marți, 6 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 21

Retete usoare si rapide 

Homemade chicken papillote

Homemade chicken papillote

Homemade chicken papillote of: apples, celery, tarragon, chicken breast, wine, butter, salt, pepper. Ingredients: 2 eating apples, diced 4 sticks celery, diced 4 sprigs tarragon 4 chicken breasts, skinned 120 ml dry white wine 2 tbsp butter salt and pepper   How to prepare: Take 8 large pieces of foil and lay 4 out on […]
chicken_galettes

Chicken galettes

Chicken galettes of: chicken, chervil, salt, pepper, lemon, egg, flour. Ingredients: 500 g chicken, minced 1 bunch chervil leaves, finely chopped salt and pepper 1 lemon, zested 1 egg, beaten 1 tbsp flour   How to prepare: Mix the chicken with the herbs, pepper, salt and lemon zest until thoroughly mixed. Pour in enough beaten […]
Asian chicken stir fry

Chicken stir-fry with ginger

Chicken stir-fry with ginger of: oil, chicken meat, garlic, ginger, onion, sweetcorn, soy sauce, rice wine, chili, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp vegetable oil 350 g chicken thigh meat, diced 1 onion, peeled and finely sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 1 tsp fresh ginger, grated 1 red pepper, deseeded and finely sliced 1/2 […]
tarragon_cake

Tarragon cake

Tarragon cake of: eggs, sugar, flour, salt, oil, chicken breast, tomatoes, parmesan. Ingredients: 3 eggs 1/2 tsp sugar 235 g plain flour 60 g potato flour 2 tsp baking powder 1/2 tsp salt 6 tbsp olive oil 2 tbsp sour cream 2 chicken breasts, cooked and finely chopped 280 g sun-dried tomatoes, chopped 1 tbsp […]
Courgettes chicken tart

Courgettes chicken tart

Courgettes chicken tart of: oil, egg, onion, garlic, courgettes, chicken thighs, salt, pepper. Ingredients: 1 x 375 g ready-rolled shortcrust pastry 1 egg, beaten olive oil 1 onion, peeled and finely chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 2 courgettes 2 chicken thighs salt and pepper   How to prepare: Preheat the oven to 180°C (160° […]
chicken_and_bacon_tagine

Chicken and bacon tagine

Chicken and bacon tagine of: oil, onion, garlic, bacon, chicken legs, peppers, curry, coriander, cumin, lemons, tomatoes, olives, parsley, salt, pepper. Ingredients: 2 tbsp olive oil 1 onion, peeled and thickly sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 4 rashers streaky bacon, diced 4 chicken legs, skinned 2 yellow peppers, deseeded and chopped 1 tsp […]
Reteta gem de caise

Reteta gem de caise

Reteta gem de caise din: caise, suc de lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1200 g caise sucul de la 1 lămâie 1000 g zahăr gelifiant 125 ml apă   Mod de preparare: Fructele se spală, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert cu apa şi sucul de lămâie. Se pasează […]
Varza dulce cu carne de vaca

Varza dulce cu carne de vaca

Varza dulce cu carne de vaca din: piept de vaca, varza, bulion, rosii, arde, untdelemn, sare, apa sau zeama de carne. Ingrediente: 0,5-1 kg piept de vacă o varză mare sau 2 verze mai mici o lingură de bulion sau 4-5 roşii mijlocii un ardei gras sau 2 ardei capia roşii 3-4 linguri de untdelemn […]
Salata de telina cu piept de pui si maioneza

Salata de telina cu piept de pui si maioneza

Salata de telina cu piept de pui si maioneza din: piept de pui, telina, mar, lamaie, gogosari, sare, oua, ulei mustar, patrunjel, iaurt sau smantana. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 2 ţeline mijlocii 1 măr 1/2 lămâie 2 gogoşari muraţi sare 1 gălbenuş fiert 1 cană cu ulei 1 lingură cu muştar 2 tije […]
Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie

Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie

Sos de hrean cu smantana si zeama de lamaie din: hrean, supa sau apa fierbinte, zeama de lamaie, smantana. Ingrediente: 1 rădăcină de hrean 1 pahar cu supă sau apă fierbinte sare 2 linguri cu oţet sau zeamă de lămâie 2-3 linguri cu smântână   Mod de preparare: Curăţaţi rădăcina de hrean prin răzuire, treceţi […]
Bors din praz

Bors din praz

Bors din praz din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi o tăiaţi […]
Rosii cu pasta de masline

Rosii umplute cu cruditati

Rosii umplute cu cruditati din: rosii, ceapa, malsine, telemea, otet, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 6 roşii mijlocii 6 fire de ceapă verde 20 de măsline fără sâmburi 200 g brânză telemea de oaie sau de capră 2 linguri cu oţet de mere 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu busuioc tocat sare piper 2 […]
Zupa ardeleneasca (Supa cu chisatura)

Zupa ardeleneasca (Supa cu chisatura)

Zupa ardeleneasca (Supa cu chisatura) din: fasol pastai, slanina, ceapa verde, rosii, zer, smantana, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 200 g slănină albă 2-3 legături de ceapă verde (200 g) 3-4 roşii mijlocii 3/4 l zer 2-3 linguri cu smântână sare 3 linguri cu verdeaţă tocată (de regulă: pătrunjel şi leuştean)   Mod […]
Chutney de piersici

Chutney de piersici

Chutney de piersici din: ceapa, otet, piersici, ardei, zahar, nectar de piersici, ghimbir, piper, curry, sare. Ingrediente: 2 cepe 125 ml de oţet de mere sau din vin alb 1000 g piersici (cu coajă) 1 ardei chili roşu, proaspăt 300 g zahăr cristal 1/16 l nectar de piersici (sau suc de mere) 1 bucăţică de […]
Slanina cruda sarata

Slanina fiarta in zeama de varza

Slanina fiarta in zeama de varza din: slanina, zeama de varza. Ingrediente: slănină zeamă de varză   Mod de preparare: Cea mai delicioasă şuncă este aceea fiartă în zeamă de varză, căci aceasta taie tot gustul greţos al grăsimii, făcând-o plăcută la mâncat. Zeama de varză pentru fiert şunca trebuie să fie proaspăt scoasă din […]
Cotlete de berbec in stil oriental

Cotlete de berbec in stil oriental

Cotlete de berbec in stil oriental din: cotlete de berbec, rinichi, slanina, usturoi, ciuperci, sare, piper, ulei, suc de rosii, patrunjel, cartofi. Ingrediente: 3 rinichi de oaie sau de miel 100 g slănină usturoi sare piper 6 ciu­perci mari ulei 1 cană cu suc de roşii pătrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de […]
Sos de curry si chimen

Sos de curry si chimen

Sos de curry si chimen din: ardei, coriandru, chimen, suc de lamaie, usturoi, sare. Ingrediente: 11 ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei foarte iuţi roşii, mici 1/8 linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1 linguriţă seminţe chimen sucul de la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Ardeii iuţi şi […]
Snitele din varza creata

Snitele din varza creata

Snitele din varza creata din: varza creata, unt, ou, faina, pesmet, sare, smantana. Ingrediente: o varză creaţă bine îndesată 150 g unt un ou făină pesmet sare o ceaşcă smântână   Mod de preparare: Varza creaţă se curăţă şi se taie în sferturi, apoi se fierbe în apă clocotindă cu sarea necesară. Se scurge de […]
Reteta gem de pepene galben

Reteta gem de pepene galben

Reteta gem de pepene galben din: pepene galben, miere, pectina, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1000 g pepene galben copt 250 g miere 3 linguri pectină din mere sucul de la 1 lămâie scorţişoară   Mod de preparare: Pepenele se taie în două, apoi felii, şi se curăţă de sâmburi şi de coajă. Din pulpa obţinută, circa […]
Stavrid pe varza

Stavrid pe varza

Stavrid pe varza din: stavrid, varza murata, untdelemn, rosii, pasta de tomate, piper, sare. Ingrediente: 2 kg stavrid cu cap 4 kg varză murată 250 ml untdelemn 400 g roşii 400 g paste de tomate 50 g piper boabe sare   Mod de preparare: Se înăbuşă varza în untdelemn, se adaugă pasta de tomate, piper, […]
Retete simpla si delicioasa: Varza calita

Retete simpla si delicioasa: Varza calita

Varza calita din: varza dulce, ceapa, untdelemn sau untura, otet, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg varză dulce o ceapă mică 3 linguri untdelemn sau 50 g untură oţet sare zahăr   Mod de preparare: Ceapa rasă se căleşte în grăsime, se adaugă varza rasă, sarea şi oţetul, şi se căleşte în suc propriu, sub capac. […]
Varza de Bruxelles cu smantana

Varza de Bruxelles cu smantana

Varza de Bruxelles cu smantana din: varza, smantna, unt, sare. Ingrediente: 250 g varză un pahar smântână 50 g unt sare   Mod de peparare: Varza, curăţată, se fierbe în apă clocotindă cu sare, se scurge, se pune în tigaie, se toarnă peste ea untul încins şi smântână. După ce s-a potrivit de sare, se […]
Varza rosie cu carnati

Varza rosie cu carnati

Varza rosie cu carnati din: varza, carnati, ceapa, untura, cimbru, sare, piper, bere. Ingrediente: 1 kg varză roşie 500 g cârnaţi 2-3 cepe o lingură untură cimbru sare piper 100 ml bere   Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă. Topiţi untura, adăugaţi varza. Căliţi-o. Săraţi, piperaţi, presăraţi cimbru, adăugaţi berea, acoperiţi cratiţa şi lăsaţi pe […]
Suc de varza rosie cu rosii si mere

Suc de varza rosie cu rosii si mere

Suc de varza rosie cu rosii si mere din: varza rosie, rosii, mere, ceapa, oua, sare, piper. Ingrediente: 100 ml suc de varză roşie 100 ml suc de roşii 100 ml suc de mere 25 ml suc de ceapă un gălbenuş sare şi piper, după gust   Mod de preparare: Se bate bine gălbenuşul şi […]
Sos de menta cu lamaie

Sos de menta cu lamaie

Sos de menta cu lamaie din: menta, sare, ceapa, lamaie, usturoi. Ingrediente: mentă proaspătă sare ceapă verde usturoi zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se curăţă şi se spală menta. Se amestecă bine în mixer, până ce devine o pastă. Imediat se adaugă puţină apă rece, usturoi curăţat, ceapa curăţată şi zeama de […]
Sos de menta cu lamaie

Sos de menta cu lamaie

Sos de menta cu lamaie din: menta, sare, ceapa, lamaie, usturoi. Ingrediente: mentă proaspătă sare ceapă verde usturoi zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se curăţă şi se spală menta. Se amestecă bine în mixer, până ce devine o pastă. Imediat se adaugă puţină apă rece, usturoi curăţat, ceapa curăţată şi zeama de […]
Salata de castraveti murati si miere

Salata de castraveti murati si miere

Salata de castraveti murati si miere din: castraveti murati, miere, ulei, marar. Ingrediente: 4-6 castraveţi muraţi 2 linguri cu miere de albine 2 linguri cu ulei 2 linguri cu mărar tocat   Mod de preparare: Curăţaţi castraveţii de coajă (dacă sunt mari) folosind un cuţit cu lama ascuţită. Tăiaţi-i felii subţiri de 0,5 cm, treceţi […]
Morun fript cu ciuperci

Morun fript cu ciuperci

Morun fript cu ciuperci din: morun, ciuperci, rosii, ceapa, vermut, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morun proaspăt (1 bucată întreagă) 300 g ciuperci mici albe 4 roşii mari 2 cepe 1 lingură cu vermut alb sec 2 linguri cu unt sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi bucata de peşte, săraţi […]
Fructe de avocado cu branza de capra

Fructe de avocado cu branza de capra

Fructe de avocado cu branza de capra din: avocado, lamaie, unt, branza de capra sau de oaie, capere, paprika, sare, piper. Ingrediente: 4-6 fructe de avocado 1 lămâie 2 linguri cu unt 250 g brânză de capră (sau de oaie) 2 linguri cu capere 1/2 linguriţă cu paprika sare piper măcinat   Mod de preparare: […]
Fructe cu biscuiti

Salata din legume si fructe

Salata din legume si fructe din: varza, morcovi, portocala, nuca, mere, lamaie, ulei, sare, zahar, tije de patrunjel. Ingrediente: 1/4 varză albă sau roşie 2-3 morcovi 1 portocală 4-6 mieji de nucă 2 mere 1/2 lămâie 2 linguri cu ulei de salată sare 1 linguriţă cu zahăr 2-4 tije de pătrunjel verde   Mod de […]
Reteta jeleu de struguri cu gin

Reteta jeleu de struguri cu gin

Reteta jeleu de struguri cu gin din: struguri, gin, gelifiant. Ingrediente: 1000 g struguri 1 păhăruţ de gin 1000 g înlocuitor de zahăr 1 pachet de gelifiant 3:1 pentru 1000 g fructe     Mod de preparare: Strugurii se curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă. […]
Salata de varza alba si varza rosie

Salata de varza alba si varza rosie

Salata de varza alba si varza rosie din: varza rosie, varzaalba, ardei, telina, ceapa, morcov, sare, sos de usturoi cu verdeturi, sare. Ingrediente: 1 varză roşie de 1 kg 1/4 varză albă 1 ardei roşu tocat (gogoşar sau capia) 1 tulpină cu frunze de ţelină 2 cepe mijlocii 1 morcov mare sare sos de usturoi […]
Nisetru cu sos Meuniere

Nisetru cu sos Meuniere

Nisetru cu sos Meuniere din: nisetru, unt, lamaie, faina, sare, piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 1 kg nisetru 3 linguri cu unt 1 lămâie 3 linguri cu faină sare piper măcinat pătrunjjel şi mărar   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi, spălaţi şi lăsaţi la scurs în sită sau în şervete de hârtie. Tăiaţi peştele […]
Reteta gem de caise pentru diabetici

Reteta gem de caise pentru diabetici

Reteta gem de caise pentru diabetici din: caise, agar-agar, lamaie, indulcitor. Ingrediente: 1000 g caise îndulcitor, conform instrucţiunilor de pe pachet 4 linguriţe de agar-agar sucul de la 1 lămâie     Mod de preparare: Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie bucăţi mici. Se toarnă în cratiţă şi se aduc la […]
Sos de capere cu sardele

Sos de capere cu sardele

Sos de capere cu sardele din: ceapa verde, patrunjel, capere, tarhon, ceapa de apa, sardele, oua, sare, otet, ulei. Ingrediente: 3- 4 fire de ceapă verde 6-9 tije de pătrunjel 2 linguri cu capere 2-3 fire de tarhon 2 cepe de apă 100 g sardele în ulei sau proaspete 4 ouă sare 2-3 liguri cu […]
Ciorba de ciocanele de porc

Ciorba de ciocanele de porc

Ciorba de ciocanele de porc din: picioare de porc, limba, cozi, urechi, ceapa, morcovi, telina, telina, orez, leustean, patrunjel, varza, sare. Ingrediente: 4 picioare de porc tânăr 1-2 bucăţi limbă 3-4 cozi 2 urechi 1 ceapă 2 morcovi 1 felină 3-4 tije de ţelină cu frunze 1 ceaşcă de orez leuştean şi pătrunjel tocate 1/2 […]
Rosii felii cu telemea

Rosii felii cu telemea

Rosii felii cu telemea din: rosii, telemea, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 roşii 300 g telemea de oaie sau de capră 1 linguriţă cu busuioc tocat sare piper 2 linguri cu ulei de salată sau ulei de măsline   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, înlăturaţi-le codiţele şi tăiaţi-le pe latul lor în felii groase […]
Crema de conopida cu jambon

Crema de conopida cu jambon

Crema de conopida cu jambon din: conopida, cartofi, lapte, smantana, jambon, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 3 cartofi mijlocii 1 l lapte sare piper 100 g smântână 200 g jambon   Mod de preparare: Curăţaţi de frunze şi spălaţi conopida, desfaceţi-o bucheţele şi ţineţi-o în apă cu 1 oră, apoi puneţi-o la fiert în lapte […]
Supa de fasole verde cu smantana

Supa de fasole verde cu smantana

Supa de fasole verde cu smantana din: fasole, smantana, morcov, ceapa, rosii, sare, verdeata. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 cană cu smântână 1 morcov 1 ceapă 2 roşii sare verdeaţă tocată   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea, spălaţi-o cu apă călduţă, rupeţi-o în două şi fierbeţi înăbuşit cu 500 ml apă (care clocoteşte când […]
Vegetable rice salad

Vegetable rice salad

Vegetable rice salad of: rice, chicken stock, chicken breast, vinegar, oil, salt, pepper. Ingredients: 240 ml rice 480 ml weak chicken or vegetable stock 1 carrot, peeled and diced 1 green pepper, deseeded and finely chopped 2 chicken breasts, cooked and shredded 2 tbsp white wine vinegar 4 tbsp olive oil salt and pepper   […]
Stuffed chicken with cheese

Stuffed chicken with monkfish bites

Stuffed chicken with monkfish bites of: dried figs, oil, onion, bacon, parsley, orange, breadcrumbs, salt, pepper, oil, rice. Ingredients: 100 g dried figs 200 ml marsala 2 tbsp olive oil 1 onion, peeled and finely diced 2 rashers streaky bacon, diced 100 g pistachios, chopped 1 tbsp parsley, chopped 1/2 orange, zested 150 g breadcrumbs […]
Ginger bites

Chicken and ginger bites

Chicken and ginger bites of: chicken thighs, ginger, oil, salt, soy sauce, flour, beer. Ingredients: 2 chicken thighs, skinned deboned and cut into chunks 1 tbsp fresh ginger, grated 1 tbsp vegetable oil 2 tbsp lemon juice vegetable oil, for deep-frying salt soy sauce for dipping For the batter: 200 ml Japanese beer or lager […]
chicken_with_corn_and_rice

Chicken with corn and rice

Chicken with corn and rice of: chicken drumsticks, oil, salt, pepper, sweetcorn, beans, rice, vinegar, soy sauce, ketchup, sugar, mustard powder, paprika, chili. Ingredients: 8 chicken drumsticks olive oil salt and pepper 4 sweetcorn, peeled 100 g green beans, trimmed rice to serve For the barbecue sauce: 4 tbsp white wine vinegar 3-4 tbsp soy […]
chicken_breast_with_salad

Chicken breast with salad

Chicken breast with salad of: chicken breast, buttermilk, flour, eggs, breadcrumbs, mustard powder, oil, salad. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 300 ml buttermilk 100 g plain (all-purpose) flour 2 eggs, beaten 200 g breadcrumbs 1 tsp mustard powder vegetable oil mixed salad, to serve   How to prepare: Place the chicken between 2 pieces of […]
Chicken with apple sauce

Chicken with apple sauce

Chicken with apple sauce of: chicken supremes, oil, salt, pepper, apples, sugar, garlic, cider vinegar, rice, brussels sprout. Ingredients: 4 chicken supremes, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 250 g apples, peeled and roughly chopped 250 g Cox apples, peeled and roughly chopped 1 tbsp sugar (opţional, depending on tartness of apples […]
Chicken salad with fish sauce

Chicken lemon salad

Chicken lemon salad of: chicken breast, fish sauce, lemongrass, chili, garlic, onions. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned 1 tbsp fish sauce 3 stalks lemongrass, bruised 1 lemon, sliced 1 red chilii (chili), chopped 2 cloves of garlic, sliced 250 g rocket (arugula) 1 bunch radishes, tailed and sliced 1 bunch spring onions (scallions), sliced   […]
chicken_with_carrot_sauce

Chicken with carrot sauce

Chicken with carrot sauce of: chicken thighs, oil, salt, pepper, celery, carrots, garlic, cumin, coriander, cheddar. Ingredients: 4 chicken thighs 4 tbsp olive oil salt and pepper 1 onion, peeled and chopped 1 stick celery, peeled and sliced 2 carrots, peeled and chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 4 sprigs thyme 1 tsp ground cumin […]
Reteta gem de visine cu amaretto

Reteta gem de visine cu amaretto

Reteta gem de visine cu amaretto din: visine, zahar, vanilie, amaretto. Ingrediente: 1000 g vişine 1000 g zahăr gelifiant 1:1 2 beţişoare de vanilie 4 cl amaretto     Mod de preparare: Jumătate din vişinele pregătite se pasează cu mixerul sau cu blenderul de mână. Se adaugă la restul de vişine împreună cu miezul beţişorului […]
Varza nemteasca cu sunca

Varza nemteasca cu sunca

Varza nemteasca cu sunca din: varza alba, unt, sunca, smantana, pesmet, sare. Ingrediente: 2 kg varză albă 150 g unt 500 g şuncă 300 g smântână 100 g pesmet sare după gust   Mod de preparare: Se curăţă varza de foile îngălbenite, se spală, se desface în foi şi se opăresc cu apă clocotindă cu […]
Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean

Salata de sfecla rosie fiarta cu hrean din: sfecla, hrean, otet, sare, zahar pudra, piper. Ingrediente: 6-8 sfecle mici sau 2-3 sfecle mari 2 rădăcini de hrean 2 linguri cu oţet de mere sare 1 linguriţă cu zahăr pudră piper măcinat   Mod de preparare: Spălaţi sfeclele cu perie moale, puneţi-le să fiarbă cu apă […]
Sos nemtesc

Sos nemtesc

Sos nemtesc din: unt, faina, morcov, ceapa, patrunjel, sare, oua, piper, telina. Ingrediente: 1 lingură cu unt 1 lingură cu făină 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel sare 2 gălbenuşuri crude piper boabe 5-6 tije de ţelină   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi, tăiaţi felii şi puneţi legumele să fiarbă în 700 ml […]
Bors cu carne afumata de porc

Bors cu carne afumata de porc

Bors cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, ceapa, morcovi, telina, bulion, taitei de casa, ou, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1/2 kg carne afumată de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 linguriţă de bulion de roşii 100 g tăiţei de casă 1 ou 2 linguri cu leuştean verde sau uscat […]
Salau cu sos de fructe

Salau cu sos de fructe

Salau cu sos de fructe din: salau, fructe, otet, zahar, lamaie, scortisoara, vin, sare, piper, ceapa, cuisoare, patrunjel. Ingrediente: 1 kg şalău sau 1 peşte întreg fructe de sezon 2 linguri cu oţet 2 linguri cu zahăr 1/2 lămâie sare piper măcinat scorţişoară pisată 1 pahar cu vin alb 2 linguri cu ulei 1 ceapă […]
Tarta cu dulceata

Tarta cu dulceata

Tarta cu dulceata din: faina, unt, oua, pudra de migdale, sare, zahar, dulceata. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 75 g pudră de migdale sau nuci măcinate sare 75 g zahăr 4 feluri de dulceaţă   Mod de preparare: Inmuiaţi untul pe foc mic, adăugaţi gălbenuşurile, puneţi un praf de sare şi […]
Reteta jeleu de rubarba

Reteta jeleu de rubarba

Reteta jeleu de rubarba din: rubarba, zahar, apa. Ingrediente: 1000 g rubarbă 500 g zahăr gelifiant 2:1 250 ml apă       Mod de preparare: Rubarba se spală şi se taie în bucăţi lungi de circa 1 cmn. Nu se curăţă de coajă. Se pune la fiert împreună cu apa şi se laasă să […]
Supa crema de legume in amestec

Supa crema de legume in amestec

Supa crema de legume in amestec din: cartofi, morcovi, gulii, patarnac, praz, mere, telina, faina, sare, chimen. Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 2 gulii 2 rădăcini de păstărnac 1 praz 2 mere verzi 1 ţelină 1 lingură cu făina sare 1 lingură cu chimen   Mod de preparare: Curăţaţi legumele de coajă, le tăiaţi felii, […]
Peste alb rasol

Peste alb rasol

Peste alb rasol din: lamaie, peste, uturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: ştiucă, şalău, somn — potrivit de mare 1 lămâie 1 căpăţănă de usturoi 3-4 linguri cu ulei de măsline sare piper pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare, de cap şi de coadă, goliţi-1 şi spălaţi cu […]
Sos de patrunjel cu unt

Sos de patrunjel cu unt

Sos de patrunjel cu unt din: unt, faina, lapte, sare, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri cu unt 2 linguri cu făină 1 cană cu lapte nefiert sare 8-10 tije de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi pătrunjelul, culegeţi frunzele, prăjiţi în unt încins. Când devin crocante scoateţi frunzele, adăugaţi faina – întâi o lingură plină, omogenizaţi, […]
Reteta gem de piersici

Reteta gem de piersici

Reteta gem de piersici din: piersici, zahar, vinars. Ingrediente: 1000 g piersici 500 g zahăr gelifiant 2:1 2 cl vinars     Mod de preparare: Piersicile se spală şi apoi se cojesc, sau nu, în funcţie de preferinţe. Apoi se curăţă de sâmburi şi se mărunţesc. Dacă se doresc bucăţi de fruct în gem, se […]
Salata de varza alba murata

Salata de varza alba murata

Salata de varza alba murata din: varza murata, chimen, ulei. Ingrediente: 1/2 varză murată 1 linguriţă cu chimen măcinat 3 linguri cu ulei   Mod de preparare: Păstraţi varza în apă rece 1/2 oră, o stoarceri bine, o tocaţi fâşii. Stropiţi cu ulei, presăraţi cu chimen măcinat. Serviţi cu mâncăruri grase din legume sau din […]
Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste din: slanina, ceapa, carne de porc, carne de vitel, supa de zarzavat sau apa, salvie, busuioc, sare, piper, scortisoara. Ingrediente: 200 g slănină crudă sau sărată 50 g unt 1 ceapă mare 200 g carne de porc 300 g carne de viţel 2 căni cu supă de zarzavat sau apă caldă […]
Bors cu carne de vacuta

Bors cu carne de vacuta

Bors cu carne de vacuta din: carne de vita, ceapa, orcov, ardei, rosii, orez, bors, leustean, ou sau smantana, sare. Ingrediente: 3/4 kg carne de vită de la cap sau de la piept o ceapă 1 morcov 1 ardei gras 3 roşii 3 linguri de orez 1 l borş leuştean tocat ou sau smântână sare […]
Salata cu fructe si iaurt

Reteta salata simpla de fructe

Reteta salata simpla de fructe din: piersici, mere, pere, prune, pepene. Ingrediente: 2 piersici 3 mere 3 pere 4-5 prune 1/2 pepene galben   Mod de preparare: Spălaţi fructele, tăiaţiţle felii subţiri, amestecaţi-lr cu felii de pepene galben şi acoperiţi-le cu 2-3 linguri de zahăr şi 1 lingură de coniac. Ţineţi la rece 30 minute, […]
Ciorba de varza cu carnati

Ciorba de varza cu carnati

Ciorba de varza cu carnati din: varza murata, carnati afumati, untura, faina, ceapa, sare, boia, smantana. Ingrediente: 1 varză murată 250 g cârnaţi afumaţi 1 lingură cu untură 2 linguri cu făină 1 ceapă tocată sare 2 linguri cu boia dulce de ardei 1 pahar cu smântână   Mod de preparare: Tocaţi varza fideluţă şi […]
Peste cu ceapa si masline

Peste cu ceapa si masline

Peste cu ceapa si masline din: crap sau carasi, lin sau salau, ulei, ceapa, masline, rosii, marar, patrunjel, sare, piper, dafin, faina. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg sau 4-6 caraşi 1 lin mai mare sau 1 şalău mijlociu 1 ceaşcă de ulei 2 cepe mari 20-24 măsline negre fără sâmburi 2 roşii (sau 2 […]

supa_de_ceapa_cu_paine_prajita_03

Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa, paine, sare, piper. Ingrediente:  4 cepe 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 900ml supa 4 felii paine 40-50 branza gruyere sau cheddar, rasa sare si piper   Mod de preparare: Curatati si tocati ceapa. Incalziti uleiul si untul intr-o oala. […]
Frigarui cu maruntaie

Frigarui din maruntaie de pasare

Frigarui din maruntaie de pasare din: ficatei, pipote, inimi slanina, gogosar, ulei, boia, maghiran, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 8-10 ficăţei 4-6 pipote 8-10 inimi de pasăre 100 g slănină afumată 1 gogosar 2 linguri cu ulei de salată 1 linguriţă cu boia iute de ardei sare piper măghiran 1/2 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi […]
Pastrav cu orez

Pastrav cu orez

Pastrav cu orez din: pastravi sau peste mare, orez, ulei, morcovi, sare, faina, lapte dulce, scortisoara. Ingrediente: 4-6 păstrăvi sau 1 peşte mare 1 cană cu orez 2-3 linguri cu ulei 2 morcovi sare 1 lingură cu făină 1/2 l lapte dulce 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare, […]
Orez cu vanilie si lapte

Orez cu vanilie si lapte

Orez cu vanilie si lapte din: lapte, orez, vanilie, zahar, fructe, sare. Ingrediente: 1 l lapte 200 g orez vanilie 3-4 linguri cu zahăr fructe din dulceaţă sare   Mod de preparare: Alegeţi orezul, spălaţi-l în 2-3 ape, acoperiţi-l cu apă rece, fierbeţi-l 10 min şi scurgeţi-l în strecurătoare, apoi puneţi-l într-o cratiţă mai mare şi […]
Supa de cartofi cu verdeata

Supa de cartofi cu verdeata

Supa de cartofi cu verdeata din: cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, buchet aromat, orez, rosii, ulei, sare, verdeat. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă buchet aromat 1 ceaşcă mare cu orez 2 roşii din conservă sau 1 lingură cu bulion 4 linguri cu ulei sare verdeaţă tocată   Mod de preparare: […]
Jeleu de vin cu suc de portocala

Jeleu de vin cu suc de portocala

Jeleu de vin cu suc de portocala din: vin rosu, zahar, suc de portocala. Ingrediente: 450 ml vin roşu sec 500 ml zahăr gelifiant 1:1 sucul de la 1 portocală     Mod de preparare: Vinul roşu se amestecă cu sucul de portocală. Se recomandă să lucraţi cu vinuri slabe, deoarece cele mai tari conţin […]
Mancare simpla de gulii

Mancare simpla de gulii

Mancare simpla de gulii din: gulii, faina, ulei, bulion, mirodenii, sare. Ingrediente: 1 kg gulii crude 2 cepe 1 lingură făină 2 linguri ulei 1-2 linguri bulion mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară) sare   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri de ordinul a 5 […]
Fasole boabe cu vin

Fasole boabe cu vin

Fasole boabe cu vin din: fasole, ceapa, unt sau ulei, vin alb, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: două căni fasole albă boabe 2 cepe medii 2 linguri unt (ulei) 1 cană vin alb pătrunjel tocat (2 linguri) piper sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală, senine la muiat de pe o zi pe […]
Peste plat cu legume

Peste plat cu legume

Peste plat cu legume din: peste plat, ceapa, ardei, rosii, dovlecei, usturoi, masline, ulei, buchet garni. Ingrediente: 1 kg peşte plat (lat) desfăcut în fileuri 2 cepe 1 ardei gras 4 roşii 1 dovlecel mare 4 căţei de usturoi 12-14 măsline negre 6 linguri cu ulei de măsline 1 buchet garni (2 crenguţe de cimbru, […]
Gem de gutui cu miere de salcam

Gem de gutui cu miere de salcam

Gem de gutui cu miere de salcam din: gutui, pectina, miere. Ingrediente: 1000 g gutui 2 linguri de pectină din mere 300 g miere de salcâm     Mod de preparare: Gutuile se spală şi se freacă cu un prosop pentru ca să li se îndepărteze puful, care conţine uleiuri eterice nedorite. Nu se curăţă […]
Fasole boabe cu afumatura

Fasole boabe cu afumatura

Fasole boabe cu afumatura din: fasole, afumatura, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, sare, vin rosu. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe circa 1/2 kg afumătură (ciolan, jambon, slănină) 2 cepe 2 linguri ulei (untură) 2 linguri bulion piper boabe frunze de dafin sare opţional: 1-2 pahare vin roşu   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală […]
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita din: fasole boabe, ceapa, marar, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 2 căni fasole boabe uscată (cam 1/2 kg) 3-4 cepe 1 bucheţel mărar uscat 1 căpăţână usturoi 2-3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi şi de boabele sparte sau stricate (înnegrite). Se pun apoi boabele […]
Iahnie de fasole boabe cu pastarnac

Retete cu fasole: Iahnie

Iahnie din: fasole boabe, ceapa, ulei, bulion, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe uscată 3 cepe 2 linguri ulei 2-3 linguri bulion piper foi de dafin sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat câteva ore în apă călduţă (cu cât fasolea este mai veche, cu atât […]
Dovlecei umpluti cu branza rasa

Dovlecei umpluti cu branza rasa

Dovlecei umpluti cu branza rasa din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru […]
Fasole verde cu rosii si patrunjel

Fasole verde cu rosii si patrunjel

Fasole verde cu rosii si patrunjel din:  fasole verde, ceapa, rosii, faina, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 1/2 kg roşii (sau 3 linguri bulion) 1/2 lingură făină 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Fasolea se curăţă bine, se spală şi se rupe în jumătăţi (când […]
Salata de jambon cu nuci

Chicken boats

Chicken boats of: chicken thighs, pak choi, oil, noodles, shallots, garlic, butter, soy sauce, lime, coconut milk. Ingredients: 8 chicken thighs, boned and skinned and cut into large chunks 4-5 heads pak choi, separated into leaves 1 nest dried egg noodles 2 tsp sesame oil For the marinade: 2 shallots, peeled and finely chopped 1/2 […]
Chicken crumble

Chicken crumble

Chicken crumble of: chicken breast, chicken stock, butter, onion, peppers, cheese, salt, pepper, flour, pine nuts. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cubed 500 ml chicken stock 40 g /1 oz butter 1 onion, peeled and chopped 1 yellow pepper, deseeded and roughly chopped 1 green pepper, deseeded and roughly chopped 1 red pepper, deseeded […]
Ham croquettes

Ham croquettes

Ham croquettes of: potatoes, butter, eggs, salt, pepper, ham, chicken breast. Ingredients: 1.5 kg floury potatoes, peeled and quartered 50 g butter 4 egg yolks, beaten 2 chicken breasts, cooked and shredded finely 80 g Serrano ham, very finely chopped salt and pepper 6 tbsp flour 2 eggs, beaten 200 g breadcrumbs, to coat vegetable […]
Despre_urda

Totul despre urda

Urda este un tip de brânză albă, granulată, obţinută din resturile rămase din prepararea altor tipuri de alimente de acest fel. 100 de grame de urdă conţin 8 grame de grăsimi, fiind un aliment recomandat într-o alimentaţie sănătoasă, la fel ca şi brânza de vaci.   Urda se consumă ca atare sau ca adaos la […]
Chicken with tabbouleh salad

Chicken with tabbouleh salad

Chicken with tabbouleh salad of: chicken breast, olive oil, salt, pepper, lemons, bulghur, parsley, asparagus. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 1-2 lemons, juiced 300 g bulghur wheat 400 ml chicken stock 1 bunch parsley, chopped 1 bunch asparagus   How to prepare: Preheat the oven to 200°C […]
Chicken caramel

Chicken caramel

Chicken caramel of: chicken drumsticks, oil, onion, star anise, soy sauce, sugar, pepper, fish sauce, lime. Ingredients: 4 chicken drumsticks 2 tbsp vegetable oil 1 red onion, peeled and finely sliced 2 star anise 60 ml dark soy sauce 100 g brown sugar black pepper 60 ml fish sauce 1/2 lime, juiced (opţional)   How […]
Chicken dumplings

Chicken dumplings

Chicken dumplings of: minced chicken, spinach, garlic, ginger, rice wine, soy sauce, salt, pepper, onion, oil, sugar, mayonnaise, lime. Ingredients: 100 g minced chicken 75 g nori seaweed or finely shredded spinach 1 tsp ginger, finely chopped 1 clove of garlic, crushed 1 tbsp rice wine or dry sherry 1 tbsp dark soy sauce salt […]
Satay skewers

Satay skewers

Satay skewers of: chicken breast, soy sauce, lime juice, salt, sugar, oil, shallots, garlic, chili, peanuts, honey. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and cubed 3 tbsp soy sauce or kecap manis 1 tbsp lime juice 1 tsp sugar 1 tsp salt 2 tbsp groundnut oil 2 shallots, finely chopped 3 cloves of garlic, finely chopped […]
Chicken tart with peppers

Chicken and cheese tart

Chicken and cheese tart of: egg, pastry, oil, onion, garlic, tomatoes, cheese, salt, pepper. Ingredients: 1 x 320 g /11 oz sheet ready-rolled shortcrust pastry 1 egg, beaten For the filling: olive oil 1 onion, peeled and finely chopped 2 cloves of garlic, finely sliced 2 chicken thighs, skinned, deboned and chopped 4-6 ripe tomatoes, […]
Pasta de gutui cu lamaie

Pasta de gutui cu lamaie

Pasta de gutui cu lamaie din: gutui, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1000 g gutui sucul de la 1 lămâie 500 g zahăr pentru gemuri     Mod de preparare: Gutuile se aleg şi se curăţă de puf cu un prosop, deoarece acesta conţine uleiuri eterice care vor provoca mai târziu râncezirea gemului. Nu se […]
Fasole verde fiarta

Fasole verde fiarta

Fasole verde fiarta din: fasole verde, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă, se spală bine şi se rupe în jumătăţi (când se curăţă şi de aţe). Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierbe la foc potrivit. Când […]
Dovlecei prajiti

Retete simple: Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti din: dovlecei, faina, lapte, ulei, sare. Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 linguri făină 2-3 linguri lapte dulce ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii se spală bine, se curăţă de coajă, apoi se taie în rondele groase de circa 5 mm. Se presară cu puţină sare, apoi se dau prin făină, lapte şi iarăşi […]
Fasole boabe cu stevie si coriandru

Fasole boabe fiarta

Fasole boabe fiarta din: fasole, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole albă, boabe, uscată 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1 pâstârnac piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat câteva ore, în apă călduţă. Se pune apoi […]
Fasole verde cu ceapa

Fasole verde cu ceapa

Fasole verde cu ceapa din: ceapa, fasole verde, faina, ulei, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 10 cepe mari 250 g fasole verde fiartă în prealabil 1 lingură făină 2 linguri ulei piper sare opţional: pătrunjel verde în final   Mod de preparare: Ceapa se taie mai mare, în rondele, şi se pune la fiert într-o cratiţă […]
Mazare boabe batuta

Mazare boabe batuta

Mazare boabe batuta din: mazare, ceapa, cartof, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 1/2 kg mazăre boabe uscată 3 cepe 1 cartof 2 linguri ulei 1 căpăţână usturoi sare   Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală şi se lasă să stea câteva ore în apă călduţă. Se pune apoi la fiertîn apă rece împreună cu […]
Friptura de rata cu fructe

Piept fript in stil fusion

Piept fript in stil fusion din: piept de pui, ulei, usturoi, tequila, lime, ghimbir, paprika, sare, smanatana. Ingrediente: 4 jumătăţi piept de pui, fără oase şi piele 1/2 cană ulei de măsline 2 linguriţe usturoi tocat mărunt 2 linguri tequila 2 linguri suc de lime 1 1/2 linguriţe hot sauce 1 linguriţă sos Worcestershire 1 […]
Jeleu de bergamot

Jeleu de bergamot

Jeleu de bergamot din: petale de flori, apa, zahar, agartina, acid citric. Ingrediente: 1000 ml petale de flori 1000 ml apă 500 g zahăr 2 pachete de agartină 15 g acid citric     Mod de preparare: Apa se pune la fiert şi în ea se adaugă o parte din petalele de bergamot. Se infuzează […]
Retete savuroase: Fasole verde cu smantana

Retete savuroase: Fasole verde cu smantana

Fasole verde cu smantana din: fasole verde, ulei, smantana, faina, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 linguri ulei 1 lingură făină 1/4 kg smântână sare   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă, se spală bine, apoi se rupe în jumătăţi. Fasolea astfel pregătită se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită şi […]
Peste si legume la abur

Peste si legume la abur

Peste si legume la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 fileuri de morun 4 fileuri de rândunică de mare 6 morcovi 2 pere 4 cepe mijlocii 500 g brocoli 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri cu ulei de […]
Ghiveci de laptuci

Ghiveci de laptuci

Ghiveci de laptuci din: ceapa, laptuci, morcovi, mazare, cartofi, ulei, sare, mirodenii. Ingrediente: 2 cepe mai mari 6 inimi de lăptucă 4 morcovi potriviţi 1/2 kg mazăre boabe fiartă (sau conservă) 3-4 cartofi potriviţi 3-4 linguri ulei (sau unt) sare opţional: mirodenii (busuioc, maghiran, cimbrişor etc.)   Mod de preparare: Ceapa se curăţă şi se […]
Gem de dovleac si gutui

Gem de dovleac si gutui

Gem de dovleac si gutui din: gutui, dovleac, lamai, portocala, zahar. Ingrediente: 1000 g gutui 1000 g dovleac 2 lămâi 1 portocală 1000 g zahăr gelifiant 2:1     Mod de preparare: Puful de pe gutui se îndepărtează cu un prosop. Gutuilde se spală şi se taie cubuleţe mici, fără a li se scoate cotorul. […]
Mazare cu afumatura de porc

Mazare cu afumatura de porc

Mazare cu afumatura de porc din: mazare, ceapa, afumatura, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre verde, boabe 3-4 cepe 200-300 g afumătură (ciolan, jambon, slănină) 1/2 lingură făină 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Intr-o cratită de circa 3 I se prăjeşte ceapa, apoi se adaugă afumătura tăiată în bucăţele mai mici. Când […]
Aripioare cu mustar si miere

Aripioare cu mustar si miere

Aripioare cu mustar si miere din: mustar, miere, cimbru, sare, piper, ulei. Ingreidente: 1/2 ceaşcă muştar de Dijon 1/2 ceaşcă miere 1/2 lingură cimbru uscat sare şi piper ulei pentru uns tava Mod de preparare: Amestecaţi muştarul, mierea, cimbrul şi sarea. Pudraţi aripile cu puţin cimbru şi piper, coaceţi-le 20 min, la foc mediu, în […]
Mazare - mancare

Mazare – mancare

Mazare – mancare din: mazare, ceapa, ulei, cartofi, morcov, rosii, marar verde, piper, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre verde 2 cepe vechi 4 linguri ulei 2-3 cartofi 1 morcov 4 roşii sau 2 linguri bulion 1 legătură mărar verde piper sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă de 3 I se pune la prăjit ceapa tocată […]
Coaste cu sos dulce-iute

Coaste cu sos dulce-iute

Coaste cu sos dulce-iute din: scaricica, ghimbir, sare, piper, fulgi de ardei, lime, sos de ardei, ketchup, zahar. Ingrediente:   3 kg scâricică 2 linguri ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper proaspăt măcinat 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute 2 lime Pentru sos: 300 ml sos dulce de ardei 2 căni ketchup […]
Ghiveci

Ghiveci taranesc de legume

Ghiveci taranesc de legume din: legume si zarzavaturi, ulei, sare. Ingrediente: toate tipurile de legume şi zarzavaturi de sezon disponibile (ceapă, morcov, vinete, ardei, cartofi, ţelină, păstârnac, pătrunjel, roşii, praz, capere etc.) 0,1 I ulei sare   Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri. Se prăjesc apoi separat, […]
Peste prajit cu usturoi

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta din: peste, faina, malai, ulei, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 peşte de 2 kg (crap, şalău, caras mare) sau 6 peşti mijloci (scrumbii, păstrăvi) 2 linguri cu făină + 2 linguri cu mălai 1 cană cu ulei 1 căpăţănă de usturoi sare 6-8 tije de pătrunjel verde […]
supa_de_cartofi-_04

Reteta zilei: Supa de cartofi

Supa de cartofi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, chimen, coriandru, supa, cartofi, naut, amidon, smantana, pasta tahini, spanac, piper cayenne, sare, piper. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi 1 ceapa, tocata 2 lingurite chimen 2 lingurite coriandru 1.2 l supa 350gr cartofi cuburi 425 gr naut, din conserva 1 lingurita […]
Mazare verde fiarta

Mazare verde fiarta

Mazare verde fiarta din: mazare, ulei sau unt, marar, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg mazăre boabe, verde 2 linguri ulei (sau unt) 1 legătură mărar verde sare opţional: 1/2 lingură zahăr   Mod de preparare: Mazărea se alege, se spală şi se pune la fiert într-o oală de circa 3 I cu apă clocotită, cu […]
Peste oceanic cu maioneza

Peste oceanic cu maioneza

Peste oceanic cu maioneza din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 4-6 peşti oceanici (cod, macrou) 1 cană cu vin alb 3-4 castraveţi tineri 2 ouă 1 lămâie 1 cană cu ulei de salată sare 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză 6-8 tije de pătrunjel   […]
Mancare de marar verde

Mancare de marar verde

Mancare de marar verde din: marar crud, ceapa, bulion, ulei, sare, usturoi verde. Ingrediente: 2 castroane mărar crud (cam 20-30 legături) 2 cepe 2 linguri bulion (sau 4 roşii) 2 linguri ulei sare opţional: usturoi verde   Mod de preparare: Intr-o cratită de 2-3 I se pune la prăjit ceapa tocată în puţin ulei. Când […]
Ciocanele cu sos de branza albastra

Ciocanele cu sos de branza albastra

Ciocanele cu sos de branza albastra din: ciocanele, sare, usturoi, piper, boia, oregano, branza, maioneza, otet, lamaie, lapte, seminte de telina. Ingrediente: 12 ciocănele 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă praf de usturoi 2 linguriţe piper alb măcinat 2 linguriţe boia iute 2 linguriţe oregano Pentru sos: 150 g brânză cu mucegai albastru 1 ceaşcă maioneză […]
Jeleu de trandafiri

Jeleu de trandafiri

Jeleu de trandafiri din: petale de trandafir, apa, zahar, acid citric. Ingredinete: 1 pumn de petale de trandafir roşii 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric     Mod de preparare: Apa se dă în clocot şi se presară în ea câteva petale. Se infuzează scurt, se scot din apă, […]
Frigarui in stil oriental

Frigarui in stil oriental

Frigarui in stil oriental din: piept de pui, ardei, ulei, lamaie, boia, chimen, ceapa, usturoi, sare. Ingrediente: 1 piept mare de 400-450 g 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde ulei Pentru marinada: 1 1/2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 1/2-1 linguriţă boia iute 1/2 linguriţă […]
Morcov inabusit

Morcov inabusit

Morcov inabusit din: morcovi, ulei sau unt, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 linguri ulei (sau unt) 1-2 linguri zahăr sare   Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală bine, apoi se rad pe o râzătoare (medie sau mare). Intr-o cratiţă de 2-3 I se pun uleiul (sau untul), zahărul (după gust), sarea […]
Salau cu legume sote

Salau cu legume sote

Salau cu legume sote din: salau, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare, vin, dafin, faina, morcovi, telina. Ingrediente: 1 şalău de 2-3 kg 2 linguri cu unt 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel piper boabe sare 1 cană cu vin roşu 1 foaie de dafin 1 lingură cu făină 1 lămâie pătrunjel verde tocat 4-6 morcovi […]
Gem de scoruse si mere

Gem de scoruse si mere

Gem de scoruse si mere din: scoruse, mere, zahar, vanilie. Ingrediente: 500 g scoruşe 500 g mere 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 beţişor de vanilie     Mod de preparare: Unele soiuri de scoruşe sunt amare. Pentru a se tempera acest gust neplăcut, ele pot fi congelate sau murate în sobluţie slabă de oţet (oţet-apă […]
Reteta pui fript cu mirodenii

Reteta pui fript cu mirodenii

Reteta pui fript cu mirodenii din: pui, usturoi, boia, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 cană talaş de lemn de măr (facultativ) 12 căţei de usturoi 1 lingură boia iute 1/3 ceaşcă cimbru proaspăt, tocat 1/3 ceaşcă rozmarin proaspăt, tocat 1/4 ceaşcă ulei de măsline 1 lingură sare 1 lingură piper […]
Pilaf cu praz

Pilaf cu praz

Pilaf cu praz din: praz, ceapa, orez, ulei, rosii, piper, sare. Ingrediente: 6 fire de praz 2 cepe 1 cană orez 2-3 linguri ulei 4-5 roşii (sau 1-2 linguri bulion) piper măcinat sare   Mod de preparare: Pilaful de praz se pregăteşte ca şi pilaful de ardei. Ca un mic secret al acestui preparat, menţionăm că […]
Muschi de porc cu tequila

Muschi de porc cu tequila

Muschi de porc cu tequila din: muschi, usturoi, ceapa, ardei, coriandru, lime, tequila, portocale, sare. Ingrediente: 1 kg muşchi file 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt 1 fir ceapă verde, tocată mărunt 1/2 ardei iute roşu pitic, tocat 3 lingouri frunze coriandru tocate 2 linguri zeamă de lime 1 1/2 linguri tequila 1 lingură zeamă […]
Ceafa de porc piperata

Ceafa de porc piperata

Ceafa de porc piperata din: piper, cimbru, sare, usturoi, sare, lamaie, patrunjel, ceafa de porc, ulei. Ingrediente: 1 1/2 linguriţe piper negru prcoaspăt măcinat 1 limgură cimbru uscat 1 1/2 linguriţe sare 4 1/2 linguriţe praf de usturoi 1 1/2 linguriţe coajă de lămâie, rasă fin 1 1/2 linguriţe piper roşu bine zdrobit 1 1/2 […]
Rosii umplute cu ceapa si orez

Rosii umplute cu ceapa si orez

Rosii umplute cu ceapa si orez din: rosii, ceapa, orez, verdeata, ulei, faina,z ahar, sare. Ingrediente: 10-12 roşii 3 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Roşiile, mai mari şi de mărimi cât mai apropiate, se spală bine. Fiecare roşie este apoi […]
Chili chicken meatballs

Chili chicken meatballs

Chili chicken meatballs of: chicken, onion, garlic, salt, pepper, egg, red chili. Ingredients: 500 g chicken, minced 1 onion, peeled and grated 2 cloves of garlic, crushed salt and pepper 1 egg beaten 8 small red chillies (chilies)   How to prepare: Tip the chicken mince into a bowl and mix well with the onion […]
chicken_with_garlic_and_tomatoes

Chicken with garlic and tomatoes

Chicken with garlic and tomatoes of: chicken legs, onion, garlic, tomatoes, olive oil, salt, pepper, vinegar. Ingredients: 4 chicken legs 2 onions, peeled and thickly sliced 1 head of garlic, separated into cloves 8 tomatoes, halved 2 tbsp olive oil salt and pepper 1/2 bunch thyme or rosemary leaves 2 tbsp balsamic vinegar   How […]
Kebabs with lime satay

Kebabs with lime satay

Kebabs with lime satay of: chicken thighs, shallots, chili, garlic, ginger, butter, soy sauce, coconut milk, sugar, fish sauce, lime. Ingredients: 8 chicken thighs, boned and skinned and cut in half For the sauce: 2 shallots, peeled and finely chopped 1/2 red chilii (chili), finely chopped 2 cloves of garlic, finely chopped 1 cm piece […]
chicken_persillade

Chicken persillade

Chicken persillade of: chicken breast, parsley, lemon, garlic, oil, zucchini, peppers, salt, pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 1 bunch parsley, chopped 2 cloves of garlic, chopped 1 lemon, zested 80 ml olive oil 2 courgettes (zucchini), roughly chopped 2 red peppers, deseeded and roughly chopped 2 yellow peppers, deseeded and roughly chopped salt and […]
Duck terrine

Duck terrine

Duck terrine of: duck liver, butter, garlic, salt, pepper, oil, shallots, chicken liver. Ingredients: 500 g duck livers, trimmed 300 g butter, softened 100 ml ground mace 1 tsp thyme leaves 1 clove of garlic, crushed salt and pepper 1 tbsp olive oil 2 shallots, peeled and finely chopped 400 g chicken livers, trimmed and […]


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu