luni, 4 aprilie 2016

Retete pentru masa de Paste # 40 (2016)

Retete pentru Masa de Paste:

Spaghete_cu_carne_tocata_si_branza_cheddar_04

Reteta zilei: Spaghete cu carne tocata si branza cheddar

Spaghete cu carne tocata si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, carne tocata, condimente, rosii, sos de rosii, spaghete, supa de pui, branza cheddar. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline ½ ceasca ceapa rosie cubulete 2 catei de usturoi tocat 500gr carne tocata 2 linguri de condimente 1 cutie rosii cubulete 1 […]
Retete Spanac

Spanac tras la tigaie

Spanac tras la tigaie din: spanac, rosii, marar, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspăt 2 linguri de ulei sare piper usturoi granulat câteva roşii cherry mărar verde sau uscat   Mod de preparare: Curăţăm spanacul, îndepărtăm codiţele şi spălăm frunzele în mai multe ape sau sub jet continuu de apă în chiuvetă. […]
Retete de post: cartofi taranesti

Retete de post: cartofi taranesti

Retete de post: cartofi taranesti din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, marar, patrunjel, boia, vegeta, sare, piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 2 legături ceapă verde 2 cepe roşii 2 ardei verzi 2 ardei roşii 50 ml ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă boia dulce vegeta sare piper Mod de preparare: Ceapa se curăţă, […]
Budinca de clatite cu mere

Budinca de clatite cu mere

Budinca de clatite cu mere din: mere, apa minerala, faina, ulei, sare, bicarbonat, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1/2 kg mere 500 ml apă minerală făină ulei sare bicarbonat zahăr scorţişoară Mod de preparare: Aluatul de clătite se completează cu o linguri­ţă de zahăr şi un praf de bicarbonat. Merele se curăţă, se dau pe râzătoare, se […]
Chiftele de cartofi in crusta de seminte

Chiftele de cartofi in crusta de seminte

Chiftele de cartofi in crusta de seminte din: cartofi, soia, vegeta, ceapa, sare, piper, ienibahar, turmeric, ulei, patrunjel, seminte. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 100 g granule de soia 1 linguriţă vegeta 1 ceapă albă mare sare piper puţin ienibahar măcinat un praf de turmeric 50 ml ulei 3-4 linguri făină albă pătrunjel proaspăt tocat […]
Compot din fructe

Compot din fructe

Compot din fructe din: fructe, zahar, esente. Ingrediente: 1 kg fructe (mere, pere, vişine, caise, piersici, pru­ne, struguri, gutui, cireşe) zahăr esenţe Mod de preparare: Fructele se spală bine, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în 2 litri de apă. Când s-au înmuiat se adaugă zahăr după gust şi se mai lasă la […]
Retete de post: chiftele din ciuperci

Retete de post: chiftele din ciuperci

Retete de post: chiftele din ciuperci din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt   Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne sau se taie […]
Cornulete cu aluat fraged

Cornulete cu aluat fraged

Cornulete cu aluat fraged din: margarina, praf de copt, apa, lamaie, sare, faina, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de margarină 1 praf de copt 6 linguri de apă zeamă de lămâie sare făină zahăr pudră Mod de preparare: Se amestecă margarina, apa, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, un praf de sare şi […]
Chiftele de zucchini

Chiftele de zucchini

Chiftele de zucchini din: zucchini, cartofi, ceapa, gogosar, pasta de ardei, cimbrisor, patrunjel, malai, faina, ulei, sare. Ingrediente: 1 zucchini (300 g) 2 cartofi 1 ceapă roşie mică 1/2 gogoşar 1/2 linguriţă pastă ardei iute 1/2 linguriţă cimbrişor uscat 1 lingură pătrunjel verde tocat 2 linguri mălai 1-2 linguri făină ulei pentru prăjit sare   […]
Deserturi rapide

Deserturi rapide (2016)

Deserturi rapide: Reteta zilei: Tort cu morcovi si crema de branza   Un desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut surprinsi. Ingrediente pentru blat: 250ml ulei vegetal 175g zahar pudra 50g de zahar brun 4 oua 140g morcovi 1 […]
Gutui la cuptor

Gutui coapte cu nuci si stafide

Gutui coapte cu nuci si stafide din: gutui, stafide, miez de nuca, miere, margarina. Ingrediente: 3 gutui mari 100 g stafide 100 g miez de nucă 2 linguri miere 2 linguri margarină   Mod de preparare: Alegem trei gutui mari, le spălăm, le tăiem un capac şi eliminăm sâmburii şi miezul tare. Miezul de nucă […]
Reteta telina a la grec

Reteta telina a la grec

Reteta telina a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, ulei, faina, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg ţelină 250 g ceapă 400 g arpagic 200 g mazăre 2 legături verdeaţă 100 ml ulei 1 lingură făină 150 g măsline zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie […]

Retete de post: vinete

Retete de post: vinete

Retete de post: vinete din: vinete, ceapa, patrunjel, morcov, telina, ardei, varza, usturoi, ulei, sare, cimbru, rosii. Ingrediente: 5-6 vinete mai mici 2 cepe de mărime mijlocie 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 ţelină mică 1 ardei gras 1/4 varză 4-5 căţei de usturoi ulei sare 2 foi de dafin câteva fire de cimbru […]
Salata orientala cu andive

Salata orientala cu andive

Salata orientala cu andive din: cartofi, ceapa, castravete, ardei, rosie, ulei, zeama de lamaie, andive. Ingrediente: 100 g cartofi fierţi 1 ceapă mică 1 castravete 1 ardei gras sau 1 gogoşar 1 roşie 1 linguriţă  ulei zeamă de lămâie andive   Mod de preparare: Cartofii, fierţi şi curăţaţi, se taie în felii şubţiri, se adau­gă, […]
Reteta maioneza de pufuleti

Reteta maioneza de pufuleti

Reteta maioneza de pufuleti din: pufuleti, ulei, lamaie, ceapa. Ingrediente: 1 pachet de pufuleţi de porumb (100-150 g) 1 cană ulei zeama de la o lămâie 1 ceapă mică rasă   Mod de preparare: Se pun pufuleţii în vasul în care urmează să se facă maioneza şi se udă bine cu câteva linguri de apă […]
Salsa - sos de rosii

Salsa – sos de rosii

Salsa – sos de rosii din: boia iute, boia de ardei dulce, pasta de rosii, apa, faina. Ingrediente: 1 linguriţă boia iute 2 linguri boia de ardei dulce 1 ceaşcă pastă de roşii 5 ceşti apă făină cât să îngroaşe compoziţia   Mod de preparare: Se fierb ingredientele împreună. Acest sos se poate folosi pentru orice […]
Peste alb in sos picant

Peste alb in sos picant

Peste alb in sos picant din: file de peste alb, boabe de mustar, mustar, masline, alune, apa, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri peşte alb (cod, merluciu, pangasius), 50 g boabe de muştar 2 linguri muştar cu hrean 10 măsline verzi, fără sâmburi 50 g alune de pădure 1 ceaşcă de apă 5 […]
Mancare de naut cu ton si rosii cherry

Mancare de naut cu ton si rosii cherry

Mancare de naut cu ton si rosii cherry din: naut, ton, ceapa, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de năut 1 cutie de ton 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 50 ml vin rose 2-3 linguri pastă de tomate 5-6 roşii cherry pătrunjel proaspăt ulei de […]
Sos de rosii si ciuperci

Sos de rosii si ciuperci

Sos de rosii si ciuperci din: ciuperci, ulei, ceapa, rosii, usturoi, boia, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau din conservă 50 ml ulei 1 ceapă 1 cutie de roşii tăiate cubuleţe 5 căţei de usturoi 2 linguriţe boia de ardei dulce sare piper puţin busuioc   Mod de preparare: Intr-o tigaie puneţi […]
Reteta de post: Bors de crap

Reteta de post: Bors de crap

Bors de crap din: apa, bors, crap, zarzavat, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 2 l apă 1 I borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat – morcov, pătrunjel, ceapă 3 linguri de orez verdeaţă sare   Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel şi o ceapă. Se pun să fiarbă în […]
Sos tartar cu tarhon

Sos tartar cu tarhon

Sos tartar cu tarhon din: maioneza, ceapa, capere, tarhon, sare, usturoi. Ingrediente: 300 g maioneză de pufuleţi 50 g ceapă 50 g capere sau 1 legătură tarhon 1 linguriţă sare 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: La maioneză se adaugă ceapa tocată foarte mărunt, după ce mai înainte a fost spălată şi stoarsă […]
Slăbeşte 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roşie

Suc minune: suc de sfecla rosie, morcov si mar

Datorită beneficiilor extraordinare pe care le adu­ce organismului, această combinaţie poate fi considerată a avea proprietăţi de-a dreptul miraculoase. Sucul proaspăt de sfeclă, morcovi şi mere a fost prima oară folosit de către medicii chinezi pentru tratamentul cancerului de plămâni cu mii de arii în urmă. Este eficient în păstrarea sănătăţii tuturor orga­nelor, în special […]
Menta - savoarea mancarurilor

Menta – savoarea mancarurilor

De secole, menta se bucură de o imensă popularitate, fiind folosită atât în bucătărie, pentru a da savoare mâncărurilor, cât şi pe post de plantă medicinală. Plină de vitamina A, C, B12, tiamină şi acid folie şi bogată în minerale, printre care magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc şi seleniu, menta se numără printre cele mai […]
Curcuma_(turmericul)

Condimente: Curcuma (turmeric)

Condimente: Curcuma (turmeric) Curcuma sau turmericul se foloseşte ca plantă ornamentală, ca unul dintre constituentele principale ale pudrei de curry, ca aditiv alimentar sau pentru tratarea unor afecţiuni digestive, dermatologice, oftalmologice, împotriva răcelilor sau în cosmetică. Originară din sudul Asiei, curcuma (turmeric) este o plantă erbacee, înrudită cu ghimbirul. Rizomul ei este uscat şi făcut pudră, fiind […]
Spuma de gris in sirop de visine

Spuma de gris in sirop de visine

Spuma de gris in sirop de visine din: sirop de visine sau de zmeura, apa, gris, zahar vanilat. Ingrediente: 400 ml sirop de vişine sau zmeură 600 ml apă 100 g griş 1 pachet zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă siropul cu apa şi se pune la fiert; când clocoteşte, se toarnă grisul sub […]
Sarailie

Retata de post: Sarailie

Sarailie din: foi de placinte, nuca, scortisoara, cuisoare, ulei sau margarina, zahar, apa, miere, lamaie. Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei sau margarină Sirop: 2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de […]
Deserturi simple

15 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Desert de casa cu sirop de caramel si nuci   Desert de casa cu sirop de caramel si nuci din: oua, smantana, esenta de vanilie, sirop de caramel, zahar brun, scortisoara, paine, unt, nuci pecan. Poate te intereseaza si: Prajitura cu umplutura de nuci Desert cu gelatina si branza dulce de […]
Vita_marinata_picanta_ la_tigaie_05

Reteta zilei: Vita marinata picanta, la tigaie

Vita marinata picanta, la tigaie din: vita, arahide, usturoi, ceapa verde, ceapa, ardei iute, sare, piper alb, vin, ulei de susan, sos de soia, amidon, bicarbonat apa, zahar, sos de stridii, otet, ulei. Ingrediente:  200 g carne de vită feliata 100 g arahide prăjite 2 căței de usturoi tocat 2 fire ceapa tocata ½ ceapa […]
Cornulete gustoase cu bors

Cornulete gustoase cu bors

Cornulete gustoase cu bors din: ulei, bors, zahar, sare, drojdie, faina, gem, nuca. Ingrediente: 1 cană ulei 1/3 cană borş zahăr vanilat puţină sare drojdie (cât o nucă) făină cât cuprinde gem şi nucă   Mod de preparare: Se face un aluat nu prea tare. Se întinde aluatul în strat subţire şi se taie pătrate. […]
Salata de fructe mic-dejun

Salata de fructe mic-dejun

Salata de fructe mic-dejun din: mere, pere, piersici, nuci, stafide, banane, miere. Ingrediente: 4 mere 4 pere 8 piersici 8 nuci mărunţite 50 g stafide 2 banane 2 linguriţe miere Mod de preparare: Merele, perele şi piersicile se curăţă de cotor şi se taie cubuleţe mici sau se dau pe răzătoarea mare. Bananele se curăţă […]
Retete de post: friganele

Retete de post: friganele

Retete de post: friganele din: apa, nuci, curmale, suc de portocale, faina, paine. Ingrediente: 1 ceaşcă apă 2 linguri nuci rumenite în cuptor 5 curmale fără sâmburi 1/2 ceaşcă suc proaspăt de portocale 1 lingură făină 8 felii de pâine   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, în afară de feliile de pâine, în blender, […]
Salata antipasti

Prajitura cu nuca si coniac

Prajitura cu nuca si coniac din: biscuiti simpli, margarina, nuci, esenta de rom sau coniac, cacao, apa, stafide, zahar pudra. Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 1 1/2 pachet margarină 200 g nuci măcinate 1 lingură esenţă de rom sau coniac 6 linguri cacao 4 linguri apă 200 g stafide 1 ceaşcă zahăr pudră Mod de preparare: […]
Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata din: banane, ciocolata, faina, apa minerala, ulei, praf de copt, gem de prune, zahar, otet sau zeama de lamaie. Ingrediente: Blat: 5 banane (550 g fără coajă) 300 g ciocolată amăruie 280 g făină 75 ml apă minerală 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă praf de copt (opţional)a Umplutură (opţional): […]
How_to_make_Lemon_crusted_salmon_(VIDEO)

How to make Lemon crusted salmon (VIDEO)

Lemon crusted salmon How to make Lemon crusted salmon:     Pofta buna!


Inghetata_cu_vanilie_si_caramel_05

Reteta zilei: Inghetata cu vanilie si caramel

Inghetata cu vanilie si caramel din: zahar, oua, amidon, smantana lichida, smantana, vanilie, covrigei sarati, sos de caramel. Poate te intereseaza si: Inghetata cu cirese si fulgi de ciocolata Inghetata de banane cu nuci Inghetata cu susan   Ingrediente:  3/4 cană zahar 2 oua 1 lingura amidon 2 cani smantana lichida 1 cană smântână vanilie […]
Fasole batuta cu ardei capia

Fasole batuta cu ardei capia

Fasole batuta cu ardei capia din: fasole, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscată 1-2 căpăţâni usturoi 1 kg ceapă 2-3 ardei kapia copţi sare piper ulei   Mod de preparare: Fasolea se alege de eventualele impurităţi, se spală în câteva ape şi se lasă la înmuiat peste noapte. Se pun […]
Gulas de ciuperci

Gulas de ciuperci

Gulas de ciuperci din: ciuperci, cartofi, ceapa, ulei, boia, coriandru, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 4 cartofi 2  cepe 100 ml ulei 1 lingură boia dulce 1 linguriţă coriandru 1 linguriţă făină sare piper   Mod de preparare: Incepem prin a tăia ciupercile în patru, după care le punem la călit în ulei […]
Mancare de fasole verde cu leurda

Mancare de fasole verde cu leurda

Mancare de fasole verde cu leurda din: fasole, rosii, ceapa, leurda, ulei, vegeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 6 roşii ceapă 2 legături leurdă 3 linguri ulei vegeta sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe bucăţi potrivite. […]
Retete de post: orez cu prune

Retete de post: orez cu prune

Retete de post: orez cu prune din: orez, prune, apa, zahar, ulei. Ingrediente: 300 g orez 400 g prune uscate 1200 ml apă 100 g zahăr 40 ml ulei   Mod de preparare: Se spală bine prunele şi se pun la înăbuşit cu ulei şi puţină apă. Când încep să se umfle, se adaugă orezul […]
Reteta chiftelute de varza

Reteta chiftelute de varza

Reteta chiftelute de varza din: varza, cartofi, morcov, pesmet, ceapa, marar, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g varză 500 g cartofi 150 g morcov 2 linguri pesmet 1 ceapă mare 1 legătura de mărar proaspăt sare piper proaspăt măcinat 2-3 linguri făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă şi […]
Ciulama de ciuperci cu oregano

Ciulama de ciuperci cu oregano

Ciulama de ciuperci cu oregano din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, amidon, apa, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 1 ceapă 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură amidon 150 ml apă sare piper puţin oregano uscat   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se scurg şi se taie fâşii. […]
Ciuperci umplute cu legume la cuptor

Ciuperci umplute cu legume la cuptor

Ciuperci umplute cu legume la cuptor din: ciuperci, dovlecel, ardei, rosie, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălăria mare 1/2 dovlecel mic 1/2 ardei gras 1 roşie tare 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se taie picioruşele şi se spală […]
Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 3 cepe 1 fir praz 100 g fasole păstăi 100 g mazăre 1 ardei gras 1/4 varză 3 linguri bulion 50 ml ulei sare piper dafin   Mod de […]
Deserturi simple

13 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceata   O reteta delicioasa de prajitura cu piscoturi si dulceata din: piscoturi vanilie, dulceata de fructe, frisca, gelatina, albusuri, zahar si apa. Ingrediente: 15 piscoturi vanilie 250 g dulceata de fructe rosii (pot fi capsune, cirese, visine etc.) 300 g frisca 1 plic gelatina 3 albusuri […]

Mancare de vinete la cuptor

Mancare de vinete la cuptor

Mancare de vinete la cuptor din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg vinete 2 cepe de mărime mijlocie 1 căpăţână de usturoi 500 g roşii sau 1 lingură de bulion  1 legătură de pătrunjel verde  ulei sare apa   Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă şi se taie felii, […]
Pilaf cu spanac

Pilaf calugaresc

Pilaf calugaresc din: orez, apa, ceapa, morcovi, rosii, telina, ciuperci, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, dovlecel. Ingrediente: 1 ţelină 2 roşii 2 morcovi 2 cepe 2 căni apă 1 cană orez 100 g ciuperci 2 ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 3 linguri de ulei 1 dovlecel feliat sare şi piper după gust   Mod […]
Placinta cu verdeturi si arpacas

Placinta cu verdeturi si arpacas

Placinta cu verdeturi si arpacas din: faina, otet, apa, ulei, sare, aluat, spanac, andive, stir, marar, patrunjel, ceapa, praz, arpacas, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 1 lingură oţet 1 ceaşcă apă rece 2 linguri ulei 1 lingură de sare 500 g aluat pentru foi 1 kg spanac andive ştir 1 ceaşcă mărar şi […]
Retete de post: paste delicioase cu legume

Retete de post: paste delicioase cu legume

Retete de post: paste delicioase cu legume din: paste, conopida, broccoli, ardei, morcov, telina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g paste  fără ou 1 conopidă 1 broccoli 1 ardei gras 1 morcov 1 telină rădăcină sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare circa 8 minute. Legumele […]
Mere umplute la cuptor

Mere umplute la cuptor

Mere umplute la cuptor din: mere, zahar, gem, margarina, zahar. Ingrediente: 5 mere zahăr gem (dulceaţă) de vişine margari­nă zahăr Mod de preparare: Merele se spală, se scobesc de cotoare. în sco­bitură se pune puţină margarină, puţin zahăr şi o linguriţă de gem. Se aşază în tava unsă cu margarină şi se dau la cuptor […]
Chiftelute din legume

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume din: cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 legătură mărar ulei sare piper pesmet   Mod de preparare: Cartofii se spală de pământ şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece. Dovlecelul […]
Mancare de naut cu ton si rosii cherry

Chiftelute din naut

Chiftelute din naut din: naut, paine, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, boia, chilli, sare, piper, ulei, bicarbonat, seminte de susan. Ingrediente: 200 g năut 3 felii franzelă (fără coajă) 11/2 lingură făină 1 ceapă mare 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 11/2 linguriţă rasă coriandru boabe măcinat 1/4 linguriţă chimion măcinat 1 vârf de […]
Retete de post: ciuperci sote

Retete de post: ciuperci sote

Retete de post: ciuperci sote din: ciuperci, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci champignon 4 linguri ulei 5-6 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se spală ciupercile, se curăţă şi se taie în bucăţi potri­vite. Intr-o tigaie se pune uleiul, apoi se adaugă ciuper­cile şi se lasă să se călească […]
Conopida la cuptor cu marar

Conopida la cuptor cu marar

Conopida la cuptor cu marar din: conopida, cartofi, bulion, pesmet, marar, tofu, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă (1 kg) 5 cartofi 3 linguri bulion ardei 3 linguri pesmet 2 legături mărar 100 g tofu sare piper   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare […]
Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, pstarnac, telina, ardei, rosii, usturoi, ulei, marar, piper, sare, cimbru, mix de legume. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde, proaspătă sau congelată 2 cepe potrivite ca mărime 4 morcovi mai măricei 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 1 ţelină mică 1 ardei mare galben 1 cutie (450 […]
Iahnie de dovlecei cu verdeata

Iahnie de dovlecei cu verdeata

Iahnie de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ceapa, ulei, bulion, marar, patrunjel, cimbru, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 dovlecei 3 cepe 100 ml ulei 50 g bulion 1 legătură de mărar verde 1 legătură de pătrunjel verde 1 foaie de dafin 1 linguriţă cimbru 5 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Dovleceii […]
Retete de post: mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei cu ardei

Mancare de dovlecei cu ardei din: dovlecei, ardei, ceapa, marar, pasta de ardei, pasta de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe 5 ardei copţi 5 cepe roşii 1 legătură mărar verde 1 lingură pastă de ardei 1 lingură pastă de roşii 6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă […]
Micul dejun, bun pentru inimă

Zaharul si hiperactivitatea

Starea de hiperactivitate reprezinta o tulburare ce apare caracteristic in copilarie, chiar inainte de varsta de 7 ani, si include in tabloul clinic o stare permanenta de neliniste psiho-motorie, incapacitate de concentrare, impulsivitate sau combinarea acestora. Manifestarile trebuie sa fie prezente timp de minim 6 luni pentru a ridica suspiciunea de hiperactivitate, sa aiba o […]
Sparanghelul - furnizor de sanatate

Sparanghelul – furnizor de sanatate

Cercetări recente au stabilit o legătură între consumul sparanghelului, echilibrul psihic şi sănătatea inimii. Sparanghelul conţine şi rutină, un compus chimic cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. De asemenea, această substanţă întăreşte capilarele, micile vase de sânge pe care pot apărea umflături hemoroidale sau varice. Ca toate fructele şi legumele, sparanghelul furnizează o doză sănătoasă de fibre. Această […]
Retete de post: mancare de gulii

Retete de post: mancare de gulii

Retete de post: mancare de gulii din: gulii, eapa, bulion, ulei, sare, zahar. Ingrediente: 6 gulii de mărime mijlocie 1 ceapă de mărime mijlocie 1 lingură bulion sau 3-4 roşii de mărime medie 1 ceaşcă de apă sau zeamă de legume ulei sare 1-2 linguriţe de zahăr   Mod de preparare: Se aleg gulii tinere, […]
Prajitura cu nuca si miere

Prajitura cu nuca si miere

Prajitura cu nuca si miere din: miere, faina, ulei, drojdie, marmelada, nuci, zahar, bicarbonat. Ingrediente: 2 linguri de miere 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 3 linguri de marmeladă 3 linguri de nuci 1 lingură de zahăr bicarbonat Mod de preparare: Mierea se amestecă cu bicarbonatul, se pune într-o cratiţă şi […]
Deserturi simple

10 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Prajitura crocanta cu piersici si afine   Prajitura crocanta cu piersici si afine din: faina, zahar brun, sare, scortisoara, nuci pecan, unt, piersici, afine, tapioca, suc de lamaie si inghetata de vanilie. Ingrediente blat: 3/4 ceasca făină 1/3 ceasca de zahar brun 1 lingura de zahar 1 vârf de cuțit de […]
Supa_crema_de_rosii_cu_ardei_copti_04

Reteta zilei: Supa crema de rosii cu ardei copti

Supa crema de rosii cu ardei copti din: unt, ceapa, usturoi, faina, rosii, ardei copti, supa de legume, busuioc, cimbru, piper, lapte. Poate te intereseaza si: Supa crema de rosii cu crutoane Supa crema de rosii cu ficat de pasare Supa crema de rosii cu orz   Ingrediente:  2 linguri de unt 1 ceapa 4 […]
Musaca cu orez

Musaca cu orez

Musaca cu orez din: ulei, orez, morcovi, ceapa, gris, mazare, cartofi, sare. Ingrediente: 1/2 pahar ulei 2 cană de orez 2 morcovi 1 cutie de mazăre 1 ceapă 4 linguri de ulei 2 linguri de griş 6 cartofi fierţi sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, se taie ceapa mărunt şi se pune […]
Pastai scazute cu usturoi si verdeata

Pastai scazute cu usturoi si verdeata

Pastai scazute cu usturoi si verdeata din: pastai, usturoi, boia, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g păstăi 5 căţei mari de usturoi 1 linguriţă boia dulce pătrunjel mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Păstăile se spală, se curăţă de capete şi se rup în 2-3 bucăţi. Se taie 3 căţei de […]
Parjoale din cartofi cu pesmet

Parjoale din cartofi cu pesmet

Parjoale din cartofi cu pesmet din: cartofi, ceapa, usturoi, margarina, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 3 căţei de usturoi pătrunjel mărar 200 g pesmet 70 g margarină sare piper   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă. După ce au fiert, […]
Reteta pilaf cu ciuperci

Reteta pilaf cu ciuperci

Reteta pilaf cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400-500 g ciuperci 150 g orez 600 ml apă 1 ceapă de mărime mijlocie 10 boabe piper ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-o oală apă, sare şi puţină zeamă […]
Zacusca de cod cu usturoi

Zacusca de cod cu usturoi

Zacusca de cod cu usturoi din: cod, morcovi, telina, albitura, usturoi verde, praz, masline, rosii in bulion, ulei, sare, piper, apa, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telină 1 albitură 1 legătură usturoi verde 1 fir de praz 100 g măsline 250 g roşii în bulion 3 linguri ulei sare piper 100 ml […]
How _to _make_Ombre_Cake_Icing_(VIDEO)

How to make Ombre Cake Icing (VIDEO)

Ombre Cake Icing How to make Ombre Cake Icing:     Pofta buna!

Respiraţie urât mirositoare? Care sunt cauzele şi cum poţi scăpa de ea

Respiraţie urât mirositoare? Care sunt cauzele şi cum poţi scăpa de ea

Cele mai frecvente cauze ale respiraţiei urât mirositoare sunt cele de natură dentară. Respiraţia urât mirositoare, denumită halitoză, foarte deranjantă în viaţă socială indiferent de vârstă, preocupă foarte multe persoane care se confruntă cu această problemă. Primul pas în diagnosticarea și tratarea afecțiunii este un control stomatologic, în cadrul căruia medicul dentist va putea confirma […]
Ai acnee? 10 greşeli care o pot înrăutăţi

Ai acnee? 10 greşeli care o pot înrăutăţi

Toate femeile îşi doresc o piele strălucitoare, cât mai curată şi lipsită de de coşuri, însă multe din obiceiurile pe care le considerăm normale ne pot de fapt sabota sănătatea pielii. Dr. Andreea Stancu, medic dermatolog, îţi spune care sunt cele mai frecvente greşeli atunci când suferi de acnee, cea mai întâlnită afecţiune pentru care […]
How_to_make_Spiced_Apple_Martini_Cocktail

How to make Spiced Apple Martini Cocktail (VIDEO)

Spiced Apple Martini Cocktail: How to make Spiced Apple Martini Cocktail: Cocktail: How to make Pumpkin Pie Martini Cocktail (VIDEO) Pumpkin Pie Martini Cocktail: How to make Pumpkin Pie Martini Cocktail: How to make Bubble Gum Cocktail (VIDEO) Bubble Gum Cocktail: How to make Bubble Gum Cocktail: How to make Side Car Cocktail (VIDEO) Side […]
De ce nu slăbesc? 10 greşeli pe care le faci în dietă

De ce nu slăbesc? 10 greşeli pe care le faci în dietă

De ce nu slăbesc? Ai încercat din greu să pierzi în greutate şi nu ai reuşit? Este firesc să te întrebi dacă vei scăpa vreodată de nesuferitele kilograme. Însă, înainte de a schimba ceva în dietă sau chiar a merge la medic, verifică dacă nu cumva faci ceva greşit Ce anume te-ar putea împiedica să […]
Slăbeşte 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roşie

Slăbeşte 5 kg în 10 zile cu dieta cu sfeclă roşie

Dieta cu sfeclă este una dintre cele mai eficiente, sănătoase și naturale diete. În dieta cu sfeclă, trebuie să alegem sfecla care este rotundă și care are o culoare de roșu intens pentru a ne bucura de beneficiile pe care le oferă. În plus, natura este plină de fructe și legume care ne ajută să […]
Cum_se_prepara_Bors_de_crap

Cum se prepara Bors de crap (VIDEO)

Bors de crap: Ingrediente: 2 capete 2 cozi şi bucăţi de pe burta de crap 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină rădăcină de păstârnac şi de pătrunjel 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 linguri orez 4-5 linguriţe bulion sau 300 g suc de roşii concentrat 1 litru borş, frunze de leuştean 1 legăzură pătrunjel […]
Clatite_umplute_cu_banane_si_fulgi_de_ciocolata_05

Reteta zilei: Clatite umplute cu banane si fulgi de ciocolata

Clatite umplute cu banane si fulgi de ciocolata din: unt topit, faina, zahar brun, sare, praf de copt, bicarbonat, ou, lapte batut, banana, fulgi de ciocolata, ulei, zahar pudra, sirop de artar. Ingrediente:  5 linguri unt topit 1 1/4 cani faina 1 lingura zahăr brun 3/4 linguriță sare 1/2 linguriță praf de copt 1/2 lingurita […]
Drob cu ciuperci pleurotus

Drob cu ciuperci pleurotus

Drob cu ciuperci pleurotus din: ciuperci, pastarnac, telina, morcovi, ceapa, marar, sare, piper, faina, margarina. Ingrediente: 500 g ciuperci Pleurotus 2 rădăcini păstârnac 1 /2 ţelină 3 morcovi 2 legături ceapă verde 2 legături mărar sare piper 4 linguri făină margarină pentru tapetat   Mod de preparare: Se pun la fiert rădăcinoasele într-un vas cu […]
Frigarui cu ciuperci si rosii cherry

Frigarui cu ciuperci si rosii cherry

Frigarui cu ciuperci si rosii cherry din: ciuperci, rosii, ceapa, sare, piper, ulei, vin, boia, usturoi, busuioc, marar. Ingrediente: 500 g ciuperci mai mici 24 roşii cherry 5-6 cepe micuţe sare piper 4 linguri ulei 3 linguri vin roşu (sau 2 linguri de oţet balsamic) linguriţă boia de ardei dulce căţei de usturoi linguriţă busuioc […]
Gulii umplute cu ciuperci

Gulii umplute cu ciuperci

Gulii umplute cu ciuperci din: gulii, ciuperci, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 gulii 100 g ciuperci ceapă ulei pătrunjel sare   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se taie un capac şi se sco­besc. Se toarnă apă clocotită în ele ca să se opărească şi se pun într-o formă unsă cu ulei. […]
Iahnie de fasole cu sos

Iahnie de fasole cu sos

Iahnie de fasole cu sos din: fasole, sos, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g fasole albă cu bobul lung 1 borcan de 400 de g cu sos de ardei şi roşii 6 cepe 1 legătură mărar 60 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Fasolea se pune în apă de seară, să […]

Retete de post: mancare de telina

Retete de post: mancare de telina

Retete de post: mancare de telina din: telina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare. Ingrediente: 5-6 ţeline 2 cepe mici 2 linguriţe pasta de tomate ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală şi se taie în felii rotunde. Se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încin­ge. […]
Retete de post: mancare de dovlecei

Retete de post: mancare de dovlecei

Retete de post: mancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, bulion, usturoi, sare, ulei, marar. Ingrediente: 5-6 dovlecei de mărime mijlocie 1 ceapă de mărime mijlocie 2 linguriţe de bulion sau 4-5 roşii 5 căţei de usturoi sare ulei 1 legătură de mărar verde apă 1 linguriţă mix de legume   Mod de preparare: Se curăţă […]
Prajiturica cu rahat

Prajiturica cu rahat

Prajiturica cu rahat din: ulei, zahar, suc de rosii, amoniac, faina. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 10 linguri suc de roşii 1 lingură amoniac făină cât cuprinde Crema: 600 g rahat dat prin maşina de tocat 2 lămâi 1 pachet cu margarină Mod de preparare: Se amestecă totul până se obţine un aluat […]
Mix de legume

Mix de legume

Mix de legume din: ardei, morcov, ceapa, fasole, porumb, mazare, sare, piper, vegeta, ulei. Ingrediente: 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 1 morcov 1 ceapă mică roşie 240 g fasole (fiartă) 140 g porumb dulce 270 g mazăre (fiartă) sare piper vegeta ulei   Mod de preparare: Fasolea, mazărea şi porumbul dulce din […]
desert, deserturi, prajitura, prajituri, retete dulci, retete prajituri, prajituri retete, deserturi rapide, retete desert, deserturi simple,

7 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Prajitura cu piersici si iaurt   Prajitura cu piersici si iaurt din: iaurt natural, faina, cacao, amidon, oua, zahar, migdale, praf de copt, unt si piersici. Ingrediente: 200g iaurt natural 230g faina 20g cacao 50g amidon 4 oua 140g zahar 40g migdale macinate 1/2 lingura praf de copt 70g unt topit […]
Orez cu praz si masline

Orez cu praz si masline

Orez cu praz si masline din: praz, ceapa, ulei de masline, orez, masline, morcovi, zahar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 fire de praz 2 cepe 70 ml ulei de măsline 150 g orez rotund 200 g măsline 2 morcovi 2 linguri de zahăr pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Se pun mai întâi […]
Ardei umpluti cu fasole boabe

Ardei umpluti cu fasole boabe

Ardei umpluti cu fasole boabe din: orez, fasole, morcovi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 150 g boabe de fasole 2 morcovi ceapă 3 roşii ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă ardeii de sâmburi şi se fierbe fasolea, încingem 2 linguri de ulei într-o cratiţă, punem ceapa tocată, orezul, morcovul ras […]
Paste cu usturoi si spanac

Paste cu usturoi si spanac

Paste cu usturoi si spanac din: paste, usturoi, ciuperci, spanac, ulei de masline, ardei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fusilli 1/2 căpăţână usturoi 1 cutie ciuperci 1 pungă spanac congelat (400 g) 50 ml ulei de măsline 1-2 ardei chili sare piper   Mod de preparare: Punem apă cu sare la fiert. Se adaugă pastele […]
Placinta de post cu ceapa

Placinta de post cu ceapa

Placinta de post cu ceapa din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, ceapa, ulei, ketchup. Ingrediente: 250 g făină albă 1/2 plic drojdie uscată 1 linguriţă rasă zahăr 1/2 linguriţă sare 170 ml apă călduţă 1 lingură ulei de măsline Pentru umplutură: 2 cepe mici albe 2 cepe mici roşii 2 linguri ulei pentru […]
Sardine cu usturoi la cuptor

Sardine cu usturoi la cuptor

Sardine cu usturoi la cuptor din: sardine, pesmet, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 sardine 200 g pesmet 1 căpăţână mică de usturoi ulei de măsline cât este nevoie 3-4 fire pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se curăţă şi se sparlă sardinele. Se taie usturoiul şi pă­trunjelul mărunt. Intr-un castron se pun […]
Mancare de linte cu ciuperci

Mancare de linte cu ciuperci

Mancare de linte cu ciuperci din: linte, morcov, ceapa, ulei, ciuperci, sare, piper, cimbru, marar, usturoi, vin alb. Ingrediente: 100 g linte roşie 1 conservă linte 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 400 g ciuperci proaspete sare piper măcinat cimbru uscat 1 foaie de dafin 150 ml supă de legume mărar verde usturoi 100 […]
Prajituri cu cacao si vanilie

Prajituri cu cacao si vanilie

Prajituri cu cacao si vanilie din: caaco, zahar, ulei, apa, faina, praf de copt, vanilie, nuci, zeama de lamaie. Ingrediente: 3 linguri de cacao 10 linguri de zahăr 10 linguri de ulei 10 linguri de apă 10-15 linguri de făină praf de copt vanilie nuci zeamă de lămâie Mod de preparare: Uleiul, zahărul şi apa […]
Mancare de prune uscate sau afumate

Mancare de prune uscate sau afumate

Mancare de prune uscate sau afumate din: prune, zahar, faina, ulei. Ingrediente: 500 g prune 6 linguri de zahăr 1 linguriţă de făină ulei   Mod de preparare: Se spală bine prunele, se ţin într-un castron cu apă rece 30- 50 de minute, după care se pun într-o cratiţă şi se lasă să fiarbă la […]
Mancare de telina cu masline

Mancare de telina cu masline

Mancare de telina cu masline din: telina, ceapa, bulion, zahar, malsine, ulei, sare, patrunjel, apa. Ingredinete: 3-4 ţeline de mărime mijlocie 2 cepe de mărime mijlocie 1 lingură de bulion sau 3 linguriţe pastă de tomate 1 linguriţă zahăr 20 de măsline ulei sare 1 legătură de pătrunjel verde apă   Mod de preparare: Se curăţă […]
Mancare_de_vinete_cu_naut

Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut din: naut, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 vânătă medie 1 ceapă mare 1 cutie de roşii tăiate în suc 6 căţei de usturoi ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine vânăta şi o […]
Rulada de biscuiti cu cafea

Rulada de biscuiti cu cafea

Rulada de biscuiti cu cafea din: biscuiti, gem, margarina, cacao, cafea, nuca de cocos, zahar, esenta de rom, zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 3 linguri de gem 200 g margarină 3 linguri cacao 1 linguriţă de cafea 200 g nucă de cocos 400 g zahăr esenţă de rom 200 g zahăr pudră Mod de […]
Retete de post: mancare de castraveti acri

Retete de post: mancare de castraveti acri

Retete de post: mancare de castraveti acri din: castraveti murati, ceapa, ulei, pasta de tomate, usturoi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg castraveţi muraţi în saramură 1 ceapă mare ulei 2 linguriţe pastă de tomate sau bulion 4-5 căţei de usturoi sare 1 legătură de mărar apă   Mod de preparare: Se spală castraveţii, se curăţă […]
Respiraţie urât mirositoare? Care sunt cauzele şi cum poţi scăpa de ea

Cele mai bune alimente pentru tiroidă

Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esențiali pentru buna funcționare a organismului. Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia și hipertiroidia. Hipotiroidismul se traduce printr-o glandă tiroidă mai puţin activă şi provoacă letargie, oboseală, pleoape căzute, […]
Condimente_sofranul

Condimente: sofranul

Şofranul este cel mai scump condiment din lume, cu o istorie de peste 5000 de ani, din perioada sumerienilor. Este o mirodenie extrem de aromată, cu efect afrodiziac, folosită foarte des în bucătăria arăbească şi grecească. Pentru obţinerea a 500 de grame de şofran uscat este necesară plantarea a peste 75.000 de flori. Din această cauză, […]
Salama de biscuiti cu nuca si rahat

Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Salam de biscuiti cu nuca si rahat din: biscuiti, apa, margarina, cacao, nuci, rahat, zahar, esenta de rom. Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi o cană de apă 1 pachet de margar­ină 2 linguri cacao nuci tăiate mărunt rahat 2 căni de zahăr esenţă de rom Mod de preparare: Apa se fierbe cu zahărul până se obţine un […]
Retete de post: salata de orez

Orez cu stevie

Orez cu stevie din: orez, stevie, ceapa, ulei de masline, sare, piper, rosie. Ingrediente: • 4 linguri orez • 2 legături de ştevie • 1 legătură ceapă verde • 3 linguri ulei de măsline • sare • piper • 1 roşie pentru ornat   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă […]
Deserturi simple

5 Deserturi simple

Deserturi simple: Reteta zilei: Prajitura cu lamaie   Prajitura cu lamaie din: unt nesarat, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa si zahar pudra.   Ingrediente: 100g unt nesarat 250g zahar pudra 3 oua 100ml lapte 250g faina 1 varf de cutit de sare 1 lingurita […]
File_de_cod_cu_cartofi_si_sparanghel_la_cuptor_05

Reteta zilei: File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor

File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor din: cartofi, rozmarin, ulei de masline, sparanghel, ceapa rosie, cod, lamaie, unt, sare, piper. Ingrediente:  1 kg cartofi, cuburi 1 lingura frunze proaspete de rozmarin 1 lingura ulei de măsline 1 legatura sparanghel, taiat bucati 1/3 ceasca ceapa rosie felii subtiri 4 file-uri de cod 1 […]
Sarmale cu arpacas

Sarmale coapte in dovleac

Sarmale coapte in dovleac din: orez, ciuperci, morcovi, ceapa, ulei, varza murata, piper, sare, nuci, stafide, patrunjel, suc de rosii, vin, dovleac. Ingrediente: 1 cană orez 500 g ciuperci 2 morcovi 2 cepe 3 linguri ulei 1 varză murată piper sare 1 mână de nuci măcinate 1 mână de stafide 1 legătură pătrunjel 500 g […]
Pilaf cu spanac

Pilaf cu spanac

Pilaf cu spanac din: spanac, orez, ceapa, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg de spanac 1 ceaşcă cu orez 2 cepe de mărime mijlocie 3-4 linguri de ulei apă     Mod de preparare: Se curăţă spanacul de frunzele veştede şi de rădăcini, se spală bine, în mai multe ape, până rămâne ultima apă curată. Se […]
Reteta placinta cu cartofi

Reteta placinta cu cartofi

Reteta placinta cu cartofi din: faina, drojdie, ulei, cartofi, sare, zahar, usturoi. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă 500 ml ulei 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr 1,5 kg cartofi 2 căţei de usturoi   Mod de preparare: Se pune făina într-un castron, se face cu mâna o adân­citură în care se pun […]
Retete de post: ratatouille

Retete de post: ratatouille

Retete de post: ratatouille din: ceapa, rosii, usturoi, vanata, dovlecel, ardei, rozmarin, cimbru, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 3 roşii 2 căţei de usturoi 1 vânătă 1 dovlecel 1 ardei kapia (sau ardei gras) 1 lingură rozmarin verde 1 lingură cimbru verde 6 linguri ulei de măsline 1 legătură mică de pătrunjel sare […]
Saramura de crap cu usturoi

Saramura de crap cu usturoi

Saramura de crap cu usturoi din: peste, ulei, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 peşte mare (crap, somn) ulei 2 căpăţâni de usturoi câteva frunze de pătrunjel sare Mod de preparare: Capul şi coada se pun la fiert cu sare. Restul de peşte se taie bucăţi şi bucăţile se prăjesc în ulei sau se fac pe […]
Desert_cu_fructul_pasiunii_05

Reteta zilei: Desert cu fructul pasiunii

Desert cu fructul pasiunii din: galbenusuri, fructul pasiunii, zahar, sare, unt. Poate te intereseaza si: Tort cu crema de branza si fructul pasiunii Serbet de Campari cu fructul pasiunii Tort de bezea cu fructul pasiunii   Ingrediente:  7 gălbenușuri de ou 6-7 bucati fructul pasiunii 1 cană zahar 1 vârf de cuțit de sare 10 […]
Musaca de dovlecei si vinete

Musaca de dovlecei si vinete

Musaca de dovlecei si vinete din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 vinete 4-5 dovlecei 4-5 roşii 2 cepe mari 3-4 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde tocat sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie foarte mărunt ceapa şi roşiile şi se înăbuşă la foc potrivit, până se înmoaie […]
Cartofi umpluti cu orez si ciuperci

Cartofi umpluti cu orez si ciuperci

Cartofi umpluti cu orez si ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, morcovi, praz, patrunjel, teline, orez, sare, piper, ulei. Ingrediente:   1,5 kg cartofi 500 g ciuperci tăiate 1 ceapă 2 morcovi 1 praz 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 legătură pătrunjel verde ulei piper sare 1 ceaşcă orez   Mod de preparare:   Se curăţă […]


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu