate Cake (VIDEO)
Christmas Chocolate Cake How to make Christmas Chocolate Cake Enjoy!
Vegetable rice salad
Vegetable
rice salad of: rice, chicken stock, chicken breast, vinegar, oil, salt,
pepper. Ingredients: 240 ml rice 480 ml weak chicken or vegetable stock
1 carrot, peeled and diced 1 green pepper, deseeded and finely chopped 2
chicken breasts, cooked and shredded 2 tbsp white wine vinegar 4 tbsp
olive oil salt and pepper […]
Stuffed chicken with monkfish bites
Stuffed
chicken with monkfish bites of: dried figs, oil, onion, bacon, parsley,
orange, breadcrumbs, salt, pepper, oil, rice. Ingredients: 100 g dried
figs 200 ml marsala 2 tbsp olive oil 1 onion, peeled and finely diced 2
rashers streaky bacon, diced 100 g pistachios, chopped 1 tbsp parsley,
chopped 1/2 orange, zested 150 g breadcrumbs […]
Chicken and ginger bites
Chicken
and ginger bites of: chicken thighs, ginger, oil, salt, soy sauce,
flour, beer. Ingredients: 2 chicken thighs, skinned deboned and cut into
chunks 1 tbsp fresh ginger, grated 1 tbsp vegetable oil 2 tbsp lemon
juice vegetable oil, for deep-frying salt soy sauce for dipping For the
batter: 200 ml Japanese beer or lager […]
Chicken with corn and rice
Chicken
with corn and rice of: chicken drumsticks, oil, salt, pepper,
sweetcorn, beans, rice, vinegar, soy sauce, ketchup, sugar, mustard
powder, paprika, chili. Ingredients: 8 chicken drumsticks olive oil salt
and pepper 4 sweetcorn, peeled 100 g green beans, trimmed rice to serve
For the barbecue sauce: 4 tbsp white wine vinegar 3-4 tbsp soy […]
How to make Chocolate and Hazelnuts Cake (VIDEO)
Chocolate and Hazelnuts Cake How to make Chocolate and Hazelnuts Cake Enjoy!
How to make Chocolate and Almond Cake (VIDEO)
Chocolate and Almond Cake How to make Chocolate and Almond Cake Enjoy!
Chicken breast with salad
Chicken
breast with salad of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs,
breadcrumbs, mustard powder, oil, salad. Ingredients: 4 chicken breasts,
skinned 300 ml buttermilk 100 g plain (all-purpose) flour 2 eggs,
beaten 200 g breadcrumbs 1 tsp mustard powder vegetable oil mixed salad,
to serve How to prepare: Place the chicken between 2 pieces of […]
How to make Indian Spiced Chicken (VIDEO)
Indian Spiced Chicken How to make Indian Spiced Chicken Enjoy!
How to make Spiced Roast Potatoes (VIDEO)
Spiced Roast Potatoes How to make Spiced Roast Potatoes Enjoy!
Chicken with apple sauce
Chicken
with apple sauce of: chicken supremes, oil, salt, pepper, apples,
sugar, garlic, cider vinegar, rice, brussels sprout. Ingredients: 4
chicken supremes, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 250 g apples,
peeled and roughly chopped 250 g Cox apples, peeled and roughly chopped
1 tbsp sugar (opţional, depending on tartness of apples […]
Chicken lemon salad
Chicken
lemon salad of: chicken breast, fish sauce, lemongrass, chili, garlic,
onions. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned 1 tbsp fish sauce 3
stalks lemongrass, bruised 1 lemon, sliced 1 red chilii (chili), chopped
2 cloves of garlic, sliced 250 g rocket (arugula) 1 bunch radishes,
tailed and sliced 1 bunch spring onions (scallions), sliced […]
Chicken with carrot sauce
Chicken
with carrot sauce of: chicken thighs, oil, salt, pepper, celery,
carrots, garlic, cumin, coriander, cheddar. Ingredients: 4 chicken
thighs 4 tbsp olive oil salt and pepper 1 onion, peeled and chopped 1
stick celery, peeled and sliced 2 carrots, peeled and chopped 2 cloves
of garlic, finely sliced 4 sprigs thyme 1 tsp ground cumin […]
How to make Madeleines french cakes (VIDEO)
Madeleines french cakes How to make Madeleines french cakes Enjoy!
Reteta gem de visine cu amaretto
Reteta
gem de visine cu amaretto din: visine, zahar, vanilie, amaretto.
Ingrediente: 1000 g vişine 1000 g zahăr gelifiant 1:1 2 beţişoare de
vanilie 4 cl amaretto Mod de preparare: Jumătate din vişinele
pregătite se pasează cu mixerul sau cu blenderul de mână. Se adaugă la
restul de vişine împreună cu miezul beţişorului […]
Varza nemteasca cu sunca
Varza
nemteasca cu sunca din: varza alba, unt, sunca, smantana, pesmet, sare.
Ingrediente: 2 kg varză albă 150 g unt 500 g şuncă 300 g smântână 100 g
pesmet sare după gust Mod de preparare: Se curăţă varza de foile
îngălbenite, se spală, se desface în foi şi se opăresc cu apă clocotindă
cu […]
Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean
Salata
de sfecla rosie fiarta cu hrean din: sfecla, hrean, otet, sare, zahar
pudra, piper. Ingrediente: 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari 2
rădăcini de hrean 2 linguri cu oţet de mere sare 1 linguriţă cu zahăr
pudră piper măcinat Mod de preparare: Spălaţi sfeclele cu perie moale,
puneţi-le să fiarbă cu apă […]
Sos nemtesc
Sos
nemtesc din: unt, faina, morcov, ceapa, patrunjel, sare, oua, piper,
telina. Ingrediente: 1 lingură cu unt 1 lingură cu făină 1 morcov 1
ceapă 1 rădăcină de pătrunjel sare 2 gălbenuşuri crude piper boabe 5-6
tije de ţelină Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi, tăiaţi felii şi
puneţi legumele să fiarbă în 700 ml […]
Bors cu carne afumata de porc
Bors
cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi,
telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors. Ingrediente:
1/2 kg carne afumată de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 linguriţă de
bulion de roşii 100 g tăiţei de casă 1 ou 2 linguri cu leuştean verde
sau uscat […]
Salau cu sos de fructe
Salau
cu sos de fructe din: salau, fructe, otet, zahar, lamaie, scortisoara,
vin, sare, piper, ceapa, cuisoare, patrunjel. Ingrediente: 1 kg şalău
sau 1 peşte întreg fructe de sezon 2 linguri cu oţet 2 linguri cu zahăr
1/2 lămâie sare piper măcinat scorţişoară pisată 1 pahar cu vin alb 2
linguri cu ulei 1 ceapă […]
Tarta cu dulceata
Tarta
cu dulceata din: faina, unt, oua, pudra de migdale, sare, zahar,
dulceata. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 75 g pudră de
migdale sau nuci măcinate sare 75 g zahăr 4 feluri de dulceaţă Mod de
preparare: Inmuiaţi untul pe foc mic, adăugaţi gălbenuşurile, puneţi un
praf de sare şi […]
Reteta jeleu de rubarba
Reteta
jeleu de rubarba din: rubarba, zahar, apa. Ingrediente: 1000 g rubarbă
500 g zahăr gelifiant 2:1 250 ml apă Mod de preparare: Rubarba se
spală şi se taie în bucăţi lungi de circa 1 cmn. Nu se curăţă de coajă.
Se pune la fiert împreună cu apa şi se laasă să […]
Supa crema de legume in amestec
Supa
crema de legume in amestec din: cartofi, morcovi, gulii, patarnac,
praz, mere, telina, faina, sare, chimen. Ingrediente: 2 cartofi 2
morcovi 2 gulii 2 rădăcini de păstărnac 1 praz 2 mere verzi 1 ţelină 1
lingură cu făina sare 1 lingură cu chimen Mod de preparare: Curăţaţi
legumele de coajă, le tăiaţi felii, […]
Peste alb rasol
Peste
alb rasol din: lamaie, peste, uturoi, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: ştiucă, şalău, somn — potrivit de mare 1 lămâie 1
căpăţănă de usturoi 3-4 linguri cu ulei de măsline sare piper pătrunjel
verde tocat Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare, de cap
şi de coadă, goliţi-1 şi spălaţi cu […]
Sos de patrunjel cu unt
Sos
de patrunjel cu unt din: unt, faina, lapte, sare, patrunjel.
Ingrediente: 2 linguri cu unt 2 linguri cu făină 1 cană cu lapte nefiert
sare 8-10 tije de pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi pătrunjelul,
culegeţi frunzele, prăjiţi în unt încins. Când devin crocante scoateţi
frunzele, adăugaţi faina – întâi o lingură plină, omogenizaţi, […]
Reteta gem de piersici
Reteta
gem de piersici din: piersici, zahar, vinars. Ingrediente: 1000 g
piersici 500 g zahăr gelifiant 2:1 2 cl vinars Mod de preparare:
Piersicile se spală şi apoi se cojesc, sau nu, în funcţie de preferinţe.
Apoi se curăţă de sâmburi şi se mărunţesc. Dacă se doresc bucăţi de
fruct în gem, se […]
Salata de varza alba murata
Salata
de varza alba murata din: varza murata, chimen, ulei. Ingrediente: 1/2
varză murată 1 linguriţă cu chimen măcinat 3 linguri cu ulei Mod de
preparare: Păstraţi varza în apă rece 1/2 oră, o stoarceri bine, o
tocaţi fâşii. Stropiţi cu ulei, presăraţi cu chimen măcinat. Serviţi cu
mâncăruri grase din legume sau din […]
Sos ragu pentru paste
Sos
ragu pentru paste din: slanina, ceapa, carne de porc, carne de vitel,
supa de zarzavat sau apa, salvie, busuioc, sare, piper, scortisoara.
Ingrediente: 200 g slănină crudă sau sărată 50 g unt 1 ceapă mare 200 g
carne de porc 300 g carne de viţel 2 căni cu supă de zarzavat sau apă
caldă […]
Bors cu carne de vacuta
Bors
cu carne de vacuta din: carne de vita, ceapa, orcov, ardei, rosii,
orez, bors, leustean, ou sau smantana, sare. Ingrediente: 3/4 kg carne
de vită de la cap sau de la piept o ceapă 1 morcov 1 ardei gras 3 roşii 3
linguri de orez 1 l borş leuştean tocat ou sau smântână sare […]
Reteta salata simpla de fructe
Reteta
salata simpla de fructe din: piersici, mere, pere, prune, pepene.
Ingrediente: 2 piersici 3 mere 3 pere 4-5 prune 1/2 pepene galben Mod
de preparare: Spălaţi fructele, tăiaţiţle felii subţiri, amestecaţi-lr
cu felii de pepene galben şi acoperiţi-le cu 2-3 linguri de zahăr şi 1
lingură de coniac. Ţineţi la rece 30 minute, […]
Ciorba de varza cu carnati
Ciorba
de varza cu carnati din: varza murata, carnati afumati, untura, faina,
ceapa, sare, boia, smantana. Ingrediente: 1 varză murată 250 g cârnaţi
afumaţi 1 lingură cu untură 2 linguri cu făină 1 ceapă tocată sare 2
linguri cu boia dulce de ardei 1 pahar cu smântână Mod de preparare:
Tocaţi varza fideluţă şi […]
Peste cu ceapa si masline
Peste
cu ceapa si masline din: crap sau carasi, lin sau salau, ulei, ceapa,
masline, rosii, marar, patrunjel, sare, piper, dafin, faina.
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg sau 4-6 caraşi 1 lin mai mare sau 1 şalău
mijlociu 1 ceaşcă de ulei 2 cepe mari 20-24 măsline negre fără sâmburi 2
roşii (sau 2 […]
Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita
Supa
de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa,
paine, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe 2 linguri ulei de masline 2
linguri unt 900ml supa 4 felii paine 40-50 branza gruyere sau cheddar,
rasa sare si piper Mod de preparare: Curatati si tocati ceapa.
Incalziti uleiul si untul intr-o oala. […]
Frigarui din maruntaie de pasare
Frigarui
din maruntaie de pasare din: ficatei, pipote, inimi slanina, gogosar,
ulei, boia, maghiran, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 8-10 ficăţei 4-6
pipote 8-10 inimi de pasăre 100 g slănină afumată 1 gogosar 2 linguri
cu ulei de salată 1 linguriţă cu boia iute de ardei sare piper măghiran
1/2 lămâie Mod de preparare: Curăţaţi […]
Pastrav cu orez
Pastrav
cu orez din: pastravi sau peste mare, orez, ulei, morcovi, sare, faina,
lapte dulce, scortisoara. Ingrediente: 4-6 păstrăvi sau 1 peşte mare 1
cană cu orez 2-3 linguri cu ulei 2 morcovi sare 1 lingură cu făină 1/2 l
lapte dulce 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de aripioare, […]
Orez cu vanilie si lapte
Orez
cu vanilie si lapte din: lapte, orez, vanilie, zahar, fructe, sare.
Ingrediente: 1 l lapte 200 g orez vanilie 3-4 linguri cu zahăr fructe
din dulceaţă sare Mod de preparare: Alegeţi orezul, spălaţi-l în 2-3
ape, acoperiţi-l cu apă rece, fierbeţi-l 10 min şi scurgeţi-l în
strecurătoare, apoi puneţi-l într-o cratiţă mai mare şi […]
Supa de cartofi cu verdeata
Supa
de cartofi cu verdeata din: cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, buchet
aromat, orez, rosii, ulei, sare, verdeat. Ingrediente: 4-5 cartofi 2
morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă buchet aromat 1 ceaşcă mare cu
orez 2 roşii din conservă sau 1 lingură cu bulion 4 linguri cu ulei sare
verdeaţă tocată Mod de preparare: […]
Jeleu de vin cu suc de portocala
Jeleu
de vin cu suc de portocala din: vin rosu, zahar, suc de portocala.
Ingrediente: 450 ml vin roşu sec 500 ml zahăr gelifiant 1:1 sucul de la 1
portocală Mod de preparare: Vinul roşu se amestecă cu sucul de
portocală. Se recomandă să lucraţi cu vinuri slabe, deoarece cele mai
tari conţin […]
Mancare simpla de gulii
Mancare
simpla de gulii din: gulii, faina, ulei, bulion, mirodenii, sare.
Ingrediente: 1 kg gulii crude 2 cepe 1 lingură făină 2 linguri ulei 1-2
linguri bulion mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară) sare Mod de
preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii
subţiri de ordinul a 5 […]
Fasole boabe cu vin
Fasole
boabe cu vin din: fasole, ceapa, unt sau ulei, vin alb, patrunjel,
piper, sare. Ingrediente: două căni fasole albă boabe 2 cepe medii 2
linguri unt (ulei) 1 cană vin alb pătrunjel tocat (2 linguri) piper sare
Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală, senine la muiat de pe o
zi pe […]
Peste plat cu legume
Peste
plat cu legume din: peste plat, ceapa, ardei, rosii, dovlecei, usturoi,
masline, ulei, buchet garni. Ingrediente: 1 kg peşte plat (lat)
desfăcut în fileuri 2 cepe 1 ardei gras 4 roşii 1 dovlecel mare 4 căţei
de usturoi 12-14 măsline negre 6 linguri cu ulei de măsline 1 buchet
garni (2 crenguţe de cimbru, […]
Gem de gutui cu miere de salcam
Gem
de gutui cu miere de salcam din: gutui, pectina, miere. Ingrediente:
1000 g gutui 2 linguri de pectină din mere 300 g miere de salcâm Mod
de preparare: Gutuile se spală şi se freacă cu un prosop pentru ca să
li se îndepărteze puful, care conţine uleiuri eterice nedorite. Nu se
curăţă […]
Fasole boabe cu afumatura
Fasole
boabe cu afumatura din: fasole, afumatura, ceapa, ulei, bulion, piper,
dafin, sare, vin rosu. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe circa 1/2 kg
afumătură (ciolan, jambon, slănină) 2 cepe 2 linguri ulei (untură) 2
linguri bulion piper boabe frunze de dafin sare opţional: 1-2 pahare vin
roşu Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală […]
Fasole batuta cu ceapa calita
Fasole
batuta cu ceapa calita din: fasole boabe, ceapa, marar, usturoi, ulei,
sare. Ingrediente: 2 căni fasole boabe uscată (cam 1/2 kg) 3-4 cepe 1
bucheţel mărar uscat 1 căpăţână usturoi 2-3 linguri ulei sare Mod de
preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi şi de boabele sparte sau
stricate (înnegrite). Se pun apoi boabele […]
Retete cu fasole: Iahnie
Iahnie
din: fasole boabe, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, sare.
Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe uscată 3 cepe 2 linguri ulei 2-3
linguri bulion piper foi de dafin sare Mod de preparare: Fasolea se
alege, se spală şi se pune la muiat câteva ore în apă călduţă (cu cât
fasolea este mai veche, cu atât […]
Dovlecei umpluti cu branza rasa
Dovlecei
umpluti cu branza rasa din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet,
smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri
ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare Mod de
preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe
lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru
[…]
Fasole verde cu rosii si patrunjel
Fasole
verde cu rosii si patrunjel din: fasole verde, ceapa, rosii, faina,
ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 1/2 kg
roşii (sau 3 linguri bulion) 1/2 lingură făină 3 linguri ulei 1 legătură
pătrunjel sare Mod de preparare: Fasolea se curăţă bine, se spală şi
se rupe în jumătăţi (când […]
Chicken boats
Chicken
boats of: chicken thighs, pak choi, oil, noodles, shallots, garlic,
butter, soy sauce, lime, coconut milk. Ingredients: 8 chicken thighs,
boned and skinned and cut into large chunks 4-5 heads pak choi,
separated into leaves 1 nest dried egg noodles 2 tsp sesame oil For the
marinade: 2 shallots, peeled and finely chopped 1/2 […]
Chicken crumble
Chicken
crumble of: chicken breast, chicken stock, butter, onion, peppers,
cheese, salt, pepper, flour, pine nuts. Ingredients: 4 chicken breasts,
skinned and cubed 500 ml chicken stock 40 g /1 oz butter 1 onion, peeled
and chopped 1 yellow pepper, deseeded and roughly chopped 1 green
pepper, deseeded and roughly chopped 1 red pepper, deseeded […]
Ham croquettes
Ham
croquettes of: potatoes, butter, eggs, salt, pepper, ham, chicken
breast. Ingredients: 1.5 kg floury potatoes, peeled and quartered 50 g
butter 4 egg yolks, beaten 2 chicken breasts, cooked and shredded finely
80 g Serrano ham, very finely chopped salt and pepper 6 tbsp flour 2
eggs, beaten 200 g breadcrumbs, to coat vegetable […]
Totul despre urda
Urda
este un tip de brânză albă, granulată, obţinută din resturile rămase
din prepararea altor tipuri de alimente de acest fel. 100 de grame de
urdă conţin 8 grame de grăsimi, fiind un aliment recomandat într-o
alimentaţie sănătoasă, la fel ca şi brânza de vaci. Urda se consumă ca
atare sau ca adaos la […]
Chicken with tabbouleh salad
Chicken
with tabbouleh salad of: chicken breast, olive oil, salt, pepper,
lemons, bulghur, parsley, asparagus. Ingredients: 4 chicken breasts,
skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 1-2 lemons, juiced 300 g
bulghur wheat 400 ml chicken stock 1 bunch parsley, chopped 1 bunch
asparagus How to prepare: Preheat the oven to 200°C […]
Chicken caramel
Chicken
caramel of: chicken drumsticks, oil, onion, star anise, soy sauce,
sugar, pepper, fish sauce, lime. Ingredients: 4 chicken drumsticks 2
tbsp vegetable oil 1 red onion, peeled and finely sliced 2 star anise 60
ml dark soy sauce 100 g brown sugar black pepper 60 ml fish sauce 1/2
lime, juiced (opţional) How […]
How to make Potato Beans Chicken (VIDEO)
Potato Beans Chicken How to make Potato Beans Chicken Enjoy!
Chicken dumplings
Chicken
dumplings of: minced chicken, spinach, garlic, ginger, rice wine, soy
sauce, salt, pepper, onion, oil, sugar, mayonnaise, lime. Ingredients:
100 g minced chicken 75 g nori seaweed or finely shredded spinach 1 tsp
ginger, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 1 tbsp rice wine or
dry sherry 1 tbsp dark soy sauce salt […]
How to make Chocolate and Banana Cake (VIDEO)
Chocolate and Banana Cake How to make Chocolate and Banana Cake Enjoy!
Satay skewers
Satay
skewers of: chicken breast, soy sauce, lime juice, salt, sugar, oil,
shallots, garlic, chili, peanuts, honey. Ingredients: 4 chicken breasts,
skinned and cubed 3 tbsp soy sauce or kecap manis 1 tbsp lime juice 1
tsp sugar 1 tsp salt 2 tbsp groundnut oil 2 shallots, finely chopped 3
cloves of garlic, finely chopped […]
Chicken and cheese tart
Chicken
and cheese tart of: egg, pastry, oil, onion, garlic, tomatoes, cheese,
salt, pepper. Ingredients: 1 x 320 g /11 oz sheet ready-rolled
shortcrust pastry 1 egg, beaten For the filling: olive oil 1 onion,
peeled and finely chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 2 chicken
thighs, skinned, deboned and chopped 4-6 ripe tomatoes, […]
How to make Chilli Beef with Vegetables (VIDEO)
Chilli Beef with Vegetables How to make Chilli Beef with Vegetables Enjoy!
Pasta de gutui cu lamaie
Pasta
de gutui cu lamaie din: gutui, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1000 g
gutui sucul de la 1 lămâie 500 g zahăr pentru gemuri Mod de
preparare: Gutuile se aleg şi se curăţă de puf cu un prosop, deoarece
acesta conţine uleiuri eterice care vor provoca mai târziu râncezirea
gemului. Nu se […]
Fasole verde fiarta
Fasole
verde fiarta din: fasole verde, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole
verde 1 lingură ulei sare Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă,
se spală bine şi se rupe în jumătăţi (când se curăţă şi de aţe). Fasolea
se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierbe la foc potrivit.
Când […]
Retete simple: Dovlecei prajiti
Dovlecei
prajiti din: dovlecei, faina, lapte, ulei, sare. Ingrediente: 3-4
dovlecei 2 linguri făină 2-3 linguri lapte dulce ulei sare Mod de
preparare: Dovleceii se spală bine, se curăţă de coajă, apoi se taie în
rondele groase de circa 5 mm. Se presară cu puţină sare, apoi se dau
prin făină, lapte şi iarăşi […]
Fasole boabe fiarta
Fasole
boabe fiarta din: fasole, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac, piper,
dafin, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole albă, boabe, uscată 1 morcov 1
ceapă 1 pătrunjel 1 pâstârnac piper boabe foi de dafin sare Mod de
preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat câteva ore, în
apă călduţă. Se pune apoi […]
Fasole verde cu ceapa
Fasole
verde cu ceapa din: ceapa, fasole verde, faina, ulei, piper, sare,
patrunjel. Ingrediente: 10 cepe mari 250 g fasole verde fiartă în
prealabil 1 lingură făină 2 linguri ulei piper sare opţional: pătrunjel
verde în final Mod de preparare: Ceapa se taie mai mare, în rondele,
şi se pune la fiert într-o cratiţă […]
Mazare boabe batuta
Mazare
boabe batuta din: mazare, ceapa, cartof, ulei, usturoi, sare.
Ingrediente: 1/2 kg mazăre boabe uscată 3 cepe 1 cartof 2 linguri ulei 1
căpăţână usturoi sare Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală şi
se lasă să stea câteva ore în apă călduţă. Se pune apoi la fiertîn apă
rece împreună cu […]
Piept fript in stil fusion
Piept
fript in stil fusion din: piept de pui, ulei, usturoi, tequila, lime,
ghimbir, paprika, sare, smanatana. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui,
fără oase şi piele 1/2 cană ulei de măsline 2 linguriţe usturoi tocat
mărunt 2 linguri tequila 2 linguri suc de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce
1 linguriţă sos Worcestershire 1 […]
Jeleu de bergamot
Jeleu
de bergamot din: petale de flori, apa, zahar, agartina, acid citric.
Ingrediente: 1000 ml petale de flori 1000 ml apă 500 g zahăr 2 pachete
de agartină 15 g acid citric Mod de preparare: Apa se pune la fiert
şi în ea se adaugă o parte din petalele de bergamot. Se infuzează […]
Retete savuroase: Fasole verde cu smantana
Fasole
verde cu smantana din: fasole verde, ulei, smantana, faina, sare.
Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri ulei 1 lingură făină 1/4 kg
smântână sare Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă, se spală
bine, apoi se rupe în jumătăţi. Fasolea astfel pregătită se pune la
fiert într-o oală cu apă clocotită şi […]
Peste si legume la abur
Peste
si legume la abur din: file de somon, morun, randunica de mare,
morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 fileuri de morun 4 fileuri de
rândunică de mare 6 morcovi 2 pere 4 cepe mijlocii 500 g brocoli 4
crenguţe de pătrunjel 4 linguri cu ulei de […]
Ghiveci de laptuci
Ghiveci
de laptuci din: ceapa, laptuci, morcovi, mazare, cartofi, ulei, sare,
mirodenii. Ingrediente: 2 cepe mai mari 6 inimi de lăptucă 4 morcovi
potriviţi 1/2 kg mazăre boabe fiartă (sau conservă) 3-4 cartofi
potriviţi 3-4 linguri ulei (sau unt) sare opţional: mirodenii (busuioc,
maghiran, cimbrişor etc.) Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se […]
Gem de dovleac si gutui
Gem
de dovleac si gutui din: gutui, dovleac, lamai, portocala, zahar.
Ingrediente: 1000 g gutui 1000 g dovleac 2 lămâi 1 portocală 1000 g
zahăr gelifiant 2:1 Mod de preparare: Puful de pe gutui se
îndepărtează cu un prosop. Gutuilde se spală şi se taie cubuleţe mici,
fără a li se scoate cotorul. […]
Mazare cu afumatura de porc
Mazare
cu afumatura de porc din: mazare, ceapa, afumatura, faina, ulei, sare.
Ingrediente: 1 kg mazăre verde, boabe 3-4 cepe 200-300 g afumătură
(ciolan, jambon, slănină) 1/2 lingură făină 1 lingură ulei sare Mod de
preparare: Intr-o cratită de circa 3 I se prăjeşte ceapa, apoi se
adaugă afumătura tăiată în bucăţele mai mici. Când […]
Aripioare cu mustar si miere
Aripioare
cu mustar si miere din: mustar, miere, cimbru, sare, piper, ulei.
Ingreidente: 1/2 ceaşcă muştar de Dijon 1/2 ceaşcă miere 1/2 lingură
cimbru uscat sare şi piper ulei pentru uns tava Mod de preparare:
Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile cu puţin
cimbru şi piper, coaceţi-le 20 min, la foc mediu, în […]
Mazare – mancare
Mazare
– mancare din: mazare, ceapa, ulei, cartofi, morcov, rosii, marar
verde, piper, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre verde 2 cepe vechi 4
linguri ulei 2-3 cartofi 1 morcov 4 roşii sau 2 linguri bulion 1
legătură mărar verde piper sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă de 3 I
se pune la prăjit ceapa tocată […]
Coaste cu sos dulce-iute
Coaste
cu sos dulce-iute din: scaricica, ghimbir, sare, piper, fulgi de ardei,
lime, sos de ardei, ketchup, zahar. Ingrediente: 3 kg scâricică 2
linguri ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper proaspăt
măcinat 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute 2 lime Pentru sos: 300 ml sos
dulce de ardei 2 căni ketchup […]
Ghiveci taranesc de legume
Ghiveci
taranesc de legume din: legume si zarzavaturi, ulei, sare. Ingrediente:
toate tipurile de legume şi zarzavaturi de sezon disponibile (ceapă,
morcov, vinete, ardei, cartofi, ţelină, păstârnac, pătrunjel, roşii,
praz, capere etc.) 0,1 I ulei sare Mod de preparare: Legumele se
curăţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri. Se prăjesc apoi separat,
[…]
Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta
Peste
prajit cu sos de usturoi si mamaliguta din: peste, faina, malai, ulei,
usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 peşte de 2 kg (crap, şalău,
caras mare) sau 6 peşti mijloci (scrumbii, păstrăvi) 2 linguri cu făină +
2 linguri cu mălai 1 cană cu ulei 1 căpăţănă de usturoi sare 6-8 tije
de pătrunjel verde […]
Reteta zilei: Supa de cartofi
Supa
de cartofi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, chimen, coriandru,
supa, cartofi, naut, amidon, smantana, pasta tahini, spanac, piper
cayenne, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 4 catei de
usturoi 1 ceapa, tocata 2 lingurite chimen 2 lingurite coriandru 1.2 l
supa 350gr cartofi cuburi 425 gr naut, din conserva 1 lingurita […]
Mazare verde fiarta
Mazare
verde fiarta din: mazare, ulei sau unt, marar, sare, zahar.
Ingrediente: 1 kg mazăre boabe, verde 2 linguri ulei (sau unt) 1
legătură mărar verde sare opţional: 1/2 lingură zahăr Mod de
preparare: Mazărea se alege, se spală şi se pune la fiert într-o oală de
circa 3 I cu apă clocotită, cu […]
Peste oceanic cu maioneza
Peste
oceanic cu maioneza din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie,
ulei, sare, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 4-6 peşti oceanici
(cod, macrou) 1 cană cu vin alb 3-4 castraveţi tineri 2 ouă 1 lămâie 1
cană cu ulei de salată sare 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză
6-8 tije de pătrunjel […]
Mancare de marar verde
Mancare
de marar verde din: marar crud, ceapa, bulion, ulei, sare, usturoi
verde. Ingrediente: 2 castroane mărar crud (cam 20-30 legături) 2 cepe 2
linguri bulion (sau 4 roşii) 2 linguri ulei sare opţional: usturoi
verde Mod de preparare: Intr-o cratită de 2-3 I se pune la prăjit
ceapa tocată în puţin ulei. Când […]
Ciocanele cu sos de branza albastra
Ciocanele
cu sos de branza albastra din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia,
oregano, branza, maioneza, otet, lamaie, lapte, seminte de telina.
Ingrediente: 12 ciocănele 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă praf de usturoi
2 linguriţe piper alb măcinat 2 linguriţe boia iute 2 linguriţe oregano
Pentru sos: 150 g brânză cu mucegai albastru 1 ceaşcă maioneză […]
Jeleu de trandafiri
Jeleu
de trandafiri din: petale de trandafir, apa, zahar, acid citric.
Ingredinete: 1 pumn de petale de trandafir roşii 1000 ml apă 500 g zahăr
gelifiant 2:1 10 g acid citric Mod de preparare: Apa se dă în
clocot şi se presară în ea câteva petale. Se infuzează scurt, se scot
din apă, […]
Frigarui in stil oriental
Frigarui
in stil oriental din: piept de pui, ardei, ulei, lamaie, boia, chimen,
ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept mare de 400-450 g 1 ardei
gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde ulei Pentru marinada: 1
1/2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 1/2-1 linguriţă
boia iute 1/2 linguriţă […]
Morcov inabusit
Morcov
inabusit din: morcovi, ulei sau unt, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg
morcovi 2 linguri ulei (sau unt) 1-2 linguri zahăr sare Mod de
preparare: Morcovii se curăţă, se spală bine, apoi se rad pe o râzătoare
(medie sau mare). Intr-o cratiţă de 2-3 I se pun uleiul (sau untul),
zahărul (după gust), sarea […]
Salau cu legume sote
Salau
cu legume sote din: salau, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare, vin,
dafin, faina, morcovi, telina. Ingrediente: 1 şalău de 2-3 kg 2 linguri
cu unt 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel piper boabe sare 1 cană cu vin
roşu 1 foaie de dafin 1 lingură cu făină 1 lămâie pătrunjel verde tocat
4-6 morcovi […]
Gem de scoruse si mere
Gem
de scoruse si mere din: scoruse, mere, zahar, vanilie. Ingrediente: 500
g scoruşe 500 g mere 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 beţişor de vanilie
Mod de preparare: Unele soiuri de scoruşe sunt amare. Pentru a se
tempera acest gust neplăcut, ele pot fi congelate sau murate în
sobluţie slabă de oţet (oţet-apă […]
Reteta pui fript cu mirodenii
Reteta
pui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia, cimbru, rozmarin, ulei,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cană talaş de lemn de măr
(facultativ) 12 căţei de usturoi 1 lingură boia iute 1/3 ceaşcă cimbru
proaspăt, tocat 1/3 ceaşcă rozmarin proaspăt, tocat 1/4 ceaşcă ulei de
măsline 1 lingură sare 1 lingură piper […]
Pilaf cu praz
Pilaf
cu praz din: praz, ceapa, orez, ulei, rosii, piper, sare. Ingrediente: 6
fire de praz 2 cepe 1 cană orez 2-3 linguri ulei 4-5 roşii (sau 1-2
linguri bulion) piper măcinat sare Mod de preparare: Pilaful de praz
se pregăteşte ca şi pilaful de ardei. Ca un mic secret al acestui
preparat, menţionăm că […]
Muschi de porc cu tequila
Muschi
de porc cu tequila din: muschi, usturoi, ceapa, ardei, coriandru, lime,
tequila, portocale, sare. Ingrediente: 1 kg muşchi file 3 căţei de
usturoi tocaţi mărunt 1 fir ceapă verde, tocată mărunt 1/2 ardei iute
roşu pitic, tocat 3 lingouri frunze coriandru tocate 2 linguri zeamă de
lime 1 1/2 linguri tequila 1 lingură zeamă […]
Ceafa de porc piperata
Ceafa
de porc piperata din: piper, cimbru, sare, usturoi, sare, lamaie,
patrunjel, ceafa de porc, ulei. Ingrediente: 1 1/2 linguriţe piper negru
prcoaspăt măcinat 1 limgură cimbru uscat 1 1/2 linguriţe sare 4 1/2
linguriţe praf de usturoi 1 1/2 linguriţe coajă de lămâie, rasă fin 1
1/2 linguriţe piper roşu bine zdrobit 1 1/2 […]
Rosii umplute cu ceapa si orez
Rosii
umplute cu ceapa si orez din: rosii, ceapa, orez, verdeata, ulei,
faina,z ahar, sare. Ingrediente: 10-12 roşii 3 cepe 1 cană orez 1
legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr
sare Mod de preparare: Roşiile, mai mari şi de mărimi cât mai
apropiate, se spală bine. Fiecare roşie este apoi […]
How to make Chicken with Barbecue Sauce (VIDEO)
Chicken with Barbecue Sauce How to make Chicken with Barbecue Sauce Enjoy!
Chili chicken meatballs
Chili
chicken meatballs of: chicken, onion, garlic, salt, pepper, egg, red
chili. Ingredients: 500 g chicken, minced 1 onion, peeled and grated 2
cloves of garlic, crushed salt and pepper 1 egg beaten 8 small red
chillies (chilies) How to prepare: Tip the chicken mince into a bowl
and mix well with the onion […]
Chicken with garlic and tomatoes
Chicken
with garlic and tomatoes of: chicken legs, onion, garlic, tomatoes,
olive oil, salt, pepper, vinegar. Ingredients: 4 chicken legs 2 onions,
peeled and thickly sliced 1 head of garlic, separated into cloves 8
tomatoes, halved 2 tbsp olive oil salt and pepper 1/2 bunch thyme or
rosemary leaves 2 tbsp balsamic vinegar How […]
How to make deliciuos Chicken and Rice (VIDEO)
Chicken and Rice How to make deliciuos Chicken and Rice Enjoy!
Kebabs with lime satay
Kebabs
with lime satay of: chicken thighs, shallots, chili, garlic, ginger,
butter, soy sauce, coconut milk, sugar, fish sauce, lime. Ingredients: 8
chicken thighs, boned and skinned and cut in half For the sauce: 2
shallots, peeled and finely chopped 1/2 red chilii (chili), finely
chopped 2 cloves of garlic, finely chopped 1 cm piece […]
Chicken persillade
Chicken
persillade of: chicken breast, parsley, lemon, garlic, oil, zucchini,
peppers, salt, pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 1 bunch
parsley, chopped 2 cloves of garlic, chopped 1 lemon, zested 80 ml olive
oil 2 courgettes (zucchini), roughly chopped 2 red peppers, deseeded
and roughly chopped 2 yellow peppers, deseeded and roughly chopped salt
and […]
How to make Tomatoes and Beans with Rice (VIDEO)
Tomatoes and Beans with Rice How to make Tomatoes and Beans with Rice Enjoy!
Duck terrine
Duck
terrine of: duck liver, butter, garlic, salt, pepper, oil, shallots,
chicken liver. Ingredients: 500 g duck livers, trimmed 300 g butter,
softened 100 ml ground mace 1 tsp thyme leaves 1 clove of garlic,
crushed salt and pepper 1 tbsp olive oil 2 shallots, peeled and finely
chopped 400 g chicken livers, trimmed and […]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu