marți, 6 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 22

Retete usoare si rapide 

how_to_make_croissant_and_strawberries

How to make Croissant and Strawberries (VIDEO)

 Croissant and Strawberries                     How to make Croissant and Strawberries   Enjoy!
how_to_make_pasta_with_basil_sauce

How to make Pasta with basil sauce (VIDEO)

Pasta with basil sauce                       How to make Pasta with basil sauce   Enjoy!
 
Soy chicken with mushrooms

Soy chicken with mushrooms

Soy chicken with mushrooms of: chicken breast, oil, mushrooms, garlic, soy sauce, honey, peppercorns, rice. Ingredients: 2 chicken breasts, sliced 1 tbsp groundnut oil 2 field mushrooms, thickly sliced 1 clove of garlic, crushed 2 tbsp soy sauce 1 tbsp honey 1 tbsp peppercorns, crushed cooked rice, to serve   How to prepare: Heat the […]
how_to_make_delicious_one_pot_chicken

How to make delicious One Pot Chicken (VIDEO)

One Pot Chicken                         How to make delicious One Pot Chicken   Enjoy!
 
Chicken and pea cakes

Chicken and pea cakes

Chicken and pea cakes of: potatoes, chicken breast, peas, butter, salt, pepper, flour, oil, lemon, garlic. Ingredients: 500 g potatoes 2 chicken breasts, cooked and shredded 100 g peas, cooked 2 tbsp butter salt and pepper 2 tbsp plain (all purpose) flour, seasoned groundnut oil 200 g purslane 200 ml creme fraîche 1/2 lemon, juiced […]
Pui cu mere, banane si curry

Roast chicken with figs

Roast chicken with figs of: chicken supremes, oil, salt, pepper, potatoes, butter, figs, coriander. Ingredients: 4 chicken supremes, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 2 tbsp thyme leaves 500 g floury potatoes, peeled 2 tbsp butter, melted 2 tbsp vegetable oil 8 figs coriander (cilantro) sprigs, to decorate   How to prepare: […]
 
how_to_make_puff_pastry_pizza

How to make Puff Pastry Pizza (VIDEO)

Puff Pastry Pizza                       How to make Puff Pastry Pizza   Enjoy!
Gem de coacaze negre

Gem de coacaze negre

Gem de coacaze negre din: coacaze, zahar, portocala, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1000 g coacăze negre 1000 g zahăr gelifiant sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă cuişoare măcinate     Mod de preparare: Coacăzele se spală, se curăţă de codiţe şi se aleg, se toarnă în cratiţă împreună cu […]
 
Vrabioara cu sos de usturoi

Vrabioara cu sos de usturoi

Vrabioara cu sos de usturoi din: otet, cimbru, zahar, vrabioara, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 3 linguri oţet de mere 1 lingură cimbru uscat 1 lingură zahăr 800 g vrăbioară dezosată Sos de usturoi copt: 10-12 căpăţâni mari de usturoi ulei de măsline 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Pregătiţi sosul de usturoi. Incingeţi cuptorul […]
Antricoate cu ceapa coapta

Antricoate cu ceapa coapta

Antricoate cu ceapa coapta din: antricoate, sos de soia, zahar, coniac, mustar, usturoi, unt, rosii, ceapa. Ingrediente: 8 antricoate de vită fără os, de cca 3 cm grosime 3/1/4 cană sos de soia 3/1/4 cană apă 1/1/2 cană zahăr brun 2 linguri coniac 1 1/2 lingură boabe de muştar, zdrobite 1/4 cană muştar de Dijon […]
 
Salata de sfecla cu ulei de germeni de porumb

Sfecla cu smantana

Sfecla cu smantana din: sfecla, smantana, unt sau ulei, sare. Ingrediente: 3-4 sfecle mai mici 1/2 kg smântână 3 linguri unt (sau ulei) sare   Mod de preparare: Se curăţă sfecla de coajă, se spală şi se pune la fiertîntr-o oală cu apă rece şi sare. Se fierbe până ce sfecla se moaie. Când este […]
Kebab turcesc

Kebab turcesc

Kebab turcesc din: carne de vita, carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de miel, grasă 2 cepe 2 legături pătrunjel Pentru garnitură: 5 cepe roşii 2 legături pătrunjel 1 căţel de usturoi roşii mici 2 căţei de usturoi sare piper proaspăt măcinat   […]
 
Spanac cu branza rasa

Spanac cu branza rasa

Spanac cu branza rasa din: spanac, ulei, faina, branza, pesmet, sare. Ingrediente: 2 kg spanac 2 linguri ulei (sau unt de casă) 1 lingură făină 100 g brânză rasă 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Din spanac se pregăteşte un piure puţin mai consistent (se pune lichid mai puţin). Intr-o tavă (preferabil din […]
Antricoate cu otet balsamic

Antricoate cu otet balsamic

Antricoate cu otet balsamic din: vinegreta, dulceata, antricoate, sare, piper, branza, unt. Ingrediente: 2/3 cană vinegretă de oţet balsamic (1 parte oţet balsamic, 3 părţi ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat, un pic de zahăr brun) 1/4 cană dulceaţă sau gem dle smochine 4 antricoate de viţel, fără os 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper […]
 
Jeleu de levantica

Jeleu de levantica

Jeleu de levantica din: petale de flori, apa zahar, acid citric. Ingrediente: 500 ml petale de flori 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric   Mod de preparare: Petalele se pun în apă cu 1-2 zile înainte de a se începe pregătirea jeleului. Puteţi şi să încălziţi apa pe foc […]
Mancare de post: Praz cu masline

Retete clasice: Praz cu masline

Praz cu masline din: praz, masline, bulion, faina, ulei, dafin, sare. Ingrediente: 6-7 fire de praz 100 g măsline 1 lingură bulion 1/2 lingură făină 2-3 linguri ulei foi de dafin sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală, apoi se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime şi se opăreşte (se fierbe […]
 
Plachie bucovineana de crap

Plachie bucovineana de crap

Plachie bucovineana de crap din: peste, ceapa, marar, rosii, usturoi, ulei, ardei, smantana, vin, sare, piper, boia. Ingrediente: 4-6 crapi mijlocii (sau caraşi, bibani, somn mic) 1 kg ceapă mărar 1 kg roşii bine coapte 5-6 căţei de usturoi 1 ceaşcă mijlocie cu ulei 2 ardei 1 cană cu smântână 1 pahar cu vin alb […]
Scoţi muşchii spatelui cu atenţie, îi pui la fiert în apă caldă, cu sare şi condimente. Când apa a scăzut cu două degete sub nivelul iniţial, adaugi 1 1 de vin alb şi continui fierberea. Atârni muşchiuleţul în cui, afară sau în curent de aer şi-l laşi să se usuce 1 săptămână. îl poţi servi ca aperitiv sau îl poţi păstra peste iamiă dacă îl afumi câteva ore. î!l serveşti ca aperitiv şi lângă omlete sau ochiuri preparate în unt.

Muschi de porc file cu plante aromate

Muschi de porc file cu plante aromate din: muschi file, oregano, salvie, suc de portocale, miere, piper, sare, ulei, usturoi, lamaie. Ingrediente: 1 kg muşchi file nefeliat 1 1/4 cană oregano proaspăt 1/4 cană frunze de salvie 1 1/4 cană suc de portocale 1/4 cană miere lichidă 1 lingură piper măcinat mare 2 linguri ulei 1/4 linguriţă […]
 
Gem de fructe rosii

Gem de fructe rosii

Gem de fructe rosii din: fructe, zahar, lamaie. Ingrediente: 1000 g fructe (amestec de coacăze roşii, zmeură şi căpşuni) 500 g zahăr gelifiant 2:1 sucul de la 1 lămâie       Mod de preparare: Fructele se aleg, se spală şi se curăţă de codiţe. Zmeura se amestecă cu coacăzele şi se pasează cu blenderul […]
Retete ca la tara: Rosii prajite

Retete ca la tara: Rosii prajite

Rosii prajite din: rosii, ulei, patrunjel, usturoi, pesmet, piper, sare. Ingrediente: 2 roşii mai mari şi bine coapte 2 linguri ulei 3 linguri pătrunjel tocat 2 căţei usturoi tăiat foarte fin 2 linguri pesmet pisat piper sare   Mod de preparare: Roşiile se taie în jumătăţi şi se pun la scurs cu partea tăiată în jos. […]
 
Frigarui cu seminte de coriandru

Frigarui cu seminte de coriandru

Frigarui cu seminte de coriandru din: carne de porc, chimen, seminte de coriandru, boia, usturoi, sare, sofran, dafin, oregano, otet, ulei. Ingrediente: 500 g carne macra de porc (preferabil muşchi file) sau miel Pentru marinada: 1/2 linguriţă seminţe de coriandru, măcinate mai mare 1/2 linguriţă chimen bine zdrobit 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite 1-2 […]
Rosii umplute cu miez de paine

Rosii umplute cu miez de paine

Rosii umplute cu miez de paine din: rosii, franzela, usturoi, patrunjel, ulei, piper, sare. Ingrediente: 8 roşii miezul de la 1/2 franzelă 3-4 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: Se aleg 6 roşii mai mari, se taie un capac din zona cozii şi se curăţă cu grijă […]
 
Sarmale de varza cu orez si ciuperci

Sarmale de varza cu orez si ciuperci

Sarmale de varza cu orez si ciuperci din: varza, ceapa, orez, verdeata, bulion, ulei, ciuperci, sare. Ingrediente: 1 varză (crudă sau acră) 2 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 1 lingură bulion 4-5 linguri ulei 4 linguri ciuperci tocate sare   Mod de preparare: Varza acră se spală în prealabil şi se foloseşte ca atare. […]
Souvlaki cu oregano

Souvlaki cu oregano

Souvlaki cu oregano din: pulpa de porc, lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, ceapa, ulei, boia. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/4 cană zeamă de lămâie 1/2 linguriţă sare 1/2 piper proaspăt măcinat 1 lingură oregano 12 linguriţe usturoi tocat mărunt 1/4 cană ceapă rasă 2 linguriţe ulei de măsline Pentru garnitură: 2 cepe mari, tăiate peştişori […]
 
Porc de mare

Porc de mare (peste cu tepi ce traieste in Mediterana)

Porc de mare din: fileuri de peste, lamaie, sos olandez, cartofi, marar, sare, piper, unt, faina, lapte nefiert, supa. Ingrediente: 6 fileuri de peşte 1 lămâie 1 cană cu sos olandez 1 kg cartofi 6-8 tije de mărar verde sare piper măcinat 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 pahar de lapte nefiert […]
supa_crema_de_dovlecei_03

Reteta zilei: Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei din: ulei de masline, unt, ceapa, dovlecei, oregano supa, branza, smantana, sare, piper. Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 1 ceapa, tocata 900gr dovlecei, feliati 1 lingurita oregano uscat 600ml supa 115g branza, rasa 300ml smantana sare si piper oregano, branza si smantana, pentru servire Mod de preparare: […]
 
Reteta somn dulce-picant

Somn cu sos

Somn cu sos din: somn, nectar, gem, lime, miere, ardei, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de somn 1 cană nectar de mango 1/4 cană gem de caise 3 linguri zeamă de lime 3 linguri miere 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe, tocat mărunt 2 linguriţe ghimbir, ras mărunt 1 linguriţă chimen […]
Salata de legume cu scrumbie sarata

Salata de legume cu scrumbie sarata

Salata de legume cu scrumbie sarata din: morcovi, cartofi, mar, usturoi, scrumbie sarata, ulei de masline, verdeata, masline. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi (fierţi în coajă) 1 măr 4-5 căţei de usturoi 1 scrumbie sărată 3 linguri cu ulei de măsline verdeaţă tocată (busuioc uscat şi pătrunjel verde) 10-14 măsline jără sâmburi   Mod de […]
 
Spanac cu ciuperci si branza

Spanac cu ciuperci si branza

Spanac cu ciuperci si branza din: spanac, ciuperci, ulei, branza rasa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 200 g ciuperci 3-4 linguri ulei (sau unt) 3 linguri brânză rasă sare piper măcinat   Mod de preparare: Spanacul se curăţă bine, se spală în mai multe ape, apoi se fierbe. Când este gata, se scurge de […]
Dorada marinata

Dorada marinata

Dorada marinata din: dorada, lamaie, ulei, mustar, marar, ceapa, piper. Ingrediente: 6 dorade potrivite 1/2 cană zeamă de lămâie 1/4 cană ulei de măsline 1/4 cană muştar de Dijon 3 linguri mărar proaspăt, tocat 2 linguri ceapă verde, tocată 1 lingură coajă de lămâie, rasă fin, fără partea albă 1 linguriţă piper alb, măcinat   […]
 
Jeleu clasic de lamaie

Jeleu clasic de lamaie

Jeleu clasic de lamaie din: suc de lamaie, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 ml suc de lămâie 750 ml apă 2000 g zahăr gelifiant 1:1 coaja de la 1 lămâie     Mod de preparare: Lămâia se spală cu apă caldă şi se şterge cu o cârpă. Se curăţă de coajă, care se taie tăiţei. […]
Frigarui din vrabioara de vita

Frigarui din vrabioara de vita

Frigarui din vrabioara de vita din: otet, ulei, ceapa, sare, mustar, nucsoara, cuisoare, usturoi, tabasco, vrabioara, zucchini, ardei, rosii, ceapa, ananas. Ingrediente: 1/2 cană oţet din vin 1/2 cană ulei 1 ceapă mică, tocată 1 linguriţă sare 1 linguriţă boabe de muştar, zdrobite puţin 1/2 linguriţă nucşoară rasă ori măcinată 1/4 linguriţă cuişoare zdrobite 1 […]
Peste marinat cu suc de citrice

Peste marinat cu suc de citrice

Peste marinat cu suc de citrice din: file de peste, lamai, paprika, sare, piper, usturoi, ceapa, ardei iute, oregano, cimbru. Ingrediente: 4 bucăţi fileu de peşte (cca 250 g fiecare) 4 linguri condiment Cajun zeama şi coaja de la 2 lămâi mari zeama şi coaja de la 2 lime Condiment Cajun: 4 linguri paprika 4 […]
Saramura de peste (crap sau caras)

Saramura de peste (crap sau caras)

Saramura de peste (crap sau caras) din: carasi sau crap, sare, ulei, ardei iute, usturoi, sare. Ingrediente: 4-6 caraşi mijlocii sau 1 crap mare 4-5 linguri cu sare grunjoasă 2 linguri cu ulei de salată 1 ardei iutei usturoi sare   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare, goliţi de intestine, spălaţi cu multă apă […]
 
Gem de agrise cu vanilie

Gem de agrise cu vanilie

Gem de agrise cu vanilie din: agrise, zahar, vanilie. Ingrediente: 1000 g agrişe 500 g zahăr gelifiant 2:1 1 păstaie de vanilie       Mod de preparare: Agrişele se spală, se curăţă de cozi şi se lasă să se scurgă bine. Se toarnă într-o cratiţă cu 1/4 l apă şi se fierb până când […]
Stridii la gratar cu lamaie

Stridii la gratar cu lamaie

Stridii la gratar cu lamaie din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: o duzină de stridii de persoană lămâie sare piper alb proaspăt măcinat ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul lor maturai (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată cumpărate, puneţi cât […]
 
Hamburger cu coriandru

Hamburger cu coriandru

Hamburger cu coriandru din: carne de vita, boia, sre, piper, pesmet, ou, ceapa, seminte de coriandru. Ingrediente: 500 g carne de vită tocată 1/4 linguriţă boia iute sare piper proaspăt măcinat 2-3 linguri pesmet proaspăt 1 ou 1/4 cub concentrat de vită 1/2 ceapă medie, tocată mărunt sau rasă 1/4 linguriţă seminţe de coriandru măcinate […]
Crap fript cu sos picant

Crap fript cu sos picant

Crap fript cu sos picant din: crap, tabasco, sare, piper, ardei, patrunjel, rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi de crap (150-200 g fiecare) 1 linguriţă sos tabasco sare piper proaspăt măcinat Pentru sosul picant: 4-5 ardei capia roşii, mari 4 roşii mari 2 linguri pătrunjel tocat 2-3 fire ceapă verde, tocată mărunt 4-5 […]
 
Muschiulet marinat

Muschiulet marinat

Muschiulet marinat din: sare, zahar, otet, muschiulet de porc, paprika, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei. Ingrediente: 3 1/2 căni apă 1/4 cană sare 1/4 cană zahăr 1/4 cană oţet din vin 1 cană cuburi de gheaţă 3 muşchiuleţi de porc mai mari 2 linguri paprika 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă piper proaspăt măcinat 1 linguriţă […]
Crap la gratar cu ghiveci

Crap la gratar cu sos si legume

Crap la gratar cu sos si legume din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de cca 3 kg 500 ml vin alb sec 500 ml smântână pentru gătit 5 cepe mici 1 linguriţă ulei 1/4 linguriţă piper măcinat 2 morcovi sare şi piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele […]
 
Chicken lemon pie

How to make Chicken Pie (VIDEO)

Chicken Pie How to make Chicken Pie   Enjoy!
how_to_make_traditional_lasagna

How to make Traditional Lasagna (VIDEO)

Traditional Lasagna                         How to make Traditional Lasagna   Enjoy!
 
Buffalo chicken wings

Buffalo chicken wings

Buffalo chicken wings of: chicken wings, butter, tabasco sauce, cheese, mayonnaise, salt, pepper. Ingredients: 16 chicken wings 100 g butter 1 tsp cayenne pepper 1 tsp Tabasco sauce salt and pepper 200 g blue cheese, crumbled 200 g sour cream 200 g mayonnaise worcestershire sauce   How to prepare: Melt the butter in a pan […]
how_to_make_tomato_and_basil_soup

How to make Tomato and basil soup (VIDEO)

Tomato and basil soup                     How to make Tomato and basil soup   Enjoy!
 
Chicken frittata

Chicken frittata

Chicken frittata of: chicken breast, peas, eggs, feta, coriander, turmeric, oil, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, cooked and chopped 150 g frozen peas, cooked 8 eggs 1 tbsp creme fraîche 100 g feta, opţional 1/2 bunch coriander (cilantro), chopped 1/2 tsp turmeric 1/2 tbsp garam maşala olive oil salt and pepper   How to prepare: Preheat the […]
how_to_make_cheese_mushroom_spinach

How to make Cheese mushroom spinach (VIDEO)

Cheese mushroom spinach                       How to make Cheese mushroom spinach   Enjoy!
 
chicken_and_ham_sandwich

Chicken and ham sandwich

Chicken and ham sandwich of: chicken breast, oil, ham, avocado, lemon, lettuce, mayonnaise, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned 2 tbsp olive oil 2 thick slices bread 4 slices Parma ham 1 avocado, halved, stoned and chopped 1 tbsp lemon juice 4 Little Gem lettuce leaves 4 tbsp mayonnaise (opţional) salt and pepper   […]
Chicken breast salad

Herby chicken salad

Herby chicken salad of: chicken breast, parsley, capers, chives, salt, pepper, lemon, mustard, oil. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned 1 bunch parsley, roughly chopped 60 g capers, drained 1 bunch chives, chopped salt and pepper 1/2 lemon, juiced 1 tbsp Dijon mustard 80 ml extra virgin olive oil   How to prepare: Poach the chicken […]
 
how_to_make_sugar_and_lemon_crepe

How to make Sugar and Lemon Crepe (VIDEO)

Sugar and Lemon Crepe                       How to make Sugar and Lemon Crepe   Enjoy!
Pomfret_Curry

How to make Spicy Curry Lentil (VIDEO)

Spicy Curry Lentil                       How to make Spicy Curry Lentil   Enjoy!
 
Chicken and vegetable tagliatelle

Chicken and vegetable tagliatelle

Chicken and vegetable tagliatelle of: chicken breast, oil, lemon, salt, pepper, orange, grapefruit, zucchini, carrot, peppers, asparagus, tagliatelle. Ingredients: 4 chicken breasts, skin on 2 tbsp olive oil salt and pepper 1/4 lemon, juiced 1 orange, segmented 1 grapefruit, juiced 3 tbsp extra virgin olive oil 1 courgette (zucchini) 1 carrot, peeled 1 red pepper, […]
how_to_make_christmas_apple_pie

How to make Christmas Apple Pie (VIDEO)

Christmas Apple Pie How to make Christmas Apple Pie   Enjoy!
 
how_to_make_christmas_quiche

How to make Christmas Quiche (VIDEO)

Christmas Quiche                       How to make Christmas Quiche     Enjoy!
Chicken lemon pie

Chicken lemon pie

Chicken lemon pie of: oil, chicken meat, onion, olives, garlic, mushrooms, lemons, salt, pepper. Ingredients: 3 tbsp olive oil 500 g chicken meat 1 onion, peeled and sliced 2 doves of garlic, finely sliced 250 g chestnut mushrooms, quartered 1 tsp ground cumin 3 preserved lemons, chopped 300 ml chicken stock 100 g green olives […]
 
how_to_make_tasty_brussel_sprouts

How to make tasty Brussel Sprouts (VIDEO)

Brussel Sprouts How to make tasty Brussel Sprouts   Enjoy!
chicken_fig_salad

Chicken fig salad

Chicken fig salad of: chicken breast, figs, mange tout, shallot, oil, lemon, salt, pepper. Ingredients: 2 chicken breasts, roasted and cooled 4 figs, halved 100 g mange tout 1 shallot, finely chopped 2 tbsp extra virgin olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper   How to prepare: Finely slice the chicken and toss with […]
 
chicken_stuffed_with_chestnuts

Chicken stuffed with chestnuts

Chicken stuffed with chestnuts of: chicken, mushrooms, butter, onion, garlic, chestnuts, parsley, bread, egg. Ingredients: 1 whole chicken, deboned 200 g fresh cep mushrooms, thickly sliced 40 g /1 oz butter For the stuffing: 2 tbsp butter 500 g cep or other wild mushrooms 1 onion, finely chopped 1 clove of garlic, chopped 10 vacuum […]
how_to_make_panettone_pudding

How to make Panettone Pudding (VIDEO)

Panettone Pudding How to make Panettone Pudding   Enjoy!
 
Gem de fructe de padure cu miere

Gem de fructe de padure cu miere

Gem de fructe de padure cu miere din: mure, afine, zmeura, miere, pectina, lamaie. Ingrediente: 250 g mure 250 g afine 250 g zmeură 400 g miere 2 linguri pectină din mere sucul de la 1 lămâie   Mod de preparare: Fructele se spală şi se aleg, iar jumătate din cantitate se taie în bucăţi […]
Vrabioara cu sos de coacaze

Vrabioara cu sos de coacaze

Vrabioara cu sos de coacaze din: vin, ceapa, jeleu, unt, vrabioara, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 căni Merlot 1/4 cană ceapă tocată foarte mărunt 1/4 cană jeleu de coacăze roşii 1 lingură boabe de piper verde 2 linguriţe unt 4 felii vrăbioară dezosată 1/4 linguriţă sare proaspăt râşnită 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat   Mod […]
 
Telina - mancare

Telina – mancare

Telina – mancare din: telina, ceapa, faina, bulion, ulei, verdeata, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 kg telină (câteva bucăţi) 2 cepe 1/2 lingură făină 1 lingură bulion 3-4 linguri ulei 1 legătură verdeaţă sare opţional: mirodenii   Mod de preparare: Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii (rondele sau jumătăţi de rondele, […]
Cotlet de miel cu mustar

Cotlet de miel cu mustar

Cotlet de miel cu mustar din: cotlet de miel, mustar, sos, usturoi, fulgi de ardei. Ingrediente: 2 bucăţi cotlet de miel cu os (7-8 coaste fiecare) 1/3 cană muştar de Dijon 2 linguri sos Worcestershire 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1 linguriţă fulgi de ardei iute   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de grăsime, dezgoliţi […]
 
Frigarui din creveti

Frigarui din creveti

Frigarui din creveti din: ulei, patrunjel, sos, usturoi, ketchup, sare, piper, lime, creveti. Ingrediente: 1/3 cană ulei de măsline 1/4 cană ulei de susan 1/4 cană pătrunjel tocat 2 linguri hot sauce 2 linguri usturoi granulat 1 lingură ketchup 1 linguriţă sare proaspăt râşnită 1 linguriţă piper alb măcinat 3 linguri zeamă de lime sau […]
Antricot cu sos de usturoi

Antricot cu sos de usturoi

Antricot cu sos de usturoi din: antricoate de vita, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa, zahar, ulei, piper, lamaie. Ingrediente: 6 antricoate de vită, fără os, de cca 2,5-3 cm grosime Pentru marinada: 2/3 cană sos de soia cu conţinut redus de sodiu 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe ghimbir ras 2 fire […]

Salau cu branza si hrean

Salau cu branza si hrean

Salau cu branza si hrean din: file de salau, unt, branza, hrean, mustar, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi fileu de şalău (cca 250 g fiecare) 1 lingură unt topit 1 cană brânză Cheddar rasă 2 linguriţe hot sauce 2 linguri hrean ras 2 linguriţe muştar de Dijon 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 […]
Jeleu delicios de visine

Jeleu delicios de visine

Jeleu delicios de visine din: suc de visine, miere, lichior de fructe, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de vişine 250 g miere 8 cl lichior de fructe sau 4 cl rachiu de fructe 1 pachet de zahăr vanilat 500 g zahăr gelifiant 2:1     Mod de preparare: Sucul de vişine se obţine fie în oala […]
 
Urzici fierte - piure

Urzici fierte – piure

Urzici fierte – piure din: urzici, ceapa, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg urzici crude 1 ceapă 1 lingură făină 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Urzicile se curăţă bine şi se spală în mai multe ape, sub jet de apă rece. Se pun apoi la fiert împreună cu ceapa într-o oală de […]
Sardele cu lamaie sau ceapa

Sardele cu lamaie sau ceapa

Sardele cu lamaie sau ceapa din: morcovi, sardele, ceapa, lamaie, patrunjel, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 4-6 morcovi 200 g sardele 1 ceapă mijlocie 1/2 lămâie 4-6 tije de pătrunjel verde 1 linguriţă cu zahăr 2 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii de coaja subţire de deasupra, spălaţi […]
 
Retete clasice: Varza calita

Retete clasice: Varza calita

Varza calita din: varza, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg varză (crudă sau acră) 3-4 linguri ulei piper boabe sare (numai la varza crudă)   Mod de preparare: Varza acră se spală în prealabil dacă este prea sărată (acră), apoi se taie fideluţă (fâşii cât mai subţiri). în final se pune într-o cratită de 2-3 I, […]
Reteta magiun de prune cu scortisoara

Reteta magiun de prune cu scortisoara

Reteta magiun de prune cu scortisoara din: prune, scortisoara. Ingrediente: 2500 g prune 1 beţişor de scorţişoară       Mod de preparare: Fructele se spală şi se lasă să se scurgă bine, apoi se taie în două şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-o formă împreuună cu scorţişoara şi se dau la cuptor […]
 
Friptura la gratar

Macrou fript cu salata

Macrou fript cu salata din: ulei, ceapa, usturoi, macrou, rosii, broccoli, vinegreta, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată peştişori subţiri 1 căţel mare de usturoi, tăiat felii subţiri 4 fileuri de macrou 250 g roşii cherry 200 g bucheţele de broccoli 2 linguri vinegretă din oţet balsamic (1 lingură […]
Varza cu branza

Varza cu branza

Varza cu branza din: varza cruda, branza, ulei sau unt, faina, smantana, pesmet, sare. Ingrediente: 1 kg varză crudă 3 linguri brânză rasă 3 linguri ulei (sau unt) 2 linguri făină 1 cană smântână 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Varza se curăţă bine, apoi se taie în bucăţi (felii groase de 1 […]
 
Salata de calamari fripti

Salata de calamari fripti

Salata de calamari fripti din: calamari, portocala, lamai, busuioc, fulgi de ardei, ulei, rosii, otet, zahar, piper, sare, rucola. Ingrediente: 24-28 rondele calamari zeama de la 1 portocală şi 1 lămâie 1/2 linguriţă busuioc uscat 1/2 linguriţă fulgi de ardei 3 linguri ulei de măsline Vinegreta de roşii: 1 roşie mare, bine coaptă 1/4 oţet din vin […]
Coaste de porc cu sos

Coaste de porc cu sos

Coaste de porc cu sos din: coaste de porc, ulei, usturoi, ceapa, ketchup, otet, boia, oregano, chimen, sare, mustar. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc (bine împănate cu carne) Pentru sos: 1 lingură ulei 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană ceapă tocată 3/4 cană ketchup 1/3 cană apă 2 linguri oţet de mere […]
 
Reteta frigarui in stil japonez

Reteta frigarui in stil japonez

Reteta frigarui in stil japonez din: fleica sau vrabioara, usturoi, miere, sos de soia, sherry, ulei, otet, ghimbir. Ingrediente: 700-800 g fleică sau vrăbioară Pentru marinada: 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă miere lichidă 1 ceaşcă sos de soia 1 ceaşcă Sherry 1/4 ceaşcă ulei 3 linguri oţet din orez 2 linguriţe ghimbir ras   […]
Scrumbie cu sos de lapte acru

Scrumbie cu sos de lapte acru

Scrumbie cu sos de lapte acru din: scrumbii, mere, ceapa, castraveti, smantana, lapte acru, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 2 scrumbii sărate sau afumate 2 mere acrişoare 1 ceapă 4 castraveţi mici cruzi 2 linguri cu smântână 2-3 linguri cu lapte acru 1/2 lămâie sare piper măcinat 4-6 tije de mărar   Mod de preparare: […]
 
supa_de_rosii_aromata_cu_busuioc_04

Reteta zilei: Supa de rosii aromata cu busuioc

Supa de rosii aromata cu busuioc din: ulei de masline, unt, ceapa, rosii, usturoi, supa, vin alb, pasta de tomate, busuioc, smantana, sare, piper. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 2 linguri unt 1 ceapa tocata 900gr rosii, tocate 1 catel de usturoi tocat 750ml supa 120ml vin alb 2 linguri pasta de tomate 2 […]
Cotlet cu piersici

Cotlet cu piersici

Cotlet cu piersici din: cotlete, otet, lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar, spanac. Ingrediente: 4 cotlete mari fără os 4 linguri oţet balsamic 2 linguri zeamă de lime 3 linguriţe cimbru proaspăt, tocat 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat 4 piersici mari, decojite, tăiate în jumătăţi (scoateţi sâmburii) 1 linguriţă zahăr tos 4 […]
 
Scrumbii cu usturoi

Scrumbii in plic

Scrumbii in plic din: scrumbii, sare, patrunjel, usturoi, ceapa, lamaie. Ingrediente: 1 scrumbii mari sau 6 scrumbii mijlocii 1 linguriţă cu sare 10-12 tije de pătrunjel 6-8 căţei de usturoi 1 ceapă 1 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi scrumbiile de aripioare, tăiaţi cozile, goliţi-le şi spălaţi-le cu multă apă rece sau călduţă. Săraţi uşor […]
Chefal cu tarhon

Chefal cu tarhon

Chefal cu tarhon din: chefal, zucchini, ardei, ceapa, morcov, ulei, tarhon, unt, sare. Ingrediente: 2 chefali nu prea mari, curăţaţi de solzi şi intestine 1 zucchini mic, tăiat julien 1 ardei gras roşu, mai mic, tăiat fâşii subţiri 1/4 cană ceapă, roşie, tăiată peştişori 1 morcov, tăiat julien 1 lingură ulei 2 linguri tarhon tocat 1 […]
 
Frigarui de sepii

Frigarui din sepii

Frigarui de sepii din: sepii, lamaie, usturoi, ulei, oregano, sare, piper, ouzo, otet, sofran, boia, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curăţate 2 linguri coajă de lămâie rasă foarte fin (fără partea albă) 1 lămâie (zeama) 1 linguriţă usturoi tocat mărunt 6 linguri ulei de măsline 1 linguriţă oregano uscat 2 linguriţe sare 1 linguriţă […]
Chutney de mere cu stafide

Chutney de mere cu stafide

Chutney de mere cu stafide din: ceapa, otet, mere, stafide, scortisoara, cardamom, ghimbir, cuisoare, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 cepe 300 ml oţet de mere 900 g mere 100 g stafide 1 beţişor de scorţişoară 5 capsule de cardamom 1 bucăţică de ghimbir (2 cm) 1 priză de praf de cuişoare 250 g zahăr din trestie […]
 
Telina cu ciuperci si vin

Telina cu ciuperci si vin

Telina cu ciuperci si vin din: telina, ciuperci, ceapa, faina, vin alb sec, ulei sau unt, dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg ţelină 1/4 kg ciuperci 2 cepe 1 lingură făină 1 pahar vin alb sec 3-4 linguri ulei (sau unt) frunze de dafin piper măcinat sare   Mod de preparare: Ţelina se curăţă bine de […]
Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt pe gratar din: usturoi, cimbru, piper, dafin, pastrav, lamai, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 căţel de usturoi, bine zdrobit 2 linguriţe cimbru proaspăt, tocat mărunt, sau 1 linguriţă cimbru uscat 1/4 linguriţă piper măcinat 6 păstrăvi (350-400 g fiecare), curăţaţi 6 foi de dafin 6 linguri unt topit 2 lămâi (zeama) 1/4 cană pătrunjel […]
 
Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci

Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci

Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci din: scrumbii, morcovi, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, sare, piper, lamaie, verdeata. Ingrediente: 4-6 scrumbii mijlocii 2-3 morcovi 1 ceapă 250 g ciuperci 3 linguri cu ulei 1 frunză de dafin sare piper boabe 1 lămâie verdeaţă tocată   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, înlăturaţi capul, goliţi de intestine şi […]
Reteta gem de prune cu scortisoara

Reteta gem de prune cu scortisoara

Reteta gem de prune cu scortisoara din: prune, scortisoara. Ingrediente: 1500 g prune 2 beţişoare de scorţişoară     Mod de preparare: Prunele se aleg, se spală şi se curăţă de sâmburi. Se pun la fiert la foc mic, într-o cratiţă largă, amestecând ocazional. După o jumătate de oră sau chiar o oră puteţi scoate […]
 
Retete cu varza: Parjoale

Retete cu varza: Parjoale

Parjoale din: varza, oua, paine, faina, ulei, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 1/2-1 kg varză crudă (1 varză de mărime potrivită) 2 ouă 1 felie pâine 1 lingură făină 2 linguri ulei (sau untură) 1 legătură verdeaţă piper măcinat sare   Mod de preparare: Varza se fierbe (tăiată în bucăţi sau chiar sub formă de frunze), apoi […]
Rata cu garnitura de gulii

Ton fript cu sos

Ton fript cu sos din: ton, ulei, piper, ardei, ketchup, usturoi, ceapa, fulgi de ardei. Ingrediente: 4 bucăţi de ton 2 linguriţe ulei de măsline piper proaspăt măcinat Sos de ardei: 4 ardei capia mari 1 lingură ketchup 1 căţel mare de usturoi, tocat 1/4-1/2 linguriţă fulgi de ardei iute 1 linguriţă ulei de măsline […]
 
Varza gratinata

Varza gratinata

Varza gratinata din: varza, cascaval, smantana, unt, sare. Ingrediente: 1 varză medie (circa 1 kg) 300 g caşcaval (de preferat şvaiţer) ras 1/2 cană smântână 2 linguri unt (3 linguri ulei) sare   Mod de preparare: Varza se curăţă, se taie în sferturi şi se opăreşte. Când varza s-a muiat, se scoate din apă, se pune […]
Pastrav fript cu verdeturi

Pastrav fript cu verdeturi

Pastrav fript cu verdeturi din: pastrav, ulei, sare, piper, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi ulei de măsline sare şi piper alb, după gust 1 legătură mare de pătrunjel 1/2 legătură mărar 3-4 lămâi unt   Mod de preparare: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi 3 lămâi în felii […]
 
Frigarui de creveti cu ardei

Frigarui de creveti cu ardei

Frigarui de creveti cu ardei din: creveti, ardei, ceapa, sos de soia, zahar, usturoi, ghimbir, ardei, ceapa, ulei. Ingrediente: 4-5 creveţi mari de persoană 1 ardei gras 1 ceapă Pentru marinada: 1/4 cană sos de soia (preferabil cu conţinut redus de sodiu) 1 linguriţă zahăr brun 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 2 linguriţe ghimbir […]
how_to_make_churros_with_sauce

How to make Churros with sauce (VIDEO)

Churros with sauce                       How to make Churros with sauce   Enjoy!
 
how_to_make_delicious_fish_burger

How to make delicious Fish Burger (VIDEO)

Fish Burger                       How to make delicious Fish Burger   Enjoy!
Caesar salad with grapefruit

Caesar salad with grapefruit

Caesar salad with grapefruit of: chicken breast, salad leaves, sweetcorn, grapefruit, anchovy, garlic. Ingredients: 2 chicken breasts, skinned and roasted or bought pre-cooked 200 g mixed salad leaves 1 red pepper, deseeded and finely sliced 100 g baby sweetcorn 1 grapefruit For the dressing: 2 anchovy fillets 1/2 clove of garlic, crushed 150 ml creme […]
 
how_to_make_homemade_yorkshire_puddings

How to make homemade Yorkshire Puddings (VIDEO)

Yorkshire Puddings                       How to make homemade Yorkshire Puddings   Enjoy!
almond_chicken_with_potatoes

Almond chicken with potatoes

Almond chicken with potatoes of: oil, carrots, potatoes, chicken, almonds, salt, pepper. Ingredients: 4 tbsp olive oil 4 carrots, peeled and cut lengthways into batons 400 g waxy potatoes, halved 1 chicken, jointed 60 g / 2 oz whole almonds 250 ml chicken stock salt and pepper chive stalks, to garnish   How to prepare: […]
how_to_make_chorizo_soup

How to make Chorizo Soup (VIDEO)

Chorizo Soup                       How to make Chorizo Soup   Enjoy!
liver_terrine

Liver terrine

Liver terrine of: chicken liver, butter, garlic, salt, pepper. Ingredients: 225 g chicken livers, trimmed 225 g butter, softened 75 ml madeira or marsala 1/2 tsp ground mace 1 tsp thyme leaves 1 clove of garlic, crushed salt and pepper     How to prepare: Heat a tbsp of butter in a frying pan and cook […]
 
Homemade chicken burger

Homemade chicken burger

Homemade chicken burger of: chicken, garlic, lemon, egg, tomatoes, lettuce, mayonnaise, salt, pepper. Ingredients: 500 g /1 lb / 2 cups chicken, minced 2 tbsp thyme leaves, chopped salt and pepper 1 clove of garlic, crushed 1 lemon, zested 1 egg, beaten 4 burger buns 4 tomatoes, sliced 1/2 head iceberg lettuce, shredded 4 tbsp […]
how_to_make_pan_fry_fish

How to make Pan Fry Fish (VIDEO)

Pan Fry Fish                           How to make Pan Fry Fish   Enjoy!
 
how_to_make_jam_donuts

How to make Jam donuts (VIDEO)

Jam donuts                       How to make Jam donuts   Enjoy!
chicken_with_garlic_cloves

Chicken with garlic cloves

Chicken with garlic cloves of: chicken, butter, tarragon, carrots, garlic, wine, salt, pepper. Ingredients: 1 oven-ready chicken 40 g butter 4 sprigs tarragon 4-5 carrots, peeled and chopped 40 cloves of garlic 200 ml dry white wine salt and pepper     How to prepare: Preheat the oven to 180°C (160° fan) / 350F / gas […]
 
how_to_make_halloween_pumpkin_soup

How to make Halloween Pumpkin Soup (VIDEO)

Halloween Pumpkin Soup                       How to make Halloween Pumpkin Soup   Enjoy!
how_to_make_tasty_beef_stew

How to make tasty Beef Stew (VIDEO)

Beef Stew                       How to make tasty Beef Stew   Enjoy!
 
Mushroom chicken breast

Chicken and mushroom tart

Chicken and mushroom tart of: butter, chicken thighs, mushrooms, garlic, salt, pepper. Ingredients: 375 g / 13 oz ready-rolled puff pastry 40 g /1 oz butter 4 chicken thighs, deboned and meat chopped 250 g mixed wild mushrooms, cleaned 2 sprigs thyme leaves 1 clove of garlic, crushed salt and pepper 150 ml double (heavy) […]
how_to_make_roasted_almonds

How to make Roasted Almonds (VIDEO)

Roasted Almonds                       How to make Roasted Almonds   Enjoy!
 
Lemon chicken wings

Lemon chicken wings

Lemon chicken wings of: chicken wings, butter, lemon, salt, pepper. Ingredients: 16 chicken wings 100 g butter 1 lemon, juiced 1/2 bunch thyme salt and pepper     How to prepare: Preheat the oven to 200°C (180° fan) / 400F / gas 6. Melt the butter in a pan and add the lemon, thyme and seasoning. […]
chicken_with_mango

Chicken with mango

Chicken with mango of: chicken legs, oil, coriander, pepper, salt, mango, lime, chili, spinach. Ingredients: 2 chicken legs 2 tbsp olive oil 1 tsp ground coriander 1 tbsp thyme leaves 1/2 tsp cayenne pepper salt 2 mangoes, very ripe, peeled and stoned 1 lime, juiced 1 red chilii (chili), deseeded and finely chopped 250 g […]
 
how_to_make_roast_beef_with_herbs

How to make Roast Beef with Herbs (VIDEO)

Roast Beef with Herbs                       How to make Roast Beef with Herbs   Enjoy!
Gem de struguri cu vin

Gem de struguri cu vin

Gem de struguri cu vin din: vin, struguri, zahar, lamaie, vanilie. Ingrediente: 600 ml vin alb 150 g struguri fără sâmburi 500 g zahăr gelifiant 2:1 sucul de la 1 lămâie 1/2 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Mai întâi se spală strugurii temeinic. Se lucrează fie cu struguri fără sâmburi, fie cu struguri cu […]
 
Vinete cu ardei copti

Vinete cu ardei copti

Vinete cu ardei copti din: vinete, ardei, rosii, usturoi, patrunjel, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg vinete (3-4 bucăţi) 5-6 ardei graşi sau capia 3 cepe 5-6 roşii 1 căpătâni usturoi 1 legătură pătrunjel piper boabe sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Vinetele se coc ca pentru salată. Ardeiul se coace şi se curăţă […]
Somon cu busuioc

Somon cu busuioc

Somon cu busuioc din: somon, lime, ghimbir, mustar, ulei, busuioc, verdeturi, marar. Ingrediente: 2 bucăţi somon 2 linguri zeamă de lime 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 2 linguriţe muştar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri busuioc tocat 1 pungă (cca 250 g) amestec de frunze pentru salată (salată verde şi roşie, ruccola, salată […]
 
Vinete pane cumujdei de usturoi

Vinete pane cu mujdei

Vinete pane cu mujdei din: vinete, ulei, faina, oua, sare, mujdei de usturoi. Ingrediente: 5-6 vinete 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 -2 ouă sare mujdei de usturoi   Mod de preparare: Vinetele se spală şi se taie rondele subţiri (4-5 mm). Unii le curăţă şi de coajă. Noi suntem de părere că sunt […]
Desert clasic: Chec

Desert clasic: Chec

Chec din: oua, zahar, ulei, faina, cacao. Ingrediente: 5 ouă 1 cană zahăr 6 linguri ulei 1 lingură făină 2 linguri cacao   Mod de preparare: Intr-un ibric de 1 litru se pun la foc domol zahărul şi 6 linguri de apă. Se amestecă în continuare până ce se obţine siropul. Se trage apoi de […]
 
Frigarui cu legume si tofu

Frigarui cu legume si tofu

Frigarui cu legume si tofu din: tofu, zucchini, ardei, ciuperci, ceapa, sos de soia, ulei, miere, otet, lamaie, usturoi, mustar, piper. Ingrediente: 400 tofu în apă, foarte ferm 2 zucchini mici 1 ardei gras mediu, sau bucăţi de ardei de diferite culori 300 g ciuperci medii 2 cepe roşii, mici Pentru marinada: 3 linguri sos […]
Mere zemoase la cuptor

Mere zemoase la cuptor

Mere zemoase la cuptor din: mere, margarina, zahar, coniac, visine sau cirese din dulceata. Ingrediente: 8 mere (preferabil mere zemoase – creţeşti) 2 linguri margarina 2-3 linguri zahăr 2 linguri coniac (sau rom, vişinată, vin alb) boabe de vişine sau de cireşe din dulceaţă (eventual: sâmburi de nucă)   Mod de preparare: Se curăţă merele […]
 
Chutney de prune si mure

Chutney de prune si mure

Chutney de prune si mure din: ceapa, prune, mure, otet, zahar, stafide, martipan, scortisoara, sare, chimion, piper, dafin. Ingrediente: 2 cepe roşii 1000 g prune 350 g mure sălbatice 350 g zahăr nerafinat 125 ml oţet de prune 4 linguri de stafide 50 g marţipan 1 beţişor de scorţişoară 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă […]
Pilaf din urzici

Pilaf din urzici

Pilaf din urzici din: urzici, ceapa, ulei, orez, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici crude 2 cepe 3-4 linguri ulei 1 cană orez sare piper   Mod de preparare: Urzicile se curăţă şi se spală în mai multe ape pentru a se îndepărta orice urmă de nisip. Se fierb apoi la foc mai mare pentru […]
 
Salau cu maioneza si vin alb

Salau cu maioneza si vin alb

Salau cu maioneza si vin alb din: salau, vin, ou, ulei, mustar, sare, castraveti acri, oua, unt, piper, usturoi. Ingrediente: 1 şalău 1 cană cu vin alb pătrunjel tocat fin 1 gălbenuş crud 1 gălbenuş fiert 1 cană cu ulei 1 lingură cu muştar sare 3-4 castraveţi acri 4 ouă fierte tari 2-3 linguri cu […]
Ton fript cu mango

Ton fript cu mango

Ton fript cu mango din: ton, ulei, lamaie, usturoi, piper, mango, ulei, ardei, ceapa, patrunjel, lime, sare. Ingrediente: 6 felii de ton 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi, bine zdrobit 1 linguriţă piper proaspăt măcinat Topping de mango: 1 mango 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei gras […]
 
Gem de smochine si prune

Gem de smochine si prune

Gem de smochine si prune din: prune, miere, lamaie, smochine, agar-agar, amaretto. Ingrediente: 1000 g prune 300 g miere 1 lămâie 1000 g smochine proaspete 2 linguri de agar-agar 2 cl Amaretto   Mod de preparare: Prunele şi smochinele se spală şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie prunele în două şi […]
Varza cu marar verde

Varza cu marar verde

Varza cu marar verde din: varza, marar, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 1 varză crudă (trufanda) 2 legături mărar 1 lingură bulion 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Varza crudă, trufanda, se curăţă de frunzele de deasupra, apoi se taie (în patru sau opt). Intr-o cratită de circa 3 I se pune o cană […]
 
Clatite cu bere si gem

Clatite cu varza dulce

Clatite cu varza dulce din: varza, oua, faina, lapte, ulei, smantana, sare. Ingrediente: 1/2 varză crudă 2 ouă 5-6 linguri făină 1 cană lapte 1 lingură ulei smântână sare   Mod de preparare: Varza se taie foarte mărunt (eventual se dă prin râzătoare), apoi se presară cu puţină sare. Separat, din ouă, făină şi lapte […]
Varza rosie fiarta cu vin

Varza rosie fiarta cu vin

Varza rosie fiarta cu vin din: varza rosie, vin rosu sec, ulei, faina, piper, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 kg varză roşie 2 cepe 1 pahar vin roşu sec 2 linguri ulei 1/2 lingură făină piper sare opţional: mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară)   Mod de preparare: Varza roşie se taie în fâşii cât mai […]
 
Scoici St. Jacques cu bacon

Scoici St. Jacques cu bacon

Scoici St. Jacques cu bacon din: scoici, bacon, lamaie, ulei, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi piperul, turnaţi peste scoici şi lăsaţi-le […]
Vinete cu sos de rosii si usturoi

Vinete cu sos de rosii si usturoi

Vinete cu sos de rosii si usturoi din: vinete, rosii, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg vinete mai mici (5-6 bucăţi) 1 kg roşii 1 căpăţână usturoi 2 linguri ulei sare     Mod de preparare: Vinetele se coc ca pentru salată. După ce s-au copt nu se toacă, însă se lasă pe un fund […]
 
Salaul menajerei

Salaul menajerei

Salaul menajerei din: salau, morcov, vin rosu, ceapa, patrunjel, dafin, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: 1 şalău de 2 kg 1/2 l vin roşu 1 morcov mare 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel foaie de dafin sare piper boabe 2 linguri cu ulei 1 lingură cu faină   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare, […]
supa_de_ciuperci_aromata_cu_cimbru_03

Reteta zilei: Supa de ciuperci aromata cu cimbru

Supa de ciuperci aromata cu cimbru din: ciuperci uscate, ulei de masline, unt, praz, usturoi, ceapa, ciuperci, supa, cimbru uscat, smantana, sare, piper, ceapa verde, cimbru. Ingrediente:  25 gr ciuperci uscate 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 fire praz, tocat 1 catel de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 225 gr ciuperci 1.2 […]
Sardine fripte cu sos picant

Sardine fripte cu sos picant

Sardine fripte cu sos picant din: sardine, mirodenii, usturoi, turmeric, sare, amidon, piper, fulgi de ardei, ulei, lapte de cocos, ardei, sos de peste, lime, zahar. Ingrediente: câte 3-4 sardine /porţie, în funcţie de dimensiunile lor amestec de mirodenii 1 linguriţă praf de usturoi 3/4 linguriţă turmeric sau şofran 1 linguriţă sare 2 linguriţe amidon […]
Friptura rece

Friptura rece

Friptura rece din: carne de manzat, lapte, ou, faina, sare, piper, maghiran, boia, unt, castraveti. Ingrediente: 500 g carne de mănzat tocată 1 pahar cu lapte 1 ou 4 linguri cu făină sare piper măcinat maghiran boia de ardei iute 2 linguri cu unt 2 castraveţi muraţi   Mod de preparare: Amestecaţi carnea cu sare, […]
 
File de macrou condimentat

File de macrou condimentat

File de macrou condimentat din: file de macrou, ulei, lamaie, paprika, chimen, coriandru, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguriţe paprika 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate 1 linguriţă praf de usturoi 1 linguriţă sare 1/4 linguriţă […]
Vinete - mancarica

Vinete – mancarica

Vinete – mancarica din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg vinete (4-6 bucăţi) 1/2 kg roşii 2 cepe 1 căpătând usturoi 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă şi se taie rondele groase de aproape 1 cm. Se sărează, se lasă să […]
 
Gem de fructe rosii

Gem de zmeura si coacaze rosii

Gem de zmeura si coacaze rosii din: zmeura, coacaze rosii, miere, pectina. Ingrediente: 500 g zmeură 500 g coacăze roşii 400 g miere 20 g pectină     Mod de preparare: Zmeura şi coacăzele se aleg şi se spală. Se dau în clocot scurt într-o cratiţă şi eventual se mai mărunţesc. In funcţie de instrucţiunile […]
Reteta somn dulce-picant

Reteta somn dulce-picant

Reteta somn dulce-picant din: somn, ketchup, otet, hrean, zahar, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi de somn Pentru marinada: 1/3 cană ketchup 4 linguri oţet din vin roşu 3 linguri hrean ras 1 lingură zahăr brun 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguriţe busuioc proaspăt, tocat mărunt 1 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper măcinat […]
 
Porumb fript pe gratar

Porumb fript pe gratar

Porumb fript pe gratar din: porumb, unt, gheata. Ingrediente: 4 ştiuleţi de lapte 4 linguri unt 3 linguri gheaţă zdrobită pentru fiecare ştiulete     Mod de preparare: Curăţaţi ştiuleţii de foi şi mătase. Tăiaţi pentru fiecare câte o bucată de folie suficient de mare cât să înfăşoare ştiuletele de două ori. Puneţi folia cu […]
Galuste de pesmet cu sos de vin

Galuste de pesmet cu sos de vin

Galuste de pesmet cu sos de vin din: ouas, zahar, pesmet, vin, ulei, scortisoara, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr pudră 4 linguri cu pesmet alb 1 pahar cu vin alb 1/2 pahar cu zahăr 1 cană cu ulei 1/2 linguriţă cu scorţişoară sare   Mod de preparare: Spălaţi ouăle, ştergeţi-le, spargeţi-le, separaţi […]
 
Gem de prune si ciocolata

Gem de prune si ciocolata

Gem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar. Ingrediente: 700 g prune 100 g de cicolată amară sau menaj 200 g miere sucul de la 1 lămâie 4 linguriţe de agar-agar   Mod de preparare: Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se […]
Gogosi din aluat cu smantana

Gogosi pripite cu lapte batut

Gogosi pripite cu lapte batut din: oua, lapte batut, praf de copt, faina, zahar pudra, sare. Ingrediente: 2 ouă 1 cană lapte bătut 1 praf de copt făină cât cuprinde – cam 1 cană zahăr pudră sare   Mod de preparare: Intr-un castron se bat ouăle şi laptele bătut, apoi se adaugă praful de copt, puţină […]
 
Gemurile cu mere

Mere pe paine

Mere pe paine din: mere, paine, zahar, unt. Ingrediente: Pentru o portie/o persoană: 1-2 mere mai mari (din soiuri mai zemoase) o felie de pâine 1-2 linguri zahăr 2 linguri unt   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă numai cât să le acopere. După ce merele […]
Nuci glasate

Nuci glasate

Nuci glasate din: nuci, zahar. Ingrediente: 50 nuci uscate 5-6 linguri zahăr tos   Mod de preparare: Intr-o tigaie, preferabil de teflon, se pun la prăjit sâmburii de nucă peste care se pune zahărul. Tigaia se fine la foc mai vioi şi se amestecă continuu cu o spatulă de lemn. Zahărul topit formează un sirop […]
 
Prajitura de sezon, cu mere

Prajitura de sezon, cu mere

Prajitura de sezon, cu mere din: mere, zahar, margarina, praf de copt, otet, apa, faina. Ingrediente: Pentru umplutură: 3 kg mere creţeşti (cam 30 bucăţi) 1/2 kg zahăr Pentru blat: 250 g margarină comună (1 pachet) 1 linguriţă praf de copt sau bicarbonat 1 lingură oţet 5 linguri apă rece 300 g făină (mai mult […]
Grog cu rom

Grog cu rom

Grog cu rom din: rom, vin dulce, zahar, lamaie, ceai englezesc. Ingrediente: 1 pahar rom (original) 1 pahar vin dulce 1 lingură zahăr câteva felii de lămâie ceai englezesc fierbinte   Mod de preparare: Romul şi vinul se amestecă bine, apoi se adaugă zahărul şi se amestecă în continuare până se dizolvă. Amestecul se toarnă […]
 
Fried_Chicken

How to make Chicken drumsticks (VIDEO)

Chicken drumsticks                   How to make Chicken drumsticks   Enjoy!
how_to_cook_sea_bass

How to cook Sea Bass (VIDEO)

How to cook Sea Bass                     How to cook Sea Bass   Enjoy!
 
Ginger bites

Thai chicken bites

Thai chicken bites of: chili, onion, garlic, lemongrass, ginger, fish sauce, lime, sugar, oil, chicken breast. Ingredients: 1 red chilii (chili), finely chopped 1/2 bunch spring onions (scallions), sliced 2 cloves of garlic, crushed 2 stalks lemongrass, bruised 2 tsp fresh galangal or ginger, grated 3 tbsp fish sauce 1 lime, zested 1 tbsp dark […]
Roast chicken with sugar snaps

Roast chicken with sugar snaps

Roast chicken with sugar snaps of: chicken legs, oil, salt, pepper, sugar snap peas, pancetta, garlic, lemon, tarragon. Ingredients: 4 chicken legs 2 tbsp thyme leaves 2 tbsp olive oil salt and pepper 250 g sugar snap peas 150 g pancetta, diced 2 tbsp olive oil 1 clove of garlic, finely sliced 1/2 lemon, zested […]
 
how_to_make_raspberry_cheese_cake

How to make Raspberry Cheese Cake (VIDEO)

Raspberry Cheese Cake                     How to make Raspberry Cheese Cake   Enjoy!
Chicken basmati rice salad

Chicken basmati rice salad

Chicken basmati rice salad of: basmati rice, chicken breast, vinegar, oil, salt, peppr, sugar, coriander. Ingredients: 250 g  basmati rice, cooked and cooled 2 chicken breasts, skin on 2 tbsp groundnut oil 1 tsp Chinese 5-spice powder 1 red pepper, deseeded and finely diced 1 green pepper, deseeded and finely diced 2-3 tbsp rice vinegar […]
 
how_to_make_salmon_parmesan

How to make Salmon Parmesan (VIDEO)

Salmon Parmesan                         How to make Salmon Parmesan   Enjoy!
fruity_roast_chicken

Fruity roast chicken

Fruity roast chicken of: chicken, sausages, breadcrumbs, apple, apricot, garlic, butter, salt, pepper, cous cous, almonds, lemon. Ingredients: 1 oven ready chicken 500 g /1 lb / 2 cups highly-flavoured sausages 75 g breadcrumbs 1 apple, peeled and cored 150 g dried apricots, chopped 2 tbsp thyme leaves 3 cloves of garlic, crushed salt and […]
 
Pekinese chicken soup

Pekinese chicken soup

Pekinese chicken soup of: oil, onion, garlic, ginger, mushrooms, soy sauce, sugar, chervil. Ingredients: 1 tbsp groundnut oil 1 tsp chilii (chili) oil 1 bunch spring onions (scallions), finely sliced 2 cloves of garlic, finely sliced 1 tbsp fresh ginger, grated 4 chicken thighs, skinned, deboned and cut into large pieces 150 g Chinese or […]
chicken_fajitas

Chicken fajitas

Chicken fajitas of: chicken breast, cumin, paprika, coriander, chili, salt, pepper, oil, onion, zucchini, lime, sour cream, tomato salsa. Ingredients: 4 chicken breasts, skinned and thinly sliced 2 tsp paprika 2 tsp ground cumin 2 tsp ground coriander pinch dried chilii (chili) flakes salt and pepper 4 tbsp olive oil 1 onion, peeled and finely […]
 
how_to_make_a_marble_cake

How to make a Marble Cake (VIDEO)

Marble Cake                         How to make a Marble Cake   Enjoy!
chicken_and_mushrooms_pancakes

Chicken and mushrooms pancakes

Chicken and mushrooms pancakes of: butter, chicken breast, mushrooms, garlic, tarragon, mustard, lemon, salt, pepper. Ingredients: 40 g / 1 oz butter 2 chicken breasts, skin on 200 g chestnut mushrooms, quartered 1 clove of garlic, crushed 4 sprigs tarragon 200 ml double (heavy) cream 1-2 tbsp grain or Dijon mustard 1/2 lemon, juiced salt […]
 
how_to_make_barbecue_ribs

How to make Barbecue Ribs (VIDEO)

Barbecue Ribs                         How to make Barbecue Ribs   Enjoy!
Chicken pitas

Chicken pitas

Chicken pitas of: chicken breast, pita bread, tomatoes, onion, lettuce, yoghurt, mint, salt, pepper. Ingredients: 4 chicken breasts, cut into thick slices 4 pita breads 2 ripe tomatoes, cut into chunks 1 red onion, finely sliced 4 lettuce leaves 4 tbsp plain yoghurt bunch dill or mint, finely chopped salt and pepper   How to […]
 
how_to_make_miso_soup

How to make Miso soup (VIDEO)

Miso soup                     How to make Miso soup   Enjoy! Supa miso cu spanac si ghimbir   Supa miso cu spanac si ghimbir din: frunze de nap, spanac, caju, otet de orez, ulei de susan, sirop de artar, pasta miso, seminte de susan, ghimbir, usturoi, pudra […]
tropical_chicken_salad

Tropical chicken salad

Tropical chicken salad of: oil, chicken, salt, pepper, pineapple, oranges, coconut, pomegranate, limes, chili. Ingredients: 3 tbsp olive oil 500 g /1 lb / 2 cups chicken, diced salt and pepper 60 g / 2 oz sesame seeds 1 pineapple, peeled, cored and diced 2 oranges, peeled and segmented 1/2 fresh coconut, shaved or prepared […]
 
how_to_make_gnocchi_with_tomato_sauce

How to make Gnocchi with tomato sauce (VIDEO)

Gnocchi with tomato sauce                     How to make Gnocchi with tomato sauce   Enjoy!
Chicken mango rolls

Chicken mango rolls

Chicken mango rolls of: vermicelli, vinegar, fish sauce, coriander, basil, cucumber, mango, chicken breast, chili, soy sauce, ginger. Ingredients: 100 g rice vermicelli 1 tbsp rice vinegar 2 tbsp fish sauce bunch mint, finely chopped 1/2 bunch coriander (cilantro), chopped 1/2 bunch basil, finely chopped 1/2 cucumber, cut into matchsticks 2 mangos, stoned, peeled and sliced 2-3 chicken […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu